Rugdalózó
2008. március 16. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Rugdalózó

 Csürhe. Aki fotósokat, újságírókat rugdos, aki a kukák tartalmát kiszórja a körút közepére, az csürhe.

 Én eddig és továbbra is a totális véleményszabadság híve vagyok, felőlem lehet szkinhedkoncert a Blahán, ennek megfelelően legalizációs nagygyűlés is a Vörösmartyn, legfeljebb ugatok egyet, hogy egyik megmozdulás üzenetével sem értek egyet.

 De akkor, amikor az ország ellenszenves/megvetett/gyűlölt kormányfője a saját levében fő egy súlyos vereség után, amikor több tízezren ünnepelnek békésen az utcákon, akkor mi a fenének kell kukabúvárkodni a pesti főutakon? Igen, Gyurcsány elkúrta, most már lassan ő is ráébred erre, vagy majd ráébresztik elvtársai, tehát már teljesen fölösleges ezt üvöltözni az utcákon.

 Amiket egyébként hadseregnyi fegyveres erő felügyelt. Mit felügyelt? Megszállt. Bejártam este a környéket, a Blahától a Corvinig, és az Üllői út legbelső szakaszán szinte el sem fértek egymástól a csapatszállító buszok, teherautók, dzsipek, rendőrkocsik, vízágyúk és egyéb járművek. És persze a több száz fekete droid. A Corvin-kereszteződésben úgy kellett forgolódniuk a buszoknak, hogy a többi járművük elférjen. Mi volt ez: leplezett hadgyakorlat? Erőfitogtatás? Az bizonyos, hogy túl volt biztosítva a terep. Ha nem lett volna ennyire szembeszökő a rendőri jelenlét, szerintem nem lett volna ennyi balhé sem. Mit csinálna egy huligán egy kihalt utcán? Hőzöngene, oszt hazamenne. De ha lát egy droidot, akkor bekapcsolnak a reflexek. Ha százat lát, nekik ront a haverokkal.

 De nem volt itt hősi összecsapás. Kérem szépen, micsoda lúzer egy csürhe volt ez, egymást találták el Molotov-koktéllal. Égő, nem? Tán nem volt elég hadgyakorlat a Magyar Gárdával? Száz-kétszáz focihuligán dühöngésével nem érthet egyet normális ember.

 Épp ezért nem tudom felfogni, hogyan süllyedhetett eddig Morvai Krisztina, aki komoly szakmai-tudományos karrierrel a háta mögött oda jutott, hogy néhány kukaborogató kamasz élén, oldalán a magyar Gaudival nagy menetelésbe fogott a könnygázfelhős József körúton, szabad utat követelve a rongyosgárdának.

 Ballibközépről a jobbszél peremének élére eljutni egy-két év alatt, ez ám a teljesítmény.

 Merem remélni, hogy én ott maradtam, ahol voltam: a józan ész oldalán. Ahonnan nézve egyaránt megmérhetjük a politikai élet első-, másod- és harmadrendű szereplőit. Nem vitás, hogy kit terhel a legnagyobb súly, a legnagyobb felelősség: a Gyurcsány nevű embert. De ahhoz, hogy a kilendült inga visszataláljon az egyensúlyba, nem a szélekhez kell igazodni.

 Van elég hely középen, mindentől messze, a szívhez közel. Meg az észhez is.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr21383664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MunkáSör 2008.03.17. 00:36:37

átlátó 2008.03.17. 00:29:10

:)
bóknak veszem, pláne hogy ha segítek betűzni talán a sör szó is meglesz ami semmiképpen sem őr az ugyanis hosszú ő.

de nem kezdek bele, örülök h megvan az első aki rögtön sokkot kap magától a névtől, annak ellenére h nem az ami,mert legalább annyira utal a sörre mint a munkásra, amik közül szerintem egyikkel sincs gond.:)

Káposztakukac 2008.03.17. 00:36:47

átlátó: anno, talán oylan egy éve, a rendőrség maga is kiadott egy tanulmányt a székház ostromának estéjéről. tényleg voltak az épület mögött egységek,akik tartalékban álltak illetve a hátsó bejáratot őrizték, de az a pár tucat nem osztott, nem szorzott. a rendőrségnek aznap éjjel több SZÁZ fős emberhiánya volt.

átlátó 2008.03.17. 00:39:38

Megcsináltuk! Csak javasolom,hogy hagyjad az embert kisegítés nélkül, mert valószínű nem alkalmi hülye, hanem nótórius,tehát nem használ neki csak a gyógyszer. Szerinte aki mondjuk nem hagyományt ápol és cigány bűnözésről beszél, az kukát borogat helyette. Kizárásos alapon.

MunkáSör 2008.03.17. 00:41:48

Káposztakukac · felsulooktatas.blog.hu/ 2008.03.17. 00:36:47

szerintem az is közrejátszott a dologban hogy elképzelésük se volt az egész esemény kezelésének helyes és törvényes módjáról, az egyértelmű politikai összefüggés miatt, mert azért volt bőven elég kiképzett és bevethető rohamrendőr már csak a szokásos évi fradi-újpest meccsek miatt is.:)

átlátó 2008.03.17. 00:45:19

A munkásőr, a MunkáSör nekem ugyanazt juttatja eszembe drága egy fiam és jeleztem te szövegértésű,hogy bármilyen formájára kiköpök. Mert nekem veled szemben nem kevés nézeteltérésem volt az a szó tartalmával. Faszt érdekel az ideologizálásod.

átlátó 2008.03.17. 00:49:25

Káposztakukac! Köszönöm a reagálásodat, ennek ellenére a személyes tapasztalatomat autentikusabb forrásnak tartom, - láttam amit láttam, hallottam amit hallottam.

MunkáSör 2008.03.17. 00:50:03

átlátó 2008.03.17. 00:39:38

természetesen ilyet nem mondtam/irtam.:)
a "..nem alkalmi hülye, hanem nótórius.." megjegyzés meg tökéletesen leképezi azt a szellemi csődöt amiben vagy.

csak egy kérdést tettem fel ha erre az a válasz hogy nézd 1287szor tettük rendbe a Rózsi néni kertjét Kiskunmadarason akkor én tudok finomhangolni a véleményemen...

átlátó 2008.03.17. 00:52:37

Jól fiam! Arra tartasz, ahol én már megfordultam és nem tavaly!

MunkáSör 2008.03.17. 00:53:51

átlátó 2008.03.17. 00:45:19

Úristen:)

Carnivora (törölt) 2008.03.17. 01:07:21

Káposztakukac · felsulooktatas.blog.hu/ 2008.03.17. 00:36:47

Az a több száz ott álldogált roham felszerelésben csak gyurcsány személyesen tíltotta le a bevetésüket, így az irodista osztag bohóckodott az MTV előtt ... , és volt mindjárt show műsor hetekre.

Nem érdekes, amikor a szocik szarban vannak mindig lőnek, vagy molotov koktélok repülnek ... ez a Budaházy is a tegnapi műsorával annyit ért el, hogy Feri megmentheti magát pedig már kiállt a szénája a brancsból. -

ezvansracok 2008.03.17. 01:34:25

még mindig nemlátom miafasz köze van a gárdának a hadgyakorlatozáshoz, pláne a tegnapi kukaborogatókhoz.

a hagyományörzést és a hadgyakorlatot talán megkéne tudni különböztetni, ráadásul 1 olyat nem láttam eddig a "rettegett" gárdától hogy ha kivonultak valahová ott 1 cigánynak is nekimentek volna (ellenben a cigók provokálták őket nem egyszer)

hadgyakorlaton tudtommal fegyvert is használnak csak valami vaktöltényekkel. vagy tévedek ?

"csak egy kérdést tettem fel" ezt a demagóg szar dumát a saját érdekedben ne toljad, mindenki látja hogy alig burkoltan párhuzamot vontál a gárda meg azok között a kukázós faszok között, holott semmi közük egymáshoz.

talán inkább a hazánkban "állomásozó" izraeli "magánhadsereg", az IN-KAL ügyében is írhatnál valamit, akiknek semmi köze nincs a rendőrséghez, mégis állig fel vannak fegyverezve és ugyanúgy motozhattak mint a zsaruk, holott törvényileg ez neméppen állja meg a helyét.

rockjano 2008.03.17. 02:33:10

Jajj jobbosok...ha kevés a rendôr az a baj, ha sok azon megy a szájtépés.

A csürhe az csürhe, csôcselék sôt söpredék. Azért hogy ott vannak azért meg nemcsak a GyF felelôs hanem nagyvezéretek Orbán úr is legalább de még inkább.

Ezek balhézni szeretnek. Ha jól elverik ôket mint 23.-án akkor jön a diktatúrázás ha meg nem akkor meg sírtok hogy miért nem. Ezek ugyanaz a söpredék mint tavaly elött októberben.

Ha 2010-tôl ti lesztek hatalmon gondoljátok hogy ezek majd otthonmaradnak....neeeeem nagyon megérezték az ízét, és akkor majd a baloldal fog fasisztadiktatúrázni, Morvai Krisztina meg visszamegy balliberálisnak

Az egész tragikussan szánalmas

jano

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.17. 02:48:47

Nagyon nagy kár, hogy nem legalább ötvenezer ember ment szembe a bélüggyel, mert akkor most (és mindörökké) nem lehetne huliganizmusról beszélni. Főleg nem szélsőbalról.

Így persze lehet, és még meg is értem. Valóban alpári dolog szemeteseket üríteni és hasonlók, amellett, hogy a harc szempontjából haszna egy szem se.

Még 2006-ban is többen voltak az utcán, rengeteg jó arc – értelmiségi fiúk, lányok, ott is, ahol csak az egy szem óbégató, félfogú ősembert mutatta a kamera.

De kiszámítható és szomorú volt, hogy már akkor sem dobálták lábosokkal, székekkel meg asztalokkal az ablakból a "rendőrséget" az emberek – jóravaló férfiak és nők –, holott normális országban így kellett volna lennie. Budáról több ezer embernek kellett volna érkeznie a Ferenciek terére, például.

Ehelyett mindenki bezárta az ablakot, és nézte a tévében, hogy mit csinálnak odakint a a "huligánok" – az MSZP meg a' SZDSZ szerint.

Ez nem ország, hanem egy böfögő mocsár.

mizie 2008.03.17. 03:57:12

Pfff.... a magyargárdácska a hagyományörzésével hehhe...hadisír ápolás...csak tudnám minek kell ehhez borsőrmesternek öltözni :)

de a legviccesebb ahogy jelentgetnek egymásnak :)
emlékszem még az oviban mi is játszottunk katonásdid, az is hasonló komolysággal bírt :)

de nem mosom össze a gárdát a csürhével mert biztos nem ugyanaz a bagázs teljesen.

Én amúgy tényleg nem értem hogy miért beszél mindenki ilyenkor arról a párzász idiótáról?
ezek hétvégente egymást verik a meccsek után és az se érdekel senkit sem.

dr. Veér Farkas 2008.03.17. 04:05:09

rosencrantzhu 2008.03.16. 23:39:47
"az MTV székháznál meg kevesen voltak a rendőrök, mégsem vonult haza a csürhe."

Nagyon rosszul látod a helyzetet, kérlek. Ott csak be szerettek volna menni a kedves labdarúgó-szurkolók egy bambira meg Túró Rudira a büfébe - oda is csak azért, mert azt hitték, az MLSZ-székház, különben nem azt kiabálták volna, hogy "vissza a Lujzavárost az NB-I-be" -, és aztán teljesen jogos haragjukban kezdtek gyújtogatni, amikor gonosz rendőrök ebben megakadályozták őket.

mizie 2008.03.17. 04:07:11

Loxon csak most olvastam amit írtál :)

Ez gyönyörű!
Csak hogy összefoglaljam:
Tehát értelmiségi fiúk és lányok voltak az utcákon, de kellett volna még 50.000 ember meg az hogy az emberek lábosokat dobáljanak az ablakból

:DDD

Woland 2008.03.17. 04:09:11

Loxon 2008.03.17. 02:48:47

Zseniális karikatúra! Gratulálok öregem! Ha ezt elolvassák, talán magukba néznek a kukaborogatók támogatói is.

dr. Veér Farkas 2008.03.17. 04:18:10

átlátó 2008.03.17. 00:52:37
Magyarul te már voltál munkásőr, de nem tavaly?

dr. Veér Farkas 2008.03.17. 04:27:00

Carnivora 2008.03.17. 01:07:21
Igen, tényleg marha érdekes.

Ahogy az is, hogy amíg Orbán bakter igazgatta az országot, ez a kurva megosztó MSZP akkor ellenzékben egyszer sem szervezett tüntetést, nem szervezett fütyülő- meg dobolóembereket az Orbán-beszédek helyszíneire (pedig biztos mentek volna sokan, mert mint a választás első fordulójának eredménye mutatta, nagyon tele volt ám az emerek töke Orbán bakterral és Simicska Lopóssal akkoriban is), és 2002-ben sem ők hangolták egymás ellen az ország két felét.
Meg hát a Kossuth térre gyűlt 2 millió főt sem ők nemhazudták.

(Mondjuk érdekes mozzanat volt az is, amikor Rákay Philip ripacsozta le tegnapelőtt Gyurcsányt. Mert RP-nél ripacsabb ember kevés van a magyar médiában. Csak neki még a feje is teljesen üres (buta, mint a tök).)

Szóval én ezekért sem lelkesedem, mert nem adtak rá okot, de a pojáca nemhazudottsoha Orbán baktert meg kifejezetten rühellem.

dr. Veér Farkas 2008.03.17. 04:30:45

Woland 2008.03.17. 04:09:11
Az a baj, hogy ez a szerencsétlen komolyan gondolta.

fraki 2008.03.17. 05:43:35

Hopp, Veér úr fejébe szállt a vér, és most kifloodolja magát. Az "Orbán bakter" és "Simicska Lopós" kifejezéseket még nem hallottam, pedig szenvedélyes gyűjtője vagyok az izzadt ballib gúnynév-kitalációknak.

0xFFFF 2008.03.17. 06:11:36

Az a baj farki, hogy az ilyen gúnynévdobálás kétoldali betegség és ennek mentén pozícionálja magát a sötét magyar jobb- vagy baloldalinak. Érdemi kérdések mentén elfoglalt álláspontok mentén nem tudja magát elhelyezni, mert érdemi vita nincs. Attól a politika egységesen marad távol.

Sem Mihály 2008.03.17. 06:51:20

Túl van beszélve egy kicsit ez a gárda-ügy. Nincs benne annyi fontosság, mint amennyire mesterségesen futtatják. Minden kis politikai "viharabiliben" megmozdulás addig él, amíg a média foglalkozik vele...

ApukadHUN 2008.03.17. 07:03:22

Nem csürhe. Forradalamárok!

0xFFFF 2008.03.17. 07:33:47

ApukadHUN !

Csürhe ! A forradalmárok győznek.

Proli 2008.03.17. 07:33:58

Attól a pillanattól kezdve, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy Gyurcsányék hazugságok sorával, trükkök százaival, a választók félrevezetésével kerültek hatalomra, nincs semmiféle erkölcsi jogalapjuk fellépni az ellenük tiltakozókkal szemben.

Jogi alapjuk van. Ezért ez nem demokrácia. És mire demokratikus eszközökkel elküldjük őket a Horn Gábor által megnevezett helyre, már régen milliárdosok, bűneik jogilag elévültek, és az ország az örökös kamatrabszolgaság bilincsét viseli.

El lehet menni. Más megoldás nincs.

urbanlegend 2008.03.17. 07:37:24

Van vmi bűn ebben az országban, amiért nem a Gyurcsány a felelős? Ha lemond, megtisztul a bűntől az ország? Hát nem, Mari néninek akkor is kicsi lesz a nyugdíja, a szomszéd Józsi pedig uúgy számla nélkül dolgozik tovább. Most várjátok a katarzist, de SEMMI változás nem fog történni utána. Fogjátok már fel, hogy nem lehet egy személyben felelős ezért a trágyadombért, ami itt van! Én spec. nem GYurcsány és nem is Orbán miatt húznék el ebből az országból, hanem a több millió agymosott miatt. Grat mkinek (nem a politikusoknak, hanem Nektek, Kisembereknek), aki részt vett az utóbbi 1-18 évben az ország mentális és anyagi szétcseszéségben egyik és másik oldalon!

lauda 2008.03.17. 07:40:59

EMBEREK!!!! emberek??? ti anyátok születésnapját is úgy szoktátok ünnepelni, hogy szarral dobáljátok egymást? Miért nem lehet fecó ellen lázadni tüntetni 16. -án?

szeloka 2008.03.17. 07:43:00

Nem értem hogy került ide a gárda. Én egyetlen gárdistát se láttem a zavargók között. Lehet hogy csak azért mert egy se volt? Csak a te hülye agyadból pattant ki az egész.Jó lenne leszállni a Gárdáról. Ez legalább olyan elcsépelt már mint a Csótány takarodj. Megmondom kereken. Inkább a Gárda masírozott volna este az utcákon és nem a koktélos ősmagyarok. Amúgy ha ennyi rendőr lenne az utcákon hétköznaponkén, nem is beszélne senki cigánybűnözésről meg hasonlókról. Na jónapot!

vagodeszka 2008.03.17. 07:51:14

ha választanod kéne, hogy egy helyszín alul vagy túl legyen biztosítva mit választanál?

