Szalmaláng-országunk óriásai: tisztelet az úszóknak!
2016. augusztus 15. írta: Redakció

Szalmaláng-országunk óriásai: tisztelet az úszóknak!

uszok1.jpg

Vendégszerzőnk, Stumpf Anna írása

 

Óriások ők.

Mert az úszás más. Magányos. Monoton. Kegyetlen. Sem nem művészi, sem nem egyedi.

Minden uszoda pont ugyanolyan, nincs se táj, se zene, se csapat, se óriási szurkolótábor. Amíg világcsúcsot nem úszol vagy olimpiát nem nyersz, senkit nem érdekel. Nem ünnepelnek tömegek a körúton, nincs egy egész ország extázisban.

Ötkor kelsz, hatkor már vízben. Péntek este tízkor is a medencében.

Másnap kezdődik minden elölről. A hajad mindig klóros, a bőröd mindig szárad. Akkor is, ha egy hétig nem mész vízközelbe. Hajat szárítani télen naponta négyszer.

Öltözködni le, fel, le, fel, le, fel. Minden. Áldott. Nap.

Hosszú-hosszú éveken keresztül. Ugyanaz.

Önlegyőzés, kitartás és elszántság az egész.

Ezért óriások ők.

Szalmaláng-országunk legnagyobb óriásai.

A pódium tetején és lejjebb is.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr1210411464

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Stumpf Anna: Szalmaláng-országunk óriásai: tisztelet az úszóknak! 2016.08.15. 11:39:01

Önlegyőzés, kitartás és elszántság az egész. Ezért óriások ők. Szalmaláng-országunk legnagyobb óriásai. A pódium tetején és lejjebb is.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Conchobar 2016.08.15. 11:51:25

"Ötkor kelsz, hatkor már vízben. Péntek este tízkor is a medencében." - Inkább a klasszikusokat:
"Hé, te, aki az utcán újságot árulsz
És ötkor kelsz, zötyögsz villamoson,és
Éjjel tanulsz és fáj a szemed,
S a fáradtságtól a könnyed kicsordul,
Adj egy percet nekem az életedbõl!

Hé, te, aki nappal a dolgodat végzed,
Géped vezeted s hajtod magad
S embert gyógyítasz s gyereket tanítsz
S este fáradtan várod az álmodat,
Te is adj egy percet az életedbõl!". Ők az óriások. Meg Katinka. Bogi meg a Kenderesi majd csak lesz, ha lesz . Cseh, Gyurta, Verrasztó meg a többiek....

S=klogW 2016.08.15. 11:55:26

1. Hol tart az USZODAÉPÍTÉSI PROGRAM?

2. Nem mások sikereit kellene bámulnia / bámultatni az embereknek/-kel

hanem saját életükben lehetőséget adni arra

ahogy a sportolók is KÖZALKALMAZOTTKÉNT ÁLLAMI PÉNZBŐL MEGKAPJÁK HOZZÁ A TÁMOGATÁST

S=klogW 2016.08.15. 12:01:00

EGYETLEN úszó ért el (és haladt is meg) olimpiai hagyományainkhoz méltó sikert

a különutas Katinka

a többi
vagy még túl fiatal, ki tudja mi lesz belőle
vagy SAJÁT NEVEZÉSI IDEJÉHEZ KÉPEST IS ALULTELJESÍTETT

gyalog.galopp 2016.08.15. 12:15:06

@S=klogW:

A vita az amatőrnek nevezett versenysport finanszírozása körül zajlik. Ki, mit nyújt, ki mit vár cserébe. Hosszú Katinka tudta magát legalább részben függetleníteni, anyagilag.
A tény pedig, nálunk az az államon kívül nincs számottevő mecénás, egyhamar nem is lesz. Az állam elhalásával a versenysport is elhal.

A magyar sportsikerek valójában rendszer és ideológia függetlenek, mint a sikerekkel összefüggő lelkesedés, mert az egyik hozza a másikat.

S=klogW 2016.08.15. 12:20:02

@gyalog.galopp:

én nem kívánom sem az állam, sem a versenysport elhalását: az államilag fizetett versenysport elhalását (de legalábbis jelentős kiszorulását a költségvetés kiadási oldaláról) várom

gyalog.galopp 2016.08.15. 12:30:09

@S=klogW:

Várjad, mennyit áldozol rá?

GNDL 2016.08.15. 12:32:10

@gyalog.galopp: „nálunk az államon kívül nincs számottevő mecénás, egyhamar nem is lesz”

Pedig lehetne, csak ahhoz azoknál kellene hagyni a pénzt akik szakértelmükkel és szorgalmukkal megkeresik azt, minden bizonnyal hatékonyabban és felelősségteljesebben bánnának vele mint korrupt fideszes/szocialista gecik... akik túlnyomó többsége soha az életében még csak nem is dolgozott. :)

„Az állam elhalásával a versenysport is elhal.”

Vagy éppenséggel a jelenlegi fideszes pártállam megszűnésével végre az eredményesebb versenysport is több levegőhöz jutna... például a huszadrangú, és a nepotizmus valamint a korrupció miatt teljesen eredménytelen államosított magyar focira költött lopott közpénzek töredékéből meg lehetne oldani a többi, valóban eredményes versenysportunk anyagi gondjait... még akkor is ha teljesen piaci alapon működő klubok híján megszűnne a „mennyei” bajnokság.

Egyszerűen az állami újraelosztás mértékét kellene radikálisan csökkenteni, és a mindent átszövő posztkommunista korrupciót és nepotizmust felszámolni.

gyalog.galopp 2016.08.15. 12:44:40

@GNDL:

Nézd, én elhiszem, hogy te élvezed ezeket az összefüggéstelen marhaságokat, amiket összehordasz, de ha választ is vár tedd rendbe a gondolataidat.

"Pedig lehetne, csak ahhoz azoknál kellene hagyni a pénzt akik szakértelmükkel és szorgalmukkal megkeresik azt, "

Baszki, ki tud, ma versenyuszodát építeni és üzemeltetni, abban világklasszis úszókat kinevelni a saját költségvetéséből?

Foci stadionból is csak egy ilyeesmi jutott jutott az is csak Felcsútra. Aztán volt még egy birkapásztor, aki valami hasonlót épített, azt már rég felverte a gaz.

GNDL 2016.08.15. 12:59:31

@gyalog.galopp: Ha nem értesz egyet valamivel, vagy a diszlexiád tesz keresztbe, attól még nem összefüggéstelen marhaság az amit olvasol... vagy próbálsz olvasni... :)

„ki tud, ma versenyuszodát építeni és üzemeltetni, abban világklasszis úszókat kinevelni a saját költségvetéséből?”

Ma senki, pontosan ezt említettem fentebb, az állam kifosztja a lakosságot és a vállalkozásokat.

De egyébként ha csökkentenék a rekord adóterheket, valamint az adóbevételek egy nagy részét is átalakítanák helyi adókká, akkor a lakosságnak lehet maradna végre pénze arra, hogy mondjuk uszodába járassák gyermekeiket, valamint a helyi vállalkozóknak és befektetőknek, esetleg önkormányzatoknak is több maradna arra a célra, hogy a helyi sportklubokat, közösségeket támogassák.

„Foci stadionból is csak egy ilyeesmi jutott jutott az is csak Felcsútra.”

Meg jutott még pár stadion ide-oda, továbbá a klubokat is az adófizetők tartják el, lásd a magyar fociban az állami vállalatok a legnagyobb támogatók... a maradék támogató is a kormányzathoz közel álló korrupt holdudvar vállalkozása, így forgatják vissza egy részét annak, amit a felülárazott közbeszerzéseken húznak.

Lopott közpénz nélkül nem maradna egyetlen klub sem a magyar fociban, amely fent tudná magát tartani...

gyalog.galopp 2016.08.15. 13:09:45

@GNDL:

Zagyválsz összevissza, a világ összes állama kifosztja a világ összes lakosságát, mert a világ összes állama ebből él. És?
Na, sikerült felfedezned a tyúkszarban az ikszet

GNDL 2016.08.15. 13:17:08

@gyalog.galopp: „És?”

Ja, hát ha szerinted a világ összes állama úgy működik mint a magyar állam, és egyforma az adórendszerük is, akkor tök jó nektek, soha ne változtassatok semmin... :)

2016.08.15. 13:23:43

@GNDL:

Felsorolhatnál néhány hozzánk hasonló méretű országot, ahol nincsen ilyen mértékű állami sporttámogatás és sikeresebbek nálunk az olimpiákon.

