Jobbik underground - MandinerTV
2010. február 20. írta: TuRuL_2k2

Jobbik underground - MandinerTV

  A Jobbik a Blaha és a Nyugati után a Deák téren folytatta aluljáró-turnéját az ajánlószelvényekért. A helyszín igazán Jobbik-kompatilisre sikeredett, arab telefonárusokkal és - Kínai Kálmán őszinte örömére - kínai zokniárussal. A standnál személyesen Vona Gábor fogadta a szimpatizánsok céduláit, körben jobbikos aktivisták álldogálltak, ki fekete kabátban (bomber), ki fehérben (Jobbik-kampánydzseki). Vona mindenkivel váltott pár szót, Barikádot dedikált és sokan fényképezkedtek is vele, a jól ismert partifotós alakzatban. A sorbanállók jórészt huszonévesek voltak, a kopaszoktól a középosztálybeli fiatalokig. 

  A Vonára várók közül egyesek az Origóról, mások a Kurucról értesültek az eseményről. A végig az aluljáróban álldogáló jobbikos törzsgárda egyik nagyobb csoportja Izrael és a zsidók dolgait tárgyalta nagy hévvel és felháborodással, mások az ajánlószelvény-piacot letaroló Rogánt szidták, egy hölgy pedig azért fohászkodott, hogy Isten óvjon meg minket Orbán Viktor miniszterelnökségétől. Mint Losonczy Pál, a Jobbik kampányfőnöke elmondta, és Vona is megerősítette, Budapest belső kerületeiben még nem minden jelöltnek sikerült összegyűjtenie az induláshoz szükséges 750 ajánlószelvényt - valószínűleg ezért is jött ide a pártelnök személyesen standolni.

  A Deák tér után Vonáék a Ferenc körúti aluljáróban folytatták. Az átvonulás során a pártelnök láthatóan élvezte a felé irányuló figyelmet, s felhívta rá a figyelmet, hogy egyből tudta, merre kell menni, azaz nem csak a sajtó kedvéért száll metróra (a jegykezelő aktus alapján bérlete viszont nincs).

 



















 

 Az aluljáró hangja

 

Megkérdeztük néhány arra járó véleményét a Jobbikról és a dedikálós ajánlószelvény-leadásról.

Hatvan körüli hölgy:
- Örülök ennek a gyűlésnek, mert a Jobbik nem kap elég teret a médiában, ezért valahogy el kell juttatni gondolataikat az emberekhez.

Húsz körüli srácok, egyikük roma:
- Nem mondok semmit..
- Szerinted, ha így rám nézel, mi a véleményem?

17-18 éves srác:
Még mindig jobb, mintha az MSZP gyűlése lenne itt.

Az aluljáró GSM-boltjának 30 körüli arab eladói:
- Nem tudom, milyen párt, miről van szó.
- Ez az a párt, amelyik nem szereti a külföldieket, ugye? Na most, ha ez így van, akkor én se szeretem őket.
- Nézd, az ember ,az mindig ember, vagy te, és vagyok én, nézd meg ugyanolyan emberek vagyunk. Én itt mindig barátságos voltam mindenkivel. Vásárol tőlem munkásember, nyugdíjas, magyar, de cigány is, én mindenkit kiszolgálok, mindenkivel udvarias vagyok. Isten embernek teremtett minket, testvérnek! Nem külföldi, meg hazai, hanem jó és rossz emberek vannak. Nem szeretem ha valaki gyűlöli a másik embert ok nélkül.

Egyetemista fiú:
- Engem nem érdekel a politika, minden politikus f@sz.

Sütiárus néni:
- Engem zavar. Nem a párt, a párttal semmi bajom. Én minden párton kívüli vagyok. Ez a gyűlés zavar itt, de nagyon, nem lehet nyugalomban dolgozni.

Egyetemista srác:
- Szerintem ez az egyik legszánalmasabb párt. Azért nem ellenzem őket teljesen, mert nagyon sok pont a programjukból jó ötlet, de ezeket a Fidesz programjából emelték át. Az alapötlet jó, de a megvalósítás siralmas. Ez a nacionalizmus, és az egyenruhák, amik az SS-re hajaznak, ezek nagyon gáz dolgok. Nézd meg, Morvai Krisztinát államfőnek!?(mutatja a szórólapot) Már most rajta röhög egész Brüsszel...

Tízéves forma kisfiú (a szüleivel jött, de őt is érdekli a Jobbik):
Azért szeretem a Jobbikot, mert jobb mint az MSZP és jobb mint a Fidesz, és a Jobbik jobbá akarja csinálni az országot" 

 
Imre, a Csillagszállásos újságot áruló hajléktalan:
Sosem hallottam még róluk. Nekem mindegyik Jobbik. De majd az lesz a legjobbik, aki segít rajtam.
 
Nyelviskolás szórólapot osztogató lány:
Nem érdekel a politika. Hallottam már a Jobbikról, de ismerni nem ismerem. Az egész parlament szar.
 
Dani, hosszú hajú srác, fekete kabátban, végzős egyetemista, (Jobbik-szórólapot osztogat):
Azért segítem a Jobbikot, mert jó a programja és a jobbikos politikusok nem korrumpálhatók. Akkor sem lesznek azok, ha hatalomra kerülnek. Sok jobbikos politikust ismerek, s nem tudom elképzelni róluk, hogy feladnák az elveiket vagy eladnák magukat.
 
Brigi & Z. Ákos

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr761771086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

loláb 2010.02.21. 14:28:47

@Herr SturmLiberator:
Viszont az látszik, hogy ez egy bonyolult, időigényes és összetett feladat. Ha csak úgy lehet végigcsinálni, hogy folyamatosan a Jobbikkal kell egyeztetni, anélkül, hogy túl kemények lennének velük, akkor azzal a fidesz újra kivívná a "szélsőjobbal kokettáló" jelzőt, amit 8 évébe került lemosnia magáról.

És abban sincs illúzióm, hogy a Jobbik önmérsékletet fog tanúsítani. A politikai megmaradásának az egyetlen esélye, ha néha a parlamentben is éppen olyan radikálisnak mutatkozik, mint a parlamenten kívül. Megvalósítja az emblematikus programpontjait, használja azt a retorikát, ami bejuttatta őket.

Ezek lesznek majd azok a megnyilvánulások, amire majd a baloldal követeli, hogy a fidesz határolódjon el tőle. Ha a kétharmados törvények miatt egyeztetési kényszerben lesz a jobbikkal, akkor ezt nem teheti meg, kénytelen lesz sunnyogni, mint annó a MIÉP esetében. És akkor majd újra azt hallgathatjuk, hogy Orbán a fasisztákkal kokettál.

Ezért KELL a fidesz kétharmad. Hogy a jobbikot le se kelljen szarni a parlamentben. Mert ha nincs fasisztázás, akkor egy tisztességes minőségű kormányzással lehet esély az újrázásra 2014-ben.
Másként nincs. És nem a jobbik lesz 2014től a kormányon, hanem a szocik. Megint.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.21. 14:50:18

@loláb:

Részben igen, részben nem. Miért is?

Tessék Szlovákiát nézni, vagy a kilencvenes évek Ausztriáját. Ott egyenest kormányra került a vérgőzős jobb mint kispartner. Következmény? 1-2 hónap jujjnácizás, utána ment tovább az élet és az EU mosolyog. Amig minimum döcög a gazdaság és nem nullába hajt, azt csinálsz, amit akarsz. Lásd olaszok, akik Berlusconi saját szavai szerint is "koncentrációs táborokat" építenek az illegális bevándorlóknak.
A szocik visszatérésére az esély (lekopogom) kb nulla, mert ugyanaz az öszödi bagázs van bent, megújulás nulla, a náciveszéllyel riogatás az EP-n se működött. Mennek a szadesz után, figyeld meg. Azokon se segített a sok atlanti haver, nem kell annyira beszarni minden huszadrangú angolul megfogalmazott külföldi nyilatkozattól, ami magyarizmussal riogat (hidd el, nagyon-nagyon jól tudom hogy müxik ez).

Ami annál inkább a fidox 2/3-ad mellett szól, hogy biza bejött, amit mondtam, gazdaságilag a jobbik sok ponton zavaros nemzeti gulyáskommunista. Egy-kettő tekintetben meg nettó öngyilkos. Igen, kell az önös nemzetérdek DE kell a tőke, ahogy már Széchenyi is mondotta volt, abból épül újra a nemzetipar. Exportképes üzemek (pölö a piacképes élelmiszeripar) újraindításához több zseton kell, mint a sarki turul shophoz és a pénzenek nincs szaga, ha jó feltételekkel a haza javára megy. Ezt a Jobbik még nem kapisgálja és azt se hiszem, hogy a hagyományos nagytesók imádása után a megváltás pont a jurtás rokonok meg Irán (saját népe által is utált) fura urának seggnyalása lenne csöbörből vödörbe alapon. Mi nem a mongol exporton élünk és nem is fogunk.

picur3ka 2010.02.21. 15:04:53

@loláb:

8 milka szavazo
70% reszvetel: 5 es fel milka

Ennek 10%-a fel milka korul van, majdnem ennyien szavaztak rajuk.

Persze, mas a rendszer, de a nincs elveszett szavazat elve miatt nem kell ezt a szamot nagyon alulertekelni.

sensei 2010.02.21. 15:08:15

@Google:

Hát persze, hogy tudja. De valahogy nem értem, hogy 2006-ban Orbán "csalánverőjével" akartak kormányt buktatni, - pedig mindenkinek van saját csalánverője, de persze a máséval könnyű/lett volna, no meg kellemesebb is - mára meg akkora européerek lettek, hogy demokratikus választások útján akarnak bekerülni a Parlamentbe.
Ki érti ezt?
Minden esetre jól ki lettek találva a fidesz ellen, de a "kettős hasznosításuk" másik ága nem jött be, miszerint a "nyilasnácirasszista" veszéllyel való riogatás a maszopszadeszre tolja a szavazói szándékot.
Eredmény: lett egy kettévágott nemzeti oldal, amelyiknek a "hangosabbik" része nem biztos, hogy az, aminek látszik, meg lett egy rogyadozó mszp, meg lett egy eltűnő félen lévő "kétfejű", de igaziból még a maszoppal is egytestű "valami". A Jobbik a negyedik feje ennek a torzónak...

Bell & Sebastian 2010.02.21. 15:21:22

@Herr SturmLiberator:

Maga mit szólna (egy reneszánsz kastélyban) a következő asztaltársasághoz a vacsoránál?
Berlusconi (a titkárával), Róma polgármestere, Firenze polgármestere, plusz a vendéglátó idős gróf.

Mit kérdezne?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.21. 15:32:48

Azért érdemes megnézni a Jobbik saját videóját is az aluljárói akcióról.
www.youtube.com/watch?v=0Sg6pIfG04w

Bell & Sebastian 2010.02.21. 15:35:33

@Herr SturmLiberator:

Abból, hogy ez az öt ember irányítja informálisan Olaszországot, kiderül, hogy még kérdezni sem illik, mert nem is értik, hogy mi bajunk van itt a kotyor alján, pedig valamikor egy táborból indultunk.

Folyamatos a rettegés attól, hogy kitömve vitrinbe tesznek az afrikai trófea gyűjtemény mellé.

Posztkomcsi nóplíz! - lehetne a címkén.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.21. 15:38:15

@Bell & Sebastian:

Csajos viccekkel nyitnék, Berlusconi azokat szereti. Ma che bella ragazza, Signore Silvio, amicho mio...

Az "Evviva Duce" frázist kerülném, mert akkor az urak tekintélyes része nosztalgiázásba esne, ne adj isten felbukkanna Pasolini egy vazelinnal bekent kamerával.

loláb 2010.02.21. 15:46:18

@Herr SturmLiberator: Én nem fordítanám le az osztrák, pláne a szlovák helyzetet magyarra, szerintem nem is lehet.

Az itthoni helyzet speciális, itthon a sajtó, és a véleményformáló értelmiség jó nagy túlsúlyban liberális (nem a szadeszi értelemben), ezért nálunk bármilyen nacionalista, vagy konzervatív gesztus sokkal jobban kiveri a biztosítékot, mint a szlovákoknál. Ez szerintem az elmúlt 12 évet megnézve nyilvánvaló. Az, hogy mostmár még a baloldali sajtó sem védi a védhetetlent, az ne azt jelenti, hogy majd tapsikolnak a fidesz konzervatív lépéseihez.

A jobbik gazdasági programja pedig egy szóra sem érdemes ostobaság, ami sokkal veszélyesebb, az a nemzeti radikális retorika. Ha ez "támogatja" a fideszes gazdaságpolitikát, akkor az is támadható lesz, támadni is fogják.

És én nem gondolom, hogy a szocikat komolyan sikerült tönkretenni, szerintem vezető politikus nem lesz érintett ezekben a most futó ügyekben. Nem azért mert ártatlanok, hanem mert dörzsölt vén rókák. (Nem is remélem, szerintem egy jobb-bal felállásnak több értelme van, mint a konzervatív-radikális párharcnak. Persze nem ezekkel a rosszarcúakkal, ezek menjenek a levesbe. De a baloldal kell. Ne legyen túl erős, de kell, az ellenzék legyen baloldali.)

És 4 év alatt nem lehet minenkinek kedvezni, nem lehet mindenkinek betömni a száját és ha a szocik valóban azt a szociális populizmust fogják képviselni, amit Ferenc Szombathelyen elkotyogott, akkor lesznek majd elégedetlenek, akik vevők lesznek rá. És lesznek majd olyanok, akik emiatt elfelejtik a BKV ügyeket meg Öszödöt.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.21. 16:27:58

@tölgy: A Jobbik egy erős válaszreakció a társadalomtól. Az okokban, ami kiváltotta ezt a reakciót, pedig elég nagy arányban a Fidesz is ludas, de természetesen a főkolompos az MSZP és az SZDSZ.
Nem az emberekben keresendő a hiba, hogy miért szavaznak a Jobbikra.

@Tündér_Lala: "Régi véleményem. A probléma lényege abban rejlik, hogy XXI. sz.-i törvényeket akarunk alkalmazni a legkülönbözőbb fejlettségű népességekre. Az a bizonyos etnikum bizony több száz éves elmaradottságban él kultúrájában, igényszintjében, embertársaihoz való viszonyrendszerében."

NA EZ A LÉNYEG! És ezt kellene megérteni a "vezetésnek" is.
A cigányság egy "kakukktojás", ha lehet így nevezni, Európában. Van egy része, akik be tudnak illeszkedni a civilizációba és teljesen úgy viselkednek, mint mi. Viszont a nagyja erre alkalmatlan. Soha nem tudtak mit kezdeni velük és nem is fognak. Meg lehet nézni, hogy Franciaországban és Nagy-Britanniában, hogy élnek a cigányok. Ugyan úgy vándorolnak, mint régen csak a szekeret lakókocsira cserélték. Nálunk nyakra főre lakásokat kapnak, de 1 hét után felszedik a parkettát és tüzet raknak belőle a szoba közepén. Ők egy más embertípus, mint a nagy többség. Az ahogyan külföldön élnek, sokkal jobb megoldás, mint ami nálunk jelenleg van. Erőszakkal nem lehet őket civilizálni.

sensei 2010.02.21. 16:28:39

Balatonőszödről indult a Jobbik "gyorsvonata".
Vajon ki volt a "forgalmista", aki menesztette?:-)

cutcopy 2010.02.21. 17:16:03

@Bloodscalp: Látom /kormánypárti módon/ nem bírsz elszakadni a Fidesztől még akkor sem ha másik párt van terítéken..
De legyen neked és lássuk azt a híres "ultimátumot" 2006 őszéről:
Először is egyetlen "ultimátumról" volt szó mert a többi egyszerű felszólítás volt "szankció" nélkül. Másodszor a kormánypárti sajtón kívül senki nem beszélt ultimátumról. Harmadsorban pedig a lényeg - arról volt szó, hogy ha nem távolítják el Gyurcsányt /2006 ősz/, akkor Orbán százezres tiltakozást szervez a Kossuth-térre.. Na ez az a híres ultimátum ami a Jobbiknak puha semmittevés volt az MSZP-nek meg egyenesen fasisztoid megmozdulás..
Gyurcsányt persze nem távolították el - a százezres tüntetés megtörtént.. Mi a gondod? Vona eltávolította netán? Nem, pedig ő pont az idő előtti eltávolítás ígéretével gyűjtötte be szavazóbázisát. Aztán most meg ugyanúgy kénytelen szépen várják április 11-ét mint a Fidesz bázis. Mi a különbség? Tán ők jobban várják? )

Google 2010.02.21. 17:25:59

@sensei:

Tudja, az anyag nem vész el, csak átalakul. És ahogy Bell & Sebastian mondja, nem véletlenül.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.21. 18:11:52

@loláb:

Nos, a ballib sajtó sorban sorvad és csődöl, ma sem domináns, ellenben pölö a digitálisan indult barikád.hu időközben hetilap lett. Innen inkább várható társadalmi befolyást elérni képes kormánykritika a jövőben.

Ellenzékként persze sose árt a sokrétű parlament, több szem többet lát, nehezebb a kormányt napi szinten fúrni, több a paritás a bizottságokban és _elvileg_ több a konstruktív ellenjavaslat (álmodozom). De az OGY összetételét a szavazók határozzák meg.

"Persze nem ezekkel a rosszarcúakkal, ezek menjenek a levesbe."

Torgyán esete 1998-ban? Nono. Abban nincs vita, hogy a kocsmadrukker kifinomultságával rendelkező Jobbik imázs nem az ideális, ámde tudomásul kell venni: nem puccsal jutnak be és ugyan tiborc hangja szintjén, de jelentős társadalmi réteget képviselnek, amit nem lehet levegőnek nézni. Hiába olyan amilyen a jurtafétisben utazó elit. Sőt, ha pont ennek ellenére szavaznak rájuk sokan, annál inkább kell fontolóra venni az általuk tolmácsolt kiáltást. Fogást csak így talál rajtuk a jövendő kormány, Gárdapiszkálással, elhallgattatással csak hatványozódott a táboruk, ez DraskoVicc-nek se jött be.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.21. 18:14:49

@loláb:

@loláb:

Nos, a ballib sajtó sorban sorvad és csődöl, ma sem domináns, ellenben pölö a digitálisan indult barikád.hu időközben hetilap lett. Innen inkább várható társadalmi befolyást elérni képes kormánykritika a jövőben.

Ellenzékként persze sose árt a sokrétű parlament, több szem többet lát, nehezebb a kormányt napi szinten fúrni, több a paritás a bizottságokban és _elvileg_ több a konstruktív ellenjavaslat (álmodozom). De az OGY összetételét a szavazók határozzák meg.

"Persze nem ezekkel a rosszarcúakkal, ezek menjenek a levesbe."

Torgyán esete 1998-ban? Nono. Abban nincs vita, hogy a kocsmadrukker kifinomultságával rendelkező Jobbik imázs nem az ideális, ámde tudomásul kell venni: nem puccsal jutnak be és ugyan tiborc hangja szintjén, de jelentős társadalmi réteget képviselnek, amit nem lehet levegőnek nézni. Hiába olyan amilyen a jurtafétisben utazó elit. Sőt, ha pont ennek ellenére szavaznak rájuk sokan, annál inkább kell fontolóra venni az általuk tolmácsolt kiáltást. Fogást csak így talál rajtuk a jövendő kormány, Gárdapiszkálással, elhallgattatással csak hatványozódott a táboruk, ez DraskoVicc-nek se jött be.

sensei 2010.02.21. 18:42:15

@Herr SturmLiberator:

"Gárdapiszkálással, elhallgattatással csak hatványozódott a táboruk, ez DraskoVicc-nek se jött be. "

Te honnan tudod, hogy mi volt a célja Drazsénak?

Tündér_Lala 2010.02.21. 18:45:36

@Herr SturmLiberator: Egyet értek.

Asszociációként eszembe jutott, hogy Szinetár (akit én nagyra becsülök) mondta egyszer Tiborc alakjáról:
Tiborc minden szava hazugság. Ugyanakkor az egész amit mond, kifejez, az életérzés igaz.

Valami ilyesmi érzésem van a jobbikkal is. A hangnem és a módszerek elfogadhatatlanok, ugyanakkor az egész amit mond az igaz.

Bloodscalp 2010.02.21. 19:02:40

@cutcopy: biztos azért kormánypárti módon, mert a kormánypárt tagja vagyok-hülye

szépen összmostad a dolgokat, nézz a fidesz honlapjára kicsit...ultimátum volt hogy monnyon le.., a szankció pedig a gyűlés-ami igazából mit ér? semmit...csak hát ez már mellékes

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.21. 19:43:14

@sensei:

Nem ez, de nem is volt ellenére. Egyszerű logika. Hisz ha Drazsé szét tudja kergetni a Gárdát: WIN. Ha nem és csak még erősebb lesz, akkor meg örökül hagyott egy fogas kérdést a Zördögpatás Fidoxnak és kárörvendhet: WIN.

Ő meg dolgavégezetten megy a privátba és már csak pattogatott kukoricát majszolva nézi a Vona-Orbán szóváltásokat a parlamenti közvetítésben.

sensei 2010.02.21. 20:14:53

@Herr SturmLiberator:

Ezért kérdeztem.
Drazsé regnálása emelt a Jobbikon az EP választásokra 14,8%-ot

cutcopy 2010.02.21. 20:35:32

"a szankció pedig a gyűlés-ami igazából mit ér? semmit"

Az hogy mi alatt mit értettél hagyjuk de szerencsére végre visszavezettelek az eredeti felvetésemhez, mely szerint azt kérdeztem: mit is ért a Fidesz ellenében Vona Gyurcsány eltávolító mozgalma mellyel tömegeket hülyített be? Valóban semmit..!

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.02.21. 21:33:55

@Bell & Sebastian:

Minden magyarnak legyen kolbász a krumplipaprikásban! De ez akár egyszerű mennyiségi kérdés is lehet, nem kell okvetlenül a világot felfordítani hozzá.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.02.21. 21:47:37

@bbjnick:

Tej-illatú, pelyhes baba a kiságyban, asszonyka egy tál ételt tesz az ember elé - itt születik a nemzet. Legyen házuk, legyen étel, egy pohár bor, télen jó meleg a szobában. Otthon, templom, iskola, munkahely, nem olyan bonyolult ez. Én ezt bele tudom gondolni ebbe a világba. Kicsit több pénz, kicsit több oltalom és irányítás, ennyiről kell beszéljünk. Ha lesöpörjük a sakktáblát, azok szenvedik meg legjobban, akik a jövőt kell a vállukon hordozzák. Én nem szeretnék kalandokat, nyugodt és eseménytelen építkezésre vágyom.

Téglagyári Megálló 2010.02.21. 21:48:05

@Elpet:

Q: Kolbászból lesz a kerítés?
A: Kommunistákból lesz a kolbász!

AK76 2010.02.21. 21:48:24

@Google:
Valóban,senki sem kényszerít hogy ide jöjjek olvasgatni,egyébként ha nem a konstruktív vita kedvéért készülnek ezek a postok,akkor ez valami belterjes Fidesz közösség,és egymásnak írogattok biztató,lelkesítő kommenteket?
Mert akkor bocsánat,házszámot tévesztettem,de ha nem ez a helyzet,akkor had reagáljak már a saját nézőpontom szerint,ok?
Igen,egyenlőségjelet teszek a fidesz,és a mszp közé,de a listámra bőven ráfér az szdsz,fkgp,miép,kdnp,stb.
Mind,mind egyetlen egy párt utódai,csordultig középszerű,tehetségtelen,korrumpálható,zsarolható,jellemtelen megélhetési politikusokkal,érdek emberekkel,számtalan esetben bebizonyosodott,hogy látszat fronton egymás ellen vannak,vakuljon a plebsz,ha esetleg azt képzeli,valami nincs itt rendben Béláim,de a máz alatt ott van a közös ÉRDEK, a közös dézsma,a központi húsos fazék,a tök egyforma pénzemberek,és lobbik....
Egyetlen egy ok miatt szavazok a Jobbikra,nem vagyok véresszájú turbó Magyar,sem székházfoglaló téglahajigáló,szimpla az ok,"ezek"nem tartoznak a nagy előd bábjai közé,ha irányított emberek is,mert nyilván azok,akkor sem a szocialista hájfejek csicskái,bármennyire is szimpatikus ez a perspektíva fideszes körökben...

Téglagyári Megálló 2010.02.21. 21:49:39

@Elpet:

"Én nem szeretnék kalandokat, nyugodt és eseménytelen építkezésre vágyom."

Ne mondja, hogy a szomszédasszony nem keltette fel a figyelmét!

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.02.21. 21:59:44

@Téglagyári Megálló:

Kérem, én esténként már leginkább olvasgatni szeretek.

AK76 2010.02.21. 22:15:59

@teknős:
Tudod miért buktatok 2002-ben?
Nem,nem a választási csalás miatt,még csak nem is a Viktor miatt,ő csak a nyuggerek rémálma,az ok jóval prózaibb.
Arrogancia.
Tipikus fideszes attitűd,aki nem velünk,az ellenünk,a kommentemre adott reagálás is ide tartozik,Te elkönyvelted a két kis fakkot,amibe az összes nem fideszest bele lehet tuszkolni,mindegy ki miért,kire,hogyan,egy a zászló,Viki is megmondta,és mivel nem vagyok fidesz szavazó,a fentebb említett okok miatt,mindjárt kapom is a verdiktet:"te alighanem pedagógus vagy,egy Szabolcsi-Borsodi faluban"...
Tudnék itt sztorizgatni reggeltől estig a Szabolcsi-Borsodi mindennapokról,és meginvitálnék szívesen egy-két "A téma szakértőjét" némi reality sóra,mondjuk egy Ózd-külváros,külterületi falucskába,talán kóstoljanak bele a sűrejébe' mielőtt badarságokat írogatnak a fidesz szája íze szerint való brosúrájukból,mert az hogy a helyzet odáig fajult,ahol ma tartunk,az bőven nekik is köszönhető,az impotens semmittevésnek,hozzá nem értésnek,és nem akarásnak,együttesen.
És nem látom semmi valóságalapját annak hogy ezentúl máshogy állnak majd a dolgokhoz,ismétlem 20 kibaszott éve csücsülnek a hatalomban,mégis,itt soha senki nem bűnhődött az elsíbolt olajmilliárdok miatt,az elprivatizált közvagyon miatt,lett volna lehetőségük számtalan,egyikkel sem éltek,ha igazán akarták volna,ma Szlovénia szintjén élhetnénk...

Bloodscalp 2010.02.21. 22:34:46

@AK76: korrekt!

@cutcopy:a komment elsö részével 100%-ig egyetértek, lehet hogy vona szerinted árulást csinált, de akkor orbán már többszörösen

cutcopy 2010.02.21. 22:53:42

@Bloodscalp: No akkor ezek után ha felsorolnád Orbán árulásait talán még valami hitelt is szerezhetnél szavaidnak..
/az "ultimátum" nem ér hiszen azt ahogy leírtam be is tartotta annak idején/

teknős 2010.02.21. 22:57:45

@Bloodscalp: Érdekes, hogy az egyik legátgondoltabb lépését orbánnak, képtelenek vagytok felfogni.

Orbán ultimátuma arra volt jó, hogy a bűnbandát összezárja. Ezzel a lépésével lökte a lejtőre az emeszpét.

De hát ennek megértését nem lehet elvárni azoktól, akik képtelenek megérteni, hogy egy politikusnak és egy politikai pártnak, nem az igazság kimondása a célja.

teknős 2010.02.21. 23:10:46

@AK76: A kommentedhez nem is kell hozzáfűzni semmit. Magáért beszél.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.02.22. 06:16:09

@Elpet: & @Tündér_Lala: @Bell & Sebastian:

Erről beszélek (mert ha "ezünk" elvész, abban a pillanatban megszűnünk létezni és nem lesz miről vitatkozni):

ILLYÉS GYULA

HAZA, A MAGASBAN

Jöhet idő, hogy emlékezni
bátrabb dolog lesz, mint tervezni –
bátrabb új hont a mult időkben
fürkészni, mint a jövendőben –?

Mi gondom! – áll az én hazám már,
védőbben minden magasságnál.
Csak nézelődöm, járok, élek,
fegyvert szereztem, bűv-igéket.

Már meg is osztom, ha elmondom,
milyen e biztos, titkos otthon.
Dörmögj, testvér, egy sor Petőfit,
köréd varázskör teremtődik.

Ha új tatárhad, ha kufárhad
özönli el a tiszta tájat,
ha útjaink megcsavarodnak,
mint giliszta, ha rátapodnak:

te mondd magadban, behunyt szemmel,
csak mondd a szókat, miktől egyszer
futó homokok, népek, házak
Magyarországgá összeálltak.

Dühöngő folyók kezesedtek,
konok bércek – ezt ne felejtsed,
ha megyünk büszke szájjal vissza,
mint várainkba, titkainkba.

Mert nem ijeszt, mi csak ijeszthet,
nem ölhet, mi csak ölne minket,
mormolj magadra varázsinget,
kiáltsd az éjbe Berzsenyinket.

Míg a szabad mezőkön jártál,
szedd össze, pajtás, amit láttál,
mit szívvel, ésszel zsákmányoltál,
vidám vitáknál, leányoknál.

Mint Noé a bárkába egykor,
hozz fajtát minden gondolatból,
ábrándok árvult szerepét is,
álmaid állatseregét is.

Lapuljanak bár ezredévig
némán, mint visszhang, ha nem kérdik,
szavaid annál meglepőbbet
dörögnek majd a kérdezőknek.

Figyelj hát és tanuld a példát,
a messzehangzóan is némát.
Karolva könyvem kebelemre,
nevetve nézek ellenemre.

Mert ha sehol is: otthon állok
mert az a való, mit én látok,
akkor is, ha mint délibábot,
fordítva látom a világot.

Igy maradok meg hírvivőnek
Őrzeni kincses temetőket.
Homlokon lőhetnek, ha tetszik,
mi ott fészkel, égbemenekszik.

ü
bbjnick

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.02.22. 07:23:23

@bbjnick:

Sőt!

"
(...)

Ne félj te a sorstól, én se félek
mélyek a mi kútjaink s mennyi
ér tölti fel újra, a villám
állhat beléjük s nem lesz aszály
csodában élünk: az édes nyálat
fűszálak ablakká húzzák körénk
s ne félj a sorstól, ne félj a rongytól
gúnyánkat megtermi ránk a fény
jussunk a szegények leleménye
s lesz a babáknak télre cipő
köti már a függőcinke a fán
visítva a jövőből itt ugrálnak
lábukon, kezükön kis puha gömb
cinkefészek-bocskor – boxkesztyű dönget
műveld a csodát ne magyarázd
s fönt a hegyen, e zöld koponyán
itt kattog arany medencecsontod
s remegnek édes ablakaink
ablakainkig fejét emelve
hallgat a nyüvek világa, ó"

/ Nagy László: Hegyi beszéd, részlet /
1973

bz249 2010.02.22. 08:10:02

@teknős: az egy érdekes tárgyalástechnikai húzás volt, mindig éppen annyit kérni a maszoptól, amit az adott helyzetben nem volt hajlandó megadni. És a szocik szépen csúsztak lefelé, plusz picológiailag is frusztráló, hogy 4 alkalmuk lett volna jobb helyzetben kiszállni, de nem tették meg. :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.02.22. 08:49:28

@bbjnick:
jézusom, szinte hallom, hogy valamelyik nagyszínész lábat deszkába döfve, mellet domborítva, hangját öblögetve, mondja, a magyar jövőbe fúrva a tekintetét. szinte gyomorgörcsöt kaptam. és illyés az első sorban ül appel elvtárssal, és mosolyognak. kevés olyan hátborzongató van, mint a magát szerelmesen kiválasztottnak szerető, amúgyandilag a hatalom markából evő népfi.

Bell & Sebastian 2010.02.22. 09:04:21

@Grift: @bbjnick:

Ezt a verset 1989 -ben az első SZDSZ kampány-fórumon hallottam @Grift által vázolt (kiváló) előadásban!

És nem sült le a bőr a pofájukról!
A Fideszről azt állítván (ugyanott), hogy az ifjúsági szervezetük.

Oh, azok a régi, rossz idők!

AK76 2010.02.22. 09:09:02

@teknős:
Így van,pont ez vártam tőled is,a semmit...
Persze a semmi még mindig jobb,mint a két beszt' favorit válasz:
No.1.)"Hát azé' mer'soha nem volt meg nekik a kétharmados többség",ez most az adu ász felelet mindenre...
No.2.)"Aljas.......provokátor",kívánt jelző,pártnév,stb behelyettesítendő..
Természetesen erre a két mindent vivő kérdésemre soha semmilyen fórumon,választ nem kaphatok,miért is,hiszen bárhova megyek,HÍVŐKBE botlok,szoci-fidesz-mdf-jobbik hívőkbe..
Ritka hogy olyanokkal beszélgethetek,akik nem elvakultak,nem szerelmesek a saját elképzeléseikbe,pártjukba,tudnak kérdésekre válaszolni,és tudnak kérdéseket feltenni,nem csak a szalon okoskodás,és a beprogramozott évtizedes reflexek...

Bell & Sebastian 2010.02.22. 09:09:05

@Elpet:

Mi van? Jövőre már krumpli se lesz?
Nyálcsorgatás, fényevés? Szép kilátások, mondhatom! :)

Tündér_Lala 2010.02.22. 09:13:35

@Elpet: "
Tej-illatú, pelyhes baba a kiságyban, asszonyka egy tál ételt tesz az ember elé - itt születik a nemzet. Legyen házuk, legyen étel, egy pohár bor, télen jó meleg a szobában. Otthon, templom, iskola, munkahely, nem olyan bonyolult ez. Én ezt bele tudom gondolni ebbe a világba. Kicsit több pénz, kicsit több oltalom és irányítás, ennyiről kell beszéljünk. Ha lesöpörjük a sakktáblát, azok szenvedik meg legjobban, akik a jövőt kell a vállukon hordozzák. Én nem szeretnék kalandokat, nyugodt és eseménytelen építkezésre vágyom. "

Azt gondolom, hogy ezek fontos gondolatok. Erős kiigazítás szükséges, de nem kell lesöpörni a sakktáblát. Ez a folyamatos fenntartható fejlődés kulcsa.

Nem kellenek a rendszer rángatásai,túl nagy lépések, a megtervezettlen mélyreható reformok, amelyek után rosszabb helyzetbe kerülünk mint előtte.

Nem kell diktatúra sem jurtás, sem papi, sem orvosi, sem semmilyen.

A politikusoktól felelősségteljes viselkedés kell, tervezés és tisztelet az emberek és a nagy ellátórendszerek működése iránt. Az ország és annak intézményei nem a kísérletezés, ötletelés terepe. Többet tesz az országért, aki apró lépésekben javítgatja a működést, mint aki valamiféle messiási szerepre törve, nagy elhibázott, a korrekció lehetőségét nélkülöző lépésekkel romlásba dönt részterületeket vagy az országot.

Felelősség, józan mértéktartás, tisztelet a feladat nagyságának, a kulcsszavak. Ezt ajánlanám mindenki figyelmébe.

Bell & Sebastian 2010.02.22. 09:19:25

@AK76:

Ha megfelelsz az előfeltételeknek, bárki szívesen feloldoz!
Ezek a kizáró okok:

Égbekiáltó bűnök
1. Ábel vére (Ter 4,10),
2. A szodomaiak bűne (Ter 18,20; 9,13.),
3. Az egyiptomiaktól elnyomott nép kiáltása (Kiv 3,7-10.);
4. A jövevények, özvegyek és árvák jajgatása (Kiv 22,20-22.);
5. A bérmunkással szemben elkövetett igazságtalanság (MTörv 24,14-15; Jak 5,4.).

+ szemkilövés, offshorozás, hazaárulás, decemberség, palotapincsiség, tánc ellenfényben, torkosság (sólet)

A többi nem érdekel itt senkit, hidd el!

AK76 2010.02.22. 09:19:30

@Tündér_Lala:
Tiszteletre méltó vélemény,kár hogy az érintettek magasról tesznek ezekre a gondolatokra...

AK76 2010.02.22. 09:22:30

@Bell & Sebastian:
Alighanem igazad van...:(

Bell & Sebastian 2010.02.22. 09:30:46

@Tündér_Lala:

Maga itten a kényszeres progressziót ostorozza? És a restrikciós gazdaságpolitika le van szarva? :)

Bell & Sebastian 2010.02.22. 09:37:09

@AK76:

Egyiptom az amfora! Ja nem, metafora!
Ha jól meggondolom, népművészeti agyagedény, akár.
(Sodoma még OK., Gonorrhoeae valamiért kimaradt, hmm...)

teknős 2010.02.22. 09:41:02

Én azt hiszem a politika többször véletlen műve, mint tudatosságé, de azt helyzetet, amikor tudatosan megtervezett lépést látunk, az okosabbak felismerik.

Orbán 72 órás ultimátuma ilyen volt. Nem hagyta, hogy felforrjon az erjedés az emeszpében, mert nem kizárólag Gyurcsányt akarta eltüntetni az élről, ami jóval korábban bekövetkezhetett volna, mint 2009, hanem az egész kádárista politikai formációt is. Ez a Piszkos Fred effektus. Talán maguktól szépen kiforrtak volna a soraikból egy Bajnait. De mivel a Patás követelte, ezért mind kénytelen volt támogatni.

OV ismerte annyira a szocikat, hogy tudta, a hatalomból önként nem fognak elvonulni. Innentől minden sinen volt.
Persze a jobbikos idióták azt hitték, majd ezek után jön a forradalom.

Bell & Sebastian 2010.02.22. 09:44:47

@teknős:

Ha az idióta jelzőt kiveszed, csak neked lesz jobb!
Nekem mindegy, csak a helyiértékeden kezelnek majd, azt meg nem akarhatod! :)

teknős 2010.02.22. 09:53:20

@AK76: Mi lenne a mindent vivő kérdésed? Én nem szeretek más pártállásúakkal vitázni az interneten. Azért járok ide, mert másoknak sok esetben letisztultabb gondolatai vannak az enyémeknél, amit simán a magamévá tehetek. No meg persze nem is értünk egyet sok mindenben és van, hogy ezeknek a vitáknak a hatására esetleg változtatok az álláspontomon.

De ehhez az kell, hogy nagyjából ugyanabból szemszögből nézzük a világot.

A széljobbal már 8 éve vitázom, de ugyanazok a gondolati klisék (ugye a többségük fiatal, ezért 6 havonta előlről kell velük kezdeni az egészet és nem jelent semmilyen szellemi kihívást, amit beleteszek, az a minél kevesebb információból eltalálni az aktuális fajtájukat, mint esetedben is) és nekem már nagyon unalmas. Egyszerűbb és spórolósabb hülyének nyilvánítani titeket, ami megfelel az igazságnak, de bántó. Bocsánat. De Elpettől, Tehetetlen Dodótól, Tewtontól és még sorolhatnám naphosszat, tanul az ember.

Tőletek vagy Ketteséktől csak magát rongálja.

teknős 2010.02.22. 09:57:10

@Bell & Sebastian: OK. Nem mintha zavarna, hogy szidalmaznak, de igazad van, ők nem tehetnek arról, amit én előzőleg már végigszenvedtek. Megkövetek minden Jobbikost többet nem fogom őket címkézni.

Tündér_Lala 2010.02.22. 09:58:25

@Bell & Sebastian:
LE !!!

Bell & Sebastian 2010.02.22. 10:24:29

@Tündér_Lala:

"Azé'? Azé' há'!" (Pisze vs. Rózsa) :)

AK76 2010.02.22. 10:49:30

@teknős:
Aha,most már értem.
Örülök hogy segítettél helyre tenni a gondolataimat,hálás vagyok érte,komolyan..
Tudod 94-ben,98-ban én is a fideszre szavaztam.
És 02-ben is,de akkor már csak a folytonosság miatt,nem pedig meggyőződésből..
Arrogáns vagy,és dölyfös,magas lóról osztod az igét,nem túl meglepő módon,jellemző a "fajtátokra",
Ezért,nem tudtok soha valódi konszenzust,valódi egységet összehozni,ezért szorulok én a szélsőjobbos skatulyába,ez a nagymenő mentalitás arra momentán elég lesz,hogy idén nyerjetek,de ha a csúcson is marad ugyan ez a style,az IMF hitellel,államadóssággal,eldugott csontvázakkal megspékelve,akkor 14-ben repültök ti is azt hiszem...

reality 2010.02.22. 10:58:41

@AK76: Á nem, egyik jobbikos sem dölyfös, és nem is beszél magas lóról. Olyan kis alázatosak.
Ne vicceljetek már, fiúk. :)

AK76 2010.02.22. 11:11:13

@reality:
Bakker',idejövök,vagy bármelyik másik blogra,ahol beszélgetnék bölcs emberekkel,kitágítandó beszűkült világképem,elrebegem miért nem teccik'a fidesz performansz,ezért,azért,amazért,ha jönne valaki,BÁRKI,aki ésszerűen kiokosítana'tévedéseimről,lévén semmilyen hívő,vevő lennék rá..
Erre baze'jön a fekete öves,megaszongya' hogy bágszi' vagy jobbikos puruttya,oszt'jónapot...
Kissé el vagyok kenődve..

teknős 2010.02.22. 11:13:46

@AK76: Ez pont olyan, mint valaki a papokra hivatkozva nem hisz az Istenben. Ha akar magának ürügyet találni, akkor talál, kérdés, hogy kit próbál megtéveszteni vele.

Nem meggyőződésből szavaztál a Fideszre 02-ben? Tehát nem voltál azon a színvonalon, hogy eldöntsd mi is a meggyőződésed?

Vagy nincsenek érdekeid, vagy képtelen vagy azokat megfogalmazni. A Jobbik ezeknek az embereknek a gyűjtőhelye éppen most.

Nincs felelősségtudatod, az országgal, a nemzettel szemben. Csak IGAZSÁGOD van. A te igazságod, hogy én arrogáns voltam, elismerem.

Megfogalmaztad, hogy mit vársz a Jobbiktól, mit akarsz elérni? Nem a vágyálmok szintjén, hanem a valóságban. Ha már 94-ben szavaztál, akkor kellene valami terv az életedbe, hogy mit akarsz. Ebben segíteni fog a Jobbik, vagy megelégszel azzal, hogy van cigánybűnözés?

reality 2010.02.22. 11:20:43

@AK76: Nem hiszek abban, hogy valakit meg lehet győzni rövid időn belül, főleg nem egy komment-folyamban.
Akiket eddig bármiről is (nem csak politikáról) sikerült, annál is évekbe tellett . finoman érvelve, inkább kérdezgetve, gondolkodásra késztetve.

AK76 2010.02.22. 11:46:25

@teknős:
Tudod mi,a fixa ideám?
Olyan párt,olyan formáció,aminek nincs a torkán egy másik párt keze,ha a döntéshozó felelősségéről van szó,amelyiknek az elszámoltatás nem csak egy absztrakt opció,hanem kellő szándékkal véghez vihető lehetőség,olyan emberek gyűjtő helye,akik a politikai sakkjátszmákban,még nem rendelkeznek akkora rutinnal hogy bármilyen kérdésre a megszokott jellegtelen,jellemtelen választ adják,és ezek olyan konzekvens emberek,akik felelősséget vállalnak azokért a tettekért,illetve tétlenségekért,amik az ő kezeik közül kerülnek ki...
És azt hiszem mégy csak nem is vagyok idealista,nyugaton ez így megy évtizedek óta,itthon valamiért nem működik a dolog.
Egy ideig azt hittem a fidesz lesz az aki elsőként levedli a múlt nyúlós maradványait,kvázi belső öntisztulás,de azok az arcok még mindig ott tenyésznek soraikban akik miatt az egész hiteltelenné válik,(Pintér,Kövér,Deutsch,stb)most azt remélem talán a jobbik előbb utóbb kinövi a kezdeti gyermekbetegségeket,és felnő a feladathoz.
Ha tévedek sajnálni fogom..

AK76 2010.02.22. 11:51:46

@reality:
Én pedig valóban nyitott vagyok új gondolatokra,mondjon bárki valami újat,ami elégé hihető,logikus,és máris elgondolkodok,talán igaza van,talán én látom rosszul..
Szerintem ha többen lennénk akik ezt teszik,könnyebb lenne egymással szót érteni..

teknős 2010.02.22. 12:22:17

@AK76: Miért gondolod, hogy nincs ott a keze?

Azért mert azt beszélik, hogy nincs ott?
Azért, mert a Fidesz képviselőkről is mondanak ezt-azt?

Az a baj, hogy ebben a Jobbiknak is pontosan annyi lehetősége van, mint bárki másnak a politikusok nyakán tartani a kezét.

Kósáról is mondják, Mr. 10%. Csak kérdem én, akkor miért nem jelenti fel, aki mondja? Mert könnyebb és egyszerűbb a másikra mutogatni?

Nem véletlenül ebben van a hiba, hogy mi a társadalom azt mondjuk: mi ehhez kicsik vagyunk és túlzottan szervilisek, hogy kiálljunk az igazunkért?

De ha konkrét dolgokat tudsz, nosza, mondd!

AK76 2010.02.22. 12:45:43

@teknős:
Konkrétumokat?
Természetesen személyre levetítve én sem tudok konkrétumokat.
De nem tudom elhinni,és nem vagyok ezzel egyedül,hogy az elmúlt 20 év alatt egyetlen valóban felelős személyt sem sikerült a fidesznek rács mögé juttatnia a szocik,és/vagy az szdsz-mdf politikusai közül,akik nyakig dagonyáztak az olaj ügyekben,privatizációs ügyekben,vagy szerinted hogy lehetett ekkora összegeket,ezermilliárdokat ellopni,az állam apparátus tudta nélkül?
Ha a politikusok nem voltak benne(muhahahah)akkor azért kellett volna felelősségre vonni őket,mert nem vették észre a rablást,ha benne voltak,akkor meg azért...
Ez csak az egyik kérdésem,a másik legyen mondjuk a 40 évre titkosított államvédelmi dokumentumok kérdésköre,miért nem tesz meg minden tőle telhetőt a fidesz,hogy tisztázza saját magát,mellesleg kiderüljön ki,mennyire volt benne a sűrűjében anno,mint ahogy megtették ezt az ex-NDK-s stasi aktákkal?
És most ne kezdjük el a hülye kétharmados többség cimű opciót,mondj valami kézzelfoghatót kérlek!

teknős 2010.02.22. 13:51:29

@AK76: Látod, itt van a kutya elásva. Mindenki tud valamit, de senki sem tud semmi konkrétumot.

Itt is a kétbites változatot nyomod: 1: benne voltak 0: nem tudtak róla.

Mégis, az állami apparátust miként tudta volna rendszabályozni ellenzékben a Fidesz? Ki az állami apparátus szerinted egy ballib kormányzás alatt?

A titkosított dokumentumok pedig egy érdekes kérdés. Egy csomó eltünt. Én tudom, hogy az emeszpé magán titkosszolgálata rendelkezik felette.

Tudom-e bizonyítani?

Képzeld, még azt sem tudom bizonyítani, hogy az NBH időnként zárolja az én és a családom bankszámláit és nem jutok a pénzemhez. Még csak a zárolás tényét sem tudom bizonyítani, mert egyszerűen letagadják.

Amíg a társadalom szervilisen áll a bűnözőkhöz, addig a legkiválóbb politikusi gárda sem ér semmit. Ha pedig társadalmi elvárás az erkölcs és a törvény, nincs szükség a Jobbikra. Mert te sem a Jobbik mögött húzódó szellemi potenciálra hivatkozol...

Ami pedig a kétharmadot illeti. Én nem is szoktam ezzel foglalkozni. A kétharmad nélkül is megtehető mindaz, amit meg kell tennie a Fidesznek.

Ha nincs rá 2/3-ad, akkor a társadalom nem kívánja az eddigi folyamatok megváltoztatását. Ezzel kár foglalkozni.

AK76 2010.02.22. 14:24:12

@teknős:
Ha BÁRKI,aki nem beavatott,tudna bármilyen konkrétumot,ami terhelő lenne rájuk nézve,rövid Úton eltűnne a süllyesztőben,ehhez azt hiszem nem kell olyan fene nagy képzelőerő,sem túl sok paranoia...
98-02 ig nem voltak ellenzékben a fijúk' ugye???
Mégsem láttam azt a fene nagy lelkesedést,nem tapasztaltam tömeges bírósági ügyeket,,
Valahogy SENKINEK sem érdeke az aljas közelmúlt forszírozása hmm?
"Mert te sem a Jobbik mögött húzódó szellemi potenciálra hivatkozol"...
Hát nem is!
Ebben az országban egyik párttal sem mehetsz biztosra,de a szándékot ott látom bennük.
Apropó,Viktor alig négy hónapja arról beszélt kivizsgálják az elmúlt 8 év visszásságait,kiderítik vajon hova tűnt az a potom 70 mrd dollár amit felvettek hitelbe,és kérlelhetetlen felelősségre vonás kezdődk...
Megcsörrentek a láncok,elkezdtem örülni,bizakodni,talán mégsem a következmények nélküli ország vagyunk??
Ma már az az üzenet,"mi nem foglalkozunk" a "bosszúval",gondolni kell ugye,az esetleges szoci elhajlókra,hátha ez is hoz egy-két plusz szavazót...
Mi van?
Mégis csak a jobbikban bízhatok?

Bloodscalp 2010.02.22. 14:43:28

@teknős:@cutcopy: abszolút nem akarlak
befolyásolni titeket:) abban hisztek, amiben akartok...

cutc, bár nemrég még az ultimátumot is tagadtad:)

még pörzse is rájött arra-aki egy barom szerintem- hogy orbán simán felhasználja az embreket, csináljunk egy demonstrációt a hétvégére is?mondjuk 500 ezren..fklyásat persze,családostul hátha lesz oszlatás,
dehát minek várnánk ki azt az 50 napot...viktor majd mond egy lánglelkü beszédet és kiszabaditjuk budaházyt a Bastille-ból

teknős 2010.02.22. 15:14:21

@AK76: Ha jól értem, senki sem mer megszólalni, mert,akkor eltűnik a süllyesztőben? És ez egy Jobbik parlamentbe kerüléssel egy csapásra meg fog oldódni. Csak attól, hogy Kovács János henteslegény és sámán ogy. képviselő lett.

Szándékot látsz bennük. Most felejtsük el ennek a mondatnak a teljes szubjektivitását, mert én pl. Gyurcsányban soha sem láttam azt szuggesztív erőt, ami a drága szomszédomat magasan lobogó lázba hozta, de nem gondolkoztat el téged, mint gondolkodó embert pl. a Kuruc.info, amikor Vona kiáll és nagy magabiztossággal kijelenti, hogy a Kuruc.infonak semmi köze a Jobbikhoz?

Akkor is látod benne az elszántságot arra, hogy a törvényes és erkölcsös keretek közé fogja tenni a közéletet?

A Jobbik még csak a parlamentben sincs, de már pragmatikus szempontok szerint nézi az életet. Mégis mi a garancia arra, hogy a pragmatizmusa véget ér a mentelmi joggal a zsebében? Ugyanez a Gárda. Ha akarom fehér, ha akarom fekete.

Csak azért, mert neked tetsző dolgokat mond. Mint ahogy Lendvai, Kovács Laca, vagy Gyurcsány is azt tette. Olyan dolgokat mondtak, amik tetszettek a szavazóbázisuknak. Hogy milyen jó volt a 3,60-as kenyér és társai. És ahogyan az utolsó köztörvényes csaló is egészen igazat mond, csak utólag jönnek rá az áldozatok, hogy becsapták őket.

A Jobbik szavazói ugyanannak a társadalomnak a részei, mint a kádárnépe nyugdíjas. Ugyanúgy elnézi a kettős beszédet.

Addig rendben van, amíg egy Michael Collins-féle háborúban nem fogadjátok el a játékszabályokat és borsot törtök a hatalom orra alá, de a Jobbik éppen úgy a demokratikus utat választotta, mint bármelyik más párt és ebben az esetben a törvényen kívüliség nem kellene, hogy pozitív legyen, mert akkor hol a határ? Ők döntik el?

Postabank. Emlékszel? Bár Princz megpróbálta megvesztegetni őket, mégsem sikerült. A feltárása az ügyeknek nagyon sok idejébe került a fideszes szakértőknek, de sikerült. Az eredménytelenség pedig a bíróságé és az ügyészsége. Ezek szabályozása kétharmados...

teknős 2010.02.22. 15:18:49

@Bloodscalp: Pörzse felismerte, hogy a hó fehér. Na, bumm. Én is elmondom: az ég kék. Engem is pajzsra emelsz a parlamentben?

teknős 2010.02.22. 15:21:37

@AK76: Még valami. OV soha sem ígért bosszút, senkinek. Csak igazságszolgáltatást. Ha érted a különbséget.

Bosszú, hogy ha fogom az emeszpés kampányvideót és az ott található csápoló nagyanyókat fejen vágom egy bunkóval. Jogos lenne? Igen. Igazságos lenne? Igen.

De nem lenne törvényes, mert hülyének lenni állampolgári jog.

Nem tudom érted-e a különbséget.

Bloodscalp 2010.02.22. 15:32:03

@teknős: még még még, ennyi nem elég...

azt akarom hallani hogy csökenjenek az adók, hiszen van egy pár svindli cégem,
az építőiparban, adót ugyan nem sokat fizettek utánnuk, de jobb lenne ha ennyit se kellene, aztán némi támogatás nem ártana nekik, magánnyugdíjpénztártag vagyok, az ugye nem lesz privatizálva...
és mindez legyen GARANTÁLVA!a VIKTOR álltal, itt márcsak neki van hitele,

amugy igen pajzsra, eredetileg a duna jegén terveztük-de az olvadás miatt sajnos késő...esetleg a sóstói stadion még szóbajöhet...

AK76 2010.02.22. 15:50:12

@teknős:
Jézusom ember!
Én nem a 16 éves lázadó gimis vagyok a nagy Magyarország matricával,A Budmil hátizsákon!
A Fidesz soha,semmikor nem használt pragmatikus elemeket beszédeiben,programjaiban ugye???
Most nekem csúsztatsz,vagy magadat akarod meggyőzni???
Vagy esetleg az a gond hogy a jobbik is professzionálisan nyomatja ugyanezt a style-t?
Nem ezért fogok rájuk szavazni(ha őket választom) elhiheted...
És persze csak kikötöttünk annál a kurva 2/3-os többségnél...
A Kuruc.info netto bazári ostobáskodás',senki,ők maguk sem veszik komolyan,itt jegyezném meg,nem minden hatökörség' ami rajta van,még akkor sem,ha ez esetleg bántja egyesek pocakját,menj csak fel valamelyik közösségi site-ra,tekintsd meg a szamuráj karddal,kilónyi arannyal pózoló "hátrányos helyzetű" fiatalokat,az IQ-deficittel, második osztályos színvonalú helyesírási,és fogalmazási-szóhasználati készséggel,aztán gondolj a Fidesz roma integrációjára(???),esetleg farkas flórira,mint példaképre(muhahah)akire nyilván hallgatnak,és felnéznek ezek a véglények,talán vond le a konzekvenciákat...
De ez csak egy példa,ez a kurva jobbik ha másra nem is legalább arra jó, hogy valaki merje már nevén nevezni a dolgokat, ebben a szerencsétlen országban hmm?
Esetleg kiderülhet mik vannak a rózsadombon innen,bár ez őszintén garantáltan senkit nem érdekel "odafönt",legalább ezáltal kénytelenek foglalkozni némely súlyos problémákkal...

AK76 2010.02.22. 15:58:24

@teknős:
Akkor hát lovagoljunk a szavakon.
Semmi bosszú,legyen igazság szolgáltatás.
MEDDIG FOG ELÉRNI VIKTOR HÓFEHÉR KEZE???
Megelégszenek a hagyó féle paraszt áldozatokkal,a BKV-s személyzetis macával,meg egy-két csicskával,vagy sittre megy az egész tolvaj kompánia??
Teljes vagyon elkobzás,20 év szigorított,visszamenőleg ésatöbbi??...
Mert akkor már rohanok is,és leszavazok Vikiék mellett,rohadjak meg ha nem igy teszek...
Persze azért egy kisdobos becsület szó jól esne,vagy legalább valami szijjártó féle bazsajgás esetleg...

Google 2010.02.22. 16:23:41

@AK76:

Amit itt előadsz, az tulajdonképpen hittérítés?
Csak azok ennyire tolakodóak.
Kevesebb több lenne; ugyanis mi (azt hiszem, beszélhetek többek nevében) elfogadjuk, hogy ti, páran, a Jobbikra szavaztok, és erről nem akarunk lebeszélni titeket. Tiszteletben tartjuk a választásotokat.
Ellenben mit tesztek ti? Birkáknak neveztek. Képtelenenek tartotok arra, hogy felismerjük, mit és miért tartunk jónak, folyton a választásunkat akarjátok megkérdőjelezni, kifigurázni.
Fontosabb dolgokról is lehetne és kellene beszélgetni, mert nem az az érdekes, hogy ki hány százalékot kap, hanem az, hogyan lábalunk ki.
Ebben kell vetélkedni - a megoldások megtalálásában - nem abban, hogy ki a jobb drukker!
Ami pedig Orbánt illeti, nem neki kell rögtönítélő bíróságot felállítani - nem is tudna. Az igazságszolgáltatásnak kell tennie a dolgát, és most van mit. Az ügyek kritikus tömegben gyűltek föl előttük.
Bárki bármit tud, nosza, szóljon!
Egyetlen politikai erő sem tud semmit kezdeni a népek többségének aktív és tudatos részvétele nélkül, a népek sem mennek sokra csak a saját (bárhogyan is duzzadó) erejükkel.

teknős 2010.02.22. 16:26:34

@AK76: Ez nem a szavakon lovaglás. Egy társadalom vagy erkölcsös vagy nem.

Csak magáért az erkölcsösségért szavazni valakire elég lutri.

De te megint a demokratikus kereteken kívül beszélsz, pontosan, mint a Jobbik. Szóval teljesen feleslegesen beszélgettünk idáig. Ha akarod, törvényes vagy, ha akarod, akkor nem. Nincs visszamenőlegesség, csak forradalom esetén, De akkor ne mérj kettős mércével! Mert visszamenőlegesen a Jobbik sem tud semmit, amit eddig nem tehetett volna meg. És láthatóan nem tette.

teknős 2010.02.22. 16:28:29

@AK76: Állj , állj, nem én állítottam, hogy az én pártom más, mint az eddigiek, hanem te.

Természetesen lehet azokkal az eszközökkel operálni, amit eddig használtunk, csak akkor ne verjük a mellünket, hogy mi aztán nem.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.22. 16:31:57

@teknős: Azt írja, AK76-nak, hogy „De ha konkrét dolgokat tudsz, nosza, mondd!”

Mármost, lehetne ilyeneket hallani az Apró-klán és a Jobbik kapcsolatáról? Én nagyon kiváncsi lennék, komolyan.

teknős 2010.02.22. 16:43:44

@Loxon: Természetesen nem. Egyébként én nem is állítottam ilyet. ( az Apró Antal vezette titkosszolgálatról beszéltem saját magammal összefüggésben, de hogy konkrétan ki mit ígért Vonának az átállásért, azt nem tudom)

De ebben az esetben is az alma összehasonlítását végezzük a körtével. Amiről AK76 beszél, az pusztán jogi kérdés, míg az Apró-klán és a Jobbik viszonya politikai.

Google 2010.02.22. 16:46:01

@teknős:

És ha megígérte, de nem tette meg, az azért volt, mert: nem volt elég hosszú létrája (lásd gondolás cikk), vagy nem tette meg más helyette (ellenállt a kísértésnek a FIDESZ és nem döntötte meg a kormányt akkor, amikor az csak arra várt).
Viszont sok dolognak vagyunk még előtte. Ilyenek: a kereskedelmitévé csatornáknak a földig rombolása; Tescok turulosítása; csendőrösítés; az államadósságnak a 70-es évektől való nyomonkövetése, átütemezés, helyenként leírás; a trianoni kérdésnek a következő száz évben történő megoldása. És a többi.

cutcopy 2010.02.22. 16:52:28

@Bloodscalp: "nemrég még az ultimátumot is tagadtad"

Annyira nemrég, hogy még tart. Amúgy szerinted miért teszem mindig zárójelbe?

Egyébként bevallhatod itt négyszemközt, hogy csalódott MSZP szavazó vagy 2002-2006-ból mert más nem nagyon indokolná keserű gúnyos megjegyzéseidet. Tisztában vagyok vele, hogy kétmillió elpártolt szavazójuk nem szívódhat csak úgy fel nyomtalanul hanem itt lődörög az emberek közt zavart tekintettel néha még mindig a Fideszre rótt szoci kampány-rágalmakat dünnyögve ismételgetve maga elé üveges tekintettel stb..

AK76 2010.02.22. 16:53:18

@teknős:
Várj csak,most olvasom bajnai évértékelőjét,jézusom,csak nem egy mszp-fidesz koaliciós előjáték manifesztálódik éppen???
"Jobbik szörny",most azért elég vadul röhögök...

@Google:
Dehogy térítek!
Én nem vagyok jobbik fan,csak rájuk szavazok,ha nem merül fel egyéb opció.
És teljesen igazad van,a megoldások megtalálása az elsődleges feladat.
Nem is,
Ez csak a másodlagos.
Az elsődleges a következmények nélküli ország,mint fogalom felszámolása,a konzekvens,határozott,és megalkuvás mentes felelősségre vonás..
Még csak nem is azért hogy erekcióm legyen,amint a botoxos sárkány arcára fagy a magabiztos vigyor,hanem hogy senkinek ne jusson eszébe hasonló böszmeséget véghez vinni még egyszer...
Egyébként azért vagyok itt,hátha valaki meggyőz,rossz oldalon állok..

teknős 2010.02.22. 17:02:59

@AK76: Ez is egy Piszkos Fred efektus...

