Érpatak: modell helyett gumiszobát!
2014. augusztus 04. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Érpatak: modell helyett gumiszobát!

erpatak.jpg

Fotó: Móricz Csaba.

Merészet lépett a szabolcsi zsákfalu zsebvezére: Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester bizarr performansszal fejtette ki véleményét világpolitikai kérdésekről a község főterén a hétvégén. A hiperaktív faluführer már eddig is szívesen játszott különböző beöltözős szerepeket: emlékezetes tavalyi előadása, amikor nehézsúlyú katonai felszerelésben (bónusz síszemüveg) adott elő a szerinte jó rendről; de volt, amikor betyárnak öltözve méltatta az érpataki modell eredményeit; legutóbb pedig a melegfelvonulás egyik kamionjára akart darutollas fövegben felmászni. Úgy tűnik, Orosz úrnak minden nap egy farsang.

De azért ideje egy fokkal komolyabban venni az akcióit, hiszen egy község vezetőjeként süpped bele az eddig leginkább a közhatalmilag ártalmatlan Molnár F. Árpádék által képviselt nézetek világába. Mivel az érpataki polgi eddig bármifajta következmény nélkül építgethette egy jórészt neki kiszolgáltatott kisközösségen belül a saját szerepjátszós mikrovilágát, benne az ő természetesen megkérdőjelezhetetlen vezéri és ideológusi szerepével; nem csoda, hogy úgy tűnik, egyre inkább úgy érzi, mindent megengedhet magának.

Az érpataki modellt propagálni szándékozó oldalon például az alábbi közleményt olvashatjuk: „Érpatak Község Önkormányzata és az Érpataki Modell Országos Hálózata demonstrációt tart 2014. 06. 17-én 8.00 órától a Nyíregyházi Törvényszék és az Ügyészség épülete előtt. A demonstráción jelképesen akasztásra kerül egy bűnöző ügyész és egy bűnöző bíró, majd megízleltetik velük a pokol tüzét, ami várni fog rájuk haláluk után világromboló és nemzetpusztító tevékenységük miatt”.

Az atavisztikus, vudus, pokoltüzes akasztósdi olvastán már azon gondolkodtam, mikor jön majd egy jó kis éjszakai, megfélemlítő fáklyás felvonulás á la Ku-Klux-Klan. Aztán eszembe jutott, hogy már ezt is kipipálta Érpatak fura ura, hiszen a tavaly ősszel megtartott falusi becsület-napi megemlékezés záró programjaként kisebb fáklyás tömeg élén ment a polgármester a helyi TASZ-aktivista háza elé, verbálisan zaklatva őt. Az ügyből per lett: a felvonulókat vezető polgármester ellen garázdaság miatt szabálysértési eljárás indult, a TASZ a pert a munkatársuk vélt világnézeti, illetve politikai meggyőződése miatti hátrányos megkülönböztetése és zaklatása miatt indította.

Ehhez képest már csak hab a barnás árnyalatú tortán, hogy Orosz Mihály Zoltán a hétvégén újra akasztós kedvébe került, s ezúttal az izraeli politika ellen emelte fel a szavát. Önmagában az Izrael-kritikával nincs baj: Izraelt lehet kritizálni, lehet az ország politikája ellen tüntetni, ez a vélemény szabadsága. Ezt is teszik mostanában szerte a világban − sőt, az látható, hogy a korábbinál jóval szélesebb körben születik tiltakozás a zsidó állam háborús tevékenysége, tettei ellen. Bár erről és a gázai konfliktusról állítólag, Orosz szerint nem számol be a cinkos, szabadkőműves média.

Érpatak begőzölt polgármestere pont az Izrael-kritikus tüntetések erejét és hitelét rontja azzal, hogy egy antiszemita heccelde keretében egyszerre gagyi, parodisztikus és ízléstelen, atavisztikus performansszal tapossa a szabadkőműves jelképpel dúsított izraeli zászlót; majd pedig hóhérnak öltözött, csuklyás emberrel akasztja fel az izraeli politikusokat jelképező bábukat − a „hóhér” közben láthatóan ügyel arra, nehogy eldőljenek a játékakasztófák. Mindehhez a hátteret kommandósnak látszani akaró sameszok, valamint a hivatalos magyar nemzeti lobogó és a történelmi árpádsávos zászló adják. A performansz összképe és hangulata a kései, kaotikus Jancsó-filmek hangulatát idézi; sőt, Orosz polgármester olyan, mintha a nemrég elhunyt ősz rendező találta volna ki két pipázás között, felrajzolva a tökéletes szélsőjobb-paródiát.

Azon csak nevethetünk, hogy az érpataki ökölrázás befolyásolja-e Izrael és a világpolitika alakítóinak tetteit − viszont az, hogy a polgármester falusi embereket hergel egy falusi lakos ellen, sokkal súlyosabb és veszélyesebb jelenség.

Oda kéne már figyelni erre a szerepjátékos, szerepzavaros, viszont egy kisközösségben tényleges hatalommal rendelkező figurára, ha már eddig nem tették az illetékesek. Talán még idejében meg lehetne állítani ezt a wannabe Arturo Uit. Érpatak többet érdemel. És tényleg elképesztő, hogy ez folyik 2014 (2014!) Magyarországán.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr926572317

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Érpatak: modell helyett gumiszobát! 2014.08.04. 13:13:01

Az érpataki polgi eddig bármifajta következmény nélkül építgethette egy jórészt neki kiszolgáltatott kisközösségen belül a saját szerepjátszós mikrovilágát.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jm padilla · http://gozdom.blogspot.com 2014.08.04. 13:06:50

hollánutcista buzoid picsogás.
inkább arra kéne figyelnie a hatalomnak, hogy a mandiner hogyan létezhet még?

picur3ka 2014.08.04. 13:35:20

A folyton érdekes szerepben, kellékekkel és maszkokkal demonstrálók nem tudom milyen jogállást sértenek, de az orbán-maszkkal felvonuló wc papíros performanszok, a vízgereblyélők sokkal inkább gumiszobába valók, mint Orosz.

A Továris-jelentést és hasonlókat írogatókat már réges-régen ki kellett volna venni a forglomból hazaárulásért.

A kedves cikkóró figyelmébe: Oroszt a helyi lakosok megválasztották. És konkrét bűncselekmények ellen tüntetnek, akármiben is.

A TASZ meg ne induljon politikai választáson. És honnan tudja, mi a bajuk a helyi TASZ-ossal? Mert tuti, hogy van vele. Ott azt se tudják, mi a TASZ.

vizipipa 2014.08.04. 13:43:27

ergé véleményét leírá vala: Orosz Mihály ...gagyi, parodisztikus és ízléstelen, atavisztikus...

Egyébként ki a károsabb? Ki okozott ténylegesen több kárt? Orosz Mihály vagy Konrád, Bauer és társai.

Néhány jelző róluk? Filmhasonlatok? Irodalmi párosítások? Nem, az írtam már róluk is 2 mondatot kategóriában. Szép önállóan.

Oda kéne már figyelni...

Bell & Sebastian 2014.08.04. 13:44:24

Mi ezzel a probléma? A közönségnek tetszett, megtapsolták. Mondott hülyeséget? Nem mondott. Rugdostak levágott fejeket? Nem rugdostak.

Akkor hát?

S=klogW 2014.08.04. 14:08:29

A palesztinok irtása csak a felszín.

A zsidó kabbalisztikus/messianisztikus, rasszista fundamentalizmusról miért nem hallani?

Az inkvizíciót 500 év után is "érvként" képesek bizonyos körök felhozni, az iszlám fundamentalizmus pedig napi valóságunk része a híreken keresztül.

Épp a legönzőbb, legkirekesztőbb, máig törzsi szellemiség mentes lenne a fundamentalizmustól?

Bell & Sebastian 2014.08.04. 14:24:01

@S=klogW: Lassan, de biztosan növekvő demográfiai hátrányban vannak a Szentföldön. Sehonnan sem megy erősítés, hasztalan a propaganda. Steiner Kristóffal és Dániel Péterrel sincsenek kisegítve, ezért csak ez jutott az eszükbe.

ikaljan · http://ikaljan.blog.hu 2014.08.04. 14:50:51

khm...
azért az érpataki polgi figyelmét felhívnám, hogy a jelenlegi izraeli elnök nem Simon Perez, hanem Reuven Rivlin.

ha már ugye akasztunk...

speirs 2014.08.04. 14:56:00

Olyan kíváncsi lennék, mit érezhetnek a Mandiner írói, amikor a - számomra szimpatikus - írásaiknak mindig (na jó, sokszor) valami kifordult torz fröcsögés a reakciója a kommentelőik részéről... Én kudarcként élném meg, nem tudom ők hogyan vannak vele.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.08.04. 15:20:43

@speirs:

Kérdéseiddel fordulj bizalommal S. tanár úrhoz!:-)

speirs 2014.08.04. 15:35:36

@bbjnick: nem értem hogy jön ez ide.

HToma 2014.08.04. 15:39:19

@jm padilla: Hülye vagy fiam épp csak nem pörögsz!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.08.04. 15:44:05

@rajcsányi.gellért (ergé):

"Oda kéne már figyelni erre a szerepjátékos, szerepzavaros, viszont egy kisközösségben tényleges hatalommal rendelkező figurára, ha már eddig nem tették az illetékesek. Talán még idejében meg lehetne állítani ezt a wannabe Arturo Uit." --- írod.

És ezt konkrétan hogyan képzeled?

Bell & Sebastian 2014.08.04. 16:27:43

@bbjnick: Természetesen úgy, hogy nyilvános elmebajnokságon jól legyőznék és elszégyellné magát. Valamelyikük. Látta már Ergét beszélni? :)

Virág et. 2014.08.04. 16:43:13

@picur3ka: TASZ nem indult politikai választáson, a helyi lakos TASZ-aktivista elment egy becsület napi rendezvényre, amihez egyébként joga van, volt. A derék polgi megismerte és rendőrökkel vezettette el, mondván, hogy liberális szellemisége bomlasztja a közösséget stb. Az is vicces, hogy a rendőr elvihet valakit egy polgi utasítására, remélem ma már nem rendőr az illető, hanem mondjuk pártaktivista, vagy fradi-biztonsági őt.
A nap végén meg a derék helyiek fáklyákkal vonultak az aktivista háza elé. Mert csak.

Egyébként vicces, hogy vannak emberek, akik szerint ez a farsangi bohóckodás, ez a követendő magatartás egy komoly politikus részéről. Ez az ember minden alkalomra más kosztümben domborít. Tényleg dress up dollynak kell lennie egy jó polgármesternek? Ez a mérce? Meg hogy kimaxoljuk a chemtrailes baromságokat? Izraeli zászlóra tenni a szabadkőművesek jelvényét ... Washington meg Kazinczy szelíden szájon vágná ezt a szerencsétlent, ha még élnének. Csodálom, hogy rituális gyíkember-égetés és alusipka-osztogatás nem volt.

Bell & Sebastian 2014.08.04. 17:05:12

@Virág et.: Elvtárs, nyilván Szőllősi Gábor kisebbségi aktivistára, volt TASZ -osra gondolsz, aki kelyszínről eteti a liberrált médiát.

Ezzel szemben az van, hogy drasztikusan (de nagyon) visszaesett az elkövetett báncselekmények száma a polgi felségterületén, köszönhetően az erős rendőri jelenlétnek és a határozott, ám jogszerű intézkedéseknek, no meg a civilek összefogásának.

Magyarán, kezükbe vették a saját sorsukat, ami a legkevésbé sem nyerte el ennek a fiatalembernek a tetszését. De másokét sem, akik jellemzően hordóról prédikálnak.

- Csak nehogy ragadjon a példa! -gondolta Stirlitz.

Mivel a polgi mindenek kulcsembere, ezért azt kell támadni, amiben mindig akad partner is bablevesért van ingyen, tájékozatlan, ám de válogatottan liberrált újságírók személyében.

Világos?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.08.04. 17:08:30

@Virág et.:

"A nap végén meg a derék helyiek fáklyákkal vonultak az aktivista háza elé. Mert csak." --- írod.

Ezzel szemben:

"A becsületnapi menet minden évben azon az útvonalon halad el, ahol Vorosilov agresszív hordái támadták a magyar honvédőket és a német szövetségeseket, vagyis nem a TASZ aktivistája miatt mentünk arra, és jövő februárban is ugyanott fogunk menni. Keresetlevelük masszív hazugság, összevágott anyag, a tárgyaláson be is fogjuk bizonyítani, mert nekünk is vannak vágatlan felvételeink. Ezek bizonyítják, hogy csendben vonultunk, a TASZ aktivistái provokáltak bennünket."

www.szon.hu/per-a-polgarmester-ellen/2421342

Virág et. 2014.08.04. 17:13:16

@Bell & Sebastian: A polgármesternek semmi köze az igazságszolgáltatáshoz. Az erős rendőri jelenlét nem a polgármester döntése, hanem - végső soron - a rendőrséget felügyelő belügyminiszteré. A felderítések száma szintén nem a polgármestertől függ, a nyomozókat ugyanis ismételten a BM alá tartozó rendőrség alkalmazza és nem Érpatak.

Egyébként meg az, hogy kinek, mi tetszik, az mindenki magánügye. Nyilván a TASZ-nak erről más véleménye van. A kérdés itt nem az, hogy kinek van igaza, hanem hogy joga van-e egy polgármesternek rámutatás alapján a neki politikailag nem tetsző személyt a nyilvános helyi rendezvényről eltávolíttatni. Nincs joga. A TASZ-osnak joga van a véleményét elmondania, erre egyébként az érpataki jelmezhuszárnak is joga van. Arra nincs joga, hogy a rendőrséggel sajátjaként rendelkezzen és arra sincs, hogy bárkit politikai nézetei miatt nyilvános rendezvényről eltávolíttasson.

Virág et. 2014.08.04. 17:14:51

@bbjnick: Ezzel szemben, mi? Én nem voltam ott, a két fél közül valaki hazudik. Majd a bíróság igazat tesz.

Azt viszont nem is tagadják, hogy kidobták szerencsétlent a rendezvényről.

Bell & Sebastian 2014.08.04. 17:15:40

@bbjnick: Ebbe simán belefér egy Ku-Klux-Klan -vízió, van hozzá néger, fáklya, most már csuklya és akasztófa is. Hozzá biggyeszti még az ostoba Ergé a lángoló keresztet, és forrón tálalva máris fogyasztható, liberális médiatálalásban. A kényes, pösti úri népek a tíz körmüket megnyalják a földről felszedett, vidéki tehénlepény után.

Bell & Sebastian 2014.08.04. 17:17:23

@Virág et.: És a temető mellett pofán is vágta egy nazi nindzsa, de eltűnt a bokrok közt.

Virág et. 2014.08.04. 17:24:20

@Bell & Sebastian: Valahogy nem esik nehezemre elképzelni, hogy azután, hogy kidobta a rendezvényről még a szokásos útvonal mellett azért megálltak egy-két keresetlen szóra az ablaka előtt.
Egyébként a dologban szerintem az előbbi, a nem is tagadott kidobás a vérlázítóbb, a fáklyás bohóckodás már csak hab a tortán.

picur3ka 2014.08.04. 17:30:31

@Virág et.:

Én meg úgy tudom, kérem javítson ki a kommunista jogász kollega, ha félretájékoztattak volna, hogy egy nyilvános rendezvény rendben való lebonyolításáért a rendezők felelősek.

Másrészt. Feljelentést esetleg szabad tenni? És akkor a rendőrség méltóztatik valamit csinálni? Mert Orosz és vele együtt más polgármesterek is arról panaszkodtak az évek során, hogy több bajuk van a rendőrséggel, mint a lakossággal (cigányok kiemelten értvén), mert a rendőrség nem hajlandó megmozdulni, még meg van sértődve, ha intézkednie kéne.

Sok baloldali ún. demonstráló szimpla provokátor, direkt rendbontásra játszik.

---------

Úgy olvastam pedig, hogy indul a választásokon.

Mint írták már feljebb, minden évben van fáklyás menet. Van, aki pedig megtámadja, így rendbontást kezdeményezvén.

------

" A kérdés itt nem az, hogy kinek van igaza,"

????????????

Hanem, hogy maga TASZ-ost védi, függetlenül attól, hogy mi történt. Úgy politikailag. Jól értem?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.08.04. 17:32:22

@Bell & Sebastian:

Engem tényleg érdekelne, hogy @rajcsányi.gellért (ergé): szerint konkrétan hogyan "kellene az illetékeseknek odafigyelnie erre a szerepjátékos, szerepzavaros, viszont egy kisközösségben tényleges hatalommal rendelkező figurára"?

picur3ka 2014.08.04. 17:33:00

@Bell & Sebastian:

Hehehe. Álljon meg a menet! A néger viszi az akasztófát csuklyában!

picur3ka 2014.08.04. 17:40:39

@speirs:

Mi a szimpatikus magának ebben az írásban?

Egy, vagy 1000 valahány lelket számláló Bivalybasznád különc, de népszerű polgármesterét Hitlerként vitatja meg és kipellengérezi, mert Izrael ellenes politikát fogalmaz meg. Ez mint a világvége víziója jelenik meg a szerzőnél, talán nem normális.

S=klogW 2014.08.04. 17:40:43

@Virág et.:
@Bell & Sebastian:

Megélhetési aktivista -

mire is menne "megélhetési" bűnözők nélkül.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.08.04. 17:44:07

@Virág et.:

"A kérdés itt nem az, hogy kinek van igaza, hanem hogy joga van-e egy polgármesternek rámutatás alapján a neki politikailag nem tetsző személyt a nyilvános helyi rendezvényről eltávolíttatni." --- írod.

Emlékszel a Die Hard X. folytatásában arra a jelenetre, amikor Bruce Willis egy gyűlölöm a niggereket!-táblával sétálhat Harlemben? Ezt hívják provokációnak és épp erre készült Érpatakon a TASZ-os faszi --- akit ebben meggátolt a rendőrség és a polgármester.

Virág et. 2014.08.04. 17:55:32

@bbjnick: Ez hol mond ellent annak, amit írtam?

"Össze-vissza handabandázol:-) "

Te ott voltál és láttad, mi történt? Akkor meg?

@picur3ka:
"nyilvános rendezvény rendben való lebonyolításáért a rendezők felelősek"

Felelős =/= kiskirály, aki bárkit kidobhat. Ha nyilvános rendezvényt tart valaki, pláne közpénzből, akkor nem válogathatja meg a közönséget. Akkor tartson zárt rendezvényt vagy magánrendezvényt, erre is van mód.

"Másrészt. Feljelentést esetleg szabad tenni?"

Az érpataki Rambo nem jelentett fel senkit. Csak kidobatta őket a helyi fogdmeggel. Ennyi történt.

"Sok baloldali ún. demonstráló szimpla provokátor, direkt rendbontásra játszik."

Ellentétben a jobboldaliakkal. Akik abszolút nem rendbontó szándékkal kerepeltek, fütyültek, motort járattak, tojást dobáltak minden fővárosi eseményen 4 évig egyfolytában. Egyiket sem dobták ki a szemét kommunisták. A rohadék elnyomók!
Nyilván teljesen konstruktív szándékból ment Polgár Tamás is bohócruhába a tüntetők közé, illetve a CÖF-bohócot is a korrekt párbeszéd vezérelte. Az azóta nagyember lett L. Dániel hazaárulózása sem balhé vagy rendbontás volt.

Tényleg soroljam reggelig? Attól, hogy valakinek nem tetszik a politikai véleménye, attól még tűrnie kell a politikusnak azt és nem kidobatni azt, aki nem szimpatikus. Ha törvényt sért, erőszakos, az más.

"Úgy olvastam pedig, hogy indul a választásokon."

A TASZ? A volt TASZ-os inkább.

"Hanem, hogy maga TASZ-ost védi,"

Végig kéne olvasni a mondatot...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.08.04. 18:03:59

@Virág et.:

Hol van ebben az ítéletben szó fáklyás felvonulásos megfélemlítésről?

___________________________ (törölt) 2014.08.04. 18:06:49

Én alapvetően azt nem értem, hogy nem kellene a világpolitikát a nagy, befolyásos emberekre hagyni? Az egész izraeli-palesztin tragédián annyira rajta van a világ, a nagyhatalmak szeme, hogy egy ilyen kis ország, mint vagyunk, akár azt is bátran megtehetné, hogy soha senki egy percig ne foglalkozzon vele, mondván, oldják meg a nagyok. De ha már, akkor miért pont egy 1700 lelkes település polgármesterének egyáltalán megpróbálni igazságot tenni a világpolitika kérdésében, vajon nem brutális aránytévesztés-e ez, önmaga túlértékelése? Teljesen mindegy, hogy normális vagy extrém módon teszi-e, már az, hogy egyáltalán belefolyik, valahol túlzás. Jó vicc lenne elképzelni egy békekonferenciát, amin részt vesz öt fél, az érdekelteken kívül, az USA, az EU, Oroszország és Kína vezetője, meg Érpatak polgármestere.

Engem is felháborítanak a bombázások, de ha én elmennék tüntetni a szétbombázott palesztin iskolák miatt, akkor én mint magyar átlagember mennék, aki ezt nyugodtan megteheti, mert semmivel sem kevesebb, mint mondjuk egy amerikai átlagember. De ha Érpatak polgármestere szólal meg, akkor ő azt úgy teszi, mint választott politikus, és az nevetséges, mert a hatalma, szava súlya teljesen bolhafingnyi a világ azon politikusaihoz képest, akiknek ezt lenne esélyük megoldani.

Szerintem egy Érpatak polgármestere még az országos politikához is túl kicsi, abba sem szólhatna bele annyira a nevetségessé válás veszélye nélkül. Ha nem lenne polgármester, hanem magánember, akkor oké. De ha polgármester, akkor már legyen legalább egy megyeszékhely polgármestere, az országos kérdésekbe akkor szóljon bele. A világpolitikába meg majd akkor, ha mondjuk EU-s képviselő lesz.

freehckr 2014.08.04. 18:18:50

Mégis mennyivel idiótább ez a polgármester a rezsicsökkentő nyugdíjas szeánszokat szervező retardált fideszes polgármestereknél?! Ha csak kicsit idiótább, hát nem belefér?! :) Bár nekem semmivel sem különb...