GNDL 2016.08.15. 13:27:32

@grundigg: Ne foglalkozzatok vele... Magyarország dübörög, fél Európa titeket irigyel, a gazdaság stabil és nagy a jólét. Az adórendszeretek pedig a legversenyképesebb a világon. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! :)

Bár Győrben állítólag már teljesen elfogyott a szakképzett munkaerő... de lényegtelen, tényleg, ne is foglalkozzatok ilyesmivel, jó nektek ami van. :)

Conchobar 2016.08.15. 13:31:23

@gyalog.galopp: "akkor tök jó nektek, soha ne változtassatok semmin" - Te is fideszes vagy?

Conchobar 2016.08.15. 13:32:19

@grundigg: "Ne foglalkozzatok vele..." - No még egy fideszes?

2016.08.15. 13:33:13

@GNDL:

Szóval már megint fogalmad sincs, miről dumálsz. Buta vagy, mint a föld, nyomod a begyakorolt dumát, mint egy robot, de az állításaid alátámasztani, komolyan vehető érvekkel vitázni képtelen vagy.

Conchobar 2016.08.15. 13:36:37

@GNDL: "Bár Győrben állítólag már teljesen elfogyott a szakképzett munkaerő..." - És mit kellene csinálnia egy ilyen helyzetben a kormánynak? Egyáltalán, miért kellene csinálnia bármit is a piac helyett? Kádár idejében persze másképp mentek a dolgok

GNDL 2016.08.15. 13:37:10

@grundigg: Nem, tényleg, fogalmam sincs... ti csak csináljatok mindent úgy, ahogy eddig, rajtatok kívül úgyis mindenki csak buta, nem tud érvelni, ti vagytok a fasza gyerekek. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! :)

GNDL 2016.08.15. 13:40:51

@Conchobar: „És mit kellene csinálnia egy ilyen helyzetben a kormánynak?”

Mondjuk hallgatni a szakmai szervezetek, a munkaadók és munkavállalók érdekképviseleteinek véleményére, megfontolni javaslataikat, többek közt a munkabérekre rakódó adó- és járulékterhek csökkentésére, a szektoradók eltörlésére, az áfa csökkentésére vonatkozókat, valamint hogy kezdjenek végre a szakképzés reformjához mert nem marad Magyarországon szakképzett munkavállaló.

Tehát a kormánynak ebben a helyzetben végre kormányoznia kéne... meglepő módon... :)

„Kádár idejében persze másképp mentek a dolgok”

Te már csak tudod... :)

Conchobar 2016.08.15. 13:54:54

@GNDL: "Te már csak tudod." - Hogy te milyen ostoba vagy! Fel se fogod, hogy amit beszélsz (beavatkozni a piaci folyamatokba/folyamatok helyett), az maga a tömény kádári szocializmus

GNDL 2016.08.15. 13:59:07

@Conchobar: Tehát szerinted amikor a Fidesz-KDNP 2010-ben hatalomra kerülve elkezdte szakmányban kivetni a szektoradókat, a multinacionális vállalatokra a büntetőadókat, emelték az áfát és a munkabérek adóterhelését, akkor beavatkoztak a piaci folyamatokba, ami maga a tömény kádári szocializmus... de ha én írtam volna, akkor nem fogadnád el, így jobb hogy te írtad. :)

Conchobar 2016.08.15. 14:07:41

@GNDL: "Tehát szerinted amikor a Fidesz-KDNP 2010-ben hatalomra kerülve elkezdte szakmányban kivetni a szektoradókat"- Hagyd már abba a hülyeséget! Nem teheti meg a kormány azt, hogy Győrben csökkenti az adót, máshol meg nem, azért, hogy Győrbe menjen a szakképzett munkaerő

maroz 2016.08.15. 14:08:24

Stumpf András, Stumpf Anna, felkészül Stumpf Piroska, tartalékos: Stumpf Aladár, és ha minden kötél szakad bevethető a kiváló fejszámoló Stumpf Tódor Emánuel is.

