Felkészül: Jobbikország?
2014. április 08. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Felkészül: Jobbikország?

masodik.jpg

A szinte az egész országot lefedő narancsszín réteg, Fideszország alatt, a fideszes (és kevés esetben baloldali) győzelmek mögött az idei, előre lefutottnak tűnő választás egyik legfontosabb tanulsága a második helyek megoszlása a baloldali kormányváltó összefogás és a Jobbik között (persze néhány esetben a Fidesz második helyével).

A Portfolio.hu településekre lebontott térképet közölt arról, mely erő végzett a második helyen a listás, magyarországi szavazatok alapján. Vörös: baloldal. Szürke: Jobbik.

A Jobbik 2165 településen lett a második erő, míg az összefogó baloldal 808 településen érte el a 2. helyezést. A Fidesz 188 településen szorult a második helyre. Az LMP-nek három helyen sikerült másodikként befutnia. A cigányok pártja (MCP) és a Haza Nem Eladó Mozgalom Párt is megelőzte, hat, illetve négy településen elért második helyezésükkel.

 Nos, ezen lehet tanakodni, ezzel kell valamit kezdeni a következő négy évben. Visszaszámlálás indul.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr885988192

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Felkészül: Jobbikország? 2014.04.08. 18:00:01

A Jobbik 2165 településen lett a második erő, míg az összefogó baloldal 808 településen érte el a 2. helyezést.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.04.08. 17:54:02

Tanakodni, Gellért? Min? Nem tökmindegy, hogy ki a második, amíg a Fidesz az első? :-))

vadkelet 2014.04.08. 18:04:53

Mar hamarabb el kell kezdeni, az oszon onkormanyzati valasztasok :)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.04.08. 18:11:38

Meglehet, a sikerhez egy kis koze van annak is, hogy a Jobbik elkepeszto mennyisegu penzt koltott el kampanyra.

la.gis 2014.04.08. 18:16:40

stadionépítés ... hány épül? 6? 7? 8? 500 milliárdért? Vagy csak 400? obbocsánat, felsőoktatás kivéreztetésének befejezése (utoljára D-209 emelt bért, + tavaly már tízmilliárdokat vontak el), elszámoltatás teljes elmaradása és eredménytelensége (Gyurcsány, Demszky és társai), rendőrség megtisztítása október 23 magyarverőitől???, rendteremtés a cigányoksújtotta országrészekben (és nem a fekete nadrág, fehér ing betiltása)?, 6 hónapos elzárásos fenyegetéssel önkéntes kényszersorozás 40 év alatti férfiakra, trafikmutyi, adómutyi, alap- és középfokú oktatás eszetlen centralizálása, Tolnainé Dr. Tüzépes Katika, stb.

Mi van ezzel szemben?

Mondhatni, semmi. 4M végre kész, települések adóssága rendezve, brüsszelitákkal a harc megvívva, rezsicsökkentés.

Hát kérem, ez igen vékony jég.

freehckr 2014.04.08. 18:40:05

„ezzel kell valamit kezdeni a következő négy évben”

Pontosan mivel?!

A turbóliberális/szélsőbalos/magát tévesen jobboldalinak tartó fideszes balos válasz: hát természetesen a Jobbikot kell feloszlatni, vitorlából szelet kifogni, felszántani, titkosszolgálat, bíróság, ügyészség, vegzálás, lejáratás, acsarkodás, irgumburgum... tetszőleges zsidó gyűlöletkeltő technikák...

A normális válasz meg az lenne, hogy végre illene foglalkozni a Jobbik által felvetett, zászlóra tűzött problémákkal is, amelyek ugye a turbóliberális/szélsőbalos/magát tévesen jobboldalinak tartó fideszes balos pöcsök szerint nem is léteznek (dehogynem, bazmeg, nézz rá a térképre), különben egyre többen lesznek azok, akik úgy vélik, hogy csak a Jobbik tud a problémáikon segíteni... aztán a Nagy Szőnyegalásöprés közben a Jobbik be fog surranni egy következő kormányba, hacsak nem maga lesz a kormányzat... kétharmaddal (győztes mindent visz rendszerben)...

Félreértés ne essék, engem nem zavarna, nincs okom rettegni tőlük... csak szólok... :)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.04.08. 18:43:43

@freehckr:
"hát természetesen a Jobbikot kell feloszlatni,"

Nem úgy tűnik, hogy a Jobbik bármiféle nehézséggel küzdene Magyarországon.

Robinzon Kurzor 2014.04.08. 19:22:06

Az a tény, hogy a Jobbik még Borsodban és Hevesben sem tudott evk-t nyerni, nagyon rossz jel.

Ha valahol, hát ezeken a területeken tömegével élnek azok, akiket az állam minden szempontból magára hagyott.
Ja, nem: annyit kaptak a kormánytól, hogy éjjel megölhetik a tolvajt, ha van kedvük és fegyverük.

Ha még ezek után sem mentek el tömegével a Jobbikra szavazni, akkor ez azt jelenti, hogy teljesen feladták és kiszálltak ebből a demokrácia nevű játékból.

Jobbikország érdeklődés hiányában elmarad, ez a szürkére festett térkép a második helyezésekkel egy statisztikai giccs.

unionista (törölt) 2014.04.08. 20:14:46

ez önkormányzati pozíciókat jelent majd. és abba a jobbik könnyen belebukik. persze lehet, hogy éppen beletanulnak. és akkor tényleg kitúrják a fideszt.

Bell & Sebastian 2014.04.08. 20:19:43

A Jobbik majd megszívleli Orbán tanácsait és belehúz, ha kormányközelbe szeretne kerülni. Leküzdi a médiahátrányát, felvállal egypár zavaros ügyet és igyekszik kinőni magát a lokális politizálásból országossá, majd később nemzetközivé. Tisztázza az ideológiai hátterét és visszaszorítja a militáns fellépését kulturális szervezetekbe vagy paintball egyletekbe. Rátelepszik az ifjúságra, elfoglalja a sör és foci melletti részt a agyukban és már meg is nyerte a következő csatát. Ehhez rengeteg pénz kell és valami szellemi vagy szimbolikus fellegvár, természetesen.

Azt gondolom, egyelőre visszafogták magukat, bármit mond is Vona Gábor, nagyon pórul járnak, ha most kerülnek pozícióba, valószínűleg legéppuskázza őket -az országgal együtt- a "fejlett" Nyugat, Gáborról meg egyszerre derül ki hogy buzi, Izrael pénzeli és alkohol mérgezetten ámokfutotthukk éppen a szerpentinen, amikor belefordult a szakadékba és felrobbant, mielőtt megették a piranhák.

Verjék szét az uniós parlamentet érveikkel, vigyenek végig pár helyi ügyet majd országosat, ne szűrjék össze a levet (sok pénzért sem) a gengszterekkel és beszéljenek őszintén okosakat, legyen mérvadó a véleményük. Be fog jönni, ugyanis a kétszínű, hazudozó szarkeverők ideje már régen lejárt.

Hordjanak valami egyértelmű, diszkrét utalást, ami divatba jön majd.

Először is vegyék kezelésbe azt az elszabott Földtörvényt és segítsék Schiffert a NAV disznóságainak szétkürtölésében. Kezdjék gyűjtögetni az információkat, nyissanak dossziékat az ellenfélnek, mert sajnos így megy ez.

Egyszerre működjenek illegalitásban és lépjenek bátran a nyilvánosság elé, de csak akkor ha van mit eldurrantani. Vetítsék ki a papírokat és magyarázzák el, ha bonyolult az ügy (melyik nem az?). Futtassanak sok csinos, okos és fiatal csajt. Ússzanak rá az ifjú anyukákra és apukákra.

Ha mindezt megteszik, bárki megláthatja, tényleg nyerni fognak.

Az a helyzet, hogy az utóbbi négy évben csak Schiffer és Jobbik tűnt becsületesnek. Ha valóban azok, ember nincs, aki megállíthatja őket. A bölények kihalnak, még a kommancs bölények is. Most olyanok jönnek, akik egy napot nem éltek a szocializmusban, egy csepp cián sincs bennük. És ez így van jól. Senki nem él örökké, minden, trendi ideológia fertőzött a marxizmustól.

No, ezt kéne kidobni és mást ajánlani. Nem, nem kell új vallás hozzá, megteszi a régi, rongyos is, felfényezve és magasra tartva.

Nem szabad beesni valahová a zsidók és keresztények közé valami ősi dualizmusba, mert azt nem fogják megvenni még akkor sem, ha fizetnek érte.

Nos, a legutolsó lesz a legnehezebb próbatétel. Én azt gondolom, ezen áll vagy bukik a Jobbik. És ezen ment el most az Összefosók kiütése K.O. -val. De komolyan.

unionista (törölt) 2014.04.08. 20:25:01

@Kettes:
ha ez a túlcentralizált miniszteriális államrend véletlen összeomlik, akkor abból rendszerváltás következik. és az arról szól, hogy a b-vonal lép egyet előre. nem mindegy, hogy a párton belül és a pártok között ki a második.

Robinzon Kurzor 2014.04.08. 20:34:00

@Bell & Sebastian: "Kezdjék gyűjtögetni az információkat, nyissanak dossziékat az ellenfélnek, mert sajnos így megy ez."

Nem, nem így megy.
Dossziékat a sajátokról szoktak nyitni, és ha esetleg nem lenne hozzá elég jó tartalom, akkor először arról gondoskodnak.

Aztán legfeljebb a kellő pillanatban az ellenoldali napilap ablakán fúj be a szél egy -két lapot.

Látom, nagyon drukkolsz a Jobbiknak ... de nagyon kiskaliberek ők, nem tudnak -- és nem is fognak tudni -- semmi mást, mint összegyűjteni sok szerencsétlen ember protest szavazatát.

Bell & Sebastian 2014.04.08. 20:37:55

@Robinzon Kurzor: Hogy én _pontosan_ kinek drukkolok az már régen kiderült itt.

Robinzon Kurzor 2014.04.08. 20:43:46

@Bell & Sebastian:

Annyira azért nem követem itt egyik kommentelő munkásságát sem, hogy ilyesmit megjegyezzek.

Szindbad 2014.04.08. 20:45:59

@Bell & Sebastian: Ha a Jobbik megígéri, hogy a fideszes bűnözőket Szibériába küldik bérbörtönbe, én rájuk szavazok.

wantaan 2014.04.08. 20:50:48

@Szindbad: Megígéri .... csak ..... csak utánna az Azori szigetekre vagy Dubai-ba mennek Rogán Antiloppal meg a nyugdíjast hasbarugó Árpival. s akkor elveszett a szavazatod!

Szindbad 2014.04.08. 20:52:50

@wantaan: Az én szavazatomnak már mindegy.

unionista (törölt) 2014.04.08. 20:53:07

@Szindbad:
ezt már egyszer megígérték: "húsz évet a húsz évért".
a politika sajnos nem így működik.

wantaan 2014.04.08. 21:08:58

@Szindbad: Emlékezz pár éve még a szovjet emlékmű elbontását követelték, most meg Putyin seggét nyalják ezerrel.
Szerintem az a párt amelynek elnöke Terry Black szolgáltatásait igénybe veszi az mindenre képes.

Szindbad 2014.04.08. 21:20:30

@wantaan: Elegem van a balfasz ballibből, nézzük meg mostmár mit kezd a Jobbik a Fidesz maffiaszervezetével szemben.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.04.08. 21:21:13

@wantaan:
"Emlékezz pár éve még a szovjet emlékmű elbontását követelték, most meg Putyin seggét nyalják ezerrel. "

Hallgassuk meg erről Vona Gábort, 2010 októberéből.

vonagabor.hu/content/az-orosz-kapcsolat
"A Jobbik részéről jómagam voltam ott, és szerencsére sikerült a nagykövetség több munkatársával és az új nagykövettel is néhány szót váltanom. A választási kampány során számtalanszor terjedt a hír, hogy micsoda orosz pénzeket kapunk, hogy állandóan Moszkvába járok, de az igazság az, hogy a nagykövetségen is most jártam először, és még soha életemben nem beszélgettem orosz politikussal. Ezidáig. A nagykövetség munkatársai egyébként nagyobbrészt fiatalok, ami nagyon szimpatikus nekem.

Többségük néhány hónapja érkezett, de elég jól beszélnek magyarul. A beszélgetések során szinte mindig szóba került, hogy a Jobbik programja szimpatikus nekik, mivel az nagyon hangsúlyt helyez a két ország közötti gazdasági kapcsolatok helyreállítására. A jelenlegi kormány orosz-politikájával kapcsolatban még sok aggodalom van. És hát van egy kényes kérdés is, a szovjet emlékmű ügye, amelyhez érzelmileg nagyon ragaszkodnak, de úgy láttam, hogy kellő empátiával lehet találni olyan megoldást, amely mindkét fél érzékenységét figyelembe veszi. Egy biztos: az Ereklyés Országzászlónak újra állnia kell a Szabadság téren.

És az is, hogy az orosz piacra nagy szükségünk van, ha talpra akarjuk állítani a magyar mezőgazdaságot."

wantaan 2014.04.08. 21:22:41

@Szindbad: Semmit vagy átveszi módszereit! Ne feledd Vona mondotta, hogy valójában Ő egy Fideszes.

Szindbad 2014.04.08. 21:23:42

@wantaan: Nem tudom ki pénzelte a Jobbikot, de nyilvánvalóan a jól szervezett kampány mögött komoly támogatók voltak. Kívánom, hogy a Jobbikot pénzeljék tovább ugyanezek, hogy Orbán méltó ellenfele lehessen.

Szindbad 2014.04.08. 21:25:19

@wantaan: Ebben reménykedem. Valakinek ideje emelnie a tétet.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.04.08. 21:36:57

A Jobbik 2165 településen lett a második erő, míg az összefogó baloldal 808 településen érte el a 2. helyezést."

nem értem akkor, hogy lehet a második legnagyobb párt mégis az mszp?

picur3ka 2014.04.08. 21:39:15

Na igen, a ket 'nagy' part kevesebb szavazatot kapott, mint 2010-ben. A liberok kb ugyanannyit.

A Jobbik bekaszalt vagy 130 000 embert a millio szavazobol, amit az elobbiek elvesztettek.

Schiffereknek nagyon bele kell huzni, ha a celjuk alternativat mutatni a Jobbikkal szemben, mint mondta a fonok.

mintha egy zold energia es egy barna energia altal penzelt part meccse lenne

picur3ka 2014.04.08. 21:41:15

@tesz-vesz:

listas szavazat

mennyivel lemaradva

mekkora telepuleseken

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.04.08. 21:41:45

@Kettes: nem! a második is a fidesz akar lenni, nemcsak az első!
vagy ergé az mszp-t szeretné 2.-nak lenni

...

@ergé: " ezzel kell valamit kezdeni a következő négy évben."

esetleg el kéne számoltatni az mszp-t ergé? meg lusztrációt csinálni? meg visszaadni a sok ellopott pénzt, leváltani a korrupt "majdnem beszervezett" orbánt, meg t öbbi korrupt, gyáva, gerinctelen fideszest elszámoltatni? ezt kéne kezdeni?

vagy mire gondoltál? írják át megint a saját kedvük , saját maguk javára a választási törvényeket?

"Miért nyert a Fidesz ismét közel kétharmaddal? - mert a 660 ezres szavazatveszteségét kompenzálta az új választási rendszer a korábbiaknál is többségibb logikájával."

mondja Törökgábor, szégyen hogy így át lehet írni egy választási rendszert.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.04.08. 21:42:05

@freehckr: amíg a média és a gazdasági háttér a fidesz mögött van, addig ebből semmi sem fog átjönni. A vidékről eltűnnek a magyarok (megölik/elüldözik őket, kivándorolnak, természetes halállal meghalnak) és helyükre bejönnek a cigányok, akik aztán pár naposcsibéért a fideszre fognak szavazni. A fidesz a magyarok pártja helyett a cigányok pártja lesz.

Félig-meddig már most is az, nagy változás nem lenne.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.04.08. 21:42:52

@picur3ka: ez így akkor sem kóser a jobbikkal szemben

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.04.08. 21:52:00

@freehckr: lehet hogy a fidesz nyilvánosan le fogja fejezni biszkut, hogy így fogja ki a szelet a jobbik vitorlájából.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.04.08. 21:52:36

@freehckr: beáldozzák a mestert, úgysincs neki sok már hátra

unionista (törölt) 2014.04.08. 22:01:39

@tesz-vesz:
a jobbik a községekben, falvakban aratott. érted, így budapest is csak egy település a több, mint háromezerből.

==T== 2014.04.08. 22:06:13

Tanakodni? Aztán miért? A Fidesz ne csak szavakban legyen nemzeti, csináljon jobb gazdpolt, lopjon kevesebbet, legyen keményebb a valódi bűnözőkkel szemben és nyaljon kevesebbet a nyuggereknek meg a zsidóknak.

==T== 2014.04.08. 22:07:06

@Robinzon Kurzor: Narancsék százszámra szállították szavazni a cigókat.

picur3ka 2014.04.08. 22:16:32

@tesz-vesz:

De, az. a resztveteli arany is kissebb videken, mint nagy varosokban.

Mint fent: T, Curzos, Nemzetstrategia.

2018 mar nagyon keso lesz. Borsod most 50% cigany Balog szerint.

Ez a terkep riogatasra keszult csupan. Valojaban mastol lesz sotet arrafele.

unionista (törölt) 2014.04.08. 22:17:06

@Bell & Sebastian:
maga kelet-indoeurópai. az orosz és a porosz kultúrába szerelmes úgy nagyjából. na most ez a vona őseurázsiai elemeket vonultat fel. (már amennyire be tudom ezeket lőni). kisebbségi törökös. amivel rokon a baskír és a türkmén. onnan lehet tudni, hogy vona kulturálisan szarul csinálja, hogy eredendően ehhez a törzshöz tartozik a székelység. és tőlük a jobbik 2.5%-ot kapott. ami nagyon kevés. ezért volt vona szomorú. túl azon, hogy egyéniben nem nyert. a székelyföldről várt ő több szavazatot. sokkal többet. onnan is lehet tudni, hogy a jobbik egy fostenger, hogy a baltás ügyénél nem álltak az örmények mellé. mert ez szintén ez a csoport. és ha ezt a kultúrát érzik, akkor nagyon határozott kiállás kellett volna. csak az nem érdekelte a megbízóikat. meg úgy egyébként naivitás a jobbiktól spirituálisan túl sokat várni. a napi politikából persze ettől még lehetnek sikeresek. ők ezt az építőtáboros, ifjú gárdista, mhsz vonalat próbálták újrateremteni. amivel senki sem próbálkozott.

