A politikai elit hanyatlásáról
2013. július 10. írta: aristo

A politikai elit hanyatlásáról

europai_p.jpg

„A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval.” (Sir Winston Churchill)

Úgy esett, hogy Krisztus előtt 216-ban Cannae mellett szembekerült egymással Hannibál és a két konzul,  Lucius Aemilius Paullus valamint Gaius Terentius Varro vezette római légiók. Aligha lehetne két különbözőbb embert találni, mint őket kettőjüket. Paullus idős tapasztalt, arisztokrata, többszörösen konzulviselt férfiú, a második illír háború győztese, aki már diadalmenetet is tartott Rómában. Kollégája, Varro igazi homo novus, az első konzul a plebejusok közül, aki ezért is mindenáron bizonyítani akart. A közöttük lévő viszályok miatt a konzulok felváltva vezették a hadat, egyik nap az egyik, másik nap a másik. Paullus, idősebb és óvatosabb lévén, augusztus első napján nem fogadta el a felkínált csatát Hannibáltól – ahogyan a rómaiak mondták: nem mutatta meg légióit –; folytatva ezzel Fabius Maximus óvatos harcmodorát, akit kortársai a „Cunctator” – késlekedő – melléknévvel illettek. Nem úgy Varro, ő gyávának nevezte konzultársát és másnap, bízva a rómaiak számbeli fölényében, mikor ő volt a soros hadvezér, csatára állt ki Hannibállal. Az eredmény ismert. A római vezér stratégiai hibái és Hannibál hadvezéri zsenialitása révén a római hadtörténet egyik legsúlyosabb veresége lett a dologból, szinte az egész sereg odaveszett, köztük a csatát ellenző Paullus is. A sors fintoraként Varro megmenekült. Egy darabig azonban – érthető okokból – a rómaiak nem választottak plebejus konzult maguk közül.

Az ókori demokráciák – mert a kezdeteknél a dolgok többnyire normálisak – arisztokratikus jellegűek voltak. Athénban és Rómában egyaránt egy viszonylag szűk réteg, a nagy arisztokrata családok sarjai gyakorolta a hatalmat, ahol a politikai szerepvállalás kötelezettsége apáról fiúra száll. A fent említett Lucius Aemilius Paullus konzul fia – akit a változatosság kedvéért Lucius Aemilius Paullusnak neveztek – a „Macedonicus” melléknevet kapta Macedónia legyőzéséért. Az ő fia Scipio Africanus, Róma történetének egyik legnagyobb hadvezére, Zama győztese, Hannibál egyetlen méltó római ellenfele. A megfelelően képzett és motivált arisztokratikus elit által irányított országok hosszú sikeres évszázadokat mondhatnak magukénak. Ilyen volt a velencei köztársaság, a Serenissima, nagyon sokáig Anglia és egészen a háború utáni időkig, bizonyos értelemben Amerika. Az idők azonban – többnyire nem előnyükre – változnak.

Könnyen lemérhetjük ezt, ha kellő mazochizmussal megnézzük a velünk egyre többet foglalkozó Európai Parlament üléseit. AZ EP egyébként önmagában is illusztrálja, mennyire hasonlít a modern liberális demokrácia a vallásokhoz. Kellenek például – miképpen a vallásokban is – szakrális jelentőségű épületek, templomok: ilyen szakrális épület a libi vallásban a parlament. Parlament nélkül nincs demokrácia. Az Európai Parlamentre ugyan az égvilágon semmi szükség nincs, amúgy is csekély szerepet játszik az EU irányításában, de parlamentnek lennie kell. A valódi dolgok a Bizottságban és az országok vezetőinek, valamint a miniszterek tanácsaiban dőlnek el. Az EP jellemzően politikai elmeosztály és elfekvő a tagországok politikai elitje számára, olyan is az összkép a babonás asszonytól a szocialista pénzügyérből lett konzervatív bajuszkirályig. Ha már otthon segíteni nem tud, legalább ne ártson jelszóval, a legjobb ha nem is látjuk. Fizetést viszont kap, nem is keveset.

A probléma azonban ennél is általánosabb, és a teljes nyugati tömegdemokráciára vonatkozik. Az emberek vagy a politikáért vagy a politikából élnek – mondja Max Weber, aki nyilvánvalóvá teszi, hogy csak akik a politikáért élnek, azok válnak a közösség hasznára. A politikusnak függetlennek kell lennie anyagi értelemben, különben sem ideje, sem energiája nem lesz a köz ügyeinek intézésére, a korrupcióról már nem is beszélve. Az ilyen elitet nevezi azután „plutokratikusnak”. A modern tömegdemokráciák egalitárius lényegének bizonyítékaként manapság bárkiből lehet politikus, mi több, első ember valahol. A pártok politikusaikat emberhalászattal keresik meg, bárki lehet miniszterelnök vagy államelnök, ha végigjárja a kiválasztás és felemelkedés útját. Más kérdés, hogy az EP-ben ülő kiválasztottakat látva az embernek az a benyomása, rossz helyen halásznak, a tiszta vizű tavak helyett a mocsárban.

Gondoljuk csak el. Mire a modern pártok apparátusában sikerül valakinek felkapaszkodnia a csúcsra, hányszor kell megalázkodnia és hány felkapaszkodó kézre rátaposnia. „Félő, hogy azok az emberek, akik szörnyű dolgokon mennek keresztül, maguk is szörnyűvé válnak” – mondja Nietzsche. És valóban, mire ismert politikus lesz valaki, óhatatlanul – eufemisztikusan szólva – „reálpolitikussá” válik, ami ebben a kontextusban, mostanában gátlástalan elvtelenséget jelent. Hány „kompromisszum” – értsd: nemtelen alku –, árulás, intrika és korrupt manőver van a háta mögött annak, aki alulról, a semmiből a csúcsra vagy annak közelébe ér.

