Az izraeli agresszió ellen tüntettek
2010. május 31. írta: bukovics

Az izraeli agresszió ellen tüntettek

 
  A Humanista Párt - akik a 2009 júniusi EP-választáson az LMP-vel együtt indultak - demonstrációt szervezett hétfő este hét órára az izraeli nagykövetség elé, hogy pár mécses meggyújtásával tiltakozzon Izraelnek a humanitárius segélyt szállító hajókaraván elleni támadása ellen. LMP-s parlamenti képviselők, humanista aktivisták, rendőrök és újságírók voltak kíváncsiak a tüntetésre - jobbikos egy szál se.

  A kezdés előtt negyed órával öt rendőr és az egyik szervező állt csak az izraeli nagykövetség utcáját lezáró sorompó előtt. A rendőrök, amikor látták, hogy fényképező van nálam, kérték, hogy ők ha nem muszáj, ne szerepeljenek a fotókon. A szervező virágkoszorúval és megafonnal érkezett - utóbbira végül nem volt szükség. Hirtelen arra lettünk figyelmesek, hogy egy taxiból előbukkan négy LMP-s országgyűlési képviselő is: Kaufer Virág, Szabó Tímea, Scheiring Gábor és Vágó Gábor jöttek az izraeli agresszió ellen tüntetni. (Scheiring és Vágó egyébként klasszik TEK-es tüntetős arcok, múlt héten a kilakoltatás ellen emelték fel szavukat.)

Nem is a nagykövetség előtt

  A sorompó és az öt rendőr miatt a tüntetés nem az izraeli nagykövetség előtt, hanem az utca elején zajlott. Az LMP-s képviselők azon tanakodtak, hogy bemenjenek-e a sorompó mögé, a nagykövetség elé. A rendőrök először nem akarták beengedni Szabó Tímeát, amikor erről kérdezősködött, arra hivatkoztak, hogy ezt a parancsnokkal kell megbeszélni, de miután a képviselő felolvasta a képviselői igazolvány hátlapjának szövegét, belátták, hogy nincs mit tenni. A képviselők ugyanis bemehetnek lezárt, katonai területre, ha náluk van képviselői igazolványuk, amivel igazolni tudják magukat. Végül nem mentek be, és megvárták a többieket: összesen harminc tüntető, ha összejöhetett a tüntetés végére. 

 
  A demonstráción mécseseket gyújtottak az izraeli támadás áldozatainak emlékére, hogy ezzel is szolidaritást vállaljanak a gázai konfliktusban szenvedő palesztin és izraeli emberekkel. A humanista aktivisták felszólították az izraeli kormányt, hogy oldja fel a gázai övezet blokádját és tegye lehetővé a humanitárius segélyek szabad áramlását, valamint azt is követelték, hogy fegyveres és gazdasági erőszak helyett erőszakmentes módszereket keressenek a konfliktus feloldására. 

De hol volt a Jobbik?

  A Jobbik hiányában végül három narancssárga transzparens, négy újságíró (MTV, Mandiner, Kettős Mérce blog), öt rendőr, nagyjából harminc demonstráló és nulla jobbikos volt az esemény mérlege. És hogy mire volt jó ez az egész? Az egyik szervező ironikus megjegyzése szerint „elég groteszkek ezek a tüntetések. Arra jók kábé, hogy ha valami netes fórumon nekünk támadnak, hogy na, és ekkor meg ekkor kiálltatok ezért meg ezért?, akkor be tudjuk nekik linkelni, hogy mi igen - és ti?”

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr712045816

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hol rontotta el Izrael? 2010.06.02. 08:47:25

Izrael vezetői a tipikus politikusi hibát követték el: azt hitték, hogy valami örökké fog tartani. Tegnap az ENSZ Biztonsági Tanácsa egyhangúlag elítélte azokat a cselekedeteket, melyek tíznél is több civil halálához vezettek Izraelnek a gázai bl...

Trackback: Az EU elítéli Izraelt 2010.06.01. 09:30:01

Elítélő nyilatkozatot adott ki az EU 27 tagállama nevében Catherine Ashton, az Unió külügyi főképviselője, miután több halálos áldozathoz vezetett az izraeli katonaság akciója a Gázai övezetbe tartó önkéntes nemzetközi segélyflotta török vezérhajóján.

Trackback: Tüntetés az izraeli nagykövetség előtt, képekben 2010.05.31. 21:54:51

Hétfőn este 7-kor az izraeli nagykövetség elött demonstrált a Humanista Párt, négy LMP-s országgyűlési képviselő meg még sokan mások a hétfő reggeli izraeli mészárlás áldozataiért, a gázai blokád feloldásáért, és az izraeli (nem, nem a zsidók, hanem a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bell & Sebastian 2010.05.31. 23:49:07

@Ezt a népet sajnáljam?:
Bolondot beszélsz! Földet csak magyar állampolgár vehet Kunczétól és Weklertől!
Hülye vagy? :)))

bz249 2010.05.31. 23:49:38

@Loxon: pont annyira fontos a NATO-szolidaritás Afganisztán kapcsán, amennyi hasznot hajt nekünk ez a dolog.

Amúgy mivel az EU külügyminiszter és Merkel is elítélte az Izrael, ezért szerintem nekünk is ezt az utat érdemes követnünk.

Perecz úr · http://preview.tinyurl.com/5fkl8z 2010.05.31. 23:55:17

halld jiszráel!

tejjel mézzel folyik a kárpáti kánaán

az úr meg csak nevet mózes pátriárkán

Bell & Sebastian 2010.05.31. 23:55:21

@bz249:
Az idén gyenge a termés. Fellángolnak a harcok! Megküzdenek a mákonyért. :)))

m.logic 2010.05.31. 23:56:38

@lorantka_a_gall:
-Én azt mondtam, a zsaruk ugyanolyanok és ugyanazok, mint az elmúlt években.
-Te azt, nem, most Fidesz van, nem fordulhat elő rendőri visszaélés.
-Én azt, nem történt személycsere, miért lenne más a rendőrség.
-Te azt, nem is történhetett személycsere.
-Én azt, hogy akkor hogy gondolhatod, hogy másmilyen a rendőrség.

@rajcsányi.gellért (ergé): Nincs mit..., most akkor tőletek is jöhetne kis objektivitás és egyenlő mérce végre. Vagy ebben az évtizedben sem? Esetleg politikai karrierben reménykedtek és véletlenül sem akarjátok megbántani a zsiráfokat.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2010.05.31. 23:58:34

@WonderCsabo: "Ezt még sehol sem erősítették meg."
valami csak lehet ...

