Jobbik underground - MandinerTV
2010. február 20. írta: TuRuL_2k2

Jobbik underground - MandinerTV

  A Jobbik a Blaha és a Nyugati után a Deák téren folytatta aluljáró-turnéját az ajánlószelvényekért. A helyszín igazán Jobbik-kompatilisre sikeredett, arab telefonárusokkal és - Kínai Kálmán őszinte örömére - kínai zokniárussal. A standnál személyesen Vona Gábor fogadta a szimpatizánsok céduláit, körben jobbikos aktivisták álldogálltak, ki fekete kabátban (bomber), ki fehérben (Jobbik-kampánydzseki). Vona mindenkivel váltott pár szót, Barikádot dedikált és sokan fényképezkedtek is vele, a jól ismert partifotós alakzatban. A sorbanállók jórészt huszonévesek voltak, a kopaszoktól a középosztálybeli fiatalokig. 

  A Vonára várók közül egyesek az Origóról, mások a Kurucról értesültek az eseményről. A végig az aluljáróban álldogáló jobbikos törzsgárda egyik nagyobb csoportja Izrael és a zsidók dolgait tárgyalta nagy hévvel és felháborodással, mások az ajánlószelvény-piacot letaroló Rogánt szidták, egy hölgy pedig azért fohászkodott, hogy Isten óvjon meg minket Orbán Viktor miniszterelnökségétől. Mint Losonczy Pál, a Jobbik kampányfőnöke elmondta, és Vona is megerősítette, Budapest belső kerületeiben még nem minden jelöltnek sikerült összegyűjtenie az induláshoz szükséges 750 ajánlószelvényt - valószínűleg ezért is jött ide a pártelnök személyesen standolni.

  A Deák tér után Vonáék a Ferenc körúti aluljáróban folytatták. Az átvonulás során a pártelnök láthatóan élvezte a felé irányuló figyelmet, s felhívta rá a figyelmet, hogy egyből tudta, merre kell menni, azaz nem csak a sajtó kedvéért száll metróra (a jegykezelő aktus alapján bérlete viszont nincs).

 



















 

 Az aluljáró hangja

 

Megkérdeztük néhány arra járó véleményét a Jobbikról és a dedikálós ajánlószelvény-leadásról.

Hatvan körüli hölgy:
- Örülök ennek a gyűlésnek, mert a Jobbik nem kap elég teret a médiában, ezért valahogy el kell juttatni gondolataikat az emberekhez.

Húsz körüli srácok, egyikük roma:
- Nem mondok semmit..
- Szerinted, ha így rám nézel, mi a véleményem?

17-18 éves srác:
Még mindig jobb, mintha az MSZP gyűlése lenne itt.

Az aluljáró GSM-boltjának 30 körüli arab eladói:
- Nem tudom, milyen párt, miről van szó.
- Ez az a párt, amelyik nem szereti a külföldieket, ugye? Na most, ha ez így van, akkor én se szeretem őket.
- Nézd, az ember ,az mindig ember, vagy te, és vagyok én, nézd meg ugyanolyan emberek vagyunk. Én itt mindig barátságos voltam mindenkivel. Vásárol tőlem munkásember, nyugdíjas, magyar, de cigány is, én mindenkit kiszolgálok, mindenkivel udvarias vagyok. Isten embernek teremtett minket, testvérnek! Nem külföldi, meg hazai, hanem jó és rossz emberek vannak. Nem szeretem ha valaki gyűlöli a másik embert ok nélkül.

Egyetemista fiú:
- Engem nem érdekel a politika, minden politikus f@sz.

Sütiárus néni:
- Engem zavar. Nem a párt, a párttal semmi bajom. Én minden párton kívüli vagyok. Ez a gyűlés zavar itt, de nagyon, nem lehet nyugalomban dolgozni.

Egyetemista srác:
- Szerintem ez az egyik legszánalmasabb párt. Azért nem ellenzem őket teljesen, mert nagyon sok pont a programjukból jó ötlet, de ezeket a Fidesz programjából emelték át. Az alapötlet jó, de a megvalósítás siralmas. Ez a nacionalizmus, és az egyenruhák, amik az SS-re hajaznak, ezek nagyon gáz dolgok. Nézd meg, Morvai Krisztinát államfőnek!?(mutatja a szórólapot) Már most rajta röhög egész Brüsszel...

Tízéves forma kisfiú (a szüleivel jött, de őt is érdekli a Jobbik):
Azért szeretem a Jobbikot, mert jobb mint az MSZP és jobb mint a Fidesz, és a Jobbik jobbá akarja csinálni az országot" 

 
Imre, a Csillagszállásos újságot áruló hajléktalan:
Sosem hallottam még róluk. Nekem mindegyik Jobbik. De majd az lesz a legjobbik, aki segít rajtam.
 
Nyelviskolás szórólapot osztogató lány:
Nem érdekel a politika. Hallottam már a Jobbikról, de ismerni nem ismerem. Az egész parlament szar.
 
Dani, hosszú hajú srác, fekete kabátban, végzős egyetemista, (Jobbik-szórólapot osztogat):
Azért segítem a Jobbikot, mert jó a programja és a jobbikos politikusok nem korrumpálhatók. Akkor sem lesznek azok, ha hatalomra kerülnek. Sok jobbikos politikust ismerek, s nem tudom elképzelni róluk, hogy feladnák az elveiket vagy eladnák magukat.
 
Brigi & Z. Ákos

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr21771086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoli29 2010.02.20. 10:20:24

Még most sem lehet biztosan megmondani, hogy a Jobbik alul- vagy túlteljesíti majd a várakozásokat, de egyre inkább afelé tendálok, hogy a 15% a minimum, és egyáltalán nem lehet kizárni, hogy rávernek az MSZP-re is.
Hiába az a helyzet, hogy a látványos csomagolás ellenére egy lufi az egész, most lendületben vannak, és láthatóan élni is kívánnak a lehetőséggel.

Várkonyi 2010.02.20. 10:24:34

Hiteles, megbízható emberek.

Hajrá Jobbik!

@zoli29: "egy lufi az egész"

Egy ostoba fidesz - zombitól pontosan ezt vártam. Érvek nulla, odaokádik valamit, aztán azt hiszi, ő milyen jól megmondta.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.20. 10:32:55

@Várkonyi: "Egy ostoba fidesz - zombitól pontosan ezt vártam. Érvek nulla, odaokádik valamit, aztán azt hiszi, ő milyen jól megmondta." - hát, ha magának az érvnek számít , amit ideírt, akkor vagy nem tudja mit jelent az "érv", vagy ennyi tellett magától.

vizipipa 2010.02.20. 10:34:13

A Jobbik egy igényt elégít ki. Pont úgy, mint bármely más párt. A Jobbik szavazók jelentős része egykor Fideszes volt. Ma már nem az.
Lehet morfondírozni, hogy miért. Volt rá ok.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.20. 10:38:59

@Várkonyi: Most, hogy ezt leírtad, jobban érzed magad?

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.20. 10:46:57

Hiteles, megbízható ember:

atv.hu/a_nap_hirei/20100128_szdsz_mdnp_fidesz_jobbik_kalandos_uton_a_parlament_fele

Megjárja az összes pártot, ki tudja, 2014-ben már talán egyenest a roma MCF színeiben indul :)

Ui:

De sebaj, új bohócokat a cirkuszba, a maskara már megvan. Esetleg csíkos zebrán kéne belovagolnia Vonának az első plenáris ülésre, hátrafelé nyilazva. Budai Bernadett falatnyi kosztümben előadott légtorna mutatvánnyal próbálja feledtetni Furcsány bohóc leszereplését, Orbán Viktor a KDNP-t idomítva emeli meg cilinderét a nagyérdemű közönség előtt. A sátron kívül rekedt politikai zsonglőrök sértődötten fújolnak.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.20. 10:50:37

@Várkonyi:

@Várkonyi:

Hiteles, megbízható ember:

atv.hu/a_nap_hirei/20100128_szdsz_mdnp_fidesz_jobbik_kalandos_uton_a_parlament_fele

Megjárja az összes pártot, ki tudja, 2014-ben már talán egyenest a roma MCF színeiben indul :)

Ui:

De sebaj, új bohócokat a cirkuszba, a maskara már megvan. Esetleg csíkos zebrán kéne belovagolnia Vonának az első plenáris ülésre, hátrafelé nyilazva. Budai Bernadett falatnyi kosztümben előadott légtorna mutatvánnyal próbálja feledtetni Furcsány bohóc leszereplését, Orbán Viktor a KDNP-t idomítva emeli meg cilinderét a nagyérdemű közönség előtt. A parlamenti sátron kívül rekedt politikai zsonglőrök sértődötten fújolnak és a cirkusz műfajának végével rettegtetnek.

tevevanegypupu 2010.02.20. 11:05:38

Mindenesetre erdekesek lesznek majd az elso parlamenti ulesek es szavazasok. Igazandibol akkor dol majd el, ki jobbra es ki balra, ki mit szeret. Most meg csak talalgatunk, es nyolc ev tapasztalatai utan lehet, hogy agyonkomplikaljuk a dolgokat. Most valahogy ugy tunik, hogy hompolyog az egesz, es valami ragacsos massza lesz belole. Politika.(:

Bloodscalp 2010.02.20. 11:06:31

@vizipipa: elég szánalmas volt amikor EP választás után , mráz ágostonkáék azzal jöttek hogy az mszpsek szavaztak a jobbikra, leszarták hogy az mszp-jobbik kettös, legmesszebb áll egymástól politikailag

kamasuka 2010.02.20. 11:06:54

"Azért segítem a Jobbikot, mert jó a programja és a jobbikos politikusok nem korrumpálhatók. Akkor sem lesznek azok, ha hatalomra kerülnek. Sok jobbikos politikust ismerek, s nem tudom elképzelni róluk, hogy feladnák az elveiket vagy eladnák magukat."

:D Írthanám, hogy muhaha, de meghagyom másnak ...

kamasuka 2010.02.20. 11:07:30

@vizipipa:
Persze, BAZ5 Ózd, ahol az EPn leginkább taroltak, az biza ősFideszes tartomány.

kamasuka 2010.02.20. 11:10:21

@Bloodscalp:
Neked is:
BAZ5, Ózd, ahol a legerősebbek volta(to)k.

tevevanegypupu 2010.02.20. 11:14:50

@Bloodscalp:
Mindket parttol mentek a jobbikhoz, mszp-tol es fidesztol is, es altalaban a fiatalok. Ugy tunik rendet szeretnenek, munkat es kenyeret, tisztesseges kozeletet. A jobbik ezt kinalja, ugy latszik nagyobb meggyozo erovel mint a tobbiek. Es mivel a jobbikban eleg sok a fiatal, hisz nekik a sajat korosztalyuk egy resze.Igeny van erre a radikalizmusra, ezt el kell ismernunk.

Várkonyi 2010.02.20. 11:18:39

Azt írtam, hogy azért szánalmas a csávó, MERT nem írt semmi érvet.
Tudom hogy nehéz megérteni, nem is várom el senkitől.

@Herr SturmLiberator:

kuruc.info/r/6/54464/

loláb 2010.02.20. 11:22:04

Azért az EP választások eredményéből messzemenő következtetést levonni botorság.

Nekem elég sok fideszes ismerősöm akkor a jobbikra szavazott, de áprilisban mindegyika fideszre fog. Szerintük az EPs voks belefért, mert a jelentősége nulla volt, de a parlamenti választásnál komolyabb a tét, és ezért inkább a fidesz 2/3-od segítik, mint a jobbik +1-2%-ot.

Egyébként marhára kiváncsi vagyok személy szerint, hogy ez a brutális netes jobbik jelenlét ér-e valamit.

Engem személy szerint mélyen undorít, hogy nincs olyan fórum, hozzászólás, ahol az első tíz kommentben nincs legalább egy habzó zájú jobbikos, témától, portáltól függetlenül.

Véleményme szerint a jobbik szereplése szavazatszám szintjén +/-150ezer lesz az EP-s eredményhez képest.
Viszont a választási részvétel legalább 60%-os lesz, így 6-9%között fognak szerepelni.

Bloodscalp 2010.02.20. 11:23:35

@kamasuka: mi voltam én?

Ez kb olyan mintha a fidesz szavazok elkezdenének Thürmer-re szavazni...ugyanaz visszafele

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.20. 11:25:27

@tevevanegypupu:

Sőt, kiegészítenék: a Jobbik abban vitán felül előrébb van a többinél, hogy a vezetőségnek se büdös akár napi szinten az emberek közé menni, nem csak odaintegetni. Mivel normál esetben a politikusok vannak az emberekért és nem fordítva, az ilyen PR - ki hitte volna - nagyon is működik. Pláne egy válság közepén. A jó példát meg a többi pártnak se késő eltanulni.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.20. 11:26:13

@tevevanegypupu: ennyi.

@tölgy: uram elolvastam néhány hozzászólását több különböző blogon. Mézes-mázas hangnemben ír és majdnem mindenki hülye, akivel nem ért egyet. Az írásaiból kikövetkeztethető, hogy nem egy lecsúszott, munkanélküli szegény családból származik és nem sok gondja lehet a napi megélhetéssel. Nem kell leokádni (még ha szép ruhába öltöztetett hangnemben is) mindenkit.
Rengeteg észérv van a Jobbik mellett. Attól, hogy ön ezt nem érzékeli, még így van.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2010.02.20. 11:26:53

@vizipipa: a Jobbik-szavazók másik jelentős része pedig MSZP-szavazó volt. A Jobbik leginkább az egykori maszopos hídfőállásokban erősödik, úgymint Heves, Borsod, Baranya, Békés és Szabolcs megyék, nem pedig a hagyományosan Fideszre szavazó Nyugat-Dunántúlon, Bács-Kiskunban, vagy éppen a Hajdúságban.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.20. 11:32:15

@Várkonyi:

a cikk a szokásos nyaf-nyaf nyali. Saját zsivány jó zsivány. Ha bezzeg nem a Jobbik szekerét húzza valaki, sokkal kevesebbért azonnal indul a mocskosbüdösciánistablablabla.... de amíg a dzsobbiknak dolgozik, addig bezzeg nem gond a házasságszédelgés, egyházszédelgés, pártszédelgés. Nyöhe. Hitelesség a javából.

Bloodscalp 2010.02.20. 11:34:31

@Herr SturmLiberator: a '90 évek elején
ez még nem PR volt, önkormányzati választáson tök normálisan végigmentek a településen az önkormányzati képviselök és elbeszélgettek az emberrel, hogy mi lenne a jó stb...

heima (törölt) 2010.02.20. 11:34:52

@Bloodscalp: a létezésed az igazán szánalmas

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.20. 11:36:21

@loláb:

vigyázz, az EP választás rendszere más és a Jobbik a széthulló MSZP-ből is táplálkozik, főleg a leszakadó régiókban. Pont onnan söpörtek be először kopicédulákat most is. Pláne, hogy a napi problémák arrafelé nem szüntek meg az EP után se.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.20. 11:39:28

@Bloodscalp:

hja, azóta meg zárt ajtók mögött beszélgettek egyesek az öszödi kormányüdülőben lopásrólcsalásrólhazudásról, hangoztatva, hogy a nép majd ha tüntet úgyis megunja... az illető meg tuti befutó helyen van az MSZP listán.

Bloodscalp 2010.02.20. 11:40:03

@heima: én is szeretlek téged béby:)

Bloodscalp 2010.02.20. 11:42:04

lehet rosszul emlékszem az '90 elött volt?:)))

Watchman 2010.02.20. 11:57:16

Nem értem, hogy mi alapján állítja az összes jobbikos, hogy a jelöltjeik aztán nem korrumpálhatóak... Kitöltöttek egy kérdőívet belépéskor, és kipipálták, hogy ők aztán soha? Minden pártban lehetnek fekete bárányok. Választáskor legyen már a program a lényeg, nem az ilyen "becs' szó jó leszek" marhaságok.
A Jobbik programját meg sikeresen kiértékelték már: mitigernek.hu/
Erről vajon írni fog majd a kuruc? Vagy annyira nem büszkék rá. :)

loláb 2010.02.20. 11:59:08

@Herr SturmLiberator:
"vigyázz, az EP választás rendszere más"

Tudom, pont azt mondom, hogy nem lefordítható az eredmény parlamenti mandátumra.
A jobbik hiába kapna esetleg országosan 10-15%-ot, egyéni mandátumra szerintem esélytelenek, vagy nagyon maximum 1-2 jöhet nekik össze.
Jó szerepléssel a kompenzációs listán osztozhatnak maj a szocikkal, illetve a területi listákról vihetnek mandátumot, már amit a fidesz meghagy.

Nomeg azért, mert szerintem minimális tartaléka lehet a bizonytalanok körében, hiszen elég erőteljes indulatokat jelképez a jobbik, és ez nem a bizonytalanok, az utolsó pillanatban döntők számára vonzó.

Pont ezért gondolom, hogy hiába mérik most 10%körülire a jobbikot, most a részvételt jelzők száma 50%körüli, ami biztosan 60%fölé fog menni, és abból a 10% növekményből szerintem elhanyagolható lesz az, aki a jobbikra szavaz.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.20. 12:05:09

Az mszp-szdsz kuturdroidok rendesen megcsinálják a Jobbiknak a 15%-ot, figyeljétek meg.

Ennyi rettegés és rettegtetés után az embernek kedve volna a Jobbikra szavazni, ha nem volna már is a fejében, ha nem vágyna egy nyugodt kormányzati időszakra, amiben kilábalunk végre a jelenlegi romhalmazból.

iMan 2010.02.20. 12:07:14

"Dani, hosszú hajú srác, fekete kabátban, végzős egyetemista, (Jobbik-szórólapot osztogat):
Azért segítem a Jobbikot, mert jó a programja és a jobbikos politikusok nem korrumpálhatók. Akkor sem lesznek azok, ha hatalomra kerülnek. Sok jobbikos politikust ismerek, s nem tudom elképzelni róluk, hogy feladnák az elveiket vagy eladnák magukat."
Dani,a jövendőmondó... :D

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.20. 12:07:47

@tölgy:

Thx a tippet, de egy troll, pláne nemhogy HSL nem arról ismerszik meg, hogy szabályokhoz tartaná magát! Uga-uga-uga! :)

negeev 2010.02.20. 12:13:31

@Bemmbemm: Azonban, rengeteg észérv van a Jobbik ellen.

A legkülönlegesebb jellemzőjük az összes Jobbikosnak, hogy nem éppen a normális párbeszédre helyezik a hangsúlyt.
Több, a Jobbikot támogató ismerőssel is beszéltem már, de rövid időn belül teljesen megölték a kommunikációt. Állandó zsidózás, igazmagyarozás, kapitalista tőke és ezekhez hasonló elmés témákkal csak felhúzni tudtak.

A Jobbikba azok az MSZP-sek és Fidesz-esek mentek, akik a klasszikus véresszájú híveik voltak a pártjuknak.
A Jobbik-nak ők a fő profilja.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.20. 12:15:11

@loláb:

Ez szép és jó, ámde nem véletlenül utaltam a cédulagyűjtésre: a Jobbik kb 3x annyit szedett össze eddig, mint az Mszp. Ebből elég kézzelfoghatóan lehet a tendenciára következtetni. És hiába viszi majd kvázi mindenütt az első helyet az Fidesz, ha a jobbik több helyen lesz második befutó, mint az Mszp, akkor bizony a parlamentben sem Házmestery lesz az ellenzék vezére.

Horgos Eszter · http://tamadohattyu.blog.hu/ 2010.02.20. 12:16:31

undorground. sok a jelmezes macskajancsi...

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.20. 12:18:18

@negeev: ahogy mondja. A Jobbik A nagybötűs protesztpárt, ergo sima elhatárolódó retorika helyett a kiváltó okok orvoslása az egyetlen út.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.20. 12:19:42

@tölgy: pedig én vállalom! Anno a berlini falbontás óta nem volt ilyen pezsgő közélet, ezt bűn kihagyni. Dagasszuk a sarat, majd csak vályogtégla lesz belőle!

negeev 2010.02.20. 12:29:41

@Herr SturmLiberator: Különben tényleg érdekes, hogy ameddig még ismertem MSZP-seket és SZDSZ-eseket, addig velük inkább tudtam értelmes vitát folytatni, mint az újdonsült Jobbikosokkal.

Persze, most már az SZDSZ-es ismerősök kiábrándultak a politikából. :D

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.20. 12:33:21

@negeev:

"Persze, most már az SZDSZ-es ismerősök kiábrándultak a politikából"

Avagy a mutyiból kimaradt naiv lilagőzös rész éppen lehetmáshogy képzeli el, az irányzatuk hazai értelmezésének szinte összes hibáját ismételve :)

negeev 2010.02.20. 12:35:20

@Herr SturmLiberator: Pontosan. Az a másik út, amit választottak 2010-re.

Korinna 2010.02.20. 12:37:16

Azoknak az egykori fidesz szavazóknak, akik most a jobbik mellett állnak, el kellene gonolkodniuk, h. a jobbik milyen ÉRTÉKet képvisel...nehéz kérdés....:)

loláb 2010.02.20. 12:54:05

@Herr SturmLiberator:
Nézd, minden összefügg. A 750 kopogtatócédulát összegyüjteni egy 5-10% körüli pártnak, aminek a választói annyira lelkesek, mint a jobbiké, nem nagy kaland. A szoci szavazók nyilván mostanában kevésbé rohannak, hogy a kopogtattócédulákat a pártjuknak adják, de ha jön a választás napja, elég sokan rá fognak jönni, hogy talán mégis el kéne menni választani, és behúzzák az ikszet a szocik mellé.

Szerintem a jobbiknak 350-650 ezer szavazója lesz, az mszpnek pedig 1,1-1,4 millió. A fidesznek pedig részvételtől függően 2,2-3,2 millió.
És még lesz kb 350 ezer egyéb szavazat, mdf-szdsz, meg LMP, meg a többiek, munkáspárt, szocdemek, de ők más párt nem jut be.

És szerintem mindentől függetlenül az MSZPnek lesz több második helye. Persze a jobbiknak is sok lesz, főleg északkeleten (ott akár még 1-2 egyéni mandátum is kinézhet neki), de a kompenzációs listán való szerepléshez az fog sokat számítani, hogy az evk-ek többségében körülbelül 15-25-50 lesz az eredmény a jobbik-mszp-fidesz javára.

Thulsa Doom (törölt) 2010.02.20. 13:10:27

@Korinna:
Azok az egykori fidesz szavazók elgondolkodtak, hogy a fidesz milyen értékeket képvisel. Ezért vannak most a jobbiknál.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.02.20. 13:10:56

@Gasper:
@Herr SturmLiberator:

Én ugyan nem bánom, ha viszik az MSZP szavazókat, gloire elmélete szerint ez jól jöhet. Van ugyan vitám ezzel az elképzeléssel, de ezt majd máskor.
Engem az bosszant, hogy a Jobbik újabban a hagyományos Fidesz bázist igyekszik erodálni egy olyan üzenettel, amelynek a lényege, hogy Orbán eljátszotta a hitelét, mert nem csinált forradalmat.
Szeretném felhívni a figyelmet arra a kétségbevonhatatlan tényre, hogy a Jobbik sem csinált forradalmat. Emlékeztetni szeretnék arra, hogy a Jobbik is igyekszik betartani a jogállamiság minden előírását. Mikor volt utoljára demonstratív, nyilvános gárdademonstráció? A közzétett választási program lényegileg egy kommunikációs kísérlet arra, hogy
a radikális ötletvihart jelen világrend terminológiájával adják elő, ily módon a rendszeridegenség vádjait kivédjék. Arra is szeretnék emlékeztetni, hogy ma a Jobbik sem tesz mást, mint hogy a mélyebb rétegű diskurzusaiban túlhaladottnak ítélt parlamentáris jogállam pozícióiból akar minél többet megszerezni, a választás erről szól, nem másról. Nem tesz többet lényegileg tehát, amit a Fidesz is tett eddig, és amit a Fidesz esetében elégtelennek ítél.
Retorikájában, mélyebb rétegű kommunikációjában persze nagyon radikális, csakhogy ez korlátozott értékű, mivel nincs reális kényszere annak, hogy belátható időn belül ezt egy kormányzati politikával kelljen összhangba hozni.

A jobboldal jobbszárnya szereti viszont ezt a beszédmódot, és most arra megy a játék, hogy morális kényszerhelyzetbe próbálják hozni azokat a választókat, akik ezt a fajta kommunikációt hiányolják a Fidesz esetében.

Én viszont változatlanul bízom a radikális jobboldali választók többségének józanságában.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.20. 13:25:20

@Elpet:

Ohó, jó hogy mondod, van egy kis bökkenő a Jobbik retorikájában, ugyebár:

1. Orbán áruló, mert nem csinált forradalmat Öszöd után.

csakhogy

2. Vona se csinált, hisz a parlament rohamozására buzdító Budaházyval szemben hazavezényelte a Gárdát a Civil Összefogás 2009 áprilisi demóján.

Azaz: ha a fidesz betartja a jogállami kereteket, az gyávaság. Ha a jobbik tartja be, a bölcs stratégia, mert majd hát szavazd be őket és úgy lesz radikális fordulat.

Aha.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.02.20. 13:26:11

@Elpet: Emlékeztetnélek, hogy Jobbik 1 éve gyakorlatilag még nem létezett.
A Fidesz és a Jobbik erejét ilyen módon összehasonlítani egyszerűen groteszk.

Csak 2 példa: Vikiéknek ott van a mentelmi jog, Vonáéknak nincs.Vagy: Vikiék csak kaptak vastag pénzeket a Strabagtól Vonáék meg nem.

A Fidesztől erős ellenzéki pártként vártuk el a forradalmat, és hasonló helyzetben ugyanezt várnánk el a Jobbiktól is.

teknős 2010.02.20. 13:31:20

@Herr SturmLiberator: Jobbikos szabály:
1. Amit ők mondanak az az igazság.
2. Ha mégsem, akkor az első szabály lép életbe.

Balóné nagysasszony elintézte, hogy a homokosok beleegyezési életkora lemenjen 14 évre, 18 -ról. Magyarázat, igen, mert azt szerette volna elérni, hogy a hetero kapcsolat is 18 év legyen.

Vagy mindent elérnek, vagy semmit. Ezért aztán minden esetben semmit, de erről mindig más tehet. Ők ugyanis tökéletesek.

teknős 2010.02.20. 13:33:11

@TaTa86.: Egy frászt. Vona RFE-nek már 2006-ban vázolta a programot. Pontról pontra kidolgozott menetrendje volt. És pénze is hozzá.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.20. 13:37:15

@TaTa86.: ki a nátha vár el forradalmat?
Aki annyira szeretné, az kezdjen bele. A forradalmat nem szokták "elvárni". AZ a nyugdíj és az ösztöndíj, amit elvárnak.

Uramatyám.

Ahogyan elnézem a képen látható funkcionális analfabélákat, leginkább a polcmanagerség az a feladat, amit önállóan el tudnak végezni. Ezek a sans-culottes képesek bonyolult és hatalmas szervezeteket működtetni?

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.02.20. 13:37:42

@TaTa86.:

Én nem várok forradalmat senkitől, de ez egy másik történet.

Viszont vigyázz, mert ebben a gondolatmenetben elköveted azt a hibát, hogy egy reményekben szereplő Jobbikot állítasz szembe egy valós Fidesszel.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.20. 13:41:06

@TaTa86.: pedig ezek a tények, gyenge vagy sem. Nem tisztem a többi pártot mentegetni, de hajlamos a Jobbik is sokszor olyasmivel másokat vádolni, amit maga is simán bevállal, avagy saját tagjainak elnézi. De az persze nemzeti alapon más!

Sőt, a saját logikában van egy bumeráng: a mentelmi jogra hivatkozol. Csak mentelmi jog birtokában, erős ellenzékként lehet forradalmárkodni? Forradalmak tudtommal a hatalmon kívülről indulnak, attól lesz forradalom, nem-e?

Ha viszont a Dzsobbik ennyire pedánsan tartja a fújos demokrata regulát, akkor nem lenne szerencsésebb "radikális" helyett a "becsületes" párt imázsát előtérbe helyezni? A szabályokat betartó forradalmár az nekem kissé nyöhehe, olyan magyarosan abszurd.

No mindegy.

táltos 2010.02.20. 13:41:22

@vizipipa: De leginkább olyan fiatalok, akik se a fideszre se, más pártra nem szavaztak és sok első szavazó is rájuk fog szavazni.
Hihetelen potenciál van még a Jobbikban és ez elég ijesztő! Mármint az, hogy ennyire rövid idő alatt (kb. 4 év) egy párt ennyire fel tud jönni a semmiből.
De még az mszp sem tette le a fegyvert. Szerintem egyalátalán nem lefutott a meccs. Alapvetően az a véleményem, hogy 3 párt közül bármelyik nyerhet. Elég egy "szingli-hordázás", vagy egy "köteles-beszéd kreálás" vagy más egyéb botrány, amit a többi párt felfújhat.

tevevanegypupu 2010.02.20. 13:43:48

@Elpet:
Egyetlen egy dolgot varnek a Jobbiktol, de azt nagyon: ha ebben segit a fidesznek, felolem nyugodtan vehet el par szavazot is toluk. Az elmult nyolc ev kormanyzatabol azoknak a politikusoknak a mentelmi jogat sziveskedjen segiteni megszavazni, akik meglehetosen ketes manovereket hajtottak vegre, es az ugyeszseg is ugy iteli meg, hogy erdemes targyalni rola.
Ha ebben segit, akkor meg mindig nem egeszen egyertelmu, hogy ki mellett allnak, de egy valasztasi igeretuket mindenesetre teljesitik.

reality 2010.02.20. 13:47:47

@TaTa86.:
"Jobbik 1 éve gyakorlatilag még nem létezett"
Egy év nagyon sok idő. Sőt az EP-választások óta Vona legalább 400 ezer emberre számíthatott volna a "forradalmához".
"Vikiéknek ott van a mentelmi jog, Vonáéknak nincs."
Aha, tehát csak a szátok/szájuk nagy. Forradalmaskodni csak mentelmi joggal a zsebben. Mindenre van kifogásotok. Ez egy vicc.
Nem vagytok ti tudathasadásosak?

vizipipa 2010.02.20. 13:48:09

@Gasper:
Nem szokásom túlságosan leegyszerűsíteni a képet. A kivételek közé tartozik az amikor egyetlen ok van.

