Jó tanácsért antiszemita karikatúra-csokor – Örülünk, Vincent?
2015. szeptember 10. írta: TuRuL_2k2

Jó tanácsért antiszemita karikatúra-csokor – Örülünk, Vincent?

hasan_abadi_gancs_es_beke.png

Köszönettel fogadtuk az Örülünk, Vincent? blog Őrjöng a jobboldali sajtó című bejegyzésének utolsó két bekezdésében megfogalmazott leheletfinom utalást, az önzetlen, jó tanácsot. Mi nem szoktunk ugyan se akasztásról, se lincselésről fantáziálni, de megértjük, hogy a Vincent-stábot a progresszió sok nagy és nemes ügye közül különösen a statuálás aktuális kérdései foglalkoztatják. Hogyan is ítélhetnénk el ezért bárkit?

Mivel látjuk, hogy a poszt szerzője nagy tisztelője a gáncsolós-vízbefulladós arab propagandakarikatúra alkotója, Hasan Abadi munkásságának, ezért – ha tetszik, az utolsó szó jogán – a művész úr tekintélyes antiszemita és Izrael-ellenes propagandarepertoárjából válogatva köszönjük meg a szép példabeszédet, és a könyörtelenül demokratikus fellépést a gyűlölet ellen (van benne akasztós is!):

hasan_abadi_vizkopo.png

hasan_abadi_beke.png

hasan_abadi_bekegalamb.png

hasan_abadi_raketak.png

hasan_abadi_tini_ninja_palesztinok.png

hasan_abadi_a_templomhegyen.png

hasan_abadi_fejloves.png

hasan_abadi_akasztas.png

P.s.: A művész urat a menekülő muzulmán testvérekkel való erőteljes szolidaritás mellett nem foglalkoztatják kevésbé a statuálás aktuális kérdései sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr997775744

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Balogh Ákos Gergely: Jó tanácsért antiszemita karikatúra-csokor – Örülünk, Vincent? 2015.09.10. 19:13:07

Mi nem szoktunk ugyan se akasztásról, se lincselésről fantáziálni, de megértjük, hogy a Vincent-stábot a progresszió sok nagy és nemes ügye közül különösen a statuálás aktuális kérdései foglalkoztatják.

Trackback: Antiszemita az aki ... 2015.09.10. 19:07:30

A Szórakoztató Képes Erkölcstan blog álláspontja szerint az idézet mondás az azt mondó személye nélkül is jellemző és találó. Pláne a karikatúrával együtt: "Korábban az volt az antiszemita, aki gyűlölte a zsidókat, most az az anti...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bell & Sebastian 2015.09.11. 13:15:58

@Jean Sol Partre: Ha időnként át is kúszik egy zászlóaljnyi a dühöngőből, attól csak ne zavartassa magát senki. A vélemény továbbra is szabad.

A tömeges immigrációt (innen elszivárgást) alapvetően Tölgy ügye okozta, amire csak rásegített egypár skizopatás. Mióta gyakorlattá vált a feljelentgetés és önbíráskodás, azóta (majdnem) le kell mondania mindenkinek (itt) a minőségi anyázásról és a jobber, elemelkedettebb gondolatokról.

Ezért röhöghet Tünci a kérges tenyerébe, mert látszólag nyert. Pedig nem.

Virág et. 2015.09.11. 13:45:29

@maroz: Neked örök sérelem ez a blogos dolog, úgy látom. Azért casus belli ne legyen, nem ér az annyit. Az élet megy tovább.

Arcade Macho 2015.09.11. 13:58:13

@acces denied: probalok bizonyitottan antiszemita plakat urljet bemasolni ide
kep.cdn.index.hu/1/0/697/6979/69792/6979223_918239183e1f624f1c9cf8f5e7b2284d_wm.jpg

na akkor te anyabaszo geci
hol latod ezen azt hogy zsidot olnek?

Jean Sol Partre 2015.09.11. 14:08:35

@Bell & Sebastian: nem lehet ebben nyerni

access denied 2015.09.11. 15:01:37

@Arcade Macho:

Mi van? Itt vannak a képek fent, erről ugassál te szerencsétlen, és ha lehet hagyjuk a zsindex féle baromságokat.

Mégegyszer:
""Ezek az ellenállás képei, nem zsidógyűlölő hanem a cionista izrael elleni dzsihád propagandája."

Tudod cáfolni vagy nem?

maroz 2015.09.11. 15:07:56

@Virág et.: Ugyan már, nem a blogos dolog, hanem az, hogy a Vincentek ugyanezt csinálták akkor is, amikor ők osztogatták a milliárdokat.

Háború nem lesz, mert már elmenekültek.

Illetve van, aki végvárba vonult, annak meg éppen elég büntetés az, hogy hajdan milliárdokról rendelkezhetett most pedig koszos százezrekkel monopolyzik.

Szóval az, hogy velem azt csinálták, amit egy dolog, más dolog viszont az, hogy az országgal is ugyanazt csinálták. Aztán meg amikor kiderült, hogy ocsmányul elbaszták szépen disszidáltak és most a trambulinról vizelnek közénk. Régebben legalább a medence széléről vizeltek, de most szintet ugrottak. Mint a Szabad Európa, külföldről nyomatják a neoliberális ideológiát.

Arcade Macho 2015.09.11. 15:30:20

@acces denied: mit cafoljak te fasz?
kuldetm egy kepet, az antiszemita vagy nem?

ne ugassal ossze-vissza, hanem egy nyiltan antiszemita plakatrol amin eppen nem olnek zsidot arrol legyszives mondd mar ki hogy az nem antiszemita

amugy meg kezeltesd magad

annamanna 2015.09.11. 16:23:53

@annamanna: kezd "beérni a termés": nemzeti.net/agyrem-iszlamistak-alltak-bosszut-a-migransok-megrugdosasaert-3407704.html

"Éjszaka csaptak le a László Petrát korábban foglalkoztató jobbikos Nemzeti 1 TV-re a török hackerek.
Csütörtök éjszaka hackertámadás érte a Nemzeti 1 Televízió oldalát és szervereit, mely törökországi IP-címről történt, és melyet a tunéziai iszlamista hackercsoport, a Fallaga Team vállalt magára – írta pénteki közleményében a radikális televízió."

"Mindezek ellenére az eset óta több tucat életveszélyes fenyegetést kaptak, volt operatőrük fejére vérdíjat tűztek ki, őket pedig szerkesztőségük felrobbantásával és családjaik kiirtásával is megfenyegették. Mint írták, a hackerek törölték az oldal teljes tartalmát, archívumát és az N1TV levelezését is."

