Psy a vívópáston
2013. augusztus 09. írta: nénike

Psy a vívópáston

szilagyi.jpg

Csampa Zsolt, a Magyar Vívószövetség elnöke zárt borítékba helyezte a Budapesten rendezett vívó világbajnokság megkezdése előtt a szerinte éremesélyeseknek számító magyar sportolók neveit, s bizony nem sokat kockáztatott, ha Szilágyi Áron és Szász Emese nevét is papírra vetette. Egy világversenyt azonban a nem várt meglepetések tesznek igazán emlékezetessé. Erre egészen csütörtök délutánig kellett várni, amikor is egy túlmozgásos Psy-nak látszó (vagy tán egészen az) dél-koreai szurkoló Gangnam style-mozgással a döntően magyar és orosz közönség figyelmét a pástokról magára irányította. Bizonyára több fogadás is köttetett az-nem az tárgyban, ázsiai arckarakterisztika szakértők és zenei újságírók feszültek egymásnak, miközben Psy, ha nem is fürdött, de többször lezuhanyozott a közepes ismertség lokális sikerében.

Amikor pedig megszólalt a dal, Psy szabályosan pástra lépett.

A meglehetősen zegzugos Syma csarnok jó helyszínválasztásnak bizonyult, s nem csak a klíma miatt. A kerekesszékesek versenyét szinte hozzá tapasztották a nagyteremben folyó küzdelmekhez. A para vívók tribünjén nagyobb számban megjelenő, katonai egyenruhát viselő kortárs magyar huszárok megfejtésén még dolgozunk, talán a kard, ami az összekötő kapocs lehet, bár az meg épp nem volt náluk. Az igényesen szerkesztett Engarde! című, helyszíni kiadványból pedig olyan további instant kérdésekre is választ kaphatunk, hogy mi Varga Gabriella kedvenc autója (Maserati), hogy Gál Csaba a VB aranyérem és a lottó ötös közül melyiket választaná (lottó ötös) és azt is, hogy Schmitt Pál szerint – aki ezúttal a centenáriumi vívó viadal fővédnöki szerepét vállalta el – mi a legmodernebb ősi sport (na ugyan mi?).

Kijöttem megnézni, tudod, az Emese zuglói lány – jelzi mögöttem Papcsák polgármester, minek köszönhető a villámlátogatás. A sikeres asszó Szász Emesét akkor a nyolc közé juttatta, a városvezetőt viszont nem láttuk többet. Halaszthatatlan közfeladat állhat a háttérben.

És itt, most következhetne a még előttünk álló Imre Géza, Boczkó Gábor, Szényi Péter, Rédli András összeállítású párbajtőrcsapat esélylatolgatása, vagy az egyik legfiatalabb kardozó, Márton Anna felívelésének szakkommentálása, de helyesebb, ha akció közben figyeljük meg őket.

Stúdió.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr305453454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Urfang 2013.08.09. 12:53:54

Lebuktál nénike, tegezőviszonyban vagy Papcsákkal. No comment.

Locassen 2013.08.09. 15:09:14

@Urfang: Papcsákot ismerve a csendőrpertu sincs kizárva.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.08.09. 16:48:01

@Urfang: @Locassen: "jelzi mögöttem Papcsák polgármester" - Ha nénike mögött beszélt, akkor valószínűleg nem hozzá. Nénike különben sem Zuglóban dolgozik.

Bloodscalp 2013.08.09. 16:56:42

@Holger Hartland: csak egy társaságban voltak:)
süti beállítások módosítása