Izzasztó
2006. június 30. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Izzasztó

„Most arra fogok gondolni, hogy a Gyurcsányt szorongatom” – mondja mellettem a kopasz fiatalember, mielőtt újra megmarkolja a fekvenyomó pad súlyzóját. Épp akkor mondták be a hírekben, hogy a gáz ára 27 százalékkal emelkedik. A konditeremben ugyebár alapból izzasztó a helyzet, a kánikula is gyötör mindenkit, de az izzasztásnak lesz egy újabb fokozata is: októbertől nagyot néznek majd a Gyurcsányban hívő kisemberek, amikor megérkezik a számlalevél.
Kormányfőnknek azért szerencséje van: az ország a vébé lázában ég. A tűző nap alatt, az izzasztó pesti utcákon másról sem esik szó, csak az aktuális mérkőzésekről. Messze van még az öregecskedő vénasszonyok nyara… A tandíj elleni tüntetés is érdektelenségbe fulladhat, ha épp egy izgalmas meccs lesz készülőben.
De nyár közepére kitisztulnak az elmék, az ősszel kezdődő EB-selejtezők pedig valószínűleg kevesebb érdeklődést váltanak ki az istenadtából. Gyurcsány addig felkészülhet arra, milyen lesz a közvélemény akkor, amikor már az apolitikus kondis izomtiborok is a megszorítások mibenlétéről értekeznek az optimális fehérjebevitelről szóló vita helyett. Na, akkor lesz neki is izzasztó a helyzet.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr8610986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása