A fékek szükségességéről – Mandiner2013 V.
2014. január 02. írta: pinter.bence

A fékek szükségességéről – Mandiner2013 V.

1913-5.jpg

Idén 2010-hez2011-hez és 2012-höz hasonlóan újra, immár negyedik alkalommal kérdeztük meg mandineres bloggereinket: hogyan értékelik a 2013-as évet? A napokban posztsorozatunkban válaszolnak kérdésünkre. 2013-as évértékelő sorozatunkat a Fortepan 1913-as képeivel illusztráljuk.

Pintér Bence válasza.

*

2013 volt az az év, amikor a Fidesz megnyerte a 2014-es választást. A kormány akkora lecsapni való labdákat dobált hónapokon keresztül, hogy arra szavak sincsenek; s mégis, az ellenzék egész évben csak bénázásra volt képes. 2013 újra megmutatta, hogy a Fidesz egy profi gépezet, amely elé lehetetlen akadályt gördíteni; pedig már nagyon, nagyon szüksége lenne rá, már csak a demokrácia egészséges egyensúlya miatt is.

A 2012 utolsó harmadában nagy dérrel-dúrral visszatért Bajnai Gordon és inkompatibilis részekből összerakott Frankenstein-pártja, az Együtt 2014 egyetlen nagy eredménye az volt, hogy az LMP szétrobbantásával kvázi parlamenti képviseletet tudott szerezni magának a szakadár PM-es képviselők személyében. Sok eredményt ezen kívül nem könyvelhettek el: a Bajnai visszatértével kezdődő összefogás-tragikomédiát a mai napig nem sikerült megoldani; miközben sorra kerülnek elő és követelnek helyet maguknak virtuális pártocskáik éléről olyan politikusok, akiktől már remélni mertem, hogy megszabadultunk.

Én az év végére már meg is sajnáltam Mesterházy Attilát, aki először azért kapta a sorozásokat a liberális sajtótól, mert húzódzkodott Bajnaival összefogni; s hogy ez most megvan, azért kapja a sorozatokat, mert a maradék ballib pereputtyot nem akarja bevenni a nagy ellenzéki gulyásos kondérba. Mindeközben a nagy Bajnai-Mesterházy párharc valószínűleg nem is arról szólt, hogy ki legyen, hanem arról, hogy ki ne legyen a miniszterelnök-jelölt.

A felelősség eltolásának nagy harca közepette pedig ki más kapaszkodott fel csendesen – mit csendesen, ripacskodva! – mint az örök túlélő Gyurcsány Ferenc. Az a Gyurcsány Ferenc, akiről az év elején azt írtam, hogy nem fogok vele többet foglalkozni. Ezt próbáltam is tartani, de – sajnálatos módon – mára már nem egy viccpárt bohócelnöke, hanem egy folyamatosan küszöb fölött mért, Bajnaiéval egyenrangú párt bohócelnöke. Talán ha már 2010-ben én is, valamint minden más újságíró is megfogadja, hogy nem foglalkozik vele, most nem tartanánk itt. Így viszont itt van, teljes gőzzel, és nagyjából tízszer olyan jó politikus, mint két ellenzéki vetélytársa, a sótlan Bajnai és az íztelen Mesterházy. A DK mára a „demokratikus ellenzék” második ereje, de minimum a harmadik, és tepernek fölfelé.

A nagy ellenzéki csatározások közös nevezője viszont még mindig csak abban merül ki, hogy Orbánnak mennie kell. Ezen felül áll a maradék LMP és a Jobbik, akik ugyan más-más megfontolásokból, de a most ellenzéki koncon civakodó bandát is oda kívánja, ahová a kormányt. Igazuk is van. A Jobbik idén fiatalos, középre húzó, mérsékeltebb arculattal jelentkezett, arra a hírre rájátszva, hogy igencsak népszerűek a fiatalok körében, valójában azonban nem sokat változtak. Az LMP semmilyen népszerű témát nem fogott meg, viszont ugyanolyan kérlelhetetlenséggel képviselte az eddigieket, bármilyen marginálisak legyenek is: az ügynökügy, Verespatak ügye, valamint mostanság a NAV-botrány jelentette a fő profilt, miközben szorosan együttműködnek a kormánypárttól távozó Ángyánnal és Hadházyval. Mindkét párt esélyes lehet a „kiábrándult fideszes” szavazók megszerzésére.

S mindeközben a kormánypárt kettőzött erővel folytatta azt, amit 2010 óta csinál, még három oldalt tele lehetne tölteni azokkal a néha felháborító, néha teljes szociális érzéketlenségról árulkodó, legtöbbször kifejezetten arrogáns és általában igencsak bunkósbot módra lekommunikált intézkedésekből, amelyekre csak a száját tátotta a baloldali közvélemény. Volt idén trafikbotrány, földügy, felsőoktatás-leépítés, minden, ami egy agilis ellenzék számára magas labda lehetne. Aztán mégsem történt semmi.

Ezért igazat kell adnom Böszörményi Nagy Gergelynek, amikor globálisan az első háromba sorolja Közép-Európa legnagyobb, legjobban szervezett pártjának kommunikációját. Hogy ekkora viharok után a Fidesz még mindig ott áll, ahol, az ezt bizonyítja. Pedig a Fidesznek már nagyon szüksége lenne a fékre. Vészfékre. Miközben a bogári tankönyvből dolgozva törekednek az ellenfél, valamint annak média- és gazdasági hátországának felőrlésére, csökkennek a mérlegelési és realitás-érzékelési képességeik. A Fidesz országlása morális szempontból nálam leverte a lécet. Ettől még nem felejtettem el a másik oldal hasonló jellegű meghasonlását sem. Az én szememben a poszt-állampártinak titulált ellenzék és kapcsolt részeinek darálása nem szentesíti azokat az eszközöket, amelyeket a kormánypárt használ. Ezen eszközök használata viszont közel sem teszi vonzóbbá számomra a „demokratikus ellenzéket”.

2013-ban sem jött el tehát a konszolidáció. Én hiányolom.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr75721126

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A fékek szükségességéről – Mandiner2013 V. 2014.01.02. 11:13:01

2013 volt az az év, amikor a Fidesz megnyerte a 2014-es választást.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Steve the Great 2014.01.02. 11:05:54

"A Fidesz országlása morális szempontból nálam leverte a lécet."

Riszpekt. Nem is kicsi.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.01.02. 12:05:25

Leverte, leverte, de azért leszavazol rájuk, ugye Bence? :)

Urfang 2014.01.02. 12:25:33

A morális lécugrás legújabb rekordja, hogy ha van ötmillió forint feletti összeged (az mindegy hogy honnan) azt most beteheted egy úgynevezett Stabilitás Megtakarítási Számlára és öt év múlva kiveheted legális jövedelemként és még adóznod sem kell utána.

De persze a lényeg itt is az, hogy a teszetosza ellenzék úgysem képes majd lecsapni ezt a magas labdát sem, aki meg hűséges fidesz szavazó, annak ez is belefér, és akkor is a fideszre szavaz ha az egymás után ledöntött fékek hiányában egyre féktelenebbekké válnak.

Idén szépen megszavazzák őket újra és mire vége a ciklusuknak már ki is lehet venni a friss, ropogós, tiszta pénzt.

Nem lehet őket megfékezni.

Pintér Bence is csak idevet néhány közhelyet a fékek szükségességéről, utána meg rohan szavazni a féktelen gazemberekre.

