Arabok a spájzban
2016. augusztus 30. írta: Stumpf András

Arabok a spájzban

pest_torok.jpg

Forog a fejemben egy kérdés. Hetek óta. Tegnap, amikor jött a hír, hogy muszlim központ alakulgat a budapesti Gutenberg téren, megint eszembe jutott. 

A kis hír önmagában persze nem lenne túl érdekes, még akkor sem, ha az épülő, imaházas muszlim kultúrközpont éppen átellenben van a rabbiképzővel. Pikáns helyszínválasztás, mi tagadás, de bizony hiába tiltakozik a zsidó egyetem és követeli a belügytől a helyzet megoldását. A helyzet bizony az, hogy az iszlám a nagy világvallások egyike, itthon is szabadon gyakorolható. Alkotmányosan tehát aligha lehet belekötni, ha imaházakat gründolnak az itt lévő vagy itt élő muszlimok. Ma is imaházakban gyakorolják a hitüket a fővárosban.

Gyakorolhatnák persze nagymecsetekben is: tavaly áprilisban még az volt a terv. Gigantikus kőbányai mecset. A magyar kormány akkor még egyáltalán nem volt ellenezte a dolgot, Orbán Viktor például így magyarázta, miért lehet szükség az építményre:

„Magyarországon nagyon sok fizetős külföldi diák van. Ez nemcsak Budapestnek a kérdése, hanem más, vidéki egyetemi városoké is. Ezek a diákok elég komoly összeget fizetnek azért, hogy Magyarországon tanulhassanak. A problémájuk – ezek vallásos diákok, akik az arab világból jönnek –, hogy nincsen hely, ahol a vallásukat tudják gyakorolni. Ez az a kérdés, amivel foglalkozni kell.”

Elvileg tehát a törökök építették volna fel a mecsetet, ami – függetlenül attól, hogy én egyáltalán nem támogatom mecsetek építését Budapesten – még mindig a kisebbik rossz volt. Annál legalábbis jobb, mintha a szaúdiak finanszíroznának ilyet nálunk (a törökök és szaúdiak balkáni- és most már láthatóan tovább is terjedő nyomulásáról itt írtunk).

A törököknél ugyanis létezik az állam által finanszírozott és kontrollált egyház. A Diyanet nevében hivatal ugyan, mindenesetre onnan határozzák meg még azt is, miről szóljon az imámok pénteki khutbája. A szélsőséges dzsihadistáknak tehát nem nagyon osztanak lapot a török mecsetek környékén, s akár nemzetbiztonságilag is indokolható lett volna egy budapesti nagymecset: nyilván könnyebb figyelemmel kísérni a folyamatokat, ha egy központi helyet kell sasolni, mintha sok kicsit, szerte a városban.

A mecset mindenesetre nem valósult meg: a törököknek jobb dolguk is akadt, például Európa zsarolása a migránsokkal, puccsleverés és megtorlás. A magyar kormány meg nyilván rájött, hogy furán venné ki magát, ha most kezdenének minaretek nőni a szent kőbányai anyaföldből – épp amikor Orbán Viktor migrációs válságkezelőként készül bevonulni a történelembe, miközben azzal érvel: nem akarunk idegen kultúrájú, vallású népek nagy tömegeivel együtt élni. 

Meg amikor terrorveszélyről plakátol, szintén a muszlim migránsok apropóján.

Félreértés ne essék: az ellenőrizetlenül beözönlő tömegek valóban magukban hordozták a veszélyt. Konkrétabban: a terroristákat.

Van itt azonban egy kis bökkenő. 

Az a bizonyos kérdés, amely nem hagy nyugodni. Így szól:

Hiteles és felelősségteljes a kormány muszlim terror elleni küzdelme, ha egyszer épp ebben az időszakban vásárolják fel arab üzletemberek a fél belvárost a legmagasabb kormánykörök támogatását élvezve?

A folyamat ugyanis már két éve elkezdődött: a Heti Válasz számolt be róla 2014 nyarán, hogy a közvélekedéssel ellentétben egyáltalán nem „a zsidók”, nem izraeliek „vásárolják fel” Magyarországot. Hanem arabok. Akkor a dohai uralkodócsalád egyik tagja, Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani volt katari miniszterelnök szerezte meg az Andrássy úton az Operával szemközti, egykori Balettintézetet, vagyis a Lechner Ödön tervezte Drechsler-palotát, továbbá az Egyesült Arab Emírségek egyik szupergazdagja, Khalaf Al Habtoor lett az InterContinental Budapest tulajdonosa. 

Tavaly decemberben aztán egy bizonyos Khadem Al Qubaisi is terjeszkedni kezdett - ezt már idén derítette ki Bódis kolléga. Cikke szerint Al Qubaisi tavalyig az Egyesült Arab Emírségek központi energetikai konszernjének vezére volt, most meg többek között a Ferenciek terén található ikonikus Párisi udvar tulaja lehet.  

Beindult aztán hazánkban egy szaúdi mágnás is: Ghaith Pharaon. Egy rakás céget hozott létre, ezek egyike vette meg a seregélyesi Zichy-Hadik-kastélyt, de idén megvette a volt Postabank-székházat is egy Orbán Viktor vejéhez, Tiborcz Istvánhoz és Adnan Polat török gigavállalkozóhoz köthető társaságtól, plusz szemet vetett a Nemzetgazdasági Minisztériummal szomszédos ingatlanra is. (Ebből is luxusszálló lenne.)

Cuki adalék, hogy a Forbes magazin 2008-ban a világ tíz legkeresettebb fehérgallérosa közé sorolta az amerikai pénzintézetek bedöntése miatt sokáig az FBI által is körözött Pharaont; az meg különösen, hogy egy 2002-es francia parlamenti jelentés úgy írja körül a figurát, mint aki kapcsolatban áll a terrorszervezetek az Al-Kaida által is használt iszlám pénzügyi hálózattal, a Hawalával.

