Egy dodó elmélkedései
2016. december 20. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Egy dodó elmélkedései

dodo2.jpg

Egy dodó elmélkedései az Úr 1662. esztendejében Mauritius szigetén − bár a dodó sem az Úrról, sem a maga helyéről és idejéről nem tud semmit. És valójában nem is elmélkedik már semmiről.

 

Új napra virradtunk hát a bőség birodalmában. Itt mindig süt az áldott Nap, ha nem süt, akkor meg az áldott eső esik. Tenyészik itt minden, ami gyomrunknak kedves: ízes termések, édes gyümölcsök, laktató csigák, minden megvan, amire csak szükségünk lehet. Nem is kell érte tennünk semmit: lépünk kettőt és megtaláljuk, befaljuk. Erről szól az életünk.

Nincs ennél jobb hely a Nap alatt. Izgága, repdeső madarak, akiknek nem elég az, ami itt van, nehezen érthető nyelvükön hírt hoznak nekünk távoli vidékekről, ahol az élet minden nap küzdelem, farkas farkasnak farkasa, madár eszi a madarat, hal a halat. Valami furcsa két lábon járó majmokról is beszélnek, akik beburkolják magukat, és minden más élőlényre vadásznak − ha nem éppen egymásra.

De ez távol van tőlünk, ha egyáltalán igazak a mendemondák  annyi mindent mondanak manapság...

Ránk nem vadászik senki. Biztonságban vagyunk. Mi itt élünk a világ legélhetőbb sarkában, bőségben, békében. Állítólag valamikor repülni is tudtunk, de ezt régen elfelejtettük. Meghíztunk, elbágyadtunk. Már alig-alig költünk fiókákat, egyet-kettőt pár évente, ha egyáltalán. Minek is többet, jobb ez a bőség itt és most nekünk, mint az ínség az utódainknak.

De lám, valami felbukkan a láthatáron. A tenger távolából különös, hatalmas dolgok közelednek felénk. A szél fújja ide őket, és mindjárt meg is érkeznek. Nahát. Idegen lények, kétlábúak szállnak ki belőlük, jönnek felénk, a bőség partjaira. Hát tényleg léteznek azok, akikről eddig a mendemondák szóltak!

Milyen érdekes! Menjünk, nézzük meg őket közelebbről! Mit mondasz, kedves szomszéd? Hogy jó, hogy ide jöttek, és ők is részesülhetnek gazdag földünk áldásaiból? Fogadjuk őket barátságosan, békében, ahogy mi is élünk? Hát nem is tudjuk máshogy fogadni őket. Életünk itt teljes: megvan mindenünk, mindent készen kaptunk eleinktől, semmiért nem kell tennünk semmit. Minden el van rendezve. És igaz, van itt még hely a Nap alatt, jöjjenek csak ezek a furcsa, új szerzetek.

Lejöttünk hát a partra, kíváncsian nézegetjük őket, és ők is nézegetnek minket. Elvegyülnek közöttünk, néhányan el is tűnnek már a fák között, mintha keresnének valamit. Elkezdenek fákat dönteni, elkezdenek az úszó dolgaikról a parton kipakolni, furcsa hangon kiabálnak egymásnak, mint akik máris otthon érzik magukat. Miért sietnek? Itt minden megvan, ami csak kell, mindenki elfér a bőség asztalánál. Majd megtanulunk együtt élni egymással.

De várjunk csak: valami furcsát látok a kétlábúak szemében. Szikárak ezek a figurák, elgyötörtek, mintha hosszú napok, hetek, hónapok óta hiányozna nekik valami. Talán nem ettek, nem ittak eleget? Talán fáradalmas volt az útjuk?

Mit tehetnénk, hogy segítsünk nekik? Nem tudom, hogy ők értenek-e minket, és hogy mi értjük-e őket.

dodo.jpg

Furcsán néznek ránk. Még mindig itt őgyelegnek közöttünk, ahogy mi közelről nézegetjük őket. Az egyikük elővesz egy husángot. Milyen izgalmas! Megsuhintja, lecsap vele, nahát! Most még többen köré gyűlünk, hiszen ilyet még nem láttunk. Valami... történik! Rácsapott egy társunkra, aki elterült és nem mozog többet. Ez vajon mit jelenthet? Ilyet mi még nem láttunk, mi itt nyugalomban, békében élünk, kérem szépen. Most más kétlábúak is előveszik husángjaikat, és elkezdenek csapkodni. Furcsa dolgok történnek, egyre több dodó terül ki.

Ez valami bajt jelent? Baj? Mi ennek a hírét se hallottuk eddig. De mi így is rengetegen vagyunk, élelem van bőségesen, ma és holnap is ehetünk, ihatunk tovább, hát nem? Majd megtanulnak együtt élni velünk ezek az idegenek, hiszen látni fogják, hogy nincs ennél jobb hely a világon.

Az idegenek egyre több dodót csapnak le... mintha... mintha kimúltak volna. Ez létezik? Lehet, hogy vannak olyan idegenek, akik ránk vadásznak? Hát nem értenek meg minket? Hát nem látják, hogy mi nem vagyunk olyanok, mint mások, mi már nem bántunk senkit és nem akarjuk azt se, hogy minket bántsanak?

Jó lenne ezt elmondani az idegennek. Jó lenne, ha megértene minket. Szebb lenne így a világ. De nem értenek minket. Mi sem őket. Még mindig itt állunk tömegesen körülöttük, kíváncsiak a nyakunkat nyújtogatva feléjük. Néhányan nem mozdulnak, mások kérdőn néznek körbe. Van, aki pár lépést hátrébb lép. Várunk. Gondolkodnánk, azt hiszem, ha képesek lennénk még erre. De nincsenek szavaink arra, ami történik.

