Így úsztam meg a brüsszeli terrortámadást
2016. március 22. írta: bukovics

Így úsztam meg a brüsszeli terrortámadást

molenbeek1.jpg

Eredetileg ott sem lettem volna, aztán meg majdnem igen, végül mégsem.

Röviden így foglalható össze a sztori, a hosszúért olvassanak tovább!

„Milyen jó neked, hogy holnap repülsz vissza!” – mondtam egy éppen Brüsszelben tartózkodó ismerősömnek, miközben az Európai Bizottság hatalmas, #TeamJunckerEU hashtaggel ellátott molinóval lefedett, fegyveresekkel őrzött Schuman téri épületétől nem messze, a Jourdan téri Maison Antoine előtt beálltunk a sültkrumplira váró hosszú sorba.

„Inkább neked jó, hogy te már ma este!” – jött rá a válasz, mire felajánlottam, hogy cseréljünk, mert maradnék még egy napot a városban. A Maison Antoine krumplija egyébként csodálatos, ugyanazt az andalúz szószosat ettem, mint egy hónapja Angela Merkel – igaz, nem nagy adagot 3,70-ért, hanem csak egy kicsit 3,30 euróért.

De hát nem is én vagyok a német kancellár.

Az Európai Bizottság meghívására egy szociális problémákról szóló hétfői konferenciára utaztam a belga fővárosba. Vasárnap délután érkeztem, és este, valamint amennyire a program engedte, hétfőn rögtön nekiindultam a város feltérképezésének, különös tekintettel a hírekben gyakran szereplő Molenbeek városrészre.

Terrortámadás ide vagy oda, egy, az EU jövőjéért aggódó, borongós, sötét hangulatú, a római birodalom bukásával párhuzamot vonó riportnak remek kezdése lehetne, hogy a hotelből kilépve rögtön elhúzott előttem egy fiatalabb, kisebb termetű patkány az utcán, amit csak a Rogier téren helyet foglaló utcazenész által végtelenítve játszott Bella ciao idáig elhallatszó dallama fokozott. Sötét volt. Hideg volt. Egyedül voltam. Meg a patkány. Képzelhetik.

De ez nem egy ilyen riport.

Főleg Németországot ismerem, a németországi problémás városrészekkel vagyok tisztában valamennyire. Frankfurtban a Gallus és a Bahnhofviertel, Berlinben Neukölln – ezeket javarészt törökök lakják. Nincsenek se dél-londoni, se kül-párizsi tapasztalataim, szóval nagyon érdekelt, hogy milyen Molenbeek, ahol hónapokon keresztül el tudott bújni a hatóságok elől az őszi párizsi merényleteket kitervelő Salah Abdeslam, és végül úgy bukott le, hogy feltűnően nagy mennyiségű pizzát rendeltek a lakásukba.

A Gemeentepleinre vezetett az első utam a metróból. Ez a kerület központi tere. Már az aluljáróban feltűnt: csak muszlim nők és arab külsejű férfiak szálltak ki a szinte üressé vált szerelvényből. A mozgólépcsőről a rendőrség épülete és az előtte már-már demonstratívan ott parkoló többtucatnyi rendőrségi autó látványa szúrja ki a szemem. Hogy az állampolgárok szubjektív biztonságérzetére látványosan adnak, már abból feltűnt, hogy a belvárosban, a reptéren és a metrómegállókban számos helyen párosával mászkálnak felfegyverzett katonák.

nissa_hijab_brusszel_belgium_molenbeek.png

Molenbeek központi tere valami szerencsétlenebb sorsú kelet-európai kisváros főterét idézi azzal a különbséggel, hogy itt se kocsmák, se kávézók, se bank nincsenek. Van viszont egy közel-keleti élelmiszereket áruló élelmiszerüzlet, egy Nissa Hijab nevű hidzsábos, giroszosok, divatos isztambuli kiegészítőket áruló ruhaboltok: ez itt minden, csak nem az a Brüsszel, ami száz méterrel arrébb a csatornától a belga tőzsde felé vezető Antoine Dansaert úton dizájnermárkák boltjaival, kiskocsmákkal, galériákkal az egyik legszebb arcát mutatja. A főtérről bevásárlóutca nyílik: ékszerekkel díszített fejkendők, kimondottan szegényes, 1 euróért 5 darab Oreót áruló budapesti kínaidiszkontokra hajazó élelmiszer-üzletek, egy SWAG néven ún. divatos ruhát áruló bolt, bezárt vagy bezártnak tűnő, arabbetűs cégérrel nyomuló kávézók.

Teljesen más, mint a német nagyvárosok törökök lakta negyedei: nyoma sincs a vidámságnak, az árugazdaságnak és viszonylagos jólétnek, a levegőben valami egészen más van. De hogy ez pontosan micsoda és miért alakult így, azt egy egyórás séta alatt, valós helyismeret nélkül felelőtlenség lenne megtippelni. Talán meg kellett volna kérdeznem az egyik üres kirakat ablakában a frizuráját két slukk között megigazító fiút. Vagy odamenni az engem a sarki giroszos pultja mögül furcsán méregető arabokhoz, hogy tényleg az-e a fura, hogy egyedüliként nem mentem át az úton piros jelzésnél. Mindenesetre nem volt rossz érzés elhagyni Molenbeeket, és inni egy pohár sört a csatorna túloldalán lévő Walvisban, hogy visszaiszkoljak a konferenciára meghallgatni az EU szociális ügyekről beszélő uniós biztosát arról, hogy az unió alapvetően a legjobb megoldás arra, hogy az emberek békésen egymás mellett éljenek.

A konferencia után vettem pár csokit, és kimentem a reptérre. Igen, arra. 

Az északi pályaudvarról induló Intercity-n átfutottam az aznapi Metro flamand nyelvű kiadását (Belgiumban két kiadással is nyomul az ingyenes napilap: a zöld a vallon, tehát francia nyelvű, a kék a flamand, tehát holland nyelvű). Nyoma nem volt annak, hogy itt bárki bármire is készülne, leszámítva persze, hogy a Brussels Airlines Passbookba integrálható beszállókártyáját nem ismerte fel a reptér biztonsági rendszere. De hát hogy is lett volna nyoma? Útlevelet, bármiféle igazolványt nem kértek el sehol – igaz, ezt Schengenen belüli repülés esetén számos helyen eleve nem is szokás. Az eredetileg 20.45-kor induló esti Brüsszel-Budapest járat több mint kétórás késés okaként kérdésemre a reptér alkalmazottja a franciaországi légi irányítók sztrájkját jelölte meg.

