(Szinte) ingyenfürdő nyugdíjasoknak – Ilyen ország pedig nincs CCCXC.
2013. december 12. írta: TuRuL_2k2

(Szinte) ingyenfürdő nyugdíjasoknak – Ilyen ország pedig nincs CCCXC.

Szechenyi_furdo_Budapest_tel.png

Egyébként sem hanyagolja el, de a választásokat megelőző időszakban aztán különösen a tenyerén hordozza a mindenkori magyar kormány az ország idős polgárait. Szinte napra pontosan 16 éve, 1997 decemberében jelentette be Horn Gyula, hogy 1998. január elsejétől a MÁV-nál és – bizonyos feltételek mellett – a Malévnál is ingyen utazhatnak majd a 65 évnél idősebb választópolgárok. A néhai miniszterelnök így emlékezett vissza e korszakos, szívünknek oly' kedves intézkedésére:

„A beszédet sokszor szakította félbe taps. Néhány nap múlva a legkülönbözőbb formában kaptam üzeneteket az ingyenes utazás kapcsán. Igaz, már hónapok óta folyt a szakmai megoldás keresése, s jóllehet csak mint lehetőséget említettem, mindenki úgy értette vagy úgy akarta érteni, hogy a kedvezményt 1998. január 1-jétől már bevezetjük. Az előkészítést felgyorsítottam, majd megbeszélésre hívtam össze a vasutak, a budapesti tömegközlekedés, a távolsági autóbusz, valamint a légi közlekedés első számú vezetőit.

Külön-külön megkérdeztem őket, hogy egyetértenek-e a hatvanöt éven felüliek ingyenes utazásának bevezetésével 1998. január elsejével., s van-e bármilyen gondjuk. Sorra nyilatkoztak az egyetértésükről, de voltak még tisztázandó szakmai részletek. Külön rákérdezésemre a Malév vezetői is kedvezően válaszoltak, azzal a megjegyzéssel, hogy a légi közlekedés sajátosságai miatt nekik még a vállalaton belül egyezségre kell jutniuk.

Később több nyilatkozat jelent meg az ügyben, még a humoristák is gyakran foglalkoztak a nyugdíjasok utaztatásával, de az idősek körében nagy visszhangja volt az ingyenesség bevezetésének. Számomra elsősorban erkölcsi kérdés volt, mert a nyugdíjasok, akik a rendszerváltásért a legnagyobb áldozatot hozták, megérdemlik, hogy egy picit javítsunk a nehéz helyzetükön.″

Azóta meghalt Horn Gyula, de azért nincs teljesen oda az igazság. Nem csak a Gyula-bérlet (mínusz Malév, persze) velünk élő rögvalóság, de ínségesebb időkben is futja reál-nyugdíjemelésre vagy egy kis polgármesteri utalványozásra

Most éppen az Erzsébet-program jelentett be újabb jóléti intézkedést az idősek számára: bizonyos jövedelmi határ alatt fürdőkártyára is pályázhatnak majd a nyugdíjasok. A kártyával legalább 50 fürdőt lehet majd ingyenesen igénybe venni, egy évben 8-15, vagy akár még több alkalommal – fürdője válogatja, hogy melyiket hányszor. Igaz, mindez nem lesz teljesen ingyen, a kártyáért 2500 Ft-ot kell majd fizetni, azaz egy belépés 167-313 Ft-ba fog kerülni az egyébként jellemzően több ezres belépődíjat szedő wellness-intézményekbe.

És hogy mi ezzel a baj? Hogy sajnáljuk-e ezt a kis kényeztetést az idősektől? Álljon itt egy idézet az Eurostat jelentéséből, emlékeztetőül: „Az uniós tagállamok közül csak Magyarországon és Luxemburgban volt magasabb az idősebbek jövedelme a 65 évesnél fiatalabbakénál.″ Magyarország – és Luxemburg – jobban teljesít.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr1005682872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valóraváltógép 2013.12.12. 20:01:41

@nemorino: Ha te ott vagy két visongató, összevissza szaladgáló gyerekkel, az csak neked egységes szolgáltatás. Nekem el kell viselni az egységes árért a visongást.
Persze biztos lesz, aki szívesen néz szaladgáló majdnem meztelen kölyköket, még ha visonganak is.

Ilyen árnyalatos ez. :)

gmower (törölt) 2013.12.12. 20:07:38

Egy nem éppen elhanyagolható tényről feledkezik meg a blogger(és mivel ma jkedvem van, nem feltételezem, hogy szándékosan ballib módra ferdít) , miszerint ez az Erzsébet programon belül valósul meg, ami ugyebár olyan, a jegybizniszből származó nyereségből működik, amit eddig francia cégek, francia tulajdonosainak Balin való nyaralására ment. Persze közvetve ez is az adófizetők pénze, csak ugye eléggé szánalmas felháborodni azon, hogy a nagyszüleitekhez vándorol az a pénz, ami eddig külföldi vállalatpk tulajdonosait gazdagított.

tevevanegypupu 2013.12.12. 20:16:45

@Valóraváltógép:

Belepisilnek a medencébe és kész, mit kell itt variálni.:)

Valóraváltógép 2013.12.12. 20:19:51

@tevevanegypupu: Ettől most elkapott a hányinger... az egész fürdősdi kiszabott undorító. Meg kellene hagyni a buziknak meg nyuggereknek... ha azok hajlandóak használni.

tevevanegypupu 2013.12.12. 20:32:27

@Valóraváltógép:

Ilyen zártkörű medencében nem szoktam úszkálni, szóval nekem mindegy ki megy oda, de azért elgondolkodtató a látvány.. Amennyit esetleg használhat a fekélyeknek egy-egy ilyen gyógyvízben ázni, annyit árthat is esetleg valami más szervnek.. Képzelje, állítólag vannak akik még sakkoznak is a gőzben..aztán ráfekszenek a masszázságyakra - a jó ég tudja kit dögöncöltek ott előtte - és hagyják magukat. Mindezt 165 forintért..

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.12.12. 20:34:01

Tiszta mázli hogy több a nyugdíjas, mint a cigány.

Ha több lesz a cigány,a kkor az ő seggüket fogják nyalni a pártok.

Mondjuk a ballibek már most is kellően benyalnak nekik.

"Megélhetési bűnözés", "Gyerekcsíny", "Legyen alanyi jogon segíjezés, a megalázó közmunka helyett",
"Családi pótlék, a Családi adókedvezmény helyett"
,...

Valóraváltógép 2013.12.12. 20:42:49

@tevevanegypupu: Azért az más kategória, mint a húgyban ázás. De értem mire gondolsz, már gyerekkoromban is ki volt rólam mondva, hogy én bizony finnyás vagyok.
Ezt a földről a kaját felszedő osztálytársaim mindig olyan lenéző sajnálkozással mondogatták.
Nálunk meg mindenből volt elég ahhoz, hogy kidobhassuk, ha leesett.

Aztán ez így maradt. :) Annyi változással, hogy mára már tudom, akit nem így neveltek, az sosem fogja érteni, mi a különbség... úgy hogy elnézem neki. És nagyon, nagyon szerencsésnek érzem magam.:)

bömböcz 2013.12.12. 21:06:47

@tevevanegypupu:
A "folyóinkban" sem ajánlatos benyelni a vizet, ellenben a klór helyett más vegyianyagok táplálják a bőrt...
megvan itt töcskölve minden!

kalandozomagyar 2013.12.12. 21:33:52

@Valóraváltógép: Nem egészen erre gondoltam. Csak mondjuk sosem hívtuk az adventet gyertyaünnepnek, ahogy a karácsonyt sem.

A hanuka már inkább lehet gyertyaünnep, de az is max. ateistáéknál, ahogy arrafelé a karácsony is fenyőünnep. Ezért viszont némiképp szerencsétlen a megnevezés, mert a keresztények csak néznek kifelé a fejükből, hogy mi az a gyertyaünnep...

Ezért mondtam, hogy jobb lett volna egy sima "ünnepek", mert abban benne van a mikulástól a hanukán és adventen át a karácsony és akár a vízkereszt is...

tevevanegypupu 2013.12.12. 21:36:52

@Valóraváltógép:

Így van, bizonyos színvonal alatt nem is érdemes foglalkozni a dolgokkal, menjenek csak a fürdőbe és uszodákba akik oda akarnak. A köznépnek is kell végül is az a kis élettér, ahol a világ proletárjaival egyesülhetnek.

@bömböcz:

Ne is mondja. Ma etettük a kacsákat a Mosoni-Duna partján, nyálkás, sárgászöld volt a víz..Dunában már évek óta tilos az Á.Pakson meg már évtizedek óta benziníze van még a Maggi kockából készült halászlének is.