@m.logic: lfs

@Bell & Sebastian: "Azért ez érdekelne, mitől olyan fontos egy anti-cionistába belerúgni ilyen gyakran? "
kiről is van nagyba szó, ezt most nem vágom
a vona ?
milyen gyakran rúgok bele ?
sztem, sűrűbben rúgok be, érted :))

www.youtube.com/watch?v=OBaYtcD1NEI&feature=related

Passato Prossimo 2010.06.01. 00:04:15

@dobray: mert nem akarnak

sunyi politikai módszer

akárcsak az emberi jogi bírálatok antiszemita támadássá nyilvánítása

szánalmas bolhacirkuszukba beszabadulva én is csak kapkodom a fejem

Αρχων (törölt) 2010.06.01. 00:08:41

Aktív erőszakmentesség... kicsit furán hangzik.

lorantka_a_gall 2010.06.01. 00:10:26

@m.logic: én tényeket írtam, te feltételezéseket (ráadásul a tapasztalatokkal ellenkezőeket). Ennyi. :P

WonderCsabo 2010.06.01. 00:10:57

@ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget: "valami csak lehet ..."

Ezt honnan vetted? A kisujjadból szoptad? Foglamad sincs, volt a fegyver vagy nem, addig felesleges ilyeneket találgatni.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2010.06.01. 00:20:27

@Bell & Sebastian: hallod ez tök yooo :D

@WonderCsabo: kossuth rádió az micsoda ?
"A hajók utasai állítólag késekkel és fejszékkel rontottak neki a hajókat megszálló kommandósoknak. Később lövéseket adtak le az izraeli katonákra, amikor ellenőrzésük alá akarták vonni a Gázai övezetbe segélyrakományt szállító önkéntes flottillát - közölte az izraeli hadsereg."
oké, ott van a szó, hogy _állítólag_, gondolom, folyik a vetítés ezerrel ide-oda, de Teeee biztos nem a kisujjadat szopod, ugye? ;))

WonderCsabo 2010.06.01. 00:36:32

@ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget: Az, hogy a hajón lévő vmilyen személyeknek volt fegyvere, az nem jelenti az, hogy fegyvereket szállítottak.

Amúgy meg kések, balták minden hajón vannak, a hajón lévő "bizti őröknek" pisztolya is lehet, szóval ezzel semmit se bizonyítottál. Mint mondtam, még nem erősítették meg.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.01. 01:17:46

hihetetlen, hogy egyébként normálisnak tűnő tárgyak képesek teljesen megkattanni, ha a zsidók kerülnek szóba.

2010.06.01. 03:08:50

A Jobbik felszólt a témában az Országgyűlésben. Azt hiszem ők ezzel megtették amit tehettek.

magyar-magyar szótár 2010.06.01. 03:44:05

@szamárfül/pável: Azt hittem eddig, hogy ezt Seres köpte.

magyar-magyar szótár 2010.06.01. 03:48:49

@lorantka_a_gall: Maga milyen országban él? Török Vidor már azt is tudja, hogy az Orbánnyok is semmit se csinálnak, csak kommonikáélnak, mint ugye a vádjuk szerint a Gyúrcsánnyokok.
Nem kell itt várni semmit, hiszen minden szar lesz. Tuggyuk ezt mán.

szeekely 2010.06.01. 06:29:18

Fol kellene venni a kapcsolatot a Parlament Kulugyi Bizottsagaban Nemeth Zsolttal es az uj magyar kulugyminiszterrel, Martonyi Janossal, hogy a magyar kormanypartok es a kormany egyeztetett tiltakozo jegyzeket nyujtsanak be az izraeli eroszak ellen.

Parlamenti hatarozat is komolyan szobajohet -- szoba kellene, hogy jojjon!! -- hiszen a Fidesznek a 2/3 birtokaban (plusz a Jobbik es esetleg meg az LMP tamogatasaval is) ezt gyerekjatek lenne elfogadtatnia.

Tehat vannak/lehetnenek itt parlamentaris lehetosegek boven...

szeekely 2010.06.01. 06:33:16

@bz249: Ha a Fidesz megalkuszik ebben a kerdesben, akkor mas kerdesekben is felo, hogy meg fog alkudni. Mive lesz akkor a szepnek igerkezo forradalom???

m.logic 2010.06.01. 06:40:29

@szeekely: Martonyitól várhatod. A Bilderberges kérdést zsidózásnak tekintette.

www.mixonline.hu/Kepek/izrael03.jpg

Mi feszül ott a mellén?

@lorantka_a_gall: Megbuktál. Éjjel volt vmi spontán tüntetés, ahol a zsaruk zaklatni kezdték a résztvevőket. Még mindig nem fogták fel, hogy ok nélkül nem lehet.

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.06.01. 06:59:04

@m.logic:

"A Bilderberges kérdést zsidózásnak tekintette. "

hol van ez a nyilatkozata?

WonderCsabo 2010.06.01. 06:59:06

@m.logic: Azt a kis kitűzőt ott adták nekik ajándékba, elég nagy bunkóság lett volna nem felvenni. Csak aztán a maszoposok fent is hagyták, meg még megtoldották antifa kitűzővel is.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.06.01. 07:15:38

@rajcsányi.gellért (ergé):
Te most tulajdonképpen azt hiányolod, hogy nem tudsz egy jót rasszista-antiszemitázni. Ha nincs ott a jobbik, az a baj, ha meg ott van, akkor az.
Miközben m.logic-on élcelődsz, átsiklasz afölött a fontos kérdés fölött, hogy mit keresne egy nemzeti radikális, nem kifejezetten filoszemita párt egy olyan demonstráción, amit zsidók tartanak zsidók ellen.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.06.01. 07:24:21

én azt mondom, ez így helyes. ha bárki más odamegy tüntetni nácik vagyunk megint. most izraeliták tüntettek izrael ellen.
amúgy ezt a szörnyállamot fel kell oszlatni. előtte határzár ejrópában.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.06.01. 07:27:59

na látom mások is így látják.
no de gellértke és kereszténycionista szerzőtársa, hogy maguk még ezt is a jobbik ellen akarják fordítani, ez egészen, nagyon nevetséges ám!

Bell & Sebastian 2010.06.01. 08:10:17

@Grift:
Most írta a egy sztyuvi ismerősön Brüsszelből, hogy semmit nem tud elintézni emberi nyelven, mert csak fransziául hajlandók érteni a balga őslakók!
Se angolul, se németül, se olaszul, szláv betűt meg még a TV -ben sem látni.

Hogy a lófaszba fogják ezek megtanulni a mássalhangzóírást jobbról balra, ha még a konyha-német változat is derogál nekik?