Ha Frankfurtba repültem volna, és az a járat késik ennyit (félig Németországban élek), vélhetően a repülőtéren vagy egy légitársaság által kijelölt hotelben kellett volna éjszakáznom és reggelre visszajönnöm a repülőtérre, ott ugyanis éjszakai repülési tilalom van érvényben, hogy a reptér környékén élőknek legalább az éjjelei nyugodtak legyenek. Budapesten ilyen nincs, a ferihegyi forgalom eleve értelmezhetetlen a frankfurtihoz képest. 

A kilenc előtt kicsivel helyett éjfél előtt kicsivel induló Brussels Airlines-járaton már gyakorlatilag mindenki aludt, természetesen én is, halovány emlékeim vannak csak valami taxiról, hazaérve rögtön belezuhantam az ágyba.

Reggel egy telefon ébresztett, hogy olvastam-e, mi történt, és ugye nem vagyok már ott.

Nekem szerencsém volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr448511846

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bukovics Martin: Így úsztam meg a brüsszeli terrortámadást 2016.03.22. 16:26:01

Eredetileg ott sem lettem volna, aztán meg majdnem igen, végül mégsem. Röviden így foglalható össze a sztori, a hosszúért olvassanak tovább!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pitcairn2 2016.03.24. 14:47:38

@hétköznapi libsizmus:

"Ide nehezen tud a közigazgatás behatolni, így zavartalanul a maguk külön világát élik. "

szociális segélyekből és állami transzferekből

ergo

a közigazgatás futtatja az egészet...

pitcairn2 2016.03.24. 15:01:26

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

miért nem elég annyi, hogy mivel az ún. jóléti, demokratikus állam egy zártkörű klub ezért értelemszerűen inkompatibilis a kontrollálatlan bevándorlással?

miért kellenek az "anti-iszlámista" lózungok?!

I_Isti 2016.03.24. 15:43:52

@pitcairn2: " mivel az ún. jóléti, demokratikus állam egy zártkörű klub"
Japán? Dél-Korea?

Laikus Érdeklődő 2016.03.24. 18:55:41

@kérem vigyázzanak, a rácsok záródnak!: "demokrácia = ha részt veszel a rendszerben akkor jobban elfogadod az irányítást."
Ez minden rendszerre igaz. A kommunizmusra, a fasizmusra sőt még a demokráciára is. Meg az is igaz minden eddigi rendszerre, hogy az önkéntesség csak feel good faktor.
Hol van a történetedben a boldog szép jövő?

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2016.03.24. 20:16:18

@Robinzon Kurzor: Aztakurva, de elpofátlanodtál!
Az a jó, hogy a magadfajta szellemi éhenkórász liberálfasisztákat már az EU-ban is körberöhögik.
Másrészt egyáltalán nem vicces a dolog: nemzetbiztonsági kockázat vagytok már.

Herr Stacheldraht Leger 2016.03.24. 20:32:23

@gyalog.galopp:

jajj, bubus, csak hogy még te is megértsed:

a) zb blogtársunkat azért örvendeztettem meg a provokatív 2. vh-s példával, mert a többmerényletvoltrégen típusú relativizálgatással semennyire se vagyunk beljebb

b) a nácikokkal az isis féle terror nagyon is párhuzamba rakható, mert mindkét szélsőséges ideológia (vallási vagy világi eredettől függetlenül) karizmatikus, militáns, totalitárius és népírtásban lubickol. kissé abszurd, hogy ajrópában ennek ellenére csak az előbbi vélt/valós vetületeit veszik halál komolyan, míg a félholdas holdkórosoknak egyenest kiterítik a piros szőnyeget.

remélem segíthettem

Herr Stacheldraht Leger 2016.03.24. 20:36:12

@Pelso..:

"Pl. Baden-Württemberg tartományban kimegy az utcára mondjuk 30e iszlám, és kikiáltja a kalifátust? "

www.youtube.com/watch?v=_eJyPePSyXY

pontosan

2016.03.24. 21:08:05

@Herr Stacheldraht Leger:
@Disznóvári:

Van esetleg összefüggés a mandiner főkolompos izraeli pofavizitje és a ti összehangolt nyekergésetek között?

Nem véletlenül kérdezem, régóta figyelem a buta túlzásokat és nyilvánvaló hazugságokat amit itt előadtok.

Szóval ....

Pelso.. 2016.03.24. 21:13:20

@Herr Stacheldraht Leger: Lett ott kalifátusként működő állam?

Herr Stacheldraht Leger 2016.03.25. 06:07:40

@kérem vigyázzanak, a rácsok záródnak!:

kérem jelölje meg, miben nem bontottam ki a valóság minden részletét

Herr Stacheldraht Leger 2016.03.25. 07:02:10

@karandash: rendkívül szigorú és részletes előírások tömkelege van az ószövetségben is, de az orthodox rabbik nem turnézzák végig a világot levegőbe röpítve a nem eléggé kósernak ítélt hitetleneket. valamint az iszlám se ab-ovo isis őrület, hisz számtalan etnikum és vallás hosszú évszázadokig élt együtt a közel-keleten és a sötét középkorban is a granadai kalifátus volt a jóval szebb, virágzóbb és toleránsabb hely mint egy boszorkányokat és antik könyveket égetős, utcára szart öntős günterburg.

itt az a bökkenő, hogy igazából nem az európaiak feladata lenne tiltakozni, vagy tutujgatni a témát, hanem az iszlám mainstream közösségnek magának kéne alaposan végiggondolni, melyik utat is választja. valaha európa az araboktól importálta vissza elfeledett és eretnekként stigmatizált ókori öröksége és fejlettsége nem kis részét, nem tilos ez a másik irányba se.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2016.03.25. 08:49:58

@rajcsányi.gellért (ergé): Az utóbbi időben kétszer voltam Isztambulban, többször Egyiptomban. Hughadában annak a szállodának a közelében laktam, majdnem abban az időben, amikor lövöldöztek. Többször voltam azon a reptéren, ahol a ruszki gépet bombásították. Isztambulban két robbantás között voltam. Oszt ki a faszt érdekli? Pedig én még kulturális antropológus is vagyok, és éppen most szervezünk egy konferenciát, amin az iszlám meghatározására is kísérletet teszünk. Te hogy értetted meg a terrorizmus lényegét? Kíváncsi vagyok, mert olyan sok szakértő van mostanában. Például tegnap azt mondta egy ilyen nagyon tudós, hogy a terrorizmus bűncselekmény. Aha, a faszom meg tubarózsa! A terrorizmus katonai stratégia, nem civil cselekmény, ergo bűncselekményként felfogni ostobaság és brüsszelekhez vezet. Ahogy az is égbekiáltó együgyűség, hogy az iszlámot kizárólag vallásként próbálják értelmezni a közel-kelet szagértők. Ez a poszt meg szar. A majdnem hír nem hír. Óóóó, majd' elfeledtem! A NY-Boston-LA járaton évekig közlekedtem rendszeresen. Akkor is, amikor az ikertornyok összedőltek. Anyósom sírva hívott minket, hogy nem voltunk-e rajta. :-)