2013.12.12. 21:44:13

@Valóraváltógép: Az a gond, hogy most a nyugdíjasokkal vannak az unokák és a gyerekek ugyanúgy visonganak. A két droid szülő, meg dolgozni van, vagy szimplán nem engedheti meg magának.

@Mr Falafel: Tegnapelőtt néztem a statisztikát. A munkahelyemen a 74 fős létszám mellett a munka 11%-át én végeztem idén január 1-től december 10-ig, gyakorlatilag idén én végeztem a legtöbb munkát. Hadd ne mondjam, hogy a bér 11%-át nem kaptam meg, sőt, azon a listán igencsak hátul vagyok. Nem dolgozok többet, mert fizikailag nem lehetséges és ennyiért nem is akarok. Persze, el kellene költöznöm, de mindenki itt él, akit szeretek, itt meg nincs más. Addig tűrök, amíg még elviselhető, proli vagyok, te meg egy féreg.

Valóraváltógép 2013.12.12. 21:48:34

@tevevanegypupu: Ha úgy érted, hogy bizonyos színvonal alatt bizonyos dolgokat nem veszünk észre, akkor jól érted. :)

@nemorino: Passz, nem járok fürdőbe. Nem is tervezem, csak a többletszolgáltatások és engedmények témakörében nyilvánultam meg.

Valóraváltógép 2013.12.12. 21:49:45

@nemorino: " Persze, el kellene költöznöm, de mindenki itt él, akit szeretek, itt meg nincs más. "

És odanőttek a földhöz, vagy valaki tegnap iccaka leszögelte őket, vagy mi? :)

2013.12.12. 22:01:17

@Valóraváltógép: Én mennék, de mindenki maradna. Ez az én gyengeségem, ragaszkodok a szeretteimhez. Másrészt ahogy Danton mondta, hogy "On n'emporte pas la patrie à la semelle de ses souliers." Bár én már gyűlölöm a szülőhelyemet.

Valóraváltógép 2013.12.12. 22:02:58

@nemorino: Hát ha nem csak te szereted őket, hanem ők is téged, akkor ha elmégy, mennek veled. Ha meg maradnak, legalább ezt letisztáztátok.

Olyankor kell új életet kezdeni.

tevevanegypupu 2013.12.12. 22:41:18

@Valóraváltógép:

Biwonyos színvonal felett viszont észrevesszük, mi van bizonyos színvonal felett.

Valóraváltógép 2013.12.12. 22:46:10

@tevevanegypupu: Ha nem tetszik a játék, nem kellett volna elkezdeni.
Megtetted. Lelked rajta.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.12. 22:48:27

dögöljenek meg a kisnyugdíjasok, kormánygép kell az elnöknek, sokkal olcsóbb, parasztok.
hát mitől vennének komolyan minket a tárgyalásokon, ha nem kormánygéptől? mocskos prolik.

mandiner.blog.hu/2011/03/07/kormanygepet_magyarorszagnak

tevevanegypupu 2013.12.13. 00:13:56

@Valóraváltógép:

Maga olyan, hogy semmiből nem ért semmit, de azzal nagyon elégedett. Részt vett a pisafelmérésen, de az eredménye szar lett és meg büszke is rá. De azért a lelkét ne tegye rá. Elég ha megmártózik benne.

Valóraváltógép 2013.12.13. 00:19:10

@tevevanegypupu: Te meg tanuld meg, hogy ha visszatömik az arcunkba a saját orvosságunkat, azért nem érdemes másokat hibáztatni. :)

Valóraváltógép 2013.12.13. 00:24:26

@tevevanegypupu: Furcsa csak vagy. Nálad jött el az a pont, hogy bár ne látnék annyit az emberekből, amennyit. Lehet hogy te vagy a sátán, valami különlegesen hülye (és huggyos) alruhában...

tevevanegypupu 2013.12.13. 00:39:40

@Valóraváltógép:

Maga látom elcsuszott a floraszappanon a tusolóban és jól megjárhatta, azért lett hirtelen ilyen kis durcás.. Látja, látja..nem kellett volna a hózentrágert levenni a cicanadrágról..

Valóraváltógép 2013.12.13. 00:44:13

@tevevanegypupu: Mások, mások, mindig csak mások... mindig mindenkiről véleményed van, de magadról sosem mesélsz. Mesélj magadról.
Vagy arról, miért most okádott elém a pokol. :))

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.12.13. 01:05:38

azert e kozott es a horni szemet aljas huzas kozott eg es fold a kulonbseg

hogy osszehasonlitsuk...
Bp - Keszthely (Heviz!) 3500 Ft a vonatjegy returba, ezt meg akar minden masnap el tudja sutni mig a havi egyszeri furdojegyet csak egyszer

Pagnar 2013.12.13. 01:53:25

@Valóraváltógép: He', te kis csicska geci. Olvasgatva a menozo kommentjeidet, meg a felvagos stilusodat azon gondolkoztam,hogy mekkora elegedetseggel toltene el, ha teliverhetnem az arcodat parszor es a hajadnal fogva megsetaltattalak az utcan mint egy kutyat.

Nincs kedved osszefutni valahol Budapesten?
Vagy csak egy kis csicska, pattanasos arcu, 40 kilos Internet harcos vagy?

Valóraváltógép 2013.12.13. 02:02:48

@Pagnar: Veled? Nincs sok, de azért találkozhatunk. Hol?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.12.13. 08:49:23

Fidesz-nertársnő kommer portást játszik:
cink.hu/az-indexnek-nem-tetszett-a-ferje-filmje-letiltatta-az-1481840207
"Ilyen ország pedig nincs", de Turul póráza eddig már nem ér.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.13. 10:33:05

az évi 1700 milliárd nav-os, fideszes bizottságos nem kerül be a ilyen ország nincs kategóriába? csak ez az 50 milliós kiesés? vagy mennyi ez?

hát mi ez a lezserség?

Kandeláber 2013.12.13. 10:37:40

@Amadeus62: Annyira azért nem érdekelnek...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.13. 14:51:30

1700 milliárdot nem akar kivizsgálni a fidesz - ilyen ország nincs!

15 milliót költ a kormány szavazatszerzésre - ilyen ország nincs!

én érzek itt egy csöppnyi zavart.

Alfőmérnök 2013.12.13. 20:41:04

@Valóraváltógép: Tevevan akkor szórakoztató, mikor veszekszik, meg mikor felvállaltan meséket talál ki, és nem is próbálja valóságosként beállítani, amit ír.

Valóraváltógép 2013.12.13. 20:43:11

@Alfőmérnök: Értem. Sajnos nem érek ma rá baszakodni vele. Majd legközelebb, ha éppen lealacsonyodik szerény csekélyértelmű személyemhez a neurózisa rózsaszín ködéből.
:)(

Valóraváltógép 2013.12.13. 21:15:05

@Holger Hartland: A borító el van rontva. A néni senkinek nem csókol kezet. Cseréljék le.

Valóraváltógép 2013.12.13. 21:20:22

Különben meg szerintem ilyen könyv nincs. Valaki poénnak szánhatta.
Viszont néhol elég tényszerűre sikerült.

Valóraváltógép 2013.12.13. 22:07:28

@Holger Hartland: Nem tudom. Sok igazság van benne, sok hülyeség... és engem is idegesítenek az agresszív vén hülyék (a fiatalok is, csak náluk az egészet tompítja a tudat, hogy ha úgy alakul, orrbavágom, aztán ha kicsit elszótlanodott, nyugi lesz).

Ugyanakkor valahol megértem őket, és valamit kellene velük csinálni, ami nem az ami most van, nem az, hogy még több pénzt adunk nekik, nem is az hogy ennyit sem, vagy hogy kinyírjuk őket... csak azt nem tudom, hogy mi. Már olyan, aminek értelme is lenne.

Valóraváltógép 2013.12.13. 22:08:16

Nyomorult, szar, kiszolgáltatott helyzetben vannak. Azért barmok, mert félnek. És minden okuk megvan rá.

Alfőmérnök 2013.12.13. 23:01:08

@Valóraváltógép: Ez a HH az egyik legnagyobb szellemi éhenkórász a blog.hu-n. Minimális népszerűségét annak köszönheti, hogy egyszer írt egy "paródiát", ami tulajdonképpen nem is paródia volt, csak másolás. Annyi történt, hogy többé-kevésbé megértette, miket írnak a nickek, és utánozta őket. HH az a típus, aki lelopja a mások gondolatait, poénjait, és azt sugallja, hogy az övéi, és hogy szellemileg azok felett áll, akiktől lopott.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.12.13. 23:20:53

@Alfőmérnök: Mesélj, Alfi, milyen egy szellemi éhenkórász? Te vagy ebben a legautentikusabb forrás!