:)

bz249 2010.06.01. 08:16:43

@szeekely: szerintem a helyzet a következő, benne vagyunk egy csomó nemzetközi együttműködésben és persze fogalmazhatunk meg különvéleményeket. Ha viszont állandóan különvéleményünk van, akkor elkönyvelnek minket egy kötöcködő balkáni fasznak. Vagyis a különvéleményünket érdemes a számunkra fontos dolgokra tartalékolni.

Ha valami számunkra lényegtelen dologról van szó (pl. Izrael), akkor meg kell nézni mit mondott Lengyelország, Németország és Franciaország, majd ennek alapján kitalálni, hogy mi hangzana jól tőlünk. Most mindegyik elítélte Izraelt, tehát nekünk is el kell. A konkrét elítélése módját megint érdemes ezeknek az országoknak az álláspontjához igazítanunk.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.06.01. 08:44:46

Ezt meg ajánlom a szánalmas „Utálom a palesztinokat” cikk mellé, oldalra:

katpol.blog.hu/2010/06/01/ajanlo_einsatzgruppe_gaza

Bell & Sebastian 2010.06.01. 08:51:52

@Loxon:
Az orosz álláspont eléggé egyértelmű:

"Oroszország elítéli, hogy az izraeli katonaság elfogta a Szabadság Flottát, ami az emberek halálához és sebesüléséhez vezetett. Ezt Alekszandr Pankin, Oroszország állandó ENSZ-képviselőjének első helyettese jelentette ki hétfőn a Biztonsági Tanács rendkívüli ülésén. Pankin az általánosan elfogadott nemzetközi jogi normák durva megsértésének nevezte a fegyverek alkalmazását civil személyek ellen, és a hajók minden jogi alapot nélkülöző elfogását nyílt tengeren. Felszólított a Gázai övezet izraeli blokádjának mielőbbi megszüntetésére."

hungarian.ruvr.ru/2010/06/01/8831534.html

(Még hogy nincs cenzúra? Minden, -a hírrel kapcsolatos-, videót eltávolíttatott a szolgáltatóval a .?.!)

Bell & Sebastian 2010.06.01. 09:07:49

@Loxon:
Még időben lementhették, köszönjük a linket!

szeekely 2010.06.01. 09:14:35

@bz249: Na, en sem mondom, hogy kulonckodni kell. De azert az elvi politizalas sosem art! Ha kiallunk az emberi es onrendelkezesi jogokert, akkor ez vonatkozzek a palesztinok emberi es onrendelkezesi jogaira is. Kulonben megint mi huzzuk a rovidebbet, mert akkor senkit sem fog erdekelni a magyarok emberi es onrendelkezesi joga sem. Tiszta sor: a sarkunkra kell allni!

lvjtn (törölt) 2010.06.01. 10:32:55

humanisták, hungaristák, egykutya

Google 2010.06.01. 13:40:04

@lvjtn:

Az ugatós én a parlamentben "dolgozott" úgymond, a békés én tüntetgetett.

Jobbikék hülyék voltak, szerényen csak "Jobbiknak" nevezték magukat. Bezzeg a Legjobb Párt 34 %-ot kapott. Izlandon.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.06.01. 13:58:41

@Google:
Szerinted meddig kell jobbikoznod, hogy te is elhidd, már mindenki tudja az identitásodat?

fájni fog 2010.06.01. 14:11:44

Ha valóban segélyszállítmányt akartak eljuttatni Gázába, miért nem vitték a kikötőbe, amelyet Izrael felajánlott? Ott kipakolhattak volna, a vámosok átnézték volna, hogy van e fegyver a pakkban, és utána tovább vihették volna a szállítmányt Gázába. De nem ezt tették az állítólagos segélyszállítmányozók. Sajnos úgy látom, a nagy segélyharcosoknak nem segély nyújtása volt a céljuk, hanem a provokáció éa vagy fegyverszállítás. Vajon, ha Magyarországot lődöznék bombákkal, rakétákkal az egyik határmenti országból rendszeresen, akkor nem akarnám átnézni az úgynevezett segélyszállítmányokat? Hogy van e köztük fegyver azoknak, akik lődöznek rájuk? Az LMP nem MÁS, hanem pont ugyanolyan. Sajnos, de hát ezt lehetett tudni.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.06.01. 14:25:47

@fájni fog:
Ilyenek ezek a piszkos törökök! Felfújható mecseteket akartak becsempészni Izraelbe, de elbaszták, mert törökfürdőnek álcázták, a szagos fajtád meg rühell mosakodni. Evidens, hogy azonnal nukleáris csapást mértetek rájuk.

kolompar.sara · http://ferfibunozes.blog.hu 2010.06.01. 14:32:04

az a baj, hogy mar mindenki paranoias, az izraeliek is, s az izraelellenesek is, nem beszélve egyéb férfibűnözőkről, mint antiszemiták és rasszisták:-))
s zt még szítom én is a blogomban:-)

Google 2010.06.01. 14:58:02

@Mr Falafel:

Nehogy rosszul tudják! Csak szólok.

Google 2010.06.01. 15:00:31

@Mr Falafel:

És még.
Ahogy a Jobbikban is vannak zsidók (by Morvai Krisztina), az őket kritizálók között is lehetnek magyarok. Bármilyen nehéz is ezt felfogni.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.06.01. 15:07:11

@Google:
Maga valami igen eccerű felfogású idiofasisztoid balfasz, az biztos. Vérségi alapon utoljára a nácik próbálták meg besorolni az embereket. Nyilván elmebetegek voltak. Az Ön nácista agymenése szerint nincs olyan, hogy amerikai nemzet például. Pedig hát van. Az ember identitása dönti el, mely nemzethet tartozik.

Google 2010.06.01. 15:39:52

@Mr Falafel:

Valamint azt is, hogy milyen nemű, nem?
Nem kell foglalkozni, olyan eccerű elmékkel, mint én, oszt' jó napot!

fájni fog 2010.06.01. 16:00:39

@Mr Falafel:

Falafel, nem felfújható mecsetektől beszélünk, hanem azokról a rakétákról, amelyekből 50.000-et lőttek ki Izraelre az elmúlt pár évben Gázából többek között. Ez itt egy háborús terület, az izraeliek felajánlottak egy kikötök kipakolásra a segélyszállítmánynak, és miutűán étnézik, hogy nincs bennük fegyver tovább lehetett volna vinni Gázába. nagyon helytelen ez az egyoldalú infó közlés, és mindig mindig az Izraelieket kell hibáztatni automatikusan. Elég egyételmű hogy miért, ők a legjobb bűnbak magyarországon. Miért nem lehet felnőtt módon viselkedni? Ha segélyszállítmányt akarnak valahova eljuttatni, akkor egyeztetni kell a háboruzó felekkel, ez az első.

fájni fog 2010.06.01. 16:03:26

A kedves LMP-nek miért kell a legolcsóbb bűnbaklóra felülnie? Miért nem fárasztja magát azzal, hogy tájékozódik?