Még frissebb hír, hogy a már említett balettintézetes katariak beszálltak a Kopaszi-gát ingatlanprojektbe is: nem más, mint Garancsi István, Orbán Viktor egyik legkedveltebb „nemzeti nagytőkése” mellé.

*

Nyilván szó sincs arról, hogy minden arab terrorista lenne, vagy minden arab üzletember terroristák támogatója. Arra azonban, hogy van lényegi összefüggés az iszlám gazdasági tanítása és gyakorlata, valamint a dzsihadisták finanszírozása között, Abdesszamad Belhadzs mutatott rá a Mandinernek a minap. Így:

„Az erkölcsi gazdaság egymással összefüggő vallási és gazdasági előfeltevéseken alapul. Leegyszerűsítve: ha van pénz, az a vallás miatt van, és ahol jelen van a vallás az pénzt is hoz majd, mégpedig a vallási előírások szerinti újraelosztás révén. Az iszlám szerint a földi javakkal kizárólag Isten rendelkezik, s amikor ő ezt az embernek adja, cserébe azt várja, hogy az ember a vagyonát »Allah ügyének szentelje«. Az egyedül érvényes törvény, a saría előírja, hogy a javakat a vallás szolgálatába kell állítani, tehát a felette való rendelkezést az iszlám törvény szabályozza. A hívő számára a vagyon megadatik (Istentől), nem pedig a munka gyümölcse. Minél több van a birtokában, annál inkább meggyőződése, hogy vissza kell adnia Istennek adományok formájában a mecset számára, misszionálásra, el kell mennie a zarándoklatra, támogatnia kell a dzsihádot.”

Tudta? - tehetném föl most én a kérdést a kormánynak. Kék plakátra festve, akár. Belhadzs esetében ugyanis korántsem valami összeesküvés-elméletes félbolondról van szó, hanem területének elismert kutatójáról.

Ha nem a levegőbe beszél, akkor talán mégsem a legjobb ötlet az arab terjeszkedés elősegítése - még ha az egy-két kiválasztott kormányfő-közeli machernak bizonyára rendkívül jövedelmező is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr7111661666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hacsaturján 2016.08.30. 11:24:35

mostan akkor mekkérdem a lényegbe vágót, hogy ez a budaházi akkor mostan muzulmán-é terroristaként, avagy terrorista-é csak úgy, illetve hány éves a kapitány, mer abszolút nem tudok kiigazodni a nagy hovatovábban.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2016.08.30. 12:19:55

faszfejű, azért jöhet az arab tőke, hogy ne legyen terror.
egyébként meg a liberális puhapöcsűségbe belepistult kereszténység helyett jöjjön csak az iszlám. és ez a helyes iszlamizáció, jöjjön az elit, aztán hozza a maga által kiválogatott talpasokat. ne soros tömege jöjjön.

annamanna 2016.08.30. 13:16:35

@jose maria padilla: "Nincs egyetértés abban, hogy a keresztények a Könyv Népeihez tartoznak vagy sokistenhívők. Tehát, ha a Könyv Népeihez tartozónak tekintjük őket, akkor…három lehetőséget adunk nekik. Kérem, értse meg, amit mondok! Ha sokistenhívőknek tekintjük őket, akkor harcolunk ellenük, miután felajánlottuk nekik, hogy válasszák az iszlámot. De azután harcolunk ellenük, a nőiket rabszolgává tesszük és leromboljuk a templomaikat. Hallja meg az egész világ! EZ AZ ISZLÁM! Nincs kétféle iszlám, nem lehet válogatni benne, nem kell a képmutatás! Értse meg az iszlám jelentését!" www.vilaglato.info/mit-fognak-tenni-a-muzulmanok-ha-mar-eleg-erosek-lesznek/

GNDL 2016.08.30. 13:29:10

Nagyszerű, észrevetted az egyik látványos ellentmondást a Fidesz kommunikációja és cselekvése közt.

Van még pár száz ilyen, ajánlanám elsősorban a „magas szintű szakképzési rendszer létrehozása”, a „gazdaság versenyképességének megteremtése” és a „családok támogatása” kampányszlogenek és ezekkel kapcsolatos valós intézkedések közti ellentmondásokat, ezek az igazán bicskanyitogató témák.

További jó szórakozást a „felfedezéshez”... :)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2016.08.30. 14:34:39

Ez itt egy működő muszlim mecset Pécsen:

hu.wikipedia.org/wiki/Jakov%C3%A1li_Hassz%C3%A1n_dzs%C3%A1mija

Ez meg egy működő muszlim mecset Budapesten:
iszlam.com/kapcsolat/item/1932-budapest-mecset

Lehetne a gittrágást abbahagyni?

chrisred 2016.08.30. 14:49:19

Nincs itt ellentmondás, a kormány teljesen következetes. A gazdag muszlimokat kedveli, az a muszlim meg, akinek nincs semmije, az annyit is ér. Mint a magyaroknál. Csak a magyarok esetében (egyelőre még) a szegények szavazataira is szükség van a hatalom megtartásához, ezért a zsigeri megvetést palástolják. A muszlimoknál ilyen probléma nincs, taposhatják őket kedvükre, ha nincs semmije és kiszolgáltatott.

2016.08.30. 14:55:36

@chrisred: Ami nagyjából rendben is van. A szegény muszlim segélyért jönne Európába. Aztán mikor elfogyott a segély, akkor kiábrándul és jönnek a következmények. A gazdag meg pénzt hoz és nem balhézni jön. Dióhéjban ennyi.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.08.30. 15:02:18

@jose maria padilla: Eddig azt hittem, hogy fidesztroll vagy, az alpáribb fajtából... de ezután most mr nem is biztos, csak, hogy troll vagy.

we dont want arabs here..So what 2016.08.30. 15:07:41

a libtrolloknak: az hogy valaki Arab és muszlim, és befektet Budapest városában, nem jelenti azt hogy idejön 1 millió rokonával, és megváltoztatja az etnikai , kulturális, vallási térképünket. Miért olyan nehéz ezt a bl-lib oldalon megérteni?