A választójog általános kiterjesztése logikusan vonta maga után a választhatóság általánossá tételét is, így ma már minden katona tarsolyában ott lapul a marsallbot. Miután miniszterelnök vagy államelnök többnyire csak egy van, valahogyan ki kell választani azokat, akik majd irányítani fogják a többieket. Ennek a kiválasztásnak módja manapság a párthierarchia lépcsőfokainak végigjárása. Ezt az egyedet megteszik az ország első emberének. És utána csodálkoznak. Bár Machiavelli különböző erkölcsöket enged meg a „popolo” és a „grandi” számára, mégis elgondolkodtató ebből az aspektusból, hogy kik is irányítják tulajdonképpen a modern államokat. Nem véletlenek tehát a folyamatos pénzügyi, magánéleti botrányok, amelyek időről időre felcsapnak a demokratikus politikában, Helmut Kohl kancellártól a francia elnök Sarkozyn át egészen Berlusconiig.

Mindez – természetesen – nem jelenti azt, hogy a homo novusok között ne lennének tehetséges és kifogástalan jellemű emberek. Minél zártabb és hagyománytisztelőbb az arisztokratikus elit, annál kiemelkedőbb tulajdonságok kellenek azonban a felemelkedéshez. Itt a másik demokratikus varázsszóhoz, az integrációhoz kell fordulnunk.

Egyáltalán nem mindegy, hogy ki integrál kit.

Nem mindegy, hogy az arisztokrácia felemel magához valakit a kiváló teljesítménye alapján, vagy az arisztokrácia süllyed és integrálódik az általa vezetni rendeltek közé. Az elitek – mára – többnyire feloldódtak az egyenlőségben és eltűntek. Ma már nem is sejthetjük, melyik sikátor rejti az ügyeletes senkit, aki majd holnap vezetni fog bennünket. Az egyenlőség, a valódi elit hiánya a legnyersebb gazdasági érdekek érvényesülését hozta el; és amivel a világ új urai – uzsorások, szatócsok és iparosok – nem tudnak mit kezdeni, azt rábízták a liberális emberi jogi vallás önmaguk által felkent papjaira.

A mindenki egyenlő eszméjéből populista demagógok uralma fakad, akik az ostobák boldog nemtörődömségével, félig sem megértett, kártékony hitek nevében taszítják káoszba Európát. Mi pedig, akik tehetetlen belenyugvással, szótlanul tűrjük ezt, valószínűleg megérdemeljük a sorsunkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr155397890

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A látszatot fenntartó legalizmus 2013.07.12. 01:24:59

Nehéz belátni, ha a Képviselő Úr/Úrhölgy puszta léte értelmetlen. Ha az újságíró merő mikrofonálványként közelít a legjobban eredeti céljához. Ha a tőkés szinte csak kapcsolati tőkésként tudja növelni a kapitálisságát. Nehéz elfogadni, hogy mindenki, ...

Trackback: A politikai elit hanyatlásáról 2013.07.10. 07:26:06

Ma már nem is sejthetjük, melyik sikátor rejti az ügyeletes senkit, aki majd holnap vezetni fog bennünket.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2013.07.10. 07:26:31

A saját egyszemélyes kisbolygóján aristo az uralkodásra érdemes arisztokrácia. A kiválasztása a születése kiválósága alapján történt, nincsenek szatócsok és cselédek ivadékai.

Rend van és valami szubliminális makkszag.

vantaan 2013.07.10. 07:49:51

Botswanai szinten a magyar jövedelem!
Egyenlítői-Guinea már beelőzött!!

A világ országainak jó részében tavaly emelkedett az egy főre eső jövedelem, kivéve Magyarországot és Dél-Szudánt, amely egy kategóriával lejjebb került. Most Türkmenisztánnal, Namíbiával, Irakkal vagy Botswanával vagyunk egy csoportban. Szlovénia, Szlovákia, Csehország rég felettünk jár, de 2008 óta leelőzte hazánkat például Lettország, Lengyelország, Chile, Uruguay, Venezuela, Oroszország vagy Egyenlítői-Guinea is.

Magyarország magasból közepesen magas kategóriába került a Világbank egy főre eső jövedelem (GNI) alapján készített 2012-es listáján Magyarország - tudósít az origo. A világ államai közül csak hazánk és Dél-Szudán esett lejjebb egy szinttel, 13 állam ellenben javítani volt képes belső jövedelmi viszonyain.

Magyarország 2012-es 77. helyezésével egy kategóriával lejjebb, a 4086-12615 dolláros egy főre eső jövedelmi sávba esett. Itt olyan államokat találunk, mint például Türkmenisztán, Namíbia, Irak vagy Botswana.

Ám a 2008-ban még mögöttünk álló Litvánia, Lettország, Lengyelország, Chile, Uruguay, Venezuela, Oroszország vagy épp Egyenlítői-Guinea mára szintén leelőzött bennünket.
A válság után számos ország javítani tudott, ám Magyarországon az utóbbi idők során csökken az egy főre jutó nemzeti jövedelem. Míg 2009-ben 12 980 dolláron (megközelítőleg 3 millió forinton) állt a hazai GNI, az adat előbb 12 860 dollárra, majd még nagyobb eséssel 12 390 dollárra (körülbelül 2,7 millió forintra) csökkent. Ennél legutóbb 2007-ben volt alacsonyabb a mutató.

Ilyen csökkenő trend még a válságtól viszonylag nagyobb mértékben sújtott államok körében is ritka.
A folyamat elsősorban Magyarország versenyképességének romlásával függ össze.
A Világgazdasági Fórum 2012-2013-as versenyképességi rangsorában Magyarország a 48.-ról a 60. helyre esett úgy, hogy a befektetők kedvezőbb környezetre lelnek például Mauritiuson, Kazahsztánban, Costa Ricán vagy Azerbajdzsánban.

Létezik olyan felmérés is, melyben a korrupció mértékét illetően Magyarország a világ államai között a 107. helyet foglalja el. Eszerint olyan államokban, mint például Botswana, Kambodzsa vagy Puerto Rico, kevésbé befolyásolhatók a döntéshozók kenőpénzzel.

Mutyisztán jobban teljesít! ..... még a politikai elit hanyatlásában is!

A "mindenki annyit ér amennyi pénze van" eszméjéből populista demagógok uralma fakad, akik az ostobák boldog nemtörődömségével, félig sem megértett, kártékony hírek nevében taszítják káoszba Magyarországot.
Mi pedig, akik tehetetlen belenyugvással, szótlanul tűrjük ezt, valószínűleg megérdemeljük a sorsunkat.

