A dzsihádban a bűntettek kegyes cselekedetek – Abdesszamad Belhadzs a Mandinernek
2016. július 27. írta: Redakció

A dzsihádban a bűntettek kegyes cselekedetek – Abdesszamad Belhadzs a Mandinernek

dzsihad_1.jpg

A dzsihád számára az anarchia és a háborús gazdaság „megszentelt”, a hadurak szentek, a bűntettek kegyes cselekedetek. A dzsihádizmust egy vallásos – mondhatni apokaliptikus – narratíva fűti, amely a pogány Nyugat elpusztítását és az iszlám végső győzelmét hirdeti. Valójában azonban mindez gazdasági érdekeket szolgál, miközben hamisan a vallásos önmegvalósítás látszatát kelti – mondja Abdesszamad Belhadzs marokkói származású, Belgiumban és Magyarországon oktató és kutató társadalomtudós a Mandinernek. Belhadzs szerint a muszlim bevándorlók körében jelen van a vágy a nyugati világ eleganciája és magas életszínvonala iránt, másrészt viszont – amint azt a második és harmadik generációs bevándorlók krízise is mutatja – ezt a világot nem tudják birtokba venni. Ezért kap teret az erőszak. Interjúnk.

„A muszlim világban rendelkezésre álló források nem végtelenek, és amikor a szegénység már tarthatatlan, az emberek egy része elvándorol, hogy máshol kezdje újra ezt a körkörös, kiszipolyozó folyamatot. A muszlim narratívákban a migrációt Európa iszlamizálása kezdetének tekintik. A »gazdag föld« birtokba vételének, amely az iszlám jövőjét meg fogja változtatni, a szegények vallásából a gazdagok vallásává teszi. Ez természetesen egy paradoxon, hiszen a szegények csak szegényebbé tehetik Európát. A bevándorlás egy nem muszlim területre csak úgy igazolható, ha a közösség győzelmeként értelmezik. Az iszlám erkölcsi gazdaság romboló ereje abban rejlik, hogy ez egy alapvetően nomád, vándorló rendszer, nem pedig stabil és helyhez köthető. A bevételt arra használja, hogy morális felsőbbrendűségét igazolja. A népszaporulattal, folyamatos bevándorlással és a térítésekkel növeli a közösség lélekszámát, kimeríti a forrásokat, majd újabb területet keres, amit kimeríthet.”

Speidl Bianka interjúját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr978918166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Herr Stacheldraht Leger 2016.07.27. 17:51:37

pompás-pompás, igazán érdekes cikk, már csak arra lennék kíváncsi, integető rácsos blogtársunk hogyan tudja valahogy ebbe is belemagyarázni, hogy a szibériai blueskocsma nyugatista megtámadására való gonosz-nato felbújtás a valós célja az egésznek

2016.07.27. 18:53:01

@Herr Stacheldraht Leger:

szia.

juszt sem. ma hülyén fekszel.

szép álmokat

Herr Stacheldraht Leger 2016.07.27. 19:04:22

@majd integetek: hamarabb feladtad, mint horgosi migráns az éhségsztrájkot, cö-cö-cö.

Bell & Sebastian 2016.07.27. 19:26:21

Érdekes, ez is a neolibsik nyakába varrja. Nem lehet, hogy inkább amerikai óriásvállalatokat kellene mondani?

A fogyasztási részét nem nagyon értem, mert mi az üzlet abban, ha mondjuk a német is csak kenyeret vesz a boltban (a migráncs azért nem két talicskával pakol a kombiba), a többi idejét meg alkudozással tölti a piacon, ahol felrobban és kutyák húzgálják a belét?

Meg aztán, az sem biztos, hogy a bamba bennszülettek eddig türelmesen várnak.

Van ebben azért szédítő -jellegű áltudomány is. A sáskahaddal azért csak el tudunk már bánni, ha nagyon muszáj.

2016.07.27. 19:31:09

Lesz itt még vagonokban utaztatás, csak most nem a zsidrákat viszik hanem emezeket.

Bell & Sebastian 2016.07.27. 19:38:14

Annál is inkább nem értem, mert a plázai vadászat, ahol a magyar srácot is lelőtték, gyorsan átminősült hazafias cselekedetté (terrorcselekményből), csak ezt így, ebben a formában soha nem fogják kimondani.

Herr Stacheldraht Leger 2016.07.27. 20:03:26

@Bell & Sebastian: kombinálja bele, hogy az elitegyetemek profitgörbe szlájdshow világképén edződött döntéshozók leginkább apjuk sztorijait ismerik a hatvanas évek vendégmunkásainak hasznosságáról, elfeledve, hogy azok jóval világiasabbak és szerényebbek voltak a mostani trendiradikális iphone dzsihád újhullámnál.

Bell & Sebastian 2016.07.27. 20:12:30

@Herr Stacheldraht Leger: Ez igaz, az ötvenes években híztak nagyra a városaik, csak az a nem mindegy, magyar sváb jön, aki megfogja a kőműveskanalat, vagy sivatagi migric, aki napjában ötször fájrontot csap, ha egyáltalán megjelenik.

GNDL 2016.07.27. 21:12:40

„Készen kell állni a háborúk és az éhség elől menekülők befogadására - közölte egy sorosbérenc naplopó abban a beszédben, amelyet szokásos tivornyája elején szerdán egy liberális drogtanyán mondott.”

„Készen kell állni a háborúk és az éhség elől menekülők befogadására - közölte Ferenc pápa abban a beszédben, amelyet lengyelországi zarándoklata elején szerdán a krakkói Wawel várban mondott.”

Ön szerint melyik a helyes idézet?

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.07.27. 21:35:16

Akiktől idéztek, mindkettőtől helyes. Valójában azonban mindketten egy rossz fordítás áldozatai. A helyes mondat:
"Készen kell állni a háborúra, az éhezésre és a menekülésre."

S=klogW 2016.07.28. 00:57:11

Aki ezzel kicsitfoglalkozotz korabban, nem lepodott meg (a szolgalatok biztosan nem, ha meg kepesek azoklenni, aminekkell)

Csak ra kell keresni

Chechclear (1996)
Dagestan beheading (1999)

Es ezek mar a foldrajzi ezropaban tortentek.

Herr Stacheldraht Leger 2016.07.28. 06:58:37

@Mihint: kishitűség! a közmunkás hadtest majd belendíti steiner offenzíváját. nincs véletlenül divatterepjáród? a nemzet nevében elkérjük, habony árpi verdáját csak nem rekvirálhatjuk.

Conchobar 2016.07.28. 07:39:05

@GNDL: "Ön szerint melyik a helyes idézet?" - Beteg vagy talán, hogy most nem offolsz valami jó kis orbános szöveggel?

Conchobar 2016.07.28. 07:42:16

@GNDL: "Készen kell állni a háborúk és az éhség elől menekülők befogadására" - Persze. De már csak azután, ha már megteltek menekülttel az öbölmenti gazdag arab országok. Mégse kéne Európát megtenni a világ menekültszállásává

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2016.07.29. 08:48:13

arab eszdéeszes duma. majd elvágják a disznózsíros torkát.
süti beállítások módosítása