Miért nem rajongunk a Magyar Hírlapért?
2009. február 16. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Miért nem rajongunk a Magyar Hírlapért?

 Sok bírálatot kapunk amiatt, hogy cseszegetni merünk jobboldali politikusokat, közszereplőket, médiumokat is, s ezzel veszélybe sodorjuk a Jobboldal Végső Győzelmét, és elősegítjük a gyurcsányizmus fennmaradását. Legutóbb az jelentett komoly problémát egyesek számára, hogy videó-összefoglalót készítettünk a Magyar Hírlap melletti szimpátiatüntetésről, sőt, még megjegyzéseket is tettünk a fellépőkre.

 Nos, le kell szögeznünk: Gyurcsányt és társaságát utáljuk, azt pedig, hogy a miniszterelnök harcot hirdet egy sajtótermék ellen, klasszikus antidemokratikus komcsi reflexnek tartjuk, amitől undorodunk. Csakhogy ettől függetlenül valahogy mégsem sikerül megkedvelnünk a Magyar Hírlap, az Echo TV, a Demokrata - sőt néha a Magyar Nemzet - meg a hasonló izék körül sertepertélő arcokat. Bayer Zsoltot, Bencsik Andrást, Lovas Istvánt, Pörzse Sándort, Kondor Katalint és a többi jobbizé alakot. Engedjék meg, hogy néhány címszóban összefoglaljuk, mi a bajunk velük!

1. Gyűlölet

 A jobboldal eme élharcosai tele vannak sistergő gyűlölettel. Írásaik alapján úgy tűnik, hogy egy fejvadász kannibál horda érzelmileg jóval érettebb, mint ők. „Ezeknek nem jár kegyelem!”, „Isten megbocsáthat, mi nem fogunk!”, „Ezeknek Isten se fog irgalmazni!” – hirdetik. Ráadásul pofátlan módon ezt az újpogány maszlagot leöntik valamiféle furcsa keresztény öntettel, ami a keresztes háborúk korában trendi lehetett, de most már egyáltalán nem az. Nem vagyunk teológiailag túl jól képzettek, de azért van egy olyan érzésünk, hogy Bencsik András vezércikkeit nem a Jóisten diktálja, márpedig megpróbál úgy tenni, mintha ez lenne a helyzet. Pedig szarból és gyűlöletből nem lehet se várat, se jövőt építeni – ezért úgy véljük, hogy még az SZDSZ-eseket vagy Gyurcsányt is felesleges gyűlölni. Bőven elég, ha utáljuk őket, mint a szart.

2. Humortalanság

 A jobbizé humor, irónia, gúny csúcsát Pilhál György jelenti. Meg a „chartás kartársak” nyelvi lelemény. Kacagtak már Önök hangosan egy Magyar Hírlap-beli karikatúrán? Egy Magyar Nemzetes krokin? Egy szellemes tárcán a Demokratában? Na ugye. Szomorú dolog, hogy ezek az emberek még életükben nem röhögtek egy jót! (Az egyetlen kivétel, aki erősíti a szabályt, Pozsonyi Ádám, akit ezúton is üdvözlünk.)

3. Szervilizmus

 Írásunk tárgyai alapvetően gyámoltalan gyerekek, akiknek mindig kell egy Apu, egy Vezénylő Tábornok, egy Hunyadi János, esetleg egy Cáratyuska, aki megmondja, hogy ki kivel van, mi merre hány méter. Egy csöcs, egy ajak, amelyen csünghetnek, amelytől várják az iránymutatást, s amely táplálja őket. Az önálló gondolatoktól irtóznak, mint ördög a tömjénfüsttől, és gyűlölnek is mindenkit, akinek ilyenje van. Ha Apu nem törődik velük, hisztizni kezdenek; egyetlen jó szóért azonban évekig hálásak és hűségesek.

4. Butaság

 Jobbizé barátaink alapvetően buták és műveletlenek, nem kis részben a fenti tényezőknek köszönhetően. Na meg azért, mert nem – vagy nagyon erősen szelektálva – olvasnak könyveket (írni viszont írnak!), nem beszélnek idegen nyelveket, nem látogatnak külföldi honlapokat. Azzal, hogy Bayer Zsolt olvasta az Utas és holdvilágot, az Írástudók árulását, az Uz Bencét meg az Egri csillagokat, ő a Széles-birodalom intellektuális sztárja. Azzal, hogy Lovas István beszél angolul és több más nyelven, első számú külpolitikai szakértővé vált a jobboldalon. Butaságuk miatt világképük egy olcsó zombis filmére hasonlít, amelyben a fény és a sötétség erői vívják élethalálharcukat (bár a zombifilmek legalább szórakoztatóak). Hisznek az összeesküvés-elméletekben, sőt egy részük a sumér-párthus-magyar rokonságban is. Emiatt egész életükben a maguk, illetve ellenoldali kollégáik piszkában dagonyáznak.

5. Frusztráltság

 A fentiekből következik, hogy fényharcosaink alapvetően boldogtalanok. Magukra hagyatva élnek egy ellenséges világban, ahol aljas erők törnek a vesztükre. Ráadásul saját harcostársaikban sem bízhatnak, mert soha nem lehet tudni, ki a Gonosz beépített ügynöke. És hiába akarnak ők jót, ez a kurva világ, na meg a buta emberek nem hallgatnak rájuk. Sőt még Apu sem mindig követi a világ gyökeres átalakítására vonatkozó tanácsaikat.

6. Jövőkép-nélküliség

 A jobbos kommandónak semmiféle pozitív elképzelése nincs arról, hogy mit is kéne vagy lehetne csinálni. Azt tudják, hogy a szocikat meg a libsiket el kell takarítani, mert ők a Gonosz erői. Ezenkívül egy homályos álmuk van egy Magyarországról, ahol nincsenek liberálisok, szoci-szavazók, ironikus emberek, kereskedelmi tévék és bevásárlóközpontok, ahol a magyar paraszt szénné szopatja a ravaszdi felvásárlókat, és ahol őnekik magas állami stallumok, megbízások, megrendelések és kitüntetések járnak. Azon azonban, hogy ez az állapot miként valósítható meg, még nemigen gondolkoztak el. Ráadásul ködös ideáik terjesztésével a reális lépéseket is könnyen ellehetetlenítik.

7. Agresszió

 Igazság csak egy van, s mivel ezt az egy igazságot hőseink testesítik meg, aki nem azonosul velük, az a Gonosz oldalán áll. Vagy agymosott hülye, vagy - rosszabb esetben szoci/liberális, vagy pedig - s ez a legrosszabb - áruló gazember. Egyikkel szemben sincs helye kíméletnek. Vitatkozni legfeljebb azon lehet, hogy lőjünk vagy akasszunk; más kérdésben az övéktől eltérő véleménynek helye nincs.

8. Hiteltelenség

 Mint közismert, a jobbizé harcosok jelentős része nem volt ám mindig jobbizé harcos. Egyesek közülük a pártállami magyar rádióban, netán a Népszabadság Pártélet rovatában bomlasztották belülről a rendszert, Hunyadi János meg állami cégek élén üldögélt, Kádár János megbízásából. Politikai ébredésük hosszú, kínos folyamat volt, amelyről igyekeznek megfeledkezni. Még egyikük sem állt ki a nyilvánosság elé azzal, hogy „Igen, a ’80-as években az MTV A Hét című műsorának egyik szerkesztője voltam, s rengeteget hazudtam. Már akkor is nagyon ambiciózus voltam, és sajnos nem volt más módja, hogy karriert csináljak. Sajnálom, bocsika. Ezentúl jó leszek, és nem hazudok.” Mi a magunk részéről hajlamosak vagyunk könnyen fátylat borítani a múltra, és nem vagyunk haragtartóak; de egy buzgó – és múltját elhazudó – neofitát nem tudunk komolyan venni.

 

 Hát így hirtelenjében nagyjából ennyi. Természetesen nem minden érintettre vonatkozik a fenti pontok mindegyike, de ha valakire 3-4 pont igaz, azzal nem szívesen lennénk összezárva egy lakatlan szigeten.

 Gyurcsányt meg tényleg mi is utáljuk, higgyék el!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr43945717

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.02.24. 08:26:19

Jobbizé barátainkHa az ember nem akar betokosodni, akkor érdemes az akolmelegen kívülről is tájékozódni, ezért én nagyon szívesen olvasok (és kommentelek) olyan újságokat, blogokat, amelyek alapvetésével ugyan nem értek teljesen egyet, de egyrészt "h…

Trackback: Fideszfigyelő 2009.02.17. 13:03:37

Széles Gábor a próféták pecsétje Mindig fölvetődik a kérdés, amikor Széles Gábor újabb darabbal gyarapítja épülő média-birodalmát, hogy mi a célja vele. Nyereséget aligha hoz, a politikai pálya sem valószínű mostanában, de ő szorgosan vásár…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.17. 08:54:19

@TuRuL_2k2:
Te vagy itt a főnök? Azt hittem ergé.
Akkor téged kent meg KGB, hogy mindig legyen link a Tirpákra,

hcrules 2009.02.17. 10:04:13

Bayernek azért néha voltak egész poénos dolgai. Ettől függetlenül nem a szívem csücske. A cikk nagy részével egyet tudok érteni.

kendeffybotond 2009.02.17. 11:13:32

Az értékrendszerem is inkább a tisztelt urak kifonomult konzervatízmusa felé hajlik, de választást nyerni szükség van a jobboldali médiára minden hülyeségével együtt. Az átlag jobboldali szavazó erre bukik, ergó szükség van rá. Arról meg ne is beszéljünk, hogy többen néznek tv-t este mint netes blogokat olvasnak.

OftF 2009.02.17. 11:19:11

Sok kommentelő összekeveri itt talán szándékosan, talán reflexből a teljes jobboldali sajtót a cikkben említett személyekkel.
A cikkel egyetértek, nem magyarázkodásnak látom, hanem magyarázatnak, amire szükség is volt, bár, mint látjuk, sajnos nem sikerült, de azért egy próbát megért.

OftF 2009.02.17. 11:21:51

@kendeffybotond: A választás megnyeréséhez nem elegendő a jobboldali szavazótábor, amint ezt már kétszer láttuk is.
A közép megnyerése viszont pont hogy a gyűlölködő írások nélkül sikerülhet csak.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.17. 11:29:02

Valaki mondana egy napilapot, amit ne lehetne szénné fikázni, ahol ne lenne tehetségtelen faszfejek garmadája, humor és kellő önirónia nélkül, ám adott esetben önkritikával...

Vsz a jelenlegi nyomtatott napilap állomány egy jó nagy kalap ürülékkel ér fel.

Ami jó cikk megjelenik bennük, az előbb-utóbb úgyis felkerül a netre, tökéletesen felesleges pénzt kidobni a papírhajónak valóért.

Ha érdemes nyomtatott lapot venni, az esetleg egy két hetilap, de a többinek lejárt az ideje, vége, kampec... Pár év múlva kihal az a generáció, amelyik képtelen váltani an netre, és azzá válik a nyomtatott napilap, amivé a CD eladás.

Mrwolf 2009.02.17. 11:42:41

@TuRuL_2k2: Kétlakiként így érzem. Az ember inkább mentalitásában hordozza a "budaiságot".

Francois Pignon 2009.02.17. 11:42:55

@malacka69 az édentől keletre...:
Én speciel a Nemzeti Sportot szeretem savazni, a Hírlap, a Népszava meg a többi dilettantizmusba kutyafüle hozzájuk képest ;)

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2009.02.17. 14:21:40

Pár dolgot megjegyeznénk így a vita vége felé.

1. Valóban aránytalanul sokat foglalkoztunk a Bayer-Lovas tengellyel a hétvégén. De végül is annak idején, amikor még néztük, az MTV-n is volt "Girl Power Weekend" meg "Grunge Weekend", most a Reakció is afféle tematikus hétvégét rendezett. Ez nem azt jelenti, hogy Magyarország legnagyobb problémájának Bayer Zsoltot látjuk.

2. A bejegyzés címe nem túl szerencsés, jobb lett volna, ha Magyar Hírlap helyett Sajtóklub vagy valami hasonló szerepel benne. Nem a teljes jobboldali sajtóról írtunk (bár az is megérne egy misét), nem is a Magyar Hírlap sajtájokon szopó melósairól, hanem a jobbizé sztárokról - nagyjából azokról, akik szónokként felléptek a pénteki tüntetésen.

3. Írásunkban semmiféle bosszú nem volt, nekünk - a Turul által említett eseten kívül - soha nem volt közünk az MH-hoz, s az írás közben eszünkbe sem jutott, hogy valaha pár kollégánk dolgozott a lapnál.

4. Ez itt nem egy pártlap, hanem egy közösségi blog, ahol mindenki arról és azt ír, amiről csak akar, a maga nevében. Még csak követendő "irányvonal" sincs.

5. Az égvilágon semmi okunk rá, hogy lojálisak legyünk Bencsik Andráshoz.

6. Ha a világtörténelem végső célját, a 2010-es Fidesz-győzelmet nézzük, Bayerék kifejezetten kontraproduktívak. A törzsközönség előtt illegetik magukat, új szavazókat nem szereznek, viszont erőteljesen taszítják a "középen állókat", bármit is jelentsen ez.

7. A "ne szarjunk a saját fészkünkbe" problematikáról Oli bácsi egyszer már megmondta a frankót:
www.ufi.hu/index.php?site=cikkr&c0id=1170

8. Továbbra is várjuk azokat a kommenteket, amelyek bebizonyítják, hogy a sajtóklubos arcok nincsenek tele gyűlölettel, van humorérzékük és világos jövőképük, nem volt közük a pártállami médiához (vagy ha volt, bocsánatot kértek érte), a csírája sincs meg bennük a szervilizmusnak stb.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.17. 14:38:13

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

"Az égvilágon semmi okunk rá, hogy lojálisak legyünk Bencsik Andráshoz."

Ez baromság, ezt senki nem várta tőletek! Globalice lehetnétek kicsit lojálisabbak a jobboldallal, legalább addig, amíg fletót meg nem buktatja.

Amúgy meg hótt fasságnak tartom Bayert egy lapon említeni, összemosni Bencsikkel és/vagy Lovassal.

Ráadásul, lehet, h egy-két éve igazad lett volna abban, h Bayer szavazatokat visz, de most, mikor már a hírszerzőn is egyetért 58% a cikkével, ez igencsak véleményes. Mindenesetre egybentartásra jó Bayer, és szvsz szavazatokat már nem visz. Hogy hoz-e, az a jövő zenéje.

Kéne megtanulni szöveget értelmezni, mert itt alig akadt komment, akinek azzal lenne vitája, h Bencsik vagy Lovas rossz arc-e.

Olvassátok el Mr Farra fel elvtársat, az a tuti. Arr kellett volna vmit írni, ami érdemi.

Sztem ez nem egy pártlap, hát adjatok helyet fletó-fanoknak is, mert miért is ne. Télleg, küldök néhányat ide, mert ez nem egy pártlap, nyilván megjelentetik, főleg, ha jól ír, ugye?

Ha-ha

Üdv., amúgy meg jó munkát, éljen a pártsemlegesség!

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2009.02.17. 15:20:55

Malac, Bayert nem mi mossuk össze Bencsikkel és a többiekkel; nézd meg a vidónkat, ez utóbbiak voltak a felszívó emberek Bayer előtt az ő ünneplésére összehívott tüntetésen, s ők álltak a színpadon díszsorfalat mögötte. Oké, Lovas nem volt ott, talán mert Brüsszelben volt, talán mert Magyar Nemzetes.

Jól író Fletó-fanok nincsenek, így egyelőre nem kerülnek be a stábba. Egyébként a "pártlap" és a "határozott értékrenddel bíró közösség" között van némi különbség, ha ezt nehéz is elfogadni.

A "jobboldalhoz" nem leszünk lojálisak globalice; elsősorban a magunk értékrendjéhez vagyunk lojálisak, ami ehhez közel áll, azt támogatjuk, ami ellenkezik vele, azt bíráljuk.

A jobboldal csúfos 2002-es és 2006-os bukását nem az okozta, hogy túl sok kritikus jobboldali hang volt, hanem az, hogy túl kevés, így nem létezett visszacsatolás a Vezér felé. Szerinted azt, hogy Mikola jó pár szavazatot elvitt, azért volt, mert iszonyú sokat támadta őt a jobboldali sajtó, vagy azért, mert senki nem mondta meg Orbánnak, hogy faszságot csinál a felemelésével?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.17. 16:08:42

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

Egyetértek, mert

1. Orbán túl puhakezű, és túl késlekedő, mikor arról van szó, h félre kéne állítani a kontraproduktív embereket: Deutsch, Mikola, Kövér, Szijjártó, stb...

2. Kurva rossz volt a 2006-os jelszó: "Rosszabbul élünk, mint 4 éve"

3. Elbaszták Orbán pozicionálását a pártelnöki vitára

4. Nem kommunikálta a fidesz 2006-ban, h "vigyázz, hülyemegyar, mert át vagyol baszva, mert te virtuálisan élsz jól, hitelre etet a ferkó, oszt minnyá jön a feketeleves, ha megtartjátok a gazfickót"

5. Végül rohadt egy tetű kampányt folytatott a szoci

Ám de, nem hinném, h Bayer, Lovas, Bencsik, vagy bármelyik különösen vitt volna szavazatot.

A szinpadon ki állt:
Sztem teljesen irreleváns, ugyanis én is odaálltam volna, ha hívnak, pedig én is rühellem Lovast, meg Bencsiket, de mégis ott virítottam volna mellettük, mert
a) Bayert bírom, és teheccség, b+, teheccség!
b) olyat nem lehet, amit daróczi cigány ember mondott, miszerint
"a Magyar Hírlap szélsőjobboldali eszméknek ad teret és a szélsőjobb politikai céljait szolgálja, amivel a kormány nem ért egyet. Ezt azzal fejezte ki, hogy meghozta a bojkottról szóló döntést - emlékeztetett a kormányszóvivő."

Szóval, hogy jön ahhoz egy kormány, h politikailag minősítsen, és saját ízlést fejezzen ki egy országos napilappal szemben.

Namostan, ha egyszer ez éppúgy felháborító Navrának, mint Bencsiknek, Rogánnak, mint Lovasnak, akkor onnantól nincs értelme azon lamentálni, h ki állt ott a színpadon. Engem az sem zavart volna, h néhány főfidesznyik is odaáll, és akár még beszél is, és jobban kihegyezik a cuccot a sajtó- , szólás- és véleményszabadságra, és kevesebb a cigányos felütés.

Én ezt a rendezvényt máshogy pozícionáltam volna, de most már mindegy.

Lényeg a lényed: Nem releváns, h egy jó ügyért kitalált tüntetésen kik állnak a hátam mögött.

Sajnos a fidesznyik gyáva volt odaállni, pont az ilyen összemosások miatt, h Orbán együtt mulat Bayerral, Bayer Pörzsével, Pörzse élteti a gárdát, a gárda fasiszta, ergo orbán fasiszta.... bla-bla-bla...


szóval, kikérem magamnak ezt a komcsi logikát!

Üdv.

medve2 2009.02.17. 16:39:21

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: Így Önmagában egy kicsit szigorú az írás. Sokan vannak mind az MH-nál, mind az MN-nél akik jók, értékesek. Engem kicsit más jelenségek aggasztanak:

1. Az MH-nak és az MN-nek inkább az a tragédiája, hogy alig pár félőrült lett a hangadója, oszt azok rányomják a bélyeget az egészre. Szerintem az MH javult, híranyagban is, szerkesztésben is. De páran , hülyeségeikkel nem engedik, hogy ez használjon.
2. Ami viszont még néha nagyon bosszant, az az, hogy egyesek nem bírják elviselni, hogy az a hangnem is, amit ti megütöttök, ugyanúgy legitim, ugyanúgy értékes és ugyanígy polgári, mint mondjuk az övék. És szemmel láthatóan leginkább ez bántja őket, mert ha fiatal "jobberek" nem járnának ide, nem azonosulnának valamennyire ezzel a bloggal, akkor nem lenne se reakciók, se Jobbklikk, se Konzervatórium, se Budapest Analyses, stb. De van, és azért van, mert van rá igény. Na ezt nem tudják elviselni. Mert egy Lovas-D.Horváth-Balavány triász például nem tudja elviselni, hogy más is van, mint ők.

gabca 2009.02.17. 16:54:54

@malacka69 az édentől keletre...:
Bocsi, mar igazan le akartam zarni ezt a vitat, de az osszemosassal kapcsolatban azert a vegen - visszaterve a kiindulo parhuzamodhoz - meg megkerlek, hogy vedd elo a leheto legperverzebb fantaziadat, es kepzeld el Totat mondjuk rendszeresen egyutt mutatkozni, es mediaszerepleseken heves bologatasok kozott egymast ismetelni Andrassew bacsival.
Szerintem te lennel az elso, aki beirnad neki, hogy azert csalodtal benne ...

Askeladden (törölt) 2009.02.17. 16:56:23

"ezért úgy véljük, hogy még az SZDSZ-eseket vagy Gyurcsányt is felesleges gyűlölni. Bőven elég, ha utáljuk őket, mint a szart."

Na, ezt nem értem. Jómagam Gyurcsányt nem utálom, csak felháborítónak tartom, hogy ő Mo. miniszterelnöke. Utálni az impotens jobboldalt utálom, amely ezt lehetővé tette számára. Az SzDSZ-szel sincs bajom, ha nem kormányoznak, van egy értékrendjük, olyan amilyen, tőlem távoli, de a parlamentáris demokráciába belefér.

Amúgy a cikk jó.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.17. 17:16:21

Több, ma jobboldalinak tartott publicistáról derül majd ki egy év múlva, hogy a valóságban szaros kis ballib csótány. Ugye, Demszkíj elvtárs is a földalatti mozgalom tagjának adta el magát sokáig, oszt csak kibújt a szög a zsákból. Az MDF hasonlóan vallott színt. Így lesz ez a Reakció jó néhány posztolójával is.

Ács Ferenc 2009.02.17. 17:25:06

Mr. Falafel: vagy inkább 2002-es MSZP-szavazó kommentelőjéről, nem igaz?

medve2 2009.02.17. 17:28:52

@Ács Feri: Érdekes! Ez csomószor kiderül, hogy a kemény jobberek egy jelentős része szoci szavazó volt.

tevevanegypupu 2009.02.17. 17:39:19

@medve2:

valaki irta, hogy Torok Gabor szokta igy kezdeni eloadasat:
..miepes ismeroseim mindig azzal jonnek, hogy kezdetben szdsz szavazok voltak.(:

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.17. 17:40:34

@gabca:

Tóta beszámolt már arról, h jót traccsolt Sesztákkal vmilyen alkalomból. Azt is mondta, h legutóbb nagyon jó dumcsi volt a Heti válaszos cucc Ablonczival...

Sztem ez egyáltalán se számít. Pont ez a baj a magyar közélettel, h itt ilyenek is számítanak, h kit kivel láttak sösözni, vagy ki kivel jár teniszezni.

El kéne már felejteni az ilyen irreleváns szempontokat.

ez a tünci meg jó ügyért volt, innentől kezdve bárki áll oda, annak adott helyzetben legitimitása vagyon, punk-tum:-))

Üdv.

tanarseged ur 2009.02.17. 18:00:48

@medve2:
"Érdekes! Ez csomószor kiderül, hogy a kemény jobberek egy jelentős része szoci szavazó volt."

Nem értem a meglepődésedet.
Attól, hogy nemzetiek, miért ne lehetnének még szocialisták is?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.17. 18:29:13

@Mr Falafel:

Az mdf is azzal kezdte a fidesszel szembeni baszakodást, h orbánék jobbra tolódtak, túl radikálisok, összekacsintanak a széljobbal, stb... Mára meg látjuk mi lett a tulipánból: egy faszkalap Lengyellel terhelt, herényi méretű "mitugrász bazmeg, törpepöts!?" párt, amelyik többet szavaz az mszp-vel, mint az örök csatlós szdsz... Így megy ez.

Üdv.

gabca 2009.02.17. 18:51:27

@malacka69 az édentől keletre...:
Szerintem felreertettel. Nem tudom, hogy direkt-e?
En nem vitarol irtam. Mert azt en is udvozolnem, ha a kulonbozo szekertaborok megmondoembereit gyakrabban eresztenek ossze vitatkozni. Aztan mi meg, hallgatosag, eldontjuk, kit szeretunk.
Ez nagyon ritka (a HV kezdemenyezese meg egy kicsit felszint kaparonak tunik nekem, bar ketsegkivul egy lepes elore).
Abban egyetertunk, hogy vitakultura nem nagyon van a kozeletben, nem is csoda, hogy a forumok is azon a szinten vannak, amin.
De a Bayer-Bencsik, illetve Tota-Andrassew parhuzamot nyilvanvaloan nem igy hasznaltam, bar azt hittem, ez egyertelmu.

gabca 2009.02.17. 19:07:25

@malacka69 az édentől keletre...:
Ezt az "aki nincs velunk, az ellenunk van" dolgot meg hagyjuk mar a fenebe! Ez annyira uncsi, raadasul tetszik, amikor pont olyanok mondjak, akik kepesek voltak ugyanilyen kizarolagosan mas segget is nyalni :) (nem rad ertettem, neked csak egy oldaladat ismerem)
10 millio embert nem lehet ilyen egyszeru keplettel leirni, marcsak azert sem, mert ha ebbe az iranyba haladunk, tenyleg nem fog masrol szolni a dolog, hogy Bencsik, vagy Andrassew, illetve mondjuk Ujhelyi vs. Szijjarto. Koszi.
Egyebkent azt nem ertem, hogy miert van az, hogy mikozben a masik oldal hulyeit olyan jol kipecezzuk, es oblosen rohogunk minden megnyilvanulasukon - ugyis, mint a csoportunk identitasat erositendo, a sajat hulyeink meg kvazi erinthetetlenek.
Mindenki ezekhez az idiotakhoz kepest hatarozza meg magat, es az elkepzelhetetlen, hogy valaki a hatart bizonyos normalitas vagy annak hianya kozott huzzon meg oldaltol fuggetlenul. Mert az akkor arulo ... Ld. F. elvtars ket szinapszisrol arulkodo velemenyet (egy serkento, egy gatlo, ugye ...) Ketsegkivul egyszerubb igy az elet ...
Az MDF meg azert eleg csusztatos, en abbol azert nem vonnek le messzemeno kovetkezteteseket. Dilettansok vergodese.

reality 2009.02.17. 19:24:40

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: "4. Ez itt nem egy pártlap, hanem egy közösségi blog, ahol mindenki arról és azt ír, amiről csak akar, a maga nevében. Még csak követendő "irányvonal" sincs."
Sajnos akkor azt kell mondjam, hogy mostanában elég rossz hangulatú ez az írói közösség. Csak kritika, meg fika stb.. :(
Sokszor leírtam már, de elég türelmes vagyok. :)
Szerintem itt senki nem vitatja, hogy szükség van a jobboldal kritikájára. Viszont nem hiszem, hogy ez jót tenne pozitív témák nélkül. Senki sem szereti, ha csak kritizálják. Sőt kontra produktív lehet a végeredmény.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.02.17. 20:20:15

"...hogy nemzetiek, miért ne lehetnének még szocialisták is?"

Olcsó poén nemzeti szocialistának beállítani őket.
Mond valamit az, hogy "népiek", "népi baloldal" ?

Ez a réteg, akik ezen a tüntetésen is túlnyomó többségben
voltak, valójában a legnépesebb politikai tömegbázis
Magyarországon. Nincsenek kisgazdák, (se parasztpárt),
a szocik már egyre kevésbé tudják átverni őket.

Természetes, hogy még a jobbik is innen remél támogatást,
és természetes, hogy a fidesz ezt a tömeget teljes mértékben maga mögött szeretné látni. Szélesnek az a feladata, hogy ezt
az ügyet vigye, és ilyen értelemben jól is csinálja a dolgát.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.17. 20:39:18

@malacka69 az édentől keletre...:
Eeegen, így megy ez. Meg úgy, hogy az ő hülyéiket szidtuk eleget, szidjuk most a mi hülyéinket inkább. Elvégre nem követnek el az ő hülyéik naponta premanens módon hülyeségeket. Kár lenne ilyen kicsiségekkel foglalkozni, inkább a saját fészkünkbe szarunk egy kicsit, mert nincs elég baloldali médium, amelyik másodpercenként hülyézi le a mi hülyéinket, picit segítsünk be nekik, megerősítendő őket, hogy okkal hülyézik a mi hülyéinket. Stratégiának nem rossz. Nem rossz egy Monty Python bohózatban.
Bár, azt is el tudom képzelni, hogy ezek a lárvák azt hiszik, a végén fairplay-díjat osztanak ki.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.17. 21:14:52

hehehe:
most megy az echon az ismétlés - és egy vágóképen feltűnt Nénike a tömegben... :P

tanarseged ur 2009.02.17. 21:15:30

@gloire:

"Olcsó poén nemzeti szocialistának beállítani őket."

Igen, tényleg olcsó poén, épp ezért nem kell komolyan venni.

De csak félig volt vicc, mert...

"Mond valamit az, hogy "népiek", "népi baloldal" ?"

Igen, mond valamit. Sőt, az is mond valamit, hogy "keresztényszocializmus", meg XIII. Leóról és a Rerum novarum-enciklikáról is hallottam már.

Szóval igen, lehet valaki társadalmi-kulturális értelemben konzervatív úgy, hogy közben a gazdaságot és a javak elosztását többé-kevésbé szocialista módra képzeli el. Ennek vannak hívei a jobbszélen is.

A poénért meg bocs, ha valakit megbántottam vele - poén volt, ennyi.

Francois Pignon 2009.02.17. 21:29:28

@szamárfül/murci: Hehehe, én is épp akkor kapcsoltam oda ;)

Ács Ferenc 2009.02.17. 22:10:35

@gloire:
nol.hu/lap/hetvege/lap-20081108-20081108HV-1

A népi mozgalom halott. Kérdés, feltámad-e valaha és milyen formában.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.02.17. 23:07:24

Tecchalott, mert megosztott. Viszont a tömegbázisa
(én róluk írtam) láthatóan él és virul. De elolvasom mindjárt
amit belinkeltél.

Ara Jerezian 2009.02.17. 23:09:40

Szerintem túl sommás az írás. A Demokrata tényleg szörnyű, bár a Heti Válasz is egy kurva unalmas, sótlan újság, de legalább valóban szép a dizájn. A nemzet és a hírlap pedig szerintem heterogénebb annál, hogy en bloc szarnak nevezzük őket, ráadásul az ún. gáz újságírók is képesek lennének értelmes újságírói tevékenységre. Egy példa. Nemrég a hírlapban igen jó jazz-kritikákat olvastam. Ki a szerző? Sinkovics Ferenc. Többször elolvastam, mert hittem el, hogy az az ember, akit én a humortalan, jobbos bunker megtestesítőjének tartottam - és belpolos írásai alapján az is - képes jazz-kritikát írni, horribile dictu jazzt hallgat, s nem zsidóbérenc, idegenszívű zenének tarcsa aztat. De a Hírlapban ír a metafizikus Végh Attila, a Nemzetből épp liberális nézetei miatt a Hírlaphoz váltott - szegény nem tudhatta, mi lesz belőle - Péntek Orsolya vagy Zalka Szilvia. Érdekes egyébként, hogy valamennyi újság kulturális rovatainak dolgozói mind értelmesebbek - leszámítva most a siralmas vitézy zsófiát -, mint a lap többi munkatársa. De ne feledjük azért a Nemzet hétvégi magazinját, ami tényleg igen színvonalas - bár sándor györgyre, sajnos, lassan illeni kezd a humortalanság nevű alpont. A baj az, hogy mindegyik termékből a főfaszok látszanak ki, egy pilhál, egy torkos matild, egy sinkovics, stb. - miközben igenis sok értékes és jó ember ír oda, akár publicisztikát is. A hírlap új, bulváros dizájnja pedig még jó is... Ami a reakció által említett tünetek oka lehet, az tán az idős kor, a megmerevedettség... A baloldalt ugyanígy jellemzik a dühöngő dinoszauruszok - egy zsidó családban az idősen ugyanúgy átkozodnak, mint egy budai polgáriban (csak az átkok tárgyai mások), és a fiatalok ugyanúgy legyintenek már az idősek átkozódásait hallva. Ez az idős generáció - bolgártól lovasig - lassan kiöregszik, belefárad, beleun, és marad a düh, a frusztráció, a csakazértis basszameg érzése...

Zetek 2009.02.17. 23:14:26

@Ács Feri: Ezeket a faszokat miért engedtétek be a Reakcióba?

Ara Jerezian 2009.02.17. 23:20:18

A különbség csak az, hogy a baloldalon kevéssé hallani, hogy elegük van vásárhelyi mária sipitozásaiból, míg a jobboldalon már-már divat röhögni lovason és bencsiken és a többin. (Csak mellékesen jegyzem meg, hogy lovas nem egy kaliber a többi, valóban szűklátókörű fazonnal - azért lovas megállná a helyét bármely nyugati szélsőbaloldali lapnál, van annyi ismerete és olyan véleménye..., és Lovas sohasem nagymagyarkodott, nem könnyezgetett kopjafákon, stb, de igenis épphogy függetlenként mert sokszor a jobboldali mainstreamnek is beolvasni... Rég olvastam őt, a legutolsó az volt - jó rég -, amikor a heti válaszos, übersiralmas szederkényi mittoménki cikkét leplezte, hogy az atlantista nőci oroszellenes kirohanása voltaképp egy nyugati cikk másolattya... Lova szerintem tehát színfolt, kell azért az ilyen, inkább, mint a martonyi jános- vagy egedy gergely- vagy horkay hörcher ferenc publijai...) És akkor most kérdeznék a reakciótól? Gondolom, a reakció szerkje valahol a jobbmédia atlantista szegletében van, tehát a válaszhoz, meg a konzi műhelyekhez áll közel... Ott éreznek humort? Bármikor is frappánsnak, ironikusnak éreztek egy mráz ágoston-elemzést, egy martonyi cikket, egy jeszenszky interjút, egy elek istván beszélgetést, egy borókai gábor krokit? És az nem szúrja a szemüket, hogy martonyi sem kívülről harcolt a volt rendszer ellen, hanem valahogy 1989-ben tévedt be az mszmp-be, hisz akkor épp onnan volt érdemes privatizálni...? Arrafele miért nem kritizálnak? Vagy tényleg olyan hihetetlenül szellemes periódikának tartják a magyar szemlét vagy a kommentárt? Tényleg vicces lenne a mérsékelt jobboldal? Ugyan, ugyan...

zeta 2009.02.17. 23:28:18

@Ara Jerezian:
hát igen. Én is szívesen olvasnék a Terror Háza milliárdos közös programjáról Gerő Andrással, vagy Stumpf István, avagy Vanek úr (Martonyi) múltját firtató cikkeket, ezeket azonban sehol sem találom a Reakción. Persze lehet, hogy csak nem kerestem eléggé.

Remélem előbb-utóbb sor kerül az utánozhatatlan humorú Borókai Gábor sajtótörténeti jelentőségű utolsó oldalas írásainak elemzésére is, hiszen, mint tudjuk, ő a magyar élc és szatíra utánozhatatlan mestere, csak kósza legenda, hogy minden héten egy ország alszik el írásain.

Soroljam még?

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.18. 00:05:19

Ara Jerezian.
"De a Hírlapban ír a metafizikus Végh Attila, a Nemzetből épp liberális nézetei miatt a Hírlaphoz váltott - szegény nem tudhatta, mi lesz belőle - Péntek Orsolya vagy Zalka Szilvia."
Őket szeressük is. Nem róluk szól a cikk.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2009.02.18. 00:10:05

@Askeladden: Ezt a hozzáállást magam részéről is támogatnám, és elfogadhatónak tartom, bár egy eltűnőben lévő oldalka híveként a neveket lecserélném, kiegészíteném. A másikat még utálni se kell, elég ha nem szimpatizálsz vele, hogy egy másik pártot támogassál. Minél kevésbé gyűlölöd, utálod a másikat, annál könnyebben érted meg dolgait, kötsz vele értelmes kompromisszumot, kölcsönösen előnyös cserét. Ez a kamunak indult élet-halál harc a végén tényleg veszélybe sodorta az életünk.

Elég érdekes ez a kritikai írás, mert az én szemszögemből nézve egy pár hónapja úgy tűnik, hogy a 2010 utáni időszak egyik fő politikai kérdése, valamint a Fidesz kormányhoz való viszonyom fő meghatározója az lesz, hogy az oldschool, vérivó jobbizék hörgését kell-e hallgatnom, vagy inkább a fiatal, ill. Gyergyák János szavaival értékkonzervatívnak nevezett társaság fog-e irányítani.

Hogy a "most akkor mi jövünk, és mivel született szentek vagyunk, ezért olyan céljaink vannak, amik szentesítik az eszközt" világa vár ránk, és a konzervatívnak csúfolva, valójában egy afféle kádár-konzervatív, neobolsevik tisztogatás jön, ahol Széles Gábor féle nemzeti privatizátorok visszás világa jön el, vagy a rendszerváltás után felnőtt generáció előretörése lesz tapasztalható.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.02.18. 00:21:11

@Ács Feri: Sok újat nem tudtam meg, ha csak azt nem, hogy:

"a múlt század negyvenes éveit kivéve nem volt még egy olyan korszaka a magyar történelemnek, amikor a gazdasági, politikai és intellektuális elitbe ennyi ámokfutó, eszelős és köztörvényes bűnöző került volna...
...A rendszerváltás nemzedékéről beszélek,"

aha, valami itt kimaradt neki szerintem...

Veres Péter széljobb kacsingatásait meg finoman
elhallgatja, pedig külön ki is tér a témára...

Mindemellett tény, hogy a népszabó hétvégi számai
gyakran hoznak le színvonalas írásokat is, de azért
nagyon lehet érezni hogy hol járunk . )

zeta 2009.02.18. 00:31:06

@ergé: akkor Ophelie-t szerinted is a neve predesztinálta arra, hogy a vízbe vesse magát?

Ara Jerezian 2009.02.18. 01:01:25

Tessék végre disztingválni. Nem attól jó egy újságíró, hogy mérsékelt vagy radikális. Ezt a hülyeséget még a heti válasz hozta be annak idején, ahol vízcsapbólisbékésmárton jól lekúrta pl. az alain de benoist-t, mert kb. a ministráns lelkét sértette, hogy valaki jobbról lehet kereszténykritikus is (békés márton provincializmusát mutatja, hogy benoist-t láthatóan csak a demokratából ismeri, s ezért nem érti). Szerintem két újságíró van: a jó és a rossz. Lovas jó újságíró: művelt, tájékozott, határozott, karakteres, Stumpf András szintén jó újságíró, Bencsik meg rossz újságíró, ahogy a heti válasz zöme is az. Ez nem politikai kérdés. Miért gondoljuk, hogy a jó újságíró definíciója az, hogy szereti jeszenszky gézát és nem szidja antall józsefet? Bencsik nem azért szar, mert szélsőjobbos vagy mert népszabi múlt, hanem mert nincs stílusa, mert fogalma sincs a politikai folyamatokról, és nem több, mint egy össze-vissza irogató kretén, aki lóg a fideszen. De hiába, a fidesz is szégyelli. (copyright by lovas pista, barikad.hu)

@ergé: Jó, de akkor nem kéne ilyen címet adni... Tudod, nincs kollektív bűnösség. Gondolom, a hírlap sok fiataljai, publistái közül sem örül mindenki a hülyeségeknek - ne feledjük, végh attila cikizte mindig a válaszban a pörzsét, kurva szellemesen -, de 1. meg kell valamiból élniük, nem mehetnek neki a főnöknek mindig, 2. azért engedik nekik, hogy megjelenjék a saját véleményük (péntek orsolya publijaira aztán még véletlenül sem mondanám, hogy bencsikesek), 3. a hírlap az utóbbi időben egyre jobb, úgy tűnik a forma is sokat számít... Ettől persze az alapproblémával egyetértek, de másképp kéne megfogalmazni. Példéául nem lovasnak neki menni, aki igenis az egyik legfelkészültebb fazon ezen a térfélen, de a bogárbasztatásokat sem szokom érteni, mert bogár szintén nem egy drábik vagy ilyesmi... (Az echo egyébként szerintem gázabb, mint a hírlap, borzasztó fejű bemondók, gondolok itt a lurexruhás mancira a híradóból, de az gyönyörű, amikor kondor katika népi göncben veszi a levegőt...) Egyébként meg a megoldás, hogy olvassunk nyugati lapokat. Hazudnak ugyan, de színvonalasan teszik... :)

Ara Jerezian 2009.02.18. 01:08:36

Egyébként, mintha néhány reakciós irogatott volna valaha a hírlapba... nem? tegyék most is, és akkor hétfőn vámos gyurika veri a mellét, kedden bayer zsolt idézi szerb antalt, szerdán meg konzilibsi irónia... nem kell undorodni és elfordulni... jó, kívülről ugatok, nem tudom, hogy tudtok-e még oda írni... Egyébként: nem kéne valami olvasható napilap? Javaslom, keressétek meg a szélest, s ígérjétek meg neki, hogy mindennap lesz egy kis keretes beszélgetés vele, félévente egy kis tünti, ahol az öreg orbánviktornak érezheti magát és hajrámagyarozhat, oszt kész - neki úgyis csak ennyi kell, belemenne... Na, de a kérdés komoly... Csináljatok napilapot, basszameg! Und noch eine Frage, ami nem lett megválaszolva: Mikor kezdtek rötyögni a mérsékelt konzikon? Horkayn, Balázs Zoltánon, Jeszenszkyn, stb.? Vagy őket azért csendben tisztelitek?

