Erdélyi vagyonelkobzások: most kéne az elpárolgott EU-s reputáció!
2015. május 07. írta: dobray

Erdélyi vagyonelkobzások: most kéne az elpárolgott EU-s reputáció!

szekelymiko.jpg

A már egyszer visszaszolgáltatott erdélyi vagyonok elkobzása is szóba került az Európai Parlament kisebbségügyi munkacsoportjának ülésén, amelyen felszólalt Kelemen Hunor RMDSZ-elnök is – olvasom a hírekben. Eközben Markó Attila Budapesten bujkál. Nos, ilyenkor szoktam nagyot sóhajtani. Mert vajon mit gondol az egyszeri, kívülálló EP-képviselő, amikor azt látja, jogsértésekre panaszkodnak a felvidéki és az erdélyi magyarok, a magyarországi magyarok pedig nagyban helyeselnek nekik? Kommunikációs hibák vagy sem (nem), a határon túli magyarok ügyei képviseletének nem tesz jót, hogy más ügyekben ennyire rázzuk az EU-s pofonfát. Ha megbecsült tagok lennénk, akiket nem „értenek félre” állandóan, talán jobban odafigyelnének szavunkra határon túli ügyekben is.

Mert amúgy ez nem volna rossz dolog, hiszen eleve hendikeppel indulunk: az uniós kisebbségvédelem csak szavakban erős, jogban nem, az ellenzői között ott van Spanyolország, Franciaország és a szomszédaink... Hagyományos barátaink, a lengyelek, akikkel úgyszintén sikerült kockára tenni a jó viszonyunkat, sosem érezték magukénak a magyarok kisebbségi tematikáját, maximum jófejségből állnának mellénk, ha amúgy nagyszerű lenne az együttműködés. Ha pedig tőlünk nyugatra kiejtjük a szánkon a kisebbség szót, mindenkinek a bevándorlók, esetleg az életmód-kisebbségek fognak eszébe jutni.

Ez ügyben tehát eléggé egyedül vagyunk, s csak akkor tudnánk kiállni igazán a határon túli magyarság ügyei mellett, ha nem nem vinnénk magunkkal egy bozótot az EP-be, hogy ha nem lenne bozótharc, akkor is kreáljunk már egyet. Szerintem is lehet vitatkozni a halálbüntetésről, és volna is helye egyes esetekben, de a kérdés sokadlagos fontosságú. Sokkal fontosabb volna, hogy hatékonyan fel tudjunk lépni például erdélyi ügyekben. A románok eközben ugyanis egyszerűen kiszolgálják az amerikai hadsereget, aminek meglesz a gyümölcse számukra az amerikai támogatás formájában. Ezt hívják reálpolitikának.

Mert most nem pusztán a szokásos kisebbségi „mantrák” vannak terítéken, nyelvhasználat és hasonlók, amelyek egyébként igenis fontosak. Miközben mi szépen elvesztettük a reputációnkat az EU-ban és EP-ben, addig a románok kitalálták, hogy megpróbálják újra elvenni, amit már egyszer visszaadtak, és életre-halálra játsszák a bírósági társasjátékot.

Reméljük persze, hogy az EP-s bizottság tagjai és mások is el tudnak vonatkoztatni az egyéb magyar ügyektől, de ettől még mindenki emberből arrafelé is. Fontos lenne, hogy olyan nehezen képviselhető ügyben, mint a határon túli magyaroké, tekintéllyel rendelkező anyaország tudjon fellépni. Nem úgy tűnik hogy így állna a helyzet. Kár érte.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr807417916

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szilvay Gergely: Erdélyi vagyonelkobzások: most kéne az elpárolgott EU-s reputáció! 2015.05.07. 07:52:01

Miközben mi szépen elvesztettük a reputációnkat az EU-ban és EP-ben, addig a románok kitalálták, hogy megpróbálják újra elvenni, amit már egyszer visszaadtak, és életre-halálra játsszák a bírósági társasjátékot.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mikimackó 2015.05.07. 07:41:31

banánköztársaság, oszt jónapot......

Virág et. 2015.05.07. 08:40:45

Erre lenne való az ún. diplomácia. Hogy a külügyi reputációnkat rendbe tegye - akár az EU-val, akár az USA-val (vagy éppen az oroszokkal, mert most már az egyet ide-egyet oda legszebb gyakorlatának jegyében oda is mondogatunk).
A mai állapotokat tekintve legfeljebb lábtengóra tudnánk invitálni a külföldi kollégákat, érdemi eredményeket ettől a szektortól felesleges várni.