a jobbik az önkormányzatokban erős pozíciókat fog szerezni. ott persze nem lesz se pénz, se feladat. de pont ez lehet a szerencséjük. mert beletanulhatnak ebbe. lehetnek kisvárosi hekusok, nagyvárosi spionok. de nem fogják újradefinálni a világot. vagy legalábbis nem valószínű.

picur3ka 2014.04.08. 22:36:30

@unionista:

Ah, mar most megfigyeles ala vesz mindenkit az Unio. Demokraciafigyelo bizottsag lesz, mi vagyunk az indok, a Tavaris jelentes alapjan.

Bell & Sebastian 2014.04.08. 23:13:14

@unionista: Minden párt olyan, amivé csinálják. Máma veréb, holnap túzok. Nem mondanám, hogy szerelmes vagyok a kultúra bölcsőibe, csak respektálom őket.

Pótolgatom, amit kimaradt, ha nem is hasznos, károsnak nem káros.

@Szindbad: Tekintettel az eddigi, kiváló összjátékra, (belelátnak szinte mindenbe) könnyen lehet, hogy odakívánják a Fideszt. De ha egy csöpp eszük van, most még nem mondják, mert meleg napok következnek Brüsszelben, leverik rajtuk a szaros húsz százalékukat, ezért védelemre szorulnak. Azt meg kitől várják, na?

Szerintem a teljes paradigmaváltás legnagyobb akadálya maga a pártfűrer, annak is a véges képességei, hogy így mondjam. Az ideológiai háttér megváltoztatása valószínűleg teljes szponzorcserével is járna, ezért ez most jegelve lesz egy jódarabig, úgy egy évig. A többit meg úgyis látni fogjuk - a saját fülünkkel.

Bell & Sebastian 2014.04.08. 23:19:55

@Robinzon Kurzor: Mindegyiket nem is kell. De akkor -komolytalanságon kívül- másra maga se számítson.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.04.08. 23:32:52

Látom, a Fidesz lassan a ballib rettegdét is lenyúlja és kiadja, mint egy trafikot. :D

Bell & Sebastian 2014.04.09. 00:13:10

@Holger Hartland: Teljesen kézenfekvő. A centrum mellé két széle is dukál. Puszta szómágia az egész. Viszont az elaggott, vén, nyugati partizánok kiválóan gerjednek rá.

Bloodscalp 2014.04.09. 00:36:34

@Holger Hartland: :) már évek óta van egy rendszer, miszerint a bal náczizik, a jobbik zsidózik a fidesz meg profitál ebből. Közben hol óva int vagy negligálja simán a jobbikot, a baltól meg ő is retteg :)

Választás előtt nem nyilatkoztam azúj rendszerről, de zseniálisan csalt a fidesz-már előre. Nem véletlen védte be törpe-turul már jó előre.

Alfőmérnök 2014.04.09. 00:56:22

Remélem most a választások után összenő, ami összetartozik; a szarházi, rongyember holgerek, kettesek, bell&sebastianok egy platformra kerülnek.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.04.09. 01:38:09

@Alfőmérnök: Hozzád képest már egy platformon vagyunk, Alfi, ugyanis van ún. "életünk" - tudod, pálya, család, és valami perspektíva-féle, ami neked így az életút fele környékén sincs, és ha így folytatod, nem is lesz. Arra meg hiába vársz, hogy elveszik a másét, és neked adják. Te még egy nemzeti dohánybolt működtetéséhez is hülye vagy: "Jó napot kívánok, mit parancsol?" helyett "Anyád, szarházi rongyember!"-rel köszöntenéd a vevőt.

Szóval mi afféle "polgárok" vagyunk, nagyobbacskák és kisebbek, te viszont inkább csőcselék-alapanyag. No nem az, aki elöl tör-zúz és bunyózik - ahhoz kevés vagy, mint tudjuk -, hanem aki hátul hazaviszi a lapostévét a betört kirakatból. Ilyen akarsz maradni?

Alfőmérnök 2014.04.09. 01:42:13

@Holger Hartland: Alacsonyabb rendű létformát képviselsz, mint én. Tudom, hogy nehéz ezzel szembenézni, de ez van.
Az ostoba személyeskedésed is csak ezt igazolja, rongyember.

valódivélemények (törölt) 2014.04.09. 02:25:05

Jó lenne egyszer nem a Konrád-Heller brigádtól tájékozódó fizetett sajtómunkások hazugságait tálalnák itthon külföldi véleményként, hanem akár az ilyen cikkekhez hozzászóló külföldi kommentelők véleményét.
Akkor kiderülne, hogy külföldön nem lenéznek minket Orbán miatt, hanem egyenesen irigyelnek, tisztelnek és össze tennék a két kezüket egy saját Orbánért.