Diocles 2014.01.02. 12:30:04

Ha valakinek 2010 elején is csupán az egykutyázásra futotta, az már önmagában egy elég szegényes bizonyítvány. Nem nagyon követtem az Ön munkásságát,de amire még emlékszem "Önből", az az, h kiakadt még szegény Schifferre is, amikor az isteni Bajnait merészelte bírálni a Heti Válaszban.

De sokat köszönhetek Önnek, mert Önhöz és a Lakner Dávidhoz hasonló Fidesz-gyűlölők miatt szoktam le az állítólag "jobbos" mandinerről. Sok időt spóroltak meg nekem, remélem, h még nagyon sokan fogják követni a példámat. Ugyanis az Önök szövegére látható, h mekkora az igény, csak meg kell nézni Bajnai vagy Schiffer támagatottságát.

Csak azt nem értem, h miért kell az ország egyetlen (legalább formálisan) jobbközép portálját is megszállniuk, itt is osztani az észt, ennyire nincs már hely az Önhöz igazán passzoló indexen, origo-n, hvg-n, stb-n?

felkavaró képsorok következnek · http://www.youtube.com/watch?v=NBszQFz6buA 2014.01.02. 12:41:28

@Kettes:

amíg a te pofátlan hazug agresszív szar fajtád a másik opció,

bármikor

Bloodscalp 2014.01.02. 12:43:24

:) jó alacsonyan lehetett nálad a léc hallod.

vizipipa 2014.01.02. 13:26:00

"...Gyurcsány...nagyjából tízszer olyan jó politikus..."

Nos, nem. Gyurcsány nem jó politikus. A romhalmaz amit maga után hagyott egyértelműen mutatja.

Viszont Gyurcsány jó szónok, talán a legjobb a mai palettán. Mivel volt már miniszterelnök 4,5 évig, minden értelmes ember látja, hogy rossz politikus.

Persze aki megfeledkezik az előzményekről és hisz a szép szavaknak, meg az előadásnak, annak Gyurcsány a minden. Ők "tudják", a hit mindent legyőz.

A magukat újságíróknak mondók meg eljuthatnának odáig, hogy különbséget tudnak tenni a szónoki és a politikusi teljesítmény között.

tevevanegypupu 2014.01.02. 13:58:13

Gyurcsányról és a DK-ról mindig 1957. május elsejéje jut eszembe..körülbelül ugyanaz a szituáció kicsit kisebbe és egyelőre véráldozatok nélkül, de annak veszélyével. Gyurcsány nem jó szónok, Gyurcsány ripacs a javából, beszéde közben elszállva saját vélt zsenijétől. Nevetséges és szánalmas egyszerre. Jó politikus sem Europában sem sehol a világon így nem beszél, nem gyalázkodik és nem hülyül meg mondanivalója közben még jobban. Ami pedig a demokratikusnak mondott ellenzék felőrlését illeti, hát éppen ideje..talán elfelejtették sokan, hogy akik most 89 demokratáinak mondják magukat - Gyurcsány után szabadon - azok a pártállam kiszolgálói voltak, kirabolták az országot és ráadásul még hatökör szavazóiknak köszönhetően mindig itt vannak. Sajnos a fidesz malmai is túlságosan lassan őrölnek. Ha egy nagy hibát kell mondani kormányzásukról, hát akkor ez az. Nem ezt ígérték..

Kandeláber 2014.01.02. 14:08:02

@tevevanegypupu: Gyurcsány nagyjából olyan, ahogyan a showderklubos parodista, Somogyi András ábrázolja. egy narcisztikus exhibicionista.
@Urfang: Tényleg, az Unió melyik országában is alkalmaztak egyszeri vagyondézsmát 2013-ban?

Czelder Orbán 2014.01.02. 14:11:07

"A DK mára az ellenzék második ereje, de minimum a harmadik, és tepernek fölfelé."

Muhahah, a dzsobbik meg a mesterházy-féle kisfidesz meg nem is létezik. Csak a főmumus meg a gittegylete, na azok nagyon veszélyesek ám!

"Ezért igazat kell adnom Böszörményi Nagy Gergelynek, amikor globálisan az első háromba sorolja Közép-Európa legnagyobb, legjobban szervezett pártjának kommunikációját."

Nagy elmék, ha találkoznak, nagy tettek, ha végrehajtatnak. A Föld pedig forog tovább...

Alfőmérnök 2014.01.02. 14:15:04

@tevevanegypupu: Nahát, magának mióta vannak ékezetei? :)

Kandeláber 2014.01.02. 14:20:35

Mint már megjegyezték, totál baromság hogy a déká az "ellenzék második ereje".
Persze ha a szerző magáévá teszi a "demokratikus ellenzék" terminus technicust és a Jobbikot, amely egyedül lenyomja a dékát meg a libást nem számítja.
De akkor momentán mi a Jobbik, ha nem ellenzéki párt?
Netán le van retusálva a csoportképről? :D

pinter.bence 2014.01.02. 14:22:20

@Czelder Orbán: Ehh, na ez egy jól sikerült elírás volt tőlem.

"A DK mára a "demokratikus ellenzék" második ereje, de minimum a harmadik, és tepernek fölfelé."

Szóval a Jobbik és LMP nélküli ellenzékre gondoltam én itt, ahol nyilván az MSZP viszi a prímet.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.01.02. 14:34:19

@tevevanegypupu: Mondja ezt az ex-MSZMP-s, Ex-SZDSZ-es trafikosanyu.

tevevanegypupu 2014.01.02. 14:59:56

@Alfőmérnök:

Új laptop. De a régit jobban szerettem.

@Kettes:

Ex szdsz-es. De lakva ismerni meg az embert. Trafikosanyu? Jó is lenne..

@Kandeláber:

Mindenesetre ha őt látja az ember, még ha dühös is a fideszre, megedzi lelkét és leadja voksát Orbán Viktor mellett.

Alfőmérnök 2014.01.02. 15:52:13

@tevevanegypupu: Majd megszokja. Mi se szerettük, hogy ékezetek nélkül ír, oszt megszoktuk.
Nincs nagy különbség amúgy, ugyanaz az agyatlan szófosás, talán ezért nem vettem észre.

Alfőmérnök 2014.01.02. 15:53:59

@tevevanegypupu: Persze a pojácával kapcsolatban igaza van.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.01.02. 17:11:26

@felkavaró képsorok következnek: Mekkora már! Lelibsized a Mandiner blogot? Te eszetlen, te. Olvassál már, mielőtt lejáratod magad!

marhahajcsár 2014.01.02. 17:18:01

A baj ott kezdődik, hogy a kedves posztoló lehetőséget kap baromságainak világgá kürtölésére oly módon, hogy a förmedvénye még az Indexen is megjelenik, míg azok, akik mernek ettől eltérő véleményt megfogalmazni, csupán a kommentelők népes, de csupán partikuláris megjelenési lehetőséget élvező táborát erősíthetik...

Ami pedig a lényeget illeti: a jelen állás szerint azt kell mondanom, hogy a Fidesz erőfeszítése a baloldal "khartago-izálására" sajnálatosan sikeresnek tűnik mert nincs egyetlen pun vezér sem, aki képes lenne az elbizakodott római seregre megfelelő válaszcsapást mérni. Pedig van egy pont amikor a zsarnokok ellen már nem csupán tollal érdemes illetve kell harcolni ...

lenoardo999 2014.01.02. 17:19:02

Na, itt egy jó cikk. Új év, új élet?

lenoardo999 2014.01.02. 17:19:49

Na, itt egy jó cikk. Új év, új élet?

_most_ 2014.01.02. 17:40:25

a mostani fidesz kormány morálisan már a nyugdíjpénzek ellopásánál leírta magát, aztán ügye jött a baltás gyilkos szabadon engedése, utána a trafikmutyi, meg a demokratikus fékek felszámolása, nem is értem, hogy süllyedhet valaki annyira mélyre, hogy ezek után még a fideszre szavazzon.

mim 2014.01.02. 17:48:28

Az egész ellenzéki banda a Kádár féle óvatosan haladást követi, míg a Fidesz a hiper-progresszív üzemmódben rohan mindenki elé. Ennek a kezelésére vicces módon képtelenek az ellenzéki oldalon, pedig klasszikus komcsi húzásról van szó.
Ezen kívül kideült, hogy a nyuggerok (kb 30%) azokhoz vonzódnak, akik osztják a pénzt és mégjobban azokhoz, akik már osztják a pénzt.
Eléggé poén lesz később, mivel 2024-re kb 40% a lakosságnak nyugger lesz a 2012-es becslések szerint - akik nagyon élénken reagálnak minden szociális juttatás változásra.
De biztosak lehetünk, hogy a hazaszeretet és a dinamikus törvényhozás és adóztatás majd megold mindent :-)

horrorpornó bábszínház 2014.01.02. 18:09:41

"törekednek az ellenfél, valamint annak média- és gazdasági hátországának felőrlésére, csökkennek a mérlegelési és realitás-érzékelési képességeik"

1. A több birtokos - egy birtok viszonyban MINDEGYIK birtokosnak azonos alakúnak kell lennie, azaz vagy mindegyiket el kell látni a -nak/nek birtokraggal, vagy egyiket sem.
Azaz a két lehetséges jó megoldás:
a. törekednek az ellenfélNEK, valamint annak média- és gazdasági hátországának felőrlésére
(ez mondjuk az annak miatt ronda, ott még az ellenfél szó ismétlése is szebb)
b. törekednek az ellenfél, valamint annak média- és gazdasági hátországA felőrlésére

2. realitásérzékelési egybe, mert csak 2 szóból áll az összetétel

Aki ennyire nem tud magyarul, miért akar írni?

Tyreo 2014.01.02. 18:11:00

Továbbra is ott tartunk, hogy nem nagyon van kire szavazni. Fidesz+Mszp és csatolmányaikat remélhetőleg nem kell ecsetelni miért nem. Marad a Jobbik és az LMP. A Jobbiknak el kéne hagynia az EU-ellenességét és vissza kéne vennie a szélsőségességéből .(Személy szerint az EU-val úgy vagyok, hogy ha megakadályozza, hogy a németek megint lerohanják a franciákat már megéri megtartani.)
Így a legjobb választás az LMP lenne, de ott meg erősen fennáll a veszélye az elveszett szavazatnak.
Hát ez továbbra is szar ügy :(

Sírköves Slomó 2014.01.02. 18:16:55

Amíg a fideszre szavazol tavasszal mint én, addig mi a szart filózol rajta?

Kéne a fék? Ja kéne vmi baloldali párt. Nekem nem, de kéne.

balambher 2014.01.02. 18:21:07

Lehet azt mondani, hogy a Fidesznek profi a kommunikációja, de akkor tegyük hozzá azt is, hogy jelen esetben kommunikáció=hazugság, tehát nem igazán gondolnám erénynek ezt a profizmust. Mert akkor azt is mondhatjuk, hogy Péter Gábor is profi módon vezette az ÁVH-t, meg Hitler is profi módon vezette ki Németországot a gazdasági válságból.

Sírköves Slomó 2014.01.02. 18:26:15

@balambher: 'Mert akkor azt is mondhatjuk, hogy Péter Gábor is profi módon vezette az ÁVH-t, meg Hitler is profi módon vezette ki Németországot a gazdasági válságból.'

Mind2 igaz. Miért ne mondhatnád ki?

kvadrillio 2014.01.02. 18:28:39

???...de...KIJAZA PINTÉR BENCE ???

..MERA SÁR MELLÉKI JÓZSI BÁCSI A PIACON MEG HALÁLRA SZIGGYA A FIDESZESEKET ÉLÉN A ZORBÁN VIKTORRAL !!!!

...viszont...a Józsi bácsit...asztata jól ismerem ! :O)

tobeor 2014.01.02. 18:48:59

Hát ha valakinek csak 2013-ban verte a morális lécét a fidesz, akkor annak be volt betonozva a léce.

A "kommunikáció" iránti csodálat pedig egyszerűen gyomorforgató. Ez a vegytiszta sztálini propaganda maffideszes kiadása, amiben a nyugat hanyatlik, de a mi persze jövőnk fényes, különben is Brüsszel=Moszkva, az ellenség minden bokorban ott lapul, mindig mindenért más a hibás, stb., stb.
Tömény és vérprimitív, gyűlöltre és állandó gyűlöletkeltésre épített hazugságcunami, folyamatosan évek óta éjjel-nappal. Erre egy óriási, tévedésből jobboldali sajtónak nevezett ipari infrastruktúra épült ki, amit a maffideszből irányítanak. A közbeszédből nem hogy az értelmes beszédet sikerült kiirtaniuk, meg a tényeket, nemhogy sikerült a fidesz rablásait magyar érdeknek beállítaniuk állandó hazudozással, de még láthatatlan háborút is sikerült valósnak hazudniuk. Vegytiszta tömegmanipuláció, hisztérikus gyűlölttel manipulálva, érzelmileg orruknál fogva vezetve híveiket.
Aki kritizálni merészel az természetesen így vagy úgy csúnya gonosz áruló bárenc, stb., és persze hazudik, a legjobban felháboródókat egyenként levadásszák karaktergyilkos hordák, ocsmány hazugságok, csúsztatások tömkelegével (lásd pl. ezen a blogon a Heller-gyűlölködő hazug karaktergyilkos posztot).

Ezt a borzalmat, ezt hazug nemzeti mázzal leöntött kommunista tömeges agymosást és gyűlöletkeltést te sikeres kommunikációnak nevezed? A sztálini propagandát is annak nevezed? Sajnálni tudlak.

kela-bá 2014.01.02. 18:53:36

BUÉK !

Ma este M1 tv-n 21.30-kor lesz- ketdődik egy érdekes film (sorozat) az Igazságról. Nézze meg az ember...

@kvadrillio: @balambher: @Tyreo: @horrorpornó bábszínház: @mim: @lenoardo999: @marhahajcsár:
@Alfőmérnök: @Magyarország jobban teljesít: @pinter.bence: @tevevanegypupu:

Sírköves Slomó 2014.01.02. 18:54:21

Jé a brit munkáspárt is rezsiharcba indul.

index.hu/gazdasag/2014/01/02/brutal_draga_a_brit_energia/

Az Mszp az nem munkáspárt?

kvadrillio 2014.01.02. 18:58:40

Patkós-Cassa informatikai Kft engedélyét KI ADTA MEG ?????
HA A KERESKEDELMI ENGEDÉLYEZÉSI HIVATAL, AKKOR Ő KÁRTALANÍTSA A PÓRUL JÁRT PÉNZTÁRGÉPEKRE ÁTUTALT PÉNZÜKET VISSZAVÁRÓ CÉGEKET !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tobeor 2014.01.02. 19:00:50

Amúgy meg kéne már egy cikk a magát jobboldalinak nevező választók morális igényességéről is.

A baloldal szavazók nagy része - helyesen! - elfordult pártjától elsősorban annak korrupciós ügyei miatt. Pár tízmilliós lopásokból és korrupciókból évekig tartó, az egész ország közéletét bezengő hangos botrányok lettek, lásd Zuschlag vagy Hagyó esete. Most vessük össze ezt a maffidesz államvezérelt, életvitelszerű rablássorozataival, a gázszerelőből 3 év alatt milliárdossá vált felcsúti vazallustól a minden közbeszerzést "megnyerő", van hogy a kiírt összeg másfélszereséért elvivő, többszáz milliárdos forgalmú Simicska-cégekig - vagy éppen a posztban is említett trafik- és földügyekig, amit a balos szavazók nagy része soha nem bocsátott volna meg a balos pártoknak, ha azok csinálják.

2013 tanulsága, hogy a jobboldali szavazóknak egyszerűen nincs morális elvárásuk saját pártjuk felé, őket nem zavarja az elmaffiásodás, bármeddig legitimálják, újra megszavazzák pártjuk, kövessen el sorozatban akármekkora köztörvényes, államilag szervezett és levezényelt bűncselekményeket.

kvadrillio 2014.01.02. 19:00:55

@Kreuzfeuer: munkásőrpárt. ....MUNKÁSŐRPÁRT !!! BIZONY ! MÉG AZ IS JOBB LENNE A MOSTANI MAGYAR PARLAMENTBEN SÉKET FOGLALÓ MEGÉLHETÉSI POLITIKUSOK PÁRTJAINÁL !!!!!
MIND LEVIZSGÁZOTT A TÁRSADALOM ELŐTT !

kvadrillio 2014.01.02. 19:02:49

@tobeor: ORBÁN KÜLFÖLDI SZÁMLÁIT MEG ZÁROLJÁK ! ...ÉS UTALJÁK VISSZA A TÁRSADALOMNAK A HÜLYE STADIONOKRA KÖLTÖTT MILLIÁRDOKAT BELŐLE ! :)

BEEEEEZOOOOONY........

Detty 2014.01.02. 19:10:57

Félek és egyensúlyzok!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.02. 19:26:46

" 2013 újra megmutatta, hogy a Fidesz egy profi gépezet, amely elé lehetetlen akadályt gördíteni"

ez komoly? profi gépezet?
a nav-ügyben is simán elmehetett volna a fidesz a bizottságokba, aztán meg elmeszelik az ügyészség, bíróság által, rejtve, nem először tenné ezt a rendszerváltás után az elitpárt(ok), de nagyon ostobák, még színleg se akarják kivizsgálni a nav-ot, én komolyan fel nem foghatom, hogy lehetnek ilyen ostobák a fidesz vezérei. primkó komcsik, nem tudnak gondolkozni. bezzeg a földvédelmi törvénynél tudják mit kell hazudni.

a "fékek és egyensúlyokat" meg a "szakrális" szavakat értelmes ember már ki nem ejti a száján, annyira elkoptatták a hülyék.

mi van bence, kaptál egy állást? volt azért neked jobb írásod is.. minden írásod jobb ennél.

Ángyán azért nem működik együtt az LMP-vel. ez erős, propagandisztikus túlzás. az egy dolog, h siffer felkérte a nav-ügyben közös aláírásgyűjtésre.
nem azért alapít Ángyán új pártot, hogy lmp-s legyen

legjobb kommunikáció? ez a mérhetetlenül ostoba kimagyarázás, a folytonos hazugság napraforgóbloggal, mti-vel?
aki nem látja mennyire primitív párt a fidesz, az maga se különb.

a poszt-állampártinak titulált ellenzék ? bencécske az mszp jogutódja az mszmp-nek, mit kell ezen titulálni?
morális szempontból megbukott a fidesz, mert nincs elég fék és egyensúly? nem konszolidált, egyem a kis szívedet, nem azért mert utolsó proli bolsevikokinak a fattya az összes, aki még az ideológiáját tekintve és azrcátlanul szembehazudja a állampolgárt, nem azért mert ugyanúgy korruptka és lopnak, mint az mszp.
bajnai apja, bajnai györgy, Bajnai György 1990-ig Baja egyik legbefolyásosabb embere volt. orbán apja, orbán győző se nagyon lehet különb, ha hirtelen meggazdagodott a rendszerváltás utána bányáival, földjeivel. orbánt "majdnem beszervezték" 82-ben utána állást kap a minisztériumban.
a stumpf-gyerek? akinek a nagyapja kommunista belügyminiszter volt, horváth istván; apja csak 1987-től az MSZMP KB Társadalomtudományi Intézetének tagja, 1983 és 1988 között alapító igazgatója a Társadalomtudományi Szakkollégiumnak
vitézy dávid nagyapja viszont erdős péter popcézár, és rokona még orbánnal is, mind magas posztban volt a kommunista diktatúrában. itt nemcsak az ellenzék, de a kereszténynek és nemzetinek TITULÁLT kormány is posztkommunista, ez elégtelen bence, ülj le!

tevevanegypupu 2014.01.02. 19:37:15

@kela-bá:

Hogyne, számon van tartva és meg lesz nézve.

tevevanegypupu 2014.01.02. 19:39:51

@Alfőmérnök:

Maga tökfej. Hiába lett egy évvel idősebb ugyanaz a kiralejzum maradt..ne is reménykedjen, ezen már nem lehet változtatni, kész, vége.

Ad Dio 2014.01.02. 20:14:28

Ezzel a poszttal nagyon egyetértek.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2014.01.02. 20:28:02

@tesz-vesz: Stumpf István és Stumpf András semmilyen szinten nem rokonok, csak névazonosság van.

dr kíváncsivagyok 2014.01.02. 20:31:17

2013 volt az az év, amikor a Fidesz megnyerte a 2014-es választást. A kormány akkora lecsapni való labdákat dobált hónapokon keresztül, hogy arra szavak sincsenek;

Azok a magas labdák még mindig itt pattognak,...

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2014.01.02. 20:37:47

Szerintem egyáltalán nem profi gépezet, csak most ide ez is elég, ilyen ellenzékhez , ilyen néphez, ilyen EUhoz egyelőre elég, tudják ezt ők is.

Nzoltan 2014.01.02. 21:01:08

@Urfang: Nyilván nem véletlenül nem kampányolnak vele. Azért GyF (vagy libás?) idejéban is volt ilyesmi, csak akkor a külföldi milliárdokat várták haza minimális adóval, vagy anélkül.

Egyik kutya, másik eb.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.02. 21:07:35

@rajcsányi.gellért (ergé): ok, kösz ha igaz, bár elég ritka név ez. Stumpf István így is eléggé fideszes ahhoz, hoyg degradálja a pártot. és neki tényleg a veje a komcsi belügyér

dimitrij 2014.01.02. 21:45:30

@vizipipa: van egy párja is, mint a zsák és a folt, az is csak szónokolni tud... kormányozni nem. most épp 2/3-a van, talán vele kellene inkább foglalkozni, nem ferivel, aki a szarból is visszahozza. :)

Balt 2014.01.02. 22:32:50

@Diocles: Én sem vagyok képben a szerzővel kapcsolatban, de ám legyen, engedtessék meg a kiábrándult (valaha volt?) Fidesz-szavazók frusztrált megszólalása is. (Lásd még: Ángyán, Greyhound stb., de az összes hasonló celebekkel és blogvitézekkel is meg tudom számolni őket 2 kezemen...)

A következtetéssel egyetértek, TG blogját (már én is) ritkán látogatom, tényleg csak szórakozásképpen. A Mandit meg eddig is ritkán látogattam. Amúgy örülök, hogy találkoztunk.

Balt 2014.01.02. 22:36:21

@vizipipa: "Nos, nem. Gyurcsány nem jó politikus. A romhalmaz amit maga után hagyott egyértelműen mutatja."

Bizony így van. Amíg a porondon van (akár most is, mint rejtett "alternatíva"), addig a Fidesznek nincs félnivalója. Jól látták anno, tényleg lottó ötös volt, csak megfelelő ideig kell játszani a kombinációt. :) (Egyébként nem lottózom.)