A bejegyzés amúgy jó. A nagy szabadságharcban odáig jutottunk, hogy a szavunk sz.rt sem ér, a véleményünk a lőtéri kutyát nem érdekli, befolyásunk meg lényegében zéró. Ez senkit nem kell, hogy meglepjen: ha valakit évekig szapulunk szüntelenül, akkor az nem lesz az első, aki segít majd, ha bajba kerülünk. Nem odasz.rni, ahol eszünk, meg ilyen mondások jutnak az ember eszébe.

De erre tetszettek szavazni, tessék élvezni. Az EU max keresztülnéz rajtunk, az USA átugrik fölöttünk és megkerül minket, de az oroszok a csiki-csukit nem szeretik. Azok megmondják mi legyen és kész. A hintapolitika soha a történelemben nem működött, nem értem Orbán mégis miért gondolta, hogy majd nála először ez lesz a siker kulcsa.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.05.07. 08:49:51

@Virág et.: Magyar nemzeti hagyomány, hogy a mindig kudarccal – esetenként nemzeti katasztrófával – végződő hintapolitikáról uszkve 100-300 év távlatából megírattasson, hogy de milyen sikeres volt és még mennyivel sikeresebb lehetett volna.

Amint jelezted, közelről nézve nem ez látszik. Kérdés, hogy a korábbi előfordulások kortársai is így látták-e, és ha igen, miért nem nekik hiszünk ;-)

Virág et. 2015.05.07. 08:55:10

@Counter: A tényszerűség kedvéért meg kell jegyezni, hogy belpolitikailag sikeres a hintapolitika. A Fidesz képes volt a saját radikalizálódó, Jobbik-felé tartó választói jelentős részét megőrizni ezzel a nyugat-bashinggel. Az EU-tól meg még jön a pénz és az USA sem hívta vissza a nagykövetét, tehát lehet azt mondani, hogy minden rendben a felszínen legalábbis.

Ebbe a helyzetbe magukat kormányozták. Nem mertek atlantista pozíciót elfoglalni, mert féltek a választóiktól, hogy azok elpártolnának. Ezért a kevés értelmes és elfogadható fideszes kormánytag helyett inkább jöttek a mamelukok, akiknek mindegy hogy épp nyugat vagy kelet a példakép. A dolog valamilyen szinten működik is, csak azt kell megérteni, hogy az egyetlen célja ennek a kormánynak, hogy minél tovább kormányon maradhasson. Minden más nekik sokadlagos szempont.

Pelso.. 2015.05.07. 09:01:18

@Virág et.: +1.
Valamint csak fel s kihasználták a határon túliakat, simán a morális határokon belül persze.
A cikk végén meg: nehezen képviselhető ügy meg tekintéllyel rendelkező anyaország...

pitcairn (törölt) 2015.05.07. 09:48:28

@Virág et.:

a Lisszaboni Szerződéssel már gyakorlatilag az összes stratégiai szempontból fontos jogkör EU szintre került, szóval nem kéne túldimenzionálni azt a "szabadságharcosdit"

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2015.05.07. 09:56:11

Ennyit ért a folyamatos megalázkodás, törleszkedés, hátsók fényese nyalása, Románia uniós tagságának megszavazása (2005) stb.
A magyar külpolitika nem létezik. Valami kisstílű gazemberkedés van, mint amikor egy szélhámos cigány mindenkivel jóba akar lenni, de persze amikor hátat fordítanak neki akkor szidja őket agyba-főbe. A külhoniak csak arra jók hogy a viktor odamenjen néha és elmondja hogy fideszre kell szavazni.

Az eus kisebbségpolitika is teljesen hatástalan és értéktelen, zsákutca az egész. A magyar nemzeti érdekvédelemnek kell előtérbe kerülnie.

@Counter: annyira jó, amikor egy idegenszívű sváb korcs megmondja, mi a "magyar nemzeti hagyomány".
:)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.05.07. 10:24:55

@Nemzetstratégia: Mivel a tartalomra nem reagáltál, úgy veszem, hogy nem akarsz az eszmecsere része lenni.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.05.07. 10:27:40

@Virág et.: Belpolitikailag sikeres? Felhozták a szavazóiknál másodlagos preferenciának a Jobbikot, meglehetősen kis különbségre.

Elég egy apró megingás, apátia-hullám, egy közepes botrány vagy a hiteltelenség további koptatása (mint pl. most a halálbüntetés "csak napirenden akarjuk tartani" idiotizmusa), s át is váltanak.

Jó, az elmúltnyolcév bukott baloldalát alaposan megverték az elmúltötévben. Taps.

pitcairn (törölt) 2015.05.07. 11:15:45

@Counter:

de facto a jobbik is csak az egybesült Európát fogja szolgálni...

vizipipa 2015.05.07. 11:29:56

@Virág et.:

Hej, bezzeg a régi, szép időkben! Mondjuk 2002 és 2010 között. Akkor hogy hasítottunk!
De hát azóta...

Virág et. 2015.05.07. 11:38:22

@pitcairn: Nem én dimenzionálom túl, hanem aki vívja vagy legalábbis meghirdeti és állandó hivatkozási alapnak használja.

@Counter: Az előzőleg duplázók a második ciklus elsé éve után a béka segge alatt voltak, a fidesz még mindig vezet. Már nem olyan nagyon, de azért vezet. Ezért csináltak egyébként mindent.

@vizipipa: Legalább nem voltunk fekete seggűek az egész világban. Putyin is jött, nyugaton se rühelltek minket. Persze, más világ volt, de akkor is.

Ez a bejegyzés meg erről szól.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2015.05.07. 13:11:28

@Counter: Egyetlen olyan történészt vagy forrást tőle nem tudsz hozni, ahol hintapolitika lenne dícsérve. Ez lenne a "hagyomány", nem pedig az amit az újságírók összefirkálnak. Hintapolitikát sem tudsz Kállaynál régebbről mondani, talán Bocskait, de az nem végződött kudarccal. Ez is bukta. Ostoba vagy, de legalább nagyképű. Korcslelkű sváb ne ugasson magyar nemzeti hagyományról. Ennyi.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.05.07. 14:04:09

@dobray:

Micsoda hülyeség már ez? Az áldozat a hibás, mert nem ápolt kellően szívélyes viszonyt a bűnelkövetőkkel? A nagyhatalmak le sem szarják a mi készségünket, EU ide, nemzetközi jog oda, annyiban érdekli őket, amennyiben vélt vagy valós érdekeiket szolgálja az. Ha valaki a román politikai kultúrát tekinti követendőnek, akkor olvasson utána az elmúlt 150 év román politikatörténetének és ha még mindig annyira lelkes, akkor költözzön Romániába és élvezze.

Robinzon Kurzor 2015.05.07. 14:06:52

@Counter: "egy apró megingás, apátia-hullám, egy közepes botrány vagy a hiteltelenség további koptatása (mint pl. most a halálbüntetés "csak napirenden akarjuk tartani" idiotizmusa), s át is váltanak."

valasz.hu/uzlet/megmentett-az-orban-kormany-alig-terek-magamhoz-112370

Robinzon Kurzor 2015.05.07. 14:09:59

@poszt:

Nahát, már @dobray is Gyurcsány kottájából játszik ...

bee.normal 2015.05.07. 14:53:22

Sajnos manapság minden a formán múlik. Ha az eu-ban nem erős a kisebbségvédelem, akkor a sokkal divatosabb "demokrácia", "szabadság", "önrendelkezés" témák irányából kell közelíteni. Az erdélyi magyaroknak sérülnek demokratikus alapjogaik, korlátozzák az önrendelkezésüket, szabadságukat. Menjünk vele a libe elé (ott már ismernek :-) )

Herr Sion Liebhaber 2015.05.07. 18:57:44

ugye mondtam, dobbi manó: nekünk illuminátusoknak már tennivaló se maradt, magától pottyan a markunkba a szívcsakra. a következő bilderberg ülésen ki is húzzuk mutyisztánt a napi témák közül. frankón elintézik magukat a szotyiszektások , a civil hadtest nyugodtan mehet strandolni.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2015.05.07. 19:20:13

@bbjnick: Már azt hittem, csak bolsevik agyhalottak vannak a blogon.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2015.05.07. 19:27:34

Értem a posztot (ahogy az itt csaholó bolsevik kutyák is): A román rasszizmusnak is Orbán az oka.

Herr Sion Liebhaber 2015.05.07. 19:39:18

@Nemzetstratégia: na lássuk csak korcs svábista szemszögből, mit is tud ez a dicső untermen.., izé, ungárise nemzet:

www.bibl.u-szeged.hu/bibl/mil/ww2/doksi/ng5560.html

nnnna, ennyike. amit meghagynak az illuminátusok, az mehet az ndk turmix gépbe.

Herr Sion Liebhaber 2015.05.07. 19:41:06

@Mr Falafel: nyugi, a menekülttábor blogról is lesz konzultációs kérdés.

Bell & Sebastian 2015.05.07. 20:34:29

@Herr Sion Liebhaber: Magát egyre sűrűbben nyomozzák ki, hogy nickfréniábn szenved, éjjel. De írhatja egybe is, Szauron szeme mindent lát. Szemüvegen át.

Herr Sion Liebhaber 2015.05.07. 20:43:11

@Bell & Sebastian: szemüvegen át, kutya valagát. pincsi a fajtája? helyes, majd úgyis jön egy szőröstalpú (hobbit, mi más) és az ózdi kohóba b*szarintja az egy-gyűszű pálinkát. a többi rég elpárolgott a bögre mélyén.

(a háttérben dobbi manó a sanitarium c. nótára dülöngél enyhén nyáladzva)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2015.05.07. 20:44:49

@Herr Sion Liebhaber: Erre a repertoárra azér' dolgozzon még rá :)

sztd 2015.05.07. 20:45:11

Egyrészt jogos az észrevétel, ha tekintéllyel rendelkezünk, akkor a hangunkra többen odafigyelnek. Az is igaz, hogy, ha valakivel mindig csak a baj van, akkor a sírását könnyebben tudják be a jogos hisztinek, mint annál, aki amúgy néma.

Másrészt azt kell látni, hogy a reputációnk arra ment rá, hogy érdeket akartunk érvényesíteni. Gyurcsánynál kevesen voltak simulékonyabbak, neki az amerikaiakkal is jó volt a kapcsolata, a nyelvtörvényt (ami ellen ő is tiltakozott) mégis alatta fogadták el.

A történet vége az, hogy a magyaroknak össze kell fogniuk, saját maguknak kell kellő erővel rendelkezniük. Ha az erdélyi magyarság földek, hivatalos intézmények és anyaországi háttér nélkül a román állammal szemben is képes lesz dinamikusan növekvő közösséget és tényleges kulturális autonómiát (de értelemszerűen nem intézményiesített) megélni, akkor komolyan lehet venni. Ez ugyanis azt jelenti, hogy a román államnak két választása van, vagy jóban lesz a saját (egyébként dinamikusan növekvő) kisebbségével, vagy rosszban.

Jelenleg azt választja, hogy a kisebbség eltüntethető, és ezt próbálja mindenképpen keresztülvinni, ami eddig sikerül. A kisebbség tud olyan közösséggé formálódni, amely a létével ezt az opciót kizárja, más ezt nem teheti meg helyettük.

Ez egyébként Magyarország lehetősége is nagyban. Ha a saját lábunkon vagyunk valakik, akkor van rajtunk mit komolyan venni. A svájciak sem esnek attól hasra, hogy a németek utálják őket.

Ettől persze a az is igaz, a helyes mérték és a lehetőségek pontos becslése akkor is előny, ha vagyunk valakik. Az oroszoknak is sokkal könnyebb dolguk lett volna, ha az ukránok esetén jobban taktikáznak. Ugyanezt (vagy jobb) eredményt olcsóbban is elérhették volna. Pl. a Krímet lenyúlhatták volna úgy is, hogy megvárják amíg Ukrajna szétesik. De kisebbségi kérdésben egyedül vagyunk, Közép-Európában mi vagyunk egy hatalmas, valamekkora mértékben elnyomott, de valamekkora önállósággal mégis rendelkező kisebbség. Tárgyalni akkor fognak velünk, ha kinyírni nem tudnak. Ez mindig is így volt, és a jövőben is így lesz.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2015.05.07. 20:50:47

@sztd: "Tárgyalni akkor fognak velünk, ha kinyírni nem tudnak. Ez mindig is így volt, és a jövőben is így lesz."

Szép demokrata állásfoglalás :) És, egyébként igaz. Márha anyagi valóságunkat tekintjük létezésünk kvintesszenciájának.

Herr Sion Liebhaber 2015.05.07. 20:55:23

@Mihint: teringette, egy _állítólag_ nem csak a pillanat uralása keretében termékesítve konzi blogon csak nem fogom a setlistet monnyuk christian woman, avagy god of emptiness féle nótákkal bővíteni. csak szolidan nightwish, esetleg egy kis roxette, az való a langyi lánczizmus aláfestésére. a sört meg manapság angliában hörpöli a kalandvágyó magyar, küldje a tányérmosó plc-nek

Herr Sion Liebhaber 2015.05.07. 21:01:56

@sztd: "Ha a saját lábunkon vagyunk valakik, akkor van rajtunk mit komolyan venni. "

ezt a logikát követte pol-pot is. csak a megvalósítás pontos módja khmmmmmm... kihatással van a projekt eredményére.

Bell & Sebastian 2015.05.07. 21:15:37

@Mihint: O'rigt

@Herr Sion Liebhaber: Mi baja a Nightwish -sel? Akar inkább Szőr Hobót?

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2015.05.07. 21:15:40

@Herr Sion Liebhaber: Most lezúzott, mi a szándéka? Tányérmosónak áll a napi sörért? ;-)

Herr Sion Liebhaber 2015.05.07. 21:19:45

@Bell & Sebastian: nightwish? nagy hangzás a semmi körül. mondhatnám: túl madjarosch :D

Bell & Sebastian 2015.05.07. 21:22:26

@Mihint: További alternatívák (ezidáig felfedezetlen, angolszász üzleti rés): pinafodrász. De kutyáknak.

Hogy úgy mondjam, tudnák-nék mit mesélni.

Herr Sion Liebhaber 2015.05.07. 21:22:39

@Mihint: mindössze szerény célzás a határon túli téma lajtán túli fejleményeire: bor.mandiner.hu/cikk/20150507_angliai_magyaroknak_exportalna_sort_a_dreher

ui.: mindezt a sörözést ráadásul egy bor-alrovatban?! noooormááális?

Herr Sion Liebhaber 2015.05.07. 21:24:00

@Bell & Sebastian: ne fogd vissza magad. van aki kukkolós, van aki exhibicionista. egymásra találtunk, te kis perverz huncut :)

Bell & Sebastian 2015.05.07. 21:24:13

@Herr Sion Liebhaber: Agyzsibbasztó, mintha visszafelé simogatnák. Végül is, inni is lehet.

Bell & Sebastian 2015.05.07. 21:27:00

@Herr Sion Liebhaber: Nem én. Kell hozzá egy bicikli is a szőrszámoknak, az meg nekem nincsen.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2015.05.07. 21:33:29

@Bell & Sebastian: Azt majd máskor :)
@Herr Sion Liebhaber: Lajtán túl? Lazítson. Több száz éve így van, maga meg most kezd méltatlankodni? Ne tegye, üljön a patak partjára, oszt' hallgassa a hangokat, majd azok elmondják :)

Herr Sion Liebhaber 2015.05.07. 21:38:17

@Bell & Sebastian: bicikli? bájtokat! manapság neten szokás küldözgetni a kellékeket. így a szomszéd helyett csak az NSA tudja, milyen méretű műbrére bux (oszt majd némi fáziskéséssel az egész világ, ha snowdenizálódik az adatbázis)

Herr Sion Liebhaber 2015.05.07. 21:40:50

@Mihint: patak? pfff, maradi módszer. manapság a stadion morajábol szokás vajákolni az új világrendet.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2015.05.07. 21:53:28

@Herr Sion Liebhaber: Szoktunk mink is vajákos stadionhangra rezonálni, de ez se jött eddig be. Valami új ötlet? (itt lehetne egy versidézet, ami szükségképpen meg sem születhetett)

Herr Sion Liebhaber 2015.05.07. 21:59:17

@Mihint: "Valami új ötlet?" 5letenként 1 gucci táska a tarifa, vagy inkább táskabolt (vasárnap zárva, becsszóra).

Herr Sion Liebhaber 2015.05.07. 22:07:26

@Mihint:

"Több száz éve így van, maga meg most kezd méltatlankodni?"