Mi ez az egész, mit lehet tennünk? Nem erre számítottunk. Azt hittük, ez nem történhet meg velünk. Azt hittük, ez csak mással történhet meg.

Valamit máshogy kellene csinálnunk? De tudunk még bármit máshogy csinálni? Képesek vagyunk rá? Vagy most már meg kell tanulnunk együtt élni ezzel?

De jó lenne ezt megbeszélni az idegenekkel. Nicsak, az egyik épp felém tart. Elébe siessek? Várjak ki? Békében fogadjam, vagy... vagy támadjak rá? Azt hogy kell?

Egyre csak közeledik. Talán jó lenne elmenekülni.

Mindjárt ideér. Felemeli a husángját.

Azt hiszem, jobb lesz mégis inkább elmenekü

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr3412060339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jean Sol Partre 2016.12.21. 15:44:26

@maxval bircaman BircaHang szerk: evolúció, az alkalmazkodás képessége, tudod.

chrisred 2016.12.21. 15:49:28

@has: Lehet, hogy ezt gondolták a kuvaiti dodók is.

conchita wurst 2016.12.21. 15:56:03

@nu pagagyí: ezert kell szemelyi felelos minden 'migrancsnak'. Aki szemelyesen befogadta az felel érte. Ha mégis terrorista vagy nem fizet több adót mint amennyibe kerül 1 évvel az érkezése után, ki kell dobni a befogadóval együtt az EUból, miután megtérítették a kárt.

alessandri 2016.12.21. 15:57:24

A francia rendőrök egy hónapig tüntettek a no-go zónák miatt, miután molotov-koktéllal gyújtották föl a járőrautójukat az ún. "érzékeny" külvárosokban élő muzulmán fiatalok. Hát ilyen az, amikor nem csak te szereted a bevándorló de ő is viszontszeret.:))

nu pagagyí 2016.12.21. 15:58:18

@conchita wurst: A te károkozásodért vajon ki legyen a felelős?

conchita wurst 2016.12.21. 15:59:57

Jó elbánást kell biztosítani az arabnak, azaz ha jól viseli magát meg kell neki adni a lehetőséget a nyelvtanulásra + képzésre (ezekre 1 éve van). Ha nem megy át a vizsgán kidobják az EUból ha nem fizeti ki a képzést kivégeznek egy másik arabot, ennyi.

ZX 2016.12.21. 16:01:42

@conchita wurst: Lassan beszedhetnéd a gyógyszered.

conchita wurst 2016.12.21. 16:06:07

terroristának kell minősíteni azt is akit kiutasítottak de nem hagyta el az EUt

ezzel már jó pár rémtettet meg lehetett volna előzni pl. a berlini esetet is

az ilyen migri tven kívüli a skalpja 10ezer euró, 2 hét alatt rend lenne

nu pagagyí 2016.12.21. 16:07:42

@conchita wurst: Az eleje speciel nem annyira elvadult ötlet, kár hogy aztán kijön belőled, hogy nem gondolod komolyan. A helyzet minden ellentmondása ellenére Európa lehetőséget kapott arra, hogy megszelídítse az iszlámot. Ez nyilván nem érdeke a mindenoldali vallási fanatikusoknak, a zavaros helyzetből hasznot húzóknak, de világot úgy gondolom előre vinné.

pitcairn2 2016.12.21. 16:15:06

@Conchobar:

inkább te hagyd a hülyeséget, Szaúd Arábia BRIT PROTEKTORÁTUSKÉNT indult...

"The Treaty made the lands of the House of Saud a BRITISH PROTECTORATE and attempted to define its boundaries......

Also, he agreed to enter the ___war against the Ottoman Empire___ (the Middle Eastern theatre of World War I) as an ally of Britain.

Treaty was the FIRST TO GIVE INTERNATIONAL RECOGNITION to the fledgling Saudi state."

en.wikipedia.org/wiki/Treaty_of_Darin

conchita wurst 2016.12.21. 16:15:24

@nu pagagyí: európa annyit akar h biztosítsa a nyuggerei jólétét

szekuláris birodalom vallás nem érdekli, a humánum meg pláne nem

elpuhult birodalom mert azt hiszi az arabokat sem érdekli a vallás

sokféle bevándorló van, akikkel pótolni kell a nyugati munkaerőt

1.kelet-európai nagyon jó könnyen adaptálódik csak nem elég számos, még az ukránnal/orosszal együtt se (kivéve cikányok)

2.kínai, vietnami szintén jó ha nem is adózik nem is lóg a szocrendszeren nem balhézik

3.szekuláris+keresztény arab már rosszabb de van aki használható

4.moszlimarab több mint fele radikális otthon sem dolgoznak el lehet menni megtekinteni bagdadban milyen a helyzet v. bármely arab nagyvárosban, kifejezetten balhés, nagyon szaporodik

5.leghasználhatatlanabbak az afro-majmok, ez is bünöző fajta de ezek legalább korán halnak mert mind drogos - persze most ők is szíriaiak jelenleg a regisztrációjuk szerint

pitcairn2 2016.12.21. 16:20:42

@Conchobar:

Brit fegyverekkel és brit támogatással egyesítette a félszigetet )legalábbis a javát), a vahabita fanatikusokat a britek az általuk imádott "oszd meg és uralkodj" politika keretében használták először az Oszmán Birodalom szétverésére, majd a muzulmán világ meggyengítésére

Hidzsázt a szent városokkal - Mekkával és Medinával - akkor adták nekik, amikor a mekkai sahriffal nem tudták aláíratni a brit/francia gyarmati expanziót a nemzetközi jog szintjére emelő békét...