"Ő is menekült lett
A Blikk úgy tudja László Petra két napja családjával együtt elhagyta zuglói otthonát, bujkál, és telefonját is kikapcsolta. „Petra kétgyermekes anyuka, számos fenyege­tést kapott, félti az életét” – mondta a Blikknek a Jobbik egyik munkatársa.
„Szerda reggel nagy sietséggel utazott el. Este már nem is égett náluk a villany, biztosan nem jöttek haza” – mondta a lapnak a zuglói társasház egyik lakója, aki szerint az asszonyt halk szavú, kedves emberként ismerik a szomszédok."
index.hu/kultur/media/2015/09/10/a_szomszedokban_szerepelt_a_menekulteket_felrugo_no/

access denied 2015.09.11. 16:25:57

@Arcade Macho:

Minek küldtél képet? Nem az volt a téma.
Egyébként miért lenne az a kép antiszemita? Kifejezte a véleményét hogy a zsidók magyarország végét okozzák. Politikai vélemény, nem ment tovább a véleménynyilvánítás szabadságánál, nem uszított, nem ellenséges, nem hazudott.

A téma az itteni képek itt fent, arról ugassál buta troll barátom.

Virág et. 2015.09.11. 16:35:41

@maroz: Bocsánat, de I call bullshit on that.

A Vincentek sose osztogattak pénzt, legalábbis én névről ismerem mindegyiket (nem nagy dolog, meg a segítőkész mandi is itt van nekünk ugye, ha egy kis doxxingról van szó) és nem rémlik, hogy bármelyikük bármilyen kormányközeli pozícióban lett volna az alatt a borongós 8 év alatt. Nem úgy, mint egyes webszerkesztő kispajtások. :)

Ha a ballib vezetőkre gondolsz, azok nem mentek sehova. Feri ma is kijár a Délihez, itt van, nem ment el. Mesterházy dettó. Kóka mostanában a Vezérrel kokettál, de ezt inkább ott kellene megbeszélni, hogy miért is van így. Kuncze próbált visszatérni, nem jött össze, amúgy ő is itt van. Ki ment külföldre? Az EU képviselők? Szanyi akkora ember volt itt? Nekem nem tűnt fel. Bajnai? Nem egész egy évig volt miniszterelnök. Egyébként hangját nem lehet hallani a választások óta, dolgozik magának.

Kire gondolsz? Nyilván tömegek lesznek, ha már így általánosítasz.

maroz 2015.09.11. 17:25:44

@Virág et.: Attól, hogy neked nem rémlik attól én még tudom. Egyes mandineres webszerkesztő kispajtások pozíciója egyes vincentes kispajtások korábbi pozícióihoz képest jelentéktelen. Én olyant Turulmadárról nem olvastam sehol leírva, hogy "régi fideszes háttérember".

Herr Schnitzel Lutscher 2015.09.11. 17:28:05

@maroz:

"Én olyant Turulmadárról nem olvastam sehol leírva, hogy "régi fideszes háttérember".

pedig az :)

Herr Schnitzel Lutscher 2015.09.11. 17:39:58

@Pelso..: eszem ágában sincs. a szólásszabadságot klasszikus liberális recept szerint szeressem (á lá texas, 12 pont, miegymás), az meg nem tűri se a cenzúrát, se a polkorrekt szájkosarat. én is mondom a magamét, más is mondhatja. részemről tiszta sor.

ámde ha a progresszíó bajnokai heroikusan feketelistázgatnak másokat holmi (gyanúsan egyoldalú) gyűlöletbeszéd doktrína mentén, akkor legalább méltóztassanak azt kettős mércétől mentesen mindenkire kiterjeszteni. csak semmi diszkrimináció, teccik tunni.

maroz 2015.09.11. 17:45:45

@Herr Schnitzel Lutscher: Mennyire régi? Ő is másodgenerációs? ;)

Pelso.. 2015.09.11. 17:57:01

@Herr Schnitzel Lutscher: Kizárt, hogy itt liberális recept alkalmazható lenne, , mert az alapgondolatot jó eséllyel támogatná a nép, amelynek jobban tetszik, ha pogári-konzerv keretek között adhatja ki a dühét ill. foghatja be a száját.

@maroz:
Ők osztogatták a a milliárdokat, vagy nekik? Ott

Pelso.. 2015.09.11. 17:58:38

@maroz:
Ők osztogatták a a milliárdokat, vagy nekik? Ott voltál akkor még?

Herr Schnitzel Lutscher 2015.09.11. 17:59:05

@maroz: eleve narancsban fogant! nem véletlenül válogatta be kerényi a magyar krónika száz szerző jelöltje közé. ha sikerült volna terv szerint kicsinálni az indexet, a mandi lett volna a fiatalos-trendis része a gleichschaltolt digimédiának.

de nem sikerült túljárnia az imperialisták eszén.

Herr Schnitzel Lutscher 2015.09.11. 18:03:01

@Pelso..: szólásszabadság terén igenis alkalmazható és alkalmazásra is kerül a klasszikus liberális recept. ehonban úgyis mindenki mondja a magáét. csak a szólás utáni szabadságon van még mit javítani, mert a fasiszták meg a taszisták proskribálják a másképp gondolkodókat.

Pelso.. 2015.09.11. 18:14:25

@Herr Schnitzel Lutscher: Tényleg krónikás jelölt volt? Így akarták lapátra tenni?:)

Herr Schnitzel Lutscher 2015.09.11. 18:24:58

@Pelso..: csak elszólta magát kerényi. elfelejtette, hogy a mandi az független, polgári és értékelvű (röhögés a háttérben).

Pelso.. 2015.09.11. 18:43:26

@Herr Schnitzel Lutscher: Nem lehetsz ennyire rosszmájú, az itt különben sem szokás. Igenis érték és elvű, sőt, két ujjal fogják a poharat, ha kell.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.09.11. 19:03:10

@Virág et.: Már hogyne lenne harc. Hol kultúr-, hol kulturálatlan, hol cica-. Tölgy esete szerencsére múló kellemetlenségnek bizonyult, és happy enddel végződött. Mementó már csupán. De látom, itt alakul már a következő.

Közben persze folyik egy komolyabb harc is, végül is a politika arról is szól, hogy milyen legyen a gyerekeink jövője. Vagy hogy milyen ne. Nincs mit meglepődni azon, hogy ki-ki a saját érdekeitől és értékrendjétől a legkevésbé távol eső alakulatot favorizálja. Ez persze nem valami nagy harci részvétel. Négyévente ikszelünk egyet, kimegyünk tüntetni a kormány ellen vagy éppen a békemenetre, adakozunk vagy nem adakozunk valamire, szidjuk egymást a Mandineren.

Kis dolgok ezek, de közben a nagy egésznek van tétje. A nyolcmilliós magyar, de a több száz milliós európai közvélemény is az ilyen, egyesével jelentéktelen polgárokból áll össze, mint mi.

maroz 2015.09.11. 19:11:39

@Pelso..: Ők osztogatták. Nem, én nem voltam ott akkor. A jóból én mindig kimaradok. ;)

Arcade Macho 2015.09.11. 19:59:05

@acces denied: nem tudok mit mondani
II vh -ban volt egy plakat a zsidok ellen
eppen akkor amikor elvittek oket a vegso megoldasra
szerinted az nem antiszemita volt, ok megertelek, szoljal mar a gondozoknak, hogy legkozelebb huzzak ki a LAN kabelt lecci

Pelso.. 2015.09.11. 20:10:49

@maroz: Számomra ennek valószínűsége nulla.

laci0011 2015.09.11. 20:24:18

@Herr Schnitzel Lutscher: Ne terelj ez csak az ákos féléknél elég.

