Nem indul, kilép: megírom.
2014. január 07. írta: pinter.bence

Nem indul, kilép: megírom.

mandiner.png

Tegnap az Orbán Viktor és Kerényi Imre által alapított Magyar Krónika nevű, nyíltan állami pénzből működő reprezentációs pártlapról szóló hírek áradatában már-már el is felejtettük, hogy Vágó „Kampeszinó” Gábor, a magyar történelem első webkettes országgyűlési képviselőjének választási indulásával valami probléma van. (Kerényi eszméletlen szóvirágainak bontogatása közben még majdnem az sem tűnt fel, hogy Gyurcsányt is beveszik az ellenzéki koalába, úgyhogy most már nem látom reális akadályát Fodor Gábor, Kuncze Gábor, Bokros Lajos és Ungár Klára inkorporálásának.)

Szóval Vágó Gábor ma reggel a VS-nek azt nyilatkozta, hogy nem indul, és ki is lép az LMP-ből. Hogy miért? Mert az LMP választmánya nem támogatta egyéni jelöltségét a kiskunhalasi körzetben: a szükséges hét helyett csak öten szavazták meg, köztük Szél Bernadett és Schiffer András. Szerinte sok más dolog mellett ez azt jelzi, hogy ugyanaz a rövid távú önzés vezérli a pártot, mint más magyar politikai szereplőket. Nyilván nem csak evk-szavazásról van szó, ami abból is látszik, hogy Vágó Gábor egyes hírek szerint tényleg az utolsó utáni pillanatban döntött, nagyon sokáig nem akart indulni: végül indult volna, de leszavazták. Vágóban van annyi, hogy ne beszéljen részletesen a párt belső ügyeiről, és csak annyit mond: „a PM-esekkel folytatott harcban megedződött emberekben máig munkál a kiszorítós logika” – még így is kemény a verdikt.

Mindenesetre a magam részéről rendkívül sajnálom, hogy Vágó nem indul, mivel az első olyan országgyűlési képviselő volt, akinek a munkáját testközelből, mikroblogján keresztül lehetett követni. Nem valami disznófejű öltönyös arc, aki Audival jár, hanem az a fazon, akivel összefuthatsz a villamoson, írhattál neki askot a Tumblin: általában véve azon munkálkodott ebben a ciklusban, hogy a választópolgárnak – az ő személyén keresztül – minél szélesebb rálátása, vagy éppen beleszólása legyen a parlament ügyeibe. Szónoknak nem volt nagy szám, ennek ellenére nem keveset beszélt a parlamentben. Egy olyan ember képe rajzolódott ki, aki saját meggyőződései alapján, teljesen transzparens módon tényleg az ország érdekében dolgozik, és ezt jó volt közelről látni.

Persze nem kéne úgy írnom, mintha ez egy nekrológ lenne. Vágó is azt ígéri, hogy más csatatereken folytatja a küzdelmet az országért. Azt mondja, a társadalmat kell megerősíteni, hogy képes legyen ellenőrizni a politikusokat. Sok illúzióm azonban nincs, így politikai nekrológra talán szükség van. A mandátumát még nem adja vissza, mert nyakig belemászott a Horváth-féle adócsalás-ügy parlamenti képviseletébe.

És hogy mit jelent ez az LMP-nek? Semmi jót: ugyan Vágó Gábor semmi konkrétat nem írt a párt belső ügyeiről, azt azért érezhetjük, hogy valami nagyon nincs rendben, így, három hónappal a választások előtt. Vágó kevés konkrétumot tartalmazó nyilatkozatából is legalább annyira lehet következtetni, hogy a párton belül a PM-es harcok nyomán olyan magatartásformák jelentek meg, amelyek nem egy más, hanem egy igenis ismert politikát jellemeznek. Vágó és Ertsey kilépése/nem indulása talán az első jele a kezdődő kontraszelekciónak, ráadásul két viszonylag ismert arcát veszítette el a párt, különösen értve ezt Vágóra. Ha most meg kéne nevezni öt LMP-politikust, akkor még az edzettebb újságírók és politikabuzik is bajban lennének.