Azzal, hogy a posztkommunista Fideszt programok, elképzelések, jövőkép és legfőképp pozitív eredmények híján nagy többséggel újraválasztották a hasonlóképpen „széles látókörű” elmebetegek, Magyarországon bármi megtörténhet, szerintem még ez is simán belefér... ez egy ilyen ország lett a posztkommunista évtizedek során...

S=klogW 2014.08.04. 18:21:40

@Shenpen: " nem kellene a világpolitikát a nagy, befolyásos emberekre hagyni? "

Ejha!

Azt mondod, merjünk kicsik lenni?
Sztálint, a népek bölcs vezérét visszasírod-e?

freehckr 2014.08.04. 18:22:39

@bbjnick: „hogyan kellene az illetékeseknek odafigyelnie”

Navracsics elvtársék külügyi hivatala ma már ajvékolt egyet a performansz miatt, nem lennék meglepve ha pár héten belül egy törvényjavaslatban, vagy csak egy eldugott kormányrendeletben csúcsosodna ki a posztkommunista fideszesek cionista elköteleződése... :) Ne kérdezd, mi lenne a tartalma, józan ésszel követhetetlen és felfoghatatlan a Fidesz kormányzása, de „oda tudnának figyelni”... :)

Bell & Sebastian 2014.08.04. 19:01:00

@bbjnick: Azt maga sem tudja. Az újságírás sem több szerepjátéknál, nem feltétlenül hiszi is, amit a monitorra karistol. Kötelező penzum letudva, egy ilyennek is lennie kell, fáradjunk a pénztárhoz, holnap is lesz nap és enni meg kell. Vagyis kalandvilágutazni, vagy mi.

Bell & Sebastian 2014.08.04. 19:03:59

@S=klogW: Ezeket se úgy fizetik, mint az ókori orvosokat, az lehet a baj. :)

Bell & Sebastian 2014.08.04. 19:15:00

@Shenpen: Hívhatott volna hivatásos szónokot birkapörköltre és ajándék borkollekcióra. Mert alapvetően azt csinálnak a végekeken is, amit csak akarnak, nincsen ez származáshoz kötve.

Ha gondolja, kritizálhatja a formát, tartalmat, árvalányhajas kalapot, amit csak akar.

Ezek után egy cseppet sem csodálkozom azon, hogy naponta fogalmazza újra a demokráciát és liberalizmust, ugyanis fogalma sincsen róla, hogy mi fán terem e kettő? Elárulom, majd kiüti a szemét, mégsem látja! _Ez_ a demokrácia és igazi liberalizmus, hogy elviseljük a másikat, legfőképpen azért, mert semmi közünk hozzá, hogyan oldják meg a problémáikat az állammal karonfogva, ugyanakkor nekik sem sok ahhoz, hogy ezt például mi hogyan tesszük.

Inkább a gyerekcsinálást kötné cenzushoz, ne a kocsmapolitizálást, mindnyájan jobban járnánk.

Bloodscalp 2014.08.04. 19:25:19

@doggfather: ha annyira hiányozna, már 4!4!4! éve újra kinyithatnák!!!! vagy egy másik intézetet helyette!!!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.08.04. 19:30:19

@Bloodscalp:

Az önkormányzati választásokon az érpatakiak eldöntik, hogy Orosz Mihály Zoltánnak zártosztályon vagy az érpataki polgármesteri székben van-e a helye. Ez nem a mi problémánk.

Bloodscalp 2014.08.04. 19:34:02

@Shenpen: mondasz valamit, de pontosan arról van szó hogy az újkurucok(kamujobboldal) ahová ez a bohóc is tartozik, szarba se veszik a palesztínokat, le se szarják őket. DE! Mit ad isten, épp azoknak a szemét mocsok zsidóknak a szomszédai, és velük állnak háborúban.

Ezért kezdtek el ilyen hevesen nekik szurkolni:) "az ellenségem ellensége a barátom" elven, az irániakat is csupán ezért "szeretik", aztán egyet lapozva a könyvben,
már a mocskos muszlimok takarodjanak ki a kontinensről, mert itt nincs multikulti:) Így megy ez.

picur3ka 2014.08.04. 19:34:09

@Virág et.:

Felelős a rendező, esetleg ott tartozkodó bármely polgár, vagy sem?

Akkor kidobatja. ez csak fogalmazás kérdése, tallalási ügyeskedés. Valójában annyit tesz, hogy a rendőrrel elviteti. Mindenki ezt teszi, mikor feljelent valakit.

"A TASZ? A volt TASZ-os inkább."

Megint. Ugyanazt jelenti. Nyilván.

Bloodscalp 2014.08.04. 19:37:50

@bbjnick: így van, nem a te szarod. Azzal hogy nem választják meg, sajnos még mérgezni fogja a közéletet továbbra is szerintem.

Rengeteg olyan ember megválasztottak akit nem kellett volna, többféle okból vagy akár megfognak talán még később. Kíváncsi vagyok hunvald későbbi "karrierjére"

wantaan 2014.08.04. 19:48:40

Zárt osztályra Orosz Mihályt s szobatársának Balog Zoltán minisztert.

Éhes_ló 2014.08.04. 20:05:24

Ez egy fos poszt egy fostól.

A sokadik ebben a témában, ezért meg kell hajolni a tréfás kedvű polgi előtt, mert ha a taknyos zsidók tömegeiből és a "magyar" külügy szintén nem kevésbé kóser maszatos csicskáiból is ilyen reakciót tudott kiváltani, akkor jól teszi a dolgát és az üzenete, előadása célt ért nem csak a helyi közönségnél, hanem a zsidóseggbe ájult cionista bandánál is - akiknek nem kevésbé szólt.

Több ilyen akció kellene!
Hajrá érpataki modell!

picur3ka 2014.08.04. 20:12:08

@freehckr:

A Fidesz nagyon döngöli a Jobbikot. Az szembeötlő.

Bell & Sebastian 2014.08.04. 20:14:46

@Bloodscalp: Lehengerlő érvek. Szerinted egy zsidónáci mitől különb, mint egy meztéllábas? Az a vicc, hogy a polgi egyik sem sem, te viszont alaposan gyanúba keveredtél.

Az irániakról meg annyit, ha valahol, hát ott kölcsönösen megtanultak együtt élni a zsidóikkal, nem nagyon abajgatták eddig egymást.

Megjósolom neked, amennyire létszámfölénybe kerülnek a palesztinok a Szentföldön, úgy lesz egyre eszementebb az erre válaszként adott izraeli terror.

A "vétkesek közt cinkos, aki néma" -itt is érvényes ám, nemcsak akkor pofázunk, ha a négereket ütik - Amerikában.

Bloodscalp 2014.08.04. 20:30:13

@doggfather: Nem. érteni nem értek hozzá, minden hülyét meg nem lehet bezárni.

@Bell & Sebastian:
gondolom pofáztál és tépted a szád korábban is minden más háborúnál&konfliktusnál és fogod ezután is. Mellesleg mit ér? Fogadj örökbe egy palesztín árvát és neveld anticionistának, vagy utalj a paypaljukra.

A lottó5-st jósold már kérlek, ne ezt:)

Nem nagyon érdekel a gyanúd.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.08.04. 20:33:00

@Bloodscalp: én se, de napok óta a combinó alá lökdösős csávó a fő hír. Ez az ügy azért felveti a kérdést, nem?

(meg az ilyen égetők is...)

Bloodscalp 2014.08.04. 20:39:08

@doggfather: ne legyél lelkilola ettől:) egy dilist kezelnek és kiengednek máris kell nyitni egy diliházat?:)

Nincs eügy magyarországon, meglepő? Külföldre képzünk orvosokat, a maradék újoncok sorozatosan tévednek, stb stb. És jönnek a rendszerhibák, majd lesz egy vizsgálat és megállapítják hogy senki sem hibázot-vagy igen és kirúgják. És minden megy tovább ahogy eddig, ennyi. Minek itt kérdéseket felvetni:)

A polgi kuruc fanatikus:) Eléldegél állami pénzből(tuti nem 100.000 nettot a fizuja), és élvezi hogy felkapták az előadásait.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.04. 21:02:02

Egy kis adalék a sok idióta által a csak mert "jót zsidózott" miatt agyonvédelmezett pojáca lelkivilágához:
www.youtube.com/watch?v=oU7kBoQav00

freehckr 2014.08.04. 21:19:18

@picur3ka: Csodálkozol?! Ha a Jobbikon múlna már lenne lusztrációs törvény és nyilvánosak lennének az egykori állambiztonsági iratok... meg igen sok minden, ami az elmúlt két évtizedben történt, ami így nagyjából az MSZP-Fidesz bűnszervezetek végét is jelentené.

picur3ka 2014.08.04. 21:21:05

@Virág et.:

Elolvastam közben ezt a cikket, amit valaki belinkelt. Még hogy provokáció! Ezeket hívom én hazaárulóknak. Mószerolás tevékenységét folytató 'jogvédők'. Na az ilyeneket rugdossa Putyin, helyesen.

Ezt a marha fontos nemzetközi hírt írják meg a Szöllősi Gábor és társa az országról, mint tipikus ízelítőt, ala Ergé. Nincs jobb dolguk, mint szalasizzák ezt a szerencsétlent, aki rendett tett egy faluban.

Padilla helyzetértékelése kitűnő volt, indulásból.

Asszem, olvastam is az írást angolul az Átlátszón. Rettegnek Érpatakon, rettegnek, ahol sok cigány él... a szokásos weimari magaslatú darab.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.08.04. 21:25:46

A flúgos érpataki polgármester bábukat akasztgat Érpatak főterén, Izrael állam pedig az általa meghirdetett humanitárius tűzszünet alatt menekülttáborokat bombáz, gyerekeket és ENSZ-segélymunkásokat öl meg. Melyik esemény miatt ad ki közleményt a Külügy?

picur3ka 2014.08.04. 21:26:28

@freehckr:

Nem tudom, én inkább a régi szocialista fellegvárért folytatott harcra gondoltam.

23%-on áll a Jobbik, valahol ezt olvastam.

freehckr 2014.08.04. 21:29:07

@picur3ka: „régi szocialista fellegvárért folytatott harcra”

Az egész kurvaország egy „régi szocialista fellegvár”... :) A 40-es évek vége óta szocialistán kívül más kormányunk nem volt...

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.04. 21:35:21

Vajh miért nem az a hír a faszkeresztényfaszkonzervatívok számára, hogy a muzulmánok keresztények százezret üldözik el otthonaikból csupán a hitük miatt? Miért az a központi témájuk, hogy arányos-e háromezer vaktában kilőtt rakétára a válaszlépés? Tényleg nem arányos. Háromezer vaktában elindított viszontrakéta lett volna az arányos.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.08.04. 21:38:27

@Bloodscalp: ez a polgi már nem egyszerű kuruc fanatikus annál már jóóval rosszabb.

freehckr 2014.08.04. 21:39:24

@biboldó: Megérdemlik egymást... a palesztinok a Közel-Kelet cigányai, a zsidók... nos ők meg a Közel-Kelet zsidói... :) Két kulturálatlan barbár népség... nem Gáza köré kellene falat építeni, hanem egész Izrael köré...

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.04. 21:43:49

@freehckr: Ez a te véleményed, rendben. De mi a faszért ezzel foglalkozol a muzulmánok által üldözött keresztény százezrek problémája helyett? Vagy ennyi szeretettel, empátiával miért nem inkább a honi cigányság helyzetén akarsz jobbítani a közel keleti tesóid helyett?

picur3ka 2014.08.04. 21:45:42

A keresztényság univerzális, nemcsak magával foglalkozik.

picur3ka 2014.08.04. 21:47:05

@freehckr:

Hah, de azért tudja, melyik részre gondoltam, ahol a választás eldől.

freehckr 2014.08.04. 21:47:36

@biboldó: Tévedsz, nem foglalkozok ezzel, lesz*rom magasról... csak úgy eszembe jutott a nickedről, és a „faszkeresztényezésedről” a fenti... :)

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.04. 21:48:26

@picur3ka: De magával egyáltalán nem. Miért csak másokkal?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.04. 21:49:58

@freehckr: Túrót! Mintha más beszóltál volna témába előttem is.

freehckr 2014.08.04. 21:51:35

@picur3ka: A választást sajnos a szerencsétlen megvezethető suttyó proli dönti el... évtizedek óta... Szerintem egy felkészült, jobboldali politikai szervezet összeszedett reális jobboldali programmal nem is nyerhet választást ebben az országban. Itt csak „több pénzt az embereknek”, „nyugdíjemelés” meg „rezsicsökkentés” szlogenekkel lehet nyerni...

Bloodscalp 2014.08.04. 22:03:45

@doggfather: ugyan kérlek, pont olyan mint akármelyik kurucinfo agyalágyult, egy fokkal se jobb náluk. Csak rákapott a szereplésre. Mindenkinek jár 15 perc tudod.
Ő most azt hiszi "valaki lett". novák is égetett már zászlót. Azt hitte most jól kiállhat a szegény palesztinokért...

picur3ka 2014.08.04. 22:12:00

@biboldó:

Tévedsz, engem sem nagyon érdekel, hogy milyen volt a válaszreakció, meg egyáltalán nem is nagyon követem, mi folyik ott.

Ez az ügy azért fut itten, mert az újságírót ez érdekli, hogy ez a szerencsétlen kritizálni meri Izraelt.

Engem meg nem érdekel. Azt kritizál, akit akar, én szerintem.

picur3ka 2014.08.04. 22:13:52

@freehckr:

Sajnos, ez lenne a legfontosabb politikai téma, ha nem akarunk csődbe menni, meg kellene bizony változtatni a választási rendszerben a szavazati jogot.

S=klogW 2014.08.04. 23:13:14

@jm padilla: A Jobbegyenes blogon mondta meg valaki a frankót:

libbant 2014.08.04. 15:03:17
Ez a pali gerincesebb, mint a pesti bölcsészjobboldaliak (mandiner és társai), akik a blogos cicaharc után együtt fröccsöznek a zsidólibsikkel a romkocsmában.

jobbegyenes.blog.hu/2014/08/04/felnotasok_510/full_commentlist/1#c24049699

Bell & Sebastian 2014.08.04. 23:19:10

@bbjnick: Az 1 db, magyar polgi jóval nagyobb veszélyt jelent a világbékére, mint egy rahedli biboldó Merkavákkal. A magyar külügy Miss Amerika -választásra készül, ezért sokat foglalkoztatja a világbéke, ami most átmenetileg háttérbe szorította az afrikai betegeket és éhezőket. De meglehet, teljesen végleg.

S=klogW 2014.08.04. 23:26:16

@Bell & Sebastian:

Az afrikai éhezők segélyezése az egyik legnagyobb képmutatás: csupán a zabáló Nyugat lelkiismeretének megnyugtatásáról szól, ez érintetteknek mint közösségnek csak ártanak vele.

Bell & Sebastian 2014.08.04. 23:35:20

@S=klogW: Van róla véleményem. A orvosok ott vannak az egyházam ott van, a korrekt kereskedés nem működik, a segélyszervezetek meg úgy 20% -os hatékonysággal segélyeznek.

A járvány érdekes módon a tarvágások helyén pusztít, az erdő bosszúja.

A mocskos Nyugat csak rabolni jár oda, ezer szerencséje, hogy nem fogtak még össze, hogy laposan beverjék a pofáját.

Lesz itt még Hadrianus fala.

S=klogW 2014.08.04. 23:54:51

@Bell & Sebastian: Mindenki jobban járna, ha a Száhel északi peremén Afrika szarvától az Atlanti-óceánig felhúznának egy vasfüggönyt és senki nem császkálna át rajta a másikhoz, se fehér, se fekete.

picur3ka 2014.08.05. 00:42:44

@S=klogW:

Azért én átengednék előbb egy-két alakot.

picur3ka 2014.08.05. 00:50:36

Miket nem ír ez a Zéró manapság, hej:

"Fontosnak tartotta kiemelni, hogy Magyarországról nem történt roma deportálás, a magyar cigányokat Ausztriából vitték el.

Balog Zoltán nem először adja tanújelét, hogy annyi együttérzés szorul belé, mint egy gerinctelen élőlénybe, emberi erőforrás – csúcshumán főminiszterként "

Bell & Sebastian 2014.08.05. 01:35:56

@picur3ka: Finoman úgy kell mondani, hogy a történetük feldolgozatlan. Ember meg nem mondja, hogy hányan estek áldozatul, a túlélők visszaemlékezései pedig enyhén szólva nem halálszerűek, mert életszerűt mondani ugyebár morbid lenne.

A következő probléma az, hogy a kiválasztódtak nem is igen erőltetik ezt a vonalat (sejthető, miért), de azért a közös védernyő alá Gyurcsány már jó előre bevonta a homokosokat is - minden szavazat számít -alapon.

Látok én ebben kiaknázatlan lehetőségeket. Például ott, hogy az oroszok -némi átalakítás után- pár évig még vidáman üzemeltették a táborokat, a beutaltak legnagyobb örömére. Aztán ott van ugye a Gulag -szigetvilág, a maga impozáns elhullási rátájával, az orosz építkezésekre és gyárakba szétszórt málenykíjrábótosok, meg a találomra, utcán agyonlőttek (hogy teljesüljön a kirótt, havi kontingens), a karanténba került és meghalasztott, nyugatot látott, felszabadító-zabráló-erőszakoló komplett, orosz hadseregek és még a jó ég tudja, milyen okból tragikus hirtelenséggel elhalálozottak.

Fokozni kellene, a szuper~, giga~, hiper~, galaktikus~ -előtag is kevés ide.

Ja, mégsem!
Csak megszaladt a fantáziám. Az emberek még holtukban sem egyformák. Ahogyan biboldó -nick nyilatkozta, egy a százhoz váltószám méltányos ajánlatnak tűnik.

600 M gój meg nem hagyta ott a fogát Izrael állam létrejöttéért, a második felvonásban. Azért ne essünk túlzásokba.

zpequino 2014.08.05. 02:37:31

Ha valaki tényleg nem érti, mi baj a csávóval, akkor röviden összefoglalom.

A demokrácia nem úgy működik, hogy megválaszt mondjuk 60 százalék egy vezetőt, aki aztán csak őket képviseli és a többi 40 százalékot oda küldözgeti a rendőrökkel, ahová akarja. Akkor sem, ha ez az arány 99 az 1-hez.

Emellett hülyeséget beszél. Holokausztról hadovál, pedig az nem úgy ment, hogy a két fél lövöldözött egymásra, hanem az egyik megpróbálta kiirtani a másikat. A Közel-Keleten pedig az utóbbi helyett az előbbi történik (ami köszönhető azoknak is, akik azért nem hajlandók békét kötni, mert Izrael egyszerűen létezik, ez viszont reálisan nézve nem fog megváltozni, más megoldást kellene tehát találni).

Rendet tenni nem csak úgy lehet, hogy az ember közben teljesen idióta.

S=klogW 2014.08.05. 05:00:55

@zpequino:

"A demokrácia nem úgy működik, hogy megválaszt mondjuk 60 százalék egy vezetőt, aki aztán csak őket képviseli és a többi 40 százalékot oda küldözgeti a rendőrökkel, ahová akarja. Akkor sem, ha ez az arány 99 az 1-hez."

ÉPPEN, HOGY A DEMOKRÁCIA MŰKÖDIK ÍGY,
éppen, hogy a szólásszabadság szabad és békés gyakorlása érdekében:

egy tüntetésről, politikai rendezvényről minden valódi demokráciában eltávolítják az ellenoldali aktivistákat,
a provokáció elkerülése, a szólásszabadság szabad gyakorlása érdekében.

TASZ-os tetű jelentsen be ellentüntetést.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.08.05. 05:59:24

@zpequino:

"Emellett hülyeséget beszél." --- írod.

Nem beszél hülyeségeket. Egy ENSZ-tisztviselő szerint 17, az ENSZ-misszió és az Izraeli Hadsereg közötti üzenetváltásban szerepelt, hogy egy bizonyos gázai iskolában menekülttábort működtet az ENSZ, ennek ellenére a zsidók telibeküldték rakétával, gyerekeket, öregeket, ENSZ-munkatársakat ölve meg ezzel. Tegnap az önmaguk (Izrael) által meghirdetett "humanitárius tűzszünet" alatt menekülttábort bombáztak, az áldozatok között megint kisgyerek és ENSZ-segélymunkás is volt. Izrael nemcsak saját polgárait mészárolja, de a világot is (láthatóan, nagyon is tudatosan) provokálja. És még van pofájuk antiszemitizmusról ajvékolni!

toportyánzsóti 2014.08.05. 06:52:02

Várhatóan annyira eredményes lesz szegény gumiszobaszökevény mint a csuti orálmuzsik fociakadémiája és focicsapata ahol magyar játékos csak nyomokban lelhető fel mióta feljutott az "élvonalba" és pár zakóba belvaracskolt.Jobber elmekórtani esetek akik ISTEN HAZA CSALÁD jelszavakkal grasszálnak ebben a sorrendben szarják pofán magukat és a magyarokat.

toportyánzsóti 2014.08.05. 06:55:19

@bbjnick: 3000 rakéta sajna nem jutott el a bucidba,majd ha 1 beszáll az ágyikód alá...

toportyánzsóti 2014.08.05. 07:02:52

Ketd kényelmetlenné válni a csákó ahogy a csuti orálmuzsik is mióta kiderült a moszkvai barbatrükk,putin pincsi az egész nemzeti-keresztény-polgári magyar oldal akik a maradék 1/3-ad Magyarország elveszejtésén szorgoskodnak hasznos idiótáik segedelmével.