Conchobar 2016.08.15. 14:14:33

@GNDL: "szakmányban kivetni a szektoradókat, a multinacionális vállalatokra a büntetőadókat, emelték az áfát és a munkabérek adóterhelését, akkor beavatkoztak a piaci folyamatokba" - Ember! Magyarországon 3,5 millió ember tartja el a többit. Ez a helyzet rendkívül igazságtalan, de egyben veszélyekkel teli is. Ilyen helyzetben csökkenteni az adókat (és egyúttal azokat a kiadásokat, amelyekre a nem-dolgozók az egzisztenciájukat építik) rendkívüli társadalmi nyugtalanságot keltene

GNDL 2016.08.15. 14:21:12

@Conchobar: „Nem teheti meg a kormány azt, hogy Győrben csökkenti az adót”

Nem Győrben, te szefós barom. :D Általános adó- és járulékcsökkentésre van szükség Magyarországon. Ha nem vagy képes az értő olvasásra, vagy éppen szokás szerint fingod nincs a témáról, akkor nem feltétlenül a másik ír hülyeséget... ezt azért lassan beláthatnád. :)

Biztosan olvastad (ja, hehehe:), Varga elvtárs is most jelentette be, hogy „gazdaságélénkítő csomagot” készítenek elő, amelynek egyik pontja éppen a járulékcsökkentés lenne, mert szerinte „a járulékok fokozatos csökkentése megoldást jelenthetne a hazai foglalkoztatási nehézségek bizonyos részére”, és ebben kurvára igaza van: www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/varga_kimondta_csokkenhet_a_jarulek.236018.html

Kár, hogy valószínűleg nem lesz belőle semmi, vagy semmi jelentős, mert ilyesféle adó- és járulékcsökkentéshez csökkenteni kellene az állam kiadásait is, akkor, amikor mind az egészségügy és mind az oktatás még további plusz forrásokat igényelne. Tehát vagy a rezsiharcot és az ostoba presztízsberuházásaikat állítják le, mindemellett a bürokráciát kezdik leépíteni és a korrupciónak gátat szabni a fideszes elvtársak, vagy ebből az ígéretből sem lesz semmi mint az szja-csökkentésükből, amely esetében a költségvetés hiányát újabb adókkal kompenzálták és így végül is csak adtak a szarnak egy pofont... :)

annamanna 2016.08.15. 14:23:40

@gyalog.galopp: "Az állam elhalásával a versenysport is elhal."

Nem is baj, ha a versenysportoló szerint sincs értelme a versenysportnak: "Az Európa-bajnok úszó nem tudja, hogy van-e értelme annak, amire feltette az életét, és , hogy hasznára van-e a társadalomnak. Nincs még egy magyar sportoló, aki ennyire őszintén nyilatkozna a versenyzéssel, úszással, edzővel kapcsolatos gyötrő kételyekről." www.youtube.com/watch?v=Ye3SvOpipg4

gyalog.galopp 2016.08.15. 14:24:25

@maroz:

Almák nem esnek messze a fájuktól, csak, hmm , izé, elgurulnak na, és ez meglátszik rajtuk, ....

gyalog.galopp 2016.08.15. 14:26:21

@annamanna:

ezen nem fogunk összeveszni

GNDL 2016.08.15. 14:26:22

@Conchobar: „Magyarországon 3,5 millió ember tartja el a többit.”

Jóval kevesebb lesz az. A jelenlegi foglalkoztatottsági adatokban benne van a külföldön dolgozók becsült száma valamint a közmunkások is. Jó ha 2.5, de nagyon-nagyon legfeljebb, jóindulatúan felülkerekítve 3 millió aktív adófizető dolgozik a versenyszférában, ráadásul a rekord adóterhek miatt ezek nagy része is minimálbér-közeli fizetéssel.

„Ilyen helyzetben csökkenteni az adókat ... rendkívüli társadalmi nyugtalanságot keltene”

Igen, az adócsökkentés mindenhol „társadalmi nyugtalanságot” kelt, főleg ha a jövedelmek terheinek csökkentésével magasabb bérhez jutnak... hát még mindig elképesztően ostoba vagy. :)

Conchobar 2016.08.15. 14:30:53

@GNDL: "ltalános adó- és járulékcsökkentésre van szükség Magyarországon." - Mert akkor majd menni fog Győrbe a szakképzett munkaerő? Vagy már rég elfelejtetted, hogy miről szól a diskurzus? ("Bár Győrben állítólag már teljesen elfogyott a szakképzett munkaerő..." - És mit kellene csinálnia egy ilyen helyzetben a kormánynak? Egyáltalán, miért kellene csinálnia bármit is a piac helyett?)