Miért olyan nehéz megérteni hogy az EU-val nem az a bajunk hogy van, az hogy lehet jobban csinálni, öngyilkosság nélkül is. Miért olyan nehéz ezt felfogni? :)

vénkujon 2016.08.30. 15:09:33

@we dont want arabs here..So what: hát persze volt a rossz komcsi, meg a "mi komcsink", mostmeg vannak a rossz arabok meg a jó arabok.:)

chrisred 2016.08.30. 15:10:54

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: És nekünk, magyaroknak mi közünk hozzá? A kormány itt nem ad segélyt se magyarnak, se migránsnak, legfeljebb a külföldön élő kettős állampolgároknak. Hogy más országban a muszlimok mit csinálnak, a mi sorsunkon nem változtat semmit.

vénkujon 2016.08.30. 15:15:33

@jose maria padilla: +a gyapjas alakváltókat sem nézzük jó szemmel

vizipipa 2016.08.30. 15:44:47

Pharaon - Polat, arab - török szál, csak érdeklődőknek!

A török meló - Adnan Polat és az Orbán család üzletei
magyarnarancs.hu/belpol/a-torok-melo-99539

Pelso.. 2016.08.30. 15:46:54

@chrisred: A vagyon nélküli migráns, menekült, muszlim stb. egyetlen, de jelentős hibával rendelkezik: nem tud/akar letelepedési kötvényt venni.

@jose maria padilla: Leszedted már a tükröt a fürdődben?:)

2016.08.30. 16:42:20

@chrisred: Engem például érdekel, hogy jönnek -e Németországba meg Ausztriába, mivel gyakran járok arra és nem hiányzanak. És ha most "NEM"-mel szavazok, akkor legalább kifejeztem az ellenérzésemet a dologgal szemben. Ezen túlmenően remélem, sikeres lesz a szavazás, mert akkor nagyobb nyomatékkal lehet rá hivatkozni. Azt is remélem, hogy a V4-ekhez hasonlóan mások is erre az álláspontra jutnak. De főleg azt remélem, hogy Merkel megbukik a következő választáson.

Az Únió problémáit határokon belül kellene megoldani, saját szaporulattal, saját munkaerővel, nem pedig problémaimporttal.

Úgy őszintén.... nem lenne egyszerűbb meghívni egy mondjuk spanyol munkanélküli fiatalt Németországba, ha annyira égető a munkaerőhiány?
Az legalább Európában szocializálódott és valószínűleg TÉNYLEG beszél angolul és nem csak annyit tud, hogy "frídom; hjúmen rájtsz; áj em szírian valamint gimmi tö máni end sát dö fák áp"....

Bell & Sebastian 2016.08.30. 16:43:32

Az Egyesített Vajdák elvtárs erdélyi -jellegű (mert nem az) taktikázásáról nekem csak az jut az eszembe, hogy nem véletlenül lesnek be az osztrák határőrök a magyar autókba, mi mellett Bakondi bődületes számú látogatóról beszél, akik valahogyan csak bediffundálnak a Falon, hogy utána köddé váljanak a Kárpátok Lavórjában.

Meg az is, hogy már megint úgy átbasznak, mint szart a palánkon.

Bell & Sebastian 2016.08.30. 16:52:26

@bbjnick: Szerintem most a családot is lerohanják, mert (például) hogy a túróba kodifikálják a többnejűséget vagy gyermekházasságot Európában, ha nincsen se nyilvántartás se megkülönböztetés?

(Kiegészítés a posztja alá tett, tudálékos és zagyva, egykori megjegyzésemhez.)

csakférfi 2016.08.30. 17:25:36

@csi: Pedig ugy emlékszem voltak jó "meglátásaid".
kommentjeid.
mellesleg én is ezen a "ponton " tartok.
Semmi értelmét ,s jelét nem látom a kommenteknek .
A politika egyre eldurvultabb.Értsd hazudozás.manipulálás. stb.
változnak a "dolgok".egyre .....rosszabb!Köszönhetően "vezírünk" állandó harci kedvének,retorikájának.
mellesleg ugyan mondja már meg nekem valaki hogy ha nem lenne ez a "migráns" válság.A schengeni határokon hány rosszándékú "arab terrorista" érkezhetne.
Lásd amerikaiaknál még pilótaképzést is kaphattak.
tehát akkor mire ez a naaagymigráns cikk-cakk?

chrisred 2016.08.30. 17:37:20

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: Oké, elfogadható, ha valakinek személyes okokból a németországi és ausztriai társadalmi problémák egyenrangúak a magyarországival.

Merkel bukását 2011 óta várom, amióta sunyin falazott Európai Néppártos elvtársának, miközben az lebontotta a jogállam maradékát Magyarországon. Azóta folyamatosan játsszák a jó rendőr, rossz rendőr párost a világ nyilvánossága előtt, de azért nagyon össze vannak nőve.

A spanyolok folyamatos és állandó meghívóval rendelkeznek az EU összes tagállamába, akár dolgozni, akár tanulni akarnak. De hát nem úgy néz ki, hogy egy ottani munkanélkülinek nagyon bejönne ez a verzió, amit felvázoltál. (Tisztelet a kivételnek, mert biztos van olyan is.)