S=klogW 2014.08.05. 07:47:55

@toportyánzsóti: nektek, szerencsére, már el is veszett Magyarország, 2010ben és 2014ben is

toportyánzsóti 2014.08.05. 07:53:32

@S=klogW: Szerencsére nektek van 1 orálmuzsik élő istenetek jobber strucc.

S=klogW 2014.08.05. 08:37:05

@toportyánzsóti:

az új orbánozáson kívül mást nem sikerült kiötleni a nagy hétvégi démonkratikus ellenzéki összejövetelen?

a ti hivatalos főpolgijelöltetek még mindig nincs, tisztességes ember a ti jelölésetekből nem kér

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2014.08.05. 08:56:24

Majd jön a választás és döntenek a helyiek, amúgy rengeteg az ilyen pógi Gellért, ő azzal tűnik ki, hogy látványosan csinálja, a rendszer gyermekei, de ahol ilyen a király mit vársz a helység kalapácsátúl iródéák , hogy kapd be a lőcsőst.

Virág et. 2014.08.05. 09:02:13

@bbjnick: Milyen ítélet? Ez az FRP határozata. Messze nem bírósági ítélet és nem is arról szól, hanem a rendőrségi intézkedés elleni panasz elbírálásáról. Ahogy az a nevéből is kitűnik.

@picur3ka: "Mindenki ezt teszi, mikor feljelent valakit."

Egy fenét. Ha valakit feljelentesz (egyébként nem jelentette fel Orosz a TASZ-ost), akkor büntető eljárást (vagy szabálysértési eljárást) kezdeményezel valaki elleni. Annak minden jogkövetkezményével, így ha kiderül, hogy igaztalanul vádoltál valakit, akkor viseled a hamis vád bcs következményeit. Arról nem is szólva, hogy nem minden feljelentés jelent azonnali előállítást. Sőt, a legtöbb esetben kap az érintett egy idézést, hogy jelenjen meg, sokszor csak mint tanú elsőkörben a rendőrségen. Ne beszéljünk össze-vissza.

"Megint. Ugyanazt jelenti. Nyilván. "

Akkor gondolom azzal sincs bajod, hogy Tarlós = SZDSZ, Kövér = KISZ, meg Martonyi = KB. A logikád szerint.

"Nincs jobb dolguk, mint szalasizzák ezt a szerencsétlent, aki rendett tett egy faluban."

Hagyjuk már ezt a mítoszt! A polgármesternek nincs köze az erősebb rendőri jelenléthez, a készenlétiseket azért küldte le Pintér, mert folyamatos volt a politikai hangulatkeltés.

Egyébként meg az összes autoriter, szélsőséges politikai vezér rendet tesz. Aztán a rend ára az 50 év kommunizmus pl., vagy a nyilasdiktatúra, esetleg az egész második világháború. Igen, a demokrácia kevésbé "rendes", van lehetőség bűnözni, van korrupció. Az alternatívát mi magyarok évtizedekig tapasztalhattuk. És nem, nincs köztes út, nincs Kedves Vezető vagy jótékony diktátor. A demokráciát a bűnözők kihasználhatják, ez az ára annak, hogy te meg én élvezhetjük az előnyeit. Az alternatíva eddig mindenhol a diktatúra volt, ami sokkal-sokkal rosszabb, mint ami most van.

Egyébként meg vicc, hogy mennyire imádja az ún. magyar jobboldal a tipikus komcsi pártfőtitkár XXI. sz-i megfelelőjét, Putyint. Nektek tényleg hiányzik az 50-es évek.

Trackers 2014.08.05. 09:17:56

Az Érpataki Izrael ellenes demonstráció valóban röhejesnek tűnik.
De ugyanilyen röhejes az ENSZ tiltakozása, miközben civilek ezreit mészárolják le, asszonyokat, gyerekeket, mindenkit.
Szóval mi a teendő az Izraeli állami terror ügyében vajh ?

kvadrillio 2014.08.05. 09:18:32

"Eközben heves viták kezdődtek Izraelben a háborús kárpótlások ügyében, amelynek keretében az üzletek tulajdonosait kompenzálják elmaradt bevételeik és a háborús károk miatt. Kiemelt támogatás illeti az övezet határaitól számított negyven kilométeres sávot, de ezt hatvan kilométerre szeretnék bővíteni annak nyomán, hogy a Hamász növelte rakétái hatótávolságát.

Pénzügyi szempontból fontos kérdés a történtek elnevezése is, mert ha „hadműveletnek" hívják, akkor az üzletek tulajdonosai kevesebb kártérítést kaphatnak, ha viszont akár utólag „háborúvá” minősítik át az Erős Szikla hadjáratot, akkor a helyi törvények szerint komolyabb pénzügyi forrásokat kell erre a célra átcsoportosítania a költségvetésnek."

IZRAEL MÁRIS ELKEZDETT HARÁCSOLNI ! A PÉNZ !...A PÉNZ !!! ...A PÉNZ !!!!! BENYELNI MIND ! AZTÁN KISZARNI !!! BESZARÁS HOGY EZEK MILYEN KAPZSIAK !!! :o)))))))))))

Robiekin · http://megfizethetetlenegeszseg.blogspot.hu/ 2014.08.05. 09:19:40

Túl sok a show-elem. Ha rendet teremtett a településén OK, de nem kell több...

I_Isti 2014.08.05. 09:20:25

@bbjnick: Más források szerint viszont a zsidók kettő darab mocsok terroistát lőttek ki egy hatvandekás rakétával az iskola _előtt_, ami után a hamászosok odaraktak néhány piros festékkel lekent ál-áldozatot, aminek következtében a világ antiszemitizmusra hajlamosabb idiótái máig hörögnek, hogy milyen gonosz és csúnya az izrael, mert vissza mer lőni, amikor a polgárait gyilkolják.
Az ilyen omz-féle kretének polgármesterségig emelkedése pedig mutatja azt az egyre súlyosabb idegbajt, amit ez az uruszág már ezer éve hordoz önnön kebelében.
Egyébként meg az egész nem logikus: ha izrael tényleg akarná mészárolni a palesztinnak nevezett jöttment népet, akkor csak simán elzárná a vizet, az áramot, meg a gázt. De persze a nemzetközi antiszemita barmok odáig már nem jutnak el, hogy föltegyék magukban az egyszerű kérdést: az iskolákat általában gázában miért az ensz üzemelteti, és miért nem a hamász? miért van az, hogy több ezer kilométernyi alagutat képesek kiásni - hogy zsidókat gyilkolhassanak, de az iskolákat érdekes módon az ensz tartja fenn?
Egyébként én csodálom a zsidókat mert nagyon humánusak: az oroszok ezred ennyi rakéta után már vákuumbombákkal rendezték át az afgán hegyvidéket...

kvadrillio 2014.08.05. 09:20:32

@kvadrillio: ..MAJD A DÉDUNOKÁIKAT IS KÁRPÓTOLTATJÁK EZEK a rohatttt terroristák !!!!!

a palesztinoknak 50 szeres kárpótlás jár majd az 50 szeres mennyiségű áldozatokért ?????????

gyalog.galopp 2014.08.05. 09:21:04

Ez az ergé átlépte az origót, fokozott sebességgel süllyed tótawéhez. A mandi is.

picur3ka 2014.08.05. 09:23:14

@kvadrillio:

""Eközben heves viták kezdődtek Izraelben a háborús kárpótlások ügyében, amelynek keretében az üzletek tulajdonosait kompenzálják elmaradt bevételeik és a háborús károk miatt. Kiemelt támogatás illeti az övezet határaitól számított negyven kilométeres sávot, de ezt hatvan kilométerre szeretnék bővíteni"

hahaha. és heted íziglen is, ha kérhetném.

Trackers 2014.08.05. 09:24:00

@I_Isti:

A tények azt mutatják, hogy Izrael gátlástalanul mészárolja a lakosságot.
Több ezer civil halott a Palesztinok részéről, és sacc/per kb 10 Izraeli katona.
Az Izraeli tábornok kerek-perec kijelentette a cél a megfélemlítés.
ENSZ felszólításra magasról szarnak, újságírókat nem engedik be a területre.
Aki nem látja át, hogy Izrael egy terrorista állam, az önmagát áltatja.

Ez nem háború. Csúzlival harcolnak rakéták ellen.
Ez ahoz hasonlatos, mikor a cigányok lopnak, majd elkezdik módzeresen kivégezni őket emiatt.
Ismerős a sztori ?

Amadeus62 2014.08.05. 09:25:21

@gyalog.galopp:

Akkor menjetek át a kurucinfóra, az való nektek.

Ad Dio 2014.08.05. 09:32:51

Ez az ember egy idióta. A performansza meg sértő és nevetséges is egyben.

Izrael valóban háborús bűnöket követ el, de ez nagyon nem jó módja az erre való reagálásnak.

picur3ka 2014.08.05. 09:33:10

@I_Isti:

Maga viccel, ugye? Milyen szépen beveszi ezt a sok zsidó történetet. Éppen ezért nem irtják ki őket egyből, hogy még áldozatként tüntethessék is föl magukat.

Alap: ma már a töredékén él annak a területnek a palesztin nép, amelyet nemzetközi szerződések szerint Izraelnek biztosítania kellett volna/kellene a számukra.

Ezen palesztin területek biztosítása alapfeltétele volt Izrael állam létezésének.

Az akkor még brit fennhatóságú terület brit 'álláspontjait' terrorakciókban részesítették, ugyanilyen módszerrel, szállodák, akármik, mindegy, hogy katonai célpont, vagy sem.

egysmás 2014.08.05. 09:45:49

@Virág et.: "Egyébként meg az összes autoriter, szélsőséges politikai vezér rendet tesz. Aztán a rend ára az 50 év kommunizmus pl., vagy a nyilasdiktatúra, esetleg az egész második világháború. Igen, a demokrácia kevésbé "rendes", van lehetőség bűnözni, van korrupció. ."

Me, a kommunizmusban, a hitleri Németországban, a cári Oroszországban, nem volt bűnözés...
A bűnözés a demokrácia sajátja...

Ez az ért mintha valami nyilvánvaló faszság lenne!
A diktatúrák sem üldözik jobban a bűnt, mint a demokráciák és nem is hatékonyabbak a bűnüldözésben.

A REND-et pedig nem úgy értelmezik, hogy nincs bűnözés, hanem, hogy előírhatják a polgiknak, hogy mit tegyenek és azt tartatják be a többséggel.

kvadrillio 2014.08.05. 09:48:24

@picur3ka: "
Izrael visszavonul, mostantól védekezik

Életbe lépett a 72 órás tűzszünet, de közvetlenül előtte azért még támadták egymást a felek.
"
...index cimmből idéztem ! :)..ha-ha-ha-ha-haaaa.....:O)

kvadrillio 2014.08.05. 09:49:33

@kvadrillio: cimmből = cikkből...hahahaha :)

I_Isti 2014.08.05. 09:52:32

@picur3ka: 1929-ben Jeruzsálem még egy nagyon szakadt, lepukkant város volt. Akkor az arabok - akkor még nem voltak palesztinok, csak simán arabok - megtámadták a jeruzsálemben lakó zsidókat, és sokat megöltek közülük.
Akkor még sehol nem volt Izrael állam - legfeljebb a cionisták álmaiban, meg a Biblia be nem teljesedett próféciái között - ennek ellenére már akkor zsidók százaid gyilkolták meg az arabok.
Alap: palesztin nép nincs, ugyanúgy, ahogy cigány nép sincs. Soha nem létezett. Palesztin állam soha nem volt. Nézz utána, ha nem hiszed!

egysmás 2014.08.05. 09:53:22

"Oda kéne már figyelni erre a szerepjátékos, szerepzavaros, viszont egy kisközösségben tényleges hatalommal rendelkező figurára, ha már eddig nem tették az illetékesek. "

Elég furcsa egy mondat.
Mintha nem anyanyelvi szerző írta volna.

"Talán még idejében meg lehetne állítani ezt a wannabe Arturo Uit. "

Idejében? Azt MÁR nehezen.

"Érpatak többet érdemel. És tényleg elképesztő, hogy ez folyik 2014 (2014!) Magyarországán."
Romániában sokkal gázabb dolgok történnek...

picur3ka 2014.08.05. 09:55:19

@Virág et.:

"Mindenki ezt teszi, mikor feljelent valakit."
Egy fenét.
----
De. 'Kitette, kirúgatta, kivezettette, eltávolította/tatta, stb.'

Ne beszéljünk össze-vissza, ez bizony csak fogalmazás kérdése az újságcikkben. A szerint, hogy mit akar sugllmazni a szerző.

Nem tud elkábítani ezzel a csak rendőrség és Pintér hatásköre maszlaggal, sajnálom. A kérdésre egyenes választ nem adott. Mert bizony a rendező felelőssége, hogy rendbontás ne legyen.

És ugye, a rengeteg magán/privát őrző-védő szervezet akkor hogyan is működne, ha csak Pintér intézkedhetne ilyen esetekben, ugye. A kidobó fiú úgy kidobja egy rendezvényről, hogy csuda.

"Megint. Ugyanazt jelenti. Nyilván. "
Akkor gondolom azzal sincs bajod, hogy Tarlós = SZDSZ, Kövér = KISZ, meg Martonyi = KB. A logikád szerint.
---
Nem hiszem, hogy ennyire buta, de elmagyarázom. Nem az én logikám. Nyelvhasználat. Ebben a szerkezetben, ami természetesen nem jelenti azt, hogy az adott illető általában az adott Párt, mint olyan. Indult a Kisgazda Párt/a kisgazdák a választásokon: értsd jelöltet állítottak.

"Nincs jobb dolguk, mint szalasizzák ezt a szerencsétlent, aki rendett tett egy faluban."
Hagyjuk már ezt a mítoszt!
------
Ez nem mítosz. Ha az lenne, akkor vegye fel a Népszabósággal meg a helyi lakosokkal. Azt írta/mondták, hogy pár év alatt eltűntek a bűncselekmények a faluból.

"A polgármesternek nincs köze az erősebb rendőri jelenléthez, a készenlétiseket azért küldte le Pintér, mert folyamatos volt a politikai hangulatkeltés."

Vagy azért, hogy a Fidesz kicsináljon egy sikeres ellenzéki polgármestert.

"Egyébként meg az összes autoriter, szélsőséges politikai vezér rendet tesz. Aztán a rend ára az 50 év kommunizmus pl., vagy a nyilasdiktatúra, esetleg az egész második világháború."

Na, ezért írtam, hogy a szerző nem normális. Bizony, Orosz bábuzik, tehát világveszély. Az USA-val, meg a többi háborús népirtó akciókkal hogy áll? Maga se normális, ha ezt el is hiszi.

nnnnnnnn 2014.08.05. 09:56:49

cikkíró nagyon ügyelt, nehogy leírja azt, hogy izraeli háborús bűnök.
amúgy lehet az érpatakiak nem véletlen választották meg oroszt. esetleg lehet kicsit nagyobb biztonságban érzik magukat ott mint számos más magyarországi faluban.
de ezt egy pesti romkocsmás divatliberális blogger biztos jobban tudja, hehe.

picur3ka 2014.08.05. 09:59:02

@I_Isti:

Tudom. Ukrán nép sem volt soha, meg Ukrajna sem. A zsidók meg kihaltak. Soroljuk? Lényegtelen. Ez a nemzetközi megállapodás, amit írtam. A zsidók aláírták.

picur3ka 2014.08.05. 10:06:19

@$$$=$$$:

Na majd azt megnézném, amikor bárki arról cikkezik, hogy mennyire félnek az ún. többségi lakosok falvak sokaságában, pedig mind tudják, hogy ezen múlik a szavazat, annyira, hogy lásd DK - Pásztor.

Arról látni cikket, hogy a zsidók hány embert irtottak ki a Tanácsköztársaság alatt, meg mán nem is beszélve.

A roma gyilkosságokat is jól kivizsgálták, de a népirtó cigányakcióról meg említést sem tesznek, nem hogy kivizsgálnák a felbújtókat...

Ilyesmikkel foglalkoznak helyette, lassan összeírják, ki merte azt mondani, hogy zsidó vagy cigány.

bjela szila 2014.08.05. 10:08:02

hajrá picur3ka ! Ezeknek a konok libsiknek mindegy mit monsz , mantrázzák tovább kliséiket ..nyálas tej , cukor , lisztallergiás , nagyobbrészt rövidlátó , félmeleg fotelforradalmár bibsi kölykök , jórész főkomcsi káder családból :)

Abendsen 2014.08.05. 10:18:11

A performanszra megérkezett a hivatalos izraeli reakció:

www.youtube.com/watch?v=3F0Xx-oQKsU

Virág et. 2014.08.05. 10:30:03

@egysmás: "A diktatúrák sem üldözik jobban a bűnt, mint a demokráciák és nem is hatékonyabbak a bűnüldözésben."

A diktatúrák alatt azért "hatékonyabb" a bűnüldözés, mert nem bajlódnak holmi szabadságjogokkal, ha valakiért jön a fekete autó, akkor azért jön. A csendőrök végigverték az egész házsort, telepet, ha arról volt szó. Nyilván ez sem tüntette el a bűnözést, de hatékonyan visszaszorította. Nem véletlen, hogy rendkívüli eseményekkor, krízishelyzetben a diktatúrákban szokásos eljárások lépnek életben demokráciákban is (pl. kijárási tilalom, rögtönítélő bíróságok stb.). A diktatúrák alatt az az elv, hogy nem baj, ha 10 ártatlan szenved, de legalább megvan az 1 bűnös. Demokráciában a fordítottja áll. Szerintem - ha már muszáj választani -, akkor inkább az utóbbi.

A másik eleme, ami miatt rendezettebbnek tűnik a diktatúra a demokráciánál az a sajtó befolyásolása. A komcsik alatt is csak azért nem tudtunk bizonyos bcs-ekről, mert nem hozta le semmilyen újság azokat. Attól még voltak, csak hír nem lett belőlük. Ma egy élet ellenes bcs körbejárja 10 perc alatt az egész médiát, a Blikktól a kurucig. A fenyegetettségérzés növekszik, még akkor is, ha a statisztikák azt mutatják, hogy ma kevesebb az ilyen bcs, mint mondjuk 5-10 éve volt, az emberek ennek az ellenkezőjét érzik, mert ma sokszorosa lett a hírverés az ilyen esetek körül és gyakorlatilag mindenkihez eljut minden.

@picur3ka: "ez bizony csak fogalmazás kérdése az újságcikkben"

A feljelentés egy büntetőeljárás-jogi aktus, nem szinonimája azoknak, amiket felsoroltál. És hagyjuk már ezt a modoros magázódást, ez az internet.

"Mert bizony a rendező felelőssége, hogy rendbontás ne legyen. "

Nyilván. Itt viszont nem volt rendbontás, a szerencsétlen bement, nem csinált semmi felhajtást. Megjegyzem, ha lett volna, akkor sem a rendőrség feladata kidobni, hanem a privát kidobó emberé. És egy nyilvános rendezvényről amúgy sem lehet csak úgy kidobni valakit. Ez nem egy disco, vagy bár, ahol a rendező privát bulit tart, amire belépőjegyet kell váltani és ő dönti el, hogy melyek a szabályok, amelyeket be kell tartani. Ez egy közpénzből fizetett helyi önkormányzati nyilvános ünnepség volt, ahol minden helyi lakos jogosult részt venni, pártállástól vagy ideológiától függetlenül. Ha verekedett, randalírozott, akkor eltávolítható. Megjegyzem, ha csak transzparensekkel jelenik meg, akkor nem.

Valahogy elsiklottál afölött a tény fölött, hogy 6-8 évig minden szoci vagy szadeszes politikus rendezvényén ott randalíroztak a polgári középosztály jeles képviselői, ma már nyilván boldog traffiktulajdonosok és mégse dobta ki őket senki. Pedig tojást is dobáltak.

" értsd jelöltet állítottak"

A TASZ jelöltet állított? Segítek, mert egyre inkább belezavarodsz. A fickó ex-TASZ-os volt. Amikor az incidens történt még a TASZ-nak dolgozott, időközben 2014-re már nem TASZ-aktivista, hanem mint politikai szereplő jelent meg.

"Azt írta/mondták, hogy pár év alatt eltűntek a bűncselekmények a faluból."

Nem tűntek el, valaki feljebb belinkelte az ORFK-t, hogy milyen és mennyi bcs történt 2009-2013 között. Nincs adatom az összehasonlításra, de úgy gondolom, nem merész feltételezés, hogy ehhez nagyobb köze van a politikai balhék miatt hetente odarendelt fővárosi késznelétiseknek, mint a polgármesteri maszkabálnak.

"Vagy azért, hogy a Fidesz kicsináljon egy sikeres ellenzéki polgármestert."

Ja, az a legjobb módja egy ellenzéki polgármester kicsinálásának, hogy növeljük a körzetében az egy főre jutó rendőrök számát és ezzel a biztonságérzetet! A szemetek! A legközelebb majd utat építenek oda ezek a brigantik, meg vezetékes gázt!

"Orosz bábuzik, tehát világveszély"

Ki írta, hogy világveszély? A "gumiszoba" szerinted azt jelenti, hogy világveszély?

Bell & Sebastian 2014.08.05. 10:36:21

@I_Isti: Lószart, Pistike!. A mai palesztinok ősei (igaz, tagoltan és sokszínűen) már a hódító izreeliták bejövetele előtt ott voltak, többnyire egyiptomi fennhatóság alatt, sőt, az amoritákon kívül egyik népség sem sémita, a hettiták pedig minimum nyelvükben indogermánok voltak. A több hullámban támadó, tengeri rablónépek (filiszteusok) fosztogató hadjáratait sikeresen kiállva, miközben a szárazföldön portyázó héberek szorongatták őket.

Az új jövevény izraeliták a honos, vándorló törzsekkel könnyebben elbántak, mint a makacsul ellenálló városállamokkal (amoriták, kánaániak, hettiták, hivviták, periziták, jebuziták és girgasiták).
(Lásd az Ószövetséget.)

