Mi és Ti − Üzenet a szabad világból annak ellenségeihez
2015. november 14. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Mi és Ti − Üzenet a szabad világból annak ellenségeihez

szabad_vilag.jpg

Mi élni szeretünk.

Ti ölni szerettek.

Mi békében akarunk létezni.

Ti háborút akartok.

Mi az alkotást díjazzuk.

Ti a pusztítást.

Mi a szabadságban élünk.

Ti az alávetettségben.

Mi este éttermekbe járunk, koncertekre, bárokba − vagy templomba, szabadba, önképzőkörbe vagy sehová; vagy csak egyszerűen haza, a szeretteinkhez. Vagy akihez akarunk. Választhatunk, szabad az akaratunk.

Ti nem választhattok. Nincs szabad akaratotok.

Mi azt ehetünk és ihatunk, amit akarunk.

Ti nem.

Mi tiszteljük és védelmezzük a nőket, a gyermekeket és azt valljuk, a világon mindenkit megillet az egyenlő, alapvető emberi méltóság.

Ti nem ezt valljátok.

Mi türelemmel vagyunk a más nézeteket, más hitet vagy hitetlenséget vallókkal szemben.

Ti nem bírjátok elviselni azt, aki mást gondol, mint ti.

Ti a sötétben szervezkedtek, eltakarjátok kiléteteket és nőitek arcát, gyáván támadtok ártatlanok tömegeire.

Mi a világosságot szeretjük, vállaljuk magunkat és nőink arcát, és nem támadunk gyáván ártatlanok tömegeire.

Akár hívők vagyunk, akár nem, végső soron mind hiszünk az alapvető, felebaráti szeretet parancsában.

Ti a hitetek nevében követitek el gyűlölettől telve pusztító, embertelen tetteiteket.

Mi megtanultunk békében élni polgártársainkkal, nemzettársainkkal, a szomszédos népekkel.

Ti legelső körben saját polgártársaitokat, nemzettársaitokat, szomszédos népeiteket pusztítjátok.

Mi az elmúlt évtizedekben megszabadultunk elnyomó, totalitárius, emberellenes ideológiáinktól, miközben embert küldtünk a Holdra, robotot a Marsra, a tudomány és a technika újabb és újabb csodáit találtuk fel, hogy élvezhessük annak áldásait.

Ti az elmúlt évtizedekben az égvilágon semmit nem találtatok fel és nem értetek el, csak kitaláltátok és elterjesztettétek saját elnyomó, totalitárius és emberellenes ideológiátokat.

Mi gazdagok vagyunk, jólétben élünk, mert ilyen világot teremtettünk magunknak.

Ti szegények vagytok, nélkülöztök, mert ilyen világot teremtettetek magatoknak.

Mi erősebbek vagyunk, csak ezt elfelejtettük.

Ti gyengébbek vagytok, csak ezt elfelejtettétek.

Mi 2015-öt írunk.

Ti 1437-et.

Mi tanulunk a történelem leckéiből.

Ti semmit sem tanultok belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr688077774

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Alapfokú történelem óra haladó iszlámozóknak 2015.11.16. 00:28:10

  "Mi megtanultunk békében élni polgártársainkkal, nemzettársainkkal, a szomszédos népekkel." Rajcsányi Gellért, Mandiner   Kizárólag olyan bejegyzéseket szeretek írni, amiben valamilyen egyedi szempontot, véleményt is meg tudok fogalmazni. Európa ...

Trackback: Rajcsányi Gellért: Mi és Ti − Üzenet a szabad világból annak ellenségeihez 2015.11.14. 13:13:02

Mi élni szeretünk. Ti ölni szerettek. Mi békében akarunk létezni. Ti háborút akartok. Mi az alkotást díjazzuk. Ti a pusztítást. Mi a szabadságban élünk. Ti az alávetettségben.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2015.11.14. 13:03:31

szép szavak gellért. persze ezek vezettek ejrópa eunuchizálódásához.
katonai hatalomátvétel kell. börtönbe a baloldali politikusokkal.

Herr Stacheldraht Leger 2015.11.14. 13:09:22

teljesen egyetértek. itt az ideje a klerikális fasiszta karzon-kreacionizmust felszámolni és a szabad multikutyulista világot rászabadítani a bűnös kirekesztő európai többségi társalmakra. legjobb pajtásom, Vincsenzoelekkel a mai napon kezdjük a kerítések bontását, Kettes addig virágcsokrot köt a következő kontinensmentő kontingens számára. nem lennék a basifasik helyében!

marko11 2015.11.14. 13:12:20

Ti szegények vagytok, nélkülöztök, mert ilyen világot teremtettetek magatoknak?!

Talán nem ártana mégiscsak egy kis Bogár Lászlót tanulmányozni (és nem cikizni)!

Könyveslány 2015.11.14. 13:22:12

Tedd hozzá: És ezért megölünk benneteket, miután megöltük a gyerekeiteket. Ez a megfelelő válasz.

Herr Stacheldraht Leger 2015.11.14. 13:31:41

@jose maria padilla: nono, olyan időkben, amikor a még trúhazafi mandikák sem jelentkeztek honvédelmi határszolgálatra, ideje bevezetni a sorkötelességet újra. bízom a maga módszereiben, még dobray is egy kigyúrt állat lesz a kiképzés végére.

Szindbad 2015.11.14. 13:38:37

Kibaszott vallási fanatikusok.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2015.11.14. 13:39:53

@Herr Stacheldraht Leger:
természetesen vissza kell állítani a sorkötelességet.
el tudják képzelni, hogy gellért nyakát egy dzsihádista vágja, ő meg válaszul humanista-liberális-mézes-nyálas emberjósági habot hörög. és hogy sikerrel jár e ez?

Herr Stacheldraht Leger 2015.11.14. 13:51:47

@Szindbad: ja. azok a nyomoronc píszífundamentalisták nyitva felejtették a kaput az előre láthatóan magukat adó dzsihódistáknak. nem mintha nem lett volna figyelmeztetés: www.mirror.co.uk/news/uk-news/officials-warn-20000-isis-jihadis-6443516

kibaszott libtard fanatikusok

Herr Stacheldraht Leger 2015.11.14. 13:55:22

@jose maria padilla: ergét besorozzuk haditudósítónak. borkóstoló helyett vérfürdő lesz a penzuma.

varisztor 2015.11.14. 14:04:21

"Mi este éttermekbe járunk, koncertekre, bárokba − vagy templomba, szabadba, önképzőkörbe vagy sehová; vagy csak egyszerűen haza, a szeretteinkhez. Vagy akihez akarunk. Választhatunk, szabad az akaratunk."

Aha...ha kimondod, hogy nem szeretsz a templomban vonaglani, bűnbocsánatért esedezve a nem létező bűneidért, akkor ez a híres keresztény világ is megmutatja, hogy van neki muszlim arca. Most még csak kigúnyol, hitetlenként megvet és még csak apró hétköznapi szituációkban szenvedsz hátrányt az ún. hívektől...de volt idő és ahogy nézem el is jön még, amikor máglyára küldenek ezért, letépik a körmödet, stb. és a szeretettől átitatott lelkületű hívek vérben forgó szemmel, nyilvánvaló kárörömmel fognak ott állni a bitó mellett, hogy végig is nézzék mindezt. Miben jobb ez a jelenlegi álszent állapota a kereszténységnek? Semmiben. Most éppen képmutató korszakát éli az EGYház minden oldalága, a református, a katolikus és a többi szörnyszülött. Most a pápa békét hirdet a TV-ben, de a kis papok, ahogy láttuk, uszítanak a piramis alján...olyanokat mondanak, hogy az ember hátán feláll a szőr...ha nem vak hittel él.

"Mi tiszteljük és védelmezzük a nőket, a gyermekeket és azt valljuk, a világon mindenkit megillet az egyenlő, alapvető emberi méltóság."

"Mi türelemmel vagyunk a más nézeteket, más hitet vagy hitetlenséget vallókkal szemben."

Írja ezt a vak komondor országában az a rajcsányi, akinek nem egy az emberi élet egyetemes jogát fikázó, a másképpen gondolkodókat kirekesztő, őket másodrendűnek bélyegző írását már olvashattuk. Aha, hiteles.

Ott, ahol a családon belüli erőszakban nyilvánul meg a nők tisztelete, a gyerekek joga...vicces ez a rajcsányi elvtárs.

"Mi a világosságot szeretjük, vállaljuk magunkat és nőink arcát, és nem támadunk gyáván ártatlanok tömegeire."

Kivéve akkor, amikor a monoklit 2 cm púderrel kell eltakarni vagy jön a következő.

"Mi gazdagok vagyunk, jólétben élünk, mert ilyen világot teremtettünk magunknak."

És ezt leírja a 47.000 forintos országban!

"Mi tanulunk a történelem leckéiből."

Valóban, elég ha azt mondom: MIÉP, Jobbik, Toroczkai és a szép finoman fasizálódó FIDESZ-ről most ne szóljunk....ahogy a hétköznapi egybites zsidózásról, cigányozásról sem...sokat tanultunk...csak el is felejtettük rögtön. Elég kimenni egy fradi meccsre és megnézni a sajátos figurák sajátos karlengetését...a menetelésüket a Váci utcában...

Rajcsányi elvtárs! Nem megy ez. Képmutató az írása, mint a keresztény egyházak nyájassága.

búvár kondér 2015.11.14. 14:05:27

Nincs Mi és Ti!! ....csak és kizárólag MI vagyunk! Európát és az európai kultúrát csak közösen lehet megvédeni! Konzervativizmussal, liberalizmussal , szociális érzékenységgel és a demokrácia alapjainak védésével.
A terror ellen nem lehet illiberális eszközökkel , diktatúrával védekezni mert a terror az maga az illiberalizmus, az elnyomás, a másik érdekeinek semmibe vétele. Maga az iszlám állam a legkeményebb illiberális szerveződés!

S a párizsi nép - a válogatott mérkőzésről távozok tömegének közös himnusz a Marseille-s éneklése is azt fejezi ki számomra hogy az európai értékek védelme , a terror elleni fellépés csak közösen az illiberális eszmék teljes elvetésével lehet.

Herr Stacheldraht Leger 2015.11.14. 14:07:07

@marko11: alig várom, hogy a bogaras bácsi a HÁTTÉRHATALOM és a CIA/MOSZAD szerepét feltárja az ISIS-nek álcázott merényletek során, amik valódi célja a fegyver és olajlobbi érdekeinek kiszolgálása és végső soron a magyar szívcsakra megkaparintása.

Herr Stacheldraht Leger 2015.11.14. 14:09:55

@búvár kondér: pontosan. alakítunk az ajróparlamentben egy terrorellenes bizottságot, mely kiterjedt és gyümölcsöző konzultációs folyamat végén egy országokon átívelő közös nyilatkozatot fogad el a merényletek elítéléséről. ennyike!

aeidennis 2015.11.14. 14:14:20

@búvár kondér: Akkor is a Marseillest énekelték, amikor Vendée-ben egész megyéket irtottak ki az európai értékek és az emberi jogok nevében.

Herr Stacheldraht Leger 2015.11.14. 14:14:44

@varisztor: az iszlám világ szerte tíz és százezrek vonulnak mécsessel a kezükben a francia követségek elé szolidaritásukat és békés természetüket bizonyítva. jelentős gyűjtőakciókat szerveznek az áldozatok számára damaszkusztól dubaig. újabb csapás a magukat többre tartani merészelő kereszténycsürhére.

búvár kondér 2015.11.14. 14:15:58

@Herr Stacheldraht Leger: nem ennyike! Nagyon keményen fel kell lépni a terror ellen, fegyverekkel , bombákkal, célzott likvidálásokkal, a terror háttér gazdaságának megsemmisítésével ....és a az emberi jólét, a humánum a tolerancia , a demokrácia kiterjesztésével egyidejűleg!

Herr Stacheldraht Leger 2015.11.14. 14:22:11

@búvár kondér: igazad van. segítsünk az ISIS-nek a lebombázott kalifáik helyett demokratikus választás útján utódot találni, gondosan ügyelve a határon túl dolgozó merénylőik azonos szavazási jogára.

búvár kondér 2015.11.14. 14:35:09

@Herr Stacheldraht Leger: ha nem akarod érteni akkor ne értsd ....de ha sokan nem fogják érteni akkor vége az európai kultúrának. ....a demokrácia több évezredes öröksége az európai kultúrának. ....ha el vetjük a demokráciát akkor magát Európát semmisítjük meg. S akkor győz az illiberális iszlám állam . Európában nem az iszlám robbantott hanem az illiberális iszlám amely ugyan úgy nem tűri a síita iszlámot, a jazigi keresztényt, a szír alavitát és az európai konzervatívot vagy keresztényt .....liberálist és szoc-demet. A harc valójában az európai-világ liberalizmus és a terrorista (iszlám) illiberalizmus közt folyik.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2015.11.14. 14:35:18

"(...)A terrorizmus így közvetlen kapcsolatban áll az utópikus téveszmével. Az ügy homályos vagy utópikus jellege azt jelenti, hogy elérése érdekében minden megengedhető. Az ügy egy értelemkeresés része: a másokat az önfelmagasztalás eszközének tekintő „én”-mentalitás magaslati pontja. Ahhoz, hogy megöljünk valakit, aki nem bántott minket, még csak okot sem adott arra, hogy megbüntessük, azt kell hinnünk magunkról, hogy az igazságtétel angyali köpönyegét viseljük. Aztán a gyilkosságban annak bizonyítékát látjuk, hogy valóban angyalok vagyunk. Létezésünk végső ontológiai bizonyítást nyert. A diadal, amit a terroristák hajszolnak, jellemző módon erkölcsi diadal, az az érzés, hogy kívül állnak a közönséges emberi megítélés hatókörén, és olyasféle, önmagukról nyert jóváhagyás sugározza be őket, amilyent Isten élvez. Ennélfogva a terrorizmust még legvilágibb formájában is valamiféle vallásos éhség hatja át. Az ősi sóvárgást fejezi ki a kollektív „én” iránt, a mozgató szellem létrehozta szükséghelyzetekhez igazodó élet iránt, az idegenekkel kötendő kompromisszum képessége és kényszere nélkül.
A terroristákat persze másféle társadalom veszi körül. Egy letelepedett közösség közepén állnak. És ezt szemrehányásként érzékelik. Ez bizonyos értelemben épp annyira nehéz számára, amennyire számomra vagy az önök számára nehéz lenne megölni az ártatlan Mrs. Smith-t és gyermekeit, amikor családi bevásárlásra indulnak. Ezért ez a gran rifiuto nem kezdődhet egyszerűen a gyilkolás vágyával. Mrs. Smith-nek valami mássá kell átváltoznia - egy elvont állapot szimbólumává, az egyetemes ellenség valamiféle megtestesülésévé, amelyikkel a terrorista nulla összegű konfliktusba keveredett. A terroristák ezért olyan doktrínákra támaszkodnak, amelyek megfosztják embervoltuktól az általuk célba vett embereket. A célpont a Nagy Sátán, ahogyan Mrs. Smith-ben megnyilvánul. Vagy éppen az osztály, amelybe tartozik: például a burzsoázia, az „osztályellenség”, amelynek ugyanaz volt a szerepe a bolsevik ideológiában, mint a zsidónak a náci ideológiában. Mrs. Smith és gyermekei állnak a célpont mögött, ami a Nagy Sátán, az elvont burzsoá család vagy a Világméretű Cionista Összeesküvés. És történetesen úgy adódik, hogy amikor a bomba eltalálja fikciókból szőtt célpontját, a szilánkok Mrs. Smith valóságos testén hatolnak át. Szomorú Smith-ékre nézve, és gyakran tapasztaljuk, hogy a terroristák elvont mentegetőzést tesznek közzé, mely szerint nem az ő hibájuk, hogy Mrs. Smith cafatokra robbant, valódi embereknek nem kellett volna ott álldogálniuk a célpont mögött.
Az iszlamista terroristákat bizonyos értelemben a törzs eredeti egységének ugyanez a zavaros keresése és az áldozatok fölébe kerekedő transzcendentális felmagasztalódásnak ugyanez az igénye fűti. A szabadság, az egyenlőség vagy a történelmi jogcímek eszméje nem befolyásolja gondolkodásukat, és nem érdekeltek a célpontjaik által élvezett hatalom és kiváltságok megszerzésében. E világ dolgainak nincs valóságos értékük számukra, és ha némelykor úgy tűnik is, hogy hatalomra törnek, ezt csak azért teszik, mert a hatalom lehetővé teszi számukra Isten királyságának létrehozását - erről a célról, akárcsak mi, ők is tudják, hogy lehetetlen, következésképpen minden kudarc után a végtelenségig ismételhető. Mások életének semmibevétele saját életük semmibevételével társul. Az életnek nincs gyakorlati értéke számukra, és a halál szüntelenül ott leselkedik látókörük közeli peremén. És a halálban látják az egyetlen értelmet, ami számít: a végleges túllépést ezen a világon és a másoknak való számadáson, amelyet ez a világ vár el tőlünk.
Liberális érzelmű embereknek nehezükre esik elfogadni, hogy ilyen indíték létezik. Szeretik azt hinni, hogy minden konfliktus politikai jellegű, arra vonatkozik, kinek ki fölött van hatalma. Hajlamosak azt hinni, hogy az iszlamista terrorizmus oka a „társadalmi igazságtalanságban” keresendő, amely ellen a terroristák tiltakoznak, és sajnálatos módszereiket az tette szükségessé, hogy a dolgok kiigazítására irányuló minden egyéb kísérlet kudarcot vallott. Szerintem ez általában a terrorizmus és különösen az iszlamista terrorizmus indítékainak radikális félreértelmezése. Az iszlamista terroristát, akárcsak az európai nihilistát, elsősorban önmaga és saját spirituális állapota érdekli, és nem akarja valóban megváltoztatni a dolgokat a letelepedettek világában, amelyhez nem tartozik. Ő Istenhez akar tartozni, nem a világhoz, következésképpen úgy tesz tanúságot Isten törvényéről és királyságáról, hogy elpusztít mindent, ami az útjában áll, a saját testét is beleértve. A halál az ő utolsó engedelmességi aktusa: a halál révén feloldódik egy új és halhatatlan testvériségben. A halálával előidézett terror egyszerre magasztalja fel a testvériség világát, és mér pusztító csapást az idegenek rivális világára, amelynek nem a testvériség, hanem az állampolgárság az összekötő elve."
Roger Scruton

Herr Stacheldraht Leger 2015.11.14. 14:39:15

@búvár kondér: érdekes módon európa tökéletes biztonságban volt amíg hibbanthumanodemo megoldások helyett egyszerűen az idegenlégió géppuskázta halomra a problémázó iszlamistákat. 10 rejtő jenő regény közül 9 ezt ajánlja!

búvár kondér 2015.11.14. 14:44:58

@Herr Stacheldraht Leger: Európa nem volt biztonságban akkor! Biztonságban akkor volt amikor pont a hibbanthumanodemo megoldásokkal operált. ...lásd csak azt az 50-60 évnyi békét amit ezek a megoldások adtak Európának. ... a békét az illiberális diktatórikus megoldások veszélyeztetik. Ez törvényszerű hatás ellenhatás.

Herr Stacheldraht Leger 2015.11.14. 14:54:07

@búvár kondér: peeersze, magyarázd meg a párizsiaknak. nyilván egy kis demokratikus konzultáció nyugtatja meg a kedélyeket, nem a megfélemlítő egyenruhában masírozó csendőrmilícia. esetleg gyújtsunk rá mindannyian egy spanglira, adjuk körbe és megint egy nagy világcsalád leszünk. tartsuk utána előadást a sivatagban arról, hogy az emberi jogok kúlságosak, jólét és alapjövedelem kúlságos, csirbááá máris fényre derül az oázis és elmegy a kedve a dzsihódista népvándorlástól a jumurdzsák kedve. ez már afganisztánban is tökéletesen bevált, kérdezd a szabótimikét!

búvár kondér 2015.11.14. 15:02:59

@Herr Stacheldraht Leger: A párizsiaknak nem kell magyarázni. Tudják ők ...azért énekelték a himnuszukat a stadionból kimenet, azért állnak akár 5 órát sorba vért adni gyülekezési tilalom ellenére. .... azért vonult több millió ember a szerkesztőségi merénylet után föl Párizsba. ...... ők most is tudják "csak" MI vagyunk s nincsenek humanoid Ti-k. ...csak liberalizmus lehet s nem lehet illiberalizmus mert az öl, rombol,terrorizál.

Herr Stacheldraht Leger 2015.11.14. 15:14:30

@búvár kondér: hogyne. mindenki épp csatlakozik a "fogadj be te is egy dzsihódistát" mozgalomhoz, hogy civil párbeszéd útján szelidítse meg a bombásbácsikat. a biztonság kedvéért a humanohaversági bizottság kidolgoz egy olyan tervet is, hogy ha a bűnös többségi társadalom mindenben aláveti magát az iszlám hagyományoknak, akkor tulajdonképpen könnyebb lesz az integráció is. már csak a félholdat kell rávarrni a trikolórra, a nemzeti szimbólumok úgyis a történelem szemétdombjára valók. sőt, hisz olyan sincs, hogy nemzet, tehát nincs mit megvédeni erőszakkal. nyitottság, oszt jónapot!

borigabi 2015.11.14. 15:24:19

@varisztor: Pontosan ezt gondoltam én is, csak lusta voltam elkezdeni felsorolni az ellenérveket... :)

Google 2015.11.14. 15:31:13

@Disznóvári:

Nem magával, hanem Scrutonnal vitatkoznék: valamennyire tényleg oka a "társadalmi igazságtalanság" ezeknek a támadásoknak.
Ergé maga mondja el, mennyire gazdag a mi életünk, az ő életük sivárságához képest. Nekünk van mit vesztenünk, nekik ilyesmijük már nincs. Egészen biztosan frusztrálja őket annak látványa, ahogyan mi, itt Európában élünk, és ahogyan ők, ahogyan a helyzet kinéz, soha nem fognak (élni).
Európában nincs egyetértés egy egész sor kérdésben, és akkor ebbe a térbe furakodnak be ők, a saját nyomorukkal, saját démonaikkal.
Együtt vagyunk szerencsétlenek - ki ezért, ki azért. Valahogyan elképzelni sem lehet, hogy mi mindig boldogan éljünk- relatíve - ők pedig örök világ nyomorban és harcban. Ilyen nincs, és talán nem is lehet. Ekkora egyenlőtlenséget, ekkora szakadékokat nem bír el a Föld. Valakiknek nagyon rossz kell legyen, hogy mások jól, jobban éljenek. És ez így nem fair.

Herr Stacheldraht Leger 2015.11.14. 15:32:34

@borigabi: ilyen demokrácia iránt elkötelezett embereket mindig szívesen látnak a radikálisisztáni segélymisszókban. majd integetek utánad és sok sikert a humánum tolmácsolásában!

búvár kondér 2015.11.14. 15:34:30

@varisztor: Ne feledd Rajcsányi a rezsim szolgája! Neki ezt kell írni. Egy illiberális államban nem élhetne meg másképp.

aszekelyek 2015.11.14. 15:38:22

@búvár kondér: huh , ezt józanul? nemárrr Azt se tudja,.senki sem, kik is azoka akik Iszlám állam-nak neveztetik magukat de elrejtik kilétüket. Tudja, itt a bibi, hogy mi mégiscsak mi áldozatai lehetünk.. és ezt így mi nem akarjuk.
ezzel a demagógiával nem fogja tudni eladni nekünk azt a liberalizmust, amit akarna.
Mi egy eredeti liberális eszmét ismerünk el jónak de akik ma magukat kinevezték és a követeléseiket , liberálisnak , azok kérem , csalók és mi őket nem szíveljük éppen azért.Meg azért, mert olyan kirekesztők, ahogyan ön itt megnyilatkozott. Az, hogy csak egy dolog jó, mindenki más rossz, nem fér össze a liberális eszmével. Ha eddig nem esett volna le. Ott kezdődik a liberális, ahol tolerál másokat .Nem erőszakolná rá mindenkire az egy igaz elvét, ami egyedül érvényes lehet. Neki.Másoknak meg egyáltalán nem kell úgy gondolniuk. Mi ezt a liberális eszmét ismerjük el. Már ez se érdekel senkit , el is eresztheti már ezt is , az illiberálisozást.....Mindegy milyen címkékkel akarnak kinyírni valakit , attól m ég mi nem hagyjuk.

Herr Stacheldraht Leger 2015.11.14. 15:42:56

@búvár kondér: igaz, a kevéske megélhetési demokrata pozíció már le van osztva a nagykörúton belül, ergé pubinak meg maradt a fercsúti firkálda. ha ti belterjes sorosárvák nem lettetek volna ilyen fösvény kirekesztők, már régen sikerre vitte volna a srác nálatok a döglődő kommunikációt. máskor majd jobban meg kéne becsülni a tehetséget, tudod, mint ahogy a szent szabadpiac tézisei diktálják.

aszekelyek 2015.11.14. 15:45:56

@búvár kondér: részemről még szoktam kritizálni is Gellértet. Ám nem hagyom őt "mi" illetőknek sem effélével , méltatlanul , visszataszítóan zaklatni. Csak érv nélküli tahók irkálnak efféléket. Nem a témáról , a szerzőről és egzisztenciális kényszerről. bárkit , akit ekézni akarnak. nyilván ez így van "mi " liberálisoknál. Ha mi még nem mondtuk volna elégszer el, mi azt utáljuk a legjobban , ha valaki miközülünk , álliberális móccerrel ezt műveli , mivelünk.
Mi így gondoljuk.

aszekelyek 2015.11.14. 15:48:09

@Herr Stacheldraht Leger: touché...:D Ne viccelj,.. abba zsoldba tehetség ?

búvár kondér 2015.11.14. 15:55:38

@aszekelyek: Olvasd vissza ellentét párjait s vesd össze a magyar valósággal! .... ahogy azt @varisztor is tette s akkor talán nem tartod zaklatásnak amit írtam.
a rezsim szolgasággal kapcsolatban meg ez egy érzés - meglátás írásait olvasva. Talán ő is tehet róla hogy ne egy keresztény konzervatív polgári jelző jut róla az eszembe.

búvár kondér 2015.11.14. 15:59:10

@aszekelyek: sorosárvák??? ...hát ha a történetiséget nézzük akkor felőled nézve nem Ti hanem bizony Mi vagyunk-vagytok azok. Lásd Orbán Viktor Soros ösztöndíját!

aszekelyek 2015.11.14. 16:00:26

@marko11: Momentán nem tiszta, hogy a remek Szíriai államot kik és miért támadták meg és döngölték a földbe? Valamiféle hagymázas idióta okokkal. Földönfutóvá téve a lakosság nagyon nagy részét. Komolyan IQ tesztet íratnék minden hozzászólóval. Oké, hogy megy a szemfényvesztés de nem kéne bedőlni neki. Ezek a kalifátusrajongók , akik állítólag ezeket a terrorcselekményeket elkövetik , ugyan nem képesek önállóan azt sem.Ahhoz karcsú a szélsőséges hülyeségük. Az érdekes az, hogy a pénzt , paripát és fegyvert ki adta hozzá.