Arányaiban ez olyan, mintha a Fideszből kilépne Deutsch Tamás, Rogán Antal, Selmeczi Gabriella meg mondjuk Pokorni Zoltán. Így lassan már csak annyi értelme van az LMP-nek, hogy díszletként szolgáljon Schiffer András kérlelhetetlen, kitartó harcához az ügynök-, és egyéb ügyekben, amelynek a végén – most már biztos vagyok benne, hogy – egy jó húsz éven belül köztársasági elnök lesz. Arra viszont nem tudnék válaszolni, hogy mi lesz az LMP-vel három hónapon belül.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr615742424

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem indul, kilép: megírom. 2014.01.07. 10:13:02

És hogy mit jelent ez az LMP-nek? Semmi jót: ugyan Vágó Gábor semmi konkrétat nem írt a párt belső ügyeiről, azt azért érezhetjük, hogy valami nagyon nincs rendben, így, három hónappal a választások előtt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alfőmérnök 2014.01.07. 10:21:12

"a végén – most már biztos vagyok benne, hogy – egy jó húsz éven belül köztársasági elnök lesz"

Honnan tudod, bazmeg, az amerikai nagykövettől?

Urfang 2014.01.07. 10:38:54

Turul elvállalta az írást Kerényi lapjába?

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2014.01.07. 10:53:49

@Alfőmérnök: hahó, sztem ez fekete humor volt... bár annak eléggé kemény.
reméljük nem úgy kerül oda, ha odakerül, mint a dédapuka! (akinél jóval többet ér már most is)

Google 2014.01.07. 11:20:06

Lehet az újabb pártnévvel barátkozni: a Politika Márcsak Ilyen, PMI. Ezúttal.

caralho voador 2014.01.07. 12:42:50

Nem fog hiányozni a parlamentből ez a romkocsmatöltelék majom. Persze még mindig százszor inkább ő, mint a "demokratikus" ellenzék bármelyik arca, de könnyet nem fogok hullatni érte.

Földi Bence 2014.01.07. 12:46:40

Ő indította a Szólalj fel!-kampányt is, ami szerintem ugyan kevés publicitást kapott, de mindenképpen az emberek és a parlament egymáshoz közelebb hozásának eszköze lehetne.

pierre bayle 2014.01.07. 12:52:01

What's wrong with Ungár Klára?

Bell & Sebastian 2014.01.07. 13:14:38

@Pável: Maga mindig attól szomorú, hogy alábecsültnek gondolja magát. Pedig nincs igaza.

Elmondom hát palesztin hieroglifákkal, mire gondolok.
Van, amikor már csak örökbefogadással lehet gyerekhez jutni. Felvilágosulték nem voltak sem rasszisták, sem kirekesztők, hanem igaz demokraták.
Elhoztak egy félbarnát, annál is inkább, mert inkább olyan megkapott-fehéres volt, nem kiabált rögtön, na.

A jó nevelés, a szerető család, a hóhkultúra csodákra képes. Eljött a falunap nagy napja, alkalomhoz illő, meghívott vendégművészekkel. A kereskedelmi tévékből, teszem hozzá, mert hát ugye ott tucatjával teremnek a celebek.

Megszólalt a zene, mire az ovis legényke azonnal táncra perdült, sőt, olyan tüzesen ropta, hogy még a színpadra is felvitték, mert nagyon is jól mutatott a tátikázó Gőzike körött.

Szóval Pável, a korai öröm gyakran egyenlő a késő bánattal.

Kandeláber 2014.01.07. 13:32:32

A szalámizó Rebekánál,Benedeknél meg Gábornál nagyságrendekkel jobb arc volt.
Sztem nem tűnik el a színpadról, csak most keresi a legmegfelelőbb szerepet.
@caralho voador: Mi a gond a romkocsmákkal?
Nekem mint nemzeti érzelmű, budapesti fazonnak van kedvenc romkocsmám.
Még mindig jobb, mint az echte belvárosi yuppie-sörözők, vagy a lumpenprolik által látogatott késdobálók.
Persze igazándiból csak tavasszal- nyáron-kora ősszel jártam, mert akkor a kerthelyiségben lehetett cigizni.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.07. 14:39:29

jó lesz majd ha siffer lesz a köztársasági elnök, egy második mandela lesz, elhozza a jó kis dél-afrikai ájert a cigánysimogatásával.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.07. 14:42:48

@pierre bayle: besides, that a betrayer idiot, nothing

Kandeláber 2014.01.07. 14:46:17

@tesz-vesz: Hát a demensen vigyorgó szadeszes Göncznél vagy Schmitt Pajánál csak jobb lenne.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.07. 14:56:13

@Kandeláber: smitt legalább tudja mit kell hazudni

Kandeláber 2014.01.07. 15:23:32

@tesz-vesz: A női nem megcsúfolójára gondolsz?
Az max. vécésnéninek egy zöld házban.

caralho voador 2014.01.07. 16:08:26

@Kandeláber: például a törzsközönség. Többek között már volt balszerencsém a cikkben emlegetett szépemberrel is egy levegőt szívni egy ilyen helyen. Okádék. (Plusz az egész alapötlet egy ízlésficamos, igénytelen baromság.)

Kandeláber 2014.01.07. 16:25:48

@caralho voador: Nézőpont kérdése.
Én egy ilyen barommal sem találkoztam ott ahová jártam.
Voltak tenyérbemászó pofák, de azokkal nem kellett törődni.

Alfőmérnök 2014.01.07. 17:20:26

@Pável: Mivel nem elhanyagolható a valószínűsége, nem tudom viccnek venni.
Amúgy nem buta ember, csak ilyen családi háttérrel inkább távol kéne tartania magát a politikától.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2014.01.07. 18:58:23

ha nem lennék közismert humanista, akkor azt mondanám, vágó akkor lett volna tisztességes, ha lelövi siffert, aztán végez magával is.
a jó isten mentse meg magyarországot ezektől a gazemberektől!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.07. 23:24:59

@jose maria padilla: nem úgy van az! kérem, az arabok miért tudnak bombát erősíteni a kis testükre, és úgy avászkodni be a fontosabb helyekre?
vágó elvtárs miért nem a haladó, hathatós példázatot követi?
ha lenne vér a pucájában, nem itt illegetné magát hisztizve, hogy ő az lmp arca és lemond, mert vérig sértették őt, hogy nem lett belőle tanácselnök korifeus, hanem fogna szépen 20 kiló nagyobbméretű csapágygolyót, a kis pocoktestére erősítené, aztán elindulna cincogva a pártközpontba, ahogy emberek szokták, ahogy emberekhez illik!
de ő csak itt táncikál, megszokta már a kuplerájhangulatot, a vérében van.

jog-ász 2014.01.08. 07:03:48

jó lenne ha mindegyik ott a parlamentben ilyen romkocsmatöltelék lenne, de végül is ertsey megmondta a tutit, a majomketrechez túl jók voltak, a kontraszelekció a majomketrecre is igaz, ha erre jár szóljon, elviszem kocsmázni!

Kalmár 2014.01.08. 07:28:13

@Soha többé kétharmadot, ezért kell menned szavazni:

"Hajrá LMP, be fogtok kerülni."

A Panoptikumba.....

Hajrá kétharmad 2.0 !

kalandozomagyar 2014.01.08. 08:07:10

"mintha a Fideszből kilépne Deutsch Tamás, Rogán Antal, Selmeczi Gabriella meg mondjuk Pokorni Zoltán"

Hát, ha őszinte akarok lenni, ezek közül max. Pokorni hiányozna...

uud 2014.01.08. 08:37:07

@TuRuL_2k2: majd álnéven írsz bele, oszt megvan a zsé

gnme 2014.01.08. 08:42:58

te

ez a pödröttbajszú kurafi nem szerepelt véletlenül a wunderschön és zuperszeiben?

mikor ették az erőspaprikát a tanyán meg struccon lovagoltak.. tudjátok már, ilyen fehér lepedőben

randomuser1 2014.01.08. 09:41:00

nem indul, kilép..
mit kell ezen megírni? hibakaezelő rutinra kell kifuttatni oszt jónapot

Egy polgár aki kővé dermed a hülyeségtől 2014.01.08. 09:55:42

@caralho voador:

igazad van a romkocsmába nem járnak elsőrendű polgárok. Oda csak csavargók járnak. Azok meg ne politizálgassanak! Ezért kell a Hiltonban megalázni a csóró gyerekeket, hogy te is értsd.

Egy polgár aki kővé dermed a hülyeségtől 2014.01.08. 10:01:57

@jose maria padilla:
Felhívnám a tisztelt figyelmedet, hogy Magyarország nem te vagy. Bár a kisegítő iskolában valószínűleg mást mondhattak neked.

nnnnnnnn 2014.01.08. 10:21:46

"Arra viszont nem tudnék válaszolni, hogy mi lesz az LMP-vel három hónapon belül."

én tudok. parlamenten kívüli párt lesz :D

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2014.01.08. 10:28:23

Szerintem Március 15.-ére mindig lesz tuti munkája. Pl. szavalás a Nemzeti Múzem lépcsőjén.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2014.01.08. 10:35:42

eLeMPé, hol nincsen Vágó,
Akár Vereckei hágó,
Melyen nem jő Árpád apánk.
Zokoghat most Gábor a punk.

SemBoga 2014.01.08. 11:04:05

"mivel az első olyan országgyűlési képviselő volt, akinek a munkáját testközelből, mikroblogján keresztül lehetett követni."

testközelből lehetett követni, kivéve amikor fontos szavazás előtt hirtelen eltűnt 2 napra úgy, hogy még a párttársai se tudták elérni, médiában szerepelt a dolog és akkor se jutott eszébe, hogy jelentkezzen

később lerendezte annyival, hogy "lemerült a telefonom"

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.01.08. 11:37:24

Vágó annyira akart képviselő lenni, hogy a nagy elmélkedésben elfelejtette feltölteni az adatait határidőre. A kongresszus pedig elég határozottan kiállt mellette. Ezeket valahogy általában elfelejtik megírni.

Minden pártban vannak harcok, az átlag párttag többet küzd a saját párttársaival, mint a többi párttal. Csak ahol van sok leosztandó pénz, ott az emberek szája be van tömve. Ahol viszont nincs, ott bizony az elvek és miegymás összecsapnak.

gigabursch 2014.01.08. 12:09:23

@Member:
Ha ez tényleg így van akkor ez tipikus esete annak, amit a Hofi már kifejtett.

- Mi a különbség a fasz és a balfasz között?
- ???
- A balfasz még meg is szólal...

ÁrPi 2014.01.08. 12:15:31

@Alfőmérnök:

Hogyne persze. P.Bence tudja már az amcsi nagykövettől hogy Schiffer lesz köztársaságielnök, de nem tudta még meg hogy mi lesz az elempével 3 hónapon belül :-D

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.01.08. 12:30:51

Vágó és Ertsey nem fog hiányozni a parlamentből. Remélem, hogy Scheiring sem jut be az eredeti LMP-s csapatból.
Persze a többi pártnál is vannak reményeim, de hiú ábránd azt remélni, hogy nem lesz ott Lázár, Kósa, Selmeczi, Mesterházy, Bajnai, Gyurcsány, Gaudi-Nagy, Zagyva...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.08. 12:41:50

egyszerűen hihetetlen, hogy mennyire nem értik egyesek a PÁRT politika működését... Ha nem tetszik egy döntés azonnal kilépnek?!

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.01.08. 13:03:17

@doggfather: Szoktam mondani, ennyi érzelmileg irányított embert hol lelni?

deruyter 2014.01.08. 13:17:21

@jose maria padilla: Nézesd meg magad. Én nem vagyok egyik pártnak sem elkötelezett híve, de hogy te pont az LMP-ben látod meg azt a gonoszt, amire kiosztod a "gazemberek" jelzőt az erősen beteges. Ha tudsz mondani 3 olyan okot, ami ezt igazolja és ha erre nem tud bárki 30 másikat mondani bármelyik másik pártról, akkor megemelem a kalapon.

Amúgy Vágó szerintem is kissé döcögős, de ilyen is kell. Százszor inkább ilyen, mint egy Hoppál, Balogh stb.

Forseti 2014.01.08. 13:26:43

"mintha a Fideszből kilépne Deutsch Tamás, Rogán Antal, Selmeczi Gabriella meg mondjuk Pokorni Zoltán"

Vagy mintha a magyar labdarugo valogatottbol egyszerre hianyozna mondjuk az egesz csatarsor. Meg belegondolni is rossz.

Ne érdekeljen! 2014.01.08. 13:42:58

@gnme: de ha ugyanezzel a fejszerkezettel sámándobot verne és a magyar DNS hétszeres csavarodásáról, meg a szíriuszról makogna, akkor ő lenne a jobboldali rendezvények díszvendége.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.08. 14:09:50

@Member: hát az lmp tele van/volt velük az tuti.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.01.08. 14:41:16

@tesz-vesz: Gaudíval semmi baj, Gaudi-Nagy gárdamosdató tevékenysége szánalmas.

Bell & Sebastian 2014.01.08. 15:04:33

@Online Távmunkás: Ahogyan elnézem a tévében a többi, ősmagyar ügyvéddinasztia sarját, ők azért egyenként jóval többet tettek a Gárda létrejöttéért, mint Gaudi a rehabjukért.

Csókolja meg a Helmeczy Lászlóút távline.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.09. 00:30:30

@doggfather: @Member: vágó azt hitte körülötte forog a naprendszer, egy idióta volt mindig is ercseivel együtt.
lássuk az új arcokat, akik képesek kitölteni egy papírt időre

persze a neorákosi dorosz dávidnál nem volt nagyobb hücpe

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.09. 12:45:11

@pinter.bence:

"Tegnap az Orbán Viktor és Kerényi Imre által alapított Magyar Krónika nevű, nyíltan állami pénzből működő reprezentációs pártlapról szóló hírek áradatában..." --- írod.