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.30. 17:53:28

ajjaj stumpfi boj minnyá a szőnyeg szélére állhat, a sivatagi biznisz családi biznisz:

index.hu/belfold/2016/08/30/orban_rahel_kepviselte_a_magyar_allamot_egy_kulfoldi_energiapolitikai_targyalason/

bár meglehet csak a lámpabolt nem megy most olyan jól és a tibigyerek eladta a rasit 2 puputeve meg egy kanna benzinért

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.30. 18:02:13

@chrisred: amíg olcsón termel a merci és jó áron szabadul a lidli a raktáron maradt cuccaitól, ez nem is fog változni. max lesz 1-2 kutatói ösztöndíj a fazék mellől kiesett progressziónak, meg néha sulci bácsinak engedélyezik, hogy odamondogasson az ep-ben, ennyi. hja kérem, a sült galamb nem tanult meg repülni, meg kéne szólítani valahogy a választókat, ó borzalom...

2016.08.30. 18:17:50

@chrisred: "
A spanyolok folyamatos és állandó meghívóval rendelkeznek az EU összes tagállamába, akár dolgozni, akár tanulni akarnak. De hát nem úgy néz ki, hogy egy ottani munkanélkülinek nagyon bejönne ez a verzió, amit felvázoltál. (Tisztelet a kivételnek, mert biztos van olyan is.)"

Ha ez igaz, akkor változtatni kellene a népesedési politikán és saját ívással feltölteni Németországot (meg mást is) - a németeknek gondolom nem okozna anyagi gondot, hogy a családtámogatást megturbózzák.... (főleg, hogy akkor az integrációra szánt összegeket is ebbe önthetnék).

Voznyák Pista2 2016.08.30. 18:36:40

Idejön az arab, hozza a milliárdjait, és megvesz egy ingatlant.
Jön a migri, hozza a telóját, és szociális ellátásért folyamodik.
Érzitek a különbséget nem ?

De egy másik szemszögből.
Jött a rendszerváltást megelőző és követő spontán privatizáció, a volt MSZMP káderek közül legtöbben továbbra is a cégek menedzsmentjében maradtak, a céget gallyra vágták, hogy az olcsóbban átjátszható legyen, aztán nem milliárdokért, hanem pár millióért adták el valami multinak, aki persze rögtön bezárta az üzemet.
Hát tudjátok mit ? Akkor már inkább az arabok tolják ide a lét.

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.30. 18:44:04

@Voznyák Pista2: óóó igen, van egy luxusingatlan, amit a zemberek pénzén jó drágán visszaállamosítanak, majd áron alul megkapja a finessz haver, majd továbbadja a sejknek és zsebrevágja az extraprofitot. mutyi egy szál se, ismét győzött a nemzet, kac-kac-kac

DoctorMorreau 2016.08.30. 19:43:14

@jose maria padilla:

Beteg vagy... Az iszlám mindent lebombázna itt, katasztrófa lenne.

BéLóg 2016.08.30. 19:47:55

Édes Allahom (sic)!
Hát tényleg ennyire hülyének tetszik lenni? Egyenlőségjelet tenni a milliárdos (véletlen éppen muszlim vallású) nagytőkés és az Allahverte semmire tekintettel nem lévő, agymosott, ostoba, pokolravaló (szintén muszlim vallású) terrorista között?

Komolyan mondom, vannak emberek akik valamiféle pénzért képesek agyevő amőbát telepíteni a fejükbe meg krakagyíl kábszert enni, csak hogy elég OSTOBÁK legyenek ahhoz, hogy egy ilyen cikket megírjanak!

BéLóg 2016.08.30. 19:54:58

Ja, még egy.
A milliárdos arabok IS isznak, kábítóznak, kurválkodnak, utaznak, élnek, alkotnak, építenek, támogatnak, mecénáskodnak, finanszíroznak, jótékonykodnak, lopnak, csalnak, építenek, sportolnak, szeretnek, ....,satöbbi, satöbbi, satöbbi.
Ahogy a világ ÖSSZES más milliárdosa is teszi.

Emellett van olyan nemmuszlim milliárdos aki több kárt okoz mint tízezer terrorista, ugyanakkor még a binláden családjában is csak egy fekete bárány akadt.

Lucifer Morningstar 2016.08.30. 20:11:43

Mi a probléma?
A fidesskommunisták simán beveszik, hogy az ő kommunistájuk jó kommunista bezzeg a másik kommunista az rossz kommunista.

Most majd lesz jó iszlám terrorista, meg rossz iszlám terrorista.

Az agymosott narancskomcsinak mindegy, csak legyen hely estére a nyelvének, a többi nem érdekli.

Lucifer Morningstar 2016.08.30. 20:13:10

Anno Carlos is itt élt pár évig, toncsika már elkezdte az előkészítést, hogy az iszlám terroristák beköltözhessenek Magyarországra.

élhetetlen 2016.08.30. 20:25:51

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: „A gazdag meg pénzt hoz”. Kormánytól függetlenül, x éve is azt mondtam, hogy ha nem eladják az épületeket a Mekinek, csak bérbe adják 20 évre, ugyanígy berendezkedett volna, és megérte volna neki. Ha most a Párisi udvart bérbe adják húsz évre, az is megérte volna az arabnak, de húsz év múlva is lenne Párisi udvarunk. A Tesco jött, befektetett, és a fél ország károg, hogy kiviszi a hasznot. Az arab is ki fogja vinni, és lehet, hogy az unokád, vagy másé, már a lábát sem teheti be oda. Ez az országnak nem jó, legfeljebb annak, aki részesült a „szuper” üzletkötésből. Letelepedési kötvény. Ha én kölcsön kérek valakitől, és kapok, akkor nem azt mondom, hogy mekkora bevételem keletkezett, hanem, hogy mennyi adósságom. Most ne foglalkozzunk az közvetítői jutalékokkal, amiből nem az államnak van haszna. Dióhéjban ennyi.