Toportyán Zsóti 2015.09.11. 20:26:46

@Herr Schnitzel Lutscher: Ne terelj ez csak az ákos féléknél elég.

maroz 2015.09.11. 20:32:14

@Pelso..: Minek? Hogy te is ott lehess, ahol osztogatnak? Szomorú a mi sorsunk. ;)

Herr Schnitzel Lutscher 2015.09.11. 21:20:50

@Toportyán Zsóti: terelés? a torkánál ragadtam meg a kérdést, mint pelikán! szóval kezdheted szépen "köztünkélnekezni" a büdösmádzsárpárásztozókat is. főképp azokat, akik mostanság serényen embercsempésznek, az öregezés mintha kevésbé lenne jövedelmező mostanság.

Herr Schnitzel Lutscher 2015.09.11. 21:32:44

@Pelso..: másba is kapaszkodhatnak hamarosan. ha a keletei szeles dzsingiszkánizmus után magát éppen hunyadinak képzelő grazi beteg túltolja a várvédői keménykedést, a végén még kipécézi magának az al-kaloida a mandiszerkesztőséget, mint most épp teszi a gáncsolós n1tv-vel. oszt röpül a szilveszteri rakéta, ka-boom.

(valójában a rakéta made in usrael lesz, csak az illuminátus összeesküvés arab merényletnek fogja álcázni a kellemetlenkedő mandi likvidálását, de ez titok, psssszt)

Szindbad 2015.09.11. 21:36:54

A jobboldal és az ő morális tündöklése. Tölgy aljas kommentjei már akkor. Before it was cool. Tölgy története heppi enddel végződött, hiszen mainstream lett. Ma már menő leírni azt, hogy "Legalább 71-el kevesebb :))". Ma már menő menekülő kislányokat felrugdosni. :) Csodálatos történtnek vagyunk a szemtantujai, igazi jobbos sikertörténet.

És a lényeg, hogy Orbán Viktor elemében érzi magát, ő most örül.

Bell & Sebastian 2015.09.11. 21:56:43

@Szindbad: Mitől aljas? Boldog végnek nem mondnám. Nem menő örvendezni mások kárán. Nem menő gyerekeket rugdosni. Hol van ez még a sikertől és mi köze mindennek az úgynevezett jobboldalhoz?

De a többi se stimmel. Orbán helyében mondjuk az elbaszott Herri örülne, leginkább annak, hogy minden zsizsi Nagyonfontos Fejlettnyugatidemokratikus Libernyál lap a címoldalán hozza.

Talán még a Forbes is.

maroz 2015.09.11. 21:57:43

@Szindbad: Örülhet, hiszen a létezett baloldal a létezett liberális oldal segítségével sikeresen felszámolta önmagát. A baloldal morális lezüllése előrevetítette, hogy az így egyedüli janiként megmaradó jobboldal is utána fog zülleni.

Milyen érdekes, hogy a balliberális oldal morális önmarcangolása is többnyire oda vezet, hogy há' mer' a zorbán. Ha ő nem lenne ki kéne találni. ;)

Szindbad 2015.09.11. 22:03:41

@maroz: Lehet, hogy félreértem, de milyen önmarcangolásra gondolsz?

Bell & Sebastian 2015.09.11. 22:15:35

@Szindbad: A behatásra mindig ellenhatás a válasz, ilyen a világ és elég régóta. Nem szabad elsőként Feszítsd meg! -et kiáltani, ezt kellene leszűrnötök tanulságul a konkrét ügyből.

A Facebook? Oda nem járok, elsősorban a saját érdekemből, másodsorban az esetleges kapcsolataim védelmében. Nézegessék a szolgálatok a híváslistámat, vagy a kocsim naviját, esetleg kapcsolják be a kamerát a gépemen, dolgozzanak meg az infóért, nincsen ingyen ebéd.

Szindbad 2015.09.11. 22:19:49

@Bell & Sebastian: Hát, mindegy, majdcsak vége szakad a rothadásnak valamikor. Talán megérem.

Bell & Sebastian 2015.09.11. 22:23:14

@maroz: Na ja, ha ők álmodják, igazán megmondhatnák, mit akarnak tőle? Grillpartira ne számítsanak.

Bell & Sebastian 2015.09.11. 22:29:08

@Szindbad: Nem hiszem, hogy egyhamar vége lesz. Lokális rend ideig-óráig, az reális.

Ha már belinkelte, régebben az áldott állapot se erről szólt, mint ahogyan a hiszterizáló média sem.

Jó lett volna idejében kiegyezni egy jó kis kereszténységben, ami azért a zsidóknak sem volt rossz, nem pedig szétbaszni megint mindent, hogy elölről kezdődjön a végtelen történet, a dicstelen véggel.

Szindbad 2015.09.11. 22:33:12

@Bell & Sebastian: Szétbaszni? Most megyünk vissza a polgári-keresztény létbe, már azt ahogyan az elemében lévő vezető elképzeli. Tisztán látszik a polgári-keresztény értékrend erősödése. A szakralitás is kúszik vissza az ereinkbe.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.09.11. 22:46:23

@Szindbad: @Bell & Sebastian: Gy.k.: happy end = nem tudták kinyírni, sőt, előre lépett. Ugorgyunk.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.09.11. 22:49:02

A Mandiner meg elkezdett AC-t szemlézni, nem írtam hiába. :)

Bell & Sebastian 2015.09.11. 22:50:06

@Szindbad: Ne viccelje el az utolsó mentsvárát is, mert a megváltás már megtörtént, onnan kezdve mindenki gondoskodjon a saját üdvözüléséről, ne foglalkozzon a többiével. Hamis prófétából túlkínálat van és Isten válogat belőlük. Nincsen mire várni, ha minden nap az első és egyben utolsó.

Bell & Sebastian 2015.09.11. 22:53:16

@Holger Hartland: Maga még azt hiszi, hogy az nagyon fontos, ki milyen magasan áll a szamárlétrán? Egy fenét.

Szindbad 2015.09.11. 22:55:44

@Holger Hartland: Tudom, hogy hogyan értette. Ne ugorgyunk, mert a mai Magyarország egész esszenciája ott van a tölgy sztoriban.

access denied 2015.09.11. 23:02:40

@Arcade Macho:

Szóval egy 70 éves plakátot mutogatsz, miközben azt sem tudod mi volt akkor, max olvastad valamelyik "túlélő" mesekönyvét, és az alapján akarsz megitélni jelenkori vélemény nyilvánítási módszert, és jelenkori cselekményt ami nekünk idegen kultúrában történik, és úgy történik hogy halvány fogalmad sincs róla hogy valójában hogy történik.