GNDL 2016.08.15. 14:37:50

@Conchobar: „Mert akkor majd menni fog Győrbe a szakképzett munkaerő?”

Egy általános adó- és járulékcsökkentéssel elérhető egy általános 20%-os béremelés, vagy akár nagyobb mértékű is (attól függően mennyire lenne bátor a tehercsökkentés, de Európa egyik legmagasabb adóterheiből nem túl lehetetlen sokat engedni:), tehát még mindig nem jelentene teljes körű megoldást Európa egyik legalacsonyabb magyar átlagbérének problémájára, de ha ezzel is már érzékelhetően csökkenteni lehetne az elvándorlást, vagy esetleg az „ingázási kedvet” (mert ugye a nyugati országrészből akár Ausztriába is ingáznak dolgozni), akkor ezáltal némileg enyhíteni lehetne az országos szakképzett munkaerőhiányt is. De ehhez még számos intézkedés lenne szükséges, a közmunkások képzésétől a szakképzési rendszer reformjáig, de ezek mind hosszú hónapok vagy évek, míg az adó- és járulékcsökkentés szinte azonnali, ultrarövidtávú intézkedés lenne.

„Vagy már rég elfelejtetted, hogy miről szól a diskurzus?”

Arról, hogy igazság szerint nem értesz semmit... :)

Conchobar 2016.08.15. 14:38:26

@GNDL: "Igen, az adócsökkentés mindenhol 'társadalmi nyugtalanságot' kelt, főleg ha a jövedelmek terheinek csökkentésével magasabb bérhez jutnak..." - Te félkegyelmű, nem a 3,5millió fog nyugtalankodni, hanem a 6millió (' csökkenteni az adókat és egyúttal azokat a kiadásokat, amelyekre a nem-dolgozók az egzisztenciájukat építik rendkívüli társadalmi nyugtalanságot keltene'

Conchobar 2016.08.15. 14:43:16

@GNDL: "De ehhez még számos intézkedés lenne szükséges, a közmunkások képzésétől a szakképzési rendszer reformjáig, de ezek mind hosszú hónapok vagy évek, míg az adó- és járulékcsökkentés szinte azonnali, ultrarövidtávú intézkedés lenne." - Ember! Ettől még mindig nem lesz (ez évben) Győrben szakmunkás. De nem is kormánytól kellene erre megoldást várni, hanem a vállalkozótól: valamit virítson fel, hogy menjenek hozzá dolgozni

GNDL 2016.08.15. 14:45:26

@Conchobar: „amelyekre a nem-dolgozók az egzisztenciájukat építik”

Csak két lehetőség van: vagy csökkentik végre a világrekord adóterheket a fideszes elvtársak, vagy nem marad szakképzett munkavállaló az országban.

Ja, ha nektek az ingyenélő rezsiharcosaitok, a képzetlen közmunkásaitok meg a gyermekeiket saját keresetükből eltartani képtelen csóró prolik fontosabbak, akkor barátkozzatok meg a gondolattal hogy Magyarország lassan Romániától fog leszakadni: www.portfolio.hu/gazdasag/hiaba_a_nagy_feltamadas_nyomaba_sem_erunk_a_romanoknak.235965.html

Vagyis hát nem lassan, konkrétan ez történik. :)

GNDL 2016.08.15. 14:49:27

@Conchobar: „Ettől még mindig nem lesz (ez évben) Győrben szakmunkás.”

A szakmai szervezetek nem értenek egyet veled, szerintük ez az egyik lehetséges megoldás a válság enyhítésére. Esetleg szajkózhatjátok, hogy ezt nem lehet meg azt nem lehet, de akkor integessetek Romániának... :)

„nem is kormánytól kellene erre megoldást várni”

Hát persze, végül is a kormányzat nem azért van, hogy kormányozzon. :) Szerinted...

„valamit virítson fel, hogy menjenek hozzá dolgozni”

Amikor 100 ezer nettó fizetéshez 200 ezret kell kifizetnie egy munkaadónak a rekord adó- és járulékterhek miatt, nem fog fizetést emelni mert csődbe megy. Inkább szarik majd bele, és vagy vegetál vagy lehúzza a rolót... lásd ma már egyértelműen beruházások maradnak el a szakképzett munkaerő hiánya miatt.

