Azt hitte, a világ bonyolult? Tévedett! Földes András bizonyítja
2014. december 04. írta: pelikán*

Azt hitte, a világ bonyolult? Tévedett! Földes András bizonyítja

mindfuck_768.jpg

„Nem ezért mentünk ki a Békemenetekre. Nem ezért szerveztünk polgári köröket. Nem azért álltunk ki mellettetek minden fórumon, hogy ti meggazdagodjatok.” Többek között ezeket a mondatokat írta a Magyar Krónika-főszerkesztő szerdán a Mandinernek. Durva, nem? Ilyet, ráadásul egy kormányközeli újságírótól! Ezek szerint már belül is érzik, hogy komoly problémák vannak.

De vigyázat! Nem szabad, hogy megtévesszen a látszat. Szerencse, hogy vannak éles szemű véleményformálóink, akik átlátják a dolgot. Földes András (Index) csúnyán leleplezte, hogy mit is akar valójában Bencsik Gábor:

Több pénzt.

Utólag bevallhatjuk, hogy először minket is nagyon csúnyán megtévesztett a Magyar Krónika főszerkesztője. Aztán elolvastuk Földes András publicisztikáját: „A Fidesz túl nyilvánvalóan lop, ezért ki fognak ábrándulni a választók. A bukta után pedig nem lesz pénz Magyar Krónikára, és Békemenet-szervezésre sem”.

Most lebukott a szemétje! Dehogyis zavarja a luxus. Egyszerűen csak több pénzt akar.

Ha a kedves olvasó tehát azt gondolta volna, hogy a világ bonyolult, és a Kerényi-istállóban is születnek kritikus gondolatok: tévedett. Földes András új képletet állít fel. Így néz ki:

Bencsik Gábor kormányt támogató cikkeket jelentet meg → Nem Megfelelő Vélemény.
(Magyarázat: hiszen ő kormányközeli.)

Bencsik Gábor kormányt bíráló cikket jelentet meg → Nem Megfelelő Vélemény.
(Magyarázat: hiszen ő kormányközeli.)

Úgy látjuk tehát, hogy a Földes-világkép szerint az egyetlen megfelelő magatartás: ha kormányközelből egyáltalán nem írnak semmit.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr766955759

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: "vitéz" Bencsik elvtárs 2014.12.04. 16:14:29

Bencsik András a 2012. január 21-én és márciusi 15-én lezajlott Békemenetek szervezése után, a 2012. október 23-án rendezett tömegdemonstráció szervezésében is tevékeny részt vállalt. Többek között az ő szervezésében is létrejött a második Orbán-kor...

Trackback: Azt hitte, a világ bonyolult? Tévedett! Földes András bizonyítja 2014.12.04. 15:52:02

Bencsik Gábor kormányt támogató cikkeket jelentet meg? Nem Megfelelő Vélemény. Bencsik Gábor kormányt bíráló cikket jelentet meg? Nem Megfelelő Vélemény.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Virág et. 2014.12.04. 15:11:17

Én inkább hajlok a "lelkes ügyefogyott"-elméletre. Tényleg meggyőződésből támogatta, támogatja ezeket és most kezd csak neki összejöni a 2+2, hogy valahogy nem stimm, hogy egész életükben politizáló, hozott vagyonnal nem rendelkező, fiatal vagy fiatal középkorú politikusok szórják a 10 és 100 milliókat 2010 óta, 20-30 milliós autókban pöffeszkednek, miközben lábukon 2-3000 eurós olasz designer cipő, a kezükön 1-4 millió forintos Rolex vagy Hublot óra. Holott a fizetésükből ilyen luxus messze nem jön, nem jöhet ki. Évi 10-15 millió forintból nem lesz 170 millió még fényevéssel sem. Minderre a magyarázat, hogy a "család összefogott", a "feleségem segített", az "anyukám vette" stb. stb. Ha egy percre el tud az egyszeri békemenetes szakadni a pártos szemlélettől és behelyettesíti ugyanebbe a szituba Simon Gábort és az ő kétszázmillióját, akkor bizony ilyen Bencsik-féle véleményekre mások is eljuthatnak.

vizipipa 2014.12.04. 15:21:50

Földes egy bal... Meglep ez valakit egy indexesnél? Legfeljebb az újszülötteket. Nekik ez még új.

Bencsik meg nem csak "lelkes ügyefogyott" lehet. Lehet ő realista is, meg elkeseredett is, meg felháborodott is. Stb.