No és az, hogy miért.

jágör68 2015.11.14. 16:07:13

Nektek se sok fogalmatok van róla, hogy mi a nagy helyzet...
Ki is hozta létre az ISIS-t?
Ki veszi meg tőlük az olajat- Irakban, Törökországban, Szaúd- Arábiában: milyen- barát kormányok is vannak?
És ki ad nekik fegyvereket, meg Toyota Hilux- okat?

Mert nem a japánok.

maroz 2015.11.14. 16:07:22

Ki vagy te, aki hirtelen a Mandiner nevű blogon "mi" lettél?

Tudtad, hogy ma már az ilyesmi gyógyítható? :)

Pervenimus 2015.11.14. 16:07:30

A híreket hallgatva az ember először elborzad, majd egyszerre érez tehetetlen dühöt az elkövetők felé és részvétet a szerencsétlen áldozatok iránt. Később viszont elgondolkodik azon, hogy vajon milyen európai következményei lehetnek a tragédiának. Ha biztonság-, és külpolitikai szempontok alapján vizsgáljuk a kialakult helyzetet, négy területen mindenképp komolyabb változások jöhetnek. Ezek a következők: a francia – német belbiztonsági, terrorellenes szervek magasabb fokozatra kapcsolása, az európai bevándorlás politika gyökeres megváltozása, a szélsőjobboldal franciaországi és európai megerősödése és végül: a szíriai nyugat-politika átalakítása. vilagesemenyek.blog.hu/2015/11/14/a_parizsi_merenyletek_lehetseges_kovetkezmenyei

aszekelyek 2015.11.14. 16:07:39

@búvár kondér: ezt is el lehetne már felejteni. Úgy adjuk itt elő, mintha egyedül ő kapta volna és rá a figyelmet akkor, nem a liberálisok remek pártjának promijai hívták volna fel? No sorolja akkor, ki mindenki kapott még olyan egy szemesztert. egy sor olyan politikust lehet felsorolni, akiknek kifizette a magyar állam, a gyermeki külhoni képzését is. Ne legyen már ennyire nevetséges. ezzel érvelne, ezen felük, ha valaki jótékonyságból adnaa hazájának a fiatalok taníttatására némi kis pénzt,.. az ne kérjen busás hasznot később, mert nem befektetést eszközölt. Pedig a mi jó öreg spekulánsunk így gondolta. na ja, lényegesen tehetségesebb , mint azt akkor gondolták volna. meg is haragudtak rá ezért, mind, egykori pajtásai, akik lehet, hogy már akkor is a küldött emberek társasága voltak vagy a kollaboránsok. Minden kormányt megkörnyékezett , ha jól vagyok értesülve. Változó sikerrel. Elmondom , az általam ismert legkevésbé eszes , jobbik szimpatizánsok , mi közülünk is leszoktak már arról , hogy ezt emlegessék. Akárhogy is fáj, a legszürkébb állománya bizony Orbánnak volt már akkor. A gőgtől nem látók meg szépen alulmaradtak , miközülünk.Hiba, hogy nem látják be de ők fizetik az árát is.

maroz 2015.11.14. 16:08:35

@jágör68: A Toyota Hiluxot négerek csinálják Dél-Afrikában. ;)

Oké, persze, nem az övék, ők csak bérrabszolgák, de akkor is érdekes.

féregírtó 2015.11.14. 16:10:58

Egy dolog jutott eszembe így hirtelen.

A "MI" és a "TI" nagyon könnyen felcserélhető.

Aki éppen kifejti a véleményét, az mindig magára fogja érteni azt hogy "MI"

Ugye ez azért mindenkinek eszébe jutott...

aszekelyek 2015.11.14. 16:11:23

@maroz: mi nem értjük, hogy kitől tetszik kérdezni:)

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2015.11.14. 16:13:48

Na ettől a poszttól most kirohadt az agyuk... Ergé a tömpfe.

Jottó 2015.11.14. 16:16:58

tökhülye vagyok töriből /politikatudományokból stb. épp ezért tök laikusként teszem fel a kérdést, nyugodtan lehet röhögni, de lécci mint egy 5 évesnek, magyarázzátok meg 1 (!) mondatban: több terrorszervezet az idők folyamán (ETA, IRA) "szabadságjogokért" csinálta, amit, és valamilyen logika alapján érthető amit tettek..most az IS a nyugati "bálványimádókat" mészárolja, de kérdem én, miért zavarja az őket, ha valaki tőlük 1000 kmre madonnát hallgat és bikiniben megy a strandra? ez mivel befolyásolja az ő életüket? mi a fasz közük van hozzá?

Google 2015.11.14. 16:18:17

@búvár kondér:

A maga kondérjába csak az orbánellenesség fér bele. Ebből főz, másból nem tud. De miért nyilatkozik akkor bele mindenféle másba?
Vagy Orbán rendelte el a merényleteket? Tud maga valamit?
Maga tényleg együtt érez azzal a sok sérülttel, elhunytak hozzátartozóival, elhiszem, de valahogyan csak éppen erről nem ír. És a hogyan továbbról sem. A nagy liberálisságában. Abban.

aszekelyek 2015.11.14. 16:18:18

@féregírtó: nálam inkább azt jelenti, mi magyarik.. akik közt vannak szépen idomuló "merjünkkicsiklenni " Mi-k és vannak másként gondolkodó Mi-k s még sokan mások.A kik nem gondolkodnak , pl. :D
Azt erősen remélem azért , az I.Á terroristáinak nevezettek között , Mi-magyarik nem vagyunk reprezentálva. Az elmúlt években sokat olvashattunk arról , hogy hálóztak be , húztak be európai fiatalokat. Még a TEK is fogott párat.

maroz 2015.11.14. 16:19:26

@féregírtó: Ez inkább egy fohász. Az ilyen ergék nem velünk, olvasókkal szeretnék elhitetni, hogy ők a "mi", hanem saját magukkal.

Milyen jövedelme lehet egy ilyen szaros kis firkásznak, tippeljük már meg! Kereshet szarosnyelv-pótlékkal együtt havi kétszázezret nettóban? És ennyiért már el is hiteti saját magával, hogy ő is valaki, hogy egy mítikus "mi" része, úgy tesz, mintha ő is az asztalnál enne az ebédlőben, késsel-villával, és nem a tornácon morogna másik száz háziebbel versenyt vicsorogva az odavetett koncon.

Az a baj, hogy valójában magukban rettegnek, mert tudják, vagy legalábbis mélyen a tudat alatt sejtik, hogy mekkora vizesnyolcasok ők, hogy ha itt tényleg bejön egy kis szűkösség úgy fogják őket kibaszni a picsába, hogy öröm lesz nézni, és ugyan, tegyünk már egy próbát, képzeljük már el, hogy ez a rengeteg száraz zsemlén és párizsin tartott firkász mihez kezdene magával akkor?

Elmenne Európába az ő képességeivel? De hát ha lennének olyanjai már rég ott lenne!

Szóval ezt a "mi"-t tessünk úgy érteni, ahogyan van: mi, azaz én, és a gazdám, akinek a seggét nyalom a koncért.

zupasta · http://mikor-melyiket.blog.hu/ 2015.11.14. 16:19:51

Egy darabig még él a remény, hogy ez a cikk a terroristákhoz szól, iszlamistákhoz, vallási fanatikusokhoz - de a végén az évszámozással egyértelművé válik: a muzulmán vallásúakhoz.

És mindezt az európai kultúrkör nevében, miközben olyanokat ír le, hogy "vállaljuk (...) nőink arcát" - tudomásom szerint nekünk nincsenek nőink, ugyanis a nő nálunk egyenrangú, szabad embernek számít.

A másik a "megtanultunk békében élni (...) a szomszédos népekkel" - szóval akkor vége a Nagy Magyar Szabadságharcnak (amit az olyannyira szomszédos EU ellen folytatunk, hogy mi is részei vagyunk), és a drótos tótok meg a szőröstalpú oláhok se takarodjanak már vissza a Kárpátokon túlra?

Végül: "tanulunk a történelem leckéiből". Ezt tényleg nem kétlem: leginkább a negyvenes és az ötvenes évekből, csak sajnos nem azt, hogy hogy lehetne ezeket az időket elkerülni, hanem hogy hogy lehetne ezeket áthelyezni 2015-re. Máskülönben ez a cikk sem születhetett volna meg.

aszekelyek 2015.11.14. 16:23:15

@Jottó: józan paraszti éssze, önállóan merték gondolkodni, ez kérlek úgybaromság, ahogy van. Mondhatni fedőtörténet. Valójában egészen másról van szó de azt nem fogják a z orrodra kötni. Semmi másban nem kell még tudást szerezned, hacsak nem a nyugati média tulajaiban és a közel keletiekében.. kicsit. Mondanak valamit, írnak valamit, de honnan tudnád, igaz -e egy betű is, odaírták neked, hogy Irak diktátora mittudomén miféle tömegpusztító fegyverekkel van felszerelve. Szándékos hazudozás ment. Innen már elboldogulsz a józan paraszti eszeddel is. Csak egy kérdés. Miért feltételezné bárki is azt, hogy most nem ugyanaz a hazudozás megy?

maroz 2015.11.14. 16:24:48

@aszekelyek: A minap én is így jártam. Mentem az autómmal, elkezdett kaparni a torkom, hátranyúltam az ásványvizes palackért, lecsavartam fél kézzel a kupakját, majd jó alaposan meghúztam. Úgy kétdeci után tűnt fel, hogy nem ásványvíz, hanem törkölypálinka, a feleségem hozta apósomtól, csak elfelejtette kitenni.

Na, utána már én sem nagyon vágtam, hogy ki a "ti" és ki a "mi", de szerencsére értem jöttek, hazavittek és pár óra alatt elmúlt. ;)

Google 2015.11.14. 16:25:31

@jágör68:

A háborút is lehet outsourcingolni, harcosokat mindig találni.
Fegyver is van dögivel, mi egyéb másra lehetne azt a sok vasat használni?

aszekelyek 2015.11.14. 16:25:43

@maroz: itt a gőg, amibe belebuktak de nagyon nem tanult semmit , máig sem ,miközülünk a magas lóról lefelé ezt itt vinnyogó... Akinek szintén gratulálok.

aeidennis 2015.11.14. 16:26:23

@búvár kondér: Ne haragudj, de itt már hangosan röhögtem: "a demokrácia több évezredes öröksége az európai kultúrának."
Felsorolnál pár évezredes demokráciát Európából? :)

project_2501 (törölt) 2015.11.14. 16:26:43

Ez az írás maga a szellemi nyomor...

aszekelyek 2015.11.14. 16:28:58

@Google: nemmondod... outsourcingolni , ez tetszik:) Egyetértek. Business, as usual.

Netuddki. 2015.11.14. 16:29:32

Ti? Tolvaj fideszesek?

Azt meg hányszor kell elmondani, hogy az isis nem más mint gyilkos bűnözők bandája. Semmi közük a valláshoz. Legfeljebb annyi, hogy felhasználják a saját céljaik érdekében. Mint az a bizonyos mini szterelnök a kereszténységet. Tolvaj bűnöző mindegyik. Úgy is kell velük bánni. Ennyi.

aszekelyek 2015.11.14. 16:30:58

@aeidennis: átugrottad a lényeget. örökség. A demokrácia véletlenül nem a selyemúton jött. Itt helyben volt a bölcsője, a görögöknél. persze volt cenzus. Ami nem ártana ma sem.

Iván_a_muzsik 2015.11.14. 16:34:16

Hát barátom ezzel a nagypofájú mi jobbak vagyunk dumával azt hiszem kitörölheted a hátsódat... Verni magadat a semmire a legnagyobb hiba:)

chrisred 2015.11.14. 16:42:53

@aszekelyek: És voltak rabszolgák, akik az ingyen munkaerejükkel fenntartották a demokrácia gazdasági alapját. Ezt a feladatot a mai demokráciában távol-keleti gyerekek vállalják magukra szintén önként és majdnem ingyen.

2015.11.14. 16:43:56

le kell szamolni azzal a tevhittel, hogy az iszlam egy vallas
valojaban egy totalitarius politikai ideologia
ennek megfeleloen kell megitelni

azert, mert vallasi kontosbe bujtattak meg nem kell vallasnak tekinteni, ha egyszeruen teljesen maskent beszel, viselkedik, lelegzik, letezik, rendelkezik,harcol

ha minden elemeben egy totalitarius politikai ideologiat idez, akkor aszerint kell megitelni

milyen vallas az, amelynek a szent konyvei es hagyomanyai (Koran, Szira, Hadisz) tobb figyelmet szentel a nem-kovetoinek (hitetlenek) az uldozesere (nem az esetleges tulvilagi bunhodesere, hanem az evilagi kiirtasara, uldozesere, rabszolgasorba vetesere), mint a sajat hiveinek a lelki udvossegere?

az iszlam pont ugy vallas, ahogy a bolsevizmus vagy a nacizmus vallas volt

ha a Korant ma irna meg valaki, akkor a Mein Kampf-hoz hasonloan betiltanak, vagy pedig brutalis fantasy konyvkent arulnak
es tobb, mint egymilliard ember a vilagon mindenben koveti ezt a terrorkezikonyvet, a tokeletes konyvnek tartjak, minden szavat szentnek
orulet

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2015.11.14. 16:46:08

@maroz: "Ez inkább egy fohász."
Olybá tűnik, ez így van.

Conchobar 2015.11.14. 16:51:48

@Jottó: "miért zavarja az őket, ha valaki tőlük 1000 kmre madonnát hallgat és bikiniben megy a strandra? ez mivel befolyásolja az ő életüket? mi a fasz közük van hozzá?" - Ez jó kérdés! Fel lehet tenni ám a másik oldaláról is: az EU-nak és Uncle SAmnak mi a fasz köze van ahhoz, hogy a világ más részén hogyan élnek, hogy ott ölik-e egymást más népek tagjai, diktatúrában élnek-e, büntetik-e a buzikat, elnyomják-e a kisebbségeket. Biztos, hogy igaza van annak, aki beavatkozik mások belügyeibe? Nem kellene rájuk hagyni azt, hogy hogyan oldják meg a problémáikat? Ha ők úgy akarják döntsék el kalasnyikovval, hogy melyiküknek van igaza. Vagy olvassák ki a Koránból

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2015.11.14. 16:53:38

@Google: ugye nem gondolja, hogy az anyagi javainkat irigyli egy hívő muzulmán? használja, de leszarja. ha annyira imádná nem lenne öngyimerénylő, hanem lopna egy ájfont. meg vannak győződve, joggal, hogy ejrópa a gonosz birodalma. amennyi maradt ejrópából, libsizmus, buzizmus, szellemi nihil, vagy egyenesen destrukció, szóval ami maradt, az egy hívő számára elpusztítható.
de ne felejtsük, azért az is benne van a dologban, hogy amerocion tubákol, ejrópa meg tüsszent tőle :)

Ádám Sándor 2015.11.14. 17:05:44

Mi lenézünk benneteket, arabokat és négereket....Ti emiatt frusztráltak vagytok és gyilkoltok....

aeidennis 2015.11.14. 17:07:48

@aszekelyek: Találós kérdés: a görög városállamok hány százalékában volt demokrácia? Fun fact: a görög városállamok a spártai rendszert tekintették ideálisnak, amely oligarchia volt a javából, méghozzá két királlyal a tetejében. :)

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2015.11.14. 17:09:53

gellért, te meg tartalékolj még szavakat, mert ez csak egy bársonyos előjáték volt. a bundeszmami mostanság fogadott vígan szelfizve legalább harmincezer kiképzett terroristát. na azok nem fognak gecizni.

ejrópát két dolog mentheti meg. az egyik félig, a másik egészen. az unió feloszlatja magát és államonként próbálja védeni magát. ez keletejrópának sikerülni fog, a nyugatnak nem. azok már buzik. a másik, hogy ejrópa ideiglenesen egyesül, a nemzeti jogokat leadja, és a vezetésre felkéri orbánt, a jelenleg egyetlen potens és hiteles politikust.

borigabi 2015.11.14. 17:10:12

@Herr Stacheldraht Leger: Látom megértetted mind a cikkben, mind a válaszban, mind pedig az ahhoz fűzött kommentben rejlő lényeget. Kétbites...

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2015.11.14. 17:11:25

@jose maria padilla: És miért csak a baloldalival...? Nem értem ezt a fajta szűrést....

Herr Stacheldraht Leger 2015.11.14. 17:12:57

@Kettes: részemről szegény jótündi elmeállapota aggaszt. a fröcsögésig túlspirázott fundikeresztényfrászból (good sport for civilized libtards) a legnagyobb természetességgel vált az iszlámkritika görcsös padló alá söprésének cenz-urává. nemhiába, a gonosz gójok legfeljebb kenyérrel dobálnak vissza, nem bombaövvel, az albioni bölcs meg óvatosan somfordál a sokadik helyi mecset mellett hazafelé.

Herr Stacheldraht Leger 2015.11.14. 17:14:28

@borigabi: egy percig sem vitás, hogy csak a progresszió lehet helikopter, amíg meg nem világosodik a kedvenc kávézóját nyaldosó bombalángok fényében.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2015.11.14. 17:18:58

Ahogy a multikulturalizmus megbukott, úgy fog megbukni a feminizmus is hamarosan, remélhetőleg.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.11.14. 17:19:11

@rajcsányi.gellért:

Ez totál hiteltelen.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2015.11.14. 17:21:37

@Disznóvári:
pár év és újra simán pofozhatjuk a lubárékat az utcán :)

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2015.11.14. 17:22:47

@bbjnick:
hiteles dokumentum arról, hogy a földszintes intelligencia hogyan érti félre a világot.

Herr Stacheldraht Leger 2015.11.14. 17:23:11

@Disznóvári: a feminizmus abban a pillanatban megbukik naponta ezerszámra, amikor a cicababától a tarisznyás bölcsész punciig mindegyiknek nedves lesz a bugyija egy eléje parkoló bömis vagánycsávótól, viszont továbbtipeg a női mivoltukat tisztelő nyikhaj libsimanusok láttán

Herr Stacheldraht Leger 2015.11.14. 17:25:00

@bbjnick: nem hitelesnek, hanem kenetteljesnek kell lennie. az odamondás aristo portfóliója, ergé szerepe az ál-független liberjobbos jófiú.

Zoltán Lukács 2015.11.14. 17:28:04

Jó duma, kár, hogy a mandineren írták, amiről mindenki tudja, hogy egy silány kis diktatúra szekértolója. Aminek a vezetője csak beszariságból finnyássabb, mint az IS.

Herr Stacheldraht Leger 2015.11.14. 17:32:11

@Zoltán Lukács: bezzeg ha a pár százezres tranzitzóna team a nyakunkon marad, humánus okfejtegetés helyett duplán kulcsra zárnád a tegnapi hírek után a lakásod és nem engednéd ki rövid szoknyában a kislányod többé soha.

Tudományos libsizmus 2015.11.14. 17:34:05

A gond csak az, hogy:
1.) Gyengék vagyunk, mint a harmat.
2.) Nem tanulunk a történelemből. Európa elszántan épít egy új weimari köztársaságot, miközben mindenki tudja, mi lett az előzőnek a vége.

Jottó 2015.11.14. 17:37:36

@Conchobar: ez igaz..
annyi a különbség hogy ők elnyomnak másokat a saját hazájukban (mert buzi/mert nő/stb) és a beavatkozók őket védik (vagyis hát szép lenne ezt képzelni, nyilván nem a melegek védelmében vonul háborúba az usa, vagy akárki). De azzal hogy madonnát hallgatsz bikiniben, nem ártasz senkinek, nem korlátozol senkit semmiben. Szóval ha én elmegyek oda hozzájuk, és félmeztelenül madonnát hallgatok, akkor meglincselnek.. merthogy ez az ő értékrendjükbe nem fér bele, a saját hazájukban. na de egy francia a saját hazájában mér ne hallgathatna olyan zenét amilyet akar? valószínűleg olyasmi a megoldás hogy ezek csak ilyen kitalált indokok de rohadtul nem emiatt van az egész (hű de okos vagyok)

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2015.11.14. 17:38:40

@Herr Stacheldraht Leger: de. az ilyen kiengedi a lányát. aztán ha az arabejakulátumba fúl, majd arról is orbán tehet.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.11.14. 17:39:59

@jose maria padilla:
@Herr Stacheldraht Leger:

Ha én iszlamistaként olvasnám ezt a @rajcsányi.gellért (ergé)-szöveget, még inkább megerősítene hitemben, meggyőződésemben. Ha iszlamistaként olvasnám ezt a szöveget egy gyáva és gyenge ember hazug és üres hencegését látnám a szavakban, aki újfent bizonyította romlottságát és alkalmatlanságát bármiféle vitára, csak megvetésre méltó.

:-[

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2015.11.14. 17:43:42

@bbjnick: hát persze. de mi ezzel a baj. ez ejrópa.
pl. a bájos francia viccesdadaistafaszomista sátánkultúrája sokkal többet ártott ejrópának, az igazinak, mint a mostani és az elkövetkező 100 iszlám támadás együtt. európa undorító és gyenge. az ilyeneket el szokják taposni.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2015.11.14. 17:43:50

@bbjnick: De hát hiszen egy gyáva és gyenge ember hazug és üres hencegését olvashattuk. A remélt comingout természetesen a visszájára fordul, és elemésztheti a valós törekvéseket. Komolyan, ilyenkor Arma-filinget érzek :-)

búvár kondér 2015.11.14. 17:45:41

@Google: "A maga kondérjába csak az orbánellenesség fér bele. .....
Vagy Orbán rendelte el a merényleteket? Tud maga valamit?"

Nem orbánellenesség (szarok orbánra) hanem illiberális ellenesség van bennem , mert a terror az illiberalizmusból fakad! ....a másik véleményének, életének, vallásának, nemének., korának.., semmibe vételéből! Orbán (a Fidesz) még csak verbálisan ...és törvényileg támadja mások élet feltételeit, nemét, korát, nemzetiségét, vallását .... MÉG CSAK még nem közvetve csak közvetetten öl, üldöz el embereket a közterekről, a hazából.
...az ISIS már az életeket veszi el fegyverrel igazi illiberálishoz méltóan.

Herr Stacheldraht Leger 2015.11.14. 17:51:26

@bbjnick: az iszlamista attól iszlamista, hogy nem picsogó cikkeket, hanem a koránt pörgeti mielőtt kioldja a biztosítékot a gránáton. nem kell neki más forrásból tájékozódnia semmiről. erőszakos fanatikusoknál épelméjű ember párbeszéd helyett patront keres, oszt jónapot. chris kyle megadta az thewrewk áfium elleni orvosságot.

Tudományos libsizmus 2015.11.14. 17:52:09

@búvár kondér:
Dehogy szarsz te Orbánra. Vele kelsz, vele fekszel. Minden gondolatod körülötte forog. Hiszen csak támadja és támadja az életfeltételeidet, nemedet, korodat, nemzetiségedet, vallásodat.

Ha most gyorsan lefekszel, hétfőre kijózanodhatsz, mert szerintem kurvára bebasztál ma valamitől.

búvár kondér 2015.11.14. 17:54:35

@jose maria padilla: Én téged komolyan veszlek még ha tudatlanul? eszetlenül mindenen röhögsz is! ... Remélem a gyógyszereidet azért szeded.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2015.11.14. 17:54:40

@Herr Stacheldraht Leger:

nem tudom mi baja az iszlámmal? vagy legalábbis ezzel az elfajulásával? nehogy már veszélyesebb legyen mint volter, meg russzó, meg az a verébnyi részeges kis ribanc, aki telerikácsolta a világot szennyel.

ymel 2015.11.14. 17:57:05

Vaze, ez nem a csillagok haboruja.

gézssé 2015.11.14. 18:01:02

@búvár kondér: tetszik, amit írtál. Minden szavad igaz.

búvár kondér 2015.11.14. 18:01:12

@Tudományos libsizmus: Támadja az enyémet is és támadta s elüldözött cc. 630ezer magyar honfitársunkat a gaz liberális Soros bérenc nyugat karmai közé!
... az illiberális rezsimje alatt a gyerekek szórakozásból éheznek, .... a rezsi csökkentés hatására 47ezerből is meg lehet élni .... s sorolhatnánk az illiberális eredményeket nap estig.

leponex 2015.11.14. 18:04:50

Gellért!

Nem akarom elhinni, hogy ennyire tömény baromságot, demagógiát képes voltál posztolni, remélhetőleg csak szellemi rövidzárlatod volt.
Kérd meg a Szilvayt, rúgjon fenékbe, kétszer, nem mintha ez használna, vezeklésnek meg kevés lenne. Talán magadhoz térsz.

Meg tudnád magyarázni ezt a szörnyűséget?