Tündér_Lala 2016.03.25. 09:29:53

@Mr Falafel: A terrorizmus katonai stratégia, nem civil cselekmény,

Természetesen. A terrorizmus a gerillahadviselés egy speciális alfaja. Azok veszik igénybe, akik a reguláris haderővel szemben nem állnak meg, de nem akarják elfogadni a reguláris haderő által diktált feltételeket. Kezdetben a végsőkig elkeseredett családjuktól és életfeltételeiktől megfosztott embereket használtak. (Az a politika, amely ilyen feltételeket teremtett felelőssége nem kérdőjelezhető meg.)
Ma felismerve hatékonyságát, vallásilag fanatizált emberek az elkövetők. A mögöttük álló megbízó erők (elsődleges és másodlagos) céljai nem tisztázottak.

Mindenesetre a migránsok, belső ellenség telpítése (a hátország, amely emberanyagot és megbúvási lehetőséget biztosít és kínál) nyilvánvalóan a terrorizmus bázisát hozza létre vagy növeli, ezért nem kívánatos.

gyalog.galopp 2016.03.25. 10:24:32

@Herr Stacheldraht Leger:

az a.) pontod rendben, ezért szóltam bele
a b.) pontod próbálkozásnak elmegy, de nagyon gyenge, ráadásul üti az a.) pontodat.

Az IS stratégiája, módszerei kifejezetten a 70-80-as évek szélső balos terrorakcióira hajaznak, amik mögött általában a SZU.t sejtették, vagy mutatták ki.
Az IS mögött bejegyzett iszlám vallású államok állnak.
Ezzel szemben a náci eszmerendszer faji alapon határozta meg magát és lényegét tekintve német belügyként működött, a lébensraumot nyílt háborúval, megszállással akarták biztosítani, nem beszivárgással és a háborúhoz viszonyítva piti terrorakciókkal.

De , hogy megnyugtassalak, a nyílt faji alapon működő erőszakot semmivel nem tartom elfogadhatóbbnak, mint a sunyin behatoló vallási, vagy magát ateistának valló, de a vallási szervezettség alapjain működő bármilyen ideológiai erőszakot.

2016.03.25. 11:34:27

@Herr Stacheldraht Leger:

>>kérem jelölje meg, miben nem bontottam ki a valóság minden részletét

1.,
csak és kizárólag a negtívumokat írod, kb olyan mint a láda almában a kukacos miatti sopánkodás.
Bild, zsindex, origo, hazudnak folyamatosan, miből gondolod hogy ki tudod szűrni mikor mondanak igazat?

2,
amit te no-go zónának hívsz, az a helyi gangek területei, kialakulásuk
egyrészt önvédelmi, másrészt
természetes folyamat, minden nép fiataljaira jellemző, sőt még az állatvilágra is.

ps
amikor az érzelmek felcsapnak benned, na, olyankor vagy átbaszva.

pitcairn2 2016.03.25. 13:51:51

@I_Isti:

a menekültválság konspiratív interpretációja:)

Refugee Crisis: Using Chaos To Build Power
www.zerohedge.com/news/2016-03-24/refugee-crisis-using-chaos-build-power

pitcairn2 2016.03.25. 13:55:40

@gyalog.galopp:

"a 70-80-as évek szélső balos terrorakcióira hajaznak, amik mögött általában a SZU.t sejtették, vagy mutatták ki."

a "70-80-as évek szélső balos terrorakciói" mögött sok esetben - pl. Olaszországban - bizonyítottan olyan szélsőjobboldali csoportok álltak, amelyek a NATO és a CIA által futtatott Gladio művelethez kötődtek

az olasz Gladio végül olyan széles nyilvánosságot kapott, hogy még BBC dokumentumfilm és készült a meglehetősen érdekes véget ért NATO műveletről

Operation Gladio - Full 1992 documentary BBC
www.youtube.com/watch?v=GGHXjO8wHsA

pitcairn2 2016.03.25. 13:58:11

@gyalog.galopp:

"Operation Gladio (Italian: Operazione Gladio) is the codename for a clandestine North Atlantic Treaty Organisation (NATO) "stay-behind" operation in Italy during the Cold War..............The role of the Central Intelligence Agency (CIA) in Gladio and the extent of its activities during the Cold War era, and any relationship to terrorist attacks perpetrated in Italy during the "Years of Lead" (late 1960s to early 1980s) is the subject of debate. Switzerland and Belgium have had parliamentary inquiries into the matter"

en.wikipedia.org/wiki/Operation_Gladio

pitcairn2 2016.03.25. 13:59:24

@Tündér_Lala:

amikor egy reguláris hadsereg porrá bombáz egy államot, akkor is terrorizmusban utazik

pitcairn2 2016.03.25. 14:06:17

@I_Isti:

különben kérdésedre visszatérve, ebben az esetben már az EU határon kellett volna feltartóztatni a menekülteket

az EU tagállamok többségi demokrácia bázisán álló jóléti rendszerek, ilyen rendszerek pedig értelemszerűen nem kompatibilisek a kontrollálatlan bevándorlással

ezen a ponton kb. két opció van:

1 befejezik az EU-állam kiépítését (nem igazán jó irány, felettébb veszélyes kontinentális szinten monopolizálni a döntéshozási kompetenciákat)

2. radikális decentralizációt indítanak el (ez kezdetben sokkal nehezebb lenne, hosszútávon azonban sokkal jobb irányba vinne, mint a birodalomépítés)

gyalog.galopp 2016.03.25. 14:49:45

@pitcairn2:

Maradjunk annyiban, hogy a terrorizmus, az egy katonai stratégia része, ami a 2.vh után akármilyen ideológiába öltöztetve igen elterjedt a világban és előszeretettel alkalmazta boldog , boldogtalan.
Mindemellett a 70-80-as években ez a hidegháború kevésbé hideg formája volt.

Herr Stacheldraht Leger az erre való utalást próbálta cikizni a nácizmussal összevetve. Az összevetést azért tartom hülyeségnek, mert a nácik nem hideg, de nem is langyos háborút vívtak, hanem blitzkrieget és nem vallási, ideológiai alapon, hanem faji alapon.