épphogy nincs így több száz éve. ezt mostanság 1-2 évtized alatt sikerült összehozni, hogy a második legnagyobb magyar város immár a galaxis másik végében található.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2015.05.07. 22:12:55

@Herr Sion Liebhaber: Mondjuk ez igaz, szabadjára mentek kissé a mamelukok. Kérhetek engedélyt Magától a visszafogásukra? (kissé, mert nagyon nem fog menni)
Ha nincs türlelme, leváltatja ezt az egészet a galaktikus szuperizére, ha ez jobb magának, de ott más problémák fognak lenni, csak szólok csendesen.

Herr Sion Liebhaber 2015.05.07. 22:54:32

@Mihint: a fogyasztói társadalom elkötelezett ellenségeként a meglévő dolgok javítása és nem cserélése a pavlovi reflexem. eddig rendben vagyunk. ámde szintén csöndben megjegyzem, hogy

a) a cár atyuska jó, csak a tanácsadói rosszak c. mesének a szavatossága már nemhogy a messzi téli palotában, hanem a közeli tapolcában is lejárt

b) szép dolog a márkahűség, de a költségessé és közveszélyessé váló tragacsot a nagybetűs Zemberek többsége idővel szimplán az árokba tolja, mielőtt maga is is árokba borulna vele. a kocsi van az emberért, nem az ember a kocsiért, csórisztánban nincs sok fölös tartalék a hálátlan portékák gányolására. oszt jöhet más verda, akár majd meglássuk alapon, ha az új szerzemény vélt kockázata eltörpül a régi ismert és sokasodó hibái mellett, pláne, ha ahogy mondod, vajmi kevés esélye az elszabadult alkatrészek helyrepofozásának.

c) hogy mennyiben jobb/rosszabb a galaxis másik vége és annak változata (hibáival együtt, melyeket amúgy egyáltalán nem kötelező koppintani a tuti dolgokkal ellentétben) a valóságmanagelésre, arról magasröptű, de emiatt effektíve meddő vitázás helyett objektív ítéletet mond a hányan mennek innen oda és hányan jönnek onnan ide mozgás mentén elvégzett alapszintű matek művelet. ezzel az agitprop se tud mit kezdeni, hiába a beígért túrórudi. az a fránya anyagi valóság eléggé meghatározó. pláne, hogy a köményen dolgozó kisemberek mellett mintha a gucci táskások és családi lámpaboltosok se vetnék meg a lét eme aspektusát, sőőőőőőőőt...

Bell & Sebastian 2015.05.07. 23:54:53

@Herr Sion Liebhaber: Tessék, hogy ne sírjon a szája a zene minőségén.

www.youtube.com/watch?v=6f6YazdkkxM

Van az az öreg zöldség (fás mán a harapása is), hogy akármerre tapogatok, csak falat találok. Meglepné, ha kijelenteném, hogy a (régóta) szimbióta új gazdatestet talált, ezért mi döglött lovon ülünk. /Lsd: link./

Egyesek azt állítják (de ezek mind sötét lelkű szopornyicák) hogy az orosz vezetés újra szín zsidó (élükön Pitkinnel), mint a régi, legfényesebb, népbiztosi időkben.

Ehhez csak két megjegyzésem lenne:
- A lónak erről miért nem szóltak?
- A franc se tudja, mi a jobb, ha ez a kisebbséginek álcázott Pótpukin se jó?

Mert Kelet és Nyugat közt a pad alatt se nem jó.

Herr Sion Liebhaber 2015.05.08. 00:39:35

orosz muzsika terén musszorgszkíj képei ravel hangszerelésvel és claudio abbado/londoni filharmónikusok vezényletével az etalon, igazi ajrópai projekt

ami meg a keletnyugat kérdést illeti, azt rég eldöntötte a szentstefán, majd updatelte a széchenyi: nyugatra fel, a keleti adottságokat figyelembe véve. bő ezer éve eldöntött kérdéseken időpocsékolás filózni, európa és nem a csendes óceán közepén leledzik mutyisztán, behatárolja a geopolitika a skatulyát, ha tetszik, ha nem.

amúgy meg tudja nekünk illuminátusoknak, - pláne így a globalizált XXI. században - az egész világ egy homogén gazdatest, az egyéb nácista/internácista konspirátorok elaprózott játékait csak megmosolyogni tudjuk

Pelso.. 2015.05.08. 06:32:59

@Herr Sion Liebhaber: a javítgatás sokszor nem vezet eredményre. A kupiban bizony egy idő után cserélni kell a lányokat, a madamról nem is beszélve, ha lenyúlja a bevételt a boss elől.