"A Jobbik leginkább az egykori maszopos hídfőállásokban erősödik..."

Ezen az alapon Budapest lenne a Jobbik erőcentruma, de nem az. Próbáld megmagyarázni miért! Rá fogsz jönni, hogy a magyarázatod nem stimmel.
A Jobbik ott erős vidéken ahol rossz a közbiztonság. Ez persze csak 1 ok, de biztos nem az utolsó.
Az eddigi koalícióból sokan hiányolták a nemzeti karaktert is és ez mondjuk a Fideszt sem feszíti szét.
A mezőgazdaság EU támogatása egyértelműen a hazai nagybirtokrendszernek kedvez nem a családi gazdaságoknak. A Fidesz ez ügyben sem vert túl sok tam-tamot. A Jobbik álláspontja meg egyértelmű ez ügyben.
A korrupció ügyében sem szűzlány a Fidesz. A Jobbik helyzetéből adódóan (még) az.
Vidéki cetligyűjtők beszámolói világosan mutatják a helyi kiskirályok tevékenységét, ezek pedig döntően Fidesz/MSZP-s kis királyságok. Protest ez ellen is van.

Arra egyébként szívesen fogadnék elméleteket, hogy miért ilyen hülye az MSZP. Az EP választások világosan jelezték, új helyzet van, lépni kell. Nem tették.
Két egyszerű témával - közbiztonság, korrupció - az MSZP sokat javíthatott volna a helyzetén, de kommunikáció szintjén is alig jelent meg. Nyakó többet foglalkozott Mádi ejtésével - ami vidéken senkit sem érdekel - mint a közbiztonsággal. A korrupciót mondjuk lehet érteni, érintettek ezért csak annyira telik: nem mi vagyunk Hagyó.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.20. 13:48:58

@negeev: VÁÁÁÁÁÁÁHÁÁÁÁÁHÁÁÁÁHÁÁÁÁÁHÁÁÁ

"A Jobbikba azok az MSZP-sek és Fidesz-esek mentek, akik a klasszikus véresszájú híveik voltak a pártjuknak.
A Jobbik-nak ők a fő profilja. "- te meséld már el nekem, hogy a fórumozók nagy része mi ezen a blogon, ha nem véresszájú Fidesz szavazó. Akkor itt mindenki ment a Jobbikba?

Na akkor egyet tisztázzunk: rengeteg olyan ember van, akinek csak a fröcsögés számít, rengeteg a primitív, rengeteg a szkinhed stb stb stb, de nem ők alkotják a szavazók többségét.

Szegedi Csanád annyit mondott egy fórumon (persze ilyen mondatok nincsenek nagy betűvel kiemelve a cikkekben itt sem): "Nem rossz az, amit a Fidesz akar, csak kevés."- na pont ezért szavazok ÉN személy szerint a Jobbikra, mert nekem is ez az álláspontom.

Ajánlom Király András cikkét a Barikádon. Feltett egy értelmes kérdést Kövérnek. Mit válaszolt rá? Semmi értelmeset. Ha az igazat mondta volna, akkor azon a fórumon elvesztették volna szintre az összes résztvevő szimpátiáját. Inkább kretén volt, így csak kb 1 tucatot veszítettek.

2 fideszes polgármestert szavaztunk meg és 2 teljesen más összetételű, de Fidesz többségű képviselő-testületet a városunkban 2002-napjainkig. Megmutatták helyi szinten, hogy mit tudnak. Semmit. Sőt szégyen az önkormányzatunk működése. Az ő tevékenységük is elősegítette, hogy váltsak.

Aki azt mondja, hogy nem korrumpálható egy jobbikos politikus sem a jövőben, az gyökér. Pont olyan elvakult balfasz, mint sok szavazó a Fideszben is. Ezen kár tépelődni.

Egy probléma van: aki normális hangnemben akar beszélni, sokszor azt is lemocskosvéreszájújobbikosozzák. Ezért emeltem fel a hangom a múltkor is pont ezen a blogon.

Thulsa Doom (törölt) 2010.02.20. 13:49:19

Itt egy érv, hogy miért szavaz valaki a jobbikra!: www.youtube.com/watch?v=WMEWpLi_iQI

A fidesszel az a legnagyobb baj, hogy unalmas. Húsz év alatt már minden volt, liberális, polgári, nemzeti, szociálisan érzékeny... Ma pedig már egyszerűen csak unalmas.
De nyilván nem vagyunk egyformák. Valaki még ma is élvezi a Szomszédok című teleregényt. Én nem. És nem vagyok egyedül.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.20. 13:50:59

@tölgy:

Most ippeg a kuruczok védelmében felszólalva:

"Ezek a sans-culottes képesek bonyolult és hatalmas szervezeteket működtetni?"

Igen. Bizony. A régi mondás szerint profik építették a titanicot és amatőrök noé bárkáját. Tudjuk, melyik süllyedt el és a politikában is ez érvényes.

Hiába van egy profi agytrösztös párt, ha azt vezetése a realitások figyelmen kívül hagyásával teljes gőzzel nekiviszi a jégyhegynek. És amikor jön a vízözön, akkor a nép szívesen menekül annak a pártjának az amatőr bárkájára, aki vette a lapot és az igényt a ladik összetákolására.

Ez is lesz a Jobbik vízválasztója. Ha és amennyiben elcsendesedik a vihar (a válság), sokan leszállnak okafogytán a hajójukról. Avagy ha túl sokan mennek fedélzetre, a sokféle hátterű utast nem bírja a barkácsolt szerkezet és széthullik. Nem ússzák meg a saját hosszú kések éjszakáját, Budaházyt már finoman ejtették is. A forradalom jegyében, gondolom. Hitelesen.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.02.20. 13:54:55

@tevevanegypupu:

Hát ez az alap. Furcsa is lenne, ha ezt nem tennék.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.20. 13:55:41

@Thulsa Doom: "Azok az egykori fidesz szavazók elgondolkodtak, hogy a fidesz milyen értékeket képvisel. Ezért vannak most a jobbiknál. "-fut, cselez, lő és GÓÓÓÓÓL!

Mélyen egyetértek.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.20. 14:00:40

@Thulsa Doom:

Nevezz hülyének (bevállalom), de én azért szoktam időnként valakire, vagy valaki ellen ikszelni, hogy menjen az ország. Nem pedig az izgalmasság miatt. Arra ott a pina.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.20. 14:04:53

Na ezt ne vegyétek trollkodásnak, de nem tudok egy kommentben mindenre válaszolni, annyi "érdekes" dolgot írtok.

@Elpet: "Engem az bosszant, hogy a Jobbik újabban a hagyományos Fidesz bázist igyekszik erodálni egy olyan üzenettel, amelynek a lényege, hogy Orbán eljátszotta a hitelét, mert nem csinált forradalmat.
Szeretném felhívni a figyelmet arra a kétségbevonhatatlan tényre, hogy a Jobbik sem csinált forradalmat."

Ha a Jobbik csinált volna egy "forradalmat" (amire maximum a tavalyi választás után volt lehetősége), akkor ma nem kellene azon vitatkoznunk, hogy Fideszre vagy Jobbikra szavazzunk. Mert nem lenne Jobbik. Viszont a Fidesznek volt és van egy olyan tábora, akik ezt sikeresen véghezvihették volna. Csak egyszerűbb volt még 4 szar évet kivárni. Mi meg lassan éhendöglünk. Ha a Jobbik nem tartja be legalább egy részét az ígéreteinek és ugyan azt fogja csinálni, mint a mostaniak, akkor én leszek az első, akik leugatják őket.
De arról meg tényleg felesleges beszélni, hogy ki milyen lesz(mert mostanában ez a fő érvelés: " majd a Jobbik is lopni fog"), mert senki nem lát a jövőbe.

Továbbra is bízom egy erős Fidesz kormányban, hogy kivezesse a szarból az országot, de szükségét látom, hogy egy megkerülhetetlen Jobbik ott álljon mellette. Ha meg azt állítja a Fidesz, hogy így nem lehet kormányozni, akkor menjen a picsába. '98-tól egy szedett-vedett koalícióval tudtak normálisan kormányozni?

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.20. 14:05:45

@Bemmbemm:

Ha a saját faluban, városodban balek a fidox, arra ott az önkormányzati választás hamarosan. Szavazz másra aztán vagy jobb lesz, vagy nem. Az országgyűlés azért más tészta és 1998-2002-ben korrekten alakult a nemzetgazdaság, itt vitán felül jó referenciája van a Zördögpatásnak.

Bloodscalp 2010.02.20. 14:09:50

a jobbik netkommandó betalált:)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.02.20. 14:14:05

@reality: Annak a 400ezernek a többsége protesztszavazó volt. A jobbikos "keménymag" jóval szűkebb.
Továbbá semmilyen legitimitása nem lett volna a Jobbiknak elüldözni Bajnait. Egy EPn elért 15% erre nem jogosít fel. (Az OGY választásokon elért 42%, és a közv kutatások alapján abszolút többség viszont igen.)

@teknős: Mennyi pénze? A két nagy párt 10-10milliárdot költött kampányra, ehhez képest hol áll a Jobbik?
Létezésnek pedig a MIÉPpel elért 2.2%ot én nem nevezném.

@Elpet: Jogos. A "forradalom" szót idézőjelbe kellett volna tennem. Én az előrehozott választások kiharcolását vártam a Fidesztől, ami természetesen nem forradalom, és sajnos nem is ellenforradalom. Ez viszont nem olyan valóságtól elrugaszkodott felvetés, pl Olaszországban, mintha lett volna erre példa.

@Herr SturmLiberator: Tőled is elnézést kérek. "Forradalom" idézőjelben.
Az előrehozott választások kiharcolását értettem ez alatt.

Így viszont remélem már érthető mire akarok kilyukadni, és az is miért nem lehet a Jobbikon ezt számonkérni. Továbbá az is világos, miért nincs értelme fél évvel a választások előtt hőzöngeni. (Bár Vona azt mondta az EPválasztások után, hogyha Viki az utcára megy, megy ő is. De ez nyilván blöff volt.)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.20. 14:14:46

@vizipipa:

"Arra egyébként szívesen fogadnék elméleteket, hogy miért ilyen hülye az MSZP"

Egyszerűen azért, mert tényleg hülyék. Magyarországon meg alapvonás, hogy soha senki nem ismeri be, ha hibázott. Arról nem is beszélve, hogy egy párt az hazánkban alapvetően egy vezetőség szavazóbázissal. A vezetőségnek meg a saját hatalma a fontos. Öszöd után az MSZP vezéreket kellett volna azonnal kivágni mind, a párt érdekében. De hát ha a vezetés maga a párt... csupa lekenyerezett káderrel alatta, akkor nem változik semmi. Persze a szavazóbázis ilyenkor el kezd hátat fordítani és keres mást.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.20. 14:17:52

@Herr SturmLiberator: De olvastál te olyat tőlem, hogy valaki ne szavazzon a Fideszre, mert szarszemétszaralakok?

Egyes politikusait akkor is rühelltem, mikor benne voltam a levesben. Azokat most sem bírom.

Igen 1998-2002-ig volt a rendszerváltás után az eddigi legjobb négy év és ezt a Fidesznek köszönhetjük, aki ezt tagadja (magamat ismétlem) gyökér.

Csak azóta eltelt 8 év, "elbalfaszkodtak" 2 kampányt, épp most fáradoznak "elbalfaszkodni" a 3.-at, csak annyi a különbség, hogy ezt a választást már igazi művészet lenne elveszíteni.

És azt ne keverjük össze, hogy valaki szidja egy párt politikusait azzal, ha a szavazóikat is lépten-nyomon tapossák minden oldalról.

Nem akarok itt a fentiekből idézni senkitől, de egyes vélemények már olyanok, mintha csak degenerált, autista, szellemi hátrányosok szavaznának a Jobbikra. És ez nem rólam állít ki szegénységi bizonyítványt.

Tündér_Lala 2010.02.20. 14:17:54

Az mszp leírta magát a baloldalban hívő embereknél is, mert viágosan bebizonyította, hogy a nemzetközi nagytőke gátlástalan kiszolgálója.

Az emberek az ország állapotát és saját helyzetüket érzékelve dühösek és itt válik kétfelé a szavazótábor. Ki ne ábrándozna arról, hogy a hülye (mindent elkúró) fönököket pofán vágja a külső követelődző partnerekre rávágja az ajtót. A célszerű magatartás azonban az,(szerintem) hogy olyan vezetőt válasszunk aki tárgyalásokkal, ügyes kompromisszumokkal, a külső partnerek (ha úgy tetszik) versenyeztetésével kivezet bennünket a bajból. Vagyis ez az ösztönös (de jól esne) viselkedés és a racionális megfontolás közötti választás. A racionális megfontolás híve vagyok.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.20. 14:18:44

@Herr SturmLiberator: jó hasonlat.
Noé kezét vezette az Isten, a túlélésre rendelte.
Ha Páncélvonaték is Istenre hivatkoznának, akkor nem sans-culottes, hanem puritánok lennének. Mondjuk, az is gáz lenne.

A Jobbik és a "mérges magyarok" nem képesek kormányozni, egyiket sem szeretném felelős vezetőként intémény élén látni. Gondoljon Rákosi-Kádár "vezetőire".

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.20. 14:20:13

@Thulsa Doom: ok, ha unatkoznak olvassanak, de ne a politikával, ne a mi életünkkel szórakozzanak.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.02.20. 14:20:36

@vizipipa: "Arra egyébként szívesen fogadnék elméleteket, hogy miért ilyen hülye az MSZP."
Nekem erre két magyarázatom van:
1) A kádári kontraszelekció. Kifejezetten közepes tehetségű, zsarolható szar embereket kerestek a hatalomba. Nem csodálkozhatunk tehát, hogy alapból debilek.
2) Szervilizmus über alles! Eddig Moszkva volt a vátesz, most Brüsszel. Egyszerűen jellemtelenek ahhoz, hogy önálló érdekeket képviseljenek, seggnyalás helyett. Cigányozhattak volna, dobott volna egy 5öst a népszerűségükön, de erre fizikailag képtelenek.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.20. 14:23:07

@Bloodscalp: semmi közöm a Jobbikhoz, azon kívül, hogy radikális volt és lesz a gondolkodásmódom valamint a blogunkon, amit egyébként nem sokan ismernek (ergo nem zavar sok vizet), próbálom segíteni tőlem telhetően a jobbik kampányát (ami remélem még megengedett ma Magyarországon).

Fidesz "kommandó" voltam: Keller képviselő úr szervezésében több nyugdíjas klub bálon megjelentünk és narancssárga cserepes virágokat osztogattunk. Néhány vén komcsi meg a szemével 3-szor megölt közben minket.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.20. 14:26:00

@TaTa86.: sört rá. Amúgy az előrehozott választás kikényszerítésére meg egy országos összehangolt sztrájk kellett volna, de a taxisblokád óta tudjuk, az se hoz feltétlenül eredményt. Vagy persze az erőszakos forradalom ááááámde:

Annak nagy rizikói vannak. Ugyebár Öszödnél a hazudozáson felül a gazdaság siralmas helyzete is kiderült. Nomármost ha egy forradalom elsöpri a régi kormányt, attól még jó ideig bizonytalanság van és az auchan/tesco helyett pont az itt termelő cégek húztak volna el elsőként, a nemzetközi piacokon iszonyatosan ingadozni kezdene a forint, ami meg mindenkinek betesz.

Békés úton meg ugyebár nem lehetett rábírni a maszopot a távozásra, ez persze visszaüt nekik most alaposan. A "következmények" nélküli ország a balos szavazóknak se érdeke, nem véletlen, hogy még Budapest is rohamosan narancsosodik és a valaha vörös Csepel is egyre nagyobb Jobbik bázis.

Thulsa Doom (törölt) 2010.02.20. 14:27:33

@Herr SturmLiberator: Pina és pina közt is óriási a különbség. Az egyik izgalmas a másik unalmas.
Az itt írogató fidesz-fanok olyanok mint az agyonbotoxozott, plasztikázott vén ribancok, akik azt hiszik, hogy harcolhatnak az idővel. Hiába minden erőlködés aminek lejárt a szavatossága az már sohasem lesz a régi.
A fidesz meglátásom szerint 2002-ben volt a csúcson. Az elbukott választások utáni időszakban. Nem a választók számát tekintve, hanem dinamizmusban, erőnlétben. Akkor alakultak az azóta kiherélt polgári körök, még megvolt a lelkesedés és valaiféle szellemi pezsgés.
Mára ez teljesen megszűnt, csak szánalmas erőlködést látok a pozíció és a status quo fenntartására, mint aki székrekedéssel küzdve összeszorított fogakkal nyög a budin. Ez pedig kevés. Kurvára kevés.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.20. 14:31:27

@tölgy: "ok, ha unatkoznak olvassanak, de ne a politikával, ne a mi életünkkel szórakozzanak. "

Erről beszéltem önnek fentebb is uram. Ne ön vagy más akarja már nekem vagy a többi szavazónak meghatározni, hogy mi a jó az országnak, kire szavazzunk, ki hülye és ki nem.
Még demokrácia van, majd mi döntünk magunktól.
(Annyit még elfelejtettem leírni, hogy fentebb vicces volt olvasni, hogy az SZDSZ-es és MSZP-s fórumozókkal milyen jó volt beszélgetni, hozzánk képest.)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.02.20. 14:37:18

@Herr SturmLiberator: A forradalom szót szerintem ne használjuk.
Egy előrehozott választások kikényszerítése lett volna teljesen reális. Az eszközökben pedig valóban lehet válogatni. Nem muszáj rögtön ráereszteni a fideszes nagymamákat a rohamrendőrre...

De éppen ezért nem is kell a következményeket túldramatizálni. Lett volna egy új választás, fidesz győzelemmel, erős mszpvel, és bejutó szdsszel.

Az mondjuk igaz, hogy a mostani helyzet jóval kedvezőbb pártpolitikai szempontból. De ennek elég durván meg fogjuk fizetni az árát. (Pl 2011ben 1.100milliárd forintot.) Én nem vagyok biztos benne, hogy megérte. Sőt, a gyávaság, és a lustaság a legtöbbször megbosszulja magát.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.20. 14:39:03

@Thulsa Doom: ebben van ráció, hisz a polgári kőrösdi volt az első példa arra, hogy egy párt komolyan vette a tagságot. Nem ártana ilyesmit fellendíteni bármilyen pártnak, hisz így élet és emberközelibb lesz, több a visszacsatolás. Az más kérdés, hogy SZVSZ a jobbik esetében is egyre erősebb a központi irányítás és bekövetkezik az a pillanat (már ha nem történt meg), amikor a vezírek szavainak visszaböfögése lesz a helyi szervezetek egyetlen szent feladta.

Meglássuk. A szellemi pezsgés pedig köll, az ilyen mentén alakuló "grassroots democracy" sikersztori, pölö Svédországban minden párt erősen épít a saját kis polgári köreire.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.20. 14:42:43

@TaTa86.: ismétlem, békés úton a istennek se ment el az öszödi böszme... sajátjai rakták hátrább 2008-ban nagy nehezen és most gyünne vissza. Pedig minimális ésszel az mszp kivágja végleg a sleppjével együtt, hogy tiszta lappal indulhasson. Nem tették, nem teszik.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.20. 14:57:00

@Herr SturmLiberator: és ha a slepp helyett másik ugyanolyan sleppet állítanak a párt élére, akkor hitelesebbek és becsületesebbek lesznek?

Tündér_Lala 2010.02.20. 14:57:54

@Bemmbemm: Megértem én a dühös embereket csak a tapasztalat azt mutatja, hogy a megfontolt cselekvés nagyobb esélyt nyújt a kilábalásra. Ez a megfontoltság tűnhet gyávaságnak, megalkuvásnak, de a cél - az ország újjá építése, élhetővé tétele - megéri.
Így gondolom, még akkor is, ha egyes dühös emberek droidnak gondolnak (és ezt nem mulasztják el minden alkalommal közölni is). Azt gondolom azonban, hogy ha szükség lesz rá, akkor ezeknek a dühös embereknek a jobbikos akciókban megtapasztalt önzetlenségére szüksége lesz az országnak és arra számítani is kell. Ezért én nem kiabálok kígyót békát, mert a célunk azonos, csak a követendő módszert illetően vannak eltérések a gondolkodásunkban. Ezt szerintem érdemes megfontolni.

teknős 2010.02.20. 15:03:02

@Thulsa Doom: Te egy idióta vagy. Én semmi mást nem várok el a politikától, csak azt, hogy unalmas legyen. Unalmas és kiszámítható. Nem kevesen vagyunk olyanok, akiket 2002-ig csak egy bizonyos szintig érdekelt a politika.

Van egy kínai átok: legyen érdekes az életed!

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.02.20. 15:03:45

Felesleges ez a fidesz-jobbik szembenállás,és feszültség szítás .Inkább örülni kellene ,hogy a turbó-érdek-ballib hadtest történelmi vereség szélén áll politikailag,pénzügyileg ha nem hülyék biztos nincsenek elveszve(sajnos!),azon kell dolgozni közösen(!) ,hogy nehogy legyen 4 év múlva egy kámbekk!!!

Tehetetlen Dodó 2010.02.20. 15:04:08

@tevevanegypupu: @Elpet: Mégis sokan hajlamosak feltételezni, hogy nem ezt tennék.

Bloodscalp 2010.02.20. 15:09:02

@Bemmbemm: és mit vársz? mit fogtok elérni? már a jobbik

teknős 2010.02.20. 15:09:17

@TaTa86.: Ébredjél már föl!
A pártfinanszírozás kapcsán is kétszínű a Jobbik. Amikor a ti kiadásatokról van szó, akkor mindent Pista bácsi és Mari néni ad össze. Ha más pártról, az milliárdokat költ ugyanarra.

Síránkoztok, hogy a Fidesz aktivisták lerabolják az ajánlási szelvény piacot, de az smafu. Egy fideszes nem áldoz a pártjáért csak ti. A véresszájú jobbikos, áldoz, a véresszájú fideszes nem.

Komolyan mondom, hogy az nagycsoportos óvodás fiam differenciáltabb képet alkot a világról, mint ti.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.20. 15:10:15

@Bemmbemm: Fletóhoz képest mindenképpen. Persze ez még elnézve az utánpótlásukat olyan, mint halottnak a csók. Jelenleg kb Budai Bernadett bociszemei képezik a maszop egyetlen vonzerejét. Az LMP lehetett volna a Jobbikhoz hasonlóan az új erő a bal sarok felől, de inkább aranyos naív okoskodásban utaznak, most meg látva, hogy ez nem érdekel senkit - ki hitte volna - hisztiznek meg perekre készülnek a népszerűbbek ellen.

Thulsa Doom (törölt) 2010.02.20. 15:10:42

@teknős:
"Én semmi mást nem várok el a politikától, csak azt, hogy unalmas legyen"... na, akkor neked bejött az élet a fideszben, teknőc!)))
A gond csak annyi, hogy az élet valósága szarik a te elvárásaidra. Az öreg, kiégett, unalmas dolgokat leváltják az újak, akik frissek és érdekesek. Ez az élet rendje. Törődj bele!

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.20. 15:11:51

@blas:

"turbó-érdek-ballib hadtest"

Nagyon jóóóóóóóóóóóóóóóó

tevevanegypupu 2010.02.20. 15:12:21

@Elpet: @Tehetetlen Dodó:
Szoval nem egyertelmuen fogalmaztam, a mentelmi jog felfuggeszteset varnam a Jobbiktol, hogy azt megszavazzak.(:
Valtozatlanul ugy latom kulonben is, hogy nem az mszp penzeli oket es jobboldali radikalisok, amivel ketsegtelen, hogy a fidesztol is vesznek el szavazokat. Ugy latszik Kover mar nincs jo formaban.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.20. 15:17:29

@Tündér_Lala: na akkor tisztázzunk valamit.
Én is szoktam droidozni. Hogy miért? Mert vannak (és ez tény) olyan szavazók a Fideszben, akik már szinte Istenként néznek Orbán Viktorra és ez nem jó.

Viszont van nagyon sok értelmes, értékes és jóhiszemű ember, akiket soha, semmilyen körülmények közt nem neveznék droidnak.

Azt meg sem merem becsülni, hogy a két említett típus milyen arányban fordul elő a párt szavazói között.

Még egyszer leírom: én senkit nem ítélek el azért, hogy a Fideszre szavaz, sőt vannak, akiket erre bíztatok, mert tudom, hogy a radikálisabb hangnemet úgysem merné felvállalni.

És úgy van ahogy írtad: sok olyan ember van a jobbik szimpatizánsok között (és természetesen a fideszesek között is), akiknek az önzetlen hozzáállására még nagy szüksége lehet az országnak.
Nálunk pl a tavaly tavasszal alakult Jobbik szervezet folyamatosan hagyományos napfordulós rendezvényeket szervez, falukemencét építenek a civilekkel közösen és mindenhol próbálnak közösségeket létrehozni, hogy a begubózott emberek mozduljanak ki és ismerjék meg a régi népszokásokat, hagyományokat.

Egy a lényeg: ne öljék egymást mindenhol a jobbikos és Fideszes szavazók. Mi nem szemben álló politikusok vagyunk.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.20. 15:20:54

@teknős: és te mondasz véleményt a "bunkó" jobbikos kommentelőkről. Hatalmas érvekkel támasztod alá a mondanivalódat.

teknős 2010.02.20. 15:23:40

@Thulsa Doom: Mi bennetek az új, a pofátokon kívül? Láttam már ilyet, nem egyet, de százat a rendszerváltás óta.
Mind tiszta volt és kérlelhetetlenül igazságos.

csak éppen semmit sem értek el. Ellentétben a Jobbikkal, ami érdekes módon lábra bírt állni.

Te azt hiszed azért, mert annyira szuperek vagytok. Én meg tudom, hogy azért, mert valaki pénzt rakott alátok.

Arról, hogy nekem milyen életem van, neked semmilyen elképzelésed sincs. Még álmodni sem álmodsz akkorát, mint amin én keresztül mentem csak idáig. Engem nyilván megátkozott valaki, mert túlon túl is érdekes az életem.

Tündér_Lala 2010.02.20. 15:23:45

@Bemmbemm: Pontosan erre gondoltam én is.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.20. 15:28:34

Pártfinanszírozásról tényeket, tapasztalatokat had közöljek:

Előző választásokon minden alkalommal olyan mennyiségű plakátot és szórólapot kaptunk központilag a Fidesztől, hogy lehetetlen volt akár a felét is kiszórni az utcára.

Jobbik helyi tagjaival beszélgetek néha. Ők mit kaptak központilag? egy karton szórólapot, ami talán elég a fél településre. Ha anyagot akarnak szórni az utcán vagy a standokon, akkor szépen nyomtatnak meg fénymásolnak maguknak.

Kár a kampánypénzekről beszélni. A hülye is látja, hogy a Jobbik fillérekből oldja meg azt (szerintetek mennyibe kerül lefoglalni egy tárhelyet és összedobni rá egy honlapot pár lelkes fiatalnak?), amit a Fidesz vagy a kretén szocik milliárdból nem képesek. Hogy néz ki a Fidesz óriásplakát amit kb Wordben szerkesztettek? Vajon mennyit fizettek ezért az ügyeletes "reklámzseninek"?

A Fidesznek kőkeményen kellene nyomulnia a neten is. Ezt nem teszik meg. A Jobbik itt veri meg őket oda és vissza.

Az MSZP netes teljesítményéről kár beszélni is, mert egy ősember többet lenne képes felmutatni egy kőbaltával.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.20. 15:30:00

@teknős: ": Mi bennetek az új, a pofátokon kívül? Láttam már ilyet, nem egyet, de százat a rendszerváltás óta.
Mind tiszta volt és kérlelhetetlenül igazságos. "

Valóban? Ha késsel kényszerítettek volna én akkor sem szavaztam volna mondjuk a MIÉP-re a Fidesz helyett.

teknős 2010.02.20. 15:30:33

@Bemmbemm: Tudod, háromféle jobbikos létezik.

1. A fiatal, akivel megengedő az ember, mert fiatalság, bolondság. Aki ráébred, hogy a valóság nem fekete és fehér. És a minden és a semmi között ezer és ezer másféle opció is létezik.

2. A felelőtlen, aki ostobaságból, lesz jobbikos, ezekre kár szót fecsérelni. ezek vannak a legtöbben.

3. A számító, aki a maga pecsenyéjét sütögeti és piaci szegmensnek tekinti a radikáljobbot. ebbe tartozik a Vonától az utolós táltosig rengeteg kereskedő, aki elad az első kettőnek tárgyakat és életérzést.

teknős 2010.02.20. 15:32:24

@Bemmbemm: Szerintem nem is voltál még szavazóképes, amikor aa Miép-re érdemes lett volna szavazni, fiacskám.

Bár a MIÉP nagyságrendekkel értelmesebb formáció volt, mint a Jobbik.