2015.11.14. 18:08:11

@Ádám Sándor: az arabok, negerek, muzulmanok ott is gyilkoltak, gyilkoljak egymast es masokat, ahol az europai feher ember nincs jelen

lasd most Afganisztan, ahol mar az amugy sem piskota talibokat fejezik le a helyi Iszlam Allam harcosai

Sziriaban a helyi al-Kaida frakcio, az an-Nuszra lett az Iszlam Allam aldozata nem egy helyen, kiirtottak oket
az iszlamban az a fasza, hogy mindig van esely meg orultebb szintre vinni a terrort, ugyanis mindenben Mohamed a peldakepuk, o a tokeletes muzulman archetipusa, marpedig o elete utolso eveiben folyamatosan harcolt, gyilkolt, hoditott, jihadot folytatott
ez a peldakepuk a muzulmanoknak

Jezus mondjuk predikalt, egyutt evett a tanitvanyaival, kikergette a penzvaltokat a templombol halala elott meg ilyesmik
Buddha lefekudt es evett egy kovacs altal neki felajanlott etelt, majd meg eligazitotta a tanitvanyait es szepen eltavozott a Nirvanaba
mit csinalt Mohamed az elete vegeig? harcolt, hoditott, gyilkolt
perszehogy a jo muzulmanok kovetik, ugyanezt csinaljak

Herr Stacheldraht Leger 2015.11.14. 18:08:11

@jose maria padilla: felcsúti pudliból sose lesz falangista szalonna. magára marad az europalota gőzdómosításnak feladata. megtanulják még a goldbroiler adagot jegyre venni.

búvár kondér 2015.11.14. 18:09:11

@jose maria padilla: ennyire súlyos??? ...amig nem lát orvos esetleg próbálkozz nagyobb adaggal .

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2015.11.14. 18:13:13

@Herr Stacheldraht Leger: Tréfálkozzon csak, rövid az idő, ha még nem zárkózot fel. Tudja, útba van ez a (bolygó) társaság, még nem késő megtérnie.

Herr Stacheldraht Leger 2015.11.14. 18:14:10

@tiller foch: igaz liberális demokrata csakis a kereszténységben talál hibát. bármiben is embertelenebb bármilyen más vallás, az nem számít, eltussoljuk.

Krisz11 2015.11.14. 18:14:32

Megint gyilkolt a liberalizmus.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2015.11.14. 18:16:09

Így van, pontosan. Szép bejegyzés.

Bambano 2015.11.14. 18:16:15

az a bajom a témával, hogy amit mondani szeretnék, bőven nem pc és felrúgja a moderálási szabályzatot az égbe...

Herr Stacheldraht Leger 2015.11.14. 18:16:41

@Mihint: nincs szükségem megtérésre, jó helyen lapul a családi biblia és az Úr vezeti a kezem a stukkeren.

Herr Stacheldraht Leger 2015.11.14. 18:24:25

@jose maria padilla: nem tolerálom, aki nem tolerálja a beer & bacon filozófiát. az ilyen egyen felőlem nyugodtan teveszart a buckák mögött, de ne akarja előírni nekem a saját házam táján, mi legyen a hétvégi barbecue menü.

Pelso.. 2015.11.14. 18:32:42

@Herr Stacheldraht Leger: Véleményem szerint nem marad a nyakunkon, ennek több külső-belső oka van, tegnap este óta meg eggyel több.
Tehát, nem leszünk migránsok által sújtott zóna, akkor végre (fél)normális ország leszünk...? Egyéb, csekély problémáinkra kivételesen nem hozok példát, mert az csatorna váltás, pedig dehogy.

búvár kondér 2015.11.14. 18:33:30

@aszekelyek: kik azok az általad emlegetett "mi"-k?

Herr Stacheldraht Leger 2015.11.14. 18:39:36

@Pelso..: a magyar hideg polgárháborút nem kéne tetézni egy forró alkaloida terrorral. aztán persze utána nyugodtan el lehet merülni a belviszályok kedélyes posványában, ámde vigyázat: ott se annak áll a zászló, aki csak pampog.

Herr Stacheldraht Leger 2015.11.14. 18:41:05

@jose maria padilla: ilyesmiből lesz kiemelt isis műtárgy youtube szobrászathoz

Pelso.. 2015.11.14. 18:46:09

@Herr Stacheldraht Leger: Nem is. Ugyanakkor megoldás, ill annak kísérletei nem Mo.-ról fognak származni.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2015.11.14. 18:55:56

@Pelso..: Két probléma van itt, az egyik az, hogy Magyarország minden intézményeivel együtt mucsa. A másik az, hogyha fel is akarna zárkózni, az mindenképpen ügyetlen és elfogadhatatlanul szarszagú, tehát nincs megoldás, ugyebár?
Nem lehetne egy kicsit lejjebb adni az elitizmusból?

Herr Stacheldraht Leger 2015.11.14. 19:02:40

@Pelso..: OFF külső kézivezérlés belső sajátosságokra való tekintet nélkül sose működött. se arab tavasznál, se madjar mutyializmusnál. nyomult volna a tutinemcsicska szadesz sznob okostojásizmus helyett a hazai rögvalósághoz sokkal jobban passzoló texasi low taxes & gunz üzemmódban, nem esik ki mint szar a fészekből és lenne egy kissé nyers, de stabil és nyugati demokráciánk.

egyébként meg: Carson for President! :)

maroz 2015.11.14. 19:03:43

@Pelso..: Pontosan! Csak a hatalomalattiak nemzetközi összefogása hozhat sikert! ;)

vNHM 2015.11.14. 19:06:36

Egy kerdes maradt nyitva. Ki akar befogadni ezutan akar egyetlen muzulmant is? Geppuskakat a hatarokra es aknazarakat! Azonnal!

HgGina 2015.11.14. 19:08:13

Elgondolkodtató összeállítás.
A csadorra utaláson és az évszámon kívül az egész hóbelevanc pont fordítva is igaz.
Csak meg kell fordítani a Mi-Ti értelmezését.

Szánalmas, álszent nyafogás az egész.

Herr Stacheldraht Leger 2015.11.14. 19:08:56

@maroz: a balatonszárszói nyaralóban elfér még pár potenciálisan bombás, akarom mondani békés migráns

Pelso.. 2015.11.14. 19:09:32

@maroz: Így van, érintettük a témát már többször. Fenntartom, jövök az összefogó csapat pénztárosának, a helyzetre való tekintettel az eredetihez képest csak háromszoros illetményt kérek, itthoni mérce szerint ez még szolid.

maroz 2015.11.14. 19:10:35

@Herr Stacheldraht Leger: Mi ez, hirtelen nem vágom? Isten szeme mindent lát? :)

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2015.11.14. 19:11:08

@Google: Erről ír maga Scruton is máshol, de kétségtelen, hogy túlságosan elnéző Amerika, Európa (és főként Anglia) történelmi bűneivel szemben.

maroz 2015.11.14. 19:18:33

@Pelso..: Elvicceled, pedig nekem lenne hozzá jó programom is. A külföldi vállalkozások azonnali, teljes és ellentételezés nélküli államosítása, szívhez szóló üzenet a külföldi hitelezőinknek arról, hogy fájdalmas veszteség érte őket, 98%-os adó minden 100 millió forint feletti vagyonra, kilépés az unióból, nemzeti kormány, szerintem ma Magyarország lakosságának a 80%-a nem kerülne rosszabb helyzetbe, mint amilyenben most van, a többi meg összeszorítja a fogait és kibírja.

búvár kondér 2015.11.14. 19:18:35

@Krisz11: helyesebben :gyilkolt az illiberalizmus!

Pelso.. 2015.11.14. 19:18:37

@Herr Stacheldraht Leger: A Tomahawk, (helytelenül cirkálórakéta) nem kézivezérelt, majd csak figyeld meg. A texasi modellt nálunk nem lehetett volna megcsinálni, már bevezetése előtt baltával esett volna egymásnak a nép.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2015.11.14. 19:23:10

@maroz: Ez, a kívánságod nélkül is rövidesen bekövetkezik, a kérdés az, hogyan tovább? Most még van kis idő töprengésre.)

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2015.11.14. 19:23:12

@búvár kondér:
na ne bohóckodjon itten, mert elverem a seggét!

Pootj 2015.11.14. 19:30:41

Ez a bejegyzés hülyeség. Az utolsó két pont meg pláne. Pont mi nem tanulunk a történelemből. Pár évtized és ugyanolyan végünk lesz, mint a Római birodalomnak. Mindenki csak szórakozik, kevesen dolgoznak, háborúzni nem akarunk, a barbárok meg jönnek...

Pootj 2015.11.14. 19:32:28

Arról nem is beszélve, hogy milyen kicsi a népszaporulat. Ha nem lenne balhé, akkor is kihalunk ilyen termékenységi mutatókkal...

Pelso.. 2015.11.14. 19:39:58

@Mihint: Nos, nem mindenben és teljes mértékben mucsa, feltételezem, ez nem határozott állításod. (bár, teszünk érte erőfeszítéseket szinte minden)
Ügyetlennek sem tartom, de a szellemi tőke és kreativitás valahogy mindig oldalirányokba koncentrálódik, milyen érdekes.
Ha csak és csak annyit mondok, van mit javítani, viszont nem látok ezirányú valid folyamatokat, - az már elitizmus?

Krisz11 2015.11.14. 19:40:46

@búvár kondér: Nem az illiberálisok engedték be őket "welcome" táblákkal.

Pelso.. 2015.11.14. 19:44:08

@maroz: Tudod, mi a sz@r, hogy nem viccelem.
A nagy vagyonok adóztatása ötlet sajnos késett: több kormány alatt kérész életű téma volt a parlamentben, valahogy mindig elsikkadt.

isssti 2015.11.14. 19:44:53

..és Mi mégis százezerszám, kontroll nélkül befogadunk Titeket, hogy aztán ránk erőltethessétek fenti nézeteiteket.
Noooormááliiiiis?
Maaaargiiiiiiiiiit?!

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2015.11.14. 19:46:51

@Pelso..: Az még nem :) Sőt. Kábé én is ezt látom. Az igazi kérdés ezen felismeréseket követi :) Szóval, azonkívül, hogy nagy gáz van, még kissé humoros is a dolog.
Viccet félretéve kicsit, megoldást érdemes találni, ezen tekintetben nagyon rossz úton járunk.

búvár kondér 2015.11.14. 19:46:55

@Krisz11: nem nem azok engedték be hanem azok jöttek.
A terror , a diktatúra az mindig illiberális. Illiberális terroristák jöttek be Európába ... persze meg vannak-voltak az európai illiberális segítőik is.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2015.11.14. 19:48:05

Nahát ez most jól le lett írva. Milyen kár, hogy az ISIS-től nem olvassák a mandinert.

Most biztosan rájöttek volna, hogy hiba megölni többszáz embert, akik olyan nagyon felsőbbrendűek. Ejj be kár, hogy nem tudták, hogy ezek az emberek ilyen boldogok és felsőbbrendűek, biztosan akkor nem ölték volna meg őket.

Valaki nem akarja ezt lefordítani arabra? Mert meg vagyok győződve, hogy ha két kurd ágyútűz és orosz bombázás között a dicső halálban reménykedő iszlám fanatikus elolvassa, hogy a díszbuzi poszter aki csak képeskönyvben látott puskát esténként milyen jókat eszik és iszik akkor felhagyna a küzdelemmel és örömmel menne gürizni a veszélyeshulladék-telepre napi tíz órában kiszedegetni az értékes alkotóanyagokat a poszter kidobott monitorából hogy megéldegéljen valahogy egy szétlőtt országban.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2015.11.14. 19:50:24

@búvár kondér: akárki is gyilkolt, libsi állam polgárai haltak meg.

Ha tetszett nekik, lehet majd megint rájuk szavazni.

ami szabad 2015.11.14. 19:52:46

Jó és fontos gondolatok, noha a kommentelők szétkapták helyenként, de véleményem szerint, érthető a higgadtság mögött lappangó indulat.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2015.11.14. 19:55:34

@búvár kondér: jajj de szép "no true scotsman". Persze a terror mindig illeberális, mert erkölcsi síkon a liberális nem terrorizálhat, hiszen valamelyik szép politikatudományi műben az szépen le van írva.

A választó meg szépen megszavazza a liberális kormányt, az szépen beengedi a gyilkosokat, majd lefegyverzi a rendőrséget és üldözi a rasszizmust. Az egykori szavazó lányát meg megerőszakolják és a hatóságok csak töketlenkednek, majd ezt szép napon őt magát is legéppuskázzák a nyílt utcán.

De legalább abban a boldog tudatban halhat meg, hogy neki és az Eszmének egy magas erkölcsi és morális síkon mindig igaza volt. Csak az a fránya valóság az ilyen huncut, hogy a nem követi a magasabb rendű eszmék parancsait.

Gyönyörű egy vallás ez a liberalizmus, majd ha az (ó-)európai társadalmak és népek megsemmisülnek, szépen fog majd mutatni a történelemkönyvekben.

maroz 2015.11.14. 20:05:03

@Mihint: Csak előtte lesz még egy kis ungabunga.

Ez egy nemzeti, baloldali, zágsón: szocialista program lehetne. De ezt nem fogja a baloldalon meglépni senki, tehát meglépik jobbról, ezért ami lesz az nemzeti is lesz, szocialista is lesz, de egybe írva. ;)

maroz 2015.11.14. 20:11:16

@Pelso..: Akkor képzeld el azt a képletet, hogy lenne egy szélsőbalodlali erő, mondjuk egy mozgalom, amelyik síppal-dobbal-nádihegedűvel is hangsúlyozva olyan hitelesen képviselne egy ilyen radikális programot, hogy arra még a Századvég által is kimutatottan mintegy 20%-nyi szavazó boldogan szavazna.

Mekkora zsarolópotenciálja lenne egy _ehhez képest_ középen álló kormánynak a külfölddel és a saját oligarcháival szemben? Pláne, ha a másik szélső oldalról is valami hasonlókra bukna újabb 20%? Még Merkelnek is kiguvadna a szeme egy ilyentől. :)))

Mr. Hyde 2015.11.14. 20:16:35

Ez elég vicces azok után, hogy a háborút, fegyveres intervenciót, kizsákmányolást, rabszolga munkát és az őslakos kultúra kipusztítását a NYUGAT kezdte el úgy 200-300 évvel ezelőtt a gyarmatokon.

batyu szerint januárban megbukik Merkel 2015.11.14. 20:18:14

@Krisz11: Mi van a közgáz Nobel díjaddal? Mi van a dollár hiperinflációjával, most hogy olcsó az olaj?

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2015.11.14. 20:19:25

@maroz: Egy öreg cimbora szavajárása jut erről eszembe: "én szocialista vagyok, ámde nemzeti!" ;-)

batyu szerint januárban megbukik Merkel 2015.11.14. 20:19:28

@Mr. Hyde: Hmmm.. te hol tanultál történelmet? Ezek már az ókorban is divatban voltak.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2015.11.14. 20:20:39

@Mr. Hyde: na de Szíria nem volt gyarmat, se 300, se 200 éve. De még 100 éve se. Rövidebb ideig volt francia "mandátum", mint mi orosz csatlós és régebben is. Mégsem robbantgatnak lengyelek és magyarok a Vörös téren.

Hogy is van ez?

batyu szerint januárban megbukik Merkel 2015.11.14. 20:21:57

@maroz: Szép kommunista program. Mit tolsz így szombat este? Király anyag lehet.

búvár kondér 2015.11.14. 20:27:44

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Európa megsemmisülését az illiberalizmus veszélyeztette - veszélyezteti. A liberalizmus pedig élteti az európaiságot. ...miért engedné be a liberális a gyilkosokat? A liberális sohasem engedte be - sőt erőnek erejével küzdött az illiberális gyilkosok ellen. Lásd a II. világháborút vagy pl. Soros György pénzügyi támogatását kommunista rezsimek megdöntéséhez.

Az illiberalizmus az az ezerfejű szörny amely az emberiségre támadt. ....volt már keresztény....volt már náci vagy hungarista vagy kommunista jelmezben is.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2015.11.14. 20:28:42

@batyu szerint januárban megbukik Merkel: na mi van te szutyok, valamelyik fideszes úrfi megdöngette az asszonyt az állami pénzből lízingelt audiban, hogy itt őrjöngsz a fórumon?

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2015.11.14. 20:32:55

@búvár kondér: Európa és a csodálatos ezeréves liberalizmus ami naggyá tette. Gondolom azok a bátor európaiak akik a világot járták conquistádorként, rabszolgakereskedőként és keleti kereskedőként, azok is mind igazi liberálisok voltak.

Newton is minden bizonnyal keményvonalas liberális volt még ha nem is tudott róla, Kopernikuszról vagy Mendelről nem is beszélve. Még nagy szerencse, hogy van egy eszme, ami magáénak tudhatja az európai civilizációt és utólag ideológiai alapra helyezhet mindent.

Éhes ló 2015.11.14. 20:42:46

Ez egy igazságokkal alaposan összekevert hazugsághalmaz, ami nem fedi el azt a nyilvánvaló tényt, hogy nagy testvéretek - usrael - rátok gyújtotta a házatokat. Itt is, a kies Ejrópában.

Persze míg másokét gyújtogatta ott távol és másokat gyilkoltak amott távol, ti leszartátok és támogattátok a nagy tesót.
Ő meg lazán megölt pármilliót habókra azokból a kecsketartókból, tevegelőkből, eközben kifosztotta őket és olyan emberformájú állatokat engedett szabadon tombolni a hulláikon abugraibban, guantanamon, hogy azt a kedves szentistvánparki kecótokban el sem tudjátok képzelni a rémálmaitokban sem, amióta az ávh-s kínzómester szüléiteket megették a férgek.

Most pedig itt a pánik, mert bizony a ti házatok is ég.
De a baj nem ez.

A baj az, hogy a ti házatok, hazátok a miénk is a történelem valami különösen perverz alakulása okán, amiben persze nem kis része volt a vidáman gyilkolgató nagy tetvérnek is.

Ezért eztán most talán jobb lenne ha inkább befognátok a mérhetetlenül nagy pofátokat, bocsánatot kérnétek a hazugságaitokért, a sunyi manipulációitokért és azért, amiért buktorral, meg a többi eszemenettel majd 400.000 illegális bevándorlót, köztük nem kevés gyilkost hoztatok a nyakunkra Európában, szervezett embercsempészettel.

Az már csak a hab a szartotátokon, hogy mindeközben minden egyes potenciális gyilkosunkra és családtagjaikra, barátaikra, támogatóikra több pénzt fordítottatok, mint rám, a gyermekemre, az apámra és bárkire a családomból.

Az én adóimból persze.
Mert az ávh-s, kommunista kurva anyátok anno megtanította nektek, hogy a mások vagyonát, pénzét, életét elqrni magasztos küldetés, sőt még nagyobb buli, ha azok fizetik ki a saját elpusztításukat, akiket ki is fosztottatok közben.

Rohadjatok meg, a kedvenceitekkel, orrvégpénzes, sorospénzes, habonyárpis, elqrós PC bandátokkal együtt, kéz a kézben!

Még ma, ha kérhetem, azon a napon, amikor a pokoltűz, amit másokra gyújtottatok elmebeteg módjára, most elért minket.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.11.14. 20:47:24

Dobray posztja hova tűnt? Csak a google tárolt változatából tudtam elolvasni. Nem láttam benne semmit, amiért le kellett volna venni.

Szindbad 2015.11.14. 20:49:02

@maroz: Nem kerülne rosszabb helyzetbe? Teljesen biztos vagy te ebben?

Szindbad 2015.11.14. 20:50:22

@Holger Hartland: Megvan az, én még kommenteltem is :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.11.14. 20:54:42

@Szindbad: "Sajnos nincs megjeleníthető bejegyzés..."

2015.11.14. 20:56:51

5776-ban a naptáron veszekedni...

Maria.besenyeí 2015.11.14. 20:59:12

Békében.akarrunk.élni.Bem.pedig.haburuba

hetykusz 2015.11.14. 20:59:30

"Mi tanulunk a történelem leckéiből.

Ti semmit sem tanultok belőle."

Na itt van az ami nem igaz! Olvass utána Róma bukásának, és rá fogsz jönni, hogy az EU belelépett ugyan abba a szarba, mint a római társadalom. Ezzel szemben ők ismerik a nagy birodalmak, jóléti államok gyenge pontjait, mert ismerik a történelmet!

Pöff 2015.11.14. 21:01:05

Ez bizony egy igen jó írás

Facebookon osztogatni kéne.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.11.14. 21:05:17

Miheztartás végett:

a tegnapi párizsi terroristák egyike beazonosítottan Görögországban regisztrált szíriai menekült volt...

Pelso.. 2015.11.14. 21:08:38

@maroz: A legkülönbözőbb -nevezzük őket így-, csoportosulások kilóra vennék meg a mozgalmad frontembereit, pár nap alatt. Nemhogy a húsz, már tíz százalék elérése esetén komoly érdeklődés mutatkozna az üzlet iránt, mindkét irányból.
Ne legyenek kétségeid: a leendő vevőknek ilyesmire megvannak a komoly céltartalékaik, gondolnak a jövőre.

Szindbad 2015.11.14. 21:16:38

@bbjnick: Mert bénák vagytok :-)

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2015.11.14. 21:16:51

@Holger Hartland: holnap reggel helyett véletlenül ma reggelre élesítettük, a mostani poszt elé - holnap reggel érkezik, sértetlenül!

Szindbad 2015.11.14. 21:17:20

@bbjnick: Tudjuk, mi következik ebből?

maroz 2015.11.14. 21:17:47

@batyu szerint januárban megbukik Merkel: Megtekertem egy kis szárított bazsalikomot. ;))

Mitől lenne ez kommunista program? Neked százmillió alatt már proli az élet? Mert akkor értelek.

Szindbad 2015.11.14. 21:22:16

@maroz: Megszűnne az eus támogatás, az autógyártásunk nullázódna, hirtelen eltűnne a külföldi piacunk jelentős része, a bankrendszerünk megrendülne, az állampapír kamata elszállna. Sokkal jobban be vagyunk ágyazva az EU-ba, mint gondolod.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.11.14. 21:31:31

@Szindbad:
"Sokkal jobban be vagyunk ágyazva az EU-ba, mint gondolod. "

Nem arról van szó, hogy az Európai Unió megszűnjön, hanem az óceántúliak által dróton rángatott EU helyett valósuljon meg az Új Európa Program.
tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2015/11/uj-europa-program.html

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.11.14. 21:32:22

@Zka:
Nem találok abban semmi vicceset, hogy ti, keresztények a középkorban vagytok hozzánk, a kínaiakhoz képest.

búvár kondér 2015.11.14. 21:34:51

@bbjnick: Anders Behring Breivik egy szélsőjobboldali nézeteket valló norvég terrorista és tömeggyilkos, aki 2011-ben Norvégiában 77 embert gyilkolt meg

Krisz11 2015.11.14. 21:45:18

@búvár kondér: " persze meg vannak-voltak az európai illiberális segítőik is. "
Nem. A segítőik a liberálisok voltak. Nekik hoznak szavazatot.

maroz 2015.11.14. 21:45:59

@Szindbad: A nyolcvan százaléknak ez egál. A húsz, az igen, annak tényleg éppen ideje lenne elkezdeni aggódni. De persze okosan teszi, miközben a saját privilégiumaiért aggódik azt hazudja, hogy az országért.

maroz 2015.11.14. 21:52:34

@Pelso..: Mind a hármat? És még a hét követőt is? ;)

Ma ilyen mozgalom kockázatának a kockázata is kizárt, hiszen ilyesmi csak az elitből indulhatna el, azok meg nem látnak túl a moslékosvályú peremén, lásd ergét. Persze a neoballiberális oldal is ugyanaz a kutya, de tudom, hogy velük elnézőbb vagy, és most ráadásul ergé is hozta azt a formáját, ami még egy hozzám hasonló balliberális-fób szerint is figyelemre méltóbb, mint a ballibsik hasonló maszatolásai.

Szindbad 2015.11.14. 21:53:39

@maroz: Dehogy egál. Elkezdene éveken keresztül csökkenni a GDP. Ezt mindenki megérezné.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.11.14. 21:56:28

@maroz:
"kilépés az unióból, nemzeti kormány, "

Ez nem újdonság, megírta a Professzor már évekkel ezelőtt.
tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2013/02/mit-tett-ertunk-kulfoldi-toke.html

Megmondom egyébként, mi a baj a programjával. A Gorenje. Nem lenne Gorenje. Ez már 26 éve is egy "nemzeti szocialista" rendszer bukását hozta.

Ki gondolná, mire képes egy szerény hűtőláda.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.11.14. 21:58:44

@Szindbad:
"Elkezdene éveken keresztül csökkenni a GDP. "

És mi az, hogy GDP? A GDP egy nagy hazugság. A valódi gazdagságot malacpöriben mérik, az meg van.
tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2014/05/fuggveny.html

búvár kondér 2015.11.14. 22:01:25

@Krisz11: na ki is mondta? ".... az iszlám az emberiség reménysége."
Úgy tudom az illető nehezen nevezhető liberálisnak.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.11.14. 22:12:22

Pécs, Szeged és Budapest brutális iszlamisták célkeresztjében!

www.pecsiujsag.hu/pecs/hir/helyi-hireink/gyurcsany-pecsett-is-tortenhetett-volna-a-terrortamadas
"A politikus [Gyurcsány Ferenc, dh] azt mondta, ami Párizsban történt, történhetett volna Budapesten, Szegeden, Pécsett vagy Debrecenben is, "Párizs drámája és tragédiája a mi drámánk és a mi tragédiánk". Hangsúlyozta, osztoznak az áldozatok hozzátartozóinak, barátainak, Franciaországnak és Európának a gyászában. "

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2015.11.14. 22:15:46

@búvár kondér:
ejrópa népei örömtáncot járnak majd a liberálisok máglyái körül. és akkor igaza van a faszinak.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2015.11.14. 22:17:10

@Doomhammer:
nem tudom mit mond majd az agyalágyult, ha rablott házának migráncs vendégei a terrorizmusról szóló híradásokban tűnnek majd fel.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.11.14. 22:19:41

@jose maria padilla:
Vagy esetleg éppen hogy tud valamit a migráncs vendégekről és azért mondja, hogy Pécs és Debrecen célkeresztben van?