Akkor segélyszállítmány egy segályszállítmány, ha ellenőrizni lehet a tartalmát. Ha nem lehet ellenőrizni, az nem segélyszállítmány, hanem háborús szűállítmány, és minden oka megvan az Izraelieknek, hogy azt gondolja, hogy fegyvereket visznek azoknak, akik lődöznek rájuk. Hatvan éve egyébként.

fájni fog 2010.06.01. 16:05:54

Az LMP mitől más? Hát semmitől. De ezt lehetett előre tudni. Sajnos a legolcsóbb bűánbaklóra felülnek, ami épp útjukba akad, a népszerűségért semmi se drága.

fájni fog 2010.06.01. 16:08:27

Falafel, ha gondod van a mosdással meg a szagoddal, akkor nyugodtan használd a törökök képzeletbeli felfújható fürdőjét.

Malatesta 2010.06.01. 16:34:27

Meddig fog még, mehet el még Izrael? Ma már pontosan látszik: pontosan odáig, ameddig engedjük. Elég a hallgatásból: nem válhatunk ebben cinkossá. Ez már régen nem politikai kérdés (mi nem támogatjuk – mivel elveinkkel, de a józan ésszel is ellenkezik – az etnikailag megosztott „két ország” verziót sem, de ez már a mi ügyünk, a baloldal ügye), hanem egyszerű morális kérdés.
És végre beszélnünk kell a mi saját ügyeinkről is. Nem mehet tovább, hogy a hazai zsidó, vagy nem-zsidó (nem tudjuk és nem is érdekel minket) mainstream értelmiség a legkeményebb szélsőjobboldal pártfogója, ha Izraelről van szó. Hogy pár bátor embernek (jegyezzük fel a nevüket: Eörsi István, Tamás Gáspár Miklós és a példátlan megfélemlítés légkörében egyedül utóbbi védelmére kelő „animás” Prieger Zsolt) nimbuszukat, barátságaikat, személyes kapcsolataikat, bizony publikálási lehetőségeit, miegyebüket kellett kockára tenniük csak mert igen halvány kritikával merték illetni az izraeli népírtással, imperializmussal, háborús bűnökkel terhelt politikát? Hát normális dolog ez? Ilyen egy „demokratikus vita”? Hogy, aki nem ért egyet a legsötétebb izraeli szélsőjobbal, az antiszemita?
Ennyi? És úgy tűnik ennyi. Húsz éve ennyi.
Nem az a baj ezzel, hogy a legkeményebb antiszemita előítéleteket erősítik ezzel (noha ez is igaz), hanem, hogy gyomorforgató, méltatlan, hamis és saját maguk (de végső soron mindannyiunk) számára végtelenül megalázó.
Miért kell mindig a mi hazánknak lennie a legbűzösebb pöcegödörnek?

a teljes cikk:

www.rednews.hu/rovatok/kiemelt-temank/nem-hallgatunk-tovabb.html

Ugyanott egy iras a Haaretzbol.

abandi 2010.06.01. 17:02:26

Mi Jobbikosok, valami nagy-nagy tüzetraknira várunk...

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.06.01. 18:49:26

@Malatesta: Azért az kicsit humoros, hogy az Izrael-ellenes kritika ma globálisan legfőbb munícióját a Haaretz nevű baloldali izraeli lapból kapja.

Az embernek már-már olyan érzése van, hogy a BRIC államokat az izraeli baloldal irányítja.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.06.01. 20:35:22

@fájni fog:
Téged sem fognak az eszedért kiásni, ribanc.

Vlad, a Sündisznó 2010.06.02. 08:18:23

Ha van rajtuk sapka az a baj, ha nincs akkor az. Ha ott lett volna a Jobbik, akkor lett volna kb 50 rendőr (vagy még több), és most arról írnátok, hogy a Jobbik tönkretette a tüntetés méltóságát, bla bla bla.

Tudjuk, ez is olyan, hogy a gárda mellényes dolgot mindenki címlapon hozta, meg pattogtak, hogy Vona így kihasználja a mentelmi jogot, úgy kihasználja, de arról már csak lábjegyzet volt, amikor Vona lemondott a mentelmi jogáról. Mert az nem hír, ugyebár...

Vlad, a Sündisznó 2010.06.02. 08:24:35

@fájni fog: Igen, Izrealnek 60 éve mindenhez joga van, joga van semmibe venni az ENSZ szabályait, intelmeit, joga van agresszívan terjeszkedni a palesztinok területén, sőt még ahhoz is joga van, hogy nemzetközi vizeken támadjon meg segélyszállítmányokat. Mi lesz a következő? Már a ciprusi kikötőt fogják lebombázni, mert nekik ehhez joguk van? Aki meg nem ért egyet az antiszemita? Hisz nekik joguk volt ahhoz is, hogy ENSZ iskolát bombázzanak porig gázában mert azt gondolták, hogy terroristák vannak ott.

Sőt, ahhoz is joguk van, hogy független, szuverén államok területén repkedjenek a kémrepülőikkel, teljesen más kontinensen. Tudjuk, nekik mindenhez joguk van, nekünk meg ezt csöndben el kell viselni... mert antiszemiták vagyunk... *sóhaj*

fájni fog 2010.06.02. 14:05:06

@Vlad, a Sündisznó:

én fordítva látom, 60 éve a legtöbb arab ország nem veszi figyelembe azt, hogy az ENSZ 1948-ban ezen a volt angol gyarmati területen egy állam létrehozását szavazta meg: IZRAELÉT. Kezdetben egyetlen arab állam sem fogadta el Izrael létét, ma már Egyiptom például elfogadja, de a legtöbbjük mind a napig azt mondja, hogy Izraelt, illetve az Izraelieket be kell söpörni a tengerbe. Magyarul nem ismerik el Izrael állam létjogosultságát, folyamatos fenyegetés alatt tartják Izraelt. Ha nem így volna, szerinted az Izraeliek nem örülnének annak, hogy végre nem kell 18 éves koruktól nyugdijazásukig folyamatosan hadkötelezettségben lenniük? Fel tudjátok fogni, milyen borzalmas, hogy egy átlag izraeli egész életét kénytelen katonai készültségben tölteni? De nem csak az arab országok nem ismerik el Izrael létjogosultságát, és tartják Izraelt folyamatos fenyegetés alatt, hanem például a legtöbb itteni ellenséges hozzászóló is.