Akit Piszkos Fred utál, azt csak szeretni lehet, ha ehhez hozzáteszed, hogy Gyurcsány és radikáljobbos lesz, akkor szerintem inkább valószínű a Jobbik-MSZP összeborulás.

Egyébként én soha sem soroltalak a Jobbik1-be. Az első betűdtől tudtam, hogy Jobbik2-es vagy, és feleslegesen beszélgetünk, mert nem hatnak rád észérvek. Hívő vagy és nem gondolkodó.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.22. 17:03:40

@teknős: Nem igazán győznek meg ezúttal az érvei. Egyrészt írt olyasmiről korábban, hogy Vona eladta a lelkét az ördögnek és hasonlók. Mégis, pontosan vagy legalább körülbelül hogy történt? Mint a jobbik.net szerkesztője, csak észrevett valamit. Az, hogy Önt „kihasználták” és hasonlók, egy kicsit kevés információ, viszont ezzel akar minden érvet lepuffantani. Én nem gondolom azt, hogy ne lehetne igaza, csak nem értem, hogy ilyen hiányos informáicók alapján miért gondolja, hogy bárki is komolyan veszi az Apró-klános történetet?

Másrészt a hasonlítás nem „alma és körte”, mert a bizonyítékok teljesen mindegy, hogy jogi ügyekre vagy politikai kapcsolatokra vonatkoznak, és ezt a különbségtételt itt őszintén szólva nem is értem, hiszen mindkét témának van politikai vonatkozása.

Nyilvánvalóan Apróékon kívül is voltak és vannak olyan személyek, akik tevékenységének meglehetősen érdekes volna kicsit utánanézni, mint pl. a néhány éve elhúnyt Ungár András, akinek a temetésén az egész magyarországi politikai garnitúra megjelent. Ha nagyon akarom, ebben is bizonyítékot láthatok valamire. Lehet, hogy Morvai felesége Baló volt (hagy az-e még, nem tudom), de Ungáré meg Schmidt Mária.

Nu?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.02.22. 17:17:38

@Loxon: "Lehet, hogy Morvai felesége Baló volt..."
Azért ez elég kemény kijelentés, mégha a nadrágot Morvai viselte is.. : )

AK76 2010.02.22. 17:18:07

@teknős:
"Gyurcsány és radikáljobbos lesz, akkor szerintem inkább valószínű a Jobbik-MSZP összeborulás"
????????
HA A VÁLASZTOTT CIMBORÁID JÓL VÉGZIK A MUNKÁJUKAT,GYURCSÁNY FERENC LEGFELJEBB A BÖRTÖN RÁCCSAL BORULHAT ÖSSZE....
Egyébként pedig:
Íme a saját farkába harapó kígyó.
Villámgyorsan visszatuszkoltál a Jobbik 2-es dobozba.
Egyetlen észérvet sem hallottam,csak Fideszes propaganda szöveget,itt kettőnk közül nem kétséges hogy ki a hívő,és az a valaki biztosan nem én vagyok..
Ja ,el is felejtettem,mikor láthatjuk a PROGRAMOT??
Vagy majd a választások után,nehogy a csúf gonosz mszp ellopja a briliáns ötleteket?
Ilyesmi is csak abszurdisztánban lehetséges...
Egyébként természetesen béke,és tisztelet...

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.22. 17:25:58

@gloire: Freud és Jung most végre összeborulhatnának, mert ez a kakas a kollektív tudattalanomból kukorékolt.

teknős 2010.02.22. 17:30:08

@Loxon: Semmi köze sem volt a Jobbik.netnek a JMM-hez. Nem használt ki senki. Nem szálltam be soha egy olyan hajóba, ami a szuverenitásomat veszélyeztette volna. Ezt is politikai értelemben mondom. Aki el akar gondolkodni a Jobbikon az vegye a kezébe a Magyar Mérce 2006 augusztusi számát és olvasgassa. De ne csak nézze, hanem lássa is. Egy hónappal az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése előtt került az utcára.

Nem kértem senkitől, hogy komolyan vegye. Én sem venném komolyan, ha mással történt volna meg. De sajnos velem történt.

Ha azt hiszi, hogy meglepett Ungárral, akkor téved. Bátran szárnyalhat a fantázia. Bár szerintem az a tény, hogy valaki átlát a szitán inkább káros, mint hasznos. Nekem van kontrollcsoportom is. Ők jártak jobban.

teknős 2010.02.22. 17:33:19

@AK76: Megint tévedsz. soha sem vettelek ki onnan, csak adtam neked egy esélyt, cserébe az arroganciámért. De ez inkább magamnak szólt, mint neked.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.22. 17:34:56

@teknős: „Bár szerintem az a tény, hogy valaki átlát a szitán inkább káros, mint hasznos. Nekem van kontrollcsoportom is. Ők jártak jobban.”

Ez homályos. Megmagyarázná, mit ért alatta?

A Magyar Mércét sem járattam, így nehéz lesz megszereznem. Elmondaná, mi a gyanús benne?

teknős 2010.02.22. 17:37:52

@AK76: Egyébként most már értem. Ha valaki leírja a kétharmad szót, akkor fideszes propagandát fejt ki. Rendben. Gondolom van még pár ilyen szó, aminek leírása azonnal fideszes propagandának minősül.

AK76 2010.02.22. 17:57:34

@teknős:
Tökéletes,azért remélem nem ért túl nagy megrázkódtatás...
Még egy utolsó megjegyzés:
Nagyon kevés lesz viktor,meg az ő egész komplett lehengerlő karizmája,az IMF -el a seggében,a 100 mrd dolláros hitel állománnyal,a maximum 15 %-os mozgástérrel,amit meghagynak neki,gyorsan elmúlik ám a győzelmi mámor,és ha nem kezdik el villámgyorsan szétrugni a szoci seggeket,pillanatok alatt ellene fordul a sok narancs hívő...

Bloodscalp 2010.02.22. 18:03:59

@cutcopy: a fidesz honlapján a mai napig mindenféle idézőjel nélkül fenn van, nézzd már meg!

nem mintha közöd lenne benne hogy ki mit
ikszel be, de nem mentem el savazni se 2002-be se 2006-ban

.."hogy kétmillió elpártolt szavazójuk nem szívódhat csak úgy fel nyomtalanul hanem itt lődörög az emberek közt zavart tekintettel.."

erre csak azt tudom mondani, hogy agymosott hülye vagy

cutcopy 2010.02.22. 19:36:28

@Bloodscalp: "nem mentem el savazni se 2002-be se 2006-ban"

Akkor már csak egy kérdésem van: Minek is szólsz akkor most utólag bele ha ennyire nem érdekelt amikor beleszólhattál volna?

"agymosott hülye vagy"

Ezt csak azért nem veszem komolyan mert értelmes ember nem ír le ilyet..

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.22. 19:40:59

És még megkérdezték tőlem egyesek, hogy miért véresszájú sok fideszes szavazó is.
Ak76 én veled vagyok, tartjuk a frontot. :)

Adjon az Isten!

AK76 2010.02.22. 20:27:34

@Bemmbemm:
Ehh,falra hányt borsó...:)
Ugorj csak fel az indexre,és lásd az össztolvaj happeninget,máris alakulófélben a maszop-fidesz koalició,védeni kell a közös érdekeket ugye,gordonka coming outja megágyazott,demokrata polgárnak nevezte viktort,és mesterházyt,így egy kalap alatt a kettőt,majd felszólitotta a fideszt,hogy kövessék az mszp-t...
komolyan bakker',én csk szédelgek itt össze vissza,és még a pálinkám sem fogyott el,ez lassan jobb lesz, mint az AVATAR,és még csak most jön az igazi színház.....
Jobbikszörny...Jézus Krisztus...idióták..
Kibaszott szánalom ez barátom....

Bloodscalp 2010.02.22. 20:53:40

@cutcopy: nem arról van szó hogy nem érdekel véleményem van, ahogy annak 3milla másiknak is aki nem egy el savazni, az is egy -kőkemény-vélemény ha valaki nem savaz

szerintem normális ember olyat nem ír le hogy 2 milla ember kovályog mint gólyafos a levegőben -"mert becsapták őket" ne akard te jobban érteni mások döntését

cutcopy 2010.02.22. 21:04:24

@Bloodscalp: "egy -kőkemény-vélemény ha valaki nem savaz"

Igen ez a kökeményen jól nem mondtam meg nekik effektus..

cutcopy 2010.02.25. 19:39:03

@Bloodscalp: Világos és ha nem mész el szavazni akkor majd szégyellősen kérnek engedélyt sírógörcsöt kapni..

Amúgy remélem tisztában vagy vele hogy ha pl hozzád hasonlóan senki nem menne el szavazni akkor ismét új választásokat kéne kiírni és addig is az maradna kormányon aki most van?!
süti beállítások módosítása