Jobbik: palesztinok a saját hazájukban
2010. április 30. írta: TuRuL_2k2

Jobbik: palesztinok a saját hazájukban

  Nem a legvidámabb napjait éli április 11-e óta a Jobbik. A túlpörgetett várakozásoknak köszönhetően az első forduló eredményeit inkább csalódással fogadták a párt politikusai és választói, semmint önfeledt örömmel, s a második fordulóban sem volt sok minden, aminek örülhettek volna. Nem jött össze egyetlen jobbikos egyéni mandátum sem, mindössze Molnár Oszkárt sikerült bejuttatniuk fideszes riválisával szemben.

  Ehhez jön még, hogy a párt mostanában nemcsak politikai ellenfeleitől és a (nemzetközi) sajtótól, hanem számára különösen érzékeny helyekről is egymás után kapja a pofonokat. A határontúli magyar pártok közül a felvidéki MKP sietett leszögezni, hogy a Jobbik regionális párt marad és az országgyűlésben elszigetelt lesz. A romániai magyar pártok közül az RMDSZ mellett a Magyar Polgári Párt is visszautasított bármiféle együttműködést a Jobbikkal, Délvidékről pedig a Vajdasági Magyar Szövetség határolódott el a párttól. A Jobbik minderre a lehető legrosszabbul reagált, a nagy Szegedi Csanád sértett hangú interjúban jelentette ki, hogy ezek a szervezetek nem képviselik a szomszédos országok magyarságát:

- A fent említettek a nagy politikai szervezetek, ők az úgynevezett hivatalos képviseletek. Más, kisebb, civil szervezetekkel van kapcsolata a Jobbiknak? Milyen további terveitek vannak ez ügyben? Te többször voltál például Erdélyben is az utóbbi időben, milyen lehetőségeket látsz? 

- Meggyőződésem szerint a fent említett szervezetek nem képviselik az erdélyi, felvidéki, délvidéki magyarság többségének érdekeit. Remélem, hogy minél hamarabb ki fog nevelkedni egy Jobbikhoz hasonló új nemzedék az ideiglenesen elszakított területeinken is. Nagyon fontos lenne, hogy az egész Kárpát-medencei magyarság észrevegye végre, hogy megalkuvó politikával nem lehet előre haladni. A Jobbik kiváló kapcsolatot ápol számos civil szervezettel és egyházi gyülekezettel. Külön kiemelném a HVIM szervezeteit, az EMI-t és az MRM-et. 

- Mit gondolsz, miért tartották fontosnak az elhatárolódást az elszakított részek nagy pártjai? 

- Ezt tőlük kellene megkérdezni. Mindenki tudja, hogy a Jobbik egy teljesen szalonképes, nemzetközi színtéren is elfogadott, hatékony nemzeti párt. Változnak az idők, a Jobbik folyamatosan bizonyítja rátermettségét. Az elhatárolódó pártoknak csak annyit tudok ajánlani, hogy inkább a saját dolgukkal legyenek elfoglalva, mert pártként eddig csak a Jobbik állt ki határozottan a határon túli magyarság érdekeiért. Mi emeltük fel a szavunkat a székely, az érmelléki és a felvidéki önrendelkezés mellett, mi léptünk fel eddig egyedül erélyesen a szlovák nyelvtörvény és a rasszista Benes-dekrétumok ellen. Mindemellett a Jobbik az egyetlen párt, amely visszaadná a határon túli magyaroknak a teljes jogú magyar állampolgárságot.  

  Még érdekesebb, hogy a Palesztin Állam rendkívüli és meghatalmazott budapesti nagykövete is sietett leszögezni: rasszistákkal nem akarnak partneri viszonyt. A palesztinokat gyakran emlegetik a Jobbik körüli radikáljobbos szubkultúrában, párhuzamot vonva a két nép zsidók általi elnyomottságában. Úgy tűnik azonban, hogy a palesztin testvérek körében nem talál méltó viszonzásra (amúgy elsősorban belpolitikai motivációjú, antiszemitizmusuk fedősztorijaként használt) palesztin-szeretetük.

  A Jobbik újra és újra szembesül hazai és nemzetközi elszigeteltségével, mégha igyekszik is úgy tenni, mintha nem venne erről tudomást (lásd Szegedi mindenki tudja, hogy a Jobbik egy teljesen szalonképes, nemzetközi színtéren is elfogadott, hatékony nemzeti párt álláspontját). Kérdés, hogy milyen tanulságokat von le ebből - konszolidálódik, és igyekszik szalonképessé válni, vagy pedig éppen tovább radikalizálja meg nem értettsége.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr721962494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

átlátó 2010.04.30. 15:55:12

@átlátó: átállítottam:Én már fáradt vagyok ahhoz, amihez te nem... :)

Rob67 2010.04.30. 16:02:53

...az ideiglenesen elszakított területeinken is...

Ezt a barom dumát. Az ilyen csanádokat miért nem lehet akár a tajgetorszról a dunába lőni?
Ez valami háborús uszítás? Vagy mi a franc?
Ideiglenes? És ha a nagy vona király visszavette akkor eljő a kánoán? Megszűnnek a problémák, semmi gond nem lesz?
Ezt a barmot inkább áplni kellene, szanatóriumban.
Mondjuk kapott beutalót négy évre, oda való a 386 beteg közé, hiszen a jobbik sem más mint bármelyik eddigi hazudozó csapat, csak ők mást, újat hazudnak.

Bokortalan Lajtalan · http://facebook.com 2010.04.30. 16:25:16

Már a poszt első mondata után elégedett mosoly ült ki az arcomra.

dupla vé 2010.04.30. 16:26:29

@Rob67: nagyon 1xű gyerek lehetsz, ha ennyit sikerült felfognod az egészből. az ideiglenesség nem azt jelenti hogy a jobbik kormányzásáig vannak elszakítva, oszt majd mögyünk halomra gyilkolni minden köröttünk lévő országot azt visszavesszük. ha száz év múlva sikerül visszaszereznünk, akkor is ideiglenesen van elszakítva, meg akkor is, ha ezer év múlva. egyébként ha hallottad volna Szegedi Csanádot, többször elmondta, hogy demokratikus, békés eszközökkel. egyébként a történelem során igencsak sokszor változtak a határok az egész világon. miből gondolod, hogy a mai állapot végleges?

tevevanegypupu 2010.04.30. 16:30:00

@Rob67:
Nem hinnem, hogy haborus uszitas, hanem egy terv, amiert a jobbik harcolni szeretne az EU Parlamentben es Magyarorszagon is. Semmivel sem utopisztikusabb terv mint az, hogy vilag proletarjai egyesuljetek. Ugyanilyen elkepzelesuk a Benes dekretum visszavonasanak kikenyszeritese, valamint a magyar termofold magyar kezben valo megtartasa. Nem olyan nagy baromsag ez, pusztan csak azert, mert a maga elkepzelesei masok.

thetriggerhappy 2010.04.30. 16:31:25

@Zahal:

itt is elmondom, mint már tettem annyiszor, hogy mr falafelt nem kell komolyan venni. zsidó őseit vagonokban vitték a gáz felé. kamaszévei alatt valami hatalmas trauma érhette, hogy zsidó létére egy igazi frusztrált, öngyűlölő antiszemita vált belőle.

azt már meg sem említem, hogy szokása iszonyatos ostobaságokat beszélni és maszatolni, mert ez itt mellékes.

szóval, ha egy valódi antiszemita zsidót akartok olvasgatni, akkor mr falafelnél nincsen jobb. az meg priceless, ahogyan annak drukkol, hogy a saját fajtáját valaki írtsa ki.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.04.30. 19:15:16

@rajcsányi.gellért (ergé): Hű ezek nagyon kemény páros lábas becsúszások... :)

"Épp csak a dár­da­he­gyet tart­ják rossz irány­ba." Nem túl kemény fogalmazás ez egy zsidó-, cigány-, idegen-, tőkés-, buzi- stb. gyűlölő pártról? :-o Mi lesz ha megsértődnek?