Gondoljátok el, milyen lenne úgy élni, hogy a Magyarországot körbevevő országok folyamatos fenyegetés alatt tartanák Magyarországot, persze nem csak szóban, hanem bombákkal is. Milyen lenne úgy élni Magyarországon? Folyamatos hadkötelezettségben, állandó készenléti állapotban? Azt hiszitek, az olyan marha jó? Talán az arab országok többségének ideje lenne végre elfogadni Izrael állam létét, és létjogosultságát, és például a jelenleg Gázában hatalmon lévő Sztálinnál is sztálinistább (saját arab lakosságokat folyamatosan gyilkolászó) vezetésének is el kellene ismerni Izrael állam létjogosultságát. Attól kezdve talán több esély lenne a békére.

De úgy láűtom, hogy a legtöbb Izraelt gyülőlő hozzászóló, nem békét akar, hanem bűnbakot és gyűlölödést, és besöpörni Izraelt a tengerbe. Kérdezzétek már meg magatokat, miért van szükségetek erre a gyülölködésre? Hol építi ez a jellemeteket, a személyiségeteket, az életeteket, a jövőtöket.

Gyülölködés a gyülölködésért.

Izraelnek joga van a létezésre, és joga van ahhoz, hogy békében élhessen, és joga van megvédenie magát és a civil lakosságát.

Ha valaki segélyszállítmányt akar eljuttatni Gázába, tegye ezt Izraellel egyeztetve, hisz Izrael most is felajánlotta az egyik kikötőjét kirakodásra, de ha egy hajó ezt nem fogadja el, joggal gondolhatja Izrael vezetése azt, hogy fegyvereket akarnak szállítani Gázába. Ismétlem sokadszorra, ez itt egy háborús terület.

fájni fog 2010.06.02. 14:08:25

@Mr Falafel:

Miért vagy ribanc Falafel? Nem kell annak lenned.

Kelj fel és járj! És javíts sürgősen az önképeden!

tevevanegypupu 2010.06.02. 14:39:19

@fájni fog:
Mindez nagyon szep lenne, ha Izrael nem azzal kezdte volna allami letet, hogy majd egymillio palesztint eluzott arrol a teruletrol amin letezni ohajtott. Es ez azota is tart, amennyire tudom nem az arabok szoritjak Izraelt a tengerbe, hanem a zsidok tuszkoljak egyre tavolabb a palesztinokat. A blokad pedig egy onhatalmulag letrehozott sorompo, amit a tobbi orszag es az ENSZ nehezen felfoghato erdekbol megenged.
Remenykedjunk, hogy nem sokaig, es ugyanugy fejbe fogjak vagni Izraelt a jovoben, mint barmely mas orszagot, ha ilyesmit elkovetne..Csakhogy egyetlen orszag nem kovet el ilyesmit tartosan mar vagy hatvan eve..Vagy ha igen, nagyon meg is fizetik az arat.
Lehet, hogy az izraelik allando haborus keszultsegben elnek, de a palesztinok az ehenhalas, a betegsegek, a jarvanyok, a vizhiany, a munkanelkuliseg allandosagaban szenvednek.

fájni fog 2010.06.02. 17:34:32

@tevevanegypupu:

jelenleg is kétmillió izraeli állampolgárságú arab él izraelbven. Van választási joguk és választhatóak is. Benne vannak az Izraeli parlementben, magyarul van képviseletük. A helyzet az, hogy az izraeli állampolgárságú araboknak több joguk van izraelben, mint bármely más arab államban. És ebbe az izraeli állampolgárságú arab nők is beleértendők, akik ugyanúgy járhatnak egyetemre, kapnak ösztöndíjat és bármilyen foglalkozást és munkát választhatnak, szemben a többi arab országgal, ahol a nőktől általában még a legalapvetőbb emberi jogokat is megtagadják. Éppen ezért egy izraeli állampolgárságú arab sohasem költözne el Izraelből, sehol az arab világban nem tudna olyan jól élni mint ott.

fájni fog 2010.06.02. 17:37:02

remélem tudsz angolul, ezen a filmen megnézheted, hogy ki támadott először, és mivel, Izraelnek joga van megvédeni magát, és mivel a szállítóhajó rakományát nem kívánták kipakolni abban a kikőtőben, ahol az Izraeliek megnézhették volna a tartalmát, érthető módon meg kiváőnták nézni azt, hisz az elmúlt években 50.000 rakétát lőttek ki rájuk Gázából és a többi arab országból.

tevevanegypupu 2010.06.02. 19:05:01

@fájni fog:
Nezd en lattam tobbfele adon is a felvetelt, latom, hogy verekednek a katonakkal. De nemzetkozi vizen megtamadni egy segelyhajot es a verekedoket legeppuskazni, az egy masik dolog. Az egesz vilag elitelte Izraelt. Egyontetuen es talan most eloszor igazan felhaborodtak azon amit csinaltak. A haborunak mar regen vege van, es hatvan evvel ezelotti szenvedesekert - ki nem szenvedett a haboruban? -lassan mar nem fogjak elnezni azt amit eddig. Kulonben is erthetetlen, hogy miert? Izrael kis orszag es semmivel sem er tobbet mint barmely mas orszag ott a tersegben. Szeretne gyarmatositani es diktalni, de nem fog menni. Ha abbamarad Amerika tamogatasa - marpedig nem lehetetlen, hogy lassan ott is eszhez ternek - akkor nagy bajban lesznek. Szoval felesleges osszerugnia az egesz vilaggal a port. Es ez a gyilkossagsorozat amit most elkovettek
felhaborito es remelem lesz kovetkezmenye. Ez nem antiszemitizmus, hanem csak olyan reakcio, amit gyilkosokkal szemben erez az ember.

tewton 2010.06.02. 19:33:08

@tevevanegypupu:

nézze, 56-ban is rátámadtak mindenféle fasiszta csőcselékek a tisztán segítő jószándékkal közeledő szovjet harckocsizókra.

amúgy meg vicces, hogy a segélyhajót baloldali szervezetek szponzorálták. micsoda üzenete van annak, hogy Izrael semleges területen megtámad egy baloldali-antifasiszta származású hajót... :) ha kicsit figyelmetlen vagyok, az jut eszembe, hogy akkor Izrael fasiszta és a Táncsics alapítványnak a flottilla háttérszervezetét kéne kitüntetni antifasiszta harcért ... :)

fájni fog 2010.06.02. 19:40:10

@tevevanegypupu:

Izrael számára nem ért véget a háború, mivel a környező arab államok Egyiptom kivételével soha nem ismerték el, hiába volt erről 48-ban ENSZ hatérozat és folyamatosan támadják, sokadszorra írom le, hogy 50.000 rakétát lőttek ki Izraelre a környező arab országok beleértve Gázát, az elmúlt néhány évben.