élhetetlen 2016.08.30. 20:37:26

@BéLóg: „Egyenlőségjelet tenni a milliárdos (véletlen éppen muszlim vallású) nagytőkés és az Allahverte semmire tekintettel nem lévő, agymosott, ostoba, pokolravaló (szintén muszlim vallású) terrorista között?”. Azt hiszem, az agyevő amőbák a te fejedben vannak. Ha a muszlim vallástól kell félni, akkor miből gondolod, hogy a pénzes kevésbé veszélyes, mint a nincstelen? Ha a hite és a beállítottsága erre inspirálja, akkor csak annyi a különbség, hogy a gazdag nem sk. cselekszik, hanem megveszi a vele egyetértő nincstelent. Egyetlen nagyfőnök sem gyilkol saját kezűleg!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.08.30. 20:43:45

Tekintsünk el attól, hogy ez az ostobán kötekező félremagyarázás csak a szokásos orbánozási kvóta eleme. De Orbán már minimum fél éve elmondta, hogy tiszteli az iszlám vallást, mint vallást, és szeretne a muszlim elöljárókkal közösen tenni azért, hogy az országra rontókat és a terroristákat az emberek ne magával a iszlámmal azonosítsák. Az üzletet hozó gazdag arabokat miért kellene elkergetni? Az USA, ahol rengetegen rühelik az arabokat, évtizedek óta virágzó kapcsolatokat ápol az összes arab országgal. Hol az a virág, hogy sok olajat kapnak, hol pedig az, hogy fegyvereket adnak el nekik, esetleg használnak el rajtuk.

Nagyon szakállas már az a szöveg, hogy ha az egyik arabot nem szeretjük, akkor a másikat miért igen. Például mert a másik nem akar ideköltözni, hogy segélyből éldegéljen. Tényleg nem világos ez a meghatározás?

2016.08.30. 20:54:23

Errefelé elég sok, önmagát kereszténynek valló főleg férfi, sokkal inkább muszlim, mint sem keresztény. Ami a nőiket és feleségüket illeti, pont ugyan úgy viselkednek azzal a különbséggel, hogy a kereszténységben a többnejűség tiltott, míg az araboknál nem az. Ezeket meg a nőveréseket irigylik a keresztény férfiak az araboktól.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.08.30. 20:55:19

"Orbán Viktor ... azzal érvel: nem akarunk idegen kultúrájú, vallású népek nagy tömegeivel együtt élni. "

NAGY TÖMEGEIVEL. Melyik szó nem érthető?

@élhetetlen: "Ha a muszlim vallástól kell félni"

Orbán ezt mondta volna?

"Ha a hite és a beállítottsága erre inspirálja"

1995-ben Tokióban emberek haltak meg, több százan sérültek meg egy terrorista akcióban, amelynek fő kitervelője Krisztusnak nevezte magát. A reformátusok, szombatisták, baptisták, mormonok lényegében mind keresztények. Melyiküket tekinted a keresztény hit képviselőjének?

GNDL 2016.08.30. 22:37:03

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: „szegény muszlim segélyért jönne Európába”

@Voznyák Pista2: „Jön a migri, hozza a telóját, és szociális ellátásért folyamodik.”

Ti tulajdonképpen a magyarországi, jelenleg is létező szocializmusból indultok ki, amelyben az állam léhűtők és ingyenélők millióit tartja el, hol közmunkával hivatásossá tett munkanélkülieket, hol a rekord bürokráciát hizlalandó közalkalmazotti státuszban valamilyen közigazgatási gittegyletben, hol családi pótlékkal, családi adókedvezménynek nevezett szocialista osztogatással, gyessel, rezsiharccal, meg ilyesféle nyalánkságokkal...

Holott Nyugat-Európában ez egyáltalán nem egy bevett dolog, arrafelé nem lehet évtizedekig kádárista faszverésből és állami osztogatásból eléldegélni, a szociális segélyeket konkrétan elég keményen szűrik („van két kezed, két lábad, nincs semmi fogyatékosságod tehát tudsz dolgozni menj is anyádba”), és a szociális segélyekre jogosultak helyzetét pár havonta, negyedévenként, legfeljebb félévenként ellenőrzik. Nyugat-Európában dolgozni kell a segélyért, jogosultságot kel szerezni, azért mert te nyugdíjas/családos/cigány/fideszes vagy, nem automatikus belépő az állam csöcseinek szopogatásához...

Szóval tényleg rátok férne, ha kicsit szélesítenétek a látkörötöket, azzal hogy felmondjátok ezeket a rasszista szlogeneket teszitek nyilvánvalóvá, hogy lövésetek sincs mi a faszról beszéltek... :D

Yorik 2016.08.30. 22:38:31

Legalább a magyar átírást képes lenne használni az arab nevekre ez a magát művelt nemzethy újságírónak képzelő bértollnok.

Imrebá 2016.08.30. 22:40:30

"Orbán Viktor például így magyarázta, miért lehet szükség az építményre:"

András, András. Mámeg nem értette meg a mondatot.
Dehogyis azt magyarázta, hogy köll építmény.
Foglalkozni kell a kérdéssel - ezt mondta.
És ez nem ugyanaz.
Foglalkozni sokféleképpen lehet egy kérdéssel.
Sátorban talán nem lehet imádkozni?
Kadhafi elnök úrnak is jó volt a sátor, legyen jó nekik is.
Vagy szedjék a ...

annamanna 2016.08.31. 04:40:04

@Herr Stacheldraht Leger: Nem adhatta el, ha úgy volt beállítva, hogy ő az apja (mármint a saját apja) felesége.
Vagy utólagos helyreigazítást kellett volna kérniük, és tiltakozniuk az ellen, hogy Ráhelt az apja feleségének nevezzék; vagy eleve nem kellett volna ilyen hazugsággal előállni, mert a vérfertőzéssel még viccelni sem volna szabad, legalábbis, ha valakik európainak és kereszténynek nevezik magukat, akik még a pápánál is jártak, ugyebár. Az incesztus köztörvényes bűncselekmény és átok. Ezzel nem lehet viccelni, komolyan nem értem, hogy csúszhatott be egy ilyen baki, és ki találhatta ki azt a hajmeresztő őrültséget, hogy Ráhelt a saját apja feleségének nevezzék. Ide kéne most egy kis bayeri tiráda.

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.31. 05:03:56

@annamanna:

nem muszály game of thrones dimenzióba helyezni, meglehet az van a dolog mögött, hogy még mindig kezdő szinten makog angolul a királykisasszonyka, volt ez már így: cink.hu/orban-rahel-fontos-zsemlet-jatszik-a-kempinski-hotelben-1690994826 . héló, ájm izé, prájm minister dóter, vagy donut, veri important, no. a tanárai sosem merték kiigazítani, ilyesmitől apucikája is idegrohamot kap.

egyébként teljesen hihető a magánút sztori, én is mindig beugrok az energetikai miniszterhez a strandolás előtt.

chrisred 2016.08.31. 05:12:43

@Androsz: Mindig katartikus élmény bepillantani a NER gondolkodásába. Tehát a muszlim, ha tele van a bukszája (ami véletlenül sem az ő érdeme, egyszerűen örökölt egy bazi nagy sivatagot, ami alatt olajat találtak), idejöhet, és bármit megkaphat, amit megkíván: magyar földet, műemléket, nőt, gyereket? Tehát az orbáni duplagondol szerint a "nem adjuk a magyar lányokat, asszonyokat" lényegében azt jelentette: nem adjuk őket ingyen, ha jó pénzt is kaphatunk értük? Ahogy a viccben van, lényegében csak az áron vitatkozott?

Ellenben az a muszlim, aki azért földönfutó, mert a gazdag muszlim által támogatott, felfegyverzett és ideológiai alapon agymosott bűnözők bandái lerombolták a házát és kinyírták a családját, idejön, és csak vendégként kis helyet kér a sarokban, amíg a hazájában végre valaki patkányirtást nem rendez - nos neki csak annyi jár, hogy tágulj innen, paraszt, vagy jön a verés?

Feltételezem, hogy akkor az azeri baltás is lényegében fizetett szolgáltatásként kapta a magyar államtól, hogy büntetlenül agyoncsaphatta az örményt - ha azonban pechjére olyan országból jön, ami nincs olyan jól eleresztve olaj- és gázmezőkkel, rárohadt volna a lakat.

chrisred 2016.08.31. 05:15:46

@Herr Stacheldraht Leger: "egyébként teljesen hihető a magánút sztori, én is mindig beugrok az energetikai miniszterhez a strandolás előtt."

Főleg egy kéthónapos baba anyukájaként.

chrisred 2016.08.31. 05:17:32

@chrisred: Ja, ez nem most volt, oké...

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.31. 05:18:59

@chrisred: jut eszembe, azokon az olajban gazdag sejkeken miért nem jut eszébe a progressziónak soha, de soha számonkérni, miért is nem segítenek hittestvéreiken? arrafelé hely van, pénz van, helyi konyha és vallás stimmel. mégis ajrópának kínálgatják a kötelező vendégszeretet.

chrisred 2016.08.31. 05:26:17

@Herr Stacheldraht Leger: Nekik az igazi hittestvéreik azok, akik azt mondják, 47 ezer forintból is meg lehet élni. Ennek az olajsejk verziója: vallási fanatikusok rabszolgájaként is meg lehet élni.

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.31. 05:58:11

@chrisred: még mindig hiányolom az összevont progresszív sirámokat, hogy miért nem tutujgatja eleget az olajban gazdag arab államok klubja a migránsokat.

2016.08.31. 06:46:55

@GNDL:
" Nyugat-Európában dolgozni kell a segélyért, jogosultságot kel szerezni, azért mert te nyugdíjas/családos/cigány/fideszes vagy, nem automatikus belépő az állam csöcseinek szopogatásához..."

Hehehe..... van pár ismerősöm itt a nyugati határszélen, akik Ausztriába járnak át ingázni. Gyárakban dolgoznak szalag mellett, raktárban. Azt mondják, hogy elvétve akad egy-egy osztrák is, akit a munkaügyi hivatal kiutal, hogy dolgozzon, mert ott találtak neki állást. Kivétel nélkül a seggét vakarja mindegyik a munkahelyén, aztán két hét után a cég lejelenti a hivatal felé, hogy nem alkalmas a jelölt. Az meg ül tovább és kapja a segélyt, majd keresnek neki egy újabb helyet, ahol két hétig vakarja a seggét.

Na szóval ennyit arról, hogy ott dolgozni kell a segélyért. Biztos rám férne további tájékozódás, viszont neked meg azt tudom ajánlani, hogy emeld fel a segged a monitor elől, és nézz szét a világban, ne csak internetes cikkek alapján informálódj, mert meglepődhetsz!

annamanna 2016.08.31. 06:57:36

@Herr Stacheldraht Leger: Nekem mindegy, mi van mögötte, a lényeg, hogy eltelt közben egy kerek év, és a magyar diplomáciából vagy az Orbán-családból senkinek nem jutott eszébe kijavíttatni ezt az égő hibát. Senkit nem zavart, hogy Orbán felesége a lánya. Nehogymár azóta senkinek sem tűnt fel, csak a 444-nek, ezt azért nem hiszem el.
Ha pedig mondjuk tételezzük fel, a bahreini etikett nem engedi meg, hogy az apa helyett a lány tárgyaljon, azt viszont megengedi, hogy a felesége tárgyaljon; akkor miért nem lett elküldve tárgyalni a tényleges feleség? Okos, értelmes, tapasztalt, megbízható nő, legalábbis én sokkal inkább tartanám tárgyalóképesnek, mint Ráhelkét és Pistikét. De persze alapvetően egyiküknek sem lett volna ott semmi keresnivalója. De hogy Lévai Anikó feleségi pozícióját Ráhelkének adományozzák, még ha egy tárgyalás erejéig is, ez valami egészen elképesztő. Kár lenne kertelni - szerintem ez Lévai Anikó felé hatalmas sértés, és nagyon furcsa, hogy egy év alatt senki nem érezte át, milyen gáz ilyesmivel megsérteni a miniszterelnök feleségét. És senki nem érezte kötelességének kijavíttatni a hibát, Lévai Anikó kedvéért. Viktornak vagy Ráhelnek pláne eszébe kellett volna jutnia, hogy ez mennyire botrányos mondat. Ráhel már rég nem ovis, akkor még elment volna az efféle szerepzavar, de most már nagyon gáz egy ilyen tévedés, illetve annak a ki nem javítása.
Mégis hites urát hogy mutatta be? Ő a tolmács? És akkor Tiborcz a minielnök? Persze itt hirtelen kétféle szerepzavar is volt, Ráhel hol a minielnök asszonya, hol maga a minielnök. Mindegy, mit hazudjunk, a lényeg, hogy ne mondjuk igazat? Az igazat, az igazat a hopp hopp hopp hopp.

annamanna 2016.08.31. 07:00:33

@GNDL: Ha tájékozódni akarsz, itt a széles látókör:

Karinthy Ferenc Naplójának részlete. Helyszín: Németország, 1970-ben

“…A menzán szép szőke lányok és rengeteg arab. Tóth azt mondja, egész nap itt lógnak. A német államtól ösztöndíjat kapnak – ez a németek kisebbrendűségi érzése: hogy ugye ők már nem rasszisták, támogatják a színeseket. De ezek nem tanulnak, tíz évig is elcsücsülnek itt, a vizsgáikat nem teszik le, és ha valamelyiket kizárják ezért az egyetemről, ordítanak, hogy fajüldözés. Közben folyton a menzán lógnak, szidják a németeket, hogy nem elég forradalmárok, és időnként bombát dobnak egy zsidó aggmenhelyre, vagy felrobbantanak néhány repülőgépet. Az El Fatahnak München és Frankfurt a legfőbb európai támaszai. Istenem, és ezek a mi szövetségeseink!”

Karinthy Ferenc: Napló 2. kötet, 32.oldal

Littoria, Könyvkiadó 1993

Kaiserslautern,1970.március 11.

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.31. 07:16:02

@annamanna: ne merészeld kritizálni őfelsége I. Ráhel, abszurdisztán leendő királynéját.

GNDL 2016.08.31. 08:48:52

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: „Biztos rám férne további tájékozódás”

Ehelyett maradt a nagy pofád... de ahogy érzed, szerintem tudsz még ennél is ostobább lenni. Rajta, mutasd meg. :)

élhetetlen 2016.08.31. 11:46:54

@Androsz: Először is, nem érdekel, hogy Orbán mit mondott, vagy nem mondott. Másodszor, Bélóg szövegére válaszoltam, aminek kb. az volt az értelme, hogy a milliárdos biztosan jó ember, a szegény meg nem. A muszlim az ő szövegében volt. De azért csak nyomasd!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.08.31. 14:48:37

@chrisred: " idejön, és csak vendégként kis helyet kér a sarokban"

Kinél lesz az a sarok? Nálad? Akkor jöhet, az a te dolgod. Nálam? Másnál? Ahhoz viszont neked már kevés közöd van. Az állam építsen sarkokat? Miből, mennyi az a pénz a költségvetésben, aminek ennél nincs jobb helye?

"Feltételezem, hogy akkor az azeri baltás is lényegében fizetett szolgáltatásként kapta"

Végső soron egész biztosan. De ha ez téged zavar, akkor az egész világpolitika zavarjon, mert a világban mindennaposak az ilyen alkuk, ügyletek. És ez a jobbik eset. Mert az, hogy lebombázunk egy falut, ami nektek nem szimpi, ha ti megígéritek, hogy támogattok bennünket az akárhol, az is eléggé mindennapos, sajnos, csak nehezebb bizonyítani.

@élhetetlen: Amit a bérbeadás és az eladás közötti különbségről írtál, az rendben van. Sajnos a nekünk várható haszon - legyen az bármilyen természetű - nyilván nem azonos. Gyurcsány azzal érdemelte ki az emberek ajkára önkéntelenül tóduló 'hazaáruló' jelzőt, hogy nagyban csinálta az eladást, gazdasági, esetleg biztonsági stratégiai jellegű vagyonokat elpasszolva. Nekem ehhez képest pár háztömb, aminek az állagmegóvását remélhetőleg kikötöttük a szerződésben, nem oszt, nem szoroz. Néha az ember elad, hogy előteremtsen egy kis pénzt. Csak ezt nem a Vaterán teszik, hanem előkelő termekben. Abban bízom, hogy az arabok adnak is, nem csak elvesznek.

A csúnya arab–jó arab civódás pedig nyilvánvalóan csak gyerekes kötözködés. Aki mondja, az is tudja ezt.

2016.08.31. 17:55:31

@GNDL: Látom sikerült egy mondatot kiemelni és megérteni, a többire meg szarni.

Ilyen büdös, bunkó véglénynek, mint te én nem mutogatok semmit.

GNDL 2016.08.31. 18:12:22

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: „sikerült egy mondatot kiemelni és megérteni”

Nem, az azt megelőző hozzászólásomban leírtam mi a gond az általatok hangoztatott véleménnyel: más tapasztalat és információ híján a magyarországi szocializmusból indultok ki, holott ez a hozzáállás, hogy ingyenélőket tenyészt az állami minden társadalmi csoportban és így vásárolja a szavazatokat a kiszolgáltatottaktól/léhűtőktől, egyáltalán nem jellemző nyugaton.