Palesztina egyébként földrajzi fogalom, Izrael a történelmi Palesztina területén található és a vegyes őslakosságot nevezzük palesztinnak.

Szó nincsen arról, hogy gyüttment vándorcigányok vónának.

2014.08.05. 10:45:21

Minden szunnitapatronáló, dühös, jogvédő ember fogadjon be egy palesztin embert, vagy családot. Viszont ne csodálkozzon ha hamarosan kiderül, hogy ezek a családok segélyből akarnak megélni, 7-8 gyerekkel és dolgozni csak egy kis részük szeretne.

_most_ 2014.08.05. 10:57:44

szerintem megköszönhetjük az érpataki polgármesternek, hogy folyamatosan nevetségessé teszi a jobbikot, így tovább :D

bigmax 2014.08.05. 11:00:22

Érpatakkal kell kezdeni a bolygó megtisztítását!Ha ez az idióta egy szót se szólna csak a kezében tartott zászlaját lengetné akkor is tudná mindenki ,hogy bolond aki rajzolt egy baromságot.Gratula minden jobbikosnak ha ez a ti értelmiségetek!
Bár mindenért a pesti buzik tehetnek ,mert ha meghallgatták volna a könyörgését a felvonuláson és néhányan végre lányt csináltak volna belőle akkor lenyugodott volna!:D

2014.08.05. 11:05:59

@_most_: A jobbikot nem teszi nevetségessé, inkább azokat akik ellenző vagy támogató véleménnyel vannak róla. Ő is annak a mechanizmusnak a része amely széles körben bont egymással ellenséges csoportokra egy népet. Ne legyenek illúzióid, egyik tábornak sincs létjogosultsága, annak sem amelyik a szélsőjobbal szemben foglal állást.

Peterpapo 2014.08.05. 11:12:59

Szeretném felhívni OMZ figyelmét, hogy az olyanok miatt, mint amilyen ő is kell hallgatni nap mint nap, hogy holokauszt így, holokauszt úgy. Mert ha nem lennének az ilyen OMZ féle agyhalott seggfejek, nem lenne napi, heti holokusztozás sem. Továbbá javasolnám OMZ-nek, hogy a következő ilyen performanszát Gházában tartsa meg, hogy közvetlenül tapasztalhassa meg, mit élnek át az ott élők az olyanok miatt, mint amilyen ő maga is!

picur3ka 2014.08.05. 11:13:57

@Virág et.:

"A feljelentés egy büntetőeljárás-jogi aktus, nem szinonimája azoknak, amiket felsoroltál."

A feljelentést csak én hoztam fel arra, amit írtál. Az eredeti szöveg 'kidobatta' vagy hasonló. Magad írtad.

"Mert bizony a rendező felelőssége, hogy rendbontás ne legyen. "
Nyilván.
---
Na végre. köszönöm.

"Itt viszont nem volt rendbontás, a szerencsétlen bement, nem csinált semmi felhajtást"

Ezt mi nem tudjuk, mint te is írtad feljebb. Majd kivizsgálják.

"Valahogy elsiklottál afölött a tény fölött, hogy 6-8 évig minden szoci vagy szadeszes politikus rendezvényén ott randalíroztak a polgári középosztály jeles képviselői, "

Valahogy elsiklasz a fölött a tény fölött, hogy egy demokráciában ezeknek nem is lehetett volna pozicióban lenni, sőt, indulni sem. Minimum le kellett volna mondaniuk. Bűncselekmények miatt demonstráltak, épp, mint Orosz.

" értsd jelöltet állítottak"
A TASZ jelöltet állított? Segítek, mert egyre inkább belezavarodsz. A fickó ex-TASZ-os volt.
---
Igen. Tudom. Ezt én így értékelem. Nem érdekel a maszatolás.

"Azt írta/mondták, hogy pár év alatt eltűntek a bűncselekmények a faluból."
Nem tűntek el, valaki feljebb belinkelte az ORFK-t, hogy milyen és mennyi bcs történt 2009-2013 között. Nincs adatom az összehasonlításra, de úgy gondolom, nem merész feltételezés, hogy ehhez nagyobb köze van a politikai balhék miatt hetente odarendelt fővárosi késznelétiseknek, mint a polgármesteri maszkabálnak.

----
Nekem sincs adatom. Én elhiszem, amit a falusiak mondanak.

És ha nem lenne maszkabál, akkor odamenne a rendőrség szerinted?

"Vagy azért, hogy a Fidesz kicsináljon egy sikeres ellenzéki polgármestert."
Ja, az a legjobb módja egy ellenzéki polgármester kicsinálásának, hogy növeljük a körzetében az egy főre jutó rendőrök számát és ezzel a biztonságérzetet! A szemetek! A legközelebb majd utat építenek oda ezek a brigantik, meg vezetékes gázt!
"Orosz bábuzik, tehát világveszély"
Ki írta, hogy világveszély? A "gumiszoba" szerinted azt jelenti, hogy világveszély?

------

Orosz nagyon is észnél van. A következőt olvashatjuk az Átlátszó angol nyelvű cikkében: a polgármester megkeresésünkre azt válaszolta, hogy ilyen liberális, karaktergyilkos médiumnak nem ad interjút telefonon, csak személyesen és felveszi az egészet. Ez a fajta interjú az Átlátszót valamiért nem érdekelte.

Peterpapo 2014.08.05. 11:14:43

@dr kotász:

Ha szerinted nincs létjogosultsága a rasszizmus és kirekesztés elleni állásfoglalásnak, akkor add vissza a doktorid!

picur3ka 2014.08.05. 11:17:42

@Peterpapo:

De lenne. Nyugodjon meg, ha más nem, listát írnak a zsidó szó elhangzási gyakoriságáról, vagy rendszeresen gyakorlat történelmileg, maguk rendeznek ilyen szeánszokat: izraeli zászlót égetnek, beöltöztetik a rendőrséget neo-náciknak, megverik magukat, ha kell, aztán elkezdenek visítani, hogy őket bántják. Ez a működési mechanizmus.

Bell & Sebastian 2014.08.05. 11:18:02

@Peterpapo: Háát, ez most kicsit nagyon ellentmondásos lett, hadd ne mondjam, zavaros.

I_Isti 2014.08.05. 11:18:51

@picur3ka: Ez a szokás. Egyébként még ahhoz is gyíkhülye, hogy a telefonbeszélgetést is föl lehet venni, bármelyik telefonnal manapság...

Peterpapo 2014.08.05. 11:19:47

@picur3ka:

Hát hogyne. Ez az ötleted talán abból indul ki, amikor jó pár évvel ezelőtt egy MIÉP-es képviselő megverette magát, aztán sírt, hogy őt bántják. Ugye?

Sexual Harassment Panda 2014.08.05. 11:20:24

@picur3ka: igen, az index ìrta 23%-nak, aztàn kèsőbb ràjöttek hogy csak 13%.
Ennyit az index megbìzhatòsàhàròl.

Bell & Sebastian 2014.08.05. 11:20:47

@Peterpapo: Szerintem add vissza te. Ezek nélkül a reflexek nélkül egyenes az út a süllyesztőbe, akik ezeket a baromságokat hirdetik, maguk sem hisznek benne és nem követik saját szabályaikat.

Mert kibaszott farizeusok, azé!

Peterpapo 2014.08.05. 11:21:12

@Bell & Sebastian: Mi a zavaros? Szívesen elmagyarázom, ha nem érted.

picur3ka 2014.08.05. 11:21:30

@dr kotász:

"Minden szunnitapatronáló, dühös, jogvédő ember fogadjon be egy palesztin embert, vagy családot. Viszont ne csodálkozzon ha hamarosan kiderül, hogy ezek a családok segélyből akarnak megélni, 7-8 gyerekkel és dolgozni csak egy kis részük szeretne."

Van palesztín kisebbség Mo-on. Nem élnek segélyből és ha összehasonlítanád, megdöbbennél, mennyivel többe kerül az országnak a zsidó kisebbség. Hogy mennyivel több bajt kevernek és cirkuszt csinálnak, ha kell, ha nem, arról már nem is beszélve.

Peterpapo 2014.08.05. 11:21:53

@Bell & Sebastian: Mi a zavaros? Szívesen elmagyarázom, ha nem érted.

avocado_ 2014.08.05. 11:22:12

Nahát, a Mandinerből egy korrekt blog lett.

Bell & Sebastian 2014.08.05. 11:24:51

@I_Isti: Mi közünk hozzá? Gyíkhülye? A tények szerint nem egészen gyíkhülye, mert arra például nagy ívben szarik, hogy a libsibibsik szerint gyíkhülye. Gondolom, ez a vélemény fordítottan is igaz. Van jelentősége? Nincsen. Hát akkor?

picur3ka 2014.08.05. 11:25:21

@Sexual Harassment Panda:

Én azt gondoltam, úgy emlékszem, ez pártválasztók és teljes lakosságon belüli arány, ua. cikkben.

Bell & Sebastian 2014.08.05. 11:25:55

@Peterpapo: Ne fáradj, majd legközelebb, ennyi is bőven sok.

2014.08.05. 11:26:45

@Peterpapo: A helyzet az, hogy az a csoport, amelyik állást foglal, látszólagosan, a rasszizmus ellen, szándékoltan fenntartja a rasszizmust. Az antiszemitizmus erősödésében nagy szerepe volt az szdsz-nek, mszp-nek, a kvázi baloldali és liberális csoportoknak. Az átlag zsidó és zsidó származású emberre nézve az ál-liberális csoportok ugyanúgy veszélyt jelenthetnek mint a szélsőjobb.

Peterpapo 2014.08.05. 11:30:01

@Bell & Sebastian:

Nincs mit visszaadjak, de amit írtál egy kissé zavaros.

picur3ka 2014.08.05. 11:33:06

@Peterpapo:

Nem. Abból indul ki, amit a teljesség igénye nélkül felsoroltam. A jelen cikk is élő példa rá, egyébként. Ez is egy lényegtelen dolgot vitat meg. Pusztán azért, hogy anti-szemitázhasson.

Olyan, mint sok más között, a cuccom rabbi elleni 'rasszista' támadás, anti-szemita incident. Bedobtak egy követ az ablakán. Az én ablakomon is egyszer, azt is megírta a világsajtó. Ez a jelenség maga sokkal fontosabb, mint Orosz.

Egyébként a mo-i palesztinok demonstrációján ezt mondta pontosan egy arab ügyvéd: Ha egy zsidó meghal valahol, zeng a világ, hogy ők palesztín gyermekeket bombáznak halálra, csak úgy, politikai haszonszerzés céljából, az mindjárt jogos önvédelem.

Bell & Sebastian 2014.08.05. 11:35:03

@dr kotász: Csak az a gond, hogy sem az antiszemitizmusnak, sem a szélsőjobbnak nincsen definíciója. Ezért az csak feltételezés, hogy a kifejezések negatív tartalmúak. Ám ha lenne ilyen, kőbe vésett meghatározás, akkor sem vagyok abban biztos, hogy egyenesen az következik belőlük, hogy ezek rosszak és tűzzel-vassal irtandók.

Mert az is lehet, hogy egy vírusra adott ellenreakció és nem hiszem, hogy a fagocitákat kell elsőre rossz fiúknak kikiáltani.

Másodjára már elképzelhető, ha akkor még egyáltalán léteznek.

Bell & Sebastian 2014.08.05. 11:36:37

@Peterpapo: Akkor nem neked szól, mert másoknak szánt. A tiéd is, ezek szerint. :D

2014.08.05. 11:38:12

@picur3ka: A palesztinok egy része, akik Ciszjordániában és Gázában élnek, képzetlenek, nem tudnának beilleszkedni egy technológiai alapú civilizációba, illetve nehezen. Jelentős részük Izraelben tudott munkát vállalni még a blokád előtt, rájuk nézve nagy csapás volt Arafat, a PFSZ, majd a Hamasz politikája.
Az itt élő palesztinokat ne hasonlítsd a gázai tömeghez, ez hülyeség. A másik hülyeség hogy a zsidó kisebbség itt cirkuszt csinál. Nagyjából 80 ezer zsidó származású ember él itt, nagy részük nem is igazán foglalkozik a származásával, úgy élnek ahogy az átlag magyar. Amennyiben a cionista kis magot azonosítod magával zsidó néppel vagy vallással, az nagy tévedés. Olyan mintha azt mondanád hogy minden magyar ember sámánista, ultraszélsőjobbos hungarista.

picur3ka 2014.08.05. 11:53:37

@dr kotász:

Hogy minden magyar sámánista, az nem feltétlen áll messze a valóságtól.

Még hogy hülyeség, hogy cirkuszt csinál, lásd e cikket is, folyton cirkuszolnak, ha kell, ha nem, lényegtelen, hányuk, mert akkora zajt csapnak, hogy belesüketül az ember. Ezt a Dánielt is meg a szobrosokat is régen elő kellett volna állítani garázdaságért.

Minden héten rendeznek valami cirkuszt nagyjából.

A palesztínokról meg előszeretettel terjesztik ezt a mítoszt, hogy ők a Közel-Kelet cigányai, de nem egészen így van ez, amennyire kevés ismeretem a témában engedi ezt megítélni.

Mindenesetre őslakosok a területen, akiknek a nemzetközi jog elsőbbséget ad a földhöz, minden esetben.

Hogy képzetlenek, hát nem kaptak államisági jogot, nem állíthatnak hadsereget például, meg ilyenek. Mostanában ismerték el őket, mint megfigyelő tag az ENSZ-ben.

A Hamaszt meg nézd meg, ki pénzeli.

Peterpapo 2014.08.05. 11:54:31

@dr kotász:

Figyu! Ez a rasszizmus:

"A rasszizmus olyan gondolkodásmódot jelent, amely az emberek külsejében megfigyelhető eltéréseket kiemeli, ezekhez morális, társadalmi vagy politikai különbségeket rendel hozzá, és az így létrehozott csoportok között – feltételezett tulajdonságaik vagy értékeik alapján – hierarchiát állít fel.[1] A rasszizmus nyelvi alapon megnyilvánuló formája a lingvicizmus."

Tehát aki a rasszizmus ellen lép fel, az nem lehet rasszista, mert nem a külsőben megfigyelhető eltérésekre alapozza az elutasítást. Vagyis csak egy szar duma, hogy aki a rasszizmus ellen lép fel, az maga is rasszista. És mint tudjuk antiszemitizmus sem volt Magyarországon még az SZDSZ, MSZP és kvázi baloldali és liberális csoportok előtt, de igény azért volt. Úgy hogy ez is csak egy szar jobbos duma.

2014.08.05. 11:54:31

@Bell & Sebastian: Van egy rangsorolás, ami szerint a szélsőjobbos szervezeteket minősítik. Az alacsonyabb fokú minősítés szerint a kommunikációban nyilvánul meg például az antiszemitizmus. A csoportok a saját kommunikációs elemeiket nem határozzák meg egzakt módon, tehát amikor pl Tyirityán a zsidót elpusztítandónak tartja, akkor a cionista, szélsőjobbos izraelit érti a zsidó alatt, vagy pedig a szlovák faluban, átlagos életet élő óvodás kislányt is, akinek a nagymamája zsidó származású? A következő lépcsőfok a minősítésben a közterületen való gúnyolódás, ami sztereotip módon történik. Fenyegető gúnyolódással például. Ezután jön a fizikai bántalmazás. A fizikai bántalmazásra is volt már példa, de lényegesen kevesebb mint a puszta kommunikációs elemekre.

2014.08.05. 11:55:07

@Bell & Sebastian: Van egy rangsorolás, ami szerint a szélsőjobbos szervezeteket minősítik. Az alacsonyabb fokú minősítés szerint a kommunikációban nyilvánul meg például az antiszemitizmus. A csoportok a saját kommunikációs elemeiket nem határozzák meg egzakt módon, tehát amikor pl Tyirityán a zsidót elpusztítandónak tartja, akkor a cionista, szélsőjobbos izraelit érti a zsidó alatt, vagy pedig a szlovák faluban, átlagos életet élő óvodás kislányt is, akinek a nagymamája zsidó származású? A következő lépcsőfok a minősítésben a közterületen való gúnyolódás, ami sztereotip módon történik. Fenyegető gúnyolódással például. Ezután jön a fizikai bántalmazás. A fizikai bántalmazásra is volt már példa, de lényegesen kevesebb mint a puszta kommunikációs elemekre.

sztd 2014.08.05. 11:58:09

Mert milyen jó lenne Érpatak enélkül az ember nélkül!

Vér folyna! Nem csak bábukat akasztanának, hanem ez előtt az ember előtt igazi embereket gyilkoltak meg arrafelé, és a rendőrség konkrétan lemondott a faluról!

Szóval az, hogy odamegy valaki Pestről (vagy éppen a Balaton mellől), és dumál össze-vissza az emberi jogokról, azért lehetséges 2014-ben, mert ez az ember 2005 után folyamatosan (fizikailag) élhetővé tette a falut. Ennyi idő után persze szeretünk felejteni, de nyugodtan lehet ezt a települést a jövőnek tekinteni.
index.hu/belfold/2011/07/18/fejbe_verik_a_rendet_erpatakon/

Az, hogy a véleménynyilvánítás fontos, azért lehet, mert ezek az emberek a civilizációt olyan szintre emelték, hogy nem a puszta túlélés lett a kérdés. Lehet őket bírálni, de emlékezni kell rá, hogy lehet rosszabb is, és a helyiek az életüket köszönhetik neki.

Peterpapo 2014.08.05. 11:59:01

@picur3ka:

Pont erről beszélek. Ha nem lennének ilyen OMZ félék, akkor nem írná meg a világsajtó, ha bedobják egy rabbi ablakát, tehát OMZ pont nagyon is fontos ebből a szempontból.

2014.08.05. 12:04:48

@picur3ka: Elhiheted hogy akik kommentelnek nagy valószínűség szerint nem zsidók, a legtöbb embernek tele van a töke a politikával. Egyébként sok Pest környéki zsidó származású ismerősöm van, sok közülük jobboldali szavazó, és elég hülyén néznének ha valaki felhánytorgatná a zsidó származásukat, nem tudnák hova tenni a dolgot, mivel van akinek ezek a dolgok nem tartoznak a mindennapi életéhez. Dániel Péter külön eset, ő egy provokatőr.
Félreértést elkerülve, nem nézem le a palesztinokat, nem cigányozom őket, sajnálatos a helyzetük.

picur3ka 2014.08.05. 12:06:30

@Peterpapo:

Úgy hívják a pszichológiában: túlkompenzáció. Akinek ez a konstans témája, hogy mi van a rasszokkal meg a rasszizmussal, az nagy valószínűséggel beteg.

Lieberman: Ha egy nem-zsidó (ez a kifejezés maga árulkodó a használó gondolkodásáról) kritizál egy zsidót, az anti-szemitizmus lehetősége mindig joggal felmerül.

Túl van ez lihegve, kérem.

Bell & Sebastian 2014.08.05. 12:09:36

@dr kotász: Népirtás csak jöhet szóba, ha már elfogytak a hagyományos eszközök Palesztinába kergetésükre.

Ebből az következik, hogy a zsidóellenesség felszítása elsősorban a honi cionisták érdeke. Gyalog zsidó Izraelbe kell, népet irtani és fenntartani a státuszt, okos zsidó meg itt marad, átvenni a hatalmat. Ehhez nem kell más, mint hangos ajvékolás, és nem kicsi pofátlanság.

Az integráció, mint teljesen kézenfekvő és bevett megoldás, az ugyebár szóba se jöhet.

Ezért nem szabad hinni a könnyeknek, az antiszemitizmus valódi oka és előidézője nem az antiszemita, de még csak nem is sémita! Hanem pár garab, tudatosan manipuláló csúcs zsidó, akik okosan bebűjnak a többiek mögé, például a holovallás árnyékába, amire meg az igaz, minél többen vagyunk, annál nehezebb kipiszkálni közülünk azt a pár büdös tojást, aki mindenkinek mérgezi a levegőjét, többek között a zsidókét is.

Nem annyira bonyolult ez, hogy ne lehetne megérteni.
A fölösleget meg szépen bedobják a levesbe.

Kan Csóka 2014.08.05. 12:10:30

Izrael helyében én azt tenném az érpataki hülyével, hogy elküldenék hozzá egy moszad ügynököt aki megfojtatná a saját belével, balesetnek tüntetvén fel a történteket :)
Dehát már a moszad se a régi....

Bell & Sebastian 2014.08.05. 12:13:44

csak akkor jöhet szóba, darab

Bell & Sebastian 2014.08.05. 12:14:49

@Kan Csóka: Ilyen is volt már, bánatában felakasztotta magát a militáns ellenálló.

Kan Csóka 2014.08.05. 12:17:20

@Bell & Sebastian: Tudom, azért mondom.
Meg olyan is volt aki öngyilkos akart lenni, de pont akkor nem volt otthon :)
Szóval nem kár ezért az érpataki baromért...
béke poraira

Peterpapo 2014.08.05. 12:18:02

@picur3ka:

"Úgy hívják a pszichológiában: túlkompenzáció. Akinek ez a konstans témája, hogy mi van a rasszokkal meg a rasszizmussal, az nagy valószínűséggel beteg."

Ez így van. Ebből is látszik, hogy OMZ beteg. Kezeltetnie kellene magát, bár szerintem rajta már az sem segítene.

Na persze ők a hibásak! Milyen aljasság nem zsidónak nevezni valakit, miután évszázadok óta zsidóznak a világban.

Erről az jut az eszembe, hogy:

- Tan kérem! Az egész úgy kezdődött, hogy ő visszaütött!

Peterpapo 2014.08.05. 12:20:59

@Kan Csóka:

Ááá. A saját emberüket miért bántanák? Hiszen itt az elébb mondta valaki, hogy Izrael még arra is képes, hogy Érpatakra küld egy moszad ügynököt polgármesternek, hogy az csináljon egy akasztós performanszt, hogy megint ajvékolhassanak, hogy rasszizmus így, meg antiszemitizmus úgy.

