Itt a Mandiner választási tippjáték!
2014. április 01. írta: Redakció

Itt a Mandiner választási tippjáték!

mandiner_valasztasi_tippjatek.jpg

A szavazás előtti szinte összes kérdés eldőlt már, az egyéni jelöltállítás és listaállítás után ma már azt is tudhatjuk, hányan regisztráltak nemzetiségi szavazóként, vagy a magyarországi lakcímmel nem rendelkezők névjegyzékébe.

Elsősorban mindenki azt szeretné tudni, melyik politikai erő(k) nyer(nek) – de sokak számára fontos az is, mely pártoknak, szövetségeknek lesz 2/3-os többsége, nyer-e egyéni körzetet a két nagy szövetség jelöltjein kívül más is, hány lista lépi át a parlamentbe jutási küszöböt. A választási törvény megjelenése óta latolgatják elemzők, politológusok és politikusok, hogy a határon túliak érdemben befolyásolják-e a választásokat.

A Választási matek blog komolyabb és bulvárosabb kérdésekből gyűjtött össze 60-at, és tippjátékot indít a Mandinerrel közösen.  A játékhoz innen tölthető le a ValMat választási szimulációs modellje (.xlsx formátumban), a leírása pedig innen (.doc formátumban).

A szabályok egyszerűek: mindenkinek 10.000 Fiktív Forintot kell feltennie tetszőleges számú eseményre – az egyetlen megkötés, hogy a maximális tét 2.000 Fiktív Forint lehet eseményenként. A fogadószelvényt a Mandiner választási tippjáték oldalán lehet kitölteni. A nyereményjátékban az április 5-én éjfélig leadott tippek vesznek részt, április 6-án 19 óráig is lehet tippelni, de már csak játékon kívül.

A három legjobban tippelő két-két üveg bort nyer a Vino Piano borszaküzlet kínálatából: 

1. Zsirai 6 puttonyos Tokaji Aszú (2005)
    Zsirai Tokaji Furmint (2011)

2. Borbély Badacsonyi Szürkebarát késői szüretelésű (2012)
    Borbély Badacsonyi Kéknyelű Selection (2011)

3. Toronyi Kadarka (Szekszárd, 2012)
    Toronyi Kékfrankos (Szekszárd, 2012)

Az első helyezettet emellett a Mandiner főszerkesztője és a ValMat blog egyik szerzője vendégül látja egy ebédre vagy vacsorára egy fővárosi étteremben.

Eredményhirdetés: az előzetes végeredmény megjelenése után (vagy, ha a választási eredmény szorossága ezt elkerülhetetlenné teszi, a jogerős végeredmény ismeretében).

*

(Illusztráció: Fortepan)

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr835888821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása