De mit gondol az ellenzék a bevándorlásról?
2015. június 08. írta: pinter.bence

De mit gondol az ellenzék a bevándorlásról?

nemzeti_konzultacio_plakat.jpg

Kikerültek a kormány bevándorlásügyi óriásplakátjai a hétvégén. A kormány álláspontjával egyet nem értők hamar reagáltak: a hétvége folyamán több plakátot megrongáltak. Azt azonban hetek óta nem tudjuk, hogy az ellenzék mit gondol a bevándorlásügyről.

Azt már pontosan tudja mindenki, hogy a kormány mit gondol a bevándorlásról, és az is világos, hogy mit akar elérni a konzultációval és a plaktákampánnyal. A valóság és a kommunikációs panelek között húzódó szakadék is látható. A Fidesz szokás szerint teljes erejével beleáll az ügybe, ütnek ott is, ahol nem kéne; szajkózzák azt is, ami nem igaz.

Az azonban tagadhatatlan, hogy bevándorlás és a menekültügy a legforróbb téma jelenleg Európa-szerte. Az Európai Bizottság javaslatával mindenki elégedetlen, a déli határokon pedig egyre csak jönnek, naponta ezresével, a menedékkérők. A kormány ebben a helyzetben világosan kifejtette az álláspontját: Magyarországra ne jöjjön senki. Zárjuk le a határt, oldjuk meg az ide visszaküldöttek helyzetét minél gyorsabban és csak akkor adjunk menedékjogot, ha nagyon muszáj. A sok terelés ellenére ez világos, ízléstől függően megítélhető beszéd.

Jogos a plakátok nyomán fellángoló felháborodás is. A legfontosabb kérdés: kinek készültek ezek a plakátok? A menedékkérőknek/bevándorlóknak? Akkor miért magyarul vannak? A magyaroknak/magyarul tudóknak pedig minek ilyen módon üzengetni? A plakátkampány egyértelműen egy komoly ügyre rárepülő, azt elfedő belpolitikai haszonszerzési próbálkozás a nemzeti konzultációval egyetemben. Szóval letépni, lefesteni ugyanúgy igazolható polgári engedetlenség, mint a kordonbontás volt 2007-ben.

De, mint mondtuk, komoly problémával van dolgunk, a kétbites kormánykommunikációtól függetlenül. Nem tartható állapot, hogy a déli határon számolatlanul érkeznek a menedékkérők, akik valószínűleg tényleg áthaladtak egy-egy EU-tagállamon (Görögország, Bulgária), ahol a gyakorlatilag nem létező menekültügyi rendszer miatt nem kerültek nyilvántartásba. Szinte senki sem ide akar jönni, de itt  mivel van működő rendszer  bekerülnek a szisztémába. Tehát ha továbbmennek, akkor esély van rá, hogy visszazsuppolják őket ide  múlt heti hír, hogy Ausztria már készül is felgyorsítani ezt a folyamatot.

Magyarország tehát gyakorlatilag két tűz közé kerül, csak azért, mert itt botlik a menekülő az első működő menekültügyi rendszerbe.

Eközben az EB javaslata minket nem, csak az olaszokat és a görögöket segítené meg. A hangos és azonnali elutasításban a kormánynak nem jutott eszébe megkérdezni  hír legalábbis nem volt róla  hogy ugyan már miért. Görögországban kb. tízezer menedékkérelmet adtak le tavaly, nálunk 42 ezret. Azt egy állam sem tűrheti el, hogy csak azért járjon rosszul, mert nagyjából tisztességesen áll hozzá a kérdéshez  miközben tényleg nem célország. Az sem érv, hogy mi csúnya módon továbbengedjük ezeket az embereket: bezárni ugyanis nem zárhatjuk be őket tömegével és indok nélkül, éppen egy EU-s döntés miatt.

Ezekre a nyitott kérdésekre a kormány adott egy világos választ, ami talán kevéssé a problémának, mint a publikumnak szól. Sokan emlegetik az ausztrál példát, ahol szintén erélyesen áll a kormány az illegális határátlépéshez. Azt azonban muszáj mindig hozzátenni, hogy Ausztrália hasonlóan az EB áttelepítési javaslatához  évente húszezer menekültet fogad be.

Azt azonban hiába vártam, hogy az orbánmonnyonle és a morálisanvállalhatatlanozás mellett az ellenzéki pártok bármelyike érdemi választ adjon a fenti kérdésekre. A fenti helyzet megállapításáig  miszerint egy hangulatkeltő kampányról van szó  mindenki eljutott. Szigetvári Viktor látványosan örül a megrongált plakátoknak, de Facebookon csak annyit tesz hozzá, hogy az európai országoknak közösen kell megoldást találnia. Gyurcsány is az európai megoldásban bízik. Az LMP pedig kirakott egy viccesen módosított plakátot  tehát végső soron megint mindenki elfogadta a kormánypárt narratíváját.

De mit tenne a helyzettel bármelyik párt? Értjük, hogy nem azt, amit a Fidesz, vagy amit a kormány meg a zorbánviktor, de akkor mit? Bízunk az európai megoldásban, bármi legyen is az?

Lehetne ellenplakátolni, akár a bevándorlással kapcsolatos pozitív üzenetekkel. Vagy meg lehetne találni az EU-s megoldások teljes elutasítása és a teljes elfogadása között azt az álláspontot, ahol ésszerűen ki lehet állni az ország érdekeiért, miközben mégis egységes választ szorgalmazunk. Ennyi év után világos lehetne, hogy a közös ütemre bólogatás a brüsszeli döntéshozókkal nem fordítható le kellő mennyiségű szavazatra itthon.

Sem értékelvű, sem haszonelvű válasz nem született az ellenzéki pártoknál. Szomorúan kell tehát megállapítanunk, hogy a megoldandó helyzetről magáról, a felmerülő jogos kérdésekről Brüsszel felé ismét senki sem beszél – csak a Fidesz, de ők is csak a politikai haszonszerzés oldalvizén.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr817525930

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hogyan segítünk a szerencsétleneken? 2015.06.09. 00:41:10

Sok szó esik manapság a menekültekről és a "gazdasági bevándorlókról", de általában is örökös kérdés, hogy mit kezdjen a társadalom a hátrányos helyzetű, szerencsétlen életű emberekkel, akár máshonnan jönnek ide, akár eleve itt élnek. Összegyűjtöttem, ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

annamanna 2015.06.11. 05:16:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Nézd, ahogy talán itt, talán máshol Ad Dio írta (ugye tudod, ki ő?), a menekültügyben csak rossz és még rosszabb megoldások vannak. A menekültek tömeges beengedése Magyarországra a még rosszabb megoldás, mert pár évtized alatt a saját hazánkban fogunk kisebbségbe kerülni."

Persze hogy emlékszem Al Diora, neki elemeztem mondattanilag egy mondatot, mert nem akarózott értenie. Soha életemben nem szerettem a nyűgös mondattani elemzéseket, de Al Dio értetlensége értelmet adott neki, szóval örökre szívembe zártam emiatt :)

A menekültügyben milyen megoldások vannak... lehet azt mondani, hogy mivel a probléma kialakulásában nincs részünk, ezért megoldani sem tudjuk. Meg mondhatjuk azt (én is írtam), hogy a problémát ott kell megoldani, ahol keletkezett. Nyilván így is van.

Csakhogy a helyzet az, hogy mégiscsak nekünk kell szembenézni a menekülő emberekkel, és nekünk kell erre valamilyen választ adnunk.

De egyáltalán MI A PROBLÉMA?

Az Orbán-kommunikáció szerint (amit te is átveszel, meg Al Dio és még sokan) a probléma az, hogy Magyarországra zúdul "huszonhárommillió román" helyett megélhetési bevándorló alias terrorista, akik "elveszik a magyarok munkáját".

EZ A PROBLÉMA?

Nem ez. A helyzet az, hogy Orbánék alapvetően hazudnak magáról a megoldandó feladatról, mert nem ez a kihívás áll előttünk!

(Mivel téged és Al Diot is okosabbnak tartalak, mintsem bedőljetek a primkó kormányzati kommunikációnak, ebből sajnos az következik, hogy szerintem nem teljesen naivan szajkózzátok ti is ezt.)

Ki kéri Magyarországot arra, hogy a területén letelepítsen "huszonhárommilió románt", vagyis megélhetési bevándorlót, alias terroristát?

Talán a "huszonhárommilió" megélhetési bevándorló, alias terrorista?

NEM, ők ezt NEM kérik!

Ők csak azt szeretnék, hogy Magyarország átengedje őket azokba az országokban, ahová igyekeznek.

Akkor talán Brüsszel kéri erre a magyarokat?

NEM, ők sem kérik ezt, csupán annyit, hogy 307, azaz háromszázhét darab menekültet telepítsünk le, a többieket a nyugati államok magukra vállalják.

Tehát vállalják, a nyugati államok vállalják a menekültekkel való foglalkozást, a foglalkoztatásukat, a lakhatási és egyéb problémáik kezelését.

Ha Brüsszel egyetértene Orbánnal, akkor nem állna hadban vele a menekültügy kérdésében.

Tehát: az egyik oldalon vannak a menekültek, akik NEM akarnak itt maradni, csupán át akarnak utazni az országon.

A másik oldalon áll az EU, ami elkötelezett arra, hogy befogadja a menekülteket, és megoldja a foglalkoztatásukat.

Ezt a kérdést NEM Orbánnak, meg "a magyaroknak" kell megoldania, mert erre SENKI SEM KÉRTE ŐKET.

Orbán tehát egy hamis problémát fújt fel, olyan problémát rág, ami nem létezik.

És erre hivatkozva akadályozza, hogy a menekültek eljuthassanak oda, ahová igyekeznek, és ahol valóban vállalják a problémáik kezelését.

