Akik maradtak
2010. szeptember 07. írta: politicus

Akik maradtak

  A kormányváltás óta eltelt hetekben, hónapokban sorra jöttek azok az információk, amelyek arról adtak tanúbizonyságot, hogy az új Fidesz-kormány nem kímél senkit és semmit, amikor saját emberei közigazgatásba történő bebetonozásáról van szó. És bár korábban magam is megírtam, hogy számos személyi döntéssel nem tudok azonosulni, azonban azokkal a riogató hangokkal sem tudok mit kezdeni (bár motivációjukat már jól ismerhetjük), amelyek szerint az állami érdekszférába tartozó cégek, intézmények élén történt személyi változások egy abszolút, egyszemélyi diktatúra kialakulásának első jeleiként értelmezendők. Ezek a változások ugyanis a demokratikus politika természetes velejárói, elég, ha csak egy-egy amerikai vagy nyugat-európai adminisztrációváltás zajos személyi változásaira gondolunk.

  Azonban a közhiedelemmel ellentétben számos, korábban a szocialista kormányzat által pozícióba helyezett ember maradhatott meg a helyén vagy került más fontos bizalmi posztra. A sok és látványos személycsere mellett ezek persze kevésbé látványosak, azonban az értő és figyelő közönség számára egy idő után már úgy tűnhetett, hogy a Fidesz káderhiánnyal küzd. 

  Csak néhány példa: A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség nyolc irányítóhatóságából (IH) csupán három élén történt személycsere, a fennmaradó IH-k élén továbbra is az eddigi vezetők dolgoznak tovább. 

  A Mavir igazgatóságának elnöke továbbra is az a Molnár Károly, aki a Gyurcsány-kormány K+F ügyekért felelős tárcanélküli minisztere volt. Az igazgatóság elnökhelyettese Hatvani György, aki 2006-ig a Kóka János által vezetett Gazdasági és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára volt. Az igazgatóság tagjai között pedig megtaláljuk Szalay-Berzeviczy Gábort, az SZDSZ egykori parlamenti képviselőjét is. Az augusztus elejétől a MÁV élén vitézkedő Szarvas Ferenc pedig korábban az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatói tisztségét töltötte be. 

  Számtalan esetben a korábbi nem első számú vezető, tehát nem kívülről jövő ember vehette át az adott szervezet vezetését, mint például a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal, a Nemzeti Közlekedési Hatóság, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség, az Országos Választási Iroda, vagy a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal esetében. (A részletes lista itt található). 

  Tapasztalható kontinuitás az infokommunikációs államtitkárság felügyelete alá tartozó intézményeknél is. Az állami informatikai projektek nagy részét projektgazdaként irányító Kopint-Datorg Zrt. élén továbbra is az a Pásztory Tamás található, aki közismerten jó kapcsolatokat ápolt és ápol a korábbi MeH-államtitkárral, a szocialista Baja Ferenccel (egy ideig tanácsadója is volt). Pásztory nevéhez fűződik a nemzeti digitális közműként elhíresült állami szélessávú internet-fejlesztési projekt, amelynek szakmaiatlansága és eltúlzott költségvetése miatti visszavonására Fellegi Tamás már miniszterjelölti meghallgatása során ígéretet tett. A cég vezérigazgatója az az Oláh István György, aki a Pénzügyminisztérium Informatikai Szolgáltató Központjának volt elnöke az előző kormány idején, 2008 augusztustól pedig az APEH informatikai elnökhelyettesévé avanzsált (e poszton Kalmár István váltotta a kormányváltás után). 

  Az idén januárban még Nyitrai Zsolt által is szocialista ejtőernyősnek aposztrofált korábbi informatikai szakállamtitkár, Bódi Gábor is megmaradhatott a Puskás Tivadar közalapítvány ügyvezető igazgatói székében, ahová egyébként a szocialista rendszerre oly jellemző körülmények között került (Bodoky Tamás kiváló cikkét is érdemes elolvasni). A MeH szakállamtitkársága (éppen Bódi vezetésével) még az előző év végén írt ki pályázatot a megüresedett ügyvezető igazgatói tisztségre, amelyen két pályázó indult. A Puskás szakmai felügyeletét ellátó(!) Bódi és egy máig ismeretlen személy. Tömören és velősen annyi történt, hogy a szakállamtitkár elkészítette a pályázati kiírást és helyzetéből fakadó előnyét kihasználva rögtön el is indult rajta (mint látjuk, sikeresen). 

  Mindezek fényében minimum kétségesnek találom a szocialisták elnökének legutóbbi szavait, melyek szerint „a kormány eddigi tevékenysége [...] a demokrácia elleni támadás első száz napja volt.” 

Forrás: az érintett szervezetek holnapjai, valamint sajtóhírek

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr562275027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.09.07. 19:29:59

Posztunk műfaját tekintve politikai feljelentés.

Bell & Sebastian 2010.09.07. 19:42:25

A pénz leszívására kialakított hálózatokba először is be kell épülni, elfoglalni és csak utána lehet leállítani. ha az a cél egyáltalán.

A pozícióban lévőknek semmi jelentősége (egyszerűen átfordítják őket), de a főszervezők kiebrudalása előfeltétel (lecsukni úgyis lehetetlen ezeket). Három-négy névről van csak szó, ezt harcoljuk most.

Itthon kevés ellopható maradt, ezer szempár figyeli a maradékot. Egyébként is az EU -támogatásokra startolt rá mindenki.

A tiszta közélet elérhetetlen álom, mivel az EU korifeusok megkenéséhez is ki kell termelni a pénzt valahonnan, az osztozkodást illetően pedig D. Ibolya közel járt a valósághoz, amikor abbéli felháborodásában, hogy neki lófasz se jutott az M6 zsírjából, 60:40% -ot tippelt.

Maga a rendszer nem fog sokat változni, legfeljebb annyit, hogy megpróbálják itthon tartani a zsákmányt.

Onnan fogjuk tudni, hogy jó úton járnak, ha elszaporodnak a milliárdos vagyonelkobzások (na, ilyen nem lesz, mert azt államosításnak hívják) és rövidülnek a fizetési határidők, -ezen keresztül javul a fegyelem-, mivel ez a legnagyobb teher a vállalkozásokon, nem az adó.
Ha majd drasztikusan emelkednek a fizetések, ugyanis a bér szinte csak elhatározás és a lopásban tanúsított önmérséklet kérdése.

A bankóprés mellé saját ember kell, most Simor leváltása vagy blokkolása a legfontosabb.

Hogy ki kerül börtönbe a végén?
Mindig a balek, a főnöke vagy így - vagy úgy, de kivásárolja magát, egy bizonyos szint fölött, sajnos.

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2010.09.07. 20:07:57

A MÁV élén az ÁKK korábbi igazgatója?! Ajjajj!

Steppenwolf 2010.09.07. 20:11:40

@Kettes: Oszt mit jelentett fel, zsenikém? Ami mindenki - még egy bolgger - számára is nyilvánvaló?

De még ha az is lenne, miért kéne Fletó és Kóka csókosait megtartani?
Ők is kisöpörték 2002-ben a fideszeseket az állami cégek, intézmények éléről. És akár hiszed, akár nem, ez megy a világ összes demokratikus országában kormányváltás után. Akit meg nem sikerült elsőre kiebrudalni, azt jól félholtra verették, hátha attól jobb belátásra bír.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2010.09.07. 20:23:13

@Kettes: gondolja, hogy ezek odafent nem tűntek fel? :DD

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.09.07. 20:45:30

@dobray: Én gondolom? Talán a szerző gondolja, nem? :-))

@Steppenwolf: Kit vertek félholtra?

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2010.09.07. 20:59:39

majdnem azt írtam, hogy szégyen ...
de hát így adózatlan jövedelmekkel a zsebembe pont telibe-szarom, mint ahogy az adófizetők is basznak rá az egészre :-)

JohnHenry 2010.09.07. 21:45:03

aki szoci maradhatott a helyén, nyilván aláaknázta az előző rendszert; aki feljebb lépett, az nyilván fúrta a főnökét :-)

szóval minőségi változás nem lesz, ugyanúgy pénzszivattyúként fognak műkődni ezek az intézmények. bolond, aki mást gondol.

Negyven Rabló 2010.09.07. 21:49:49

Szarvast nem a szocik nevezték ki az ÁKK élére, még 2000-ben került oda.

ehja 2010.09.07. 21:52:15

A PSZÁF-et, APEH-et, Postát vagy az ÁSZ-t miért nem emlegeti a poszt? Ja, hogy azok nem illenek a szerző koncepciójába?
És most az a tanulság, hogy az egykori maszop szakértőknél jobbakat a fidesz sem talál?
Akkor vagyunk csak nagy sz*rban!

HR King 2010.09.07. 22:01:53

Nem lehetne hogy Viki toltson be minden posztot?
Akkor nem lenne gond h egy "jo" ember ul a szekben.

Azt hallottam hogy iden kemeny tel lesz es Vikit a Duna jegen fogjak megkoronazni

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.09.07. 22:07:37

Na és? A segg változik, de aki nyal marad! Persze gyomor is kell hozzá, meg "elhivatottság"! Karrierista kis pöcsöknek és a coci rendszer seggnyalóinak totál mindegy végül is mit nyalnak! Az új gazdiknak meg hízeleg...

belekotty 2010.09.07. 22:10:47

@HR King: Ha meg nem lenne elég kemény a tél, akkor Viktor majd leváltja a Jóistent és kinevezi helyébe a Télapót.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2010.09.07. 22:34:28

Az Index címlapján található kísérőszöveg pont a poszt eredeti szellemével ellenkező tartalommal csábítja a gyanútlan olvasókat :)

politicus · http://mandiner.blog.hu 2010.09.07. 22:35:34

@Kettes: ne nevezd a tiednek, te nem segítettél.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2010.09.07. 22:37:02

@Kettes: nem tudom, hogy felül felmerült-e, mert nem vagyok "felül", de most jól bemószeroltam mindenkit. Örömmel és jóleső nyugalommal vonulok most már nyugovóra.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.09.07. 22:42:34

Lengyel László szerint két csapást is mért az országra a miniszterelnök.

Ez után a 100 nap után egy kérdés maradt: mikor tetszik lemondani? – értékelte Orbán Viktor kormányzását Lengyel László.

A Pénzügykutató elnök-vezérigazgatója szerint Orbán Viktornak minden eszköz a kezében volt, hogy kormánya 8-12 évre berendezkedhessen, de elrontotta. Egyrészt, mert a Fidesz
összeveszett a befektetőkkel, másrészt mert nekiment a közigazgatásnak. Lengyel László szerint a kormány első száz napja csalódás a társadalom számára, azonban az emberek kétharmada véli úgy, hogy október után javulni fog a helyzete. Vagyis a választások után még több ember áll majd sorba a csajkájával – fogalmazott.

Lengyel szerint korábban Magyarország kockázati indexe és a forint is stabil volt, valamint a költségvetés hiánya is a jobbak közé tartozott. Az Orbán-kormány pedig elérhette volna a 4.5-4.8%-os hiánycél engedményt, ha óvatos tárgyalásokat kezdeményezett volna azokkal a szervezetekkel, amelyeket inkább kirekesztett, és lett volna a nemzetközi piacok számára is egy látható programja. A szakember szerint Orbán két csapást mért az országra eddig: egyik a valutaválság, a másik a közigazgatás szétverése.