"After World War I Hussein REFUSED TO RATIFY the Treaty of Versailles, in protest at the Balfour Declaration and the establishment of British and French mandates in Syria, Iraq, and Palestine. He later refused to sign the Anglo-Hashemite Treaty and thus DEPRIVED HIMSELF OF BRITISH SUPPORT when his kingdom was invaded by Ibn Saud. "

en.wikipedia.org/wiki/Hussein_bin_Ali,_Sharif_of_Mecca

pitcairn2 2016.12.21. 16:25:38

@Conchobar:

"Tehát Szaúd-Arábia a létét a nem az olajnak, hanem szélsőséges iszlámnak tudható be"

Szaúdi Arábiát a brit FOREIGN OFFICE-ban találták ki:)

ha nem illett volna be a kis __oszd meg és uralkodj__ játékaikba ez a fanatikusokkal telepakolt állam akkor sohasem jött volna létre

az 1930-as évektől kezdve meg leginkább néhány nagy olajcég, ill. Wall Street-i bank futtatja ezt a remek államot...

JP Morgan Chase & The Saudi Oil Colony
hendersonlefthook.wordpress.com/2014/09/30/jp-morgan-chase-the-saudi-oil-colony/

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.12.21. 16:30:28

@Jean Sol Partre:

Na látod. Az elkövető viszont nem bolgár, hanem cigány nemzetiségű.

conchita wurst 2016.12.21. 16:41:11

@maxval bircaman BircaHang szerk: én azt hittem a kárpátokon túli románokat meg a bolgárokat nehéz megkülönböztetni a cikányoktol

maroz 2016.12.21. 16:46:25

@maxval bircaman BircaHang szerk: Furcsa egy vidék az. Most olvasom, hogy a románoknak egy krími tatár nő lesz a gauleitere, aki mit tesz Allah, muszlin. Segíííícccsééég, a pamutok elfoglalták Romániát!!!

alessandri 2016.12.21. 16:46:43

A birka mit csinál itt? Etnikai kérdésekben is szakért!? Úgy tudtuk ő itt a homophob-szakértő.....

conchita wurst 2016.12.21. 16:49:49

@maxval bircaman BircaHang szerk: Tőlem ezt kérdezte a munkaadóm svejcba: nem láttad a cikányt? A hr-es kérdezte a bolgár targoncásról hogy bejött-e má.

A cégnél a termelésben a cikány a hivatalos nyelv.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.12.21. 16:52:56

Csak óvatosa nácikák! :-))

index.hu/belfold/2016/12/21/vadat_emeltek_egy_holokauszttagado_ellen/

"Vádat emelt a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség egy holokauszttagadó férfival szemben, aki januárban az egyik közösségi oldalon megosztott cikkhez írt hozzászólásával a nemzetiszocialista rendszer bűneit nyilvánosan kétségbe vonta - közölte az MTI-vel a fővárosi főügyész szerdán."

Kreml propaganda osztály szófiai összekötő 2016.12.21. 16:59:47

@maxval bircaman BircaHang szerk: Tovaris birca! A testvéri román kommunista pártban megváltozott viszonyokra tekintettel, a migránsozást, muszlimozást most hanyagolja!
Helyette ballibezés, sorosozás, stb.

pitcairn2 2016.12.21. 17:07:06

@Conchobar:

különben ezt még az Ibn Saud Wikipédia szócikkben is egész jól leírják

1890-ben a Szaúd családot KO-val kiütötte az Oszmán Birodalom által futtatott Rasidi klán

a dicső vahabita szaúdi család az öböl menti brit protektorátusokban keresett védelmet és támogatást (először Katarban, majd Bahreinben végül Kuvaitban)

innen indították meg az ellentámadásukat, valószínűleg már a kezdetektől aktív brit támogatással

(ki a fenétől kaptak volna egyébként anyagi támogatást ebben a koldusszegény környezetben az oszmánok által támogatott Rasidi család legyőzéséhez?)

az I világháború kitörése után a britek nyíltan is színre léptek a szaúdi projektben, innentől kezdve a szaúdi állam hivatalosan is brit protektorátus lett, brit katonai támogatással és brit tanácsadókkal

a Rasidi családot is brit támogatással győzték le

Mekkát is a britek jóvoltából kapták meg

hogy miért?

azért mert ezek a derék emberek készséggel ELISMERTÉK a keresztény angolok és a franciák GYARMATI expanzióját...

en.wikipedia.org/wiki/Ibn_Saud

en.wikipedia.org/wiki/William_Shakespear_%28explorer%29

cardiobascuralis 2016.12.21. 17:31:25

@Virág et.:
A macskának azért egy 2-3 pulykányi madár (1 méter magas, 15-20 kg) kicsit nagy falat lenne. Már ahhoz is, hogy megtámadja.

midnight coder 2016.12.21. 17:54:41

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Vicces, amikor a vörösnácik a propagandaújságjuk megszüntetése nyomán a sajtószabadság megszűnte miatt visítoznak pár hozzászólással később pedig azon örömködnek, hogy nem hogy sajtó, de még szólásszabadság sincs.

midnight coder 2016.12.21. 17:59:22

@nu pagagyí: "A helyzet minden ellentmondása ellenére Európa lehetőséget kapott arra, hogy megszelídítse az iszlámot"

Az iszlámot nem lehet megszelídíteni. Főleg kívülről nem. Ehhez egy belső forradalom kell, ami szerintem pár száz év múlva le is zajlik majd Nyugat-Európában. De addigra már az európaiakra ott úgy fognak emlékezni, mint az amcsik az indiánokra.