Valóraváltógép 2013.12.13. 23:41:26

@Alfőmérnök: Egy csecsemőnek minden vicc új, Alfi. Holger meg csak feldolgoz. Mi ezzel a baj?

Alfőmérnök 2013.12.13. 23:46:02

@Valóraváltógép: "HH az a típus, aki lelopja a mások gondolatait, poénjait, és azt sugallja, hogy az övéi, és hogy szellemileg azok felett áll, akiktől lopott. "
mandiner.blog.hu/2013/12/12/_szinte_ingyenfurdo_a_nyugdijasoknak_ilyen_orszag_pedig_nincs_cccxc/fullcommentlist/1#c21229564

Valóraváltógép 2013.12.13. 23:50:09

@Alfőmérnök: Ahha. Hát majd figyelem. Aztán ha ilyet látok, megdorgálom.

Most megyek aludni, jó éjt.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.12.14. 09:39:16

@Hepci: Alfi azt meg sem bírja emelni. Azt szeretné kiprovokálni, hogy idelinkeljem a facebook profilját, hadd legyen röhögés. De nem. Én olyat nem teszek. :) Azzal sem, aki megérdemelné.

@Alfőmérnök: Alfi, amikor ilyeneket írsz, akkor elképzelem, ahogy az egyik faszbúkos képed szájából kijön egy szövegbuborék, mint a képregényekben, és bele van írva a szöveged. Meg kell szakadni! :)))

Alfőmérnök 2013.12.14. 09:52:04

@Holger Hartland: A tiéd lesz tele, ha meglátod a niggert, amit rádküldök hamarosan.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.12.14. 09:58:53

@Alfőmérnök: Szóval már nem is te magad? Milyen férfi vagy te, Alfi? Ja, tudjuk hogy milyen. De az a baj, hogy neked pénzed sincs, hogy niggert küldj, és tudásod sincs, hogy hova küldd. Marad neked az ugatás, annyit tudsz, vakarcs! :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.12.14. 10:09:19

@Alfőmérnök: Alfi, végül is a te helyedben lehet, hogy én is ezt csinálnám. Neked nem jutott más. Nekem szerencsére igen. Szevasz!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.12.14. 10:14:50

Karácsonyi vascsőpárbajt szomjazik a nép!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.14. 10:19:15

@Holger Hartland: :DD

"Az első fejezet rögtön a legfontosabb állítást bontja ki, miszerint a magyar nyugdíjasnak nincs jövőképe. Nincs jövőképe, mert nem él már sokáig."

:DD

Alfőmérnök 2013.12.14. 10:19:15

@Holger Hartland: Figyelj, te kis szellemi éhenkórász.
Amint rámutatok az ostobaságodra, az aljasságodra, te rögtön az én vélt fizikai adottságaimon kezdesz "humorizálni" (kb. általános iskolai szinten). Te, aki mindig hangsúlyozod az IRL személy és a nick különválasztását.
Ennyit tudsz te, te nyomorék mókamiki.

Ilike73 2013.12.14. 12:55:59

Soha nem volt ingyenes fürdőbelépő a nyugdíjasoknak sem, hozzájárulást kellett fizetni és nem rutin szerűen írta fel az orvos afürdő jegyet, hanemcsak indokolt esetben. Én nagyon várom, mert ez a 2 500 forintos bérlet ár is kedvezőbb,mint az egész árú jegy. Akinek idős korára tönkremennek az ízületei a sok éves álló munka mellett, az megérdemli ezt a kis kedvezményt. Amúgy orvosi beutalóval váltott belépő sem ingyenes, mert pl: az orvosi masszás igénybe vételénél nagyon várják a borravalót,és nem elég pár százas, ez a nyugdíjból nem fedezhető.Magyarország híres a gyógy fürdőiről és pont a magyarok nem tudják igénybe venni az anyagiak miatt.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.12.14. 13:20:47

@Alfőmérnök: Egyetértünk: fizikai adottságokon viccelődni csúnya dolog. Nem is viccelődöm senkiéin. Kizárólag veled teszek kivételt, mert te magad hepciáskodtál többekkel, köztük velem, hogy hogyan leszünk megverve. Hát jobb, ha tudod, hogy mi az állás. Nem látom a templomrom előtti fényképedet. Levetted? Valóban az illett a legkevésbé a harcias imázsodhoz. :)

Megjegyzem, én hagynálak téged a fenébe, mert egy szánalmas idióta vagy, hozzád se szólok, szóba se hozlak, de ha te teszed meg, akkor nem ígérem meg, hogy nem szólok vissza és nem taposlak a sárba annyiszor, ahányszor csak provokálsz.