HR King 2010.09.07. 22:51:10

@belekotty: Azt tuti nem mert annak voros a ruhaja. biztos Maszop aktivista, komminiszta..nyiszta

Steppenwolf 2010.09.07. 22:54:20

@kamu schmitt" díjat a gonosz törpének karácsonyra!: Na de kit érdekel Lengyel László? A szavának annyi súlya van, mint mikor Bogár László ostorozza az előző rezsimet. Mindkettőből a személyes pártszimpátia szól.

várady 2010.09.07. 22:56:29

@belekotty: Mikulás az te hülye kommancs.

pelikán* 2010.09.07. 23:03:23

Nédda, @szerző jól mondja, legalábbis a cikk mondanivalójával homlokegyenest ellentétes fénymarhaság virít az indexes címlapon.
22:00 után Komássy Ákos ügyeletes, vagy mi?

#epicfail #orbántakarodj #régenazindexcímlapisjobbvolt

várady 2010.09.07. 23:09:19

3 Orbán-Fidesz gyalázó blog felül. Gratulálok.
Szopóágon vagytok srácok, és ez jó sokáig így is lesz.

nestrot10 2010.09.07. 23:20:53

A Gonosz törpe és bandája 100 napig csak azondolgozott, hogy minden " kontrol" lehetőséget becsukjon. Elfoglalni mindent! Nem leht rajtuk soha és sehol számon kérni, hogy hol tünnek majd el a közpénzek, a pályázati pénzek, a vissza nem téritendő (fél összeg visszaszármaztatása) a klientúrától..stb. az A Rákosi Viktor kormány előkészitette a nagy Ország kassza rablást! Ez kellett nektek hülye Fityisz szavazók?---mert nektek a "szent Tehenetek" szarja is ehető...jó étvágyat!

nestrot10 2010.09.07. 23:21:28

100 munka( munka?---a túrót-tevékenység) csak a demokrácia eltörlésére irányult!

nestrot10 2010.09.07. 23:22:05

Remélem a Nép felébred--és FELKEL-kezében a fegyverrel:)

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.09.07. 23:32:34

@Steppenwolf: Szász Károlyt pont nem verték félholtra. Megverték. Hogy miért, az a mai napig nem derült ki, pedig Polték nagyon rá akarták verni Kulcsárra. Kulcsárra és nem Gyurcsányra. Kicsit előreszaladtál a vádiratban. :)

@politicus: Ne felejtsd el megadni a számlaszámodat a megfelelő helyen.

nestrot10 2010.09.07. 23:43:06

a 100 nap csak a demokrácia megcsonkitási tevékenységre korlátozódott, akármit balablázott, ködösített,.(.burkoltan a jobbikhoz szólt),.... a " tudósok" előtt ( ahol nem csattant fel taps..érdekes módon).
Az ország gazdasági dolgával semmit nem törödött,....két hakni vagy focimeccs között , 3 nap alatt létrehozták a 29 pont "programjukat" meg a Nemzeti (kifüggesztendő9 nagy faszságjukat.
Nemzeti egyetértés itt nem lesz amig nem lesz meg az Orbán temetése!!!!!!

nestrot10 2010.09.07. 23:44:18

8 évig a rohadt kis gonosz törpe, nem járt be a parlamentbe, hanem az adófizetők pénzén haknizott uszítani ( még külföldön is)---na ezért számon kell kérni és megbüntetni.
Ez már cigány bűnözés--és ahogy a jobbik akarja, karanténbe kell zárni!

Sárközy már kiutasította volna Franciaországból, mehetnem Tusnádfürdőre a " birtokára" amit eltitkol--( másnak a nevén van)..az embernek aki soha nem hazudott ( csak éjjel nappal és ébren és álmában)

nestrot10 2010.09.07. 23:47:50

a mai 100 napos értékelő után megint égbe szökött az árfolyam---hiába európa ismeri a gonosz törpét, és még a hadova dumából is kiszűrik mit akart mondani! Európa egyébként szarik rá a kis populista bohócra---majd jól megfingatja az EU ( de minket is)Sajnos---akkor tör ki a botrány, meg az "IGAZI FORRADALOM!
Na hülye szavazók, akkor csókolgathatjátok a seggét a törpének!

cambridge.on 2010.09.08. 00:10:24

@várady: Te is ott vagy csak még nem vetted észre!

is 2010.09.08. 00:21:19

demokrácia, ahol nem kell félni. nem az MSZP-snek, hanem egy egyszerű kormányhivatalnoknak, hogy indoklás nélkül, bármikor kirúgják. a TV-műsor riporterének, mert nem elég elvakult kormányhívő. bárkinek, hogy ha hangot ad nemtetszésének a NENYI-vel kapcsolatban, akkor bíróság elé viszik. a médiá minden munkásának, hogy az új hivatal az új törvény alapján kénye-kedve szerint fog bárkit, bármikor ellehetetleníteni, letiltani. mindenkinek, hogy az ÁSZ a kónyi hangfelvétel szerint működik, pártvégrehajtóként, terhelő adatgyűjtő központként, UD Zrt. 2-ként.

túl sok ez fiúk, hogy egy ilyen poszttal, meg a hasonlóa társaival tisztára mossátok.

nestrot10 2010.09.08. 00:27:05

ez már a Viktatúra!- de meg lesz döntve!!!!!

nestrot10 2010.09.08. 00:30:47

Lejtőn a forint ma! Oka?
Az Európai Bizottság kedden délelőtt megfedte a magyar kormányt a jegybank elnök fizetésének csökkentése miatt, másrészt, hogy Orbán Viktor kedden délután - kormányzásának 100 napját értékelő beszédében - látványosan utasította vissza a kormányának szánt üzenetet, kritikát. Természetesen nem Simor fizetéséről, hanem a jegybank függetlenségének szavatolásáról van szó - fogalmazott a kereskedő. Gondi úgy véli, hogy a kormány ellenszegülése a nemzetközi szervezeteknek ágyaz meg az ország leminősítésének és a forint gyengülésének .

Bell & Sebastian 2010.09.08. 01:07:46

First aid:
- don't breathe
- pray
- die (in silence)

pescade 2010.09.08. 02:57:40

persze, hogy nincs fűnyírás. Sok kipróbált és hasznos szakember marad a helyén, illetve új feladatot kap. Pl. a boldog emlékezetű Aba Botond (ha már az MFB-s cégek kikerültek a kétmilliós bérplafon alól)

hvg.hu/hvgfriss/2010.34/201034_regi_vezetok_uj_szerepben_mezcsere

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.09.08. 03:04:10

"A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség nyolc irányítóhatóságából (IH) csupán három élén történt személycsere"

Nem igaz, mert a Környezeti Programok IH vezetőjét is kirúgták, csúnyán.

Ezen a szinteken nem is a személycserével van baj, hanem 1) a móddal (mindenkire rá akarnak húzni valamit, patkányok meg mindenhol vannak, akik régi sérelmeiket most megbosszulni remélik) 2) Kit raknak a helyére

Vörös Kakas 2010.09.08. 03:21:42

Hmmm.

A Kopint-Datorg zRt-nek is új vezérigazgatója van, Oláh Istvánt leváltották. Bódi Gábor közismerten az államtitkárság "dísz-fideszese" volt. Hogy Nyitrai államtitkár úr másként tudja? Miért, eddig akadt egyetlen téma, amelyben tájékozottnak, felkészültnek bizonyult?

Miért is kell annak örülni, hogy az NDK (nemzeti digitális közmű) "visszavonásának" eredményeképpen mintegy 1100 településnek nincs esélye arra, hogy belátható időn beül szélessávú(nak nevezhető) internet elérése legyen? Biztosan az felel meg a konzervatív, ám forradalmi értékrendnek, ha egy labor vagy CT leletért, egy ügyfélszolgálati egyeztetés miatt rossz esetben órákig utazik a polgár (ha beteg, ha nem). Ez biztosan olyan hagyománytisztelő dolog. A rendes, dolgos magyar embernek nem kell az a sok újmódi cifraság. Vagy talán az FT miniszter úr vezette Lenyúlásügyi Minisztérium jobban "jövedelmező" fejlesztésekre fordítja szegényes forrásait?

Amúgy az NDK koncepció nem pénzkidobásról, hanem épeszű megtérüléssel járó gazdasági és _társadalmi_ befektetésről szól. De hát a jó magyar embert a tények nemigen zavarják a véleményformálásban...

Nem vagyok fideszes 2010.09.08. 04:42:18

A dolog elég gyorsan rövidre zárható. Azt kéne eldönteni, hogy az amerikai példát követjük, ahol az elnökváltás után még a takarítónő is repül, vagy az angol modellt, ahol kialakult a sok év alatt egy politikától független, ha úgy tetszik hivatalnok réteg, amelyik teszi a dolgát és nem nyúlnak hozzájuk. Gondolom azt senki sem vonja kétségbe, hogy mind a két rendszer bevált és jól működik.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.09.08. 04:57:43

vajon az NKH-nál mikor kezdenek el végre rendet csinálni és kirúgni a fenébe a sok dilettáns kóklert?

belekotty 2010.09.08. 05:51:52

@Vörös Kakas: "Miért is kell annak örülni, hogy az NDK (nemzeti digitális közmű) "visszavonásának" eredményeképpen mintegy 1100 településnek nincs esélye arra, hogy belátható időn beül szélessávú(nak nevezhető) internet elérése legyen? Biztosan az felel meg a konzervatív, ám forradalmi értékrendnek, ha egy labor vagy CT leletért, egy ügyfélszolgálati egyeztetés miatt rossz esetben órákig utazik a polgár (ha beteg, ha nem). "

A nyugdíjas néni nem fog interneten időpontot kérni, ez nem széles sáv kérdése. Viszont ha mégis, akkor meg üresek lennének az újranyitott vasútszárnyak.

belekotty 2010.09.08. 05:53:58

@Kettes: "Kicsit előreszaladtál a vádiratban. :)" - Ő már a fidesz székházban készített vádiratot ismeri, te még csak az ügyészségét. Még nem küldték át. :-))

mese-mese-meskete 2010.09.08. 07:10:02

Aki figyelt az előző rendszerben, az tapasztalhatta, hogy a minisztériumokból sokszor azelőtt kikerül egy tervezet(?), elvetélt gondolat, hogy a miniszter ill. a döntésre illetékesek egyáltalán látták volna. A szarkavaró fityesz pedig a sajtójával nekiment. Kik lehettek azok, akik nem hogy szivárogtattak, hanem döntötték ki az információkat? Aki szoci maradhatott a helyén vagy akár feljebb is lépett, nyilván aláaknázta az előző rendszert. Még emlékezünk a bebetonozott főtisztviselői karra is. Az volt a baj, hogy a szocik nem csináltak igazi nagytakarítást (pl. Polt stb.)

nestrot10 2010.09.08. 07:15:59

Török Zsolti bement a Fidesz bandához, ( mint Nemecsek az Ács Ferihez) és jól összezavarta őket... és SUKOROról azóta is kuss van mert a gonosz törpe van benne...de nyakig. hehehe

Így kell ezt csinálni, de naponta leamortizálni az ORBÁNT!!!!!!! és bandáját-
Naponta beszélni a Fidesz bandáról, hogy hogyan és mivel csapta be az embereket, és hogy hazudik a gonosz törpe.
Egész Európa lepopulista bohócózta orbánt. Kormányfők szóba sem állnak nyugat Eu ban ezzela kis szarossal. Barosso is úgy helyre tette, hogy köpni nyelni sem tudott, csak zsebredugott kézzel paraszt módjára állt előtte....

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.09.08. 07:17:05

ez így nem helyes nézőpont!

a postnak arra kellett volna rámutatni, hogy tanárok, vasutasok, állami irodai dolgozók tízezreit nem rúgta ki a fidesz és nem cserélte le.

nestrot10 2010.09.08. 07:17:50

A Tudósok, tegnap nem tapsoltak... nem is mosolyogtak....( hiába, nem a sajátjai előtt beszélt PAPÍRRÓL, a gonosz törpe).ilyen vén öreg emeberek előtt beszélt zagyvaságokat Orbán. na szép dolog:)

sprenczl 2010.09.08. 07:19:50

Az eddigi legnagyobb tisztogatást pl. a közszférában D-209-ék csinálták a rendszerváltás óta.

Roy 2010.09.08. 07:32:16

Kocsis istvánt a BKV vezérét miért nem cserélik le?
Válasz: azért,mert Csányi (OTP) üzleti köreibe tartozik aki köztudott, hogy a Fideszhez nagyon közel álló.

flort 2010.09.08. 07:38:25

@Lófasz Hadnagy: Amerikával szemben M.o. kis ország és egyetlen garnitúra hatékony hivatalnokot is alig képes produkálni.

Pláne, hogy itt sohasem az a cél, hanem a megfelelő világnézetű emberek elhelyezése. Jellemző, hogy a Tanú c. film M.o.-n született; ma is olyan bizalmi posztok várnak a megfelelő vezetőkre, mint erdészetek, nemzeti parkok, ilyesmik.

Btw, Aradi Csaba neve mond valamit? Az akkori környezetvédelmi miniszterre ki emlékszik? Még a neve sem jut eszembe.

Na, ez a baj.

Rá Dios 2010.09.08. 08:03:35

Hát, mit mondjak, ez gyenge érvelés volt és fordítva sült el.
A "feljelentettek" névsorát látva két dolog válik nyilvánvalóvá:
1. mondhatni, senki közülük nem a szocik-liberálisok jóvoltából lett valakivé, hanem saját jogon, nem ritkán a korábbi Fidesz kormányzat idején, csak megmaradtak a szakmai poszton
2. amely kormányzat az ilyen embereket nem becsüli, az hibázik. (és akkor nagyon visszafogottan fogalmaztam, mert említhettem volna aktív nemzetárulást is helyette, az ám!)

csabakirályfi 2010.09.08. 08:08:51

@Steppenwolf: "És akár hiszed, akár nem, ez megy a világ összes demokratikus országában kormányváltás után."
Na ez az a hülyeség, amit az örökös miniszterenök úr is szeretett elsütni ellenzékben, jó is, mert jól hangzik, a kedves hívek meg mit tudják, mi van a világ összes demokratikus országában? Nyilván, amit határozottan kijelentünk.

kamasuka 2010.09.08. 08:16:45

Szép az index "felvezetése" (csusztatása) a post kapcsán:
"Az új Fidesz-kormány nem kímél senkit és semmit, amikor saját emberei közigazgatásba történő bebetonozásáról van szó."

politicus · http://mandiner.blog.hu 2010.09.08. 08:43:04

@Kettes: ennyit nem nézel ki belőlem? Már a pénz is rajta csücsül. Igaz nem annyi, mint amit te kaptál a szocik szerecsenmosdatásáért, de nem kell a híd alá költöznöm. :)

politicus · http://mandiner.blog.hu 2010.09.08. 08:44:32

@Lastres: az NFÜ honlapja szerint csak a GFP, az EKOP-ÁROP és a ROP IH-k vezetői mentek..

politicus · http://mandiner.blog.hu 2010.09.08. 08:47:22

@Vörös Kakas:

Egy díszfideszest nem vesz maga mellé 8 éven keresztül egy Baja típusú pártember.

Az NDK-ról meg éppen folytathatnánk érdemi, szakmai párbeszédet, de a te alapállásod a témához, miszerint "az NDK koncepció nem pénzkidobásról, hanem épeszű megtérüléssel járó gazdasági és _társadalmi_ befektetésről szól." nem nagyon tűnik alkalmas vitaalapnak...

2010.09.08. 09:30:30

"elég, ha csak egy-egy amerikai vagy nyugat-európai adminisztrációváltás zajos személyi változásaira gondolunk."

talán ne keverjük a szezont a fazonnal!

greybull 2010.09.08. 09:48:13

@nestrot10: kiskoma, ismerős vagy más posztokról - kis Fletó provokátor - elképzellek, mint egy fordított kengurut, ahogy Fletód seggéből, mint kenguru gyermek az anyja erszényéből, kikandikálsz a kis hülye fejeddel és írod a szemétségeidet, kis szoci csókos. Ha a nép felkel egyszer, akkor először a ti mocskos szoci fejeteket fogja szétlőni, mert a nép számolni még tud: 52 évet uralogtatok itt, a Fidesz meg csak négyet.
Nem baj, csak írogass. Vessz meg nyugodtan, most minimum 8 évig nektek lesz kuss.
A témához: ha a Fidesz ezeket a szoci aknákat nagyon gyorsan nem bassza ki egytől egyig, akkor mehet a picsába. Találunk helyette más, belevaló nemzeti pártot, kormányt.

evil overlord (törölt) 2010.09.08. 09:56:22

@Vörös Kakas: "Biztosan az felel meg a konzervatív, ám forradalmi értékrendnek, ha egy labor vagy CT leletért ... miatt rossz esetben órákig utazik a polgár (ha beteg, ha nem)."
Magyarország nem Dánia. BTW, a CT-t rögtön kiértékeli a rtg szakorvos.

@Gépház: jó lenne valami elitszűrő, ha ez nem működik, akkor értelmiségi vitára van szükség:
tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/2009/09/ertelmisegi-vita.html

evil overlord (törölt) 2010.09.08. 10:12:05

@greybull: nestrot egy ócska provokátor, rendszeresen belehány a konzervatóriumos / mandineres posztokba. Nem értem, miért nem tiltották ki örökre.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.09.08. 10:57:34

Nem az a baj, hogy sok a személycsere. A baj ott van, hogy kikre cserélik a korábbi vezetőket. Ennek a problémának pedig az ÁSZ az állatorvosi lova.

fedor.blog.hu/tags/a_megfelel%C5%91_ember

Mesterházy meg feltételezem nem csak a személycserékből vonta le ezt a következtetést, így a cáfolathoz ez a néhány példa azért kevés...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.09.08. 10:59:27

@evil overlord: "nestrot egy ócska provokátor, rendszeresen belehány a konzervatóriumos / mandineres posztokba. "

Ha csak oda... De nincs biztonságban tőle egy blog sem. Sajnos a kitiltásnak nincs sok haszna, fél perc új reget csinálni...

evil overlord (törölt) 2010.09.08. 11:09:45

@Fedor: Mesterházy egy méretes barom: "Szembeszállunk a Fidesz ellenforradalmi kísérletével, megvédjük a demokráciát és a szabadságot."
mandiner.hu/cikk/20100907_vagy_kozossegkent_lepunk_fel_vagy_egyenkent_vadasznak_le
Még mindig a permanens forradalom bűvöletében élnek? (Sajnos úgy néz ki, hogy OV is.)
BTW, ha az MSZP jelenti a demokráciát, akkor nem hiszem hogy tiltakozna az átlagpolágr egy kis diktatúra ellen.

Az ÁSZ elnök esetében hülyén jártak el, nem egy fideszes ogy. képviselőt kellett volna választani.

nestrot-hoz: ideje lenne email/IP cím alapján megoldani a tiltást.

Szittyós Feri 2010.09.08. 12:16:27

@is: te nagyon sötét. Mondjál már pár példát, milyen újságírót lehetetlenítettek el a gonosz patásék :D Nekem inkább úgy tűnik, hogy nagyon jól megél még mindig a hivatásos rettegők nagy része, hülyítve a hozzád hasonló droidokat.

A szívem is majd megszakad a sok köztisztviselőért, dolgoztam annó (az egyik legnagyobb) minisztériumi háttérintézményben, az emberek 70-80%-a tök feleslegesen lógatja ott a lábát. Átlagosan a közszféra 50%-át simán le lehetne építeni. Engem is bármikor kirúghatnak, mégse sír a szám, hanem dolgozok.

UD Zrt-zés meg nagyon izzó, pláne hogy az UD-sek helyett mint kiderült Dávidék meg Szilvássy elvtárs kavart a zavarosban:-(((

nestrot10 2010.09.08. 12:51:03

@greybull: anyád! Se maszopos, se szadeszes nem vagyok..hanem Demokrata és nem szeretem a cigókat, de Orbán és bandáját egyenes gyűlölöm!!!!!!!!!!!!! Orbán egy bűnöző---karanténba vele ( jobbiknak ez a jó ötlete)

nestrot10 2010.09.08. 12:55:42

Szembeszállunk a Fidesz ellenforradalmi kísérletével, megvédjük a demokráciát és a szabadságot.---ha a Maszop is ezt tűzte ki célul akkor egyre többen vagyunk és ez rendben van...--még a Maszop is javulhat... látom,......még csatlakoznak a becsapott Fidesz szavazók, a civil szervezetek, és a szakszervezetek, akiket leszar a gonosz törpe s mia Demokraták......--és máris el lehet kergetni a Rákosi Viktort!!! hehehehe

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.09.08. 13:22:06

@evil overlord:

aki fejbelövéssel fenyegetőzik, azt viszont maradjon csak, őt szeressük

nestrot10 2010.09.08. 13:30:54

data.hu/get/2950278/viktor.jpg.html

Én láttam...Vártam is az Egy bolond százat csinál c. filmet 21 órakor...és pont 21 -tól ez a kis gonosz törpe hablatyolt---akkorát röhögtem---------egy bolond száznál is többet csinált---a bolond Fidesz szavazókat. Hogy milyen igaz a felirat!!!!!!!

fueli 2010.09.08. 19:53:51

@ehja: na ezt gondoltam én is... hogy a szerző, csak hogy narancsosvakságában mentegesse ezt az új-venezuali rendszert, ezért bedob néhány olyan pozíciót, ahol pillanatnyilag az ül, aki. de az első száz napban több, mint 100 elsőszámú vagy felső vezetőt rúgtak ki igen rapid módon ezek a nemzethalál elkerülésére magukat felkentnek érző humán egyedek...

tanarseged ur 2010.09.08. 21:38:43

@evil overlord: Ejha! Mit kellett ahhoz elkövetnie? (Vagy beindul a moderáció?)

evil overlord (törölt) 2010.09.08. 22:04:33

@tanarseged ur: Ez egy régebbi történet, szerzőtársait kérdezze, én valami kommentben olvastam. Feltételezem, hogy - szokásához híven - nyomdafestéket nem tűrő módban zsidózott.
Utóbbi időben a mandiner.hu-n folytatja az ámokfutást kündü, avocat és - az ogy. választás körül - csőre tölts néven :)

tanarseged ur 2010.09.08. 22:10:04

@evil overlord: Ja, azt hittem, friss hír. Az említett három nickjét ismertem is, akkor marad 29. :-)

evil overlord (törölt) 2010.09.08. 22:18:32

@tanarseged ur: Muhaha! Bár ezért az összehasonlításért kündü bizonyára elővenné a davajgitárt :)

Vörös Kakas 2010.09.09. 05:12:57

@politicus: "Egy díszfideszest nem vesz maga mellé 8 éven keresztül egy Baja típusú pártember." Szíved joga így gondolni. Én meg, ha a tények és az előítéleteid között kell választanom, az előbbieknél maradok. :) De ha már szóba hoztad: milyen típusú pártember is Baja Ferenc?

Mi is pontosan a baj az NDK-val kapcsolatos alapállásommal? "Alacsony társadalmi költséggel elindítható a közmű jellegű megtérülést biztosító beruházás" -- csak idéztem... Innen: www.niif.hu/files/Baja_Ferenc_MTA_prezentacio_0125.ppt (A projekt-terv persze sokkal pontosabb, csak nehezebben emészthető) ... és persze az indítását legalább 5 éves, elég széleskörű szakmai vita előzte meg, sok fórumon, folyamatosan, politikusok, szakpolitikusok, szakemberek részvételével. A végén a komcsi elfogultsággal nehezen vádolható Pálinkás József méltatta lelkesen a tervet, az Akadémia elnökeként, az általuk rendezett konferencián.

Ugyanakkor a további szakmai viták korántsem lennének haszontalanok, különösen, mert az új fiúk láthatóan nem értik vagy nem akarják érteni, miről is van szó :(

Mellesleg egy 1100 települést érintő, megtérülő közműfejlesztés kb. 50 km autópálya árából ... nekem valahogy nem tűnik rettenetes eltévelyedésnek :)

szimplalány 2010.09.09. 08:54:14

ebben semmi meglepő nincs, csak azt mutatja, hogy az Orbán kormány a kirakat mögött szinte változatlan formában viszi tovább a neoliberális politikát.

Vörös Kakas 2010.09.09. 11:54:59

@evil overlord: Amiben egyetértünk: Magyarország nem Dánia. Jó tudni, nem? Pozitívan fogalmazva: Magyarország az Magyarország. Tehát az NDK hülyeség.

Egy élmény Veled együttgondolkodni :)

Én -- sajnos -- évi 4 CT ellenőrző vizsgálaton esek át, a kiértékelési idő "hivatalosan" 3 munkanap. Néha 4-5...

evil overlord (törölt) 2010.09.09. 13:17:41

@Vörös Kakas: Zsenikém, Mo-n nincs olyan eHealth infrastruktúra, mely lehetővé tenné az eü. szolgáltatók összekötését, szemben Dániával, ahol ennek kb. 20 éves múltja van. A dolog nem azon múlik, hogy a kis falukban nincs szélessávú hálózat.
Érdekes módon az én MRI felvételemet rögtön kiértékelték.

Vörös Kakas 2010.09.10. 03:52:45

@evil overlord: Biztos igazad van, hiszen gúnyolódsz :) Marhaság, amit írsz, mert nem zseni vagyok, csak 1 éppen haldokló informatikus, 40 évnyi tanulással és munkával (itthon + 3 kontinensen) a hátam mögött.

Valszeg nem ez az a fórum, ahol egy szakmai vitát le kell és le lehet folytatni, és a megjegyzésed alapján úgy tűnik, Te sem vagy a megfelelő partner.

Hozzáértésedről annyit, hogy az eHealth keretein belül saját infrastruktúraként a virtuális magánhálózatot (VPN) emlegetik, amely persze a szélessávú kereskedelmi interneten működik.

Az egészségügy szereplői, a betegekig bezárólag, persze láthatják az egészet egyfajta infrastruktúrának, ám informatikai, és ezen belül infokommunikációs szempontból az eHealth _szolgáltatás_. Tegyük hozzá, fontos és nélkülözhetetlen szolgáltatás.

Abban egyetértünk, hogy ilyen szolgáltatás (tehát: nem infrastruktúra) nem létezik Magyarországon. De hogy ne is legyen?

Ahogy én látom, egy értelmes eü. reform itt kezdődne. És nem, mint próbálkoztak, a finanszírozásnál önmagában. Persze ellen lehet neki tartani, politikai okból, félelemből, hozzá nem értésből, ostobaságból, és számos más egyéb okból, amivel elérhető, hogy lassabban és drágábban jussunk hozzá egy minden résztvevő számára fontos, hasznos, és adott esetben életbevágó szolgáltatásrendszerhez.

Az a sok surmó meg, aki az ellátatlan 1100 településen lakik, forduljon már föl mihamarabb.

Engedelmetekkel itt elköszönök: hátralévő kevés időmet inkább olyan társaságban töltöm, ahol tudják, miről beszélnek.

Vörös Kakas 2010.09.10. 03:53:20

@evil overlord: Biztos igazad van, hiszen gúnyolódsz :) Marhaság, amit írsz, mert nem zseni vagyok, csak 1 éppen haldokló informatikus, 40 évnyi tanulással és munkával (itthon + 3 kontinensen) a hátam mögött.

Valszeg nem ez az a fórum, ahol egy szakmai vitát le kell és le lehet folytatni, és a megjegyzésed alapján úgy tűnik, Te sem vagy a megfelelő partner.

