Mad Max-népszavazás: miért NEM?
2016. szeptember 01. írta: TuRuL_2k2

Mad Max-népszavazás: miért NEM?

mad_max_vagon_a_hataron.png

Ez a poszt hosszú idő alatt állt össze különféle töredékekből – még a Mandiner Migráció és mi sorozatába kezdtem el írni valamikor. Akkor naponta 2-3 ezren lépték át illegálisan a határt, majd októberre már napi 6-8 ezer illegális határátlépőt fogott el a rendőrség: naponta egy soltvadkertnyi, hetente egy hódmezővásárhelynyi, havonta egy debrecennyi embert.

Magyarország előbb a szerb, majd a horvát határt zárta le, ezzel egyelőre megpecsételte a balkáni migrációs folyosó sorsát. A kezdeti totális – a hazai sajtó, különösen az online média lendületes helyeslésétől kísért – nemzetközi jajveszékelést és fasisztázást követően alábhagyott a nyitott külső határok iránti lelkesedés, és mások is megépítették a maguk kapuit kis oldalsó szárnyacskákkal.

Rázós időszak van mögöttünk, de ami ránk vár, az sem ígérkezik kevésbé keménynek. Az október elején tartott magyarországi népszavazás csak egy epizód ebben az Európa számára sorsfordító történetben, de akár jelentős epizód is lehet, ha sikerül erős impulzust adnia a korábbi paradigmától bénított uniós döntéshozóknak.

Közel-keletiekből európai vagy Európából Közel-Kelet?

Afganisztánban még egyetlen év sem telt el békében, mióta élek. Szíria a második világháború óta kilenc különböző háborús és polgárháborús konfliktusnak volt részese (ebből négyben volt Izrael ellenség). Az iraki demokratizációs sikersztori után a csodálatos arab tavasz óta Egyiptomban és Líbiában is egymásnak adják a kilincset a rendszerszerű elnyomás alól felszabadult demokraták.

Lehet abban bízni, hogy a muzulmán világból ideözönlő tömegeket teljesen magával ragadja a szólásszabadság varázsa, a nemek közötti egyenlőség meg az LMBTQ-mozgalom pezsgése. Miért ne lehetne? Az újra és újra csúnyán lelepleződő fasiszták ugyan nem akarnak hinni abban, hogy épp csak egy kis brüsszeli érzékenyítés hiányzott eddig török és kurd, síita és szunnita, a szekuláris muzulmán és az iszlamista közötti ellentétek elsimításához, de kit érdekelnek a fasiszták?

A dolgok jelen állása szerint aligha a talajvesztett Európa lesz az, ami a Közel-Kelet emberemlékezet óta dúló, ősi ellentéteit feloldja, vagy akár pacifikálja.

Morális csapdában

A jelenlegi migrációs áradat súlyos erkölcsi dilemma elé állítja Európát: ha tárt kapukkal várjuk az érkezőket, és jó körülményeket biztosítunk számukra, akkor azzal további millióknak és tízmillióknak üzenjük, hogy lehet jönni, jó lesz nekik itt. Ha nem, akkor sérül az emberségesség parancsa, viszont sokkal kevésbé lesz vonzó nekivágni a nagy útnak Európa felé.

Ha a szíriai háború elől menekülőket erkölcsi kötelessége befogadni Európának, akkor mi lesz a már folyó vagy a jövőben kitörő háborúk és polgárháborúk érintettjeivel? Jöhetnek majd ők is, legyenek bármennyien? Ebben az esetben nem kell különösebb jóstehetség ahhoz, hogy egy nemzedéknyi időtávon tíz- és százmilliós nagyságrendű potenciális európai polgárról beszéljünk, csak a konfliktuszónákból. A sokkal kisebb népességáramlás mellett kialakult emberi jogi paradigma az új, egészen más volumenű migráció hatására önmagát pusztítja el.

Európa jószándékú árulói – az öntetszelgő Facebook-humanizmus

A humánusnak tűnő, ám felelőtlen, illetve az embertelennek tűnő, de felelős megközelítés ismétlődő összecsapásaival telt az elmúlt másfél évünk, és ez sosem szívderítő látvány. Ha lájkokkal és megosztásokkal segíteni vagy integrálni lehetne, akkor az elmúlt bő másfél évben érkező menedékkérők boldogan, gyakorlatilag konfliktusmentesen élnének együtt Európa eddigi lakóival. De nem lehet.

Ettől még folyik tovább az önámítás, hogy az iszlám világból érkező menedékkérőket a nyugati értékek vonzanák. Biztos vannak ilyenek is, de a jólét és a biztonság az igazi vonzerő. Sokan nem jólétet és – európai értelemben vett – szabadságot akarnak, hanem jólétet és saríát.

Hogy az európai, a kontinens működését évtizedeken át meghatározó liberális paradigma mennyire nem tud mit kezdeni ezzel a helyzettel, azt legjobban a zsidóság és az iszlám világból érkező menedékkérők viszonyának értelmezésekor beálló kék halál példázza: régóta tudjuk, hogy az egyik legnagyobb bűn az antiszemitizmus; a muzulmánok között azonban, fogalmazzunk úgy, felülreprezentált a zsidókkal szembeni, erősen kritikai attitűd (na nem az a puha, európai, hanem az életerős, cselekvő, közel-keleti); ezt azonban politikailag nagyon-nagyon nem korrekt feszegetni. Kik gyújtják fel a francia zsinagógákat? Kik elől menekül a franciaországi zsidóság? Kik támadnak zsidókra Belgiumban? Kik köpnek az utcán, ha a vallási előírásaiknak megfelelő öltözékű zsidót látnak, kik sértegetik őket vagy emelnek kezet rájuk? Attól tartok, nem napjaink közismerten legnagyobb elnyomói, a privilegizált, ciszhetero fehér férfiak.

Milyen egymillió? Milyen 1294?

2015-ben arról szóltak a hírek, hogy egy-másfélmillió menedékkérő érkezett. Gyakori érvelés, hogy ez elhanyagolható az EU több mint 500 milliós népességéhez képest. Ez az érvelés nagyon hamis, a menedékkérők özöne ugyanis koncentrált, demográfiailag épp úgy, mint földrajzilag: elsősorban fiatal férfiak jönnek, és az érkezők nem lélekszám-arányosan oszlanak el a német nagyvárosok és a legkisebb magyar és bolgár falvak között.

Az érkezők demográfiai összetételében kódolva vannak a későbbi feszültségek, sokkal-sokkal több férfi érkezik, mint nő, mégpedig jellemzően fiatal férfiak. Tavaly is így volt, idén is így van ez, akkor is, ha valaki örömében háromszor is hírül adja, hogy több a nő és a – túlnyomó többségében egyébként szintén fiú- – gyerek, mint a férfi. És mit fog csinálni néhány százezer, esetleg millió huszon- és harminconéves férfi, miután hónapokat, éveket töltött közösségi szállásokon, nem egészen olyan életkörülmények között, mint azt távoli hazájában elképzelte magának? Miközben nem egy településen többen vannak, mint a velük egykorú német, francia vagy éppen svéd férfiak. Ahogy abba is riasztó belegondolni, hogy alighanem voltak olyan pillanatok 2015-ben, amikor jóval-jóval több harcedzett férfi volt Magyarországon az átvándorlók között, mint a Magyar Honvédség soraiban.

Hasonlóan hamis érvelés az, ami azt mondja, hogy a kötelező uniós kvóta elfogadásával Magyarországnak mindössze 1294 menedékkérőt kéne átvennie az uniós célországoktól. Ugyanis, ha egyszer elfogadjuk ezt a metódust, akkor később már sokkal nehezebb lesz nemet mondani az újabb és újabb körökre, hiszen ott lesz a befogadási precedens.

Európa vagy Eurábia 2050

Európa elképesztő demográfiai nyomás alatt áll, mivel gyorsan öregszik (s teszi mindezt jólétben), miközben a világ szegényebb részein folyamatos a demográfiai többlet. Úgy fest, mintha az öreg kontinens beletörődött volna, hogy hosszú távon nem képes ellátni önmagát, nem saját gyerekeivel, hanem import népességgel képzeli el a gazdasága és jóléti rendszere jövőjét. Lehet azt mondani, hogy jönnek majd mások, aztán viszik tovább ezt az egész Európa-dolgot, de az nem ez az Európa lesz.

A fiaink 2047-ben lesznek annyi idősek, mint ma én, a lányunk 2050-ben. Mondhatjuk-e azt nekik, hogy ők egy olyan országban és Európában élnek majd, ahonnan hiányzik a számunkra még természetes biztonság, egy olyan helyen, ami sokkal kevésbé európai? Szerintem nem. Ha elfogadnánk ezt, az árulás lenne velük szemben.

A Mad Max-népszavazás

Nem véletlenül választottam nyitóillusztrációnak a határzárba 2015-ben beépített Mad Max-vagont. Szép? Nem. Elegáns? Nem mondanám. Van benne valami nagyon nyersen erőszakos – de működik. 

A kvótáról szóló népszavazás is egy ilyen Mad Max-vagon: nem elegáns, nem illik a boldog békeévek alatt kialakult világképünkbe, de működhet. És ha működhet, akkor meg kell próbálni – ezért én biztosan ott leszek a magam nem szavazatával októberben.

 *

Fotó: Szeged Ma

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr357762420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szindbad 2016.09.01. 05:33:42

Jézusnak nem voltak morális problémái.

Szindbad 2016.09.01. 05:38:06

Ne hazudd azt magadnak, hogy az a hányinger keltő vagon működik.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.09.01. 06:07:23

@Szindbad:

De voltak, mindent annak alapján tett. A migráció viszont nem morális kérdés. Azaz az egyetlen értelmes szavazat a NEM az iszlamizáció ellenében.

Herr Stacheldraht Leger 2016.09.01. 06:17:15

a cikk szépen példázza a romavoks intézményét. a vajda kioszt pár konzervet a szerkesztőségnek és turulka máris győzködi a blogger kiccsaládot, hogy dikmá jáu lesz ez.

de nem kell aggódni, a nép 120%-os részvételével 150%-os arányban győznek a nemek, az nvb szerint minden rendben és nem kell nyomozni az eltűnt hajszesz után se.

megint jól túl lesz járva az imperialistákok eszén, nem lennék a helyükben

Tündér_Lala 2016.09.01. 08:23:44

@Herr Stacheldraht Leger: Talán mert van józan eszük veletek szemben.
Talán mert nem akarják, megközelíthetetlen zónák legyenek a városukban, a családjuk nő tagjait félelem nélkül, biztonságban (nem burkában) akarják elengedni otthonról. mert nem akarják hogy a jövevények síta és szunita tagjai a mi utcáinkon gyilkolják egymást jó esetben széklábakkal, rossz esetben kisbaltával vagy kalásnyikovokkal.
Ezt pedig akkor sem akarjuk ha Merkel megharagszik. Az uniós tagság pedig nem azt jelenti, hogy ha ők kútba ugranak, akkor szolidárisan utánuk ugrunk.