Alfőmérnök 2013.12.14. 14:51:50

@Holger Hartland: Kizárólag az olyan ostoba férgek, mint te, meg gloire gondolták, hogy meg fogom verni őket.
Megjegyzem, neked nem is írtam ilyet, te nyomorék korcs.

Alfőmérnök 2013.12.14. 15:01:48

@Holger Hartland: És te buta fasz: gondolod, hogy nem tudok felemelni egy olyan vascsövet, amivel szétbaszom a fejedet?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.12.14. 15:23:30

@Alfőmérnök: Már hogy gondoltam volna, hiszen láttalak. :) De attól még te gondolhattad, hogy én gondolom. Ezért azt gondoltam, jobb, ha tisztázzuk az erőviszonyokat. És ha befejezed a szarságaidat, rajtad sem fogok gúnyolódni. Most is te jöttél emberkedni, nem én.

Figyelj, Alfi, te azóta zaboskodsz itt nekem, amióta elhitetted magaddal, hogy bármi közöm lehet hozzá, hogy kirúgták a valakidet valahonnan. Tudom, hogy kit, és tudom, hogy honnan, de semmi közöm hozzá. Tudom azt is, hogy te milyen hamis információkat követve másztál bele a zsákutcádba, de nem foglak onnan kihozni, mert egy megbízhatatlan pöcs vagy, akivel nincs értelme bármit is megbeszélni. Annyit ígérhetek, hogy ha befejezed a pattogást, akkor nem genyózok veled. Különben igen, amennyit csak jónak látok. :)

Alfőmérnök 2013.12.14. 15:26:38

@Holger Hartland: Nem genyózol velem, szarházi. Buta vagy, mint a segg, és ezt mindenki látja, akinek egy csöpp esze van.

Csinovnyina pedig a kurva anyád, te ostoba kis korcs.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.12.14. 15:52:41

@Alfőmérnök: Alfi, a harag nem pótolja sem az észt, sem a munkát.

Alfőmérnök 2013.12.14. 15:56:32

@Holger Hartland: 26 percbe telt, amíg ezt kitaláltad, te kis ostoba senki?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.12.14. 16:02:16

@Alfőmérnök: 26 percet vártál rám? Sajnos más dolgom is van közben, így nem érek rá folyamatosan téged alázni.

Alfőmérnök 2013.12.14. 16:05:53

@Holger Hartland: Mivel alázol, te szerencsétlen? Hogy kijelented, hogy nincs eszem, meg nem dolgozom?
Egyik sem igaz.
A te butaságod ordít a kommentjeidből. Ehhez nem kell semmiféle IRL adataidról tudni. Tévedsz, ha azt hiszed, hogy itt téged okosnak, vagy humorosnak tartanak. Nem tartanak annak, mert nem vagy egyik sem. Egy szellemi éhenkórász vagy, ráadásul sunyi és gyáva.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.12.14. 16:12:59

@Alfőmérnök: Kb. azzal alázlak, amivel akarlak. A célzásomat sem értetted. Nekem teljesen mindegy, hogy "itt" milyennek tartanak, nekem kevesek véleménye bőven elég. Rólad meg az, amit tudok. Több nem kell.

Alfőmérnök 2013.12.14. 16:19:22

@Holger Hartland: Te buta fasz, ha az ismerősömre értetted, akkor nem volt értelme haragot emlegetnek.
És persze rá sem igaz, hogy ne lenne esze, vagy ne dolgozott volna tisztességesen.
Én itt lezárom a beszélgetést, nem érsz ennyit, nálad mérföldekkel értelmesebb és formátumosabb emberek szomjazzák a társaságomat.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.12.14. 16:21:49

@Alfőmérnök: Nagyon helyes! Ha lezárod, békén leszel hagyva.

Valóraváltógép 2013.12.14. 21:44:08

Kicsit ahogy végignéztem ezt, olyan volt, mintha valamit parodizálnátok. Megint egy játék, amiből kimaradtam? :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.12.15. 00:21:22

Karácsonyi vascsőpárbajt szomjazik a nép.

bömböcz 2013.12.15. 03:12:18

@Hepci:
Most akkor alfi valami testifogyatékos interraciál szexmániás picsa, vagy mi van?!

Alfőmérnök 2013.12.15. 17:51:03

@Valóraváltógép: Nem paródia, HumorHaroldnak előhoztam az igazi (féreg-)arcát.

Veled is eljátsszam? :)

Valóraváltógép 2013.12.15. 19:29:42

@Alfőmérnök: Megpróbálhatjuk. Egy kis önfegyelem úgyis rám férne már, mostanában csehül állok belőle.
Viszont írd le előtte, hogy a saját felelősségedre mókázol, mert izé. :)

Alfőmérnök 2013.12.15. 20:19:12

@Valóraváltógép: Milyen volt a karácsonyi koncert?

Valóraváltógép 2013.12.15. 20:24:44

@Alfőmérnök: (ha szépen mosolygok rád, széttépnéd nekem farkit? :) )

Alfőmérnök 2013.12.15. 20:30:10

@Valóraváltógép: Hát ehhez az iszlám-ügyhöz nem nagyon tudok hozzászólni. Szűrd. :)

Valóraváltógép 2013.12.15. 20:34:52

@Alfőmérnök: :D Egy próbát megért. Dehogy szűröm, vicces. Meg néha érdekes dolgokat ír. Amikor meg bosszant, megalázom.
Úgyis ráfér a fajtájára is egy kis kiképzés, nem tetszik ahogy a nőkhöz viszonyulnak.
Tulajdonképpen nem is kellene nekik nőket adni, ott vannak nekik a tevék.

Alfőmérnök 2013.12.15. 20:54:26

@Valóraváltógép: Én a perzsákat bírom.

Volt egy ismerősöm (szándékosan nem írom, hogy rokonom), egy szíriai fegyverkereskedő. (Egy rokonom vette el, miután 56-ban elhagyta az országot.) Ritka nagy féreg volt. Ráadásul a rokonom nem örökölt tőle szinte semmit, mert valami iszonyú agyament örökösödési törvényeik vannak.

Valóraváltógép 2013.12.15. 21:03:40

@Alfőmérnök: Én is mindenkit bírok, amíg nem jön ki a tévéből.
Utána csak akkor, ha képes heteroszexuális életmódot folytatni, ezt csendben, másokat nem zavarva tenni, naponta fürdeni, normális kaját enni (/vagy úgy kotyvasztani össze, hogy én szagoljam), és csendesen, udvariassági normákat betartva viselkedni nyilvános helyen. És nem idegesít a vallásával.

Persze ezt pár színmagyar honfitársunk sem képes hozni, de ennyi érvelési rugalmasság belefér.

Valóraváltógép 2013.12.15. 21:06:20

A rokonod furcsa ízléssel rendelkezik. Ott a fegyver gondolom közönséges dolog, mint pl. a cipőfűző... de a fegyverkereskedés mennyire jellemzően női szakma?

Alfőmérnök 2013.12.15. 21:20:45

@Valóraváltógép: A rokonom nő volt, a férje a fegyverkereskedő. Az a típus, aki úgy viselkedik, mint egy tenyérbemászó pojáca, és közben kést szúr a hátadba. Nem tudom mennyire jellemző ez az arabokra, de nekem ennyi tapasztalatom van velük kapcsolatban. (A perzsák nem arabok.) És persze a rokonom sem 100-as. Kb. 15 éve láttam utoljára, és csöppet sem hiányzik.

Valóraváltógép 2013.12.15. 22:21:57

@Alfőmérnök: Talán egyszer kapsz egy táviratot, hogy szíveskedj átvenni az elhunyt nőce által rádhagyott milliárdokat. Akkor akár posztumusz ki is békülhettek. :)

Alfőmérnök 2013.12.15. 22:44:10

@Valóraváltógép: Sajnos ennek a valószínűsége a nullához konvergál. :(

Valóraváltógép 2013.12.15. 22:58:13

@Alfőmérnök: Optimizmus, Alfi, optimizmus. Az ember sosem tudja, mire lesznek jók a rokonai.

Valóraváltógép 2013.12.16. 00:13:58

@Alfőmérnök: Ez az. Vágod.
Terelgesd a nyájat... ha akarod, ha nem, majd valaki megnyírja őket. Én kiszálltam, mer izé.

tireless treehugger 2017.10.06. 21:04:03

Teljesen aranyos dolog, mindenki azt kapja amit akar, fürödni akarsz akkor nesze itt a fürdő, operálni akarsz nesze itt egy praxis, stadion, étterem, filmstúdió, ....amit csak akarsz.. csak sohase kérdezd meg hogy mibűl?, és honnan jön a pénz, valamint ne írogass jelentéseket a rovancsbrigádnak(brüsszelnek).