Bloodscalp 2010.02.20. 15:33:54

@Tündér_Lala: na igen ,erröl szó:)

ha mszp-fidesz kommenteket nézzel, az ugye annyázásba fullad gyorsan, viszont ügyesen operáltok, és pont egy "polgári ándergráund" oldalon:)

sose értettem, anyázással miért gondolják hogy szavazókat lehet megnyerni...?

ha valaki csak olvassa kommenteket, akkor viszont eléggé elgondolkodhat a jobbiktól-amugyis alternatívát akar kínálni

Thulsa Doom (törölt) 2010.02.20. 15:39:48

@teknős:
Bizonyára volt olyan aki Brezsnyev elvtársért és a pangás időszakáért is rajongott. Így elhiszem, hogy neked is a szívedből jön a fidesz iránti rajongás. De Brezsnyev elvtárs halott. Pedig jó elvtárs volt, de lejárt a szavatossági ideje.

De jó, fogadjuk el, hogy a jobbikot Putyin támogatja ezermillióbilló rubellel. Ellentétben a fidesszel aki csak a szűkös állami támogatásból, aszkéta módon él. Ez így korrekt? Mostmár én is lehetek póógári?

Látod, egy magamfajta fasiszta is tud kompromisszumkész lenni, ha olyan lehengerlő érveléssel találkozik mint a tiéd, hehehe.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.20. 15:40:51

@teknős: Először is nem vagyok a fiacskád. Kikérem magamnak, már csak édesapám emléke miatt is.

Másfelől már szavazókorom előtt is megvolt a határozott véleményem a MIÉP-ről. Szar dolog, de nem mindenki a füvezéssel, meg az egyre igénytelenebb discozással van elfoglalva fiatalon.

Harmadszor hányok a Csurka Pista bácsitól, aki évekig "mocskoszsidózta" a Fideszt, most meg ott nyal a Viktornak az első sorban. Minden volt kommunista söpredék ügynökmaradványt rühellek. Bármilyen "oldalra" állt a módszerváltás után.

Negyedszer ismételten bemutattad, hogy büdös bunkó véresszájú szavazó bizony van a Fidesz táborban is.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.02.20. 15:43:39

@teknős

rettentően visszataszító amit művelsz

Egyébként felesleges mind a fideszes ,mind a jobbik oldalon ez a szájtépés,úgyis lesz valamiféle összefogás,még ha meglesz a kétharmad akkor is.

Hiába megy a kígyó-béka most sátántól meg patástól...

negeev 2010.02.20. 15:46:48

@Bemmbemm: "Módszerváltás"
Ezek a Jobbikos szavak! Lassan egy lexikont kéne összeállítani, ezekből az elszállt fogalmakból.

Tündér_Lala 2010.02.20. 15:49:42

@Bloodscalp: Ez vérmérséklet kérdése. A legvehemensebbek szerintem inkább valóban taszítanak. Mindkét oldalon vannak keményen fogalmazók, miközben az amit a két szavazótábor akar, nagyrészt átfedésben van egymással.

teknős 2010.02.20. 15:54:15

@Bemmbemm: Vajon neked, mitől vérszájú valaki? Persze csak a gonosz lehet az, aki a SZENT JOBBIK-ot kritizálni merészeli.

A fiacskámmal csupán csak arra akartam utalni, hogy nem vagyunk egy nemzedék, de te már az a korosztály vagy, aki a magyar nyelvet nem ismeri. Már csak azért is, mert a személyetek ugyan változik, az érvrendszeretek szemerkényit sem. Az édesapádért pedig őszinte részvétem.

teknős 2010.02.20. 15:57:52

@blas: Nem volt semmilyen összefogás a MIÉP-pel sem, amikor parlamenti párt voltak. Én nagyon remélem, hogy a Fidesz semmilyen körülmények között sem áll össze a Jobbikkal. Mert veletek ellentétben, én tudom, hogy Vona micsoda és bízom benne, hogy a Fidesz vezérkar is tudja.

Thulsa Doom (törölt) 2010.02.20. 16:02:43

Arra azért még szeretnék választ kapni valamelyik fidesz-fan rajongótól, hogy kedvencük húsz év alatt mit rakott le az asztalra. Sőt, szerintük mennyi idő kéne ahhoz, hogy valami kézzelfogható nyomot hagyjanak maguk után? 200? 2000? Belefér abba az idősíkba, amíg a Nap kihűl vagy az Univerzum elpusztul?
Mert szerény számításaim szerint akinek a teljesítménye húsz év alatt nulla, annak húszmilliárd év alatt is nulla lesz a teljesítménye.
Ez pedig számomra egy kicsit hosszúnak tűnik a végtelenített pofázással egybekötött semmittevésre. De lehet, hogy tényleg egy kicsit türelmetlen vagyok.

Tündér_Lala 2010.02.20. 16:03:25

@Tündér_Lala: Pontosan ezért mindenkinek ajánlanék több önmérsékletet.
Teknős is erősen fogalmaz, de Várkonyi talán még nála is erősebben. Nincs értelme egymás torkának esni.

VIII. Nagyapó 2010.02.20. 16:06:29

Hát gyerekek, én igazán nem vagyok egy Jobbik-fan, de a polgárháborús kérdésekkel megközelítettétek a 168 óra szintjét... És még csak jól se jöttetek ki belőle.

teknős 2010.02.20. 16:08:02

@Thulsa Doom: A rajongás a ti műfajotok.

Én éppen azért ismerem a radikáljobbot, vagy nemzeti oldalt, mert egy fidesztől független alakulatban próbáltam valamit tenni az országért 2002-ben. Így jött létre a Jobbik.NET, aminek kapcsán elég közelről ismerkedtem össze a Jobbik vezérkarral, az Apró Antal irányította magántitkosszolgálattal és rengeteg szélsőjobbossal, aki a jobboldal valódi hangjának vélte magát.

Én tudok valamit, ti pedig hisztek egy egészen mást.

Már nem egyszer leírtam: idiótának lenni állampolgári jog. Nektek si jogotok van hozzá.

teknős 2010.02.20. 16:10:04

@VIII. Nagyapó: Látom a 168 órában nagyon otthon vagy. Ugyanazt az érvrendszert használod, mint ők. Hiába, csak a ruhát cserélted át. Nem igaz?

Bloodscalp 2010.02.20. 16:16:54

@Tündér_Lala: furán sokan nagyon kemények nem?:) persze neten (vagy telefonon) sokan azok:)

Thulsa Doom (törölt) 2010.02.20. 16:21:12

@teknős: Beszéltél a békaemberekkel is a víz alatt? Olvastad az ürgebőrbe varrt dokumentumokat is?
Ez egyre izgalmasabb!
De akkor ne beszélj rébuszokban, mondd már el, hogy ki a fene az a Vona?!
Az orosz-iráni titkosszolgálatok beépített ügynöke? Lenin és kunbéla közös, titkos dédunokája, aki lekötelezettje a kommunista Kína diverzáns titkosszolgálatnak????
Ne gyötörj már tovább minket! Ne hagyj sötétben tévelyegni! Mondd el hát!

Google 2010.02.20. 16:22:06

"...egy rossz hírű kórházba sem hívnánk be az utcáról operálni senkit."
www.gondola.hu/cikkek/69862

A rossz hírű-n van a hangsúly.
Mert ha normális lenne a helyzet, akkor lehetne kísérletezgetni újakkal (volt mszp-s, mdf-s, hitgyűlis, szdszs-es újakkal), de mondjanak is bármit, ezek a "politikusok" (MP., GYF., BG, Lendvai) egyszerűen aláaknázták a nemzetgazdaságot, kiárusították a jövőt.
Azok pedig, akik azt mondogatják, Fidesz-MSZP mind egykutya, azok vagy az MSZP bűneit kisebbítenék, vagy nagyon haragszanak a Fideszre, mert mondjuk, nem találták meg ott a számításukat.
Bővebben: lásd Teknős pontjait, miért lesz valaki jobbikos.

Tehetetlen Dodó 2010.02.20. 16:23:51

@Bemmbemm: "Egy a lényeg: ne öljék egymást mindenhol a jobbikos és Fideszes szavazók. Mi nem szemben álló politikusok vagyunk"
Ezzel egyetértek.

teknős 2010.02.20. 16:26:31

Azért érdekel, hogy mit találtatok bennem annyira erősnek!

Én is ismerem ezt az attitűdöt, abból táplálkozik, hogy mi tulajdonképpen egyet akarunk, csak ti egy kicsit jobban.

Csak éppen az a probléma, hogy a radikáljobb kiszámítható és bizony Gyurcsányék építettek rá, az elmúlt négy évben. Nem állunk egy oldalon, akkor sem, ha elhiszem nektek, hogy nagyon jó magyar emberek vagytok. csak ostobák.

Bloodscalp 2010.02.20. 16:27:37

@Thulsa Doom: ki a fene az az Orbán akinek a szavától egy-kettöre szárnyalni fog a gazdaság?:)))

mert kb most így áll a helyzet, ha Viktor azt mondja...akkor az úgy LESZ:)

teknős 2010.02.20. 16:27:55

@Thulsa Doom: Minek? Te egy hívő vagy, hiszel a Jobbikban és semmi sem ingathat meg.

Tündér_Lala 2010.02.20. 16:28:21

@Thulsa Doom: A nagy rendszerek megváltoztatása időt igényel. A fidesz regnálása idején elkezte a családi adózás bevezetését, a jobb népesedés és igazságosabb jövedelem politika érdekében. Tett lépéseket a cigányság integrációja és legfőképpen gyerekeik taníttatása és képzésének elindítására. Integrálni kell őket és ez több generációnyi idő. A gazdaság működött és különféle elképzelésekkel próbálta a KKV szektort erősíteni, amivel munkahelyeket is teremtett.(Akkor arról szólt a közbeszéd, hogy a vállalkozások igényeit nem tudjuk képzett munkaerővel kielégiteni), Támogatta a lakásépítést és az is helyes elképzelés volt, hogy próbáljunk élhetőbb (drágább)lakókörnyezetet teremteni, mert más volt az ország állapota.
Egyáltalában az volt az ember érzése, hogy van nemzet stratégia,elképzelés, hogy mit kellene tenni az ország előre jutása érdekében. Ennyit lehetett egy választási ciklus alatt elérni. Azután szinte mindent leállítottak és a visszafordítottak és helyette semmit nem indítottak el. A társadalmi folyamatokra nem reagáltak, sőt a negatív folyamatokra ráerősítettek ostoba ballib politikájukkal. Nem folytatom.
Több alázatot a feladatnak, mert 4 év az nem 200 és 2000 év.

teknős 2010.02.20. 16:29:33

@Bloodscalp: A Jobbikosokról beszélsz? Akik nagyon radikálisok, ha egymás között vannak. Meg a cigányoktól sem félnek, ha megtámogatják egymást egy jó kis masírozással?

Bloodscalp 2010.02.20. 16:40:37

@teknős: nem erröl volt szó ha figyelted, hanem a netes kapmányról

egyébként ismered azt a városi legendát, amikor 2 cigány befenyített 10 fradistát egy wc-ben?:)

loláb 2010.02.20. 16:42:59

@blas:
"hogy nehogy legyen 4 év múlva egy kámbekk"

Pedig lesz. Ha a jobbik úgy politizál, ahogy a szavazói elvárják, akkor a fideszt jobbról-balról támadó ellenzékben elvérzik. 4 év múlva lesz egy 20%-os fidesz, egy 25% jobbik, és egy 55% mszp.

Ha a jobbik nem úgy politizál, ahogy a szavazói elvárják, és támogatni fogja a fideszt, akkor a fasisztaveszélyt örjöngő balos sajtó teszi tönkre őket, a jobbikos szavazók pedig tömegével ábrándulnak ki a pártjukból, ami "behódolt" a fidesznek, és nem csinált forradalmat. Lesz egy 55%-os mszp, egy 40%-os fidesz, és egy 5%-os jobbik.

Itt 4 év fidesz kormányzásra van reális lehetőség, utána így is, úgy is mennek, és jönnek vissza a szocik.

Szóval arra kéne törekedni, hogy a fidesz a következő négy évben megoldja az ország előtt álló gondokat, és értelmes egy nemzeti-nemzetgazdasági politika alapjait lerakja. Mert ennyi ideje lesz, nem több. És ez csak 2/3-dal lehetséges, a szimpla többség maximum egy potens kormányzásra lesz elég, valódi érdemi változásra nem. Yz pedig négy év múlva nem lesz elég ahhoz, hogy maradjanak.

Thulsa Doom (törölt) 2010.02.20. 16:52:18

@teknős: Én hívő jobbikos vagyok? Húha! Ezt honnan szeded?
Sajnos én nem hiszek a Jobbikban, mert nem látom őket elég tökösnek és a gondolkodásuk (mármint a hangadóiknak) sem elég magával ragadó. Valahogy nincs meg bennük az a plusz, amitől azt mondanám, hogy:ez igen! Erre vártam!
Viszont díjazom a lelkesedésüket. Legalább látom rajtuk, hogy akarnak valamit. Ezért megértem azt aki rájuk szavaz.
Ellentétben azokkal akik még mindig Viktor ajkán csüngenek. Az én szememben ő egy igazi vesztes, aki minden lehetőséget elkúrt, minden elől megfutamodik, hogy az idióta 72 órás ultimátumairól, vekkerezéseiről ne is beszéljek.
Röviden: a Jobbik rajongóit megértem, a Fidesz rajongóit viszont hülyéknek tartom.

Tehetetlen Dodó 2010.02.20. 16:54:51

@loláb: Mitől jönne vissza az emeszpé?
Nem lesz itt már örjöngő balos sajtó, ha az új kormány rendesen végzi a dolgát és az összes köztörvényest sittre vágja. Nemkülönben a közönséges balos rágalmazókat, akiket egyrészt simán meg lehet szórni egy csomó - jogos! - sajtóperrel, másrészt azonnal meg kell vonni tőlük az összes állami támogatást.
Itt az ideje, hogy megméressék magukat és páratlan tudásukat a piacon és ennek édes gyümölcsiből tartsák fenn magukat és gyűlölködő ötödik hadoszlopukat.
Ha a Fidesz elvégzi, amit mondasz, és persze megfelelően tudatosítja is a népben, hogy az kinek köszönhető, soha többé nem fogják visszasírni ezt a rablóbandát.
Ha nem tenné meg, az más helyzet. De nem hiszem, hogy akkor a vörös vonat jönne vissza, hanem a páncél-Vona-t.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.20. 16:58:46

@loláb:

Nono, számtalan fontos dolgot lehet 2/3-ad nélkül is megoldani, nem véletlenül kell sima többség a gazdaság/kül/igazság/szocpolitikai törvényekhez, hisz egyébként kormányozhatatlan lenne az ország. "/3-al persze nagyobb dolgok is mennének, pölö önkormányzati reform stb.

Továbba tartsuk észben, hogy 2006-ban az MSZP újrázott. Ergo ha most gyün a Zorbán és a választók többsége 2014-ben úgy érzi, hogy jól mennek a dolgok, akkor újrázik majd a Fidesz is. Ehez persze a baloldal mostani bukásához vezető okok orvoslása kell, nem pedig a permanens középbázis egybetartásáért tett rossz kompromisszumok, mindenkinek nem lehet örökké tetszeni mindenben. A legjobb motiváció a felelős kormányzás, az élhető ország építése - nem kell lekenyerezni senkit, ez az mszp-nek se vált be tartósan, véges a hitel.

Tündér_Lala 2010.02.20. 17:03:30

@loláb: Én azért reménykedek abban, hogy az emberek emlékezete hosszabb. Borzasztó lenne, ha ez a tolvajbanda újból rászabadulna az országra.
Négy év nagyon rövid idő és tegyük hozzá, hogy most az ország társadalamát is sikerült szétverni. Márpedig ennek a kezelése is időt és energiát emészt. Aki itt közelítőleg rendet tud teremteni, kijelöl egy pályát és elindítja rajta az országot, az minden tiszteletet megérdemel. Ha ez nem sikerül, akkor nekünk végünk. A képzett emberek akkor elvándorolnak, a maradék népesség pedig egymásnak esik és éhen döglik.
Ez a felelősség pedig most igenis a két jobboldali párt vezetőségét és táborát terheli. Aki nem hajlandó ebben segíteni, az árt minannyiunknak (legyen ennek oka elvakultság,hatalomvágy,önös érdek vagy más)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.20. 17:07:28

@Tündér_Lala:

"Ha ez nem sikerül, akkor nekünk végünk. A képzett emberek akkor elvándorolnak, a maradék népesség pedig egymásnak esik és éhen döglik."

Itt a kulcsmondat.

abandi 2010.02.20. 17:16:20

@loláb:
"Pedig lesz. Ha a jobbik úgy politizál, ahogy a szavazói elvárják, akkor a fideszt jobbról-balról támadó ellenzékben elvérzik. 4 év múlva lesz egy 20%-os fidesz, egy 25% jobbik, és egy 55% mszp."

Ennek a zagyva gondolatmenetnek csak akkor van realitása,ha nagyarányú betelepítésekkel pluszban megerősítik a jelenlegi kisebbségeket...

abandi 2010.02.20. 17:18:58

@Tehetetlen Dodó:
"Ha nem tenné meg, az más helyzet. De nem hiszem, hogy akkor a vörös vonat jönne vissza, hanem a páncél-Vona-t."

Nagyon igaz!
Csak Vona nélkül...

loláb 2010.02.20. 17:52:18

@Tehetetlen Dodó: @Tündér_Lala: @Herr SturmLiberator: @abandi:

Mivel a fidesz sem lesz képes feltalálni a spanyolviaszkot, és négy év alatt nem jön létre annyi munkahely sem, ami fedezné az átalakítások költségeit, ezért hogyha valóban családbarát adózást, normális egészségügyet, hazai vállakozások támogatását stb... alakít ki, akkor lesznek olyan rétegek, akiknek nem jut ezzel arányosan. Ez egyszerű matematika, ilyenek lesznek valszeg a nyugdíjasok, a szociális segélyezettek, vagy az alacsonyabb jövedelműek.
A szoci sajtó, és a szoci ellenzék majd hergeli ezeket, és ők szépen elmennek szavazni, és sokan lesznek, elegen ahhoz, hogy a fideszt elküldjék.

Magyarországon az emberek döntő többsége baloldali, abban az értelemben, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene. Ez msot nem látszik, mert mindenki tehene megdöglött, de ha néhányaknak lesz tehenük, akkor a tehéntelenek nem tehenet, hanem azt fogják követelni, hogy a másiknak ne legyen. És ez nem négy év alatt fog megváltozni.

A 2/3-ad ahhoz kell, hogy a lényeges kérdésekben (pl új családtámogatási rendszer, nemzetstratégia) 2/3-os törvényeket tudjanak alkotni. A feles többséggel megalkotott jogszabályokat ugyanis az első nem fidesz kormány eltörli. Viszont kétharmada vélhetőleg jó sokáig nem, lesz senkinek.

loláb 2010.02.20. 17:58:19

Abba pedig ne reménykedjetek, hogy a szoci fejesek közül tömegeket visznek a kaptárba.
Dörzsölt vén rókák ezek, levédték magukat, a bíróság felmenti majd őket bizonyíték hiányában.

Thulsa Doom (törölt) 2010.02.20. 18:01:41

2/3, 2/3... ez már kezd szánalmassá váni!
Kövérlackó és a többi félnótás már századszorra süti el azt a szöveget, hogy a fidesznek egyedül kell megszereznie a kétharmadot. Mert csak akkor tud változást eléri.
Persze azt mindig elfelejtitek elmondani, mi az, amit a fidesz akarna, de a jobbik nem támogatná, ha csak közösen lenne kétharmaduk??? És tényleg, mi az??? Meséljétek már el okostónik! Vagy csak a vezér hülyeségeit vagytok képesek visszaköhögni?

VIII. Nagyapó 2010.02.20. 18:03:33

@teknős: Hát, pedig kezd a jobbos sajtó is olyan hisztit/szókiforgatósdit csapni a Jobbik körül, ami korábban a balos sajátja volt... Ne már!

A Jobbik egy meglehetősen sötét alakulat, esetleg némi titkosszolgálati pénzzel kistafírozva, de polgárháborúért tudomásom szerint még egy politikusa sem kiáltott.

Legfeljebb olyat mondtott Szegedi Csanád mostanában, hogy nélkülük (=ha ők nem vezetik le a feszültséget) itt az lesz.

VIII. Nagyapó 2010.02.20. 18:09:01

@teknős: (Ami meg a ruhacserét illeti, q*rvára de nem igaz, pls tartsd meg magadnak a személyeskedést. Én sem annak szántam a saját kommentemet, csaxóltam.)

loláb 2010.02.20. 18:17:43

@Thulsa Doom:
Szerintem neked nem sok foggalmad van a politikáról.

A jobbik puszira semmit nem fog támogatni. Minden egyes támogatása mögött ott lesz egy-egy olyan ígéret, ami a saját programjából való, és amit a fidesznek támogatnia KELL azért, hogy cserébe ők is velük szavazzanak a 2/3-os törvényeknél.

És ezen "barterügyletek" többsége a jobbik leghangsúlyosabb ígéretei közül lesznek kiválogatva, nem a jelentéktelen apróságok közül.

És ezek lesznek azok az intézkedések, amiktől lehet majd fasisztázni, meg antiszemitázni. Mert lehet, hogy magyarországon néhány százezer ember örülne a csendőrségnek, de a többinek a Horthy korszak jut eszébe róla.

Ha nem kapják meg ezekhez a szimbolikus jelentőségű lépésekhez a támogatást, akkor majd kreatívan kitalálják, miért nem támogatják az adott fideszes javaslatot. Valszeg az lesz a trükk, hogy a fidesz beterjeszt egy, a skálán mondjuk 10-et érő javaslatot, akkor ők majd beterjesztenek egy 50-eset, mondván, hogy az sokkal jobban szolgálja az ország érdekeit.
Viszont míg a 10-es javasat megvalósítható, az 50-es nem.
Viszont az 50-es elutasítása miatt majd lehet nemzetárulózni hangosan.

AK76 2010.02.20. 18:32:42

@teknős:
Szánalmas olvasni ezt az ősfideszes retorikát,a tapasztalt beavatottak cinizmusával osztod itt a frankót,és észre sem veszed,PONT ezért hánynak fekve rengetegen a Fidesztől,el sem tudod képzelni,léteznek olyanok is akik egyik fent emlitett kategóriába sem tartoznak,nem hisznek egy olyan pártban amelyik 20 év alatt semmi kézzelfoghatót nem volt képes felmutatni akár csak két találomra felvillantott témában,legyen mondjuk:
Privatizált(értsd rabolt) közvagyon,olajmaffia,folytassam?
Felesleges.....
Te hiszel bennük,nyilván okod/érdeked van rá,én viszont látom,ezek ugyanonnan valók mint a szocik,semmi különbség...

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.20. 18:35:56

@negeev: " Módszerváltás." Ezt a szót én kb 10 éve hallottam először Fábry Sándortól.

Tündér_Lala 2010.02.20. 18:44:46

A jobbikkal kötendő koalíciót lehetetlenné teszi az a retorika,amelyet a jobbik kezdettől fogva követett és a melynek köszönheti felfutását. Lényegéban elkönyvelték szélsőjobb oldalinak, ez pedig lehetetlenné teszi a nyugattal történő tárgyalást. A nyugattal történő tárgyalás előtt pedig nyitni kell a kelet, nevezetesen az oroszok és a kínaiak irányában, mert különben a nyugat nem ad engedményt a talpra álláshoz, a lélegzethez jutáshoz. Akárhogy dől el a dolog, valamilyen ára lesz. Ez adhatja az anyagi alapot az induláshoz.
Mindenáron munkát kell teremteni az országban, a termékeknek pedig piacot kell keríteni mégpedig fizetőképes piacot. A kelet, főleg az oroszok erre alkalmasak lehetnek (mezőgazdaság élelmiszer ipar újraindítása), Kína pedig hídfőállást akar az EU-ban és ezért nyilván áldozni is hajlandóak.
A régi elképzelés a gyógy(víz) turizmus felfuttatása szintén ígéretes (de hosszútávú) elképzelés, mert az öregek, betegek gyógyítása munkát és bevételt igér, a szerencsejáték turizmus negatív hatásai nélkül (bűnözés, prostitúció).

Azért nem kilátástalan a helyzet csak nagyon nagyon nehéz. Ehhez feltétlen rend kell az országban és a felelős partnerektől komoly háttér támogatás.

Valós információk persze nincsennek, de ez egy elképzelhető irány és ideje, hogy a saját érdekeinket nézzük. A nagy elvhűség és szövetségesi hűség eddig nem vált be. Mást kell próbálni.

Google 2010.02.20. 18:53:12

@AK76:

Ha egyenlőségjelet teszel közéjük, akkor te bagatellizálod azt, amit a szocik + barátaik itt összeműveltek -politika és gazdaság címen - az elmúlt nyolc évben. Lelked rajta!
Senki sem kényszerít, hogy ezt az "ősfideszes retorikát" olvasd, mindenki számára terem fórum, nagy az Isten web kettője, nem itt kell "fekve hányni a Fidesztől".
Az MSZP mást sem tudott ebben a században (is) mondani, mint azt, hogy nincs alternatívája. Most a jobbik szájával mondja: Fidesz nincs.

teknős 2010.02.20. 18:58:00

@AK76: Nem egyikbe sem. te kifejezetten a 2. csoportba tartozol.

Felelőtlen vagy és gondolom ezért nem tetszik neked a besorolás. Kitalálom. Pedagógus vagy valamelyik borsodi, vagy szabolcsi faluban...

teknős 2010.02.20. 19:04:28

@VIII. Nagyapó: Két dolog. 2006 környékén a széljobbosok azzal a sirámmal éltek, tudod, azok, akik nem emeszpé szavazók voltak korábban, hogy OV miért nem csinál forradalmat. Most, hogy Vonához csatlakoztak, már nem mondogatják. Ezt nyilván azért nem tudod, mert te az emeszpé felől jöttél, vagyis áöltözött csőcselék vagy. A szélsőbalról, a szélsőjobbra. Ezért is találtad személyeskedésnek.

A másik, hogy ezen a blogon is fejtegette már egy fotelforradalmár, hogy az ő nemzedékük elfogadja a vérontást.

Szóval, a focipályára kéredzkedő jobbikos politikusok most éppen nem mondogatják a forradalmat...

bozoa 2010.02.20. 19:06:59

1. Aki még mindig "két nagy pártról" beszél, annak szóltam előre, hogy április 12-én, hétfőn mehet az Erzsébet térre tüntetni, hídfoglalni, mert bizony jóból is megárt a sok, és sokkal többen kiáltanak még Jobbikért, mint gondolnátok. Személyes visszajelzések alapján.
2. Budapest belvárosa határozottan szépül, a főutca lassan elkészül, és Rogán úrnak hála a 9500Ft-os havi fűtéstámogatás megvonásával befenyített nyugdíjasok is mind odaadták már neki a szelvényt, de legalább szép lesz a főutca.
3. A Jobbik az SzDSz-t saját halottjának tekinti, mint ahogy 2014-ben az országgyűlési, uniós, önkormányzati csúcsválasztóévben megsemmisítésre előrejegyzett MSZP-t is annak fogja.
4. Aki Fideszes kétharmadot óhajt, az ismét egypártrendszert szeretne, méghozzá egy olyan pártét, amelyik elég kopttas presztízzsel rendelkezik, és már régen illett volna vezért cserélnie, már csak hitelességi szempontból is.
5. Miért félnek a parlamenti pártjaink gazemberei a Jobbiktól? -Mert felelősségre Von-a-Gábor! Puszi.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.20. 19:08:54

@teknős: "Vajon neked, mitől vérszájú valaki? Persze csak a gonosz lehet az, aki a SZENT JOBBIK-ot kritizálni merészeli."-nem a Jobbik kritizálásával van a fő bajom, hanem azzal, hogy "mindenki hülye, aki nem fideszes"

Közel sem szentek ők, nem is írtam ilyet sehova. De ha igen, akkor kérlek mutasd meg.

"a radikáljobb kiszámítható"-ja ki is volt számítva, hogy 15%-ot visznek el az EP választáson. MSZP azóta "retteg", Fidesz meg kikerekedett szemekkel keresi a helyét, mert rájöttek, hogy nem csak egy párt létezik már alternatívaként.

@loláb: "4 év múlva lesz egy 20%-os fidesz, egy 25% jobbik, és egy 55% mszp."-na az lenne még a szép. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz ilyen. A magyar "baloldalnak" újra kell építenie önmagát és ebbe már nem kerülhetnek bele a régi káderek.

"És ezek lesznek azok az intézkedések, amiktől lehet majd fasisztázni, meg antiszemitázni. Mert lehet, hogy magyarországon néhány százezer ember örülne a csendőrségnek, de a többinek a Horthy korszak jut eszébe róla."

És kit érdekel az ajvékolásuk??? Kit érdekel a rettegésük???? Helyezzük már az életben egyszer az előtérbe a MAGYARSÁG érdekeit! Én összetenném a két kezem, ha itt valaha lenne még egy olyan korszak, mint Horthy alatt volt. Aki élt abban az időben, csak jót mond/mondott róla (pl nagyapám).

