Csak a Fidesz (Lánczi Tamás) − Mandiner négyévértékelő XIII.
2014. április 03. írta: Redakció

Csak a Fidesz (Lánczi Tamás) − Mandiner négyévértékelő XIII.

A választás előtti utolsó héten a Mandiner különböző irányultságú, meghatározó magyar véleményformálókhoz fordult, rövid, tömör válaszokat kérve tőlük egy kérdésre: hogyan értékelik a 2010-2014 közötti ciklust? Válaszaikat a napokban közöljük.

*

lanczi_tamas.jpg Lánczi Tamás: Csak a Fidesz

Négy évvel a 2010-es választások után ismét a Fidesz a választások fő esélyese. Sőt, nem kizárt, hogy ismét 2/3-ot szerez a törvényhozásban, amire nem találunk példát a II. világháború utáni Európában. Ha valaki beszélgetett mostanában nyugati újságíróval, akkor két dolgot tapasztalhatott: a rosszallást és az értetlenséget, amiért a magyarok ragaszkodnak egy ilyen megátalkodott párthoz. De ugyanígy viszonyul a kérdéshez a magyar baloldali értelmiség is (a kettő között nyilván van összefüggés), és ők talán még kevésbé értik, hogy miért vezeti a Fidesz közel nyolc éve a pártok népszerűségi listáját. A Lukács György köpönyegéből előbújt értelmiség és fiatal követőik továbbra is kitartanak az aufklerista baloldal világmagyarázata mellett, ti. a magyarok − a baloldal minden igyekezete ellenére  sem tanultak meg késsel-villával enni és atavisztikus vonzalmat éreznek az olyan, általuk meghaladni kívánt dolog iránt, mint család, nemzet, nagyság, tekintély vagy egy erős vezető.

Annak, hogy a Fidesz egyedüli rendszerváltó pártként nemcsak fennmaradt, de egyenesen a magyar grand old party lett, egyfajta természetes választás, annak azért persze mélyebb okai vannak, mint a baloldali értelmiség gondolja.

Kezdjük onnan, hogy a Fidesz negyed évszázada építi a mögötte álló politikai közösséget. Azt is megértette, hogy egy közösséget a bizalom tart össze, amely megszerzéséhez idő és áldozatvállalás szükséges. Nem bemenni ’94-ben a koalícióba, kiállni a határontúliakért, amikor az nem hozza, hanem viszi a szavazatot, kiállni azokért és megbocsátani azoknak, akik táboron belül politikai hibát vétettek  nos, erre csak a Fidesz volt képes az elmúlt huszonöt évben. A Fidesz így ma az egyetlen párt, amelyről többé-kevésbé tudni lehet, hogy mit akar csinálni és azt képes is megvalósítani.

Ezzel szorosan összefügg, hogy a Fideszt fertőzte meg legkevésbé korunk népbetegsége, a cinizmus. Nem, ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne viselkedne olykor cinikusan, vagy ne lennének a soraikban cinikus emberek. De azt talán még Orbán ellenfelei is elismerik (legalábbis a józanabbja), hogy az általa épített politikai tömböt összeköti a közös célokba vetett hit. A cinikusok tábora persze pátoszosnak, avíttnak, álszentnek bélyegzi ezért a jobboldalt, és izzó szenvedéllyel próbálja leleplezni, hogy a Fidesz sem jobb a vetélytársainál. Nem veszik figyelembe azonban, hogy a politikában mindig versenyelőnyben lesz az, aki hisz valamiben, mint az, aki nem. Én nem vitatom, hogy a baloldalon is léteznek elkötelezett emberek, akiknek szilárd elveik vannak, de a dolog úgy áll, hogy egy elv mindaddig nem tekinthető elvnek, amíg nem hoztál érte áldozatot.

Ezzel szorosan összefügg az ambíció kérdése. A baloldal évtizedek óta kóros ambícióhiányban szenved. Az ugyanis nem tekinthető ambíciónak, hogy érjük utol a Nyugatot. Ez legfeljebb a kelet-európai kisebbrendűségi érzés leküzdésére tett szomorú kísérlet.

És persze ambíciója nem intézményeknek, nem elvont dogmáknak, hanem embereknek van. Egész pontosan hús-vér politikai vezetőknek. A baloldal persze ezt is tagadta egészen addig, amíg rá nem talált Gyurcsány Ferencre, aki azonban a sikeres kilövést követő pályára állás közben úgy robbant fel, hogy lehulló roncsai az egész Kárpát-medencét beterítették. A baloldal azóta is kísérletezik egy Orbán-szurrogátum legyártásával, de mint mindent, ezt is technikai módon közelítik meg. És itt érkezünk el a lényeghez: a politika ugyanis nem technika. Egész pontosan fogalmazva: nem csak az. És mindaddig, amíg ezt a Fidesz képes lesz észben tartani, addig jó eséllyel fogják újraválasztani.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr715886923

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csak a Fidesz − Mandiner négyévértékelő XIII. 2014.04.03. 15:00:01

A Fidesz ma az egyetlen párt, amelyről többé-kevésbé tudni lehet, hogy mit akar csinálni és azt képes is megvalósítani.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kandeláber 2014.04.03. 14:38:58

Kedves Tamás!
Kit érdekel a "baloldali értelmiség" véleménye?
Csak úgy, kíváncsi lennék.

Célkereszt 2014.04.03. 14:46:05

Jó! De miben hisz a Fidesz?

Vidéki 2014.04.03. 14:49:45

" A Lukács György köpönyegéből előbújt értelmiség és fiatal követőik továbbra is kitartanak az aufklerista baloldal világmagyarázata mellett, ti. a magyarok − a baloldal minden igyekezete ellenére − sem tanultak meg késsel-villával enni és atavisztikus vonzalmat éreznek az olyan, általuk meghaladni kívánt dolog iránt, mint család, nemzet, nagyság, tekintély vagy egy erős vezető."

Sőt a magyarok azt sem szeretik, ha Lukács György köpönyegéből előbújt értelmiség, mint például Kertész Ákos, akit Demszky, Budapest díszpolgára címmel, Gyurcsány pedig Kossuth-díjjal jutalmazott a magyarokat beteges gyűlölettel gyalázzák!

Aki szerint:

"A magyar genetikusan alattvaló. (…)

A magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást,

hogy mindent másra hárít,

hogy mindig másra mutogat,

hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában,

röfög és zabálja a moslékot,

és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni.

Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar,

csak irigyelni,

és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire.

Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős "

freehckr 2014.04.03. 14:50:51

„egyedüli rendszerváltó pártként”

Khm... annyira „rendszerváltó”, hogy többek közt a D209-es fedőnevű egykori szt. tiszt és egy egykori KISZ főtitkár társaságában könnyes szemekkel közpénzből búcsúztatják 56 egyik gyilkosát: www.metropol.hu/uploads/tiny_mce/image/horn_temetes_politikusok_mti.jpg

„a Fidesz negyed évszázada építi a mögötte álló politikai közösséget”

Négy éve közpénzek milliárdjaiból... így nekem is menne.