Egyébként igen, jól érzed: a Jobbik egész addig nem bökte a csőrötöket, amíg nem fenyegették a Fideszt, pontosabban, amíg nem a Fideszt fenyegették. Ebben a tekintetben teljesen konzekvensek vagytok, és ezt nem is hánytam a szemetekre.

Mindegy, jobb későn, mint shoa (pun intended), csak így tovább stb.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.04.30. 19:34:58

@Kettes: Fog ez a humor dolog menni végre, jobb későn mint.. :-DDD

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.04.30. 23:07:50

A palesztinok sorsa miatt krokodilkönnyeket hullató érzőszívűek ennek csak töredéknyi együttérzéssel is meg tudnák oldani a magyarországi cigánykérdést. De akkó mé nem?

tevevanegypupu 2010.04.30. 23:33:24

@biboldó:

" töredéknyi együttérzéssel is meg tudnák oldani a magyarországi cigánykérdést. De akkó mé nem?"

Mer' ket fel kell am ahhoz. Es ugy tunik, a helyzet egyelore nem erett meg ra, mert az erintettek egy nagy resze egesz jol erzi magat ebben a szituacioban. De a palesztinok viszont nem, szoval egyelore veluk szolidaritunk. A ciganyoknal a magam reszerol a gyerekeket akiket nem engednek iskolaba, es a sajat testveruk vagy apjuk altal (is) megeroszakolt kislanyokat (vagy kisfiukat) nagyon-nagyon sajnalom. Azokat is, akik valamilyen okbol kifolyolag fizikai vagy szellemi hibaval jonnek a vilagra.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.04.30. 23:39:21

@tevevanegypupu: Szolidálással semmi gond, de honnan ez a fenenagy mélylélektani ismeret minden nép vonatkozásában, amikor még a tükör is bőven szolgálhat látnivalóval?

tevevanegypupu 2010.05.01. 00:00:28

@biboldó:
Hogyne, az en velemenyem csak egy velemeny. A tukorben meg tetszem magamnak, remes.(:

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.05.01. 00:04:15

@Kettes: tényleg csak azért foglalkozom az erőlködéseddel, mert az értelem szikrája meg szokott jelenni nálad, sőt, egymagad több intellektust rejtesz magadban, mint a mostanában feltűnt baller blogok szerzői együtt - vedd ezt bóknak :D

ha úgy véled, hogy az UFi-Reakció-Mandiner szerzői csak egy bizonyos párt aktuális helyzete miatt kritizálják/merik kritizálni a szélsőjobboldalt, és nem azért, mert ez az alapállásuk, a neveltetésük, satöbbi, akkor te nagyon nem ismersz minket.

de építsd csak tovább az elméleti homokvárad, darling.

Oblomov 2010.05.01. 00:05:19

@tevevanegypupu:
... de Hófehérke százszor szebb nálad.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.01. 00:10:16

@tevevanegypupu: Az előzményben "szolidaritunk" szerepelt. Így többes számban. Mindegy.

Ezek szerint te személy szerint szolidaritást vállalsz egy népnek, etnikumnak sem nevezhető alakulattal, minek nem titkolt, sőt büszkén vállalt célja Izrael megsemmisítése.
Végülis izlés dolga. Ez is.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.05.01. 00:13:47

@rajcsányi.gellért (ergé): Azért ez elég egoista hozzászólás volt. Tőled többet várunk :-DDD

tevevanegypupu 2010.05.01. 00:22:17

@biboldó:
Kedvelem a zsidokat, kulturajukat, humorukat, irodalmukat, zenejuket, szineszeiket, szoval ugy nagy altalanossagban nagyon is. A gyanakvasukat es bizalmatlansagukat, rogtoni eloiteleteiket nem. Izraellel kapcsolatban valoszinuleg nem egyezik a velemenyunk. Nem annyira izles dolga, inkabb a nagyon kiszolgaltatottakkal szemben erzett szanalom. En a palesztinokat tartom annak. A terrorizmust termeszetesen elitelem. Mindket oldalon.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.01. 00:38:19

@tevevanegypupu: Rendben.
Az egész polémia onnan indult, hogy szerintem a nem ismert, vagy előitéletektől befolyásoltan pozitívan értékelt ugynevezett palesztinok helyett van idehaza is empátiával kezelendő kérdés, csak könnyebb a "bezzeg a ..." című kibuvó. Erre vélted ismerni az összes náció mélylélektani motivációit az elfogultan csalóka tükörrel szemben.
Izrael vs. palesztinok egy teljesen más kérdés, nem paralell probléma. Lehet róla vitatkozni, de nem magyarázat honi viszonyainkra.
Oké., kezdek zsibbadni. Jó éjt!

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.05.01. 00:53:53

@rajcsányi.gellért (ergé): Hű, ez marhára meggyőző volt.

Nézd, ez itt egy fideszes blog, kérdezz meg bárkit :). Jobb napjaitokon több ennél, de ritkán vannak jobb napjaitok. Miért pont a szélsőjobbról kialakított véleményeteket határozná meg más, mint a választásról, a nemzetközi sajtóról, a köztársasági elnökről vagy az egyetemes hírközlési szolgáltatásról (!) kialakítottat? Nem vagytok ti olyan bonyolult lelkűek, mint gondolod.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.05.01. 07:51:37

@rajcsányi.gellért (ergé):
azért az értelemnek ezt a sápadt kis szikráját így felértékelni azért túlzás.

tevevanegypupu 2010.05.01. 09:52:12

@biboldó:
Az izraeli-palesztin kerdes a hajanal fogva elohuzott jobbikos elmelet. Nem mondam, hogy szerintem is igy van.A problema bonyolult, ugy tunik egyhamar nem lesz megoldas. Majdnem mindenki csak a rosszra es a tragediakra emlekszik, ami szinten ertheto, bar manapsag talan mar lehetne felhotlenebb is a viszony. Ki nem akarja, hogy igy legyen, szinten vita targya. Fent emlitett orszagok melylelektanat egeszeben nem ismerem, hiszen mindenhol mindenfele nagyon kulonbozo ember el. Reszleteiben azert, mert nehanyukat sikerult megismerni. A tapasztalat is szamit, ami aztan kesobb is gyakran igazolodik. A tukrot persze viszem magammal mindenhova, dehat az mindenkinel ott van.

Várúr 2010.05.01. 11:07:47

@Schindler Pistája:
Ezek szerint még tahó is vagy Svindler Pistája. Jobbulást.

Várúr 2010.05.01. 11:13:31

@tevevanegypupu:
Csak épp a bpesti palesztin nagykövet nem szolidarít veletek pajtás... Ugyanis a Jobbik a legszélsőségesebben arabgyűlölő európai pártocskákkal szolidarít. Semmi gondom ezzel (sem), de mulatságos mondjuk BAZ megyéből sajnálni az arabokat... Van elég sajnálnivaló Magyarországon is. Különösen az tetszett, mikor a félzsidó Morvai néni nyakában palesztin törölközővel jelent meg az USA-nagykövetség előtt.

tevevanegypupu 2010.05.01. 11:53:15

@Várúr:
A csalodottsag vagy kiabrandultsag neha egeszen furcsa megoldasokat sugall, de nem minden nevetseges am, ami esetleg annak latszik. Elismeresem, hogy annyira ellenseges kozegben is kuzd valamiert, amit igaznak erez. Es hat az hogy felzsido, meg inkabb erdekesse teszi a kiallasat. Ha nem Magyarorszag felol nezzuk, akkor mar nem tunik olyan furcsanak, hiszen Izraelben es mashol sok zsido is igazsagtalannak erzi, ami a palesztinokkal tortenik.
Magyarorszagi politizalasa mas lapra tartozik, ott sokszor meglehetosen anarchista allaspontot kepvisel. Egy kalap ala veszi a csocselek randalirozasat es a rendortamadasok aldozatait, ami elegge hatastalanitja a szimpatiat, amit eleinte sokan ereztek iranta. Ez a magukfajta-magunkfajta besorolasa is elegge megmozgat mindenkit, ki megveti erte, ki helyesli ezt a fajta szortirozast.
Mindenesetre hozott neki egy kepviseloi mandatumot az EU-ba, es besegitette a jobbikot a Parlamentbe. Majd meglatjuk mi lesz ebbol.

is 2010.05.01. 12:47:13

haha. a cikben világosan le van írva, hogy a magyarság ÉRDEKEIT, a posztban meg az van, hogy a magyarságOT nem képviselik. ennyire hülyének próbáljátok nézni az olvasót, hogy még ezt is meg meritek tenni két mondat eltéréssel?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.01. 15:06:51

@Mihint:
Csak te! Mi tudjuk, mire képes. Pontosabban, hogy mire nem képes.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.01. 15:15:48

@biboldó:
A magyar-zsidó viszonyra csupán egy laza analógia az izraeli-palesztin viszony. Nem sok értelme van tartalommal feltölteni. A pelasztinok robbantgatós idióták, a magyarok meg nem. A palesztinoknak nincs hazájuk, nekünk meg van. Annak ellenére sem azonos a sorsunk a palesztinokkal, hogy a hazai balliberális (zsidó) elit igyekszik kiárusítani az országot. Itt nincs kölcsönös rakétázgatás. Ha mi, magyarok nem akarjuk, tunyán nem hagyjuk, akkor senki nem semmizhet ki minket. Az, hogy mostanáig mégis ez ment, nem a zsidók hibája. Nem össznépileg ültek össze, hogy most jól eladjuk az egész Magyarországot. Egyes emberek, akik a húsosfazék közelében ácsingóztak, saját zsebüket kezdték el tömni. Ennek csupán mellékterméke, hogy közben gallyra vágták az országot.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2010.05.01. 16:29:03

@Arma Gedeon2:

"Merő ostobaságból a Jobbik kb. két évvel azután, hogy országosan is kezdték megjegyezni a nevét, most beküldött 47 embert az országházba...
A Fidesz olyan 20 körüli csapattal kezdte?"

Ja, persze, és az a fidesz ugyanaz, mint a mostani. LOL. Ilyen erővel lehet a jobbiknak pár év múlva 100 embere az országházban, de akkor Vona seggig érő rasztahajjal fog ganjázni a parlamentben (bár már eddig is voltak erre utaló jelek :D).
Ha már a fideszt hoztad példának...

roland_ 2010.05.02. 03:23:46

a nagykövet nem a jobbiktól határolódott el, hanem rasszista szervezetektől, ha ezt ennyire magatokra veszitek lelketek rajta, eddig tagadtátok, hogy azok lennétek...
jobbikos csürhe...

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.05.02. 10:09:18

CSÜÜÜÜÜRHHEEEEE, CSÜÜÜÜÜRRRHEEEEE!!!

:>

Targonca 2010.05.02. 10:43:02

@Várúr: Egyes, Te is leülhetsz, mert az sokkal korábban kezdődött.

anal intruder 2010.05.02. 10:57:59

@Schindler Pistája:

Anyád sokat bánkódhat azért mert nem vetélt el anno.
Te tuti nem magyar vagy, patkány.

2010.05.03. 13:13:21

@roland_: "a nagykövet nem a jobbiktól határolódott el, hanem rasszista szervezetektől, ha ezt ennyire magatokra veszitek lelketek rajta, eddig tagadtátok, hogy azok lennétek..."

A belinkelt cikkben ez van:

"Visszautasítja a Jobbik támogatását a palesztinok Izrael elleni harcában Ahmed Abdelrazek palesztin magyar nagykövet. A diplomata a Szombatnak adott interjújában azt mondta: „Rasszistákkal nem akarunk partneri viszonyba kerülni”"

Ez most olyan, mint a Szanyi videó, amiben Tomcat beszól neki. Ő is azzal a hülyeséggel jön, hogy "akinek nem inge...", miközben egyértelmű, hogy az adott helyzetben mire vonatkozik a kijelentés, vagy a magatartás.

Pedig még Jobbikos sem vagyok.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.05.04. 02:22:10

@lxrose: A Szombat honlapján ez áll:

„A nagykövet úr külön is leszögezte, hogy nem fogadják el a szélsőjobboldal pro-palesztin és Izrael-ellenes felkínálkozását és a velük való kapcsolat létrehozását akár Magyarországon, akár máshol a világon. Hiszen a szélsőjobboldali ideológia és a rasszizmus nem csak a zsidók, hanem az arabok és az iszlám ellen is szól. Visszaemlékezett franciaországi éveire, amikor is Jean Marie Le Pen és pártja kereste a palesztinok kegyeit, de Abdelrazek úr szerint visszautasították őket. „Rasszistákkal nem akarunk partneri viszonyba kerülni” — mondta.

A probléma ezzel csak az, hogy a Jobbik nem iszlámellenes.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.05.04. 08:56:51

@Loxon:

Azért egy kis tanulság csak van az ügyből: természetesen elválik egy ideológiával jól feltöltött politikusi és mozgalmári kemény mag (amely nem a pártmunkások egésze) és a szavazók zömének viszonyulása a palesztinkérdéshez.
Előbbiek eléggé beleélték magukat a nagy testvériségbe, utóbbiak zöme szerintem úgy érzi, ha egyáltalán felmerül, hogy sok közünk nincs a palesztinokhoz, nem tehetünk értük semmit, ők se értünk, viszont sorsuk egy intő jel, egy történelmi tanulság, mi várhat ránk is, ha nem teszünk sürgősen valamit az önvédelem terén.
(Pl. az új honvédelmi miniszter személye garancia arra, hogy az OV-kormány nem tesz)

Addig nem iszlámellenes a Jobbik, amíg el nem éri Európa, az EU dezintegrálódása azt a szintet, hogy nyíltan is széthullik az eurozóna és a schengeni övezet, amikor a nyugati tagállamok esetleg gyorsan vonatra-buszra-teherautóra pakolnak párszázezer, vagy millió iszlám bevándorlót a keleti balek-tagállamok felé indítva, mielőtt gyorsan felhúzzák a szögesdrótot keleti határaikon.
Erre is fel kellene készülnünk egy 24 óra alatti felállásra kész határőrizet készenlétben tartásával, de ezt se nézem ki a mai kormányból.

A palesztin nagykövet helyzetét jobban megérthetjük, ha összevetjük pár határon túli magyar vezető viselkedésével, akinek sikerült feltűnően jó kapcsolatba kerülnie az ottani többségi kormányokkal. Markó, Bugár, stb.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.05.04. 11:24:45

@ArmaGeddon Bácsi: Nem a muszlim _bevándorlókról_ van szó, bár a Jobbik ezekkel sem lenne véleményem szerint ellenséges, valamiféle vészhelyzet esetén sem. (Egyébként a palesztinok között keresztények is vannak.)