És a legfontosabb: meg kell érteni, hogy a cigánysággal nem lehet tovább játszadozni. Ez egy olyan fontos kérdés, amit ha azonnal nem oldanak meg a politikusok, akkor pár évtizeden belül valóban mehetünk innen a pi..ába. Az értelmiségi okoskodást meg főleg rohadtul unom már a cigányok felemeléséről. Nem lehet őket "felemelni". Sokan megpróbálták már, egy országnak sem sikerült. Korlátok közé kell őket szorítani. Könnyű a nagy Budapestről ugatni a bársonyszékből, mikor már a 90 éves idős embereket is agyonverik egy kiló krumpliért vidéken.

tudi 2010.02.20. 19:11:50

Olvasgatom itt a Jobbik-Fidesz fanok odamondogatását egymásnak, hát nem véletlenül vagyunk mi a 10millió futballedző országa. Na de ami a lényeges külömbség amit én megfigyeltem a fidesz és a Jobbik kampánya között, az pedíg a következő, az újságot olvasva szinte a politikai rendezvények rovatban csak és kizárólag Jobbik lakossági fórumok, előadások vannak. És ezek általában falavakban vannak, és ez azért sokat számít, ha az emberek személyesen is találkoznak a képviselőkkel és a pártokkal, ahol én lakom itt is lesz egy hét múlva, kiváncsi leszek a Fidesz is elmozdul e ebbe az irányba, mármint mikor tartanak lakossági fórumokat a falvakban is, mert, ez azért sokat számít a helyieknek meglátásom szerint látják, hogy valakik "emberszámba" veszik őket.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.20. 19:18:41

@tudi: és a Jobbiknak van egy beépített embere is a Fideszben: Kövér Laca. Ő szerzi a legtöbb szavazót a fórumokon.

bozoa 2010.02.20. 19:20:36

@loláb: "És ezek lesznek azok az intézkedések, amiktől lehet majd fasisztázni, meg antiszemitázni. Mert lehet, hogy magyarországon néhány százezer ember örülne a csendőrségnek, de a többinek a Horthy korszak jut eszébe róla."
Ha az emberek valós történelmet tanultak volna, akkor nem az maradt volna meg Horthy kormányzó úrról, hogy mekkora fasiszta volt, meg hogy a fia életéért átadta az országot a náciknak. Sokkal inkább arról szólna a köztudat, hogy az ezeréves történelmet megtagadó tanácsköztársaság pribékjeit eltakarította a bűnös városból, és kétszer ellenállt a Habsburg-visszatérésnek. A háborúban hatalmas anyagi és emberi kárt vesztett országot villámgyorsan növekedő pályára állította, a nők szavazójogot kaptak(igen, ez most sokaknak célzás), és elmúlt a világháborút követő idegen betörések által igenis valós veszélyt jelentő idegen megszállás, nemzeti leepülés, ami sajnos a II.vh után bekövetkezett. Voltak hibás döntései, igen, például az orosz hidegre felkészületlen II.magyar hadsereg Don-kanyarba küldése, vagy a zsidótörvények elfogadása, ezt én is aláírom, egy kicsit jobb politikával elkerülhető lett volna. De aztán éppen ezen hibák és a borzasztó szovjet fölény miatti háborús mészárlás elsodorta őt. Őt, akit minimum IV.Bélaként kéne tisztelnünk, aki újjáépítette az országot. Aki továbbra is fasisztázna inkább, ajánlom menjen el Kenderesre, és a családi Mauzóleum falán a Hálás Zsidók koszorúja előtt vessen egy keresztet, vagy amit akar. Mert Horthy egy higgadt katona volt, aki mindig azt nézte, mi a többség érdeke. Tudta, hogy nem lehet veszteségek nélkül csatát vívni, de nem önkénye, hanem a köz szolgálata lebegett előtte. Nem úgy, mint sok mai embernek, pedig csak 2-3 generáció telt el. Ezt muszáj volt leírnom.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.20. 19:20:38

@Tündér_Lala: megint csak bólogatok. Soxor a jobbikosok nem veszik észre, hogy a biztosnemnyilas ideológia zsákutcákkal (és itt nem az egyenes beszédre gondoltam, az jöhet) magukat zárják karanténba. Kevesebb több, pláne, hogy radikalizmusra nem lehet tömegbázist építeni, kivéve a forradalmakat. De azután is az építés korszaka jön és most is helyre kell rakni a kócerájt. Mielőtt roncstelepre viszek egy autót, először megpróbálom kijavítani.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.02.20. 19:30:50

@teknős: Most hagyd abba! VIII. Nagyapó nick a Törzskocsma és a Konzervatórium szerzője, a Reakció törzskommentelője hosszú évek óta. Higadt és tárgyilagos véleménye szerintem közismnert.

Te ezt írod: "te az emeszpé felől jöttél, vagyis áöltözött csőcselék vagy."

Ez te vagy:

- Bevallottan nagy barátja ERF-nek, akiről köztudott, hogy a kommunista népköztársaság katonai hírszerzője és kémje volt.

- Bevallottan Vona Gábor, és a a kuruc.infó szerkesztőinek a valamikori bizalmasa, haverja voltál.

- a Jobbik.net szerkesztője voltál.

- Most éppen a legnagyobb fideszes.

És te vádolsz átöltözéssel itt bárkit is?
Szerintem fordulj magadba és kussolj be egy jó darabig.

Bloodscalp 2010.02.20. 19:31:43

@bozoa: menj és nyald végig a mauzoleum falát

bozoa 2010.02.20. 19:35:14

@Bloodscalp: Színvonalas személyiség, örülök hogy éltél a demokratikus jogoddal és reakciósan véleményt formáltál. Ítéljen az utókor feletted is, ámen.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.20. 19:39:27

@Bloodscalp: te! a nevedből ítélve látom WOW-ozol és a legkulturáltabb szerverről jöttél, ahol sok a magyar. Ez nem a general, hogy anyázz mindenkit:). Ez a "menj és nyald végig a mauzoleum falát " kicsit erős volt.

ZAGZAG

Tündér_Lala 2010.02.20. 19:46:03

@Bemmbemm: Mit tennél azzal a 8-900 e emerrel, akiket (bár nagyon heterogén népesség) egységesen cigányságként emlegetünk ? Budapesti értelmiségi ájvékolás nélkül.
Bizony azt gondolom, hogy munkát kell nekik biztosítani, ezzel párhuzamosan elérni, hogy azt el is vállalják (gazdasági kényszer). A gyerekeket pedig civilizálni, tanítani és képezni kell (igen pénzzel támogatva és a leghatékonyabb mődszereket választva, szegregáció ha kell), hogy a jövőben a piacon is találjanak munkát. Akik pedig így is képtelenek a beilleszkedésre, azokkal a rendvédelem beszélget.
Ezzel ők emberhez méltó élethez és méltósághoz jutnak, a társadalom pedig megszabadul attól a tehertől, hogy ezt a népességet - ha nyomor szinten is - de eltartsa. Meggyőződésem, hogy nincs más út, sem nekik sem nekünk.
Ez hívják integrációnak.

VIII. Nagyapó 2010.02.20. 19:56:00

@teknős: Hát tudod, ha Te a 2006-os események kapcsán hallottál először a Jobbikról, akkor nem én vagyok az, aki semmit nem tudott a jobboldalról korábban.

Jobbik korábban is volt, és tudomásom szerint a párt politikusai vérontásért akkoriban sem kiáltottak (de szólj, ha tudsz idézni, lehet, tévedek). Persze az tény, hogy sokan átpártoltrak hozzá, akik náluk is kintebbről jöttek.

teknős 2010.02.20. 19:58:10

@gloire: Nem most éppen. Az 1994-es MDF-es szavazatomat leszámítva, mindig fideszes szavazó voltam és igen, RFE nagy barátja. Ez nem jelenti azt, hogy azonosultam minden tettével és véleményével.Sőt.

De nagyapót megkövetem és bocsánatot is kérek tőle, ha nem volt emeszpés. Bár nekem nagyon úgy tűnik, hogy az volt.

reality 2010.02.20. 20:00:59

@teknős: No, most már engem is érdekel, honnan vonta le a következtetést, hogy Nagyapó mszp-s volt?

reality 2010.02.20. 20:02:12

@gloire: Már meg se haragudj, de ez a hsz-ed igen gyerekes volt.

teknős 2010.02.20. 20:11:36

@VIII. Nagyapó: Félreértetted nem 2006-ban találkoztam először a Jobbikkal, mint szervezettel. A névazonosság miatt 2002-ben tartottunk tárgyalásokat és volt "szerencsém" megismerni a Jobbik részéről tárgyaló Vona Gábort és Molnár Balázst. De nekem a JMM-hez soha semmi közöm sem volt. A honlap egy pártfüggetlen jobboldali társaság honlapja volt, abból a feltevésből, hogy a jobboldal nem jut megszólalási lehetőséghez.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.20. 20:15:49

@Tündér_Lala: 20 éve integrálják őket. Én építőiparban dolgozom és tudom, hogy a cigányok alkalmatlanok a munkára. El kell fogadni, hogy ez a népcsoport civilizálhatatlan. Van egy nagyon szűk rétegük, ez szerintem max 10 %. Ők levetkőzték a cigányságukat és elárulom neked, hogy a többi putrilakó senkiházit nagyrészt ŐK vetik meg a legjobban.
A gyerekeik hiába járnak iskolába, ott maximum a magyar gyereket verik meg vagy húzzák le a szintjükre.
Olyan ötleteket tudnék írni, ami sokaknak nem fér bele a világképébe (nem a kiirtásra gondolok, Isten ments!).
Segélyt elvenni az összestől. Közműveket kikötni szigorúan, ha nem fizetik őket (erre sokan nem is gondolnak, pedig a közműtartozásaik nagyobb összegeket emésztenek fel, mint az egész szociális támogatásuk évente). Csak hát 20-30 bejelentett fő után nem lehet ám kikötni a vizet stb.

Mikor kaptak magyar emberek a szegényes lakásuk helyett új családi házakat? Én egyről sem hallottam. Ezeknek nyakra-főre építenek szociális lakásokat és mi benne a köszönet? Szétbarmolják mindet.

teknős 2010.02.20. 20:21:34

@reality: Megtévesztett az elvarázsolt konzervativizmusával.
ha valaki megnézi a kuruc.infot, az tudja, hogy a náci eszmék nem állnak távol a honlaptól, és az is köztudomású, hogy a jobbikos politikusok kint is vagyok, bent is vagyok állapotának legfényesebb bizonyítéka a kuruc.info.

Bloodscalp 2010.02.20. 20:21:43

@Bemmbemm: nyertél:) te vagy az első aki nem hülye angol fordításokba megy bele, ha nem tudja hogy ez egy (magyar)szerver neve

Horthy megítélésésén meg lehetne vitatkozni, de ne tegyük, nem vagyok róla nagy véleményel, nem fasisztának tartom, szar politikus volt akkor amikor nagyon szükség lett volna józan észre

teknős 2010.02.20. 20:30:26

@Bemmbemm: "cigányok alkalmatlanok a munkára"

Már bocsánat, de hogy van képed ilyesmit leírni? Nagyon sok olyan cigányember van, aki tisztességesen dolgozik, neveli a gyerekeit, neked pedig annyi intelligenciád sincs, hogy tudd, az általánosítás mindig hazug.

És akkor elárulom neked, hogy azért nem tudnak egyesek tisztességesen dolgozni, mert nem úgy szocializálódtak. ezek között jócskán van cigány is, magyar is.

bozoa 2010.02.20. 20:35:29

@Bloodscalp: Nem szeretnék személyeskedni, de te mit szólnál, ha az utódaid a távolt jövőben azt írnák a sírodra: "Szar ember volt, amikor jobb is lehetett volna."
Remélem értesz. Nem mindig a helyes utat választjuk, hanem azt az utat, amely abban a helyzetben a legreálisabb, legésszerűbb. Tévedni emberi dolog, de halottakról jót vagy semmit. Nem én ástam ki Kádár János sírját tavaly, arra mérget vehetsz.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.20. 20:38:38

@teknős: "Már bocsánat, de hogy van képed ilyesmit leírni? Nagyon sok olyan cigányember van, aki tisztességesen dolgozik, neveli a gyerekeit, neked pedig annyi intelligenciád sincs, hogy tudd, az általánosítás mindig hazug."

Te agyoniskolázott. Végigolvastad a kommentemet, vagy megörültél, hogy valamibe bele lehet kötni???
Írtam, hogy 10 % értelmes és dolgos, becsületes kb közülük (én is rengeteget ismerek). A mondat többi részét nem ismétlem meg.
És ÉN dolgoztam együtt semmirekellő, naplopó cigányokkal nem egy helyen (tudod írtam, hogy építőipar, azt még tuti elolvastad). Bátran kijelentem, hogy egyedül elvégzem azt a fizikai munkát, amit 10 nyomorult, semmirekellő naplopó CIGÁNY, akik ha nem figyelsz rájuk, leülnek a munkagödörben, a sarokban stb
Ne engem akarj égetni, hanem tanulj meg olvasni és mondatokat értelmezni!

Tündér_Lala 2010.02.20. 20:39:03

@Bemmbemm: Új alapokra kell helyezni a cigány politikát, a jogvédőket elzavarni, ez nem vitás.
Viszont a Kádár éra alatt a nagyrészük dolgozott. Ezt kell újból elérni, de ez sem fog 4 év alatt megvalósulni.
A szociál politika átalakításával pedig meg kell szüntetni az anyagi ösztönzését a féktelen szaporodásuknak. Ez az amit mindenképpen meg kell lépni,mert ez a nyomorgók és a képzetlen eltartandók számának exponenciális gyarapodását jelenti. Ez az azonnali teendő.

Tündér_Lala 2010.02.20. 20:43:10

És még valami. Állítólag 120 Md Ft-ot költöttek az integrációra, amelynek a 10%-a jutott célba. Nem szabad hagyni, hogy ellopják a pénzt!

Tehetetlen Dodó 2010.02.20. 20:44:01

@Bemmbemm: Én is az építőiparban dolgozom és tudom, hogy a cigányok alkalmasak a munkára. Sőt, jó néhány évig ablakgyárat is vezettem, jó pár cigányfiú dolgozott ott szorgalmasan és ügyesen. Nem mondom, hogy egyik-másikkal nem voltak problémák, mert néhányan kihívásokkal küzdöttek az igazmondás, valamint a tulajdonjog hagyományos polgári értelmezése terén, ezektől persze mg kellett válnom, de a tapasztalataim korántsem lesújtóak.
Ahogy Teknős is írja, ezek szocializálódási problémák, hát itt kell sokat tenni: az oktatás és nevelés terén.

Bloodscalp 2010.02.20. 20:51:32

@bozoa: mitöl lehet jobb rosszabb egy ember?

Amit odaírtál-nem tudom miért volt muszály?:) nagyon fényezted, egy átlagember gondolkodásában ez talán elmegy (a az aktuális döntés tünnik a legjobb döntésnek), de politikus azért tudjon már 10-20 évre előre tervezni, Horthy csak egy dolgot láttot maga előtt: a reviziót, és ezért a németek dróton rángadtak minket, a szlovákokat, a románokat-direkt olyan helyzetett teremtve ami senkinek se jó, ugye tudod hogy nem volt magyar katona aki kiakart volna menni szovjetbe? ezt azért nem lehet ilyen "tévedni emberi dologgal" elintézni

reality 2010.02.20. 20:54:51

@Tehetetlen Dodó: "hát itt kell sokat tenni: az oktatás és nevelés terén."
Nem is értem, milyen megoldás jöhet még szóba?
Igaz, ezt a kérdést nem neked kellene feltennem. :)

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.20. 20:55:57

@Tündér_Lala: Így van, valóban véget kell vetni ennek a túlzott szaporodásnak.
Pont Kádár alatt volt, hogy kötelező volt dolgozniuk nekik is és úgy megverte őket a rendőr, hogy sz.rni nem tudott egy hétig, ha nem viselkedett. Velük most is csak ezt lehetne tenni, mert abból nem értenek, ha szépen kérik őket valamire.
A jogvédőket és a sok libsi barmot pedig felelősségre vonnám a tetteikért, mert ugatnak a cigányság jogaiért, közben még rosszabbá tették a helyzetüket és még össze is ugrasztottak velük minket. A magyar azért békés és sokáig tolerálja a szemétkedést, de a mostani cigány helyzetet már nem lehet eltűrni vidéken. A Magyar Gárda is csupán ezért jött létre. De ezt sem ismerik el csak visítoznak. Legyen megfelelő a közbiztonság és ne a bűnöző mocskokat védje a törvény.
És valóban munkafüggővé kell tenni a segélyt. Pontosabban a gyerekek után kapjanak adókedvezményt. Milyen már, hogy a kis retek nem megy el dolgozni, mert úgyis "gyün a segíly"? Mi gürcölünk, adózunk, rezsit fizetünk, megdöglünk. Ők játék-gépeznek, gyereket gyártanak, betörnek, rabolnak és rajtunk röhögnek.
Ez mese, hogy nekik nem ad senki munkát meg hogy nincs munka. Ezt meséljék be a VI. kerületben a nyugdíjas Feri bácsinak.
De megint magamat ismétlem: Nyugat-Euróapában és egyéb helyeken sem tudtak velük mit kezdeni és nekünk sem fog sikerülni. Főleg nem egymillióval.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.20. 21:00:48

@Tehetetlen Dodó: de neked is csak azt tudom mondani, amit már írtam is, hogy vannak normális, dolgos cigányok. Nem írtam, hogy az építőiparban csak a szutyok része dolgozik, de az én tapasztalataim nagyon rosszak.

(Volt, hogy kimentem ellenőrizni egy utcai csatornaépítést és ott ordított a vállalkozó 20 kancigánnyal, mert amint nem nézett rájuk, ültek a gödörben és söröztek meg telefonáltak. Van egy két eszesebb, azok összeszednek pár naplopót vidéken és felhozzák őket Pest környékére. Na azok a leglustábbak általában.)

Tündér_Lala 2010.02.20. 21:09:08

@Bemmbemm: Boccs, de munka szervezés. Kitermelt földmennyiség után kell fizetni. Nem dolgozik nem kap pénzt,pont.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.02.20. 21:10:23

@VIII. Nagyapó:
A Jobbik tatai képviselőjelöltje (tehát Hegedűsné kollégája) beszélt polgárháborúról, mint üdvözítő megoldásról.

@teknős:
Nem, nagyon nem valószínű, hogy Nagyapó MSZP-s lett volna valaha is.
Amúgy nekem is hasonlóak a jobbikos élményeim, mint neked. Voltam néhány vezetőjükkel síelni, még réges-régen, s nem volt túl megnyugtató, amit néhány Becherovka után előadtak.

reality 2010.02.20. 21:16:20

@Bemmbemm: "Így van, valóban véget kell vetni ennek a túlzott szaporodásnak.
Pont Kádár alatt volt, hogy kötelező volt dolgozniuk nekik is és úgy megverte őket a rendőr, hogy sz.rni nem tudott egy hétig, ha nem viselkedett. Velük most is csak ezt lehetne tenni, mert abból nem értenek, ha szépen kérik őket valamire."

Akinek ez a véleménye, az egy kis aljadék senkiházi ostoba proli.

bozoa 2010.02.20. 21:18:59

@Bloodscalp:
1. muszáj pontos j, erre érzékeny vagyok, bocs
2. Szerintem Horthy igenis 10-20 évre előre tervezett, és a revízió jelentős része még a háborúba lépésünk előtt megtörtént. Jelentős siker, hogy Csehszlovákiától szabályosan lebonyolított népszavazással kaptuk vissza a szinte színmagyar Csallóközt és a csonka ország északi határvidékét, egyedül Kassán élt nagyobb számú tót akkoriban. Kárpátalját simán megszálltuk s tudomásom szerint senki nem ragadott fegyvert ellenünk, még a ruszinok is felszabadítóként üdvözöltek. Visszaállt az ezeréves lengyel-magyar határ. Erdély északi része szerintem hiba volt, de kihagyni még nagyobb hiba lett volna. Ugyanis a németekkel ha tetszett ha nem, együtt kellett működnünk, lévén mindig szövetségesek voltunk. (Amikor függetlenségre vágytunk, természetesen szembeszálltunk Ausztriával, ez más lapra tartozik.) Akiket megszállóként tekintek, azok az oroszok, akik nem voltak kevésbé kegyetlenek mint a nácik.

Összegezve Horthy igenis évtizedekben gondolkodott, de egy közepes méretű országnak a fajnémet élettér közvetlen közelében nem sok esélye volt, így merem vállalni, Horthy nem hozott vállalhatatlan, elhamarkodott döntéseket.
Azoknak a zs... származású magánszemélyeknek pedig, akik kilencvenvalahányan beperelték egy teljesen nevetséges indokkal a MÁV-ot, azt üzenem az ellenkereset értelmében elhunytjaik pedig jegy nélkül utaztak.

teknős 2010.02.20. 21:29:28

@Bemmbemm: Azért ne ájulj el nagyon a kádárista munkavégzéstől. Mert ahol a magyarság felvette a romlott munkaerkölcsöt, az éppen a kádár korszak volt. Mindenki dolgozott, papíron.

VIII. Nagyapó 2010.02.20. 21:33:37

@TuRuL_2k2: Akkor én kérek elnézést, erről lemaradtam. (Esetleg annyi, hogy a filmben a kérdező jobb lett volna, ha utal rá - lehet, nem csak én vagyok a hülye...)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.20. 21:33:53

@Tehetetlen Dodó:

"Sőt, jó néhány évig ablakgyárat is vezettem"

Ezért van kitűnő rálátásod a dolgokra:o))

teknős 2010.02.20. 21:34:37

@TuRuL_2k2: Akkor itt és most megkövetem VIII. Nagyapót. Bocsánatot kérek tőle, hogy jobbikossá vedlett emeszpésnek néztem.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.02.20. 21:41:22

@TaTa86.:
@Bemmbemm:

Forradalom-nem forradalom ügyében megfontolásra javaslok egy szempontot.

Az országban nem csupán vesztesek vannak. Azt sem lehet elmondani, hogy ők mind Kóka és Veres Jánosok üzleti köréből, esetleg Magyar Bálint közeli ismerősei közül kerülnek ki. Vannak ugyanis sikeres jobboldali emberek is, akiknek egyáltalán nem érdeke az, hogy minden de minden boruljon. 2-3 gyerekkel, lakással, állással rendelkező emberek nem fogják mindenüket odadobni a szebb jövő érdekében, még akkor sem, ha el tudnának 50%-kal magasabb fizetést képzelni maguknak. És bizony kemény fiúk azok közt is vannak, akik megvédenék megszerzett egzisztenciájukat. Úgyhogy ezzel csak óvatosan.

Az előrehozott választás valóban jó opció lett volna, A Fidesz fel is vetette, de alkotmányos úton nem tudta kikényszeríteni. Erre persze megint fel lehet róni, hogy miért nem választott nem alkotmányos utat. Ezt javaslom, hogy a továbbiakban a Jobbikon is kérjétek majd mindig számon.

bozoa 2010.02.20. 21:50:06

@Elpet: Hiszed vagy sem, a Jobbikos hitvallás szerint a megválasztott képviselők visszahívhatóak, és nincs mentelmi joguk sem, pozíciót sem halmozhatnak. Egy szebb világban ez megvalósítható, kíváncsi vagyok hogy eljön-e.
Abban pedig biztos lehetsz, hogy a kuruc.info, ami nem a Jobbik szócsöve(az a barikad.hu és újság), sokkal inkább a lelkiismerete, kegyetlenül kitálal minden Jobbikos visszaélést, például a pozícióhajhász Szöőr Anna történetét.
kuruc.info/r/2/52926/

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.20. 21:55:08

@reality: "
Akinek ez a véleménye, az egy kis aljadék senkiházi ostoba proli. "-erre inkább nem felelek az ön stílusában. Egyébként dolgos, ha úgy tetszik kulák, paraszti családból származom. Nagyon távol állunk mi a proliktól uram. Az, hogy nem képes egy mondatot helyesen értelmezni a szövegkörnyezetben, megint csak nem engem minősít. GYŰLÖLÖM A KOMMUNISTÁKAT!
Mondhatnám azt is, hogy köszönjük Emese!

@teknős: Egyáltalán nem ájulok el tőle és nem is szeretném, hogy visszajöjjön az a rendszer (mi több, mélyen megvetem azt a rendszert), de a cigányok túlnyomó többségére csak így lehetne hatni. Kérni nem lehet őket, mert kiröhögnek.

teknős 2010.02.20. 21:56:28

@bozoa: Nem a Jobbik szócsöve. Csak azokat az üzeneteket közvetíti, amelyeket a "tisztességes és bátor" jobbikos politikusok nem vállalnak fel nyíltan. De azért, mint igazmondó honlapot előszeretettel ajánlgatnak híveiknek. Novák Előd, aki szerkeszti a kurucot , sem vállalja fel nyíltan, hogy mindaz, ami ott megjelenik, az ő tudtával és jóváhagyásával történik.

reality 2010.02.20. 21:57:31

@bozoa: "Jobbikos hitvallás szerint"
hitvallás muhaha

"a megválasztott képviselők visszahívhatóak, és nincs mentelmi joguk sem, pozíciót sem halmozhatnak."
Az egybiteseknek ennyi elég, aki meg gondolkodik, az tudja, nem ilyen egyszerű a dolog (visszahívhatóság, mentelmi jog). A pozícióhalmozásról lehet tárgyalni. Amúgy mennyi a halmozás? 2 még elmegy, 3 már nem?

"a kuruc.info, ami nem a Jobbik szócsöve"
Szerintem ezt még te sem hiszed el, de attól, hogy sokszor leírjátok, még nem lesz hihetőbb. :)

"például a pozícióhajhász Szöőr Anna történetét"
Novák Előd és kedves felesége történetét is?

Tehetetlen Dodó 2010.02.20. 21:59:57

@reality: @Bemmbemm: @Tündér_Lala: @teknős:
Most, hogy ilyen magasra csaptak az indulatok cigányügyben, bemásolom ide egy nemrég írt dolgozatomat, amelyet eredetileg kitűnő Malaczka földim blogjára szántam, íme:

"Nos, drága Malaczom, a cigánykérdés nem egyszerű, nem lehet egy mondatban elintézni, ezért komolyabb dolgozatot szántam az ügy komolyságának megfelelően.

A mai problémáknak alapvetően három vetülete van, melyek külön-külön több megoldást igényelnek. Ezek a szempontok a következők (a teljesség igénye nélkül):
- rendvédelmi
- kulturális/oktatási/szociális
- munkaügyi/anyagi megfontolások

Menjünk sorjában:

1) a legegyszerűbb kérdés az első, egyszerű büntetőjogi, közrendvédelmi téma: megengedhetetlen, hogy a cigányokra külön törvények vonatkozzanak, mint például a piarista bolsevik, bizonyos Kuncze által a köztudatba bevitt „megélhetési bűnözés”, amely kvázi büntetlenséget biztosít és ezáltal bűnözésre buzdít széles rétegeket..
A bűnt, bőrszíntől, fajtától függetlenül, részrhajlás, pozitív vagy negatív diszkrimináció nélkül meg kell torolni, a törvény teljes szigorával.

2) elkerülhetetlen a cigányság beillesztése a többségi társadalomba, különösen annak fényében, hogy változatlan demográfiai trend esetén ötven év múlva ők fogják a többségi társadalmat megjeleníteni.
Ennek egyik legfontosabb területe az oktatás és nevelés: a szocializációt gyermekkorban kell elkezdeni. És a gyermek még fogékony, nevelhető, felébreszthető benne az igény a civilizált életmód iránt, erre számos példa van. Természetesen a jelenlegi rendszer ez ellen hat: a közoktatás tönkretétele, az iskolák bezárása és a pedagógusok elbocsájtása mind halálos vétek. (Érdekes felvetése volt tavaly Hegedűs Zsuzsának ebben a témában: azt mondta, hogy az átmeneti pedagógus-felesleget remekül fel lehetne használni az elmaradott rétegek felzárkóztatására, viszonylag csekély ráfordítással kiscsoportos felzárkóztató oktatást lehetne megvalósítani. Természetesen pártunk és kormányunk efféle javaslatok iránta legcsekélyebb érdeklődést sem mutatta, holott bizonyos, hogy az átmenetileg felmerülő költségek a társadalom szempontjából már középtávon is bőségesen megtérültek volna).
Elengedhetetlen továbbá az oktatásban való részvétel összekötése a segélyezési rendszerrel, és egyáltalán, a megélhetési gyerekcsinálást ösztönző feltételrendszer megszüntetése.

3) Mindezekhez persze elengedhetetlen, hogy a cigányságot újra visszavezessük a munka világába. (Mert én, saját tapasztalataim alapján is, tudom, hogy a cigányok alkalmasak a munkára. Én magam néhány évig ablakgyárat is vezettem, jó pár cigányfiú dolgozott ott szorgalmasan és ügyesen. Nem mondom, hogy egyik-másikkal nem voltak problémák, mert néhányan kihívásokkal küzdöttek az igazmondás, valamint a tulajdonjog hagyományos polgári értelmezése terén, ezektől persze meg kellett válnom, de általános tapasztalataim korántsem lesújtóak). Az is igaz persze, hogy a helyzet az elmúlt 8 év alatt sokat romlott, liberálbolsevik megmondóink és a velük szövetséges megélhetési cigányvezetők áldásos tevékenysége nyomán.
Nos, én a magam részéről (hasonlóan Széles Gábor vidékfejlesztési terveihez) a cigányság újbóli aktivizálását a magyar vidék, a vidéki elsősorban mezőgazdasági munkák, másodsorban különféle, képzettséget nem igénylő közmunkák végzésben látom, itt lehet teremteni olyan munkalehetőségeket, amelyek megfelelnek a cigányság képzettségének és emellett társadalmilag hasznos tevékenységet jelentenek.

Nem kétséges: hosszú út áll előttünk, de a leghosszabb út is az első lépéssel kezdődik.
Ezt az első lépést április 11-én tehetjük meg."

reality 2010.02.20. 22:01:05

@Bemmbemm: "értelmezni a szövegkörnyezetben"
Ez minden esetben olyan jó kis kibúvó. :)
Valamint a proli nem a származásból adódik, hanem a gondolkodásból, és ennek következtében a magatartásból.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.20. 22:02:10

@Elpet: nem kellett volna forradalom, "csupán" egy időközi választás. Ha a Fidesz nagyon akarta volna, akkor lett volna esélye kikényszeríteni. Persze, hogy senki nem akarja lerombolni az egzisztenciáját, természetesen én sem.
A Jobbik nem parlamenti párt és nincs egy éve, hogy megerősödött, bár a Fidesztől még így is fényévekre van a támogatottságot tekintve. Ők ilyet nem vállalhatnak fel, mert végük van.

teknős 2010.02.20. 22:05:18

@Bemmbemm: Származásomat tekintve én is kulák és paraszti családból származom és bár nem gyűlölöm a kommunistákat, de mindent elkövetek azért, hogy eltűnjenek a hatalomból.

Ezért küzdök a Jobbik ellen. Pont miattad, hogy akaratod ellenére ne támogasd a kommunistákat. A gyűlölet kiszámítható.

Tehetetlen Dodó 2010.02.20. 22:08:44

@Bemmbemm: Nem lehetett kikényszeríteni.
Sokan hitték, magam is, hogy az öszödi beszéd erkölcsi terhével napokig sem lehet hatalomban maradni.
Naivak voltunk, maga Orbán Viktor is, mert nem is képzeltük, hogy valaki 2006-ban, az EU közepén gátlástalanul megpróbálja visszahozni Rákosi rendszerét. Nos, 23-án kiderült, hogy van, aki megpróbálja és az már csak hab a tortán, hogy a tűzparancsot is ugyanabból a villából adták ki, mint 50 évvel azelőtt.

teknős 2010.02.20. 22:09:24

@Bemmbemm: Hát igen, azoktól, akik nem akarnak túllépni a demokrácia adta kereteken, azoktól elvárjátok az átlépést, de magatokkal szemben mindig van egy jó érvetek, hogy miért nem cselekedtek a számotokra elfogadható megoldás irányába.

Tudod, ezt felénk gyávaságnak hívják.

reality 2010.02.20. 22:10:14

@Tehetetlen Dodó: Nos, ezzel így egyetértek, ami tudom, nem sok mindent jelent, hisz nem vagyok sem szociológus, sem politikai ill. társadalmi meghatározó tényező, csak véleményem van.
Nálam csak akkor csapnak magasba az indulatok cigánykérdésben, mikor jobbikos "barátaink" nem hajlandóak őket embernek tekinteni, sőt úgy kezelik őket, mint tulajdonolt tárgyakat. Akkor is indulatba jövök, mikor ballib jogvédőink úgy bánnak velük, mint hímes tojásokkal, és előjogokat stb. kínálnak nekik.

bozoa 2010.02.20. 22:10:30

@teknős: Ha a kurucról beszélsz, maximálisan egyetértek veled.

@reality: 1. azért abban csak lehet hitünk, hogy ha csak egy százalék esély van rá hogy ők nem lopnak, akkor rájuk szavazhatunk
2. nem, a pozícióhalmozás 2-nél kezdődve is tilos
3. mit tudsz te Novák Előd és Dúró Dóra frigyéről, amiről én, a kerületükben (Bp. XI.ker.) élő nem tudok?

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.20. 22:12:42

@reality: Persze, hogy kibúvó, mert nem értetted, hogy mit akarok vele mondani. Én nem a kommunizmust dicsőítettem vagy Kádár Jánost, hanem annyit mondtam, hogy a cigányokat olyan módszerekkel lehet csak rendre nevelni, mint amiket akkor alkalmaztak (persze az akkori alkalmazás tele volt túlkapásokkal is a rendőrök részéről, ami nem volt helyes). Kötelezném őket a munkára (ezzel együtt meg is kell nekik teremteni a munkát), a gyerekeiket a tanulásra és úgy kőkeményen megzavarnám azokat a cigányokat, akik rosszban sántikálnak, lopnak stb.
Ebben mi a proli gondolkodás?

Sem a magatartásom, sem a gondolkodásom nem vall arra, hogy proli lennék. Ha te azt gondolod, hogy az vagyok, ám legyen.

De finomabban a szavakkal, mert én sem anyáztalak tudtommal.

vizipipa 2010.02.20. 22:12:44

@bozoa:
Tudod a történelmi tények téves terjesztésére én elég kényes vagyok. Szóval.
- Melyik népszavazás révén kaptuk vissza a Felvidéket? Én valami bécsi döntésre emlékszem.
- Kárpátalja megszállásakor voltak fegyveres incidensek. Szics gárda.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.20. 22:16:55

@teknős: tavaly nyár elejéig kőkemény "fideszes" voltam. Ugyan úgy gondolkoztam, mint most te (legalábbis nagyjából), tehát butaság engem azzal vádolni, hogy gyáva "jobbikosként" miért nem tettem valamit. Remélem érted, mit akarok mondani:).

bozoa 2010.02.20. 22:19:11

@vizipipa: hu.wikipedia.org/wiki/I._b%C3%A9csi_d%C3%B6nt%C3%A9s

Akkor végre tudd meg, hogy a "Trianoni béke" egy döntés volt, az "I. bécsi döntés" pedig egy demokratikus választás végeredményeként bekövetkezett területváltozás. Egy döntés, amit a nép hozott.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.20. 22:22:36

@reality: "Nálam csak akkor csapnak magasba az indulatok cigánykérdésben, mikor jobbikos "barátaink" nem hajlandóak őket embernek tekinteni"

Ember te találkoztál borsodi meg szabolcsi cigánnyal életedben vagy a tetves rózsadombi villádból írogatsz ilyen faszságokat??? Komolyan kihozod az emberből a haragot.

MÉG MI ALÁZKODJUNK MEG ÉS FOGJUK BE A POFÁNKAT MIKOR BASZNAK DOLGOZNI, TERRORIZÁLJÁK AZ EMBEREKET VIDÉKEN ÉS KIRÖHÖGNEK MINKET?

Na elmész te a picsába. Neked jó nagy pofán verés kellene egy 2 osztályos kancigánytól! Akkor te lennél a legnagyobb jobbikos.

ÉN EMBERNEK TEKINTEM ŐKET BAZDMEG, DE NEM LEHET VELÜK MIT KEZDENI ÉS FENYEGETNEK MINKET EGYRE JOBBAN!

És ismételten elnézést kérek a maroknyi ÉRTELMES, BECSÜLETES, DOLGOS CIGÁNYTÓL!

Bloodscalp 2010.02.20. 22:24:35

@bozoa: :)
én érzéketlen, mivel már helyesírás-ellenőrzésen -word-szocializálodtam:)

:)
1.csallóközt a németek adták vissza '38-ban,
2. kárpáalját is gyakorlatilag odadobta nekünk

De nagyon is hozott, le kellet volna mondania a visszacsatólásokról-ezen az áron sajnos le

Hamár derékjó sórorokat is idehoztad:) mária terézia idején vagy amikor napóleon seregei kopogtattak nálunk, kár hogy akkor nem voltunk független kedvünkben:)

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.20. 22:25:07

@reality: Na pont ezért felesleges az olyan emberekkel egyáltalán beszélgetni, mint te.

Most már lehet belém kötni! "Kigyűlölködtem" magam. Meg lehet rugdosni a szemét fasisztanáci büdösbunkó proli(!) jobbikost.

Xor (törölt) 2010.02.20. 22:28:51

@Bemmbemm: Ne vitatkozz teknőssel, értelmetlen. Teljesen mást lát, mint mi. Meg van győződve arról, hogy a Jobbikot Putyin és az Apró-klán titkosszolgálata futtatja Vonán keresztül, az MSZP bukása után pedig a másodvonalbeli maszopos politikusok átmennek majd a kész új pártba, a Jobbikba, átveszik az irányítást és kirugdalják a valóban jót akaró embereket. Ez már majdnem "a Jobbik fogja végrehajtani a 2 millió zsidó betelepítését" szintje.

Annyiban szoktam egyetérteni vele, hogy Novák Elődöt és a kuruc.infót én sem bírom.

Bloodscalp 2010.02.20. 22:34:43

@Xor: ezt az "mszp hozzta létre a jobbikot" szöveget...az ember nem tudja hogy komolyan vegye vagy röhögjön

(a "modern" változata, hogy zsidók hozzták létre...)

az gyanús ami nem gyanús?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.20. 22:36:46

@Bemmbemm: igen megtisztel.
"Rengeteg észérv van a Jobbik mellett. Attól, hogy ön ezt nem érzékeli, még így van"
Én ezt nem tagadom.
- Azonban "Váradi" kolléga egyet sem árult el ezek közül (akinek írtam)
- a kérdés az, hogy az észérvek a jobbik mellett milyen célokat szolgálnak. Bizonyos célok elérésére valóban nagyon is ésszerű a Jobbik-projekt.

teknős 2010.02.20. 22:37:10

@Bemmbemm: "nem kellett volna forradalom, "csupán" egy időközi választás. Ha a Fidesz nagyon akarta volna, akkor lett volna esélye kikényszeríteni. Persze, hogy senki nem akarja lerombolni az egzisztenciáját, természetesen én sem.
A Jobbik nem parlamenti párt és nincs egy éve, hogy megerősödött, bár a Fidesztől még így is fényévekre van a támogatottságot tekintve. Ők ilyet nem vállalhatnak fel, mert végük van. "

Ezt írtad. Ami fényes bizonyíték arra a megállapításomra, a széljobb Orbán Viktortól várta és várja az erőszakos, forradalmi vagy polgárháborús megoldást. Amit ők gyávák megtenni.

bozoa 2010.02.20. 22:41:07

@Bloodscalp: Nem fáj a megkövetésed, ezért utánaolvastam, mert nem hagyott nyugton a kisördög és tényleg igazad van. Nem volt népszavazás, a döntéseket nem a nép hozta. De ha lett volna később, talán elfogadták volna a későbbi győztesek, és nem vernénk a mellkasunk a szlovák államnyelvtörvényre. Szóval nem volt népszavazás, pusztán egy népszámlálás.
Tévedni még egy Horthynak is emberi dolog.
Még mindig azt tartom, nem szabad hagynunk, hogy valakiket az anyanyelvük használatáért megbüntethessenek. Neked hogy esne, ha itt egy másik nyelven kellene érvelned? Bízom benne, menne valamelyest, de talán mégsem ezen a szinten.

Napóleon Európa ellensége volt, egy koraibeli előhitler. Vicces, hogy mindkettejük foga éppen Moszkvába tört bele.

reality 2010.02.20. 22:42:04

@Bemmbemm: Nem ezt írtad, most már finomítasz, kenegetsz. Kétféle a beszéded.
Tudtommal, én sem anyáztalak.

reality 2010.02.20. 22:44:20

@Bemmbemm:
Rózsadombi villa. Jót nevettem. :)
Ugye milyen kis alattomos proli vagy! Bebizonyítottad. Pff.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.20. 22:45:39

@Bemmbemm: Valamit félrért.
Sosem írtam, hogy a szadistákat vagy a szocikat-komcsikat különösebben élvezném.
Sosem írtam, hogy maga vagy más hogyan szavazzon.
Sosem írtam, hogy maguknak kéne szavazati jogot adni, vagy hogy bármi jót látnék a demokráciában.

Ismeri Burckhardt "Terribles simplificateurs" kifejezését? Ha jobbikosokat olvasom, mindig ez jut az eszembe.
Ha meg látom a gárdájukat, akkor a szánalom. Oprettforradalmárok.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.20. 22:55:08

@loláb:

a) nemzetstratégia politikai kategória, nem törvény (még ha azokon keresztül is valósul meg)

b) a családpolitika nem 2/3-os

c) És eleve meg van határozva, hogy mi 2/3-os és mi nem. Ez nem úgy müxik, hogy ha a fidesz minden törvényét 2/3-al hozza, akkor azokat majd ugyanúgy kell minimum módosítania a következő kormánynak.

A 2/3-ad a legfontosabb alapjogok és főbb államberendezkedést érintő kérdésekhez kell. Pölö választási rendszer, önkormányzati rendszer. A minisztériumok struktúrájához azonban nem kell, BTK szigorításhoz sem.

Azaz a fidesz elképzeléseinek legnagyobb része megvalósítható stabil többséggel, a 2/3-ad az meg hab a tortán, hisz über-reformokat lehet indítani.

Bloodscalp 2010.02.20. 22:55:17

@bozoa: emberi dolog igen, de ha olyan ember téved aki milliókért felel azért az más-melyik magyar politikusban lehet azt érezni hogy megbízható most? semelyikben...

Azért Napóleón katona volt, (az hogy adolf tizedes volt az ha-ha) és zseni, népirtás nem tapad a kezéhez, lettet az asztalra egy Code Civil-t, jól mutatja a különbésget hogy a franciák büszkék a sajátjukra, a németek meg szégyenlik (az osztrákot)

teknős 2010.02.20. 23:01:34

@Xor: Részben már ott is vannak. Ez a Budaházyt a Jobbik listára című Balóné akció már ennek a megosztásnak az első kisérlete.

Xor (törölt) 2010.02.20. 23:22:31

Ezt a lehetőséget nem zárom ki teljesen. Gondolom kavartak már párszor a titkosszolgálatok a radikálisok között. Mégis, az alkalmi befolyásolás (illetve ebben az esetben legfeljebb annak megkísérlése) nem egyenlő azzal, hogy az irányításuk alá tudnák vonni a Jobbikot, vagy egyáltalán lenne ilyen tervük. A Jobbik-vezetés egyhangúan Budaházy jelölése ellen szavazott (ha jól emlékszem 1 tartózkodással). Szerintem csak arról van szó, hogy a kuruc-szerkesztők egy része nyilvánvalóan nem normális, Morvai pedig kissé belezakkant a jogvédőszerepbe.

Xor (törölt) 2010.02.20. 23:26:16

@Xor: Na, most én vitatkoztam... szép :))

bozoa 2010.02.20. 23:28:49

@Bloodscalp: Bonaparte Napóleon, mint Első Konzul 1800-ban állított fel egy négy fős, jogászokból álló bizottságot, melynek feladata volt a Code civil kidolgozása. A bizottság tagjai Jean-Etienne-Marie Portalis, Jaques de Maleville, Félix-Julien-Jean Bigot de Préameneu és François-Denis Tronchet volt. A négy évi munka eredményeként a Code Napoléone 1804. március 21-én (a köztársasági naptár szerint 30 Ventôse XII. év) lépett érvénybe.

A törvénykönyv szerint minden polgár egyenlő: az elsőszülöttséget, az öröklődő nemességet és az osztálykiváltságokat eltörölték, a polgári intézményeket függetlenítették az egyházi ellenőrzéstől, az egyén szabadságát, a szerződés szabadságát és a magántulajdon sérthetetlenségét tették meg alapelvnek.

Kérdés:
Ha látrehozok egy törvénykönyvet, akkor az mentesít a kontinensem egyéb lakói ellen elkövetett háborúk egész sorozata alól?

Ja, Hitler igaz az első világháboróban tizedes volt, de azért később mégis ő lett a főfőfőparancsnok, persze szigorúan civilben, konkrét rangja nem volt. S mivel nem érdekel, nem érdekelt, mit hazudik a média a németek bűnösségéről, vagy éppen mennyire hallgatja el, hányan sírják vissza a kora negyvenes éveket.

bozoa 2010.02.20. 23:38:57

Igen, értsd jól: vannak még emberek, akik nem kérdőjelezik meg a sokszázezer ártatlan ember meggyilkolását, de ezen túllépnének, mert az a gondolat, hogy feloldozhatatlanul bűnös maradok, sokkal több kárt okoz egy társadalomban, mint egy-egy koreografált népirtás.
Nem hiszek a népirtásban, de a demokráciának az amerikai vagy a magyar változatában sem.
Amerika állítólag végleg legyőzte a fajgyűlöletet azzal, hogy egy színesbőrű férfit választott meg elnöknek. Csak azt felejtik el említeni, hogy a feketék 95%-a szavazott rá. Forrás: hu.wikipedia.org/wiki/2008-as_amerikai_eln%C3%B6kv%C3%A1laszt%C3%A1s

A magyarországi népképviselettel meg az a bajom, hogy már megint a nagyok maradtak csak a homokozóban. Gyanítom hogy számos választókörzetben 2-3 jelölt lesz összesen. Bár az én jelöltem ott lesz köztük, de jogosnak érzem az LMP-sek, Civil Mozgalmasok, Összefogás pártiak panaszait, hogy elsősorban a Fideszes postások segítségével a Jaffa párt nagyot tarolt, és ez több mint etikátlan.

teknős 2010.02.20. 23:58:45

@Xor: Persze, hogy vitatkozol, mert teljesen logikus dolgokat állítok és néha azért előveszitek az eszeteket, mert különben nem járnátok ide.

Balóné nagyságának pedig a nagy megzakkanásában, valahogy mégsem akaródzik elválni. Ugye a hivatalos mese szerint nincs ideje. Aha. Praktikus okokból az ágyuk is egy szobában van, bár ezt sem tudjuk ellenőrizni, se pro- se kontra. Addig is elaffektálgat az EP-ben.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.21. 00:30:28

@teknős: "az eszeteket, mert különben nem járnátok ide."- akkor voltam hülye mikor ide jöttem.

Az ilyen senkiházi nyomorultak, akik csak a 2 soros provokáló szövegekhez értenek, mint @reality: kolléga rendesen megerősítenek abban, hogy jó oldalon állok.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.21. 01:08:08

@tölgy:"Sosem írtam, hogy maguknak kéne szavazati jogot adni, vagy hogy bármi jót látnék a demokráciában."- Egy kérdés: Ön adna saját magának választójogot?

A demokráciát én sem tartom jó államformának, ebben egyetértek önnel.

Nem ismertem a kifejezést, de köszönöm, hogy felhívta rá a figyelmemet. Utánanéztem és egyetértek önnel. De a kifejezés az összes párt szavazójára igaz, talán egy szűk értelmiségi réteg a kivétel. Viszont az én olvasatom szerint ez a jelző nem rossz, sőt egy problémára hívja fel a figyelmet: az embereknek elege van ebből a kaotikus rendszerből. Itt van a lehetőség: a Fidesz teremtsen rendet és adja vissza az emberek méltóságát és a munkába vetett hitét. Higgye el, hogy kevesebb lesz a hőzöngő.

Én nem bántanám a Magyar Gárdát. Ők ténylegesen azért jöttek létre, mert elegük lett vidéken a kilátástalan helyzetből. Mindig a "magyarok" fejéhez vágták, hogy nem tudnak úgy összefogni, mint a cigányok. Az emberek összefogtak. Most meg ez a baj? Nem akarnak ők forradalmat (legalábbis a nagy része), csak biztonságban akarnak élni. Ha rend lesz az országban, maguktól elszállingóznak majd az egyesületből. És azért arra megkérném, hogy ne nevezze "szánalmasnak" őket. Nem bűnözők és nem rosszakaratú emberek.

Önnel lehet értelmes hangnemben beszélgetni, ezt hiányolom sok emberből. Nem a pártszimpátia alapján kell egy embert megítélni.

Bell & Sebastian 2010.02.21. 01:11:02

Összefoglalom.

Az igazi különbség a (...)kérdés megoldására ajánlott receptben van.

A Jobbiké hatásában az atombombára hasonlít, a célközönségen kívül mindenki mást is elpusztít valószínűleg.
A Fidesz törvényesen, mindenek előtt saját (magyar) csapataink megerősítésével utcai harcokban verné ki őket.
Majd, de előbb csak virítsák a lóvét!

Ez bizony közös érdeke a szocdemeknek és a konzerveknek, sőt a libsik tisztességes kisebbségének is, viszont a bikkfa-kommancsok és a ciánbrigád ellenérdekelt, nem csoda, egy test - két fej, mint általában mindig és mindenhol, így mifelénk is.

Ha a Jobbik azzá válik, mint aminek alkotója megálmodta, teljes joggal csahol a németek, franciák kutyája, a szlovák. Meg nem mellékesen vége a pályázati biznisznek és a zsebre szabott törvénykezésnek is egy időre, még a Fidesz számára is, hiába a többség.

De ha a Jobbik balra kanyarodik? Vannak jelei. Meg a korpás haj.

Persze írogathatok azt, amit csak akarok, Káin bélyegét már a homlokomra sütötték, pont itt.
(Nagy Tesó téged is figyel!)
Mostanában többen is vannak, úgy grasszálnak itt le és föl, mintha azt néznék, mit lehet még kikukázni a meghagyott lomokból!

A Haza el- és kiárulóit mikor csukják le? Apróság, de fontos! Kötelező.

reality 2010.02.21. 01:16:17

@Bemmbemm: Egészségére.
Maga egy kétszínű alak.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.21. 01:18:14

@tölgy: Elnézést még valami: visszaolvastam a korábbiakat. Nem önnek szántam a zárójelben lévő bejegyzést, csak akkor jutott véletlenül eszembe.(Az MSZP és SZDSZ szimpatizánsokkal való beszélgetésre gondolok)

Ön milyen államformát fogadna el szívesen?

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.21. 01:26:45

@reality: akkor linkeld be nekem, hogy hol írtam ellentétes dolgokat és hol csúsztattam. Nem azzal foglalkozol, hogy mit írok, csak belém akarsz kötni és ez dühít (szó szerint).
Évek óta ugyan az az álláspontom a cigányokról. Ha a szocikra szavaznék (ami persze teljesen lehetetlen), akkor is ez lenne. Felesleges "hülyejobbikosozni", mert az értékrendemet és a világképemet nem a Jobbik formálta és formálja. Nem érzem magam kétszínűnek, de most már kíváncsivá tettél, hogy milyen egyéb jelzőket tudsz rám kitalálni. Hajrá.
De én ettől még nem foglak "hülyefideszesezni", mert megsérteném az egyébként rengeteg értelmes, jószándékú embert, akik odaszavaznak.

reality 2010.02.21. 01:27:01

@Bell & Sebastian: Rébuszokban beszél. Alig tudom kihámozni, mit is akar mondani. :)
Szerintem a Jobbik nem fog balra kanyarodni. Legalábbis látványosan, direkte nem. Nem érdeke. Nem érdeke, az sem, hogy a Fidesszel kooperáljon.
A gond ott van, hogy mind ez csak spekuláció ebben a pillanatban, esetleg megérzés. Egyik vagy másik megoldás, csak a jövőben létezik. Majd meglátjuk.
Azt hogy önre ki milyen bélyeget sütött, az nem érdekes, mert ön itt csak egy nick. A valós életben meg lehet hogy, jól elbeszélgetnénk/nének egy pohár sör, esetleg bor mellett. :)

Bell & Sebastian 2010.02.21. 01:33:55

@reality:

"A Véresskalpnak tegnap megírtam a következőt:
Mármint hogy miért nyúl a nyúl?
A pénzért.
A második, harmadik, sokadik vonal biztosan. Hogyan is számoltok? 12-13.000 pozícionálttal? Pardon, anticionálttal. Etetni ki fog?

Ennyi keménytökű legényt az összes párt nem tud felmutatni! Vannak kétségeim, prolidiktatúra szagú. Fel kéne végre mutatni a rejtőzködő értelmiséget! Ha van. Van?"

Eléggé autentikus a forrás. Tartom a véleményem.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.21. 01:38:59

@reality: de lehet, hogy ha mi meginnánk egy korsó sört és egy órácskát elbeszélgetnénk, te sem proliznál engem és én sem válaszolgatnék így vissza.

Bell & Sebastian 2010.02.21. 01:45:38

@Bemmbemm:

Higgaggyá, ha megszokják a szagod, fel sem tűnsz. Kampány van. Fél év múlva puszit is kapsz. :)

reality 2010.02.21. 01:46:46

@Bemmbemm: Valószínű. Bár elég heves vérmérsékletű vagyok. Kiütközik ám a székely vér. :)

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.21. 01:47:07

@Bell & Sebastian: te is kaptál már eleget valakitől?:)

reality 2010.02.21. 01:47:29

@Bell & Sebastian: Ki ez a 12-13.000?

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.21. 01:49:23

@reality: na látod, akkor még közös is van bennünk. Én is heves vérmérsékletű vagyok (milyen meglepő mi?:)). Meg nem tudok aludni, mikor azt érzem, hogy igazságtalanul illetnek valamivel.
Egyébként ezért nem jók ezek a fórumok: érdemleges vitát nem lehet folytatni, mert sok a félreértés és a keresztbemagyarázás.

reality 2010.02.21. 02:05:08

@Bemmbemm: Ez igaz, de sokszor nagyon jó ki eszmefuttatások is létrejönnek. Bár sokszor nekem nincs türelmem végigszenvedni sok-sok sorban, hogy kibontsam gondolatmenetemet. Ezért sokszor csak egy két soros válaszokat küldök. A valós életben viszont szívesen vitázom hosszabban is, higgadtabban is. :)
A Jobbikkal kapcsolatban meg majd visszatérünk, mert most sok minden még nem derül ki, még csak többnyire rossz érzéseim vannak vele szemben (és természetesen a leegyszerűsített durva válaszaival nem tudok azonosulni). A többit majd az élet igazolja, vagy cáfolja.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.21. 02:09:03

@reality: A parlamentbe úgyis bejutnak és szerintem mindenki egyetért abban, hogy ezerszer különbek egy MSZP-SZDSZ-nél.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.21. 07:49:36

@Bemmbemm: de még mennyire, hogy bejutnak. Sőt, pár hónapja fogadtam egy ismerőssel, hogy meglesz akár a 2. hely is. Kiröhögött, de amióta a jelöltállítás tempójában duplán verik a Zemeszpét, már csak les mint Jenő.

Ha meglesz a fidesznek a 2/3-ad, ha nem, te bizonyos szinten tudniuk kell majd - legfeljebb nem hivatalosan - együttműködni. Ha mással nem, a fölösleges marakodás jegelésével.

Ha a jobbik parlamentbe vitt kuklux.info stílusban zsideszezik, vagdalózik, semmi se elég magyarosch és gazdasági kérdések helyett napi egy simon perec majszolása az ütem - abból nem sok jó sül ki.
Ha meg a fidox túlzásba vitt ajropéer megfelelési kényszer miatt napi szinten határolódik el a jobbiktól, amíg szép lassan polkorrektebb nem lesz, mint a ballibák, ne adj isten fokozza a gárdapiszkálósdit - azzal se leszünk előrébb.

Az öncélú bal-jobb ellentét helyett kialakuló magyar-magyarabb árok ugyanúgy ebek harmincadjára juttathatja az országot.

sensei 2010.02.21. 08:22:34

@teknős:
"a széljobb Orbán Viktortól várta és várja az erőszakos, forradalmi vagy polgárháborús megoldást."

Semmi másra nem is várt Gyurcsány, mint arra, hogy Orbán besétáljon a Jobbik által közvetített provokációba. Gyönyörű terv volt az, hogy a Jobbik addig-addig macerálja Orbánt az "álljon az élére", meg "Orbán hívjon, mi követjük, csináljon forradalmat" stb.
Arra tökéletes lett volna, hogy egy életre leszámoljon az mszp Orbánnal, de előrehozott választás sem lett volna az biztos. Lett volna "forradalmi" helyzet belőle, - ami úgy hiányzott akkor a szociknak, mint egy falat kenyér - ahol már nem gumilövedékkel lőttek volna az "eszelős" vadászpuskások. Vajon ki lett volna a felelős az áldozatokért, meg úgy amblokk mindenért? Hát ez nem jött be Ferencnek, pedig a Jobbik mindent elkövetett a siker érdekében. Nem túl bonyolult összefüggések ezek, de egy Jobbikos képtelen ennek megértésére. Ne várd el te sem tőlük:-)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.02.21. 08:22:58

Lehet, hogy Csurka Pista bácsi tényleg tud valamit. Ezeken a fotókon szegény Vona úgy néz ki, mint szegény Rózsa Gyuri fénykorában:-D

ü
bbjnick

Bell & Sebastian 2010.02.21. 08:36:46

@Bemmbemm:

Ja. (ajjajaj)

@reality:

Ennyi emberük pozícióhoz és álláshoz juttatásával számolnak a 15% elérése esetén, ennek egy része (természetesen) politikai státusz.
Mondjuk a Tay-Sachs kór terjesztésén kívül más lehetőségük nem lesz kisebbségből, demokratikusan.
Ennyi szemüveges az országban nincs!

www.antidogma.hu/node/631?page=0%2C1

@Herr SturmLiberator:

Meglepően gyakorlatias hozzáállás. Meglep, hogy ilyen is van. :)

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.02.21. 08:37:35

@Bemmbemm:

"Persze, hogy senki nem akarja lerombolni az egzisztenciáját, természetesen én sem."

Ezt örömmel olvasom. Éppen ezért nem akarok például ökoszociális nemzetgazdaságot a jelenlegi, működő rendszer helyére építeni kívánó kalandokat, zsákutcákba futó történeteket.

Nem nehéz a Jobbik programot olvasva felismerni azt az igyekezetet, hogyan próbálják az alapvető, rendszert változtatni kívánó igyekezetet úgy fogalmazni, hogy formálisan rendszerkonform értelmezést lehessen adni neki, legalábbis az elsődleges jelentés szintjén ne lehessen bizonyítani a struktúraváltó szándékot. Az ilyesfajta mellébeszélés nekem nem túl szimpatikus, ráadásul egy pillanat alatt átlátok rajta.

Bell & Sebastian 2010.02.21. 08:47:01

@bbjnick:

Nagy rajongója vagyok a Duna Tv -nek.
Ott tűnt fel legutóbb a vizespohár ördöge.
Az jó ember, aki reggel vörösborral öblíti le a kávéját.
(Pedig Sztolícsnaját is ihatna)
(Sub Rosa)

Pista bácsi legrosszabb álmai beteljesedtek. De ezt sem az ő spiritiszta szeánszainak köszönhetjük!
Halott miniszterelnökről jót...

