Mit gondolnak rólunk az osztrák sógorok?
2013. november 08. írta: Redakció

Mit gondolnak rólunk az osztrák sógorok?

Ki tudja, honnan ered az osztrákok sógorozása, de már ez is jelzi: régóta egy családként tekintünk Közép-Európa sokszor közös sorsú népeire. Persze nem egy idilli, hanem kissé zűrös família ez, kölcsönös sérelmekkel, de szerencsére gyakran felismert egymásra utaltsággal és kölcsönös előnyökkel is. A Külügyi Szemle 2013/2-es, Ausztriával foglalkozó tematikus számának bemutatóján Dr. Michael Zimmermann budapesti osztrák nagykövet tartott előadást az osztrákok Magyarország-percepciójáról.

Rajcsányi Gellért tudósítását híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr725621053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bloodscalp 2013.11.08. 20:19:20

Amit az usákok gondolnak a mexikóiakról.

Alfőmérnök 2013.11.08. 20:33:50

@Alfőmérnök: Ha valakinek nincs kedve végigolvasni a cikket, kimásolom a lényeget:

"Ottó von Habsburg politikai tevékenykedése a második világháború idejére vezethető vissza. Ezekről az időkről így ír a herceg: "1941-től 1944-ig Washingtonban ténykedtem és igazán módom volt a kulisszák mögé pillantani"..(...) ".... a második világháború alatt számos kérdésben, mint Magyarország háború utáni jövője, Ausztria függetlenségének helyreállítása, valamint a dunai térség néhány alapvető problémája, intenzív tevékenységet folytattam, szoros együttműködésben, Roosevelttel és Churchillel. Különösen az Egyesült Államok elnökéhez fűzött szoros személyes kapcsolat és így többször is alkalmam volt megtudni olyan fejleményeket, amelyek legfelsőbb politikai szinten voltak folyamatban. Ezenkívül, munkám során állandó kapcsolatban álltam amerikai parlamenti és kormánykörökkel, továbbá az Egyesült Államokban működő idegen diplomatákkal, akiktől sok lényeges értesülést szereztem. Ez a bizalmi viszony a háború után is tovább tartott." (Habsburg Ottó: JALTA és ami utána következett. /12-13 old./ München, 1979. Griff Kiadó)

A francia NOTRE EUROPE című lap nemzetközi rovatából értesülünk, hogy a 77 éves Habsburg Ottó, a PÁNEURÓPAI MOZGALOM feje, nemrégiben rövid látogatást tett Jeruzsálembe, ahol a héber egyetem néhány kitüntetéssel jutalmazta meg a nemzetközi zsidóságnak tett eddigi szolgálatáért. Az AUFBAU című New Yorkban megjelenő német nyelvű cionista újság erről így tudósít: "A trónörökös elmondott beszédében megjegyezte, hogy a Habsburg-házhoz való tartozása révén mélyrenyúló gyökerekkel rendelkezik a zsidó néphez, és anyai-ági ősei között spanyol zsidókra tekint vissza..."

A jeruzsálemi egyetem tanára, WISTRICH professzor ezzel kapcsolatban megemlítette, hogy "az osztrák-magyar császárok a XVII. század óta a "Jeruzsálem királya" címet is viselték. Így ezen az alapon Habsburg Ottó, a jelenlegi Habsburg-ház trónörököse visszalátogatott királyságába, jóllehet csak nagyon rövid időre, hogy itt fogadhassa több alattvalójának hódolatát..."- mondotta a jeruzsálemi professzor.

A hatvanas évek végén "... a tel-avivi JEDIOTH CHASADOTH című cionista újságban megjelent bizonyos dr. Unger Otto von Habsburggal készített exkluzív interjújában dr. Unger megállapítja, hogy "Habsburg Ottó zsidóság iránti szeretete a véréből fakad. Valódi fenntartás nélküli belső érzésből kifolyólag vallja magát dr. Ottó von Habsburg Izraelhez tartozónak, annak az Izraelnek, amelynek politikai helyzetét a legapróbb részletéig ismeri, és amelynek gazdasági fejlődésében - egészen a legutóbbi eseményekig - együtt érez. A legélesebb kritikát gyakorolta Nasszerről és teljesen Izrael oldalán áll a hatnapos háború kérdésében is." (HÍDFŐ, 1968. jan. 10.)"

toportyánzsóti 2013.11.09. 07:59:55

Régóta ki van táblázva a sógoroknál:Magyar ne lopj! A többi csak duma....

Emilke mesél 2013.11.09. 11:01:36

hA MAGYAR, VAGY MÁS KÜLFÖLDI AZ AUTÓD, EGY KIS GYORSHAJTÁS EGYBŐL 350 €
EXTRA AUSTRIAM .... ?
A TÖBBIEK LE VANNAK SZARVA !
süti beállítások módosítása