Proli 2008.03.17. 08:02:24

Urbanlegend,

én nem akarom más bűneiért elítélni Gyurcsányékat. Van nekik saját bűnük annyi, amiért sok-sok évi börtönt ki kellene nekik osztani.

szeloka 2008.03.17. 08:04:37

Legyen túlbiztosítva minden nap. Mert amikor egy tetves kirabol a 8 kerben a rendőrök csak a seggüket vakarják. Vagy ha megbökik a haverodat akkor azt mondják sajnáljuk így jártál. Nem csak ünnepnapon kell nagyfiúnak lenni tisztelt BRFK és ORFK főmajmok. És annak ellenére, hogy kismillió rendőr kint volt, ugyan olyan töketlenek voltak mint eddig. A pár száz "forradalmárból" nem sokat kaptak el. Majd "elemzik a felvételeket". Apropó, remélem kinthagyják az utcákon a frissen telepített szuper képet adó térfigyelőket és használják is majd a felvételeket, de nem csak a huligánok ellen, hanem a cigányok ellen is. Vagy ők már nem lesznek jól felismerhetőek?

Gery Greyhound · http://www.bestofgyurcsany.hu/news.php 2008.03.17. 08:06:48

Szemtanúja voltam 15-én este egy jelenetnek, amit rögzítettem is videón, de még erősen gondolkodom rajta hogy beletegyem-e az eseményekről készült tudósításba, mert azért mégjobban nem akarom lejáratni az ilyenfajta "forradalmakat" mint amennyire lejáratják saját magukat.

A VIII. kerület egyik kis mellékutcájában egy okos gyerek felgyújtotta a szelektív papírgyűjtő konténert (már itt elég vicces volt hogy kisebb veszekedés alakult ki a "forradalmárok" között, amikor egy másikuk fel akarta borítani az üvegeket rejtő dobozt is, mondván "értékes munícióval" van tele, aztán ezt páran ellenezték és odaálltak megvédeni a kukát - persze később felborult és lángra kapott az is, a muníció pedig felhasználásra került)

Na szóval itt volt, hogy a lángoló kukák tulajdonosa, vagy legalábbis használója, egy lakó lejött és elküldte a p***ba az elkövetőt (aki már szerintem szépen, elégedetten ballagott hazafelé, mondván a mai forradalom már megvolt) és egyedül egy ember - ránézésre a Blaháról a tömegbe keveredett hajléktalan - állt ott a lángok mellett, vele vitába keveredett a lakó (hölgy), a párbeszédből egy részlet:

Lakó: - tudja maga egyáltalán, hogy mit ünneplünk ma?
"Tüntető": - hát, ööö... Hogy a Demszkyt tavaly megdobálták tojással.

Azt hiszem ez no comment, és ilyenek is ott vannak az utcán :( Nem mondom hogy ne menjünk ki az utcára és ne mutassuk meg mennyire elegünk van, még a kordonbontással és a tojásdobálással is egyetértek, főleg ha jó sokan teszik, hogy lássák ezek a szemétládák hogy nem törődünk bele a sorsunkba, de más hazafiak vagyonát felgyújtani és tönkretenni aljas húzás.

szeloka 2008.03.17. 08:07:28

Egyébként a Gyurcsány ellenesek már rég megoldhatták volna a problémát, csak ahoz gyávák. Csak egy távcsöves puskát kéne kiutalni egy biztos kezü vadásznak, pártpénzen. Meg 3 töltényt. Ferinek, Janinak és Gáborkának, mert a tojás nem fog rajta.

Proli 2008.03.17. 08:09:13

lauda,

ha édesanyám engem becsapna, átverne, kifosztana, bizony a képébe vágnám a szülinapi tortát.

Meglehetősen abszurd ilyen helyzetet elképzelni, de egyik ismerősöm édesanyja egy drogos nő volt. És kapcsolatuk nem a gyermek hibájából vált gusztustalanná.

Proli 2008.03.17. 08:14:50

Gery,

hogy stílszerű legyek, hadd idézzem Petőfit:

MEGY A JUHÁSZ SZAMÁRON...

Megy a juhász szamáron,
Földig ér a lába;
Nagy a legény, de nagyobb
Boldogtalansága.

Gyepes hanton furulyált,
Legelészett nyája.
Egyszercsak azt hallja, hogy
Haldoklik babája.

Fölpattan a szamárra,
Hazafelé vágtat;
De már későn érkezett,
Csak holttestet láthat.

Elkeseredésében
Mi telhetett tőle?
Nagyot ütött botjával
A szamár fejére.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.17. 08:21:10

Szegény ballerek, mostanában nehéz időket élnek.

lauda 2008.03.17. 08:21:30

Proli igazad van csak kicsit sántít én eddig úgy tudtam 15. -e Nemzeti ÜNNEP nem fecóé.
Másik nem megyek anyámhoz ünnepelni le......om

CrL 2008.03.17. 08:23:19

urbanlegend 2008.03.17. 07:37:24

azért nem kell elmenni, hogy többmillió agymosottal találkozz. máshol, nyugati országokban főleg a konzum tesz idiótává, itthon pedig sokakat a napipolitika. a gondok akkor kezdődnek igazán, ha valaki képtelen országát vezetni, az pedig már a vég ha a népre fogja alkalmatlanságát. az első lépés a harcfeszültség oldására, hogy a public enemy n1 távozik. amig nem teszi, egyhelyben mozgunk továbbra is.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.03.17. 08:29:00

van 1 barom Budaházy. ez az alak legalább annyira túlmozgásos mint a tisztelt miniszterelnök úr. nem tud a seggén ülni sose. most is összehozott egy jó kis kukaborogatós gyújtogatós kődobálózást.

mi a válasza a vaskezű Drazsénak?

"Draskovics Tibor elmondta azt is, hogy már felkérte a rendőrséget a szombati események részletes tanulmányozására, ha kell, az ügyészséget is bevonják a munkába. Elképzelhető, hogy a vizsgálat után a rendőrség munkájára vonatkozóan kell levonni következtetéseket, de az is lehetséges, hogy a szabályozáson kell változtatni, tette hozzá." - írja az index.

tehát tálcán hozza baromarcú kolléga az alkalmat, hogy adott esetben a jelenlegi "laza" dolgon változtatni lehessen. [vegyük elő nyugodtan, ki pénzelheti Budaházyt, bár úgyse tudjuk meg] Viszont mi legyen, ötleteljünk:

- bővítsük ki a gyűlöletbeszéd-törvényt egy GYF-re dedikált paragrafussal?
- minden állampolgár kötelezően vásároljon egy kordont, amivel nemzeti ünnepeken elbarikádozza a saját ajtaját. hogy még véletlenül se mehessen le az utcára?

további ötletek, valaki?

Carnivora (törölt) 2008.03.17. 08:34:42

rockjano 2008.03.17. 02:33:10

Október 23.-a volt a másik véglet ... tudod arany középút.

lauda 2008.03.17. 08:37:53

Javaslat az van jelöljünk ki harci napokat és területeket a Nemzeti Ünnepek helyett akkor onnan időben el tudna mindenki menni aki nem akar résztvenni és értéktárgyit is biztonságba tudja helyezni.

LEPEDÁK 2008.03.17. 08:55:20

Ha ez Budaházy gyerek nem fizetett provokátor akkor annyira hülye, hogy azért kéne sötétzárkába rakni. Én azt is el tudom képzelni, hogy még este együtt iszogattak a rózsdombon gyurcsótánnyal!