"A legfontosabb személy a kiküldött ellenőrző tiszt, ez a Fleurien volt, aki helyett Pittman jelentkezett szabályszerű írásokkal. Az ő jelentésétől sok függött. Pittman átlátta, hogy milyen helyzet kínálkozik. Először hagyta, hogy a vállalkozók megvesztegessék, és véleményezéseiben előnyben részesítette azt, aki többet fizet. Később már ő irányította a szélhámosságot. Az akadékoskodó tisztek és mérnökök lassan egyenként eltűntek. Senkinek sem gyanús jelenség a Kongó vidékén, hogy néhány ember malária, tífusz vagy napszúrás áldozata lett. Igori nagyon messze van minden ellenőrzés lehetőségétől. Hihetetlenül költséges és komplikált egy hivatalos út a Kongóhoz. Lassan annyira teljes lett a szélhámos különítmény, hogy kialakulhatott a nagy mű. "

Már sokszor mondtam hogy orbán rejtő könyveken nőtt fel, most megvalósítja az álmait. senki alfonz vagy bradley tamás nem lehet. Piszkos fred és pittman viszont igen, zsebre dugott kéz, flegmatizmus, szotyi, bunkóság, butaság, .... ezek mind a rejtő féle alakok másolása. És magyarország pontos mása a highgate-i elmegyógyintézetnek, a kongói fegyenctelepnek, az előretolt helyőrségnek, na meg izraelnek.

Az egész egy hatalmas csalás átbaszás álomvilág.

Legalább élvezzétek!!!!!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.10.06. 22:35:12

@tireless treehugger:
Maga ne akarja elvenni a magyar emberektől az aktív élet lehetőségét!

magyaridok.hu/gazdasag/egyre-aktivabban-elnek-az-idos-emberek-2024758/
"Magyarországon valamivel kétmillió felett van a nyugdíjasok száma. Közülük a fiatal, tehát 65–74 éves korosztály létszáma megközelíti a hatszázezret. Potenciálisan ők azok, akik képesek és alkalmasak még az aktív(abb) életre."

Tudom, hogy maga szívesebben látná őket idősotthonok rácsai mögé zárva, de meg fog csalatkozni, ki fognak törni onnan, mert még szerepet akarnak vállalni az Új Jövő építésében!

tireless treehugger 2017.10.07. 09:03:42

@Doomhammer:

Idősotthon kapacitás néhány tízezer fő. A többség otthon nyomorog mert még a gyerekei sem látogatják. Egy kitörési pontjuk van: alku a hatalommal.

Ők még igazik kommunisták voltak most azt kapják vissza amit létrehoztak.

Aki felemeli a fejét és követel az bizony kap, jön a szociális ellátó, ebéd, lepedő, takarítás, minibusszal a fürdőbe, államilag szponzorált zárjegy nélküli műszesz és műdohány, házhoz járó szociális kurvák, (fiúkról nem hallottam), ároktisztítás és új járda, javítják a házadat, cserélik a cipődet, elvisznek kirándulni, na meg 24 órában nézheted amit mutogatnak.

és ezért cserében csak néhány x-et kell húzni, még a hülyének is megéri.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.10.07. 12:02:04

@tireless treehugger:
Maga most úgy próbálja beállítani az idős magyar emberek életét az Orbán-rezsim alatt, mintha az csupa móka és kacagás lenne. Az idős magyar emberek azonban átlátnak a szitán, mert mi a mindennapi tapasztalatuk? Az a mindennapi tapasztalatuk, hogy a gyerekeiket és unokáikat, akikre oly nagy szükségük lenne a megérdemelt idős kori pihenés alatt, külföldre kényszeríti az Orbán-rezsim oligarcháinak kíméletlen harácsolása. Ők maguk ilymódon lelkiismeretlen öregezők markaiba kerülhetnek, akiknek az az érdekük, hogy az "ápolás" örve alatt szépen a sírba segítsék őket.

Van ok tehát a félelemre, mert mit számít a zárjegy és a szociális kurva, ha az Orbán-rezsim időspolitikája miatt elveszhet a legértékesebb, az élet?

Megvan tehát az ok, hogy azokat az x-eket ne oda húzzák, ahová Orbán Viktor akarja.
süti beállítások módosítása