Tehát a háború még tart. És sokadszorra írom le, hogy Izrael felajánlott egy kikötőt a segélyhajónak, ahol kipakolhatnak, de mivel háború van folyamatosan már hatvan éve, amit az arabok tartanak fenn a rakétáikkal, ezért érthető, hogy izrael nem akar olyan hajókat beengedni, amelyen fegyvereket szállítanak, tehát a rakományt át akarta nézni.

Ebben az esetben az ugyenevezett segélyhajó volt a provokátor, és sikerült is provokálnia, és egy marha rossz helyzetet előállítania. A Katonák lövöldözését robbanóanyag rájuk dobását a másik hajóra ők kezdték a "segélyhajóról" .

Úgyhogy persze ki lehet facsarni ezt, de a dolog elég egyértelmű, azokban a testületekben amelyek elitélték izraelt túlnyomó többségben arab államokm ülnek, olyan arab államok, amelyeknek érdeke az Izrael elleni hangulat szitása és fenntartása.

Jelenleg Jeruzsálemben 3 vallás templomai találhatóak. Szerinted, ha Jeruzsálemet teljesen az arabok uralnák meddig tudnának fennmaradni ott a keresztény templomok? Hisz a legtöbb arab országban (melyekben ráadásul nincs szétválasztva az egyház és az állam) kivégzik azokat az arabokat, akik felveszik a kereszténységet!

Jó volna végiggondolni, hogy mennyire volna kifizetődő európának, ha Jeruzsálem teljesen arab fennhatóság alá kerülne, egy olyan fennhatóság alá, amely államegyház.

tewton 2010.06.02. 19:55:59

@fájni fog:
Jeruzsálem kapcsán csak részben van igazad. amikor az arabok először hódították meg, akkor is elfogadták a keresztény jelenlétet.

keresztényeknek téríteni zsidók közt majdnem ugyanaz, mint az arabok közt, csak a zsidóknál nincs halálos ítélet a krisztushívő zsidókra (viszont ultraortodoxok és az állami nyomás is igyekszik ellehetetleníteni az életüket, kétségbe vonva akár állampolgárságukat is. Nem hinném, hogy a neten fent lévő minden ilyen anyag a keresztény világösszeesküvés műve.)

egy arab fennhatóság nem sokat változtatna szerintem a keresztények helyzetén. talán az európai muszlim bevándorlókra nyomást gyakorolva lehetne rájuk is hatni.

bz249 2010.06.02. 20:04:08

@fájni fog: Jordánia is elismerte

en.wikipedia.org/wiki/Israel%E2%80%93Jordan_peace_treaty

Maradt még Szíria és Libanon. Ezutóbbi jelenleg örül, hogy lyuk van a seggén és éppen senki nem szállja meg. A Golan-ügyben meg szerintem lehetetlen a megállapodás.

tevevanegypupu 2010.06.02. 22:40:05

@fájni fog:
"Jelenleg Jeruzsálemben 3 vallás templomai találhatóak. Szerinted, ha Jeruzsálemet teljesen az arabok uralnák meddig tudnának fennmaradni ott a keresztény templomok?"

Tisztaban vagyok azzal is, hogy milyenek az arabok, emlekszem mikor megkaptam betlehemet elso dolguk volt lerombolni-szetcincalni azt a kis templomot amit Jozsef sirhelyekent tartottak szamon. Egy pillanatnyi illuziom nincs veluk kapcsolatban. Jeruzsalem meg kellene maradnia fuggetlennek, a harom egyistenhivo vallas kozpontjanak.
Nem vedek senkit es nagyjabol megertem azt a pokoli helyzetet ami ott kialakult. De ha valakit egyszer mar eluztek az otthonabol, nem engedik vissza, akkor legalabb meg kellene adni a lehetoseget arra, hogy nyugodtan eljen, lakjon es dolgozzon.Az a fold ott nem csak a zsidoke, az a fold azoke is, akik ott eltek es ott szeretnek felnevelni a gyerekeiket.Es elobb-utobb sikerulni is fog nekik. Akik pedig bekeben szeretnenek vegre elni es ugy erzik oda hazaerkeztek, maradjanak vegre nyugton es hagyjak, hogy masok is letezhessenek. A haborunak vege. Jo lenne, ha a harcok is abbamaradnanak.

tevevanegypupu 2010.06.02. 22:47:18

@tewton:
A Tancsics alapitvany vezetoje most elhatarozhatta, hogy tobbet nem fog csatornahajokazni, ki tudhatja manapsag..
(:

fájni fog 2010.06.02. 23:30:23

@tevevanegypupu:

Miért mondod hogy vége a hábotúnak, mikor két arab országot kivéve az összes többi még mindig nem ismerte el Izrael állam létét, és hivatalos politikájuk részét képezi a cél, hogy Izraelt eltöröljék a föld szinéről, és az utóbbi években 50.000 rakéta támadást intéztek Izrael civil lakossága ellen ennek HANGSÚLYOZÁSÁRA. valamiért ezt senki nem tartja mérlegelendő információnak. A nemzetközi szervezetekben többségben vannak az arab államok meg az arab államok mellett szavazó egyéb muszlim államok és kisujjból lenyomják Izraelt a szavazásnál, a tények már senkit sem érdekelnek.

továbbá Izrael nem egyházállam mint az arab államok többsége, tehát szét van választva egyház és állam, éppen ezért a zsidók alatt sokkal több esélye van a keresztény templomok és kultúra fennmaradásának a szent földön, mintha arabok vennék át.

Ha béke lenne, akkor nem lenne szükség határzárlatokra, hanem szabadon lehetne mozogni a különböző jelenleg fallal és dróttal elválasztott területek között. Jelen pillanatban éppen az arabok, pontosabban egy militáns részük nem akar békét és permanensé akarja tenni a háborút. Jelen idő szerint sikerrel. Márpedig ez az itt élő arabok többségének rossz.

Gázában van a legsztálinistább vezetés jelenleg a földkerekén, talán csak Észak korea múlja őket felül, Gázában a saját lakosságukat nyirják ki még talán Sztálinékat is felülmúló totális rezsimmel.

Akárhogy is nézzük, abszurd a zsidók permanens bűnbakositása. Le kéne már erről szokni!

