végkövetkeztetés
2006. október 26. írta: k|M

végkövetkeztetés

Bár tegnap is a jogkövető magyar állampolgár maskaráját magunkra öltve jártunk-keltünk a városban, mint kardél a tisztességben megőszült halántékba, úgy hasított az elménkbe, a metróba érve elégtelen lesz a konszolidáltnak tűnő látszat, itt bizony jogkövetően is kell viselkedni, ezekben a gránátzivataros időkben nem lehet ugyanis tudni, valamelyik nekibátorodott jegyellenőr mikor veszi magának a bátorságot, hogy odasuhintson egy vaskosat a bliccelő honfitárs tarkójára.
 
Jobb a békesség, beszéltük meg nyomban magunkkal, majd odahajoltunk a forgalmi iroda ablakához, hogy jogosultságot vásároljunk ott tartózkodni és utazni, vagyishogy lerójuk a 185 Ft-ot, amibe egy vonaljegy kerül. Mikor az ablakhoz hajlítottuk suhanckinézetű ábrázatunkat, arrébb húzódott az addig a kollégákkal beszélgető metrórendőr, de azt még odavetetette a bajtársaknak, hogy:
"innen is látszik, hogy az Orbán egy kis diktátor... kis diktátor az a tetű cigány..."
 
Hogy éppen a 2006. október 23-ai „nem vertük az embereket” attak után miért diktátor a belpolitikában a pártelnökségén kívül hatalmat nem gyakorló Orbán, az örök rejtély maradt, a párbeszéd kiteljesedve és a végső konklúziót föllelve abbamaradt és lezárult, időközben ugyanis begördült a következő szerelvény és haladéktalanul foganatosítani szükségeltetett az újabb, megelőző intézkedéseket, melyek a jogkövető állampolgárok zavartalan utazásának biztosítása végett kerültek bevezetésre.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr516695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szathmáry · www.mandiner.blog.hu 2006.10.26. 12:39:07

Lassan újra aktuális lesz a régi, '88-as jelszó: "A törvény ne csak a kólát védje!"

Pallos Levente 2006.10.26. 13:59:52

Mert. Csak. Ezt verték a fejükbe.
És nem csak a sötétagyúak között dívik. Diplomás, nyelveket beszélő, világlátott kollégám is azzal zárta le a beszélgetést 2-3 hete, hogy az a rohadt cigány hatalommániás Orbán. Kész, ez van. Bárki bármit tehet, OV otthon alvás közben is rosszabb nála.
süti beállítások módosítása