Azért mert jelenleg valaki úgy gondolja, hogy Orbán/Fidesz bukása esetén nem jobb lesz, hanem rosszabb, még nem szükségszerű, hogy lelkesedik azért ami van.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.12.04. 15:37:19

Földes András a maga módján épp visszapofozta volna ezt a disszidens hangot megütő Bencsiket a Fidesz-táborba, erre a mandineres pelikán beleköt Földesbe, pont amikor az helyreállítaná a jobboldali egységet. Nyilvánvaló a következtetés. Pelikán Gyurcsány kottájából játszik!

freehckr 2014.12.04. 15:40:12

„De még csak nem is az a baj, hogy meggazdagodtatok. Hanem az, hogy közben kockára teszitek mindazt, amiért kimentünk a Békemenetre, amiért polgári köröket szerveztünk, amiért időnket, energiánkat, pénzünket áldoztuk.”

Részlet Bencsik elvtárs ominózus röffenetéből, amire minden bizonnyal nem csak a Zindexes sérültek húzták fel a szemöldöküket. Lehet ez bugyuta fogalmazás, lehet freudi elszólás, de minden tekintetben szerencsétlen, aszongya ezzel: kedves kormányzati elvtársaink, még csak nem is az a baj, hogy két kézzel lopjátok a közpénzt (lásd „meggazdagodtatok”), hanem az, hogy ezzel minket is besároztok... valami ilyesmi járhat a ma már erősen frusztrált cöfös pöcsök fejében. :)

Szóval Földes most nem írt nagy hülyeséget... a fenti poszt szerzőjével teljesen ellentétben.

De egyébként van más gyöngyszeme is Bencsik elvtárs hőbörgésének:

„Mi, a magyar választók többsége ...”

A „magyar választók többsége” idén egyrészt magasról lesz.rta a választásokat, másrészt nem a Fidesz-KDNP-re szavazott. 27, ez a Fidesz-KDNP szerencseszáma, a választópolgárok 27%-a szavazott rájuk.

„Továbbra is úgy gondoljuk, hogy a polgári pártszövetség, Orbán Viktor vezetésével képes ezt megvalósítani.”

Ahogy a matek, úgy egyebek megértése is nehezére esik a napocskás és hópelyhes fideszes „értelmiségnek”... például az, hogy Orbán Viktor vezetésével négy év alatt közel egymillióval nőtt a létminimum alatt élők száma az országban, nőtt a gyermekszegénység, további ezer milliárdokkal duzzasztották az államadósságot, a munkanélküliség az adófizetők százmilliárdjaiból vizet gereblyéző közmunkások nélkül valahol a 2008-2010-es negatív rekord környékén állhat, negatív rekordokat döntöget a korrupció, legfőképp az államigazgatás és a kormányzat mutatói nem túl rózsásak ebben a kategóriában, rekordokat döntöget a vállalkozások és a fogyasztás adóterhei, miközben a munkabérek adóterhei továbbra is az EU TOP 5-ben vannak, zuhan az ország versenyképesség, hitelesség szempontjából, és ma már lassan nincs olyan nyugati demokratikus állam, amivel ne lennénk legalább erőteljes szópárbajban...

Szóval kérdezném mind Bencsik elvtársat, mind a Fidesz megmaradt nem túl művelt és tájékozott szavazóit, hogy mégis mi a f.szomat vártok ettől az erős gyógyszeres kezelésre szoruló felcsúti elmebeteg cigánytól?! Több mint négy éve b.sszák az anyjukat a korrupt fideszes tetvek Orbán generalissimójuk vezetésével kormányon, és nem hogy semmit nem értek el, de ahol nem okozott károkat az MSZP-SZDSZ a nyolc éve alatt, ott a Fidesz-KDNP pótolta a posztkommunistáink hiányosságait...

freehckr 2014.12.04. 15:49:59

@vizipipa: „Orbán/Fidesz bukása esetén nem jobb lesz, hanem rosszabb”

Erre a magyarázkodásra olvastam nemrég egy jó kommentet... családon belüli erőszakhoz kötötte a hozzászóló, és azt fejtegette, hogy bár igaz, hogy őt és a gyermekeit minden este hülyére veri a férje, a család összes pénzét elkölti piára, az összes szomszédukkal összeveszett már, de addig nem hagyja el amíg nem talált magának másik férjet... :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.12.04. 16:13:32

Durva, nem?"

nem, hofi óta vannak ilyen szelepek, meg gumicsontok, a csány-lázár, simicska-prbán meg a hasonló ostobaságokkal, nem durva, megszoktuk, mi, akik figyeljük a világot

attól még bencsik jóelvtárs
kkbk.blog.hu/2013/05/30/_vitez_bencsik_elvtars

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.12.04. 16:19:59

Ezek szerint már belül is érzik, hogy komoly problémák vannak."

hofi is érezte a komoly problémákat? de azért csak eltette az mszmp-s fizetését kádár kedvenc humoristája.