Ha ennyire ostobák vagytok, kicsináljátok az országot... ne legyen az, hogy nem szólt senki. :)

Conchobar 2016.08.15. 15:06:52

@GNDL: "Ja, ha nektek az ingyenélő rezsiharcosaitok" - Csakhogy ezt a 'Győrben nincs elég szakmunkás' a te ingyenélő rezsiharcos elvtársaid kapták föl, annak illusztrálására, hogy Magyarországon gyakorlatilag már megszűnt a munkanélküliség, hogy most már nem a munka-lehetőség hiányzik, hanem a munkaerő. Nem gondoltak arra, hogy létezik olyan ökör, mint te, aki ebből csak azt hozza ki, hogy "Tehát a kormánynak ebben a helyzetben végre kormányoznia kéne...", mintha ugyan az lenne a kormánynak a dolga, hogy Győrbe vigyen szakképzett munkaerőt

Jean Sol Partre 2016.08.15. 15:10:04

@Conchobar: „nem is kormánytól kellene erre megoldást várni”

igazad van, a kormány eddig nem szólt bele semmibe, nehogy már most mi kényszerítsük egy ilyen lépésre.

Conchobar 2016.08.15. 15:11:02

@GNDL: "Amikor 100 ezer nettó fizetéshez 200 ezret kell kifizetnie egy munkaadónak a rekord adó- és járulékterhek miatt, nem fog fizetést emelni mert csődbe megy" - De dolgozó (és bevétel) nélkül nem megy csődbe, ugye?

Conchobar 2016.08.15. 15:12:07

@Jean Sol Partre: "igazad van, a kormány eddig nem szólt bele semmibe, nehogy már most mi kényszerítsük egy ilyen lépésre" - Kényszerítsed

GNDL 2016.08.15. 15:39:14

@Conchobar: „te ingyenélő rezsiharcos elvtársaid”

Megint ez a primitív fideszes egybites világkép... aki nem fideszes az csak szocialista lehet... ja, legfeljebb nálatok töki, zsákfalun... :)

„Magyarországon gyakorlatilag már megszűnt a munkanélküliség”

Ennek ellenére míg 2009-ben, a válság legmélyebb bugyrában 375 milliárdot költött az állam munkanélküliek ellátására és közmunkára, addig idén már 550 milliárdot költenek... ez is ilyen fideszes unortodox matek, úgy csökkent a munkanélküliség szerintük, hogy nőttek a költségei. :) Azért annyit legalább kételkedhetnétek az ilyesféle állami propagandába, hogy ha valami többe kerül mint azelőtt, akkor minden bizonnyal nem hogy javítottak a helyzeten az utóbbi években, hanem inkább rontottak... bár ez így túl racionális, nem fogod érteni. :)

„most már nem a munka-lehetőség hiányzik, hanem a munkaerő”

Hát pedig mint láthatod, egyszerre van jelen a munkanélküliség és a képzett munkaerő hiánya is, mindkettőnek más és más az oka, de sok közös eredendője is van... egyik ilyen a jelenlegi kormányzat teljes gazdaságpolitikai inkompetenciája. A munkanélküliség azért magas mert sok a képzetlen, vagy nem túl versenyképes képzettséggel rendelkező munkaerő, a szakképzett munkaerő hiánya pedig az elvándorlás miatt egyre kínzóbb.

„ugyan az lenne a kormánynak a dolga, hogy Győrbe vigyen szakképzett munkaerőt”

Nem csak ott jelent ez problémát, ma már országszerte egyre kínzóbb gond a képzett munkaerő hiánya, Győrt csak azért hoztam fel mert ma aktuálisan ők szerepeltek a hírekben: www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/nincs_tobb_munkaskez_gyorben.236023.html

„Kényszerítsed”

Azon a ponton amikor „kényszeríteni” kell egy kormányzatot hogy végre kormányozzanak és próbálják az ország problémáit megoldani, az már veszett fejsze nyele... :)

Jean Sol Partre 2016.08.15. 15:46:22

@Conchobar: isten őrizz, a kormány feladata az államosítás, a stadionépítés, a vasárnapi zárvatartás biztosítása és a rezsiharc. Minden mást intézzen a piac.

hoplita 2016.08.15. 16:33:41

@Conchobar:

"...Ez a helyzet rendkívül igazságtalan, de egyben veszélyekkel teli is. Ilyen helyzetben csökkenteni az adókat (és egyúttal azokat a kiadásokat, amelyekre a nem-dolgozók az egzisztenciájukat építik) rendkívüli társadalmi nyugtalanságot keltene ..."

