Osztrák kerítés? Esetleg egy Entschuldigung, Ungarn?
2015. október 28. írta: Stumpf András

Osztrák kerítés? Esetleg egy Entschuldigung, Ungarn?

spielfeld_ausztria.jpg

Egy jó sógor mindenkinek kell. Minket, magyarokat pedig − noha megbűnhödtük már a múltat s jövendőt bizony megáldott vele az Isten.

Itt vannak nekünk az osztrákok. Amikor már azt hinnénk, hogy elegünk van, hogy még egy migránsos hír és rögvest téli álmunkba merülünk, néhány jól irányzott mondattal ki tudnak rántani a méla unalomból.

„Építési jellegű intézkedések” kezdődhetnek az osztrák-szlovén határ egy szakaszán jelentette be a stájerországi Spielfeldnél az osztrák belügyminiszter, aki a kerítés szót véletlenül sem ejtette ki a száján és nagyon komolyan hangsúlyozta: nem a határt zárják le, hanem a menekültek rendezett átjutását segítik.

Hát nem édes? Kein Zaun. Nur építési jellegű intézkedések. Olyan finom, érzékeny, olyan pillogóan szemérmes, mint Julie Andrews pacsirtáskodása A muzsika hangjában.

Úgy meghallgatnám azért egyszer azt is, ahogy Mikl-Leitner az amstetteni pince történetét meséli el a szerető apáról, aki a családi kapcsolat fontosságát kihangsúlyozandó kedveskedett önnön leányának mintegy háromezerszer, de az nem erőszak volt, csupán kedves kényeztetés a rendezett huncutkodás foganatosítása a családbővítő fogantatás érdekében... De nem is kell ilyen messzire révedezni: az istenadta Volk a bevándorlók elleni félelmében olyannyira fegyverkezik épp, hogy az osztrák boltokból elfogytak a lőfegyverek.

Cserébe mondjuk ha Budapesten valaki egy „de csinos vagy”-ra ragadtatja magát némely hölgy láttán, minimum osztrák kancellári szinten illik elítélni a tomboló szexizmust, amely a kisebbségellenesség, végső soron az antiszemitizmus és a fasizmus megtestesülése a barna eső szemetétől bemocskolt magyar fővárosban. Ha fegyvertelen Jobbik-szendvicsemberek mászkálnak (lásd még: Gárda), az pedig ugye milícia. 

Mikl-Leitner nyilván azért érezhette szükségét a szépelgésnek, mert főnöke, Faymann kancellár néhány héttel ezelőtt debil nyilatkozatokra ragadtatta magát a magyar határkerítést illetően. „Senki sem akarja, hogy mindenki kerítéseket emeljen. Ez nem érne célt az embercsempészek ellen, lerombolná Schengent és tönkretenné a közös EU-nkat” – mondta. „Tudjuk, hogy az embercsempészeknek megvannak a lehetőségeik, hogy kikerüljék a kerítést. Ezért csak egy politikai megoldás lehetséges”.

Ezt mondta tehát akkor a kancellár, akit sajnos olyan külügyminiszterrel vert meg a sors, akinek igencsak rövid az emlékezete. Sebastian Kurz a minap ugye már azt nyilatkozta, hogy „az állítás, hogy a kerítések nem működnek, egyszerűen és mélyrehatóan hamis”.

Valóban. Nem a kerítés az, ami nem működőképes. A hazugságok nem működnek. Míg a magyar kerítés elérte célját, tehát ahol felhúzták, ott nem özönlenek be papírok nélküli tömegek az országba és az EU-ba, ez a mellébeszélés egy nap után összeomlott. Ahogy sorban eddig az összes ideológia és utópia alkotta tákolmány, amellyel egyszer csak szembemenetelt a valóság.

„Természetesen kerítésről is szó van”közölte ugyanez az osztrák belügyminiszter az ottani közszolgálati rádió ma reggeli műsorában.

Kerítésről. És: természetesen.

Visszafordítsam ezt a mondatot veretes német-osztrák nyelvre? Jó, rendben. Szabad, ám igazán pontos fordításban így hangzik:

„Entschuldigung, Ungarn!"