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.06.02. 23:30:49

@fájni fog: Te mennyi ideje gölcsölsz így virtuálisan? Csak kérdem, mert irígylem a türelmed. Bár lehet, inkább a naívitásod lenne irígylésre méltó, ami még elhiteti Veled, hogy itt valami nemzetközi helyzet értékeléséről van szó. Túrót! Senkit nem érdekelnek a szomáliai kalózok jópofaságai, a több ezres nagyságrendű ártatlan arab tesók áldozatai, kik holmi siíta-szunnita kavar nyomán robbantódtak fel, mert ezekben nem szerepelnek zsidók. Sikernek értékelheted ha egyesek leereszkedően hozzáfűzik, hogy vannak zsidó barátaik is, kikkel semmi bajuk, vagy megpróbálnak a tárgyilagosság látszatában tetszelegve holmi janicsárszellemet gyakorolni. De nézz be egy másik virtuális farokverdébe és kezdheted előlről. Sok sikert és örülj, ha nem provokátoroznak le, amiért antiszemitázol! Merthogy micsoda skandallumot követsz el.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.06.03. 08:34:35

@biboldó:
Látod, erről beszélek a menekülttáborban. Mindegy, hogy egy sötét barom, lényeg, hogy sémita.
Mióta veszélyes anyag az olasz tészta?
Mióta nincs éhezés gázában?
Az izraeli nagykövetünk szerint, aki számomra a megtestesült gonosz, a gázaiak nem éheznek, nem kell oda segély. A korábbi segélyeket, amelyek úgy érkeztek, hogy előbb izrael átvizsgálta, olyan címszavakkal kobozták el, hogy veszélyes anyag minősítést adtak neki. Az olasz tésztának is.
Izrael, a mocskos zsidók veszettül sárosak ebben az ügyben. És ezen mit sem változtat, hogy felőlem az összes palesztín és arab ott dögölhet meg, ahol van. Sem a minden szabályt felrúgó zsidrákokat nem kedvelem, sem a robbangatós fanatikus barmokat.

vomit 2010.06.03. 11:50:20

@dobray: ez a rabbi segithet elmondani, hogy hol a hiba. a cionistak messze nem egyenlok a zsidokkal. elloptak a jelkepeiket, a tortenelmuket, es a nevukben uszitjak rajuk a vilagot.
www.youtube.com/watch?v=2oZOFnbYdlk
www.youtube.com/watch?v=rT8cg62iKyg

Alfőmérnök 2010.06.03. 13:06:52

Na, ma a Jobbik tart szolidaritási gyűlést a török nagykövetség előtt.
kuruc.info/r/23/60573/

Mennyibe, hogy a Humanista Párt és az LMP nem lesz ott? Húú de cikiii!!! :-)

fájni fog 2010.06.03. 14:41:59

@Mr Falafel:

Falafel, itt egyedül csak a te szád mocskos.

Nincs semmi betiltva, mindent be lehet vinni Gázába, de bizonyos dolgokat csak a Gázában élő nemzetközi segélyszervezetek vehetnek át a segélyszállítmányokból, magánkereskedők nem. De miért is akarnának magánkereskedők a segélyszállítmánnyal kereskedni?

Falafel, a gyülöleted nemcsak neked méreg, hanem mindenkinek. Az efajta gyűlölet az egész világot mérgezi.

A jelenlegi Gázában hatalmon lévő vezetés rosszabb mint Sztálin-Mao és az Északkoreai vezetés összevonva. Komplett terrort gyakorolnak a saját gázai lakosságuk felett. Folyik a tisztogatás gyilkolászás naponta. A vezetésben lévő gyilkosok gyilkolásszák a saját népüket.

Sajnos ebben a kérdésben az LMP is a régi rendszerváltás előtti demagóg szoci politikát folytatja, amely lényegében az orosz utasításokat követte mindig.

Google 2010.06.03. 15:38:58

Izrael elutasítja, hogy az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa vizsgálhassa ki a tengeren történteket.
Na vajon miért?
http://www.index.hu/kulfold/2010/06/03/amerikai_aldozata_is_volt_a_segelyszallíto_hajok_elleni_tamadasnak/

fájni fog 2010.06.03. 17:47:45

@Google:

ki van az emberjogi tanácsban?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.06.03. 18:01:06

@fájni fog:
Egy dologban egyetértünk: a jelenlegi gázai hatalomgyakorlók rosszabbak, mint bármi, ami eddig volt a világon. Más kérdés, hogy te úgy véled, a rongyos palesztinok uralkodnak gázában, én meg úgy vélem, az állig felfegyverzett izraeli katonák.

Az a gond veletek, zsidókkal, hogy a fajtátok bűnözőit is úgy véditek a gójokkal szemben, mint anyatigris a kölykeit. Ebből fakadóan inkább irtanátok ki milliónyi ártatlan és jó embert, aki gój, mint egyetlen tömeggyilkos, mészáros zsidót. Ezt minden tisztességes ember gyűlöli bennetek. Emiatt az emberiség körében az elfogadottságotok napról napra csökken, és ennek a tisztességes zsidók isszák meg a levét. Te nem vagy tisztességes zsidó, mielőtt magadra vennéd.

fájni fog 2010.06.03. 18:31:05

Miszter felafel veled az a gond, hogy betegesen rasszista vagy! Én viszont plaesztinokkal nőttem fel TESTVÉRKÉNT. Ha Pestre jöttek a palesztin diákok első útjuk hozzánk vezetett, családtagnak számítottak. Te ezt nem értheted, mert olyan mélyen gyökeredzik benned az elmebetegségig fajult rasszizmusod, antiszemitizmusod hogy habzik nemcsak a szád de kihabzott már az agyad is. Elképesztő ostobaságokat beszélsz és általánosítasz, egy vallásod van a zsidógyülölet. Ebben tocsogsz, olyan ez mint egy kábítóüszer, pedig tartalmasabb és építőbb elfoglaltságokat is választhatnál magadnak.

Az olyanok, mint te mészároltak le 6 millió zsidót a múlt évszázadban, és ti vagytok az emberiség rákfenéje. Miattatok fog ez az egész földgolyó elpusztulni.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.06.03. 18:49:05

@fájni fog:
Csak reménykedni tudok, hogy igazad van. Boldogan lennék a pusztulásod oka.

fájni fog 2010.06.03. 19:30:33

@Mr Falafel:

Hát igen, ez a baj a nácikkal, mindenkit elpusztítanak. Pedig jobb volna, ha csak magukkal szórakoznának.

tevevanegypupu 2010.06.03. 20:02:08

@fájni fog:

Ha valoban testverkent eltel egyutt palesztinokkal, akkor tudnod kell, hogy milyen nyomorusagosan lezengenek mar evtizedek ota a zsidok miatt. Hogy a mult szazadban mi tortent - egyebkent a kommunistak szaz millio embert oltek meg, csak a szazmillionak a leszarmazottai nem ohajtanak ezekbol a legyilkolt emberekbol megelni, es a multra legfeljebb fajdalommal, de nem ugy tekintenek mint lehetseges haszon forrasara - az a mult szazad dolga. A fontos az, hogy most, 2010-ben mi tortenik az emberekkel. Jobb lenne, ha a zsidok is vegre megertenek, hogy a Fold nem miattuk es nem ertuk forog egyedul.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.06.03. 20:38:11

@Mr Falafel: Nawaze, mindig tanul az ember. Ezideig nem igazán rajongtam a digó kajáért, de most, hogy kiderült a kósersága, kénytelen leszek rászokni. Mert egyébként mi a túróért koboznák el az éhenkórász zsidók? Hacsak nem a palesztinokat akarták megvédeni a tréflitől. Ezektől minden kitelik.