A nyugati uniós tagállamokban, főleg a menekültek/bevándorlók főbb célpontjai közt elég bőkezűek a szociális juttatások, de elég szigorúak ezek igénybevételének a feltételei is. Van olyan állam ahol csak az kap családtámogatásokat aki a terhessége kezdetén már az országban tartózkodott, aztán van olyan állam ahol legfeljebb hat hétig járnak a szociális segélyek, és ha utána még mindig nem helyezkedtél el, vagy ha kiderül (mert ezt is ellenőrzik) hogy semmit nem is tettél az elhelyezkedésed érdekében, akkor nem hogy semmit nem kapsz a továbbiakban de „büntetőpontok” is járnak, amelyek miatt máshol sem kapsz semmiféle szociális ellátást. Folyamatosan, szúrópróbaszerűen ellenőrzik a segélyeket igénybe vevőket, és ha nem található a bejelentett lakcímén, vagy olyan luxuscikkeket találnak nála amelyeket nem is engedhetne meg magának, ugrott az ellátás. Vagy említhetném a skandináv példát (most nem tudom hogy pontosan a svédeknél vagy finneknél van ez így, vagy akár más államokban is), hogy ha munkanélkülivé válsz akár a fizetésed 90%-át is két éven át megkapod (ezek százezrek vagy milliók havonta forintban), de ehhez feltétel, hogy ezzel kapcsolatos járulékot fizess hónapokon, éveken át a szakszervezetednek. :)

Lásd hogy milyen feltételekkel kapnak ellátást a menekültek Németországban: nyelvet kell tanulniuk, szakmát kell tanulniuk/honosíttatniuk, foglalkozásokra, tréningre kell járniuk a beilleszkedésük érdekében, ez része a menekültügyi eljárásnak... valaki leszarja ezeket, azonnal megszűnik az eljárás is vele szemben, toloncolják kifelé.

Egyszerűen nem állja meg a helyét, hogy szerintetek ezek a menekültek csak a „segélyekért” mennek a tehetősebb uniós tagállamokba, mert többek közt azért is ezek a tehetősebb tagállamok, mert nálunk nincs olyasféle ingyenélés mint Magyarországon.

2016.08.31. 18:18:30

@GNDL: Én meg leírtam a tapasztalatot, hogy hogyan működik valójában. Te meg idebüfiztél nekem válaszul, hogy nagy a pofám, így ne csodálkozz, hogy leszarom a véleményedet. Ezzel be is fejeztem veled a diskurzust.

GNDL 2016.08.31. 18:30:44

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: „Én meg leírtam a tapasztalatot”

Igen, a haverjaidnak mesélte a szomszéd, akinek a lánya mesélte mert ő közelebb lakik a határhoz, és neki meg a postás mesélte „tapasztalat”. Ismerős sztori... van akit így szoktak UFÓ-k elrabolni... :)

„ne csodálkozz, hogy leszarom a véleményedet”

Hát most ez nagyon rosszul esik nekem... elhiheted. :)

De ha adsz valamit a tájékozottságodra, akkor a durcizás meg hőbörgés, főleg az alaptalan rasszista szlogenek szajkózása helyett utána olvasol, van nem kevés beszámoló magyar nyelven is a neten, de egyébként meg az Európai Unió honlapjáról külön oldalakat is elérsz, amelyeken világosan leírják (többnyire angolul) hogy a legtöbb uniós államban milyen feltételei vannak a szociális ellátórendszer igénybevételének... jó szórakozást. :)

chrisred 2016.09.01. 05:13:09

@Androsz: Azt kell mondanom, hogy igazad van. Ahelyett, hogy megismertük volna a kormány véleményét, hogy szerintük nem meghatározott időintervallumon belül valamilyen célból hányan akarnak Líbián keresztül Európába jönni, illett volna ismertetni a felelős költségvetési tervezés fontosabb sarokszámait. A felmérhető költségek és kiadások (a menekültügyi eljárások, a menekült-infrastruktúra kiépítése, a biztonsági intézkedések, a menekült státusz megszűnésekor a hazaszállíttatás) összemérve a jelentkező többletbevételekkel és az adófizetőknél jelentkező egyéb anyagi előnyökkel (uniós vagy egyéb külső támogatások, munkahelyteremtés, belső fogyasztás növekedése), hogy nagyjából becsülhető legyen az adófizetőket sújtó teher, vagy esetleg a náluk jelentkező többletbevételek mértéke. És ha erről értelmes vita alakul, a segélyszervezetek információit is megismerhettük volna, hogy ők önkéntes felajánlásaikkal milyen mértékben tudnak hozzájárulni a közösség kiadásaihoz. Vannak, akiknek ezek az információk nem szükségesek a határozott vélemény (igen-nem) kialakításához?

És persze ehhez hasonló társadalmi vita nem ártana az olyan kormány által tervezett beruházások és projektek esetében, ami hosszabb távon és jelentős mértékben igénybe venné a költségvetés erőforrásait (olimpia, Paks2).

tireless treehugger 2017.10.30. 17:41:08

@Doomhammer:

"Megértettem, hogy Magyarországon a miniszterelnök családtagjaként nem foglalkozhatom bármivel."

"....ezért maradok annál hogy továbbra is ellopom az apósom által odakészített (köz)pénzt. Viszont megigérem hogy soha többet nem szerelek LED világítást a saját nevem alatt lévő cégekkel, ugyanúgy nem vásárolok féláron belvárosi ingatlanokat rogántónival közösen, valamint én leszek a legbecsületsebb adófizető dupláját fizetem mint tavaly, azaz idén már 2.346 forintot."
süti beállítások módosítása