midnight coder 2016.12.21. 18:01:17

@cardiobascuralis: Főleg patkányok, elvadult disznók, stb. okozták a pusztulásukat (tojást ettek). De az ember is vadászott rájuk és ette őket, mert ugyan nem voltak valami finom falat, viszont a semminél sokkal jobb, és nagyon könnyű volt őket elejteni.

a nemzet fogatlan provokátora 2016.12.21. 18:27:17

@csentecsa: Minden akció reakciót szül, és a teuton reakció egy kurva kemény akció.Persze ez nem holnap lesz, de ha a németek egyszer berágnak, akkor tökéletességre törekszenek majd ebben a kérdésben is.;)

midnight coder 2016.12.21. 18:28:53

@csentecsa: Az effajta szelídülés csak belső folyamat eredménye lehet. Lásd Pl. reformáció, reneszánsz, humanizmus. De ilyen folyamatoknak jelenleg az iszlám világban sehol nincs nyoma. És nem is igen lesz még nagyon sokáig. Ehhez az kellene, hogy egységes iszlám legyen (ne legyenek sííták és szunniták) és egységes birodalmat alkossanak. És vagy 1000 év...

conchita wurst 2016.12.21. 19:32:55

A libsiknek újabb remek 5letük támadt! Arabokat a rendőrségre! Ugye utóbbi időben létszámgondok akadtak a svéd és a német helyi rendőri erőknél is úgyhogy mostantól az államnyelv ismerete nélkül is lehet majd pályázni Németországban, ha tudnak arabul, pastuul v. urduul. Egyelőre ez Guy Verhofstadt szerint egy kísérleti EU program, amit a mi adónkból fizetnek.

Remélem cigányokat is felvesz majd az EU rendőrnek, ott ahol nincs elég arab.

Herr Stacheldraht Leger 2016.12.21. 19:45:03

@Doomhammer: ezt szerintem beszéld meg a kamion kamikaze áldozatainak családtagjaival.

pitcairn2 2016.12.21. 19:48:15

@midnight coder:

egy kissé utána nézhetnél annak, hogy miről irkálsz

(a félreértések elkerülése végett: a fenének se kellenek illegális határátlépők)

conchita wurst 2016.12.21. 19:50:47

@Herr Stacheldraht Leger: minden évben küldünk pár kocsit német karácsonyi vásárokra

mostantól biztosíthatom az alkalmazottakat TERORtámadás ellen, pedig az ellen nem véd....vagy vehetek fel melléjük ARABelhárítókat

qrvajó, bizony mondom imádom az EU-t

Jean Sol Partre 2016.12.21. 20:13:26

@csentecsa: " A 2015 óta tartó illegális migráns hullám közvetlen következménye, hogy Euróopában drasztikusan megnövekedett a terrorcselekmények ,szexuális zaklatások száma."

ezt részleteznéd kicsit?

pitcairn2 2016.12.21. 20:24:09

@nu pagagyí:

köszönd ezt a nagy lehetőséget a Foreign Office-ban dolgozó stratégák zsenialitásának:)

mandiner.blog.hu/2016/12/20/egy_dodo_elmelkedesei/full_commentlist/1#c32004281

(+ az amerikai tanítványaiknak)

pitcairn2 2016.12.21. 20:26:15

@conchita wurst:

az államszervezéshez külső fenyegetés kell:) (+ belső ellenségek:) )

chrisred 2016.12.21. 20:34:00

@midnight coder: Nem, az effajta szelídülés a társadalom alkalmazkodása a megváltozott környezethez. Ahogy a kis jégkorszak szétverte az európai rendi társadalmat, ahogy a termőföldek eltartóképességének radikális csökkenésével kihúzta a talajt a földbirtokon alapuló hatalmi elit lába alól és utat nyitott a polgárosodás felé; úgy a globális felmelegedés elleni küzdelem is kinyírhatja a nyersanyagexportra épülő gazdaságú, kasztrendszerű diktatúrákat.

Jean Sol Partre 2016.12.21. 20:39:31

@csentecsa: Hogy nincs összefüggés, azt nem tudom, kinek a szövege volt. Nem sokan tagadták, hogy érkezhetnek terroristák a migránsokkal is, mint ahogy külön is, meg mint tudjuk rég ott élők között is lehetnek, sőt, natív helyiek is akár. De az összefüggés még nem ok-okozat, azt kellene jobban megmagyarázni.

pitcairn2 2016.12.21. 20:45:53

@chrisred:

ja ez a globális felmelegedés izébizé kitűnő eszköz a világállam kiépítése felé:)

pitcairn2 2016.12.21. 20:47:49

@Jean Sol Partre:

szerintem az a legérdekesebb, hogy végső soron mi elől menekültek el

minimum idáig érdemes visszanyúlni:

Shock and Awe the initial bombing of baghdad
www.youtube.com/watch?v=NktsxucDvNI

Jean Sol Partre 2016.12.21. 20:54:30

@pitcairn2: a mostani menekültáradat győkere lehet, hogy ez, de a terrorral összefüggő bajok sokkal előbb elkezdődtek már.

conchita wurst 2016.12.21. 20:55:05

@csentecsa: nem a migrik miatt vannak a terortámadások hanem az arabok miatt

akik ott élnek 2-3 generácijó óta és már remekül integrálódtak

a migriket is bé fogják integrálni a terorista arab 'nyugatiak'

conchita wurst 2016.12.21. 20:59:22

nekem mongyuk ugyanúgy érdekesnek tünik hogy az arab otthagyta a papírjait a kamijonba

mint mikor a wtc füstölgő romjain megtaláták az arab gépeltérítő sértetlen útlevelét (mer ugyan soha a büdös életben nem omlott még össze acélépület a világtörténelembe se tüztöl se mástól de most mint megduttuk mególvadt, mármint az útlevél az nem)

inside job

pitcairn2 2016.12.21. 21:01:09

@Jean Sol Partre:

pl. a 80-as években, amikor a CIA horribilis összegeket ölt a mudzsahedinekbe?