Az, hogy kit szeretsz és kit nem, a te magánügyed. Még akkor is, ha akit nem szeretsz, az az életedet akarja. Spec én leszarom a vitátokat, nem foglalok állást és nem ítéllek el az önvédelmi módszereidért. Még akkor sem, ha valahol az ellenségednek szurkolok. Max. hülye balfasznak tartom. (Ha van ilyen, számíthat egy kis segélykémre.)

fájni fog 2010.06.03. 20:54:38

kedves(?)

zsidófixációban szenvedő rasszisták! Tényleg nincs jobb dolgotok csak egész nap a zsidókkal foglalkozni? Nézzetek tükörbe: szerelmesek vagytok a zsidókba, rájuk vagytok heggedve, nem tudtok nélkülük élni, pedig szerintem tartalmasabban, kreatívabban is eltölthetnétek rövid életeteket!

Ezzel már érdemes pszichológushoz fordulnotok. Engedjétek el már az ordas önáltató hazugságaitokat, eresszétek szélnek őket, higgyétek el, jobban fogjátok magatokat érezni, ha valami kreatív világépítésbe kezdtek, az értelmetlen köpködés, és vonaglás helyett.

Törlöm a témát, mostantól már csak önkielégítést folytathattok itt, amihez nem aszisztálok tovább.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.06.03. 21:13:04

@fájni fog: Ne görcsölj, röhögj! Attól falra tudnak mászni.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.06.03. 21:36:41

@tevevanegypupu:
Hát, tudod, előbb biboldót akartam kiosztani, de te itt keresztbe teszel nekem. Az a helyzet, hogy a kedves palesztinok Izrael állam megalakulása előtt sem voltak képesek államként viselkedni, funkcionálni. Egy mihaszna, dolgozni rühellő cigánybanda. Soha semmit nem tettek saját sorsuk jobbításáért, de sipákolni meg robbantgatni azt tudnak, hogy baszódnának meg.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.06.03. 22:00:37

@Mr Falafel: Ne röhögtessetek már! Olyan, hogy "palesztin nép" soha nem volt, nincs és nem is lesz, Egy kreált baromság. 1948-ban a Brit mandátum utáni felosztásban helyet kaptak az úgynevezett menekültek is egy túlnyomórészben mai Jordániához tartozó területen. Arafat vezényletével itt is elkezdtek baszakodni, mire az arab tesók fegyverrel kipaszírozták lakóhelyükről, bezsúfolták a mai gázai övezetbe őket. Már akit életben hagytak.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.06.03. 22:05:07

@biboldó:
Jaj, hát hiába a nagy melegzsidó összetartás? Ez itten nem hallgat rád, törődj bele! Magára vett a zsidóság minden fájdalmát, és egyedül száll szembe a nácikkal, akik mindenki mások. Fantasztikus!

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.06.03. 22:09:36

@Mr Falafel: Ez abból adódhat, hogy zsidók heterók. Szemben....

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.06.03. 22:10:56

@biboldó:
Hát nekem aztán mondhatod! A zsidó-keresztény nagy büdös kulturkör ellenére itt néhányan egy iszlám államért siránkoznak a Szent Földön. Ezt hogy agyalta ki bárki is? Ne, bazmeg, keresztesek áldott népe! Saladin röhög a sírjában.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.06.03. 22:18:44

@Mr Falafel: Még ha csak a Szent Földön! De még Európában is nekik szurkolnak, mert a zsidó részük ellenségét tisztelik bennük a kibaszott nagy igazságérzetüktől vezérelten.
Mindig a rossz ellenségválasztás okozza a bukást.

tevevanegypupu 2010.06.03. 22:39:50

@Mr Falafel:
Jopofa vagy, probalj meg egy allig felfegyverkezett nep ellen, falak es blokadok koze szoritott teruleten csinalni barmit is ugy, hogy az ellensegedet a vilag legnagyobb hatalma pluszban meg tamogatja. Amit tudnak megproblanak, de bekes uton ugy tunik nem megy. Robbantgatassal sem, ami azt illeti.
Amig nem volt ez a helyzet, azert elkapirgaltak a foldjeiken, es megvoltak
a kis uzleteleseikkel. Erre amit kaptak a nyakuk koze, hat erre nem szamitottak.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.06.03. 22:55:48

@tevevanegypupu:
Nem tudok eleget a palesztin nép történetéről, csak azt tudom, hogy annyi joguk sincs ott élni, mint a zsidóknak.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.06.03. 22:59:23

@tevevanegypupu: ennyi szeretetteljes empátiával nem a hazai cigókérdést lenne célszerű megoldani? Csak kérdem, mert égetőbbnek tűnik.

tevevanegypupu 2010.06.04. 00:35:06

@Mr Falafel:
Vegulis kinek hol van joga elni ezen a Foldon, miota es miert, az eldontetlen kerdes.

@biboldó:
Egyiket sem lehet belathato idon belul megoldani. Legfeljebb partoskodni lehet ki ennek, ki annak az oldalan.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.06.04. 10:32:29

@tevevanegypupu:
Már hogy lenne eldöntetlen? A zsidóknak több joguk van ahhoz földhöz, mint a palesztinoknak. Tényszerűen nincs olyan nép, hogy palesztin.

tevevanegypupu 2010.06.04. 11:05:05

@Mr Falafel:
Tulajdonkeppen ha vissza kellene most hirtelen mindenkinek koltoznie oda, ahova elozoleg az osei - ezer evekkel ezelott - szulettek, jol neznenk ki. Ugy tunik, hogy a Fold nagy reszen mar viszonylag (legalabbis a felszinen) nagyjabol mindenki beletorodott abba, hogy ott el ahol van. A zsidok eleg regota szetszeledtek onnet, elkergettek oket, de hany nep van a vilagban, akiket elkergettek eredeti otthonukbol? Sok. Volt akinek sikerult visszaszereznie, de a tobbsegnek nem. Igy aztan valamifele kompromisszum szukseges lenne ahhoz, ha valaki vissza szeretne -tomegesen - terni osei foldjere.
süti beállítások módosítása