Arról, hogy mi a politika
2015. március 23. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Arról, hogy mi a politika

politika_1.gif

Politika.

(via ratak-monodisco)

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr87295367

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TG69 2015.03.23. 17:35:19

Nem is érdemes vele komolyabban foglalkozni :).

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.03.23. 17:37:17

Ez a kis videoklip is nagyszerűen demonstrálja, miért nem illik a női szerephez a politika. Ha úgy adódik, akkor a politikai szereplőnek át kell gázolnia a falkatársán és erre a nők genetikailag kevésbé alkalmasak. Nem véletlen, hogy Inaktelkén a bölények hajtóvadászata a férfiak dolga volt.

Pelso.. 2015.03.23. 19:15:32

Gellért, kit s mit szeretnél fentivel szalonképessé tenni?
Egyébként, praktikus lenne, ha napjainkból merítve nevesítenéd a klip szereplőit, már ha szabad neked ilyet.

Kabai Domokos Lajos · www.bekialtas.blogspot.hu 2015.03.23. 19:32:14

Gellért! Zseniális! Annak pedig, aki azt hiszi, hogy erre csak férfiak képesek azt üzenem: nyissa ki a szemét! Legföljebb másként csinálják, de az eredmény ugyanez. De ez nem férfi, vagy női szerep. Van férfiban is, nőben is ilyen, meg az ellenkezője is! Állat-ember voltunkból, a túlélési ösztön génparancsából következik, amit csak a legkiválóbbak képesek felülírni egy-egy konkrét helyzetben. #

Urfang 2015.03.23. 19:34:52

@Pelso..:

Az elől futó bika a NER. Menetel előre, azt hiszi övé a világ, de téved. A második bika a Jobbik. Fiatalabb, erősebb, jobb. A farkasfalka az MSZP, DK, Együtt, PM, MLP, Moma, utánuk még csontok se maradnak. Már csak a keményen dolgozó kisember hiányzik a kompozícióról.

Herr Schwarze Liste 2015.03.23. 19:36:18

@Pelso..: "Megtanultam, hogy amikor esélyed van megölni riválisodat, akkor nem gondolkozol, hanem megteszed" - mondta nagykövetek előtt Orbán (2011)

Herr Schwarze Liste 2015.03.23. 19:37:23

@Urfang: farkasfalkánál nem látok járókeretet :DDD

Pelso.. 2015.03.23. 20:37:42

@Urfang: ok, de hogyan tovább, ha a bölény már mindent felzabált...?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.03.23. 20:45:22

@Kabai Domokos Lajos:
Azt hiszem, maga félreértett engem. Nem arról beszéltem, hogy a nők képesek-e erre - természetesen a mai deszakralizálódott tömegemberek - köztük a nők - olyan mértékben amorálisak és olyan mértékben hagyják figyelmen kívül a tradícionális nemi szerepeket, hogy bármi megtörténhet, például az is, hogy egy nő a férfiak között politikába szól bele.

Én arról beszéltem, hogy Inaktelkén ilyen nem fordulhatott elő, mint ahogy az se, hogy az inaktelki legényest egy nő próbálja eltáncolni. A falvak igaz magyarságának a magyar létmódban gyökerező nemi szerepei is voltak, amelyek a két nem genetikai adottságainak megfeleltek és biztosították a magyar törzsszövetség bővített újratermelését.

Ez a szakrális hagyomány veszett el, például olyan nők miatt, akik szoknya helyett nadrágot viselnek, inaktelki legényest táncolnak és politizálnak.

Bell & Sebastian 2015.03.23. 21:24:41

A bölény egy vaksi állat, amit úgy vadásztak, hogy síppal-dobbal-nádi hegedűvel belekergették a szakadékba (bölényugrató).

Ha a parlamentben egy bölénycsorda eszegetné a szalámit (tudjuk: korlátosan messzelátó és és óriási kupacot képes hagyni), régen fáintos bölénybőrkabátban robognánk az oldalkocsis motorunkon București felé.

Bell & Sebastian 2015.03.23. 21:31:02

@Doomhammer: Ne célozgasson, mondja ki nyíltan: itt Pipás Pista mérgezi a közkutakat és nem utolsó sorban az invalidus hadfiakat.

Ismét veszélyben a népszövetségi kölcsön és haladás.
Haladni csak hitelből lehet, bárki megmondhassa esztet.

annamanna 2015.03.23. 21:32:43

@Urfang: szerintem a menekülő és sebesült bika a civil társadalom (vagyis a "keményen dolgozó kisemberek", szóval sajnos pont nem hiányoznak a képről). A belőle lakmározó farkasfalka pedig a politikai elit.
Az erősebb bika azokat a "keményen dolgozó kisembereket" jelentheti, akiknek van elég erejük és eszük ahhoz, hogy a gyengébbekbe belerúgva a saját bőrüket mentsék, stiklikkel, adócsalással, kivándorlással, egyebekkel.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.03.23. 21:38:55

@Bell & Sebastian:
Nem akarnék leragadni félresiklott individuumoknál. Minden kornak voltak Pipás Pistái, azonban a tradícionalitásban gyökerező létmód ereje kivetette őket a magyarságot a maga igazában megélő közösségekből.

Itt arról beszélek, hogy összekavarodott nemi szerepeket kaotikusan megélő Csontos Sandrák légiói rohamozzák a moralitás végvárait, miközben még a népitáncos lányokon is eluralkodik a lazaság, nadrágot vesznek és kalapot.

Ilyen körülmények között nem meglepő, hogy egyes nők akár még a bölényhajtással vagy a politizálással is megpróbálkoznak. Pedig a női szerephez inkább a kisbölények cumisüvegből való táplálása illik, hogy aztán a nagyra nőtt jószágokat a férfiak (az Igazi Férfiak (TM)) belekergethessék a szakadékba.

annamanna 2015.03.23. 22:48:58

@Doomhammer: Ajánlom figyelmedbe ezt a cikket: magyarnarancs.hu/belpol/csaladon-beluli-eroszak-ugyan-mar-mint-a-kocsmai-verekedes-94058 Ha még ezek után is úgy gondolod, hogy még több ilyen nőt a parlamentbe, mint Csontos Sandra, akkor meg is érdemelnéd, hogy Csontos Sandrák légiói irányítsák az országot.

danesdzsu2 2015.03.23. 23:54:19

Ne félj, kedves Gellért, senkit sem hagyunk az út szélén.

Biomechanoid · http://www.menekulttabor.extra.hu/forum/viewforum.php?f=1 2015.03.24. 07:40:37

Ez a kis klip jól illeszkedik a mandi új arculatába. Az más kérdés, hogy csupán annyi benne a politika, hogy Gellért azt szeretné, ne higgyünk a szemünknek, csak fogadjuk el a magyarázatot, amit ő ad. A képen nincs politika, nem is lehet belemagyarázni, csak olyan erőltetetten, ahogy a sok barom teszi fentebb.

ÁrPi 2015.03.24. 07:58:56

@annamanna:

Lehethogy úgy ismered Doomhammert hogy megfordítva kéne értelmezni amit írt (és egyébként emezt én magam is szeretném egy itteni másik poszt alatti kérdésem révén kiváncsian földeríteni) DE

amit írt az egyenesen értelmezve a Csontos Sandrák parlamenti szereplésével szembeni úgymond "tradicionalista kritika".

A természetfilmjelenetröl szólva sokkal inkább neked lehet igazad legalábbis Urfang vadkutyussal szemben:
Tényleg nem lehet az elöl haladó fiatal nősténybölényt egy menetelő(!) NER-bikának látni ha ép sérülésmentes az ember szeme, hiszen álkapcsok csimpaszkodnak a combjába meg horpaszába...és a jámbor növényevő gyakorlatilag csak vonszolja a halálos terhet...

Itt van tehát egy könnyen újranézhető , tanulmányozható természetfilmjelenet és az urfangok
a zsákmánnyá váló állatban a menetelő de megfékezett NER-t látják.

Ámerikában a bölények (és a dakoták :-D ) kipusztítása nem teljesedett be, vannak rezervátumok, és ugye ez a klipünk különben is embermentes tiszta természetfilmjelenet :-)

Hajrá

Kandeláber 2015.03.24. 15:33:03

Ebből az a tanulság, hogy vegetariánusoknak nem való a politika.

Hidvégi Mihály 2015.03.25. 21:00:10

Színtiszta igaz, ez a politika ma Magyarországon, az a gazember hátsó bölény pedig egyenesen Orbán, a Viktor.
süti beállítások módosítása