Bell & Sebastian 2014.08.05. 12:22:26

@Peterpapo: Látom, már teljesen a saját hatásod alá kerültél. Alíjáznod kellene, ugyanis számodra ezt írták elő. Ha tovább vergődsz itt, mész a levesbe, mert főmuftinak kevés vagy. Érted?

Peterpapo 2014.08.05. 12:24:33

@Bell & Sebastian:

Hát inkább a sajátom alá, mert ha a te hatásod alá kerülnék, nem tudnék gondolkodni se.

"Alíjáznod kellene"

Ez mi ez?

Bell & Sebastian 2014.08.05. 12:26:41

@Peterpapo: Na most úgy őszintén? Kinézed belőlük, hogy mondjuk a Haganah áldásos közreműködésével felhúzzák a keresztgerendára? Ha egyszer megtették, miért is ne tennék meg másodszor?

És ez szerinted így intézendő? Rendben van?

Bell & Sebastian 2014.08.05. 12:29:23

@Peterpapo: Húznál az ostoba haverjaid után, puszta kalandvágyból. Ha egyáltalán beengednek. Mert micsoda reklámembereik vannak már bedobva. Steiner, Dániel, csupa húzónév.

Kan Csóka 2014.08.05. 12:32:13

@Bell & Sebastian: Tudom, azért mondom.
Meg olyan is volt aki öngyilkos akart lenni, de pont akkor nem volt otthon :)
Szóval nem kár ezért az érpataki baromért...
béke poraira

picur3ka 2014.08.05. 12:33:20

@Peterpapo:

Hülyeséget beszélsz. Szerintem a kőbedobás is nagy valószínűséggel ilyen megszervezett akció volt.

Mert két kérdésem van:

1. Honnan vesz valaki egy követ is ebben a városrészben?

2. Ki az a mesterlövész, aki úgy tud becsakni egy követ egy 50 fős házibuliba, hogy senkit és semmit nem sért meg?

Na, ha valaki a zsebben a kővel ment a buliba, ez mindkét kérdésemre válaszol. Aztán a zsidó szerzők a világsajtóban megírják.

Ez így működik. Különösen, hogy választási idény volt és az anti-rasszista baloldalnak nincs más témája, mint a rasszizmus, ehhez történetek is kellenek.

picur3ka 2014.08.05. 12:35:08

@Peterpapo:

A sajátjukat is, már rég megírtam, olvass vissza.

Bell & Sebastian 2014.08.05. 12:37:18

@Kan Csóka: Az EU -ban (és Putyinnál) nincsen halálbüntetés. Legalábbis zsidót vagy hibridet régóta nem húztak föl.
(Az elmúlt negyedszázadért hány nyakkendő járna?)
De ez fordítva már nem igaz, ezek szerint. Neked aztán van bőr a pofádon, nem mondom! :)

Peterpapo 2014.08.05. 12:42:16

@Bell & Sebastian:

Nem engednének be. Kalandvágynak meg itt van nekem kis hazám, Viktor által irányított Magyarország.

kvadrillio 2014.08.05. 12:46:06

@Kan Csóka: NU..., VIGYÁZZ TE CSAK ! A MAGYAR POLGÁRMESTEREKET VÉDI A... T E K... !!!!!!!!!
AZOK MEG ÚGY FÖLDREVISZIK A TE MOSZATODAT, HOGY AZ LESZ AZ UTOLSÓ HÖRGÉSE NEKIJEHH !+ :o)))))

picur3ka 2014.08.05. 12:48:42

@kvadrillio:

Muhahhahahh! Ez jó vót!

kvadrillio 2014.08.05. 12:49:50

KOSSUTH RADIJÓÓN MOST MANTRÁZZÁK IZRÁHEL NEM IS ÚGY TÁMADT, MERCSAKA SZEGÉNYNEGYEDEKET ÍRCSA, A GAZDAG PALESZTIN LAKÓNEGYEDEKET NEM ÍRTCSA !!!ÉS..IGENIS NEM TERRORISTA, MER VÉDEKEZIK CSAK...ÉS A HAMAMMASZ AZOKA MINDEN ILYEN DOLLÁRSZERZŐ HÁBORÚJÁNAK !!! :o))) AZT IS CSAK KÁRPÓTLÁSUL KABJA, mert MINT TÁMADÓ AGRESSZOR (TANKOKKAL...EGYEBEKKEL, JÓL FEWLSZERELT KATONÁKKAL...STB..)...A TÖBBSZÖRÖS PALESZTIN HALOTTAKÉRT KÁRPÓTLÁS JÁR NEKIJEHHH ! NABAZDMEG.

picur3ka 2014.08.05. 12:50:12

@Peterpapo:

Mán mér ne engednék be? Egy demokratikus államba, akivel jóba vagyunk?

kvadrillio 2014.08.05. 12:52:20

@picur3ka: nujóvanna ! tuggyuk, hogy a moszatod előbb elvágja a torkodat, mielőtt pisszennél ! DE A MAGYAR TEK..., AZ AKKOR IS ...T E K ... !!!
TIKK....TAKKK.....:) ők is tunnak 1-2 magyar fogást....ugye...ugye...:O)

kvadrillio 2014.08.05. 12:52:57

@kvadrillio: érpatak polgimestere meg tuttommal FEKETE -ÖVES.....:)

Bell & Sebastian 2014.08.05. 12:53:11

@Peterpapo: Sosem mondtam, hogy ez a világok legjobbika. De azt azért fel kellene ismerni, hogy a Nagy Tesó játékai mellé még a mormogás joga sem utaltatott ki alapjogként. Ha valaki a fejével játszik, mégis megteszi, az általában poszthumusz plecsnyit szok kapni.

De hogy a saját kormánya jelentse fel a hóhéroknál, az még ebben a végletes országban is erős egy kissé.

Csak hogy tudjuk, ki hova tartozik valójában? A vérszagra gyűlő sakálok, vagy a körkörös állásba rendeződő juhok közé?

Peterpapo 2014.08.05. 12:54:46

@picur3ka:

"1. Honnan vesz valaki egy követ is ebben a városrészben?"

Nyilván elképzelhetetlen, hogy valaki tudja, hogy abban a város részben nincs egy darab kő sem, ezért visz magával egyet. Ennyi esze csak akkor lehet valakinek, ha megszervezett öntámadás volt. Egy szervezett valós támadásban ilyen nem lehetséges. Tök igazad van. Vagy mégse?

"2. Ki az a mesterlövész, aki úgy tud becsakni egy követ egy 50 fős házibuliba, hogy senkit és semmit nem sért meg?"

Ilyen se volt még sosem, hogy egy vak szerencse folytán senki sem sérült meg, csak akkor lehetséges, ha előre megszervezett öntámadás volt és mindenki a másik szobában gubbasztott, mint ahova dobták a követ. Nyilván nem láttad azt a videót, amikor egy házrobbantásnál a tömegbe repült egy vasdarab nagy sebességgel, de senki sem sérült meg. Természetesen a robbantó mérnök ezt előre ki tudta számolni mi?

Peterpapo 2014.08.05. 12:57:29

@picur3ka:

Bemenni bemehetnék, csak nem telepedhetnék le. Mondjuk nem is szándékozom, nekem jó itt is. Egyelőre. Ha máshol szeretnék élni, akkor sem oda mennék, de ez nem is lényeges.

gyalog.galopp 2014.08.05. 12:57:54

Idézet a külügy közleményéből:

" Más államok vezetői feletti önkényes és jelképes ítélkezés összeegyeztethetetlen az európai normákkal és a jogállamisággal is. A polgármester a gázai háborút és annak ártatlan áldozatait használja fel ürügyként gyűlöletkeltő propagandája terjesztéséhez”.

Ami az első mondatot illeti azzal egyet is lehet érteni, magam részéről minimum primitív dolognak tartok mindenféle jelképes akasztást, de még a zászló égetést is.

A második mondat viszont vérciki. Az ENSZ háborús bűncselekménynek minősítette az iskolák bombázását a civil lakossági áldozatok aránytalanul nagy számát.
Az ártatlan, civil áldozatok aránya kb. 1000 az 1 -hez a zsidók javára. Az ilyen arányú ártatlan veszteség ellen minden jó érzésű embernek szót kell emelni, vallástól, etnikumtól függetlenül, ennek elmulasztása sérti az európai normákat, a keresztény erkölcsiséget.

A polgi lehet bunkó, lehet ízléstelen , de nem gyűlöletkeltő, hanem emberies.

Bell & Sebastian 2014.08.05. 13:01:51

@Peterpapo: Abból a Dávid gyerekből kinézem, a múltkor is mivel bánt el a gaz giliszteussal? Naugye.

I_Isti 2014.08.05. 13:05:09

@gyalog.galopp: Ha fordítva lenne az arány, akkor nem sírnál ugye? Sőt, az iliá éppen kiirtotta a moszuli keresztényeket, amivel egy kétezer éves tradíciót tört meg, de emiatt nem sírsz, pedig ott _csak_ ártatlan civilek voltak, és nem volt negyvenezer terrorista, mint gázában...

Bell & Sebastian 2014.08.05. 13:05:48

@gyalog.galopp: A cigók - palesztinok párhuzam Gyurcsányék fantáziáját is felgyújtotta (mint a putrit), aztán úgy rákaptak a lődözésre, mint siheder gyerek a pinára.

Bell & Sebastian 2014.08.05. 13:09:22

@I_Isti: Ez mellé ment, őértük is sírunk. Az összes ártatlanért. Amerikát meg szidjuk, mint a vérnősző barmok szülőföldjét.

Ez így, ebben a formában megfelel? Ugyanis valaki csak felfegyverezte a terrorvallásúakat is. Nem pont az oroszokra tippelek.

Peterpapo 2014.08.05. 13:19:43

@Bell & Sebastian:

Ki az a Dávid gyerek és mit csinált?

Peterpapo 2014.08.05. 13:21:00

@Bell & Sebastian:

Ki az a Dávid gyerek és mit csinált?

gyalog.galopp 2014.08.05. 13:21:48

@I_Isti:
Meggyőződésem, hogy egy izraeli - palesztin megbékélés stabilizálná a keresztények helyzetét.

"Ha fordítva lenne az arány, akkor nem sírnál ugye?"

Te most engem azzal akarsz vádolni, amit te a magad részéről üdvözítőnek tartasz....?
Ó, ha én Freud lehetnék...

Bell & Sebastian 2014.08.05. 13:24:22

@Peterpapo: Hókon nyomott csúzlival egy wikinget. -röviden.

I_Isti 2014.08.05. 13:25:53

@Peterpapo: Csak nem egy egységes zsidó királyságot ööö... mikor is... kb 3000 évvel ezelőtt? Na jó, lehet, hogy 3100.

I_Isti 2014.08.05. 13:30:28

@gyalog.galopp: Egyébként az ensz inkább azt magyarázná meg, hogy hogy kerültek az iskoláiba rakéták, és miután fölfedezték őket, hova lettek azok a rakéták...

kvadrillio 2014.08.05. 13:39:04

@Bell & Sebastian: LEBUKKKTÁÁÁÁÁÁ...APAFEJ !!! :o)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

gyalog.galopp 2014.08.05. 13:39:48

@I_Isti:

A francba, még az ENSZ is antiszemita.

Bell & Sebastian 2014.08.05. 13:42:38

@I_Isti: Odavitték majd elvitték, lefogadom. Nem beszélték meg az ENSZ -szel, ez is valószínű. Atomot rájuk.

Bell & Sebastian 2014.08.05. 13:45:14

@gyalog.galopp: Amennyire a Népszövetség kiterjesztése, ez pont nem valószínű.

gyalog.galopp 2014.08.05. 13:56:55

@Bell & Sebastian:
hát erről beszélek, az Egyesült Népszövetség mondhatja, egy hátsózárványosi színes egyéniség meg nem?

gyalog.galopp 2014.08.05. 14:05:41

@I_Isti:

Tehát, amíg ép volt az iskola ott voltak, aztán mikor szétlőtték az iskolát, már nyomát sem találták?
Baszki, ha ez igaz, akkor ez jobban működik, mint a vaskupola.

Csak szólok, egyszer a világ párhuzamot fog vonni a gázai és a varsói gettó között.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2014.08.05. 14:27:01

Tulajdonképpen igaza van Ergének. Ez a fazon kicsit hülyének tűnik. Ugyanakkor én a baloldalon nem ismerek egy megmondót sem, aki ne lenne legalább ennyire debil, mint ez az Orosz. Istenem, Heller, TGM, Konrád, Farkasházy, Gréczy, Kálmán, stb. Kibaszott kurva debil az összes. Oszt még zsidók is. Nehogy már csak nekik legyenek hülyéik!

nu pagagyí 2014.08.05. 14:37:28

Ez a kontroll nélküli hatalom veszélye. Mindenféle idióta kényúrként garázdálkodhat, ha a hatalom védelmét élvezi.

Tidal Wave 2014.08.05. 14:38:13

" Talán még idejében meg lehetne állítani ezt a wannabe Arturo Uit. Érpatak többet érdemel."

Október 12-én az érpatakiaknak lesz rá alkalmuk.

kvadrillio 2014.08.05. 14:41:12

"""2014. augusztus 02., szombat 08:52
Kanyamadar

Összefoglalom a belvárosi és nyugatos mainstream érvelést:
Mivel az USA "békét tartott" Európában, amely miatt két világháború is kitört (ők mondják), ezért nézzük el neki, hogy most már a sokadik etnikai tisztogatást és helyi háborút támogatja, mivel a szovjetek nagyon csúnya bácsik.

Vonjuk már meg a két világháború és az USA által ténylegesen kirobbantott helyi háborúk (Koreát is Vietnamot mondjuk ne vegyük ide, de az Irak-Irán konfliktust, a palesztin helyzetet és Afganisztánt 1982 óta igen) egyenlegét az áldozatok számában...
2014. augusztus 02., szombat 12:56
Cirbolya

Kanyamadar és ne felejtsd ki azért a kambodzsai bombázásokat, Libiát, Közép-Afrika, Nigéria, Mali... most soroljam fel szinte egész Afrikát?... Panama, Nicaragua... most soroljam fel szinte egész Latin-Amerikát, szinte egész Ázsiát? AZ USA MINDENHOL jelen van katonailag. Vagy mint megszálló (ezt a szovjetektől kölcsönözve "felszabadítás"-ként becézteti, vagy mint szövetséges támaszpont-betelepülő. A fél világ lángokban áll miattuk vagy tőlük. Béke... ja..."""

....HAHÓÓÓÓ ! KEDVES USA !!!!!

ITT A FÖLDLAKÓÓÓÓK !!!!!!

FIGYEJJ MÁÁÁÁ EGY KICSIT RÁJUK ! :)

nu pagagyí 2014.08.05. 14:45:20

@gyalog.galopp: A színes egyéniség szimplán zsidógyűlölő. Csak ürügy kell neki, hogy habozzon a szája, a másik oldal áldozatai nem szokták érdekelni. Azért gondolom, nem örülne, ha Érpatakon is leesne néhány rakéta, vagy falusiakat rabolnának el és végeznének ki. Hamaszék pedig saját népüket sem kímélik, élőfalként használják őket, hogy virnyoghassanak az ártatlan áldozatok halála miatt.

Baldrick68 2014.08.05. 14:51:20

@Kan Csóka:
Látod Bástya elvtársat már meg sem akarják merényelni.
Bástya elvtárs már szart sem ér.... :D

jog-ász 2014.08.05. 14:51:49

ha RTL klub lennék már rég megkerestem volna egy VV7 castingra, ahol aztán hónapokig együtt lehet melegekkel, leszbikusokkal, roma legényekkel leányokkal összezárva, tuti nézettség!

Peterpapo 2014.08.05. 14:57:01

@Bell & Sebastian:

Ja akkor biztos Dávid volt. :) A kis mesterlövész.

gyalog.galopp 2014.08.05. 15:00:52

@nu pagagyí:

Nem ez a konfliktus az egyetlen, de még csak nem is a legnagobb a világtörténelemben, ez nem fog okot adni egy III. VH-ra, kár a gőzért.

Baldrick68 2014.08.05. 15:05:38

Erről a jelmezes fickóról mindig a székely favágós vicc jut az eszembe: Ez most vicc vagy komoly? Mert viccnek durva lenne.

Azért kíváncsi lennék a jobbant tapsolók reakciójára ha egy szép napon letenné a pörge kalapját a jóember kibújna a kacagányból és emigyen szólna:
Oké bevallom, hogy ez az egész egy hatalmas vicc és én valójában a Kétfarkú Kutya Párt embere vagyok.
Azért találtuk ki az egészet, hogy hecceljük az úgynevezett széljobbos embereket.
Sajnos a viccünk visszafelé sült el, hiába csináltunk mindenféle kretén dolgot nem értették az ironiát és csak tapsoltak nekünk.
Újabb és újabb gegeket találtunk ki és közben fogadásokat kötöttünk, hogy mikor fognak besokallni, hogy ez már nekik is ciki.
Az az igazság, hogy kifogytunk az ötletekből és ellőttük az összes kretén széljobber toposzt ami csak az eszünkbe jutott de még most sem esett le senkinek hogy ez csak egy szivatás.
Köszönöm hogy meghallgattak, viszlát! :-)

picur3ka 2014.08.05. 15:08:57

@Baldrick68:

Abba már bele se merek gondolni, hogy a jelmezes zsidókról mi jut eszébe.

gyalog.galopp 2014.08.05. 15:14:09

@jog-ász:

:)
ergé, meg a külügy csak a népszerűségét növelte

picur3ka 2014.08.05. 15:14:52

@gyalog.galopp:

Bezonny ám! Ki is golyózta Izrael Morvait belőle.

gyalog.galopp 2014.08.05. 15:17:13

@Baldrick68:

benne van a pakliban, de itt a kommentelők egymással vitáznak, nem ezzel a jóemberrel :)

picur3ka 2014.08.05. 15:21:05

@gyalog.galopp:

Idézet a külügy közleményéből:

" Más államok vezetői feletti önkényes és jelképes ítélkezés összeegyeztethetetlen az európai normákkal és a jogállamisággal is. A polgármester a gázai háborút és annak ártatlan áldozatait használja fel ürügyként gyűlöletkeltő propagandája terjesztéséhez”.

Ó, hókusz-pókusz! Hogy is kéne ezt az európai normát elterjeszteni az EU-ban? Mert még nemcsak ítélkeznek, de háborúznak is! Vagy csak jelképesen nem szabad? Igazira mehet?

Ürügyként. Hm. Esetleg baleset volt, vagy mit mond?

picur3ka 2014.08.05. 15:22:36

@Baldrick68:

"Erről a jelmezes fickóról mindig a székely favágós vicc jut az eszembe"

És az avatarjáról mi jut eszébe?

picur3ka 2014.08.05. 15:24:56

@Peterpapo:

Ennek a valószínűsége igen csekály, különösen, hogy papírjuk van róla, hogy így operálnak.

Száguldó gyorsnaszád 2014.08.05. 15:36:25

Micsoda példaértékű, önellátó falut lehetne Érpatakból csinálni.
Visszakeresztelni az eredeti nevére Hugyajra és a sok hugyagyú idiótát odaköltöztetni. Ez a jelmezkölcsönzős idióta megmaradhatna polgármesternek, már csak a képviselő testületet kellene feltölteni. Van bőven alapanyag. Bogár László, Boros Imre, Bayer Zsocó, Drábik János, Pataki (UFO) Attila, Szaniszló Fecó lehetne a szellemi támasza ennek a bohócnak. A falu energiaellátásáról Széles (fejenagy) elvtárs és zseniális találmánya gondoskodna és egyben a helyi "Hugyviszhang" tv-t is és a helyi "Hugy Hírlap" nevű sajtóterméket is, mint tulajdonos irányíthatná. A szigorúan csak a faluban fogható tv minden este közvetítené egyenesben és minden este más maskarárában a Misi gyerek napi értékelését, utána a 3 "B" stúdióbeszélgetéseit a GHH-ról a "tuggyuk kikről" és a "gyíkemberekről".
Szaniszló remekbe szabott "HP" műsorában leplezhetné le, világosítaná fel esténként a falu lakosságát a Globális Háttér Hatalom miképpen robbantja fel néma bombával a vörösiszap tárolót, állítatta meg a felhőket a határainknál, (egy kis stúdióbeszélgetésben Széles elvtárssal megvitatnák, hogy az eltünt maláj gépet biza a Kína felett látott 2.5 mérföld(!!!!) hosszúságú UFO rabolta el), miféle parancsra bombázzák a "nácionisták" Palesztinát, milyen parancsra lövik le a Maláj gépet az ukrán "cionfasiszták".
Kutúrműsorként esténként Magyar Róza és a mamája énekelne a nagyérdeműnek.
Az idelátogató turisták szállításáról és elhelyezéséről Széles elvtárs gondoskodna a buszaival és a szabadon választott csillagszámú hoteljeivel.
Magyarország így szeretlek.

coub.com/view/2dve7
index.hu/video/2013/03/14/szaniszlo/
www.youtube.com/watch?v=2oFlbYGGMQg
www.youtube.com/watch?v=OYj9_2j6vOs

Bell & Sebastian 2014.08.05. 15:44:40

@Száguldó gyorsnaszád: Ez itt zöld ászt nem ér, de töknek király!

picur3ka 2014.08.05. 15:53:18

@Száguldó gyorsnaszád:

Az a helyzet, barátom, hogy arrafelé az emigrációból visszatért 'szatmárokat' tartják maskarának és bámulják meg.

Magának meg a magyar jelmez furcsa. De ha vikinget lát, az is jól van, nem? Érdekesek maguk.