Operation Cyclone
en.wikipedia.org/wiki/Operation_Cyclone

Jean Sol Partre 2016.12.21. 21:07:23

@pitcairn2: szerintem a gyarmatosítás vége felé, de az persze más irányból érkezett. De már a 70-es években marokkói terroristákkal viccelődtünk az osztályban, valami lehetett.
Amúgy meg nem nem nagyon értek a törihez, szóval nem mennék mélyebbre, nme akarok túl sok hülyeséget beszélni.

pitcairn2 2016.12.21. 21:11:08

@Jean Sol Partre:

és akkor okosabbakat irkálsz amikor a zsurnaliszták gondolataid idézed? :)

ez nem csesztetés volt, nyugodtan legyenek értékítéleteid a történelmi események kapcsán

Jean Sol Partre 2016.12.21. 21:14:17

@pitcairn2: igyekszem nem a zsurnaliszták gondolatait idézni (persze ezt maroz kapásból cáfolja, hiába igyekszem :D).
Tényleg nem vagyok jó töriből, rengeteg dolgot nem tudok, a saját tapasztalataim alapján igyekszem gondolkodni és abban reménykedem, hogy a logikám viszont jól működik.

conchita wurst 2016.12.21. 21:18:58

@pitcairn2: a BBC képén amivel a mai reteket keresik azon van ISIS zászló (vagy olyan arany-fekete lehet Lotus F1 zászló)

conchita wurst 2016.12.21. 21:29:57

én aztat mondom meg kell fordítani a bizonyítást, minden arabnak be kell bizonyítani hogy ő nem terorista-e

azoknak is akik 40 éve európában élnek, azoknak főlleg

ha nem tudja bizonyítani repül

conchita wurst 2016.12.21. 21:45:31

@Jean Sol Partre: vot mas terorista is?

csakarab vot, azert

pitcairn2 2016.12.21. 21:47:00

@Jean Sol Partre:

a logikai megközelítés a konteo-mocsárba süllyedés kapuja:)

pitcairn2 2016.12.21. 21:48:10

@conchita wurst:

és az "inside job"-ot is arabok szervezték? :)

pitcairn2 2016.12.21. 21:49:35

@conchita wurst:

meglepett volna ha nem lett volna

conchita wurst 2016.12.21. 21:52:19

@pitcairn2: eleg valoszinu

vagy veletlen lenne hogy obama is moszlim

Jean Sol Partre 2016.12.21. 21:53:14

@pitcairn2: igaz, ha ki akarom találni a történetet. De ha csak cáfolni akarom a hülyeségeket, akkor nem olyan veszélyes :)

maroz 2016.12.21. 22:10:09

@Jean Sol Partre: Manapság nem is nagyon lehet mást megcélozni, mint az igyekvést, amiről viszont tudjuk, hogy nehéz munka, tehát meg kell becsülni azt, aki egyáltalán belevág. ;)

ogli dzsí 2016.12.21. 22:27:31

jovore nem lesz munanelkuli segily nemetorszagban a mas eu-s tagorszagokbol jovoknek csak ha xy idot mar dolgoztak nemetorszagban

+fizetos autopalya lesz nemeteknel

=koszonjuk arabok, niggerek es bolgar cikanyok a szarnyalo europat!

Jakab.gipsz 2016.12.21. 22:55:17

A "dodó" madár nem eléggé pontos analógia, a természet frappánsabb, hasonlatot is felkínál az érdeklődő olvasók számára.
Éspedig a fürkész darázs szaporodási stratégáját, érdemes hasonlat gyanánt megfigyelni, ahogyan előbb átprogramozza (liberális demokraták) áldozatuk agyát (keresztény európaiak, elméjét), majd az alacsony szaporodási-ráta okán meginvitálja a nagy létszámú rokonságot a főideológus Soros Gyuri, a liberális demokrata. Gyuri képzett filozófus, remek üzletember és nagy filantróp, ez ilyen egyszerű, csak az elesetteken segít.
És még valami amit érdemes megfigyelni, azt ahogyan a mit sem sejtő áldozatban, bűntudatot gerjeszteni, figyelmét elterelni a valóság felől a régmúlt dolgok irányába, lásd (holokauszt biznisz). Természetesen megtörtént és úgy ahogyan azt sokan állítják nem tagadom, és nem szabad, hogy a nácik (nemzetiszocialisták), antiszemiták és a rasszisták ezt újra elkövessék, ezt állítom, erre biztosíték a jogállam. Mert ugyebár a vallás az magán ügy egy jogállamba és ha egy igazhitű muzulmának, van egy felesége meg két kisegítő barátnője és vagy húsz gyermeke, egyszerűen nem ér rá dolgozni, mert hiszen a gyermekek nevelése mindennél fontosabb, a szociális juttatások pedig alanyi jogon megilletik a nagycsaládosokat, tehát tiszteletbe tartjuk az önkifejezésének módszerét.
Egyszerűbb az európai nőknek az egyenjogúságért harcba küzdeni és jutalmul, úgy mint a férfiakat agyon dolgoztatni és adóztatni, ha pedig még is össze hoznak 1.2 gyereket abból az állami iskolarendszer nevel gender gyerekeket, a pszichoanalitikusok legnagyobb örömére.
Nem értem ezek a megátalkodott (szittya ázsia nomádok) konok magyarok miért értetlenkednek, szegregálják önmagukat,amikor egy szép újvilágrend van kibontakozóba.