Ara Jerezian 2009.02.18. 01:12:20

végül pedig lovassal együtt örüljünk chavez győzelmének... :) www.youtube.com/watch?v=Du7sbLC9stI&feature=related

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2009.02.18. 01:28:17

@Ara Jerezian: Egy korábbi kommentünkben is jeleztük, hogy a címadás tényleg szerencsétlen volt, valójában nem en bloc a Magyar Hírlapra gondoltunk. A Heti Választ valóban nem tartjuk túl viccesnek, de amúgy nincs vele különösebb bajunk, a tényfeltárásaik kifejezetten odabasznak. (Amúgy félreértés ne essék, nem a viccességet tartjuk a jó újságírás kritériumának.)

Reality, a közéletet tekintve valóban nem túl jó a hangulatunk, sajnos nem tudjuk kivonni magunkat a korszellem alól. Majd igyekszünk.

Malac, egyetértünk abban, hogy a tüntetést elég rosszul pozicionálták, s abban is, hogy Gyurcsány betámadása az MH ellen botrányos. Az egy régi dilemmánk, hogy jó cél érdekében tüntethetünk-e együtt vállalhatatlan faszokkal. Régebben igennel feleltünk, de mára a vállalhatatlan faszok annyira ráültek minden demonstrációra, s ezzel annyira lejáratják a jó ügyeket is, hogy mi a magunk részéről inkább otthon maradunk (pontosabban csak kamerázni megyünk ki). Ugyanakkor azt is el tudom fogadni, ha valaki még mindig kimegy.

egysegelem 2009.02.18. 01:44:09

De meg ezen tehetsegtelen ujsagirosenkiknel is rosszabbak azok a 'szakertok' akiket meghivnak a beszelgetos musorokba, akik az idiotizmus es a szakmai skandallumok sarga utjan keresik Smaragdvarost, olyanokra gondolok mint a woodoo kozgazdasagtan csirkeverrel felszentelt papja Bogar Laszlo vagy totalisan kovetkezmenyek nelkuli FritzTomi. Akiknek ilyen szakertoi vannak nincs szukseguk laikusokra... Miert van az, hogy ezek az emberek szo nelkul a sarokba dobjak mindenfele szakmai becsuletuket, tekintelyuket, megfogtolasaikat amikor odaulnek fel 9-kor az ECHO 'kerekasztalahoz'....ezt a Dessewffy Tibor szinvonalat be kene fejezni a jobboldalon, mert ennek soha nincs jo vege.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2009.02.18. 01:48:01

@Ara Jerezian: Ha adsz pár milliárdot, olyan napilapot csinálunk neked, amilyet csak akarsz. Anélkül sajnos nem megy.

Jeszenszky tényleg vicces figura, szoktunk rötyögni rajta, bár az utóbbi időkben nem nagyon exponálta magát, így a szórakoztatóértéke is csökkent. Horkay a világ legunalmasabb publicistája, egész egyszerűen képtelenek vagyunk végigolvasni akát egy HV-os napi jegyzetét is, így rajta sincs mit nevetnünk. A Balázs Zoltán kicsoda? Martonyit gyanakodva méregetjük, de az írásaival nincs bajunk. Borókai publijait, kövezz meg minket érte, kifejezetten kedveljük. Ezek az arcok nem túl viccesek, de a posztunkban felsorolt pontokból ez az egy illik rájuk (na jó, Martonyinál kettő), ami még elfogadható arány.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.18. 07:28:55

@egysegelem:
Mindkét világnézeti oldalnak, mindkét - etnológiai értelemben vett - kultúrának megvan a rétegződése. Korábban többet néztem a túloldal hasolnó műsorait, de egy idő után nem bírtam. Tegnap valahogy az ATV-re kattintottam lapozás közben. Ott valami sajtóklub vagy a mia zisten ment. Éppen Orbánnak a veszprémi üggyel kapcsolatos nyilatkozatát interpretálták amúgy libibibsi módra. Hamar kapcsoltam tovább, mert az arcom úgy megnyúlt, hogy féltem, plasztikai sebészre lesz szükségem. Az ostobaság kánaánja az a műsor, Bolgárral, Avarral és a többiekkel. Azonban tudomásul kell venni, hogy az ő szimpatizánsaik egy bizonyos rétegének létkérdés, hogy ilyen mélységű agymosást kapjanak, különben elfelejtenek a patás ördög ellen szavazni.
Egyébiránt úgy vélem, tökéletesen elégséges akkor bírálni, - talán nagyobbat is szólna - amikor már a Fidesz lesz hatalmon. Mert igazán az számít, hogy a hatalomban miként viselkedik. S ha akkoriban gané' lesz, a bayerek meg szerecsen mosdatást gyakorolnak, akkor kell őket ostorozni keményen. Addig türelmesnek kell lennünk, mert helyettünk győzik meg a mi oldalunkbéli rétegeket, akik abból értenek, ahogyan ők interpretálják a vég mindennapjait.

HToma 2009.02.18. 09:49:01

@gloire: Jóindulatú feltételezésem az, hogy Gyurgyák csak azt az időszakot számítja, amikor Magyarországon nem volt totális diktatúra. illetve az a mély elkeseredés szólal meg belőle, ami az "Ezzé lett magyar hazátok" utolsó oldalain is megtalálható, ahol leírja, hogy a rendszerváltás nemzedéke mi mindent nem végzett el.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.18. 10:30:17

@Ara Jerezian:

Nekem speciel az tette be a kaput a Demokratával kapcsolatosan, amikor az első keresztényellenes újjoboldali cikkek megjelentek. Nem kezdtem el Alain Benoit és az újpogányság gondolati világának mélyreható elemzésével foglalkozni, egész egyszerűen csak úgy döntöttem, hogy nekem ilyen újság nem kell, és ez pesze nem volt előzmények nélkül. Továbbra is úgy gondolom, hogy semmiféle morális kényszer nincs a velük való szolidaritás vállalására.

Lovas valamikor nagyon érdekes volt, de az antiatlantizmussal és USA-ellenességgel olyan szűk helyre szorította be magát, ahonnan bajosan fog már valaha is kijönni. Sajnos beleesett abba a hibába, amibe egy újságírónak se nagyon lenne szabad, az események leírója szerepen felül készre formált ideológiát is akart nyújtani olvasóinak, ami nem lett volna feladata. Sokan vagyunk, akik tudunk önállóan is véleményt és ítéletet alkotni, akik erre nem képesek, azok számára pedig ő túl nagy kailber.

AYBARS ANDA 2009.02.18. 16:46:45

KK&TT:

Aki nem szereti a jobboldali médiát -ÖNNÖNMAGÁN KÍVÜL - az egy hülye libbant köcsög!!

Remélem kimentek a tojás- és galacsinzáporba a PRIDE-on, seggetekben tollseprűvel...

NEM KÖLLENEK JÓLÉTBEN LUBICKOLÓ ZSÚRFIÚK A JOBBOLDALON,

ÉRTITEK GAY GUSY ??!

AYBARS ANDA 2009.02.18. 17:02:41

@AYBARS ANDA:

ÉRTITEK, "GAY GUYS??!"

A FIDESZ ijesztő legyengülése és vértelensége, a FINOMKODÓ lágyszívű kántorok megjelenése a Szövetség körül és Vezetésében ( Navracsics, Schmitt Pali, Gállné Pelcz Ildikó, Pokorni - mint e magatartás etalonja, Szíjjártó, Kubatov G., Balogh Zoltán)

LANGYOS, se hús - se hal attitűd, hatástalan lapító sumákolás és a határozott, domináns és hatékony AKTÍV ELLENZÉKISÉG MIND ELTŰNT!!

Ugyanakkor a holdudvarban a Borókai-féle Heti Válasz, a hivatalos site-ok, a Jobbklikk, UGYANOLYAN GYÁVA, szemforgató, PC vagy miaf@szom, ügyülü - bügyülü taknyosságban szenved, MIT TI és mint a FIDESZ Vezetése!!!

Kurvára elegünk van ebből.
S ha szólunk, igazat adnak, aztán ugyanúgy megy mindenb tovább!!

S NEKED, homok-libbant KK&TT,

a VALAMIREVALÓ NEMZETI SAJTÓ NEM TETSZIK ??!

Menjél te a sunyi picsába, te újhitű, BIGMAC-en és Colán felnőtt,
minden libsi zagyvasággal teletömött ANARCHO-LIBBER fasz!!!

AYBARS ANDA 2009.02.18. 17:04:37

A "JOBBIZÉ"-alakért - identitásnélküliség okán - páros lábbal kirúgás jár!!

Ez itt egy "JOBBIZÉ"-blog, te tuskó!!

AYBARS ANDA 2009.02.18. 17:06:13

@tanarseged ur:

VAN,. bizony! Gereben Ágnessel együtt!

AYBARS ANDA 2009.02.18. 17:09:39

@tanarseged ur:

ZÁRRJATOK ÖSSZE EZZEL A KK&TT-vel lakatlan szigeten!!!

Nemzeti histórikus radical válik belőle....!!! Általam.....

AYBARS ANDA 2009.02.18. 17:12:39

@ufó - gondnok a Gondolatrendőrség székházánál:


NAAA!!!

"Lelkylola" a szerelmünk!