Száguldó gyorsnaszád 2014.08.05. 16:14:19

@picur3ka:
Picurka komám, itt melyik magyar táj népviseletében bohóckodik ez az idióta és társai?
www.galamuscsoport.hu/old/images/stories/2013/02/zwz6wl-130216-k1.jpg

Bell & Sebastian 2014.08.05. 16:17:18

@Száguldó gyorsnaszád: Egyesült Holodomor Nyomor, eltaláltam?

picur3ka 2014.08.05. 16:34:56

@Száguldó gyorsnaszád:

nem tudom. nekem a szagemberek, egy internetes meg egy rendőr azt tanácsolták, hogy semmiféle linket ne nyissak meg, ha már muszáj a magyar blogoszférára felmennem.

különben meg teljesen mindegy. az a helyzet, hogy abba öltözik, amibe akar. ez kinek hol fáj (nem az agyán, tuti), nem is értem.

picur3ka 2014.08.05. 16:37:40

Skótok kellenének ide, azok külön heretartót viselnek, többek közt. Aztán majd feljelentenek, ha csúfolódsz rajta.

Ergé sem arról ír, hogy a turbánosokat, vagy a kipásokat gumiszobába kell tenni, gondoltam maga sem.

gyalog.galopp 2014.08.05. 16:39:16

Amit ez a jóember csinál az nem más, mint amit gerillamarketing néven oktatnak szerte a világon.

Ebből csak beteg elme gyárt ügyet. A szent tehenekkel meg vigyázni kell, ahol komolyan veszik, ott éhen pusztul a gazda is meg a tehén is.

Száguldó gyorsnaszád 2014.08.05. 16:44:02

@picur3ka:
Picurka, maga nem veszi észre, hogy nem (csak) a maskaráról van szó??

Robinzon Kurzor 2014.08.05. 16:46:37

@picur3ka:

Az internet veszélyes, a kólában meg kábítószer van ... szóval csak óvatosan.

picur3ka 2014.08.05. 16:47:14

@Száguldó gyorsnaszád:

Csak nem mondod? Már 200 kommenten túl vagyunk. Még az arabok vizelési szokásait nem beszéltük meg.

Szerinted miről szól, mert én már leírtam a magam véleményét?

Bell & Sebastian 2014.08.05. 16:49:50

@Száguldó gyorsnaszád: Mondtam, hiába akasztjátok fel sokadikként, hét nő a helyébe. Az okokról -szokás szerint- nagy büdös hallgatás, mi?

Bell & Sebastian 2014.08.05. 16:56:25

@picur3ka: Ezekből kinézi, hogy adott esetben ellenállnának vagy visszatámadnak és kezdődik minden elölről. Fogadjuk el egy pillanatra, hogy tilos az ellenállás és visszatámadás, mert csak.

Egész nap azt magyarázzák, hogy a pofázás is tilos, mert csak.

Meg kellene kérdezni, hogy ezek után mégis, mit szabad, mit méltóztatnának jó szívvel megengedni?

A pontos, ütemezett törlesztést, talán? Ez biztos jobban tetszene, mint a lándzsarázás a posványból.

picur3ka 2014.08.05. 17:02:27

Akármit, ha gyűjteni lehet rá, tehát bírságot kell kiróni mindenre. Szabad, csak egy kicsit büntetni kell, úgy, hogy fizessen.

Mint a tilosban parkolásnál. Rassz-adó, egy másik fajta.

Száguldó gyorsnaszád 2014.08.05. 17:14:57

@picur3ka:
Aprócska pajtás, ennyi ésszel, nyugodtan bejelentkezhetsz ennek az idiótának a képviselő testületébe, nem lógnál ki a csoport képből.

Száguldó gyorsnaszád 2014.08.05. 17:26:55

Még egy kis ismeret bővítés. Csak, hogy tudjuk a tutit.

index.indavideo.hu/video/a_het_leleplezesei

toportyánzsóti 2014.08.05. 17:29:55

@S=klogW: Lengyelek nevezték el szegény csutit hazaáruló orálmuzsiknak aki tminnél előbb felakasztanak annál hamarabb lesz jobb lengyelnek magyarnak.

picur3ka 2014.08.05. 17:32:57

@Száguldó gyorsnaszád:

De száguld, maga mondta az elébb, hogy nemcsak a maskaráról szól.

De látom, a Szombatot nem olvassa.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.08.05. 17:59:19

@picur3ka:

"Fontosnak tartotta kiemelni, hogy Magyarországról nem történt roma deportálás, a magyar cigányokat Ausztriából vitték el.

Balog Zoltán nem először adja tanújelét, hogy annyi együttérzés szorul belé, mint egy gerinctelen élőlénybe, emberi erőforrás – csúcshumán főminiszterként " --- írja.

Balog nem beszél hülyeséget:

A nyilas hatalomátvétel után megkezdődött a cigányság szervezett összegyűjtése. Az orosz előrenyomulás miatt ez főleg a nyugat-dunántúli megyékre korlátozódott. A legnagyobb gyűjtőközpont a komáromi ún. „Csillagerőd” volt, ahová több ezer romát hurcoltak. Az itt fogva tartott nők, férfiak és gyerekek a nyári zsidó gettók borzalmait idéző körülmények között sínylődtek. Sokan belehaltak az éhezésbe és a bántalmazásba. A romaellenes akció nem a cigányság egészének fizikai megsemmisítésére irányult: Komáromban kiemelték a munkaképeseket, a gyermekes anyákat, az öreg és beteg embereket pedig hazaengedték, de sokszor 13–14 éves lányokat munkaképesnek nyilvánítva mégis visszatartottak. A kiválogatottak Dachauba és Bergen-Belsenbe kerültek, ahol sokakat meggyilkoltak, mások embertelen áltudományos orvosi kísérletek áldozataivá váltak. Ravensbrückben különösen sok fiatal magyar roma lányt sterilizáltak. Magyarországon több helyen tömegkivégzésekre került sor. Csendőrök és nyilasok Szolgaegyházon, Várpalotán, Lajoskomáromban és Lengyelben több száz romát – köztük gyermekeket és nőket - öltek meg gépfegyverekkel, kézigránátokkal. A magyarországi roma holokauszt mintegy 5000 életet követelt. Az üldözöttek száma tízezrekben mérhető.

htkp.org/index.php?option=com_content&task=view&id=31&Itemid=33

A munkaképes korú cigányokat munkaszolgálatra vitték Ausztriába...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.08.05. 18:10:34

@I_Isti:

"Egyébként én csodálom a zsidókat mert nagyon humánusak" --- írod.

Neked legyen mondva!

picur3ka 2014.08.05. 18:48:45

@bbjnick:

Az etológia mai állása szerint pedig az embernél agresszívabb lény aligha létezik, talán csak a bonobók vetekszenek vele:

"bonobókra az eddigi feltételezéssel ellentétben nem feltétlenül illik a "szeretkezz, ne háborúzz" elve. Az eddig békésnek hitt törpecsimpánzokról nemrégiben egyértelműen bebizonyosodott, hogy más főemlősökhöz hasonlóan ők is vadásznak főemlősökre, sőt, a portyákban a nőstények igen aktív szerepet játszanak."

picur3ka 2014.08.05. 18:50:10

@bbjnick:

Félreértés van. Nem én írtam, Zéró. Ilyen kritikákat ír manapság, épp azért idéztem, mert rácsodálkoztam.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.05. 19:32:34

@Bell & Sebastian:
"
Ja, mégsem!
Csak megszaladt a fantáziám. Az emberek még holtukban sem egyformák. Ahogyan biboldó -nick nyilatkozta, egy a százhoz váltószám méltányos ajánlatnak tűnik."

Ilyet biboldó-nick nem mondott, még csak hasonlót sem.

Bell & Sebastian 2014.08.05. 19:35:13

@biboldó: Egy rakétára százat válaszként, konkrétan ezt mondta.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.05. 19:41:18

Ha már áldozati arányokkal kapcsolatban akarnak a számba adni olyanokat, miket nem mondtam, csak az ezen lovagló izraelgyilkosozó okostojásoktól kérdem: szerintetek hány percre lenne szüksége az izraeli légierőnek arra, hogy az egész sávot egyetlen összefüggő kráterré rendezze át? Akkor három napig ezen pampognátok, aztán visszatérne a csak úgy szokásból mindenért zsidózó békés időszak. Ehelyett ezek az elvetemültek figyelmeztetik a lakosokat, saját áldozatok árán hülye közelharcokba mennek bele.Csak, hogy hosszabb ideig fröcsöghessetek.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.05. 19:42:04

@Bell & Sebastian: Olvass vissza, háromezerre háromezret mondtam.

Bell & Sebastian 2014.08.05. 19:44:22

@Száguldó gyorsnaszád: Jogosnak tűnő felvetés, hogy Demszky miért akadályozta meg Hrúz Mária exhumálását? Kinek hiányzik ide egy bálványdöntés (hátha mégis?), amikor annyit dolgozott rajta maga is, kommunistákon felüljáróként.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.05. 19:46:53

@Bell & Sebastian: Tessék

"
Válasz erre
biboldó · menekulttabor.blog.hu 2014.08.04. 21:35:21
Vajh miért nem az a hír a faszkeresztényfaszkonzervatívok számára, hogy a muzulmánok keresztények százezret üldözik el otthonaikból csupán a hitük miatt? Miért az a központi témájuk, hogy arányos-e háromezer vaktában kilőtt rakétára a válaszlépés? Tényleg nem arányos. Háromezer vaktában elindított viszontrakéta lett volna az arányos."

Bell & Sebastian 2014.08.05. 19:55:18

@biboldó: Közben megtaláltam. Valóban így van. Ezért a hamis állításomért elnézést kérek. Elégtételt vehetsz érte, amilyet csak akarsz.

gyalog.galopp 2014.08.05. 19:56:12

@biboldó:

"szerintetek hány percre lenne szüksége az izraeli légierőnek arra, hogy az egész sávot egyetlen összefüggő kráterré rendezze át?"

Baszki, ilyen kérdést épeszű ember nem tesz fel.
Felfogtad te a kérdésed értelmét?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.05. 20:00:55

@Bell & Sebastian: Rendben, így semmi szükség elégtételre.
Azért ne reménykedj, olvasgatok visszafelé. Minden elégtétel nélkül lenne vitatni való sok egyébnél. Pl a palesztin-filiszteus okfejtésednél tartok. Mit mondjak, enyhén szólva is necces.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.05. 20:04:59

@gyalog.galopp: Épeszű ember nem hivatkozik áldozati arányokra. Focimeccseken is hülyeségnek tűnne, ha valaki egy gólra aránytalannak találná a többszörös választ.
Ugyancsak nem vall ép észere, egy tudvalevőleg többszörös hadierővel rendelkező felet legyilkosozni, amiért vissza merészel szólni.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.08.05. 20:14:41

@picur3ka:

Rendben:-) Nem írta, hanem idézte:-)

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.05. 20:16:40

@gyalog.galopp: @biboldó: Semmi reakció? Akkor folytatom. Szerinted a hamasz megsemmisítené Izraelt ha tehetné? Költői kérdés volt, hangoztatott célja.

(van még)

kvadrillio 2014.08.05. 20:32:35

@biboldó: HMMM...ÉS HÁNY PILLANATIG LÉTEZNE IZRÁHEL, HA A PALESZTINOKNAK LENNE ATOMBOMBÁJA ??? MOST ?????
HÜLYE KÉRDÉSRE M, HÜLYE VÁLASZ ! HA-HA-HA.....
IZRAEL EGY ROHADT HAZUDOZÓ TERRORISTA ÁLLAM !
HAZUG ! ÉS OBAMA-SÁRKÖZY IS ELMONDTA EZT EGYMÁSNAK A BEKAPCSOLVA HAGYOTT HANGOS MIKROFONON ! :o)

kvadrillio 2014.08.05. 20:35:21

Dollár milliárdokban mérhető a Gázai övezetben okozott háborús kár
2014, augusztus 5 - 15:21

Friss hírek
Külföld

A Gázai övezetet az izraeli hadművelet következtében ért háborús károk nagyságát legalább négy-hatmilliárd dollárra (900-1300 milliárd forintra) becsülte Taiszir Amro palesztin gazdasági miniszterhelyettes.

A Rámalláhban, a Palesztin Hatóság székhelyén kedden nyilatkozó politikus elmondta, hogy ez csak a veszteségek minimális összege, s az adományozó országok szeptemberben találkozót terveznek Norvégiába, de további részleteket nem árult el az adományozó konferenciával kapcsolatban.

A jelenlegi becslés csak a közvetlen károkat tartalmazza, a lakosságot érintő közvetett károkkal együtt ez a szám Amro szerint tovább nőhet. Pontosabb összeget majd a nyugalom helyreállása után lehet megállapítani, amikor hazatér a közel félmillió menekült - mondta a miniszterhelyettes. A Gázai övezetben több száz házat leromboltak az izraeli légi és szárazföldi csapások a 29 napig tartó harcok idején, és egy bombatalálat nyomán leállt az övezet egyetlen erőműve is.

A 360 négyzetkilométeres földsáv 2006 óta egyiptomi-izraeli blokád alatt áll. A Hamász radikális iszlamista palesztin szervezet 2007-ben gyakorlatilag kiszorította a gázai övezeti hatalomból a Palesztin Hatóság fő erejét adó, mérsékelt világi Fatah mozgalom híveit, és gyakorlatilag ellenőrzése alá vonta a területet. Az övezetben évek óta krónikus ivóvízhiány van, és akadozik az áramellátás. A Hamász-kormányzat a hadművelet előtt is csak napi 8-12 órán át tudta biztosítani 1,8 millió gázai számára az áramszolgáltatást.

MTI - alfahir.hu

....MÁÁÁÁÁHOGY MIJAFASZ ??? ADOMÁNYOZÓ ORSZÁGOK ADJÁK ÖSSZE IZRAEL HÁBORÚSDIT JÁCCÓ TERRORISTÁINAK PALESZTINOKKAL SZEMBEN ELKÖVETETT HALÁLTOKOZÓ ÉS INFRASTRUKTÚRÁT ROMBADÖNTŐ JÁTÉKAINAK ÖSSZEGÉT ????? EGY FASZT ! FIZESSE KI IZRAEL A HÁBORÚS JÁTÉKAINAK KÖLTSÉGÉT !!!!! EGYEDÜL ! BASSZAMEG !!!

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.05. 20:36:35

@kvadrillio: Te érted magad?
Ha a hamasz tehetné, eltörölné Izraelt, halomra gyilkolna mindenkit csecsemőtől aggastyánig.
Izrael meg tudná tenni, de nem teszi az őket nem is titkoltan legyilkolászni akarókkal.
Ki a rohadt hazudozó terrorista?

kvadrillio 2014.08.05. 20:40:33

@kvadrillio: ... MER Ő MAJD HALOMRAÖÜLDÖKÖL, ROMBADÖNT VÁROSOKAT, INFRASTRUKTÚRÁT....MARHAERŐS MAGASFOKÚ HADIFELSZERELÉSEKKEL...., OCCT HA MÁR KIJÁTSZOTTA MAGÁT A HÁBORÚSDIVAL, A TÖBBI ORSZÁG MAJD ÖSSZVE-ADOMÁNYOZZA A VESZTESÉGEK ÁRÁT MI ????? BESZARÁS !!! AZ IS BAROM, AKI ADOMÁNYOZ ENNEK A FASZ IZRAELNEK A HÁ-BORÚS JÁTSZMÁIRA !!!
ELÉG A VILÁGNAK A MAGA BAJA EBBEN A FŐLEG BANKOK GERJESZTETTE VÁLSÁGBAN.....

kvadrillio 2014.08.05. 20:41:07

@kvadrillio: ... MER Ő MAJD HALOMRAÖLDÖKÖL, ROMBADÖNT VÁROSOKAT, INFRASTRUKTÚRÁT....MARHAERŐS MAGASFOKÚ HADIFELSZERELÉSEKKEL...., OCCT HA MÁR KIJÁTSZOTTA MAGÁT A HÁBORÚSDIVAL, A TÖBBI ORSZÁG MAJD ÖSSZVE-ADOMÁNYOZZA A VESZTESÉGEK ÁRÁT MI ????? BESZARÁS !!! AZ IS BAROM, AKI ADOMÁNYOZ ENNEK A FASZ IZRAELNEK A HÁ-BORÚS JÁTSZMÁIRA !!!
ELÉG A VILÁGNAK A MAGA BAJA EBBEN A FŐLEG BANKOK GERJESZTETTE VÁLSÁGBAN.....

kvadrillio 2014.08.05. 20:44:33

@biboldó: ahhhaaa..... 3 emberért bevonult Palesztinába........, akiket ne is a Hamász ölt meg.

no elmegy a picsába, mert tele a tököm vele !

gyalog.galopp 2014.08.05. 20:46:17

@biboldó:

engem nem fizetnek karakterenként, akkor írok, amikor éppen nem mással foglalkozok, saját szórakoztatásomra.

Én tisztán, jó indulattal tettem fel neked a kérdést, amit válaszoltál az a te felelősséged, téged minősít.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.05. 20:47:56

@kvadrillio: Meg a háromezer kilőtt rakéta miatt. A töködet meg rázd ki csendes magányodban, senki nem kíváncsi rá.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.05. 20:51:09

@gyalog.galopp: Engem sem fizetnek, bár ez nem tartozik a témához.
Válaszoltam a kérdésre, erre te érv helyett jössz minősítgetési valamivel. Ez lenne a szórakozás?

kvadrillio 2014.08.05. 20:53:23

Még több pénzt adtak a holokauszt-emlékhelyre
2014, augusztus 5 - 10:07

Belföld
Friss hírek

Nem csak stadionok épülnek, hanem mindenféle emlékhely is. A Sorsok Háza már 7,2 milliárdba kerülhet, a zsidó szervezetek még mindig tiltakoznak.

A kormány döntése alapján újabb három épülettel bővítenék a Sorsok Háza nevű holokauszt-emlékhelyet. Ennek érdekében újabb 667 millió forintot adnak a projektre, ami így már 7,2 milliárd forintos keretet jelent.

A Népszava szerint egy július 18-i kormányhatározat úgy döntött, hogy a Terror Házát is fenntartó Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány lássa el az intézmény működtetését, üzemeltetését és fenntartását is. Az emlékhely létrehozása körül ugyanakkor tovább forr a hangulat, zsidó szervezetek ugyanis – lényegében hasonlóan a német megszállási emlékműhöz – nem elégedettek a fideszes kormányzat megvalósítási elképzeléseivel.

s

Így épül a Sorsok Háza - Fotó: Sorsok Háza - Európai Oktatási Központ

Leginkább azzal nem értenek egyet, hogy a Sorsok Háza a deportálásokkal, avagy a „vészkorszakkal” akar foglalkozni, azzal már kevésbé, hogy ehhez milyen út vezetett. A zsidó szervezetek szerint nagyobb hangsúlyt kellene fektetni arra – a könnyen aktuálpolitikába is átfuttatható – propagandára, mely azt firtatná, hogyan jutott el az ország a zsidók deportálásáig. Schmidt Mária, a projekt irányítója szerint viszont erre ott van a Páva utcai Holokauszt Dokumentációs és Emlékközpont (DHKE), és az elég is.

A zsidó szervezetek azzal sem értettek egyet továbbá, hogy a józsefvárosi pályaudvaron létrehozandó emlékközpont részeként külön kiállítást kapjanak azok az „embermentők”, akik az üldözötteken segítettek. Szerintük ugyanis túlzás, hogy az áldozatok számának harsogásán túl külön emlékhelyet – és így figyelmet – kapjon az a tény, hogy voltak olyanok is, akik nem értettek egyet az akkor történtekkel.

nepszava.hu - alfahir.hu

Ömlik a pénz a holokauszt-megemlékezésekre | Óbuda
obuda.jobbik.hu/content/ömlik-pénz-holokauszt-megemlékezésekre
2013. szept. 26. - Nem elég, hogy a kormány a 2014-es költségvetésből 6,5 milliárd forintot fordít a Holokauszt-emlékévre, úgy tűnik, hogy az önkormányzatok ...

HMMMMMM.....A BETEGEK MEG MEGDÖGLENEK A SOKMILLIÁRDOT KIVONÁSTÓL SZENVEDŐ KÓRHÁZAKBAN, A MUNKANÉLKÜLIEK MEG A 3 HÓNAPIG JÁRÓ SEGÉLY KIMERÜLÉSE UTÁN !!!!! BASSZAMEG !

kivonták a milliárdokat az eü-ből, pusztzulnak a kórházak, nemrég voltam egyben, és akkor a zsidó "emlékekre"" milliárdokat szórnak szét ???

ez itt magyarország vagy izrael ?????

TELEBASZTÁK AZ ORSZÁGOK ZSIDÓ "EMLÉKEKKEL", A MAGYAROK MEG MÁR CSAK EMLÉKEZNEK ARRA, HOGY A SZOCIALIZMUSBAN EMBERHEZ MÉLTÓAN ÉLTEK !!!
ORBÁN ÉS AZ EGÉSZ KORMÁNY, A PARLAMENT IS ZSIDÓ ??? ELADTÁK EZT AZ ORSZÁGOT A ZSIDÓKNAK ??? TÉLLEG FÖLVÁSÁROLT BENNÜNKET IZRÁÁÁÁHELLLL ??? MERT AKKOR NEMSOKÁRA MEGYEN ÉN IS ROBBANTANI !!!

NAGY BAZMEG LESZ EBBŐL ECCER.

picur3ka 2014.08.05. 21:04:23

@bbjnick:

A fele az ő hozzáfűzése, értelmezése volt.

Nézze, milyen érdekes dologra bukkantam, teljesen véletlenül:

"Érpatak 20. századi története, különösen 1950 óta, összességében egy fokozatos, ingadozó visszafejlődés története. A gazdasági életben, intellektuálisan és a helyi társadalom szerkezetében. Az 1970-es évektől erőteljesen átrendeződött a népesség, a falu fokozatosan elveszítette az értelmiségét...

Az 1990-es rendszerváltozás eleve egy strukturális
aránytalanságoktól terhelt, elöregedőben lévő, intellektuálisan gyengülő, polgárosulatlan népességet ért el Érpatakon, ...

A változások a várakozásokkal ellentétben nem a demokrácia és a polgári lét megerősödésével
jártak, a politikai és társadalmi válaszok nem voltak olyan megrázóak, mint a gazdaságiak, de fokozatosan új hűbériség alakult ki rendi normákkal. A település vezetése a polgármester egyfajta hitbizománnyá alakult, amelyben a képviselőtestület, illetve annak tagjai pedig egyfajta familiáris kapcsolatban állnak vele. Az 1990-ben megválasztott, 2005-ben bekövetkezett haláláig polgármester Kóczon Pál sajátos paternalizmussal kezelte ezt a helyzetet."

Általában fanatikus őrültként jellemzi Oroszt, aki pályája kezdetén más volt és hitet adott a lakosságnak a cigány oligarcha családdal bratyizó polgármester után. A mai összes jelöltet bűnöző jellegűként írja le.

Hány kis településen lehet ugyanez a történet?

" Az érpataki cigányok rendkívül érdekesek, mert marginális rétegek keveredésével társadalmi lesüllyedés révén lettek cigánnyá, miközben olyanok, akik cigánynak születtek, nem számítottak cigánynak."

Többségében ruszén görög-katolikus falu az újratelepítés után a XVIII. században.

Plusz: érdekes adalék a roma gyilkosságokhoz is.

Plusz: éhezés van a faluban. a lakosok pár ezer forintért azt mondanak minden tudúsítónak, amit csak akar.

www.mtaki.hu/data/userfiles/Nagy%20P%C3%A1l_A%20C%20bet%C5%B1%20a%20h%C3%A1tunk%20megett%20van.pdf

gyalog.galopp 2014.08.05. 21:19:58

@biboldó:
Nem én minősítelek. A lebensraum mond neked valamit?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.05. 21:28:12

@gyalog.galopp: Nem csodálkozom. Sejtelmes ködösítésekre magasról szarok. Ha érved, mondani valód van, gyere nyugodtan.

Bell & Sebastian 2014.08.05. 21:54:37

@picur3ka: Mindenki megnyugodhat, mivel akadt feljelentő, nyomozás indul a polgi ellen a kiszebábok akasztása miatt.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.05. 22:05:54

@Bell & Sebastian: Belenéztem, nincs összhangban azzal, amit valahol fentebb levezettél. Nem is ez a vita tárgya. Az úgynevezett palesztinok a nevükből is adódóan a filiszteusok leszármazottjaiként aposztrofálják magukat. Nos, ilyen nép nem létezik, feloldódtak a történelem viharában. A "Palesztina" elnevezés is egy megszállók által keltett mesterséges elnevezés, kik ezáltal akarták a feledés homályába taszítani a zsidóságot. Nem sikerült. Továbbá, a mai palesztin mozgalom mindösszesen abból adódott, hogy néhány ezer ott élő arabus 1948-ban néhány kilométerrel odébb költözött, mert nem akartak zsidó fennhatóság alatt élni. Napjainkban meg állítólagosan ugyanezen egyedek és leszármazottaik nyolcmillióan akarnak visszaköltözni a kibaszott nagy elnyomás színhelyére. Továbbá, az ENSZ által számukra megszavazott hely a mai Jordáni területén található, kik fegyverrel, arab tesóik halomra gyilkolászásával paszíroztáb be őket a gázai övezetbe. Továbbá, Izrael önrendelkezést adott nekik, mit alagútak, fegyverek felhalmozására használtak fel a világtól kisírt dollármilliárdokból. Továbbá............

Bell & Sebastian 2014.08.05. 22:26:12

@biboldó: Természetesen az a mérvadó, amit a lexikon mond. 1.800 : 60 Izrael javára -lett a meccs vége, majd ebből tanulnak.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.05. 22:32:00

@Bell & Sebastian: Már akinek a lexikon a mérvadó. Nem fognak tanulni ebből sem, nem engedi meg nekik a hamasz.
Ha Izrael csak töredék arányban is az a gonosz népirtó lenne, amit sugalmazni szeretnétek, az arány sokmillió:nulla lenne.
Abból sem tanulhatnának.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.05. 22:49:15

Lebensraum, áldozatok aránya, idióta polgármesterek seggének nyalása és egyéb faszságok csak a gyűlölet megnyilvánulásai. Rendben, liberális jog ez is. Oszt meg ezt a libernyák jogot is lehet szarni-szapulni, merthogy az is libernyál ármány, az is libsi jog. De semmi liberál jog nem illeti Izraelt, hogy egy negyed magyarországnyi területen - minek a fele sivatag- megvédjék magukat? Tudom, az lenne a korrekt a részükről, ha belátva vétkeiket, önként gázba vonulnának. Csakhogy bekaphattyátok.

Robinzon Kurzor 2014.08.05. 22:50:24

@Bell & Sebastian:

Vagyis ha Izrael hagyja lehullani az égből a sufnituning rakétákat és az ő oldalukon is van ezer halott, akkor már más lenne a helyzet.

Akkor az lenne a mantra, hogy bár megvédhetnék a sajátjaikat, mégsem teszik; lám, micsoda barbárok.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.05. 22:55:31

@Robinzon Kurzor: Izrael nem hagyja lehullani a rakétákat, sok energiát fordít az önvédelemre. A hamasz minden energiát a pusztításba fektet. Ki az agresszor?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.05. 23:11:40

Hol a pinyőben vannak most a tutit megmondó sséljobbantak?
Rendben, részemről jó éjt kívánok mindenkinek, jöhetnek nyugodtan a bátrak.

picur3ka 2014.08.05. 23:14:02

@Bátor és Szép

Mitől nyugodna meg mindenki? Egy feudálisan szerveződő közösségben (ezt akartam is írni a tanulmánytól függetlenül, mikor Virág elvtárs a fékekkel meg egyensúlyokkal jött) akarnak liberális demokrácia ítélkezni... sok szerencsét!

picur3ka 2014.08.05. 23:16:28

Egyértelműen Izrael az agresszor, nincs is miről vitázni. A Hamaszt meg az USA pénzeli, aka Isr2.0, hogy legyen kifogás. Tiszta röhej.

Robinzon Kurzor 2014.08.05. 23:34:27

@picur3ka: "Egyértelműen Izrael az agresszor, nincs is miről vitázni."

Nem az a legfőbb érv a neo-, bal- és mindenféle egyéb liberálisokkal szemben, hogy ők akarják megmondani, hogy miről lehet egyáltalán vitázni és miről nem?

De igen.

Tán csak libbantál meg, picurka?

(Helyes válasz természetesen az, hogy aki szerint nincs miről vitázni, annak csak rögeszméje van, érve nincs hozzá. Ez pedig nem világnézeti kérdés.)

picur3ka 2014.08.05. 23:49:22

@Robinzon Kurzor:

Én a Pitagórász-tételről sem nyitnék vitát. Különösen veled, halmazelmélet professzor.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2014.08.06. 01:20:55

@biboldó: Hát ez az! Ki kell irtani az összes palesztin cigányt, és aztán elfeledni az ügyet. Kinek hiányozna akár csak egy kibaszott palesztin köcsög is?

gyalog.galopp 2014.08.06. 09:00:57

@biboldó:

Idefigyelj biboldó, rázod itt a vörös rongyot, riszálod magad, mint egy ... torreádor, bőszítve a jobber bikákat.
Engem hidegen hagy.
Az általam kifogásolt kijelentésedre azért reagáltam, mert jóindulatúan figyelmeztetni szerettelek volna arra, hogy ezzel igazolod a félnótás polgi performanszát.
Erre te rádupláztál, egyértelműen utaltál rá, hogy a palesztinokért nem kár, örüljenek, hogy nem lőtték szarrá az egész bagázst.

Nézd, nekem meg van a véleményem a polgi műsoráról, de ahogy mondani szokták sas nem kapkod legyek után. Amennyiben Izrael erre rácuppan, akkor ő nem sas, még kolibrinek is kevés, saját magát röhögteti ki és növeli az ellenszenvet maga iránt.
Szimpátiát, együttérzést nem lehet fegyverekkel, erőszakkal, törvényekkel kicsikarni, egy felnőttnek ezt már tudnia kellene.

calabria001 (törölt) 2014.08.06. 10:13:27

@biboldó:

Izrael kapcsán nem zsidózni, hanem - némi sarkítással - nácizni kell:)

Zionism as Jewish National Socialism
www.israelshamir.net/Contributors/wilhelmson.htm

calabria001 (törölt) 2014.08.06. 10:16:06

@Robinzon Kurzor:

ez sajnos tényleg egyértelmű

a terrort is ők kezdték...

Zionist Bombing In Jerusalem 1946
www.youtube.com/watch?v=5gaMNApYKtU

amíg Izraelben ezeket az embereket nemzeti hősnek tekintik addig mi a fenét várnak a másik féltől?!

calabria001 (törölt) 2014.08.06. 10:17:39

@Robinzon Kurzor:

furcsa módon a palesztin nemzetet is ők hozták össze

palesztin = 1947-ben kirabolt, elüldözött arab

The Ethnic Cleansing of Palestine. By Ilan Pappe
www.youtube.com/watch?v=buhpHTGAlTE

calabria001 (törölt) 2014.08.06. 10:21:59

@Robinzon Kurzor:

további adalék a szerény kezdetekhez

azt már eddig is tudtam, hogy az Irgun Mussolini rajngó fasisztákből állt, de ez még ennél durvább:

"Lehi split from the Irgun militant group in 1940 in order to continue fighting the British during World War II. Lehi initially sought an ALLIANCE with Fascist Italy and NAZI GERMANY, offering to fight alongside them against the British in return for the transfer of all Jews from Nazi-occupied Europe to Palestine"

Lehi (group)
en.wikipedia.org/wiki/Lehi_(group)

calabria001 (törölt) 2014.08.06. 10:28:52

@Robinzon Kurzor:

Ez is felettébb érdekes…

“National-messianism vs. JEWISH NATIONALISM[edit]

Up to 1933, a number of members from the national-messianist wing of Revisionism were inspired by the fascist movement of Benito MUSSOLINI”
en.wikipedia.org/wiki/Revisionist_Zionism#National-messianism_vs._Jewish_nationalism

“The Betar Naval Academy was a JEWISH NAVAL TRAINING school established in Civitavecchia, Italy in 1934 by the Revisionist Zionist movement under the direction of Ze'ev Jabotinsky, with the agreement of Benito MUSSOLINI”
Betar Naval Academy
en.wikipedia.org/wiki/Betar_Naval_Academy

calabria001 (törölt) 2014.08.06. 10:32:13

@biboldó:

mondjuk az érpataki polgármester tényleg egy szánalmas vicc a röhejes műsorával együtt...

pocaklakó minimanó 2014.08.06. 10:41:22

A fickó nem teljesen százas. Egyszer valaki jól elverhetné már a száját, mert túl sokat hisz magáról, pedig lenne mire szerénynek lennie. :)

pocaklakó minimanó 2014.08.06. 11:01:22

@biboldó:

"... hogy néhány ezer ott élő arabus 1948-ban néhány kilométerrel odébb költözött, mert nem akartak zsidó fennhatóság alatt élni."

Hogyan kerültek oda azok a fennhatóságosdit játszók?

Arányok... (zs/k/m; ezer fő)

1800: 7/22/246
1890: 43/57/432
1922: 84/71/589
1947: 630/143/1181

Micsoda népszaporulat lehetett ott 1922-1947 között! Fekete-Afrikát is lepipálják, ez már biztos.

picur3ka 2014.08.06. 11:04:13

@pocaklakó minimanó:

A falusiak nem nagyon fognak jobban járni senki mással, amint olvasom.

Egyébként a zsidók rossz helyen ugatnak nem szélsőjobbos a fickó, csak karrierista: itt vót üresedés.

I_Isti 2014.08.06. 11:04:51

@calabria001: Ez a nettó félműveltség: az 1929-es arab zavargások Jeruzsálemben, amikor százszámra gyilkolták a zsidókat mi volt? Jótékonysági összejövetel?

calabria001 (törölt) 2014.08.06. 11:10:43

@I_Isti:

a cionisták megvásárolták a gyakran Bejrútban vagy Kairóban élő földesurak birtokait és kirúgták a palesztin földműveseket

innen indul a sztori

az un. "feudális földkérdéstől"

ill. a cionisták de facto nemzeti szocialista ideáljától

ehhez még add hozzá a brit gyarmati politikát és egy rendkívül toxikus elegynél kötsz ki...

calabria001 (törölt) 2014.08.06. 11:24:38

visszatérve az érpataki polgármesterhez:

az a legviccesebb, hogy tulajdonképpen az "elvtársai" fölött "ítélkezik"

Robinzon Kurzor 2014.08.06. 11:47:06

@picur3ka:

Tipikus rögeszmés reakció.
Félsz, hogy meginogna a jól felépített légvárad.

Az emberek közötti lényeges különbség ebben a kérdésben sem ott húzódik, hogy egyesek megértőbbek Izreallel, mások meg (mondjuk úgy) kevésbé.

A valódi különbség abban áll, hogy vannak egyrészt a monomániások, és ezen belül már sokadrangú részletkérdés, Izreal-barát vagy -ellenes monomániásokról beszélünk; és vannak az értelmes emberek, akik szerint a világ egy kicsit bonyolultabb ennél.

Nem mintha eddig bármilyen kétség merült volna fel abban a tekintetben, hogy te melyik halmazba tartozol.

Robinzon Kurzor 2014.08.06. 11:52:04

@calabria001:

Te vagy az agit-prop titkár az alapszervezetben?

Kicsit több tűzzel, szenvedélyesebben ... ez így nagyon langyi.

I_Isti 2014.08.06. 12:13:53

@Robinzon Kurzor: "Szív teljességéből [túlcsordulásából] szól a száj"
-- ez azt jelenti, hogy van az embernek egy "szív"-nek nevezett alkatrésze, amelyikben van "valami", ami nem feltétlenül az emberhez tartozik, és az a "valami" ami az ember "szívében" van a száján keresztül képes és tud, és ráadásul akar is megnyilvánulni. Ebből a megnyilvánulásból pedig tulajdonképpen meg lehet mondani, hogy mi van az ember szívében. Másképpen fogalmazva: "A jó ember az ő szívének jó kincséből hoz elő jót; és a gonosz ember az ő szívének gonosz kincséből hoz elő gonoszt: mert a szívnek teljességéből szól az ő szája."
Ha valami elfoglalja az ember szívét, akkor - annak ellenére hogy az életének akár a 99.99%-a is normális mederben folyónak mondható, van valami, amelyik területen abszolút irracionális és megdöbbentő módon viselkedik és/vagy vélekedik.
Sajnos ez kimondással még terjed is, vagyis amikor azok az emberek, akiknek a szívében ilyen gonosz kincsek vannak állhatatos, és kitartó munkával terjesztik is azt, ami a szívükben van, akkor mindazok, akik ezzel a hatással szemben nem fejtenek ki ellenállást, a hatása alá kerülhetnek.

picur3ka 2014.08.06. 12:22:11

@Robinzon Kurzor:

Igen, tele vele a tudomány, úgy hívják, axióma.

calabria001 (törölt) 2014.08.06. 12:24:19

@Robinzon Kurzor:

miért kéne "megértőbbnek" lenni Izraellel?

különösen 70 éven át?

picur3ka 2014.08.06. 12:25:08

@I_Isti:

Tudománíos tételeknek nincs morális értékük.

Vagy igazak, vagy sem.

Bell & Sebastian 2014.08.06. 13:05:09

Azért az már haladás, hogy legalább nem magyar jelentette fel (vagy be, esetleg küldték rá...) a polgit, hanem az izraeli nagykövet, hivatalból.

Ha alaposan meghurcolják, szerintem el is érte a célját, megszerezte az Elsőosztályú Ellenálló -minősítést, ami még jól jöhet neki. Nem mind buta, aki nem pösti bőcsész.

gyalog.galopp 2014.08.06. 13:11:18

@Bell & Sebastian:
jó, de ha a polgi nem buta, minek minősül a nagykövet?:)

Bell & Sebastian 2014.08.06. 13:15:22

@gyalog.galopp: Lúzer. :) Az intelligencia mindig a tárgyi tudás és kombinációs készség szorzata, így fordulhat elő, hogy egy gumicsizmás polgármester túltesz a nagyköveten.

gyalog.galopp 2014.08.06. 13:16:55

@Bell & Sebastian:
szerintem a jelmezkölcsönző átalánydíjat számol a csapatnak

Bell & Sebastian 2014.08.06. 13:19:06

@gyalog.galopp: A népszínművészet örök, a szent hagyomány része.

I_Isti 2014.08.06. 13:20:35

@calabria001: Nem kell senkivel szemben sem "megértőbbnek" lenni. Csak aztán nem kell csodálkozni, amikor veled szemben sem lesz senki "megértőbb". Tudod, egy Jézus nevű rabbi mondott ilyet: "Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek, és amilyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek."

pocaklakó minimanó 2014.08.06. 13:26:16

@Robinzon Kurzor:

"...akik szerint a világ egy kicsit bonyolultabb ennél."

A világ kicsit bonyolultabb annál, ahogyan te véled.

Bell & Sebastian 2014.08.06. 13:44:14

@I_Isti: De ezeket is mondta az a rabbi!

- Возврати меч твой в его место, ибо все, взявшие меч, мечом погибнут.
- Всякий делающий грех, есть раб греха.

- Tedd a kardod hüvelyébe, mert ki kardot ránt, kard által vész el.
- Ki a bűnt szolgálja, maga is bűnös.

De ez a legjobb!

- Не бойся, только веруй.
- Ne félj, csak higgy.

calabria001 (törölt) 2014.08.06. 13:53:30

@biboldó:

"... hogy néhány ezer ott élő arabus 1948-ban néhány kilométerrel odébb költözött, mert nem akartak zsidó fennhatóság alatt élni."

már ne haragudj, de efféléket a __nácik__ és a __fasiszták__ szoktak írogatni...

és állítólag küzdeni kell az efféle szélsőségek ellen...

I_Isti 2014.08.06. 13:54:41

@Bell & Sebastian: "- Tedd a kardod hüvelyébe, mert ki kardot ránt, kard által vész el."

Ezzel leírtad azt, hogy Jézus szerint is Izraelnek van igaza ebben a konfliktusban.

calabria001 (törölt) 2014.08.06. 13:54:53

@I_Isti:

ilyen alapon Adolf Hitlerrel kapcsolatban is megértő lehetsz...

Bell & Sebastian 2014.08.06. 14:01:38

@I_Isti: Úgy igen, hogy ez rájuk nem vonatkozik. Elvégre karddal szerezték, azzal is kell megvédeniük. Ez is csak mese, hogy Jézust rabbiként tisztelik.

I_Isti 2014.08.06. 14:04:02

@Bell & Sebastian: Jézust nem _tisztelik_ rabbiként, hanem ő a legnagyobb rabbi(juk). Csak ezt még egy rövid ideig nem nagyon veszik tudomásul...

gyalog.galopp 2014.08.06. 14:07:28

@I_Isti:
nem vagy semmi, te még egy meztelen csigának is bedumálnád, hogy énekesmadár

I_Isti 2014.08.06. 14:12:09

@gyalog.galopp: Azér' nagy meglepi lÄsz ám, amikor meglátogatja őket - mármint a zsidókat - JK és kénytelenek lesznek neki azt mondani, hogy "áldott, aki az Úr nevében jön"
Ja, és lassan a muszlimok is jobban hisznek Izrael Istenében, mint ők maguk:
www.charismanews.com/opinion/44907-terrorist-admits-israel-s-god-changes-rocket-paths-mid-air
:)

gyalog.galopp 2014.08.06. 14:21:00

@Bell & Sebastian:

azt még elfelejtettem hozzátenni, Alsózárványos világhírűvé válásában a koreográfiát az a tesze- tasza gyerek írhatta, elvégre ő tudja mire harap a biboldó.

picur3ka 2014.08.06. 14:29:03

@I_Isti:

Maga feleslegesen idézget az Írásból. Látszik az agendája rendesen.

I_Isti 2014.08.06. 14:33:07

@picur3ka: Miért káros az egészségre antiszemitának lenni?
"1. És monda az Úr Ábrámnak: Eredj ki a te földedből, és a te rokonságod közül, és a te atyádnak házából, a földre, amelyet én mutatok néked.
2. És nagy nemzetté tészlek, és megáldalak téged, és felmagasztalom a te nevedet, és áldás leszesz.
3. És megáldom azokat, akik téged áldanak, és aki téged átkoz, megátkozom azt: és megáldatnak te benned a föld minden nemzetségei."

Kit áld meg Isten? És kit nem?

picur3ka 2014.08.06. 14:41:59

@I_Isti:

Maradjunk az előbbi megállapításomnál, az kedvezőbb magára nézve.

Bell & Sebastian 2014.08.06. 15:02:36

@I_Isti: A szinkretista tévtané a jelen. A jövőt meg majd meglátjuk.

>>>
Úgy jár az egész ország – így szól az Úr –, hogy kétharmad részét kiirtják, és elpusztul, csak egyharmada marad meg. Ezt a harmadrészt is tűzbe teszem, megtisztítom őket, ahogyan az ezüstöt tisztítják, megpróbálom őket, ahogyan az aranyat próbálják. Ő segítségül hívja nevemet, én pedig meghallgatom őt. Ezt mondom: Népem ő, és ő ezt mondja: Uram, Istenem!
<<<
/Zak 13, 8-9/

I_Isti 2014.08.06. 15:24:45

@Bell & Sebastian: Attól tartok, kicsit hamarabb, mint gondolnád...
(mondjuk 1948 előtt nem létezett "egész ország" - de hát ennek a "tűzben megpróbálós egyharmados" dolog bekövetkezéséhez kénytelen Izrael állam konkrétan államként létezni. Ami azért eléggé - hogy úgy mondjam - intő jel arra nézve, hogy Isten mit is akar, meg mit nem...)