Dzsentrisvihák 2013.07.10. 08:15:54

Két dolog:

"Az EP jellemzően politikai elmeosztály és elfekvő a tagországok politikai elitje számára" - Az EP-ben nem az elit ücsörög, hanem pont, hogy egy politikai temetőről beszélünk. Mivel tényleges hatalma nincs, a nagyobb pártok olyan képviselőiket szeretik oda kiheggeszteni, akiket így, vagy úgy, de félre akarnak rakni. A kisebb alakulatok emberei talán az egyetlen olyan réteg, akik valóban az "elit"-ből kerülnek ki, bár adott esetben a hazai politikai színtéren nekik sincs túl nagy jelentőségük.

"Az egyenlőség, a valódi elit hiánya a legnyersebb gazdasági érdekek érvényesülését hozta el; és amivel a világ új urai – uzsorások, szatócsok és iparosok – nem tudnak mit kezdeni, azt rábízták a liberális emberi jogi vallás önmaguk által felkent papjaira." - Már miért ne tudnának mit kezdeni a gazdasági érdekek szinte kizárólagos érvényesülésével? Ezek az új urak igyekeznek dróton rángatni a legutolsó önkormányzati képviselőt is, nemhogy a nemzeti parlamenteket, vagy az EP-t. Naivitás azt hinni, hogy a "a liberális emberi jogi vallás önmaguk által felkent papjai" bármit tehetnek az ő engedélyük nélkül, pláne, hogy helyettük dönthetnek.

Virág et. 2013.07.10. 08:18:34

Egy kérdés azért felmerül: a szerző szerint ki az arisztokrácia és ki a homo novus? Akár Magyarország, akár az EU vonatkozásában. Kifejezetten érdekelne, mert azt azért okkal gondolom, hogy nem a feudális értelembe vett arisztokráciát érti a szerző szó szerint, mivel azokból egy focicsapat nem jönne ki és ott is meglepődne a szerző meg a törzsközönség, hogy nem többségük bizony nem a narancsos táborban kötne ki. Ezért marad az arisztokrácia, mint a régi, rutinos vezetői réteg, ami viszont nálunk egyértelműen a kommunista rezsim elitjét jelenti.

Ez akkor valami coming out akart lenni?

"Az Európai Parlamentre ugyan az égvilágon semmi szükség nincs (...). A valódi dolgok a Bizottságban és az országok vezetőinek, valamint a miniszterek tanácsaiban dőlnek el. "

Egyrészt ez pici csúsztatás, mivel aki figyeli az EU intézményrendszerének fejlődését, az jól láthatja, hogy az EP szerepe napról-napra hangsúlyosabb, egyre több döntési jogkört von magához. Az EU ugyanis nem statikus, hanem dinamikus valami.

Másrészt meg rendbe kéne tenni a jobbos érvrendszert. Tegnap még az volt a baj, hogy a "senki által meg nem választott" bizottság és biztosok pofáznak a kétharmados csodakormánynak, ma meg a már a közvetlenül választott intézmények sem elég jók.

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2013.07.10. 08:21:14

jé, eltűnt két tök konszolidált komment.

ma megint a júdea népe frontja biztosítja a moderátort?

libertard 2013.07.10. 08:26:38

Na most ez itt tényleg arról szól, hogy ejjjjjj miért nem születés alapján járnak kiváltságok?

Remėlem a cikkíró valami rėgi arisztokrata család sarja, mert akkor az egész felirható a nosztalgianak.

De ha nem, akkor ez kimondottan röhejes cikk.

A vezetô rèteg öröklési alapra helyezése nem valami kivétel, hanem az àtlag, a normàlis, egèszen a legutóbbi időkig. Az, hogy ez működik a kivétel, nem a szabály, ès általában azzal van ōsszefüggesben, hogy az "elbasztad ha rossz családba születtèl" szabály nem hatja át a társadalom egészét

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2013.07.10. 08:39:51

@vantaan:

"makkszag"

vannak népek, akik már, eljutottak arra a szintre, hogy meg is tudják mosni a makkot, de még nem tudták leváltani a primitív metélőkultúrákat

calabria007 (törölt) 2013.07.10. 08:44:07

@Dzsentrisvihák:

„Mivel tényleges hatalma nincs”

Ott hozzák a téged érintő törvények cirka 80%-át…

calabria007 (törölt) 2013.07.10. 08:48:41

@libertard:

A cikk lehet, hogy vacak, de az un. „általános választójogra alapozott demokrácia” se egy nagy sikertörténet

Ez max csak kisléptékben tud működni, uniós szinten már inkább egy szürreális paródia (finoman és polkorrekten fogalmaztam…)

calabria007 (törölt) 2013.07.10. 08:52:58

„Az Európai Parlamentre ugyan az égvilágon semmi szükség nincs, amúgy is csekély szerepet játszik az EU irányításában, „

????

calabria007 (törölt) 2013.07.10. 08:55:17

„Az egyenlőség, a valódi elit hiánya a legnyersebb gazdasági érdekek érvényesülését hozta el;”

Masszívan átpolitizálva?

No, ezen a ponton válik komikussá a poszt:)

calabria007 (törölt) 2013.07.10. 08:56:50

"uzsorások, szatócsok és iparosok"

no, ők remekül megélnek a piacon is...

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.10. 09:00:34

Igen, így igaz.

Már bizonyossá vált: a XIX. századi baloldal harca az általános választójogért a demokráciát végét eredményezi. Mára ez beteljesedett.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.07.10. 09:00:58

Rá szabad kérdeznem, hogy létezik-e ez az aristo, mint hús-vér személy, vagy csak a kínosabbra sikerült írásokat szoktátok ezzel a névvel szignálni?
(Tudomisén, pl. amikor már Dobray se tudja vállalni.)

Kandeláber 2013.07.10. 09:04:51

Hehe, nálunk a politikai elitet és a "véleményformáló értelmiséget" állítólag a Fahkasházy szárszói nyaralójában évről évre felbukkanó gyülekezet reprezentálja.
Megértünk a pusztulásra.

calabria007 (törölt) 2013.07.10. 09:06:08

Ja és a demokrácia kapcsán a _kis lépték_ mellett, a választójog korlátozása sem elvetendő ötlet (pl. vagyoni cenzus, adócenzus, stb.)