Te kis hücpe, hiriget akarsz?!

Francois Pignon 2009.02.18. 17:18:40

@AYBARS ANDA:
Hmm, most akkor jól értem, hogy Pokorni le lett buzizva?

AYBARS ANDA 2009.02.18. 17:28:58

@Zetek:

A kérdés jogos, ÁCs Feri miaf@szt keres a Reakcióban ilyen elfajzott, a nemzetet illetően rosszhiszeműen pesszimista, destruktív, nárcisztikus, de identitását tekintbve KISGAZDA-Torgyáni malacröfögős semlajzi,

NA, EZ MIT AKAR ITT??!

AYBARS ANDA 2009.02.18. 17:32:00

@Ara Jerezian:

HOPP-HOPP!!!

Vigyáztam:

egy élő ember nevét, egy IRL kereskedőét, aki idős, és a II. ker-ben lakik, ügyfelem volt,

TILOS ITT NICKEDKÉNT HASZNÁLNI , te ökör!

Pláne, hogy kisebbségi ÖRMÉNY az illető: ez már durva jogsértés!

Mit akarsz ezzel a nick.kel kifejezni?!

AYBARS ANDA 2009.02.18. 17:35:46

@X Y kronosz óra:

Gonosz sátániság!

Lelkylola iwiw-emen van. ÉS SOKKAL JOBB NŐ a videón szereplőnél!!!

AYBARS ANDA 2009.02.18. 17:39:23

@Ács Feri:

Téged, idegenszívű Ferenc.

AYBARS ANDA 2009.02.18. 17:42:35

Származásom miatt a Kínaiakkal már cca i.e. 150 óta véres ellenségeskedésben állok,

bár a Kálmán ótörök név = "maradék/ember, gyermek/"

De ez az áltudományos destrukció már-már REVANSRA késztet.....

AYBARS ANDA 2009.02.18. 17:49:37

@Francois Pignon:


A kenetteljes nyájaskodása és simogató báránybégetése inkább egy látens pedofilt sejttet, semmint egy ERŐS NEMZETI KONZI PÁRT ALELNÖKÉT!!

S ezzel a stílussal NINCSEN MEGCÉLOZHATÓ VÁLASZTÓI RÉTEG, hacsak nem a PAPOS szép beszédhez szokott templomjáró, dementált NÉNIKÉK !

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.18. 20:41:04

Bayer akkora fasz cikket írt, h eddig majdnem 14.000 hozzászólása van.

Kedves reakció, akkor vajon hányan olvasták a neten, és azon kívül?

Itt voltak fejtegetések arról, h olvasottság így, meg úgy, de megismétlem: kb. 14.000 hozzászólás eddig!!!!! Sztem kb. 5-10-szer ennyi olvasó minimum!

Ács Ferenc 2009.02.19. 00:47:08

@AYBARS ANDA: "Téged, idegenszívű Ferenc."

Kündü, általában szórakoztató csodabogár vagy, de Robin kollegával és személyemmel szemben kicsit kataton lettél. Próbálj új trükköket tanulni, például két lábra állni, vagy visszahozni az ágat, különben senki nem figyel rád.

Ács Ferenc 2009.02.19. 01:06:21

@malacka69 az édentől keletre...: "Bayer akkora fasz cikket írt, h eddig majdnem 14.000 hozzászólása van.Kedves reakció, akkor vajon hányan olvasták a neten, és azon kívül?"

Drága malacka, a "fasz" a "pina" és a "baszás" szavakra sokkal, de sokkal több találat van, mint Zsótira'. Aztán azok mégsem értékek, legalábbis nem abban az értelemben. Bonyolult a világ. Nem kétosztatú, érted? Pontosabban nem egyféleképpen kétosztatú.... Ezt kellene megérteni már.
Ha jó Bayert akarsz olvasni, akkor tessék elővenni a Tündértemetőt, a jó amerikai, meg a kicsit túlírt, wannabe Krúdy, de tehetséggel készített, értékmentőnek nevezhető Kárpát-medencei útifilmjeit, vagy ha jó stílus kell tőle, ott vannak a széljobb zombulás előtti publijai. Nem feltétetlenül a Népszabós meg a Kuríros vitriolos cikkek, hanem inkább azok, amelyeket még tíz éve írt, bár azokban is gyakran ismételte magát. Na azok még rendben voltak.

Ács Ferenc 2009.02.19. 01:15:44

Freytass üzenetét IRL azonosítás és fenyegetés miatt töröltem. Töröltem a kommentjéhez kapcsolódó három (nem érdemi) kommentet is.
Freytass: a szólásszabadság a nácikra is vonatkozik. A kettős mérce nálunk nem játszik.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.19. 07:46:27

@Ács Feri:

Drága Feri! Remélem, h te nem az a feri vagy, emlyik...:-))

No de a lényeg.

1. a fasz, pina, baszás szavakra valóban sok találat van, de hogy nem lenne érték, arra nem vennék mérget, különösen a pina tekintetében:-))

2. Sajnos ez az analógia amúgy is rossz, mert itt nem egy szóról, mint pl. "Bayer" , van szó, hanem egy cikkről

3. Az érved olyan, mint mikor a fos magyar film készítője magyarázza, h nem a nézettség számít. Hát lócseszt, a nézettség önmagában is érték, AZ EGYIK ÉRTÉK, de nem az egyetlen. Nektek is számít az olvasottság és a letöltés.

4. Egy cikknél több szempont is értékmérő lehet, nemcsak a cikk stílusa. Az is számít, h meg tudja-e szólítani az embereket, el tud-e indítani egy vitát az adott témáról, vannak-e benne újszerű megközelítési módozatok, és egyáltalán, a téma, amit megpendít, jó érzékkel találkozik-e az emberekben meglévő gondolati jelenségekkel.

Még más is van, de elfogyott az idő.

Üdv.-

pierre bayle 2009.02.19. 08:51:41

Székely deszkások szevasztok, jobbos kommentelők császtok.

Magamról annyit, hogy igazi ballib vagyok, utálom Orbánt, mint a szart, mert igazi kelet-európai falusi populistának tartom, s igen rossz emlékeim vannak négy évéről. Köpjetek le, de viszonylag jó véleményem van Gyurcsányról, noha persze.....Hadd szólaljak meg én is ezen az idegen terepen.

Nos, világos, h 2010-ben a jobboldal jön. De nekem sem mindegy, hogy milyen. A Reakció, a Kommentár, a Konzervatórium, esetleg Navracsics és Pokorni stb. annak a garanciája, hogy van tisztességes és normális konzervatív gondolat Magyaroszágon és hogy elviselhető lesz majd a fidesz 4-8 éve. Az MH, Bayer, a Rémhír TV, a Nemzet nagyobbik része, Pilhál, Lovas, Wittner Mária, Kövér és még sokan mások
pedig azzal a rettegéssel töltenek el engem és a hozzám hasonlókat, hogy árpádsávos, koronausztatós, hegedűslórántos négy év következik majd. Nem mindegy az ember közérzete számára, mert bár választást fog veszteni a zavarodott ballib tábor, azért mi is itt vagyunk és szeretnénk normálisan élni.

Tessék, lehet fröcsögni

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.19. 09:33:41

@pierre bayle:

"Tessék, lehet fröcsögni"

Te egy átlagos, minden liberális hülye pöts közhelyet összegyűjtő fasz hozzászólást írtál. Ráadásul, ha nem vetted volna észre, Navracsics keményebben és populistábban fikázza a kormányt, mint Orbán, Pokorni jobban védte a Turul szobrot, mint Orbán, stb.... Ergo, azon kívül hogy untig ismert libbancs közhelyeket pufogtatsz, még ráadásul tájékozatlan is vagy.

A riogatásod meg már annyira a legalja, h olyanra még a leghíresebb libber publicisták sem vetemednek...

"Koronaúsztatás, árpádsávos, hegedűslórántos".... hülye vagy, na, kár ezt ragozni

Üdv.

pierre bayle 2009.02.19. 09:48:23

Pigi

kösz a megértést. Nos Navracsicsot volt szerencsém személyesen ismerni - ha távolról is - és jó véleményem van róla. Valóban populista dumákat nyom manapság, de róla elhiszem, h kormányzati pozícióban képes volna vmi értelmesre. Pokorni minisztersége és habitusa szerintem rendben van. Hát igen, ebbe a turulfaszságba belekeveredett, de valamiért azt remélem, hogy ezt csak a helyzet hozta és otthon ilyenkor nem szívesen néz a borotválkozótükörbe.

A lényeget pedig fenntartom: senki sem tudja, h 2010-ben a fityisz melyik arcát mutatja majd. Mert csak ők vitték be a Parlamentbe a gárdás Wittner Máriát, csak őnáluk DSKahn-elvtársozik Kövér, csak ott mosolyog a szülinapi bullin Bayer. De vannak a párt körül elfogadható és normális arcok is, s nekem bizony nem mindegy, hogy kicsit leszek ideges vagy nagyon. Szóval szerintem nem riogattam: csak kifejeztem abbéli reményemet, hogy nem a széljobbal összenövő vonal lesz ideológiailag domináns, hanem a konzilibsi.