Nekem nem gondozó kell hanem vitapartner. belém kötöttél más ügyből kifolyólag, közben ez az ósdi, ki tudja mennyire valódi plakát meg a hozzáfűzött mendemondák forognak az agyadban, és erre alapozva vezeted a témát félre.

Tele van a fórum hülyével, miért nem velük próbálkozol? Vagy leemelsz a polcról egy másik elivizel könyvet, aztán visszatérsz az álmaidba.

pá.

zene: soundcloud.com/dirtybirdrecords/db-126-justin-jay-hit-it

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.09.11. 23:06:45

@Bell & Sebastian: Nem nagyon fontos, csak kicsit. Kárpótlás. T nyert, ÖV vesztett.

@Szindbad: Ha ez kesergés akart lenni - annak semmi értelme.

eloi 2015.09.12. 05:55:22

@annamanna: Mondd, te hülye vagy? Vagy fizetnek? Nem esik le, hogy ez is propaganda!!! Ráadásul a hazád ellen! Ráadásul nem is igaz! Hallgassátok már meg egyszer rendesen, mit és miért mond Orbán! És gondolkodj már el sürgősen azon, hogy az "Öböl-menti arab országok" mi a jó fenéért nem fogadnak be egyet sem !!! ezekből a menekültekből???? És ők irkáltatnak ilyen cikkeket? Te meg az ő hazugságaikat fújod velük?! Normális vagy? Lehet egyet nem érteni Orbánnal, bárkivel, de EZ A HAZÁD! Vagy nem. ?

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2015.09.12. 05:56:19

@Bell & Sebastian: Tróger Faszland a tölgy-ügyben viszonylag korrekt volt. Mert tudta, hogy tölgy az elte-n is elfogadott valaki.
Amúgy HH egy jellemtelen gyáva senki szaralak.

maroz 2015.09.12. 06:57:35

@Szindbad: A jobboldal morális tündöklését firtattad.

Annak, hogy ma Magyarországon a jobboldali, az értékpluralizmust ívesen leszaró, az erő látszatát lengető, ésatöbbi elitfrakció van hatalmon nagy mértékben az is az oka, hogy a másik, jelentősebb elitfrakció-tömb ideológiailag megbukott. Ennek a bukásnak pedig úgyszintén okai vannak, és szerintem ésszerű lenne végre sorra venni ezeket az okokat és felismerni, hogy nem Orbán, hanem más az, ami miatt gajra ment a balliberális elitfrakció.

Kicsit bővebben is leírtam már ezt, lásd itt:

kakukkfeszek.blog.hu/2015/05/10/a_doktordomenypeter_mint_jelenseg

Egyrészt az antipopulizmus, másrészt a neoliberális felzárkózás-narratíva, harmadrészt pedig a ballib elitfrakció kontraszelektált és önmagát meritokratának elgondoló tagjai miatt nincs itt esély sem arra, hogy a mostani jobboldali elitfrakció baloldali ellensúlyt kapjon. De nyilván, erről a balliberális elit környékén nem szabad beszélni, mert akkor oda lenne a legutolsó mentsvár is, a zorbánahibás.

maroz 2015.09.12. 07:18:29

@Szindbad: Most komolyan, mit várnál el, hogy ne legyen ilyen?

Valójában ez az idegenellenes, erősen elutasító attitűd talán régebbi nálunk, mint a facebook. Gondolj bele, amikor a Tárki 2011-ben már azt mérte, hogy a bevándorlás szigorításával és a bevándorlók szigorú megfigyelésével még az mszp szavazói is bő 2/3-os többségben egyetértettek. Tehát ez az attitűd jelen volt, és ennek újból csak azt mondhatom, hogy súlyos, leginkább strukturális okai voltak/vannak, így az a narratíva, mely szinte csak azt sugallja, hogy ez egy idegenfóbiától mentes társadalom volt és Orbán rontotta meg igencsak hamis.

Tehát aki akarta, az már tudta korábban is, hogy mi a helyzet, és nem kell politikai zseni legyen valaki, ha előrejelzéseket szeretne tenni a helyzet kellő ismeretében: igen, ilyen attitűdök mellett várható, hogy válsághelyzetben felerősödnek az akár durván idegenellenes hangok és megnyilvánulások, és ezeket a sajtó annyira fókuszba fogja helyezni, amennyire csak lehet.

Kérdés, hogy akik elméletileg azért lennének abban a bizonyos elitfrakcióban, hogy az ilyen helyzeteket felismerjék, ezekre valamiféle megoldási stratégiákat kidolgozzanak és cselekedjenek hol voltak, mit tettek annak érdekében, hogy a stratégiai cselekvésük eredményeként a szándékaiknak és az elvárásaiknak megfelelően alakuljon a magyar társadalom idegenekkel szembeni attitűdje.

Mit tettek, mit tesznek a balliberálisok azért, hogy a magyar társadalom ne úgy gondolkodjon erről a kérdésről, ahogyan eddig tette, hanem ballib-konform módon? Mit tesznek most? De persze hiába írtam meg ezt is, semmi érdemi visszhang:

kakukkfeszek.blog.hu/2015/07/31/mit_tettek_a_balliberalisok_a_menekultekert

Mibe lehet itt ezek után reménykedni?

Bell & Sebastian 2015.09.12. 07:56:48

@Disznóvári: Aki tisztességesen szól, az általában olyan választ is kap. A húzósabbakat célszerű átteni reggelre, amikor még csillog az értelem, mert este, amit az érzelem ural, gyakrabban elsül a kilógó kapanyél.

HH -nak kiporcióztam már a magáét, nem vagyok én kommunikáció-szakos, hogy bűntudat keltésével verjem rabságba szárnyaló elméjét.

annamanna 2015.09.12. 09:26:38

@eloi: kedves eloi, most rendkívül könnyű dolgom van, ugyanis egyszerűen saját magadat idézlek; méghozzá azt a szöveget, amit nemrég nekem írtál:

eloi 2015.06.22 17:42:10
@annamanna: Jézus szavai egyértelműek. Szégyenletes, hogy mi megy most állítólagos keresztény (politikai) körökben, hogy másképp értelmezzék! :-(
Ilyenkor válik el az ocsú a búzától, látszik meg, kiben, mi van!
Amikor "keresztények" inkább a Pápát támadják, aki szó szerint Jézust idézi, ott nem kis baj van azzal a kereszténységgel.
És mi lehetne jobb misszió, mint megmutatni pogányoknak és mohamedánoknak, hogy mit jelent a gyakorlatban a kereszténység? A Krisztusi szeretet!
(Ha már, ahogy a kormányok sem, úgy az egyházak sincsenek felkészülve arra, hogy ilyenkor felmutassák Jézust az embereknek, az idemenekülő más hitben élőknek. Azaz tegyék a dolgukat!)