„általa épített politikai tömböt összeköti a közös célokba vetett hit”

Nem célok, hanem csak a Cél, az is egyelőre olyan nagyívű mint egy szivárvány a város felett: rezsiharc. :)

Editor_ 2014.04.03. 14:51:50

Hogy miért vezet a Fidesz?
- mert túl sok a Fidesznek lekötelezett mutyista és pártszolga
- mert NINCS Magyarországon politikai kultúra és politikai intelligencia
- mert az emberek fogékonyak a populista nemzeti lózungokra (a Fidesz pedig lapáttal méri nekik)
- mert a valódi magyar értelmiség be van szarva és kussol
- mert a baloldali pártok gyenge és erőtlen kommunikációval próbálnak hatni az emberekre
- és mert a magyarság alapvetően kirekesztő és idegengyűlölő hajlamokkal rendelkezik. (És ne jöjjön senki azzal, hogy a történelmünkben befogadóak voltunk, mert ez mindig is csak látszat volt. MINDIG, szó szerint MINDIG hadban álltunk a nemzetiségeinkkel.)

Végül egy gondolat: a Rogán Tóni sumákolása miért nem érdekli a többséget? koznaplo.blog.hu/2014/04/03/hogy_is_van_ez_rogan_siman_meguszhatja_amiert_simont_leultetik

tarackos 2014.04.03. 15:24:52

Elég lett volna annyi, hogy: rajta vagyok a fizetési listán, rögtön a papa után...;)

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2014.04.03. 15:55:15

ahogy már említették feljebb:

a) sok a szolgalelkű jobbágy, akik imádattal adóznak az erős földesúruknak
b) számos (jól) fizetett szervilis

a + b = fidesz 2/3

Robinzon Kurzor 2014.04.03. 16:03:12

Nem elég, hogy egy gerinctelen kis rezsimszolga, de még Wermer stílusát is majmolja.

Nagyon vigyázni kellene ezekre a posztokra.

Ha majd a mai tizenévesek közül valaki fel akarja dolgozni a NER megszilárdulásának valódi történetét, akkor fontos források lesznek ezek az írások.

A sok szépreményű, de mára Stockholm-szindrómássá lett, elveit még 40-en (sokszor 30-on) innen látványosan elhajító szervilis NER-alattvaló...

Robinzon Kurzor 2014.04.03. 16:09:16

"Az ugyanis nem tekinthető ambíciónak, hogy érjük utol a Nyugatot. Ez legfeljebb a kelet-európai kisebbrendűségi érzés leküzdésére tett szomorú kísérlet."

Ezzel szemben az lelkesítő ambíció, hogy érjük utol a keletet.
Meg hogy szabadságharcolunk az EU-ellen, hogy megvédjük a rezsicsökkentést.

És még le is írja, hogy "kisebbrendűségi érzés leküzdésére tett szomorú kísérlet".

Az egész nyomorult NER, meg a birkamenet semmi más mint a kisebbrendűségi érzés leküzdésére szomorú kísérlet.

Netuddki. 2014.04.03. 16:12:48

Tomika egy fideszseggnyaló bal fasz...

unionista (törölt) 2014.04.03. 16:26:07

@Vidéki:
a magyarok jelentős része első, másod, harmadunoka testvérházasságokból származik. sokáig tartott a feudalizmus. a földet egyben kellett tartani. a magyarok többsége kevés őssel rendelkezik, ebből következően genetikusan alattvaló. mi ezen a csodálkozni való. jelzem a magyarországi zsidókra ez ugyanez jellemző. és a cigányságra és a székelységre is. ez egy nagyon erősen munkás-paraszti elit. alig van kevert polgársága. mert legfeljebb etnikai keveredés ment végbe, csak ugye a környező népek relatív többsége is kelet-indoeurópai. nem nagyon vannak jelen közéleti értelemben a sikeres gének. ezt a vesztes háborúk és polgárháborúk (eufemisztikusan szabadságharcok) sora bizonyítja.

most egy félcigányban bízik a relatív többség. figyelem a cigány itt nem szitokszó. de mégis csak egy félcigányba vetette az ország a bizalmát. (és aki itt rasszizmust kiált az a rasszista.) aztán majd meglátjuk, hogy mire lesz ez jó. illetve azért 25 éve látjuk: a többségnek semmire. az lesz a siker, ha nem lesz összeomlás. de az biztos világraszóló siker lesz. számok nélküli nagyot mondásokban nem lesz hiány. a cigány kultúra egyébként minden kedves elemét felvonultatja a nemzetvezető. nem tudom miért kell őt ezért utálni. azt sem értem, hogy kertész ákost miért kell utálni. alattvalóból nem látsz eleget?

wantaan 2014.04.03. 16:30:35

Csak a Fidesz .... lop?
Csak a Fidesz .... csal?
Csak a Fidesz .... hazudik?

ugye nem!

... Ó nem is ezt akartam írni ,hanem hogy:
Csak kommunista .... lop?
Csak a kommunista .... csal?
Csak a kommunista .... hazudik?

vagy nem?????

vizipipa 2014.04.03. 16:44:48

" az értetlenséget, amiért a magyarok ragaszkodnak egy ilyen megátalkodott párthoz"

Nincs egy hónapja tán, hogy Gyurcsány világos magyarázatot adott. Azért lesz újra Fidesz mert "ezek a szado-mazót szeretik".

Na és? Nehogy már a liberálisok törjenek pálcát az ország irányultsága felett!

:)

Messzi Vetek 2014.04.03. 16:50:19

@unionista: az, hogy az Ön családjában a testvérházasságok gyakoriak, egyáltalán nem bizonyíték arra, hogy a "magyarok jelentős részénél" ez szokásban volna vagy lett volna. ebből ne vonjon le messzemenő következtetéseket, a mintanagyság alacsony és valószínűleg nem is ugyanarról a halmazról beszélünk.
ha ez Önt zavarja (láthatóan igen), akkor ezért reklamálhat szüleinél, nagyszüleinél.
javaslom, hogy ha utódnemzésre adja a fejét, keressen valamilyen teljesen különböző genetikai örökséggel rendelkező párt ehhez - így a kedves utód talán kevésbé lesz _genetikusan_alattvaló_ (csak hogy az Ön és KÁ által megfogalmazott és propagált terminológiával éljek).

unionista (törölt) 2014.04.03. 17:33:17

@Messzi Vetek:
nem testvérházasságokról van szó. első, másod, harmadfokú unokatestvér házasságokról. és ez a gyakorlat magyarországon elég sokáig tartott. egyébként nem feltétlen rossz ez. meg kell nézni a székelységet. a magánéleti kvalitásaik majdnem tökéletesek. az európai átlagnál jóval magasabbak. ennek az ára az, hogy a szavazólapot segítséggel tömegesen nem tudják kitölteni. egy vicc. összességében nem rosszabbak ők átlagnál, de közéleti értelemben nincsenek a topon. nagyon könnyű őket megvezetni. ezért repült rájuk a jobboldal.