De nem! Mégsem! Ugyanez a belügyminiszter ugyanekkor a magyar kerítést ugyanis a legnagyobb lelki nyugalommal nevezte embertelennek. 

Mondom én, hogy egy jó sógor mindenkinek kell. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr538028518

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Stumpf András: Osztrák kerítés? Esetleg egy Entschuldigung, Ungarn? 2015.10.28. 14:39:03

Hát nem édes? Kein Zaun. Nur építési jellegű intézkedések. Olyan finom, érzékeny, olyan pillogóan szemérmes.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robinzon Kurzor 2015.10.28. 14:49:28

Így már sokkal jobb, hogy nem egyedül Orbán csinál faszságot, hanem most már azok is, akik ezt eddig a szemére vetették.

Erőleves a léleknek.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.10.28. 15:14:47

Milyen bocsánatot várjunk egy olyan Nyugattól, ami a mohácsi vészért sem kért sose bocsánatot? Pedig a Fuggerek kulcsszerepet játszottak Magyarország elvesztésében és tették mindezt egy marék tallérért (vagy dollárért? nem mindegy?) Most is egyedül maradtunk az áradattal szemben, egyedül kell megvívjuk harcunkat az új népvándorlás hordái ellen. Mit szóljunk hozzá? Megszoktuk. Sztoikus tűréssel, igazunk birtokában csapdosunk a karddal a vártán, bíránk nem lehet más, csak a történelem.

sztd 2015.10.28. 15:44:55

A helyzet ennél sokkal súlyosabb. A Magyar kormány ugyanis schengeni külső határt védett, de az osztrákok az elvben szabadon átjárható területre építenek kapukat némi oldalfallal, ahelyett, hogy most mindenki a szlovénokat segítené, vagy leginkább a horvátokat.

Őszintén szólva szerintem a görög-macedón határra kellene kerítés, és adott esetben a görög-albán vagy görög-bolgár határra, oda kellene küldeni magyar, cseh, szlovák, szlovén és lengyel erősítést, és akkor esetleg a görögök meggondolnák magukat és kérnének segítséget, vagy kötik az ebet a karóhoz, az már az ő dolguk.

Bell & Sebastian 2015.10.28. 17:21:03

Ettől még nem megy vissza ez az ökör taxisofőrnek, hogy itt húzzuk le a keresztvizet róla. Megteszik ezt az osztrákok, maguk.

Onnan szedem az állítólagos Merkel-idézetet, Faymannról:

- Ha Berlinbe jön hozzám, nincsen véleménye, ha hazamegy Bécsbe, osztja az enyémet.

Vajon ez hol lopott diplomát? Magyar cigánytól vette a vasárnapi bolhapiacon?

Herr Schnitzel Lutscher 2015.10.28. 18:14:05

minek entschuldigung? kérem szépen egész ajrópa a ner-től tanul, az pedig ugye = minden rendben, no pasaran, sose tévedünk, duplagondol, csak a másikok a hibásak, oszt jónapot.

problem?

gyalog.galopp 2015.10.28. 18:25:26

@Herr Schnitzel Lutscher:

Tudod, aki 5 percel előbb jön rá valami re másoknál, azt 5 percig mindenki hülyének nézi.
Namost, a valamennyire értelmes embereknél 5 perc után jönnie kellene az entschuldigungnak, amennyiben nem jön, akkor ... a választ tudod, annyira azért vagy értelmes.

Herr Schnitzel Lutscher 2015.10.28. 18:28:33

@Bell & Sebastian: nyugi, a hab a tortán az lesz, amikor majdan a migrácsválság végén a kéretlen követelőzők sikeres és emberjogilag humánus nem-kerítéses feltartóztatásáért Faymann kapja az összevont EP/NATO kitüntetést.

Stumpfinak készítem a defibrillátort.

Herr Schnitzel Lutscher 2015.10.28. 18:41:29

@gyalog.galopp: hüjje vagyol. metternich nem kér bocsánatot egy mucsaitól. ez egy ilyen roppant haladó nyugati dolog, amit magadfajta párászt úgyse fog fel. majd a vincsenzó elek elmagyarázza neked logaritmusba szedve. kussolj versenyben a külüggyel. no.

Bell & Sebastian 2015.10.28. 19:31:43

@Herr Schnitzel Lutscher: Gyógyegerek az amcsi tehetségkutatón.

Herr Schnitzel Lutscher 2015.10.28. 19:52:47

@Bell & Sebastian: ben carson se találna felpödört nyelven kívül túl sok mindent a kobakukban

gyalog.galopp 2015.10.28. 19:56:20

@Herr Schnitzel Lutscher:

mifelénk a mucsaizásé metélés jár, na nem középen, hanem nyaktájékon

Herr Schnitzel Lutscher 2015.10.28. 20:05:20

@gyalog.galopp: jódlizó übermensch jurtás üzbégek pampogásán nem zavartatja magát.

gyalog.galopp 2015.10.28. 20:11:28

@Herr Schnitzel Lutscher:

Jaj dehogynem, a túlkompenzálástól nem kell beszarni.

Herr Schnitzel Lutscher 2015.10.28. 20:21:55

@gyalog.galopp: sájszét azt lapátolhatsz az istállóbul. a hofburgban nincs más pozíció kimosakodott prollereknek. savoyai, vagy szondi lett a bazinagy hős? na ugye.

schnauze halten, weiter dienen. nix ugribugri.

ajrópa megmentője csak az lehet, akin jól áll a rizsporos paróka, ezt kéne felfogni végre

Bell & Sebastian 2015.10.28. 20:22:41

@Herr Schnitzel Lutscher: Az úgynevezett menekültek csak matematikailag nem érzékelhetőek, de a gyakorlatban elözönlöttek minden közösségi teret, miközben a nap 24 órájában szól a propaganda mellettük. Ma belefutattam egy osztályba, ami mentálisan terhelt (régebben: gyogyós) kamaszokból állt.

Mit gondol, az úgy 30 főből mennyi volt a Mischling? Ha csak kettő a német-németnek kinéző?

Pedig anglib tudósok szerint mindnek magasabbnak és okosabbnak kellene lennie, mint a szülei.

Nagyot fog ez még robbani.

Kandeláber 2015.10.28. 20:35:14

@Herr Schnitzel Lutscher: Természetesen a bajorok, a lengyelek, a csehek és a szlovákok is a felcsúti Napóleon köpönyegéből bújtak ki, mindegyik miniszterelnöknek tulajdoni hányadot adott a kisvasútban és a már felépített és a felépítendő stadionokban is.
Nyilvánvalóan a lengyelül beszélő ágensei agitálták arra a lengyel választópolgárokat, hogy golyózzák ki a szejmből az ottani libsiket és a balosokat is.

Herr Schnitzel Lutscher 2015.10.28. 20:41:37

OFF

for whom the bell tolls:

index.hu/kulfold/2015/10/28/soha_ilyen_durva_kritikat_nem_kaptunk_amerikatol/

ideje csőre tölteni a gulyáságyút, hátha megfexi a gyomrát a pimasz gringóknak. nem lennék a pentagon helyében!

Herr Schnitzel Lutscher 2015.10.28. 20:52:40

@Kandeláber: a kevésbé sudribunkó keleti partnerek természetesen kaphatnak helyet a majdani migránsügyzárási díszfelvonuláson. szotyiköpködőket azonban sajnos a tribüntől távol tudunk csak elképzelni, mi kultúrajrópaiak. ilyen finnyás népség vagyunk, nem vitás, de ez nem mai újdonság. csak a pálinkás kanmurikon edződött szotyiköpködőket éri újra és újra meglepetésként. hiába jön kiafaszagyerek pólóban. tudod: rizsparóka és eltartott ujjal pezsgőzés a menő. meg a kellően lapos ívben dobott banán humánus csak.

kleine feinheiten machen den unterschied

gyalog.galopp 2015.10.28. 21:59:30

@Herr Schnitzel Lutscher:

Na, az zorbánkerítés téged is megóvott a felvilágosodástól, de franciék már kezdik kapisgálni, hogy a fütyülős barack mégis jobb , mint az imaszőnyeg.