Lakva ismerkszik meg az ember, ugye.

Bell & Sebastian 2015.11.14. 22:25:24

@Doomhammer: Gorenje a mai napig van. A kérdés az, mivel könnyen törnek a fakkok ajtajai a -28 fokban, pótalkatrész van-e hozzá.

Örömmel tudatom, van. Akkor hát?

A fejlettnyugatihatodikérzék max. 6 év és vegyél újat, párászt!

Inkább a Gorenje, ami nem pont AAA energetikai besorolású, de javítható.

A másikat meg jól kibasszák a szemétdomra.

maroz 2015.11.14. 22:29:51

@Szindbad: Én még eddig soha nem éreztem meg a dzsídípít. A hidegfrontot gyakran, de a dzsídípít még soha.

Ma a gyerekek 17%-a munkanélküli családokban él. Ők többnyire az éhséget érzik, nem a gdp-t.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.11.14. 22:30:45

@Bell & Sebastian:
"Inkább a Gorenje, ami nem pont AAA energetikai besorolású, de javítható."

Agyontechnologizált nyugati szar helyett megbízható keleti vas, abban még benne volt az anyag.

Hogy is hívták, Szaratov?
revolucio.blogin.hu/files/2014/04/h.jpg

Én egyébként drukkolok maguknak. Egész Kelet-Európa gurulni fog a röhögéstől, ha Magyarországot visszaviszik az '50-es évekbe. A nyugatiak nem, azok csak utálkozni fognak.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2015.11.14. 22:33:11

@Doomhammer: lehet. nincs az a kőkemény terrorista aki ne kezdene fecsegni, ha szuttyos csirkével tömik!
www.facebook.com/mandiner.hu/posts/148196001909025

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2015.11.14. 22:35:40

@maroz:
mutasson már nekem egy éhező gyereket! ezek a statisztikai, meg kommunista propaganda éhező picikék mind dundi gyerekek. fornettitől ugyan, nem vitamintól, de dundik.

maroz 2015.11.14. 22:35:59

@Doomhammer: Átállítanánk rá az Audi-gyárat. A Mercedes meg gyártana lapátot, talicskát és valami olyan csodakütyüt, amit el lehet kezdeni imádni. A technológia adott, három hét alatt át lehet állítani a gyártást bármire.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2015.11.14. 22:40:37

@maroz: pl lehetne audi csapágyakból golyókat ültetni a maga faszabőre alá :)

maroz 2015.11.14. 22:42:27

@jose maria padilla: Dundi gyereket könnyű csinálni, erről szól a fornetti. Jóllakottat nehéz.

Amúgy meg ez az éhezés-dolog is egy relatív valami. Furcsa, de megélve nem tűnik annak, csak utólag. Én például nem arra emlékszem, hogy éheztünk volna, pedig igen, hanem arra, hogy mikor kinyílt a világ csak akkor döbbentem rá, hogy mennyi minden van, amit én addig még csak nem is kívántam enni, mert azt se tudtam, hogy létezik.

Ma meg nem vagyok ember, ha nem fogyasztok ezerféleképpen diverzifikáltan. Ha a mai világban kéne ugyanúgy élnem, mint ahogyan a hatvanas-hetvenes években éltem, akkor ma nagyon, de nagyon úgy érezném, hogy éhezek.

Bell & Sebastian 2015.11.14. 22:42:36

@Doomhammer: Vagy lesz (nem jut eszembe a szó), vagy semmi nem lesz, még röhögés se. Paradigmaváltás, ez az!

maroz 2015.11.14. 22:43:49

@jose maria padilla: Nézd, engem nem nagyon érdekel, hogy téged mi izgat felláció közben, de talán egy csődört igen.

Bell & Sebastian 2015.11.14. 22:45:00

@maroz: Jó meglátás, de erre fogja P. lehülyézni. Van rá példám.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2015.11.14. 22:46:22

@maroz: na ne basszamán! ha maga azt éhezésnek nevezi, hogy nem tudott az osztrigáról, de a szűzpecsenyéről sem, akkor menjen már a francba. kommunista konzumidióta! :)

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2015.11.14. 22:49:52

@maroz: látja, ha többet tudna a szexről, mondjuk mint a vincentes tartói, akkor tudná, hogy a golyók nem magát izgatják, hanem a pinát.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.11.14. 22:52:40

@maroz:
"A technológia adott, három hét alatt át lehet állítani a gyártást bármire. "

Akkor én a holdrakétát javasolnám. A magyarság kiérdemelte a nagyobb életteret. A Magyar Királyságot újra létrehozzuk a Holdon! Ott szóljon be az USA, ha tud!

Tényleg, három hét? Ezt eddig nem is tudtam.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2015.11.14. 22:54:38

@Doomhammer:
egész ejrópa megy az ötvenes évekbe. vagy azért, mert már nem tud gyerekekkel, olcsó rabszolgákkal gyártatni, - ezért gondolta az ndk-s picsa, hogy majd hozat rabszolgát- vagy azért mert amerika gyarmattá teszi. amerika totális háborút indított ejrópa ellen. ne felejtsék az orosz ukrán kavarást se. ha putyin nem tökös, most ottan háború van, és hamarosan itten is lesz. ma ejrópában több tízezer iszlám harcos van. velük szemben több millió koncsítavurszt.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.11.14. 22:54:54

@Bell & Sebastian:
"Vagy lesz (nem jut eszembe a szó), vagy semmi nem lesz, még röhögés se."

A röhögésben biztos vagyok. A szlovákok vagy a románok biztos jól szórakoznának azon, hogyan lehetnek a magyarok olyan idióták, hogy saját magukat bombázzák vissza a kőkorba néhány be nem váltható ígéret és Szaratov hűtőgép-nosztalgia (!) ellenében.

Ez biztos bekerülne a történelemkönyvekbe.

Bell & Sebastian 2015.11.14. 22:55:07

@jose maria padilla: A "verőfényes nap" etimológiája ebben a vonatkozásban mindjárt érthetőbb.

Void Bunkoid 2015.11.14. 22:55:09

@Conchobar: az a baj, hogy vice versa nem történt ilyen, tehát még egy svájci terrorista (lásd az USA Today október 21-i címlapját :)))) sem robbantott Szíriában vagy Irakban azért, mert a mindenségit neki, mit képzelnek ezek az arabok, hogy nem hajlandók madonnát hallgatni, bikiniben strandolni, meg jól élni, ezért biztos a sátán gyermekei, pusztuljanak.

Fordítva viszont megtörténik. Egészen egyszerűen amúgy azért, mert az ilyen terméketlen/sivár helyeken élőket amióta már nagyon könnyen ki lehet tekinteni a világra, van ugye tévé-rádió-internet-akármi, egyszerűen irritálja-bosszantja az, hogy azok ott messze hozzájuk képest piszok gondtalanul, gazdagon és jól élnek. A vallásos valami csak máz, csak keretet ad az igazi oknak, a zsigeri irigységnek, amiért "azoknak ott" sokkal könnyebb, mint nekik.

Mivel eleve azok a területek, ahol ezek a terroristafélék élnek, soha a büdös életben nem lesznek alkalmasak olyan életszínvonal biztosítására, mint a kontinentális/óceáni éghajlatok - szomorú kimondani, szegények rossz helyre születtek, lehet ugyan valamit tenni ellene, de csak mesterségesen fenntartva, amihez külső erőforrások és rengeteg pénz kell -, és csak úgy ideköltözni már necces, mert a mi jólétünk jóféle szaporulatot is hozott, sokan vagyunk, így az első kézenfekvő megoldás az náluk, hogy jó, akkor idejövünk és meghódítunk titeket.

Mi azért nem robbantgatunk, meg cseszegetjük az arabokat a mindennapi életük miatt, mert lóf*szt sem érdekelnek minket, senki európai nem akarna odaköltözni azokba az európai szemmel nézve isten háta mögötti lepukkant porfészkekbe, nem irigyeljük őket.

Bell & Sebastian 2015.11.14. 22:57:26

@Doomhammer: Megoldódik ez magától, egyetlen, további lépést sem kell tennünk érte, de maga azért megpróbálhat csapkodni a kezeivel, hátha.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2015.11.14. 22:58:58

@Void Bunkoid: nomen est omen.
agyatlan butaságát meddig csiszolta vázlatban?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.11.14. 23:00:46

@jose maria padilla:
Ez nagyon ijesztő perspektíva. Ez esetben nem várhatunk: azonnal körkörös védelembe kell állítanunk a csapatainkat és meghívni Habsburg Györgyöt királynak. Ekkor dominóként dőlnének össze az USA bábállamai a szomszédoknál és újra létrejöhetne az Osztrák-Magyar Monarchia. Távlati célként a sanghaji osztrák-magyar gyarmat visszaszerzését Kínában sem látom kizártnak.

Ezennel átveszem a parancsnokságot. Maga lesz az I. rohamezred parancsnoka. Készen áll, hogy hőssé váljon?

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2015.11.14. 23:04:00

@Doomhammer: most még röhög, hülyegyerek! ezt a habsburg pöcsöt meg szívassa le a koncsítával. benne csak szegény tölgy hitt. :)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.11.14. 23:15:49

@jose maria padilla:
Kibicként miért ne röhögjek azon a szánalmas kelet-európai tragikomédián? Három generáció dolgozott azon, hogy a vasfüggöny mögül visszajuttassa az országot Nyugat-Európába (az '56-os forradalmárokról nem is beszélve) és maguk egy nyomorult Szaratov-hűtőgépért visszaviszik a keleti Gazdához? Hát jó szórakozást hozzá, én innen messziről remekül szórakozok majd.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2015.11.14. 23:19:30

@Doomhammer: egyrészt kik azok az ötvenhatosok? ávós kavarás volt az egész. másrészt. ma a nyugat sokkal undorítóbb, mint a legszörnyűbb szovjetúnió valaha is volt.

Szindbad 2015.11.14. 23:24:11

@jose maria padilla: Ezt azért nem tudom komolyan venni a sztálini népirtások, kivégzőosztagok tükrében.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.11.14. 23:25:04

@jose maria padilla:
Igaza van. A nyugatból kitört a rabszolgatartó örökség meg a rabszolgatartó örökség miatti bűntudat is. Nekünk ehhez semmi közünk, minket vár a török népek közössége, ahonnan jöttünk. Ők még tudják, mi az az egészséges társadalmi piramis, a tetején a vezérrel.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.11.14. 23:27:50

@Szindbad:
És az afganisztáni népirtás? És Szíria? És a líbiai terrorbombázások? És az ázsiai milliók kizsákmányolása holmi ájfónok összerakása fejében?

Olvasson Marxot, az ilyesmi nem vezethet máshoz, mint proletárforradalomhoz.

Kell egy nagyhatalom, ami a világ elnyomottait képviseli. Olyan, amilyen a Szovjetunió volt. Anélkül nem lesz, ami a globálimperializmust megfékezze a bolygó ökológiai elpusztításában.

Jude 2015.11.14. 23:56:02

@maroz: Most így elképzelem, hogy államosítod az én munkahelyem (amerikai multi) szoftvereit, a másik multi telefonos ügyfélszolgálatát, a harmadiknak pedig a Magyarországon maradt árukészletét (vagy esetleg az anyaországban lévőt is?)... Ezek a multik pedig odaadják nekünk mindenüket, és onnantól a miénk. :-DD
És ezek azok a cégek, amelyek dolgozói a legtöbb adót és járulékot fizetik be 100%-ban hivatalosan, abból lesz a GYED, a nyugdíj a közmunkásbér, az egészségügy, az oktatás, és egyebek.
Az EU támogatása nélkül, bezárkózva, import nélkül pedig csak úgy virágzik majd a magyar gazdaság. :-)

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.11.15. 00:04:15

Mi utáljuk a ballibsiket. Meg a fideszeseket is. Meg a zsidókat, meg a cigányokat meg a négereket meg a sárgákat.

Mi utáljuk a románt, meg a szlovákot, meg a ruszkit, meg a németet, az amerikait. Meg mndenkit aki nem magyar.

Mi utáljuk a magyarokat is. Egy kanál vízben meg tudnánk folytani egymást. Jó sokszor sikerül is.

Mi utáljuk ha hülyére vesznek minket. De azért szolgája leszünk annak ki ezt teszi.

Minekünk van a világ leghatalmasabb esze. Ezért jutottunk oda ahol vagyunk.

És utáljuk a humanizmust, szerénységet, a vallásokat, az embreket és mindent és mindenkit, mert mi magyarok vagyunk, aztán nekünk ne pofázzon senki!!!

Most pedig irány a kocsma, szombat van bazmeg, buli nap! Döntsd az alkoholt, ha magyar vagy!

Jude 2015.11.15. 00:10:05

@Jude: Ja és államosítjuk a Suzuki gyártósorát, és majd mi gyártunk Suzukit, a márka tulajdonosa pedig ezt csak úgy hagyja, nem pereli le rólunk a gatyánkat is, mert az már a miénk onnantól fogva. Ja, és Mercit is gyártunk, és magyar Coca-Colát is. :-)

Herr Stacheldraht Leger 2015.11.15. 00:24:23

@rajcsányi.gellért (ergé): tisztára mint a népszavazási kérdések érkeztetése

Herr Stacheldraht Leger 2015.11.15. 00:34:48

@Pelso..: lófaszt. épphogy ez a hüjjemagyarokat csakazokosmegmondók uralhatják hozzáállás tett tönkre mindent 89 óta. de ezennel elég az off-ból, itt nem ez a téma, bármennyire is rajta vagy a szeren.

-JzK- 2015.11.15. 00:41:26

Miért nem beszél egyetlen balfasz nyugati állam- ill. kormányfő sem a lényegről, vagyis hogy ebből az egészből az következik, hogy ezek az emberek nem tartoznak ide, sőt általában az etnikailag-kulturálisan idegen népelemek vegyülése nem szerencsés. Ergo azonnal meg kell kezdeni a füstösök, muszlimok tömeges deportálását Európa területéről. Eleve egy jó részének nincs is semmiféle státusza, vagy akinek van is állampolgársága, azt is meg lehet fosztani nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva.

Ha rajtam múlna, az Európai Unió alkotmányának legelső paragrafusa úgy kezdődne, hogy Európa területén csak fehér-keresztény ember tartózkodhat.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.11.15. 01:05:31

@Jude:
Örüljön, hogy megúszta eddig azzal, hogy a magyar embereket kizsákmányolta a globáltőke bérrabszolgájaként. Maga egy privilegizált 20%-ba tartozik, ideje, hogy most maga adjon a közösbe.
tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2014/01/a-vilag-harmas-szerkezete.html

SzerződésSertés 2015.11.15. 01:25:40

EDDIG ÉS NE TOVÁBB azzal a kísérlettel, hogy ránkkényszerítik a polkorrektség nevében a muzulmánokat! Mert majd hátha sikerül integrálódniuk, ha mégsem, hát semmi baj, akkor eltemetjük a halottakat és mosolyogva adunk nekik újabb esélyt.... ELÉG!

ikab 2015.11.15. 01:48:56

jó ez a cikk, remélem tényleg most is tanulunk a történelemből, és 70-80 évnyi tűzszünet az 1400 éves dzsihádban nem formattálta le mindenkinek a merevlemezét teljesen.

Brancaleone 2015.11.15. 02:06:39

Na, ez az a típusú gyűlöletkeltő írás, amiknek az elszaporodását el akarták érni a merénylők. Vannak olyan pontok, amikkel elvileg nincs értelme vitába szállni, mert igazak.... De kérdés, hogy kire és mire? A gyilkosokra, az ortodoxokra, általában a muszlimokra? Az írás keveri, ezért alkalmas a gyűlöletkeltésre, mindezt ráadásul körmönfontan teszi. ... ... de csak egy darabig, mert a "mi gazdagok vagyunk, mert teremtünk, ti meg szegények, mert romboltok", a gyarmatkorszak után és a termeléskiszervező multinacionális cégek korában sok mindennek nevezhető, de nem annak, hogy a gyilkosokat ne akarja összemosni, egy táborba szorítani egy széles vallási és kulturális népcsoporttal. ... Ha valaki az elkövetkezendő 20-30 évét nem egy kijárási tilalmakkal, biztonságra hivatkozó emberjogi korlátozásokkal teli, Orwell-i világban akarja eltölteni, akkor az a muszlimokat megpróbálja szétválasztani a nevükben pusztító gyíkosoktól. Ez az írás az ellenkezőjét teszi. Ergo: vagy ostoba vagy gonosz.... én az ostobára szavaznék

fehérfarkas 2015.11.15. 02:06:46

Az évszámok alapján elég egyértelmű, hogy a szerző nem az ISIS-re gondol, hanem az egész iszlám világra, az iszlám vallásra, az 1,6 milliárd muszlimra.
Most akkor mi legyen? Támadjuk meg a muszlim országokat?
És melyikkel kezdjük?
Törökországgal, amely NATO tag?
Szaúd Arábiával, az Egyesült Arab Emírségekkel, Tunéziával, Egyiptommal, Marokkóval, Azerbajdzsánnal, Kazakhsztánnal, ahová Orbán és Szijjártó szoktak utazni tárgyalni? Vagy Iránnal, ahova közeljövőbe utazik a Szijjártó? Esetleg Jordániát is támadjuk meg, amely ország vállalkozóinak a hetekben lobbizott ki állami támogatást Rogán, hogy a Párizsi Udvart felújítsák és luxus szállodává alakítsák?

És a szerző hogyan akar harcolni a muszlim országok ellen? Csak a muszlim lakosságuk ellen akar harcolni, és a nem muszlim lakosság számára felszabadítóként akar feltűnni, mint a Vörös Hadsereg hazánkban?
Hiszen Egyiptomban is és Pakisztánban is több mint Magyarországnyi nem muszlim él. Bangladesben több mint Romániányi, Indonéziában meg több mint Lengyelországnyi nem muszlim él. Libanonban és Malajziában kb. 40% nem muszlim lakosság van.
És ott vannak azok az országok, ahol meg muszlimok kisebbségben élnek, azokon az országokon belül meg a muszlim lakosságú területeket támadjuk meg? Hiszen Oroszországban 16 millió muszlim ( = több mint Libanon+ Jordánia+ Katar+ Kuvait+ Omán+ Bahrain lakossága), Kínában 60 milliónyi, Indiában pedig 150 milliónyi (Törökország + Irán együttes lakossága) muszlim él.

Vagy inkább az iszlám vallás és az 1,6 milliárd muszlim EMBER megbélyegzése, kollektív bűnbakképzése helyett inkább a terroristák ellen kellene végre komolyan harcolni. A terroristák ellen, és nem pedig működő országok vezetését tönkretenni az országaik lebombázásával. Ezzel a terrorizmus nem szűnik meg, és a terroristák sem pusztulnak. Viszont működő államok mennek tönkre, és a káoszban a terroristák szépen átveszik a hatalmat (mert nekik vannak fegyvereik és szervezettségük, míg az államnak meg már nincs épkézláb hadserege, rendőrsége és titkosszolgálata, amivel megvédhetné magát és polgárait, mert mi a sötét középkorba visszabombáztuk) mint azt láttuk Afganisztán, Irak, Szíria és Líbia esetében.

Brancaleone 2015.11.15. 02:18:27

@-JzK-:
Ha rajtam múlna.... Miközben egyet értek azzal, hogy meg kellene Európának védenie a határait, és egyet értek azzal is, hogy ez a tömeges bevándorlás egy tudatosan szervezett merénylet a kontinensellen, amit le kell állítan - .... Szóval. ha rajtam múlna, akkor te nem fehér és nem keresztényekre vonatkozó kijelentésedet ugyanúgy gyűlöletkeltő letöltendő bűncselekménynek minősíteném, mint ahogy a másik szélsőséges Gyurcsány nemzetálam elleni kijelentéseit hazaárulásnak ítélném, és akként is kezelném (a gyengébbek kedvéért: a nemzetállam attól, hogy nemzetállam, még lehet befogadó, lehet, sokszínű, lehet toleráns, rendelkezhet multiukulti vonásokkal, vendéglátóként udvariasan bánni a vendégekkel, sose éreztetve velük, hogy ők idegenek,... ez még nem jelenti azt, hogy azt a vendéget, aki visszaél a vendégjogal, azonnal ki kell dobni a birtokról, és azt is, ki ez ilyen felforgatót védi ... Szóval a két szélsőség között létezik józan ész is)

Jude 2015.11.15. 03:16:05

@Doomhammer: A fizetési papírom szerint havonta százhúszezret adok a közösbe, a munkáltatóm pedig fizet utánam még egy jelentős összeget a közösbe, miközben panelben élek, és még autóm sincs, ugyanakkor két gyereket nevelek, szóval nagyon mellélőtt ezzel a kizsákmányolóval.

búvár kondér 2015.11.15. 03:32:17

Ajánlom mindenki figyelmébe!

"Ne tévesszen meg senkit, hogy vasárnap gyász nap van Magyarországon, mert valójában Orbán Viktor győzelmi tort ül és ünnepel, mert úgy érzi a történelem megint őt igazolja, és már csak néhányat kell aludnia, amikor eljön a világ, ahol nagyhatalmak külügyminiszterei fognak sorban állni, hogy a magyar kalifátus kalifájától bölcs tanácsokat kérjenek az EU vezetőivel együtt a követendő stratégiáról.
Addigi is el kell menni a Kossuth térre, oda kell állni a gyűlölt uniós zászló alá, úgy kell tenni, mintha közünk lenne a franciák gyászához, pedig közünk hozzá egy csepp sincs, mint ahogy azokhoz az értékekhez sincs, amelyek védelmében Európának együtt és szolidárisan most harcba kell szállnia.
Orbán Viktornak köszönhetően ezt a harcot nem Magyarországgal együtt, de Magyarországgal szemben fogják megvívni, mert mi már egy ideje nem Európa és így nem Franciaország oldalán állunk.
A magyar állam szolidaritása a párizsi terror áldozataival hazug képmutatás, haszonleső színjáték csupán, melyben – a magyar társadalom jelentős része lelkesen statisztál, egy kisebbik része pedig csak nézi a színjátékot, nem képes tenni ellene semmit, csak szánalmasan küszködik a hányingerével.

Zsebesi Zsolt"

maroz 2015.11.15. 04:57:51

@jose maria padilla: Nekem rokonszenves az a szerep, amikor te rajtam keresztül igyekszel szellemesnek tűnni.

maroz 2015.11.15. 05:01:51

@Doomhammer: Angyalpor jobb. Az két hét alatt is megvan.

Sajnos ma az emberek nem túl tájékozottak az ilyesmiben, a sok bölcsész, tudod hogy van ez, aztán nekik minden gép, amit ötszöri próbálkozásra sem tudnak meginni, így sajnos a közvetítésük nyomán ma a túlnyomó többség is azt hiszi, hogy az, amit lát az gép. Holott technológia.

maroz 2015.11.15. 05:14:34

@Szindbad: Most gondolj bele, ha akkor élsz és akkor is a szerencsés sorsú kevesek között, akkor arról a rendszerről sem tudtad volna elhinni, hogy annyira rossz. Vannak még hibák, elvtársak, mondogattad volna, de a rendszer jó. Vagy ha nem, akkor még mindig jobb, mint az imppprlisták, lám, ott verik a négereket.

Azt hiszem, hogy úgy havi nettó 150 ezer fölött jön az a szemellenző, ami nem engedi észrevenni, hogy miben élünk. Alatta is van, de fölötte szinte kötelező.

Ma a félgyarmati Magyarországon havi kb. 500 euróból etetett bérrabszolgák valami hihetetlenül tudnak azonosulni a kapitalistákkal és egyúttal gyűlölni mindenkit, aki nem az elvárt dicshimnuszokat zengi a fejlettnyugatról és az európaiértékekről.

Sztálinnak annak idején gumibot, kivégzőosztag, Gulág, nkvd, és hasonló ínyencségek kellettek ahhoz, hogy az abszolút hatalmat fenntartsa, ma odadobsz egy ötszázast egy félgyarmati bennszülöttnek és ezért cserébe elvégzi mindazt, amit a Sztálinizmus alatt a hatóságok.

Ma sokkal rosszabb, mert ma a hatalom nem a gumibotokban van, hanem a fejekben. A kapitalisták rájöttek, hogy jobb az, ha az alávetettek saját magukat nyomják el és még fizetnek is érte. Ha ezt ma egy frissen érkezett elmeséli Sztálinnak tutira epeömlenyt kap az irigységtől a patás jobbján. Illetve balján.

maroz 2015.11.15. 05:19:38

@Jude: Mondd el ezt a nyolcvan százaléknak. Mondd azt, hogy ecsém, te azért dögölj éhen közmunkásbéren, hogy én, Jude bennszülöttársad továbbra is termelhessem az amerikai multinak a profitot, mert nekem egy picivel több mócsingot hagy az elém vetett csonton. Szeretik az ilyen kimosakodott niggereket, akik ma már fehérebbnek képzelik magukat még a gazdáiknál is.

tujapecér 2015.11.15. 05:21:35

Ez az írás pont olyan, mint a tavaszi plakát kampány. Nem azoknak szól, akiket érint, hanem az illiberális Vezér követőinek.

maroz 2015.11.15. 05:23:24

@Jude: Neked ezeket kell mondanod. Ma az embereknek a tőkések nem a munkaerejét veszik meg, hanem a lelkét. Kimosdatják a niggert, elhitetik vele, hogy havi 500 euróért cserébe ő már fehér ember lett és a dolog működik, a kimosdatott nigger a gazdája lábai közül fogja ugatni a gazdájára csúnyán nézőket.

Ezt annak idején Sztálin még terrorral sem tudta elérni.

nexialista · http://nexialista.blog.hu 2015.11.15. 05:25:14

nálunk 2015-öt írnak,
Nepálban 2071-et,
Thaiföldön 2558-et,
Izraelben 5775-öt

maroz 2015.11.15. 05:26:31

@Jude: Mégjobb. Te már a sülő hús szagáért is megvéded a gazdádat, bármi áron. Ha erre a módszerre a komcsik idejében rájönnek, ma veres csillag lenne a Madoff-székház tetején is.

maroz 2015.11.15. 05:36:12

@Bell & Sebastian: Nekem rokonszenves az az imázs, amit az illető építeni próbál. Kedvelem az olyan embereket, akik szellemesnek szánt beszólásokkal próbálják meg feldobni a hely hangulatát. Ma nagyon kevés az ilyen, így kénytelen vagyok már a puszta igyekezetet is értékelni.