"A bukta után pedig nem lesz pénz Magyar Krónikára, és Békemenet-szervezésre sem”."

jahaha:D hogy a fenébe lehet földes ilyen ostoba?
azt hiszi merő élvezetből megy ki bencsik elvtárs a grundra? szívesebben lenne otthon a tv előtt, vagy vmi menő helyen nyaralás céljából.
a magyar krónika meg minek még bencsik másik lapja mellé? az is csak nyűg lehet talán.

"Úgy látjuk tehát, hogy a Földes-világkép szerint az egyetlen megfelelő magatartás: ha kormányközelből egyáltalán nem írnak semmit."

izé , szerkesztő elvtárs, igen, ezt úgy hívják hoyg sajtószabadság, kormányoktól független lapokban írni.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.12.04. 16:25:23

@Virág et.: most kezd csak neki összejöni a 2+2, hogy valahogy nem stimm"

bezzeg bencsik fiatalként, amikor egy őszi napsüttötte reggelen belépett az MSZMP-be, akkor még lelkesen hitt abban, hogy jó lesz a világ, csak akarni kell. akkor még nem adott borravalót sem, és a kezét is mindig megmosta az étkezések előtt.

PONTOSAN TUDJA BENCSIK MILYENEK IS EZEK, SZERTINTED TÖK VÉLETLENÜL FŐSZERKESZTŐ EBBEN AZ ORSZÁGBAN?!

EBBEN AZ ORSZÁGBAN NINCSENEK VÉLETLEN FŐSZERKESZTŐK, A HVG SE VÉLETLEN, a 444 se, a népszabadság se, atv se, a mandiner se (kitartással, tehetséggel lette "bizalmi" honlapgondozók, ó hogyne)

nem tért meg bencsik

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.12.04. 16:33:21

@freehckr: „Továbbra is úgy gondoljuk, hogy a polgári pártszövetség, Orbán Viktor vezetésével képes ezt megvalósítani.”

így is van, bencsik csak azt írja, hogy orbán emiatt nem felelős. "a fidesz tiszta, de vannak hibák", meg "a kommunikáció rossz, de az irány jó" :)

csak aki azt hiszi, hogy a kedves sztálin elvtárs nem tud ezekről, és nem is ilyen, az teljesen analfabéta.

ahogy írták is egy jó kommentben:

"Papcsák Ferenc szerint nem tenne jót a közbizalomnak, ha vagyonosodási vizsgálat indulna a parlamenti képviselők ellen. Az országgyűlés igazságügyi bizottsága az LMP ezirányú javaslatát még csak le se szavazta, inkább minden képviselő tartózkodott."

Ebben minden benne van...

Na jó. Gondolom tudhat pár dolgot, ha szerinte a vizsgálat eredménye nem tenne jót a közbizalomnak.

- Ha ilyeneket nem vet ki magából a Fidesz, akkor bukni fog.....

- Nem veti ki, mert pont ez az a(z egyik) közösség, amely ezeket az embereket befogadja, menedéket ad nekik, sőt tenyészti őket. Majd zsíros pozíciókkal jutalmazza őket.

A fidesz az ilyen Hadházi és Ángyán féléket veti ki magából. Orbánnak csak jó, ha a vezető politikusai korruptak, megvehetők, és nem utolsó sorban zsarolhatók is. A másik közkedvelt fajta pedig a buta (de pénzéhes).

kkbk.blog.hu/2014/02/18/orban_viktor_fejben_elszamoltat

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.12.04. 16:34:24

@freehckr: Itt a kulcs. Nem az a lényeg hogy loptak, hanem hogy túl feltűnően/nyilvánvalóan csinálják.

ugyanez mint amit a Salát Gergely mondott a netadó kapcsán (törökgábor fészbukon idézte):

"Mást be lehet csapni de magunkat nem kéne."

Érti? MÁST BE LEHET CSAPNI, ezzel nincs probléma, az akkor van, ha magunkat is becsapjuk.

Igazi gazember mentalitás.

Ez a fidesz lényege. Légy tisztában miket hazudsz, mert még a végén elhiszed te magad is.

A fidesz tele van szemét gazemberrel, mindenki aki szavazógépként nyomja a gombokat vaskosan benne van, és el lesz számoltatva.