Igen feri ma is megcsináltam! Jeee!

Proli 2008.03.17. 09:00:13

lauda,

ez a "harci nap" aranyos ötlet :-) Egy lépéssel közelebb visz az igazságohoz: A 48-as szabadságharc sem egy jámbor piknik volt. Elindult ugyan mint lelkesült ifjak megmozdulása, és addig nem is kerültek elő a kardok, pisztolyok meg az ágyúk, míg ellenállásba nem ütköztek. Petőfi a hatalom kibontakozó ellenállása láttán ezt írta:

"Még kér a nép, most adjatok neki!
Vagy nem tudjátok, mily szörnyű a nép,
Ha fölkel és nem kér, de vesz, ragad?"

Nu, akkor kezdődött a dolgok csúnyábbik része. Volt ott minden. Labancakasztás, zsidóüldözés, minden, amit a feldühödött köznép agya kiadott ...

Most is hasonló a helyzet. Ha Gyurcsányék békében lemondtak volna, amikor először, udvariasan a szemükre hánytorgatták választási csalásaikat, nem lett volna semmi utcai hőzöngés.

A hatalom azonban nem így működött se 1848-ban, se 2008-ban. Ez a lecke.

Guild 2008.03.17. 09:14:58

"De nem volt itt hősi összecsapás."

illetve nem ITT volt hősi összecsapás, hanem Tibetben

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.17. 09:19:22

"Gorgiasz",
bizony.

De ott még emberek élnek.

lauda 2008.03.17. 09:29:05

Proli megint igazad van csak van egy kérdésem (nem fecot akarom védeni)
dolgozol valahol 100 ft a fizetésed két főnököd van modja az eső ez az ember jól dolgozik adjunk neki fités emelést 50% ot legyen a pénze 150 ft, mondja a második nem jó adjunk neki tőbbet 100% ot mert megérdemli lenyen 200 ft a fizetése és ezen jól elvitatkoznak néha amikor te szóváteszed de ők nem tudnak megegyezni és egymásra mutogatnak te kire haragszol?
Van két párt azt modja az első sokan vagyunk a parlamentben csökkenteni kéne a lézszámon 50 fővel aztmondja a második nem jó 100 fővel kéne csökkenteni ezen jól elvitatkoznak néha amikor te a (nép) szóváteszed ők meg egymásra mutogatnak és jól kiröhögnek minket és tesznek ránk.
Van az országban egy mukahely ahol a beosztott (nem dolgozó)határoz mindenről a saját fizetéséről, nem rúghatják ki nem visszahívható,mentelmi joga van még közlekedési szabálysértés esetén is (szonda)ő ott cigizik ahol tilos letagadja pedig tv mutatja,őt MI vállasztottuk meg, hogy minket képviseljen de tesz ránk és máskép szavaz pártfegyelem, soroljam még?

Vértesi · http://polgariszo.blog.hu 2008.03.17. 09:30:23

Jó a poszt, csak egyetérteni lehet vele. Budaházy megfoghatná Fletó kezét és jó messzire elvonulhatnának - együtt.

lauda 2008.03.17. 09:40:39

Mé egy kis adalék, hogy kinek jó ez ki gazdagszik ezen, lehet kordont bontani rongálni(helyette új kell) új kordonokat kirakni ki szállítja ezeket ennek nézzetek utána és ne lepődjetek meg ha esetleg feri baráti köréhez vezetnek a nyomok kordonra fellll Magyar.

mizie 2008.03.17. 09:49:22

Annyira viccesek azok az emberek akik azért sírnak mert Gyurcsány átverte őket a választáson és hazudott a gazdasági helyzetről...

Csakmert sztem fingjuk sincs arról hogy most pl milyen a gazdaság, mint ahogy akkor sem volt, mert nem az érdekli őket , hanem az hogy elmondhassák amit "megkövetel a haza".

És nem azért nem tudjátok kedves barátaim, mert Gyurcsány eltitkolta... akkor sem tudta és most sem tudja eltitkolni. a hvg a választások előtt már hónapokkal megírta milyen helyzetben van az ország (és amúgy minden újság a népszaván kívül).
nem is beszélve az eu-s figyelmeztetésekről. akit érdekelt az pontosan tudta akkor is és most is hogy mi a szitu.

de nem kell hogy titeket érdekeljen, az igazság meg az utánajárás nagyon fárasztó dolog, én tudom, meg azt nem adják a szájunkba készen.

És most nem Gyurcsányt akarom védeni mert Orbán tökugyanezt csinálja az adócsökkentés politikával, hogy attól majd rendben lesz minden. aham.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.17. 09:52:36

"mizie",
szerintem nagyjából igazad van abban a fenomenológiában, de ha fingjuk lenne a valós helyzetről, akkor még inkább ki lehetnének akadva.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.03.17. 09:54:51

mizie,
a normálisabbja nem a hazugság és az eltitkolás miatt dühös.

hanem a nem csinálás miatt. azért, hogy az én és az összes adófizető pénzét most arra verik el a tisztelt specialisták, hogy befoltozzák azt a lyukat, amit ők maguk rágtak a költségvetés és a államháztartás tulipános ládájába.

mindemellé nyomják a lakodalmast, hogy ez értünk van. persze, értünk van, ez igaz. de nem _miattunk_. és ezeket a népeket senki nem fogja felelősségre vonni. majd az úristen, allah, jehova, xenu, vagy az akiben hisznek ezek.
(a liberálisok tudtommal a piacban hisznek, biztos azért, mert ott nincs pokol)

lauda 2008.03.17. 09:55:47

mizie igazad van csak feri őszintén kényszer nélkül beismete, hogy hazudott, van egy (több is)Magyar mondás miszerint AKI HAZUDIK AZ LOP IS
ez igaz a másik oldalra is csak még ők nem ismerték be

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2008.03.17. 10:05:30

lauda!

"feri őszintén kényszer nélkül beismete, hogy hazudott,.."

MI VAN?!?!?!?!? A tettestársai zsarolására, egy félhomályos szobában elmondta, hogy milyen szarban vannak, és vagy őt követik, vagy végük. Aztán ez valahogy nyilvánosságra került.

Komolyan, Te tudod, miről beszélsz, vagy csak írkálsz a bele a világba?

mizie 2008.03.17. 10:06:08

denever,

én lennék a legboldogabb ember ha a választók (legalább az úgymond nagyobbik része) így gondolkodna, hogy a jólétpolitika baromsága miatt
utálja Gyurcsányt de sajnos sztem nem így van...

itt azzal sincsenek tisztába az emberek hogy olyan hogy "állam pénze" nincsen, vagyis van de az a "mi" pénzünk és abból csak akkor fogja futni új kiadásokra hogyha mi (az a 1,5-2 millió ember aki eltartja az adójából az országot) többet fizetünk be.

Az emberek 90%-ában nincsen meg az előre gondolkodás vagy esetleg a szolidaritás (társadalomban gondolkodás) eszméje. nincs is igényük rá.

persze hogy alig van pénze bármire is a mindenkori kormánynak és persze hogy adót kell emelni amíg senki sem fizeti be rendesen, mindenki ott lop ahol tud.

És sajnos nincs más lehetőség mint újra és újra megfejni azt a kevés adózót, akik már a fizetésük 60%-át utalják egyből a többieknek csak mert azok 300Ft-ot nem képeset befizetni a társadalomnak, hogy könnyítsék egy kicsit a terheket.