Herr Schnitzel Lutscher 2015.10.28. 22:25:53

@gyalog.galopp: már egyszer javasoltam, hogy inkább lekváros palacsintát kéne készítened, de ezennel megteszem újra. utána meg próbálj szert tenni egy értelmező szótárra és elmerengeni az irónia szó jelentésén, amikor összebetűzöd soraimat. a többieknek előbb-utóbb mindig leesik, mi komoly és mi paródia a trollkodásomban, de aztán itt vagy te...

gyalog.galopp 2015.10.28. 23:07:30

@Herr Schnitzel Lutscher:

Figyelj cukorfalat, a szándékaiddal tisztában vagyok, a kivitelt tartom elhibázottnak, ezért nem akarom érteni.
Van egy narratíva, ami hamis sztereotípiákra épít, amit utálok, amit szeretném, ha mindenki elfelejtene.
Amíg ezekkel a sztereotípiákkal ironizálunk, addig életben is tartjuk őket.
Hát ez a bajom , nem más. Van egy jó palacsinta receptem ...

annamanna 2015.10.29. 02:02:41

a magyar határon nincs kerítés. gyoda van, az nem kerítés, viszont 22 milliárdot el lehetett róla számlázni, ráadásul ingyen vadhúst is szolgáltat az átázott és kiéhezett rendőröknek.

2015.10.29. 03:34:28

az nem kerites, hanem technikai biztositas
ahogy a megsemmisito tabor is gyujtotabornak volt nevezve a nemetek-osztrakok altal
hipokrita naci fattyak
az osztrakok legnagyobb eredmenye a tortenelemben, hogy elhitettek mindenkivel nyugaton, hogy Beethoven osztrak, Hitler meg nemet volt

a nyugatban az a legrosszabb, hogy ugyanazt gondoljak, mint a kelet-europaiak, lengyelek, magyarok, szlovakok, romanok, de 50 ev alatt beidomitottak oket erre a kettos beszedre, amitol en a falra maszok
a brit, nemet, francia ugyanugy gyulol, de kell mutatni a kooperativ, humanus, kompromisszumkesz, szabalykoveto arcot
fenn kell tartani a latszatot

es kozben ostorozni kell a kelet-europaiakat, elvegre valakihez kepest felsobbrendunek kell erezni magukat

ugy tunik, hogy lassan mindenki atveszi a gyulolt Orban modszereit
a kerites (nem csak a magyar schengeni hataron kellett volna epiteni, hanem mindenutt) persze nem a vegso megoldas, ezt Orban is kimondta, csak lezarja a hompolygo aradatot, levegovetelnyi idohoz juttatja Europat, hogy elvagja a migransok utvonalat veglegesen Libiabol es a gorog tengeri utvonalon

ha kiepitett volna az EU egy keritest a kulso schengeni hataron (vagy legalabb nem pocskondiazza a magyarokat, akik a schengeni szabalyokat akarjak betartani), akkor nem kellene most az unio belso hatarain keriteseket emelni, ami kifejezetten durva, kirekeszto, naci dolog
a kulso schengeni hatarkerites az normalis, a belso hatarokon emelt kerites elfogadhatatlan

Toportyán Zsóti 2015.10.29. 05:18:28

Magyarok 80%-a leszarta a nemzeti konzíliumot,csak narancs aggyal lehet ez ügyben rájuk hivatkozni,persze a negatív siker is siker méghozzá kirobbanó gfg szerint.

Toportyán Zsóti 2015.10.29. 05:38:56

Szép nyalás megint a csuti orálmuzsik hátsójába,nem zavar hogy már sebesre nyaltátok és kénytelen zsebre dugott kézzel összeszorított farpofákkal járni?

Herr Schnitzel Lutscher 2015.10.29. 06:31:50

@gyalog.galopp: csak tökéletesen kevés vagy mint kerényi a fentebb stíl és magasabb művészetek értéséhez, értékeléséhez és kultiválásához, de ha jó a palacsinta, elnézem.

maxval bircaman főszerkesztőhelyettes · http://bircahang.org 2015.10.29. 06:52:29

De ez ugye demokrata, liberális, menekültsimogató kerítés lesz?

Herr Schnitzel Lutscher 2015.10.29. 07:00:45

@Toportyán Zsóti: a popsinyalás jobban fizet, mint a toporzékolás.

gyalog.galopp 2015.10.29. 10:33:11

@Herr Schnitzel Lutscher:

A te humorod és iróniád a nulláslisztbe való belefingás emelkedettségével vetekszik.
A jó irónia nem nem sértő , valós visszásságokat világít meg. A hamis sztereotípiákkal való játék az nem irónia, egyébként meg van épp elég született hülye, a műhülyékre már nincs szükség.

Az a jelenség , amiről a cikk szól nem vicc, annyira nem, amennyire az ember nem viccelődik a saját anyukájáról.

Balt 2015.10.29. 15:21:17

@sztd: "Őszintén szólva szerintem a görög-macedón határra kellene kerítés"

Nem. Görögo. Schengen-tag, még akkor is, ha szárazföldön nincs egy ilyen szomszédja sem, kvázi "sziget" ilyen szempontból. A teendő tehát: megvédeni a görög szigeteket, ha magunk nem képesek erre, akkor nemzetközileg. Az athéni kompok meg véletlenül Tartuszba is befuthatnának. Elég lenne 2-3x.

Balt 2015.10.29. 15:28:19

@annamanna: Tévedés. Gyoda + kerítés van immár végig. (Remélem, azóta a román határon is a Marosig, bár még nincs nagydobra verve, pedig nem ártana, mert az osztrák kerítés hatására lesz még egy kis futkorászás a tél beállta előtt.)

MAXELL birkaman buzizó \\http.birkafing.org 2015.10.29. 17:37:11

Az öntelt Gyurbán most aztán tetszeleg a kerítésépítő-európavédő szerepében!

Csak éppen Elorelatov bulgár külügyminiszter már tavaly év végén figyelmeztetett a megvadult hindu horda beáramlására és betonfal építését is szorgalmazta.

Ennek köszönhetően a Fekete-tenger keleti partja most hermetikusan elzárja a hanyatló nyugatról ideözönlő migrációs nyájat a fejlett Kelettől.

sztd 2015.10.29. 21:49:48

@Balt:
A görögök beleegyezése nélkül nem lehet megvédeni a határaikat. A gondolatom (hogy védeni kellene Macedóniát) arról szólt, hogy, ha már a görögökkel nem lehet szót érteni (márpedig ők gáncsolták el a határuk védelmét), akkor zárják rájuk a migránsokat, és onnan ne jöjjenek tovább.

Szerintem akkor is leállna az áradat. Senki nem akarja egy görög szigeten leélni a életét úgy, hogy se munka, se kaja, és görögül sem tud.

Balt 2015.10.29. 22:05:26

De ehhez ki kell zárni a görögöket Schengenből, mert ott már belül vannak a migráncsok, ergo bárhova szabadon utazhatnak, (elméletileg) nem kell számítaniuk határellenőrzésre.