Amúgy meg a neoliberális populizmus valójában az ötszáz euróból eltartott kimosdatott niggerekre van belőve, nekik magyarázzák el, hogy éhesek, csak eddig nem tudtak róla, ámde ha szorgalmasan termelik Joe bácsinak és Brünhilde tántinak a dollárokat és az eurókat egyszer majd jól is lakhatnak. Az időtáv némileg hosszabb, mint a szocializmus/kommunizmus swapra tett legpesszimistább előrejelzés, de ez a kimosdatott niggernek már nem szúr szemet. Pláne, ha az egyiket amúgy is eltakarja a szemébe lógó pörgekalapja.

bkkzol 2015.11.15. 05:54:49

Kötelezően el kellene vinni a halottasházba Merkelt, Junckert és az egész liberális csapatot. Esetleg a látogatás után a családtagok elé adni őket....

búvár kondér 2015.11.15. 06:05:21

@tujapecér:Ez természetes. Maga a Mandiner és a szerző is valójában rezsim szolga. Feladattal ellátva és megfizetve .....csak teszik a dolgukat.
A Te felelősséged hogy miként reagálsz rá. Olvasva a hozzászólásokat a rezsim számára ez az írás inkább kontra produktív ...persze nem hiszem hogy ezért fekete pont jár ....majd a következő jobban sikerül.

brokker.com 2015.11.15. 06:06:28

Mi gyártunk mindent, ami az életedhez nélkülözhetetlen ( fegyver stb.)
Te az olajjal zsarolsz minket es fegyvert, gyílkos eszközöket veszel tőlünk, amivel megőlsz minket
Mi meg hülyék vagyunk
Jo napot kívánok!
Úti: ha nem tudnának tőlünk mindent, ami a pusztításhoz használatos megvenni akkor maradna a szaracén kardjuk, amivel nem tudnának ilyen hatékonyak lenni.

na4 2015.11.15. 07:25:29

Remek felsorolás. Egyet tennék hozzá:

Mátol kezdve vadászni fogunk rátok, és addig nem nyugszunk, míg az utolsó szálig el nem pusztítunk benneteket. Végetek van!

na4 2015.11.15. 07:29:37

@na4: Indul az újkori keresztes hadjárat!

annamanna 2015.11.15. 07:55:40

egy francia videó az élet szeretetéről: www.youtube.com/watch?v=ZBCOMG2F2Zk
a fölös energiákat így is le lehet vezetni.

ezzel egyetértek: tudnodkell.info/v/az-iszlam-allam-magyar-harcosai/

Miért támadtak ekkora erővel Európára éppen most?
Mert vesztésben vannak. A párizsi borzalmak előtti napon a kurd csapatok hatalmas offenzívát hajtottak végre és nagy győzelmet arattak az Iszlám Állam felett Szíriában. Elkezdték érezni a vesztüket.
Mit csinálnak a terroristák, ha vesztésre állnak?
Nagy, látványos akcióval próbálják egymásnak ugrasztani az embereket! Ha most elkezded gyűlölni, kirekeszteni, támadni a muzulmánokat, a menekülteket, annak természetes következménye, hogy ők is radikalizálódni fognak. Magyarul:
minél több bántalmazás, támadás, lenézés, sérelem éri a muzulmánokat, annál nagyobb a valószínűsége, hogy megkeserednek és ők is szélsőségesekké válnak. És ez az Iszlám Állam célja!
EZÉRT kell megőrizned a nyugalmad és a hidegvéred, a józan gondolkodásod. A gyűlöletet CSAK a szeretet győzheti le. Kard által vész, aki kardot ragad. (És itt kifogyott a közhelygyűjtemény, bocsánat.)
Már egy olyan komment is az Iszlám Állam malmára hajtja a vizet, amelyben minden arab, menekült vagy muzulmán kiírtását szorgalmazod. Ezen felül érzéketlen és embertelen is.
De ha nem akarsz az Iszlám Állam magyar katonája lenni, akkor ne tégy általánosítő kijelentéseket. Ne hergelj másokat. Ne szítsd tovább a tüzet!

ez pedig egy másik üzenet: alfahir.hu/europa_remegni_fog_minden_idok_legbrutalisabb_videojaban_uzen_az_iszlam_allam

hitelkártyahalmozó 2015.11.15. 08:04:35

@annamanna: Pontosan. Gyorsan le akarják kötni az európaiak figyelmét. Pedig az orosz gép felrobbantása, a párizsi merénylet után a keresztény világ össze fog fogni ezek ellen.

hitelkártyahalmozó 2015.11.15. 08:07:20

A párizsi merénylet most nagyon alávág a menekülteknek, mert gyorsítottan fogják őket visszazsuppolni.

hitelkártyahalmozó 2015.11.15. 08:12:10

@jose maria padilla: " ma a nyugat sokkal undorítóbb, mint a legszörnyűbb szovjetúnió valaha is volt."
Neked kezelésre van szükséged. Mondjuk az arzéntrioxid tűnik a legcélravezetőbbnek.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.11.15. 08:12:42

@Szindbad:

én igazából nem értem, az ilyen tetves alkeszek mire is pörögnek igazából.

a legviccesebb az egészben az, hogy az ellen a kultúra ellen hőbörögnek, amelyik megengedi nekik, hogy a legutolsó, tetves rohadt náci dumát tolják. a drága radi moszlim haverjaik, akiknek ezek a férgek szurkolnak, már rég főbelőtték volna őket a gecibe.

Arthur Bloch 2015.11.15. 08:13:14

@Éhes ló: Gratula! Végre szintvallott az éhes ló...Nobilitas sola est atque unica virtus...másszóval: ..bee too big for one's boots...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.11.15. 08:20:46

@hitelkártyahalmozó:

mint azt igen jól tudjuk, ma a hozzá hasonló nácikat ezrével végzik ki, vagy küldik táborba.

mókás egyébként, ahogy ezek a náci férgek előbb vagy utóbb geci nagy nosztalgiát kezdenek érezni a nagy szovjetunió után, amit a szemétgeci libsizmus előtt még életre szólóan gyűlöltek - érdekes módon akkor még nem azért, mert a szemét libsizmus miatt nyugodtan fröcsöghetnek picsarészegen azon az interneten keresztül, amit minden rendes komancs ország szénné cenzúráz, hanem azért, mert a békés és boldog nagy szovjetunióban - hogy, hogy nem - csak meghalt, vagy legalább fogságba esett valaki a családból, vagy - hogy, hogy nem - a család valamelyik nőtagjával a belegyezése nélkül létesítettek szexuális kapcsolatot a békés, felszabadító szovjet hadsereg egyes tagjai. ami nyilván maga a kánaán volt ahhoz képest, hogy ebben a tetves geci libsista ajrópában akár két férfi is szekszelhet, és nem kötelező hinni istenben.

búvár kondér 2015.11.15. 08:23:28

@Éhes ló:
"Rohadjatok meg, a kedvenceitekkel, orrvégpénzes, sorospénzes, habonyárpis, elqrós PC bandátokkal együtt, kéz a kézben!

Még ma, ha kérhetem, azon a napon, amikor a pokoltűz, amit másokra gyújtottatok elmebeteg módjára, most elért minket." ....de hát te viszed-vitted a gyújtóst ahhoz a tűzhöz! Sőt Te gyújtottál be.

No ilyen az illiberális önégető-öngyilkos terrorista mint Te!

Mr. Waszabi 2015.11.15. 08:24:12

Hál'Istennek. Nem kell félnünk terrortámadástól. A merénylők megnézik a kommenteket egy ilyen cikk alatt, és mindjárt látják világosan: itt nem kell tennünk semmit, ezek elintézik magukat továbbra is, csak úgy, mint eddig.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.11.15. 08:25:01

@annamanna:

kicsit túltoltad a leírásodat (jaj, most tényleg, egy komment kinek a malmára hajt és mit? szerinted az is tagjai magyar hozzászólásokat olvasnak és azért lődöznek párizsban, mert a bébézsuzsika-féle degenerált náci faszok éppen írtak valamit? ne már!), de a lényegét tekintve egyetértek veled.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.11.15. 08:28:55

@búvár kondér:

egyébként igen, ez a vicc, hogy ezek a hazai náci férgek tényleg úgy gondolkodnak, mint azok, akik most gyilkoltak meg százszámra ártatlan embereket, csak éppen ezek a hazai nácicskák még gyáva férgek is. virtuálisan kiirtanák a fél világot, a rögvalóságban meg fosnak, ha megugatja őket egy tacskó.

annamanna 2015.11.15. 08:36:05

@mavo: nem én írtam, ott a link: tudnodkell.info/v/az-iszlam-allam-magyar-harcosai/ csak egyetértek vele.
Akit a félelem irányít, az átkerül a sötét oldalra - ezt sem én találtam ki, hanem George Lucas. De ezzel is egyetértek.
Nem kell arra koncentrálni, hogy ki és hogyan félemlít meg.
A youtube-os linkben www.youtube.com/watch?v=ZBCOMG2F2Zk szereplők jól példázzák, hogy mire képes az ember, ha nem a szorongása irányítja.
"Ez az élet, anya!" - ez is csak egy idézet, A macska szerepe a francia irodalomban c. kisfilmből.
Ha eltávolodok egy problémától, az kisebbnek fog tűnni, nagyobb távlatba tudom helyezni és könnyebben megtalálom a megoldást. De ha rácuppanok, beleragadok. Nem kell rácuppanni az IÁ-ra.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.11.15. 08:36:41

@hitelkártyahalmozó:

a legmókásabb egyébként ebben az, hogy az ilyen náci férgek néhány éve még bőszen tolták a véralgebrát arról, hogy a náci németország, vagy a mostanra már imádott nagy szú percegett-e nagyobb hatásfokkal véráldozatok tekintetében, és akkor még valahogy a nagy szú jött ki rosszabbul. :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.11.15. 08:40:12

@annamanna:

gondolj bele, naponta több milliárd ember ír kommenteket. nem lehet komolyan azt gondolni, hogy az is emberei tényleg mindet olvassák.

ráadásul, ha tényleg megtennék, magyarországnak már réges régen lángokban kellene állnia. kicsit nyugatabbra nyoma sincs annak az eszeveszett iszlámgyűlöletnek ami itt folyik kelet európában. ha az is rohadékjai tényleg a hozzászólások alapján gyilkolásznának, akkor nem párizs lett volna a cél, hanem tetszőleges magyar város.

maroz 2015.11.15. 08:45:13

@hitelkártyahalmozó: A neoliberális populizmus egyik kedvenc eleme az, hogy aki kritikus véleményt fogalmaz meg azt nem vitatni kell, hanem elmebetegnek nyilvánítani a vélemény megfogalmazóját.

Az elmebetegek nem emberek, azokkal már nem is kell foglalkozni.

A cigányok sem emberek, meg a buzik sem, velük sem kell... öööö, na, izé, ez neoliberálisul már nem így van, itt már bicsaklik a logika, ez már más, aki a neoliberális kedvenc lelkikenőcseit ugyanolyan dehumanizáló módon támadja, ahogyan te a neoliberalizmus kritikusát az náci.

Aki cigányoz, zsidóz, buziz az náci.

Aki elmebetegez az a nyugati értékek, a liberális demokrácia, a progresszió élharcosa. Izgi, mi? :)

♔bаtyu♔ 2015.11.15. 08:46:17

Nagy szavak. Ha ez az iszlám csóka elkezdte volna tagadni a holokausztot, azonnal kapott volna egy év letöltendőt.

Ha az iszlamista ki akarja irtani a keresztényeket, az legfeljebb a kurucon hír. Akkor is, ha tényleg meg tudja tenni, tehát szervezet és biztonságos bázis áll mögötte, ráadásul valamelyik európai nagyváros no go negyedében. Ha egy picit is ismert csákó elmeséli, hogy szereti Vass Albertet, az indexen és hasonlókon címlap.

Ebből lehet következtetni mi van elferdülve és miért.

maroz 2015.11.15. 08:49:22

@mavo: Na, a másik kedvenc Vincent-agymosottam. Mea culpa. :))))

Igen, a tetves alkesz nem ember, azt, hogy ki a tetves alkesz azt te mondod meg, és aki ezt elvitatná tőled az a náci. Akkora egy fasiszta disznó vagy, hogy az ól is röfög veled együtt, és az a szomorú, hogy ehhez valamelyest én is hozzájárultam. Te vagy a selejtem bosszúja. ;)

♔bаtyu♔ 2015.11.15. 08:49:28

Épp most hallom, hogy az egyik agysebész Mo.-n keresztül jött. Hogy is mondta az MSZP elnöke szeptemberben?

Nincs bevándorló probléma, csak Orbán fényezi magát.

Szerintem az "európai" ballibsi politikusoknak most bocsánatot kellene kollektíve kérni, mert bár nyilván nem ők a felelősök, de nélkülük ez nem valósíthatott volna meg. Ugyanis eleve be sem engedjük a csákót.

maroz 2015.11.15. 08:52:36

@mavo: Na jó, te elbaszott voltál már önerőből is, nehogy már pont miattad legyen lelkiismeret-furdalásom. :)))

♔bаtyu♔ 2015.11.15. 08:58:51

@maroz: Mit csodálkozol? Gondolod, hogy beengedtük volna ezeket, ha az EU libernyákjai nem másznak a nyakunkra?

Az első 20 le lett volna felszólítás után lőve, a többi pedig eleve nem erre jön.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.11.15. 09:02:16

@maroz:

szegénykém. mikor is basztak ki a vincentről? nem tegnap volt, nem is tegnapelőtt, évek teltek el azóta. normális ember ennyi idő alatt fel tudja dolgozni a történteket, te meg azóta is csak ezen rágódsz, és

és tudod te szerző voltál a vincentéknél - akiket most aktuálisan halálosan gyűlölsz, én meg csak egy törzsolvasó, de - upsz, de a mandineren is. akkor én most egyszerre vagyok mocskos vincentlibsi és és mandiilliberálnáci?

szegényém, szegénykém. :) fogadjunk, a bótban, amikor megveszed a betevő parízert, szoktál panaszkodni a pénztárosnak, hogy te világhírű blogger voltál amíg a szemét komcsi vincentek ki nem basztak. :D az, hogy te hosszú évekig írhattál a szemét libsikomcsiávós vincenteknek, hát igen, az a véletlenek szerencsétlen összjátékának tulajdonítható, és amikor te évekig írtál nekik, akkor még te semmit sem tudtál arról, hogy a vincentek azok gonosz libsista-maszopista-szadeszista genyók, de amint kirúgtak, fél másodperc alatt megvilágosodtál. :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

annamanna 2015.11.15. 09:05:28

@mavo: Dehogy olvassák. A baj nem az, hanem hogy mire koncentrálnak az emberek. Mire megy el az energia. Gyűlöletre vagy önbecsülésre. A gyűl ölet, a szer etet.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.11.15. 09:06:40

@maroz:

mert neked írtam, és meg is említettem, hogy legyen lelkiismeretfurdalásod. :) és fogadjunk, hogy név szerint ki is emeltelek, hogy a maróz az náci. :-DDDDDDDDDD

cicuskám: neked kibaszott durva üldözési mániád van. pont. és mielőtt visszaszólnál, nem, én nem akarok emiatt ráderőszakolni semmiféle kúrát, és elmegyógyintézetbe sem akarlak küldeni, annak ellenére, hogy úgy egyébként kibaszottul rád férne.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.11.15. 09:10:38

@♔bаtyu♔:

remek idea, mennyire fasza lett volna, ha az ötvenhatos menekülőket is jól lelövöldözik az osztrákok a határon. :-DDDDDDDDDDD

♔bаtyu♔ 2015.11.15. 09:19:40

@mavo: Mivel te annyira ostoba vagy, hogy képtelen vagy különbséget tenni a két fajta eset között, elmagyarázom:

1. 56-ban Mo. háborús ország volt. Szerbia, Horvátország nem az, ráadásul a "menekülők" 70% még csak nem is háborús országból jön. (Koszovó, Albánia, Paksiztán, stb.)
2. 56-ban a határt illegálisan átlépők a határátlépés után nem abba az országba igyekeztek akár erőszakosan is amely a legtöbb segélyt adta, hanem azonnal jelentkeztek az osztrák hatóságoknál és teljesítették a kéréseiket.

Remélem, megvilágosodtál. B+, te ezzel a tudással, logikával képes vagy idejönni észt osztani???????

♔bаtyu♔ 2015.11.15. 09:20:27

@mavo: Ráadásul ott volt az is, hogy "felszólítás után". legalább azt olvasd el normálisan ami ott van.

♔bаtyu♔ 2015.11.15. 09:21:35

@♔bаtyu♔: Azt hittem, a magadfajta "direkt " ostoba, de úgy látszik, vannak kivételek.

HgGina 2015.11.15. 09:22:50

@Szindbad: autógyártásunk?
Mások autógyártása, ami ide lett kiszervezve az olcsóbb munkaerő okán. Az nem a mi autógyártásunk.
Magyar autógyártás utoljára valamikor 1915 körül volt az aradi Marta-gyárban. (Az Ikarus meg nem autó, hanem busz, mielőtt újból eltévednél.)

maroz 2015.11.15. 09:23:40

@♔bаtyu♔: Engem amikor valaki többesszámban beszél először is az foglalkoztat, hogy felismerjem. Téged látlak, de a többieket nem. Ki az a "mi"?

maroz 2015.11.15. 09:24:56

@mavo: Padilla hozzád képest egy mókamester. Na jó, hozzád képest a ráspoly is az.

maroz 2015.11.15. 09:29:11

@mavo: Nem ez a kérdés, hanem az, hogy te hogy szeretnéd a farkamat. Padillának a csapágygolyós jön be, ami legalább vicces. Próbáld már meg űberelni, ha megy, mert máskülönben elültetnek a kintornától, odateszik a helyedre a papagájt, mert az is jobban tekeri és ülhetsz egész nap a bilétás vállán, szóval igyekezz már egy kicsit, nőjj fel a kihíváshoz, lám, Padilla is leköröz, csak ő fejlődésképtelen a homoerotikus túltengései miatt.

Szindbad 2015.11.15. 09:32:50

@maroz: Mondom én, hogy elbaszott egy generáció maguk, csalódtak a kapitalizmusban, ezért inkább jöjjön a maffiaállam, nehogy a gyerekeiknek jobb lehessen. Legalább a következő generációra tekintettel lehetnének.

Akinek a szovjetúnió jobban tetszik, mint németország, az menjen lakni észak koreába, és műttesse meg a vakbelét érzéstelenítő nélkül a "korházban".

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.11.15. 09:39:22

@♔bаtyu♔:

cucncimókus, te tényleg magadat akarod szopatni?

az ún. 56-os magyarok nagyon-nagyon túlnyomó többsége az egyesült államokban és németországban kötött ki.

segítek, sem az egyesült államok, sem pedig németország nem volt szomszédos magyarországgal, hanem oda a te fogalmaid szerint nem háborús övezetből érkezett, vagyis némi felszólítgatás után halomra kellett volna őni őket a gecibe.

ja, és persze igen, felszólítás. :-DDDDD elmondanád nekem, hogy van szír nyelven az, hogy "figyelmeztetem, hogy lőni fogok, mert törvénytelenül akarja átlépni a határt?" :-DDDDDD és afgánul? szuahéli? arab?

le merem fogadni, hogy tetszőleges magyar határőr el tudja mondani ezt mind a hat tucat burundi törzs nyelvén is, igazam van, ugye? :-DDDD és persze a tehetséges magyar határőr ránézésre tudja, hogy az adott nigger afrika sok ezer törzséből melyiknek a tagja. :-DDDDDDDD

maroz 2015.11.15. 09:41:38

@Szindbad: Ad hitlerum, és én sajnálom, hogy ez még kényszeres magázódást is okozott. Nálad. Önnél. Méltóságodnál, vagy mi a helyes.

maroz 2015.11.15. 09:44:17

@Szindbad: Ja, figyelmetlen voltam:

"nehogy a gyerekeiknek jobb lehessen"

Nekünk van közös gyerekünk??? Zaklatott ifjúkorom volt, elismerem, de talán mesehőst mégsem dugtam, vagy ha igen, akkor óvszerrel.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.11.15. 09:57:50

@Szindbad:

nem, ezek sajnos rosszabbak. az égvilágon semmi nem érdekli őket, csak az, hogy 1, tele legyen a kibaszott hasuk, 2, pontosan úgy menjen minden, ahogy ők azt elképzelik.

ebben a kurvaországban évtizedekig mindenki gyűlölte a ruszkikat, és igen, kibaszottul megvolt rá minden okuk.

elképesztően tragikomikus, hogy ugyanazok, akik az újsütetű orosz lamúr előtt még hisztérikusan tolták a véralgebrát, hogy a ruszkik mennyivel több embert öltek meg, mint a nácik, most már arról értekeznek, hogy a szovjetunió jobb volt, mint az eu.

a nagyon sokadik poén mára az az, hogy a mára jóságos testvérré szelídült nagy szúba durván százezer embert hurcoltak el "málenki robotra", akiknek aztán jó kétharmada ott is veszett, a szovjetuniónál sokkal, de sokkal durvább eu-ba meg eddig fél millióan menekültek ki a nyomor elől. :-DDDDD

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.11.15. 10:03:47

@maroz:

nem figyelmetlen vagy, hanem nem is tudom, mi. "gyerekeik" az nem egyenlő azzal, hogy "gyerekeink". most az egy dolog, hogy még a "gyerekeink" sem feltétlenül jelentené azt, hogy neked személy szerint azzal van közös gyereked, aki ezt így leírja.

ha már totál feleslegesen, a lényegtől szándékosan eltérve kötözködsz, akkor legalább a kibaszott magyar nyelvet ismerd.

2015.11.15. 10:26:07

poszter:"embert küldtünk a Holdra, robotot a Marsra, a tudomány és a technika újabb és újabb csodáit találtuk fel, hogy élvezhessük annak áldásait"

Poszter, te a kommentjeimből puskáztál, de nem baj. Mindig a libsibolsi blogokról szereztek ihletet, mert magatoktól semmire sem futja.

"Mi az elmúlt évtizedekben megszabadultunk elnyomó, totalitárius, emberellenes ideológiáinktól"

Hazudsz. A vezéred újabban idehaza építette ki Rákosi után szabadon, Putyin elvtárs szolgájaként.

"Mi megtanultunk békében élni polgártársainkkal, nemzettársainkkal, a szomszédos népekkel."

Hazudsz.

"Mi gazdagok vagyunk, jólétben élünk, mert ilyen világot teremtettünk magunknak."

Hazudsz.

"Ti semmit sem tanultok belőle."

Ti sem. A muszlim tenger közepén csak a zsidók tudnak harcolni ezek ellen, és csak ők képviselik és védik a helyszínen azt, amit te európai értékeknek nevezel. De ti mindig a zsidókat és Amerikát szidjátok és az arabokon elkövetett jogsértéseket kéritek számon. Hát tessék.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2015.11.15. 11:30:32

@mavo: ideges? megint liberálisan közeledett a gyerekhez?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.11.15. 11:32:56

@jose maria padilla:

ideges? miattad? :-DDDDD

nyugod meg bélám, megvan nekem a saját gondom.

annyi történt, hogy (immár sokadszor) az lett a véleményem, hogy egy kibaszott patkány vagy, és nézz már oda, hát le mertem írni.

küldesz rám öngyi merénylőt, mert le mertem írni? :-DDDDDDDD

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.11.15. 11:42:04

@jose maria padilla:

majd küldök róla videót, hogy végre ki tudd magadnak verni. :-DDDDDD ha neked ez gyógyítja az impotenciádat, én szívesen vagyok veled rendes.

maroz 2015.11.15. 11:42:17

@mavo: Elgépelte, ő nem egy szarember, mint te, idejön, és elismeri, te meg maradsz abban, ami vagy.

Kérem a papagájt!

maxval bircaman meghízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.11.15. 11:57:16

Ballibek nehezen fogják fel, amit közíróként kötelességem a világ tudomására hozni, hogy ők segítik az imperialista tőkepénzeseket szembefordulni a nemzetmentő kormányukkal, amelyik az ország eladását akarja megakadályozni.
A liberálisokkal szembeforduló Putyinnal való barátság és szövetség csípi legjobban a gazdasági gyarmatosítást fejükben forgató imperialisták szemét, akiket csak a bankszámláik hizlalása érdekli. Nekem a közírónak a világ tájékoztatása a dolgom, amellyel a szabadkőműves összeesküvést leplezem le.

maxval bircaman meghízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.11.15. 11:59:03

Hősies küzdelmemet csak a megalkuvást nem ismerő Orbán Viktor hívei értékelik, de majd a világ is fel fogja ismerni közírói munkásságom.

László Medve 2015.11.15. 12:18:09

@Disznóvári: Nem kell ahhoz éhezni, elég, ha valaki ínyenc, de nem-kaukázusi származású néphez tartozik.

László Medve 2015.11.15. 12:21:31

@kopasz barmok országa: Jó rendben, nyugodj le, neked van igazad, ha ez segít neked a lelki békéd meglelésében.

búvár kondér 2015.11.15. 12:23:22

@maxval bircaman meghízott szerkesztő: egy jó kis MTVA-as hírhamisító állással, ugye?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.11.15. 12:33:51

@maroz:

szóval te gondolatolvasó vagy.

geci jó neked.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.11.15. 12:42:19

a cucc írójának meg erre:

"Hanem az, amit Oroszország csinál Szíriában. Oda kell küldeni a hadseregeket, kegyetlenül szétbombázni, megsemmisíteni, elsöpörni a Föld színéről ezt a megszállott bandát."

igen, oroszország odament, és azzal indított, hogy szénné bombázta assad bácsi ellenzékét. úgy mellesleg civileket is, ami putyintól ezek szerint teljesen rendben van, bezzeg, ha amerikaika, horribile dictu a sátáni izrael tette volna, most menne az őrjöngés, bell és sebó meg bébézsuzsika kórusban sikoltozná, hogy mocskoszsidók.

maroz 2015.11.15. 12:43:41

@mavo: Muszáj. Nézd meg miket írnak azok, akiknek a véleménye kijön azon a lyukadon, amelyik valamiért a fejedre került, holott.

societas.blog.hu/2015/11/14/a_jozan_esz_hianya_avagy_kell_mint_egy_falat_kenyet

Bármibe lefogadom, hogy ezt egy féltucat majom írta Optima írógépen. Ezzel etetnek téged és a fejeden lévő lyukon ez jön vissza. Most mit várnál tőlem, hogy ezt a kétszer kifosott hányást kezdjem el értelmezni? Naná, hogy inkább gondolatot olvasok, hiszen az nulla másodperc munka, mert gondolat, az speciel nincs egy szál se benne. Répás nutella, az van, de gondolat nincs.

Ezekkel vagy te szimbiózisban, volt egy film, amelyikben egy őrült tudós emberi százlábút csinált úgy, hogy az emésztési rendszerüket sorba kötötte. Ilyenek vagytok, ti, ballibbé hülyült szerencsétlenek: szájjal a Societas seggére varrva, szépen, sorban, egymás után. Te még ennek a sornak is a legvégén vagy, így ami belőled kijön az tényleg olyan, hogy annál már a gondolatolvasás is egymilliárdszor jobb.

peeeteee 2015.11.15. 12:54:01

@varisztor: Te szerencsetlen paraoid liberalis...Ha mar a hulyesegedet a Fradi szurkolos hasonlatoddal probalod alatamasztani : Jartal eletdben Fradi meccsen? Olvasol hireket te idiota,hogy azt a par embert aki miatt a Fradit megbelyegeztek az ilyen majmok,mint te,mar reg kitiltottak a stadionbol.

árnyékgyuri 2015.11.15. 14:14:39

Szerintem ha németek helyet cserélnének szíriával. Kb. 20 év múlva a szírek menekülnének el a zord, terméketlen folyton háborúzó európából az olajban, napfényben, energiában, turizmusban gazdag szíriába ahol a gazdag németek élnek, mert nekik könnyű.

maxval bircaman meghízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.11.15. 15:02:37

@búvár kondér: @Herr Stacheldraht Leger: Ti nem vagytok képesek felfogni közírói küldetésemet a ballibsizmus köpönyegébe bújt imperialista tőkepénzesek ellen.
Ebben a harcban támogatója vagyok, tollal harcolok, Putyin és Orbán szövetségében, amely egy felvirágzó Európát hoz majd az IMF igájában vergődő EU halotti ravatalára.

búvár kondér 2015.11.15. 15:04:51

@maxval bircaman meghízott szerkesztő: tehát hírhamisító vagy ...ne szégyelld ha dől a lé

♔bаtyu♔ 2015.11.15. 15:08:15

@mavo: Ahogy elnézem, itt te szopsz. Legközelebb talán nem kellene összekeverni az 56-os menekültet a segéylekre optimalizált gazdasági bevándorlóval, pöcs.

♔bаtyu♔ 2015.11.15. 15:10:16

@árnyékgyuri: Azért a németekre ott is nagyon hamar rátelepülnének a Konrád félék.

♔bаtyu♔ 2015.11.15. 15:12:12

@maxval bircaman meghízott szerkesztő: Persze, némi gond, hogy te ehhez eléggé ostoba vagy, így azonnal kiböki bárki a magadfajta nicktolvajt.

Amúgy pedig egy link neked seggfej gyurcsánycsicska:

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/merkel_megbukhat_egy_honap_mulva.605922.html

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.11.15. 15:21:19

Amennyiben a "Ti" alatt nem teljes iszlámot érti a szerző, hanem csak a terrorista fundamentalistákat, akkor teljesen egyetértek, jó írás.

azértezszánalmas 2015.11.15. 16:06:27

Nálatok sivatag van és az ipari szennyezéseink miatt még élhetetlenebb lesz az országotok.
Nálunk bőségesen van víz és termékeny a föld.

Nálatok termékenyek az asszonyok.
Nálunk karriert építenek és a műköröm, fodrász, flabelos háromszögben élnek. Persze lassan kihalunk de teljes egyenlőségben és büszkén!

Nálatok egy 15 éves is képes gátlástalanul ölni.
Nálunk egy 25 éves ecsethajú srác azt sem tudja melyik végén veszélyes az AK. Már ha meg tudjuk mondani ránézésre, hogy ki a fiú és ki a lány.....hogy az LMBTIQZHSTRVBN neműeket már ne is mondjam!

Ti százezrével özönlitek el a kontinenst, mi viszont aranyos lufikkal, tapssal és idióta migránsköszöntő énekléssel fogadunk titeket.

Ti beálltok a menekültek közé, hogy átsétálhassatok minden határon!
Mi bezzeg simán átengedünk és adunk gyógyszert, enni és innivalót, hogy amikor elkezded a mészárlást, nehogy frusztlát legyél valaminek a hiánya miatt. Remélem elégedett leszel amikor szétlövöd a fejünket!

Mi megdöntöttünk minden diktátort!
Ti megköszöntétek és átveszitek a fél világot!

Jujj! Annyival jobbak vagyunk mint ti!

jágör68 2015.11.15. 16:52:41

@azértezszánalmas:

Ez így is van- de inkább az NSA- ügynök kormány/ államfőkkel megáldott Nyugatra igaz.

Magyarországnak nem sok köze van hozzá.
Jobb is kimaradni ebből a CIA- projektből.

pamut 2015.11.15. 16:59:09

Milyen szép liberális kiáltvány lett ez egy antiliberális fideszblogtól :)

Szabadság, emberi méltóság, vallásszabadság, komolyan, Fodor Gábor oda van meg vissza a gyönyörűségtől :))

"Mi gazdagok vagyunk, jólétben élünk, mert ilyen világot teremtettünk magunknak."
Hát ti mandinerfideszesek lehet hogy kurva nagy jólétben éltek, sőt teljesen biztos is vagyok benne, naná, hisz a haverjaitoknál van a közpénz, de közben az ország fele a szegénységi küszöb alatt él, egymillióan meg nyomorognak, köztük sok gyerek is, aki tud menekül az országból.
Nem tudom mire ez a nagy mellényetek, találtok egy sötét gyilkos terrorszervezetet ami ellen lehet kurva nagyokat mondani, igazi fotel-hősiesség, de amikor a kormány aljasságait és lopássorozatait kéne elővenni akkor KUSSOLTOK. Na ez a ti nagy mellényetek. Még hogy ti 2015-öt írtok? 2015 nektek azt jelenti hogy a kormány a korrupció központja? 2015 nektek az hogy egy "demokratikus" országban a kormány megakadályozza a magyarok népszavazási jogát?
Ugyan miről beszéltek?
Miért nem akkor vagytok ilyen kurva nagyfiúk amikor a maffiakormányt kéne kritizálni? Pont azt a maffiakormányt amelyik azokat a jogokat korlátozza amikre ti most annyira veritek a melletek?
Most bezzeg ti vagytok a nagy européerek meg liberálisok....

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2015.11.15. 17:14:18

milyen modoros, klisés, mint egy elsőéves gimnazista

azértezszánalmas 2015.11.15. 17:15:51

@pamut: Mert nem korlátozza és mert nagyszerű kormány, az eddigieket mind figyelembe véve :)
Nyugi föl ne robbanj!

maxval bircaman meghízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.11.15. 17:18:49

@♔bаtyu♔: Gorombáskodásod nem ér fel hozzám, a közíróhoz, aki a liberalizmus elleni harc hegyes dárdája vagyok. Én a nemzetmentő kormány támogatom, tollam fájón vág a ballibsik véknyába, ez közírói munkásságom célja. Te pedig hiába is reménykedsz, te fajtalan homoklobbista, Merkel bukásában!

pamut 2015.11.15. 17:22:28

@azértezszánalmas:
Nyugi, nem robbanok föl, csak lesajnálom ezt a képmutató, önmagát felfújt békaként nagy európaiként tetszelgő bandát, akik nagyot dumálni tudnak.... de amikor a maffiakormány tolja vissza a már nem is a XX., de a XIX. századba az országot, akkor olyan hősiesen kussolnak hogy azt öröm nézni.

azért persze a mandiner maga a nagy és büszke liberáldemokrata Európa, naná :D

zafir38 2015.11.15. 17:30:44

Nem ezt hívják xenofóbiának?

shaggyman 2015.11.15. 17:52:47

@pamut: milyen jogok lettek korlátozva?

pamut 2015.11.15. 17:55:54

@shaggyman:
Ezt írtam:
"2015 nektek az hogy egy "demokratikus" országban a kormány megakadályozza a magyarok népszavazási jogát? "

Nem tudod elolvasni, nem beszélsz magyarul? Milyen nemzetiségű vagy és miért érdekel téged a mi magyar belügyünk?

shaggyman 2015.11.15. 17:57:23

"maffiakormányt amelyik azokat a jogokat korlátozza amikre ti most annyira veritek a melletek? "

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2015.11.15. 18:01:04

@Herr Stacheldraht Leger: Úgy tűnik, nagy vonalakban végső soron sok kérdésben egyetértünk. Az nem értem, miért kell folyamatosan basztatni ezeket a mandineres fiúkat, lányokat?

netrunner71 2015.11.15. 18:09:07

@fehérfarkas:

Az érvelésed teljesen korrekt, gondolom, a felsorolt adatokat sem az ujjadból szoptad ki.
Nyilván nem lehet az egész iszlám közösséget hibáztatni a szélsőséges megnyilvánulásokért.
Azonban " a vétkesek közt cinkos aki néma".
Mivel a radikálisok lényegesen kevesebben vannak, talán helyben többet lehetne tenni a békés többségnek.
Tudom, ezt könnyű innen a fotelból tanácsolni de gondolom, érted mire is gondolok.
Jól mutatja azonban a békés többség hozzáállását, amíg be nem jutnak Európába: békés, szegény menekültek.
Ahogyan megerősödnek valamilyen mértékben, már követelik az európai kultúrától idegen jogaikat.
És itt nem arról van szó, hogy alapvető emberi jogokat kérnek.
Egyszerűen nem akarok olyan környezetben élni, ahol
bármikor bekattanhat egy allh u akbarozó alak, aki bármikor fegyvert ránt és lepuffant.

maroz 2015.11.15. 18:44:41

@netrunner71: "Mivel a radikálisok lényegesen kevesebben vannak, talán helyben többet lehetne tenni a békés többségnek."

A radikálisok gyártódnak, nézd meg ennek a mostani migrációs hullámnak az előzményeit:

www.washingtonpost.com/news/wonk/wp/2013/09/10/drought-helped-caused-syrias-war-will-climate-change-bring-more-like-it/

2006-tól bébaszott egy hosszú aszályos időszak. Hogy ezt mi okozta ma egyelőre hit kérdése, én azt hiszem, hogy a nyugati kultúrkör túlfogyasztása, de ez most nem annyira lényeges, mert a jelenség megtörtént és az lett a hatása, hogy a szír parasztok 75%-a csődbe ment. Szíria egy erős agrárállam volt, Magyarország hozzá képest a kanyarban sincs ami a mezőgazdaság foglalkoztatóerejét illeti.

Parasztok milliói indultak el a már amúgy is mindenféle egyéb hatásoktól sújtott nagyvárosokba, ez ott akkora feszültséget okozott, hogy sorra robbanásokhoz vezetett, ezt a hatalmi aktorok erőből próbálták megoldani, ami csak fokozta a problémát, és ma ott tartunk, hogy egy szűk évtized alatt keletkezett vagy hatmilliónyi potenciális radikális.

És nem, nem elsősorban az a paraszt fog robbantani, mert neki nincs semmije se hozzá, hanem mint mindenhol itt is az elit fog lépni, azok, akik jobb helyzetben élnek ugyan, mondjuk pont Franciaországban, de érzelmileg és ideológiailag azonosulni tudnak azzal a mesével, amit az amúgy jogos igazságtalanság-érzet táplál és tölt meg tartalommal.

Van tehát több millió potenciális szélsőségesed, ezek egy jelentős része Európában él, sokszor másod- vagy harmadgenerációs bevándorló ő is, és akkor most jöjjön valaki, és mondja el a megoldást.

Ja, és alapvető emberi jogai a magyar polgárok bő 80%-ának sincsenek. Illetve deklarálva és leszarva, mert már ide is csak ennyi jut. És amint az várható, még ennél is kevesebb fog jutni, ha nő nyugaton a szűkösség.

fehérfarkas 2015.11.15. 19:58:29

@netrunner71:

A muszlim vallási vezetők elítélik az ISIS-t és a többi terrorista szervezetet:

2006-ban az Ammani Nyilatkozatban több mint 500 muszlim vallási vezető jelentette ki, hogy mi számít az Iszlám vallás részének, és a terrorizmus megszegi az iszlám vallás törvényeit.

Az Iszlám Konferencia Országai (OIC), a Muszlim Világ Liga és az Arab Liga elítélték a terrorizmust és az ISIS-t.

Tavaly az ISIS miatt a Letter to Bagdhadi címmel nyilt levelet írt több mint 120 muszlim vallási vezető, amelyben elítélik az ISIS és a terrorizmust.

Az aláírók között ott van a szunnita iszlám legrangosabb vallási intézménye, a kairóai al-Azhar Egyetem és Mecset vallástudósai, a legnépesebb arab ország Egyiptom főmuftija, a világ legnépesebb muszlim országának Indonéziának 2. legnagyobb vallási intézménye a Muhammadiyah intézmény vezetője, vagy Afrika legnépesebb muszlim országának, Négériának muszlim szellemi vezetője. Indonéziától Marokkóig az egész iszlám világból + az olyan országokból is, ahol jelentős muszlim bevándorló népesség él: USA, Anglia, Franciaország, Belgium.

A "Council on American Islamic Relations (CAIR)" az amerikai médiában jelentette meg és a szándéka nemcsak az IS-hez szólni, hanem elsősorban a potenciális amerikai csatlakozókhoz, hogy a levelet elolvasva meggondolják megukat és mégse csatlakozzanak az IS-hez.

Novemberben Ferenc pápa az isztambuli nagymuftival közösen fohászkodott a Kék mecsetben, majd utána a sajtótájékoztatón elítélték a terrorizmust és az ISIS-t.

Decemberben a kairói al-Azhar Egyetem és Mecset (a szunnita iszlám szellemi központja) rendezett konferenciát, ahol 100 ország több mint 700 vallási vezetője (keresztény és muszlim közösen) ítélte el az ISIS-t és a terrorizmust.

Szintén decemberben a siíta Irán is rendezett egy vallási konferenciát, ahol 72 ország 550 vallási vezetője ítélte el az ISIS-t és a terrorizmust.

Idén januárban Mekkában rendeztek vallási konferenciát, amelyen elítélték az ISIS-t.

A Charlie Hebdo merénylet után szintén elítélték a muszlim a vallási vezetők a merénylőket (még a C.H-t elítélők is elítélté a merénylőket, mondván a lapot betiltani kellene és nem pedig megölni az újságíróit).

Sőt, még a Hamasz meg a Hezbollah is elítélte a C.H. merénylőit.

Idén szeptemberben több mint ezer indiai muszlim vallástudós csatlakozott ahhoz a vallási rendelethez, amelyben iszlámellenesnek minősítették az ISIS-t.

És a mostani terrortámadást is világszerte elitélték a muszlim vallási vezetők, szervezetek és politikusok.

Éhes ló 2015.11.15. 21:51:33

@Arthur Bloch meg a többi szerencsétlen hülye:
Ennyire fontos dolog számotokra egy újabb véresen ordas buktátok után a kommentelőket fikáznotok?
Nem gáz ez hullahegyek, a két és fél évtized buktáit követően, osztódva szaporodva, viccpártocskákkal, mérhetetlenül, anyagi és szavazói bázisotok eltűnése során?

Ezzel sokra jutottatok eddig is, ezért nyomjátok blogok tucatjaiban, kommentek százaiban?
Jól látható mire jutottatok a hullákon túl:
kozvelemenykutatok.hu

Képtelenek vagytok tanulni, javítani valamit a kudarcból kudarcba csúszásaitok újabb bányaszintjeit követően?
Komolyan!
Ti gondoljátok magatokat bárminek is ezek után, teli szájjal fikázva mindent?
Nem vagytok az eszeteknél.

Hajrá, csak így tovább!

Éhes ló 2015.11.15. 21:55:58

@búvár kondér: neked is szól amit itt ennek a másik hülyének írtam.
Még valami apróságannak kapcsán, hogy te engem terrorsitázol le, amikor a kedvenceitek gyilkolnak:
A kedvenceitekkel szemben én még nem robbantottam fel és nem lóttem agyon senkit.
Ez önmagában jelentős különbség a kedvenceitek és köztem.

pitcairn2 2015.11.15. 23:46:50

@Éhes ló:

a "kik szervezték ezt valóban" meglehetősen homályos kérdésénél szerintem sokkal érdekesebb az, hogy ki húz ebből hasznot...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.11.16. 00:13:04

@maroz:

ismersz te amúgy engem? tudod, ki vagyok, mit szeretek, mit nem szeretek, melyik a kedvenc könyvem, melyik a kedvenc filmem, melyik a kedvenc zeném (zenéim), kit szeretek, hány nőm volt, hány orgazmusom, hány embernek segítettem, hánynak nem, hányszor mentem végig a duna partján, hányszor utaztam metrón, hány lányra mosolyogtam, hányszor mentem koncertre, hányszor lógattam a lábamat a híd tövében, hányszor nevettem, hányszor sírtam, hányszor énekeltem, hányszor néztem mások szemébe, hányszor vizeltem, hányszor aludtam?

az ég adta világon nem tudsz rólam semmit, és mégis gyűlölsz. mert csak. mert egy szemét vincentista libsi vagyok. és azokat gyűlölni kell. aki magyar, az gyűlöl.

hoppácska, hát nem pont olyan vagy, mint az iszlamista merénylők?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.11.16. 00:23:51

@Éhes ló:

még jó, hogy az iszlamista terroristák a "mi" kedvenceink, fura módon ti védtétek őket (lásd még ártatlan, a hazájukat védő palesztinok) eddig a körmötök szakadtáig, mi meg azt mondtuk, hogy hát talán nem kéne.

nagyot fordult a világ.

mondjuk azért annyi különbség van, hogy mi (én?) a legdurvább pillanatban sem mertem volna olyat mondani, hogy minden moszlim bűnös. mert nem az.

több, mint száz embert legyilkoltak aljas radikálisok, akiknek leszarom, mi a vallásuk, mert ki a faszt érdekel (igen, tudom, keresztények/hinduk/buddhisták/etc ilyet soha, de soha, de soha), és lám, te még abból is azt tudod kihozni, hogy a mocskos libsik.

fájdalom.

Jude 2015.11.16. 00:26:48

@maroz: Lehet, hogy nem keresek milliókat, de az általam fizetett adó és járulékok mennyisége nem arra utalnak, hogy a sülő hús szagáért dolgozom (már ha értesz egy kicsit az adórendszerhez ...). Kevés olyan magyar cég van, amely ilyen fizetést tudna ajánlani.
A munkahelyemmel (bár nem tökéletes), nincsenek különösebb problémáim, szerencsére elég jól össze tudom egyeztetni a gyerekek napirendjével (heti több nap munka otthonról - amit a legtöbb munkahelytől nem kapnék meg). És tudod mit? Még csak nem is védtem őket. Egyszerűen leírtam, mekkora képtelenség az ötleted (államosítani pl. interneten megtalálható szoftvereket, vagy kihelyezett telefonos ügyfélszolgálatokat), és elmondtam, hogy ezek az általad államosítandónak tartott cégek 100%-ban hivatalosan dolgoztatnak mindenkit, és fizetik utánuk az adókat, járulékokat. Ezek tények, amelyeket nem tudtál cáfolni, ehelyett személyeskedtél.

Jude 2015.11.16. 00:54:11

@maroz: "Mondd el ezt a nyolcvan százaléknak. Mondd azt, hogy ecsém, te azért dögölj éhen közmunkásbéren, hogy én, Jude bennszülöttársad továbbra is termelhessem az amerikai multinak a profitot, mert nekem egy picivel több mócsingot hagy az elém vetett csonton."

Először is nem vagyok az ecséd, nő vagyok, de húgodnak se szólíts inkább, ha kérhetnélek. Másodszor is: Miattam lenne közmunkán bárki is? Mert én az amerikai multinak hozom a hasznot, a magyar államnak fizetem a rengeteg adót és járulékot, plusz a fogyasztásaim után az ÁFÁ-t? Nem talán azok miatt vannak sokan közmunkán, akik elherdálják az adóforintjainkat és éhbérért alkalmaznak közmunkásokat, a magyar cégeket megnyomorítják (vagy éppen a jó állásokat hozó cégeket államosítással fenyegetik, így elijesztik őket innen, és kevesebb jól fizető munkahely jön létre miattuk)? Harmadszor pedig eldönthetnéd, hogy én most akkor a felső 20%-hoz tartozom, vagy a sülő hús szagáért dolgozókhoz. Több magyar vállalkozás kellene, amelyek jól fizető munkahelyeket hoznak létre, és akkor kevesebben dolgoznának multiknál, de a sorrendet nem lehet felcserélni, és saját vállalkozás helyett nem lehet a másét elvenni.

maroz 2015.11.16. 06:22:12

@mavo: "az ég adta világon nem tudsz rólam semmit, és mégis gyűlölsz. mert csak. mert egy szemét vincentista libsi vagyok. és azokat gyűlölni kell. aki magyar, az gyűlöl."

Na, ezt vártam, ezt akartam kiprovokálni. Csak hogy lásd mekkora egy bendőliberális vagy. Ha te okádod abból a kloákából az arcod közepén a lényeged rám, ha te elmebetegezel ("és elmegyógyintézetbe sem akarlak küldeni, annak ellenére, hogy úgy egyébként kibaszottul rád férne" ), az a liberális tolerancia és a humanizmus Everestje, de ha neked csúnyát mondanak, na, az más!

Ez a bajom veled, és azzal a fasiszta elitfrakcióval, amelyiknek a szara rendre kijön a szádon. Az, hogy ti a legocsmányabb egoista bendődisznók vagytok, nektek minden jár, nektek mindent szabad, az orrotok alatti fosólyukon az jöhet ki, amit ti akartok, náci, baszdemgakurvaanyád, elmebeteg, nézzél már legalább egyszer a tükörbe, te fosarcú, nézd meg magad, nézd meg a barna habot a szád körül, és gondolkodtass már el valakit, akinek szardepó helyett más is van az agyában, hogy ti, ezek a fost szóró beszélőautomaták vagytok azok, akik segítik elleplezni a kibaszott fasiszta gazdáitoknak, hogy ők is hozzátok hasonlóan aljas bendőtónik, hogy a szabadságot, a jogokat, a jólétet csak maguknak akarják, és ezért cserébe löknek elétek egy fél marék nutellás szénát, ti meg engedelmesen, bő nyállal szopjátok őket.

Nézd meg, te szarszórógép, hogy a zsidó és a német fasizmus Budapesten borul egymásra, nézd meg, hogy a német állam tulajdonolta Origoban milyen nettó fasiszta uszítás megy:

www.origo.hu/nagyvilag/20151115--iii-vilaghaboru-radikalis-iszlam-nyugati-vilag.html

Te pedig őrültül rohansz, hogy leszophasd végre valamelyik tőkés slapajának a faszát, és ha metélt, akkor még te fizetsz neki. És közben azt hiszed, hogy olyan kurvaokos vagy, mint egy profi szarszivattyú, akit azért fizetnek.

Én nem gyűlöllek téged, csak kicsit zavar, hogy a hozzád hasonló ideologikus tudatú harcipincsik miatt pár éven belül iszonyú szar lesz, nekünk. Akkor te azt fogod csinálni, amit a fasszopásban mintaadóid, elhúzol Nyugatra, és ott fogod a blankoltakat és a blankolatlanokat még intenzíven abajgatni, mert meg kell szolgálnod az a mócsingos csontot, amit eléd vetnek.

Nem gyűlölhetlek, mert te nem tehetsz minderről, a kibaszott elited tehet. A hatalmukat generációsan is átmentett komcsifattyak, akik közpénzmilliárdokból csináltak belőled szarszáj-világbajnokot, a saját aljasságukat a zsidófájdalommal leplező, közértelmiségiként még nálad is ocsmányabb, állampénzen eltartott csúcsértelmiségijeink, a gyakorló pszichopaták, akik teljes morális érzékhiány mellett a saját anyjukat is készek megbaszni a ravatalon egy kicsit nagyobb szelet kenyérért, és még sorolhatnám, de minek, mert hiába mutatom meg neked, hogy mekkora egy ocsmány ártányok, te azonnal nekem esel, és tőlem védve őket patyolatra szopod a gennyes faszukat.

De ha én ugyanolyan szarpumpát szerelek a számra, mint amilyen neked is van és visszafröcsögök, akkor kicsi aranyos mavoka már meg is találja SAJÁT MAGÁBAN az embert. Bennem nem látod meg ugyanezt, és másban sem, aki nem azt mondja, amit a gazdáid, rólunk már el sem tudod képzelni, hogy mi is hozzád hasonló kisemberek vagyunk, akik satöbbi, satöbbi, satöbbi, nem, ez csak NEKED jár.

Te csak saját magaddal vagy szolidáris, meg a komcsifattyú doktordöménypéterrel, aki nem kisember, hanem feketeöves geciputtony, a maffia oszlopos tagja, százmilliárdokkal etette a gyűlöletet szító balliberális csahosokat, elbaszta a baloldalt, miközben az ingatlanos bétéje még mindig a komcsi pribék apja budai villájába van bejegyezve.