2010.05.04. 12:00:11

@Loxon: A palesztin nagykövetnek miért fáj, hogy a Jobbik Izrael államot bírálja? Őket nem lehet? Vagy esetleg az USA-t? Mert hogy pont ők azok, akik önkéntes rendőrt játsznak az egész világon. A tököm ki van az egyszerű gondolkodástól! És még ők mondják, hogy a Jobbik bázisa egyszerű gondolkodású, könnyen befolyásolható! Azt se tudják, miről beszélnek!

tevevanegypupu 2010.05.04. 12:51:19

@lxrose:
Nem gondolnam, hogy a jobbikot egyszeru gondolkodasunak hinne barki is. Inkabb ugy tunik elegge tartanak toluk.A jobbikhoz eleg sok indulatos ertelmisegi is tartozik, akik nagyonis latjak a problemakat, azt, hogy az emberek turelmetlenne valtak es azonnali megoldasokat szeretnenek. Ezt demokratikusan es minden torvenyt megtargyalva, elfogadtatva eleg nehez megvalositani. Tehat erre a turelmetlensegre szamitva lepnek fel eleg konkret elkepzelesekkel. A sikeruk titka ez. Kar, hogy az elmult honapokban a fejukbe szallhatott valami, tulzott agresszivitasukkal sokat rontottak a helyzetukon. Ettol hatral el a palesztin kovet is nyilvan.

Tyr Anasazi · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.04. 16:48:05

@tevevanegypupu:
A palesztin nagykövet nyugodtan menjen a picsába. Egyáltalán miért van palesztin nagykövetség? Nincs is olyan ország. Mindjárt kinevezem magam sumer nagykövetté.

A Jobbik támogatottsága a Fidesz médiapolitikája miatt esett vissza. Az EchoTv-n, ahol eddig csókolgatták, a választások közeledtével ütlegelni kezdték őket. A Bayer háborodott fel, hogy a jobbikok zsidóznak. Ez milyen! Egyszóval a jobboldali médiumok össztűz alá vették a Jobbikot, és eredménye lett. Nem én vagyok ilyen okos, Tölgyessy Péter beszélt erről a napokban. Én csupán egyetértek vele. Amit saját kútfőből hozzátennék, annyi, hogy a Jobbik addig fog szikkadni, amíg az emberek türelme kitart a Fidesz irányában. Amint a türelem elfogy, mert az ígéretek beváltásra kakadozik, majd dagad a Jobbik.

tevevanegypupu 2010.05.04. 18:48:56

@Tyr Anasazi:
Ez elegge megmagyarazhatatlan lepes a palesztinok reszerol. Talan csak az jart az eszukben, hogy Magyarorszag nagyon jo es eros diplomaciai kapcsolatban all Izraellel, es a palesztinok elvesztettek azt a szimpatiat, amit a rendszervaltas elott elveztek Magyarorszagon.Es ha radikaljobbos partrol van szo, akkor nem feledkezhetnek meg Le Penrol sem, aki a francai zsidokat arra szolitotta fel, hogy szavazzanak ra, mert o megakadalyozna az arabok bevandorlasat Franciaorszagba..es a francia zsidok szep szamban szavaztak is eskudt ellensegukre. Ki tudja, hatha a jobbiknak is eszebe jut majd ez a trukk, ami olyan jol bevalt a franciaknal. Igy aztan a palesztinok elore haragszanak a szelsojobboldali partokra.(:

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.04. 21:55:43

@tevevanegypupu: Semmi megmagyarázhatatlan nincs a lépésben. A Jobbik nagyasszonya elkúrta ezt a bizonyos palesztinozást,egyszerre akart szűz és kurva lenni. Egyszerre akart megfelelni a támogatók intellektuális részének a síkhülye zsidózókkal. Ez nem működhet, mert ellentmondásos. Nem lehet egy lendületből idegengyűlölettel idegen segget nyalni. Le Pen politikája egyértelműen az autogyujtogató, randalirozó betolakodó iszlám csürhe ellen irányult, semmi baja az ott már nemzedékek óta élő törvénytisztelő polgárokkal. Világos, hogy nem csak a zsidók között talált támogatókra.
Na, ehhez a Jobbiknak még fel kellene nőni. A palesztinok meg tényleg le vannak szarva, tudják, mit várhatnak a még saját magát elhelyezni sem tudó szélsőségtől, de ez legyen az ő problémájuk. Szánalmas, ha ilyen robantgatókhoz való viszonyban méri magát egy magát magyaroschnak tituláló alakulat. ilyen az, amikor a fagylalt visszanyal.

Valamikor a kurucon láttam egy videobejátszást a Jobbikosok és palesztinok közös Izrael elleni tüntetéséről, ahol együtt vonultak az Andrássy úton a Hősök tere felé, miközben egy követségi palesztin faszkalap vezényletével rigmusokat mantráztak, mint " éljenek a palesztinok!, vesszen Izrael!", majd az allahu akbar! Wazze, ezt is teletorokkal harsogták a fehér keresztény kurucok a janicsár vezényszavára.

Keresd a logikát, vagy legalább mentséget.....

tevevanegypupu 2010.05.04. 23:39:55

@biboldó:
Nekem tok mindegy, hogy ki kit ved vagy kitol hatarolodik el, amit EN gondolok az ugyrol nekem az a fontos, persze nem mindig objektiv az ember.(:

Ha kell elhatarolodunk, ha kell elitelunk vagy helyeslunk, de ez az egesz helyzet nagyon bonyolult es valoban csak azok foglalkoznak vele - mar az erintetteken kivul - akiket erdekel valamelyest a politika. Es ez ott a tragediakon-komediakon tul erdekes a Kozel-Keleten.

Morvai gondolom szokasbol vette fel a fonalat ujra. Regen foglalkozott a palesztin nok jogaival, es akkor nyilvan orultek is neki, azert helyezte be a jobbik egyik lehetseges kulpolitikai programpontjakent.
De ezzel kapcsolatban a helyzet nalunk is bonyolult, a jobbik helyzete ugyszinten, tehat nem jott ossze.

Le Pennek egyebkent ugy latszik mar mindenkibol elege van aki nem francia-francia, nehez beletorodnie, hogy sokszor szenfekete franciak kepviselik Franciaorszagot. Nem olyan regen problemaja volt egyebkent az algeriai haboruban viselt dolgaival kapcsolatban is.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.05.05. 09:23:02

@biboldó:

"Egyszerre akart megfelelni a támogatók intellektuális részének a síkhülye zsidózókkal. Ez nem működhet, mert ellentmondásos."

Csak szólok, hogy ez a pártpolitikában törvényszerű. Ha a nem olyan nagy párt Jobbikban nehézséget okozhat az eltérő szavazói csoportoknak egyszerre szólni, akkor milyen nehéz ez a hatalmasra dagadt Fideszben?
Vagy emlékszünk Teleki államtitkár őszinteségi rohamára: az MSZP_nek a rasszista szavazói is fontosak...

Bizony, ilyen a pártpolitika. Nálatok Izraelben ez nincs így?

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.05.05. 09:26:49

@Loxon:

Egyrészt, mint látjuk, épp csata kezdődik a Jobbikban a két alapvető irányzat között. Ez logikus, bejutottak, ki kell karózni a birtokhatárokat, be kell lőni, ki kivel van, ki mennyire uralja a pártot.
A kuruc például mindig uszít a nyugati iszlám és bármilyen bevándorlók ellen, ez pedig a Jobbik tábora egy részének a hangja, életérzése. Biztos vagyok benne, hogy amennyiben komoly veszély lesz, hogy a nyugati bevándorlótömegek egy részét a mi vidékünkre tolják majd át (ez csak idő kérdése! és talán kevés időé), akkor nemcsak a Jobbik mindkét fő szárnya, hanem az összes létező párt lesz bevándorlóellenes. Amelyik párt nem lesz, az megszűnik egy olyan helyzetben...