annamanna 2015.10.29. 22:47:48

@Balt: tényleg? Akkor jó. A délmagyarban vagy a szeka blogban volt olyan mondat, hogy a 3 m-es kerítés Csongrád megyében "csak nyomokban kimutatható". Sajnos már nem emlékszem, pontosan miben volt ez a mondat, mindenesetre erre alapoztam, hogy nincs felépítve a kerítés, csak a gyoda van kész.
Mellesleg szerintem nem a kerítés állítaná meg a migránsok áradatát, hanem a katonailag őrzött zárt táborok rendszere, ahol kötelező volna a nyelv- szakma- és országismeret, és természetesen a tábor fenntartását is maguknak kéne megcsinálni; ha nem takarítanak maguk után, akkor mocsokban élnek és kész. A börtönszerű szigorúság visszariasztaná őket. Tehát nem a kerítésen kívül, hanem belül kéne tartani a katonakorú faszikat, hogy semmiképp se okozhassanak bajt.
De a helyzetből még így is ki lehet hozni valami jót, persze nem egyszerűen. Ez most legalább sok dologra ráébreszti az embereket. Például arra, hogy JOGAIK vannak. Roppant érdekes, hogy abban az EU-ban, ami elvileg tobzódik a jogállamiságban, és állandóan a jogokat hangoztatják a jogvédők, az eus lakosság jogfosztottan él, nincs jogunk a saját keresetünkhöz, lakásunkhoz, véleményünkhöz stb. A legnagyobb természetességgel rabolnak ki minket a politikusok; a német gyerekeket behajtják a táborokba a migránsok mocskát takarítani, elveszik a lakásokat, hogy a migránsoknak adják. A migránsok bemennek a boltokba és viszik, amit csak látnak, fizetés nélkül. Na, most aztán legalább megtanuljuk, hogy JOGUNK VAN AHHOZ, AMIÉRT MEGDOLGOZTUNK, és ezt senki semmilyen jogállami címszóval nem lophatja el tőlünk.
Ausztriában már elfogytak a fegyverek a boltokból. Nem mondom, hogy a fegyver jó eszköz, de valahogy meg kell tanulni, hogy amiért valaki nem dolgozott meg, az nem az övé. Ha a migránsoknak (és a politikusoknak) kell valami, akkor dolgozzanak meg érte.

Balt 2015.10.29. 22:55:27

@annamanna: Mondjuk nem láttam, de tény: manapság legfeljebb 1 tucat migráns érkezik naponta: ez talán "békeidős" mennyiség.

annamanna 2015.10.29. 23:16:25

@Balt: hát nézd, ennek vagy a kerítés az oka, vagy a migránsok legendás állóképessége, amivel ők ezer kilométereket gyalogolnak, amire idáig érnek. Tehát lefordítva: most olyan buszokra/vonatokra ültetik őket, amik menetrendszerűen Horvátország felé szállítják őket és nem Szeged felé. Tehát egy icipicit sem vagyok biztos benne, hogy a migránshad elapadásában a kerítésnek bármiféle szerepe is lenne.
Eleve Szeged felé is azért jöttek, mert már régóta erre volt kiépítve a szervezett bűnözés útvonala, a balkáni maffiaút, amivel fegyvereket, drogot stb-t csempésztek, és egyszerűen csak átálltak emberkereskedelemre. Tehát a lényeg, hogy szervezett úton jöttek a migránsok eddig is, és most is szervezett keretek közt utaznak, méghozzá egészen konkrétan az ÁLLAMOK VETTÉK ÁT az embercsempész hálózatok szerepét, és nemes egyszerűséggel közpénzen szállítják azokat a hadakat, akiket eddig a maffia utaztatott.

Herr Schnitzel Lutscher 2015.10.30. 07:39:33

@gyalog.galopp: kac-kac. ha sikerült leszállni az erkölcsi fellegekből a palacsintasütő mellé, akkor ezt a hablattyot lendületből tessék számon kérni bójerzsóti meg dájcstompi irodalmi munkásságán, oszt jónapot. a sztereotípia fogalommal se hadonássz, tavaly még azt hitted ez a térhangzás kapcsoló a házimozin, schuckiputz.

Balt 2015.10.30. 07:51:03

@annamanna: Ez nyilván így van, és hogy önmagában a kerítés, vagy a kerítés MEG a hazai verdammtskultur az oka-e: lényeg, hogy egyelőre Mo.-ot elkerülik, tehát mi lettünk az erős láncszem.