Ennyit rólad.
Phileas Fogg 80 nap alatt megkerülte a Földet, te pedig 80 nap alatt eljutottál Jézustól Orbánig.
Elárulok egy titkot, kedves eloi: Jézustól Orbánig nem vezet út.
Ha te mégis oda jutottál, akkor sohasem ismerted Jézust, és Jézus sem ismert sohasem téged.

Amúgy, ami az Öböl-menti országokat illeti: az a férfi, aki meghalt Bicskén, Szaúd-Arábiából jött. Ott volt rabszolga.
Méghogy nem fogadnak be embereket? Amint látod, dehogynem.
Ezen kívül onnan indult az a wahabizmus, ami az iszlám szörnyállamban öltött testet, és egyébként is pénzelik a terroristákat, tehát nyilván be is fogadják őket, ha szükség van rá.
Rabszolgák és terroristák otthonra találnak Szaúd-Arábiában. Ez persze nagyon szomorú, de ennél többet nem lehet várni ezektől a kurvapecérektől.

Pelso.. 2015.09.12. 10:05:31

@maroz: Nem. Hogy ott s annyit osztogattak volna. 101%-os bizonyíték persze meg tudna győzni.

maroz 2015.09.12. 11:16:20

@Pelso..: Hát, ha már téged a tények sem győznek meg, akkor nem marad más, mint:

www.youtube.com/watch?v=zxo3Jy3p8zo

;)

Bell & Sebastian 2015.09.12. 11:19:29

Mindig is erre vágytam: két szektás egymást gyepálja. Szétszaggatják a Könyvet, oszt marad nekik az Előszó, ami eredetileg is nekik íródott.

Pelso.. 2015.09.12. 13:10:44

@maroz: Az általad prezentált tények.......:)

Bell & Sebastian 2015.09.12. 13:14:08

@Disznóvári: Mi van Röfi, eddig tartott a barátság? Rúgjam föl Holgert? Abból te nem eszel.

Bell & Sebastian 2015.09.12. 13:15:32

@Disznóvári: Egyébként rosszul vetted le, Anna... és Eloi régi nem haverem.

maroz 2015.09.12. 13:30:20

@Pelso..: Ott vannak a tények a posztomban, mit hiányolsz közülük?

annamanna 2015.09.12. 15:23:25

@Bell & Sebastian:
And I don't think the world is sold
I'm just doing what we're told

I feel something so right
By doing the wrong thing
And I feel something so wrong
By doing the right thing
I could lie, could lie, could lie
Everything that kills me makes me feel alive

www.youtube.com/watch?v=hT_nvWreIhg

Bell & Sebastian 2015.09.12. 16:17:37

Nem szeretem a szektásokat, aki megbukott, megy az alapvonalra.

annamanna 2015.09.12. 16:39:29

@Bell & Sebastian: aki Isten ítéletén megbukik, az megy a kárhozatba.

Bell & Sebastian 2015.09.12. 17:25:46

@annamanna: Ott még nem tartunk, először katekizmusból kellene egy kettes a szektásoknak.

annamanna 2015.09.12. 18:16:38

@Bell & Sebastian: aki Isten ítéletén megbukik, az megy a kárhozatba.

Bell & Sebastian 2015.09.12. 19:33:36

@annamanna: Katekizmusból hányas voltál, csibe? Most komolyan. Mert ha nem tanultad, nem kérhetem szádon.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2015.09.12. 23:12:09

@maroz: csak most olvastam, hogy magácska 30 ezüstpénzért átcsapott liberálisfalóba.
biztos könnyebb így morális kötöttségek nélkül :)

annamanna 2015.09.13. 00:51:09

@Bell & Sebastian: Jézus Krisztus hányas volt katekizmusból, te nagyonokos?

Hiába kapaszkodsz bármibe, ha nem Istenbe kapaszkodsz, és nem rendeled magad alá neki, és nem vagy ENGEDELMES neki, azaz nem csinálod meg azt, amit Ő (azaz Jézus Krisztus) megparancsolt, akkor nem menekülsz meg az ítélettől!

Mit parancsolt Jézus? Azt csinálod? Mert ha nem, akkor félj, van mitől!

Mt 10,28 És ne féljetek azoktól, a kik a testet ölik meg, a lelket pedig meg nem ölhetik; hanem attól féljetek inkább, a ki mind a lelket, mind a testet elvesztheti a gyehennában.

Ki az vajon, aki erre képes? Csakis az Isten!

Zsid 10,31 Rettenetes dolog az élő Istennek kezébe esni.

Zsid 10,27 Hanem az ítéletnek valami rettenetes várása és a tűznek lángja, a mely megemészti az ellenszegülőket.

Ez nagyon nem poén, és senki sem fogja kidumálni magát.

www.youtube.com/watch?v=2MMP_Xw_dAA
Nézd végig, a végén krisnásokat fogsz látni.
Pontosan azt csinálják, amit a keresztényeknek kellene ebben a helyzetben. Mert ezt parancsolta Jézus!
Aki ennek ellenáll, az lehet maga a római pápa is, meg bíboros érsek, püspök, akárki, de kárhozatra megy, és kész!

A parancs alól senki sincs felmentve, legfeljebb tehet még ennél is jobbat! Vállalhat nagyobbat!

Jézus történetében ki az, akinek segítséget nyújt a példázatbeli samaritánus? Egy ember. EGY EMBER. Ennyi! Nem kell róla többet tudni, csak hogy bajban van és segítségre szorul. EGY EMBER.

Jézus pedig felelvén, monda: Egy ember megy vala alá Jeruzsálemből Jerikóba, és rablók kezébe esék, a kik azt kifosztván és megsebesítvén, elmenének, és ott hagyák félholtan.
Történet szerint pedig megy vala alá azon az úton egy pap, a ki azt látván, elkerülé.
Hasonlóképen egy Lévita is, mikor arra a helyre ment, és azt látta, elkerülé.
Egy samaritánus pedig az úton menvén, odaért, a hol az vala: és mikor azt látta, könyörületességre indula.
És hozzájárulván, bekötözé annak sebeit, olajat és bort töltvén azokba; és azt felhelyezvén az ő tulajdon barmára, vivé a vendégfogadó házhoz, és gondját viselé néki.
Másnap pedig elmenőben két pénzt kivévén, adá a gazdának, és monda néki: Viselj gondot reá, és valamit ezen fölül reáköltesz, én mikor visszatérek, megadom néked.
E három közül azért kit gondolsz, hogy felebarátja volt annak, a ki a rablók kezébe esett?
Az pedig monda: Az, a ki könyörült rajta. Monda azért néki Jézus: Eredj el, és te is a képen cselekedjél.

annamanna 2015.09.13. 05:41:09

@Bell & Sebastian: "Elsőre egyszerűnek tűnik, de egy élet kell hozzá!
Az elméletet könnyű tudni, de egy élet kell hozzá!
Egyszer megkérdeztél engem a létezésünk értelméről,
a válasz régen ott volt bennem: új királyság jön az égből!
Egész közel ez az ország,
de hogy eljussunk majd mégis - egy élet kell hozzá!"
www.youtube.com/watch?v=NdkIN0bYmUQ

maroz 2015.09.13. 07:12:30

@.Pierre Bezuhov.: Mi a véleményed a doktordöménypéter-jelenségről?