(tudom hogy a vizitdíj nem megoldás, nem old meg semmit az sem, de jelképként remélem értitek az eszmefuttatásban)

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.03.17. 10:08:17

mizzie,

egyszerűbb adórendszer -> kevesebb kiskapu -> kevesebb csalás.

az emeljünk mert csalnak az ördögi kör. a végén te meg én is csalni fogunk.

mizie 2008.03.17. 10:14:49

+1 adalék:

Némtországban a most kipattant adócsalási botrány sokkal nagyobb vihart kavart mint nálunk egy adócsalás (ami valljuk be kb heti többször előfordul a médiában)

amíg ott a "társadalom szégyene" és a "társadalom meglopója" az aki adót csal itthon ezt simán elfogadja a köztudat annyival hogy lebukott...

tudom hogy ördögi kör, hogy amíg magasak az adók addig nincs miből megélni és inkább elcsalja a fél ország a bevételeit, de a mindenkori kormány nem tud több pénzt előteremteni amíg nem fizetnek többen.

rólam is lehúznak 60%-ot és én is szívok miatta, de büszke vagyok rá. és ilyenkor nagy a pofám mert én legalább ezt a minimumot megteszem a többiekért, sztem ez a "hazafiság" - jelentsen bármit is - mintsem az hogy zászlót lobogtatva, gyűlölködve paprikajancsiként ugráljak az utcán (MINDEGY HOGY MELYIK PÁRT RENDEZVÉNYÉN!)

lauda 2008.03.17. 10:15:02

Pallos Levente ez igy van nem állt ki a Hősök terére és kiabálta világgá, nem "félhomályos szobában elmondta" hanem a hívei előtt Öszödön, de szerinted ki hozta nyilvánoságra az egészet még mielőtt viki megtette volna

mizie 2008.03.17. 10:19:08

denever,

persze, van jobb adópolitika (és remélem a közeljövőben be is vezetik) de amíg a mentalitás nem változik és mindenki "okosba" oldja meg a dolgait
addig nem fog történni semmi...

lauda 2008.03.17. 10:32:28

mizie örülök, hogy vannak még "hazafiak" csak kevés, de gondolj arra, hogy a kis hazafiak kicsi egyre kissebb pénze kevés mig a nagyok stiklijei élévűlnek mire kiderülnek(nem igy Kínában legyen az bárki és csináljon bármit ha kiderül kap egy kötelet) és nálunk cserébe kap egy miniszterelnöki széket.Vagy ott van Kulcsár ügye én amikor az OTP -ből a saját pénzemet akartam felvenni még a kutyám oltási könyvét is bekelett mutatnom, Kulcsár meg szatyorban küldözte, és mit mondtak, hogy forintra megtudják mondani ki mennyit kapott belőle, te tudod? ezek a pének is jól jönnének meg a többi is szerintem

mizie 2008.03.17. 10:48:19

lauda: persze tök igazad van, de amíg nincs hiteles párt (nekem legalábbis) sehol az országba addig tőlük én már nem várok "megtisztulást".

A másik hogy nekem is tele a tököm az összessel, minden lopás/csalástól hánynom kell. undorító ahogy közpénzen pártreklámot csinálnak és még sorolhatnám, de ezek a pénzek porszemek az ország gazdasága szempontjából.

de persze ha többet fizetnénk be akkor többet is lopnának el, de még úgy is sokkal jobb körülmények között élhetnénk és előbb utóbb kitisztulna a mindenkori hatalmon lévő "elit" is.

merem remélni hogy az embereknek mondjuk 10 éven belül nem lesz igényük az üres hozsannára és azt hogy legalább minimális mértékben mindenki tisztába legyen a gazdaság és a társadalom fogalmával, mert akkor már megéri várnom :)

lauda 2008.03.17. 10:49:19

HAZAFIAKNAK
Nálunk a legsiralmasabb a bér
A 30 gazdaságilag legfejlettebb ország közül Magyarországon a legkisebb a bér vásárlóerő-paritáson számolva.


A forintra átváltva havi 136 ezer forint majdnem negyede az első helyre rangsorolt dél-koreai bérnek, az amerikaiak háromszor keresnek többet.

A bérek és fizetések tekintetében az utolsó helyre esett vissza hazánk a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) harminc tagállamot felölelő listáján – derül ki a Magyar Szociális Fórum-Szociális Kerekasztal feldolgozásából.

Az OECD frissen készített elemzése szerint a vásárlóerő-paritáson számolt egy főre jutó éves bér Magyarországon 2006-2007 között 9822 dollár volt, és ezzel hazánk az OECD sereghajtójává vált, a lista utolsó, harmincadik helyére szorult.

Általános meglepetést kelthet ugyanakkor, hogy a vásárlóerővel korrigált számítás szerint az utóbbi időben a dél-koreaiak kerestek a legjobban, 37 488 dolláros bérükkel ők állnak az élen. Szintén kevesen gondolnák, hogy Nagy-Britannia áll a második helyen (37 299), megelőzve Svájcot (34 136).

A német fizetések csak a 11-dikek a sorban (28 435), Japán az 5. (33 198), míg az Egyesült Államok a 7. helyezett 31 053 dollárral, ami ugye háromszorosa a magyar bérnek. Fontos mutató még, hogy a 24 660 dolláros OECD átlag 2,5-szerese a hazai kereseteknek.

Miközben bérben sereghajtók vagyunk a 30 legfejlettebb ország között, a kereseteket sújtó terhek, elvonások mértékének tekintetében az élbolyban vagyunk. Magyarországon egységnyi bért 51 százalékos elvonás sújt, ennél csak Németországban (52,5 százalék), és Belgiumban (55,4 százalék) nagyobb a sarc, legalábbis az OECD jelentés szerint.

Forrás: FigyelőNet

mizie 2008.03.17. 11:02:20

itt meg azért érdemes megnézni egy másik adatot is, mégpedig az áfabevételeket ami hogy-hogynem nagyon nincs szinkronban ezzel a kevés keresettel.
ugye nem kell elmondanom hogy miért nem :)

tehát majdnem európai színvonalon fogyasztunk és nem azért mert mindenki hitelt vesz fel, hanem mert a PPP alapú számítás csak hivatalos keresetekkel számol.

Tehát ez erra jó példa hogy az a pár millió adózó mennyira lehetetlen helyzetben van a többi nem adózó miatt.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.17. 11:08:42

"mizie",
a nem adózók is lehetetlen helyzetben vannak. Valószínűleg sokkal többen adóznának, ha lenne miből.

Magyarország ramatyul gyalázatos és kiszolgáltatott gazdasági helyzetét a világon semmi sem indokolja, azt tudatosan idézik elő.

Hamarosan Románia, sőt Albánia is sokkal jobb helyzetbe kerül, mint Mo., és egyáltalán nem adottságaik vagy véletlenek miatt.

Magyarországnál jobb adottságai kevés országnak vannak, ha egyáltalán – még mostani területi viszonyai mellett is.

mizie 2008.03.17. 11:19:12

Loxon;

Éppen arról beszélek hogy van miből! Közel európai fogyasztást generál az ország! de a hivatalos béreken ez nem látszik! hellooo!

Kinek jó szerinted ha rossz a gazdasági helyzet?
(ha izraeli inváziót emlegetsz akkor nem állok szóba veled).

a gazdasági kiszolgáltatottságot meg nem értem. mármint nyilván az, tekintve hogy nem itthon termelünk meg mindent ezért hatással vannak az országra a többi ország gazdasági változásai. Nyilván nem tudunk diktálni semmilyen gazdasági kérdésben, hiszen egyik szektorban sincsen domináns gazdasági erőnk (hogy is lehetne egy ekkora országnak)

amúgy milyen jó adottságról beszélsz?

lauda 2008.03.17. 11:22:26

Bush büszkén mondja német és magyar kollegájának, hogy az amerikai emberek átlagban 3000 dollárt keresnek. 2000-böl meg lehet élni, az államot pedig nem érdekli, mire költik a maradék ezret.
Merkel: a németek 2000 eurót keresnek, 1500-ból meg lehet élni, az államot nem érdekli, mire költik a maradék 500-at.
Gyurcsány: A magyarok 50 ezret keresnek, 80 ezerből meg lehet élni, az államot nem érdekli, honnan szerzik a maradék 30 ezret.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.17. 11:23:10

mizie,
te jó hazafi vagy. Ad a kormánynak a vagyonod, minden jövedelmed fizesd be adóként. (Több tanulmányt irathat belőle a MEH a haza dicsőségére.)
Vagy még is lenne egy adómérték, amit már sokalsz?

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.03.17. 11:28:49

mizie,
azért érdekes lenne egy LOP-O-Méter felállítása.

per pillanat az egy parlamenti tagra eső skálát a szadesz miatt tuti át kellene rajzolni. lopni bűn. de nem mindegy, hogy mennyit lopsz, mert ha többett, akkor az nagyobb bűn.

Kína igazságszolgáltatásáról meg ne beszéljünk már.

mizie 2008.03.17. 11:40:39

tölgy: mint ahogy mondtam is baromira zavar hogy ennyit fizetek be (szép keresetem van meg tudok belőle élni, sokat tanultam és dolgoztam érte) de az sokkal jobban zavar hogy más nem fizeti be viszont élvezi az én adómból a közszolgáltatásokat (és nem a nyugdíjasokról beszélek).