ladiladi 2014.04.03. 18:23:47

@unionista: "ezért repült rájuk a jobboldal"

A baloldal meg természetesen ezért nem repült rájuk sosem, különösen a 2004-es népszavazásban, ugye?

unionista (törölt) 2014.04.03. 18:47:26

@ladiladi:
a magyar baloldal a cigányságra repült rá. "jaj, szegény kis cigányok" szöveggel. ennek a jobber változata: "jaj, szegény kis székelyek". mindkét tábor keresett könnyen megvezethető nemzetiségeket. a cigányság megosztottá vált. a székelyek meg egy emberként támogatják orbánt. ma délután találkoztam egy emberrel, aki okmányirodát kereste. mondtam neki melyik utcában keresse. fogalma sem volt, hogy az merre van. egy pontig sétáltam vele mutatva az irányt. egy "idegen" volt. egy székely. a vasárnapi szavazáshoz kellett neki "személyi igazolvány". legalább is ezt mondta, hogy valamilyen papír kell, hogy le ne maradjon a "nagy napról". talán egy csaló átjelentkező volt. nem tudom. nincs ezzel problémám. felőlem nyerjen a fidesz. de azt ne mondjátok már, hogy ezek az emberek nem alattvalónak születtek. néhány forintért megvehető, vagy egyszerűen csak egy vállveregetéssel megvezethető alattvalók.

Hidvégi Mihály 2014.04.03. 19:07:26

Hülyeséget beszélsz te, atya! Nincs itt a fidesz részéről semmi egyéb, mint óriási hazugság, ez az ami miatt ismét kinéz neki a kétharmad. Butítjátok a népet, keltitek a gyűlöletet, hamisítjátok nyelvünket, mérgeztek mindent és mindenkit, így lesz kétharmadotok. S annál nagyobb lesz a majd pofára esés, előbb a nép körében, aztán nálatok, kispofám.

tevevanegypupu 2014.04.03. 19:26:17

@Hidvégi Mihály:

Most jöttem egy fidesz nagygyűlésről, rengetegen voltunk, könnyed hangulat volt, Orbán beszélt, jó humorral, kis öngúnnyal, cseppet sem beképzelten, gyűlölködésnek nyoma sem volt. a tömeg jókedvű volt, vidáman ordibálta, hogy Viktor, Viktor..semmiféle eszelős, őrjöngő gyalázkodás nem volt, amit a Kormányváltás minden egyes gyűlésén lehet hallani és látni. Elénekeltük a Himnuszt a végén, és aztán mindenki ment a dolgára. Ja igen, és csak és kizárólag igazolható tényekről beszélt, olyasmiről amit tapasztaltunk és ellenőrizhető. Miről beszél maga??

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2014.04.03. 19:31:57

Talán előbb kellett volna az összes országjobbító balfasznak - akinek most ezzel a mostani helyzettel baja van - gondolkodni azon, hogy mi a szép, meg mi a jó, vásár után minden kofa okos. A kedvencem pedig az, mikor a másikra fordítódik a saját balfékségünk, ennek a pozíciónak azonban az az előnye, hogy tökéletes látleletet ad - saját magunkról.
Négyévértékelő, mi? A legügyesebb vitte - a mit is? - a többiek meg jajgatnak, hogy nem jutott több.
Bölcsek halmaza, gratulálok. Az ellenzék számára semmi zászló nem áll, és ez jó is így.

@Post:
"Fideszt fertőzte meg legkevésbé korunk népbetegsége, a cinizmus."
Erre ne vegyen mérget.

Hidvégi Mihály 2014.04.03. 20:22:59

@tevevanegypupu: Elmondom szívesen miről beszélek.

Elhiszem, hogy egy fidesz nagygyűlésen ilyen a hangulat. Hiszen ott egymás között vannak olyanok, akik mind egyetértenek. Nincs ott olyan, aki másként gondolkodik.

Tudod barátom, én már voltam másként gondolkodó, a szocializmusban. Nem volt jó akkor sem. S nem gondoltam volna, hogy ismét olyan lesz ebben a hazában a helyzet, hogy másként gondolkodó leszek. De nem erről akarok írni.

Azt is elhiszem, hogy ott nem volt gyűlölködés. Pont emiatt, mert aki oda elmegy, azt nem kell győzködni, hogy a fidesz a legjobb és mindenki más pedig alávaló gazember.
Nézel te kedves barátom közszolgálati híradót és hallgatsz-e közszolgálati rádiót? Tudod én olyan klinikai eset vagyok, hogy évtizedeken keresztül nem szerettem ha naponta egy híradót az M1-en nem nézek meg, mindig érdekelt az, hogy mi történik itthon és a nagyvilágban s ezt nekem a magyar közszolgálat szolgáltassa.

Az utóbbi időben, hogy a fidesz elfoglalta teljesen a közszolgálati médiát és közeledik a választás, olyan mértékű gyűlöletkeltés folyik a közszolgálati médiában, hogy mérgezési tünetek miatt feb. 3-tól nem nézem. Végtelen szomorúsággal tölt el, hogy megszűnt létezni a magyar közszolgálatiság és folyik ez a gyűlöletbeszéd a szocialista párt, illetve nem is, szinte minden ellenzéki (persze aki számít, pl. Bajnai és az Együtt Pm) ellen.
S ezzel nem védem a MSZP-t, nem védem a DK-t Hihetetlen károkat okoztak Magyarországnak kormányom lévén, nem akkorát talán, mint a Fidesz, de óriásit. Nincs helyük a magyar elitben, de gyűlölettel akkor sem szabadna ellenük fellépni. S tudom, hogy jól érzékelem a gyűlöletet, mindig érzékeny voltam a jóérzésre, de ugyanúgy a negatív dolgokra is. S ismétlem, nem hagytam ki egyetlen napi híradót sem, így merem állítani, hogy ott iszonyatos uszítás folyik. Mintha Orwell a ma Magyarországáról mintázta volna az 1984-et, amelyben emlékezetes az 5 perc gyűlölet ugye, amikor mindenkinek meg kellett állania és szitkoznia kellett az ellenséget.

De ezt te nem tapasztaltad a nagygyűlésen. Totál hihetően beszélsz. Remélem én is.