A „mindenki szavaz mindenről” gondolata csak első blikkre tűnik jó ötletnek…

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.07.10. 09:06:41

Örömmel látom, hogy együtt a nagy csapat. A hím nemi szerveket szaglászó patkányblogostól a gyermekei vérfertőzésén ábrándozó beteglelkű agyhalottig. Nagyszerű. Ezeknek a puszta léte nagyszerű illusztráció a kor végzetes szellemi leépülésére.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2013.07.10. 09:09:11

@aristo: Azért jöttünk, mert csodálunk téged. Vezess minket, oh aristo!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.07.10. 09:28:39

Mifele politikai elit? Van a Legfobb Vezeto es kuss. Rossz tanacsadokra, osszeeskuvo udvaroncokra nincs szuksegunk.
tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2013/07/strasbourg.html

S=klogW 2013.07.10. 09:29:57

@aristo: egy ilyen szekundától valóban nehéz másra asszociálni, de ha kicsit nagyvonalúak vagyunk (a lelki egészségünk érdekében érdemes néha ilyesmit gyakorolni), akkor lehet, hogy ez a scoliosisos szerencsétlen a fa termésére gondolt (vö.: disznópásztorkodás)

Geo_ 2013.07.10. 09:42:18

@Kettes: nagyon-nagggyon szép írás, csak mi van, ha aristo felébred, s kiderül, hogy nem az arisztokráciához/patríciusokhoz, hanem a plebshez tartozik? Vagy legyen inkább gyapotszedő rabszolga?

(Amúgy nagyon érdekes fogalmak képesek megszületni - pl. "arisztokratikus demokrácia". )

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.07.10. 09:46:45

@aristo: „Beteglelkű agyhalott.” :D:D:D

Ezeket a képzavaros cuccokat azért mégsem egyedül találod ki, ugye? Ennyit ejsze csak segít a redakció…

marko11 2013.07.10. 09:53:14

@Kandeláber: Csak az a baj, hogy ez az értelmiségi "elit" aktív részese volt a magyar rendszerváltásnak (=Kész Átverés Show).

tevevanegypupu 2013.07.10. 10:00:35

Nem biztos, hogy egy dinasztia leszarmazottai mind ertenek a politikahoz..Antall Jozsef nagyon jo pelda erre, es ami azt illeti a Habsburgoknal is egyedul Otto volt szamottevo politikus - mint letaszitott tronorokos bizonyos respektust kivaltva a sznob plebejusokbol - a magyar arisztokraciabol pedig talan egyedul Nadasdy Borbala grofno lenne alkalmas..aki bebizonyitotta, hogy a jeg hatan is megel es a legnehezebb helyzetekbol is gyoztesen kerul ki.:)

S=klogW 2013.07.10. 10:00:53

@kesztió: aha, szóval magára értette aristo :)

tevevanegypupu 2013.07.10. 10:03:04

@marko11:

Magyar ertelmisegi elitnek az szdsz es holdudvara kepzeli magat..ugy mukodtek az elmult husz evben es a rendszervaltasnal, hogy nagyon meglepo az az ontudat, amivel meg mindig probalkoznak. Es hogy mennyire nem ertelmisegiek, azt bizonyitja az a buta gog amivel tamadni probalnak mindent..a tokeletes sikertelenseggel hatuk mogott.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.07.10. 10:05:06

@S=klogW: Néhány poszttal ezelőtt arról ábrándozott, hogy a gyerekei egymással fognak boldog szerelemben egyesülni és hogy ő ezt mennyire helyesli. Ezt nyilván roppant trendinek gondolja. Azt nem tudom, hogy az illető gyermekei különböző neműek-e, de neki nyilván mindegy.

bozon 2013.07.10. 10:05:10

@aristo: Figyelj, ha ennyire kiakaszt a kommentelés, akkor ne posztolj!

Ami a tartalmat illeti, megboldogult gyerekkorom végén én is tudtam arról ábrándozni, hogy majd, ha a kiválasztott legjobbak működtetik a társadalmat, akkor minden jó lesz. De nem lesz jó. Többek között azért, mert a kiválasztott legjobbak is elkurvulnak. Maximum egy kicsit lassabban. T'od mit mondok? Én is elkurvulnék, ha teljhatalmam lenne.

Nem a kezdeti feltételeket kell preparálni, hanem magát a működést javítani. Ennek érdekében jelszavaink valának: fékek és ellensúlyok. Ha a hülye és gátlástalan politikusok nem vihetnek végbe gátlástalanul mindent, akkor javul meg a rendszer. A demokrácia sem jó tehát, hiszen a demokratikus felhatalmazás előírása szintén nem elég a jó működéshez. Ha teljhatalmat ad, minden elromlik.

Mi a tanulság az EP-re vonatkozóan? Végre valamibe beleütközik az egyszeri gumicsizmás focista. És ez jó, mert pl. a Tavares-jelentésben nem "báncsák a hazát", hanem védik a saját, belföldön teljhatalmú kormányával szemben. Téged is védenek, a jövődet, a gyerekeidet védik, légy hálás érte! :)

marko11 2013.07.10. 10:08:38

@tevevanegypupu: Igen! Ez meglehetősen elképesztő, hogy még mindig "véleményformálóknak" gondolják magukat.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.07.10. 10:10:49

Arról szól a bejegyzés, hogy Kezdetben Volt az Aranykor, aztán azóta minden hanyatlik. Régi vakoló duma. (még ha van is benne valami...)

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.07.10. 10:11:50

@bozon: Egyáltalán nem akaszt ki a kommentelés, csak a résztvevőkkel kapcsolatos higgadt, mértékadó véleményemet közöltem.
Ezt most - udvariasságból - nem teszem meg magával kapcsolatban, aki megemésztetlenül böfögi vissza az értelmetlen libsi lózungokat. Mi az, hogy "fék", meg "ellensúly"? Mi maga masiniszta?

marko11 2013.07.10. 10:17:20

@bozon: Valahogy mindig elfelejtődik, hogy a demokráciával együtt kapitalizmust is kaptunk. Ami, napi tapasztalat, bőven übereli a demokratikus cuccokat.
Továbbá a Capitaly c. világjátékban ránk csak kispályás szerepet osztottak - rendszerváltás (pontosabban: birodalomváltás) címén.