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.05.05. 11:49:41

@Loxon:

MI látjuk! :-)
Tegnap a kurucon még ott láttam egy követelőzést Vonával szemben, hogy miért nem osztja Szegedi álláspontját, hogy a határon túliaknak jár a normál szavazójog is.
Továbbá kiadták az ukázt a Jobbik vezetőinek, hogy demonstratívan látogassák meg a börtünben a hazafi politikai foglyokat és a parlamentben védjék meg a gárdát és a kurucinfók a fidesztől.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.05.05. 11:51:35

@ArmaGeddon Bácsi: Ez nem csata, csak bírálat. Még az is lehet, hogy hallgatnak rá.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.05.05. 12:23:23

@Loxon: Az tény, hogy kétféle álláspont hangzott el két vezetőtől, azután volt a bírálat. Remélem, nem mindenki hallgat a tanácsra.

A Jobbiknak szerencséje van Pintér nyilatkozatával... Ez kicsit visszavesz a Fidesz harci kedvéből, talán mégis be lehet osonni a parlamentbe G-mellényben, aztán gyorsan levenni és a melóra koncentrálni. Szerintem hosszú távon nagyon is kell önkéntes fegyveres erő, csak ésszerűtlen most tálcán felkínálni magukat egy megsemmisítési szándékhoz. Meg kéne maradni addigra, amikor a fidesz hajója szétzúzódik a zátonyokon.

2010.05.05. 12:23:40

@ArmaGeddon Bácsi: "Tegnap a kurucon még ott láttam egy követelőzést Vonával szemben, hogy miért nem osztja Szegedi álláspontját, hogy a határon túliaknak jár a normál szavazójog is."

Nem gondolom, hogy fair lenne olyan embereknek döntési jogot adni, akik nem nálunk veszik ki a feladatokból a részüket. Gyakorlatilag semmilyen tét mellett fejeznék ki azon szándékukat, hogy kik tegyék tönkre az országot esetleg még jobban. Persze annak semmi akadályát nem látom, hogy aki itt akar dolgozni, az jöhessen és teljes jogú tagja legyen az országnak.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.05.05. 13:19:06

@lxrose:
ez az egyik álláspont. Mi arról beszéltünk, hogy ez is, meg az ellenkezője is jelen van valamilyen formában a jobbikon belül, méghozzá magas szinten ki lett nyilatkoztatva.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.05.05. 14:31:48

@lxrose: "Nem gondolom, hogy fair lenne olyan embereknek döntési jogot adni, akik nem nálunk veszik ki a feladatokból a részüket."

Nézd, gondolj bele, neked mi kell ahoz, hogy szavazhass. Két dolog:
a személyid vagy az útleveled, és a lakcímkártyád. Az utóbbin van a hangsúly. Ha nem volna lakcímed, hova mennél szavazni? Csak ötletszerűen leszavaznál valamelyik faluban? Na látod.

Hasonlóan működne ez a kettősállampolgárok esetében is. Vagyis automatikusan szavazati jogot kapnak. Szavazáskor hozza a lakcímkártyát, és egyeztetik a regisztrált adatokkal, gyors aláírás és megy a fülkébe. Ez így van veled is.

Ha ki se lépett Székelyföldről évtizedek óta, akkor ott fog szavazni is, csak nem a magyarországi választások alkalmával . ) Én legalábbis így értelmezem.

2010.05.05. 14:48:04

@ArmaGeddon Bácsi: Végül is az a normális, hogy az embereknek véleményük van, nem a pártnak és aztán mindenkinek kuss, aki mást gondol. Vitázzanak, kérdezzék meg azokat, akiket képviselnek, aztán mindenki szavazzon belátása szerint! Ez lenne a normális, nem büntetni a másképpen szavazást.

2010.05.05. 14:57:46

@gloire: Nem tudom, én nem láttam leírva, hogy hogyan képzelnék el.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.05. 21:23:59

@tevevanegypupu: Ja? Ha a magát nemzeti radikálisnak mutatni akaró Jobbiknak a nálunk Izraelben egzisztáló pártok és a szintén nálunk Izraelben élő palesztinok az etalon, akkor rendben.

Egyébként valóban a "nálatok" versengő pártok is beleestek ugyanebbe a hibába,pl a fidesz 2002-ben, amikor a meztelen csiga Bencsiket és a demokratát ajánlgatta. Matematikailag nem kimutatható, hogy mennyi szavazót nyert az akkori Miép táborából és mennyit vesztett középről. Az eredmény mindenesetre negatívnak bizonyult.
Mindez még mindösszesen csak mentség a Jobbik balfaszságára, a "más is lop" magyarázat nem igazolja az erkölcsös, tiszta, egyenes, nemzeti.... lózungokat.
Vagy maradhatunk annyiban, hogy a Jobbik egy a sok simlis között?

Tyr Anasazi · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.05. 22:02:54

@biboldó:
Jaj, ne már ezt kisebbségi picsogást!
Aszongya a cigány kölök: A Jobbik meg a Gárda tiszta antiszemita. Amúgy meg az NSZP-re szavaztak. Bajiiing!
Mi ebből a tanulság? - Ne egyé' reggelire hírlapi kacsát, bazmeg!

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.05. 22:15:21

@Tyr Anasazi: Bocs, csak a többségi (17%) picsogásra merészeltem reflektálni, mert fekszi a gyomrom az önelégült "többségi" kacsapicsa.

Tyr Anasazi · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.05. 22:21:03

@biboldó:
A magyarok kétharmada Jobbikos, a többi meg zsidó és cigány.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.05. 22:25:34

@Tyr Anasazi: Az itt élő további 80% meg zulukaffer, csak még nem tudják:))))

tevevanegypupu 2010.05.05. 22:38:32

@biboldó:
Fogalmam sincs mi a Jobbik. Egyszer csak lettek egy civil mozgalombol es kinottek magukat meg onjaroak lettek. Jelenleg ugy tunik mindenkit utalnak akik nem ok. Hogy ki tamogatja oket errol sok legenda szol, de egyik sem bizonyitott. Csak akkor lehet majd bovebbet tudni roluk, ha legalabb jo fel evet vagy meg inkabb egyet eltoltenek a Parlamentben. Akkor ugy korulbelul kiderul. Ami Orban meg a Demokratat illeti, arra csak annyit tudok mondani, hogy nagyon elkeseredett lehetett, ezt abban az idoben ezzel a ujsaggal "gyogyithatta". Azt is el tudom kepzelni, hogy tenyleg belebetegedett abba, hogy elvesztette a valasztast es attol vesztette el a jozan itelokepesseget. Demokratat vagy kurucinfot olvasva az ember nagyon rovid ido alatt zavarba jon es szegyellni kezdi magat, szoval hamar abbahagyja. Ami a valasztokat illeti, sokan nem szavaztak, akik meg igen, azok szerintem hezitalas nelkul a fideszre, legalabbis a ketharmad. Hogy honnan jottek ezek a szavazok, melyik iranyzatbol..mit tudom en.Lehet, eleg volt nekik a gyaszos elmult nyolc ev es jottek mindenhonnet.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.05. 22:58:05

@tevevanegypupu: Azért prominens hangadói dokumentált előélettel jöttek valahonnan. Nincs ezzel semmi gond, csak ne akarnának megváltó szerepben tetszelegni és egyben mindenkit valóban utálni. A parlamentben az utálatot leszámítva, kétharmaddal szemben szintén nem lesz más megmutatni valójuk. Arra számítva, hogy a következő utálaton alapuló protest választáson övék lehet a pálya.