Nem értem én, továbbra sem értem, mi a baj ezzel a Magyar Krónikával! Nem az számít, hogy hová ír az ember, hanem hogy mit! Ha vállalhatónak érzi a szavait, akkor nem mindegy, hogy hol jelennek meg?

Ami pedig a kerényizést illet!

A Kerényi-jelenségben én semmi drámait nem látok. Sőt, azt kell mondjam, hogy a jelen kormányzati ciklus egyik legjobban kitalált személyisége épp ő (ú. é. jól kitalálta magát). Úgy provokálja az ellenoldalt, hogy gyakorlatilag semmiféle konfliktust nem vállal, úgy valósítja meg projektjeit, hogy azokat annál olcsóbban (takarékosabban) és költséghatékonyabban már nem is lehetne és, valljuk be, bármibe fog, akármekkora ellenszéllel szemben is h*gyozik, eddig mindig ő jött ki jól a dologból. Mindezt úgy mondom, hogy gyakorlatilag semmiben nem értek vele egyet. De, ahogy ő a nemzetiliberális késődualizmus (a millenniumi idők) frazeológiáját és a horthyvilágbéli úriközéposztályos motívumokat egy kis érettkádárkoros attitűddel elegyíti, s ezt még némi kétértelmű iróniával is nyakonönti, az, úgy tűnik, ma kifejezetten működő trip. Übermodern cucc, amit tol!:-)

Az is egyértelműnek tűnik, hogy Kerényi a “fideszes újelit” feltételezett igényszintjéhez lövi be a műsorát. S valószínűleg nem téved sokat, mert, mint láthatjuk, hellyel közel, működik is az általa tolt propaganda. Én, mondom, semmit nem úgy csinálnék, mint ő, de a hatékonyságát fölöslegesnek tartom vitatni, mert tény. Amellett, mondom, rendkívül visszafogottan költekezik: ha jól emlékszem (ha tévednék, javítson ki valaki) négy évre kapott 265 millió forintot és abból tolta az alkotmánykiadást (s az érettségizők megajándékozását), az alapítványaszta-szeánszokat, a Nemzeti Könyvtárat (amelynek köteteit közel önköltségi áron forgalmazzák), szoborállítási-projekteket stb. (Annak idején csak a tótaw-féle televíziós képmese-dvd-k érettségizőknek osztogatására 130 milliót költöttek Gyurcsányék!) De Kerényi ténykedésének valószínűleg “legértékesebb” része, a provokáció. Minden mozdulatára fröcsögve, ordítva csap a le a ballibbanda, s ez, az egyébként Kerényi hülyeségeire érzéketlen jobboldaliakban is szimpátiát ébreszt és a kormányzat iránti kötődés megerősödését váltja ki.

Jack Torrance 2014.01.09. 13:54:41

@bbjnick: "De Kerényi ténykedésének valószínűleg “legértékesebb” része, a provokáció. Minden mozdulatára fröcsögve, ordítva csap a le a ballibbanda, s ez, az egyébként Kerényi hülyeségeire érzéketlen jobboldaliakban is szimpátiát ébreszt és a kormányzat iránti kötődés megerősödését váltja ki"

Klassz, de ha már semmi más nem marad, mint a provokáció, akkor minek? Van ott még bármi érték ami megéri a szimpátiát meg a kötődést?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.09. 14:12:32

@Jack Torrance:

Herman Ottó vagy Tormay vagy Karinthy könyvei stb. kikerültek a közkönyvtárak polcaira. Az a néhány szobor évtizedek múlva is állni fog. Ennél olcsóbban, ennél hatékonyabb propagandát még nem tolt kormány, mint amit most Kerényi tol. Engem a propaganda része nem érdekel, a költségarányosan magas kulturális érték pedig, amit produkáltak, szerintem, pártszimpátiától, világnézettől függetlenül, elismerendő.

Jack Torrance 2014.01.10. 17:29:41

@bbjnick: figyelmen kívül hagyva a szerzői és egyéb jogokat, a szobrok jó része pedig inkább rombolja a kultúrát, mint javítja. Az összeg előjele bőven a mínuszba megy. Nem beszélve a többi projektjéről, amik szintén pénzbe kerültek, viszont haszontalanok vagy károsak, azt is hozzáadhatod az összköltségéhez.
Az különben sem tól jó reklám senkinek, hogy egy idióta ajánlgatja.

bömböcz 2014.01.10. 23:33:53

A sidók nem szeretnek ping-pogozni a való-világban.

bömböcz 2014.01.10. 23:39:17

Kinyílott a hóvirág: Megírom!
kevesebb a gázszámla: megírom!
Több sikertörténetet!
süti beállítások módosítása