Te, aki ha támadva érzed magad felfedezed magadban a kisembert, de másban már képtelen vagy. Hogy hány orgazmusod volt? Szerintem sok, mert te akkor élvezhetsz el, amikor leszopod a gazdáid. De ismétlem, nem gyűlöllek, csak addig akartalak provokálni, amíg el nem kezded rinyapina módon forgatni azt a kibaszott liberális szemecskédet, hogy jaaajjjajjj, báncsák mávócskát, a harmatot, a hímzettlelkű kisemberkét, ajvék-ajvék, moszadsegíccs!

A gazdáidat gyűlölöm, aki elérték azt, hogy neked már csak akkor van orgazmusod, ha őket szopod. Veled szolidáris vagyok, és sajnálom, hogy ilyen szarban pácolt szájjal kell élj, szívesen felszabadítanálak, de sajnos a posztmodern rabszolgákat így nem lehet, csak az önfelszabadítás működik, de arra sajnos téged már alkalmatlanná tettek.

maroz 2015.11.16. 06:37:45

@Jude: "nő vagyok"

Ez számomra nem elfogadható érv a szövegértési nehézségeidre, igenis milliárd ellenpélda bizonyítja, hogy a nők is képesek megérteni egy közepesen összetett mondatot.

Amúgy igen, pontosan miattad van ennyi közmunkás, miattad él a gyerekek 17%-a munkanélküli családban, miattad halnak meg vidéken az emberek 10-15 évvel korábban, mint amennyit egy német hasonló ember leélhet, te, egészen konkrétan a te személyed a hibás.

A személyednek az a része, amit gondolkodásnak nevezünk. Az sajnos nagyon durván ideologikus, mert azzá tették a centrumországok. Elhitették veled, buta gyarmati niggerrel, hogy ha téged beengednek a multi budiját pucolni és hozzádvágnak 200 euróval többet, mint amennyi egy mezei niggernek jut, akkor ezért cserébe te még a tudatodat is odaadod a multinak, totálisan azonosulsz velük, visszamondod azt a rémesen súlyos ostobaságot, amit a szádba adtak, elhiteted magadról, hogy te hordozod a válladon az ország súlyát amikor a multi elveszi tőled a munkád gyümölcsét és egy egészen elenyésző szeletkéjét odabassza egy állam nevű korporációnak, amelyik ebből a pénzből még jobban elnyomja a népet, de a te tudatod annyira egybeforrt a gazdádéval, hogy ezt képtelen vagy átlátni, és nem csak azért, mert nem vagy hozzá elég okos (ismerek nőt, nem keveset, akik női voltuk ellenére is átlátják, szóval nálam ne védekezz azzal, hogy a női voltod miatt képtelen vagy a gondolkodásra, mert ezt nem hiszem el), hanem azért, mert ha átlátnád, akkor azt is be kéne ismerd, hogy mennyire aljas vagy, amikor az egész nemzetedet romlásba taszítod és nem mellékesen a világ leprafészekké válását is megtámogatod amikor a multi által a fejedbe elültetett rendszerigazoló mantrákat kritika nélkül továbbmondod.

Bizony, te vagy a vagy a hibás, és erre az nem jó mentség, hogy nő vagyok, szőke vagyok, buta vagyok, lám, még egy összetett mondat értelmezése is kifog rajtam. Az mentség, hogy lelkileg gyenge vagy, nem mersz szembe nézni a valósággal, elutasítod a piros tablettát és inkább maradsz a mátrixban. De akkor légy szíves erre hivatkozz, és ne arra, hogy buta nő vagy te az ilyesmihez, mert ez nem igaz, két lányom is van, ők is meg tudták érteni, neked is menne.

varisztor 2015.11.16. 06:39:49

@peeeteee: Gyakorold: paranoid...paranoid

Jó példa vagy arra, hogy igazam van.

maroz 2015.11.16. 06:41:09

@bbjnick: Klasszikus: vécépapírra írva, és csak _utána_ elolvasva! ;))

Mavo így szereti, kedveskedni akartam neki. Mindjárt itt a Mi kulás!

varisztor 2015.11.16. 06:51:01

@maroz: Néha nézz körül. Hiába vagy terjengős, attól még hülyeséget írsz. Az origo.hu magyar tulajdon, ez a kormány söpörte maga alá, nem kevés közpénzt ügyeskedve oda. Most abba ne menjünk bele, hogy másolja az indexet mindenben, illetve igyekszik, csak éppen a tartalom miatt egy ovis is kiszúrja, hogy merre dumálnak.

A libsizés unalmas, általában olyan emberek élnek vele, akik azt hiszik, ha zsidóznak, akkor már igazi jobboldali gondolkodásúak...de sajnos a többségük gondolatvilága kádárizmustól terhes.

Az egészséges liberalizmus jó dolog, csak ti azt hiszitek ha az anarchistákat libsinek becézitek, akkor a liberalizmust eltörölhetitek, de nem.

A liberalizmus nem a szabadosság szinonímája, hiába szeretnétek ezt láttatni. Csak a saját fajtátok fogja így látni. A liberalizmus erős határokat húz meg és a határokat átlépőkkel szigorú is tud lenni.

Egyébként ezt a jobb- és baloldaliságot mellőzhetné mindenki ebben az országban, ahol a többpártiság régen véget ért, az a pár párt, ami maradt, gyakorlatilag egy és ugyanaz, félkommunista osztogató, atyáskodó politikát hirdető, ugyanakkor félnáci retorikával operáló gyáva tolvaj bandák. Kezdve a jobbiktól a fideszen át az mszp-ig. A töredékek pedig, mint a Schiffer féle alakulat, nem győzi a forgolódást, mert a szél hol berlin felől, hol moszkva felől fúj és a szélkakas szeretne egyszerre az összes irányba beállni, hogy végre kettőnél több szavazata legyen.

maroz 2015.11.16. 06:53:44

@varisztor: "Az origo.hu magyar tulajdon"

Hosszú és rögös az az út, ami az igazságtól a te fejedig vezet, nekem nincs erőm segíteni neked elindulni rajta.

varisztor 2015.11.16. 06:55:14

@Jude: Összekevertek dolgokat. Közmunkán azért van sok ember, mert korán inni kezdett, így az iskolából, ahol sosem tanult, mert tök hülye, kimaradt idejekorán. Az ásó forgatása nem olyan szofisztikált munka, hogy menedzseri fizut adjanak érte.

Egyáltalán nem baj, hogy amerikai multinál tolod a szekeret, ezt csak a vitapartnered szintjén állók gondolják, de szerintük az is igaz, hogy a zsidók valahogy ravaszul elveszik a fizetésükből a 47.000 forint feletti részt, ezért szegények. Pedig nem.

Az viszont jó kérdés, hogy miért él még egy is a 25 éve a Kossuth téren randalírozó "politikai elit" tagjai közül. Ők azok, akik lehetővé teszik, hogy az amerikai multi zsíros haszna itthon nem jelenik meg kellő mértékben, adó formájában. A mostani "jobboldali" kormány is hibás, ld. audi pl.

varisztor 2015.11.16. 06:59:52

@maroz: Isten mentsen a segítségedtől. Azért majd ha hozzájutsz, publikáld az Origo Média és Kommunikációs Zrt. tulajdonosi struktúráját.

maroz 2015.11.16. 07:32:09

@varisztor: Nagy ügy:

Deutsche Telekom, 59,21%.

A Deutsche Telekomban a német állam tulajdoni hányada 31,7%. Ez mintha néhány hónappal korábban több lett volna, de mindegy is.

Könnyű kiszámolni, hogy ma a német állam 18,7%-ban tulajdonosa az Origonak.

Igen, valami ehhez hasonló az a valóság, amit ember nincs, aki meg tudna ismertetni veled, mert rettegsz a következményektől, rettegsz attól, hogy összeomlik az a világkép, amit a neoliberális populizmus elültetett a fejedbe.

Hogyan is tudnád te, azzal a pöpec kis ideologikus gondolkodásoddal feldolgozni azt az információt, hogy a magyar államnak mindösszesen csak 0,01% tulajdoni hányada van a kibaszott Magyar Telekomban, míg a németnek 18,7%? Honnan vennéd le, hogy amikor a magyar átlagpolgár telefonál, akkor ezzel a német államnak küldi a profitot, amiből az ott csinál jólétet és ránk, az átbaszott, kizsákmányoltakra mutogat vissza, hogy de balkáni egy riherongyok vagytok, szégyelljétek magatokat!

Mutass már nekem még egy jelentős hírportált a világból, amelyiknek egy másik állam 18,7%-ban a tulajdonosa!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.11.16. 08:01:51

@maroz:

szegénykém.

a lányom időnként aggasztóan trágár és bunkó tud lenni. nem tudom miért, ez most valami trend. nyilván nem esik jól, amikor pár perccel az után, hogy megölel, közli velem, hogy így meg úgy utál, de hát a mavók már csak olyan intoleránsak, hogy lenyelik az ilyet.

ha én nem egy bunkó mavó, hanem egy kulturált maróz lennék, akkor az ő érdekében elküldeném a tetves szájba- és seggbebaszott kurva anyjába, és hosszasan értekeznék arról, hogy mekkora tetves fasszopó geciláda az a kiscsákó akit a szünetekben le szokott szopni. száz százalékig meg vagyok győződve arról, hogy fél másodperc alatt szokna le a káromkodásról.

én viszont sajnos egy gecibunkó mavó vagyok, nem egy grál lovag maróz, ezért azt mondom neki, hogy kislányom, kérlek fogd vissza magadat. tény, hogy ez a módszer nem működik.

ki-ki a maga módján nevel illemre. de igazad van, te csinálod jól.

maroz 2015.11.16. 08:08:47

@mavo: Hehe, a magyar blogoszfera egyik legszarosabb szaju harcipincsije, aki ebben a mostani kommentfolyamban is a kurvaannyaba kuld es permanensen omlik a szar a szajabol felhaborodik, amikor kap a pofajaba egy tukrot, nem ismeri fel a stilusparodiat, atmegy decens urinobe es mimozalelekkel oktat jo izlesre, nos, ez priceless.

Ezt tettek veled. Ezert gyulolom OKET. Nem teged, oket.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.11.16. 08:39:38

@maroz:

odáig sem jutottál el, hogy felfogd, nem az a bajom, hogy trágár voltál. még csak az sem, hogy egy picsarészeg kőbányi proli szintjén vagdalkoztál össze-vissza, természetesen azért, hogy megmutasd, milyen csúnya dolog picsarészeg kőbányai prolinak lenni.

vettem az adást, ráadásul elsőre (csoda!!!néégy!!!44!!! csoda!!!!!!mirikül), ne aggódj (pedig hú, de szofisztikált módon üvöltötted a pofámba, aztakurva, de nehéz volt felfedezni azt a káprázatosan kifinomult humort, komolyan, hú, de gecinehéz volt), és most többek között az az egyik problémám, hogy miközben elvörösödött fejjel arról üvöltözöl, mekkora tragédia, hogy ÉN nem értelek meg TÉGED aközben még csak kisérletet sem teszel arra, hogy te megérts engem.

szegénykém.

ha majd eljutsz odáig, hogy ezt felfogd, beszélünk. igazából talán még jó is lenne. nem ismerlek, akár még az is lehetne, hogy jól elbeszélgetünk, és nem öljük meg egymást csak mert más a kedvenc sörünk.

így teljesen off azért kérdezhetek valamit? a buzikat te úgy szoktad leszoktatni a buzulásról, hogy seggbekúrod őket?

maroz 2015.11.16. 09:29:23

"A hozzászólás elküldése sikerült."

Mivan????

maroz 2015.11.16. 09:35:09

@mavo: Írtam egy 4500 karakteres választ neked, elküldtem, de tele volt linkekkel ezért a blogmotor automatikusan moderálta. Most ott van Turulmadár előtt, a moderálásra váró kommentek között.

A kommentben nagyon csúnyákat mondtam a mandinerről.

Újraírni nincs lelkierőm, ott van a moderált kommentek között, nem szándékosan tették oda a mandineresek, ez egy régi blog.hu bug, ha túl sok link van egy kommentben valami automatizmus beteszi a moderáltak vagy a moderálásra várók közé, így ha Turulék beengedik, akkor látni fogod, ha nem, és mégis kíváncsi vagy rá, akkor újraírom, de csak a saját bologomon, mert ott pofán tudom sederíteni a blogmotort az admin-oldalon, ha nem akarja beengedni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.11.16. 09:41:42

@maroz:

oké. részemről nincs harag.

Void Bunkoid 2015.11.16. 09:51:49

@jose maria padilla: semeddig. Csak mivel messze vannak, leszarom az arabokat. És ugyanígy tőlük is elvárom, hogy szarjanak le minket, és ne akarják megmondani, hogy szerintük hogyan kellene jól csinálni, pláne nem nekiállni büntetni itt, amiért szerintük én nem jól csinálom.

Jude 2015.11.16. 10:00:19

@maroz: Hiába személyeskedsz, ha annyit nem sikerül megértened, hogy nem a közmunkás adójából fizetik a versenyszférát, hanem fordítva, és hogy az egész megalázó közmunkát nem a multiknál dolgozók, hanem az adójukat elsikkasztó politikusok találták ki, ha nem reagálsz arra, amit mondok, csak mantrázod tovább ezt a "mindenért te vagy a hibás" dumát, nem tudlak komolyan venni.
Persze, a világégésért is én vagyok a hibás. Egy kétgyerekes anyuka, aki egy multinál dolgozik, és kétszáz (vagy több) euróval többet keres, mint a magyar átlag, és az után fizet be a közösbe adót és járulékokat. Te pedig vagy a nagy jótevő, ugye? Miért is? Mit is csinálsz, ami jobb, mint amit én csinálok?

Jude 2015.11.16. 10:06:09

@varisztor: Veled értek egyet, de annyit azért hozzáfűznék, hogy a közmunkások közt van olyan, aki magasabb bérért végezhetne normális munkát is, ha lenne neki való munkahely.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.11.16. 10:11:45

@Jude:

hehe, maroz csak görbe tükröt tartott eléd. ocsmány módon személyeskedtél vele, és ő csak visszaadta.

oh, wait ... :-DDDDDDDDDDDDDDD

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.11.16. 10:13:24

@varisztor:

"Közmunkán azért van sok ember, mert korán inni kezdett, így az iskolából, ahol sosem tanult, mert tök hülye, kimaradt idejekorán."

a moszlimok pedig terroristák. bizony, mind.

maroz 2015.11.16. 10:21:43

@Jude: Visszaloptam egy gépet egy multitól, elvittem egy vidéki kisvállalkozóhoz, 15 éve az gyártja, átlag 20 alkalmazottal, hazai, kistulajdonosok kezében lévő kiskereskedések árulják és én ezt a projektet menedzselem.

Ne érts félre, nem te vagy a személyedben a hibás, mert nem tudatosan teszed amit teszel, és persze nem is nagyon tehetnél mást.

Az a rendszer a hibás, amelyik téged erre kényszerít, és a neoliberális populizmus segítségével létrehozza benned a hamis tudatot, amelyik megakadályoz abban, hogy felismerd a tényleges helyzetet és rájöjj, hogy a neoliberális berendezkedésű világrendszer az igazi terrorista, hogy a multinacionális, hihetetlenre koncentrálódott tőke a technológiai rezsimen keresztül halomra gyilkol, de jobb esetben csak nyomorékká tesz minket. Olvasd el például ezt az írást:

kakukkfeszek.blog.hu/2015/11/10/videki_hatarertek

Ezt teszi velünk a multinacionális tőke és így. Nem a politikusok, mert őket ma már a multinacionális nagytőke még csak meg se veszi, nem is lízingeli, hanem időnként bérbe veszi, de még arra sincs szükség. A multinacionális nagytőke az igazi terrorista, az pusztítja el a világot, nem az arabok. Ez játszi könnyedséggel bebizonyítható, csak annyi kell, hogy érdeklődő legyen az ember.

maroz 2015.11.16. 10:24:24

@mavo: A kommentemben elmondtam, hogy "otthon", a saját blogomon mindenkivel igyekszem udvarias lenni, és ajánlottam volna neked vagy tíz olyan posztomat, amit szerintem érdemes elolvasni. Azt is elmondtam, hogy ott még veled is tök udvarias lennék.

Itt én is egy járókelő vagyok, és többet megengedek magamnak. Aki mást szeretne azt nagy örömmel látom a blogomon.

Éhes ló 2015.11.16. 10:31:14

@pitcairn2: ebből hasznot csak az embervágóhidak üzemeltetői, befektetői, finanszírozói és beszállítói húznak.
Évszázadok óta már.

maroz 2015.11.16. 10:32:11

@Jude: De nincs, mert a multinacionális nagytőke elfoglalta ezeket a helyeket és technológiára cserélte a munkást. Ezért kénytelen ma Magyarország lakosságának a legalább 80%-a iszonyúan rosszul fizetett bérrabszolgaként tengődni. Ez is gyönyörűen bizonyítható, számokkal, adatokkal, esettanulmányokkal.

Éhes ló 2015.11.16. 10:40:03

@mavo:
Nem szóltam hozzád.
A fajtádhoz sem.
Nem írtam a zsidó testvéreid által 100 éve szakmányban gyilkolt palesztínokról sem.
Sehol nem írtam semmiféle iszlámról, arról írtam, hogy olyan hülyék vagytok mint a segg és ezért lassan még törpe minoritásként sem lesztek jelen a demokratikusan választható "alternatívák" között.

A magadfajtáknak még egy hete se fájt, az orosz gép felrobbanbásakor, hogy több, mint száz embert legyilkoltak aljas radikálisok, és nem, hazudhatsz bármit mert nem szarod le mi a vallásuk, mert bizony amikor a zsidó tesóid öldökölnek, maikor usrael öldököl ártatlanokat azt nagyban leszarjátok - szintén nem tegnap előttől.
Ettől vagytok a mocskos, kettős mércés libsik, nem attól, hogy ezt én - a te szavaid nyomán - ide leírom.

Rák vagytok a népeken élősködve, amióta a világ világ.

varisztor 2015.11.16. 11:02:52

@maroz: Látom, a csúsztatás a kenyered. Nem a telefonos vagy az adatátviteli, hanem kizárólag a tartalomszolgáltatói részről beszéltünk, hát maradjunk is annál.

Idézlek: "Könnyű kiszámolni, hogy ma a német állam 18,7%-ban tulajdonosa az Origonak. "

Most már csak a maradék és a mennyisége miatt mellékes 81,3%-ról kellene fellebbenteni a fátylat a tisztánlátáshoz. ...és még mindig ne hozd elő az adatátvitelt, a telefont, a tartalomszolgáltatás egyéb területeit, mint a TV és a többi. Nem ide tartozik. Ha így jobban érted, akkor irreleváns a társalgásunk kifeszített fonala tekintetében.

Vagy...csúsztatgass, de akkor ne szólíts meg. Faszkalapokkal nem szeretek erőlködni, nem vagyok sem elmeorvos sem gyógypedagógus. Ezzel szemben olyan liberális vagyok, aki nem osztja, hogy a hozzád hasonló, a szellemiek terén kihívásokkal küszködő púpokat IGENIS AZ ÚT SZÉLÉN KELL HAGYNI! A Magyar Nemzet ne cipeljen olyan púpot, amiből nincs haszna.

varisztor 2015.11.16. 11:04:49

@Éhes ló: Kedves mini hitler elvtárs! Ezzel a buta zsidózással fáradj már át a hasonszőrűek által preferált kurcziassy infóra vagy bárhová máshová. Szarok a palesztin őseidre és az oroszimádatotokra is. Fontos idecitálni őket? Mindenki sírdogáljon otthon a saját nyomorán. :)

varisztor 2015.11.16. 11:09:07

@mavo: Tőlem azok is lehetnének. Az én liberalizmusom nem engedte volna ezt a legújabb kori népvándorlást, mert szükségtelen volt. Mit is akartál ezzel mondani? Az általánosításra biztos nem hívhattad fel a figyelmet, mert a közmunkások tekintetében sajnos jobban képben vagyok mint te, alkalmazunk belőlük itt is eleget. Ha nem az állam adná a fizetésüket, akkor inkább fele létszámmal működnénk, de mégis csak jobban.

2015.11.16. 11:32:07

@varisztor:

Mintha te állítottad volna, hogy az origo.hu magyar tulajdon, de ezt semmivel nem támasztottad alá.

Az origo.hu kiadója az Origo Zrt. Az Origo Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt. Ennek közvetve 59,21%-ban a Deutsche Telekom AG a tulajdonosa. Ebből kéne valahogy kihoznod, hogy az origo.hu magyar tulajdonban van, ami csak úgy lehetséges, ha a Deutsche Telekom AG is magyar tulajdonban van. Ez persze elég valószínű, de azért valami bizonyíték csak kéne rá.

Éhes ló 2015.11.16. 11:42:57

@varisztor: te ki a fasz vagy itt, hogy parancsolgatnál bárkinek?
Otthon az ávhás kurva anyádék talán hozzászoktattak a parancsolgatáshoz rosenfeld, eisenberger, appel, cswermanek idejében, de hidd el az a kor már régen elmúlt az ávhs retkes felmenőid hatalmával együtt, bár a vagyon amit loptatok még a tiétek és a kiemelt nyögdíjaitok is.
Mégsem vagytok hálásak érte, hanem itt nyomultok ezerrel.
A véretekben van a rombolás, pusztítás, parancsolgatás.

Az pedig negyon nem zavar, ha a pléesztingyilkolás kapcsán emlegetett zsaidó testvéreitek kapcsán itt bármiféle zsidózást ajvákoltok.
Ez a ti gondotok, nem az enyém.

Szóval csak türelem, tolerancia és szólásszabadság.
Gyakoroljátok, mert még túl erős az ávhs beidegződésetek.
Ez hiba.
Ettől mentek a kukába pártostól, médiástól, mindenestől.
No pont erről írtam.
Nem arról, hogy ebben a lecsúszó és bukó bandában a kedves zsidó tesóitok túlreprezentáltak.
Sajnos ez általános gond felénk, nem pártjellemző.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.11.16. 12:41:07

@Éhes ló:

"Otthon az ávhás kurva anyádék talán hozzászoktattak a parancsolgatáshoz rosenfeld, eisenberger, appel, cswermanek idejében, de hidd el az a kor már régen elmúlt az ávhs retkes felmenőid hatalmával együtt, bár a vagyon amit loptatok még a tiétek és a kiemelt nyögdíjaitok is."

már várom, ahogy marózka beszól neked, hogy valamelyik jelződ talán mégsem kellett volna. upsz, a fene vinné, az az érzésem, csalódnom kell, amikor azt várom, hogy marózka több ezer karakteres "görbe tükörben" reagáljon az ékes magyarságodra. z fenn van tartva a fasszopó mavóknak. én kérek elnézést. :-DDDDDD

de tudod mit? egy illemoktatást tőled is elfogadok, hiszen olyan gyöngyöző szépségűen beszéled a nyelvemet.

külön tetszett, ahogy öblös zsidózás közepette utasítottad vissza a mocskos libsik zsidózásvádjait. annyira frappáns volt, de tényleg. mondjuk én azért cifráztam volna némi "ausvicban megdögölhetett volna a nemlétező hollókosztban a bibsi nagyapád neked, akit éppen most nem zsidóztalak le" nemzsidózással, de hát ez van, gyakorolnod kell még.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.11.16. 12:42:08

@mavo:

elnézést, nekem kell gyakorolnom. te már remekül nem zsidózol.

maroz 2015.11.16. 12:55:08

@varisztor: Jó, de mit akartál mondani?

Mi ez a teleadatáttartalomvitel, miről beszélsz egészen ponotsan, mert nem világos.

maroz 2015.11.16. 13:03:34

@grundigg: A DT pedig 31,7%-ban német állami tulajdon.

A mi balliberálisaink viszont azt mondták, hogy az "állam" nem jó tulajdonos, mindent a tőkének most!

Nemrég volt hír, hogy az MT profitja 28 milliárd. Ebből a német államé minimum 5,25 milliárd forint. Ezt mi, magyar munkások és magyar fogyasztók küldjük szeretettel a német kincstárnak, hogy abból ott csináljon oktatást, közigazgatást, jólétet.

Ma egy Izsák méretű, hatezres magyar kisváros éves közösségi forrása 600 millió. Csak a DT-n keresztül kiment Németországba tavaly nyolc magyar kisváros egész éves forrása. Nahát, vajon miért is vagyunk mi ilyen balkáni aljadék nép, akik nem tudnak jó oktatást, közigazgatást, egészségügyet, infrastruktúrát, vidéki tömegközlekedést, ésatöbbit csinálni?

Hát azért, mert ilyen másodosztályú népek vagyunk, akik alkatilag is hülyék a tisztességes közügyek viteléhez. Nem ám azért, mert a centrumországok elviszik a megtermelt munkánk hasznát és ott költik jólétre, nem. Aki ilyent mond az áruló, elmebeteg, komcsi!

varisztor 2015.11.16. 16:03:08

@grundigg: A magyar telekom nyrt részvényei milyen tulajdonosi struktúrában léteznek?

Az origo egy zrt tulajdona, ott nem is nagyon tudhatod a részvények eloszlását...de a zrt nem azt jelenti, hogy egy kézben van, hanem azt, hogy nem lehet vele kereskedni az értékpapír piacon. Ettől még a részvény eladható....ó

varisztor 2015.11.16. 16:06:11

@maroz: Én áruló vagyok. Szerintem az állam rossz gazda ebben a kis országban, így a telekomos dolgokat is jobb olyan piaci szereplőnél tudni, ahol nem mutyista karrieristák kanalazzák el az utolsó fillért is, hanem ahol tudják, hogy a tehenet etetni kell a fejés előtt. Ettől még nem megy el a haszon, ha a fentebb említett mutyista karrieristák helyén rendes emberek ülnének a törvények meghozásakor, hiszen az adózás olyan eszköz, hogy a keletkezett hasznot ügyesen itt tarthatná az országban ilyen-olyan formában...de persze nem csak a balliberálisok tudnak megegyezni a tőkével, hanem a jobber komcsik is, csak ők közben azt mantrázzák, amit hallani akarsz...de ettől még az audi megkapta a támogatást...nem is egyszer.