Herr Sion Liebhaber 2015.05.08. 06:57:01

@Pelso..: ááá, nekünk brücccel nem diktálhat, meg tőlünk tanul, vagy hogy

Virág et. 2015.05.08. 07:40:53

@vizipipa: Vicces, hogy pont a Nabuccoval példálózol. :) Gondolom, érted miért.

Egyébként képzeld el, ha Gyurcsány alatt a háttérben így gondolkodtak miközben kifelé mosolyogtak, akkor Orbánnál mit gondolhatnak a háttérben, ha már kifelé azt mondják, amit Gyurcsányék idején csak egymás között, nem nyilvánosan?

Ezen gondolkodj el egy picit. Meg azon, hogy hány ilyen "Nabucco egy álom" botrány volt akkor és van ma.

KissGecihuszár 2015.05.08. 12:07:22

Azért tegye már a szívére itt minden reálisan gondolkodó ember a kezét; merhette a Kárpát-medencében bárki is komolyan gondolni akár 1etlen percig is, hogy majd az EU tagság megold mindent? Elsimítja azokat a feszültségeket, melyek már a XIX. század közepe-vége, s főként a XX. század eleje óta fennálltak a K und K, illetve a Monarchia akkori szláv kisebbségei közt, s melyek a Trianoni gyilkos döntést követően immáron lassan 1 évszázada mételyezik az együttélést? Soha az életben nem lesz, nem lehetséges nyugati értelemben vett normális együttélés, illetve kisebbség politika ebben a térségben mindaddig, ameddig egyrészt Hazánkban is olyan kerékvágásban mennek az ügyek, mint az elmúlt negyed században, ugyanis azt szomszédaink is látják, hogy egyre nagyobb káosz van Magyarországon. Másrészt viszont a szomszédos országok felnövő generációiba már gyerekkorban beleégetik, hogy a "Magyarság rossz, ellenség, amely ha tehetné, tövestűl irtaná ki őket, amint visszafoglalná az ő "ősi" (sic.) román, szlovák, szerb, ukrán hazájukat", ergo "éberség, Pelikán" ,azaz időről időre némi olajat locsolnak a nacionalizmus tűzére, csak hogy mindenki -leginkább a határon túli Magyarság- képben legyen, mi, merre, meddig, hanyas a kabát...

pitcairn (törölt) 2015.05.08. 12:24:13

@KissGecihuszár:

és mégis mi lenne az a "nyugati értelemben vett normális együttélés, illetve kisebbség politika "?!

elvégre pont azért sincs EU szinten sem ilyen, mivel "nyugaton" sincs...

pitcairn (törölt) 2015.05.08. 12:29:52

@KissGecihuszár:

szvsz

nagyon fel van tupírozva ez a "probléma", elvégre a román nacionalizmus kb. olyan "jó" formában van napjainkban, hogy még a román elnökválasztást is egy __szász__ politikus nyerte meg....

az erdélyi magyar ex-arisztokraták meg ezer hektár számra kapják vissza a földjeiket...

mondjuk nálunk szóba sem került efféle dolog...

abban pedig semmi különös sincsen, hogy a bírósági döntést megfellebbezik egy jogállamban...

őszintén szólva nem is értem hogy miről szól ez a poszt...

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2015.05.08. 16:27:39

@Herr Sion Liebhaber: Azér' én már kissé kiöregedtem a "próbáljunk újat" játékból, pedig elvileg az információs szupersztrádát hasítom én is, azonban hajlamosak a dolgok összecsomósodni, még itt is. Egy komplex dolog cseréje mindig hatalmas áldozattal jár, és kezdem úgy érezni, hogy az áldozgatásokból nekem már erre az életre elég.
Magyarán, igen nagyon megnézem azt, amit én az akármi cserére kiszemelek, és még akkor sincs biztosíték semmire. (ld. fent)

Herr Sion Liebhaber 2015.05.08. 22:49:08

@Mihint: komplex dolog? bugos/bloated oprendszer! fax se fogja rekonfigurálni, inkább format c: a getzibe, oszt jónapot, úgyis ráfér a systemre időnként egy clean install

KissGecihuszár 2015.05.08. 22:50:49

@pitcairn: Már hogy a francba ne lenne? Az Elzászi Német kisebbségtől kezdve az Olaszországi Osztrákon, a Spanyolországi Baszkon át a Flamand-Vallontól még hosszasan tudnám sorolni azon Nyugat Európai kisebbségeket, ahol egy percig nem kérdés a 2 nyelvű utcatábla, ügyintézés, teljes körű autonómia, usw. Na, ez a nyugati értelembe vett együttélés...