Illyés Edith 2013.07.10. 10:17:21

@ArmaGedeon: A hinduk meg az ókori görögök is vakoltak? :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.07.10. 10:17:38

"Makkszag": csak nekem tűnik úgy, hogy ez aristo második kedvenc társadalmi csoportjára utal, és nem testrészekre? Ld. cselédek és _disznópásztorok_.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.07.10. 10:18:58

@aristo: Biztos, hogy ilyesmit írtam?

Sőt, ha tényleg ilyen gyatra szövegértést tanústasz a hozzászólók kommentjeit illetően, egyáltalán miért posztolsz? Gyermekkorodban nem hagyták, hogy próféta legyél és most kompenzálsz?

VIII. Nagyapó 2013.07.10. 10:22:02

@Geo_:

Jaj, ne…

Az arisztokrácia nem a születése, hanem a jobb neveltetése révén válik arisztokráciává. Ami nem saját érdeme, viszont értéke. (És persze van bőven és nem-arisztokrata is, mondjuk, hogy statisztikai csoportátlagokról beszélünk.)

Ha az alapján választunk vezetőket, hogy mennyire érdemlik meg (mert bár kevésbé alkalmasak egy másiknál, e mögött több a saját erőfeszítésük), az az adott személlyel szemben talán méltányos, viszont nem lesz jó az országnak.

(Pl. egy alkotmányos monarchiában egy örökletes királynak pedig még olyan előnyei is vannak, hogy a király nem általában nem az lesz, aki a leginkább azzá akart válni és ezért sok mindenre hajlandó volt.)

Sztem jó a poszt.

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2013.07.10. 10:24:02

@aristo: Nem tűnt fel, faszparaszt, hogy a maroknyi híved is kezd lekattanni rólad?

sisszi 2013.07.10. 10:24:11

Kedves aristo, gyorsan abbahagyni a csőcselékkel való megalázó kommentelést és gyerünk inkább otthon kiselőadást tartani pl. a Patria Potestas-ról a családnak. ez a bejegyzés egy burkolt üzenet haza? nem mosogat otthon rendesen az asszonynép?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.07.10. 10:24:49

@aristo: Végül is egy masinéria részei vagyunk, és benne magunk is masinák. "Gépezet az egész világ, s gépezet benne minden férfi és nő."

Elmagyarázom a fékeket és ellensúlyokat ahisztokhatikusan: a báróktól a királyig mindenki aljas szemétláda. Mert ilyen az ember. A cselédek és a disznópásztorok is, de nekik nincs hatalmuk. Ha nem akarjuk, hogy egy aljas szemétláda - vagy aljas szemétládák bűnszövetkezete - uralkodjon rajtunk (mint pl. most), akkor az a jó, ha ezek közt van valamiféle hatalmi egyensúly, és amíg mondjuk az Aljas Szocialista Szemétláda Bárók Ligája és az Aljas Nemzeti Szemétláda Lovagok Véd- és Dacszövetsége ütik egymást, addig is hagynak minket élni.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.07.10. 10:25:20

@kesztió: Pontosan ezt írta. És pontosan úgy hivatkozik a "szövegértésre", ahogyan a rajtakapott írástudók szoktak. A maga hozzászólásai egyébként nem igényelnek szövegértést. Szövegértést a gondolatok igényelnek és nem libertárius elmebaj tünetei.
@Holger Hartland: Nem tudom, az én tapasztalataim szerint Quercus nemzetség fáinak és cserjének termése nem szaglik. Különösen nem szubliminális módon.

S=klogW 2013.07.10. 10:28:04

@Holger Hartland: maga itt már csak egy epigon klapec :) @S=klogW:

2013.07.10. 10:28:34

@tevevanegypupu: antall jóska elárulta a sajátjait, a saját "osztályát" is. Ennek ékes példája, hogy az antall jóska is vastagon benne volt abban, hogy ne történjen kárpótlás az úgynevezett rendszerváltás után. Nemcsak az egykori úgynevezett "kulákok" esetében, hanem a nemesek és nagypolgárok esetében sem történt semmi (ott még annyi se, mint a kulákok esetében).
Persze, hogy szegény Horn Gyulát nem lehetett várni se erkölcsi, se anyagi rehabilitációját a kifosztott polgári és nemesi osztálynak, ez egyértelmű, én nem is haragszom ezért Horn Gyulára.
De antall jóska mégiscsak felső-középosztályból (ahogyan a balosok mondják: úri osztályból) származott. És mégis. Semmit sem tett. Sőt, játszotta a gőgős tanár bácsit a parlamentben, hogy "kérem, a 46-os törvény tiltja a nemesi előnevek használatát". Vicces bácsi volt. És persze kajak a 49-es sztálinista alkotmánnyal vállaljuk a jogfolytonosságot.
Az egész rendszerváltásnak nevezett folyamat és a jelenlegi poszt-szocialista állapot erkölcsi relativizmusra épült. Ennek, hogy így alakult nemcsak a balosok, hanem antall jóska is részese volt.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.07.10. 10:29:28

Szerzőnek már megint féligazsága van. Szerző csupa fél. Fél a cédulája, a nótája, a kegyelme, stb.

2013.07.10. 10:30:54

@aristo: Kegyelmes uram! Érdekelne privátban, hogy mely család sarja. Komolyan kérdezem.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.07.10. 10:31:19

@aristo: A disznók csak megérzik valahogy... de mit tudhat erről egy városi ember? Ha legközelebb tölgyerdőben járok, ellenőrzöm.

vantaan 2013.07.10. 10:33:30

@Az Olei Hagardom terroristái: Hazudsz köcsög! Összeollóztál valamit!!!!

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.07.10. 10:33:36

@S=klogW: Nem, mert a maga kommentjei közül csak a nekem címezetteket olvasom. Kommenteket alapjáraton kb. 100/perc sebességgel "olvasok", csak néha állok meg. :)

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.07.10. 10:34:16

@SontPent: Olvassa el a blogomat.
@Holger Hartland: A disznók szaglása olyan, vagy jobb mint a kutyáké, nekik könnyű.

Virág et. 2013.07.10. 10:36:51

@aristo: Quercus nemzetség, disznópásztor. :) Zseniális!
Mehetne a modoros blogra.

Kérlek, folytasd!