pulsarito 2016.12.21. 23:05:37

@nu pagagyí:
"Az amerikaiak leginkább akkor avatkoznak be, ha a szövetségi rendszerükbe tartozó országot támadás ér, vagy őket fenyegeti valamelyik terrorállam terrorcselekményekkel. A diktatúrák ellenzékét természetesen támogatják, nem fegyverrel, hanem eszközökkel, pénzzel, tekintéllyel és nem hátsó szándékkal, hanem saját népük elvárásának megfelelve. De ez nem hogy hibájuk, hanem erényük."
---------------------
Fizetett bérkommentelő hülyegyerek, amikor ezt leírtad nem sült le a pofádról a bőr?
Ez a tipikus példája az USA és az európai nyaloncai undorító kettős mércéjének!
Itt nekiálltam hosszan taglalni a példákat, aztán rájöttem, hogy a magadfajta agymosott bérencnek teljesen fölösleges.
Röhejes, hogy az usa szinte a világ minden országának meg akarja mondani, hogyan éljenek.
Nem véletlenül gyűlölik őket Latin-Amerikától kezdve Ázsián át Afrikáig, sőt most már Európában is egyre t9bben.
Legalábbis akik nyitott szemmel járnak és nem csak a fizetett lakájmédiából tájékozódnak.

Bell & Sebastian 2016.12.21. 23:16:51

@Jakab.gipsz: Az amúgy briliáns gondolatmenet ott bicsaklik meg, ahol a vallástalan államot tetszik fölemlegetni.

Az államnak is van "vallása", bár igazi nem jutott neki, csak amolyan kvázi-vallás -féle / valláspótlék.
Ez momentán a neoliberalizmus hányat-foltos lepedője, hogy én is mondjak egy kis gusztustalanságot, a nagy állam mellé.

Fügeszezon van, amiben az a jó, hogy pont nem a fügedarázs jutott az eszébe, mert az is bír egypár, rendhagyó szokással, mint a magyar elitek.

Jakab.gipsz 2016.12.22. 00:07:47

@Bell & Sebastian:
Melik magyar elitre teszel gondolni, kis ország vagyunk de nekünk abból kettő van, a népiek és az urbánusok.

monddazigazatmar 2016.12.22. 00:50:29

Egészen elképesztő, hogy néhány primitív barom még mindig védi ezeket a tetű migráncsokat.

Parasztlengő az imperialistáknak 2016.12.22. 04:09:43

be kell vezetni a texasi fegyverviselesi szabalyokat azt mindjar masfele mennek a bator migrancsok

Kreml propaganda osztály szófiai összekötő 2016.12.22. 04:47:27

@ogli dzsí: Nagyon helyes elvtárs! Csak szidd a németeket, mert vallástól, szárazástól függetlenül nem engednek senkit élősködni magukon!
Csak nem érintett vagy? Nem kapsz dajcslandban munkanélküli segílyt?

annamanna 2016.12.22. 05:14:23

A cikk szerzője mit javasol a dodóknak? Mit tegyenek?

maroz 2016.12.22. 06:18:48

@ogli dzsí: Nem értelek. Ez a szarnyaló Európa amiről írsz már kissé megvénhedt, hullanak a fogai, satöbbi, ezzel szemben lett egy csomó üres lebensraum például Szíriában. Ilyenkor van az, hogy a fejedelem betelepít vagy párszázezer übermenschet a kiüresedő lebensraumba és azok ott megmutatják, hogy igenis a nyugati kultúra ott is virágzó társadalmat tud építeni, ahol a tőke szétbaszott mindent. Igaz, hogy pár éven belül a Közel-Keleten a 45 fok lesz az általános, igaz, hogy víz az speciel nem lesz és mindezeknek csak hab a tetején, hogy közben több nagyhatalom is pufferháborúsdit játszik a környéken, de mindettől csak még izgalmasabb lesz a kihívás.

Jelentkezz Merkel muttinál, hogy küldjön el téged is ilyen pionírnak, hadd mutathasd meg végre a nyugati értékeid működés közben is. Én neked szurkolnék.

Herr Stacheldraht Leger 2016.12.22. 07:34:20

@annamanna:

dodó helyet dadadada-dadadada (újratölt) dadadada-dadadada (újratölt) dadadadada-dadadadada (csönd és nyugalom a parton)

Tündér_Lala 2016.12.22. 08:38:46

@annamanna: A neolibsik (főleg a beetettjeik) azt nem értik, hogy XXI. száázadi törvényekkel nem szabályozhatók a fejlődésben 100-200 évvel elmaradt tömegek. (Pontosan ugyanaz a probléma mint nálunk a cigányok egy részével.) Az eddig megszokott törvények (dehát azokat diktátorok alkalmazzák ugye ?) helyett alkalmazott túlfinomított törvények alkalmatlanok a törvényszegésre hajlamosak törvénykövetésre szorításában.
Ez vonatkozik a belépésre, a belépés utáni szabálykövetésre, különösen a lumpen elemekre. Arról nem beszélve, hogy az eltérő kulturális és világszemlélet mód közötti különbségek ordítóak.
Ez értelemszerűen a kritikus tömeg átlépésével háteret kap (mások is úgy gondolják, ezek hülyék, megrehetjük).