Bell & Sebastian 2015.05.08. 22:55:59

@Herr Sion Liebhaber: Kár, hogy nem japánnak született. Ott a nagymuter nemcsak csócsál a kis unokának, hanem még le is cumicecid.

Hagyjon mán hülyeségeivel!

Maga szerint Erste Stefan és Döblinger a ezeknek a szarháziaknak (itt az EP -re és EB -re gondoljon Obamakákóstól) pártján lenne?

Ugyanmá, >>> jeges Dunába!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.05.08. 23:12:16

@Herr Sion Liebhaber:

Maga sem sok Széchenyit olvashatott!

"(...)

Mi, kik már gyermekkorunkban bámulni és siratni tudtuk Kosciuskot, mi, kik Cato »victrix cusa diis placuit, victa Catoni« [Victrix causa deis placuit, sed victa Catoni (Lucanus, Pharsalia I, 128): A győztes ügy az isteneknek tetszett, de a vesztes Catónak] --- híres mondatában a nagyszerűséget teljesen felfogtuk --- mi fájdalom oly ideologusok, phantasták, vagyis bécsiesen szólva javíthatatlan együgyű magyarok vagyunk, vagy ha excellentiádnak ugy tetszik, betyárok --- sat., hogy mi föltétlenül inkább óhajtozunk a sivatag után, mint a zsidópiaczi bureauba: vagy hogy még tisztábban és érthetőbben fejezzük ki magunkat, az eltiprott Abdelkader bőrében nem éreznők magunkat szerencsétlenebbnek, mint most, míg ha excellentiádnak magasabbra emelkedett bőrében laknánk, első dolgunk volna sans façon azon procedurát hajtani végre magunkon, melyet a genialis Münchausen báró alkalmazott azon kék rókák ellenében, melyeknek bundáját bírni óhajtván, csupa humanitásból nem ölte meg őket, hanem azon gondolatra jött, hogy homlokán egy keresztvágást csinál, s azután addig csiklandozza --- mihez Oroszországban, hol ez történt minden szükséges eszköz kéznél van, míg a derék Reineke, természetesen örvendvén, hogy ily kelepczéből szabadulhat --- mi fájdalom oly sok nemes magyarnak nem sikerült --- azon határozathoz jutott, hogy kiugorjék saját bőréből.

(...)"

Herr Sion Liebhaber 2015.05.09. 00:44:53

@bbjnick: szemlátomást többet nálad, sőt az értelmezéssel is kevesebb a gondom. de hát nem lehet mindenki illuminátus.

Herr Sion Liebhaber 2015.05.09. 00:55:56

@Bell & Sebastian: nyöhehehe... ha már mindenáron back to the futurizálod széchenyit, akkor legalább tedd helyesen. nyilván dorgálná egy s másban az EU/nato-t (aka labanczok/inglisek), de mégis tőlük tanulna gőzgépet és geforce-ot és hót ziher nem arra lyukadna ki, hogy paksisztán felé kéne haladni hátrafelé nyilazva. és gyaníthatóan inkább akadémiába tolna (akár saját) pénzt, mint a zemberekét az arénába. polgárosodásról pampogna plebejusozás helyett. satöbi. ennyi IQ-val sose lesz belőled illuminátus, hombre.

Bell & Sebastian 2015.05.09. 01:19:50

@Herr Sion Liebhaber: Mondja csak, ez az általános nézet az ertéeles buzifészekben? Hol egy lángszóró?

Széchenyi kora frankója.
Akkor még nem Anglia volt az ötvenegyedik csillag, ám az kétségtelen, a harmadik szabadkőműves kísérlet, a franciák és hollandusok után. Ezért az USA az "evolúció" csúcsa.

A rabszolgatartás csak addig kóser, míg nem a hajába törlik citromvizes kezüket a római polgárok?

Hol itt az emberiesség, hombre?

Herr Sion Liebhaber 2015.05.09. 08:17:35

@Bell & Sebastian: dessewffy jóskát játszol? uccu neki és sok sikert

pitcairn (törölt) 2015.05.10. 12:50:37

@KissGecihuszár:

azok inkább speciális helyi megoldások
süti beállítások módosítása