De azt is mondtam hogy sokkal boldogabb lennék ha látnám hogy a többiekben is megvan ez a fajta társadalmi felelősség.

és ez nem az a kérdés ahol a politikai elitet kell szembeállítani a lakossággal hogy dehát ők sokkal többet lopnak.
itt az embereket kell egymáshoz hasonlítani. vonatkoztassunk már el a politikától! a gazdaság nem (csak) miattuk ilyen!

ÁrPi 2008.03.17. 11:47:57

lauda 2008.03.17. 10:15:02
"
Pallos Levente ez igy van nem állt ki a Hősök terére és kiabálta világgá, nem "félhomályos szobában elmondta" hanem a hívei előtt Öszödön, de szerinted ki hozta nyilvánoságra az egészet még mielőtt viki megtette volna"

TE ÍGY vélekedsz ahogy mizie-nek írod:

"igazad van csak feri őszintén kényszer nélkül beismete, hogy hazudott"

Szerinted senki nem regisztrálta most itt
ezt a vélekedést?

NEM,, gyf cselekvő, de kényszeredetten cselekszik , és a 2006május26-át megelőző jellemrajzával harmonizálva ugyan de mégiscsak csak maszatol.


"" - Sportminiszter-jelölt Úr, tisztességesen gazdagodott Ön? - Miazhogy, nagyon is! ""

Ezt a diskurzust nem érintette ((és célja helye ideje okán nem is érinthettte)) az ősződi "igazságbeszéd".


"Gyurcsány: A magyarok 50 ezret keresnek, 80 ezerből meg lehet élni, az államot nem érdekli, honnan szerzik a maradék 30 ezret."

beh nagyot kacagtam...volna, ha ebbe a TORZ VICC-be az adózás fogalma is belefonódna...

Nem akarja tán kifehéríteni a sípjával a bíró bácsi a focit?

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.03.17. 12:03:57

Orosz kommentár: "A Gazeta című moszkvai lap "Hallgassátok a magyar táncokat" címmel közölt hétfőn kommentárt a hét végi budapesti eseményekről.
"Lám, hogy kell megünnepelni a múlt szomorú eseményeinek évfordulóit. Az új magyar ellenzék 700 harcosa kövekkel és Molotov-koktélokkal dobálta meg a gyászünnepségen a képmutatókat, nemzetárulókat, volt KISZ-vezetőket, akik ma mindennek emelik az árát, és a piac ostorával terelik a népüket. Az 1848-as forradalom 160. évfordulóján a magyar testvérek szembeszegültek a rendőrséggel, a kormánnyal, Gyurcsány miniszterelnökkel és az egész jóllakott közönséggel, amely helyet foglalt a szocialista miniszterek körül, előre felvett böjtös arccal" - írta a szerző.

A szerző szerint ez Európa új arca, a városi partizánok új válfaja, akik torkig vannak az emberarcú szocializmust és a menedzserek világát hozó földi mennyországról szóló ígéretekkel. "Nem lehet őket rábeszélni, hogy jó egyetemen tanuljanak, s nem vonzza őket a lehetőség, hogy teljes szociális csomaggal ellátva tanácsadóként dolgozzanak. Ilyen félelmet nem ismerő gyerekek csak itt, Európa szívében, a Rómával szembeszegülő, s annak hatalma korlátait megmutató Attila országában, a mai napig mások számára érthetetlen nyelven beszélő hunok földjén születnek" - véli a cikkíró.

Nagyezsda Kevorkova szerint egyelőre még csak a városi szegények utcai megmozdulásairól van szó, amelyek a jóllakott többségben félelmet keltenek, de ez még nem a fő harc.

"Budapesten nem gulyás- és nem nadrágos forradalom van, ezeket a fiatalokat nem lehet fundamentalistának vagy narancsosnak nevezni, mint a francia és dán diákokat vagy a tüntető olasz milliókat. Ezért igyekeznek a hatalmon lévők meggyőzni arról Európát, hogy 'az irányított fasizálódó fiatalság jelentéktelen kirohanásáról' van szó" - szól a kommentár.

www.hirszerzo.hu/cikk.a_magyar_ellenzek_700_harcosa_molotov-koktelokkal_dobalta_meg_a_gyaszunnepsegen_a_kepmutatokat.60256.html

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.17. 12:11:13

Kedves "mizie"!

Hogy kinek jó a gazdasági helyzet tudatos rontása? Elsősorban azoknak, akik így tudják Magyarországot mindig gazdasági függésben tartani. Hogy ez izraeli vagy más érdekek körébe esik-e, nyilván lehet kutatni. Nem vagyok paranoiás, nyilván izraeliek is profitálnak belőle, meg mások is.

Gazdasági és egyéb kiszolgáltatottság:
Az állami [produktív vagy okosan produkcióra bírandó] vagyon és a disznó módon leprivatizált (korábban már "államosított") tulajdonok elképesztő eladogatása – ráadásul komoly kontroll nélkül – mindenféle cégeknek. Még ha ezek jó nevű cégek volnának, akkor is.

Másik példa:
Az EU fizet azért (egyszer), hogy a magyar termelők többé ne termesszenek cukorrépát – miért? Mert versenyképes. És ebbe belemennek.

Magyarország adottságai: mezőgazdaságilag nagyon jók. De most nem a vas és acél, meg a narancs és gyapot országa vagyunk, hanem a tévé- meg mobiltelefonösszeszerelés futószalagja.

Vagy mit szólsz példának okáért a Makó mellett talált földgázhoz? Nem vagyok egy fölgáz-dependencia rajongó, de egy kanadai cég fogja majd eladni nekünk a makói gázt? De lehet, hogy inkább úgy dönt, hogy drágábban adja el valaki másnak. A magyar állam még elővásárlási jogot sem vindikál magának, és szánalmas illetéket fizettet. Magyarországot szinte tetszés szerint lehet uzurpálni.

És tényleg, mire megy el a sok befizetett adó, járulék? Az egészségügyben széfekre (ment volna), inkubátor helyett? Zuschlag-oknak? Értelmetlen segélyekre olyan embereknek, akiknek munkahelyet viszont nem teremtenek? Vagy svájci bankszámlákra?

Nehéz megmondani. De az biztos, hogy nem a megfelelő helyekre.

grupi 2008.03.17. 12:17:36

A Gazeta című moszkvai lap "Hallgassátok a magyar táncokat" címmel közölt hétfőn kommentárt a hét végi budapesti eseményekről.

"Lám, hogy kell megünnepelni a múlt szomorú eseményeinek évfordulóit. Az új magyar ellenzék 700 harcosa kövekkel és Molotov-koktélokkal dobálta meg a gyászünnepségen a képmutatókat, nemzetárulókat, volt KISZ-vezetőket, akik ma mindennek emelik az árát, és a piac ostorával terelik a népüket. Az 1848-as forradalom 160. évfordulóján a magyar testvérek szembeszegültek a rendőrséggel, a kormánnyal, Gyurcsány miniszterelnökkel és az egész jóllakott közönséggel, amely helyet foglalt a szocialista miniszterek körül, előre felvett böjtös arccal" - írta a szerző.

mizie 2008.03.17. 12:30:03

Loxon, akkor nézzük egyenként;

- az ország gazdasági függése független attól hogy mit produkál itthon a gazdaság (az egyszer már vázolt körülmények miatt). de akkor mégegyszer a gazdasági függés globális dolog és ebből a szempontból Mo-ról önmagáról egyedül beszélni szinte felesleges, itt a kelet/közép eu-i régióról lehet beszélni. ugye nem gondolod hogy Mo-t kiszemelték maguknak "valakik"? Vagy azt gondolod hogy a globális folyamatok csak Mo ellen vannak?

- privatizáció: a rendszerváltáskori mikéntjéről érdemes beszélni még? vagy önmagában az állami cégek privatizálásáról beszélsz, hogy az nemjó?
Pedig szerintem inkább legyenek egymással versenygő cégek a piacon, mert ott elhullik az aki nem nyújt jó szolgáltatást jó áron. az állam erre nem képes és mint minden monopolium visszaélne a lehetőségeivel (lásd most MVM)

- azért fizet az EU mert NEM versenyképes (viszont államilag IS támogatott) a cukorrépa és még az itthoni gyárak is bezárnak (áthelyezik máshová a feldolgozást) mert annyira drága a magyar cukorrépa. Az EU-nak az az érdeke hogy a magyar állam ne támogasson ilyen nem versenyképes árut, mert ez mesterségesen torzítja a piacot.