Tudod, én azért nem járok ilyen helyekre (ez ugyan nem teljesen igaz, nemrégiben voltam itt helyben egy "szinte" Fidesz nagygyűlésen, ott nem Orbán hazudozott, hanem a helyi képviselőjelöltünk) mert engem szomorúsággal tölt el, hogy ismét ott vagyunk, ahol a szocializmusban voltunk. Hazudnak nekünk folyton folyvást, nyugtatgatnak, hogy a kapitalizmus haldoklik, nyugtatgatnak, hogy a demokrácia nem jó nekünk mert mi keleti mentalitásúak lévén inkább szeretünk egy dicső vezér alatt tengődni.
Nem barátom, ezek nem igazak. Magyarország nem hajlandó tudomásul venni, hogy a piaci gazdaság az, ami elhozhatja a gazdasági jólétet és a széles demokrácia az, ami biztosítja egyedül az emberi méltóságot, szabadságot. Nekem ne hazudozzon sem Orbán sem a helyi képviselőjelöltjük, hogy Magyarország jobban teljesít, tudod, láttam én már karón varjút, nem most jöttem le a falvédőről. S bocsásd meg, hogy nem kezdem el sorolni, hogy miért teljesít szarul Magyarország, ha ezt más hírekben nem vetted észre itt a neten, akkor nem hinném, hogy pont az én magyarázatom után hinnél ebben. De ha igényled, írok még neked erről, de most inkább befejezem.
Éljen a magyar szabadság, éljen a haza! Gyurcsány takarodj, Orbán takarodj, ez a mi hazánk!

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2014.04.03. 20:30:16

El nem tudom mondani, mennyi szenvedést mért ránk eddig az a sok okos ember, aki meg is tudta magyarázni az izét, amit holnaptól mindenkinek csak elhinni kell - onnantól minden rendben. Kérem, kapcsolják ki. Most.

Hidvégi Mihály 2014.04.03. 20:33:32

@tevevanegypupu: Kedves barátom, arról beszélt-e Orbán azon a nagygyűlésen, hogy miért engedte szabadon a baltás gyilkost?

Tudod, ez nekem kedvenc vesszőparipám. Magyarországnak olyan miniszterelnöke van s olyan lesz a választások után is, aki rendkívül súlyosan vétett a legelemibb erkölcsi norma ellen. Nem tudom hány országa van ennek a Föld nevű bolygónak, ahol ezek után még egy napig miniszterelnöki funkciót betöltött volna ember ilyen cselekedet után. Szégyellem magam, hogy annak az országnak a polgára vagyok, akinek a miniszterelnöke ilyet megtett. Pedig igen szeretem ezt a hazát, igen szeretem a Himnuszunkat, a Szózatunkat, mindent ami nemes és felemelő.

De a gonoszságot, a bűnt, a gazemberséget ugyanennyire gyűlölöm.
Orbán takarodj!

tisztapista 2014.04.03. 20:35:07

Szép elemzés, jó elemzés.

Egyrészt: tényleg csak a Fidesz. Ez van.
Másrészt: az Orbán szurrogátum a baloldal legnagyobb önbecsapása. Orbánt nem lehet utánozni, mert egyszerre sikeres a saját pártjában és a szavazói között is. Tetszik, nem tetszik, ezért keményen megdolgozott, alulról felépítve a Fideszt.

Gyurcsány a készbe ült bele, megpuccsolta megyót, aztán csodálkozott, amikor őszöd után őt is ejtették. Az öreg komcsi nem felejt, mert már akkor is a pártban ült, amikor Ferigyerek még csak szemezgetett az Apró-vagyonnal.

Mindenkinek jobb lenne, ha az MSZP megszűnne, úgy ahogy van.

vizipipa 2014.04.03. 21:40:15

@Hidvégi Mihály: " ezek után még egy napig miniszterelnöki funkciót betöltött volna ember ilyen cselekedet után"

Tisztelem a véleményedet. Nem bánnám viszont, ha megneveznéd azt az országot, ahol a miniszterelnöknek mennie kellett volna.
Biztos vagyok benne: a kommentelők igen rövid időn belül ideírnák az ottani "baltás" ügy(eke)t.

Szóval, maradj a földön!

Bell & Sebastian 2014.04.03. 22:32:00

A belterjes szaporodás nmcsak a degeneráltak számát löki meg, hanem a kiemelkedő tehetségekét is. A zsenikét. Aki nem hiszi, ne pofázzon róla.

A főnemességet vagy az uralkodó dinasztiákat ez a veszély ugyan nem fenyegette (nemzetek felett álló királyi családok), a gyakorlatban ez mégis kevésnek bizonyult, kevesen voltak a vérkeveredéshez.

Furcsa kettősség ez, amikor hangosan azt mondjuk, hogy a náci embertenyésztés pihás, az osztrák legényeknek meg keletről hozatnak menyasszonyt, ha az államilag biztosított török csajnak nem elég szőrös a hóna alja.

Szóval, a génkoktélozás olyan, mint a fűnyíróelv, egyenletesen buta tömeget állít elő, amelyet könnyebb kezelni, mint egy fragmentáltat.

Tulajdonképpen ez is Tavistock -találmány, mint minden, földi "jóság".

Bell & Sebastian 2014.04.03. 22:46:24

Érdekes, nyugatról nézve azoknak van igazuk, innen meg abszolút nincs. Talán azért, mert itt sosem volt Nyugat. Amiért a legtöbbet egy Gyurcsány nevű vadbarom tette a királycsináló SZDSZ -szel.

De hagyjuk is múltat, nézzünk a jövőbe! Csak egyetlen, kormányképes erőt látok. Még akkor is, ha az aranyesőből még áldás sem jutott, se most, se előtte.

Sajnálatos, de nem találkoztak az igényeim az ablakon kiszórt lehetőségeikkel. A simicskázást nem tolerálom, hanem _most_ megtorlom. Volt rá négy évük, hogy meggyőzzenek, de nem sikerült.

Ezt kapjátok, méghozzá a magyar építőipar béka segge alá züllesztéséért kedves fijjug! Minden tiszteletem mellett.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.04.03. 22:55:11

@Bell & Sebastian:
"A simicskázást nem tolerálom, hanem _most_ megtorlom. "

Maga még mindig nem értette meg, hogy a verseny egyszerűen nem működik?

S=klogW 2014.04.03. 22:57:12

@Bell & Sebastian:

Ilyen sommásan nem mernék fogalmazni.

mert

1. Ne keverjük össze a nepotizmust a tehetséggel.
2. A tudomány - főleg az alkalmazott tudomány - már jó ideje nem az egyéni bravúrokról szól.
3. A zseni nem áll messze az elmebetegtől. (bár ezt akár a maga - mármint a maga véleménye :) - melletti érvnek is tekinthtjük)

ha népünk negyede róbertbácsi lenne, másik kvartilisa könnyedén lehetne szentstein

Bell & Sebastian 2014.04.03. 23:05:14

@Doomhammer: Nem lázítani akarok ellenük, mert nem látok és láthatok minden szegmenst. A verseny sosem működött, fizetni sem szeret egyik sem.

De ami engem érdekelt az egészből, az úgy maradt, ha nem romlott. Ölelő karokkal ismét elszaladtunk egymás mellett. Többet ilyen nem lesz.

Bell & Sebastian 2014.04.03. 23:10:49

@S=klogW: Speciel nálunk nincsen baj a génkészlettel. Amikor álságos pofával rejtett tartalékról papolnak, pontosan a turmixgépet mutatják föl. Háát, kösz szépen.