2015.11.16. 16:41:29

@varisztor:

Az Origo Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt. Nem azért, mert az Origo egy zrt., hanem csak egyszerűen így van. Ez benne van a cégnyilvántartásban.

A Magyar Telekom Nyrt. tulajdonosi szerkezete:

www.telekom.hu/rolunk/befektetoknek/magyar_telekom_reszveny/tulajdonosi_szerkezet

maroz 2015.11.16. 17:47:32

@varisztor: Az állam fogalmilag nem rossz gazda, ez egy neoliberális populista hazugság.

Az az állam rossz gazda, amelyiknek a gyarmatosítók nem engedik meg, hogy gyakorolja a szuverenitását a saját országa fölött és még ráadásul azt sem engedik meg, hogy az állam működéséhez szükséges forrásokat összegyűjtse. Az ilyen állam tényleg rossz gazda, de hát hogyan is lehetne bármilyen gazda jó gazda, ha nem rendelkezhet a jószágai fölött?

Az állam fogalmilag igenis egy jó gazda.

Az államosítás szűkösség idején egy remek, kipróbált, bevált eszköz. Soha nem látott jólétet hozott el a kisemberek számára, valódi prosperitást, olyan korszakot, amire még ma is úgy emlékeznek, hogy a "dicső harminc év". A piacgazdaság nem egy természeti törvény, simán el lehet a tervgazdálkodáson is gondolkodni, mert az is egy kipróbált és jónak bizonyult alternatíva.

Mindezekről persze nem lehet beszélni, mert a neoliberális dogmatizmus lehetetlenné teszi. Jobboldalról ezt a dogmát támogatni megfontolatlanság, mert emiatt, a gyarmati sorunk miatt, a multinacionális tőke világhegemóniája miatt megy szarrá a nemzetünk, és persze nem csak a miénk, hanem a legtöbb hozzánk hasonló sorsú nemzetek is, ezért szóródunk szét a világban, és ezért fogyunk, mert ma a tőkének kell szülni erőforrást, és érthető, ha egy magyar anya követi a tőke logikáját, mérlegeli a befektetés/haszon egyenleget és úgy dönt, hogy nem éri meg. És nem lehet elítélni, mert ma nincs egy olyan megnyugtató jövőkép, egy olyan vízió, amibe bele lenne érdemes szülni egy-két gyereket. Azt látjuk, hogy a gyerekeink is hiába küzdenek, nekünk nem lett jobb, de mi már lemondunk bármiről, de amikor azt látom, hogy a gyerekeimnek sincs jövője akkor nem fogom őket unokaprezentálásra noszogatni, mert megértem, ha nem akarnak a tőkének erőforrást gyártani.

De nem, mert nálunk a megtévesztett kisember a német állammal, a német polgárral és leginkább a nagytőkével, a multinacionális hegemónnal szolidaráis, nem a polgártársaival, nem a nemzetével. Ez ma szerintem botrány. A jobboldalon is. De persze ott most Párizzsal szolidarítanak, ő dolguk.

varisztor 2015.11.16. 19:03:30

@maroz: Bár vannak igazságok abban, amit írsz, de pl. a tervgazdálkodás sehol nem vált be igazán, így ne menjünk arra, ha lehet. A piacgazdaság azért jó, vagy talán a legjobb az eddig kipróbált működési modellek közül, mert versenyalapú, azaz mégis természeti törvény...szerű. Szerű, mert sokminden torzítja a vad természetiségét, de mégis közelebb áll hozzá. Elvileg egyensúlyra törekvő rendszer, tehát önszabályozó is tud(na) lenni.

De, mindezekről nemcsak lehet, hanem szükségszerű is beszélni. Én úgy látom - ez abszolút személyes vélemény - hogy a mai társadalmi berendezkedések felett eljárt az idő, túlhaladottá vált mindegyik kivétel nélkül. Ezért kell ezekről beszélni. Meg kell keresni egy olyan új rendszert/módszert, amit konszenzusos alapon ki kell próbálni vagy el kell kezdeni kipróbálni.

A piacgazdaság működhetne is egy újraelosztás után. Jelenleg a tőkefelhalmozás elérte azt a szintet, amikor már tömegeknek kényelmetlen és egy nagyon szűk rétegnek praktikus, előnyös.

Amiben maradéktalanul azonosulni tudok az írásoddal az ez:

" mert ma nincs egy olyan megnyugtató jövőkép, egy olyan vízió, amibe bele lenne érdemes szülni egy-két gyereket. Azt látjuk, hogy a gyerekeink is hiába küzdenek, nekünk nem lett jobb, de mi már lemondunk bármiről, de amikor azt látom, hogy a gyerekeimnek sincs jövője akkor nem fogom őket unokaprezentálásra noszogatni, mert megértem, ha nem akarnak a tőkének erőforrást gyártani."

Ezt hangoztatni is szoktam és megvetés a jutalmam érte, mert mindenféle nemzeti érdekre hivatkozva kéne gyártani a gyerekeket, ami számomra nonszensz vagy csak simán lehülyéznek, mert a "gyerek köll" érvrendszerrel bírnak.

Az emberek azzal szolidárisak vagy afelé törekednek, ahonnan jót vagy jobbat remélnek. Ez nem a plakátháborút vívó farizeus magyar kormány, hanem a tőkeerős EU-s tagállamok szövetsége. Ha a magyar kormány olyan alternatívát tudna kínálni, ami a könnyebb boldogulást, de legalább a jó szinten való boldogulást vetítené előre, ha nem fosztogatna, hanem az élni és élni hagyni elve mentén segítené a szavazóit, erősebb késztetés lenne a szaporodásra és a lojalitásra. Ezt gondolom.

varisztor 2015.11.16. 19:06:21

@maroz: Ezt korrigálom:

"Én úgy látom - ez abszolút személyes vélemény - hogy a mai társadalmi berendezkedések felett eljárt az idő, túlhaladottá vált mindegyik kivétel nélkül."

Nem csak túlhaladottá vagy nem túlhaladottá, hanem inkább úgy fogalmaznék, hogy elérték a teljesítőképességük határait. A tőkés rendszer a tőke koncentráltsága okán el fogja veszíteni a tőke szabad(?) áramlásából eredő rugalmasságát, innovatív mivoltát, lemerevedik. Pl. (Próbálok plasztikusan fogalmazni, ha nem sikerült, akkor sry)

maroz 2015.11.16. 19:27:51

@varisztor: Az, hogy bevált a tervgazdálkodás, de pláne a nagyfokú államosítás nem véleménykérdés, hanem tény. Ma is államosítani kéne, nagyon durván és azonnal. Nincs más út. Tudom, ez se járható, de más nincs.

Ma egy globalizálódott világrendszer van, a hatalom a hihetetlen mértékben koncentrálódott tőke kezében van, az a tőke természetes érdekéből, a profittermelésből fakad és a hatalmat jellemzően egy szűk menedzseri réteg gyakorolja, egyetlen kontroll fölöttük csak az, hogy megtermelik-e az elvárt profitot, vagy sem.

A munkamegosztás is globalizálódott, a centrumállamokban vannak az elit, jó minőségű, jól fizetett munkahelyek, míg a periférián a bangladeshi melós lábujjközös papucsban vágja szét a tankert. Ez nem a rendszer kiküszöbölhető hibája, hanem elválaszthatatlan sajátossága, hiszen a rendszer nem tudna működni, ha a centrum nem rabolná le a perifériát és a félperifériát, illetve ha a keletkezett károkat nem tudná kitolni szintén ugyanígy.

Ez a mai világrendszer egy szigorúan felvett ökoszisztéma modellben kimutathatóan fenntarthatatlan, tippem szerint lehet neki még úgy 5-10 éve, de a jelek szerint talán már annyi sem.

Berendezkedést hiába keresünk mi, mert nulla a hatalmunk, nem tudjuk alakítani a világot, illetve csak annyira, amennyire egy lepke csapkod a szárnyaival.

Pontosan látod, ma akkora a tőkekoncentráció, hogy szinte emberi ésszel fel sem fogható. De észre kéne venni, hogy ez egyúttal hatalomkoncentráció is. Itt, nálunk a félperiférián az elitünknek nincs organikus hatalma, mert egyik frakció sem alakított ki fundamentális szövetséget semmiféle tömeggel.

A balliberális elitfrakció antipopulista, vagy más szóval népgyűlölő, ők nem is akarnak szövetséget senkivel, nekik elég az, ha a nyugat garantál nekik valamekkorácska hatalmat, mikor, mennyit, rájuk nem lehet számítani. A "jobboldali" elitfrakció ugyanúgy a neoliberalizmus ideológiáját képviseli, csak annak egy lokalizált, szimbolikusan nemzeti, és a szó pejoratív értelmében populista változatát. De a lényeg, hogy Magyarország szuverenitása mélyen lent van a pincében, nincs érdemi alakítási lehetősége egy kormánynak sem, és ez nem a véletlen műve, ez így lett kialakítva.

Szerencsére nem kell mindezekkel hosszan foglalkoznunk, mert úgy néz ki, hogy ez a világrendszer hamarosan úgyis lábon lövi saját magát, de úgy, hogy akkor már nem filozofálgatni fogunk egy blogon, hanem jobb esetben sátrakban didergünk.

varisztor 2015.11.16. 19:46:01

@maroz: "Szerencsére nem kell mindezekkel hosszan foglalkoznunk, mert úgy néz ki, hogy ez a világrendszer hamarosan úgyis lábon lövi saját magát, de úgy, hogy akkor már nem filozofálgatni fogunk egy blogon, hanem jobb esetben sátrakban didergünk. "

Pont ezért kell ezzel foglalkoznunk. Amikor azt írom, hogy foglalkoznunk, akkor nem arra gondolok, hogy nekünk itt, hanem nekünk, mint emberiség. Mi nyilván nem sok vizet zavarunk az itt leírtakkal és a különféle demokratikus eszközeinkkel sem tudunk nagy változást generálni.

"De észre kéne venni, hogy ez egyúttal hatalomkoncentráció is."

Nem gondoltam, hogy ezt le kell írni vagy ki kell mondani, hiszen a pénz, mint univerzális erőforrás (pénzed van, mindened van) egyben hatalom is. Ez így volt, így van és mindig így lesz. Aki birtokolja az erőforrásokat az osztja a lapokat. A koncentráltságán kell változtatni, egyenletesebbé kell tenni vagy nem is tudom...ez nem a szakmám, tehát csak a partvonalról ordítozok bele...ami biztos és amit én is látok, hogy elérkeztünk egy ponthoz, ami vagy forduló pont lesz vagy a szakadék széle...jobb lenne, ha csak forduló pont lenne.

Az államosítás és a tervgazdaság lehet alapja egy újraelosztásnak vagy egy olyan dolognak, ami az erőforrások egyenletesebb eloszlását segíthetné elő...ez szerintem kikerülhetetlen lesz. Fenntarthatónak nem gondolom, hiszen mindenhol széthullott az így létrehozott rendszer. (Tudomásom szerint.) Tehát szerintem jó lépés lenne, ha a nemzetállamok állami kézbe vennék a fő erőforrásokat és az elosztórendszereiket és azokat csak üzemeltetésre adnák bérbe...ez lehetne egy pozitív kimenetelű intézkedés. Példa: A magyar piacról kiszorította az állam a gázszolgáltatókat és lesz egy főgáz nevezetű már most döglődő mamut cég. Én ezt nem erőltetném. Én a főgázt létrehoznám, a tulajdonába helyezném az elosztórendszereket a magyar tulajdonú mezőket és azok üzemeltetését tisztességes profitszázalékért odaadnám piaci szereplőknek. A főgáz az én értelmezésemben egy nagy tulajdonos és felügyelő bizottság lenne. Nem tudom, hogy érthető-e amit el akarok mondani. Azt tudom, hogy fura :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.11.16. 19:47:32

@maroz:

"Az, hogy bevált a tervgazdálkodás, de pláne a nagyfokú államosítás nem véleménykérdés, hanem tény."

elfelejtetted hozzátenni, hogy mocskos komcsik. pedig úgy az igazi.

a bevált tervgazdálkodásba ugyan egy cseppet belerokkant magyarország, de hát ki a gecit érdekelnek az úgynevezett tények. jó vót a tervgazdákodás? hát már hogyne lett volna jó. na jó, kicsit voltak hátrányai, de azok nem számítottak. jó vót az álamosítás? hát már hogy ne lett volna jó. picit tönkre mentek bele az államossított cégek, de ez semmi a társadalm haszonhoz képest.

nagyon, nagyon fontos, hogy te egy úgynevezett BALlib (ezt te hangsúlyozod mindig, nem én) blogból kibaszva szajkózod markszék legalább egy évszázada megbukott baromságait.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.11.16. 19:53:56

@maroz:

kibaszott egyszerű amúgy.

volt ez az ausztria izé, ahol abbamaradt a marxista kísérlet, meg volt magyarország.

a tervgazdaság működött, tehát mi élünk jobban.

és amúgy is a tervgazdaság hiányától szenvedő hanyatló nyugat kajtatott mindig is a rakéta sebességével szocializmus után, nem csoda, hogy a kádár rendszer azért bukott meg, mert nem követte a nagyon fejlett ötéves rendszert.

még, még, még még kérek tőled antikomancs szövegeket. mi lesz a következő? komancs az, aki szerint észak korea mégsincs tejesen rendben?

maroz 2015.11.16. 20:28:32

@varisztor: Érthető, és ennek alapján nincs is köztünk akkora véleménykülönbség, mint elsőre tűnt. ;)

Nézz meg egy felületes modellszámítást, nem frissek az adataim, de nem öregebbek három évesnél. A magyar kiskereskedelmi forgalom 57%-át hat darab multi viszi el, évente kábé 2000 milliárd forint forgalommal. Ha ezt a hat céget kipicsáznánk, akkor ezen a forgalmon 20 000 kisvállalkozó osztozhatna, átlag éves százmilliós forgalmat feltétezve, ami húszéves kisvállalkozói tapasztalataim alapján emberi önértékelést, életértelmet is adó módon el tudna tartani kisvállalkozásonként legalább öt embert, és ezt nem én mondom, hanem nyugati lapokban publikáló közgazdászoktól olvastam, hogy pont ez az organikusan a társadalomba beépült tényleg kisvállalkozói réteg az, amelyik egy válság idején stabilizálni tudja egy ország gazdaságát.

Szépen leírták, hogy húszezer, a településébe, a társadalomba ezer szállal bekötött kisvállalkozó, kisboltos nem fogja azt meglépni válság idején, amit egy olyan multi, akinek a magyarországi leányáról valahol Londonban döntenek, talán pont olyanok, akik életükben háromszor jártak Magyarországon.

Semmi ésszerű okát nem látom annak, hogy miért ne követelhetném, hogy ezeket a multikat most azonnal államosítsuk, a vagyonukat ellentételezés nélkül kobozzuk el és fokozatosan adjuk át a piacukat egyenként átlag százmilliósra belőtt forgalmú kisvállalkozásoknak.

És akkor nézd meg azt, hogy hogyan basztunk el 6,4 milliárdot:

kakukkfeszek.blog.hu/2015/10/30/progresszio_es_kozjo

Azt kéne belátni, hogy _ez_ a mostani, létező kapitalizmus nem jó a többségnek. Keveseknek jó vagy jobb, de a többségnek rossz vagy szörnyű. Az, hogy a kapitalizmus ideája milyen, meg hogy a verseny az elviekben jó-e vagy rossz szerintem most csak félrevinne minket, mert nem az a kérdés, hogy egy elvi kapitalizmus milyen, hanem hogy ez, amelyik hágóvasalt bakancsban a tökünkön ugrál milyen.

maroz 2015.11.16. 20:38:15

@varisztor: Valójában a második világháború után Franciaország azért tudott akkora ütemben fejlődni, mert őrült módon államosítottak. Hö, Rönókám, nácultál, nácultál? Államosítunk! És az ötvenes évek táján bizony Franciaországban a gazdaság 50%-a állami tulajdonlás mellett működött, államkapitalizmus vagy államszocializmus volt, ki minek nevezi, de tény, hogy a franciák piszkosul szerették azt az időszakot, trente gloriouse, dicső harminc év, és még ma is bepárásodik a szemük.

De ugyanezt a modellt követte Németország is, azzal az eltéréssel, hogy ott már eleve divat volt a korporatív kapitalizmus, például a minket ledézsmáló nagy energiacégek is ilyen municipális összefogással jöttek létre, és miután minket rábeszéltek a teljes állami vagyon átadására, mert az állam az fogalmilag is rossz gazda ma nem szabad leírni azt, hogy ezzel szemben a nagy német cégek többségében jelentős tulajdonnal rendelkezik vagy a német állam, vagy valamelyik szövetségi állam vagy települések, önkormányzatok mindenféle kombinációi.

A történelemnek ezt a szeletkéjét mára tökéletesen kitörölte a tudatunkból a neoliberális dogmatizmus, helyette elültette azt pavlovi megbízhatósággal, hogy államosítás=kommancs, és a tájékozatlan átlagember vígan szajkózza is, hogy: komcsi vagy! szovejtúniót akarsz! padláslesöprő!, és egyéb, a szájába adott hamisságot. Miattuk nem lehet ma államosítani, és megingathatatlanoknak tűnnek.

varisztor 2015.11.16. 20:44:25

@maroz: A modellszámításokkal nincs bajom, akár igaz is lehet...de az ellentételezés nélküli államosítás már vegyes érzéseket kelt bennem, mégpedig azért, mert rá lehet kapni az ízére. 50-es évek ugye. Tehát itt ugyanúgy határt kéne húzni és az államosítást végrehajtókkal ezt a határt be kéne tartatni, azaz a fékek és ellensúlyok rendszerére szükség lenne itt is. akkor már kjönnyebb a mostani rendszerbe limiteket építeni és a limitek alá visszabontani a tőkekoncentrációt, majd ennél a pontnál a versenyt elengedni. Vagy nem. Ezt eldönteni nem tudom...ami biztos, hogy sajnos az én életemben még kiderül, hogy mi lesz itt és nem jóra számítok.

Ráadásul a népességrobbanás is aggodalomra ad okot...már nagyüzemi módszerekkel is képtelenség gondoskodni annyi ember ellátásáról, ahány éhes száj van...mi lesz itt pár generáció múlva?

A most létező kapitalizmus valóban nem jó a többségnek...de egy tervgazdaság sem jó, ott talán úgy kellene fogalmazni, hogy nem jó senkinek. Nincs benne ösztönző, olyan igazi...

varisztor 2015.11.16. 20:50:26

"De ugyanezt a modellt követte Németország is, azzal az eltéréssel, hogy ott már eleve divat volt a korporatív kapitalizmus, például a minket ledézsmáló nagy energiacégek is ilyen municipális összefogással jöttek létre, és miután minket rábeszéltek a teljes állami vagyon átadására, mert az állam az fogalmilag is rossz gazda ma nem szabad leírni azt, hogy ezzel szemben a nagy német cégek többségében jelentős tulajdonnal rendelkezik vagy a német állam, vagy valamelyik szövetségi állam vagy települések, önkormányzatok mindenféle kombinációi. "

Ez egy érdekes rész. :) A német módszert(?) én úgy próbáltam leírni, hogy ami nem sikerült nekik európában fegyverrel, az most sikerült pénzzel...az EU fő tőkéseiként piacot kellett nyerniük, hogy dolgozhasson a pénzük, felpöröghessen a gazdaságuk. Ez sikerült is nekik, hála a balkáni országok felelős elitjének. Most lesz baj, mert a piacnyerés mellett egy füst alatt a konkurenciát is eltüntették - áram, víz, gáz, telekom, stb. - így most területileg óriási piaccal bírnak, de ott fizetőképes keresletük a nullával egyenlő lassan. Ezért kell tolniuk belénk a pénzt...lassan ott tartunk, hogy adnak pénzt vásárolni. :) Hogy ez meddig tartható? Semeddig. Fordulópont ez is.

"A történelemnek ezt a szeletkéjét mára tökéletesen kitörölte a tudatunkból a neoliberális dogmatizmus, helyette elültette azt pavlovi megbízhatósággal, hogy államosítás=kommancs, és a tájékozatlan átlagember vígan szajkózza is, hogy: komcsi vagy! szovejtúniót akarsz! padláslesöprő!, és egyéb, a szájába adott hamisságot. Miattuk nem lehet ma államosítani, és megingathatatlanoknak tűnnek. "

Ez így van. Reflex. Az államosításnak is van létjogosultsága, bár én kötöm a karót az ebhez, hogy a tulajdonjog megszerzése lehet cél, főleg stratégiai erőforrások esetén, de az üzemeltetést szakértőkre kell bízni, itt kaphat szerepet a piaci vállalkozások köre.

maroz 2015.11.16. 21:01:45

@varisztor: "már nagyüzemi módszerekkel is képtelenség gondoskodni annyi ember ellátásáról"

Sajnos ez is egy olyan közkézen forgó gondolat, amit viszonylag könnyű cáfolni. Az, hogy a népesség hogyan alakul többnyire bejósolhatatlan. Tisztességes szerző csak úgy tesz modelljóslatot, hogy sormintaként minden harmadik sorban leírja, hogy ez az egész kábé nem más, mint béljóslás.

De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a technológia megvan, tehát eszközünk van az intenzív gazdálkodásra, a probléma az, hogy ezt annyira egyenlőtlenül elosztva használjuk, hogy míg a világ kilenctizede csak szív miatta addig a maradék egytized valami hihetetlen pazarló módon dőzsöl. A dőzsölés haszna a kurvakevés nagytőkés zsebében landol, abból újból tőkét képez, azt megint munkába állítja, a technológia ártópotenciálja ma már egy hidrogénbombához mérhető csak, és pár év alatt szikesre rabol mindent.

Holott egy nem a mai értelemben vett piaci alapú gazdaságban a mai technológiával tisztes jólétben simán el lehetne tartani annyi embert, amennyi ma a Földön él. De ez öt év múlva már nem lesz igaz, mert addigra már annyira szikes lesz minden, hogy baszhatjuk.

A tervgazdaság önmagában valószínűleg tényleg nem jó, de ne feledd el, hogy a verseny is olyan, hogy van egy kitűzött cél. Tudjuk-e, hogy milyen célt lenne jó kitűzni? Az látható, hogy a mai versenyfogalom szerinti létezés egy önpusztító, konkrétan egy öngyilkos stratégia. Mint a lemmingek, versengve rohanunk a szakadékba. Én óvatosabban bánnék a versennyel, de legalábbis kritikusan.

Veder1 2015.11.16. 22:32:51

@maroz: Szedd már össze magad, és ha szar a munkád, válts! Ha szart se keresel, de szeretnél többet, válts! Ha itthon nem megy menj külföldre!

Egyet ne tegyél, még csak gondolatban se vedd el ami a másé! Nem a tiéd (az ítélet sem)! Ha mégis megteszed, szar emberré válsz. Ébredj fel!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.11.17. 04:29:17

@maroz:

"A tervgazdaság önmagában valószínűleg tényleg nem jó, de ne feledd el, hogy a verseny is olyan, hogy van egy kitűzött cél. Tudjuk-e, hogy milyen célt lenne jó kitűzni? Az látható, hogy a mai versenyfogalom szerinti létezés egy önpusztító, konkrétan egy öngyilkos stratégia. Mint a lemmingek, versengve rohanunk a szakadékba. Én óvatosabban bánnék a versennyel, de legalábbis kritikusan. "

most az egy dolog, hogy az imént még azt állítottad, a tervgazdaság gecijó, és magyarország valósággal szárnyalt a rákosista tervgazdasában. ami egyébként még annyira nem is volt szar, mint a nagy szú tervgazdasága, amiben a mocskos kapitlizmus hibájából megdöglött pár tízmillió ember, hiszen magyarországon csak éheztek miatta, de többnyire nem döglöttek bele.

az ún. verseny amúgy tudod miben különbözik a tervgazdaságtól? abban, drága maroz, hogy a tervgazdaság kötelezően mindenkinek megmondja, mi a jó neki (lásd még maroz kétségeit arról, hogy tudjuk-e milyen célt érdemes kitűzni - upsz, hát pont az állam esetében ez teljesen jól van, és hát az ukránok millióinak éhhalála is milyen jól mutatja, mennyire remek a tervgazdaság - amerikában viszont verik a négereket, mindig elfelejtem), míg a versenyben mindenki saját magának próbálja meghatározni, mi a jó neki. igen, a versenyben sem okosak az emberek, de legalább nem akarják a többi embernek meghatározni, hogy mi a jó nekik.

komolyan mondom, egy remek komédia, hogy magyarországon minden harcos antikommunista a komancs elveket szajkózza.

"Holott egy nem a mai értelemben vett piaci alapú gazdaságban a mai technológiával tisztes jólétben simán el lehetne tartani annyi embert, amennyi ma a Földön él."

7 milliárd ember él ma a földön (száz éve még a fele sem volt), a bolygónk elég nagy eséllyel nem erre van tervezve, és ezek többsége NEM piaci alapú társadalomban, hanem ilyen-olyan diktatúrákban él. TERMÉSZETESEN nem az őket nyomorban tartó diktatúrák a bűnösök abban, hogy nyomorognak, hanem a tetves geci nyugat. mondjuk ezt ők is érzik, hiszen pont a tetves geci nyugatra szeretnének menekülni, de akkor meg pláne a kurva anyjukat, hiszen gazdasági bevándorlók.

de oké, persze, nyilván te is tudod, hogy az emberek a jobból szeretnek a rosszabb irányába menni, ezért van az, hogy a fejlett keleti társadalmakból a hanyatló kapitlizmus felé vándorolnak. ilyenek az emberek, ostobák, ezért szeretnek szarabbul élni, fogadd el.

maroz 2015.11.17. 07:00:33

@Vödör: Védi a teszkót. Eszem megáll. :))))

Merciless 2015.11.17. 18:41:05

@árnyékgyuri: Ez tetszik - és igaz is lenne!
süti beállítások módosítása