Herr Stacheldraht Leger 2016.03.25. 15:44:29

@gyalog.galopp:

kedvenc butuskám:

nézz már a térképre. az egy dolog, hogy a távoli ajrópában "csak" robbantgatnak, de az ISIS-nek van egy saját állama is a közel-keleten, amit nagyon is lebensraum elven bővítget, ráadásul faji alapon is: a szunnita kötődésű törzseket hagyja életben, bármilyen más vallású, vagy etnikumú törzs rabszolgaság, avagy halál fia. vannak életre hivatott überek és megsemmisítésre ítélt unterek a szemléletükben, szinkronban a nácikkal. meg a világuralom a cél stb.

a végeredmény szempontjából tökmindegy, hogy eltorzult nacionalista, vagy eltorzult vallási alapja van az ideológiának, a működtető logika erősen azonos.

Tündér_Lala 2016.03.25. 15:45:13

A ma terrorizmusként emlegetett jelenség és a terrorbombázás bár céljaiban hasonló (félelemkeltés, demoralizálás) azért élesen megkülönböztetendő.

A terrorbombázást (mostanában) éppen azért alkalmazzák, mert az ellenfél a városokban áll ellen (ha tetszik gerilla harcmodorban, mert a nyilt csatában nem állhatna ellen) és a támadó nem akar élő szárazföldi hadsereget, haderőt bevetni, mert az emberveszteségtől menekül. (Otthon el kellene számolni velük.)

A terrorizmus ezzel szemben a betelepített belső ellenségre támaszkodva demonstrálja, hogy az erőfölényetek ellenére tudunk ártani nektek, mert elszántabbak vagyunk. Háborús cselekményhez mérten az áldozatok száma elenyésző (bár nyilván nagyon fájó.) Más célja nem is nagyon van.

Ők nem tudnak védekezni a nyugat bombázói ellen, a nyugat nem tud védekezni a tarrorizmus ellen, különösen az önmaga elé (otthon) állított liberális követelményrendszerben. (Mivel fenyegethető és öngyikosságra kész ellenséges harcos ?)

gyalog.galopp 2016.03.25. 15:53:15

@Herr Stacheldraht Leger:

Te most kivel vitatkozol, önmagaddal? :)
Próbáld már eldönteni, ki, vagy mi az ellenséged és ne csúsztass, zagyválj összevissza.
Mért akarsz többfrontos háborút vívni, amikor legfeljebb egyetlen front van, de nálunk abban se lőnek.

Herr Stacheldraht Leger 2016.03.25. 16:03:09

@kérem vigyázzanak, a rácsok záródnak!:

1. na lássuk a limit nélküli népvándorlás pozitívumait:

- sok szakképzett munkaerő! oops, ez hivatalos német statisztika alapján nem jött be, a latin abc-vel is gond van
- multikulti gazdagodás! oops, ez maga angela merkel szerint is kudarc
- világkonyha! yes, de az ingyen sós mogyoró miatt se veszel légi társaságot
- keserves tanulópénz árán öntudatra ébred ajrópa és megtanul újra önmaga lenni szemlesütés nélkül: hooray, megadom :)

sidenote: mit zsindexezel, antiszemét pajtikám? amúgy ha a nem épp jobber sajtó határon innen és túl is a law&order szemlélet felé közelít, az önmagában elgondolkodtató, másfelől van szerencsém erre-arra megfordulni a világban és ha a tapasztalat egybevág...

2. ha neked a no-go zone az mindössze holmi helyi gang terület, akkor szomorúan közlöm, hogy a helyi gang területeket a nyugati civilizáció kriminalisztikai kategóriaként kezeli, mert biza a társadalom hivatalos szerveinek dolga a területvédelem. ha valaki állatvilág módra kutyaként körbepisili a vélt területi igényeit, azt majd előbb-utóbb sintérként begyűjti az erre demokratikusan felhatalmazott yard.

amúgy mondsza bubuskám, mi a f*sztól védik az önkényes "sharia rendőrök" (kéretlenül) a helyi lakosokat? életveszélytől? vagy a nyugaton bevett szabadságjogoktól? malacpörkölt-bűnözéstől? :DDD

Herr Stacheldraht Leger 2016.03.25. 16:08:48

@gyalog.galopp: látod ezért vagy a kedvenc butuskám. el se tudod képzelni a piciny életed kétbites barát/ellenség kép nélkül. bármi és bárki ami ezt a retardáltan skatulyázós világképedet meghaladja, elemi zavart okoz.

a széles közönségnek meg óriási derültséget.

ne hagyd abba :)))

gyalog.galopp 2016.03.25. 16:20:05

@Herr Stacheldraht Leger:

Allah növessze hosszúra szakállad.

murcielago 2016.03.25. 16:39:56

@pitcairn2:

3. (szerintem kimaradt): az EU kisebb föderációkra válik (ezt több elemző állítja mostanában, állítólag a cia is)

leleplezo.eu/?modul=oldal&tartalom=1196454

(Lehet, hogy jobb lenne Unionista javaslata, egy bajor-magyar-román tengely, de lengyel-magyar tengely legalább már létezett valaha...)

pitcairn2 2016.03.25. 16:50:09

@gyalog.galopp:

ha már itt tartunk a CIA is nagyon szépen integrálta a nácikat

U.S. intelligence involvement with German and Japanese war criminals after World War II
en.wikipedia.org/wiki/U.S._intelligence_involvement_with_German_and_Japanese_war_criminals_after_World_War_II

pl. ha jól emlékszem még a náci kémfőnök is CIA munkatársként folytatta a pályafutását

az Operation Gladio is tele volt ex-fasisztákkal és ex-nácikkal

pitcairn2 2016.03.25. 16:59:46

@gyalog.galopp:

"Herr Stacheldraht Leger az erre való utalást próbálta cikizni a nácizmussal összevetve. Az összevetést azért tartom hülyeségnek, mert a nácik nem hideg, de nem is langyos háborút vívtak, hanem..."

hanem az un. __false flag terrorism__ segítségével tettek szert abszolút hatalomra:)

lásd a Reichstag felgyújtását...

