Mi lesz a BL-döntőn?
2014. május 24. írta: Novák Tamás (spanyol)

Mi lesz a BL-döntőn?

Match-fixing.png

Ma este ismét BL-döntő? Akkor jöjjön egy összeesküvés-elmélet arról, hogy mit diktálnak a pénzügyi érdekek: ki és hogyan nyerheti a döntőt?

Az Atlético nagy pénzügyi bajban van – igaz, ez elmondható a fociklubok 80%-áról. Az Atlético korábbi és jelenlegi tulajdonosa a sok pénznél csak a még többet szerette és szereti jobban, és ezért sok mindent megtettek már – de ez is igaz a klubtulajok 80%-ára. (Szegény Jesus Gilt még a Torrente 2 Marbella-i küldetésében is megörökítették, mint Marbella város korrupt polgármesterét.) Az Atlético tulajdonosainak – biztos, ami biztos – most nagyon jól jönne nagyon sok pénz. Egy jó eredménnyel pedig simán sokkal többet kereshetnek, mint ha kapnak néhány millió eurót a BL-győzelemért.

A Realt évente 30-35 millió dollárral szponzorálja a világ egyik legnagyobb fogadócége, a Bwin, akiknek nem mindegy, hogyan alakul a döntő. Mert mondjuk ha 300 millión nézik a meccset, és annak 5%-a fogad a meccsre online 10 euróért, akkor az össztét 150 millió euró. És ha ez az összeg a piacvezető online cégnél fordul meg, akkor kb. 70-80 millió euró sorsa a tét ma éjjel. Nem mindegy tehát, hogy elvárt eredmény születik, vagy éppen nem várt végeredménye lesz a meccsnek.

Mi az elvárt, és mi a nem várt eredmény? A fogadók nagy része az elvárt eredményre tippel, tehát ha egy meccsnek elvárt eredménye lesz, azaz nem lesz benne semmi izgalom, fordulat, góleső, akkor jó esetben a fogadóiroda csak keveset keres az üzleten. Mondjuk, ha a Madrid simán, 1-0-ra, 2-0-ra, vagy 2-1-re nyer. Viszont ha góleső lesz, lásd Bayer-Real 0-4, vagy nem várt eredményként Londonban az Atlético, és nem a Chelsea jut tovább, az jelentős nyereséghez juttathatja a fogadóirodát.

Ezért a következő lehetséges forgatókönyveket tudom ajánlani az összeesküvés-elméletek nagy barátainak:

A/ Az Atlético és a Real döntetlent játszik rendes játékidőben, majd a hosszabbításban is, és végül tizenegyesekkel marad alul az Atlético.

B/ A Real sok góllal megveri az Atléticót. 

C/ Fordulatos mérkőzést játszanak, sok gól esik, és végül a Real nyer.

Mindenesetre jó lenne, ha maradna még némi remény arra, hogy a focipályáink Kelettől a messzi Nyugatig nem váltak végleg rulettasztallá.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr36202039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.05.25. 02:10:11

A B/ lett végül. És kibaszottul megérdemelten.

(Az Atleticó a végére sajnos kurvára kifulladt.)

Buday András · http://polgarda.blog.hu 2014.05.25. 12:41:03

Ez bejött bazmeg, szinte mindhárom! :D most írtad?

Robinzon Kurzor 2014.05.25. 18:58:34

@Buday András:

Fogadási szempontból a rendes játékidő számít, szóval nem jött be semmi.

De békemenetre jó lesz ez is, csak valahogy még Brüsszelt kell belekeverni.
süti beállítások módosítása