Itt írtam róla:

kakukkfeszek.blog.hu/2015/05/10/a_doktordomenypeter_mint_jelenseg

Falom én ingyen is a liberálist, de persze igazad van, ha már úgyis falom, akkor jól jönne némi ezüst, de senki nem akar nem hogy harmincat, de semennyit se a zsebembe tömni. Vajon miért?

Lehet, hogy rossz helyre születtem? Mi lehet a baj, miért nem megy ez az ezüstpénzezés nekem? Rosszul választottam meg a családom? Kellett volna keressek én is egy olyan apukát, aki háromperhármas tisztként ott dolgozik, ahol a zsidókat, a buzikat és a tudósokat figyelték meg? Aki mindezen előélet ellenére még 2006-ban is hatalmon van? (hvg.hu/itthon/20060327szttiszt )

Mi az, ami a doktordöménypéter-jelenségben morálisan ott van ámde belőlem hiányzik? Mi az, ami miatt nekik bármit elnézel, nekem pedig komoly frusztrációkat okozol azzal, hogy utalsz rá, miszerint én is hozzájuthatnék némi ezüstpénzhez, de azt sohasem kapom meg? Mit baszok el folyamatosan?

gyalog.galopp 2015.09.13. 07:21:54

@maroz:

"Valójában ez az idegenellenes, erősen elutasító attitűd talán régebbi nálunk, ...."

Nálunk, csak nálunk?
Az idegen ellenességnek két oka lehet, az ismeretlenről való ösztönös félelem, mint védekező reakció, illetve a tapasztalaton, vagy akár manipulált információkon alapuló gerjesztett elutasítás.
Az arab terrorista, mint fogalom évtizedek óta beégett a tágabb értelemben vett nyugat tudatába.
Erről szólnak a hírek és mindenféle filmek ezrei, vízcsapból is ez folyik.
Ezen sem az Orbán , sem az előző kormányok lényegében semmit nem tudnak változtatni, mert az igaz, vagy manipulált információk tőlük függetlenül hatékonyabban érik el az embereket.

Kérdés az, hogy néhány eldurrant agyú ember szélsőséges, de valójában teljesen hatástalan véleménye, vagy a probléma negligálása, a ciántabletta cukros mázzal bevonása árt többet?

maroz 2015.09.13. 09:27:33

@gyalog.galopp: Igazad van, nem csak nálunk. És valóban, ezen mi, hatalommal nem rendelkező félperifériás éppen hogy éldegélők nem tudunk változtatni. Nem véletlenül ér ötmilliárdot az Origo.

access denied 2015.09.13. 10:00:52

@maroz:

Menni fog. Vannak nehéz időszakok mint most. De az értelmesebbek már biztonságban, a maradék neve meg jól mutat majd a gránit falakra vésve, ha egyáltalán lesz igény a rájuk emlékezésre.

ja, hogy "magyarság"? Élt nagyjából 200 évet, a nacionalizmus hibás terméke.

Jött látott vesztett,

opsz,

későn jött nem látott könnyen vesztett.

Bell & Sebastian 2015.09.13. 10:11:31

@maroz: Megmondom én ingyen: az a bibi, hogy belülről vezérelt vagyol. Van ez a probléma a másiknak mondott oldalon is.

De másként is mondhatom: van beépített önkontrollja, nevezetesen: eddig lehet elmenni, tovább nem.

Világos határt kell húzni Törvény és szabad akarat közé. nem rágumi ez, hogy nxűjtsuk a szánk íze szerint, mint a farizeusok. Arról nem is beszélve, hogy más vonatkozik _mi_ránk és megint más a többire.

Be kéne vezetni a turbó-rasszista -fogalmát, hogy végre a fejükbe menjen, Adolf vagy ők - az egykutya.

Bell & Sebastian 2015.09.13. 10:13:09

nem rágógógumi ez, hogy nyújtsuk

access denied 2015.09.13. 11:16:36

@Bell & Sebastian:

Most jöttem a templomból, feltöltődtem.

Ahogy elnézem a nemzetállamok ideje lejárt, jön a federalizmus.
Lehet hogy Freistaat Bayern a példakép?
Mi köze ehhez a mai világban legnagyobb hatalommal rendelkező hódító népeknek: keltáknak, frankoknak, sváboknak, németnek?

maroz 2015.09.13. 11:35:06

@Bell & Sebastian: Érdekes ez a turbó-rasszista.

Egy nagyon nem jobboldali, kortárs, ifjú gondolkodó az alábbiakat írta a globális hierarchiába afféle helytartóként betagozódó lokális elitfrakciókról:

"A „demokrata” oldal rasszizmuskritikája nem jelenti azt, hogy a globális hierarchiák esszencializált csoporttulajdonságokkal való legitimálását kritizálnák. Ellenkezőleg, az elismerés globális hierarchiájának szimbólumrendszereit érvényesítik mind a más társadalmakhoz való viszonyban, mind a saját társadalom megítélésében. Magyarország más országokhoz való viszonyát az alá-fölé rendelés globális versenyéhez mérik, és az alá-fölé rendelést az adott társadalmak belső tulajdonságait esszencializáló szimbolika szerint fejezik ki (európaiság, balkanizáció,
ázsiai, netán afrikai viszonyok). Míg a magyar társadalomnak a nemzeti diskurzusba nem bevonható (kisebbségi) elnyomott szegmenseivel kapcsolatban magas szinten tudatosítják, hogy a tanulatlanság, deviancia stb. nem az alacsonyabb rendű emberi minőség jele, hanem a társadalmi interakciókban betöltött inferior pozíció következménye, a magyar
társadalom egészével, s különösen a nemzeti diskurzusba bevonható részével szemben a globális hierarchiák alsóbbrendűségi szimbolikáját használják.

A magyar társadalom nemzeti diskurzusba bevonható részével kapcsolatban ez az oldal olyan részletes szimbolikus világát dolgozta ki az emberi alsóbbrendűség kifejezésének, amely teljes mértékben
kielégíti a rasszizmus Chari és Verdery-féle meghatározását."

Amikor én azt az esszét elolvastam, amiből a fenti idézet is származik elkezdtem magamba mélyedni és visszaolvasgatni pár régebbi vincentes posztomat, és röhögve ismertem fel, hogy nahát, hiszen én pont azt csináltam ott, amiről az esszé szerzője ír! Alkalmanként még Jótündérnél is rasszistább voltam, pedig azt már tényleg munka túlszárnyalni! :)

Bell & Sebastian 2015.09.13. 16:40:51

@maroz: A fagocitáknak is megvan a maguk szerepe, nyilván nem jó, ha bármire ráugranak, ami nem hasonlít rájuk, de az sem, ha a kártyaszobából nézik a bacilus-vonulást.