Urfang 2013.07.10. 10:38:48

Én csak akkor lennék hajlandó feladni az általános választójogot és a demokráciát, ha olyan arisztokratáink lennének mint Aristo.

bozon 2013.07.10. 10:39:11

@aristo: "Egyáltalán nem akaszt ki a kommentelés, csak a résztvevőkkel kapcsolatos higgadt, mértékadó véleményemet közöltem."
Ez hirtelen kínossá vált, de inkább most már csak a többiek kedvéért hadd válaszoljak.
Nem higgadt, akinek "véleménye" van másokról, akiket nem is ismer, ahelyett, hogy ellenérvelne. Nem mértékadó az, aki magát titulálta annak.

"Ezt most - udvariasságból - nem teszem meg magával kapcsolatban, ..."
Ezért most utólag hálás vagyok.
Nem ítélem el azokat a bloggereket, akiknek nincs idejük érdemben reagálni minden kommentelőjükre, és ezért hallgatnak, de a bornírt, sablonos és át nem gondolt benyögésekre semmi szükség. Reagálj egy hozzászólásra alaposabban, ahelyett, hogy betöltenéd a nyúlbogyót a golyószóróba!

"aki megemésztetlenül böfögi vissza az értelmetlen libsi lózungokat. Mi az, hogy "fék", meg "ellensúly"? Mi maga masiniszta?"
Manírkodva belekötni érvelés helyett nem szexi. De innen szép a felemelkedés, kedves kakisto!

kalhana 2013.07.10. 10:41:04

@ArmaGedeon: Ez nem vakoló duma. Tkp. minden komolyabb gondolkodó tudta minden kultúrában. keleten és nyugaton is. És a tapasztalattal eléggé egybeesik...

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.07.10. 10:42:58

@bozon: Kíváncsivá tett, mutatna például egy érvet a maga "hozzászólásából"?

S=klogW 2013.07.10. 10:44:45

@Holger Hartland: @aristo:

ugye szaga a magyar közbeszédben nemcsak annak lehet ami szaglik
ellenben jobbna meggondolva ezt a szaglás dolgot, lehet túlzó nagyvonalúságot ajánlottam fentebb (@S=klogW: )

hiányos személyi higiéné esetén a preputium (előbőr) alatt különösen a glans penis coronája (en.wikipedia.org/wiki/File:Corona_of_Glans_Penis.jpg) alatti árokban felgyűlhet a hámló epidermisből és a bőr alatti mirigyek váladékából össezsűrűsödő smegmának nevezett massza, aminek kellemetlen szaga van és gyulladást okozhat a benne elszaporodó baktériumok révén - de ez nem egyik napról a másikra töténik, hanem hetek kérdése

szekunda nem annyira hülye mint amennyire aljas, úgyhogy ez az áthallás bőven benne van a megjegyzésében

fentebb már itt említették, kultúrnépek megtanulták megmosni a genitáliájukat:
3 napnál tovább nem bírja az ember folyadék nélkül, pláne a sivatagi éghajlatot - tehát akinek 3 naponta nem jut két marék víz a makkja megtörlésére az a saját igénytelensége miatt lesz gyulladt a makkja, nem pedig a környezeti körülmények miatt

a körülmetélés szükségtelen, szimplán rituális csonkítás

2013.07.10. 10:45:08

@Holger Hartland: Elárulom, hogy egy alkotmányos monarchiában van leginkább biztosítva az áhított fékek és ellensúlyok rendszere. Legalábbis a magyar, brit stb. történelem, ahol ilyen volt ezt mutatja.

arlequin 2013.07.10. 10:45:19

@aristo: gratulálok a cikkhez. minden szava igaz.
pontos analízis.
nem csoda hogy összehányják. csak így tovább. igazi felüdülés volt.
a sorsát pedig mindenki megérdemli, olykor kiérdemli...

S=klogW 2013.07.10. 10:46:25

@Holger Hartland: kedves epigon klapec: "a törvény nem ismerete nem mentesít a jogkövetkezmények alól" :) ;)

Pelso.. 2013.07.10. 10:47:02

@aristo: Ám legyen, hanyatlik, -bár sokkal lejjebb nem tud. Hogyan tovább?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.07.10. 10:47:32

@SontPent:
"Elárulom, hogy egy alkotmányos monarchiában van leginkább biztosítva az áhított fékek és ellensúlyok rendszere. "

Mar persze, ha az uralkodot idonkent kivegzik, hogy tudja a helyet.

S=klogW 2013.07.10. 10:48:24

@S=klogW: jav.:

annak a saját igénytelensége miatt lesz gyulladt a makkja

Virág et. 2013.07.10. 10:51:11

Vicces, hogy ideírogatják emberek, hogy mennyire tetszik nekik a bejegyzés és hogy mennyire igaz, de ha megkérdeznénk hármat, akkor hárman mást mondanának, hogy ki a kívánatos arisztokrácia és ki a feltörekvő plebs, főleg magyar viszonylatban. :)

Egyébként meg csak a szokásos hanyatló nyugat hülyeség már megint. Nincs itt semmi látnivaló, ez megy legalább 70 éve errefelé, csak az arcok és az ideológiák változnak.

S=klogW 2013.07.10. 10:51:15

@Holger Hartland: szóljon mikor megy, megnzném ahogy négykézlábra ereszkedik, röfög és túr :D
(nézze el nekem, nagyon magas labda volt ez a személyes makkszagellenőrzés)

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.07.10. 10:51:19

@Pelso..: Platon az Állam-ban azt írja, hogy a demokráciát szükségképpen a zsarnokság követi. lehet hogy igaza van.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.07.10. 10:52:01

@aristo: valóban én vagyok a hülye, mert feltételeztem, hogy csak maradt benned egy utolsó szikra egy szöveg higgadt, tárgyilagos értelmezéséhez, így 20 percet elcsesztem az életemből azért, hogy leellenőrizzem, valóban írtam, e olyasmit, miszerint „arról ábrándoznék, hogy a gyerekeim egymással fognak boldog szerelemben egyesülni és hogy ő ezt mennyire helyeslem”.

Természetesen sehol sem állítottam ilyesmit, legfeljebb olyasmit írtam, hogy „olyan pofát vágnék, mintha citromba haraptam volna. S utána megvonnám a vállam, hogy ez van.”