Pelso.. 2016.09.01. 08:48:14

"ha működhet"
Ha. -het.
Amennyiben mégsem, majd bedobunk valamit, ami talán-esetleg-remélhetőleg működhet, amit ugyanúgy meg kell próbálni, hagyva időt és teret a következők kipróbálására is.
A talányos feltételes módok, konkrét koncepciók nélküli ámítások vannak felszínen hat, meg huszonhat, meg kétszáz éve.

Bell & Sebastian 2016.09.01. 09:20:33

@Szindbad: Az Atyának se, ha már...
___

Nem kellett volna túltolni a libsizmust, akkor most nem lenne mit megszerelni. Hol hitlereznek a legtöbbet? Fej-fej mellett a német- és magyar nyelvű tévéadásokban.

- Mondd Pistike, mi újat tanultunk máma a kiscsopiban? Hogy csinál az amerikai?
- ...? Mac-mac?
___

A sok köcsögöt (igen, a magyar diplomáciát is) beállítanám a hegyeshalmi sorba, aszalódjanak egy órácskát a sorban, a nagy lófaszért.

Mert ha már szúrós szemmel benéznek és félreállítják a dobozost, tehetnék ezt x-1 sávon (vegyes párosban) is, ahol az x a szükséges természetes szám.

De nem, mert csak arra megy ki, hogy szopassák a jónépet, ami egyaránt hasznos mindkét félnek, ezért jól van ez így.

A Cigószaddam és b. családja úgyis röpköd, ezért nyilván leszarják, mi bajuk a rabszolgáknak a sivatag porában.
___

Levélben vagy internetes szavazás a nem teljesen önszántukból külföldön kalandtúrázóknak, he?

gyalog.galopp 2016.09.01. 09:50:56

" A kvótáról szóló népszavazás is egy ilyen Mad Max-vagon: nem elegáns, nem illik a boldog békeévek alatt kialakult világképünkbe, de működhet."

Ácsika öcsike, EU kilépésről lehet népszavazni jupiternek, mert az a demokrácia csúcsa, kvótáról nem lehet népszavazni a kisökörnek, mert az a putyinpincsi trükkje.

Tényleg normálisnak tartjátok magatokat, önérzet, önbecsülés az hol van?
Az idióták soha nem hiszik el magukról, hogy idióták.

Bell & Sebastian 2016.09.01. 10:01:54

@gyalog.galopp: Már megbeszéltük, hogy ez a Wunderwaffe csak arra kell, hogy vezető hír legyen a nyugati médiában, öt percig.

Ettől mi demokratábbak leszünk a svájci négernél, azok meg fellázadnak a diktatúra ellen és a saját kezükbe veszik a sorsuk irányítását, elkezdenek önállóan fűtő..., vagyis gázolajat venni az araboktól, nem nagy az árrés, de két traktornál már megéri.

Bell & Sebastian 2016.09.01. 11:21:41

Gyalog galopp! Mivel késik a válasza, én pedig már felkészültem a riposzttal és jobb dolgom is akad annál, minthogy sokáig betöltve őrizgessem, inkább elműködtetem, ahogyan a legendás szakmai felkészültségű, jutasi őrmester mondaná. Meglepően időtálló szöveg, a szállóige után jön a lényeg.

>>>
Gyere Bodri kutyám, szedd a sátorfádat,
Megcsaltak bennünket, kövesd a gazdádat.
Téged bottal vertek, engem kacagással:
Gyere Bodri, majd csak megleszünk egymással.

Megyünk egymás mellett, mintha nem ismernél
Mintha minden jóból kitagadott lennél
Sír a föld alattunk, reszket a falevél
Elmúlt a gyöngy élet, nem jön vissza többé

Egymás mellett megyünk, mint két kivert kutya,
Mért bántak így velünk, egyikünk se tudja.
Ne könnyezz, jó pajtás, menjünk csak előre...
Majd csak megpihenünk, kinn a temetőbe'.
<<<

Yorik 2016.09.01. 11:34:59

Ennél a xenofób pesszimizmusnál jóval aggasztóbb, hogy egyáltalán átmehetett ez a nyilvánvalóan jogkövetkezmény nélküli és/vagy alkotmányellenes népszavazási kérdés.

komolytalan samu 2016.09.01. 11:42:52

@Szindbad: Pedig működik. Nem önmagában hatásos, csak a fizika törvényeit követve. Lásd: legkisebb ellenállás. Horvátország felé ez sem volt.

Azaz nem kell tökéletes kerítést (határvédelmet) építeni, csak a szomszédénál jobbat. Szívesen.

gyalog.galopp 2016.09.01. 11:53:56

@Bell & Sebastian:

Rosszul tetszik látni a dolgot. Hmm, kizárt, hogy a német hírszerzés gyengébb lenne mint a magyar, tehát amit mi tudunk, azt ők még jobban, minden szinten.
Itt most nem együtt megyünk a gazdival , mint kivert kutya, hanem, mint házőrző ugatjuk a kerítés túloldalát.
Mert, ha nem mi ugatjuk akkor bennünket ugatnak és kerítenek északról- nyugatról.
De ha pontosak akarunk lenni így i bennünket ugatnak és zárnak le, így is ide akarnak visszaküldeni pár tízezer nemszeretem menekültet.

Ennyit az eleganciáról.

Dub hadnagy 2016.09.01. 13:19:15

@Robinzon Kurzor: meg biztos meg is kapta volna, ha nem írogat ilyen cikkeket

Robinzon Kurzor 2016.09.01. 13:23:09

"A kvótáról szóló népszavazás is egy ilyen Mad Max-vagon: nem elegáns, nem illik a boldog békeévek alatt kialakult világképünkbe, de működhet."

A szerző is tisztában van vele, hogy nem működhet.
Ha csak egy picit is hinne benne, akkor legalább látszólag megpróbálná felvázolni, hogy egy magyar népszavazás eredménye hogyan fog bárkit is rávenni arra, hogy ne jöjjön (mondjuk Líbiából) Európába.

Meg az egész poszt is egy óriási mellébeszélés, tele érvelési hibával (hamis dilemma, szalmabáb), de a Corvinus-kinevezés tényének ismeretében legalább nem kell azon gondolkodni, hogy önként játssza-e az ostobát.

kerekes pereces 2016.09.01. 13:49:00

"Úgy fest, mintha az öreg kontinens beletörődött volna, hogy hosszú távon nem képes ellátni önmagát, nem saját gyerekeivel, hanem import népességgel képzeli el a gazdasága és jóléti rendszere jövőjét. "

Európa ezt évszázadok óta csinálja így, nem tűnt még fel?
Német Wirtschaftswunder - vendégmunkások.
Magyarország kihalása a tatár és török támadás után - népek betelepítése külföldről
Francia gazdasági fellendülés - a régi gyarmatokról importált munkások.
Briteknél ugyanez.

Gera 2016.09.01. 14:11:54

Nem győztél meg :) A népszavazás kizárólag Orbánról szól, a bevándorlók áradatához semmi köze. Orbán rátalált ebben egy olyan témára, amivel egyszerűen nem veszíthet és lényegében semmibe nem kerül (az ilyen rezsicsökkentésekkel, adócsökkentésekkel stb. szemben). Simán győzni fog a nem és Orbán ezt úgy fogja lobogtatni, mint a politikájuk egyértelmű megerősítését, minden szinten. A bevándorlásra nyilván semmiféle hatással nincs a dolog, ha újra elindulnak a milliók, őket nem fogja érdekelni az eredmény. Na, tegye fel a kezét, aki annyira kurvára fontosnak érzi, hogy ebben részt vegyen.

Bell & Sebastian 2016.09.01. 14:40:32

@gyalog.galopp: Azt ugye linkeltem, amint a Nagymester kitüntetést nyújt át Angélának, majd Ferencnek. Ha nem, a megfelelő honlapon megtekinthető. A Nagymester a transzatlanti léviták vezére.

Releváns kérdés, ki a kutyája kinek, ha "mi" bőrkötényben intézkedünk, abban van a bátorság. Mellett a határtalan pofátlanság is.

Bell & Sebastian 2016.09.01. 14:44:59

@kerekes pereces: Ezért kellene eltalálni a helyes arányt a népességdöglesztés és betelepítés között. Hogy melyik a jobb biznic? Mikor melyik.

gyalog.galopp 2016.09.01. 15:12:54

@Bell & Sebastian:

Itt semmi jelentősége a konkrét személyeknek, ez egy fékezett habzású világháború, ami már pár évtizede tart, újabb szereplők belépésével, érdekek átértékelésével, szövetségek lazulásával, miegyébbel.
A migráns ügy az tömbön belüli konfliktus, de még senki nem tudja, nem meri kezelni.
Ilyenkor kiküldik a kutyát ugatni a kerítéshez, aztán rászólnak, nyughass, de az a kutya csak tovább ugat, ismeri a gazdit, lesz ebből még velőscsont.

gyalog.galopp 2016.09.01. 15:17:53

@Bell & Sebastian: @gyalog.galopp:

Ja, lemaradt.
Ha a kutya nem akar ugatni, akkor vagy átbasszák a kerítés másik oldalára, vagy beraknak a keneljébe egy tucat macskát.

Sir Galád 2016.09.01. 15:36:32

Ez már a Lánczitól kapott fizuból van? 0 érvelés, de üljünk fel a szopórollerre, mert ha a kormány rátapint a gyenge oldalunkra, nekünk szolgalelkű naiv bohócként térdelni kell ha kihasználják a félelmeinket. Remélem jövő héten már te írod a Lánczi blogot. Na milyen ország az, ahol az Ilyen ország pedig nincs írója bérletet vesz a felcsúti kisvasútra?

A kérdés nem az, hogy miért NEM? Hanem, hogy mi a fasznak?...

Herr Stacheldraht Leger 2016.09.01. 17:35:55

@Tündér_Lala:

mi illuminátusok visítva röhögünk naivitásodon és nyomorúságodon.

a) mire kötelezi egy nemzeti népszavazás az eu-t? semmire.

b) mire kötelezi egy látszatra se adóan csaló tróger banda által benyögött eredmény az eu-t? semminél is kevesebbre.

c) megfutamodik a migráns egy népszavazás eredményétől? nem ismeretes ilyen hatás

d) egyáltalán arról megy a népszavazás, hogy semennyire ne jöjjenek migrik, vagy csak az orbángyűlés engedélyével? hehe, azt kizsaroljuk úgyis 5 perc alatt a gudfrend komával.

e) hogy is volt az, hogy hetekig-hónapokig dekkoltak isten tudja milyen betegségeket és fertőzéseket hordó migrik az áthaladó napi több tíz ezer magyar gyermek és felnőtt orra előtt a keleti pályaudvarnál? karantén és tábor helyett, magyar életeket veszélyeztetve? na ennyire védi a nercsürhe a nemzetet.

summa summarum a szívcsakra sokkal jobb kézben lesz a tudjukmilyen háttérhatalom kezében. tanulj a turulkától, már menekül a szerkesztőségből, egyre cikibb a roggyant elméjű csúti helytartónknak kimagyarázni a dolgait. egy uniós pénzen fizetett kisvasútért cserébe úgyis aláír bármit, te meg zokoghatsz, hogy megint duplagondollal kezdheted a kurzusimádat. jó alattvalónk leszel, szeretjük a hasznos hülyéket.

prrrrutty!

Tündér_Lala 2016.09.01. 18:34:12

@Herr Stacheldraht Leger: Nem érted a lényeget.

Tényleg nem kötelez semmire a népszavazás és mégis egy komoly politikai fegyver.
Az volt a mantra, hogy közösen az EU-val kezelhető a helyzet. Egy esztendeje kezdődött a válság (ha előre gondolkoztak volna vagy figyelembe veszik a titkosszolgálatok jelentéseit 2 év) és a mai napig nincs megoldás, csak nemzetállami.
Nem véletlen, hogy z EU vezetése tombolt az ötlettől, mert
- erős tárgyalási poziciót jelent
- prcedenst jelenthet más régióknak, hogy megkérdezzék a népet,amelynek az életfeltételeit teszik éppen tönkre
- mert az emberek és a tagállamok feje feletti döntést támadja meg

Belpolitikai jelentősége nincs vagy kevés, a ballib úgyis romokban hever.

Lehet nem szeretni Ovit, de ebben a kérdésben mindenkinek alapérdeke támogatni. Szerintem egy sor más kérdében is, de az nem ilyen életbevágó.

Az az értelme, hogy kikényszerítsen valamiféle elfogadható közös megoldást.

Herr Stacheldraht Leger 2016.09.01. 19:31:56

@Tündér_Lala:

a kvótanépszavazás hajszál pontosan a kopaszügyig, pontosabban annak a full kretén szerecsenmosdatásáig volt komoly fegyver a külföld irányába. azóta max annyi hatása van a sulcibácsis eu-ra mint egy átlagos észak koreai közvéleménykutatás: akkor se hiszik el, ha igaz. nem győzködlek fölöslegesen, hamarosan megtapasztalod úgyis.

hovatovább van ezen túlmenően is egy himalája méretű bökkenő: na és ha nem kér a migriözönből a nép, mit tud tenni ellene konkrétan? semmit, tömeges népvándorlással szemben önerőből az ország önvédelemre teljességgel képtelen. a jelenlegi kerítéshez sincs elég ember, hát még a következőkhöz. katonai és egyéb erőforrása annak a nyugatnak lenne, amivel orbi asztalra felbaszott szaros csizmával tárgyal nagy pofával. ha ki is józanodik a multikultiból az eu (és idővel ki is fog) európa megmentője már más lesz.

prrrutty!

Bell & Sebastian 2016.09.01. 19:36:24

@Herr Stacheldraht Leger: @Tündér_Lala: A mi (a Nép) szerepünk ebben a kutyakomédiában csak annyi, hogy vezényszóra kiáltozni kezdjük a bár abbát, ami szó szerint az apja fiát jelöli. Hogy aztán Isten fiának vagy Barabásnak értik, már nem a mi dolgunk.

(Ebbe az evangéliumi epizódba eddig mindenkinek beletört a bicskája, pedig tipikusan kommunikációs észjárásra vall, mindegy, mi az eredmény: mi győztünk!)

Bell & Sebastian 2016.09.01. 19:49:08

Az lemaradt, hogy a rómaiak nem beszéltek zsidóul, így a helyes kérdésfeltevésre egyszerűen nem születhetett rossz válasz, még akkor sem, ha a hőbörgőket a papi rend rendelte az udvarba, egy népszavazásra.

Ám a rómaiak sem ettek meszet, visszaütötték a labdát pro tartalmilag, ami messziről úgy néz ki, pro forma mégis leokézták a halálbüntetést.

Utólag aztán osztozkodhatnak a felelősségen ezek hárman, a következménye eléggé közismert.

A koncepciós, ventilátorral szétterítés, azóta alapfokú lecke minden öltönyösgeci-kiképzésen.

Szindbad 2016.09.01. 19:51:07

@Bell & Sebastian: Pedig a liberalizmus valami ilyesmiről szólna.

Bell & Sebastian 2016.09.01. 20:24:13

@Szindbad: Mármint a ventilátorba szarásról? Beteg máma, hogy szíre-szóra még be is vallja?

Rozsgyi 2016.09.02. 02:24:03

@Bell & Sebastian: ez a bar abba tetszik, nem hallottam még, pedig illene a történetbe.

Wikin is felvetik modern interpretations alatt:

en.wikipedia.org/wiki/Barabbas

Tündér_Lala 2016.09.02. 07:30:42

@Herr Stacheldraht Leger: Ennyire ocska ballib panelekkel csak nevetségessé teszi magát.

Tündér_Lala 2016.09.02. 07:37:33

@Bell & Sebastian: Ha aztt kifogásolná. hogy az országgyűlés engedélyével bárkit és bármekkora tömeget betelepíthetnek a nép megkérdezése nélkül (ez pedig ugye csak pénz és hatalomtchnika, hogy rákényszerítsék őket minusz 5%) akkor még egyet is értenék.
Márpedfig van olyan tömeg, amelynek a betelepülése ellen nem emelnének szót, pedig nagyon nem kívánatos az sem, mert a hálózatot erősítené.

Tündér_Lala 2016.09.02. 07:42:58

@Robinzon Kurzor: Még mindig jobban működik az a határzár, mint a mai nappig nem létező "európai közös megoldás".

Virág et. 2016.09.02. 07:43:33

Mesés zárócikk egy mesés karrier végére...

"Szíria a második világháború óta kilenc különböző háborús és polgárháborús konfliktusnak volt részese (ebből négyben volt Izrael ellenség). "

Ezt az óriási maszatolást ... Főleg, hogy a kilencből az egyik az Öböl-háború, amikor az USA szövetségeseként jártak el. Ilyen relációban mi is benne vagyunk, voltunk pár háborúba a második világháború óta. Pl. az összes NATO-Coalition of the Willing akcióban, amit tagságunk óta indítottak a Afganisztánban, Irakban. De tessék megnézni a franciákat:

en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_France#Modern_period

A briteket:

en.wikipedia.org/wiki/List_of_conflicts_involving_the_United_Kingdom#United_Kingdom_of_Great_Britain_and_Northern_Ireland_.281922.E2.80.93present.29

De még a lengyelek is behúztak egy szép 10-12-es számot:

en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_Poland#Modern_history

A lényeg nem a háborúk száma, hanem a menekültkrízis. Szíriában ez az első olyan konfliktus, ami ilyen totális pusztulással jár és ekkora menekült-problémát okoz. Nálunk ehhez fogható csak a II. vh. volt. Meg részben talán '56.

Afganisztánhoz meg vedd hozzá a miérteket is. Egy fejlődő, nyugatiasodó országot sikerült keleti-nyugati hidegháborús beavatkozással szétverni. A tálib mozgalom sem afgán, egy pakisztáni katonai vezető alapította Pakisztánban (sokan ezért épp a pakisztáni katonai titkosszolgálathoz kötik az egész szervezetet ...), onnan vándoroltak át Afganisztánba.

"A humánusnak tűnő, ám felelőtlen, illetve az embertelennek tűnő, de felelős megközelítés ismétlődő összecsapásaival telt az elmúlt másfél évünk"

Felelős? Mi a felelős abban, hogy becsukod a kapukat? Az a legkönnyebb megközelítés. Csak épp egy a gond vele: nem oldja meg a problémát. Addig működik csak, amíg mások nem építik meg a sajátjukat. Onnantól verseny lesz, hogy ki megy el messzebbre. Ma még csak drótkerítés, holnap Kínai Nagy Fal. Aztán mi lesz? Lövészek a tetején? Mit fogsz csinálni az emberekkel, akik százezrével megmásszák? Lelövöd őket? Mert a "felelős" megoldásodnak ez a vége, ezt a vak is látja. Vagy hagyod, hogy átmenjenek, akkor lényegében semmit nem csináltál, a fal is kár volt, vagy civileket lősz halomra. Köztük gyerekeket és nőket is, nem mintha a férfiak élete kevesebbet érne. A megoldás nem itt van. És nem, nem is az örökre befogadásnál: van köztes út is a két extremitás között, ezt kéne megtalálni és ez a nyomorult népszavazás ebben nem segít.

Virág et. 2016.09.02. 07:47:34

Ez a népszavazás nem a menekülthelyzetről szól. Az EU-t nem köti, a döntés ezzel nem kerül tagállami hatáskörbe.

Ez a népszavazás arról szól, hogy erről beszéljünk és ne másról. Ennyi az egész lényege. Meg hogy mozgósítson, hogy mélyüljön az az árok. Hogy legyen mi meg ők, a permanens hideg polgárháború, ami zajlik itt onnantól kezdve, hogy a fidesz elvette az ország másik felétől a kokárdát, a "nemzeti"-szót.

Ezt az árkot ti kezdtétek el lapátolni. Szándékosan. Egy ember, egy párt politikai érdekei miatt. A népszavazás erről az árokról szól, azt mélyíti.

Tündér_Lala 2016.09.02. 08:20:46

@Virág et.: Vére egy európai megszólalás.

Jönni akarnak, hát jöjjenek. Mit tudunk csinálni ? Nem szabad csúnán nézni, ha pár éven belül 50 - 100 millióan jönnek. Különben is jogaik vannak, nem szabad alvásban zavarni őket. Ja hogy nem alszanak, hanem bobát gyártanak ? Hát nincs mit tenni.
Csak nem fogunk védekezni ? Az nem lenne PC és humánus.

Pelso.. 2016.09.02. 08:46:10

@Tündér_Lala: 200 millóan jönnek, s fele bombát gyárt. Persze a kerítésünk megállítja őket, azért építettük.

Tündér_Lala 2016.09.02. 09:01:01

@Pelso..: Elismerem, hogy túlzás, bár a népszaporulatot tekintve és a fennti hozzáállást folytatva nem lehetetlen.

Virág et. 2016.09.02. 09:12:40

@Tündér_Lala: "A megoldás nem itt van. És nem, nem is az örökre befogadásnál: van köztes út is a két extremitás között, ezt kéne megtalálni és ez a nyomorult népszavazás ebben nem segít."

hu.wikipedia.org/wiki/Analfabetizmus

Szívesen.

(egyébként csak a mandineren már vagy ötször leírtam az én javaslatomat, nem fogom hatodiknak is leírni)

Pelso.. 2016.09.02. 09:26:56

@Tündér_Lala: Amennyiben eszkalálódik a folyamat, önállóan s EU belső határain senki sem fogja távol tartani őket.

