Gyorsabban gyűlnek az aláírások, mint a kopogtatócédulák
2014. február 20. írta: Redakció

Gyorsabban gyűlnek az aláírások, mint a kopogtatócédulák

A Fidesz és az MSZP már hétfőn bejelentette, hogy összegyűjtötték az összes jelölt indulásához szükséges ajánlást, de mi a helyzet a többi párt háza táján? A Jobbikot, az LMP-t, a 4K!-t, az FKGP-t, a Szocdemeket és az Élőláncot kérdeztük arról, hogyan állnak az aláírásgyűjtésekkel.

Az MSZP tartott elsőként sajtótájékoztatót arról még kedden, hogy mind a 106 egyéni választókerületben összegyűjtötték az Összefogás jelöltjei az induláshoz szükséges aláírásokat. Nem sokkal maradt le a bejelentéssel tőlük a Fidesz sem, sőt a kormánypártok azóta már az országos listaállítást is kezdeményezték. A többi párt egyelőre még gyűjti az ajánlásokat.

A Jobbik esetében nem kérdés, hogy mind a 106 képviselőjelölt rajthoz tud állni, bár egy váratlan tragédia miatt Győr-Moson-Sopron megye 5. választókerületében csak szerdán tudták elkezdeni az aláírásgyűjtést. Az LMP-nél is biztosak benne, hogy mind a 106 egyéni körzetben el tudnak indulni. Még gyűjtik az aláírásokat, de jól haladnak. A Negyedik Köztársaság (4K!) jól halad, azzal számolnak, hogy pici ráerősítéssel a hétvégére legerősebb körzeteikben összegyűjtik a szükséges aláírásokat. Árok Kornélt, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja (Szocdemek) kommunikációs igazgatóját, egyben kaposvári képviselőjelölt-jelöltjét éppen aláírásgyűjtés közben értük utol telefonon. Árok szerint a héten biztosan meglesz az induláshoz szükséges 500 aláírás, amit hétfőn be is nyújtanak. Az FKGP több jelöltjének is összegyűlt már a szükséges számú aláírás – mondta el a Mandinernek Hegedüs Péter pártelnök. Folyamatosan gyűjti az aláírásokat a 2005-ben alakult Élőlánc Magyarországért párt is, amelynek színeiben Ángyán József mozgalmának, a Tisztesség és Emberség Szövetségének jelöltjei indulnak. 

Kiss Brigitta riportját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr485823912

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Melyik képviselőjelöltet ajánljuk? Avagy: menjek balra, hogy jobbra menjek? 2014.02.26. 11:11:48

Készül az ország a választásra, folyik az ajánlások gyűjtése. Idén először egy szavazó több jelöltet is támogathat: ezt a lehetőséget (is) a kormánytöbbség szavazta meg, de Gyöngyös polgármestere ezzel a lehetőséggel élve veszítette el pártja, a Fidesz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vantaan2 2014.02.20. 16:05:02

Elég csak egy kormányhivatalnál vagy polgármesteri hivatalnál belépni valamelyik adatbázisba s kimásolni 500 nevet. 3 ember 1 óra alatt meg aláírja "oszt jó napot" . Ennyi.
Sajnos ez a választás már most el van bizony csalva! S akárki akárhogy nyeri az a sok csalás miatt illegitim lesz.

Pedig olyan szép volt az a demokrácia nevű játék Kár volt elbszni!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.02.20. 23:45:07

mennyi csalás lehet te jó ég, aláírás, egy embernek többnek is adhatja, te jó ég!
ez ellenőrizhetetlen

ide is egy ukrajna kéne már

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.02.21. 09:12:22

@tesz-vesz:

Miért kellene ellenőrizni? Teljesen szabályos a többszörös ajánlás.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.02.21. 15:15:41

@maxval a gondolkodó birca: nemigen tudom, hogy ez most irónia vagy komoly vélemény, mert rajtad nem lehet kiigazodni, nolblogosban meg sose bíznék.
süti beállítások módosítása