"the arson was planned and ordered by the Nazis as a false flag operation"

1933 - Reichstag fire
en.wikipedia.org/wiki/Reichstag_fire

és a lengyel hadjáratot is az un. "false flag terrorism" segítségével próbálták meg legitimizálni

"Operation Himmler (less often known as Operation Konserve or Operation Canned Goods) was a 1939 false flag project planned by Nazi Germany to create the appearance of Polish aggression against Germany"

Operation Himmler
en.wikipedia.org/wiki/Operation_Himmler

pitcairn2 2016.03.25. 17:03:50

@gyalog.galopp:

különben a faji agymenésüket az USÁ-ból importálták:)

The Horrifying American Roots of Nazi Eugenics
historynewsnetwork.org/article/1796

a "tudományos" fajelméleti munkásságuk is jórészt a Rockefeller Alapítvány segítségével szökkent szárba:)

"The Rockefeller Foundation helped develop and fund various German eugenics programs,[77] including the one that Josef Mengele worked in before he went to Auschwitz.[7][78]"
en.wikipedia.org/wiki/Eugenics_in_the_United_States#Influence_on_Nazi_Germany

pitcairn2 2016.03.25. 17:06:03

@murcielago:

nem hinném, hogy ez reális lenne

pitcairn2 2016.03.25. 17:12:08

@Herr Stacheldraht Leger:

akár vezető pozícióban is

a náci kémfőnökből a CIA segítségével NSZK kémfőnök lett:)

"Reinhard Gehlen (3 April 1902 – 8 June 1979) was a German general who served as chief of the Foreign Armies East (FHO) military intelligence unit during World War II, and who later became leader of the Gehlen Organization and the first president of the Federal Intelligence Service (Bundesnachrichtendienst) (BND) during the Cold War."

en.wikipedia.org/wiki/Reinhard_Gehlen

Herr Stacheldraht Leger 2016.03.25. 17:17:54

@pitcairn2:

eugénia áldozatainak egy emlékmű? hova is lehetne tenni...

Herr Stacheldraht Leger 2016.03.25. 17:26:41

@murcielago:

erre utal, hogy a szakavatott ajrofétis klub is alkalmazkodik projekt bukásához:

www.ceu.edu/article/2016-03-21/cens-changes-name-revisits-mission

pitcairn2 2016.03.25. 17:27:41

@Herr Stacheldraht Leger:

esetleg a Rockefeller Alapítvány által adományozott telken épített ENSZ épület elé:)

Rockefeller and the Foundation of the UN
www.youtube.com/watch?v=7wm1TPDaF0k

pitcairn2 2016.03.25. 17:29:38

@Herr Stacheldraht Leger:

innen lesz igazán érdekes a jeles ENSZ ünnepség:)

youtu.be/7wm1TPDaF0k?t=118

Herr Stacheldraht Leger 2016.03.25. 17:30:20

@pitcairn2:

vagy wilson center?

drága jó elnök úrnak volt egy manapság nem nagyon reklámozott törvénye:

progressingamerica.blogspot.hu/2012/03/woodrow-wilson-and-eugenics-he.html

pitcairn2 2016.03.25. 17:37:30

@Herr Stacheldraht Leger:

jól megfért a "Making the World "Safe for Democracy"" szlogennel

+ az 1 világháború miatt dőlt a zsé a Wall Street-re

a "Making the World "Safe for Democracy" című sallangot egyébként Freud unokaöccse a modern tudományos propaganda, a PR atyja találta ki

Herr Stacheldraht Leger 2016.03.25. 17:45:53

@pitcairn2:

nagy volt az eugénia fanclub

ajj:

www.winstonchurchill.org/publications/finest-hour/finest-hour-online/594-churchill-and-eugenics

ajj-ajj:

www.dnalc.org/view/11219-t-roosevelt-letter-to-c-davenport-about-degenerates-reproducing-.html

most akkor ezekről a gonosz fajvédő bácsikról ne is nevezzünk el köztereket, szobrot ne is avassunk?

oopsy-daisy

pitcairn2 2016.03.25. 18:03:00

@Herr Stacheldraht Leger:

a Wall Street-i pénzmágnás felmenőkkel rendelkező amerikai-brit Churchill cikkei kapcsán ma minimum antiszemitizmust kiáltanának:)

Churchill - Zionism versus Bolshevism, A struggle for the soul of the jewish people
1.bp.blogspot.com/-_NtCUL3kp7Y/VP0h60vHB1I/AAAAAAAABdw/0d1dmcThfcc/s1600/churchill.png

Churchill - The Jewish conspiracy theory of the bolshevik revolution

reformed-theology.org/html/books/bolshevik_revolution/appendix_02.htm

murcielago 2016.03.25. 18:06:54

@pitcairn2: @Herr Stacheldraht Leger:

Hát nyilván az 1. variációt (szorosabb unió) fogják erőltetni, ameddig lehet. Ameddig még tart az embertömegek lelkesedése, kezdeményező-készsége, civil-kurázsija, stb. Amikor ez csökkenni látszik, akkor…már 2020-felé járhatunk, vagy kicsit előbb..A TTIP-nek, meg a „profit-szivattyúknak” meg lényegében mindegy, hogy Európában egy, vagy kettő nyugati típusú szövetségi rendszer van.

Egyébként az Unió „félig-hivatalos önképe” magáról már a migrációs válság előtt is ez volt: két-sebességes unió. Hogy aztán azóta Ukrajna volt-e nagyobb sikertörténet, vagy a Merkel-i bevándorlás-politika azon már lehet vitatkozni…

murcielago 2016.03.25. 18:40:49

@Herr Stacheldraht Leger:

hát igen, mondják, hogyha egy külföldi turista kíváncsi arra, hogy milyenek lehettek a régi Anglia lakói, a külvárosokban és a munkások között kell körülnéznie, mivel a jól fizetett értelmiségi állásokban csak külföldi származásúakkal találkozhat, az egyetemeken pedig főleg pakisztáni lányokkal.

Valamelyik miniszterük már azt is felvetette, hogy szerinte a bennszülött angolszászokat kellene támogatni a felvételikhez, mert kisebb az esélyük bejutni.

gyalog.galopp 2016.03.25. 18:42:45

@pitcairn2:

A spicliség alapvetően személyiség és nem ideológia kérdése. A spicli számára az információszerzés, személyiség váltás egy feladat, amiben örömét leli, a cél másodlagos kérdés, változtatható.

2016.03.25. 19:05:57

@Herr Stacheldraht Leger:

>>van szerencsém erre-arra megfordulni a világban
>>és ha a tapasztalat egybevág...

hazudsz már megint. Ha sokat utazol vagy kint élsz pont azt tapasztalhatod, hogy a bevánorlók erősítik az országot, teljesen mindegy hogy keleti vagy nyugati a befogadó ország.

>>sidenote: mit zsindexezel, antiszemét pajtikám?

jől tippeltem hogy zsivány vagy, köszi a konfirmációt.

@Disznóvári:

>>Te vagy átbaszva és baszol át másokat, alember.

na itt a másik felsőbbrendű, neked is köszönöm hogy előjöttél.

ps. marhák.

Herr Stacheldraht Leger 2016.03.25. 19:50:31

@kérem vigyázzanak, a rácsok záródnak!:

"azt tapasztalhatod, hogy a bevánorlók erősítik az országot, teljesen mindegy hogy keleti vagy nyugati a befogadó ország."

már csak azt nem értem, akkor a fokozódóan morgolódó ólakosokon túl miért a migrációellenes pártoknak és törvényeknek van hirtelen nagy divatja arrafelé, oppsz, csak nem sok volt a jóból?

"jől tippeltem hogy zsivány vagy, köszi a konfirmációt."

wow, tényleg? vagy max amióta a szádban maradt az előbőröm, te kis huncut fogazós ;)

ps.: keep on trollin'

picur3ka 2016.03.25. 20:22:16

@kérem vigyázzanak, a rácsok záródnak!:

"Ha sokat utazol vagy kint élsz pont azt tapasztalhatod, hogy a bevánorlók erősítik az országot, teljesen mindegy hogy keleti vagy nyugati a befogadó ország."

Ezt hogy lehet tapasztalni? Te hogyan tapasztaltad?

picur3ka 2016.03.25. 20:29:33

Mit mond Omar a lázadásokról?

Azok sincsenek/voltak sose?

Miért volt rohamrendőrség a fickó letartóztatásán és miért ünnepli a környék hősként?

Irt már erről Omar mester?

2016.03.25. 20:33:08

@Herr Stacheldraht Leger:

nem muszáj zsiványnak születni, pont erről írogatok sok sok éve.

Identitás probléma.

Reggel még svábként kelsz, a munkahelyen próbálsz európai lenni, este meg zsidóként köpködsz, nekünk ez utóbbi jut.

Nincs olyan kisközösség ahova kötődsz, ezért a zsindex féle gyűlölködő csúfolódó zsidókhoz csapódtál.

A zsindex-444-metro-bild-mail-times és még száz egyéb mind a

kozmopolita gyökértelen zsidót formáló eszközök.
Az vagy amit olvasol, amibe bele képzeled magad, felismerni nem tudod, keménydrogosnak sincs valós öntudata.

a migráció ellen a buták lázadnak, akárhova mész a világban mindenütt vannak, legfőképp a versenyszektorban, náluk az emberi minőség számít. Őslakosnak ott van az állami munkahely, gyarapodnak szépen, menekül is az épeszű amerre csak tud, pont olyan országokba ahol egyébként is magas a migránsok aránya.

Szóval akár itthon nyűglődsz akár már kint élsz, neked csak a kukac látszik az almából, ha nem volt már alap természeted, akkor köszönd meg szépen a zsindexnek.

Herr Stacheldraht Leger 2016.03.25. 21:00:27

@kérem vigyázzanak, a rácsok záródnak!:

legkedvesebb öntelt cimborám, tényleg ne hagyd abba, ez prájszlessz :)

a szocio-analizálós mijjjjafaszvan rizsádon túllépve azt a nagy eszedet azért használhatnád alapvető dolgokra is, pölö próbálj kötekedés előtt olvasni: ugyanis se szerény személyem, se a commentelők nagy része NEM a migrációt önmagában ellenzi, hanem annak a szűretlen és kéretlen népvándorlás verzióját, még mindig.

de sebaj, nekem nyóc, neked kettőszázhatvan

2016.03.25. 21:05:49

@picur3ka:

Lásd fent, a migráncsok a versenyszektorban dolgoznak, vagy üzletelnek. Sokkal aktívabbak mint az őslakosok, nem kívánnak mindent "állampolgári jogon".

Az összes menő gazdaság migráncsokból alakult ki, ők tartják fent, és ők fejlesztik.

Aki kimarad, lemarad.

>> Te hogyan tapasztaltad?
30 év, 3 kontinens, ~40 ország, munka üzlet utazás.

2016.03.25. 21:29:05

@Herr Stacheldraht Leger:

ne hazudj, fárasztó.

csak neked: "260" az a reg captcha volt, ideiglenesen megfelelt.

ez a nick most azt az irányt mutatja amit általános témaként akarok megjeleníteni.
Egy év alatt nagyot butultatok, ideje berúgni az ajtót, a buzis belterjes gondolatcserétek már a barlangi ősember szintjére süllyedt.

szóval kard ki kard, védd magad zsivány.

2016.03.25. 21:50:13

@Herr Stacheldraht Leger:

Érzem én is hogy egyre kevésbé az én kocsmám.

majd lekopok

de addig......

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2016.03.25. 21:55:02

@kérem vigyázzanak, a rácsok záródnak!: "akárhova mész a világban mindenütt vannak, legfőképp a versenyszektorban, náluk az emberi minőség számít."

Gondolom nem kifejezetten a katonailag kétségkívül kiképzett, ámde analfabéta afgán menekülteket keresik a versenyszférában.

2016.03.25. 23:05:27

@Disznóvári:

>>...ámde analfabéta afgán menekülteket
ez viszont nagy előny, mert ha gyerekkorától dolgozik akkor a kézügyessége sokszorsa az iskolázottaknak. (olyan irányban fejlődött az idegrendszere)

>>.. a katonailag kétségkívül kiképzett,...

az imperialista terjeszkedéshez szükséges a helyi viszonyokban jártas zsoldos seregek segítsége. Mostanában "felkelőknek" és "jihadistáknak" hívják őket.

picur3ka 2016.03.26. 01:55:54

@kérem vigyázzanak, a rácsok záródnak!:

lol.

magamnak is ilyen gondolatom volt: buzi klub lett, de visszafogtam magam.

picur3ka 2016.03.26. 02:01:20

@kérem vigyázzanak, a rácsok záródnak!:

Ez egy vékony rétege a migránsoknak. A mostani mesterségesen űzött siserehad meg különösen más tészta.

A nagyon szűrt migránsok(agyelszívás), ilyenek. Ezt a rafinált emberkereskedési formát nem szabad összekeverni az általános migrációval. És erkölcsi értéke katasztrofális, ha az elhagyott ország szempontjából nézzük. Kegyetlen kifosztás.

picur3ka 2016.03.26. 03:13:46

@kérem vigyázzanak, a rácsok záródnak!:

"3 kontinens 40 ország", tehát egyikről se tud, tapasztalt semmit.

A migránsok jó része és leszármazottai ott vannak a ganéj no-go zónákban és időnként lázadnak. Ezt persze üzleti-tárgyalási országszökdeléseken nem lehet tapasztalni.

És el is kell őket is tartani. Nagy részük nem dolgozik és megannyiuk a nyelvét sem beszéli az országnak, ahol él. Ennek az erkölcsi értékét most nem firtatnám, csak a felvetett anyagi előny szempontjából,
csődbe mennek az országok a szociális kiadások okán.

Ez a része a szociális kiadásoknak igen jelentőssé kezd válni a demográfia okán, s mert kisebb részük dolgozik, mint nem. Tehát növekszik együttesen az eltartottak száma az adott országban.

Tehát lehet vigyorogni egy ideig a nagyszerűségén az ötletnek, amíg a valóság nem harap húsba.

picur3ka 2016.03.26. 03:16:21

@picur3ka:

S minálunk már rég húsba harap a cigánysággal. Túl vagyunk rakva, ahogy van.

gyalog.galopp 2016.03.26. 07:25:36

@pitcairn2:

Vörös Brigádok, Vörös Hadsereg Frakció, Tupamaro, meg a részben szabadúszó Carlos - Sakál.
Ha ezekhez hozzávesszük a CIA által üzemeltetett ellen terrorista csoportokat akkor Európában a 70-80-as években valóban nagyobb volt a terror cselekmények száma.

Ami lényeges különbség az a célpontokban mutatkozik meg, ma a védtelen és védhetetlen civilek ellen irányul, a korábbi pedig általában politikusok, üzletemberek, katonai objektumok ellen irányult.

Továbbra sem látom értelmét a nácikkal való összevetésnek mert fogalomzavarhoz vezet. Ha már minden náci, akkor a szó elveszíti az eredeti jelentés tartalmát és " humanizálódik".

Herr Stacheldraht Leger 2016.03.26. 10:17:34

@Disznóvári: dont't feed the troll - ősi szanszkrit bölcsesség

Herr Stacheldraht Leger 2016.03.26. 10:18:45

@picur3ka: ha te tudnád mekkora huncut a dobray, bekennéd magad vazelinnel és ugranál a buli közepébe, oh lá lá

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2016.03.26. 10:56:18

@gyalog.galopp: "Vörös Brigádok, Vörös Hadsereg Frakció, Tupamaro, meg a részben szabadúszó Carlos - Sakál..."
Nem tudtad, hogy ezek valójában mind szélsőjobboldaliak voltak? :)

pitcairn2 2016.03.26. 11:43:11

@gyalog.galopp:

"Ami lényeges különbség az a célpontokban mutatkozik meg, ma a védtelen és védhetetlen civilek ellen irányul, a korábbi pedig általában politikusok, üzletemberek, katonai objektumok ellen irányult."

hülyeség...

pl. lásd az alábbi esetet a 80-as évekből...

Bologna massacre
en.wikipedia.org/wiki/Bologna_massacre

pitcairn2 2016.03.26. 11:45:15

@gyalog.galopp:

de akár klasszikus példákat is idézhetünk...

1920 - Wall Street bombing
en.wikipedia.org/wiki/Wall_Street_bombing

2016.03.26. 11:50:05

@picur3ka:

a németek legújabb gondja hogy beindult a migráncs- és menekült elhelyezés, most meg nem érkezik elegendő. A tavalyi egymilliót már felszívta a rendszer, és készen áll még további 2millióra. Aki nem kell a gazdaságnak az sem marad tétlenül:

www.tagesschau.de/inland/sicherheitskonferenz-von-der-leyen-101.html
www.krone.at/Welt/Bundeswehr_soll_Fluechtlinge_zivil_ausbilden-Deutscher_Vorschlag_-Story-495864

pitcairn2 2016.03.26. 11:51:05

@gyalog.galopp:

vagy egy másik klasszikus

1946 - King David Hotel Bombing
en.wikipedia.org/wiki/King_David_Hotel_bombing

ez lenne különben a közel-keleti terrortámadások kezdete

Izraelben még ma is nemzeti hős státuszban vannak az elkövetők

pl. boldogan és büszkén nyilatkoznak kamera előtt...

www.youtube.com/watch?v=5gaMNApYKtU

de itt már nagyon elkanyarodtunk a 70-80-as évektől, szóval visszairányítalak az 1980-as BOLOGNA-i merénylethez, ahol egy komplett vasútállomást robbantottak fel...

gyalog.galopp 2016.03.26. 21:37:05

@pitcairn2:

Én most nem fogom a kedvedért megszámolni hogy a Vörös Brigádok az egy bolognai pályaudvar felrobbantása mellett hány jobboldali politikust, üzletembert gyilkoltak meg, raboltak el, vagy hány bankot raboltak ki, de az " általában " kifejezés azt jelenti, hogy lehetnek kivételek.

pitcairn2 2016.03.26. 22:01:24

@gyalog.galopp:

az újbeszél korában már minden szó elvesztette az eredeti értelmét, miért pont a náci legyen kivétel? :)

The Emergence Of Orwellian Newspeak And The Death Of Free Speech
www.zerohedge.com/news/2015-06-29/emergence-orwellian-newspeak-and-death-free-speech

pitcairn2 2016.03.26. 22:03:20

@gyalog.galopp:

persze a fenti válasz erre ment:)

"Továbbra sem látom értelmét a nácikkal való összevetésnek mert fogalomzavarhoz vezet. Ha már minden náci, akkor a szó elveszíti az eredeti jelentés tartalmát és " humanizálódik"."

picur3ka 2016.03.27. 01:23:32

@Herr Stacheldraht Leger:

Én mindig a buli közepébe szoktam ugrani. Dobrayt meg külön csipom.

picur3ka 2016.03.27. 01:25:58

@kérem vigyázzanak, a rácsok záródnak!:

Eladjuk a kvótánkat Türingiának.

Akkor szarnak be. Persze. Hogyne. 2 millió eddig különben(fölött) és semmit nem cáfol abból, amit írtam.

gyalog.galopp 2016.03.27. 05:52:05

@pitcairn2:

Mondjuk nekem az ókori görögök is mindig gyanúsak voltak a fene nagy demokrácia találmányukkal. Demokrácia persze, mikor minden munkát a rabszolgák végeztek, ők meg csak háborúzgattak, meg szórakoztak, pont mint a nácik.
A trójai faló is egy aljas terror támadás volt, forgalmas helyen hagyták a csomagot, csak hát akkor még semmilyen robbanóanyagot nem fedeztek fel, ezért voltak a falóban katonák.

2016.03.27. 09:53:55

@picur3ka:

Ha sokat írsz, túl hosszú lenne a cáfolat így inkább átlépek rajta.