Ez olyan, mint aki megakadályozza, hogy a beteg eljusson a kórházba, ahová igyekszik, arra hivatkozva, hogy ő maga nem tudja meggyógyítani a beteget.
Csakhogy erre senki sem kérte! Maximum arra, hogy segítsen eljutni a kórházba. De ha azért nem veszi fel a beteget a kocsijába, mert ő maga nem tudja meggyógyítani, ráadásul még össze is vérezné/hányná a kocsit, akkor a haláláért felelős, mert hazugsággal akadályozta a beteg eljutását a kórházba.

Ha a nyugati államok túlvállalták magukat a menekültügyi kérdésben, az legyen az ő problémájuk, Orbán ne akarja már helyettük megoldani, mert nem kérték erre.

A mi dolgunk annyi lenne, hogy biztosítsuk a menekültek eljutását oda, ahol vállalják a terhüket, foglalkoztatásukat.
És fogadjunk be évi 307 darab menekültet.

Erőn felüli teher ez?
Olyan, amivel nem bírunk el?
Olyan, amit lehetetlen megoldani?

Nem, nem olyan!

Ez egyszerű és világos feladat.

Orbán viszont olyan szarcunamit kavar belőle, ami törvényszerű, hogy őt magát is el fogja nyelni.
Mert nem lehet büntetlenül folyton csak problémákat gerjeszteni, ott, ahol azelőtt nem léteztek problémák (ld. pl. oktatásügy, trafikok, drogprobléma kezelése, kivándorlás, stadionépítés, királyi tévé stb).

"Sehol nincs sok munkahely szakképzetlen embereknek."

Magyarországon a szakképzetteknek sincs. A magyarok munkahelyét ki veszi el jelenleg? Hol vannak a tömeges bevándorlók, akik elhappolják a magyarok elől a munkát? Ha nincsenek, akkor kik miatt nincs elég munkahely?

És mi van azzal a diplomás tömeggel, akik jelenleg vécépucolók, takarítónők, szobaasszonyok, bébiszitterek, mosogatók, pizzafutárok, baristák, pultosok, pincérek, házvezetők nyugaton?

Ezeknek a diplomásoknak hogyhogy van olyan munkájuk, amihez nem kell szakképzettség?

Ha tömegesen áramlanak be szakképzetlen emberek, ők lazán át tudják vállalni azokat a feladatokat, amiket most diplomás emberek tömegei látnak el, és addigra a diplomásoknak talán akad a szakképzettségükhöz illő munka. De ez hirtelen még nem a mi gondunk, a mi feladatunk az a tömeg, ami nyugatra igyekszik dolgozni.

Virág et. 2015.06.11. 07:02:02

@Holger Hartland: "Te nyomorult szerencsétlen"

:) Látom ennyire telik. A kettes alá angol helyett lehet, hogy inkább a jó modort kellett volna inkább elsajátítani.
Ha meg nyilvánvalóan nem megy, akkor meg inkább kussolni. Azzal nem lehet hiba.

"két nyelven háromszor magyaráztam el neked, hogy nekünk, magyaroknak a magyar érdek az első, a vele szorosan összefonódó európai érdek a következő, utána jöhetnek - ésszel! - az emberbaráti megfontolások, és ehhez képest a jogi-technikai finomságaidat feldughatod magadnak"

Nem, te két nyelven maszatoltál, miután képtelen voltál a saját érveidet megvédeni. Neked jogi finomság meg szemantikai különbség Gizike és a gőzeke közötti különbség is. Te nem vagy észnél. Gondolom azt sem vágod, hogy a kérdést a kormány is jogi eszközzel oldja meg. De neked ez is mellékes, ez technikai finomság. Édes Istenem ...

Jössz az ilyen k...a nagy lózungokkal, hogy "magyar érdek", mintha 1. halvány fingod lenne a magyar érdekről (nincs, erről sem, másról sem, nem is lesz ennyi ésszel és ilyen kommunikációs képességekkel), 2. egyáltalán leírnád, hogy neked az mit jelent (inkább ne tedd, ezek után), 3. bárki felhatalmazott volna téged arra, hogy megfogalmazd a Magyar Érdekeket (c), te nemzeti zsebprókátor. :)

Árvai Péter, aki perpill 674933657-szer többet tett le az asztalra és többet tett a magyar nemzet nemzetközi híréért, mint te, a nyomorul mandiner és a s.gghülye mandiner.hu kommentelői gárda (aki az interjú alá büfizik) bevándorló volt Svédországban és az USA-ban is az a mai napig. Nagyon pontosan mondta, hogy a google-t, az apple-t és a többi nagy tech és egyéb sikercég 60%-át bevándorlók csinálták. Steve Jobs szíriai származású volt. Hú, kemény, mi? Ugyan nem fogorvos, de te már b.sznád ki az országból, mert "ez a magyar érdek" és mindenki más "idegenszívű".

Húzzál vissza a p..-ba a kurucra, te nyomorult. Ott a helyed, takarodj.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 08:12:03

@Jean Sol Partre:

"mert megoldást akarok, és pont a plakátokból azt látom, a kormány pedig nem."

Rosszul látod. Na de neked nem is azzal van bajod, amit a kormány tesz, hanem azzal, hogy EZ a kormány teszi.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 08:16:18

@Nelson.:

"de a diskurzus nem erről szól, hanem az értelmetlen gyűlölködésről"

Senki nem gyűlöli a migránsokat. Csak épp ne hozzánk jöjjenek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 08:22:08

@annamanna:

"Ők csak azt szeretnék, hogy Magyarország átengedje őket azokba az országokban, ahová igyekeznek. "

Na de ezzel egyúttal pont azt kérik, hogy fogadjuk be őket, mert Ausztria, Németország és a többiek hozzánk fogják őket visszatoloncolni az EU-s egyezmények alapján.

Éppen ezért már Magyarországra sem engedhetjük be őket.

Tudod, ha Németország, Ausztria stb. államközi szerződésben vállalná, hogy a tőlünk hozzájuk érkező migránsokat mind befogadja, akkor senkinek nem lenne ezzel gondja, nekem sem. De éppen arról van szó, hogy ők is lezárják a határaikat, és hozzánk toloncolják vissza azokat, akik Magyarországon át érkeztek hozzájuk.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.06.11. 08:24:02

@Virág et.: Ugyan már, nincs miről beszélnünk. Ne fáradj.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 08:26:50

@annamanna:

"Az Orbán-kommunikáció szerint..."

Engem nem érdekel a kormány kommunikációja, nem a lózungok alapján alakítom ki a véleményemet.

"NEM, ők sem kérik ezt, csupán annyit, hogy 307, azaz háromszázhét darab menekültet telepítsünk le, a többieket a nyugati államok magukra vállalják. "

Dehogy vállalják, visszatoloncolják őket gozzánk, mert Magyarországon léptek először EU-területre.

Évente 307 menekült befogadása nem lenne nagy teher, ezt én is elfogadnám.

De először is csak kvótákról van szó, vagyis százalékos arányokról. Ha több menekültet fogad be az EU, akkor automatikusan a mi kvótánk is emelkedik.

Másodszor ott van a visszatoloncolandók sok tízezres száma, amit már említettem. Ez az igazi gond, ezért kell lezárni a magyar határokat. Nem az évi 307 miatt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 08:28:33

@annamanna:

"A másik oldalon áll az EU, ami elkötelezett arra, hogy befogadja a menekülteket, és megoldja a foglalkoztatásukat. Ezt a kérdést NEM Orbánnak, meg "a magyaroknak" kell megoldania, mert erre SENKI SEM KÉRTE ŐKET."

Mi is az EU tagja vagyunk, a menekültek befogadása és foglalkoztatás a MI feladatunk is. Tévedsz, amikor azt írod, hogy ez nem Orbán feladata, mert az övé IS.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 08:38:40

@annamanna:

"És mi van azzal a diplomás tömeggel, akik jelenleg vécépucolók, takarítónők, szobaasszonyok, bébiszitterek, mosogatók, pizzafutárok, baristák, pultosok, pincérek, házvezetők nyugaton? "

Az alacsony magyar bérszínvonallal ne keverjük a bevándorlás kétdését.

"Ha tömegesen áramlanak be szakképzetlen emberek, ők lazán át tudják vállalni azokat a feladatokat, amiket most diplomás emberek tömegei látnak el"

Valóban igazad van abban, hogy ma Magyarországon sok olyan munkakört is diplomások töltenek be, amelyekhez nem kell diplom, mert nincs elég munkahely diplomások számára, kivéve pár hiányszakmává vált munkát, pl. orvos.

Ha erre bejönnek a kevésbé képzett bevándorlók, akkor ennek az lesz az eredménye, hogy ezek a magyar diplomások még a mostani pocsék munkájukat is elveszítik, mert e munkaköröket a bevándorlók fogják betölteni. Nem hinném, hogy ez jó lenne.

"Ez olyan, mint aki megakadályozza, hogy a beteg eljusson a kórházba, ahová igyekszik, arra hivatkozva, hogy ő maga nem tudja meggyógyítani a beteget."

Sajnos nem igazán erről van szó, hanem arról, hogy a kórház nem tud vagy akar ennyi beteget ellátni, ezért a tőlünk hozzájuk érkezők túlnyomó részét visszaküldi hozzánk. Ráadásul cinikus módon minket ekéz, ha netán nem tudjuk a hozzánk visszaküldötteket az általuk (vagyis a Nyugat által) elvárt színvonalon ellátni.

Te is igen értelmes ember vagy, biztos belátod, amit írok.

gyalog.galopp 2015.06.11. 08:49:45

@Robinzon Kurzor:

Te rosszabb vagy mint a Fekete Lovag.
Ő, mikor levágtam kezét lábát kiegyezett volna egy döntetlenben, te meg még itt tovább vigéckedsz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 08:51:18

@Virág et.:

"Jössz az ilyen k...a nagy lózungokkal, hogy "magyar érdek", mintha 1. halvány fingod lenne a magyar érdekről (nincs, erről sem, másról sem, nem is lesz ennyi ésszel és ilyen kommunikációs képességekkel)"

Mert ugye te vagy az, aki jogosult megmondani, mi a magyar érdek. ROTFL.

Elhiszem, hogy a magyar érdek neked csak lózung. Másnak attól még fontos lehet, hogy te szarsz rá.

"bárki felhatalmazott volna téged arra, hogy megfogalmazd a Magyar Érdekeket"

TÉGED ki hatalmazott fel erre?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 08:52:19

@gyalog.galopp:

Énm már rég szűröm Kurzorka kommentjeit.

Jean Sol Partre 2015.06.11. 08:53:23

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
1. ha csak 1 nyomorult érvet tudnátok mondani ez ügyben azon kívül, hogy mi ballibák vagyunk (ami ráadásul faszság), akkor elgondolkoznék ezen a lehetőségen is

2. nyilván, gondolom neked könnyebb ilyen előre gyártott képzeletbeli hadsereggel harcolnod, gondolkodás helyett

pitcairn (törölt) 2015.06.11. 09:25:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

a Schengen-i övezet esetében meglehetősen debil tevékenység "toloncolgatni"...

elvégre a delikvens néhány órán belül újra Ausztriában lehet...

pitcairn (törölt) 2015.06.11. 09:27:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

semmilyen határt sem fognak itt lezárni...

sőt a Schengeni övezet terjedésével párhuzamosan már klasszikus értelemben vett határ sem lesz kis hazánk körül...

ezért mondom, hogy ez a hatalmas "ügy" mindössze egy huszadrangú gumicsont annak a néhány embernek aki foglalkozik ezzel...

gyalog.galopp 2015.06.11. 09:35:16

@pitcairn:

igen, a helyes megoldás az lesz, ha a célországokból hozzánk visszaküldött migránsokat hagyjuk újból a célba visszatérni, aztán majd meglátjuk ki unja meg előbb.

pitcairn (törölt) 2015.06.11. 09:38:16

@gyalog.galopp:

nem ide készültek

ergo

nem is fognak itt maradni:)

pitcairn (törölt) 2015.06.11. 09:46:53

@Nelson.:

én is ezen a véleményen vagyok ezért tekintem az 1914 előtti állapotokat mérvadónak a topic-ban

akkor lényegében ___a tulajdonos döntött__ arról, hogy kit akar a birtokán látni...

pl. kitűnő példa ebben a tekintetben Ralph L. Spencer földbirtokos magyar kolóniája Georgiá-ban

a helyiek utálták a magyarokat és a utálták a jenki földbirtokost is, de úgy direktbe semmit sem tehettek az ellen, hogy Spencer egy magyar borász közösséget hozott létre Georgia szívében...

így végül az alkoholtilalom eszközével rúgták ki őket:)

"A környékbelieknek nem tetszett a magyar közösség életmódja, valamint hogy nem beszélték az angol nyelvet. Rengeteg előítélet volt a magyarokkal szemben, sőt, a helyiek le is nézték a messziről jött borászokat. 1908-ban Georgia Államban szesztilalmi törvényt hoztak (Prohibition Act in Georgia), és ennek következtében hanyatlásnak indult a bortermelés. A magyarok, akik elveszítették a megélhetésüket, visszaköltöztek északra, ahol ismét csak bányákban tudtak dolgozni."

Budapest (Georgia)
hu.wikipedia.org/wiki/Budapest_%28Georgia%29#A_telep.C3.BCl.C3.A9s_hanyatl.C3.A1sa

PS.: a prohibíció egy gennyes húzás volt:(

gyalog.galopp 2015.06.11. 10:00:12

@pitcairn:

olcsóbb egy busz, vagy vonatjegy , mint a napi ellátásuk

Mondjuk én egy migráns mentes övezetben élek, itt az egész probléma kurvára nem érinti, nem érdekli az embereket, lényegében nem is tudnak róla.
Ami most bosszantja őket, a helyi pék - aki nem albán pékség, hanem hagyományos kovászolt kenyeret készít - karbantartás miatt csökkentett kapacitással dolgozik.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.06.11. 10:05:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ugyan, szerintem elég egyszerű, hogy mi a magyar érdek. Aki beilleszkedik és hozzátesz ehhez az országhoz, az jöjjön, várjuk. Aki csak elvesz belőle és nem illeszkedik be, az meg ne jöjjön. Mutathatnék pl. "bevándorló" orvosokat, akik jó, hogy idejöttek, és jóérzésű embernek eszébe nem jutna, hogy elüldözze őket, vagy akár csak beszóljon nekik, vagy éreztesse velük, hogy ők nem magyarok (de, magyarok, most már azok, megdolgoztak érte, sőt, köszönjük nekik a jó munkát). Sőt, eljöhet a nap, amikor a magyar orvosok elvándorlása odáig fajul, hogy már nemhogy "kegyesen" befogadjuk a szír, libanoni és nigériai orvosokat, hanem még mi fogunk udvarolni nekik, hogy minket válasszanak.

Szóval nem az a kérdés, hogy befogadjuk-e "a" jövevényeket, hanem hogy hányat, kiket és hogyan.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.06.11. 10:11:14

Egyébként meg tuti, hogy volt már, de tessék még egyszer:

www.tarki.hu/hu/news/2015/kitekint/20150505_idegen.html

Sőt:

hvg.hu/itthon/201524_median_erosodik_a_jobboldal

Ebben a helyzetben a ballibeknek jobban meg kellene gondolniuk a kommunikációjukat. A jelen állás szerint _nekik_ van szükségük arra, hogy párbeszéd legyen, és ne hideg polgárháború, mert az utóbbiban úgy hét éve szopóágon vannak. A hiszti nem segít.

pitcairn (törölt) 2015.06.11. 10:11:36

@gyalog.galopp:

csak akkor tudják itt tartani őket, ha uniós pénzből biztosítják az ellátásukat

egyébként reménytelen ügy ez

pitcairn (törölt) 2015.06.11. 10:13:26

@Holger Hartland:

az a "magyar" érdek, kismillió __helyi__ érdekből tevődik össze...

ezeknek kéne szabad teret biztosítani...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.06.11. 10:14:43

@gyalog.galopp:

Nono! Láttam a HírTV-ben egy beszélgetést: a nemzetközijogász kifejtette benne, hogy Magyarország akkor is EU-s jogot sért, ha átengedi a bevándorlókat az országon és akkor is ha nem engedi be őket. Ha túl sok bevándorló jut át regisztrálatlanul az országon, azért szankcionálhatnak minket (pld. kizárnak a schengeni övezetből), de ez még nem mentesítene minket az alól az EU-s kötelezettség alól, hogy fogadjuk a menekülteket. Hát, így.

gyalog.galopp 2015.06.11. 10:34:25

@bbjnick:
Jó, de ha így haladunk végül senki nem marad a schengeni övezetben.
Kezdhetjük elölről, vagy pedig dönteni kell.

gyalog.galopp 2015.06.11. 11:14:21

@bbjnick:
Nézd, egyfolytában kapjuk az áldást fékekről, ellensúlyokról - egyébként próbálta már valaki értelmezni ezt a képzavart? - , demokráciáról, miegyébről, csak egy dolgot nem látunk, azt hogy az EU valóban egy európai unióként kezdene gondolkozni.

Silcon 2015.06.11. 11:25:18

@Bell & Sebastian: az a működési elv, hogy létrehozunk egy fészbúk oldalt (egy számlát), automatákkal felpumpáljuk a lájkolók számát pár ezerre (betolunk 2mFt-ot), majd ha ráharap a nép, hogy ez milyen buli, mennyien vannak, akkor akár önjáróvá is válhat a dolog. Több tünti szervezésénél megfogható volt a jelenség, de épp ez volt az oka a kevés résztvevőnek is. A több 10e lájkoló 2/3-a valószínűleg robot volt :) Azért érdekelne a hatékonyság, hogy hány próbálkozásnak lesz valamilyen eredménye.
Van itt egy kis agymosoda is, ha kellően hangosan tolják az egyik változatot, akkor a stabil világkép nélküli ember ezt előbb-utóbb a "többség véleménye"-ként kezdi kezelni és lassacskán idomul hozzá. Végül is társas lény vagy mifene. A sajtó két dolgot tud nagyon: bolhából elefántot csinálni, meg kussolni.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2015.06.11. 11:36:35

@bbjnick: A kétfarkú kutyásokat összezárnám néhány hónapra koszovói és arab menekültekkel.
Csak úgy próbaképpen.

Virág et. 2015.06.11. 11:45:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Te ennyire nem érted az írott szót, nem beszéled a nyelvet vagy csak szeretsz egy vita 125. fordulóján bekibicelni anélkül, hogy vennéd a fáradságot az előzményekre?

Áruld már el nekem, abból, hogy valaki szerintem nem jogosult a magyar érdekek szószólója lenni, abból mégis honnan a búbánatos fenéből következik az, hogy akkor erre én jogosult vagyok? Ezt én hol írtam? Hol hivatkoztam én egyáltalán a "magyar érdekre"? (Ellentétben a vitapartneremmel)

És igen, a "magyar érdek", meg minden buzzword, nagy szó, kifejezés egészen addig csak lózung marad, amíg tartalommal meg nem töltik.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 15:47:23

@Virág et.:

Elárulom neked, ha magadtól nem jöttél volna rá. Csak a te szerény szellemi képességeiddel nehéz erre rájönni, ezért aztán a másikban (bennem) keresed a hibát, de ez már legyen a te bajod.

Nos: Akinek joga van meghatározni, ki jogosult egy érdeket képviselni, az vagy saját jogon, vagy felhatalmazás (pl. választás) alapján önmagában is jogosult az adott érdek képviseletére. Ezen az elven alapul pl. az egész képviseleti demokrácia.

Ha tehát te meg merészeled mondani, ki NEM jogosult egy érdek képviseletére, akkor ezzel vindikálod magadnak azt a jogot is, hogy megmondd, ki az, aki jogosult. Ha viszont erre jogot formálsz, akkor egyben arra is jogot formálsz, hogy önmagad képviseld ezen érdekeket.

Jean Sol Partre 2015.06.11. 16:38:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Neked jogod van _valamennyire_befolyásolni_, kik képviseljék az érdekeket.

Emellett te képviselheted a _saját_ érdekeidet és a _saját_nevedben_ mindenféle érdekeket, és elmondhatod, _szerinted_ mik a magyarság érdekei. De nem vagy jogosult egymagadban _meghatározni_ semmiféle közösség érdekeit és kicsi vagy ahhoz, hogy mindenki nevében képviseld ezeket addig, amíg nem téged választanak meg erre.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 18:04:25

@gyalog.galopp:

"Kezdhetjük elölről, vagy pedig dönteni kell. "

A mag-EU már döntött, ránk lőcsölik az egész tömeget.

pitcairn (törölt) 2015.06.11. 19:09:29

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

ha ez így is lesz akkor forrást is ad hozzá:)

egyébként életképtelen lenne az egész:)

pitcairn (törölt) 2015.06.11. 19:11:04

@Jean Sol Partre:

ez az "együgyű" megközelítés a kollektivista gondolkodás bája:)

elvégre a mogyoróknak csak egy véleményük lehet:)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 19:29:38

@pitcairn:

"ha ez így is lesz akkor forrást is ad hozzá:)"

Erre ne végy mérget.

De ha ad is, azzal nem vagyunk kisegítve, mert attól még szembesülnünk kell mindazzal a csúnya problémákkal, amelyektől egyelőre mentesek vagyunk, ám a nyugat-európai nagyvárosok naponta szenvednek tőle.

Kicsit nyersen, de az igazságnak megfelelően fogalmazva: Ha az EU pénzt ad nekünk több százezer menekült letelepítésére, akkor lényegében bagóért megveszi az országunkat és menekülttábort csinál belőle.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 19:30:48

@pitcairn:

"elvégre a mogyoróknak csak egy véleményük lehet:) "

Te nem mogyoró vagy, hanem a hozzá tartozó egész fasz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 19:40:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Bocsánat, ez Jean Sol Partre-nak szólt, csak őt szűröm, így a te válaszodból következtettem arra, mit írhatott.

pitcairn (törölt) 2015.06.11. 20:37:25

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

vhogy nem hiszek ebben

az USÁ-ban is a leggazdagabb nagyvárosi agglomerációkban tobzódnak a bevándorlók

egyszerűen oda mennek ahol pénz és lehetőség van

Magyarországon különben leginkább Budapest lehet - már amennyire - vonzó számukra

kötve hiszem, hogy önszántukból vidékre mennének ezek

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 20:44:19

@pitcairn:

Ebben igazad van, egy nagyvárosban könnyebb névtelennek maradni, könnyebb gettósodni és saját negyedeket létrehozni. És könnyebb a befogadó ország nyelvének megtanulása, kultúrájának elfogadása nélkül is ellébecolni. Ez nemcsak az USA-ban van így, hanem Nyugat-Európában is.

(Persze vannak tisztességes kivételek, de ők az infinitezimális kisebbség.)

Ugye Magyarország eddig is fogadott be menekülteket, nem is volt ezzel semmi baj. Ezután sem lenne, ha maradna a korábbi létszám, de nem fog maradni, mindenféle kvóta-ígérgetés ellenére sem.

Az meg külön cinikus az EU-tól, hogy ekéz bennünket a cigányság "elnyomása" miatt (ők szerencsések, alig van nekik), ennek ellenére még ránk akar lőcsölni több tízezer menekültet. Mert nem az évi 307 lenne a gond.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 20:46:34

A Nyugat kétszínűségét is cinizmusát mi sem mutatja jobban, mint ahogy visszaküldték hozzánk a miskolci(?) cigányokat, akik pedig az "elnyomásuk" miatt politikai menedékjogot kértek.

pitcairn (törölt) 2015.06.11. 22:11:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

azt nem küldik vissza aki eltartja magát, pl állítólag az utcai prostituáltak java is nyugatra ment a futtatóival együtt elvégre ott több a lé és mivel EU-s állampolgárok kirúgni sem lehet őket

pitcairn (törölt) 2015.06.11. 22:13:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

és ez szerintem még csak a szerény kezdet, idővel a cigányok jobbik része is le fog innen lépni, csak némi európai konjunktúra kell ehhez

annamanna 2015.06.12. 03:29:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Na de ezzel egyúttal pont azt kérik, hogy fogadjuk be őket, mert Ausztria, Németország és a többiek hozzánk fogják őket visszatoloncolni az EU-s egyezmények alapján."

Oké, akkor valahogy tisztázni kéne, hogy pontosan mi is az EU terve, akarata a bevándorlókkal kapcsolatban.
Mert egyszer van egy olyan üzenet, miszerint kvóták szerint elosztják a bevándorlókat az EU tagállamai között.
Másrészt van egy olyan üzenet, hogy oda toloncolják vissza őket, ahol először átlépték az EU-t, és az az ország csináljon velük, amit akar (mondjuk dobja vissza őket a határon).
Ez a kettő ugyebár egymásnak homlokegyenest ellentmondó üzenet.
Ha így van, tehát ha az EU ezt is, meg azt is üzeni, akkor Orbánnak az EU-t kellene megkérdeznie arról, hogy akkor most tulajdonképpen mit akarnak.
És NEM MINKET, mert ez NEM RÁNK tartozik.
Ez NEM A MI HARCUNK.

Ha az első verzió érvényes, akkor a dolog mérnöki pontossággal működhetne: a határon összeszedik az embereket, gyűjtőtáborokba viszik, orvosilag kivizsgálják, ellátják, és megkérdik, melyik országba szeretnének menni. Az egyéni kérések és a kvótarendszer alapján szétosztják őket az országok között, és biztosítják a továbbutazásukat. (Valahogy így működtek 56/57-ben is az osztrák gyűjtőtáborok).
A célországokban elszállásolják őket, nyelvtanfolyam és munkaügyi betanítás után máris megpróbálhatnak boldogulni.
Ha az előirányzott létszám betelik, akkor az EU még mindig gondolkozhat azon, a fennmaradó tömeget még befogadja-e, vagy kiírja a "megtelt" táblát.

Ez volna az EU által kommunikált egyik verzió, amit elég gördülékenyen meg lehet szervezni, és akkor nincs semmi káosz, legalábbis csakis kezelhető problémák merülnek fel.

A másik verzió, hogy az EU senkit sem fogad be, hanem mind a "23 millió román" a mi nyakunkba szakad. Akkor viszont miért kommunikálnak mást?

Ez nem olyan probléma, amit velünk kellene megosztani, mert nekünk ehhez az egész cirkuszhoz semmi közünk, ez EU balhé, oldják meg Brüsszelben.

Továbbra sem értem, Orbán miért kavarja a szart.
Állítólag "harcos" kinézetben óhajt tündökölni.
Nyilván Don Quijote is harcos lett attól, hogy felült egy rozzant gebére, felvett egy rozsdás páncélt, kinevezte kövér szolgáját fegyverhordozónak, a csaposlányt előkelő hölgynek, akinek a kegyeiért rohamot indított a birkanyáj és a szélmalmok ellen.
Tehát, ha Don Quijote magát harcosnak tartotta, abból egyenesen és egyértelműen az következik, hogy TUDOTT HARCOLNI. Ez olyan világos, mint amilyen világos van a bezárt OPNI szétrohadt budijaiban éjfélkor.

Úgy mellesleg: "MINDEN ARAB TERRORISTA"! Mármár feledésbe merül ez a pár évvel ezelőtti Fletó-klasszikus, amiért még háromszor kellett bocsánatot kérni.

Bónuszként egy klasszikus sztori az USA-ból: articles.philly.com/2012-11-21/news/35258996_1_illegal-immigrants-jobs-from-american-citizens-american-dream

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.12. 05:32:06

@pitcairn:

"és mivel EU-s állampolgárok kirúgni sem lehet őket "

Ezért nem, viszont a prostitúció miatt igen. Más kérdés, hogy ha az adott országban eltűrik, akkor ezt sem lehet megtenni.

Én ismerek olyan cigány szakiparost, aki már vagy 10 éve Németországban dolgozik, és megbecsülik a munkáját. Persze ő a fehér hollók közé tartozik, de van ilyen.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.12. 05:48:34

@annamanna:

Olvasd el ezt a kommentet:

@bbjnick:

Ha igaza van a nemzetközi jogásznak - és gyanítom, hogy igen -, akkor az EU Magyarországot olyan csapdába csalja, amiből csak rosszul jöhetünk ki.

Ez viszont igazolja Orbán azon törekvését, hogy ne az EU dodonai válaszait lessük, hanem éljünk szuverenitásunk maradékával.

Az EU fejlettebb államai elsősorban a saját érdekeiket fogják nézni, ránk magasról tesznek - és abban sem lehet bízni, hogy a saját érdekeiket jól látják és képviselik.

És hogy világosan lásd a problémát: Egyfelől valóban ott van a segítségnyújtás keresztényi kötelessége, másrészt azonban ott van saját identitásunk, saaját népünk és kultúránk megőrzésének kötelessége is. A keresztényi szeretet is a családot állítja a középpontba, és az egyre táguló köröknek egyre alacsonyabb prioritást ad. Vagyis a családommal szemben erősebb a kötelességem, mint a szomszédokkal szemben, de velük szemben erősebb, mint a szomszéd faluban lakókkal szemben stb.

Ezen felül ott van még a kereszténység, Krisztus egyháza megőrzésének kötelezettsége is. A muzulmánok nem éppen a vallási toleranciájukról híresek. A kereszténységet, Krisztus egyházát pusztítjuk el azzal, hogy egy erőszakos, intoleráns vallás híveit tömegesen beengedjük. Éppen Nyugat-Európában, pl. Németországban már ma is vannak olyan törekvések, hogy a más vallásúak vallási érzékenységére való tekintettel ne legyen karácsony vagy húsvét, mert ugye ezek megünneplése sérti szegény muzulmánokat. Ezzel az európai kultúra keresztény gyökereinek teljes kiirtása kezdődött meg. Ugye ezt te sem akarhatod.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.12. 05:59:37

@annamanna:

"Orbánnak az EU-t kellene megkérdeznie arról, hogy akkor most tulajdonképpen mit akarnak.
És NEM MINKET, mert ez NEM RÁNK tartozik. "

Már hogyne tartozna ránk IS. Mi is az EU teljes jogú tagja vagyunk, és még nem vesztettük el teljesen szuverenitásunkat. Amikor aztr írod, hogy Orbán kérdezze meg az EU-t, akkor abban az is benne van, hogy kérdezze meg a magyarokat.

A magyar kormány is alakítója az EU véleményének. És egyelőre máég nem tartunk ott, hogy az EU mondja meg, kiket és hányat vagyunk _kötelesek_ befogadni az országba abból a maradékból, amit ők már szépen kiszelektáltak.

És ahogy az EU nem kérdezett meg bennünket akkor, amikor menekültek tömegeit fogadta be az elmúlt években (már a mi tagságunk idejében), nekünk is jogunk van nem megkérdezni az EU-t. Egyelőre még szuverén ország vagyunk.

"Ha az előirányzott létszám betelik, akkor az EU még mindig gondolkozhat azon, a fennmaradó tömeget még befogadja-e, vagy kiírja a "megtelt" táblát. "

Ezt nem fogja kitennia "megtelt" táblát, mert a később érkezettek is lehetnek épp annyira rászorultak, mint a korábban érkezettek. Na meg azért sem, mert a liberális nemzetárulók (ne hidd, hogy a németeknél, franciáknál stb. nincsenek ilyenek) is habzó szájjal fogják követelni a minél több integrálhatatlan menekült befogadását.

"A másik verzió, hogy az EU senkit sem fogad be, hanem mind a "23 millió román" a mi nyakunkba szakad. Akkor viszont miért kommunikálnak mást? "

Azért, mert egyelőre még nem merik kimondani, hogy a saját nemzetük érdekei a legfontosabbak, nem merik elismerni, hogy ez a menekültáradat már a saját nemzetük létét fenyegeti.

"Ez nem olyan probléma, amit velünk kellene megosztani, mert nekünk ehhez az egész cirkuszhoz semmi közünk, ez EU balhé, oldják meg Brüsszelben. "

Egyrészt a mi problémánk is, hiszen EU-tag vagyunk. Másrészt ha engedjük, hogy Brüsszel a fejünk fölött döntsön, akkor baromira rosszul fogunk járni, mert Európa menekülttáborává fogunk válni. Ez ma még elképzelhetetlennek tűnik, de amikor már a széplelkek is belátják, hogy valósággá vált - nos, akkor már túl késő lesz.

Virág et. 2015.06.12. 07:22:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez komoly? Mondd, hogy te csak viccelsz vagy trollkodsz és ezt nem komolyan írtad ide.
Azt hiszem elnézést kell kérnem tőled, eddig azt hittem egy felnőtt emberrel beszélek, de most inkább úgy tűnik, hogy anyuka elment dolgozni, neked meg hamarabb kezdődött a nyári szünet.

Akkor menjünk le dedósba.

A te logikád alapján, ha én azt mondom, hogy a magyar érdekek képviseletére mittudomén nem Kim Kardashian jogosult, hanem mondjuk azok, akiket erre választottunk (akármilyen szomorú egy balf.sz brigád is ez, de ezt magatoknak köszönhetitek), abból neked az jön le, hogy ezt a jogot én magamnak vindikálom.

Ez olyan mintha azt mondanám, hogy neked nincs jogod eldönteni, hogy pl. Szilvásy György valóban bűnös hűtlen kezelésben, mert erre te nem vagy felhatalmazva, az szerinted azt jelenti,hogy erre én vagyok felhatalmazva és nem mondjuk a nyomorult bíróság.

Az eszem megáll... Ekkora logikai bakugrást én még életemben nem láttam. Erre nem tudok mit mondani, esetleg annyit, hogy gondolkozzál már el, mert ebben a formában egyáltalán nem vagy vitaképes. De tényleg.

Wolff 2015.06.12. 09:50:55

@Holger Hartland: Hát csak elolvastam Bunford Gerdát, bár nincs erre időm és szándékomban sem állt. Ez komolyan érvelésnek tartja?Jó, nincs benne baszdmegelés meg faszozás, de ettől még ezek nem érvek, hanem érvelési hibák és szándékos csúsztatások. Az első pontban mindjért összemos három dolgot úgy, hogy még önmagának is ellentmond. Rengetegen jönnek, igaz el is mennek. De ez nem segít mert visszatoloncolják őket. És ráadásul (!) még a kvóta alapján is ránk sóznak majd menekülteket. Amikor a kvóta alapján éppenséggel mi adhatnánk át menekülteket másoknak. Azt meg elhallgatja a kiváló érvelő, hogy Mo-t a német bjróságok pl. nem tekintik olyan biztonságos államnak, ahova vissza lehetne toloncolni menedékkérőket.

A 2. ponttal az a baj, hogy a kormány plakátjai akkor is idegenellenesek, ha úgymond magától értetődő dolgokat állítanak. Sőt, éppen ezért azok. Milyen alapon is feltételezi a kormány, hogy a menekült/bevándorló számára a törvények betartása nem elfogadott norma? Hogy aki bevándorolna az nem azzal a szándékkal jön, hogy betartsa a törvényeket? A kultúra tisztelete meg vagy értelmetlen (Hogyan tisztelje a kultúránkat? Minden nap imádja a Kossuth téri szobrokat?) vagy igenis arról szól, hogy a bevándorlót azonnal idegenként, méghozzá a kultúránkat aláásó idegenként megbélyegezze. Egy bevándorló azért nagyon kevés olyat tehet, ami a kultúránk nemtiszteletét jelentené, kétségtelen, ha templomokat kezdene meggyalázni, szobrokat robbantgatni akkor felmerülne a kérdés. De úgy egyébként ha otthon nem magyraul beszél, iraki irodalmat olvas és közben nem tetszik neki Molnár Frakas és a Bauhaus, akkor mi van? Vagy nem szereti Bartók zenéjét, amiben osztozna a magyarok jelentős részével. Egy ilyen plakátnak csak félelemkeltésként van értelme a mai magyar világban, És milyen érdekes Bunford Gerda megfeledkezik a harmadik plakátról a nem veheted el a magyarok munkájátról. ami már csak azért is kellemetlen, mert a 3. pontban, jgy nem kell megindokolnia, hogy miért is lenne azonos a dán "ha ide jössz dolgoznod kell" és a magyar "ha ide jössz nem kaphatsz munkát" plakát? (És igen, ettől még a dán plakát persze lehet példa, hiszen az eleve szociális juttatásokra utazóként bélyegzi meg a bevándorlót.) Az ausztrál példa csak azért vicces, mert a 3. pont szerint Európáról lenne szó, de ettől még itt is vannak, hmmm, érvelési problémák. És a 4. pont, na jó itt már én is lekezelő ballib hisztiző leszek, ugye nem kell komolyan vennem, hogy a plakátkampány tájkoztatás, és ha Bunford Gerda ezt állítja, akkor az igazi, megalapozott érv, amivel leérvel mindenkit...

És akkor tényleg azt várja, hogy az ember azzal töltse az idejét, hogy ilyen színvonalú szövegeket komolyan vegyen, helyett hogy annak tekintené őket, amik: fizettet propaganda, kb, az orosz trollhadsereg magyar kiadása? Attól, hogy elaborált, még nem érvelés.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.06.12. 10:14:10

@Wolff: A plakátát-átrajzoláshoz és az "uszító gyűlöletkampány" és hasonló minősítésekhez képest ez bizony érvelés. :)

1. pont: Jönnek a magyar határon át? Jönnek. Idén várhatóan 100 ezren, a korábbi 2-5 ezerhez képest. Akkor pedig ez Magyarország számára probléma. Akkor is, ha továbbmennek. Az EU tagjai vagyunk. Ha Berlinben, Londonban, Párizsban vagy Stockholmban gondok lesznek, az a mi gondunk is. Ha ránk osztják a marcona határőr, a "rossz zsaru" szerepét, az a mi dolgunk is. Nem lehet megúszni, hogy foglalkozzunk a kérdéssel, és nem lehet azt mondani, "ez nem is a mi problémánk". BG lehet, hogy rosszul érvel, de a tézise igaz.

2-3. pontok: a plakátok szövege tartalmaz burkolt idegenellenességet, kb. az állítólag a rendszerváltás környékén Ausztriában kirakott "magyar, ne lopj"-feliratokhoz hasonlíthatnám őket, bár annál puhábbak. Legfeljebb "szoft", nagyon "szoft" idegenellenességről van itt szó, ami messze van az uszítástól meg a gyűlöletkeltésről. Nem fogom kifejteni, hogy szerintem is elég hülye kampányról van szó, de ekkora hisztit nem ér meg. A helyzet az, hogy itt az nyer, aki veszít. Ha a ballibek nem hisztiznének, hanem egészen finoman reagálnának, ők nyerhetnének. Ha a Fidesz-kormány nem ökörködtetné a rendőrséget, hanem hagyná a plakátrongálást, ő nyerne.

4. pont: a plakátkampány tényleg felhívta a figyelmet egy problémára. Valószínű, hogy ez csak egy másodlagos funkciója, de azt betöltötte: a közbeszédben topik lett a bevándorlás/menekülthullám.

Szóval igen, BG leérvelte a ballibeket. Nem biztos, hogy ez az ő érdeme. Van olyan meccs, ahol mindkét fél csapnivaló, és a végén a kevésbé csapnivaló nyer. És ha ő egy fizetett kormánypropagandista, az ebben az esetben elsősorban nem neki ciki.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.06.12. 11:22:21

@Wolff: Korrekt ballib cikk:

nol.hu/velemeny/plakatszaggatas-kikenyszeritett-hiba-1539339

Nem azt mondom, hogy egyetértek, de azt igen, hogy korrekt. Mennyit is kellett várni rá? A szürkeállomány-birtokos oldalhoz ez illene már az elején.

annamanna 2015.06.12. 11:52:40

@Kovacs Nocraft Jozsefne: lárifári.
Már ne haragudj, de ez ostoba károgás.

A döntéshozatalnak különböző szintjei vannak.
Ha Brüsszel EU-s szinten eldöntött valamit, akkor azt Magyarország is eldöntötte Brüsszel EU-s szintjén.

Ha az EU-s szabályok brüsszeli szinten ellentmondásosak, azzal nem Kovács Nocraft Józsefnét meg annamannát kell NYAGGATNI! Mucsalyröcsögén, mert ez NYAGGATÁS.

Ha mondjuk az EMMI hoz valamilyen szabályt, és egy tanár arról a diákoknak panaszkodik, attól a diákok még nem írhatják felül a minisztérium rendelkezését, mert erre semmilyen módjuk nincs, és a tanár ne csináljon már úgy, mintha ilyen kérdésekben a diákok lennének döntéshozatali helyzetben, mert nincsenek.

Hisztérikus károgás az, amit láthatóan óriási lendülettel csinálsz (nyilvánvalóan maximálisan ÖNZETLENÜL), sok szerencsét hozzá.
Mindenkinek magának kell elszámolni a lelkiismeretével, mert senki sem menekül meg az ítélettől.

És csak a színvonalhoz való igazodás érdekében egy ajándék videó: www.youtube.com/watch?v=klhtb6Yi6T8

Vajon ez a fickó miért jött ide, hogy mindezt közölje? Miért képzeli azt, hogy Tel Avivba bárkinek is kedve lenne kivándorolni, hogy elvegye a zsidók munkáját? Egyetlen magyar kivándorló sem fenyegeti a tel-avivi munkahelyeket. Igazán kár volt idefáradnia, hogy ezt közölje, nyugodtan maradhatott volna otthon is.
Képtelen magában tartani az aggodalmát, hogy megélhetési kivándorló magyarok tömegei lepik el Tel Avivot, és kiveszik a zsidók kezéből a munkát. Nyilván emiatti rémületében képes volt idejönni, hogy fenyegetőzzön.
Ez az a színvonal, ami felé a kormány kommunikációja tart.
Itt már semmiféle szó nincs intelligenciáról, kompetenciáról, itt már lemegyünk kutyába és csaholunk, vicsorgunk, hörgünk, ész nélkül. Csaholjon, aki akar.
Ha Orbán ezt képtelen megbeszélni Brüsszellel, és engem vegzál a megoldatlan problémáival, akkor valakikből nagyon hiányzik az ész.
És a helyzet kísértetiesen hasonlít arra, amikor a március 15-i beszédét megzavarta pár fiatalember ordítozása (akiket kamerával felvettek, youtube-on közzétettek, a helyszínen is rengetegen láttak), majd utána jöttek a fidelitaszosok, hogy nekik fogalmuk sincs, kik voltak a provokátorok, de mi (állampolgárok) legyünk olyan jók, és jelentsük már fel az Orbánt (helyesebben a magyar családok tízezreit!) vegzáló provokátorokat.
Tehát adott egy icipici megoldandó helyzet, amit minden további nélkül simán meg lehet oldani - és NEM OLDJÁK MEG, hanem NEKEM kommunikálják az Ő PROBLÉMÁJUKAT, HOGY AZT ÉN OLDJAM MEG, és mindezt iszonyatos ricsajjal, balhéval, hisztérikus fenyegetőzéssel teszik.
Egy óvodában ez még elmegy. Egy óvodástól még elnézhető, hogy folyton a felnőtthöz rohangál, hogy az oldja meg helyette a felmerülő konfliktusokat.
De azért hihetetlenül nevetséges, hogy Orbánék úgy csinálnak, hogy mi vagyunk a felnőttek, a politikusok meg az egymás haját cibáló óvodások. És mindezt sokezer eurós fizetésért. Jujj, védjük meg őt a pofozkodó Junckertől meg Merkeltől, aki nem érti, mi az, hogy illiberális.

annamanna 2015.06.12. 13:28:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne: 444.hu/2015/06/10/ez-a-kormany-egyik-legnagyobb-hazugsaga-a-menekultekrol/

mandiner.hu/cikk/20150609_menekultugy_ujra_biztonsagos_orszagga_minositene_a_kormany_szerbiat

"„…a magyar emberek azt szeretnék, ha a politika végre békén hagyná őket, nem menne az idegeikre az állandó csatározásaival, átlátszó hazudozásaival, korrumpáltságával és sikertelenségével. Az emberek békére vágynak. A Fidesz és az MSZP viszont ennek ellenkezőjét jelenti: állandó háborút. Évek óta egy hideg polgárháborúra kényszerítették a társadalmat. (…) A Fideszt és az MSZP-t nem az ország problémái, hanem egymás legyőzése érdekli. (…) Ezek a valódi kérdések, de eközben a Fidesz és az MSZP meg érzelmi hergeléssel, manipulálással próbál – már elnézést, de – hülyíteni bennünket, miközben valójában egy platformon állnak.” Ezt Vona Gábor mondja"
nol.hu/velemeny/plakatszaggatas-kikenyszeritett-hiba-1539339

Jean Sol Partre 2015.06.12. 14:00:12

@annamanna: Vona sem jobb a Deákné vásznánál (sőt), de ebben tökéletesne igaza van.

Robinzon Kurzor 2015.06.12. 14:17:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Énm már rég szűröm Kurzorka kommentjeit."

Beláttad, hogy vitatképtelen vagy; ez is valami.

annamanna 2015.06.14. 02:16:31

@Jean Sol Partre: Az eddigi évek alapján úgy tűnik számomra, hogy Orbánék aligha akarnak kormányozni, mert nem látom, hogy volnának ötleteik és elképzeléseik Magyarország jövőjével kapcsolatban. Sokkal inkább harcolni akarnak. A harchoz ellenfelek kellenek, és az ellenfelek az elmúlt években gombamód nőttek ki a földből.
Most itt van a bevándorlók kérdése, amiben Orbánék szokásukhoz híven nem akarnak csinálni semmit; ez is csak egy jó ürügy a harchoz. Lehet harcolni Brüsszellel, és a legjobb, ha a harcba belevonják a közönyös jónépet is. Hogy lehet belevonni valakit olyan küzdelembe, amiben nem akar résztvenni? Irritálni kell.
Úgyhogy megy az irritálás ezerrel. Ha nagyon rosszmájú vagyok, akkor azt mondhatom, az Együtt plakáttépkedői és a Kétfarkú Kutyapárt ellenplakátjai is Orbánék érdekeit szolgálják, hiszen növelik a harci kedvet.
Amíg valaki harcos kedvében van, az ellenfelére figyel; és ha valaki arra figyel, könnyű manipulálni, irányítani.
Ha az országban a kutyát se érdekelnék Orbánék plakátjai és kérdőívei, akkor Orbánnak cselekednie kellene, a bevándorlókkal kellene foglalkoznia.
Így viszont kommunikálhatja azt, hogy borzasztóan el van foglalva a harccal, a valódi bevándorlókkal pedig nem kell törődni.
Ha Don Quijote felvette a páncélját, akkor ott még a birkanyáj is ellenség.

gyalog.galopp 2015.06.14. 14:32:45

@annamanna:

Az egy dolog, hogy utálod a zorbánt, de legalább azt próbáld meg értelmezni, amit írtál.
Mert ugye " az élet célja a küzdés maga" ennélfogva a céltalan harc az egy fából vaskarika.:)

annamanna 2015.06.14. 15:12:28

@gyalog.galopp: az ellenzékiek se csinálnak egyebet.

Még odáig is eljutnak, hogy Jézust idézik az ellenplakáton, amire pillanatok alatt sok milliót adtak össze. "Éheztem és ennem adtatok" stb... de ha valakinek az a célja, hogy a menekült ne éhezzen, miért nem vesz neki inkább ennivalót? Ki ad nekik enni? A baptista szeretetszolgálat, ofkorsz. Az aktivisták meg közben buzgón szórják egymásra a homokot a játszótéren, és még a közönség is jót szórakozik.
Csakhogy ez valódi probléma, amiben valódi segítségre volna szükség. De a valódi cselekvésig nem tud eljutni az, akinek legfőbb célja az ellenfél legyűrése.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.14. 20:48:05

@annamanna:

"de ha valakinek az a célja, hogy a menekült ne éhezzen, miért nem vesz neki inkább ennivalót? Ki ad nekik enni? A baptista szeretetszolgálat, ofkorsz"

már megint olyasmiről delirálsz, amiről fingod nincs. a menekültek "kezelése" a hatóság dolga. az elhelyezésük, étkeztetésük, stb. a hatóság DOLGA. erre el van különítve egy adott összeg a költségvetésben, amit az eu jelenleg 7× akkora összeggel ki is egészít. szóval ha már, akkor inkább mondhatjuk azt, hogy az ide érkező menekülteket javarészt az eu eteti. ha már.

és akkor még nem is tárgyaltunk arról, mennyire aljas demagógia az, hogy ha szerinted ne húzzanak vissza megdögleni, akkor etesd te őket.

gyalog.galopp 2015.06.14. 22:10:35

@mavo:

Két lehetőség közül a harmadik , etesse őket az égi manna .
Nagyon okos.:(

annamanna 2015.06.15. 01:46:49

@mavo: Szerbiára gondoltam. A Szerbiában levő 15 ezer menekültről magyar részről max. a baptista szeretetszolgálat gondoskodik.
És ugyebár áldott jó kormányunk mindenkit oda akar visszarúgni.

De különben azok közül, akik átjöttek a magyar határon, csak egy rész kerül a határőrök látókörébe. Lehet, hogy az utóbbi napokban megszigorították a határőrizetet, de kábé két hetes sztori: egy ismerősöm munkahelyére becsellengett két afrikáner, az egyik kongói, a másik nem emlékszem. Hogy ők most átjöttek a határon, és valami útbaigazítást, vagy segítséget kérnek. Ismerősöm azt mondta, felhívja a rendőrséget, majd azok intézkednek. Az jó lesz, mondták, és leültek. Ismerősöm azt gondolta, 10 perc alatt kiérnek a zsernyákok, de csak teltek az órák. A "terroristák" megunták a dolgot és beverték a szunyát, egész nap húzták a lóbőrt, miközben vártak a zsarukra. Este megmosakodtak a közeli vízcsapnál, és elpályáztak a vasúton Budapest irányában.
Nyilván nem ők voltak az egyetlenek, akikről a rendőrség elegánsan elfelejtkezett, noha azonnal értesítve lettek, és meg is ígérték, hogy kiszállnak.

Ismerősöm munkatársa kicsit balhézott, hogy a két bögrét, amiből ittak a négerek, azonnal ki kell dobni, mert megmondták, hogy az afrikaiak 80%-a HIV-fertőzött! (Vagy ebolás is lehet, teszem hozzá).
A rendőrség talán nincs tisztában a járványveszéllyel???
Ha igen, miért nem csinálnak semmit?
A két szerencsétlen "terrorista" egész nap várta őket, és mondom, ez cirka két hete volt, nem évekkel ezelőtt.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.15. 09:58:58

@annamanna:

"Szerbiára gondoltam."

én hibám. mindig elfelejtem bekapcsolni a gondolatolvasó üzemmódot.

"Ismerősöm munkatársa kicsit balhézott, hogy a két bögrét, amiből ittak a négerek, azonnal ki kell dobni, mert megmondták, hogy az afrikaiak 80%-a HIV-fertőzött! (Vagy ebolás is lehet, teszem hozzá)."

mi van?????????????????????????????????????????

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.15. 14:05:22

hvg.hu/itthon/20150612_Ellenplakatot_posztolt_a_Maltai_Szeretszo

ezek rohadt magyarellenes máltai gyűlöletszolgálatosok fajgyalázást és iszlám terrorizmust szeretnének magyarországon. libsik!!!!!!

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2015.06.15. 17:00:21

"144. §
(1)330 Az a magyar állampolgár, aki abból a célból, hogy Magyarország függetlenségét, területi épségét vagy alkotmányos rendjét sértse, külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, bűntettet követ el, és öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2)331 A büntetés tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha a hazaárulást
a) súlyos hátrányt okozva,
b) állami szolgálat vagy hivatalos megbízatás felhasználásával,
c) háború idején,
d)332 külföldi fegyveres erőnek behívásával vagy igénybevételével
követik el.

(3) Aki hazaárulásra irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt egy évtől öt évig, háború idején két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Jean Sol Partre 2015.06.15. 17:05:06

@Disznóvári: nem lennék most Szíjjártó helyében

annamanna 2015.06.16. 02:07:42

@mavo: bocs, tényleg elfelejtettem hozzátenni.

A 80% nem az én véleményem, csak idéztem valakit, aki ezt hallotta, tehát nyilván a köztudat egy részébe így ragadt bele.
Egyébként a járványveszély egészen biztosan valós, és pont az afrikai menekültek esetében a leginkább valós veszély.
Épp miattuk zárták most le a francia, osztrák és svájci határt, őket toloncolják vissza Olaszországba, és az olaszok miattuk vannak magukra hagyva, az EU ebben nagyon nem akar segítő kezet nyújtani, az afrikaiakat úgy tűnik, nagyon nem óhajtják befogadni.

"ezek rohadt magyarellenes máltai gyűlöletszolgálatosok fajgyalázást és iszlám terrorizmust szeretnének magyarországon. libsik!!!!!!"

Azért gond tényleg van: "Olmütz északmorva város egyik terén a közelmúltban egy nagyobb létszámú arab migráns délelőtt rátámadt az egyik civil szervezet aktivistáira, akik a bevándorlás ellen gyűjtöttek aláírásokat. A bevándorlók azt kiabálták: “...hogyan mertek ti innét minket kitiltani, tizenöt éven belül a rabszolgáink lesztek...“

A rendőrség erélyes fellépésére szétszéledtek, majd másnap visszajöttek és összetörték, szétzúzták az aktivisták sátrait. Csak négy rendőrautó számos legénysége tudott rendet teremteni."

"Talán egy héttel később, miután posztoltam a cikket, Milánóban a migránsok egy macsetével (cukornádvágó kard) levágták egy vonatkalauz fél karját, mert nem engedte őket jegy nélkül felszállni a vonatra."
www.szenc.sk/hu/Agardy-Gabor-blogja/Modernkori-nepvandorlas.alej

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.16. 06:32:24

@annamanna:

És akkor pár napja még te is a bevándorlás mellett érveltél. :(

Lásd be végre, hogy az EU és még maga a pápa is a kereszténység sírját ássa éppen.

annamanna 2015.06.17. 03:34:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ezt nem is adtam fel. Mert egyrészt vannak a menekülő tízezrek-százezrek, a környező országok menekülttáboraiban leragadt milliókról nem is beszélve, akiknek legnagyobb része gyerek, nő és öreg lehet, legalábbis az ebben a cikkben levő videó alapján: kettosmerce.blog.hu/2015/06/10/mit_kivan_a_magyar_nemzet_a_nemzeti_konzultacio_a_bevandorlasrol_es_terrorizmusrol
Ebből a videóból a férfiak feltűnően hiányoznak. Gondolom, ők (különösen a fiatalok) nem akarják ölbe tett kézzel várni, hogy a szájukba repüljön a sült galamb, hanem nyakukba vették a világot, hogy dolgozhassanak. Ez a részükről nagyon is ésszerű döntés. Nyilván úgy vannak vele, hogy a családok nőtagjai, az öregek, gyerekek, rokkantak valahogy kihúzzák a menekülttáborokban, eltengődnek a segélyekből, de a férfiaknak a passzivitás megalázó lenne, nekik munka kell, elmennek nyugatra, amíg otthon véget nem ér a háború, és ha végre haza lehet majd menni, és újjáépíteni a városokat, falvakat, újrakezdeni az életet, akkor ők is hazamennek a családjukhoz. Addig pedig kihasználják az időt, világot is látnak, pénzt is keresnek, újat is tanulnak.
Szerintem ez jó gondolat.
Már csak azért is támogatom, mert az arab világ szokásaira bőven ráfér a változás. Ha a férfiak nyugatra jönnek dolgozni, és belekóstolnak az európai, jóval szabadabb, lazább világba, azt viszik magukkal haza, és otthon is fellazíthatják a meggyökeresedett patriarchális elnyomást.
Ez nem lenne rossz, ezért tartom jó ötletnek, ha körülnéznek nyugaton. Nagy részük úgyis hazamegy.
Egy pici példa, mire gondolok: www.youtube.com/watch?v=2EBmiLigpI4
A gázaiak nyilván sokkal erősebb nyugati befolyásnak vannak kitéve, mint pl. a szír sivatagban élők.
És ennek hatására a lányok és fiúk együtt táncolnak (ami egyébként a hagyományos muzulmán kultúrában elképzelhetetlen); a lányokon nadrág van, és a nők jó részén kendő sincs.
Körülbelül ilyesmikre gondolok - vannak dolgok, amiken nem ártana túllépni, és ebben segíthetne, ha egy darabig nyugaton élnének a "véleményformáló" férfiak.

De visszatérve az elejére - tehát egyrészt vannak a tízezrével ideérkező munkavállalók.

Másrészt vannak a tényleges bajkeverők, randalírozók, dühöngők, bűnözők, akik miatt mindenki potenciális bajkeverőnek minősül.

Az ilyenkor persze el van felejtve, hogy a biztonságos és tisztességes nyugaton, konkrétan Magyarországon is minden napra jut valami gyilkosság, betörés stb. Ez például a borsonline legfrissebb cikke, nem is keresek tovább: borsonline.hu/20150616_megeroszakolta_es_megkinozta_sajat_anyjat

Persze az is túl sok, ami nálunk van, nem kell tetézni a bajt újabb ügyekkel. De akkor sem árt észben tartani, hogy a mi "felsőbbrendű" nációink is tele vannak bűnözővel.

Harmadrészt van a járványveszély, ami valós és fontos kockázat: www.delmagyar.hu/szeged_hirek/toth_peter_nepegeszsegugyi_kockazatot_jelentenek_az_illegalis_hataratlepok/2434129/

Negyedrészt van a hányingerkeltő képmutatás: www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1604842299797572&id=100008154514621
"Ma este 8-kor gyertyagyújtás a Kålvin térről induló menetben: a KERESZTÉNY ÅLDOZATOKÉRT.
Előtte még kb 7-kor INTERJÚ a Hīr TV-en."

Végigfutottam a kommenteket is, kettőt emelek ki közülük:
"Szerintem Mo.-nak be kellett már régen fogadnia szíriai keresztény családokat!"
"Hír Tv-t nem nézek! Bojkottáltam."

Ja igen, még arról, hogy az EU és a pápa a kereszténység sírásója: nekem személy szerint ez nem jelent gondot (tehát én nem fogom elveszíteni a vallásomat az EU meg a pápa miatt); másrészt mások részére sem gondolom, hogy ez különösebb gondot jelenthetne. Senkinek sem árt a bamba bégetés helyett figyelni, gondolkozni, felelősséget vállalni. Aki az EU meg a pápa miatt megy a pokolba, annak jó utat.

Miért nem gondolsz arra, hogy az EU-ba való bevándorlás inkább az iszlámra jelenthet súlyos csapást, mármint pont az iszlám omlik össze amiatt, mert egyszerűen beleunnak az emberek.
Miért nem gondolsz inkább arra, hogy mi gyakorolhatunk az ide érkezőkre jó hatást?
Miért nem gondolod, hogy a mi hatásunk fontosabb és erősebb, mint az ő hatásuk ránk?
Miért nem gondolod, hogy a keresztényég hatásosabb, mint az iszlám?
Hogy a jó erősebb, mint a rossz, az igazság erősebb, mint a hazugság?

Én nem gondolom, hogy félni kellene a menekültektől (persze az ésszerű óvatosság nem árt, sőt muszáj).
De sokkal inkább úgy vélem, hogy mi hathatunk rájuk, és még helybe is jönnek a hatásért, nem nekünk kell közéjük költözni. Ezt a lehetőséget kár volna elpotyázni.
Én pont a kereszténység diadalát és nem az összeomlását várom és remélem.
Az IÁ tömeggyilkosságai, amik kimaxolták az őrületet, az iszlámban rejlő ellentmondásokat, erőszakot, az is csak a nyugat és a keresztény világra teszi nyitottá a muzulmánokat.
Miért jönnek ide?
Mert a keresztény Európában látják a megoldást, bennünket látnak olyan mentsvárnak, akik képesek segíteni rajtuk és biztonságot nyújtani a számukra.
Ennek örülni kell.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.17. 12:06:31

@annamanna:

no, akkor lássuk, hogyan is terjed az aids bögrén keresztül.

mellesleg, ha az afrikaiak 80%-a tényleg aidses lenne, akkor afrika max. egy évtizeden belül lakatlan lenne, de nem kell törődni a fránya tényekkel, fő, hogy lehessen valamitől kibaszottul rettegni.

pitcairn (törölt) 2015.06.17. 14:49:48

@annamanna:

ha már az AIDS-el példálózol...

az AIDS:

1. rendkívül nehezen terjed
2. leginkább olyanok kapják el akik leromlott fizikai állapotban vannak (éhezők, egyéb okból betegek, drogfüggők)

de ezt már körbejártuk egyszer...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.17. 15:05:57

@pitcairn:

"rendkívül nehezen terjed"

Ezt azért magyarázd el a homokosoknak és az intravénás droghasználóknak, esetleg azoknak, akik régebben szűretlen vérrel fertőződtek meg.

"leginkább olyanok kapják el akik leromlott fizikai állapotban vannak"

A leromlott fizikai állapotú ember szervezetébe mitől jut be könnyebben a fertőzött ember testváladéka? Mert ha egyszer bejutott, akkor tökmindegy a fizikai állapot, a vírus szaporodni kezd.

"de ezt már körbejártuk egyszer"

Járd még körbe párszor. :)

pitcairn (törölt) 2015.06.17. 15:18:01

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

vérnek kell vérrel érintkeznie, nemde?

ez azért egy icipicit problematikusabb mint a cseppfertőzés...

ráadásul annamanna a közös bögrehasználattal példálózott...

a leromlott fizikai állapot pedig empirikus tapasztalat, az AIDS leginkább efféle embercsoportokon belül tarol, pl. éhezők, drogfogyasztók és más nemi-betegségben szenvedők között

a döbbenetesen magas afrikai fertőzöttségi aránynak leginkább ez az oka, nem pedig a promiszkuitás

elvégre ebben a tekintetben már a fejlett nyugat is felzárkózott hozzájuk...

PS.: 1987 és 2014 között 100-szor több magyar halt meg közúti balesetben mint AIDS-ben

350 AIDS halott versus 35000 halálos kimenetelű közúti baleset...

hát ez lenne a magyar helyzet...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.17. 15:27:33

@pitcairn:

"vérnek kell vérrel érintkeznie, nemde?"

Hát nem. Tájékozódj előbb, csak aztán írd meg a tutit.

pitcairn (törölt) 2015.06.17. 15:50:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

tájékozódtam, döbbenetes kavarás van az AIDS-topic-ban

a téma súlyát leginkább a 100-szor több halálos áldozatot produkáló közúti közlekedéssel lehet kontextusba helyezni...

ma egyébként, kis hazánkban, már inkább 150-szer több ember hal meg közúti balesetben mint AIDS-ben...pedig a közlekedési statisztikák is nagyon szépen javulnak... az AIDS gyógyszerek azonban még ennél is gyorsabban fejlődnek...

pedig finoman fogalmazva meglehetősen szabados manapság a magyar társadalom, külföldiek is vannak szép számmal és a prostitúció is virágzik...

ehhez képest alig vannak AIDS áldozatok és azok is leginkább néhány szűk csoportból kerülnek ki (homoszexuálisok, ill. intravénás kábszer használók)

pitcairn (törölt) 2015.06.17. 15:57:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

és az évi 8-10 magyar AIDS halott is leginkább amiatt hal meg mert már végstádiumban kerül orvoshoz

különben úgy 6-7 ezerre teszik a magyar fertőzöttek számát

hu.wikipedia.org/wiki/AIDS#Statisztika

25 évvel ezelőtt még vmi "pestissel" riogattak...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.17. 16:15:53

@pitcairn:

"a téma súlyát leginkább a 100-szor több halálos áldozatot produkáló közúti közlekedéssel lehet kontextusba helyezni..."

Ne terelj.

"és az évi 8-10 magyar AIDS halott is leginkább amiatt hal meg mert már végstádiumban kerül orvoshoz"

Ez is terelés. A fertőzés módjáról vannak téves infóid.

"tájékozódtam, döbbenetes kavarás van az AIDS-topic-ban"

:))) Ne fórumtopicból tájékozódj, inkább orvosi kiadványokból. Az orvosok tanultak erről, nem a fórumos kommentelők.

pitcairn (törölt) 2015.06.17. 16:28:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

az un. "AIDS információk" minimum 90%-a nemhogy a terelés, hanem a pánikkeltés kategóriába tartozik

a jelek szerint te is effélékben hiszel

a statisztika pedig nem terelés volt, hanem inkább kijózanítás...

pitcairn (törölt) 2015.06.17. 16:30:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

a "fórumtopic-ok" általában olyan "szakértőkkel" vannak tele mint te vagy annamanna:)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.17. 17:47:12

@pitcairn:

Ez rossz válasz. A fórumtopicok "szakértői" maguk akarják megmondani a tutit. Én meg az orvosi kiadványok tanulmányozására buzdítalak.

"a "fórumtopic-ok" általában olyan "szakértőkkel" vannak tele mint te"

Na de mivel személyeskedni kezdtél, itt befejezzük a beszélgetést.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.17. 17:50:55

A befejezésben segítségünkre lesz az a körülmény, hogy mostantól szűrlek, így nem látom a kommentjeidet és válaszolni sem tudok rájuk.

annamanna 2015.06.18. 00:10:29

@mavo: Drága, olvass vissza. Én elmeséltem egy sztorit, amit egy ismerősöm mesélt el, akit a munkatársa riogatott az AIDS-veszéllyel.
És csakhogy megnyugtassalak - az ismerősöm AIDS-től

RETTEGŐ MUNKATÁRSA Z S I D Ó !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ezt érted, vagy esetleg bővebben is kifejtsem???

@pitcairn: "ráadásul annamanna a közös bögrehasználattal példálózott..."

Drága, olvass vissza. Én elmeséltem egy sztorit, amit egy ismerősöm mesélt el, akit a munkatársa riogatott az AIDS-veszéllyel.
És csakhogy megnyugtassalak - az ismerősöm AIDS-től

RETTEGŐ MUNKATÁRSA Z S I D Ó !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ezt érted, vagy esetleg bővebben is kifejtsem???

annamanna 2015.06.18. 04:44:33

@mavo: ez egy 2 perces videó a hivatalos szervek eddigi hozzáállásáról. A rendőrség is pont ilyen nemtörődöm, flegma volt eddig, legalábbis a fent leírt sztori szerint a fülük botját sem mozgatták. Ez a videó pedig már a vicc határát súrolja: www.youtube.com/watch?v=kT2xMJRh2g4

Persze az egész téma kezelése egyelőre röhögésbe fulladt.
"nem baj, majd a fémgyűjtő kisiparosok elintézik"
"És az áram alatt lévö kerítés ugyanugy néz ki, mint az árammentes, csak más a fogása!"
"Pedig de frankó lenne tényleg egy több kilométeres kerités kolbászból.Bekerülnénk a rekordok könyvébe....."
"Ha Magyarországra jössz, hozz magaddal egy drótvágót!"
"Ha Magyarországra jössz, hozz magaddal egy négy méteres létrát!"
"Ha Magyarországra jössz, hozz magaddal egy ásót!"
www.facebook.com/photo.php?fbid=433471916832140&set=p.433471916832140&type=1&theater

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.22. 07:30:43

@annamanna:

mi a kurva anyádra érv az, hogy valaki zsidó, te ostoba kurva?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.22. 07:31:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

te ostoba kurva, ha az aids bögre útján is terjedne, már kábé nem létezne emberiség.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.22. 07:39:23

@pitcairn:

most már azért igen jól kezelik az ügyet, de ha mondjuk a 80-as évek végén tényleg bögreileg terjedt volna az aids, akkor asszem most nem beszélgetnénk így virtuálban. és már ne haragudj de hülyeség, hogy csak leromlott állapotúak kapják meg. szegény vézna freddy.

annamanna 2015.06.22. 13:40:02

@mavo: Hogy mire érv? Hát a felsőbbrendű okosságára, drágám. Buta zsidóval még nem találkoztam.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.22. 20:21:27

@annamanna:

ismételten kérdezem, mi a kurva anyádról beszélsz? ha egy zsidó szerint az embereknek 40 lába van, akkor az embereknek 40 lába van, vagy mi a kurva anyád?

Otisz75 2015.06.23. 10:37:01

Az AIDS-es zsidók 80%-a bögre útján fertőződött, mely bögréből ártatlan keresztény lánykák AIDS-es vérit kortyolták...

O75:)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.23. 11:32:35

@annamanna:

ja, és természetesen én találkoztam buta zsidóval, pedig én spec nem sok zsidóval találkoztam (illetve többnyire le is szartam, és csak akkor tudtam, hogy zsidó, ha ő maga mondta, és hát ugye az nem olyan gyakori). valami egészen megdöbentő módon ugyanis a zsidók is csak emberek. nahát, hogy mik vannak. nahát, nahát.

Otisz75 2015.06.23. 11:55:48

@mavo:

Csaknem hiányoztam is, mi?:)

Ja, megvallom én is azért jöttem be, mert valahonnan ismerős volt a nicked:)... meg egy jó kis zsidózás reményében!!

O75:)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.23. 12:31:56

@Otisz75:

:) rég volt, igaz sem volt. :)
süti beállítások módosítása