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.06. 19:12:35

@picur3ka: Ühüm, ezt tanultad a párttitkár elvtársadtól. Addig már eljutottál, hogy a komcsi múlttól szabaduláshoz a büdösbolsizás a megfelelő taktika, de ez az ócska kádárista szöveg mélyen rögződött benned.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.06. 19:17:16

@Mr Falafel: A nagyobb gond a hamasz drukkerekkel van. Nyomják a terroristákat fegyverrel paripával, aztán majd ha a buli a saját bőrükre fog menni, annak is a zsidók lesznek az okai. Még az is lehet, hogy az lesz a zsidó bűn, hogy nem irtotta ki a kegyeltjeiket.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.06. 19:21:30

@calabria001: Előkerültél, hülyegyerek? Lyutyubon guglizni minden idióta tud, minden okostojás megtalálhatja a vélt igazságát és az ellenkezőjét is. Amiket idefostál, közük nincs a témához, de legalább szerepeltél.
Akarsz mondani is valamit?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.06. 19:28:40

@pocaklakó minimanó: Az, hogy ki, honnan, miért, mikor, az egy másik téma, lehet arról is vitát nyitni. A jelenlegi vita a mai helyzetről zajlik. Amiben Izrael állama legálisan létezik. Az arabok és seggnyalóik ugyan nem ismerik el, de ettől még ott van. Kérdés, joga van-e megvédeni magát.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.06. 19:33:16

@Bell & Sebastian: @gyalog.galopp:
Naja, a polgi a nemzeti hős, viszont ha ezzel rossz hírét kelti az országnak, annak már a zsidók az okai.
Hát, kicsit snassz álláspont.

Bell & Sebastian 2014.08.06. 19:41:59

@I_Isti: Egyenesen az Amerikai Népszavától jöttél? Ez igazán megtesztelő nekünk, tartományi bugrisoknak.

Akkor nem is kell megreklamálni a vérfürdőket, amelyek gyakorisága megegyezik a népdalok strófái mögött felbukkanó refrénével.

A népek így szoktak érintkezni, háborúval, mint a testvérgyilkosok. Legalábbis az ördög terve szerint.

Az meg semmi más, mint pénzkérdés. Esetleg ~érdek. Vagy a kettő ugyanaz.

Ekkora zsidónácit itt még úgysem láttunk. Egy ilyennek is lennie kell, persze. Csak már kicsit nagyon sok van belőletek.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.06. 19:43:34

@gyalog.galopp: Különösképp nem zavar, ha fölényeskedsz, kioktatsz, erkölcsprédikálsz. Még azon is túlteszem magam valahogy, hogy nagy igyekezetedben olyan kijelentést akarsz nekem tulajdonítani, mit nem mondtam. Viszont a témához még egyetlen érdemi hozzászólásod sem volt, ha nem vetted volna észre.

I_Isti 2014.08.06. 19:51:55

@Bell & Sebastian:
Ki a náci? Csak nem azok, akik a saját népüket lövik, aztán ráfogják a nesquicknyuszira?

Between July 8 and August 6:

Terrorists in Gaza fired 3,360 rockets at Israel.
2,303 rockets hit Israel.
115 rockets hit populated areas in Israel.
584 rockets were intercepted by Iron Dome.
119 rocket launches failed.
475 rockets landed within the Gaza Strip.

Főleg ez az utolsó sor egy kicsit kínos...
Kicsit _nagyon_ kínos...

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.06. 20:11:50

Namégegyszer: sok melléhablatyot leszámítva nem volt cáfolat arra, hogy Izrael néhány perc alatt nulla saját veszteséggel le tudná zárni a kérdést. Nem teszi, vajh, miért?
Ezzel szemben a hamasz nem is titkolt célja Izrael mefsemmisítése. Nincs (még) hozzá ereje, de ha lenne, habozás nélkül azonnal megtenné. Vajh, miért?

Azokat, kiket állítólag nem is érdekel a téma, mégis teljes mellszélességgel a hamasz seggét nyalják. Vajh, miért?

picur3ka 2014.08.06. 21:05:29

@biboldó:

Egy pár éve olvastam a Hamasz finanszírozásáról angol nyelvű forrásból, még tán izraeli is lehetett, ez mondjuk nem zárná ki, hogy kommunista, viszont a két első helyén a terrorista szervezeteknek a szélső balt és a muszlim fundamentalistákat tüntette fel.

Kizárt, hogy párttitkár írta volna. Nekem olyanom különben sem volt.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.06. 21:20:05

@picur3ka:

"Egyértelműen Izrael az agresszor, nincs is miről vitázni. A Hamaszt meg az USA pénzeli, aka Isr2.0, hogy legyen kifogás. Tiszta röhej. "

Ne fáradj, ez még szóhasználat, stilisztikai szempontból is a tipikus kádári komcsi duma. Olyannyira mélyen szívódott beléd, hogy még ellentmondásba is keveredsz. Zsigerből jön, szó nincs benne szélső bal, iszlám fundamentalista finanszírozásról.
Nem baj, ha meggyőződéses büdöskomcsi voltál, csak valahogy jellemtelenség az elvtársaidat folytonosan szarszapulni. Az árulókat mindenhol utálják.

Bell & Sebastian 2014.08.06. 21:20:31

@I_Isti: Asszem egy szóval nem mondtam, hogy kockás abrosszal a fejemen járkálok, akkora egy Hamasz -fan vagyok.

Néha a magyarnak is jól esik elábrándozni azon, mi lenne akkor, ha tankkal és dózerrel vennénk elégtételt az antipatikus és modortalan szomszédságon. Aztán mégsem tesszük, számtalan okból.

Erről az ősrégi vicc kifordított változata jut az eszembe:

- Mi a különbség a judaizmus és kereszténység között?
- Semmi, mindkettőt a zsidók találták ki. Az egyiket nekünk, a másikat maguknak.

Ami persze nem így van, ezt a zsidók csak gondolják.

S=klogW 2014.08.06. 22:42:44

@Bell & Sebastian: Persze, hogy nem így van, mert kapitalizmussal meg szocializmussal van. :)

picur3ka 2014.08.06. 23:12:08

Most már csak azt kéne tudni, ki találta ki a zsidókat.

De megnézném abrosszal a fején!

Bell & Sebastian 2014.08.06. 23:54:20

@S=klogW: Az ide azért nem jó, mert mindkettőt maguknak találták fel.

@picur3ka: Isten ajándékai, csak a póni elszaladt.

picur3ka 2014.08.07. 00:01:37

Azt sújtja, akit szeret.

picur3ka 2014.08.07. 11:46:13

@biboldó:

Te beteg vagy. Nem nagy fáradtság, leírom még egyszer:
Izrael megszegte és folytonosan megszegi a nemzetközi megállapodásokat Izrael állam felállításának feltételeiről.

Az, hogy azóta ki, mikor, hányat lőtt, csak porhintésre való részletkérdés, az ügyészre tartozik Nürnbergben.

A kommunista problémádat pedig vedd fel a zsidó ÁVH-val.

I_Isti 2014.08.07. 13:00:33

@picur3ka: Jé, a palesztin terroristák nem szegtek meg nemzetközi megállapodásokat, amikor 597 darab rakétát Izraelre polgári létesítmények mellől, továbbá 260 rakétát iskolákból(!) valamint 160 rakétát mecsetek, vagy más vallási helyszín mellől, 127 rakétát temetőből, 50 rakétát meg KÓRHÁZakból lőttek ki?

picur3ka 2014.08.07. 13:32:15

@I_Isti:

Mondom, nem érdekel, ki mikor mit lőtt évtizedek alatt. Részletkérdések.

Meg semmi közük Érpatakhoz, mellesleg. A polgi, amint olvasom, igen következetlen, amilyen despotikusnak mondják, az izraeli vezetést ünnepelnie kéne.

Éhes_ló 2014.08.07. 17:19:48

Itt bemutatják mi áll a polgi akciója mögött: kuruc.info/r/22/131344/

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2014.08.07. 20:00:47

@biboldó: Rossz a PR. Normális esetben egy ember nem emelné fel a szavát a palesztin cigányokért. Tőlem például mind megdögölhet.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.07. 20:55:56

@picur3ka: Magyarázkodhatsz, attól a dumád marad a kádári komcsi süketelés.
Milyen megállapodást szeg meg Izrael a felállításának feltételeiről?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.07. 21:05:12

@Mr Falafel: A seggnyalóik felől is nyugodtam megdögölhetne mind, csak egy jóízű zsidózásra használatosak. A gond akkor lesz, ha majd saját bőrükön megtapasztalják, hogy kígyót melengettek a lógó szőrös csecsükön.

picur3ka 2014.08.07. 23:04:01

@biboldó:

Igen. Mert a kommunizmus őskorában minden nap a Hamast vitatták meg. Meg a független Kosovót.

Itt egy másik kommunista csapat (az összes közül, lényegében, hiszen csak a csehek szavaztak az USA Izrael duóval az ENSZ-ben):

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4oqOAzeMptQ

Bell & Sebastian 2014.08.07. 23:29:06

@picur3ka: Nahát, skót szoknyában nem abriktolják egymást a derék sémiták, helyette együtt tüntiznek?

Akkor a páratartalom okozza. Másikat a szárazság.

picur3ka 2014.08.07. 23:40:35

@Bell & Sebastian:

Nem egészen. Mennek a csörték itt is. De még nem jelentettek fel senkit Allah karikatúráért a zsidók.

pocaklakó minimanó 2014.08.08. 10:07:11

@biboldó:

"...lehet arról is vitát nyitni."

Hát persze. :)

pocaklakó minimanó 2014.08.08. 10:07:59

@biboldó:

"Kérdés, joga van-e megvédeni magát."

Persze. És ha fordítva lenne, akkor is lehetne ilyen kérdés, de azt hiszem, akkor nem így kérdeznél. :)

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.08. 20:38:49

@picur3ka: Mellébeszélsz, komcsi. A kérdés az volt, hogy milyen megállapodást...........?
Merthogy te állítottad.

picur3ka 2014.08.08. 22:19:58

@biboldó:

Meg azt is állítottam, hogy mindet, troll.

szóval a kérdés buta

picur3ka 2014.08.08. 22:55:12

@biboldó:

Pl. A békeszünet a minap, amit maga hirdetett. Egy.

picur3ka 2014.08.08. 22:56:34

@biboldó:

Figyu, te lemaradtál egy belső pártmemóról, most már nem komcsinak kell nevezni a Fideszeseket, hanem illiberálisnak.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.08. 23:05:13

@picur3ka: Ezt te írtad, komcsi:"Izrael megszegte és folytonosan megszegi a nemzetközi megállapodásokat Izrael állam felállításának feltételeiről"

A békeszünetet a hamasz szegte meg, de így sincs semmi köze Izrael állam felállításának feltételeihez.
Most nem az elvtársaiddal vagy agitprop előadáson, a melléduma kevés. Szóval van valami konkrét a tarsolyodban vagy csak komcsi szokás szerint simán hazudsz?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.08. 23:06:22

@picur3ka: Nem a fideszeseket komcsizom, hanem téged.

Bell & Sebastian 2014.08.09. 00:09:46

@biboldó: Meghát, például a 2012 -es egyezményt sohasem tartotta be Izrael, ezen megy a csomagküldés. Miről is szólt a deal?

picur3ka 2014.08.09. 02:04:56

@biboldó:

Mondtam, nem érdekel, te meg különösen elmehetsz hegeszteni. Ezt is leírtam már, olvassál, ha érdekel.

picur3ka 2014.08.09. 02:05:46

@biboldó:

Áh, ha ez tesz boldoggá. Te Kertész Ákos, bameg.

picur3ka 2014.08.09. 06:36:15

"A Legfőbb Ügyészséget Izrael magyarországi nagykövete kereste meg az Érpatakon történtek miatt, mire a Nyíregyházi Járási Ügyészség közösség elleni uszítás bűntettének gyanúja miatt kedden nyomozást rendelt el, amit azóta a Nemzeti Nyomozó Iroda vett át. A rendőrök még kedden megjelentek a községben, ahol lefoglalták az említett bábukat, a bitókat, valamint több számítástechnikai eszközt."

nol.hu/belfold/eleg-volt-a-korletvezetobol-1478827

Mér' jut eszembe Gyöngyöspata? Mennyibe kerülnek ezen provatíve nagyon hülye népek az adófizetőnek?

Mér jut eszembe Kövér? A 'buzik odaláncolták magukat valami gőzgéphez' demonstráció (termelés bojkottálása) kapcsán: szerintem, ha a liberálisok meg akarják veretni magukat, ne közpénzből tegyék, hanem fogadjank fel egy privát biztonsági céget a saját pénzükön.

picur3ka 2014.08.09. 06:46:50

Szőllősi Gábor TASZ-os nem ijjesztő intelligencia újságíró elvtárs fotóját mindenképpen javasolnám megtekinteni a cikkben.

picur3ka 2014.08.09. 07:04:37

És a jól ismert zsidó népszokás, amely állítólag minden törvényt felülír, az aláírásgyűjtés:

nol.hu/belfold/eleg-volt-a-korletvezetobol-1478827

rámenős 2014.08.09. 21:22:43

Na kedves kommentelők. Had dobjak a vízbe egy kis kavicsot.
Annyi magát okosnak vélő ember mond itt véleményt és dorongolja le a másikat, aki csak egy kicsit is nem az ő mantráját fújja.
Találkoztatok OMZ-vel? Ismeritek, hogy ilyen sommás véleménnyel vagytok róla? Vagy csak a média miatt eleve nem szimpatikus.
Kérdéseim: Kik éltek kb 1000 évig Izrael földjén? Kik zavarták el, gyilkolták le az ott élőket?
Kik terrorizálják az ott élő palesztinokat?
Kiket ítélt el az ENSZ népirtásért és háborús bűncselekményekért?
Na most lehet hülyézni és ledorongolni.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.09. 21:31:28

@Bell & Sebastian: Tény, hogy a 2012-es ornitológiai szimpózium záródokumentjének nem lett minden pontja szóról szóra betartva, de ennek mi a túró köze van Izrael állam fennállásának körülményeihez?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.09. 21:37:05

@picur3ka: Ne görcsölj, komcsi, lebuktál! Vedd tudomásul, elmúltak a körömletépős idők. Szajkózhatod nyugodtan a begyakorolt mantráidat gonosz agresszor Izraelről, de már idejétmúltak veled együtt.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.10. 21:31:53

@picur3ka: Nem is rossz, kommentjeid alapján randábbnak képzeltelek. Persze figyelembe véve a komcsi múltadat, tuti, hogy egy fiatalkori képeddel vagánykodtál.

picur3ka 2014.08.10. 22:22:22

@picur3ka:

Miközben már az Index is ilyen címeket ad:

Bemásztam a pincébe, boroshordót lopni
Utánam jött a rendőrség, hátba veregetni. Tovább »
forrás: Index.hu

calabria002 (törölt) 2014.08.11. 13:32:07

@rámenős:

"Kik éltek kb 1000 évig Izrael földjén?"

a palesztinok valószínűleg sokkal régebben élnek ott...

Palestinians Are the REAL Jews!
rockthetruth.blogspot.hu/2009/02/palestinians-are-real-jews.html

calabria002 (törölt) 2014.08.11. 13:34:00

@rámenős:

különben a fenti cikkben citált könyvet egy tel-avivi (zsidó) történész-professzor követte el...

Shlomo Sand
en.wikipedia.org/wiki/Shlomo_Sand

calabria002 (törölt) 2014.08.11. 13:49:16

@rámenős:

Azt pedig jóformán senki sem vitatja, hogy a zsidó diaszpóra már több száz évvel a jeruzsálemi templom lerombolása __előtt__ létrejött…

Early diaspora populations

en.wikipedia.org/wiki/Jewish_diaspora#Early_diaspora_populations

és azt sem, hogy a judaizmus kezdetben __aktív térítő__ vallás volt

mi több, meglehetősen sikeresek voltak…

Jewish tribes of Arabia
en.wikipedia.org/wiki/Jewish_tribes_of_Arabia

Khazar theory of Ashkenazi ancestry
en.wikipedia.org/wiki/Khazar_theory_of_Ashkenazi_ancestry

szóval valószínűleg van abban vmi, hogy - genetikai értelemben - sok palesztinnak több köze van az ókori zsidókhoz, mint pl. az Európából bealijázottaknak

calabria002 (törölt) 2014.08.11. 13:52:59

@rámenős:

ez a történelem-interpretáció különben még a cionisták között is felbukkant időről időre...

Arabs of Jewish Descent in Israel

www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/132800#.U-iuHeN_tKo

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.08.11. 20:01:45

a mandineren majdnem átlépte a törzsközönség ingerküszöbét, hogy pár száz kilométerrel arrébb valóban népirtás kísérlete folyik, és még nincs happy end.

picur3ka 2014.08.12. 00:07:51

@mavo:

Na nem. Csak vigyázni kell, mert amint láthatja, az közösség elleni izgatás.

De van, aki rutinosan megoldja. Így foglalta össze valaki a helyzetet egy blogon:

"Nyomoroszágok, askik mendegyikükkerl szerparatista trüérezrkkrl hasrcoln
sk. Brsazílias nem tniksilag, a tártsdadalom edsett sdzét. enjnxyit tóluk."

rámenős 2014.08.12. 04:10:54

@calabria002: Köszönöm a válaszaidat.
Tudod apróságokon változik az ember véleménye.
Évtizedeken keresztül jó véleménnyel voltam a zsidókról. Azután Izraelben belecsöppentem egy razziába. A taknyos géppisztolyos katonakölök úgy vágta a falhoz a 90 éves arabot, hogy a taknya, nyála, orra vére összefolyott a falon.
Kiabáltam akkor rá mindent. Angolul, franciául, németül, magyarul, ami épp eszembe jutott.
Azóta is bennem van ez a kettősség.
Ismeret. Nagyon lényeges momentum. Lehet, hogy a katonagyerek szüleit robbantották fel.
Érpatakon is mi történt? Nem egészen az és nem egészen úgy ahogy a médiában lejött és amiről itt rugóznak.

I_Isti 2014.08.12. 19:33:06

@calabria002: a magyarok meg a kazár birodalomhoz tartoztak, amikor a teljes kazár elit zsidó hitre tért, ezért elég valószínű, hogy jóban voltak a zsidókkal... egyébként a Templomot kétszer rombolták le: először ie. 586-ban, másodszor isz. 70-ben. Akkoriban a római birodalomban éltek kb 68 millióan, ebből kb 8 millió zsidó. Olyan ez, mint ha ma 40-50 millió zsidó élne az EU -ban.

pocaklakó minimanó 2014.08.13. 10:15:45

@biboldó:

Aha. Mindig úgy, ahogy neked tetszik. :)

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.13. 19:56:44

@pocaklakó minimanó: Bocsika, nem tudtam, hogy egy kérdés felvetése előtt a jóváhagyás reményében egyeztetnem kellett volna veled.

pocaklakó minimanó 2014.08.18. 14:33:33

@biboldó:

Nem, felétek nem szokás az egyeztetés. Ti mindig tudjátok. Ti mindig jobban tudjátok. Ha meg nem tudjátok mégsem, akkor az is a másik hibája.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.18. 15:11:24

@pocaklakó minimanó: Így van. Te viszont minden esetben egyeztetsz a pártközponttal, majd jóváhagyás után megmondod az önálló tutidat.

pocaklakó minimanó 2014.08.21. 13:29:24

@biboldó:

Nem, bogaram, én vagyok az, akit a magatokfajta nem szokott megérteni: az önállóan gondolkodó.

Örülök, hogy segíthettem egy lúzerfalvi menekültnek. :)

GOLAZ111 2014.09.21. 08:47:09

Eisenberger Benjámin pedig békés nyugdíjasként halt meg, senki által nem háborgatva. Valamit valamiért.

2014, (2014!, 2014!!, 2014!!4) Magyarországán meg lehet csinálni. 2005, vagy 1963 Magyarországán nem lehetett volna. De még mindig jobb, mint Düsseldorfban, vagy Londonban, vagy máshol.

Pozitívan kellene hozzáállnotok és nyitottnak kellene lennetek a világra.

Éhes_ló 2014.10.13. 20:20:19

Hunhír.info
Hálás köszönetem azoknak a településünkért és nemzetünkért felelős érpataki személyeknek, akik nem hagyták félrevezetni magukat és tudták, hogy melyik út vezet a RENDre és az erős közbiztonságra alapozott, biztos jövőt garantáló, gyarapodó, virágzó, a közösség tagjainak megnemesítését és felemelését szolgáló egészséges településhez.

A neoliberális hazugsággyárak terrorbobázása ellenére is stabilan és rendíthetetlenül tartja harci állásait az Érpataki Modell országos hálózatának központi bázisa! Az Érpataki Modell újból bizonyított: a brutális eltiprására szövetkező, anarchista-nihilista balliberális és az álnemzeti-álkeresztény-áljobboldali erők szinergikus szövetsége, ördögien alattomos, mindent bevető, a totális lejáratására és végső megsemmisítésre törő támadássorozata ellen. Bevált modellünk a negyedszeri ütközetben is felmutatta társadalomszervező és közösségfelemelő erejét, a társadalmi problémák gyógyítása vonatkozásában kimagasló elixír jellegéről, életképessége tekintetében pedig az elpusztíthatatlan voltáról és a pusztító neoliberális rendszert kiváltó alternatív jellegéről is hiteles tanúbizonyságot tett!

Érpatak negyedszer is megválasztott polgármestere, Orosz Mihály Zoltán

Jah, és bekaphatjátok, nem csak az enyémet, az övét is, ha hagyja.
Patkányok vagytok, azok is maradtok.

calabria04 (törölt) 2014.10.18. 22:52:02

@Éhes_ló:

a jóformán minden fronton állami transzferből élőt kifelejtetted ebből a remek felsorolásból...

mi lenne ezzel a "modellel" ha magára hagyná az állami és az uniós költségvetés?:)
süti beállítások módosítása