Csak szólok, "nálunk" Izraelben nem egészen így működnek a választások.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.05.06. 02:46:12

„Demokratat vagy kurucinfot olvasva az ember nagyon rovid ido alatt zavarba jon es szegyellni kezdi magat, szoval hamar abbahagyja.”

Aki attól szégyellni kezdi magát, az szégyellheti is.

tevevanegypupu 2010.05.06. 08:55:52

@biboldó:
A tobbi part is nagyon utalja a Jobbikot. Hogy aztan melyik part volt az, ami ilyen sikeresen szerzett egy "ellenseget" maganak, az is bizonytalan es vita targya. Mindenesetre inkabb a fidesz inditotta oket es aztan valoszinuleg az mszp altal okozott esemenyek tettek szelsosegesse. Kar lenne oket tokeletesen felreallitani, a programjukban vannak olyan dolgok amiket meg kellene targyalni es tamogatni is lehetne. Azt sem hiszem, , hogy altalanosan rasszistak, bar sokkal jobban arnyalhatnak amit mondanak, Vona nagyon sokat artott nekik a valasztasok elotti agresszivitasaval.

"Nalatok" sem egyszeru a valasztas, eleg sok mindenkinek meg kell(ene) felelnie a partoknak. Mindenesetre a fidesz testverpartja(: nagyon tullott a celon es szinten onjaro lett. Ez az epitkezes ott Kelet-Jeruzsalemben nem fog hasznalni az orszagnak.Lattam az ortodox zsidokat orjongve-orommamorban unnepelni a hiradokban, hat nagyon ellenszenves tarsasag, semmivel nem latszottak kulonbenk mint a fanatikus muzulmanok.
Nem orokke lehet a zsido nep szenvedeseire hivatkozva jogtalansagokat elkovetni es kizarolagosan birtokolni egy foldet, orszagot, amihez tobbeknek is osidok ota joga van.Masok is szenvedtek es megsem ugy vesznek elegtetelt, hogy ugyanazt kovetik el egy neppel, amit annakidejen veluk tettek.

tevevanegypupu 2010.05.06. 08:57:35

@Loxon:
Minden relativ, ugy tunik maskeppen olvassuk es ertelmezzuk ugyanazokat a szovegeket. Az acsarkodo gyulolet nem az en vilagom, valamint az a tulzott nacionalizmus sem, ami inkabb valamifele kirekesztesen alapul.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.05.06. 10:27:35

@tevevanegypupu: Valóban minden relatív. Én például a mérsékelt semmitmondásnál gyakorta jobban kedvelem a hibás valamitmondást.

Tyr Anasazi · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.06. 10:53:52

@biboldó:
Honnan veszed, hogy a Jobbik mindenkit utál, vagy, hogy csak ők utálnak "valóban", mindenki más meg csupa szív, szeretet?
Tudod, az a gond az akolmeleggel, hogy bár hideg ellen megvéd, egyformán büdös lesz tőle mindenki.
Nem a jobbikra kéne mutogatni, ha cigányellenes, hanem a tisztelt balliberális oldal impontenciáját kéne hengsúlyozni. A magyar sajnos tényleg birka nép, és addig várt, amíg fekete ruhában masirozó idióták vették át az egyetlen megmentő szerepét. Mert, tetszik ez, vagy sem, a vidéki ember egyedüli támasza a Jobbik és a Gárda volt. És hogy van-e cigánybűnözés? - Nem, nincs! Cigányterror van, ezért úgy kéne bánni velük, mint a zsidók a terrorista palesztinokkal: irtani őket asszonyostól, gyerekestől. Hogy ez fasisztoid hozzáállás? - Pontosan! Egy autentikustól idézve szabadon: Tetszettek volna rendet csinálni!
Hagyjuk azt a sületlenséget, hogy a magyar úgy születik, hogy már az anyja hasában magába szívja az antiszemitizmus és romagyűlöletet. A megtapasztalás alakítja ki az ítéletet, még az előítéletet is. Éppen ma reggel hallottam Dr. Rácz Jenőt, a szocik ex-egészségügyi miniszterét zsidózni. A zsidó szót nem mondta ki, de egyértelműen az 5%-os SZDSZ-t hibáztatja az EÜ-reformok megbukásáért, ez EÜ válságos helyzetéért.
Senkinek nem ajánlom, hogy a Jobbikot támogató egyszerű vidéki népeket lebecsülje.

tevevanegypupu 2010.05.06. 10:59:42

@Loxon:
A mersekelt semmitmondas lehet hogy opportunizmus, de azert - bekeidokben - nem okoz olyan galibat mint mondjuk egy hibas valamitmondas. Erre nagyon jo pelda eppen a Jobbik.

tevevanegypupu 2010.05.06. 11:06:02

@Tyr Anasazi:
Szo sincs rola, hogy azok lebecsuljek a jobbikot, akik lattak mi tortent az elmult par evben Magyarorszagon. De a jobbik tehet arrol, hogy ilyen szeles korben elszabadultak az indulatok mellette es ellene is. Csak es kizarolag tenyek emlitesevel szabadna olyan kenyes temakhoz nyulnia, ami aztan felreertesekre ad alkalmat, es az ellenfeleinek jogot ad arra, hogy altalanositasokat vonjon le, vagy felremagyarazza a mondanivalojat.
Ahhoz tulsagosan sokan szavaztak rajuk, hogy felelotlenul megengedjek, hogy ezeket a szavazokat szinte a tarsadalmon kivulre helyezzek, es ne szamoljanak jogaikkal. Ez pedig csakis a jobbik diplomaciai kepessegen es a tisztesseges viselkedesen mulik.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.05.06. 11:08:38

@tevevanegypupu: Akkor most nagyon opportunistán gondoljon bele, ha nem lett volna Jobbik. Ma a Fidesz egy fél lépést sem tehetne.

Tyr Anasazi · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.06. 11:18:42

@tevevanegypupu:
Ez így bődületes ökörség. Először is, induljunk ki abból, hogy a komcsikat le kellett váltani. Erre egyedül a Fideszt látták képesnek, mert róla biztosan lehetett tudni, hogy rendelkezik ekkora potenciállal. Az erősebbhez húzás itt is megjelenik. Sokan, akik a jobbikkal inkább szimpatizálnak, mint a Fidesszel, mégis rájuk szavaztak, mert a komcsik eltakarítása volt az elsődleges cél. Kellett a kétharmad is, ez megint a Fideszt erősítette. Az emberek elhitték, hogy a kétharmad gyors kánaánt jelent. Csak ennyire voltak reményvesztettek! A jobbik az emberek elkeseredettségének manifesztációja. Az elkeseredettséget nem szélsőségezni kell, hanem az okát keresni és megszüntetni. Nem egymillió ember elkeseredett, hanem sokkal több. Majd meglátod, ha véget ér a "hurrá, győztünk!" hangulat.

tevevanegypupu 2010.05.06. 11:22:39

@Loxon:
Erre - marminthogy a jobbik nelkul nem lehetne ilyen eros fidesz tobbseg - nem nekem kell gondolnom hanem azoknak, akik most ott vannak a szinte korlatlan hatalomban. De az majdnem nyilvanvalo, hogy a hatterben is mozognak olyan erok (akiknel a penzeszsak van), akik nelkul a fidesz nem maradhat hatalomban. A zsarolo potenciajuk ezerszer nagyobb mint barki masnak. Ezenkivul tagjai vagyunk az EU-nak ami mar eddig is lehetetlennel lehetetleneb feltetelekkel (reszben hala a Medgyessy-Kovacs duo targyalasi kepessegenek) szorongatja az orszagot. Most akkor mi a teendo? Mar sokszor leirtam, hogy nem szeretnek Orban helyeben lenni.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.05.06. 11:23:41

@tevevanegypupu:
teve, maga elhitte a fedőszöveget, a kommunikációs manővereket, egyebeket. a jobbik nem rettenetes/annyira:)/ és nem az emeszpé műve. a jobbik más egyéb okok mellett azért lett kitalálva fideszileg, hogy beszéljen olyan dolgokról, amiről a fidesz csak úgy nem beszélhetett, beszélhetne. és most lám, lehet azzal kezdeni, hogy két hét múlva közbiztonság lesz vagy mi a lófasz. ez jelenti a 2006-os elszámolásokat, és jelent határozott cigány rendszabályozó lépéseket. ha nem lenne a jobbik, most mekkora nemzetközi antifasiszta tüntetéseket szerveznének orbán ellen a nemzetközi békeharcos-jogvédő származásúak? politikusbűnözés-ügyészség-fidesz dettó. ha a fidesz által kézben tartott ügyészség nem kezdi el a felgöngyölítéseket még a komcsi uralom alatt, akkor most bécstől, telavivig, és stockholmtól, dachauig tüntetnének az antiszemitizmus tombolása miatt a származásúak. mert persze a polbűnözők nagy része a védett állatfajhoz tartozik.
na, látja így megy ez. :)

tevevanegypupu 2010.05.06. 12:21:21

@Grift:
Huh. Na nekem ez sok, a politika egy undorito mufaj, nem is ertem miert erdekel annyira, mikor mindig mas van - masok szerint(-: - mint amit en johiszemuen hiszek. Csak azert nem gondolom, hogy teljesen igy van ahogy gondolja, mert a fidesz ellen mindig es mindenkor tuntettek es fognak is. Tokeletesen mindegy, hogy lett egy kulon antiszemita, ciganybunozes ellen fellepo tagozata maguk szerint. Nagyan valoszinutlen kulonben is, hogy Vona-Gaudi-Morvai-Balczo elvinnek ezt a balhet egyedul, pusztan azert, hogy Orbannak jo legyen.Probaljon meg szemelyekben is gondolkodni, ne csak globalice.

tevevanegypupu 2010.05.06. 12:24:09

@Tyr Anasazi:
Valajova eltunt amit irtam valasznak, na mindegy, ujra csak annyit, hogy nalam mar a fidesz gyozelmenek masnapjan elmult a "hurra gyoztunk" hangulat, mert tudom, hogy nagyon sokara lesz az, hogy "hurra gyoztunk". Foleg ha a jobbaldalon allok is nekiesnek egymasnak..tulajdonkeppen miert is??

Tyr Anasazi · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.06. 12:41:32

@tevevanegypupu:
Azért én adnék némi haladékot a Fidesznek. Ekkora szarból nem lehet kirángatni az országot néhány hónap alatt. Alső intézkedéscsomagok utalnak majd az irányra, de a hatásukat érdemes megvárni.
A szavazatmaximálás okán a Fidesz egészpályás letámadást indított a Jobbik ellen. A támadás sikeres volt, a többit meg majd meglátjuk. Nem szabad nagyon türelmetlennek lennünk.

tevevanegypupu 2010.05.06. 13:08:27

@Tyr Anasazi:
Nem vagyok turelmetlen. Es nem is azert szavaztam a fideszre mert csodat varnek toluk. Megfelel a programjuk es az a vilagnezet amit kepviselnek.
Remelem, hogy a tobbiekkel talalnak majd olyan kompromisszumos megoldast, ami megfelel a fidesz valasztoinak is. Zsarolni pedig ne hagyjak magukat semmi korulmenyek kozott senkitol.((:

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.05.06. 17:42:45

@rajcsányi.gellért (ergé):

maradjunk annyiban, hogy a jobbik dicső emberei három évvel ezelőtt is ugyanilyen segghülyék voltak, ugyanilyen gyakran és ugyanekkora faszságokat bírtak nyilatkozni, valamint a jobbik három éve is pont ugyanilyen rasszista volt, mégsem kerültek hetente terítékre, a kampányidőszak alatt meg volt, hogy naponta ment az ekézésük.

tudom, ez csak a véletlen különös játéka.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.05.06. 17:44:54

@tevevanegypupu:

"Lattam az ortodox zsidokat orjongve-orommamorban unnepelni a hiradokban, hat nagyon ellenszenves tarsasag, semmivel nem latszottak kulonbenk mint a fanatikus muzulmanok."

ahogy mondani tetszik.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.06. 20:29:10

@Tyr Anasazi: Sehol nem állítottam, hogy az utálat a Jobbik privilégiuma lenne, de ez a poszt Jobbik-palesztin viszonylatról szól. Nos rájuk jellemzően kimondható, hogy összemosnak egy valós cigányproplémát, amit 90 óta egyetlen hatalmon lévő alakulat sem volt képes kezelni, a "magyar sajnos valóban birkanép" utálatával, azaz a saját magukban utálnivalót az antiszemituzmusban manifesztálják, kivetítik egy kivülálló fantomra. Miközben a "birkanép" többségi képviseletének szerepében tetszelegnek.
Hagyjuk már azt a faszságot, hogy a libsibalcionisták tudatosan szaporítják a cigókat, etc, valamint a párhuzamot az izraeli belpolitikával.
Teljes mértékben megértem a "vidéki népek" kapaszkodását a szalmaszált jelentő igéretekbe, miket az ilyen ellentmondások ugyanúgy hiteltelenné teszik, közhelyszerű lózungokká silányítják, mint az eddigi összes ezirányú elkendőzési kommunikációt.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.06. 20:37:21

@tevevanegypupu: csak a jeruzsálemi építkezésekre, a többire kb a Tyr-nek válaszoltakban.
Nos ez úgy fest, mintha mintha védelmedbe vennéd példának okáért a budapesti építkezések ellen tiltakozó Szittya Jezsuiták Szövetségét, merthogy ők ezt a várost kinézték leendő országuk fővárosának.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.06. 20:51:19

@biboldó:
A Jobbik tevőlegesen is segített a cigányhordákkal szemben a vidéki népeknek. Ezt ígérgetésnek aposztrofálni igencsak judeánus szokás.
Mint Anasaziként elmondtam, a magyar gyerek nem az anyatejjel szívja magába az antiszemitizmust. Azért tenni kell a védett fajnak, és nálunk tesznek is eleget.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.06. 21:02:35

@Mr Falafel: Miben segített, a gárdamasirozásokon, lózungokon kivűl? Nem szemrehányás, többre valóban nem volt lehetőségük. Volt, hogy ilyen akcióra válaszként a cigók két utcával odébb vidáman szalonnát sütögettek, miközben a helyszínen több rendőr volt az adófizetők pénzéből finanszírozottan, mit egy fradi meccsen.

Ne antiszemitázd a magyarokat, hogy majd siránkozhass, hogy a judeánsok antiszemitáznak!
Egyébként meg hülyeség ez a tapasztalat duma, a legvéresszájúbb hőzöngő is mindig hozzátaszi, hogy semmi baja zsidó ismerőseivel, barátaival, csak a zsidókkal.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.06. 21:13:11

@biboldó:
Több családot mentettek ki a cigányterror térségeiből. Persze, ezeket a retekklub nem hozta, úgyhogy nem tudhatsz róla. ;-)
Hidd el, volt eredménye a Gárda jelenlétének.