Jó példa erre a hétfői Die Welt förmedvény alatti német hozzászólók, akik kivétel nélkül mind Orbán-pártiak.
www.welt.de/debatte/kommentare/article126655384/In-Ungarn-kann-es-jetzt-ungemuetlich-werden.html

tom:
Gratulálok Orbán úrnak!

Volker Dirk Hiller:
Ez a cikk megint egy jó példája annak, hogy a sajtó és a közvélemény köszönő viszonyban sincs egymással. Kényelmetlen?(utalás a cikk címére) - legfeljebb az EU számára.

Karl-Ernst v Hallmackenreuther > Volker Dirk Hiller:
A vélemények mind Orbán pártiak, min vagy úgy felháborodva?

kietz > Karl-Ernst v Hallmackenreuther:
Szerinted ez a cikk Orbán-párti? Olvastál egyátalán Orbán-párti cikket a sajtóban?

Karl-Ernst v Hallmackenreuther > kietz
Úgy értem a kommentek, a közvélemény Orbán-párti, nem a cikk.

Fritz > Karl-Ernst v Hallmackenreuther
Jaj ez csak 'összeesküvés-elmélet', erre te tönkreteszel mindent. Ráadásul tényekkel :)

Fred1999:
A magyarok bátor és büszke nép, akiket nem lehet elnyomni. Olyan utat választanak maguknak, amilyet akarnak, akár tetszik az EU-nak, akár nem. Tanulhatnánk tőlük.

G. Weinelt:
Gratulálok a magyaroknak

vendég:
"Magyarország kényelmetlen lehet"(idézi a cikk címét)....kiknek? Valószínűleg csak Brüsszelnek, Martin Schultznak és Barrosonak. Május 25.-én (EP választás)küldjük el őket!

IB:
A baloldali propaganda ellenzi, hogy az európai emberek maguk döntsenek az identításukról és az értékekről. Hangos nemet a szocialista beetetésre! Itt az idő, hogy Németországban is megváltozzanak a dolgok.

Lex Luthor:
Orbán sokat tesz a magyar emberek érdekeiért ezért mindig újraválasztják. És mivel ezért a mi EU vezetőink állandóan besározzák, számomra világos, hogy valószínűleg jól csinálja amit csinál. Orbán a kevés, ha nem az egyetlen igazi demokrata az EU-ban.

Hawe: Magyarország szerencsés - csak gratulálhatunk a kormányának és a választóinak.

Tom Vander:
Mit jelentsen az, hogy "az EU nem fogadhatja el"? Puccsot robbantanak ki és megbuktatják a kormányt? Demokratikus szavazás volt. Ha arról döntöttek volna a magyarok, hogy kilépnek az EU-ból, azt is kötelessége lenne elfogadnia az EU-nak. Ez a szép a demokráciában.

gassst:
HATALMAS ÉLJEN a bátor magyar embereknek!

mgladbacher:
A magyarok már másodszor választották meg nagy többséggel Orbánt az ország élére, erre EU-s vezetőink nehézségekről beszélnek.
Milyen demkokraták ezek?

Sheldor_der_Eroberer:
Gratulálok Orbán Viktornak a választáson elért eredményéhez!

Dr. Acula:
Mitől lenne "kényelmetlen"? A magyarok mindent jól csináltak, de jellemző: mindenki aki szembemegy az EU-s őrültségekkel, az mindjárt szélsőjobboldali.

Bastasta:
A ma este 7 órás híreket 10 másodpercig tudtam nézni. Amint meghallottam a jobboldali populista kifejezést, nyúltam a távirányítóért és elkapcsoltam a ZDF1-ről. De a többi csatorna sem volt különb. Hagy döntsem el én, hogykit tartok jobboldali, baloldali vagy EU-s populistának, vagy akárminek.

Herbert Frahm Jr.:
Csodálom ezt a bátor apró magyar nemzetet, ahol a többség nem hajlandó behódolni a nyomásgyakorlásnak és az EU-s elnyomásnak. Én ezt úgy hívom nemzeti büszkeség és szabadság és őszintén úgy gondolom, hogy a magyarok valódi európaiak.

A vörös-zöld baloldali demokraták mindig olyan nagyon a szabad választások és népszavazások mellett kardoskodnak, de ha véletlenül a nem nekik megfelelő eredménnyel végződnek, akkor egyből hangosan kiabálnak és csalást gyanítanak.
A magyarok nagy része ismét olyan kormányt választott egy szabad választásokon, amelyik a nemzeti érdekeket az EU-s érdekek elé helyezi. Semmilyen kivetnivalót nem tudok ebben észrevenni. Én is Orbánt választanám ezerszer inkább, mint egy szocialistát vagy egy kommunistát.