annamanna 2015.10.30. 11:14:03

@Balt: elkerülik? Az alfahír főoldalán naponta hatalmas számokkal növekszik a regisztrált migránsok száma. Elképesztő mennyiséget buszoztatnak/vonatoztatnak a magyarok az osztrák határhoz, csak már olajozottan, rutinosan, bármiféle balhé vagy akadályoztatás nélkül. Úgy teszünk, mintha itt sem lennének, pedig iho.hu/hir/kebab-expressz-zalaban-151005 napi öt hosszú vonattal hordják őket az osztrák határhoz. És: kettosmerce.blog.hu/2015/10/08/nem_figyeltunk_es_120_bkv_busz_megoldotta_a_menekultvalsagot Mindkettő októberi cikk. És ez is októberi: alfahir.hu/egeszen_dobbenetes_hetvegen_tobb_mint_23_ezer_migrans_erkezett Csak már szinte fű alatt utaztatják őket, gyakorlatilag senkit sem regisztrálnak, csak lazán továbbhajtanak. Ez nem elkerülés. Inkább kettős beszéd, magyarul hazudozás. Úgy mennek át rajtunk, mint kés a vajon, kormányzati segédlettel, ingyen szállítva. És nem csak most: a koszovói tömegek is lazán, bármiféle ellenállás nélkül vágtak át az országon, senki sem állította meg őket! Ők is pontosan ugyanazt a balkáni maffia útvonalat használták, pontosan ugyanúgy Ásotthalom térségében jöttek át a határon, és olyan pofátlanul, hogy a hivatalos határátkelőtől ötven méterre vonultak hosszú, tömött sorokban, a határőrök meg úgy tettek, mint akik semmit sem látnak: www.youtube.com/watch?v=kT2xMJRh2g4 A videóban még koszovóiak nyomultak, bármiféle ellenállás nélkül. És azóta hány darab migránsot tartóztattunk fel? Egész pontosan körülbelül nullát. A gyodát pelenkával is hatástalanítani tudták, a vasúti síneken még könnyebb volt vonulni, még rejtőzni sem kellett senki elől. Azóta teljesen le is állt a vonatközlekedés, nem is indul újra: www.delmagyar.hu/szeged_hirek/a_vonat_nem_jar_oktober_vegen_megszunik_a_szeged-roszke_jarat/2449732/
Mellékesen, vasutas ismerősöm mesélte, hogy a főnökei köszönetet mondtak nekik azért, hogy a dolgozók közül senki nem ellenkezett, hogy a kiosztott feladatra nincs is érvényes vizsgája vagy hogy lejárt a munkaideje; mindenki tette a dolgát és nem okoskodott; tehát gyakorlatilag megköszönték, hogy a dolgozók felrúgták a szabályokat, pontosabban együttműködtek a főnökökkel a szabályok felrúgásában, noha ugyanezek a főnökök "normálisan" nagyon is hepciások a szabályok betartására. De ha migrásokról van szó, akkor azt köszönik meg, hogy a dolgozók felrúgják a szabályokat.

Balt 2015.10.30. 11:22:53

@annamanna: Ez idejétmúlt hír. Azóta végig megépült a horvát határon is a kerítés, nem jön, csak 1-2 tucat migráns (tagnap asszem 4 db), az is a szerb határszakaszon.

annamanna 2015.10.30. 11:32:49

@Balt: Melyik hír idejétmúlt? Mint írtam, mindegyik cikk októberi, kivéve a koszovóiak vonulását bemutató videót.

annamanna 2015.10.30. 11:37:03

@Balt: "A regisztrált illegális bevándorlók száma január elseje óta:
411.244"

Szeptember 16-ig cirka kétszázezren voltak, tehát plusz kétszázezer azóta jött, csak már a horvátok felől. Nemhogy csökkent volna a számuk, hanem minden egyes kormányzati intézkedéssel nőtt.

annamanna 2015.10.31. 00:03:15

@Balt: oké, tehát október 19-ére érvényes adat ez volt: " Idén összesen már 390 645-en érkeztek Magyarországra. A táborokban most 520-an vannak."

30-ára pedig ez: "A regisztrált illegális bevándorlók száma január elseje óta: 411.244"

A két adat közti különbség 11 nap és 20 599 fő, ami azt jelenti, hogy azóta napi átlagban 1872 főt regisztráltak a hatóságok (és ki tudja, mennyit nem regisztráltak, csak a regisztrált határátlépők számát lehet tudni).

Ezekből a regisztrált menekültekből természetesen nulla darab maradt az országban; ha pedig nincsenek itt, akkor csakis az állam tudtával mehettek tovább, hiszen a hatóságok regisztrálták őket.

Hol van itt feltartóztatás meg elkerülés meg erős láncszem meg Európa kultúrájának védelme a muszlimok ellen? Hol van?

