Kézműves Dacia, csak Önre vár!
2016. július 25. írta: Zsigmond és Péterfy

Kézműves Dacia, csak Önre vár!

daciaaa.jpg

− Ez, ha jó alkatrészekből van összerakva, örök élet, apám.
− S ez abból van?
− Nem, de folyamatosan cserélem, hogy meglegyen a tuti kombináció.

Rögtön a Papírkutyák vonatkozó jelenete ugrott be autószerelő barátainknak, miután megtaláltuk Románia legegzaktabb szimbólumát. Szerényen, már-már szinte megilletődötten parkolt a nagyszebeni belváros egy csendes macskaköves utcácskájában. Türelmesen várta, hogy valaki rátaláljon. Hogy valaki felfedezze.

És akkor hirtelen... megtörtént a csoda.

Pontosabban a Csoda, és nem megtörtént, hanem megláttuk.

dacia_2.jpg

dacia_1.jpg

Gyönyörű kasztni, kiállta az idők próbáját. Most nézzünk be az ablakon!

belso.jpg

szepseg.jpg

belso_2.jpg

Kézműves autóról van egyébként szó.

kipufogo.jpg

Fecseg a felszín, hallgat a mély? Nem ennél a kocsinál. 

tempera_1_1.jpg

tempera_3.jpg

tempera_2.jpg

O tempera! O mores!

És tudják, mi a legszebb az egészben? 

Hogy mindez eladó. Ha esetleg Loganra cserélné ezt a papírfecni üzenete szerint üzemképes Daciát, 1800 eurót zuhan az ár. Részletek a képen látható telefonszámon.

reklamszoveg.jpg

Hivatkozzon ránk bátran!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr998912694

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Zsigmond és Péterfy: Kézműves Dacia, csak Önre vár! 2016.07.25. 15:13:01

Megtaláltuk Románia legegzaktabb szimbólumát. Szerényen, már-már szinte megilletődötten parkolt a nagyszebeni belváros egy csendes macskaköves utcácskájában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2016.07.25. 15:41:43

le lehet állni ezzel a szarral. unalmas. tahók a vadkeleten fikázódnak. lejárt lemez.

Bell & Sebastian 2016.07.25. 15:50:45

Ez annyira magas labda -bugyi sárgában volt ilyenem, derék, székely legények szákolták be maguknak-, hogy le se ütöm.

Van egy ősrégi, svájci szokás, a bontásra szánt járgányt egy órát járatják a bejárat előtt (a leadás-igazolás drága), akinek megtetszik, ingyé viheti. A magyar dílerek ezt nem reklámozzák, érthető okokból. Kiben van kalandvágy, próbáljon szerencsét. Ha ilyet visz, szerintem még adnak is neki 1.800 eurót.

Herr Stacheldraht Leger 2016.07.26. 07:20:59

bezzeg a saját lábon álló rasi kastélya

2016.07.26. 08:37:31

@Bell & Sebastian: Ez komoly?
Véletlen nem tudsz egy pontosabb címet?Már úgy is szerettem volna megnézni a híres vadnyugatot és legalább lenne egy autóm. Mert hogy ha arra várok hogy pénzem legyen rá, akkor kb soha nem lesz. Nekem ez király jó lehetőség lenne!

2016.07.26. 08:39:43

Csak menjek mindig a beduin hordák után és akkor előbb utóbb Svéjcban lyukadok ki? Hogy másszam meg a hegyeket ha egyszer kötélmászásból sem voltam valami nagy durranás?Ráadásul már tériszonyom is lett mostanra és "S" szerint már így is túl sok kérdést tettem fel egy mondaton belül.

gmihaly621 2016.07.28. 10:00:27

Miért is érzem úgy, hogy nem paródia, hanem az ottani adottságok, lehetőségek szolidárisan tárgyilagos bemutatása ez a cikk? Egy Daciát azért mégsem úgy kell kézműves munkával feljavítani, mint a Totalcaros Csikós Zsolt "szobor"-Mercedesét. Vagy ki tudja ?

maroz 2016.07.28. 10:56:29

@Diorella Queen: A hegyeket nem kotelen masszak. ;)

Haladj fokozatosan. Elobb a Budai hegyek, majd menj szepen nyugat fele, es mire odaersz belejossz. Persze neked a celszeru a vezetett tura lenne, de ugy tudom, hogy a hobbid miatt ez szamodra nem annyira elerheto, szoval marad az ontevekeny valtozat. Ja, es a hegyekben hamarabb volt migrans, mint a siksagon, par evvel ezelott barmelyik osztrak hutteben legalabb ket nepali sherpa es egy magyar konyhas alapfelszereles volt.

maroz 2016.07.28. 10:59:55

@gmihaly621: Ez egy klasszikus "kell" es "lehet" problema: ugy kene ezt is, de nem lehet. Peldaul azert, mert nincs ra penz, tehat marad a hajlakkfujos dukkozas es a drotozott kipufogodob. Ami egy remek megoldas, en is alkalmaztam, igaz, nekem Ladam volt, de a drot ugyanaz, mondhatni csereszabatos.

gmihaly621 2016.07.28. 16:08:08

@maroz: De legalább a tulaj egy cseppnyit jobban érzi magát a verdában. Az is valami, nem is kevés.
süti beállítások módosítása