Robinzon Kurzor 2014.01.02. 22:46:22

Ez egy vállalható poszt, ezzel már érdemes vitatkozni.

Azt írja a T. Szerző, hogy "A kormány akkora lecsapni való labdákat dobált hónapokon keresztül, hogy arra szavak sincsenek; s mégis, az ellenzék egész évben csak bénázásra volt képes. 2013 újra megmutatta, hogy a Fidesz egy profi gépezet, amely elé lehetetlen akadályt gördíteni"

Ha egy mondatban kellene jellemezni a 2013-as évet, akkor az első mondat egyszerűen hibátlan.

De ha ez igaz, akkor a második mondatot semmit nem támasztja alá.
Egy kicsit is értelmes ellenzék nagyon sok akadályt tudott volna gördíteni a Fidesz elé ... amit az aztán vagy sikerrel vesz, vagy elbukik benne.

Mindazonáltal -- megértve és elfogadva a T. Szerzőnek az ellenzékkel szembeni, khm "távolságtartását" -- mégiscsak érdekes kérdés, hogy akkor jó lesz-e az országnak, ha marad a Fidesz 2014-ben, kire fog szavazni jelen állás szerint a T. Szerző?

Balt 2014.01.02. 22:46:40

@Kandeláber: Jó meglátás. :) Az inkriminált elszólás meg igazi önleleplezés... noha a hátam közepére sem (de igazán nem) kívánom a Jobbikot.

bkkzol 2014.01.02. 22:57:53

Keményen dolgozott az ellenzék, hogy sehol ne legyenek. A megújulni képtelen MSZP a mumjáival. Az se egy népszerű cselekedet , hogy időnként feljelntik hazájukat az EU intézményeknél, jegybank elnök jelentéseket ír az IMF-nek EU-nak. Az impotens "nem,nem, ellenzem, megvétózom" LMP. A libás, offshore céges Bajnai...
Valóban vérlázító a közbeszerzések nyertes Simicska vállalkozások. Azonban a szocik idejében is legalább ennyibe kerültek a közbeszerzések csak akkor külföldi cégek nyertek valamiért. Érthető, hogy miért a "demokrácia hős megmentői" az EP-ben a húsosfazéktól elkerült nyugati cégek. Én is nagyon pipa lennék ha milliárdos bulitól ütnének el.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.01.02. 22:58:22

Sokan ekézik a Gyurcsányt, de nekem pont Öszöd után lett szimpatikus. Személyes tragédiája, hogy kolonc volt a nyakán az MSZP vének tanácsa, és Orbán annyira gyűlölte a 2002-es és 2006-os narancsbukta miatt, hogy a listája élére került Gyurcsány karakterégetése. Olyan nagy bűnei vannak, hogy valami jelképes tandíjat akart bevezetni. Na most akkor nézzük meg, hogy a szociális népszavazáson az unokája jövője miatt aggodalmaskodó nagymamák képeivel kampányoló fidesz mit is csinál az oktatásban ahhoz képest, mint amivel korábban riogatott. Aki azt mondja, hogy a szocik okozta káosznál jobb a fidesz, az egyszerűen vak. A 2006-2010 közötti leszakadás jelentős része az ellenzéki fidesz destabilizációjának tudható be. Még azért is kardoskodott az EU-ban, hogy letiltsák az EU-s alapokat, amihez hozzáférhettünk. Akkor ellenzékből nem sikerült, kormányon majdnem összejött nekik. Most nem térnék ki arra, hogy agazdaságpolitikájuk miatt rosszabbodott a devizahitelesek problémája. Aki ért hozzá, az tudja, hogy ezeket éves, féléves ciklusokban refinanszírozni kell, és a forráskamatok és az árfolyam miként változtatja a törlesztőt. A bankadó megemeli a forráskamatokat (nem azért, mert ki kell termelni, hanem azért, mert a külföldiek, ahonnan jön a pénz kockázatot látnak benne.) Magasabb a forrás, arra az adó miatt magasabb kamatmarzs kell, tehát duplán növeli a hitelkamatokat. Ha eddig valaki nem értené, akkor röviden. Nincs a bankoknak húsz évre pénze. Úgy adnak kölcsön húsz évre, hogy egy évre ük kérnek kölcsön kötvényekkel, és azt jövőre visszafizetik úgy, hogy újra kötvényeket adnak el. Tehát évről-ávre változik a kamat. Na ezt nyomta fel az Orbán-Matolcsí duó a bankadóval. Az árfolyam ehhez képest nudli, de az is az ő saruk. Mindezt úgy teszik, hogy az MSZP kormányzásra tolják a probléma okait, hogy ők találták ki a devizahiteleket. Pedig egy lófaszt. törvény, ami lehetővé teszi az Orbánkormányé. AZért vezették be, mert ők is ebben gondolkodtak, mivel forintban nem volt annyi megtakarítás, amennyire a lakosságnak szüksége lett volna.

Ráadásul az intézményesített lopást is nagyüzemben végzik központosítva. A szocik alatt sok kiskirály csinálta a helyi apró bizniszt, és hagytak mindenkit érvényesülni. Ma csak a haverok. Mindent mindenhol lenyúlni, mindig mindenhova havert dugni. Itt akkor is kigolyóznak, ha csak nem vagy haver. Az előző brigád azért meghagyta a kívülállókat, de ezek nem. Kell a hely a haveroknak.

Robinzon Kurzor 2014.01.02. 23:06:32

@tobeor: "2013 tanulsága, hogy a jobboldali szavazóknak egyszerűen nincs morális elvárásuk saját pártjuk felé"

Ezek egyrészt ugyanazok az emberek (mármint korábbi baloldali szavazók), akik nem önmagában a korrupció miatt fordultak el korábbi pártjuktól, hanem mert azt a korrupciót az akkori ellenzéknek sikerült elfogadhatatlanná tennie a zemberek szemében, most meg itt van a rezsiharc, ami sokkal fontosabb téma.

Másrészt pedig a Fideszről levált szavazók nagy része, akik csalódtak, morálisan is vállalhatatlannak tartják és/vagy személyesen durván kárvallottjai a kormány politikájának, szóval ezeknek az embereknek a nagy része, bár nem rejti véka alá csalódottságát, soha nem fognak MSZP/E2014/DK-ra szavazni.

Mert lehet, hogy a Fidesz-kormányban nagyot csalódtak, de a jobbos médiát továbbra is fogyasztják és 10+ éves agymosás hatása ettől még nem múlt el.

A Fidesz stratégia évek óta és szemmel láthatóan az, hogy aki egyszer az ő propagandájukat fogyasztotta, az, még ha el is veszítik mint szavazót, a "ballib" pártokhoz már ne tudjon (vissza)menni.

Ott van a Jobbik meg az LMP mint pufferpárt, azokra lehet szavazni, ha valaki már semmiképpen sem akar a Fideszre.

Sírköves Slomó 2014.01.02. 23:19:41

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: 'Sokan ekézik a Gyurcsányt, de nekem pont Öszöd után lett szimpatikus.'

Jó de te hülye vagy. Lebukott a hülyeségeivel ettől lett neked szimpatikus.

Sírköves Slomó 2014.01.02. 23:22:15

@Robinzon Kurzor: 'A Fidesz stratégia évek óta és szemmel láthatóan az, hogy aki egyszer az ő propagandájukat fogyasztotta'

Ja ehhez qrvára nagy stratégia kell, Orbán a rendszerváltás sztárja, nem gond neki lekomcsizni az idióta komancsokat.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.01.02. 23:29:38

@Sírköves Slomó:

Szerinted engem sért a reflexes, egybites címkézgetés? Vagy netalán nem is ez a célod, pusztán ez egy harc neked, és szerinted ezzel győztél? Tudlak érte sajnálni.

A devizahiteleknél, oktatásnál, intézményesült lenyúlásnál már el sem jutsz a véleményalkotásik, mert készen kapod, mint a babkonzervet.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.01.02. 23:34:26

@Robinzon Kurzor: Ezt jól látod. Pedig a kétharmados szavazóbázisuk fele exszocis szavazó. Laraktergyilkosságnak hívják ezt a kommunikációs "szakmában". Gyakorlatilag minden nap tartanak egy sajtótájékoztatót, ahol emútnyócéveznek. Ha pedig kiemelkedik egy személy az ellenzékben, a személyét támadják.

Sírköves Slomó 2014.01.03. 00:41:23

Elmondom mi lesz a fék.

A fidesz nyer de nem lesz 2/3-a.

A jobbik lesz a 2.

A komcsiké a bronz. Mszp névváltozás, vezetőket a dunába dobják kővel a nyakukban. Az árváknak 1 db nyalóka, persze fejenként.

is 2014.01.03. 04:08:44

@tevevanegypupu: "Mindenesetre ha őt látja az ember, még ha dühös is a fideszre, megedzi lelkét és leadja voksát Orbán Viktor mellett. "

Maradjunk annyiban, hogy leadja Orbánra a voksát, aztán mindig úgy indokolja, hogy lehetőleg a legjobbnak tűnjön. Ha kell, hetente mással. Azt ma már sajnos nem lehet leírni, hogy "basszátok meg, nem értek az egészből semmit, de az Orbán megvéd engem a... azt se értem, de megvéd, és akkor jó, és egyébként a büdös komcsik", pedig 2011-ben még elég volt.

@poszt: Kérem szépen, ez a FIDESZ ugyanaz, aki 1993-ban, 1998-ban, 2002-ben, 2008-ban volt (majd onnan látszik, hogy másik FIDESZ lesz, hogy más lesz az elnöke). Ehhez képest 2010-ig jó volt. Most akkor tessék megenni szépen, és nem finnyáskodni, saját magának találta fel a kedves posztíró. Más szóval: én nem írnék ilyen hosszan arról, hogy mekkora barom voltam és egyébként vagyok is még.

is 2014.01.03. 04:21:22

@Robinzon Kurzor: Elég naívnak tetszik lenni. A FIDESZ patikamérlegen méri, hogy senkit ne veszítsen el. Konkrétan MINDEN másik pártot ellenségnek állít be vagy bekebelez, ez utóbbira is már 3 példa volt: FkGP, KDNP, MDF, mind a saját, elvileg baráti oldaláról. Orbán 2009-ben meg is mondta mindenkinek, hogy tessék feladni az értelmiségi, értelmi politizálást, bizony lemegyünk a cigányokért, nyugdíjasokért (jaj, mennyit hallgattuk akkor még a Mendinertől is, hogy a szocik a nyuggereket tömik, és az micsoda szemétség), és úgy fogunk választást nyerni.

A FIDESZ népszerűségének titka, hogy nem hagyják az embereket saját maguk gondolkodni. Abból mindig csak rossz sül ki, ha hagyják, hogy gondolkodjanak. Meg kell nekik adni a napi betevő 2 perc gyűlöletet, el kell őket foglalni akár nem igaz hírekkel, hogy arról beszéljenek, amit a propaganda ad a szájukba, ne legyen idejük megállni egy pillanatra, és elgondolkodni pl. azon, hogy mi a francért védekezünk mi minden ellen, lehet, hogy nem is támadnak minket? A FIDESZ hetente találja ki, hogy de, valaki már megint minket támad, és gyerünk, védekezünk, de leginkább Orbán Viktor véd meg minket.

Fizetek minden egyes, legalább három bekezdéses, FIDESZ közlemény után, amelyikben nincs benne a megvédjük, védekezünk, támadnak szavak egyike sem. És sajnos Magyarországon ez működik, ezt három millióan elhiszik, ebből 1,5 le is szavaz. a maradék fél-egymillió, magát jobboldali értelmiséginek nevező valaki, aki érti, hogy ez micsoda baromság, az meg be van ide zárva a gyogyóba (lásd poszt), és csendesen tűr, mert azért azt szereti, hogy nincsen ellenzékben. Ezzel persze cinkos a rendszer fenntartásában, de Kádár országában ez ugye nem bűn.

is 2014.01.03. 04:23:40

@Sírköves Slomó: igen, a FIDESZ lesz az első, a Jobbik a második. a névsorban, ha se a DK, se az Együtt nem jut be a parlamentbe.

Valóraváltógép 2014.01.03. 05:09:16

A fidesznek az ellenzék nyerte meg a választást. :) De nem mindegy? A lényeg hogy nyertek, és végre nem arról fog szólni egy ciklus, hogy ami jó irányba indult el, azt kidobáljuk az ablakon, mert más csinálta.

@is: "A FIDESZ népszerűségének titka, hogy nem hagyják az embereket saját maguk gondolkodni. Abból mindig csak rossz sül ki, ha hagyják, hogy gondolkodjanak. "

Nem értem honnan veszed, hogy ilyesmire lenne ma igény.

@Magyarország jobban teljesít: Nem ő az egyetlen, akiben ez felmerült már... de majd valaki biztos elmagyarázza, hogy az én kurvaanyámat. :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.03. 07:00:34

"a Fidesz egy profi gépezet, amely elé lehetetlen akadályt gördíteni; "
A büdös francot. Ugyanolyan tákolt, dilettáns, és tahó banda, csak van hatalmuk. Meg hát, az a szerencséjük, hogy a többi párt még náluk is hülyébb.
Ez a magyar politika 2014-ben; nekünk (országban élő normális emberek) végünk.

tevevanegypupu 2014.01.03. 08:00:10

@is:

Ugyan mitől tudna Orbán megvédeni, a szűkebb környezeten, jó emberein kívül nem nagyon tud megvédeni egy országot, hiszen látni, hogy legfőbb ígéretet, a felelősségre vonást sem tudják még kétharmaddal sem betartani. De a minden mindegy jegyében sem fogják elérni, hogy valamiféle szdsz utódpártra szavazzak. Orbánék legalább megpróbálják valamiféle polgári társadalom látszatát felépíteni..egyszer majd talán lehet ez az alapja egy igazinak is..jó sokára.

tevevanegypupu 2014.01.03. 08:14:49

@kela-bá:

Mindig hoz új és új meglepetést a rendszerváltás története: szembesülni azzal, mennyire véglegesen és reménytelenül, aljas, szemét módon átmentették a hatalmukat a bolsevikek gyalázatos szavazótáboruk segítségével. És ennek tükrében érthetetlen, hogy ennyi évvel utána még mindig olyanokról zengenek dicshimnuszt mint Antall József (Orbánnal az élen, ő tudja miért) és hallgatnak mélyen arról, hogy mondjuk Csurkának milyen igaza volt, milyen tisztán látta azt, hogy mi történt..Mi tényleg bűnös ország vagyunk, hogy hagytuk, árpibácsiztunk és visszahoztuk Horn Gyulát..Nem a bosszú az ami hiányzott, hanem a bocsánatkérés..és annak az osztálynak a kivonása a közéletből, ami pofátlan szemtelenségében még erre sem volt képes.

dimitrij 2014.01.03. 08:58:27

@tevevanegypupu:

"Orbánék legalább megpróbálják valamiféle polgári társadalom látszatát felépíteni.."