Ha te ezt ábrándozásnak és helyeslésnek fogod fel, tényleg látogasd meg a redakció üzemorvosát.

kalhana 2013.07.10. 10:52:49

Arisztokráciát nem lehet csinálni. Nálunk a háború után likvidálták. Ahhoz, hogy újra kialakuljon, valami deus ex machina kellene, de lehet, hogy ebben az esetben is eltartana vagy 500 évig. Pusztítani ( dekonstrukció ) mindig könnyű. Még generációnként is megfigyelhető a nagyfokú színvonalesés. A demokrácia mindenkinek jogot ad arra, hogy a politikában részt vegyen. Ezzel viszont lehetetlenné teszi a jól kormányzottsághoz való jogot.

2013.07.10. 10:53:17

@aristo: A blogon is csak L. szerepel. De megértem, ha meg akarja őrizni az inkognitóját. :)

S=klogW 2013.07.10. 10:56:26

@kesztió: tisztességes ember azt írja amit gondol és azt gondolja amit ír. tisztességes ember így áll hozzá má szavaihoz is. ha ezután férleértelmezik a cinikusan kétértelműsködő csandalát, hát vessen magára.

tevevanegypupu 2013.07.10. 10:56:44

@SontPent:

Na de eppen azt mondom, hogy sajnos ugy tunik az un. nagypolgari arisztokracia vagy akar az, amit igazi arisztokracianak mondunk, sem alkalmas arra, hogy aparol-fiura adja at a tudomanyat, tehetseget, ratermettseget, intelligenciajat. Vagy legalabbis nem egyazon iranyba, mondjuk politikai ambicioik kielesere.
Antall elkepesztoen rossz politikus volt, ugyanakkor az apja nagyon jo erzekkel volt kepes iranyitani abban a nagyon nehez korban azt amire vallalkozott. Az arisztokraciank kozott sem szallt aparol fiura legtobszor semmi, legfeljebb a birtok..Volt nehany kiveteles csalad, Bathoryak, Telekiek, Szechenyiek, Karolyiak (szegeny Mihalyra ebbol semmi nem jutott) es lehetne sorolni, de ott is at-atugrott egy-ket generaciot a tehetseg..A kiralysag legfeljebb annyiban volt jobb - olyan orszagoknak akik szerencses fekvesuek voltak Europaban - mert ott a kiraly mindent megtett azert, hogy fia vagy lanya a leheto legjobb korulmenyek es gazdasagi viszonyok kozott vegye at a tront..es a vagyont, de kozottuk is szep szammal akadtak hulyek.. A demokratikus koztarsasagok pedig legtobbszor szabad preda minden lelkiismeretlen kormanynak.

hacsaturján 2013.07.10. 10:58:19

a múltkoriban szakasztott hasonlók jutottak eszembe. történetesen üldögéltem a klotyón és azon morfondíroztam, hogy ugyan, ki fog nekem papírt hozni. a végén annyira elzsibbadt a lábam, hogy levontam a megfelelő konzekvenciákat.
másszor a háziorvosi rendelő várójában üldögéltem mintegy három óra hosszát, lélek az ajtón se be, se ki. végtére szezám tárult, s emberek sorjáztak ki számosan, köbméterbe számolva jóval többen, mint amennyit a rendelő űrtartalma lehetővé tehetett volna. gondoltam, addig békés leszek, míg meg nem látom mucius scaevolát friss kötéssel az ő jobbján, aztán persze reklamálni fogok, mert nehogymán a tarquiniusok is...

kalhana 2013.07.10. 10:58:53

@Doomhammer: Igen. Mert sajnos a parlamentet az uralkodók nemigen végezték ki, pedig mindig ők érdemelték volna meg.

Pelso.. 2013.07.10. 11:02:09

@aristo: Ez sablonos, nincs két egyforma helyzet, meg aztán az elit is különböző valamelyest; pl mocsok-mocsokabb stb
A szükség ez esetben nagyon relatív és szubjektumok által meghatározott/kreált tud lenni.

hacsaturján 2013.07.10. 11:04:59

etruria! etruria! - rivallnék fennen, ámbár a szamniszok sem voltak kutyák.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.07.10. 11:05:50

@kesztió:
1. A gyerekei még nem egyesültek igaz szerelemben, tehet erről az eseményről beszélni mindenképpen fantáziálás, aminek szinonimája az ábrándozás.
2. Az inkriminált bejegyzés előtt a testvérek szexuális együttléte mellett érvelt. Ez helyeslés. Ezt enyhítette - a saját szerencsétlen gyerekei esetében - beletörődéssé, ami ugyancsak a helyeslés egy módja, hiszen nem tesz ellene semmit. Talán azért csak, mert a maga beteg elméjében is felvillant egy emberi szikra a saját gyerekei kapcsán.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.07.10. 11:06:37

@kalhana:
"Mert sajnos a parlamentet az uralkodók nemigen végezték ki, pedig mindig ők érdemelték volna meg. "

Azert megprobaltak. Aztan vagy az uralkodonak sikerult eleg hangadot kivegezni a parlamentekbol (mint XIV. Lajosnak) vagy a parlamentnek sikerult kivegezni az uralkodot (mint I. Karolyt Angliaban). Vagy hogy kozelebbi peldat hozzak, vagy a vasgardistaknak sikerult kivegezni a kiraly embereit, vagy a kiralynak a vasgardasokat Romaniaban.

A fekeknek es ellensulyoknak elegge brutalis format kell olteni egy teljhatalmu uralkodo elleneben.

bozon 2013.07.10. 11:06:59

@aristo: "Kíváncsivá tett, mutatna például egy érvet a maga >>hozzászólásából<<?"
Okély, lényegre törő kérdés, én is igyekszem a lényegre törve válaszolni. Ennek érdekében egyszerű érvelő állításokra redukálom a hozzászólásomat (amit nem volt érdemes idézőjelbe tenni, mert a hozzászólás egy formai ténykérdés, független attól, hogy milyen alávaló szemetet hordtam alkalmasint össze ;-)).