Az ellentmondás egy módon oldható meg: nem lehet tömegesen, ellenőrizetlenül ráereszteni őket a társadalmakra. Nem beeresztjük őket azután eldöntjük, hogy maradhatnak-e (és ha nem hagyjuk, hogy eltünjenek), hanem gondos ellenőrzés után nyomonkövetéssel tehetik be a lábukat. Ha komolyabb törvényszegésen kapják őket, azzonnali kiutasítás a retorzió (esetleg családostul).

Még így sem egyszerű, hogy az európai normák a vérükké váljon.

Bell & Sebastian 2016.12.22. 09:03:35

@Jakab.gipsz: A népiek most éppen lemerültek, hogy kibekkeljenek, ehhez a kertaljai turmix -identitású bandához semmi közük.

Parasztlengő az imperialistáknak 2016.12.22. 10:14:55

@maroz: duma

2000 éve 45 fok van ott amihez semmi közünk a faszér költöztek oda

maroz 2016.12.22. 11:02:23

@Parasztlengő az imperialistáknak: Tényszerűen is igazolt a duma. A szírek például a Daraa-i aszály társadalmi hatásai miatt kezdtek el ilyen nagy számban menekülni.

Amúgy Magyarország is jó eséllyel be fogja kapni ráadásul igen hamarosan a klímafaszt, és akkor majd egy hozzád hasonló gondolkodású skandináv ugyanúgy elmondhatja rólunk, hogy mi a fasznak költöztünk ide. Élj érdekes időkben, mondta az ősi kínai átok.

Parasztlengő az imperialistáknak 2016.12.22. 11:16:17

@maroz: A klímaváltozás kamu. Nem lesz semmi probléma.
Ugyanolyan mint a 'kommunizmus mételye' meg az 'atomfelhő', meg később az 'ózonlyuk' a 20. század nyugatján. Vmi amivel leszedálják a népet.

Ez ma a terorizmus és a klímaváltozás.

maroz 2016.12.22. 11:24:38

@Parasztlengő az imperialistáknak: Hát, ha kamu, akkor a látványra nagyon sokat adtak, mert az valami piszkosul hihetőre sikeredett.

Ami kamu az az úgynevezett küzdelem a klímaváltozás ellen. Az tényleg kamu, de hát mit is várjon az ember a politikusoktól.

maroz 2016.12.22. 11:27:19

@Parasztlengő az imperialistáknak: Ja, és abban is egyetértünk, hogy a terrorizmus is kamu. A klímaváltozásban már nem kell egyetértenünk, pár év és te is megtapasztalod majd a hatásait, mindegy, hogy hol élsz.

Jean Sol Partre 2016.12.22. 12:02:06

@Bell & Sebastian: te ég ismersz olyat, aki még él és tényleg kibekkel, nem dugta a fejét senki hátsójába? Az utolsó ilyet akit én ismertem, nemrég temettük.

Jean Sol Partre 2016.12.22. 12:03:27

@maroz: nekünk talán még jó lesz, már ha szereted az olajbogyót :)

Parasztlengő az imperialistáknak 2016.12.22. 12:23:11

@maroz: a kamut úgy értem h 2001 óta az nem kukkant bele minden leveledbe telefonhívásodba aki nem akar.

A "teror" érintett pár száz embert a politikai válasz százmilliókat. A teror és a klíma is amiatt van felfújva h a poltika megvédhessen tőle.

maroz 2016.12.22. 12:43:58

@Jean Sol Partre: Lassan el kéne kezdeni nyomda alá szerkeszteni a tevetartás kézikönyvét. Aszályálló búzafajták, ehh.

maroz 2016.12.22. 12:49:21

@Parasztlengő az imperialistáknak: De hát a klímát azt látom én is, a saját szememmel, nekem ehhez nem kell politika! Valójában az a kamu, hogy nincs változás illetve ha van az nem emberi hatásra következett be. Ez egy nagyon durva kamu, amit fenn kell tartani, különben nem lenne meg az elvárt profitráta. Nem lehetne például eladni azt a hírt sem, hogy újranyitnak szénbányákat, tehát aki a szénbányászatban érdekelt az le fogja kamuztatni a klímaváltozást, míg aki a villanyautóban az pont ellenkezőleg, ami ismétlem, engem nem akadályoz meg abban, hogy a saját megfigyeléseimet értelmezni tudjam.

Parasztlengő az imperialistáknak 2016.12.22. 13:00:36

@maroz: nincs rá semmilyen bizonyíték

én pl. nem látom a saját szememmel mert nem kattintok a kattvadász 'idén megint a legmelegebb/leghidegebb nap,hónap,év volt EVÖR' c. baromságokra.

Mióta az eszemet tudom mindig ezt írták mióta az ózonlyuk kiment a divatból.

pitcairn2 2016.12.22. 13:53:59

@maroz:

efféléket csak olyanok vesznek be akik még érintőlegesen sem találkoztak éghajlattörténettel:)

en.wikipedia.org/wiki/Paleoclimatology

az un klímaizébizé különben egy szubvencióözönre alapozott belterjes bonanza:)

kiszamolo.hu/passziv-vagy-aktiv-befektetes/#comment-93692

+ a "tiszta energia" mém pedig az olajcégek hosszútávú profitjának a legbiztosabb záloga

ha azt a rengeteg szubvenciót amit az un. "tiszta" energia mentén pocsékoltak el pl. a Folyékony sóolvadékos tóriumreaktor továbbfejlesztésre költötték volna el már a töredékébe kerülne az energia ára

hu.wikipedia.org/wiki/Foly%C3%A9kony_s%C3%B3olvad%C3%A9kos_t%C3%B3riumreaktor

Bell & Sebastian 2016.12.22. 14:30:12

@Jean Sol Partre: Vannak még szigetek, ahogyan az Omega együttes mondta egykoron, a Búcsúztatóban.

maroz 2016.12.22. 15:30:55

@Parasztlengő az imperialistáknak: Nem kattintani kell, hanem kimenni, nézni, esetleg mérni, és levonni a következtetéseket. Amúgy meg kattintani a bulváron túl is lehet, igaz, macerásabb, mert sok benne a szám és a nehezen értelmezhető összefüggés, de hát ugye aki csak a bulvárra hajlandó kattintani annak beszélhet az ember.