Utálom, hogy folyton el kell mondanom, számomra mi a zsidó. Bosszúból neked nem is mondom el. Csak egyetlen példa: ez a Verók nevű komcsi pógármestör amint meggyanúsították hűtlenkezeléssel, ennyit mondott: "A következő az lesz, hogy terelik az embert a vagonokba." - Gondolom, elfogadod tőlem, hogy ez coming out volt. Egészen addig a kutya sem foglalkozott vele, hogy ő milyen származásúnak tartja magát. Nekem a verók pisták a zsidók, mindenki más magyar.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.06. 21:31:35

Mi van, droidok, elmentetek Fábryt nézni?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.06. 21:37:23

@Mr Falafel: Tényleg nem hozta Mónika? Győzike sem? Jogos a felháborodásod ha árgus szemekkel figyelve tőlük várod.
Egy családról hallottam valahol, az meg inkább baráti segítségnek tűnt. De rendben, ha tényleg volt ilyen, akkor elismerés jár érte. Képzeld, a kurucon láttam egy cigók viselkedésére negatív példának szánt videót egy masírozásról, mit mondjak óriási volt. A cigók is mint helyi lakosok részt kivántak venni a felvonuláson. Volt is zavarodottság, alkukészség, hogy egy képviselőjük esetleg mehet, ez nem kirekesztés ,miegymás. Végül nem engedték őket csak a kordonon kivűlről szemlélődni, innen meg tényleg vitaképesen értelmeseket kiabáltak be, úgyhogy végül a helyi csatlakozók vonultak behúzott nyakkal.

Verókról tényleg hallottam még a Józsi baráttól sem, nem tudom ki és mit mondott. Sőt, soha egyetlen zsidó származású korrupt faszkalapról sincs tudomásom, aki ilyesmire hivatkozott volna. Nálam a korrupció, simli rasszfüggetlen. Olyannyira, hogy a szerveződés folyamatának sincs köze származáshoz, max akolhoz. Az meg más kérdés.

tevevanegypupu 2010.05.06. 22:07:03

@biboldó:
Az a kijelolt hely ott Kelet-Jeruzsalemben ha jol tudom a palesztinoke. Es a Szittya Jezsuita Szovetseg ugy tunik el szeretne foglalni.Ugy tunik, inkabb te veded oket.

Alfőmérnök 2010.05.06. 22:26:05

@biboldó: „Egyébként meg hülyeség ez a tapasztalat duma, a legvéresszájúbb hőzöngő is mindig hozzátaszi, hogy semmi baja zsidó ismerőseivel, barátaival, csak a zsidókkal.”

Nyilván az ilyen véresszájú hőzöngők két értelemben használják a „zsidó” szót. Az első értelme világos (zsidó származású ember) a másik homályos (zsidó kultúra, mentalitás, vagy ilyesmi). De ha elfogadjuk, hogy nem csak individuumok léteznek (márpedig ezt el kell fogadnunk), akkor egy kollektívumról, emberek halmazáról miért nem lehet negatív dolgot állítani? Én például már többször is kifejtettem, hogy mennyire utálom az olaszokat meg a németeket, és érdekes módon még senki nem háborodott föl ezen.
Pedig durván általánosítottam.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.06. 22:36:45

@tevevanegypupu: A jelenlegi státusz szerint Jeruzsálem izrael fővárosa. Palesztin nép mint ilyen nem létezik, Palesztin, mint ország soha nem volt. Lehetőség már sokszor, most is lenne rá, de a palesztin jezsuitáknak eszük ágában sincs élni vele, hisz önálló államként elesnének az általad is befizetett adókból a fejenként rájuk eső milliós nagyságrendű segélyektól, amit ennélfogva célszerűbb fegyverekre, testre akasztható bombákra költeni. Már ami az elsíbolások után még mindig rendelkezésre áll.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.06. 22:45:44

@Alfőmérnök: Az olaszokkal semmi bajom, a németeket én is utálom a hülye bigott szabálytiszteletük miatt, ami pl egy indokolatlan sebességkorlátozó tábla, vagy záróvonal szigorú betartásában testesül meg. Ez durván általánosító álláspont a részemről is, de nem a saját hibám kivetítése, egyéb gonoszságot nem sugall, nem magyarázat a világ összes bajának okára.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.05.06. 23:45:07

@biboldó:

a gáza övezetben elég tré, hogy időnként engednek a telepeseknek

egyebekben jórészt egyet értünk.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.07. 07:06:59

@biboldó:
Te egy mázlista vagy, hogy sosem hallasz olyasmiről, amiről nem szeretnél.

tevevanegypupu 2010.05.07. 08:54:20

@biboldó:

A palesztinok sok munkalehetoseghez nem jutnak Izraelben az biztos. De eleg sokan dolgoznak Jordaniaban, Kuwaitban es Europaban is. Mindenesetre felig-meddig igaz az, hogy a palesztin kormany nem kapkodna el a dolgot (volt mar olyan is hogy az egeszet le kellett valtani a korrupcio miatt) de azert egy onallo allamnak mar orulne legalabb az a tengersok ember, aki taborokban es a szomszed orszagokban szetszorva el.

Az is igaz, hogy az izraeli kormanynak sem tul nagy erdeke, hogy vegre befejezzek ezt a haborut, akkor megvaltoznanak az o lehetosegei is, nem feltetlenul jobbra. Oda lenne az allando jajgatas es onsajnaltatas, valamint a rengeteg penz amit ok is kapnak "vedekezesre". Egyebkent voltak mar kozel a bekekoteshez tobbszor is, de mindig tortent valami ami miatt kezdodhetett elorol az egesz cirkusz.

Valoszinuleg csak egy vekony retegnel jatszik igazan a vallasi hovatartozas es az elvek, nagy valoszinuseg szerint penz es presztizskerdes az egesz.

Emiatt kell aztan par millio embernek eheznie, rettegnie, munka nelkul maradnia es gyulolnie egymast. A kiszolgaltatottabbak es a szanalomra meltobbak mindenkeppen a palesztinok.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.07. 21:43:00

@Mr Falafel: nem mázli kérdése ha példázataid irodalmi értékét maximálisan elismerve életszerűség híján nem tudom valóságnak elfogadni.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.07. 21:59:17

@tevevanegypupu: olyan, hogy palesztin nép nincs, egy kreált fogalom. Ennélfogva, hogy hol, merre, mit dolgoznak szintén csak találgatás.

Egy terrorista szervezettel vívott kűzdelem belügy, semmiféle külföldi anyagi támogatással nem jár. A legális kormánynak és az általa képviselt lakosságnak elsőrendű célja a megbékélés, a terrorcselekményektől való félelem megszünése. Ez nem önsajnálás, vallási hovatartozás kérdése.
Szíved joga, hogy kivel szimpatizálsz, csak ehhez még egy kis adalék. A palesztin terrorizmus kezdete 1968-ra datálható, amikor Husszein jordán király fegyverrel kiűzte Jordániából az ott "őslakos" Arafet vezette palesztinokat, kik ezért zsúfolódtak a gázai övezetbe....

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.07. 22:04:35

@Mr Falafel: Igen, csak nem mindnyájan fogadjuk el a progamozhatóság szerepét. Ez nem baj,sőt, a mátrix előnyére válhat.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.07. 22:15:20

@mavo: Nem igazán értem. Ki, mit enged a telepeseknek?

tevevanegypupu 2010.05.07. 23:13:32

@biboldó:
Nagyon komplikalt az egesz, neha en sem ertem ki kivel van ott.(:
Ez nem szimpatia vagy antipatia kerdese egyebkent, mindenkit akit artatlanul legyilkolnak vagy elkergetnek, bortonbe zarnak, megfosztjak a szabad koltozkodesi jogatol, bevaditanak mert mar ugy latjak nincs semmi remeny, akik rettegni kenyszerulnek minden nap nagyon sajnalok. Tulajdonkeppen meg a bevaditott, fanatikus fiatalokat is, mert ven hulyek soha nincsenek ongyilkos merenylok vagy fegyverrel kodobalo gyerekekre lovoldozok kozott.
süti beállítások módosítása