A netadó kapcsán megbukott a fidesz csodafegyvere amit négy évig sikeresen alkalmazott, a "húzd-meg -ereszd meg "taktika. Bejelentenek valami óriásit, majd "nagylelkűen" visszakoznak, és csökkentett mértékben megcsinálják ugyanazt. Ez történelmi pillanat volt.

Most fideszes sakálok egymást fogják széttépni. Kezdődött a z LSimon szivatásával, aztán jött a netadó, most a Bencsik, és még 2 hónap se telt el az önkori választás óta.

A nép kezd átlátni a szitán, és ahogy a fideszesek belharcokban kinyírják egymást, az előadásnak is hamar vége lesz. persze előtte még tönkreteszik Magyarországot gazdaságilag, mert nem értenek hozzá. De ettől függetlenül a cigány orbánkormány napjai meg vannak számlálva.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.12.04. 16:51:58

@Nemzetstratégia: "MÁST BE LEHET CSAPNI, ezzel nincs probléma"

nem egyenlő a kettő, nem hinném hogy így értette volna

Urfang 2014.12.04. 16:59:00

"Úgy látjuk tehát, hogy a Földes-világkép szerint az egyetlen megfelelő magatartás: ha kormányközelből egyáltalán nem írnak semmit."

Talán tényleg nem ártana, ha a kormányközelben egy kicsit csendben elszégyellnék magukat.

Vegyük csak a legfrissebbeket. Lázár vagyonbevallásából kimaradt az a 80 milliós villa, amit a fia nevén parkoltat. Oszt mi lesz? Mi lenne? Majd a januári bevallásba beírja. Oszt kész. Ennyi lesz. Családi összefogás. Anyuka-apuka. Oszt ennyi.

Igen, talán tényleg nem ártana kormányközelben egy kicsit csendben szégyenkezni. De az se baj ha nem. A Lázárok úgyis szabadon csinálhatják tovább. Oszt kész.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2014.12.04. 17:06:49

De még csak nem is az a baj, hogy meggazdagodtatok. Hanem az, hogy közben kockára teszitek mindazt, amiért kimentünk a Békemenetre, amiért polgári köröket szerveztünk, amiért időnket, energiánkat, pénzünket áldoztuk. - ez itt konkretan tenyleg azt mondja, hogy nem baj, hogy meggazdagodtatok(ami teves mert a szulok gazdagodnak mindenutt)

Bonusz track: 1 000 000 dollaros 250 000 000 forintos autoja van Baldaufnak:

cink.hu/egymillio-dollaros-csodaauto-a-cba-vezetosegi-parkoloja-1666623941

freehckr 2014.12.04. 17:15:09

@tesz-vesz: „nem tenne jót a közbizalomnak, ha vagyonosodási vizsgálat indulna a parlamenti képviselők ellen”

Ebben mondjuk igaza van... el tudom képzelni, hogy a „közbizalom” mellett a posztkommunista politikusbűnözők testi épségének sem tenne jót egy független és átfogó képviselői vagyonosodási vizsgálat. De legfőképp annak eredménye. :) Mondjuk visszamenőleg csak az elmúlt két ciklus parlamenti képviselői tekintetében sem. :)

Ja, egyébként az megvan, hogy a politikusokban bíznak legkevésbé a Zemberek?! Tehát a felmérések szerint az ún. „közbizalmon” már olyan sokat nem ronthat egy ilyen vizsgálat... :)

„Gondolom tudhat pár dolgot”

Papcsák elvtárs?! Muhahaha... :D Ő csinálja ezeket a „dolgokat”... :)

freehckr 2014.12.04. 17:20:46

@Nemzetstratégia: „netadó kapcsán megbukott a fidesz csodafegyvere”

Igen, és az a szomorú, hogy a benyújtott 2015-ös költségvetés kapcsán nem robbant ki hasonló nagyságrendű tiltakozás, holott az jóval durvább dolgokat tükröz... nagyjából azt, hogy elk.rták, hazudtak reggel, éjjel meg este, és egyébként nem csináltak semmit négy évig, csak úgy tettek, mintha kormányoznának.

„ahogy a fideszesek belharcokban kinyírják egymást”

Ja, hát tényleg szerencsésebb lenne ha ezt a maffia belháborút valahol a parlamenten kívül, mindenképp ellenzékben, de semmiképp nem kormányon intéznék el a fideszes elvtársak.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.12.04. 18:07:22

@freehckr: "Igen, és az a szomorú, hogy a benyújtott 2015-ös költségvetés kapcsán nem robbant ki hasonló nagyságrendű tiltakozás, holott az jóval durvább dolgokat tükröz"

Majd ha életbelép és nép a saját bőrén érzi, valami lesz.
A szellemet már nem lehet a palackba visszazárni.