- azért nem azok vagyunk mert nem lehetne gazdaságosan kitermelni ezeket. gondolod hogy ha ebben jó üzlet lenne akkor nem csinálná senki?

- A makói földgázról: érdemes utánaolvasni (pl hvg), hogy erősen kétséges hogy ki tudják-e termelni gazdaságosan a gázt, a másik hogy az összes kutatást, próbafurás stb költségeit a kanadai cég állja. (inkább minthogy az adózók pénzéből költsenek sokmilliárdot egy erősen kétséges üzletbe)

- a sok befizetett adó és járulék nyugdíjakra és közszolgáltatásokra megy el. nyilván van jópár többmilliós csalás/lopás/rossz vásárlás de mégegyszer ezek pármilliárdok (max) az ország gazdasága ezermilliárdokban mérhető. tehát ha mindenki fizetne adót viszont az elit ugyanannyit lopna (akár arányosan is) akkor is sokkal de sokkal jobban élnénk mint most.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.17. 12:37:28

mizie,
mintha reformnak nevezett pénzbehajtás azokat szivatná tovább, akik eddig is fizettek. Felemelte az EVÁt, egy eü. hozzájárulást, stb. A feketegazdaság elleni kék könyv mit ért el? A vizitdíj éz kórházi napidíj nem az célozta, amire te utalsz. Hiszen az adózók is fizetik. Illetve, eddig sem volt kötelező - kérdezd meg a dokikat, eddig is volt, aki megtagadta a fizetést, de el kellett látni.
Ha a politika tehetetlen a gazdaság ügyeivel kapcsolatban, akkor húzzanak el a náthásba, mivel mindig a gazdaságra vonatkoznak az ígéreteik: technopolisz, modernizáció, etc.
A nép pedig alkalmazkodik. Ha könnyen lehet rokkant és öregségi nyugdíjba menni, ha a segélyből minimálbér körüli jövedelemre lehet szert tenni, akkor erre fog hajtani. A fenőttek fele ma Mo-n szocializmusban él - az állam tartja el őket. Tudsz-e a reformnak nevezett lépések közül egyet is, amely e szocializmusban élők számát és eltartásuk színvonalát csökkentette volna.

Carnivora (törölt) 2008.03.17. 12:39:20

Gery Greyhound · www.bestofgyurcsany.hu/news.php 2008.03.17. 08:06:48

"A VIII. kerület egyik kis mellékutcájában egy okos gyerek felgyújtotta a szelektív papírgyűjtő konténert (már itt elég vicces volt hogy kisebb veszekedés alakult ki a "forradalmárok" között, amikor egy másikuk fel akarta borítani az üvegeket rejtő dobozt is, mondván "értékes munícióval" van tele, aztán ezt páran ellenezték és odaálltak megvédeni a kukát - persze később felborult és lángra kapott az is, a muníció pedig felhasználásra került)"

->

"Hazafiak! Bátran viselkedtetek tegnap. Büszke vagyok rátok, és ti is büszkék lehettek magatokra. Hatalmasat léptünk tegnap előre! " - Budaházy György

:D:D:D

LEPEDÁK 2008.03.17. 12:57:16

Pont ezt mondom!

Ezt tényleg fizetik, mert ennyire sötét nem lehet vki önként!

farman 2008.03.17. 13:07:29

"Gabrilo · konzervatorium.blog.hu 2008.03.17. 08:21:10
Szegény ballerek, mostanában nehéz időket élnek. "

azt a p.csa!ez mit jelent? ha gondom van a gyújtogató agyatlanokkal, akkor "baller" vagyok? ha éljenzem őket akkor meg "jobber"? vagy hogy van ez, tisztelt és bölcs Gabrilo?
ez a kedvesen gunyoros sajnálkozás az ami a biztosítékot lebassza a picsába! mert ugyanazon gondolatsor mentén szortíroz, amely mentén a "nagy" politikusok szeretnék, amely miatt kocsmaszagú már az ország, mert akinek esze lenne hozzá, már az sem tud felülemelkedni ezen a szaron!


(és ha már kicsinyes szartiprás: "GyF meg mennyen a... jóval hamarabb vége volt a beszédének, de neki még ott kellett lézengenie a MP-ban. Lehet hogy nem véletlenül?")
konzervatív nyelvőrzés? :D

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.17. 13:40:01

Már a Dávid Ibolya is azt mondja, hogy Gyurcsány sok. Ez azért már jelzés (ne persze tudjuk, milyen súlyú).

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.17. 13:53:54

Valóban két gnóm...
Két szemüveges gnóm...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.17. 15:36:37

farman 2008.03.17. 13:07:29

Miért teccik így felháborodni? Én amúgy sosem támogattam a kopik gyujtogatósdiját, vö. feljebb. De látom belétek már tényleg csak látogatóba jár a lélek:((

dr. Veér Farkas 2008.03.17. 15:36:45

0xFFFF 2008.03.17. 06:11:36

Te beszélsz gúnynévbedobálásról?
Az egész netes tevékenységed másból sem áll.

Proli 2008.03.17. 07:33:58
"Attól a pillanattól kezdve, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy Gyurcsányék hazugságok sorával, trükkök százaival, a választók félrevezetésével kerültek hatalomra"

Miért, eddig melyik ország melyik kormánya nem? Orbán bakter és bandája is beleértve.

Google 2008.03.17. 17:59:29

Nemcsak a lélek, de az ész is csak látogatóba jár egyesekhez, ha egyáltalán jár!
Ami a legérdekesebbnek tűnik, hogy ezeket a székház-ostromlókat, kukaborogatókat még soha senki nem vonta felelősségre. Vajon miért?
Toroczkay-Tóth odavezette a zembereket a tévéhez és azóta is szabadon grasszál Budaházyval (igazi neve?) és a satöbbiekkel. A futballhuligánokat mikor vonják felelősségre, állandóan ria, riáznak ők is, szóval nagy a káosz, s abban lapul meg a jó Gyurcsány nevű ember. Még meddig?

grupi 2008.03.17. 18:49:35


Az ünnepet még ne felejtsük! Érdemes néhány Petőfi verset elolvasni.
1. A királyok ellen (1844 december): "A bárd , mely Lajosnak Párizs piacán lecsapott nyakára, Első villáma volt a zivatarnak, Mely rátok készül s kitör nemsokára"
2. A királyokhoz (1848 március 27-28): "Nincs többé szeretett király"
3. A király esküje (1848 május): "A gaz királyt fojtsuk az ártatlan áldozat vérébe."
4. Akasszátok föl a királyokat (1848 december) "Akasszátok föl a királyokat".
Lehetne még sorolni, de megállapíthatjuk, hogy Petőfinek nincs egyetlen verse sem melyben pozitívan ír a királyságról, egyetlen verse sincs pl. az árpádházi királyokról. Petőfi egész politikai költészetét uralja a népnek megadandó jog és a nemesség túlzóan igaztalan bírálata. A jakobinus eszmék nyílt szimpatizánsa.
5. Dicsőséges nagyurak (1848 március 11): "Ezer évig híztak rajtunk az urak".

Raymond 2008.03.17. 21:51:07

A csürhe nem objektív kifejezés, mert pl. ha valaki Tibetben gyújtja fel a kukát, azt senki nem nevezné csürhének. Az a baj, hogy ennek a magtartásnak (kuka tartalma ki, kuka felgyújt, autó felgyújt stb.) itt és most nincs helye Magyarországon, mert egyszerűen nem hatékony (sőt) és nem arányos a jelenlegi magyar helyzet súlyosságával. Szerintem. (de ez a szerintem ugye azt is jelenti, hogy ha valaki szerint itt a nagy nemzethalál, akkor szerinte ez a jogos magatartás...)

Carnivora (törölt) 2008.03.17. 23:40:25

Szilvay Gergely 2008. március 17. 19:23

Húzzatok a p...ba a "forradalmatokkal"!
Nyílt levél a Magyar Önvédelmi Mozgalomnak, Toroczkainak és Budaházynak


Azt hiszitek, hogy aki nem tart veletek, az aljas hazaáruló, de legalábbis vak? Gondoljátok, csak ti és „forradalmi élcsapatotok” lát tisztán ebben az országban, tízmillióból? Ha bárki nem ért veletek egyet, az összeesküvő, a nemzet romlását akarja? Tudjátok, ki vallotta ugyanezt? Rákosi Mátyás. „Aki nincs velünk, az ellenünk van.” Hogy minden érvet azzal utasítotok vissza: nem igazi magyar, aki nem ért egyet veletek, ez gőgös önáltatás, önigazolási kényszer, a felelősség alól való kibúvás. Mert ha valaki „nem igazi magyar”, azt szerintetek szét lehet verni, föl lehet gyújtani az autóját, annak semmire semmi joga. Ezért dobáltok Molotov-koktélt a rendőrök közé, aztán csodálkoztok, hogy nektek támadnak. Dehogy csodálkoztok.

A nép nevében beszéltek, és nem veszitek észre, hogy a nép azt szeretné, ha ti is elmennétek a p...ba. Vagy azt valljátok, ez a nemzet még nem elég érett? „Mindent a népért, semmit a nép által?” Ugyanezt a felvilágosult abszolutista logikát vallják azok is, akiket ti folyamatosan ki akartok söpörni a hatalomból. Gyurcsányék. Ez a felvilágosult abszolutizmus, aminek néhány alapvető elemét oly szívesen használták a kommunista vezetők, megbukott II. József halálával, és megbukott most, a március kilencedikei népszavazással is. És még számtalanszor a történelem folyamán. Nem veszitek észre, hogy aki annak idején, 2006 szeptemberében először kiment a Kossuth térre, nem miattatok ment ki oda, viszont miattatok nem ment ki többé?

Gőgösen mindenkinél különbnek gondoljátok magatok, akárcsak Rousseau (lásd Paul Johnson: Értelmiségiek). Ha ti itt hatalomra jutnátok, a francia forradalom legvéresebb jakobinus terrorjának időszaka köszöntene ránk. Nem kérünk jakobinus diktatúrátokból, Robespierre-eitekből, Dantonaitokból. „Fegyverbe, fegyverbe!” Tudjátok, amit Budaházy kiabált, hol szerepelt korábban? A kommunisták 1919-es plakátján. Hm, Lenin is hivatásos forradalmár volt. Nem kell a „forradalmatok”. Nem kell a balhé, mert ez nektek is csak az. Nem forradalom, már csak azért sem, mert forradalomnak azt nevezzük, ami már győzött.

Ti, hál' Istennek, nem győztetek. Petőfi részegen lépett ki a Pilvax kapuján? 56-ban részegek gyülekeztek a Bem-szobornál? Beivott részegek dobálóznak a körúton, ez a forradalom? Amikor ti elindultatok a Művészetek Palotája felé, ott már rég nem volt semmi. Ez lenne az elitcsapat? Na ne. Csodálkoztok, hogy most már - ugyan még mindig előfordulnak rendőri túlkapások -, mégis még azok is a rendőröknek drukkolnak, akik 2006 szeptembere óta gyűlölték a rendőrséget?

Elfelejtitek, amit Marx is elfelejtett: hogy az ember szabadsága szabadság a rosszra is (lásd XVI. Benedek pápa legújabb, Spe Salvi című enciklikáját). Jogaik, szabadsága nem csak a „jó magyaroknak” van, akármit is jelentsen ez, hanem a „rossz magyaroknak” is. Ez nektek is jól jöhet: nem vagyok meggyőződve arról, hogy ti az első kategóriában vagytok. A „jó magyar” ugyanis ott kezdődik, hogy valaki „jó ember”. Szerintem a ti jóságotok erősen vitatható. A forradalomnak nevezett öncélú balhékból legalábbis nem az tűnik ki, hogy ti oly jó emberek lennétek.

Van egy hely, ahol előbb-utóbb sok hozzátok hasonló felvilágosult abszolutista gondolkodású ember találkozni fog. Oda kéne mennetek, ott mindenkit leválthattok, akit most akartok. Ott találkozhattok azokkal, akiknek talán jól jön, hogy véletlenül kienged titeket a vizsgálati fogságból, innen-onnan, és pár napig nem az ő hibáikról, hanem a ti balhétoktól hangos a média. Akit már nem óhajtotok kímélni. Hát, ne csodálkozzatok, ha az sem kímél titeket.

Szóval, húzzatok a p..ba a "forradalmatokkal" együtt.


www.gondola.hu/cikkek/58532

Thulsa Doom (törölt) 2008.03.17. 23:49:49

Raymond,"(kuka tartalma ki, kuka felgyújt, autó felgyújt stb.)...egyszerűen nem hatékony."

Hát az attól függ. Ha a kukára haragudtak akkor hatékony. Ha viszont Gyurcsányra, vagy a rendszerre, akkor tényleg nem.

Carnivora (törölt) 2008.03.18. 00:23:56

Budaházy György nélkülözhetetlen eleme a szélsőjobboldali rendezvényeknek: neve radikális körökben egyfajta márkanévvé, az "ellenállás" védjegyévé vált. Ez már csak azért is meglepő, mert - noha az egykori étteremtulajdonos folyton-folyvást harcra buzdítja híveit - ő maga tettleg sosem konfrontálódik a rendőrökkel. Inkább csendben felszívódik, ahogy ezt legutóbb, a március 15-ei csetepatéban is tette.

hvg.hu/itthon/20080317_budahazy_toroczkai_mom_zavargas.aspx

Carnivora (törölt) 2008.03.18. 00:38:02

"Kérdésére meg tudom erősíteni, hogy Budaházy urat nem vettük őrizetbe, ő valóban nem vett részt az utcai harcokban, a beszéde után elment. " Tafferner Éva, a BRFK szóvivője.

-
A hős beizgatta a sok barmot aztán megpattant ...

Proli 2008.03.18. 07:30:28

Farkas,

"Miért, eddig melyik ország melyik kormánya nem? Orbán bakter és bandája is beleértve."

Ez a terelés rohadtul nem érdekel. Most Gyurcsányék vannak kormányon, és velük vagyok elégedetlen. Nem csinálok titkot abból, hogy az őket felváltó kormánnyal szemben is ugyanilyen kritikus leszek.

Ha kell a szavazatom, versenyezzenek a pártok, hogy kit utálok kevésbé!

belső elhárítás · http://nincskegyelem.blog.hu 2008.03.18. 10:10:35

Nekem az tetszett nagyon, amikor B. György beszéde közben hívei többször is felkiáltottak, hogy "Fegyverbe!Fegyverbe!", ő meg 10 másodperc múlva már arról beszélt, hogy semmiképp ne hátráljanak majd meg, amikor a gonosz rendőrök bántják őket, a békés, fegyvertelen demonstrálókat. Vicces fiú.

ÁrPi 2008.03.18. 10:13:14

lauda 2008.03.17. 09:40:39
"
Mé egy kis adalék, hogy kinek jó ez ki gazdagszik ezen, lehet kordont bontani rongálni(helyette új kell) új kordonokat kirakni ki szállítja ezeket ennek nézzetek utána és ne lepődjetek meg ha esetleg feri baráti köréhez vezetnek a nyomok kordonra fellll Magyar.
"

Lauda!

Szerinted a "társadalmunkban" felépített / felépült speciális kordonokat ne is igyekezzünk bontogatni, mondván hogy a kordon- acélszekkezetgyáros kormányközeli lobbi a kordonok örökös pótlásából nagyot bizniszel?

:-))

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.18. 10:27:40

"grupi",
impresszív gyűjtemény. Megérne egy posztot.

lauda 2008.03.18. 13:44:33

ÁrPi én csak igen arra akartam utalni, hogy ők ebből is milliokat keresnek, különben nekem nem a kordonnal van bajom hanem ami mögötte van de azzal kurvára én azt szeretném oszlatni, de nem rendőrrel hanem b....val tudod kicsiket ketté nagyokat négyfelé

ÁrPi 2008.03.18. 15:48:55

Lauda!

Ami mögötte van? És honnan nézve?

..Ha egyébként a kormány-közeli kordon-acélszekezet-gyárosok profitcsökkentésére izgatsz felszólalásodban !?

Többdarabra akarnád osztatni ezt a gyáros-trösztöt, vagy mi van? :--)

bukovics 2008.03.18. 18:55:23

ergé czikkével én most egyet tudok érteni
:-)
süti beállítások módosítása