Az borzasztó lenne, ha a nyuggergecik, meg a retek cigányok nyugtalankodnának.
Én szívesen lenyugtatom őket egy kis kádárkolbásszal.

hoplita 2016.08.15. 16:35:47

@Conchobar:
Szarok arra a kibaszott hatmillióra.
Meg rád is.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2016.08.15. 16:57:33

Doppingkata doppingol, kenderesi meg egy rohadt horthysta.
Aki meg hülye sporteredményekért készíti ki magát, az hülye.

GNDL 2016.08.15. 17:04:55

@Conchobar: Friss kontent, ilyeneket kéne olvasnod Kurucinfó meg 888 helyett, hogy képben legyél: www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/hatalmas_dobas_lenne_a_jarulekcsokkentes.236041.html

Szinte ugyan azt említik, amit én is fentebb... azzal a különbséggel, hogy nekik független elemzőként kell hozzáállniuk a kormányzathoz és intézkedéseikhez, én pedig megengedhetem magamnak, hogy abszolút ne bízzak fideszesekben... és így egyébként soha nem is kell csalódnom, vagy revideálnom korábbi véleményeimet... :)

Most már csak az a kérdés, honnan szereznek a fideszes elvtársak évi nagyon alaphangon legalább 450 milliárdnyi kiadáscsökkentést, de ez elég nyilvánvalóan még nagyon bátortalan járulékcsökkentésre lenne elegendő, egy komolyabb, érezhető tehercsökkentéshez akár ezer milliárdnyi strukturális kiadáscsökkentést is összekaparhatnának. Bár ha ezzel kezdték volna 2010-ben a kormányzást, mint ahogyan egyébként ígérték is a kormányváltás előtt az adócsökkentést, akkor évente fokozatosan lehetett volna 2-300 milliárdokat megspórolni, és így mára elég komoly mértékben lehetett volna adót- és járulékokat csökkenteni. Most meg nincs túl sok lehetőségük, már a tüzet kell oltaniuk amit okoztak...

272_1 (törölt) 2016.08.15. 18:45:47

na már megint a mások sikerére kapaszkodók.

kb így szól a mondás hogy

sikernek ezer gazdája van, kudarcnak egy sem.

S=klogW 2016.08.15. 20:25:21

az miért van, hogy

a _magyar_ _Nemzeti_ Galéria épülete úgy fog kinézni, mint egy kubista-minimalista kínai betonból fröccsöntött japán pagoda?

ligetlatvany.hu/

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.15. 20:39:43

nem lehet eleget ismételni: mindez csakis a focistadion építési program okozta szemléletváltásnak köszönhető

firg_firg 2016.08.15. 21:52:30

Meg egy kis nemi eroszak. Majd 30 ev mulva megirja az ujsag.
Meg a sok osszetort elet, szetdoppingozott test, meg a nevtelen senkik, akinek nem jott ossze az arany.

A gyerekem majd inkabb lottozzon elsport helyett. Kossz de nem kell ennyire a dicshimnusz.

2016.08.15. 22:13:05

Ez is olyan unalmas lehet mint a futás. Bár a futás sem lenne olyan unalmas ha az egyik kezemben egy cigi a másikban egy bögre jó kávé lenne és úgy futnék. Miközben egy okos szemüvegem keresztül olvasgathatnám a híreket a fülembe meg jönne valamelyik jó rádió műsora.

272_1 (törölt) 2016.08.15. 22:50:51

@Diorella Queen:

miért ne? amiket emlegetsz teljesen megszokott aktív csirkéktől, mondjuk a newsjunkie-ban még nem láttam, ez valami ritka perverzió lehet nálad.
neked inkább a futással van bajod, mert különben megoldanád.
viszont ott a fogyó kúrás recept: befogadsz három menekült pasit, elnevezed őket reggel-délben-este, aztán boldogan élsz míg meg nem öregszel.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2016.08.16. 00:37:45

Tusupot minden focaklub élére!
Ki lesznek ezek a fingkergetők furmányolva, a hosszabbításban jelenik meg rajtuk az első izzadságcsepp.
süti beállítások módosítása