Elkezdtek marakodni a koncért, Orbán pedig nem fog beleszólni, mert csak önmagát égetné meg vele.

Mindenki visszakérdezhet hogy ungyanmár hogy került a kerted végébe az a kis stadionocska, és akkor a mi lopásunkat kérdőjelezed meg?

@tesz-vesz: Én tudok olvasni, meg szöveget értelmezni, és tudom mit jelent hogy "mást be lehet csapni", neked is illene tudni.

marko11 2014.12.04. 19:43:28

Bencsik Gábor a ritka tisztességes (tisztességes! talán az Értelmező Szótárban még nyomára akadhatunk ennek a régies szónak a jelentésére!) újságírók egyike. Nem igazán kedvelte egyik rendszer sem.
Most végre van (volt?!) egy jó kis nyugdíjas állása ("kinyílott a pitypang"), de ő nem nyugszik:
kinyílott nála a bicska!
(Az Index meg a trágya alja.)

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.12.04. 20:02:06

A világ bonyolult. A fideszes csicska nem az. Egyébként elolvasnék már végre egy kormányt bíráló cikket itt a mandineren. Disclaimer: csak az Orbánék elzavarása előtti 48. óráig érdekel, utána már buktátok. :)

Virág et. 2014.12.04. 20:52:32

@pancho_sanza: Erre a Porsche 918-ra olyan szinten ráhibáztam a CBA-bojkottos bejegyzés alatt, hogy lassan már nekem is kezd gyanús lenni a saját jólértesültségem.

Virág et. 2014.12.04. 20:53:16

(Remélem az arany Bugatti Veyron azért nem jön be.)

Sir Galád 2014.12.05. 08:47:29

És a CÖF reakciójáról meg semmi? Na most lehet sírni a kettős mércéről.

tarackos 2014.12.05. 09:23:34

A Földes-féle világképből sehogyan se következik, hogy kormányközelből ne írjanak semmit. Földes valszínű nem kormányközeli ezért nyilván nem elég neki a jobber eufemizmussal előadott un. "kritika". A jobboldalon viszont még az is kiverte a biztosítékot.

Pelikán, tudod Lajos nem 2010-ben csöppent ide közénk, előbb-utóbb leesik a többségnek hogy de facto végigasszisztáltátok, hogy pl Lajos a fejünkre nőjön. Talán nem kell már sok idő hozzá, hogy a szétlopták helyett a többségnek a szétloptátok véleményen legyen. Aztán még a dolgok is a helyükre kerülhetnek...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.12.05. 20:02:41

@freehckr: sajnos nincs egy tisztességes magyar se, aki részrehajlás nélkül pofáncsapdosná a politikusokat.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.12.05. 20:05:54

@Nemzetstratégia: "Mást be lehet csapni de magunkat nem kéne"

a lehet szó azt jelenti, hogy a más nem tud olyan dolgokat amit mi, ezért becsapható
nem azt jelenti, hogy nem bűn a másik brancsot becsapni, hanem azt, hogy be "lehet". pl ha vki tudja hogy ez az öltönyös ült már börtönbe azt nem tudja már becsapni, de aki nem tudja, azt be tudja csapni, mert más, mert nem ismeri, és azt hiszi jó öltönyös stb

" neked is illene tudni. "

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.12.05. 20:07:11

@danesdzsu2: András vs Gábor ? milyen andrás? milyen gábor? nem vok gondolatolvasó...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.12.05. 20:09:03

@marko11: @tesz-vesz:

@Kettes: és ki fogja elzavarni orbánt? senki. kitöltik szépen a ciklust, a nato nem fog bombázni, mccain se fogja meg újra agent orange-ot és nem ül fel a gépre

freehckr 2014.12.05. 20:31:04

@tesz-vesz: Én nem vagyok semmi jónak az elrontója, de ha most elindulnék egymagam, akkor a végén még olyan büntetést kapnék miattuk mintha rendes embereket bántottam volna. :)

„és ki fogja elzavarni orbánt?”

A pártja, mint Gyurcsányt... majd figyeld.

danesdzsu2 2014.12.06. 01:22:57

@tesz-vesz: elég lenne a sima, hagyományos olvasás is. A posztban szereplő cikket Bencsik Gábor írta, te viszont egy Bencsik Andrásos posztod linkelted.
süti beállítások módosítása