Amúgy sem érzem szükségesnek hogy mindent cáfoljak, az események folyása nagyon jó válaszokat ad, meg itt a net, aztán a határok sincsenek lezárva tehát ott van a közvetlen tapasztalat szerzés lehetősége, valamint gondolkodni sem tilos.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.03.27. 11:37:53

@kérem vigyázzanak, a rácsok záródnak!:

"valamint gondolkodni sem tilos"

Akkor TE miért nem gondolkodsz?

2016.03.27. 12:31:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

úgy ahogy ti gondolkoztok nekem nem megy

nektek a probléma akadály nekem kihívás.

pitcairn2 2016.03.27. 22:49:05

@gyalog.galopp:

ha már ilyen grandiózus történelmi perspektívába lépünk, akkor kötelességemnek érzem megjegyezni, hogy adolf inkább a spártai vonalat csípte:)

www.goodreads.com/quotes/634563-sparta-must-be-regarded-as-the-first-v-lkisch-state-the

picur3ka 2016.03.28. 03:39:38

@kérem vigyázzanak, a rácsok záródnak!:

lol. xarfaxjankó.

Nincs igazad, ennyi.

Épp ma jött ki, a németek korlátozzák a fogadást. Ha nem lett volna világos, hogy mindenkire rá akarják kvótázni a migránsokat. Ekkora buli ez.

picur3ka 2016.03.28. 03:41:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

""valamint gondolkodni sem tilos"

Akkor TE miért nem gondolkodsz? "

Funkcionális analfabéta:

"Ha sokat írsz, túl hosszú lenne a cáfolat így inkább átlépek rajta. "

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2016.03.28. 06:48:44

@picur3ka: Szerintem arab a csávó. (Onnan gondolom, hogy antiszemita ÉS emberkereskedelem-párti.)

2016.03.28. 11:34:49

@picur3ka: @Disznóvári:

- a németek az idei évben 110.000 menekült-migránst fogadtak be. Ez tény, a tietek meg hablaty.
- amikor a személyemmel foglalkoztok az már jó dolog, mutatja hogy önként és dalolva maradtatok alul a vitában.
>> Funkcionális analfabéta:
ha sokat és sok hülyeséget írtok nem fogok válaszolni, mert túl hosszú lenne a kifejtés.

>>antiszemita
- mutass nekem szemita zsidót, pls.
- meg mutasd meg mikor írtam zsidóellenesen.
- túl érzékeny vagy, mint minden kamuzsidó.
- lejárt lemez, idézek neked egy másik kamuzsidótól:

“Our race is the Master Race. We are divine gods on this planet. We are as different from the inferior races as they are from insects. In fact, compared to our race, other races are beasts and animals, cattle at best. Other races are considered as human excrement. Our destiny is to rule over the inferior races. Our earthly kingdom will be ruled by our leader with a rod of iron. The masses will lick our feet and serve us as our slaves.” Menahem Begin, 6th Prime Minister of Israel’s speech to the Knesset (24 June 1982)

gyalog.galopp 2016.03.29. 08:20:58

@pitcairn2:

Ez így igaz, bár az "etnikai " kifejezés nem igazán pontos, szegény Adolfka sprátai szemmel nem igazán üthette volna meg a mércét, sanszos, hogy kitett gyerekként , helótaként ismerkedett volna a görög demokrácia vívmányaival.
De ne menjünk vissza az ókorba. A Ku Klux Klan hasonló módszerekkel támadta le a feketéket, mint a spártaiak a helótákat.

picur3ka 2016.03.31. 00:44:10

Belobbant a francia belpolitika

Egy olyan nyilatkozatban, amelyet a radikális és bevándorlás-ellenes Nemzeti Front is megirigyelhetne, a szociáldemokrata ifjúsági miniszter, Patrick Kanner keményen kritizálta az arab negyedekben uralkodó állapotokat. Kanner először is Molenbeeknek ment neki, annak a brüsszeli, jórészt bevándorlók által lakott negyedének, ahol a múlt héten a hatóságok négy hónap keresés után őrizetbe vették Salah Abdeszlámot, az egyik párizsi robbantót.

A baloldali francia miniszter szerint Molenbeekben nem történt meg a bevándorlók integrációja, maffia-rendszer működik a szürkegazdaságban, a közszolgáltatások szinte eltűntek és a választott képviselők már feladták a próbálkozást a javulásra. Kanner tovább ment ennél és súlyos szavakkal ostorozta Franciaország hasonló negyedeit. Szerinte manapság 1500 olyan negyed van a gallok földjén, amelyek akár Molenbeek-hez hasonló eseményeket produkálhatnak.

privatbankar.hu/makro/visszahoznak-a-halalbuntetest-a-guillotine-t-politikai-foldrenges-a-franciaknal-291835

2016.03.31. 01:07:19

@picur3ka:

a francia fickó beceneve "zsidó miniszter", "ministre juif"

harcos kommunista: "Judéité et Engagement "

már a privátbankárnál szagot foghattál volna, ha tudnád hogy kicsodák.

nem várható el tőled hogy sokat tudj, de azt igen hogy felismerd a helyzetet szarkavarásra használó álnok nyekergést.

picur3ka 2016.03.31. 01:42:37

@kérem vigyázzanak, a rácsok záródnak!:

Magam is jól tudom, hogy tele vagyunk ilyen helyekkel, régóta.

Tőled semmit nem lehet várni. Hazug, képmutató xarházi szöveged van.

Tele vagyunk cigány no-go zónákkal is. A zsidók telepítették, ne bohóckodjál.

Nem neked írtam különben. Beszélgessél egy ilyen helyen, oda ugorjál le.

2016.03.31. 10:03:20

@picur3ka:

>>Hazug, képmutató xarházi szöveged van.<<

tények, röviden, tömören, indulatmentesen. Rátok van bízva hogyan fogadjátok be.

ez egy teljesen normális hely lenne ha nem szemetelnétek tele. Nektek van bajotok mindenkivel, hozzátok ide az aktuális médiakampányok szemetét: cigányok, bevándorlók, katkók, balosok, gazdagok, csórók, elesettek, szabadgondolkodók, nektek mindenki ellenség.

A médiának te egy hasznos hülye vagy, mert kiközvetíted a mérget az általuk nem elérhető felületekre.

Amíg nem józanodsz ki a beléd telepedett gyűlöletből, addig nem fogsz elindulni a megértés útján.

Ez itt mind természetesen vonatkozik a többi gyűlölködőre is.

>>Nem neked írtam különben. <<

nem baj, te szemetelsz én meg feltakarítok, c'est la vie.

picur3ka 2016.04.01. 00:38:16

@kérem vigyázzanak, a rácsok záródnak!:

Álprobléma. Foglalkozzál valós problémákkal.

Ne takarítgassál.
süti beállítások módosítása