Mindenesetre azt elfogadja, hogy a belterjes szaporodás az idők homályába vesző, sikeres stratégia? Kiegészítve azzal, hogy a mindenkori alfahím előjoga a nőstényrablás idegen falkából.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2014.04.03. 23:31:30

@Bell & Sebastian:
"Ölelő karokkal ismét elszaladtunk egymás mellett. Többet ilyen nem lesz. "
No, ez az elmúltnégyév, egy mondatban, kiválóan zippelve. De nem ám!

Hannibal ante portas 2014.04.04. 00:24:47

@köznapló: 2010 - ben is így történt, szerinted? Butaság. Mármint ami belőletek jön.

Hannibal ante portas 2014.04.04. 00:28:46

@Hidvégi Mihály: ez nem vesszőparipa, hanem szimpla ostobaság. Mármint amit írsz.

Hannibal ante portas 2014.04.04. 00:36:17

@Hidvégi Mihály: tudod, a gyűlölet kb. akkor eszkalálódott (mert már a rendszerváltás küszöbén is erősen jelen volt a "népi" és "urbánus" vonal között) - amikor elhangzott a "Mi sokkal jobban gyűlölünk benneteket, mint ti minket!" 1993 - ban Kornis Mihálytól. És ezt azóta is kíválóan műveli a balliberális oldal. Nem árt, ha kicsit is ragaszkodunk a tényekhez.
www.valtozast.hu/web/index.php?option=com_content&task=view&id=220&Itemid=76

Hidvégi Mihály 2014.04.04. 06:50:33

@Hannibal ante portas: Hannibal ne pofázz nekem a baloldal gyűlöletéről. Nem érdekel. Sem a baloldal, sem a gyűlöletük. Engem Magyarország érdekel, az ami itt történik. S a gyűlöletben is nagyot vétkezik a Fidesz s személyesen Orbán Viktor.

Ismétlem: ne pofázz nekem baloldalról. Az, hogy ők is gazemberek, nem vitatom. De ez nem mentség arra, hogy a másik oldal, a tiétek, a Fidesz még rátesz egy lapáttal, még több gyűlölet, még több szegénység, még nagyobb tudatlanság.
Engem ez érdekel. Magyarország és a jövője, hogy legyen itt normális élet, normális kultúra, normális gazdaság.
Ne pofázz hát. Az erkölcs vesszőparipa. Neked szimplán ostobaság, nekem vesszőparipám. Mert anélkül nem élet az élet. Sem Magyarországon, sem máshol.

tevevanegypupu 2014.04.04. 07:32:44

@Hidvégi Mihály:

A tévedése abban van, hogy az ember - legalábbis a legtöbb polgár - nem gyűlölködésből indul ki, ha politikusokra gondol. Alkalmas, nem alkalmas, mit csinált, mit nem csinált..na persze az is fontos, hogy szimpatikus-e, bár ha viszonylag értelmesnek tűnik és nyugodtan tud érvelni, viszonylag normális elképzeléseit logikusan tudja védeni, akkor már ki lehet bírni..ki lehet bírni Schmuck Andort, Szili Katalint, Schiffer Andrást sőt még Thürmer Gyulát is..mert még ha nem is értünk egyet velük, nem izzanak a gyűlölettől..Ez alapvető kérdés kellene legyen egy választásnál.

Hogy Orbán sem tökéletes, azt senki nem vonja kétségbe, sok minden van, ami nem tetszett ez alatt a négy év alatt, de egy dolog viszont mindenképpen: Magyarország érdekeit nagyjából szem előtt tartva megpróbálta háttérbe szorítani, mégpedig a kétharmados többség felhatalmazásával, azt a jelenlegi baloldalt ami tényleg - saját bevallásuk szerint is - nem ért a kormányzáshoz, nem tudnak, nem megy, képtelenek voltak rá..hazudtak éjjel és nappal nem csak nekünk magyaroknak, hanem az Európai Uniónak, Amerikának, az egész demokratikus világnak, azoknak, akik szerintük tökéletesek..és akikről azt hiszik, hogy ők is oda tartoznak..Nem tartoznak oda, ezt a mostani választási kampány is bizonyítja..egyetlen egy ember nem jött onnét a szabad világból csak egy szót is szólni mellettük..tudja, hogy ez mit jelent? Hogy az állítólagos baloldalt Gyurcsány-Bajnai stb..vonalat nem vállalják..

Orbánt viszont, és amit ez alatt a négy év alatt mégis csak csináltak Helmuth Kohl és az Europai Néppárt elnöke támogatta, utóbbi személyesen, előbbi levélben..Orbánt nem régen fogadta David Cameron, Angela Merkel ..azok az emberek akiktől a demokratikus erők hasra esnek..sőt Putyin is, akinek nem Orbán hanem Gyurcsány csókolgatta a kezét..képletesen de majdnem szó szerint is..

Próbálják meg elfogadni, hogy jelenleg egyetlen kormányzó képes erő van Magyarországon és egyetlen kormányzó képes, europai szinten is elismert politikus és az Orbán..Nem tökéletesek (ugyan melyik kormány az) de az ország érdekeit szolgálják. Orbán a tegnapi választási gyűlésen egyébként kifejtette, hogy Magyarország az Európai Unió tagja és az is marad..sok hátrány ért bennünket, sokat ártottak nekünk, de egy civilizált országnak ott a helye, és egy hozzáértő kormány el fogja érni, hogy egyenrangú partnerként is kezeljenek ott bennünket. Na erre kell még négy év..És ha ez alatt a négy év alatt még ráadásul ezt a baloldalt sikerül kiszorítani mindenhonnét, hát akkor naccerű. Nem azért mert gyűlöljük őket, ne..Megvetjük őket mert okunk van rá..pártérzelmektől függetlenül, morális szempontok szerint.

tevevanegypupu 2014.04.04. 07:39:24

@Hidvégi Mihály:

Ománi hírportál..hát tudja nekem nem kell bemutatni ezeket az országokat és azt, hogy ujságjaikban mit írnak..ajaj..:)

Hannibal ante portas 2014.04.04. 08:27:52

@Hidvégi Mihály: a szamárságaiddal és téveszméiddel nem foglalkozom, a ne pofázzt viszont kikérem megamnak: így a komcsi-náci pribékek szoktak diskurálni.
Te melyik fajtához tartozol, kisfiam?
szoktak diskurálni. (Magyarországot meg ilyen alakok ne vegyék a szájukra.)

Vidéki 2014.04.04. 09:11:06

@unionista:

Te nem unionista vagy, hanem hasonlítasz a Salemi Boszorkányok történetének hisztériázó leánykáira.

Látomásaidra hagyatkozva írod:

"a magyarok jelentős része első, másod, harmadunoka testvérházasságokból származik."

Ezzel támasztod alá Kertész Ákos (Kossuth díjas és díszpolgár) rasszista teóriáit, miszerint a "magyar genetikusan alattvaló".