De ismétlem, olyan ez a klímaváltozás, mint a szerencsehozó lópatkó Niels Bohr anekdotabeli ajtaján: akkor is működik, ha az ember nem hisz benne. Azt például tudtad, hogy a rizoszféra nagyon is elhiszi a klímaváltozást? Valamint hogy a C3-as fotoszintézist végző növények a növekvő széndioxid-koncentráció miatt hátrányba kerülnek a C4-es módon fotoszintetizálókkal? Apróságok, amelyek a bulvárban nem adhatóak el, de a fontosságuk igen nagy. Kismillió egyéb ilyen információ van, így túl a bulváron is akad bőséggel mire kattintani, mit nézni és miből következtetéseket levonni.

maroz 2016.12.23. 10:22:07

@Jean Sol Partre: Viszont azt nem lehet, illetve csak évtizedek múlva. Ma a centrumállamok és a félperiféria gondolkodását a pozitív rend jellemzően bürokratikus-normatív koncepciója uralja. Ebben érthető módon a berlinihez hasonló erőszakos megnyilvánulások csak úgy szerepelhetnek, mint a fennálló rend elleni bűncselekmény, egy nagyon, de nagyon durva megsértése a létező normáknak, és így az ellenhatás iránya is adott lesz: még szigorúbb normák és azok még szigorúbb betartatása fog szerepelni a kedvesjézus-levélben.

A problémát az okozza, hogy az erőszak mögött látni a társadalmi mozgatóerőt is, látni azt, hogy lett egy hatalmas réteg, amelyik számára a fennálló, pozitív rend keretei között nincs semmi esélye egy olyan életre, amit úton-útfélen erőltetnek, nem mellékesen úgy, mint az egyedüli helyes életforma. Ezen túl ennek a rétegnek arra sincs esélye, hogy a fennálló, uralkodó keretek között, tehát normakövető módon megváltoztassa a rendet, olyanná, hogy az számára is élhető életet eredményezzen. Ilyen társadalmi helyzetben teljesen ésszerű az, hogy rendkívüli eszközökhöz nyúlnak, hiszen mi a fenét tehetnének mást?

Ugyanezt a történetet már elég sokszor végigizgulhattuk, gondolj a békaevőkre, ott is egy adott ponton a feltörekvő polgárság oda jutott, hogy a fennálló rendi berendezkedés mellett ő nem képes ugyanolyan finom nyalókákat kibrusztolni magának, mint a nemesek, ezért nemes egyszerűséggel szétbaszta a fennállót, és azt a terrort ma már hangosan ünnepeljük.

A különbség csak annyi, hogy a globalizálódás miatt ma ez a jelenség nem csak egy országot érint, nem csak egy lokálisabb társadalomban zajlik, hanem globálisan. Meg lehet például játszani az ostromlott vár kártyát, a fejlettnyugat erre alapozva ideig-óráig be tudja kussoltatni a saját alsó-középosztályát, de sokáig nem, és minél tovább halogatják annál nagyobbat fog szólni.

Jean Sol Partre 2016.12.26. 17:53:54

@maroz: a franciáknál házon belül is majdnem ugyanaz van, mint anno. A külvárosokban elképesztő körülmények vannak, nem no-go zónára és ilyen marhaságokra gondolok, simán csak nyomor és kilátástalanság.

maroz 2016.12.26. 18:29:04

@Jean Sol Partre: ujegyenlito.hu/essze/miert-nem-a-baloldal-erosodik-meg/

Hehe, Pogátsa elvtárs nem vette észre, hogy a 2008-as válságban a baloldal megerősödéséhez (már ugye "baloldal" abban az értelemben, ahogyan Pogátsa használja, tehát szocdem-szoclib oldal, zágsón) igencsak jól jött volna az, ha mondjuk 2005-ben győz a kommunista forradalom a Szovjetúnióban. Ez van, kéne egy hihető mumus, akivel meg lehetne ijeszteni a tőkést, de ilyen nincs, csak röhejes mumusok maradtak, talán éppen pont azért, hogy lehessen velük ijesztgetni, de nem a tőkést, hanem a kisembert.

Jakab.gipsz 2016.12.30. 22:07:25

Tény: egy hivatalban lévő államfő, szavait eltorzítva negatív tartalommal felruházva, nyilvánosság elé térni, hír és ismeret hamisítás, egyébként aljasság. Egy tetűt pedig nem kell védeni, mert nincs mentség.
Ha Orbánnal nincs valaki megelégedve, számtalan módja van a demokratikus vélemény nyilvánításnak. De sunyin belopakodva elvileg titkos kódokat felhasználva, kollégák bizalmával visszaélve, ártatlanokat bajba sodorni, nem sorolható az óhatatlan veszteségek, közé.
Vidéken kevesebb az értelmiségiek számára a munka lehetőség.
Aki ezt a hírhamisítást megtette, csak egy infantilis, narcisztikus csupasz majom.
süti beállítások módosítása