Laikus Érdeklődő 2016.09.02. 10:50:57

Kezdetben vala a Wilkommenskultur. Monda nékik: Jőjjetek és lássátok meg. Elmenének és megláták, hol lakik;
De látá az úrnő, hogy ez így nem jó, mert az Ő népszerűsége erősen csökkene vala a nemdemokrata őslakosok körében. Kitalála vala tehát az új, demokratikus jelszót: Európai Megoldás Folyamatos Keresése.

gyalog.galopp 2016.09.02. 11:13:05

@Bell & Sebastian:

Wunderwafféról jut eszembe, ha már politikus, akkor minimum két arca van, de ennyi arccal nem lesz hosszú életű, egy igazi politikusnak mindig annyi van, amennyi szükséges.
Az EU politikusok izmusoktól függetlenül rájöttek, hogy a helyzetük tarthatatlan, az elhallgatott migránsválság hamarosan bombaként fog robbanni és elsöpri őket.
Ugyanakkor be vannak kötve egy pénzügyi, gazdasági katonai tömbbe, amiből nem lehet csak úgy kilépni, mint ahogy egy tankhajó kormányát sem lehet rángatni.

Röviden, ez a wunderwaffe valójában az EU-nak kell.
Orbán ettől nem fog a menybe szállni , mint Mohamed, nekünk sem lesz egy fikarcnyit sem jobb a megélhetésünk, de egy szorosabb integrációt fog maga után vonni.
Nézzük csak, azok a tagországok, akik nemzeti önrendelkezés mellett szállnak síkra, ugyanakkor közös eus hadsereget, határőrizetet akarnak, lásd V4.
A közös hadsereg , határőrizet nem működhet szorosabb pénzügyi, gazdasági összefogás nélkül.
A migráns válság a kiskapun hozza be az EU föderációt.

Nem mellesleg a legújabb MSZP vezér fölhajtott egy korsó sört a német félanalfabéta titánnal és láss csodát, megvilágosodott, a szocik máris támogatják a kormányt.

Tündér_Lala 2016.09.02. 11:15:03

@Virág et.: Tudja ami most folyik az a szemforgatás csimboraszója.

Mi is történt ? A nyugat fellázította és felfegyverezte a csőcseléket és polgárháborút szított. Beszállva a konfliktusba szarrá bombázta a városaikat földönfutóvá téve százezreket és millókat. Egyébként haszon nélkül, mert a fefegyverzettek nem szekularizált államban gondolkodtak és gondolkodnak, hanem iszlám államberendezkedésben. (Ennyit a demokrácia exportról.)
Valakik felbíztatják a földönfutó tömeget (Középafrikától Afganisztánig egyszerre jutott eszükbe ugye, hogy jönniük kell), hogy jöjjenek ide.

Nos a nyugat rettentő módon humánus vezetői pedig szabad utat engednek, mindenféle önvédelem nélkül.
A szerencsétlenek mellett ott vannak prsze azok, akik mindezt nem nyelik le szó nélkül, hanem vissza akarnak ütni. A terrorizmus ugyanis a gerillaháború egy formája, amelyet az otthonaikat szétrombolók ellen folytatnak és amely miután areguláris haderejük nem áll meg a nyugatival szemben, kézenfekvő módon folytatnak. Az újdonság csak annyi, hogy ezeket az ellenség hátországába telepítik, miután az lehetőséget ad rá.

1. Nem kellene lépten nyomon beavatkozni az életükbe zavaros érdekek mentén (véletlenül sem azért amit mondanak).

2. Ha már megtették, akkor az a mellé b-t is kell mondani, vagyis meg kell védeni a határokat. Ha nem tesszük annak gerillaháború (terrorizmus), etnikai és kulturális konfliktusok, az ő kulturális konfliktusaiknak az importálása lesz az eredménye. Ez pedig a káosz.

A megvédés módjáról pedig annyit: a humánum területfüggő ugye ? Ott halomra lehet gyilkolni őket és gyilkoltatni egymást, az államhatalmak megszüntetésével, itt a legenyhébb kényszerítő eszköz sem megengedett, a fegyver használatról nem is beszélve. No ez az abszurd és öngyilkos politika.

Ez ellen felépni pedig, alapérdek.

Tündér_Lala 2016.09.02. 11:26:57

@gyalog.galopp: Sajnos igaz. Olyan helyzetet sikerült előállítani, hogy bármerre lépünk, az ő akaratukat teljesítjük be. Persze a közös haderő sem cselekvőképes a PC humánum betartása mellett. Ha létrejön az felszámolható és jöhet az ő igazi diktaturájuk.

gyalog.galopp 2016.09.02. 11:45:48

@Tündér_Lala:

Egyelőre nevezzük közös határőrizetnek, aminek nyilván hatékonynak kell lennie. Egy olyan közös határőrség, ahol a Kovalski tizedes többet keres Kovács őrmesternél, de ketten nem kapnak annyit mint Schultz közlegény, az biztosan nem lesz hatékony, még PC nélkül sem.

Egy közös EU hadsereg pedig konkurenciát jelentene a NATO-nak. A görögök nem a az amcsi tankokból vásárolnának be, hanem pl. egy német-francia típusból, stb.
A permanens Közel-Keleti háborúskodás piszok jól jön az amcsi hadiiparnak, migrációval együtt. Az EU ebbe belerokkan, ez viszont jól jön az amcsi pénzügyi szektornak. ( lásd vegyen fel az EU hitelt )

Az EU pénzügyi, katonai, gazdasági csapdába került, a politikusok ezt soha nem fogják kimondani, nyíltan semmit nem fognak csinálni, trükközéssel próbálkoznak.

Tündér_Lala 2016.09.02. 12:11:10

@gyalog.galopp: Kimondani tényleg nem lehet. Védekezni PC, humánum őrület nélkül azért lehet. Ők sem tesznek másként.

Bell & Sebastian 2016.09.02. 12:48:44

@Tündér_Lala: A foglalkozás máris elérte célját, mert ugyan még egy egész hónap van hátra, de a nyugati média már napi rendszerességgel hempergeti a porban Magyarországot, és nem Ovit, ezért a szavazásért.