Kertész Ákos tanai (Állítása szerint : "a magyar genetikusan alattvaló.” „röfögő, moslékot zabáló disznó."...)

mutatis mutandis, lényegében megegyeznek Alfred Rosenbergnek, Hitler fő ideológusának tanításaival,

aki a magasabb rendű (északi) fajról és az alacsonyabb rendűekről (zsidók, szlávok stb.) „értekezett”.

Egyetértő követői azzal magyarázgatják az elképesztően arcátlanul mocskolt, sértegetett magyarok dühét, hogy nagyon rossz érzés, amikor tükröt tartanak az ember elé és abban nem azt látja, amit addig elképzelt magáról!

Kifacsart, nyakatekert érvelésük alapján lehetne azt is mondani, hogy Hitler is csak tükröt tartott a genetikusan alacsonyabb rendűnek tartott népek elé.

Sok hozzád hasonló, eszeveszetten gyűlölködő, Kertész Ákossal egy húron pendülő, irracionálisan gondolkodó alak él a világon és érez gyűlölködve azokkal szemben, akik Magyarországon magyarnak merik gondolni magukat.

unionista (törölt) 2014.04.04. 09:43:32

@Vidéki:
a rasszizmus külső ismertetőjegyek alapján való negatív megkülönböztetés. külső ismertetőjegyekről szó nincs. az alattvalóság sem feltétlen negatív tulajdonság.

itt egész egyszerűen túl sokáig tartott a feudalizmus. az egy paraszti családban teljesen természetes volt, hogy nem házasodtak ki a faluból legfeljebb csak a szomszédba. a szerelmek a járáson belül jöttek létre. idegeneket ma is megnézik a legtöbb településen. a magyarok is. cigányok különösen. ahol ez még erősebben van jelen. de a székelyek is ilyenek. mindenki mindenkinek a rokona. nénje, bátyja, húga, öccse. ezt különösebben nem kell bizonygatni. nem testvérházasságokról van szó természetesen, hanem első, másod, harmadunokatestvérekről. ennek semmi köze a rasszizmushoz.

arról van szó, hogy ebből következik az alattvalóságra való hajlam. biológiai értelemben ez tartotta fent a hűbéri viszonyokat. és a föld egyben tartása miatt erre szükség volt. kisnemesek körében is mindenki rokon volt. az uram-bátyám kapcsolatokra építés. ebből a polgárság menekült ki először. a városban össze-vissza keveredtek a népek. de csak egy nagyon szűk réteg alakult ki. amelyik helyi szinten ma is tudja, hogy mit kellene csinálni. csak ők pont nem fognak beállni a csatasorba. egyik oldalra sem. amíg az összes párt támogatottsága 50% fölött van addig garantált a kontraszelekció. ott lehet változás, ahol a politikai osztályból helyi szinten kiábrándulnak az emberek. nem a jobbikra szavaznak, vagy az elempére, hanem egyikre sem. és azon a ponton lehet tömeges független önkormányzati hatalom. ami az országot fenntartható fejlődési pályára állítja. valószínűleg egy erős megyerendszer az, ami ezt az országot a legegyszerűbben ki tudná húzni a csávából. de ez még hosszú idő. mert neked is fontosabb az "uruszág" (ország-uraság-country), mint a "vidék" (megye-county). érted, alattvaló.

S=klogW 2014.04.04. 09:57:56

@Bell & Sebastian:

Attól függ, mit tekint(ünk) sikernek.
Vagy alfanőstény. :)

Tudta, hogy a mitokondriumát mindenki az anyjától örökli?

Bell & Sebastian 2014.04.04. 10:46:20

@S=klogW: Meg az edénykészletet, mink abba tarcsuk.

bozon 2014.04.04. 11:09:44

Igen, igaz, a Fidesz táborát a közös célokba vetett hit tartja össze. Azonban arra érdemes figyelni, hogy innen nagyobb a pofáraesés, amikor kiderül, hogy a tábornok nem ezekért a célokért küzd. Ha a 3,60-as kenyérben reménykedő öregember rájön, hogy kibabráltak vele, és az általa rajongott politikusok nem ezért dolgoznak, még mindig sokkal kisebb egyéni és társadalmi tragédia, mint amikor az "Isten-haza-család"-ban hívő öregember jön rá, hogy a rajongott politikusai szintén csak a tyúkszaros hatalomért és pénzért dolgoznak.

Vidéki 2014.04.04. 13:21:43

@unionista:

„Az angol uralkodó által lovaggá ütött hét magyar közül hat született zsidónak.”

Ez olyan nagy arány, annyira szignifikáns, hogy valószínű, hogy nem lehet véletlen

A lóversenyzésben ismert, hogy az angol telivérek nyerési esélyei a legnagyobbak.

Kimutatható, hogy ezek mindannyian több száz évvel ezelőtt szerencsésen importált néhány ló leszármazottai.

A tenyésztők szigorú szabályok szerinti tenyésztési elveket alkalmaztak és ezzel sikerült az angol telivérek fölényét biztosítani a lóversenypályákon.

Jelenleg a világon egyetlen olyan nemzet létezik, amely genetikai alapon definiálja a nemzetet éspedig: Izrael.

Egyébként a bibliából is megtudhatjuk, hogy a zsidóság Isten kiválasztott népe.

Neves genetikus tudósunk Czeizel Endre „Az érték bennünk van” című művében foglalkozott azzal is hogy a Nobel díjasok között számarányukhoz képest milyen feltűnően nagy a zsidók száma.

Hivatkozott arra, hogy az askenázi zsidóknál kimutatható egy speciálisan rájuk jellemző gén, ami megmagyarázhatja ezeket a kiváló szellemi képességeket.

A vallás szigorú házasodási szabályai lehetővé tették, hogy ezek a gének ne híguljanak fel.

A cikk szerint is: „„Nagy-Britanniában él Európa második legnépesebb, becslések szerint mintegy 300 ezer fős zsidó közössége, s e közösség kétharmada londoni lakos. Van, aki rendszeres zsinagóga-járó, van, aki nem, van, aki évek óta nem tette be a lábát zsinagógába,

ám a fontosabb zsidó vallási szabályokat tiszteletben tartja, és a szokásokat megőrzi.”

A szigorú házasodási szabályok tették lehetővé, hogy a genetikai állomány ne híguljon fel, hanem megőrződjön, mint a lóversenyzés estében az angol telivéreknél.

Az angol telivérek nyerési esélyei évszázadok óta messze felülmúlják a nem ilyen kedvező genetikai adottságokkal rendelkező egyedek nyerési esélyeit

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.04.04. 15:30:43

csak a fidesz! nini egy újabb láncos a századvégtől, ezek nagyon elszemtelenkedtek itten.