Az EU egész vezetősége felrúgja a saját szabályait és törvényeit a migránsok kedvéért. Hiába mondja azt az EU-s országok vezetői közül bárki, hogy csak a másik sért törvényt, mert ő is törvénysértő. És mindez kiknek a kedvéért? A törvénysértő migránsok kedvéért. Ez nem csak Merkelre vagy Junckerre vonatkozik, hanem mindenkire, aki a migrások miatt szabálytalanságok, törvénytelenségek sorát követi el. (A kerítést vagy a martonfai sátortábort is a törvények felrúgásával építették (vagyis az utóbbit talán csak akarták).) De hát kiket védenek a törvények? A lakosságot, nemde? Akkor, akik elkövetik a törvényszegést (pl a migránsok kedvéért), azok kik ellen játszanak? Hol van a humanizmus a törvénysértésben, a szabályok felrúgásában, a megállapodások megszegésében?

Balt 2015.10.31. 09:39:33

index.hu/kulfold/2015/10/30/bezartak_a_magyarkanizsai_befogadokozpontot
"A megszüntetést az indokolta, hogy a magyar határzárat követően a menekültek már nem érintik Észak-Vajdaságot."

annamanna 2015.11.01. 00:52:19

@Balt: index.hu/kulfold/2015/10/30/a_cseh_belugyminiszter_beszolt_a_magyar_kormanynak/

"Szerinte ugyanis ebben az esetben ezeket az embereket a schengeni övezetbe való belépés után az első biztonságos országban őrizetbe vennék, nyilvántartásba vennék őket, valamiféle dokumentummal látnák el, és ujjlenyomataik benne lennének az összeurópai nyilvántartásban.
Ha tehát az emberek e nélkül érkeznek hozzánk, az azért van, mert néhány ország - Görögország, Olaszország, Szlovénia, Magyarország, Ausztria - nem teljesíti kötelességeit
- jelentette ki Milan Chovanec. Ez a nyilatkozat azért érdekes, mert a résztvevő tagállamok a V4-ek megerősödéséről beszéltek, és a cseh kormány eddig nem nagyon fogalmazott meg nyilvános bírálatot az Orbán-kormány intézkedéseiről.
Az MTI érdeklődésére - értelmezhető-e ez a kijelentés úgy, hogy a cseh miniszter szerint Magyarország sem tartja be a schengeni szerződéseket és nem teljesíti kötelességeit - a belügyminisztérium sajtóosztálya délig nem válaszolt."

Balt 2015.11.01. 07:01:56

@annamanna: Marhaság. Nyilvántartásba lehet és kell is őket venni, de a menekülttábor nem börtön, a schengeni határokon meg nincs ellenőrzés (egyelőre), tehát ha Németo. a céljuk, egyből szedik a sátorfájukat, nem várják meg a menekültkérelmük elbírálását - ha egyáltalán beadták Mo.-on és nem a Soros-féle kiokosítás szerint járnak el.

annamanna 2015.11.01. 07:27:33

@Balt: Ha az európai vezetők meg akarták volna védeni a lakosságot, akkor a menekülttáborokat zárttá teszik. Ez lett volna az egyetlen lehetőség arra, hogy elkerüljék a hasonló esetek tömegét: hirado.top/ledozerolt-egy-menekultszallast-egy-sved-ferfi-mert-a-lanyaval-bevandorlok-eroszakoskodtak/
Nem lehetséges idegen emberek százezreit szabadon ráengedni egy országra; nincs olyan tisztességes politikus, aki nem zárta volna már a migránsok első hullámát is ellenőrzött karanténba. Ha itt "Guantanamo" várná a migránsokat, már rég egy se jönne, annak ellenére sem, hogy a táboron belül tisztességesen kapnának enni, ruháznák, tanítanák őket. A zárt tábor lett volna az egyetlen tisztességes és biztos módszer az áradat gyors és hatékony megfékezésére. Egyetlen EU-s vezető sem volt hajlandó rá. Úgyhogy most az egyes embereknek kell ötletelniük és hatékony módszereket kitalálniuk, mint ennek a svéd apának.
süti beállítások módosítása