Wahler:
Orbán a népéért és az országáért dolgozik, ezért nyeri a választásokat. Jó lenne, ha itt Németországban is lenne egy ilyen valaki.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.04.09. 03:01:23

@Alfőmérnök: Megígértem és be is tartom, hogy nem megyek utánad kötekedni, de ha te jössz utánam és te kötekedsz, akkor fenntartom a jogot, hogy úgy alázzalak meg, ahogy tetszik.

A vascsöves-verekedős verbál-maszturbációidról már sikeresen leszoktattalak, amikor feltártam előtted, hogy közismertek a verekedéshez szükséges adottságaid, pontosabban a hiányuk. Leszoktathatlak más káros szenvedélyeidről is.

Tudod, én egyáltalán nem nézem le a ruhatár-büfé szakosnak csúfolt embereket, és tisztában vagyok vele, hogy ha igyekszik valaki, akkor így is boldogulhat. Ha viszont valaki bukott bölcsészként a harmincas évei közepén is kulimunkából tengődik, nem igyekszik, húszéves módjára él, és az életben az a legnagyobb teljesítménye, hogy blogokban trollkodik, "sérelmeket" gyűjt a gyűlölködéshez, a közeledését visszautasító középkorú tanárnőt zaklat hiúságból, nála tanultabb embereket és középosztálybeli családapákat nevez alembernek és szellemi éhenkórásznak, továbbá másodnicken "a zsidó Imre Kertész"-ként emleget egy Nobel-díjas magyar írót, akkor nincs együttérzés.

Ha sírva mutatnád nekünk a szaros életed nyitott könyvét, akkor még talán sajnálnálak. Így viszont, hogy a kitépett lapjait a seggedbe törlöd, majd mások felé dobálod, és nem boldogulni akarsz, hanem azt, hogy másoknak is legyen olyan rossz, mint neked, nem jár neked semmi. Takarodj.

Amíg nyugton maradsz, addig nem fogok a kommentjeiddel foglalkozni, nem fogok beléd kötni, de ha te kötsz belém, akkor nem ígérem, hogy nem válaszolok. Választ pedig olyat kaphatsz, amilyet a személyeskedő kötekedésért megérdemelsz.

Alfőmérnök 2014.04.09. 03:19:26

@Holger Hartland: Majd padillával megbeszélem, hogy hogyan fogunk téged szarrá verni vascsővel, alember.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.04.09. 06:28:26

A kulcsszó: KÖZBIZTONSÁG.

Az én szűkebb környezetemben gyakorlatilag mindenki a Jobbikra szavazott és a döntő érvük valamennyiüknek a KÖZBIZTONSÁGi helyzet tarthatatlansága volt. Mifelénk nincs már olyan ember, akit a cigánybűnözés ne érintett volna. Vagy egzisztenciálisan lehetetlenítette el (nem tud termelni, nagyon nagy értékben loptak már tőle, olyan rokonom is van, akinek költöznie kellett a cigánybűnözők miatt stb.) vagy testi épsége, élete került veszélybe (szűkebb környezeteben senkit nem öltek meg, de többeket megfenyegettek, van olyan öregember, akire rájárnak és már többször nagyon megverték --- és a rendőrség nem tesz semmit!!!) : gyakran mindkettő. A hangsúly itt nem a cigányon van, hanem a bűnözőn: bűnöző életmódot folytató nagycsaládok és/vagy maffiaszerűen, hierarchikusan szerveződött bűnözői csoportok közvetlen környezetében nem lehet élni. Magyarországon ez a probléma ma milliókat érint!

toportyánzsóti 2014.04.09. 07:42:58

Moszkovityenka és mutyipincsijeinek hazugságkampánya minden rekordot megdöntött,Guiness könyvekben is jegyezni fogják ahogy igaz szó nem hagyta el a szájukat!Ennek folyománya a zombikok erősödése,mivel mindenki vesztese a rendszerváltásnak kivéve pár ezer olajszőkítőt és pajszeros betörőt na meg szotyiköpködőt.Saját jövendöléseit is nagyságrenddel alulmúlta a narancshorda,mi lesz most amikor már elfogyott a zsé amit rájuk hagyott gyurcsánybajnai?!

wantaan 2014.04.09. 07:45:54

@bbjnick: Na B+! ...már a bbjnick is. Itt a világ vége!
.....vagy?
....vagy nem is tudom mi lesz itt ha már a bbjnick is közbiztonságért kiállt! Vona for prézli? ...vagy mi?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.04.09. 08:03:15

@wantaan:

Mi a f*szomat makogsz itt, b*'zdmeg?!