én se értem miért vezet a fidesz népszerűséglistát, a nav-ügy és földügy, trafik után, pedig én nem vagyok Lukács György köpönyegéből előbújó posztkomcsi. na most akkor mi van láncos?

láncziakat lőjük már ki az űrbe. de főként ezt az idiótát
ez nem is értelmiségi, takarodjon már a népszabadság online-ra.
a FIDESZRŐL, A TETTEIRŐL, KELL ÍRNI TE SZEMÉTLÁDA, NEM AZ ÚN. BALOLDALRÓL!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.04.04. 15:58:42

@tevevanegypupu: "Most jöttem egy fidesz nagygyűlésről, rengetegen voltunk, könnyed hangulat volt, Orbán beszélt, jó humorral, kis öngúnnyal, cseppet sem beképzelten, gyűlölködésnek nyoma sem volt. a tömeg jókedvű volt, vidáman ordibálta, hogy Viktor, Viktor.."

:DDDD

tevevanegypupu 2014.04.04. 16:07:59

@tesz-vesz:

Bizony, személyi kultusz van, imádták Orbánt, éljenezték, fényképezték, áhitattal hallgatták és az biztos, hogy a fideszre szavaznak vasárnap.Pedig se cica, se kutyuli nem volt nála..:)

freehckr 2014.04.04. 16:39:12

@tesz-vesz: Képaláírás: „együtt tették tönkre”... :)

Hidvégi Mihály 2014.04.04. 17:20:22

@Hannibal ante portas: Látod, hogy jól válaszoltam neked. A pofázást én sem szeretem, illetve a durva beszédet, de ha azt mondom neked, hogy ne beszélj nekem a baloldalról, akkor megértetted volna, mit akarok mondani? A pofázásnak van jelentése: ne beszélj nekem a baloldal hibáiról, ismerem azokat, nem kell bemutatni, eszemben sincs azt az oldalt védelmezni. Ezért ezt így nekem előhozni pofázásnak tűnik, az is. Félrebeszélés. Nem érdekel a baloldal bűne, letűntek, levitézlettek.

Látod, látod, milyen kirekesztő tudsz lenni! Ha már nem nyalom Orbán seggét, akkor nem vagyok magyar, nem vagyok ember, ne vegyem számra Magyarország nevét.

Szeretlek Magyarország!

Orbán takarodj!

Most az úgynevezett jobboldal bűnei érdekelnek, most azt nyögi Magyarország.

Biztosan nem vagyok sem náci, sem komcsi. Mi vagyok akkor? Egy megvesztegethetetlen polgár, aki nem hagyja magát lekenyerezni Orbán szirénhangjával, azért mert egy magát jobboldalinak valló senki jól tud beszélni s hatni a tömegekre, attól még csak az erkölcs, csak a tudás, csak a teljesítmény számít nekem. Ezek pedig igen nagy hiánycikkek Orbán művében.

Hidvégi Mihály 2014.04.04. 17:52:00

@tevevanegypupu: ...legalábbis a legtöbb polgár - nem gyűlölködésből indul ki, ha politikusokra gondol. "

Igen, ez így van normális helyen. Magyarország nem normális hely lett, mindkét oldal elitje olyan, hogy a másikat nem tudja elfogadni. De nem csak ez a nem-normális, hanem a polgár azt látja: az elit, akár egyik, akár másik oldali, átbassza őt. Azért írok csúnyán, mert ez így végtelenül érthető, hatásos, én nem vagyok értelmiségi, én megtehetem. Tehát az látszik, s nem is csak látszat, valóság, a magyar elit eljátszotta a becsületét, eljátszotta az országot.

"Hogy Orbán sem tökéletes, azt senki nem vonja kétségbe..." Nem, ember sosem tökéletes. De ennyire tökéletlent, mint Orbán... azért ne haragudjon a világ!
Az már több, mint tökéletlenség, hogy egy ország épp rátérne a demokráciára és a tőkés gazdasági rendre s ez a marha visszavezeti a népét a kommunizmusba! Na látod ez nem aprócska tévedés, ez hazaárulás, ezt máshogyan nem tudom kifejezni. Mert az mind ok, hogy a nemzet érdekében kell a külfölddel tárgyalni és eredményeket elérni, de hogy a magánosítást visszacsinálja, épp most hallottam, hogy megvettek két tankönyvkiadót, szóval a szocializmusból épp hogy kikeveredtünk s most pedig oda visszamegyünk, tudod, ez nekem több a soknál.

Baloldal háttérbe szorítása? Azok háttérbe szorították magukat, ez a szar nem véletlenül kapott 2/3-ot, a nép nem hülye annyira. Mint ahogy Orbánt is el fogja zavarni látványosan, amint kiderül számára, hogy mennyire átbaszta ez is.

Azt hiszem tévedsz akkor, amikor azt írod, hogy találkozott ezzel vagy azzal a nyugati politikussal. Szerintem inkább menekülnek tőle, mint egy ótvarostól, na, Merkel leült vele, hiába vannak kötelező dolgok még egy német kancellár számára is. Utána biztos alaposan kezet mosott.

Nem, egyáltalán nem hiszek Orbán képességeiben. Az igaz, hogy akik most aspirálnak a helyére, azok közül egyet sem tudnék ajánlani a helyére, ez a mi tragédiánk.
Magyarország tragédiája: nincs piacbarát jobboldal, ahogyan írta egyszer egy politológus. Csak ezzel tudok egyetérteni.

tevevanegypupu 2014.04.04. 19:55:20

@Hidvégi Mihály:

Demokráciára és tőkés gazdasági rendre..hát arra rátértünk az biztos..érdekes, hogy nem ment..Egyébként egy tőkés társadalmi rendben a demokrácia legalább olyan törékeny lábakon áll mint a szocializmusban..nézze csak meg, mit kapnak a fejükre azok akiket elbocsájtanak csak úgy százával a legfejlettebb demokratikus tőkés gazdasági rendben, vagy tüntetnek a szociális juttatások megvonása ellen..Apropó megvonás, abból kaphatott maga is, a tizenharmadik havi fizetését vagy nyugdíját is a fejlett tőkés társadalmi rend demokratái vették el magától, mehetett a hét végén is kubikolni egy fejlett tőkés kádkőgyárába vagy libatelepére hogy fussa a gyereknek különkaratéra....stb..stb..

Tudja egy erős állam érdeke a polgároknak, nézzen csak szét a világban maga nem értelmiségi őszinte..nézze meg az USA, Izrael, Anglia, Németország stb..stb..milyen államot épít..magára van ám irányítva az atomtöltet..

Borzasztóan sajnálom kedves fizikai dolgozó honfitársam, hogy elvettek két magán tankönyvkiadót, meg is szakad a szívem Kuncze Gábornéért, de ha akad majd magához hasonló idióta aki beszavazza Kuncze Gábort a Parlamentbe, csak jut majd neki fehér kenyér kalbásszal, esetleg áttérhet a gyógyszeriparra, úgy hallottam a férjének ott vannak érdekeltségei..