Ma hangzott el a legkedvesebb neolibsi ellenérvem:
- Könnyű nekik, hiszen náluk alig vannak menekültek!

A hímnős gyíkbőr tarisznyás nagyon is jól tudja, hogyan működik a neolibsi média, mikor hordozzák körbe a véres kardot és ki indítja el az úttörők hírláncát. Nagyjából a Bayer -ügy volt a tesztje.

Én azt kifogásolom, hogy bár mehetünk ordítozni a helytartó udvarába, a végeredményre ez semmilyen kihatással nincs. Nekünk is ugyanaz a problémánk, mint a németeknek, de mi legalább nem tettünk semmit.

Bell & Sebastian 2016.09.02. 13:00:42

@gyalog.galopp: Nincsen ez még lefutva, éppen most nyitottak össztüzet Merkelre a saját honfitársai, a liberális média által biztosított fórumokon.

Ha a TTIP -t lehúzták a vécén, már csak a Maki majmot kell kicserélni például Donaldra és máris jöhet a kijózanodás.z a baj, hogy ez a külföldön megvívott szabadságharcolás csak elmélyítette a saját bajainkat, de messzi még a messzi, míg a harminckettő bizony már csak tizenkettő.

Amíg a Conducator kavarja a brüsszeli kakaót, otthon minden az ebek harmincadján. A lemaradásunk a döglődő Nyugattól egyre csak nő. Erre nem lehet gombot varrni.

Tündér_Lala 2016.09.02. 13:05:50

@Bell & Sebastian: Én azt kifogásolom, hogy bár mehetünk ordítozni a helytartó udvarába, a végeredményre ez semmilyen kihatással nincs. Nekünk is ugyanaz a problémánk, mint a németeknek, de mi legalább nem tettünk semmit.

Bocs, de valamit mégiscsak tettünk, itt alig vannak migránsok.
A többi népet is meg lehet kérdezni (ettől félnek leginkább a vezetők), akarnak-e migránsokat. Aki még mindig akar, annak lelke rajta, de ne akarja visszosztani.

gyalog.galopp 2016.09.02. 14:57:15

@Bell & Sebastian: @Tündér_Lala:

Ez egy több ismeretlenes egyenlet, ember nincs, aki most tudja a megoldást.

Bell & Sebastian 2016.09.02. 17:40:41

@Tündér_Lala: Öö.., és ami a befulladást okozza, azt megszereltük? Nem tetézték a bajt - ez is valami. Ennek kellene örülnöm? Na ne má...

Bell & Sebastian 2016.09.02. 17:42:10

@gyalog.galopp: Hogyan is van a mondás? A cél nemes, a szándék tiszta?

gyalog.galopp 2016.09.02. 19:20:22

@Bell & Sebastian:

van egy másik.
Keresd a nőt!
Ha a nőt nem találod keresd a pénzt, ott lesz a nő is.

Bell & Sebastian 2016.09.02. 19:41:01

@Tündér_Lala: Én biztosan nem akarok fekete varjakat látni az utcán, amint terelgeti őket hűs legelőre pásztoruk. Marhára nem hiányoznak az egyre több cigó és egyéb, körmönfont kisebbség mellé - Magyarországon.

Itt és ezek még csak most kezdik lemerülést, előbb adókat emelnek, majd eltűnik a 14. havi fizetés, utána a 13. havi, majd még valamicske, míg le nem rohadnak a mi színvonalunkra, ha nagyon kapkodnak, ez legalább negyven év.

Nem fogom kivárni, elhiheti.

Bell & Sebastian 2016.09.02. 19:43:47

@gyalog.galopp: Napi hatmilliárdért igazán elhúzhatja egyszer a prímás is a nótámat, az alumínium ceglédi kannát és leveseskanalakat már hallgattam eleget.

Herr Stacheldraht Leger 2016.09.02. 23:20:08

@Tündér_Lala:

(rágyújt egy szivarra)

ballibázás?

(pöfékel fél szemmel hunyorítva)

ennyi?

(hátradőlve kifújja füstöt, elégedetten csettint)

jean, hozhat még egy üveg pezsgőt, ezek már csak makognak. a szívcsakra hamarosan méltó helyére kerül az illuminátus szentélyben!

(sátáni kacaj visszhangzik)

Szindbad 2016.09.03. 08:12:53

@Bell & Sebastian: Arról, hogy ne hagyjuk, hogy Orbán és a rokonsága a fejünkre nőjjön.

maroz 2016.09.03. 08:56:17

@Szindbad: Mit takar ebben az esetben a tobbesszam? Te, a Gyula meg az Otto?

Olyan kibaszott izgalmas lesz, amikor ti nem hagyjatok, hogy Orban a fejetekre nojon: egy ropke pillanat erejeig kihuzzatok a fejeteket valamelyik multitokes seggebol, felmutatjatok Orbannak, kukkmal, Viktorka, erre nem fogsz te ranoni, majd lenduletbol vissza is dugjatok, adamcsutkaig.

Bell & Sebastian 2016.09.03. 11:42:10

@Herr Stacheldraht Leger: Simán el tudom képzelni, hogy nem fizetett a megrendelő, mert pariban van a tartozás és követelés.

No, innen szép nyerni a magyar, teljesen és mindentől független bíróságon. Ha eljut hatodfokra, addig elkölt még egyszer ugyanennyit és végén megnyeri egy doboz gyufa árát.

Bell & Sebastian 2016.09.03. 11:44:45

@Szindbad: Való igaz, hogy a cigánybarokk ízlés minden téren terjed, legújabban Arábiában, az öltözködés terén.
süti beállítások módosítása