nem, nem akarják, csak ez egy olyan hívószó, amire egy jól behatárolt kör ugrik. nem polgári társadalmat akarnak ők, csak szavazatot maximalizálnak.

dimitrij 2014.01.03. 09:01:53

@tevevanegypupu:

az utóbbi három és fél év eseményei alapján elég jól be lehet határolni, hogy kik is az előző rendszer örökösei: pont azok, akik a leghangosabb kommunistázás közben csendben elbontják a fékeket, akik restaurálják mind kommunikációs, mind minden egyéb szempontból az 50-es és 60-as éveket. a mostani állapotokhoz képest a késő 80-as évek maga volt a demokrácia...

dimitrij 2014.01.03. 09:07:56

@Sírköves Slomó:

"Elmondom mi lesz a fék."

elmondod mi lesz? ez valami vicc?

a blogszféra legostobább egyede mondja meg, hogy mi lesz? hát ki a fasznak hiszed magad? honnan ez a magabiztosság, ez a lendület? ki a franc hitette el veled, hogy tudás, értelem, logika teljes hiányában számít a véleményed? ki a fene hitette el veled, hogy ennyi baromság összehordása után számít még, hogy mi mondasz?

mindenki jó valamire, ha másra nem is, de elrettentő példának. te meg a hozzád hasonlóknak köszönhetjük a mai állapotokat, te meg a "fajtád" az, aki miatt orbánék 11-12 éves gyerekek szintjén kezelik kommunikációban a választókat, akik kajálják a rezsicsökkentést, akik nagy anti-kommunizmusukban a legkommunistább pártot támogatják.

dimitrij 2014.01.03. 09:16:06

@ColT: vegyük észre a médiahatóság, mtva, közmédiumok megszállásának hatásait is... nem kap az országos médiumokban felületet csak a fidesz, meg a kormány.

orbán egyik utóbbi interjújába után, melyet a méltán elhíresült obersovszky (én kapom be először) péterrel készített, két "szakértőt" szólaltattak meg, hogy elemezzék a tekintetes úr szavait, elképzeléseit. az egyik az országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke, aki egyben a fidesz frakcióvezetője, rogán antal volt, a másik a századvég ex-k&h-s elemzője, barcza (van az a pénz amiért korpásodik a haja) gyuri, amely kormányközeli cég 5-6 milliárd állami megrendelést kapott.

gondolkozó ember a helyzet pontos ismerete nélkül is megkérdezné amúgy tornóczky anitásan: és ezt most így hogy?

Kandeláber 2014.01.03. 09:40:44

@dimitrij: "A '80-as évek maga volt a demokrácia".
Mert?
Lendvai mama nyugodtan cenzorkodhatott, a magyar filmek végén ott volt az "Eng." felirat, a könyvtárban nem férhettem hozzá Gyilasz "Az új osztály" című könyvéhez, csak annak marxista kritikájához, egy bécsi IBUSZ-úthoz a főnököm ajánlása kellett, etc..
Ja, ha liberálisnak tetszik lenni: Demszkyt fényes nappal a nyílt utcán verték agyba-főbe a rendőrök, aztán még őt vádolták meg hogy rájuk támadt.
Nagyon mellé tetszett lőni, de fel a fejjel.

dimitrij 2014.01.03. 09:49:55

@Kandeláber:

a fidesz székházba behatoló diákokat a Készenléti Rendőrség / Nemzeti Nyomozóiroda hallgatja ki, vádat emelnek ellenük nem valós tényállások alapján, a NAV botrányt kirobbantó személy ellen szintén a KR/NNI nyomoz nem megvalósult tényállások miatt...

nem lőttem mellé, csak funkcionális analfabétának tetszik lenni. az utóbbi 3 és fél évhez képest a késői 80-as évek maga volt a demokrácia. lebetűzzem?

Nzoltan 2014.01.03. 09:50:09

A fékek nem a választóknak fontosak, hanem a baloldali politikusoknak. Ha ők ülnének a lovon, akkor ez nem lenne annyira fontos.

Nzoltan 2014.01.03. 09:56:04

@ColT: Én ezt nem így látom. Úgy húzták vissza az országot a szakadék széléről, hogy közben meg kellett szüntetni egy csomó szociális kiadást, ami bizony nagyon nagy népszerűségcsökkenéssel jár, közben a baloldal nem tud érdemben politizálni ellenük. Ez azért nem igazán töketlenség.

dimitrij 2014.01.03. 10:04:25

@Nzoltan: be tetszett kajálni a propagandát... nem húzták vissza a szakadék széléről az országot, hanem folyó kiadásokra használták fel a nyugdíjpénztári megtakarításokat. ráadásul drágább állampapír kibocsátással fedezik az államháztartás hiányát, amit versenyszférában büntetőjogi tényállásnak minősít a büntető törvénykönyv (értsd: hűtlen kezelés).

tevevanegypupu 2014.01.03. 10:13:46

@dimitrij:

Nem látom be, hogy miért tragikus vagy demokrácia ellenes, ha az mszmp utódpártját ezekkel az alakokkal kivonják valamilyen formában a forgalomból.Mert tévedés ne essék, Mesterházi mögött ott áll a régi gárda Apróstól-Gyurcsányostól-Lendvaistól..nem is sorolom, úgyis tudja mindenki kikről van szó.

dimitrij 2014.01.03. 10:18:38

@tevevanegypupu:

nem ez a tragikus, hanem az, hogy az ellenpólus (értsd a fidesz) a valódi örököse a kommunistáknak, ők vannak hatalmon, ők bontják el a demokratikus intézményrendszer vívmányait, ők nem engedik az ügynökakták feltárását, stb., cserébe ők kommunikációban a leganti-kommunistábbak. nem baj, hogy a köztévét egy 3/3-as irányítja, nem baj, hogy alkotmánybíró lett a szükséges paraméterek teljesítése nélkül egy hazafias népfrontban vezető tevékenységet vállaló "független politikai elemző", nem baj, hogy a köztársasági elnök pozsgaival kokettál, és sorolhatnám estig a kilógó lólábakat. :)

Nzoltan 2014.01.03. 10:33:45

@dimitrij: A tendenciák számítanak. A refinanszírozás lehet, hogy nem teljesen százas, de az össztartozás csökken, az állami pedig a nagyobb adósságteher mellett is kb. stagnál, nem pedig zuhan. Előtte ez koránt sem volt így.
Ja, hogy sokan szopóágra kerültek? Ugyan ki gondolta komolyan, hogy a 2008 előtti idők visszajönnek, mikor hitellufi volt az egész?
Ennyi van a gazdaságban, nem több. Amit nem is csodálok, mert a nagyon aktív 10-15 százalék nyakán él a többi nyugdíjas, kiskorú és naplopó.

tevevanegypupu 2014.01.03. 10:50:11

@dimitrij:

Nagyon sok ember szabadon dolgozhat, akik elkötelezettjei voltak az elmúlt rendszernek, mert azt ugye tudja, hogy azok a művészek, írók, színészek akik most ellenállóként szeretnék magukat feltüntetni, pedig csak hülyéknek látszanak (vagy rosszabb esetben ocsmány fráternek) is szolgáltak a szocializmusnak, műveikkel támogatták. Kiálltak akkor hogy ha ők rózsak vagy szelek lennének..mert kiállhattak, mert a rendszer és a pártállam kedvencei voltak. Hazudnak, méghozzá dokumentálhatóan hazudnak..És voltak politikusok is, közöttük Pozsgai, aki többet tett mint ezek a művészek..kicsit renitenskedett..és sokkal többet kockáztatott. Nem kért az mszmp vagyonából, nem állt melléjük a rendszerváltásnál, pedig megtehette volna, inkább lett volna 89-es demokrata mint mondjuk Gyurcsány..
Maguk nem szeretik az államot, az erős államot meg pláne ne..dehát nézzenek körül a világban, Amerika, Izrael, Németország mind erős állam..itt mindenki az államtól vár mindent, jó nyugdíjat, adócsökkentést, ingyen ezt meg azt..de lehetőleg ne szóljon bele semmibe, dobja a gyeplőt a lovak közé és majd minden önmagát elrendezi. Láttuk, hogy hova vezet.