Most pedig azt javasolnám, maradjunk ennyiben, maga vegye fel a tréningfelsőt az atlétára, én meg fogom a hímzett főkötőmet és üljünk le, maga a nyolcvancentis, hitelből vett laposteleviziója elé, én meg a picike készpénzért vett szintén lapos tv-m elé (dvd lejátszóval) nézzük meg Orbán Viktort, mit is mond az Echo tv-ben..

tevevanegypupu 2014.04.04. 20:01:08

@Vidéki:

"Neves genetikus tudósunk Czeizel Endre „Az érték bennünk van” című művében foglalkozott azzal is hogy a Nobel díjasok között számarányukhoz képest milyen feltűnően nagy a zsidók száma."

Ezzel Woody Allen is foglalkozott, szerinte a Hanuka mellett a legnagyobb zsidó ünnepek a Nobel díj meg az Oscar átadások..egymást közt pontosan, szépen..Konrád György is megmondta, hogy zsidók között nincs utcaseprő, ők mind-mind nagyon okosak és tehetségesek..azt, hogy szépek, azt már nem merte mondani, a zsidók közismert szerénysége ebben megakadályozta..

gyalog.galopp 2014.04.04. 20:17:44

@tevevanegypupu:

Nálam Kertészt is übereli az a pszichológus, aki közgazdasági Nobelt kapott. Saját bevallása szerint, ha valamihez nem értett, akkor az a közgazdaságtan.

tevevanegypupu 2014.04.04. 20:24:28

@gyalog.galopp:

Á, tiszta fajelmélet..imádják egymást, ugyan mit is tehetnének mást, rajtuk kívül ugyan ki?:)

Hidvégi Mihály 2014.04.04. 20:29:47

@tevevanegypupu: Hát, elbeszélgetünk mi egymás mellett ... s ez egy óriási probléma. Két átlag ember s nem tudja egymást megérteni.

Nem hinném, hogy a tőkés társadalmi rendben a demokrácia törékeny lábakon állana. Tudod ( s tegezz nyugodtan vissza, nem szeretnék csendőrpertut, meg aztán nem is vagyok olyan öreg még tán), az, hogy kimennek sztrájkolni az elbocsátottak, ez mind azt mutatja, hogy rendben működik a gazdaság, van demokrácia. Nekem pl. az igen gyanús, hogy mostanában nálunk senkinek eszébe nem jut sztrájkolni. Holott a szegénység nő, ezt látom mindenhol magam körül, de Orbán ezt is tönkre vágta, nincs dolgozói érdekképviselet - ez is a szocializmusra hajaz. A kapitalizmusban, a demokráciában megjelennek az érdekek, ilyen helyeken, amit úgy hívunk, hogy zsarnokság és önkényuralom és diktatúra, nos, itt nem jelennek meg érdekek.

Nem megy nekünk a kapitalizmus... ez a legnagyobb bűne Orbánnak, hogy ha már az a szar baloldal nem tudta megvalósítani mert nem értett hozzá meg bátorsága sem volt hozzá, tehát ez a legnagyobb bűne Orbánnak, hogy 2/3-os felhatalmazással ahelyett, hogy igazi piacgazdaságot létrehozott volna, ehelyett gyáván visszakullog a szocializmusba.

Kedves fiatal barátom, ha majd eljön hozzánk a jegyrendszer - mert tudod az ilyesmi azzal jár -, akkor majd emlékezz a szavamra!

Én híve vagyok az erős államnak. A kicsi, de erős államnak. A termelést végezze a magánszféra, az állam pedig őrködjön. Legyen erős, de ne az adjon munkát, mert a jegyrendszer akkor tényleg elkerülhetetlen.

Énrám nem irányít atomtöltetet sem Németország, sem az USA. Én azokkal az államokkal jóban vagyok, azok polgáraival mindig szót tudok érteni. Énrám max. Putyin irányít atomrakétát, esetleg Orbán tenné, de neki olyanja nincs.

Tudod kedves barátom a szocializmus is ugyanígy kezdődött: elvették ennek a tulajdonát, aztán meg azét... hát ez minden csak nem dicsőség. S tudod, koromnál fogva én megéltem Kádár szocializmusát, semmi kedvem Orbán szocializmusához. Kurvára nincs.

Elvették volna a nyugdíjamat? Nem, mert aktív vagyok. De az, hogy Bajnai elvette s milyen gonosz ezért, ez ócska szöveg, tudod? Pár hónap múlva követte Orbán a székben, miért nem adta vissza az az ócska söpredék ha már annyira tudják ugatni, hogy Bajnai elvette? Tudod, a nincsből nem lehet adni, Orbán csak megköszönheti Bajnainak, hogy megszüntette a 13. havi dőzsölést, s ezzel mindjárt elnézést is kérek a kisnyugdíjasoktól, ők ugyanis nem dőzsölnek, ez tutti.
Tudod, én világ életemben a magaméban dolgoztam, nekem senki nem adott 13. havit.

Nem ismersz engem barátom, nem vettem hitelből semmit, egyszer egy kistehert, de azt is visszafizettem éven belül. Tudod, én polgárnak születtem, akként is fogok kimúlni, a polgár erős, nem csábul, addig nyújtózkodik, ameddig a takarója ér, s főleg nem tudja átbaszni Orbán. Sem Gyurcsány.

gyalog.galopp 2014.04.04. 20:51:08

@tevevanegypupu:

Egymást? Inkább önmagukat, így kompenzálnak.:)

S=klogW 2014.04.04. 21:12:20

@gyalog.galopp:

Én maradnék az egymástnál. az is érthető, minek a feleslges ellentmondás-okoskodás. Amúgy sem a kompenzálásról szól a díjosztogatás, hanem pozíció- és így befolyásszerzésről.

tevevanegypupu 2014.04.04. 23:34:40

@Hidvégi Mihály:

Na, örömmel konstatálom, hogy írásbeli kapcsolatba kerülhettem egy öntudatos és csalhatatlan polgárral aki ráadásul kistehert is tud vezetni. Eddigi ismeretségi körömben ilyen még nem is volt..Az ilyen embert aztán tényleg nem könnyű megtéveszteni, nem is folytatom tovább az érvelést, jómagam biciklis vagyok, teljesen alkalmatlan egy kisteherrel szembeni küzdelemre.

gyalog.galopp 2014.04.05. 07:52:37

@S=klogW:
Nem akarok , műkedvelőként belemélyedni a témába, van itt épen elég szakember, de tisztáznom kell egy félreértést.

Nem a díjkiosztásra értettem a kompenzálást, hanem az ezzel összefüggésben lévő túlhajtott önértékelési kényszerre, lásd pl kiválasztottság, küldetéstudat és egyéb marhaságok. A túlhajtott önértékelésnek pedig többnyire velejárója a narcizmus.

Izo 2014.04.06. 10:27:12

"a dolog úgy áll, hogy egy elv mindaddig nem tekinthető elvnek, amíg nem hoztál érte áldozatot"
Akkor Orbánnál a hatalomba kerülés lehet a fő elv, mert már többször meghozta érte azt az "áldozatot", hogy feladja a személyes véleményét. Hol van már a "csuhások, térdre, imához", vagy akár a polgári Magyarország gondolata?
süti beállítások módosítása