Bell & Sebastian 2010.02.21. 08:55:13

@Elpet:

Ha magának is kiették volna a kolbászát a krumplipaprikásból, sürgősen LNKO után nézne!

hu.wikipedia.org/wiki/Euklideszi_algoritmus

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.02.21. 08:55:20

@Elpet:

"Nem nehéz a Jobbik programot olvasva felismerni azt az igyekezetet, hogyan próbálják az alapvető, rendszert változtatni kívánó igyekezetet úgy fogalmazni, hogy formálisan rendszerkonform értelmezést lehessen adni neki, legalábbis az elsődleges jelentés szintjén ne lehessen bizonyítani a struktúraváltó szándékot." --- írod.

Ez bizony így igaz. Nekem azért nagy csalódás a Jobbik, mert kulturálisan nem tudta - valószínűleg nem is akarta - fölépíteni magát. Eszükbe sem jutott, vagy ha jutott is, gyorsan túlléptek rajta, hogy megfogalmazzák viszonyukat és kapcsolódásukat a magyar történelmi és kulturális tradícióhoz (nekem semmi bajom az íjászattal és a barantával, de ez ahhoz kevés:-/). Ők is csak olyan médiapárt lettek - igazi szellemi háttér nélkül -, mint a többiek:-( Éppen ezért "félni" sem kell tőlük. Amint benn lesznek az Országgyűlésben ugyanazt a "tempót" fogják felvenni, mint a már benn lévők:-(

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.02.21. 09:06:53

@Bell & Sebastian:

A napokban Székelyhidi Ágoston a HírTV-ben nyíltan beszélt arról az 1990 tavaszi, az MDF-vezetés előtt elmondott Antall-beszédről, amelyben Antall bejelentette, hogy "meg lettünk zsarolva, sarokba lettünk szorítva". (Nemrég megtaláltam a Világhálón a Háború a nemzet ellen c. dokufilmet, abban is többen felidézik ezt az eseményt. Újra akartam nézni tegnap a filmet és elérhetetlenné vált.:-/) Én emlékszem rá, hogy Csurka annak idején ezt az Antall-bejelentést megírta a Magyar Fórumban, h*lyézte is mindenki miatta húsz éven keresztül: ma meg már mindenki nyíltan beszél róla:-(

"Azt mondd meg, Antoine, mi a történelem?!";-(

ü
bbjnick

Bell & Sebastian 2010.02.21. 09:09:01

@sensei:

Most fedeztem fel az értékes hozzászólásodat a '06 -os radikalizálódás veszélyeiről.

Akkoriban szorgalmasan jártam családostól tüntetgetni, más eszközöm nem lévén.
Fideszes szónok egy sem volt. Holott mondhattak volna valamit, de nem! Onnan számítom a kísérleti patkány létformába átmenete...

(be kell fejeznem, már jön is a nővérke a beöntéssel)

Bell & Sebastian 2010.02.21. 09:20:25

@bbjnick:

Tegnap a II.VH interpretációját néztem a NGC -en, miután a HARDtalk -ról felháborodottan átkapcsoltam.
(azt állította egy gyökér, hogy a kommunizmus áldozatai hátrébb sorolandók a nácikéinál)

A Nationalon (is) holocaustra volt kihegyezve (az etűd) és rendületlenül nácizták Rommelt!

Betettem a Micimackót inkább a videóba, az nem változott. :)

loláb 2010.02.21. 09:31:23

@Herr SturmLiberator:
Azt is kétharmados törvény szabályozza, hogy mi a kétharmados törvény, és mi nem.

Simán lehet hozni egy olyan tv-t, ami a fideszes nemzetstratégiát tartalmazza, vagy a fideszes családtámogatási rendszert, majd ezt a törvényt beemelni a kétharmados körbe.
(A 2/3-os törvényeket amúgy is át kell gondolni, hogy minden oda való-e, vagy sem.)

Sőt, kell is, ugyanis a nem kétharmados törvényeket az első nem fidesz kormány szét fogja verni, meg fogja szüntetni, hatályon kívül fogja helyezni.

sensei 2010.02.21. 09:32:03

@Bell & Sebastian:

"Fideszes szónok egy sem volt. Holott mondhattak volna valamit, de nem! "

Nem értem miért jó az neked, ha a gondolkodást még nyomokban sem mutatja egyetlen kommented sem...
"A zOrbán az utcára vitte a politikát, követeljük, hogy rendelje vissza csapatait!" (Lehet, hogy nem szöveghűen idéztem "anyósodat", de nagyjából ezt kotkodálta hetekig.)
És még csak ott sem volt senki a fidesztől, - mint mondod.
Akkor ismét kérdem: kinek az érdekeit szolgálta volna, ha valaki, akár Orbán megjelenik ott?
Más: szerinted Orbán van akkora fiú, hogy ne kelljen elé egy csomó önjelölt szónok, G László, meg Budaházy?
Miért nem húzta ki Vona a "kardot a hüvelyéből"?
Hmmm...?

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.21. 09:35:58

@Bell & Sebastian: Rommel náci? Nyöhe, a gestapo öngyilkolászta le, mert részt vett a Stauffenberg féle adolf-ellenes összesküvésben, de túl népszerű volt, hogy vérbíróság elé ráncigálják a többiekhez hasonlóan.

Bell & Sebastian 2010.02.21. 09:43:27

@sensei:

Látom, birkózni akarsz. Mi a gondod, tulajdonképpen?

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.21. 09:46:16

@loláb:

A nemzetstratégia (lásd neve) bizony változatlanul NEM egy törvény tárgya, ez politikai koncepció. Soha sehol nem rakják paragrafusba emilyen módon, pláne, hogy a kormány saját kezét köti meg, ha a megvalósításnál módosítani kell a következő költségvetési évben. Ugyanezért NEM fognak családpolitikából se 2/3-ot csinálni. A költségvetés évente változik akármilyen kormány esetén, márványba vésett törvények meg idővel törvényszerűen elszakadnak a valóságtól. Nem véletlenül és éppen ezért szokták a világon mindenütt a "sarkallatos" alkotmányos témákat (sokszor azt se mindig) minősített többséghez kötni és mást nem. Örök törvényekkel Mátyás is hiába próbálkozott.

Ez bizony nem így müxik. Ha tetszik, ha nem. Nem megy át az alkeszbíróságon se.

Tündér_Lala 2010.02.21. 09:56:14

@bbjnick: Ez egy lényeges kérdés.
Állítólag amikor Antall megkapta a telefont au IMF-től és Sorostól, hogy ha nem egyezkedik az SZDSZ-el megvonják a pénzt, akkor állítólag Német Miklós azt mondta: "Azt kellett volna mondani, hogy nagyon sajnáljuk, de akkor kérünk mástól."
Ez azért fontos, mert a probléma ma isakzuális. Fel kell rá készülni. Ma már van más akitől lehet kérni. Csak a mi érdekünk számít.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.21. 10:02:04

@Bemmbemm: az én ízlésem azt hiszem teljesen irreleváns.

De ha már kérdi, van egy antik hagyomány - sok jól csengő névvel - amelyik azt mondja, hogy nem az államforma a fontos, hanem, hogy erényes emberek gyakorolják a hatalmat.
Elvileg a demo is működhetne, csak éppen mindenkinek szentté kellene válnia ahhoz.

Bell & Sebastian 2010.02.21. 10:06:50

@sensei:

www.super55.com/word.php?id=3540&lang=hun&word= opportunista fertőzés

Azt kéne megérteni, hogy a percemberkék baltázzák el mindig. '89: '02: '06 és még egyszer '06!
Hogy is van ez a Vona önmeghasonlás? Az anyósom irányítja, azaz de mégse!

És a választási bukás 2006 -ban hogyan is volt? Akkor még nem érett meg a helyzet a 2/3 ra? Mikrobi jól elkúrta?
Nyihááhááá!

Gyere mesélj Bagoly!

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.21. 10:22:35

@tölgy:

A visegrádiak többségénél elég jól működik a demo, pedig ott se szentek, csak éppen képesek többnyire együtt húzni az ország szekerét. Néha az út jobboldalibb, néha baloldalibb szélén haladva, de nem előre-hátra mint nálunk.

loláb 2010.02.21. 10:39:24

@Herr SturmLiberator:

A nemzetstratégia, valóban politkiai koncepció, de ennek megvalósítása törvényekkel történik, gondolom ezt te sem tagadod. És miért is ne lehetne olyan 2/3-os törvényt alkotni, amiben lefektetik, hogy hazánk közösséget vállal a határon túli magyarsággal, blablabla...
Lásd státustörvény. Miért ne lehetne egy ilyesmi törvény kétharmados?

A családtámogatás szintúgy. Ettől még nincs bebetonozva a költségvetés, csak van egy olyan része, aminek a módosítása 2/3-os konszenzushoz kötött. Nem a forint-fillér részét gondolatam kétharmadosnak, hanem azokat az elveket, amik a családtámogatás alapját képezik. Jelenleg is van erre példa, az önkormányzatok, szintjeit, feladatait kétharmados törvény szabályozza. Ettől még az adott költségvetési periódusban az aktuális kormány dönt arról, hogy mire mennyit ad, de az alapstruktúrát csak a parlament minősített többségének döntésével lehet megváltoztatni.

És ezek bőven lehetnének egy új, vagy módosított alkotmányban rögzítve, mint a Magyar Köztársaság alapértékei, az hogy az embereknek joguk van a családhoz, és hogy az állam közösséget vállal a külhoni magyarokkal.

És, ha a fidesz valóban egy új Magyarország alapjait akarja lerakni, akkor nem tud mást tenni, minthogy bebetonozza a szimbolikus jelentőségű döntéseit, hogy azokat egy következő kormány ne, vagy csak nehezen tudja megmásítani.

loláb 2010.02.21. 10:42:07

@loláb:
"És ezek bőven lehetnének egy új, vagy módosított alkotmányban rögzítve, mint a Magyar Köztársaság alapértékei, az hogy az embereknek joguk van a családhoz, és hogy az állam közösséget vállal a külhoni magyarokkal."

Mármint nem az adott törvények lennének az alkotmány részei, hanem az új alkotmány alapján nem lehetne levezetni az alkotmányellenességüket.

bozoa 2010.02.21. 10:50:29

Oktatás az első, amire egy magára valamit is adó kormány kétharmadossá tesz elsőként. Ez a megmaradásunk záloga.
1. elmaradottaknak felzárkóztatási képzés a jelenlegi tanártöbbletből
2. párévente minőségi vizsgát kelljen a tanároknak, óvodapedagúgusoknak, javítóintézeti szakoktatóknak(!), professzoroknak is tenniük
3. hangsúlyosabb testnevelés, erkólcstan és állampolgári ismeretek
4.a) idegen nyelvek magasabb szintű oktatása
b) felsőoktatás előtt legalább fél év kötelező külföldi munkavállalás(!), hogy lássák az ifjak, mennyire másként is lehet,
5. oktatók minőségi pótléka, adó teljes kiválthatósága idővel, hogy megbecsült szakma legyen

Bell & Sebastian 2010.02.21. 10:51:46

@loláb:

Igen, igen!
Például cigány ügyekben is az Alkotmány a legnagyobb kerékkötője a megoldásnak.

Bell & Sebastian 2010.02.21. 10:56:22

@bozoa:

Gazdasági-pénzügyi alapképzést is, már az általánosba'!
Hogy ne legyen annyi alfabéka.

bozoa 2010.02.21. 11:18:09

@Bell & Sebastian: Középiskola harmadik évébe elég, lényeg h még 18 éves kor előtt, én például akkor vettem meg részletfizetéssel életem első mobiltelefonját, egy Nokia 3210-est!

Bell & Sebastian 2010.02.21. 11:20:20

@bozoa:

Gondolom át is basztak vele! :)

bozoa 2010.02.21. 11:37:40

@Bell & Sebastian: www.youtube.com/watch?v=1IqD82SJj7c mindig ez jut eszembe a 3210-ről

Bloodscalp 2010.02.21. 11:42:20

@bozoa: nem értem miért mentél bele ilyen részletesen...

nézzd én bírom a csókát, ennyi azért mondtam mert azért az alkotás volt,
ha utánna nézzel azt is tudhatod hogy
francia-ellenes koaliciók jöttek létre(5 vagy 6), ő pedig legjobb védekezés a támadás elven lépett-és nyert...

katona volt és nem diktátor

cutcopy 2010.02.21. 11:47:11

A Jobbik átverte támogatóit!
Annak idején azzal a szöveggel gyűjtötték szavazóikat, hogy a gyenge Fidesz nem tudja elkergetni Gyurcsányékat hanem kivárják a négy évet de majd ők radikálisan megteszik ezt.
Erre most mit csinálnak Vonáék négy év Gyurcsány korszak végén? Demokratikus választásokra készülnek..!

Bloodscalp 2010.02.21. 12:01:03

@cutcopy: nem azért, de a fidesz hányszor ultimátumozott?:)

cutcopy 2010.02.21. 12:02:38

@Bloodscalp: Most akkor a Fidesz a mentség? Vicces vagy..

Google 2010.02.21. 12:03:38

@sensei:

Rosszabb hiszemű vagyok. Nem tudom elhinni, hogy Vona ne értené, mi történik körülötte, legalábbis azt ne tudná, hogy honnan fúj a lovetta.

bozoa 2010.02.21. 12:08:10

@Google: elég májer felhasználónév, befektetési céllal?

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.21. 12:08:30

@loláb:

@loláb:

Na így már rendben van a dolog, főképp az alkotmánymódosítós rész, hisz minden nemzet alapértékei az alkotmányban vannak lefektetve. Így korrekt.

@Bell & Sebastian:

Cigánykérdésben meg az Alkotmány most se kerékkötő, egyszerűen csak kettős mércével alkalmazzák a jogvédők.

Ugyebár egyrészt az alkotmány elrendeli a szociális érzékenységet, de - nem véletlenül - nem határozza meg a módját. Lehet az biza adókedvezmény, kajacsomag is, nem kötelező pofára osztani a pénzt a semmire föl.

Az alkotmány pölö szintén elrendeli, hogy:

"18. § A Magyar Köztársaság elismeri és érvényesíti mindenki jogát az egészséges környezethez."

Magyarán cinikusan szólva a rebisznek kötelessége lenne kipofozni a szomszédból a saját mocskukban élő parabolaantennás tbc fertőzötteket is ám. Nem csak ingyen szocpol lakásra lehet ilyenkor hivatkozni (amit aztán szintén lelaknak egyesek).

Továbbá:

"9. § (1) Magyarország gazdasága olyan piacgazdaság, amelyben a köztulajdon és a magántulajdon egyenjogú és egyenlő védelemben részesül."

Azaz ha fegyveresen védhető a köztulajdon, akkor legyen fegyveresen védhető a magántulajdon (uborka) is, nem-e?

Szóval a meglévőt kéne betartatni, avagy a 49 óta fércelt Alkotmány fogalmazását úgy pontosítani, hogy ne jogvédői terror legyen a vége. Nyugaton se szívbajosak, lehet tanulni.

Addig meg bizony az adózó polgárok is panaszkodjanak szorgalmasan az "esélyegyenlőségi" hatóságoknak. nem csak kivételezett csoportoknak van joga ehhez.

Google 2010.02.21. 12:12:08

@Bell & Sebastian:

Biztos, soha nem fogja megérteni, de 2002 fájt.Ahogyan valami igazán fájni tud.
2006 már a várakozás volt.Akkor még nem jött el az idő.
A 2010-es év 2002-nek valamiféle jóvátétele kellene hogy legyen. Ha van igazság a földön is...

Google 2010.02.21. 12:18:03

@bozoa:

Nem szeretnék illetlennek tűnni, válaszolnék is, de nem értem a kérdést.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.21. 12:23:59

@tölgy: valahol azt olvastam, hogy maga az IGAZI kommunizmus (véletlenül sem azokra a koszos bolsevik diktatúrára gondolok, amik létrejöttek mindenhol) lenne a legjobb rendszer, de emberek körében ALKALMAZHATATLAN.
Igen, ebben egyet kell értenem, hogy nem az államforma számít, hanem hogy milyen emberek gyakorolják a hatalmat. Csak a probléma ott kezdődik, hogy az emberek gyarlók és azok is maradnak.
@Bell & Sebastian: 2006 az én véleményem szerint sem volt véletlen vereség (ha már fentebb leírtam, akkor bocs)
@bozoa: és tegyük hozzá, hogy kíméletlenül kiszórni az egyetemekről azokat, akik nem oda valók (ezzel együtt persze teljesen másképp kell finanszírozni a felsőoktatást).
Valamint meg kell erősíteni ismételten a szakképzéseket. Lassan eltűnnek a régen megbecsült mesteremberek. Tele van az ország kontárral. Viszont közgazdászból, marketingesből, politológusból Dunát lehet rekeszteni.

bozoa 2010.02.21. 12:26:41

@Google: Arra szerettem volna utalni, hogy a felhasználóneved egy hatalmas világcég neve, de mindegy, csak viccnek szántam, vagy érted vagy nem.

tewton 2010.02.21. 12:27:15

@tölgy: "valahol azt olvastam, hogy maga az IGAZI kommunizmus (véletlenül sem azokra a koszos bolsevik diktatúrára gondolok, amik létrejöttek mindenhol) lenne a legjobb rendszer, de emberek körében ALKALMAZHATATLAN."

nohát!
én sose gondoltam magáról, hogy maga volna az igazi kommunizmus, tölgyet sose kevertem volna egy bolsi diktatúrával.

de hogy csak a gépsor mellé lehet odaállítani, emberek közé nem ...

ilyen, amikor félreismerjük a másikat :)

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.21. 12:32:11

@tewton: ez most szóvicc akart lenni vagy nem értette, hogy mire gondolok?

Google 2010.02.21. 12:36:20

@bozoa:

Nem mondja?
Tudom, hogy egy világcég neve, én is szoktam keresni. Információkat is.

tewton 2010.02.21. 12:36:42

@Bemmbemm: persze hogy szóvicc :)
amúgy még egyet is értek vele, első látásra. de süt a tavaszi nap, vasárnap van, a szóviccek ideje :)

Google 2010.02.21. 12:40:14

@tewton:

Jön a tavasz. A seprűvel. Vagy a nyár szokott azzal járni?

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2010.02.21. 12:40:18

Itt szeretném jelezni, hogy a posztban említett kelet-ázsiai úr nem kínai, hanem vietnami, és nem zoknit árul, hanem csokit, piát és cigit. Egy régi posztunkban éppen őt említettük: mandiner.blog.hu/2008/05/22/level_nagyorru_baratainknak

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.21. 12:40:51

@tewton: na jó, elárulom a megfejtést. A Zsán-Zsák írta ezt a demoról, márpedig ő a modern demo keresztpapája.
De még szerinte sem embereknek való a demo. Igaz, ezt a megjegyzését nem szokják idézni.

Ha engem itten lekommunistáz, akkor csak a helyi népszerűségemet növeli. Jó az magának?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.21. 12:46:31

@Bemmbemm: "Csak a probléma ott kezdődik, hogy az emberek gyarlók és azok is maradnak."
Így is van, ezért nincs végső megoldás, a történelem vége és hasonlók. Ezért nem úgy működik a politika, hogy valakik farigcsálnak egy írott alkotmányt, és azzal a világ végéig megoldották a gondjainkat.
Ha mondjuk a Jobbik elkezdené iskolázni-nevelni a híveit, de komolyan, akkor nőne a szememben, és csökkenne a népszerűsége.
De a Jobbik is csak egy vállalkozás, és a kínált árúja sületlen.

Bell & Sebastian 2010.02.21. 12:57:14

@bozoa:

Magyar tai chi, nem ismertem! :)))

@Herr SturmLiberator:

Arra gondolok, a kötelesség szegés nem zárhat ki senkit a jogokból. Az EÜ ellátásban persze nem így van gyakorlatilag.

Az etnikum "túltenyészése" az Alkotmányból fakad, nem a hibás értelmezéséből.

@Google:

"Súrolta már csuklómat penge,
Napfény szép reggelente,
Amikor meredten elültek bennem a zajok,
Azt hittem végre boldog vagyok.
Áldott már Isten ámulattal,
Fogadtak már dallal,
Amikor mosolyogtam, az ördög
Szívébe szánalom ébredt, meglehet hogy csak féltett.
Melegség volt szívemnek az is amikor látott téged
És fáj hogy ezen túl hűvösebben élek…"

Győztes vereség! (részlet)

www.amatormuveszek.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=29756&check=fc8fe743713af55102553530a6e28794

Google 2010.02.21. 12:59:30

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

És nem fosztogat, hanem osztogat, és ha fosztogat is, együtt teszi a jó magyar testvéreivel.
Ez a tanulság?

Google 2010.02.21. 13:10:58

@Bell & Sebastian:

Nem Hemingway a kedvenc íróm, de az a sora, hogy az embert el lehet pusztítani (néha saját magával teszi ezt), de legyőzni soha, tetszik.
Azt sem tudom, hogy ez jó, vagy rossz (hogy így van), de mintha igaz lenne.
Mindenkinek van egy álma.

Tündér_Lala 2010.02.21. 13:37:17

@Bell & Sebastian: "Az etnikum "túltenyészése" az Alkotmányból fakad, nem a hibás értelmezéséből."

Régi véleményem. A probléma lényege abban rejlik, hogy XXI. sz.-i törvényeket akarunk alkalmazni a legkülönbözőbb fejlettségű népességekre. Az a bizonyos etnikum bizony több száz éves elmaradottságban él kultúrájában, igényszintjében, embertársaihoz való viszonyrendszerében. A problémakör feloldása nehéz feladat és talán nem is megoldható úgy, hogy az előnyök megmaradjanak a hátrányok nélkül. A kérdést pedig kezelni kell, mert a legfontosabb nemzeti sorskérdések egyike.

(Egy cigánylány 14 évesen szül. A magyar leány iskolái elvégzése után 2-3 év szakmai gyakorlatot szerezve 28 évesen jut el (jó esetben) oda. Az ő gyerekének a példában szerplő leány 6-8 gyerekét és azok unokáit is el kell tartani elkövetkezendő életében. Vagyis 36 jut egyre. Ez nem tartható.)

Ha egy emberséges rendszerrel ilyen szinten visszaélnek (nevezetesen arról van szó, hogy a családtámogatási rendszer célja és értelme, hogy a társadalom a terhek egy részének átvállalásával segítsen a társadalomnak hasznos új képzett generációk létrehozásában. A sérültek esetében szolidaritási alapon plusz segítség jár.) Ha valaki ezt a segítséget arra használja, hogy a képzés költségeit a saját megélhetésének fedezésére fordítja, akkor bizony visszaél a rendszerrel.
Ezen kell változtatni, hogy ezt ne tehesse meg.

Bloodscalp 2010.02.21. 13:37:45

@cutcopy: és akkor az ultimátum után, a fidesz elárulta a támogatóit?

Bell & Sebastian 2010.02.21. 14:10:35

@Google:

Ez a seprű-dolog is alaposan átértékelődött Harry Potter óta.
(viccesnek szánt felvezetés)

Kétségek mindig is vannak, ahogyan Jelek is.
Igazából Isten ezekkel megmagyarázza miért is a csapás, csak helyesen kell(ene) tudni értelmezni. Ha tetszik - ha nem, mindenki a keresztjén végzi. (amit nagy gonddal farag, díszít egész életében)
Pedig minden szenvedés csak a javunkra szól - végül. Transzcendentális fajok eredete, történelmi és genetikai léptékkel.

Bevallom, fogalmam nincs arról, mi lehet a Nagy Terv. Viszont _semmi_ sem véletlen!
_Az_ a párt sem.

Bell & Sebastian 2010.02.21. 14:22:49

@Tündér_Lala:

Nincs mit hozzátennem, kerek egész. :)

loláb 2010.02.21. 14:28:47

@Herr SturmLiberator:
Viszont az látszik, hogy ez egy bonyolult, időigényes és összetett feladat. Ha csak úgy lehet végigcsinálni, hogy folyamatosan a Jobbikkal kell egyeztetni, anélkül, hogy túl kemények lennének velük, akkor azzal a fidesz újra kivívná a "szélsőjobbal kokettáló" jelzőt, amit 8 évébe került lemosnia magáról.

És abban sincs illúzióm, hogy a Jobbik önmérsékletet fog tanúsítani. A politikai megmaradásának az egyetlen esélye, ha néha a parlamentben is éppen olyan radikálisnak mutatkozik, mint a parlamenten kívül. Megvalósítja az emblematikus programpontjait, használja azt a retorikát, ami bejuttatta őket.

Ezek lesznek majd azok a megnyilvánulások, amire majd a baloldal követeli, hogy a fidesz határolódjon el tőle. Ha a kétharmados törvények miatt egyeztetési kényszerben lesz a jobbikkal, akkor ezt nem teheti meg, kénytelen lesz sunnyogni, mint annó a MIÉP esetében. És akkor majd újra azt hallgathatjuk, hogy Orbán a fasisztákkal kokettál.

Ezért KELL a fidesz kétharmad. Hogy a jobbikot le se kelljen szarni a parlamentben. Mert ha nincs fasisztázás, akkor egy tisztességes minőségű kormányzással lehet esély az újrázásra 2014-ben.
Másként nincs. És nem a jobbik lesz 2014től a kormányon, hanem a szocik. Megint.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.21. 14:50:18

@loláb:

Részben igen, részben nem. Miért is?

Tessék Szlovákiát nézni, vagy a kilencvenes évek Ausztriáját. Ott egyenest kormányra került a vérgőzős jobb mint kispartner. Következmény? 1-2 hónap jujjnácizás, utána ment tovább az élet és az EU mosolyog. Amig minimum döcög a gazdaság és nem nullába hajt, azt csinálsz, amit akarsz. Lásd olaszok, akik Berlusconi saját szavai szerint is "koncentrációs táborokat" építenek az illegális bevándorlóknak.
A szocik visszatérésére az esély (lekopogom) kb nulla, mert ugyanaz az öszödi bagázs van bent, megújulás nulla, a náciveszéllyel riogatás az EP-n se működött. Mennek a szadesz után, figyeld meg. Azokon se segített a sok atlanti haver, nem kell annyira beszarni minden huszadrangú angolul megfogalmazott külföldi nyilatkozattól, ami magyarizmussal riogat (hidd el, nagyon-nagyon jól tudom hogy müxik ez).

Ami annál inkább a fidox 2/3-ad mellett szól, hogy biza bejött, amit mondtam, gazdaságilag a jobbik sok ponton zavaros nemzeti gulyáskommunista. Egy-kettő tekintetben meg nettó öngyilkos. Igen, kell az önös nemzetérdek DE kell a tőke, ahogy már Széchenyi is mondotta volt, abból épül újra a nemzetipar. Exportképes üzemek (pölö a piacképes élelmiszeripar) újraindításához több zseton kell, mint a sarki turul shophoz és a pénzenek nincs szaga, ha jó feltételekkel a haza javára megy. Ezt a Jobbik még nem kapisgálja és azt se hiszem, hogy a hagyományos nagytesók imádása után a megváltás pont a jurtás rokonok meg Irán (saját népe által is utált) fura urának seggnyalása lenne csöbörből vödörbe alapon. Mi nem a mongol exporton élünk és nem is fogunk.

picur3ka 2010.02.21. 15:04:53

@loláb:

8 milka szavazo
70% reszvetel: 5 es fel milka

Ennek 10%-a fel milka korul van, majdnem ennyien szavaztak rajuk.

Persze, mas a rendszer, de a nincs elveszett szavazat elve miatt nem kell ezt a szamot nagyon alulertekelni.

sensei 2010.02.21. 15:08:15

@Google:

Hát persze, hogy tudja. De valahogy nem értem, hogy 2006-ban Orbán "csalánverőjével" akartak kormányt buktatni, - pedig mindenkinek van saját csalánverője, de persze a máséval könnyű/lett volna, no meg kellemesebb is - mára meg akkora européerek lettek, hogy demokratikus választások útján akarnak bekerülni a Parlamentbe.
Ki érti ezt?
Minden esetre jól ki lettek találva a fidesz ellen, de a "kettős hasznosításuk" másik ága nem jött be, miszerint a "nyilasnácirasszista" veszéllyel való riogatás a maszopszadeszre tolja a szavazói szándékot.
Eredmény: lett egy kettévágott nemzeti oldal, amelyiknek a "hangosabbik" része nem biztos, hogy az, aminek látszik, meg lett egy rogyadozó mszp, meg lett egy eltűnő félen lévő "kétfejű", de igaziból még a maszoppal is egytestű "valami". A Jobbik a negyedik feje ennek a torzónak...

Bell & Sebastian 2010.02.21. 15:21:22

@Herr SturmLiberator:

Maga mit szólna (egy reneszánsz kastélyban) a következő asztaltársasághoz a vacsoránál?
Berlusconi (a titkárával), Róma polgármestere, Firenze polgármestere, plusz a vendéglátó idős gróf.

Mit kérdezne?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.21. 15:32:48

Azért érdemes megnézni a Jobbik saját videóját is az aluljárói akcióról.
www.youtube.com/watch?v=0Sg6pIfG04w

Bell & Sebastian 2010.02.21. 15:35:33

@Herr SturmLiberator:

Abból, hogy ez az öt ember irányítja informálisan Olaszországot, kiderül, hogy még kérdezni sem illik, mert nem is értik, hogy mi bajunk van itt a kotyor alján, pedig valamikor egy táborból indultunk.

Folyamatos a rettegés attól, hogy kitömve vitrinbe tesznek az afrikai trófea gyűjtemény mellé.

Posztkomcsi nóplíz! - lehetne a címkén.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.21. 15:38:15

@Bell & Sebastian:

Csajos viccekkel nyitnék, Berlusconi azokat szereti. Ma che bella ragazza, Signore Silvio, amicho mio...

Az "Evviva Duce" frázist kerülném, mert akkor az urak tekintélyes része nosztalgiázásba esne, ne adj isten felbukkanna Pasolini egy vazelinnal bekent kamerával.

loláb 2010.02.21. 15:46:18

@Herr SturmLiberator: Én nem fordítanám le az osztrák, pláne a szlovák helyzetet magyarra, szerintem nem is lehet.

Az itthoni helyzet speciális, itthon a sajtó, és a véleményformáló értelmiség jó nagy túlsúlyban liberális (nem a szadeszi értelemben), ezért nálunk bármilyen nacionalista, vagy konzervatív gesztus sokkal jobban kiveri a biztosítékot, mint a szlovákoknál. Ez szerintem az elmúlt 12 évet megnézve nyilvánvaló. Az, hogy mostmár még a baloldali sajtó sem védi a védhetetlent, az ne azt jelenti, hogy majd tapsikolnak a fidesz konzervatív lépéseihez.

A jobbik gazdasági programja pedig egy szóra sem érdemes ostobaság, ami sokkal veszélyesebb, az a nemzeti radikális retorika. Ha ez "támogatja" a fideszes gazdaságpolitikát, akkor az is támadható lesz, támadni is fogják.

És én nem gondolom, hogy a szocikat komolyan sikerült tönkretenni, szerintem vezető politikus nem lesz érintett ezekben a most futó ügyekben. Nem azért mert ártatlanok, hanem mert dörzsölt vén rókák. (Nem is remélem, szerintem egy jobb-bal felállásnak több értelme van, mint a konzervatív-radikális párharcnak. Persze nem ezekkel a rosszarcúakkal, ezek menjenek a levesbe. De a baloldal kell. Ne legyen túl erős, de kell, az ellenzék legyen baloldali.)

És 4 év alatt nem lehet minenkinek kedvezni, nem lehet mindenkinek betömni a száját és ha a szocik valóban azt a szociális populizmust fogják képviselni, amit Ferenc Szombathelyen elkotyogott, akkor lesznek majd elégedetlenek, akik vevők lesznek rá. És lesznek majd olyanok, akik emiatt elfelejtik a BKV ügyeket meg Öszödöt.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.21. 16:27:58

@tölgy: A Jobbik egy erős válaszreakció a társadalomtól. Az okokban, ami kiváltotta ezt a reakciót, pedig elég nagy arányban a Fidesz is ludas, de természetesen a főkolompos az MSZP és az SZDSZ.
Nem az emberekben keresendő a hiba, hogy miért szavaznak a Jobbikra.

@Tündér_Lala: "Régi véleményem. A probléma lényege abban rejlik, hogy XXI. sz.-i törvényeket akarunk alkalmazni a legkülönbözőbb fejlettségű népességekre. Az a bizonyos etnikum bizony több száz éves elmaradottságban él kultúrájában, igényszintjében, embertársaihoz való viszonyrendszerében."

NA EZ A LÉNYEG! És ezt kellene megérteni a "vezetésnek" is.
A cigányság egy "kakukktojás", ha lehet így nevezni, Európában. Van egy része, akik be tudnak illeszkedni a civilizációba és teljesen úgy viselkednek, mint mi. Viszont a nagyja erre alkalmatlan. Soha nem tudtak mit kezdeni velük és nem is fognak. Meg lehet nézni, hogy Franciaországban és Nagy-Britanniában, hogy élnek a cigányok. Ugyan úgy vándorolnak, mint régen csak a szekeret lakókocsira cserélték. Nálunk nyakra főre lakásokat kapnak, de 1 hét után felszedik a parkettát és tüzet raknak belőle a szoba közepén. Ők egy más embertípus, mint a nagy többség. Az ahogyan külföldön élnek, sokkal jobb megoldás, mint ami nálunk jelenleg van. Erőszakkal nem lehet őket civilizálni.

sensei 2010.02.21. 16:28:39

Balatonőszödről indult a Jobbik "gyorsvonata".
Vajon ki volt a "forgalmista", aki menesztette?:-)

cutcopy 2010.02.21. 17:16:03

@Bloodscalp: Látom /kormánypárti módon/ nem bírsz elszakadni a Fidesztől még akkor sem ha másik párt van terítéken..
De legyen neked és lássuk azt a híres "ultimátumot" 2006 őszéről:
Először is egyetlen "ultimátumról" volt szó mert a többi egyszerű felszólítás volt "szankció" nélkül. Másodszor a kormánypárti sajtón kívül senki nem beszélt ultimátumról. Harmadsorban pedig a lényeg - arról volt szó, hogy ha nem távolítják el Gyurcsányt /2006 ősz/, akkor Orbán százezres tiltakozást szervez a Kossuth-térre.. Na ez az a híres ultimátum ami a Jobbiknak puha semmittevés volt az MSZP-nek meg egyenesen fasisztoid megmozdulás..
Gyurcsányt persze nem távolították el - a százezres tüntetés megtörtént.. Mi a gondod? Vona eltávolította netán? Nem, pedig ő pont az idő előtti eltávolítás ígéretével gyűjtötte be szavazóbázisát. Aztán most meg ugyanúgy kénytelen szépen várják április 11-ét mint a Fidesz bázis. Mi a különbség? Tán ők jobban várják? )

Google 2010.02.21. 17:25:59

@sensei:

Tudja, az anyag nem vész el, csak átalakul. És ahogy Bell & Sebastian mondja, nem véletlenül.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.21. 18:11:52

@loláb:

Nos, a ballib sajtó sorban sorvad és csődöl, ma sem domináns, ellenben pölö a digitálisan indult barikád.hu időközben hetilap lett. Innen inkább várható társadalmi befolyást elérni képes kormánykritika a jövőben.

Ellenzékként persze sose árt a sokrétű parlament, több szem többet lát, nehezebb a kormányt napi szinten fúrni, több a paritás a bizottságokban és _elvileg_ több a konstruktív ellenjavaslat (álmodozom). De az OGY összetételét a szavazók határozzák meg.

"Persze nem ezekkel a rosszarcúakkal, ezek menjenek a levesbe."

Torgyán esete 1998-ban? Nono. Abban nincs vita, hogy a kocsmadrukker kifinomultságával rendelkező Jobbik imázs nem az ideális, ámde tudomásul kell venni: nem puccsal jutnak be és ugyan tiborc hangja szintjén, de jelentős társadalmi réteget képviselnek, amit nem lehet levegőnek nézni. Hiába olyan amilyen a jurtafétisben utazó elit. Sőt, ha pont ennek ellenére szavaznak rájuk sokan, annál inkább kell fontolóra venni az általuk tolmácsolt kiáltást. Fogást csak így talál rajtuk a jövendő kormány, Gárdapiszkálással, elhallgattatással csak hatványozódott a táboruk, ez DraskoVicc-nek se jött be.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.21. 18:14:49

@loláb:

@loláb:

Nos, a ballib sajtó sorban sorvad és csődöl, ma sem domináns, ellenben pölö a digitálisan indult barikád.hu időközben hetilap lett. Innen inkább várható társadalmi befolyást elérni képes kormánykritika a jövőben.

Ellenzékként persze sose árt a sokrétű parlament, több szem többet lát, nehezebb a kormányt napi szinten fúrni, több a paritás a bizottságokban és _elvileg_ több a konstruktív ellenjavaslat (álmodozom). De az OGY összetételét a szavazók határozzák meg.

"Persze nem ezekkel a rosszarcúakkal, ezek menjenek a levesbe."

Torgyán esete 1998-ban? Nono. Abban nincs vita, hogy a kocsmadrukker kifinomultságával rendelkező Jobbik imázs nem az ideális, ámde tudomásul kell venni: nem puccsal jutnak be és ugyan tiborc hangja szintjén, de jelentős társadalmi réteget képviselnek, amit nem lehet levegőnek nézni. Hiába olyan amilyen a jurtafétisben utazó elit. Sőt, ha pont ennek ellenére szavaznak rájuk sokan, annál inkább kell fontolóra venni az általuk tolmácsolt kiáltást. Fogást csak így talál rajtuk a jövendő kormány, Gárdapiszkálással, elhallgattatással csak hatványozódott a táboruk, ez DraskoVicc-nek se jött be.

sensei 2010.02.21. 18:42:15

@Herr SturmLiberator:

"Gárdapiszkálással, elhallgattatással csak hatványozódott a táboruk, ez DraskoVicc-nek se jött be. "

Te honnan tudod, hogy mi volt a célja Drazsénak?

Tündér_Lala 2010.02.21. 18:45:36

@Herr SturmLiberator: Egyet értek.

Asszociációként eszembe jutott, hogy Szinetár (akit én nagyra becsülök) mondta egyszer Tiborc alakjáról:
Tiborc minden szava hazugság. Ugyanakkor az egész amit mond, kifejez, az életérzés igaz.

Valami ilyesmi érzésem van a jobbikkal is. A hangnem és a módszerek elfogadhatatlanok, ugyanakkor az egész amit mond az igaz.

Bloodscalp 2010.02.21. 19:02:40

@cutcopy: biztos azért kormánypárti módon, mert a kormánypárt tagja vagyok-hülye

szépen összmostad a dolgokat, nézz a fidesz honlapjára kicsit...ultimátum volt hogy monnyon le.., a szankció pedig a gyűlés-ami igazából mit ér? semmit...csak hát ez már mellékes

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.21. 19:43:14

@sensei:

Nem ez, de nem is volt ellenére. Egyszerű logika. Hisz ha Drazsé szét tudja kergetni a Gárdát: WIN. Ha nem és csak még erősebb lesz, akkor meg örökül hagyott egy fogas kérdést a Zördögpatás Fidoxnak és kárörvendhet: WIN.

Ő meg dolgavégezetten megy a privátba és már csak pattogatott kukoricát majszolva nézi a Vona-Orbán szóváltásokat a parlamenti közvetítésben.

sensei 2010.02.21. 20:14:53

@Herr SturmLiberator:

Ezért kérdeztem.
Drazsé regnálása emelt a Jobbikon az EP választásokra 14,8%-ot

cutcopy 2010.02.21. 20:35:32

"a szankció pedig a gyűlés-ami igazából mit ér? semmit"

Az hogy mi alatt mit értettél hagyjuk de szerencsére végre visszavezettelek az eredeti felvetésemhez, mely szerint azt kérdeztem: mit is ért a Fidesz ellenében Vona Gyurcsány eltávolító mozgalma mellyel tömegeket hülyített be? Valóban semmit..!

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.02.21. 21:33:55

@Bell & Sebastian:

Minden magyarnak legyen kolbász a krumplipaprikásban! De ez akár egyszerű mennyiségi kérdés is lehet, nem kell okvetlenül a világot felfordítani hozzá.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.02.21. 21:47:37

@bbjnick:

Tej-illatú, pelyhes baba a kiságyban, asszonyka egy tál ételt tesz az ember elé - itt születik a nemzet. Legyen házuk, legyen étel, egy pohár bor, télen jó meleg a szobában. Otthon, templom, iskola, munkahely, nem olyan bonyolult ez. Én ezt bele tudom gondolni ebbe a világba. Kicsit több pénz, kicsit több oltalom és irányítás, ennyiről kell beszéljünk. Ha lesöpörjük a sakktáblát, azok szenvedik meg legjobban, akik a jövőt kell a vállukon hordozzák. Én nem szeretnék kalandokat, nyugodt és eseménytelen építkezésre vágyom.

Téglagyári Megálló 2010.02.21. 21:48:05

@Elpet:

Q: Kolbászból lesz a kerítés?
A: Kommunistákból lesz a kolbász!

AK76 2010.02.21. 21:48:24

@Google:
Valóban,senki sem kényszerít hogy ide jöjjek olvasgatni,egyébként ha nem a konstruktív vita kedvéért készülnek ezek a postok,akkor ez valami belterjes Fidesz közösség,és egymásnak írogattok biztató,lelkesítő kommenteket?
Mert akkor bocsánat,házszámot tévesztettem,de ha nem ez a helyzet,akkor had reagáljak már a saját nézőpontom szerint,ok?
Igen,egyenlőségjelet teszek a fidesz,és a mszp közé,de a listámra bőven ráfér az szdsz,fkgp,miép,kdnp,stb.
Mind,mind egyetlen egy párt utódai,csordultig középszerű,tehetségtelen,korrumpálható,zsarolható,jellemtelen megélhetési politikusokkal,érdek emberekkel,számtalan esetben bebizonyosodott,hogy látszat fronton egymás ellen vannak,vakuljon a plebsz,ha esetleg azt képzeli,valami nincs itt rendben Béláim,de a máz alatt ott van a közös ÉRDEK, a közös dézsma,a központi húsos fazék,a tök egyforma pénzemberek,és lobbik....
Egyetlen egy ok miatt szavazok a Jobbikra,nem vagyok véresszájú turbó Magyar,sem székházfoglaló téglahajigáló,szimpla az ok,"ezek"nem tartoznak a nagy előd bábjai közé,ha irányított emberek is,mert nyilván azok,akkor sem a szocialista hájfejek csicskái,bármennyire is szimpatikus ez a perspektíva fideszes körökben...

Téglagyári Megálló 2010.02.21. 21:49:39

@Elpet:

"Én nem szeretnék kalandokat, nyugodt és eseménytelen építkezésre vágyom."

Ne mondja, hogy a szomszédasszony nem keltette fel a figyelmét!

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.02.21. 21:59:44

@Téglagyári Megálló:

Kérem, én esténként már leginkább olvasgatni szeretek.

AK76 2010.02.21. 22:15:59

@teknős:
Tudod miért buktatok 2002-ben?
Nem,nem a választási csalás miatt,még csak nem is a Viktor miatt,ő csak a nyuggerek rémálma,az ok jóval prózaibb.
Arrogancia.
Tipikus fideszes attitűd,aki nem velünk,az ellenünk,a kommentemre adott reagálás is ide tartozik,Te elkönyvelted a két kis fakkot,amibe az összes nem fideszest bele lehet tuszkolni,mindegy ki miért,kire,hogyan,egy a zászló,Viki is megmondta,és mivel nem vagyok fidesz szavazó,a fentebb említett okok miatt,mindjárt kapom is a verdiktet:"te alighanem pedagógus vagy,egy Szabolcsi-Borsodi faluban"...
Tudnék itt sztorizgatni reggeltől estig a Szabolcsi-Borsodi mindennapokról,és meginvitálnék szívesen egy-két "A téma szakértőjét" némi reality sóra,mondjuk egy Ózd-külváros,külterületi falucskába,talán kóstoljanak bele a sűrejébe' mielőtt badarságokat írogatnak a fidesz szája íze szerint való brosúrájukból,mert az hogy a helyzet odáig fajult,ahol ma tartunk,az bőven nekik is köszönhető,az impotens semmittevésnek,hozzá nem értésnek,és nem akarásnak,együttesen.
És nem látom semmi valóságalapját annak hogy ezentúl máshogy állnak majd a dolgokhoz,ismétlem 20 kibaszott éve csücsülnek a hatalomban,mégis,itt soha senki nem bűnhődött az elsíbolt olajmilliárdok miatt,az elprivatizált közvagyon miatt,lett volna lehetőségük számtalan,egyikkel sem éltek,ha igazán akarták volna,ma Szlovénia szintjén élhetnénk...

Bloodscalp 2010.02.21. 22:34:46

@AK76: korrekt!

@cutcopy:a komment elsö részével 100%-ig egyetértek, lehet hogy vona szerinted árulást csinált, de akkor orbán már többszörösen

cutcopy 2010.02.21. 22:53:42

@Bloodscalp: No akkor ezek után ha felsorolnád Orbán árulásait talán még valami hitelt is szerezhetnél szavaidnak..
/az "ultimátum" nem ér hiszen azt ahogy leírtam be is tartotta annak idején/

teknős 2010.02.21. 22:57:45

@Bloodscalp: Érdekes, hogy az egyik legátgondoltabb lépését orbánnak, képtelenek vagytok felfogni.

Orbán ultimátuma arra volt jó, hogy a bűnbandát összezárja. Ezzel a lépésével lökte a lejtőre az emeszpét.

De hát ennek megértését nem lehet elvárni azoktól, akik képtelenek megérteni, hogy egy politikusnak és egy politikai pártnak, nem az igazság kimondása a célja.

teknős 2010.02.21. 23:10:46

@AK76: A kommentedhez nem is kell hozzáfűzni semmit. Magáért beszél.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.02.22. 06:16:09

@Elpet: & @Tündér_Lala: @Bell & Sebastian:

Erről beszélek (mert ha "ezünk" elvész, abban a pillanatban megszűnünk létezni és nem lesz miről vitatkozni):

ILLYÉS GYULA

HAZA, A MAGASBAN

Jöhet idő, hogy emlékezni
bátrabb dolog lesz, mint tervezni –
bátrabb új hont a mult időkben
fürkészni, mint a jövendőben –?

Mi gondom! – áll az én hazám már,
védőbben minden magasságnál.
Csak nézelődöm, járok, élek,
fegyvert szereztem, bűv-igéket.

Már meg is osztom, ha elmondom,
milyen e biztos, titkos otthon.
Dörmögj, testvér, egy sor Petőfit,
köréd varázskör teremtődik.

Ha új tatárhad, ha kufárhad
özönli el a tiszta tájat,
ha útjaink megcsavarodnak,
mint giliszta, ha rátapodnak:

te mondd magadban, behunyt szemmel,
csak mondd a szókat, miktől egyszer
futó homokok, népek, házak
Magyarországgá összeálltak.

Dühöngő folyók kezesedtek,
konok bércek – ezt ne felejtsed,
ha megyünk büszke szájjal vissza,
mint várainkba, titkainkba.

Mert nem ijeszt, mi csak ijeszthet,
nem ölhet, mi csak ölne minket,
mormolj magadra varázsinget,
kiáltsd az éjbe Berzsenyinket.

Míg a szabad mezőkön jártál,
szedd össze, pajtás, amit láttál,
mit szívvel, ésszel zsákmányoltál,
vidám vitáknál, leányoknál.

Mint Noé a bárkába egykor,
hozz fajtát minden gondolatból,
ábrándok árvult szerepét is,
álmaid állatseregét is.

Lapuljanak bár ezredévig
némán, mint visszhang, ha nem kérdik,
szavaid annál meglepőbbet
dörögnek majd a kérdezőknek.

Figyelj hát és tanuld a példát,
a messzehangzóan is némát.
Karolva könyvem kebelemre,
nevetve nézek ellenemre.

Mert ha sehol is: otthon állok
mert az a való, mit én látok,
akkor is, ha mint délibábot,
fordítva látom a világot.

Igy maradok meg hírvivőnek
Őrzeni kincses temetőket.
Homlokon lőhetnek, ha tetszik,
mi ott fészkel, égbemenekszik.

ü
bbjnick

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.02.22. 07:23:23

@bbjnick:

Sőt!

"
(...)

Ne félj te a sorstól, én se félek
mélyek a mi kútjaink s mennyi
ér tölti fel újra, a villám
állhat beléjük s nem lesz aszály
csodában élünk: az édes nyálat
fűszálak ablakká húzzák körénk
s ne félj a sorstól, ne félj a rongytól
gúnyánkat megtermi ránk a fény
jussunk a szegények leleménye
s lesz a babáknak télre cipő
köti már a függőcinke a fán
visítva a jövőből itt ugrálnak
lábukon, kezükön kis puha gömb
cinkefészek-bocskor – boxkesztyű dönget
műveld a csodát ne magyarázd
s fönt a hegyen, e zöld koponyán
itt kattog arany medencecsontod
s remegnek édes ablakaink
ablakainkig fejét emelve
hallgat a nyüvek világa, ó"

/ Nagy László: Hegyi beszéd, részlet /
1973

bz249 2010.02.22. 08:10:02

@teknős: az egy érdekes tárgyalástechnikai húzás volt, mindig éppen annyit kérni a maszoptól, amit az adott helyzetben nem volt hajlandó megadni. És a szocik szépen csúsztak lefelé, plusz picológiailag is frusztráló, hogy 4 alkalmuk lett volna jobb helyzetben kiszállni, de nem tették meg. :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.02.22. 08:49:28

@bbjnick:
jézusom, szinte hallom, hogy valamelyik nagyszínész lábat deszkába döfve, mellet domborítva, hangját öblögetve, mondja, a magyar jövőbe fúrva a tekintetét. szinte gyomorgörcsöt kaptam. és illyés az első sorban ül appel elvtárssal, és mosolyognak. kevés olyan hátborzongató van, mint a magát szerelmesen kiválasztottnak szerető, amúgyandilag a hatalom markából evő népfi.

Bell & Sebastian 2010.02.22. 09:04:21

@Grift: @bbjnick:

Ezt a verset 1989 -ben az első SZDSZ kampány-fórumon hallottam @Grift által vázolt (kiváló) előadásban!

És nem sült le a bőr a pofájukról!
A Fideszről azt állítván (ugyanott), hogy az ifjúsági szervezetük.

Oh, azok a régi, rossz idők!

AK76 2010.02.22. 09:09:02

@teknős:
Így van,pont ez vártam tőled is,a semmit...
Persze a semmi még mindig jobb,mint a két beszt' favorit válasz:
No.1.)"Hát azé' mer'soha nem volt meg nekik a kétharmados többség",ez most az adu ász felelet mindenre...
No.2.)"Aljas.......provokátor",kívánt jelző,pártnév,stb behelyettesítendő..
Természetesen erre a két mindent vivő kérdésemre soha semmilyen fórumon,választ nem kaphatok,miért is,hiszen bárhova megyek,HÍVŐKBE botlok,szoci-fidesz-mdf-jobbik hívőkbe..
Ritka hogy olyanokkal beszélgethetek,akik nem elvakultak,nem szerelmesek a saját elképzeléseikbe,pártjukba,tudnak kérdésekre válaszolni,és tudnak kérdéseket feltenni,nem csak a szalon okoskodás,és a beprogramozott évtizedes reflexek...

Bell & Sebastian 2010.02.22. 09:09:05

@Elpet:

Mi van? Jövőre már krumpli se lesz?
Nyálcsorgatás, fényevés? Szép kilátások, mondhatom! :)

Tündér_Lala 2010.02.22. 09:13:35

@Elpet: "
Tej-illatú, pelyhes baba a kiságyban, asszonyka egy tál ételt tesz az ember elé - itt születik a nemzet. Legyen házuk, legyen étel, egy pohár bor, télen jó meleg a szobában. Otthon, templom, iskola, munkahely, nem olyan bonyolult ez. Én ezt bele tudom gondolni ebbe a világba. Kicsit több pénz, kicsit több oltalom és irányítás, ennyiről kell beszéljünk. Ha lesöpörjük a sakktáblát, azok szenvedik meg legjobban, akik a jövőt kell a vállukon hordozzák. Én nem szeretnék kalandokat, nyugodt és eseménytelen építkezésre vágyom. "

Azt gondolom, hogy ezek fontos gondolatok. Erős kiigazítás szükséges, de nem kell lesöpörni a sakktáblát. Ez a folyamatos fenntartható fejlődés kulcsa.

Nem kellenek a rendszer rángatásai,túl nagy lépések, a megtervezettlen mélyreható reformok, amelyek után rosszabb helyzetbe kerülünk mint előtte.

Nem kell diktatúra sem jurtás, sem papi, sem orvosi, sem semmilyen.

A politikusoktól felelősségteljes viselkedés kell, tervezés és tisztelet az emberek és a nagy ellátórendszerek működése iránt. Az ország és annak intézményei nem a kísérletezés, ötletelés terepe. Többet tesz az országért, aki apró lépésekben javítgatja a működést, mint aki valamiféle messiási szerepre törve, nagy elhibázott, a korrekció lehetőségét nélkülöző lépésekkel romlásba dönt részterületeket vagy az országot.

Felelősség, józan mértéktartás, tisztelet a feladat nagyságának, a kulcsszavak. Ezt ajánlanám mindenki figyelmébe.

Bell & Sebastian 2010.02.22. 09:19:25

@AK76:

Ha megfelelsz az előfeltételeknek, bárki szívesen feloldoz!
Ezek a kizáró okok:

Égbekiáltó bűnök
1. Ábel vére (Ter 4,10),
2. A szodomaiak bűne (Ter 18,20; 9,13.),
3. Az egyiptomiaktól elnyomott nép kiáltása (Kiv 3,7-10.);
4. A jövevények, özvegyek és árvák jajgatása (Kiv 22,20-22.);
5. A bérmunkással szemben elkövetett igazságtalanság (MTörv 24,14-15; Jak 5,4.).

+ szemkilövés, offshorozás, hazaárulás, decemberség, palotapincsiség, tánc ellenfényben, torkosság (sólet)

A többi nem érdekel itt senkit, hidd el!

AK76 2010.02.22. 09:19:30

@Tündér_Lala:
Tiszteletre méltó vélemény,kár hogy az érintettek magasról tesznek ezekre a gondolatokra...

AK76 2010.02.22. 09:22:30

@Bell & Sebastian:
Alighanem igazad van...:(

Bell & Sebastian 2010.02.22. 09:30:46

@Tündér_Lala:

Maga itten a kényszeres progressziót ostorozza? És a restrikciós gazdaságpolitika le van szarva? :)

Bell & Sebastian 2010.02.22. 09:37:09

@AK76:

Egyiptom az amfora! Ja nem, metafora!
Ha jól meggondolom, népművészeti agyagedény, akár.
(Sodoma még OK., Gonorrhoeae valamiért kimaradt, hmm...)

teknős 2010.02.22. 09:41:02

Én azt hiszem a politika többször véletlen műve, mint tudatosságé, de azt helyzetet, amikor tudatosan megtervezett lépést látunk, az okosabbak felismerik.

Orbán 72 órás ultimátuma ilyen volt. Nem hagyta, hogy felforrjon az erjedés az emeszpében, mert nem kizárólag Gyurcsányt akarta eltüntetni az élről, ami jóval korábban bekövetkezhetett volna, mint 2009, hanem az egész kádárista politikai formációt is. Ez a Piszkos Fred effektus. Talán maguktól szépen kiforrtak volna a soraikból egy Bajnait. De mivel a Patás követelte, ezért mind kénytelen volt támogatni.

OV ismerte annyira a szocikat, hogy tudta, a hatalomból önként nem fognak elvonulni. Innentől minden sinen volt.
Persze a jobbikos idióták azt hitték, majd ezek után jön a forradalom.

Bell & Sebastian 2010.02.22. 09:44:47

@teknős:

Ha az idióta jelzőt kiveszed, csak neked lesz jobb!
Nekem mindegy, csak a helyiértékeden kezelnek majd, azt meg nem akarhatod! :)

teknős 2010.02.22. 09:53:20

@AK76: Mi lenne a mindent vivő kérdésed? Én nem szeretek más pártállásúakkal vitázni az interneten. Azért járok ide, mert másoknak sok esetben letisztultabb gondolatai vannak az enyémeknél, amit simán a magamévá tehetek. No meg persze nem is értünk egyet sok mindenben és van, hogy ezeknek a vitáknak a hatására esetleg változtatok az álláspontomon.

De ehhez az kell, hogy nagyjából ugyanabból szemszögből nézzük a világot.

A széljobbal már 8 éve vitázom, de ugyanazok a gondolati klisék (ugye a többségük fiatal, ezért 6 havonta előlről kell velük kezdeni az egészet és nem jelent semmilyen szellemi kihívást, amit beleteszek, az a minél kevesebb információból eltalálni az aktuális fajtájukat, mint esetedben is) és nekem már nagyon unalmas. Egyszerűbb és spórolósabb hülyének nyilvánítani titeket, ami megfelel az igazságnak, de bántó. Bocsánat. De Elpettől, Tehetetlen Dodótól, Tewtontól és még sorolhatnám naphosszat, tanul az ember.

Tőletek vagy Ketteséktől csak magát rongálja.

teknős 2010.02.22. 09:57:10

@Bell & Sebastian: OK. Nem mintha zavarna, hogy szidalmaznak, de igazad van, ők nem tehetnek arról, amit én előzőleg már végigszenvedtek. Megkövetek minden Jobbikost többet nem fogom őket címkézni.

Tündér_Lala 2010.02.22. 09:58:25

@Bell & Sebastian:
LE !!!

Bell & Sebastian 2010.02.22. 10:24:29

@Tündér_Lala:

"Azé'? Azé' há'!" (Pisze vs. Rózsa) :)

AK76 2010.02.22. 10:49:30

@teknős:
Aha,most már értem.
Örülök hogy segítettél helyre tenni a gondolataimat,hálás vagyok érte,komolyan..
Tudod 94-ben,98-ban én is a fideszre szavaztam.
És 02-ben is,de akkor már csak a folytonosság miatt,nem pedig meggyőződésből..
Arrogáns vagy,és dölyfös,magas lóról osztod az igét,nem túl meglepő módon,jellemző a "fajtátokra",
Ezért,nem tudtok soha valódi konszenzust,valódi egységet összehozni,ezért szorulok én a szélsőjobbos skatulyába,ez a nagymenő mentalitás arra momentán elég lesz,hogy idén nyerjetek,de ha a csúcson is marad ugyan ez a style,az IMF hitellel,államadóssággal,eldugott csontvázakkal megspékelve,akkor 14-ben repültök ti is azt hiszem...

reality 2010.02.22. 10:58:41

@AK76: Á nem, egyik jobbikos sem dölyfös, és nem is beszél magas lóról. Olyan kis alázatosak.
Ne vicceljetek már, fiúk. :)

AK76 2010.02.22. 11:11:13

@reality:
Bakker',idejövök,vagy bármelyik másik blogra,ahol beszélgetnék bölcs emberekkel,kitágítandó beszűkült világképem,elrebegem miért nem teccik'a fidesz performansz,ezért,azért,amazért,ha jönne valaki,BÁRKI,aki ésszerűen kiokosítana'tévedéseimről,lévén semmilyen hívő,vevő lennék rá..
Erre baze'jön a fekete öves,megaszongya' hogy bágszi' vagy jobbikos puruttya,oszt'jónapot...
Kissé el vagyok kenődve..

teknős 2010.02.22. 11:13:46

@AK76: Ez pont olyan, mint valaki a papokra hivatkozva nem hisz az Istenben. Ha akar magának ürügyet találni, akkor talál, kérdés, hogy kit próbál megtéveszteni vele.

Nem meggyőződésből szavaztál a Fideszre 02-ben? Tehát nem voltál azon a színvonalon, hogy eldöntsd mi is a meggyőződésed?

Vagy nincsenek érdekeid, vagy képtelen vagy azokat megfogalmazni. A Jobbik ezeknek az embereknek a gyűjtőhelye éppen most.

Nincs felelősségtudatod, az országgal, a nemzettel szemben. Csak IGAZSÁGOD van. A te igazságod, hogy én arrogáns voltam, elismerem.

Megfogalmaztad, hogy mit vársz a Jobbiktól, mit akarsz elérni? Nem a vágyálmok szintjén, hanem a valóságban. Ha már 94-ben szavaztál, akkor kellene valami terv az életedbe, hogy mit akarsz. Ebben segíteni fog a Jobbik, vagy megelégszel azzal, hogy van cigánybűnözés?

reality 2010.02.22. 11:20:43

@AK76: Nem hiszek abban, hogy valakit meg lehet győzni rövid időn belül, főleg nem egy komment-folyamban.
Akiket eddig bármiről is (nem csak politikáról) sikerült, annál is évekbe tellett . finoman érvelve, inkább kérdezgetve, gondolkodásra késztetve.

AK76 2010.02.22. 11:46:25

@teknős:
Tudod mi,a fixa ideám?
Olyan párt,olyan formáció,aminek nincs a torkán egy másik párt keze,ha a döntéshozó felelősségéről van szó,amelyiknek az elszámoltatás nem csak egy absztrakt opció,hanem kellő szándékkal véghez vihető lehetőség,olyan emberek gyűjtő helye,akik a politikai sakkjátszmákban,még nem rendelkeznek akkora rutinnal hogy bármilyen kérdésre a megszokott jellegtelen,jellemtelen választ adják,és ezek olyan konzekvens emberek,akik felelősséget vállalnak azokért a tettekért,illetve tétlenségekért,amik az ő kezeik közül kerülnek ki...
És azt hiszem mégy csak nem is vagyok idealista,nyugaton ez így megy évtizedek óta,itthon valamiért nem működik a dolog.
Egy ideig azt hittem a fidesz lesz az aki elsőként levedli a múlt nyúlós maradványait,kvázi belső öntisztulás,de azok az arcok még mindig ott tenyésznek soraikban akik miatt az egész hiteltelenné válik,(Pintér,Kövér,Deutsch,stb)most azt remélem talán a jobbik előbb utóbb kinövi a kezdeti gyermekbetegségeket,és felnő a feladathoz.
Ha tévedek sajnálni fogom..

AK76 2010.02.22. 11:51:46

@reality:
Én pedig valóban nyitott vagyok új gondolatokra,mondjon bárki valami újat,ami elégé hihető,logikus,és máris elgondolkodok,talán igaza van,talán én látom rosszul..
Szerintem ha többen lennénk akik ezt teszik,könnyebb lenne egymással szót érteni..

teknős 2010.02.22. 12:22:17

@AK76: Miért gondolod, hogy nincs ott a keze?

Azért mert azt beszélik, hogy nincs ott?
Azért, mert a Fidesz képviselőkről is mondanak ezt-azt?

Az a baj, hogy ebben a Jobbiknak is pontosan annyi lehetősége van, mint bárki másnak a politikusok nyakán tartani a kezét.

Kósáról is mondják, Mr. 10%. Csak kérdem én, akkor miért nem jelenti fel, aki mondja? Mert könnyebb és egyszerűbb a másikra mutogatni?

Nem véletlenül ebben van a hiba, hogy mi a társadalom azt mondjuk: mi ehhez kicsik vagyunk és túlzottan szervilisek, hogy kiálljunk az igazunkért?

De ha konkrét dolgokat tudsz, nosza, mondd!

AK76 2010.02.22. 12:45:43

@teknős:
Konkrétumokat?
Természetesen személyre levetítve én sem tudok konkrétumokat.
De nem tudom elhinni,és nem vagyok ezzel egyedül,hogy az elmúlt 20 év alatt egyetlen valóban felelős személyt sem sikerült a fidesznek rács mögé juttatnia a szocik,és/vagy az szdsz-mdf politikusai közül,akik nyakig dagonyáztak az olaj ügyekben,privatizációs ügyekben,vagy szerinted hogy lehetett ekkora összegeket,ezermilliárdokat ellopni,az állam apparátus tudta nélkül?
Ha a politikusok nem voltak benne(muhahahah)akkor azért kellett volna felelősségre vonni őket,mert nem vették észre a rablást,ha benne voltak,akkor meg azért...
Ez csak az egyik kérdésem,a másik legyen mondjuk a 40 évre titkosított államvédelmi dokumentumok kérdésköre,miért nem tesz meg minden tőle telhetőt a fidesz,hogy tisztázza saját magát,mellesleg kiderüljön ki,mennyire volt benne a sűrűjében anno,mint ahogy megtették ezt az ex-NDK-s stasi aktákkal?
És most ne kezdjük el a hülye kétharmados többség cimű opciót,mondj valami kézzelfoghatót kérlek!

teknős 2010.02.22. 13:51:29

@AK76: Látod, itt van a kutya elásva. Mindenki tud valamit, de senki sem tud semmi konkrétumot.

Itt is a kétbites változatot nyomod: 1: benne voltak 0: nem tudtak róla.

Mégis, az állami apparátust miként tudta volna rendszabályozni ellenzékben a Fidesz? Ki az állami apparátus szerinted egy ballib kormányzás alatt?

A titkosított dokumentumok pedig egy érdekes kérdés. Egy csomó eltünt. Én tudom, hogy az emeszpé magán titkosszolgálata rendelkezik felette.

Tudom-e bizonyítani?

Képzeld, még azt sem tudom bizonyítani, hogy az NBH időnként zárolja az én és a családom bankszámláit és nem jutok a pénzemhez. Még csak a zárolás tényét sem tudom bizonyítani, mert egyszerűen letagadják.

Amíg a társadalom szervilisen áll a bűnözőkhöz, addig a legkiválóbb politikusi gárda sem ér semmit. Ha pedig társadalmi elvárás az erkölcs és a törvény, nincs szükség a Jobbikra. Mert te sem a Jobbik mögött húzódó szellemi potenciálra hivatkozol...

Ami pedig a kétharmadot illeti. Én nem is szoktam ezzel foglalkozni. A kétharmad nélkül is megtehető mindaz, amit meg kell tennie a Fidesznek.

Ha nincs rá 2/3-ad, akkor a társadalom nem kívánja az eddigi folyamatok megváltoztatását. Ezzel kár foglalkozni.

AK76 2010.02.22. 14:24:12

@teknős:
Ha BÁRKI,aki nem beavatott,tudna bármilyen konkrétumot,ami terhelő lenne rájuk nézve,rövid Úton eltűnne a süllyesztőben,ehhez azt hiszem nem kell olyan fene nagy képzelőerő,sem túl sok paranoia...
98-02 ig nem voltak ellenzékben a fijúk' ugye???
Mégsem láttam azt a fene nagy lelkesedést,nem tapasztaltam tömeges bírósági ügyeket,,
Valahogy SENKINEK sem érdeke az aljas közelmúlt forszírozása hmm?
"Mert te sem a Jobbik mögött húzódó szellemi potenciálra hivatkozol"...
Hát nem is!
Ebben az országban egyik párttal sem mehetsz biztosra,de a szándékot ott látom bennük.
Apropó,Viktor alig négy hónapja arról beszélt kivizsgálják az elmúlt 8 év visszásságait,kiderítik vajon hova tűnt az a potom 70 mrd dollár amit felvettek hitelbe,és kérlelhetetlen felelősségre vonás kezdődk...
Megcsörrentek a láncok,elkezdtem örülni,bizakodni,talán mégsem a következmények nélküli ország vagyunk??
Ma már az az üzenet,"mi nem foglalkozunk" a "bosszúval",gondolni kell ugye,az esetleges szoci elhajlókra,hátha ez is hoz egy-két plusz szavazót...
Mi van?
Mégis csak a jobbikban bízhatok?

Bloodscalp 2010.02.22. 14:43:28

@teknős:@cutcopy: abszolút nem akarlak
befolyásolni titeket:) abban hisztek, amiben akartok...

cutc, bár nemrég még az ultimátumot is tagadtad:)

még pörzse is rájött arra-aki egy barom szerintem- hogy orbán simán felhasználja az embreket, csináljunk egy demonstrációt a hétvégére is?mondjuk 500 ezren..fklyásat persze,családostul hátha lesz oszlatás,
dehát minek várnánk ki azt az 50 napot...viktor majd mond egy lánglelkü beszédet és kiszabaditjuk budaházyt a Bastille-ból

teknős 2010.02.22. 15:14:21

@AK76: Ha jól értem, senki sem mer megszólalni, mert,akkor eltűnik a süllyesztőben? És ez egy Jobbik parlamentbe kerüléssel egy csapásra meg fog oldódni. Csak attól, hogy Kovács János henteslegény és sámán ogy. képviselő lett.

Szándékot látsz bennük. Most felejtsük el ennek a mondatnak a teljes szubjektivitását, mert én pl. Gyurcsányban soha sem láttam azt szuggesztív erőt, ami a drága szomszédomat magasan lobogó lázba hozta, de nem gondolkoztat el téged, mint gondolkodó embert pl. a Kuruc.info, amikor Vona kiáll és nagy magabiztossággal kijelenti, hogy a Kuruc.infonak semmi köze a Jobbikhoz?

Akkor is látod benne az elszántságot arra, hogy a törvényes és erkölcsös keretek közé fogja tenni a közéletet?

A Jobbik még csak a parlamentben sincs, de már pragmatikus szempontok szerint nézi az életet. Mégis mi a garancia arra, hogy a pragmatizmusa véget ér a mentelmi joggal a zsebében? Ugyanez a Gárda. Ha akarom fehér, ha akarom fekete.

Csak azért, mert neked tetsző dolgokat mond. Mint ahogy Lendvai, Kovács Laca, vagy Gyurcsány is azt tette. Olyan dolgokat mondtak, amik tetszettek a szavazóbázisuknak. Hogy milyen jó volt a 3,60-as kenyér és társai. És ahogyan az utolsó köztörvényes csaló is egészen igazat mond, csak utólag jönnek rá az áldozatok, hogy becsapták őket.

A Jobbik szavazói ugyanannak a társadalomnak a részei, mint a kádárnépe nyugdíjas. Ugyanúgy elnézi a kettős beszédet.

Addig rendben van, amíg egy Michael Collins-féle háborúban nem fogadjátok el a játékszabályokat és borsot törtök a hatalom orra alá, de a Jobbik éppen úgy a demokratikus utat választotta, mint bármelyik más párt és ebben az esetben a törvényen kívüliség nem kellene, hogy pozitív legyen, mert akkor hol a határ? Ők döntik el?

Postabank. Emlékszel? Bár Princz megpróbálta megvesztegetni őket, mégsem sikerült. A feltárása az ügyeknek nagyon sok idejébe került a fideszes szakértőknek, de sikerült. Az eredménytelenség pedig a bíróságé és az ügyészsége. Ezek szabályozása kétharmados...

teknős 2010.02.22. 15:18:49

@Bloodscalp: Pörzse felismerte, hogy a hó fehér. Na, bumm. Én is elmondom: az ég kék. Engem is pajzsra emelsz a parlamentben?

teknős 2010.02.22. 15:21:37

@AK76: Még valami. OV soha sem ígért bosszút, senkinek. Csak igazságszolgáltatást. Ha érted a különbséget.

Bosszú, hogy ha fogom az emeszpés kampányvideót és az ott található csápoló nagyanyókat fejen vágom egy bunkóval. Jogos lenne? Igen. Igazságos lenne? Igen.

De nem lenne törvényes, mert hülyének lenni állampolgári jog.

Nem tudom érted-e a különbséget.

Bloodscalp 2010.02.22. 15:32:03

@teknős: még még még, ennyi nem elég...

azt akarom hallani hogy csökenjenek az adók, hiszen van egy pár svindli cégem,
az építőiparban, adót ugyan nem sokat fizettek utánnuk, de jobb lenne ha ennyit se kellene, aztán némi támogatás nem ártana nekik, magánnyugdíjpénztártag vagyok, az ugye nem lesz privatizálva...
és mindez legyen GARANTÁLVA!a VIKTOR álltal, itt márcsak neki van hitele,

amugy igen pajzsra, eredetileg a duna jegén terveztük-de az olvadás miatt sajnos késő...esetleg a sóstói stadion még szóbajöhet...

AK76 2010.02.22. 15:50:12

@teknős:
Jézusom ember!
Én nem a 16 éves lázadó gimis vagyok a nagy Magyarország matricával,A Budmil hátizsákon!
A Fidesz soha,semmikor nem használt pragmatikus elemeket beszédeiben,programjaiban ugye???
Most nekem csúsztatsz,vagy magadat akarod meggyőzni???
Vagy esetleg az a gond hogy a jobbik is professzionálisan nyomatja ugyanezt a style-t?
Nem ezért fogok rájuk szavazni(ha őket választom) elhiheted...
És persze csak kikötöttünk annál a kurva 2/3-os többségnél...
A Kuruc.info netto bazári ostobáskodás',senki,ők maguk sem veszik komolyan,itt jegyezném meg,nem minden hatökörség' ami rajta van,még akkor sem,ha ez esetleg bántja egyesek pocakját,menj csak fel valamelyik közösségi site-ra,tekintsd meg a szamuráj karddal,kilónyi arannyal pózoló "hátrányos helyzetű" fiatalokat,az IQ-deficittel, második osztályos színvonalú helyesírási,és fogalmazási-szóhasználati készséggel,aztán gondolj a Fidesz roma integrációjára(???),esetleg farkas flórira,mint példaképre(muhahah)akire nyilván hallgatnak,és felnéznek ezek a véglények,talán vond le a konzekvenciákat...
De ez csak egy példa,ez a kurva jobbik ha másra nem is legalább arra jó, hogy valaki merje már nevén nevezni a dolgokat, ebben a szerencsétlen országban hmm?
Esetleg kiderülhet mik vannak a rózsadombon innen,bár ez őszintén garantáltan senkit nem érdekel "odafönt",legalább ezáltal kénytelenek foglalkozni némely súlyos problémákkal...

AK76 2010.02.22. 15:58:24

@teknős:
Akkor hát lovagoljunk a szavakon.
Semmi bosszú,legyen igazság szolgáltatás.
MEDDIG FOG ELÉRNI VIKTOR HÓFEHÉR KEZE???
Megelégszenek a hagyó féle paraszt áldozatokkal,a BKV-s személyzetis macával,meg egy-két csicskával,vagy sittre megy az egész tolvaj kompánia??
Teljes vagyon elkobzás,20 év szigorított,visszamenőleg ésatöbbi??...
Mert akkor már rohanok is,és leszavazok Vikiék mellett,rohadjak meg ha nem igy teszek...
Persze azért egy kisdobos becsület szó jól esne,vagy legalább valami szijjártó féle bazsajgás esetleg...

Google 2010.02.22. 16:23:41

@AK76:

Amit itt előadsz, az tulajdonképpen hittérítés?
Csak azok ennyire tolakodóak.
Kevesebb több lenne; ugyanis mi (azt hiszem, beszélhetek többek nevében) elfogadjuk, hogy ti, páran, a Jobbikra szavaztok, és erről nem akarunk lebeszélni titeket. Tiszteletben tartjuk a választásotokat.
Ellenben mit tesztek ti? Birkáknak neveztek. Képtelenenek tartotok arra, hogy felismerjük, mit és miért tartunk jónak, folyton a választásunkat akarjátok megkérdőjelezni, kifigurázni.
Fontosabb dolgokról is lehetne és kellene beszélgetni, mert nem az az érdekes, hogy ki hány százalékot kap, hanem az, hogyan lábalunk ki.
Ebben kell vetélkedni - a megoldások megtalálásában - nem abban, hogy ki a jobb drukker!
Ami pedig Orbánt illeti, nem neki kell rögtönítélő bíróságot felállítani - nem is tudna. Az igazságszolgáltatásnak kell tennie a dolgát, és most van mit. Az ügyek kritikus tömegben gyűltek föl előttük.
Bárki bármit tud, nosza, szóljon!
Egyetlen politikai erő sem tud semmit kezdeni a népek többségének aktív és tudatos részvétele nélkül, a népek sem mennek sokra csak a saját (bárhogyan is duzzadó) erejükkel.

teknős 2010.02.22. 16:26:34

@AK76: Ez nem a szavakon lovaglás. Egy társadalom vagy erkölcsös vagy nem.

Csak magáért az erkölcsösségért szavazni valakire elég lutri.

De te megint a demokratikus kereteken kívül beszélsz, pontosan, mint a Jobbik. Szóval teljesen feleslegesen beszélgettünk idáig. Ha akarod, törvényes vagy, ha akarod, akkor nem. Nincs visszamenőlegesség, csak forradalom esetén, De akkor ne mérj kettős mércével! Mert visszamenőlegesen a Jobbik sem tud semmit, amit eddig nem tehetett volna meg. És láthatóan nem tette.

teknős 2010.02.22. 16:28:29

@AK76: Állj , állj, nem én állítottam, hogy az én pártom más, mint az eddigiek, hanem te.

Természetesen lehet azokkal az eszközökkel operálni, amit eddig használtunk, csak akkor ne verjük a mellünket, hogy mi aztán nem.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.22. 16:31:57

@teknős: Azt írja, AK76-nak, hogy „De ha konkrét dolgokat tudsz, nosza, mondd!”

Mármost, lehetne ilyeneket hallani az Apró-klán és a Jobbik kapcsolatáról? Én nagyon kiváncsi lennék, komolyan.

teknős 2010.02.22. 16:43:44

@Loxon: Természetesen nem. Egyébként én nem is állítottam ilyet. ( az Apró Antal vezette titkosszolgálatról beszéltem saját magammal összefüggésben, de hogy konkrétan ki mit ígért Vonának az átállásért, azt nem tudom)

De ebben az esetben is az alma összehasonlítását végezzük a körtével. Amiről AK76 beszél, az pusztán jogi kérdés, míg az Apró-klán és a Jobbik viszonya politikai.

Google 2010.02.22. 16:46:01

@teknős:

És ha megígérte, de nem tette meg, az azért volt, mert: nem volt elég hosszú létrája (lásd gondolás cikk), vagy nem tette meg más helyette (ellenállt a kísértésnek a FIDESZ és nem döntötte meg a kormányt akkor, amikor az csak arra várt).
Viszont sok dolognak vagyunk még előtte. Ilyenek: a kereskedelmitévé csatornáknak a földig rombolása; Tescok turulosítása; csendőrösítés; az államadósságnak a 70-es évektől való nyomonkövetése, átütemezés, helyenként leírás; a trianoni kérdésnek a következő száz évben történő megoldása. És a többi.

cutcopy 2010.02.22. 16:52:28

@Bloodscalp: "nemrég még az ultimátumot is tagadtad"

Annyira nemrég, hogy még tart. Amúgy szerinted miért teszem mindig zárójelbe?

Egyébként bevallhatod itt négyszemközt, hogy csalódott MSZP szavazó vagy 2002-2006-ból mert más nem nagyon indokolná keserű gúnyos megjegyzéseidet. Tisztában vagyok vele, hogy kétmillió elpártolt szavazójuk nem szívódhat csak úgy fel nyomtalanul hanem itt lődörög az emberek közt zavart tekintettel néha még mindig a Fideszre rótt szoci kampány-rágalmakat dünnyögve ismételgetve maga elé üveges tekintettel stb..

AK76 2010.02.22. 16:53:18

@teknős:
Várj csak,most olvasom bajnai évértékelőjét,jézusom,csak nem egy mszp-fidesz koaliciós előjáték manifesztálódik éppen???
"Jobbik szörny",most azért elég vadul röhögök...

@Google:
Dehogy térítek!
Én nem vagyok jobbik fan,csak rájuk szavazok,ha nem merül fel egyéb opció.
És teljesen igazad van,a megoldások megtalálása az elsődleges feladat.
Nem is,
Ez csak a másodlagos.
Az elsődleges a következmények nélküli ország,mint fogalom felszámolása,a konzekvens,határozott,és megalkuvás mentes felelősségre vonás..
Még csak nem is azért hogy erekcióm legyen,amint a botoxos sárkány arcára fagy a magabiztos vigyor,hanem hogy senkinek ne jusson eszébe hasonló böszmeséget véghez vinni még egyszer...
Egyébként azért vagyok itt,hátha valaki meggyőz,rossz oldalon állok..

teknős 2010.02.22. 17:02:59

@AK76: Ez is egy Piszkos Fred efektus...

Akit Piszkos Fred utál, azt csak szeretni lehet, ha ehhez hozzáteszed, hogy Gyurcsány és radikáljobbos lesz, akkor szerintem inkább valószínű a Jobbik-MSZP összeborulás.

Egyébként én soha sem soroltalak a Jobbik1-be. Az első betűdtől tudtam, hogy Jobbik2-es vagy, és feleslegesen beszélgetünk, mert nem hatnak rád észérvek. Hívő vagy és nem gondolkodó.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.22. 17:03:40

@teknős: Nem igazán győznek meg ezúttal az érvei. Egyrészt írt olyasmiről korábban, hogy Vona eladta a lelkét az ördögnek és hasonlók. Mégis, pontosan vagy legalább körülbelül hogy történt? Mint a jobbik.net szerkesztője, csak észrevett valamit. Az, hogy Önt „kihasználták” és hasonlók, egy kicsit kevés információ, viszont ezzel akar minden érvet lepuffantani. Én nem gondolom azt, hogy ne lehetne igaza, csak nem értem, hogy ilyen hiányos informáicók alapján miért gondolja, hogy bárki is komolyan veszi az Apró-klános történetet?

Másrészt a hasonlítás nem „alma és körte”, mert a bizonyítékok teljesen mindegy, hogy jogi ügyekre vagy politikai kapcsolatokra vonatkoznak, és ezt a különbségtételt itt őszintén szólva nem is értem, hiszen mindkét témának van politikai vonatkozása.

Nyilvánvalóan Apróékon kívül is voltak és vannak olyan személyek, akik tevékenységének meglehetősen érdekes volna kicsit utánanézni, mint pl. a néhány éve elhúnyt Ungár András, akinek a temetésén az egész magyarországi politikai garnitúra megjelent. Ha nagyon akarom, ebben is bizonyítékot láthatok valamire. Lehet, hogy Morvai felesége Baló volt (hagy az-e még, nem tudom), de Ungáré meg Schmidt Mária.

Nu?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.02.22. 17:17:38

@Loxon: "Lehet, hogy Morvai felesége Baló volt..."
Azért ez elég kemény kijelentés, mégha a nadrágot Morvai viselte is.. : )

AK76 2010.02.22. 17:18:07

@teknős:
"Gyurcsány és radikáljobbos lesz, akkor szerintem inkább valószínű a Jobbik-MSZP összeborulás"
????????
HA A VÁLASZTOTT CIMBORÁID JÓL VÉGZIK A MUNKÁJUKAT,GYURCSÁNY FERENC LEGFELJEBB A BÖRTÖN RÁCCSAL BORULHAT ÖSSZE....
Egyébként pedig:
Íme a saját farkába harapó kígyó.
Villámgyorsan visszatuszkoltál a Jobbik 2-es dobozba.
Egyetlen észérvet sem hallottam,csak Fideszes propaganda szöveget,itt kettőnk közül nem kétséges hogy ki a hívő,és az a valaki biztosan nem én vagyok..
Ja ,el is felejtettem,mikor láthatjuk a PROGRAMOT??
Vagy majd a választások után,nehogy a csúf gonosz mszp ellopja a briliáns ötleteket?
Ilyesmi is csak abszurdisztánban lehetséges...
Egyébként természetesen béke,és tisztelet...

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.22. 17:25:58

@gloire: Freud és Jung most végre összeborulhatnának, mert ez a kakas a kollektív tudattalanomból kukorékolt.

teknős 2010.02.22. 17:30:08

@Loxon: Semmi köze sem volt a Jobbik.netnek a JMM-hez. Nem használt ki senki. Nem szálltam be soha egy olyan hajóba, ami a szuverenitásomat veszélyeztette volna. Ezt is politikai értelemben mondom. Aki el akar gondolkodni a Jobbikon az vegye a kezébe a Magyar Mérce 2006 augusztusi számát és olvasgassa. De ne csak nézze, hanem lássa is. Egy hónappal az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése előtt került az utcára.

Nem kértem senkitől, hogy komolyan vegye. Én sem venném komolyan, ha mással történt volna meg. De sajnos velem történt.

Ha azt hiszi, hogy meglepett Ungárral, akkor téved. Bátran szárnyalhat a fantázia. Bár szerintem az a tény, hogy valaki átlát a szitán inkább káros, mint hasznos. Nekem van kontrollcsoportom is. Ők jártak jobban.

teknős 2010.02.22. 17:33:19

@AK76: Megint tévedsz. soha sem vettelek ki onnan, csak adtam neked egy esélyt, cserébe az arroganciámért. De ez inkább magamnak szólt, mint neked.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.22. 17:34:56

@teknős: „Bár szerintem az a tény, hogy valaki átlát a szitán inkább káros, mint hasznos. Nekem van kontrollcsoportom is. Ők jártak jobban.”

Ez homályos. Megmagyarázná, mit ért alatta?

A Magyar Mércét sem járattam, így nehéz lesz megszereznem. Elmondaná, mi a gyanús benne?

teknős 2010.02.22. 17:37:52

@AK76: Egyébként most már értem. Ha valaki leírja a kétharmad szót, akkor fideszes propagandát fejt ki. Rendben. Gondolom van még pár ilyen szó, aminek leírása azonnal fideszes propagandának minősül.

AK76 2010.02.22. 17:57:34

@teknős:
Tökéletes,azért remélem nem ért túl nagy megrázkódtatás...
Még egy utolsó megjegyzés:
Nagyon kevés lesz viktor,meg az ő egész komplett lehengerlő karizmája,az IMF -el a seggében,a 100 mrd dolláros hitel állománnyal,a maximum 15 %-os mozgástérrel,amit meghagynak neki,gyorsan elmúlik ám a győzelmi mámor,és ha nem kezdik el villámgyorsan szétrugni a szoci seggeket,pillanatok alatt ellene fordul a sok narancs hívő...

Bloodscalp 2010.02.22. 18:03:59

@cutcopy: a fidesz honlapján a mai napig mindenféle idézőjel nélkül fenn van, nézzd már meg!

nem mintha közöd lenne benne hogy ki mit
ikszel be, de nem mentem el savazni se 2002-be se 2006-ban

.."hogy kétmillió elpártolt szavazójuk nem szívódhat csak úgy fel nyomtalanul hanem itt lődörög az emberek közt zavart tekintettel.."

erre csak azt tudom mondani, hogy agymosott hülye vagy

cutcopy 2010.02.22. 19:36:28

@Bloodscalp: "nem mentem el savazni se 2002-be se 2006-ban"

Akkor már csak egy kérdésem van: Minek is szólsz akkor most utólag bele ha ennyire nem érdekelt amikor beleszólhattál volna?

"agymosott hülye vagy"

Ezt csak azért nem veszem komolyan mert értelmes ember nem ír le ilyet..

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.22. 19:40:59

És még megkérdezték tőlem egyesek, hogy miért véresszájú sok fideszes szavazó is.
Ak76 én veled vagyok, tartjuk a frontot. :)

Adjon az Isten!

AK76 2010.02.22. 20:27:34

@Bemmbemm:
Ehh,falra hányt borsó...:)
Ugorj csak fel az indexre,és lásd az össztolvaj happeninget,máris alakulófélben a maszop-fidesz koalició,védeni kell a közös érdekeket ugye,gordonka coming outja megágyazott,demokrata polgárnak nevezte viktort,és mesterházyt,így egy kalap alatt a kettőt,majd felszólitotta a fideszt,hogy kövessék az mszp-t...
komolyan bakker',én csk szédelgek itt össze vissza,és még a pálinkám sem fogyott el,ez lassan jobb lesz, mint az AVATAR,és még csak most jön az igazi színház.....
Jobbikszörny...Jézus Krisztus...idióták..
Kibaszott szánalom ez barátom....

Bloodscalp 2010.02.22. 20:53:40

@cutcopy: nem arról van szó hogy nem érdekel véleményem van, ahogy annak 3milla másiknak is aki nem egy el savazni, az is egy -kőkemény-vélemény ha valaki nem savaz

szerintem normális ember olyat nem ír le hogy 2 milla ember kovályog mint gólyafos a levegőben -"mert becsapták őket" ne akard te jobban érteni mások döntését

cutcopy 2010.02.22. 21:04:24

@Bloodscalp: "egy -kőkemény-vélemény ha valaki nem savaz"

Igen ez a kökeményen jól nem mondtam meg nekik effektus..

cutcopy 2010.02.25. 19:39:03

@Bloodscalp: Világos és ha nem mész el szavazni akkor majd szégyellősen kérnek engedélyt sírógörcsöt kapni..

Amúgy remélem tisztában vagy vele hogy ha pl hozzád hasonlóan senki nem menne el szavazni akkor ismét új választásokat kéne kiírni és addig is az maradna kormányon aki most van?!
süti beállítások módosítása