A probléma ott van elásva, hogy milyen ellenség / jóbarát azonosító jelre ugranak?

A második számú az: elfoglalták maguknak az őrző-védő-megmondó pozíciókat, vindikálva az előjogot arra, hogy majd ők jól megmondják, kit eresztünk bé és kit nem (például)?

Mert azt ember nem gondolhatja komolyan, hogy bárkit és mindenkit.

Bell & Sebastian 2015.09.13. 16:43:13

@acces denied: Ezek nekem nem tűnnek hódító népeknek, mert ha így megy tovább, írmagjuk nem marad.

Pelso.. 2015.09.13. 18:16:51

@maroz: Bizonyító erejű pdf-ek, hang és video felvételek. Van neked ilyesmi?

maroz 2015.09.13. 18:21:21

@Pelso..: Konkrétan mire? Lassan kezdelek nem érteni...

hoplita 2015.09.13. 18:42:41

@GNDL:
Nesze, köcsög.

kuruc.info/r/6/148278/

Ártatlanapuka....

hoplita 2015.09.13. 18:51:42

@GNDL:
Muhahahahahahahahahahahaha...!

Hülyébb vagy a faszomnál.:))))

Garázdasággal vádolják, tudod mit jelent ez????
A faszt tudod, hülekocsog..:DDD

Bell & Sebastian 2015.09.13. 19:05:05

@hoplita: Hát ja, minden stimmel, csak nem Moszkvában, hanem Leningrádban, nem a Lenin téren, hanem a Moszkva téren, nem Volvókat, hanem Volgákat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak, ilyen ez a moszkovita média.

gyalog.galopp 2015.09.14. 07:57:50

@maroz:

Érdekes ez az idézet, ha lefordítom két viszonylag egyszerű magyar mondatra, akkor én vagyok a náciantiszemitarasszista...akármi.

Az idézet kapcsán nekem a Tárki egyes kutatási eredményei jutottak eszembe, amelyek konklúziója, balkánosodás, befelé fordulás, közbizalom vesztés és csupa ilyen szívderítő dolgok lásd pl.,

www.tarki.hu/hu/research/gazdkult/osszefoglalo_kepviselok_091026.pdf

A felmérés 2009-ben történt, amikor az országot meglehetősen erős gazdasági, belpolitikai trauma érte.
Mire jók az olyan felmérések, amelyek egy adott állapotot állandónak, meghatározónak tüntetnek föl, figyelmen kívül hagyva az ok-okozati összefüggéseket, a tünetek esetleges akut jellegét?

Ilyenkor merül föl bennem, ki is fizeti a révészt?

maroz 2015.09.14. 09:00:37

@gyalog.galopp: Pontosan. Te vagy az, aki nem érti meg, hogy addig nem zárkózhatunk fel a fejlett nyugathoz, amíg te ilyen náciantiszemitarasszita vagy. Hibásak az attitűdjeid, megmérte a Tárki is, tehát teljesen egyértelmű, hogy benned keresendő a probléma, miattad nem jutottunk el mi is 25 év alatt olyan szintre, mint a németek.

Meg persze miattam, és még úgy pármillió hasonlóan hibás, a fejlettnyugati értékekkel inkompatibilis félbalkáni mocsok aljadék miatt. Meg kell értenünk, hogy az elitünk, különösen a balliberális joggal haragszik ránk, hiszen mi vagyunk az, aki lehúzza őt, aki miatt nem élhet kiteljesedett, szabad életet, miattunk kellett a fél Vincentnek emigrálnia, szóval fogjuk be a szánkat és szégyelljük magunkat.

Ma a mainstream társadalomtudomány így szolgálja a fennálló világrendszert. A finanszírozók adnak pénzt a kutatásokra, de elvárják, hogy az a mainstream témák mentén folyjék, és azok az évtizedek során úgy lettek alakítva, hogy már a problémafelvetés is meggátolja azt, hogy a komoly kérdéseinkre komoly és releváns válaszokat kapjunk. Helyette baszakszik mindenki attitűdvizsgálatokkal, értékkutatásokkal, és hasonló olyan marhaságokkal, ahol alapeset az, hogy a társadalmat minél individualizáltabban és minél erősebb mikroszkóppal vizsgáljuk, nehogy akár véletlenül is észrevegyünk bármi nagyobb összefüggést is.

Például az attitűdkutatások pont azt leplezik el, ami a lényeg, hogy a tudatunk és a létünk nagyon erős kölcsönhatásban áll egymással, és az, hogy bizonyos elvárt attitűdmintákat tudunk-e produkálni nem a mi akaratunkon múlik, hanem azon a léthelyzeten, amelyikben vagyunk. De ezt nem szabad feszegetni, mert akkor szóba kerülhetne az is, hogy tényleg, mi a faszért is vagyunk mi, milliónyian olyan fosadék léthelyzetben? Mi is ennek a nagyobb, globálisabb oka?

Térjünk inkább vissza a jó kis langymeleg értékkutatásokhoz, abból baj nem lehet, no meg arra van pénz, abból lesz publikáció, abból meg adjunktusság, és már benne is vagyok egy valamekkorácska, de mégiscsak tutiban. És akkor csodálkozik az elit, amikor a világ nem úgy viselkedik, ahogyan azt az ő számításai szerint elvárná. Hülye világ, mondjon le.

gyalog.galopp 2015.09.14. 12:09:44

@maroz:
némi bika attitűdöd vélek felfedezni.:)

maroz 2015.09.14. 12:52:33

@gyalog.galopp: Á, annak kackiásan áll a szarva az enyém meg le van szarva. ;)

eloi 2015.09.14. 15:48:57

@annamanna: "Phileas Fogg 80 nap alatt megkerülte a Földet, te pedig 80 nap alatt eljutottál Jézustól Orbánig.
Elárulok egy titkot, kedves eloi: Jézustól Orbánig nem vezet út.
Ha te mégis oda jutottál, akkor sohasem ismerted Jézust, és Jézus sem ismert sohasem téged."

Nagy szavak ezek és sommás ítélet egy embertől! Ezt inkább bízd Jézusra és rám! Köszi!

Amit a hozzászólásaimban írok, azokat mindig vállalom. Fenntartva, hogy tévedhetek. (És te? Fenntartod, hogy esetleg tévesen ítélsz?)
Azért tűnik neked esetleg ellentmondásosnak a véleményem, mert nem érted vagy nem látod át, hogy mikor, mit, kiknek írtam?!
Sajnos két szélsőséges nézet ellen kell egyszerre fellépni. Egyrészről figyelmeztetni kell a keresztényeket a kötelességeikre, a rászorulókkal kapcsolatban. Ahogyan azt Ferenc pápa is tette. (Kérdéses, hogy ki a rászoruló ott, ahol egyrészt a "rászoruló" át akart szökni az országunkon, egyáltalán nem kérve és igényelve semmilyen védelmet vagy segítséget!, és van nála - vagy a csoportvezetőiknél - sok ezer Euró, hogy azt ezért az illegális átszöktetésért odaadja embercsempészeknek...) Másrészről a rózsaszín agyködben lévők felé kell kommunikálni, hogy ez az új honfoglalás nem tekinthető csupán emberiességi kérdésnek! Mert ez ennél sokkal többről szól. Biztonságról, Európa jövőjéről, a szabadságról, amit az iszlám nem ismer, az eljövendő civilizációs, kulturális és vallási konfrontációkról és sorolhatnánk. Szól az elmúlt sok száz évről is, amelyekben keservesen megszenvedte Európa azt, ahová mára jutott. Egy kontrollálatlan beáramlásban mindez veszélybe kerülhet. És hogy van ok a félelemre az jól látszik, amikor a "menekültek" nem, hogy védelmet nem kívánnak, de még ők az erőszakosak, akiket eddig egyetlen állam rendőrsége sem volt képes rászorítani a törvények betartására! Ez nem menekülés! Ez honfoglalás! Sem a törvényeinket sem a rendfenntartóinkat nem tartják tiszteletben, a magyar, az osztrák, a német rendőr számukra csak hosztesz, aki vizet oszt, meg segít eltalálni a buszokhoz, vonathoz..., de nem állhat elébük. Mert semmibe veszik őket! ... És ez az, ami a gondolkodni is hajlandókat elgondolkodtatja, és megrémíti. A valódi menekülő megáll a biztonságos országban, aláveti magát az ottani törvényeknek, hallgat a rendőrre... Amit most látunk, az mi??? Sok minden, csak nem menekülés, és akik így nyomulnak át mindenen, azok nem menekültek! Lássatok végre és gondolkozzatok is! Miközben természetesen adjunk enni, inni, azoknak, akik már betörtek hozzánk. Hiszen jó emberek vagyunk. Reméljük majd emlékeznek rá...

annamanna 2015.09.14. 15:58:00

@eloi: ezt neked is lemásolom:

A probléma lényege a határok áthágása. A probléma megoldása a határok húzása. Orbán megoldása a kerítés. Szerintem is a kerítés a megoldás, csak nem kizárni kéne őket, anélkül, hogy egy pohár vizet is adnánk nekik; hanem a kerítésen belül kellene biztosítani az ellátásukat. Aki kér, annak adj! Aki a legalapvetőbb biológiai szükségleteket megtagadja éhező, fázó embertömegektől, az kvázi gyilkos. Pláne, hogy még mindig lazán megtehetné Európa, hogy ad, gond nélkül el lehetne látni mindenkit. Félmilliárd ember lakik az EU-ban, az idén kb félmillió menekült érkezett. Ez azért nem túl vastag szám ahhoz, hogy az EU összeroskadjon a súlya alatt.

Ami hiányzik a politikai akaratból, az a rend. Ezek az emberek olyan helyről jönnek, ahol megszűnt a rend, a STRUKTÚRA, a társadalom szövete, a rokonok, barátok, ismerősök, szomszédok, munkatársak szociális hálója, és egyáltalán minden rendezettség összeomlott, káoszba süllyedt. Ők pedig úgy rohannak át földrészeken, mint a disznócsorda. Ez nyilván nekik sem jó.
Ahhoz, hogy teljesen ne essen szét a személyiségük, és ne zuhanjanak bele az anómiába, az kell, hogy minél előbb minél átláthatóbb, rendezettebb struktúra részeivé váljanak.

Elvesztették a nevüket, a papírjaikat, az identitásukat, a múltjukat, a házukat, a kutyáikat, a fényképeiket és mindent az égvilágon.
Aki ilyen helyzetbe kerül, az joggal érzi úgy magát, mint a törvényen kívüli - őrá nem vonatkoznak a törvények, a társadalmi normák és viselkedési szabályok, hiszen ő maga kikerült a társadalomból.

Egy új, rendezett közösség részévé kell válniuk, ehhez pedig keretek és határok kellenek, tudni kell, hol van a közösség határa.
Arra pedig egy zárt menekülttábor a legmegfelelőbb.

Mire jó mindez?
Egy zárt táborban idő van arra, hogy
- a menekülteket rendesen regisztrálják
- orvosilag megvizsgálják, ellássák, a járványveszélyt kiküszöböljék
- felkészüljenek az integrációjukra, ezen belül:
- tanuljanak nyelvet, esetleg szakmát, esetleg írás-olvasást
- elsajátítsanak európai szokásokat (pl. hogy itt a nők is dolgoznak!)
- alaposan megfigyeljék őket és kiszűrjék közülük a közösségre veszélyes elemeket, rendbontókat, terrorista gyanúsakat (mint amilyen pl. a fellökött pacák)
- és fokozatosan engedjék rá őket az eus lakosságra, annak arányában, ahogyan megszerezték az alap nyelvtudást, van számukra munkalehetőség, tiszták, dolgosak, a közösséget előreviszik és nem hátráltatják.

Erre lehetne szánni egy záros határidőt, pl. egy hónaptól egy évig terjedő időt, amit zárt táborban kell tölteniük; akiket egy év múlva sem lehet onnan kiengedni, azokat ki kell toloncolni az EU-ból.

Mire volna jó még mindez?
Arra, hogy azok az emberek, akik ide potyalesőként érkeznek, el se induljanak.
És azok közül is, akik már idejöttek, sokak kedvét el lehetne venni a további itt maradástól, ha kiderülne, hogy csak azokat fogadja be az EU, akik itt dolgozni fognak, akár férfiak, akár nők.
- Tehát eleve nem kellene sokmilliós áradatra számítani,
- és az EU lakossága sem volna terrorveszélynek, pániknak, káosznak, járványveszélynek, mocsoknak, erőszaknak kitéve,
- ugyanakkor a menekültek is pöpecül el lennének látva. Nem a Hilton hotel szintjén, hanem szimpla, egyszerű tábori körülmények között
- ahol könnyebben lemondhatnak arról az ábrándjukról, hogy ide valami mesevilágba érkeztek, ahol szájukba repül a sültgalamb.

Ha hazamennek, akkor sem töltötték haszontalanul itt az időt.
Mert végül is a végső cél csak az lehet, hogy közülük minél előbb minél többen hazatérhessenek.
De akármeddig is maradnak, azt az időt STRUKTURÁLTAN töltsék, nem káoszban, félelemben, zűrzavarban, éhezve, fázva.

A táborok rendszere mellékesen nagyon sok európainak is munkát adna, most aztán minden szociális munkás végzettségű bölcsész elhelyezkedhetne, és az eus katonaságot sem kerítésépítésre vagy lövöldözésre kellene használni, hanem a táborok őrzésére.

gyalog.galopp 2015.09.14. 16:44:50

@maroz:
na jól van, nem lennél maroz, ha nem maroz volnál :)

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2015.09.14. 22:01:57

@Bell & Sebastian: Ragika, attól, hogy némely kérdésben (a migránskérdés ilyennek tűnik) egyetértünk, még nem jelenti azt, hogy barik voltunk.
süti beállítások módosítása