Szóval?

caralho voador 2009.02.19. 13:21:16

Nem tudom, milyen világban éltek ti, kedves néhányan a reakciónál, ha ilyenről vagytok képesek papolni, mint hogy "nem kell őket gyűlölni, csak utálni, mint a szart". Az ország már túlhaladt azon az állapoton (elsősorban morálisan, nem csak gyurcsány miatt), ahol az ilyen finom mérlegelésre lehetőség lenne. És hogy az illető arcok hisznek az összeesküvés-elméletekben... A világ folyamatait ezek nélkül már nehéz magyarázni. (kis adalék: nem mondom, hogy minden szava igaz, de elgondolkodtató. video.google.com/videoplay?docid=4357079350414065219&hl=en video.google.com/videoplay?docid=-7875957910374889889&hl=en video.google.com/videoplay?docid=-3176819700539858901&hl=en ) Ahogy, a világban Magyarországon is. Nézzük meg: ki lehet röhögni, hogy "fogyik a magyar", na de gyakorlatilag nem visszafordíthatatlan a demográfiai helyzet már most? Ha hagyjuk a "nemzethalált", nézzük csak a gazdasági következményeket. Bárki láthatja ezeket. Történik lassan hat éve bármilyen lépés ennek kezelésére? Nem. Még szándék sincs (sőt..). Erre még a totális alkalmatlanság és hozzá nem értés sem magyarázat. Majd megoldjuk bevándorlókkal, vagy mi lesz? És ez csak egy terület. Ezért kell ezeket minél előbb BÁRMI ÁRON eltávolítani, nem csak a kormányból, hanem a közéletből, médiából, "értelmiségből", satöbbi. Persze ez csak illúzió, és abban sem vagyok biztos egyáltalán, hogy ha a Fidesz kerül kormányra, túl sok mindent meg fog oldani.
Meg tudom érteni hát, hogy egyes emberek fröcsögnek a gyűlölettől, mert én sem érzek másképp. Az, hogy egy csomó tehetségetelen és buta ember teret kap a jobbos médiumokban, pusztán azért, mert az a bizonyos fröcsögés részükről garantálható, nem kérdés. Mondjuk én Bayert nem sorolom ide, bárhogy is élcelődtök azon, hogy hány könyvet olvasott. Láttátok már mondjuk egy dokumentumfilmjét? Ajánlom pl. a Szibéria és az orosz Távol-Kelet címűt. Ha már rajta akartok röhögni, én kínosabbnak tartom pl. a hetiválaszos interjújának egy mondatát, mely szerint "majdnem mindent elhisz Orbán Viktornak". Kár. Én már rég nem.
Szóval ez a magas lóról köpködése a hőbörgőknek kicsit irritáló, még ha van is igazságotok (aztán a reakción olvasott emeletes baromságokról ne is beszéljünk). Csak nem ez most a lényegi kérdés.

Yusolein · http://pirez.blog.hu/ 2009.02.19. 13:55:36

Na végre valami szórakoztató írás, amitől nem csattan nálam a faszkorbács.

AYBARS ANDA 2009.02.19. 17:57:55

@Ács Feri:

Ezúttal max. egyetértek. Ezért lehet szeretni Bayerzsocát.

AYBARS ANDA 2009.02.19. 18:01:46

@pierre bayle:

Szóval nektek a FIDESZ-ből a LANGYOSOK kellenek....

Melegvízben pukizó homingerek.

De a MOZDÍTHATÓ NEMZETIEK NEM ILYEN KEFÍRVÉRŰEK, lassú és PaciFika aligjobbos-káim !!

balage_81 (törölt) 2009.02.20. 01:14:51

@lelkylola: "Gyárfás is jó manager. Mellette bűnöző, de nálunk már csak így működnek a dolgok. " nem olvastam végig a kommenteket, de gondolom erről nem volt szó külön. lolácska: elfogadom hogy vérbuta vagy, azt is, hogy a reakció megtűr mint kvótanőt. azt azonban már kevésbé, hogy egy ilyet leírj. ez még csak nem is vélemény, hanem tényállítás volt "szerintem" nélkül. azt gondolom hogy ezt sürgősen javítani kéne, mert ennek jogi következményei lehetnek ha valaki felfigyel rá. és hogy őszinte legyek meg is érdemelnéd.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2009.02.20. 18:14:37

@pierre bayle: na hogy tetszett malac bájosan nagyképű és arrogáns válasza?

Pokorniról azt csiripelték a madarak, hogy a válság begyűrűzése környékén le akart ülni tárgyalni még az MSZP-vel is, mert azt gondolta, hogy akkora a szar, hogy nem folytatható a korábbi taktika, amikor ekkora a baj. Amúgy szerintem igaza is van, ez a trutymó könnyen a Fideszt is maga alá temetheti, pláne, hogy 2010-ben kifut az IMF-hitel, és az MSZP meg majd egy az egyben sikoltozza a Szijjártót és a mi korrupt szakszervezeteinket idéző szövegeket.

suski 2009.02.20. 20:37:57

Kedves Kínaiak
Nos ezzel a fikázással csak az baj, hogy nincs megjelölve pontosan kit és miért fikáztok, csak úgy általánosságban röfögtök itt. Egyébként természetesen lehet bírálni a ”mi kutyánk kölykét”, de ennek több értelme van, ha konkrét dolgokról beszéltek, nem csak úgy általában. Mint pl Lovas beégésérôl, ami konkrét ügy, bár ennek jelentôsége meglehetôsen csekélyke.
Egyébként pedig ízlések és pofonok, a kommentelôk is sokféleképpen osztályozták az említett személyeket, nálam a sorrend nagyjából így esik:
Lovas >Kondor>Bayer>Pörzse>Bencsik.
Bayerrôl még annyit, hogy szerintem ô azt írja ki magából, amit egyszeri emberek milliói éreznek az országban. Engem az idegesít marhára, amikor vki fapofával tud elemezgetni vérforraló dolgokat, mikor a tisztes polgár már azt kérdezi, mikor borítod már rá az asztalt erre a gátlástalan patkányra?? Azon se csodálkozzunk, hogy pl Kondor gyûlöli ôket, azok után, amit mûveltek vele. És az sem kizárt, hogy 80-s években feleannyit nem hazudtak a Hétben, mint manapság a ”független” (bruhaha) Mtv-ben, a ”demokráciában” (bruhaha). Vki említette itt Csermely Pétert, hogy vele ugyan mi a baj. Hát én nem tudok röhögni a tiranai leplen, de biztos bennem van a hiba. Mûsorvezetônek alkalmatlan, mert nem tud rendesen beszélni, alig tudja kifejezni magát, mégis több mûsorban ott virít a citrombaharapott fejével. A Korrektúrán és Lovas némely írásán viszont a könnyeim potyognak a röhögéstôl. Borókain is lehet röhögni, sôt ô igazán minden kényes ízlésnek megfelel, úgy gondolom. Pozsonyi Ádám jó fej, de még egyszer sem nevettem az írásain, a dvtv-s produkciói is nyilván humorosnak készültek, én max fél percig bírtam nézni.
A ” kivel vonulunk egy sorban” témához pedig, hogy én még jól emlékszem, hogy a Reakció szerkesztôgárdája egy részének nem volt büdös kúrcsánnyal egy platformon vonulgatni a kamunácik ellen a Hollán Ernô utcában, egy tipikus kurcsányista provokációt tövig beszopva ( vagy inkább reflexes megfelelési/mosakodási kényszerbôl?) De Bayerrel egy platformon vonulni már büdös egy olyan ügyben, amelyben elvileg természetes lenne a szolidaritás a sajtóban még a lövészárok 2 oldalán is. Ehelyett kivonultok és indexanyátok stílusában próbáltok mindenkit lejáratni, aki kiment. Hát ez azért elgondolkodtató. Szvsz ez a ”veszélyben a sajtószabadság” ügy messze túl lett spirázva, de a MH és Széles helyében ki ne kapott volna a kiváló alkalmon egy kis potyareklámra?
Egy szó mint száz, fiúk, ez még mindig kevés, hogy ”ezek” itten übergázok, mi meg vagyunk a faszagyerekek, mert csak. (Ugyanis a magyarázkodásotok kb ebben a 2 szóban foglalható össze.) Ja és honnan tudjátok, hogy "nincs jövôképük", és hogy milyenek ezek az emberek, ha nem is ismeritek ôket? Mert ti ugye nem olvastok/néztek ilyen jobbizé gagyikat?
Ja és annak, aki a vita hiányát kifogásolta az echoban és a hírtv-ben: a ballibek ezekbe a tv-kbe nem mernek bemenni, mert ezek csak ott szeretnek, ahol baráti langymeleg a légkör, mint a régi szép idôkben. Az nem igaz, hogy nem hívják meg ôket, mert csak ”egymást szeretik dicsérgetni”. No és az sem állja meg a helyét, hogy nincs elemzô mûsor, ott van az Eszmecsere, az Ez történhet a héten , Barométer, itt mindenféle ember és vélemény megfordul és meghallgattatik. (Apropó, tudja vki hova lett Gulyás István? Ô tényleg hiányzik onnan.) Egyébként pedig nagyon sokféle mûsor van, és állandóan változnak is, mindenki találhat az ízlésének megfelelôt. Még Puzséréknak is volt egy rövidke karrierjük Széles médiabirodalmában, pedig ôk aztán nem illeszthetôk bele semmiféle oldalba és pártba…
No és még vmi Szélessel kapcsolatban: nehezen hiszem el, hogy ô azért csinálja mindezt, milliárdokat beáldozva, hogy miniszter lehessen a totális csôd idején. Szerintem nem is lesz, Matolcsy lesz a gazdasági miniszter.
Tölgyessy, mint tanácsadó ügyben pedig: ô akkor képviselô volt, ôk szoktak még tanácsadóként is pénzt lenyúlni vagy mifene?

suski 2009.02.20. 20:54:43

pierre, tudod mit? Engem már rohadtul az sem érdekel, ha Hegedûs Lóránt a koronával a fején úszkál föl-le a Dunán minden nap, ha a Fidesz kormányozni fog, ha legalább egy minimálisan elvárható szinten azon lesz, hogy nekünk itten jobb legyen. Ki a francot érdekel az árpádsáv, amikor a államcsôd van? Miért mindig ilyen huszadrangú faszságokkal jöttök? Attól majd több lesz a nyugdíjad vagy lesz nyugdíjad 20 év múlva, ha kúrcsány naponta kiáll és elítéli az antiszemitizmust? Ettôl kevesebb lesz az államadósság ?

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.02.20. 20:55:55

@TuRuL_2k2: Hát, kedves Turul, azért ez eléggé sovány bizonyíték a bennetek lakozó "harcos ellenzékiségre". Ha Orbán Viktor ilyen kritikákat kapott volna annak idején, nem sok gondja lett volna 2002-ben...
Amúgy meg nem értem, miért kell egy magát jobboldalinak gondoló(?) blognak rendszeresen jobboldali újságírók, politikusok vélt vagy valós hibáival foglalkoznia. Persze, "nyilvánvaló", hogy háromezer nemezsapkás tüntető jóval nagyobb probléma ma ma Magyarországon, mint mondjuk az államcsőd veszélye, hogy 2030-ban leszünk max. hétmilliónyian (abból négymillió nyugdíjas), vagy, hogy szinte minden fiatal menekül az országból. Nem ártana ezekkel is foglalkozni, persze csak azután, miután teljesen lealáztátok a nektek nemtetsző jobbosokat.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2009.02.21. 14:48:22

@suski: de a gond az, hogy ha nem erőltetek magamra fapofát, hanem elkezdek ordítozni, meg dühöngeni, mint Bayer, amikor a másik eltérő megoldást mer megfogalmazni adott problémára, akkor a közbeszéd primitívvé és erőszakossá válik. Érvelés helyett jön az anyázás és vége.