Hozzáértésedről annyit, hogy az eHealth keretein belül saját infrastruktúraként a virtuális magánhálózatot (VPN) emlegetik, amely persze a szélessávú kereskedelmi interneten működik.

Az egészségügy szereplői, a betegekig bezárólag, persze láthatják az egészet egyfajta infrastruktúrának, ám informatikai, és ezen belül infokommunikációs szempontból az eHealth _szolgáltatás_. Tegyük hozzá, fontos és nélkülözhetetlen szolgáltatás.

Abban egyetértünk, hogy ilyen szolgáltatás (tehát: nem infrastruktúra) nem létezik Magyarországon. De hogy ne is legyen?

Ahogy én látom, egy értelmes eü. reform itt kezdődne. És nem, mint próbálkoztak, a finanszírozásnál önmagában. Persze ellen lehet neki tartani, politikai okból, félelemből, hozzá nem értésből, ostobaságból, és számos más egyéb okból, amivel elérhető, hogy lassabban és drágábban jussunk hozzá egy minden résztvevő számára fontos, hasznos, és adott esetben életbevágó szolgáltatásrendszerhez.

Az a sok surmó maeg, aki az ellátatlan 1100 településen lakik, forduljon már föl mihamarabb.

Engedelmetekkel itt elköszönök: hátralévő kevés időmet inkább olyan társaságban töltöm, ahol tudják, miről beszélnek.

Vörös Kakas 2010.09.10. 03:54:14

@evil overlord: Biztos igazad van, hiszen gúnyolódsz :) Marhaság, amit írsz, mert nem zseni vagyok, csak 1 éppen haldokló informatikus, 40 évnyi tanulással és munkával (itthon + 3 kontinensen) a hátam mögött.

Valszeg nem ez az a fórum, ahol egy szakmai vitát le kell és le lehet folytatni, és a megjegyzésed alapján úgy tűnik, Te sem vagy a megfelelő partner.

Hozzáértésedről annyit, hogy az eHealth keretein belül saját infrastruktúraként a virtuális magánhálózatot (VPN) emlegetik, amely persze a szélessávú kereskedelmi interneten működik.

Az egészségügy szereplői, a betegekig bezárólag, persze láthatják az egészet egyfajta infrastruktúrának, ám informatikai, és ezen belül infokommunikációs szempontból az eHealth _szolgáltatás_. Tegyük hozzá, fontos és nélkülözhetetlen szolgáltatás.

Abban egyetértünk, hogy ilyen szolgáltatás (tehát: nem infrastruktúra) nem létezik Magyarországon. De hogy ne is legyen?

Ahogy én látom, egy értelmes eü. reform itt kezdődne. És nem, mint próbálkoztak, a finanszírozásnál önmagában. Persze ellen lehet neki tartani, politikai okból, félelemből, hozzá nem értésből, ostobaságból, és számos más egyéb okból, amivel elérhető, hogy lassabban és drágábban jussunk hozzá egy minden résztvevő számára fontos, hasznos, és adott esetben életbevágó szolgáltatásrendszerhez.

Az a sok surmó maeg, aki az ellátatlan 1100 településen lakik, forduljon már föl mihamarabb.

Engedelmetekkel itt elköszönök: hátralévő kevés időmet inkább olyan társaságban töltöm, ahol tudják, miről beszélnek.

evil overlord (törölt) 2010.09.10. 08:49:43

@Vörös Kakas: "Biztos igazad van, hiszen gúnyolódsz :)"
Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Ilyen stílusban ne várjon mást, mint hogy elküldik, ahova való. Ne próbáljon emberkedni azzal, hogy informatikus, és mások nem értenek hozzá, mert ez nem igaz (bár az is lehet, hogy elhitte a ballib szakértői mítoszt). És ne játssza az álnaivot, hogy Baja nem pártember, mert kinevetik.

"hogy az eHealth keretein belül saját infrastruktúraként a virtuális magánhálózatot (VPN) emlegetik"
Muhaha. Ha ez ilyen egyszerű lenne. Amúgy a háziorvos által igényelt adatforgalom kiszolgálására bőven elegendő a mobil internet vagy az ISDN.

Nem ártana észrevenni a ellentmondást abban, hogy a dicső ballib kormány sok szempontból nyírta a falukat (pl. posta, iskola és mellékvonalbezárások *), de közben 500 milliárdot el akart költeni informatikai ellátásukra. Cui prodest?

*: nem feltétlenül a bezárás a baj, hanem az, hogy gyakorlatilag nem helyettesítették.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2010.09.10. 09:24:38

@Vörös Kakas:

Szerintem Baja előadása nem autentikus forrás annak alátámasztására, hogy az NDK projekt megfelelt volna a vele szemben elvárható szakmai feltételeknek. Ha más nem is mutatja a projekt totális alkalmatlanságát, akkor az az a tény, hogy a projekt uniós finanszírozását több mint két év alatt nem sikerült letárgyalni a Bizottsággal, mert az nem felelt meg az állami támogatással szemben támasztott uniós követelményeknek. Sőt még az OP-k közti átcsoportosítást (feltéve, hogy szükség lett volna rá, szerintem nem) sem sikerült nyélbe ütni...

Hála Istennek egyébként az új fiúk azonnal leállították ezt a projektet. Talán az egyetlen hasznos cselekedete volt ez eddig a NYitrai féle államtitkárságnak.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2010.09.10. 09:26:27

@Vörös Kakas: az egyébként nem 1100 település. Ezzel a számmal a Baja házalt sokáig, nem kell feltétlenül hinni is benne....

evil overlord (törölt) 2010.09.10. 10:07:02

@politicus: Baja is egy olyan multitalentum, mint Drazsé.
süti beállítások módosítása