TG69 2014.04.09. 09:42:31

2010 előtt egyértelműen jelezte a jobboldali politikai elit és megmondóik, hogy a Jobbik erősödése a hibás kormányzati teljesítmény eredménye. Ma ugyanezek a gyenge baloldalra mutogatnak. Aha. Esetleg lenne egy másik kézzelfogható megoldás is és mondjuk a mandi ki is mondhatná.

Kandeláber 2014.04.09. 10:12:19

A vesztes összefosásos szoclibsik most sírnak mint a fürdősribanc, és egymást fikázzák.
A Jobbik pedig az eu képviselőválasztáson lenyomja őket, mint a bélyeget.

Bell & Sebastian 2014.04.09. 10:45:15

@Alfőmérnök: Már megint mi a bajod? Visszavágót akarsz, te mocsok? :)

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.04.09. 10:46:19

@Szindbad: Ha tényleg érdekel a tettekben is megnyilvánuló, valódi polgári radikalizmus, érdeklődj a Zsidó Ellenállás után. (Ne nálam!)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.04.09. 11:36:50

@Alfőmérnök: Duma és potyázás egyben, az nagyon megy neked! :D

csak egy néző 2014.04.09. 12:18:28

Jobbik???
Már óriásplakátokon kunyerálja az EU-s képviselőséghez a szavazatokat. Morvai HP Kriszta.
Ez a dagadtra hízott idiótán vigyorgó, tehén köpködi folyamatosan az EU-t a szeretője kidobálja az EU-s zászlót a parlament ablakából, miközben ez a luvnya felveszi a havi több, mint 2 millás fizetését Brüsszelben. Hajrá Magyarország, hajrá szebb jövő??

scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1.0-9/1794518_519982944790103_1978982283_n.jpg

tsk 2014.04.09. 13:24:31

@tesz-vesz:
www.geoindex.hu/wp-content/uploads/Partlista_eredmeny.png

Első helyezések, települések száma szerint:
Fidesz - 2972
Jobbik - 130
Baloldal - 74

Második helyezések:
Jobbik - 2175
Baloldal - 808
Fidesz - 188

A Jobbik azért lett mégis harmadik mert csak a kisebb településeken nyertek/lettek másodikak. A nagyobb városokban kivétel nélkül az Mszp-Fidesz lett a második.

Robinzon Kurzor 2014.04.09. 13:31:27

@Bell & Sebastian:

Eddig sem voltak elvárásaim ezen a téren.
Felesleges.

vizipipa 2014.04.09. 13:33:25

@csak egy néző:

Tehát irigyled Morvai pénzét meg állítólagos szeretőjét, ok.
A többi magyar EU képviselőtől mit irigyelsz?

csak egy néző 2014.04.09. 13:43:22

@vizipipa:
Gratulálok te nagyon okos, hogy ennyit sikerült felfognod (irigylem), mondjuk ez sem kis teljesítmény.
Az egy pöttyet sem zavar, hogy mit is művel ez a tehénke.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2014.04.09. 14:04:25

gellért, kisbutám! négy év van a jobbik konszolidációjára. ő lesz a kovetkező ciklusban a koalíciós partner. ehhez remélem az erkélyre kiakasztott bőrötöket kérik majd cserébe. :)

vizipipa 2014.04.09. 14:33:16

@csak egy néző:

Mondtál valamit amit fel kellett volna fogni? Nosza, olvasd el magad még egyszer!

Morvai egyébként többet tesz mint 3 másik. A mit, az meg nézőpont kérdése.

vizipipa 2014.04.09. 14:38:23

A térkép egyébként azt jelzi, hogy a kisebb településekről MÁR eltűnt az MSZP, a Jobbik pedig ott van.

Ez természetesen csak a választási rendszer hibája lehet. :)
Meg persze jó játék a strucc játék, vagy más néven PC.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.04.09. 17:16:11

@tsk:

"A Jobbik azért lett mégis harmadik mert csak a kisebb településeken nyertek/lettek másodikak." --- írod.

Majd lesznek a nagyobb városokban is másodikak, ha a nagyobb településeket is eléri a bűnözési hullám, ha a városi népek élete is ellehetetlenül.

Bell & Sebastian 2014.04.09. 17:22:14

@jose maria padilla: Na végre, hogy egyszer rászól a spanjára, csak a kocsmában vissza ne szívja. :)

TG69 2014.04.09. 17:24:14

Eljön majd az idő, amikor együtt énekli a ballib a mandival :
www.youtube.com/watch?v=GSP81Che1X0

Bell & Sebastian 2014.04.09. 17:33:12

@bbjnick: Az már megtörtént. Azt nagyon bírnám, ha a nemzeti radikálisok -ló farkához kötve- végighúznának egy kapitális fehérgallérost is (kátyúzás előtt), mondjuk Pesten, a vörös félholdon.
süti beállítások módosítása