Mert érzelmi alapon Bayer nekem egy sötét kretén, akinek beteg írásán szanaszét röhögtem magam: üzenete kábé annyi, minden problémán segít az erőszak.

Ha nem érzelmi alapon nézem, akkor van egy komoly probléma, ami valóban válaszokat kíván. Láthatóan (ad1.) nem működik megfelelően a rendőrség és (ad2.) a cigányság ügyében jól látszik, hogy a legalsó és tök használhatatlan rétegek társadalmi integrálása nem megoldott. A leszakadt rétegek egyrészt kriminalizálódnak (2.1), nagyobb részt meg képtelenek részt venni a társadalmi hozzáadott érték előállításában(2.2), ellenben az újraelosztás során már megjelennek, vagyis csak nyelik a pénzt. Bayer válasza a problematikát inkább kriminalizációs kérdésként kezeli (2.1) valahogy úgy hangzik, hogy a szabályszegőket büntessük meg keményen, ami még nem különösebben gáz, ugyanakkor lehet, hogy önmagában nem kezeli a probléma nagyobb részét jelentő, a prinyóság bővített újratermelését (2.2). Másrészt agresszíven támadja -de nem érvelés, hanem szidalmazás szintjén- azokat is, akik el akarnák vinni az ügyet ez utóbbi irányba.

Még ebben is lehet valami igazság, pl. én is az SZDSZ balos fősodrával - Béki Gabriella, Léderer - keményen vitáztam, hogy integrálódási elképzeléseik lila maszlagok. Pénzt adni nem érdemes öngondoskodásra képtelen rétegeknek, mert nem tudják jól felhasználni. Nekik bizony nem szabadságra van szükségük, mert azzal láthatóan társadalmi szempontból értéktelen konstrukciókat (segélyleszívási technikák) hoznak létre életképes, ám haszontalan közösségeik.

Rövidre zárva a történetet, nekem Monokkal semmi gondom, csak az hogy kicsi, önmagában nem életképes a szociális rendszer pénzeit átcsoportosítanám egy közmunkarendszer kiépítésébe (kommunális munkák: szemétfeldolgozás, köztisztítaság, mező (és környezet)gazdaság , építkezések) és működtetésébe.

Ja persze én itt a cigányokról írtam, pedig ugye végső soron a félhülye rajongó táborok számára csak egyetlen nagy prinyó kérdésből áll; Orbán vagy Gyurcsány? Szerintem egyiksem, úgyis a választani akarók 85% ezen pörög, noha valójában a személyek mögött meghúzódó kormányzati terv lenne a lényeg. Engem ezek a tervek érdekelnének.

Ács Ferenc 2009.02.21. 14:51:47

@aesculus: "Amúgy meg nem értem, miért kell egy magát jobboldalinak gondoló(?) blognak rendszeresen jobboldali újságírók, politikusok vélt vagy valós hibáival foglalkoznia."

Akkor sajnos nem minket nem értesz, hanem a sajtó szerepét egy parlamenti demokráciában.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.02.21. 15:17:07


Ok, persze azokra fröcsögtök, akikre kedvetek van. De azt továbbra sem értem, miért kellet erről két posztot is írni. Hozhatnátok egy közgazdász, vagy egy demográfus spant, lehet, hogy tudna érdekeseket írni sokkal fontosabb témákban is. Na látod, ezért jobb az általatok annyira lenézett Magyar Nemzet, ott meg tudják oldani az ilyet.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.21. 17:12:23

@balage_81:
Az a hír járja, hogy Gyárfásnak köze van a Fenyő-gyilkossághoz. 2010 után majd kiderül, mert jelenleg jegelik az ügyet az illetékesek.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.21. 17:27:46

@aesculus:
Az alvó sejtek analógiája mentén értelmezd a magyar hálóélet blogjait. Ahogy közeledik a 2010-es bukás, úgy erősödik majd a "saját oldalunk felé megnyilvánuló jogos kritika". Az újságírás ősi hotentotta találmány. A véleményt formálni amúgy terrorista-hottentotta módra úgy lehet, ha veszel 2-3 véresszájú fanatista hottentottát, akik magukat szittya magyarnak adják el. Hottentotta pénzen összehoznak egy médiumot, ahová szittya rabszolgákat szerződtetnek. Elhitetik amazokkal, hogy ők is mennyire szittyák. Együtt buliznak, összebarátkoznak. A rabszolga agymosáson esik át. Már csak akkor veszi észre, hogy egy hottentotta alvó sejt csicskája, amikor robban az első bomba.

suski 2009.02.22. 18:20:37

urbangeri,

”de a gond az, hogy ha nem erőltetek magamra fapofát, hanem elkezdek ordítozni, meg dühöngeni, mint Bayer, amikor a másik eltérő megoldást mer megfogalmazni adott problémára, akkor a közbeszéd primitívvé és erőszakossá válik. Érvelés helyett jön az anyázás és vége.”

Milyen eltérô megoldást, kedves urbangeri? Bayer egész cikke arról szól, hogy semmiféle megoldás nincs, vita sincs, csak az van, hogy a ”rasszista” áldozatok kussoljanak és tûrjék el, hogy néha lemészárolnak pár embert közülük és szétlopják a kertjüket. Ahogy én értelmezem Bayer cikkét, az azt mondja, hogy hát a jó édes anyátokat, ti ”liberális” rózsadombi kisebbségvédôk, nem tûrjük a szônyegalásöprést és kész. Egy újságírónak nem az a feladata, hogy konkrét integrációs programokat írjon. Én még Bayert adásban nem láttam üvöltözni, a mûsoraiban kussol és meghallgatja a másikat, akkor is, ha nem ért egyet. És nem csak konkrétan a cigányünyre gondoltam, mint vérforraló dologra, hanem az az egész botránysorozat, aminek a 0,1 százalékáért már minden nálunk szerencsésebb történelmi fejlôdésû országban el kellett volna takarodniuk, vagy börtönben ülniük, és akkor jön a jólfésült Varga Misi és aszongya, hogy ejnye-bejnye miniszterelnök úr. Biztos van, akinek ez bejön, nekem nem.
Visszatérve a cigányügyre pedig nekem az a véleményem, hogy a szociológia az egy külön szakma, akkor legyenek szívesek tabuk nélkül, objektívan kielemezni a helyzetet, hogy mitôl van és hogyan lehet hosszabb távon megoldani illetve enyhíteni a helyzetet, külföldön is számtalan példa van az ilyesmire. A pártok pedig lesznek szívesek adaptálni mindezt. Rövid távon pedig a bûnözést kell keményen megfogni, de ennek az a feltétele, hogy a rendôrség háza táján rend legyen, mert manapság ezeket már nagyítóval sem lehet a maffiától elkülöníteni, akkor meg mit vár az ember? No és továbbra is ott van 2006.ôsze, amíg az nincs tisztázva, addig a rendôrség=bûnbanda. És ugye a mezôgazdaságba életet kell lehelni, különben hiába pofázik bárki, hogy öngondoskodjon a vidéki roma, addig bizony tolni kell a segélyt, amíg nincs semmiféle munka.

Kormányzati terv? Te most viccelsz? Hiába minden kormányzati terv, mert miután meg lett választva, azt csinál amit akar, mint az elmúlt x év mutatja. Csak a valós kormányzati teljesítmény alapján lehet választani. Ezt már bemutatta kúrcsány és orbán is, nekem nem okoz túl nagy gondot annak eldöntése, hogy hova kell húznom az x-et.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2009.02.24. 00:18:35

@suski: az áldozatok ugyan miért rasszisták? Szerintem csak Bayer az. Szerintem lehet és kell beszélni a dologról, de nem azon a hangon, amit Zsótika megütött.

Szerintem meg fontosak a tervek. Sőt még azt is elhiszem, h az SZDSZ meg akarta őket valósítani. Amit már kevésbé értek, hogy ha látta nem megy, akkor miért nem kezdett el látványosan harcolni, majd miután megértette magát, szépen kiléphetett volna. Ez a Horn-féle deutáljuk az MSZP-t, de az MSZP, de azért 6 évet lehúzunk vele, ez számomra inkább elfogadhatatlan.

A teljesítmény meg véleményes. Bokros-után, egy nyugdíjreform után nem volt nehéz dolga Orbánnak, de a szigorú fiskális politikán túl nem történtek érdemi lépések. Aztán a szigorú fiskális politika is véget ért. Nagy teljesítmény az az inkább kommunikációs volt. Érdemi gazdaságpolitikai intézkedések nem nagyon történtek. Igaz ez a brigád meg teljesen kifulladt. Noha a jobboldali mainstream agyzsibbasztó szövegei rendkívül taszítanak, de már ezt is el tudnám viselni, csak ne ezt a tehetetlenkedést kelljen már látnom.

suski 2009.02.24. 00:42:26

"A teljesítmény meg véleményes. "

nem véleményes, vesd össze mirôl ment a duma akkor ( minden fasza viktorkám, csak az emberek nem kapnak elég lóvét) és most: melyik nap lesz az államcsôd napja ? A számokról és hogy mi mindent elindítottak, arról meg hadd ne vitatkozzam már egy újgenerációssal, mert úgyis felesleges, felôlem gondolhatod azt is, hogy zöld az ég és kék a fû.

5%-al az SZDSz nem fog tudni soha országotreformálni. Csak ôk képzelték.

suski 2009.02.24. 00:47:14

ja és én nem gondolom, hogy az áldozatok rasszisták, lemaradt az idézôjel. A kolompárok gondolják, hogy minden nemcigány, aki szóvá teszi a cigányok terrorját, az rasszista. Bayer sem rasszista, csak egy újságíró, aki semmiféle öncenzúrát nem gyakorol, ezért is szeretik.

42élet 2009.04.15. 00:55:04

Gratula az íráshoz.
Kérdés: a Fidesz lázításaival mit akar takargatni? Engem érdekelne. /Főleg, hogy nem igazán szól másról a politikai élet Magyarországon, párttól függetlenül/
süti beállítások módosítása