William Kidd 2014.01.03. 11:03:46

@tevevanegypupu: Az a gond, hogy Csurka egy ugyanolyan mocskos áruló volt, III/III-as, a Kádár rendszer kegyeltje. '90 után rá más szerepet szántak, álljon a "nemzeti" oldal élére. Nem megszüntetni kell valamit, amit veszélyesnek találnak, hanem az élére állni. A Jobbik pontosan ugyanilyen trójai faló.

tevevanegypupu 2014.01.03. 12:56:04

@William Kidd:

Nem gond..véresre verték és aláiratták vele. Persze megtehette volna, hogy nem írja alá, voltak akik nem írták alá. Mondjuk elégtételt nem kaptak érte, most az ügynökök megzsarolói követelik röhögve, hogy adják elő az ügynökaktákat..Aztán meg hogy ki volt ügynök meg ki nem, azt Kuncze Gábornak volt lehetősége eldönteni, attól függően, hogy kiket hagyott benn a dossziéban, na persze előtte kihuzkodták a komcsik is azokat, akikre még szükségük volt énnél-annál. De azért szerencsére Csurkának még volt lehetősége egy kicsikét bosszantani őket..amit viszont Antall József sőt Orbán Viktor sem nagyon mert megtenni..

dimitrij 2014.01.03. 13:31:30

@Nzoltan:

"az állami pedig a nagyobb adósságteher mellett is kb. stagnál, nem pedig zuhan"

az adósságszolgálat nő, tessen szépen utánanézni. a VIP hozamot ígérő állampapírokra fizetett kamata egyes esetekben triplája az átkozott EU/IMF hitel kamatának, adósságszolgálatra pedig százmilliárdnál is többet költünk.

"Ennyi van a gazdaságban, nem több."

pontosan. ez a lényeg, a jelenlegi kormány gazdaságpolitikájában ennyi van. ami miatt nincs recesszió az még az előző, túlmozgásos kormányának eredménye. a projektek és beruházások 94%-a EU-s forrásra épül részben, vagy egészében, olyan alacsony a beáramló tőke, ami az amortizációt sem fedezi.

ennél ha akartak volna se tudtak volna többet ártani, bár nincs olyan illúzióm, hogy ez egy előre megírt forgatókönyv, nem ostoba rögtönzések halmaza.

dimitrij 2014.01.03. 13:36:00

@tevevanegypupu:

azért nem kis aránytévesztés 3/3-asok és művészek vélt vagy valós együttműködésüket összemosni. ehhez mérhető az erős állam kifejezés használata akkor, amikor a fékek és egyensúlyok rendszerének elbontásáról van szó. nem kellene szezont a fazonnal keverni talán. magát talán ezekkel az ostobaságokkal becsaphatja, megideologizálhatja a bizonyítványt, csak ez nem elég egy értelmes vitához. bár tény, hogy sok következtetésre ad lehetőséget a személyisége és a vitakultúrája kapcsán.

caralho voador 2014.01.03. 14:14:18

"a demokrácia egészséges egyensúlya miatt is"
Az ilyen faszkalap, buzoid félmondatoktól agyvérzést kapok. Azt sem tudják, miről beszélnek, csak mindig másoktól hallják, és papagájmódra szajkózzák, vagy szajkómódra papagájkodják, mert az hiszik, ez a humanizmus (és ezáltal önnön nagyszerűségük) csúcsa, na meg a sűrű használatával könnyebben vezet az út a romkocsmás bölcsészlányok bugyijába.

tevevanegypupu 2014.01.03. 16:52:05

@dimitrij:

Maga dimitrij csak fékezzen és egyensulyozzon a fazonján, a világért meg nem akadályoznám benne.

Alfőmérnök 2014.01.03. 17:26:03

@William Kidd: Megelőztél. Csurka a hős, aki kimondta az igazságot... röhej.
Az igazság az, hogy egy igazi szarkavaró ügynök-provokátor volt.

Alfőmérnök 2014.01.03. 17:28:01

@Detty: Hát ez kurva nagy poén volt.

Valóraváltógép 2014.01.03. 19:23:22

Frankón ijesztőek vagytok ám, remélem azt tudjátok.

dimitrij 2014.01.03. 20:13:36

@tevevanegypupu: sajátos módját választotta a szellemei kapitulációnak. :)

tevevanegypupu 2014.01.03. 20:34:56

@dimitrij:

Kockacukornak jobban örült volna??:)

dimitrij 2014.01.03. 21:07:59

@tevevanegypupu:

attól függ, hogy mit csinál vele? :)

tevevanegypupu 2014.01.03. 21:50:34

@dimitrij:

Perspektivába helyezem, ha visszahozza a labdát. Leütni nem ér.:)

Steve the Great 2014.01.04. 09:14:39

@rajcsányi.gellért (ergé): Apropó, Stumpf András politikai jegyzeteivel mi lett a HV-nál? Szóltak volna neki, hogy szép tulajdonság a kritikai érzék, de inkább a a kultúra területén mozogjon?

Kandeláber 2014.01.04. 12:05:52

@dimitrij: Maga elvakult, gyurcsányista barom és mint ilyen vitaképtelen.

dimitrij 2014.01.05. 22:39:55

@Kandeláber: ezt miből szűrted le te kretén? kb. annyira vagyok gyucsányista, mint orbánista. alapelv: bizonyos értelmi szint felett az ember mindig ellenzékben van. gyanítom neked ez felfoghatatlan. :)

Alfőmérnök 2014.01.11. 10:20:59

@Valóraváltógép: 3 hónap alatt 3000 kommentnyi tömény hülyeség, trollkodás. Szép teljesítmény, gratulálok!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.02.11. 17:57:38

@rajcsányi.gellért (ergé): azt állítottad hogy stumpfék nem rokonok:
"Stumpf István és Stumpf András semmilyen szinten nem rokonok, csak névazonosság van. "

ezek szerint be kell perelni a mancsot:

"ne feledkezzünk meg Stumpf István kancelláriaminiszter szőlész unokatestvéreiről sem. Egészen biztos, hogy a magasra kapaszkodott rokontól függetlenül kerültek egy állami cég vezetői közé! Az állami céget Tokaj Kereskedőház Rt.-nek hívják, ahol Stumpf Miklós a vezérigazgató-helyettes, marketingigazgatónak pedig sikerült megnyerni Stumpf Andrást.

csak egy ismert fivéréről tudhat a figyelmesebb újságolvasó. Stumpf János jogi szakértőről van szó, aki nemrégiben egy szerződést is meg tudott fogalmazni, midőn egy BAZ megyei csomagolóipari beruházásnál a szindikátusi megállapodás megírását bízták rá. A dolog érdekessége, hogy a szindikátus egyik résztvevője a magyar állam tulajdonában lévő Regionális Fejlesztési Holding, amelynek felügyeleti jogát a kormányban Stumpf István kancelláriaminiszter látja el."

magyarnarancs.hu/belpol/kormanytag_kozeli_vallalkozok_csaladi_gazdasagok-62185
süti beállítások módosítása