Szóval:
1. Nem igaz az arisztokrácia felsőbbrendűsége, _mert_ csak a kezdeti feltételekben különbözik a demokráciától.
2. A kezdeti feltételek bütykölése nem jó eszköz a rendszer jobbítására, _mert_ csak korlátozott ideig befolyásolja a rendszer dinamikáját.
3. Magát a rendszer működését kell megjobbítani, _mert_ annak van hatása hosszú távon.
4. Szükség van fékekre is ellensúlyokra, _mert_ azok jobbítják érdemben a rendszer működését.
5. Javítják, _mert_ megszüntetik a teljhatalmat, ami rossz.
6. Rossz a teljhatalom, _mert_ rossz a politikus (tökéletlen az ember).
7. Nem megoldás önmagában a demokrácia sem, _mert_ nem zárja ki a teljhatalmat.
8. Az EP ténykedése jól jött, _mert_ a mai magyarországi helyzetben ő is csak egy új, az eddigiektől független hatalmi centrumként (fékként, ellensúlyként -- édes szavak! :)) viselkedik.
9. Jól teszi, hogy így viselkedik, _mert_ a teljhatalommal való visszaélést gátolja.
10. Ezt neked is fel kell ismerned, _mert_ ez a te érdeked is.

Ennyi érv ilyen kis palackban!

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.07.10. 11:08:23

@Pelso..: Érdemes elolvasni a VIII. és a XI. könyvet. Itt pontosan leírja azokat a tüneteket, amiket ma itt látunk. Mindezt 2500 évvel ezelőtt, tehát gondolhatjuk, hogy a törvényszerűség működik ma is.

Geo_ 2013.07.10. 11:09:04

@VIII. Nagyapó: a poszt - undorító.

Mert lehetne beszélgetni a 3. évezred demokráciájáról, a vezetői alkalmasságról - de akkor konkrétan:

az arisztokrácia születése miatt jut jobb neveltetéshez - de mondjuk a feudalizmust tartani a fejlődés csúcsának, beteg elmére, vagy nagyon humoros lélekre vall. (Nekem nem tűnik viccesnek, elárulom).

Az pedig nagyfokú műveletlenségre vall, ha valaki a szabadság, egyenlőség, testvériség hármasból kiemeli az egyenlőséget - elárulva, hogy az egészből nem ért semmit.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.07.10. 11:10:55

@S=klogW: Az első hely természetesen a magáé lehet (ha nem volt előtte más, de nem ellenőriztem). Nekem mindegy, hogy hányadik vagyok.

S=klogW 2013.07.10. 11:14:02

@Holger Hartland: karót nyelt reggelire? nehogy megsértődjön már, maga nagy publikátor, tudhassa, hogy milyen fontos az elsőség.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.07.10. 11:14:27

@S=klogW: Azt elhiszem, hogy megnézné. De a személyes ellenőrzés nálam azt jelenti, hogy az említett növényi entitást manuálisan hozom nazális proximalitásba. Lehet, hogy a "városi ember" fogalmát nem értette, akkor talán így: homo sapiens sapiens urbanus.

sisszi 2013.07.10. 11:14:47

különben jó a Churchill idézet. és Churchill személyének emlegetése is: a Spencer család birkatenyésztő család volt. akkor most ők meddig homo novus, és mikortól tapasztalt arisztokrata család?

maretz 2013.07.10. 11:15:37

@bozon:

"És ez jó, mert pl. a Tavares-jelentésben nem "báncsák a hazát", hanem védik a saját, belföldön teljhatalmú kormányával szemben. Téged is védenek, a jövődet, a gyerekeidet védik, légy hálás érte! :)"

Jah, a szovjet elvtársak is védtek minket a gaz imperialistáktól... nem is értette az egyszeri szovjet kiskatona, akit Budapestre vezényeltek, hogy a magyar nép miért nem hálás érte... biztos azért, mert velejéig romlott fasisztanemzet vagyunk!

Köszönöm szépen, de én nem igénylem külföldi nagyokosok védelmét. Főleg nem önmagamtól.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.07.10. 11:16:41

@S=klogW: Nagy publikátor? Csak a maga kedvéért ellenőriztem: 48 poszt két és fél év alatt, ezt nevezi nagy publikátorságnak? Nem, tényleg nem érdekel a hányadikság - nem látott még szabad embert? :)

maretz 2013.07.10. 11:18:00

@sisszi:

"a Spencer család birkatenyésztő család volt."

Jah. 700 évvel ezelőtt. 500 éve viszont arisztokraták.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.07.10. 11:20:52

@bozon:
1. Ennek a mondatnak nincs értelme, továbbá nem érv, hanem kijelentés, bár értelmetlen.
2. A "kezdeti feltételek bütykölése" többnyire teljesen más rendszert hoz létre. Ez sem volt érv, hanem alátámasztás nélküli kijelentés.
3. Nem igaz a rendszer eltörlésének is hosszútávú hatásai vannak. Nincs érv amellet, hogy miért kéne a rendszert "javítani".
4. Miért tennék? Miért javítanák?
5. A teljhatalmat nem szüntetik meg, ha teljhatalom van akkor nincsenek fékek és ellensúlyok, mert a hatalom gyakorlói lelőnek mindenkit aki visszabeszél.
6. A "fékek" és "ellensúlyok" is emberek, politikusok vajon az egyik rossz kioltja a másikat?
7. Mitől független az EP?
8. Nincs teljhatalom, ezért nincs mit gátolni ezért az EP tevékenysége oktalan, értelmetlen, céltalan és káros. Ezek ugyan úgy érvek nélküli kijelentések, mint a magáé. Kinek van igaza?
Mit kéne nekem felismerni? Azt, hogy volt maoisták, pedofilok, alkeszek és jósnőket tartók nekem bármiben - nagyon sok pénzért - "segítenek"? Felássák a kertet vagy mi?

S=klogW 2013.07.10. 11:26:03

@Holger Hartland:1. az én posztjaim számához maga igenis nagy publikátor, de az igazolt blogatléta aristo számához (és regisztrációs dátumához) képest is kélvonalbeli teljesítmény - különösen ha azt nézzük, hogy nem máshonnan átvett anyagot posztol, hanem eredti tartalmat.

2. urbánus? és szabadságozik? gyanús maga. csak nem független demokrata?
a szabadság illúzió, az istentelen népmanipulátorok hamis ígérete a tömegeknek.

Dzsentrisvihák 2013.07.10. 11:27:29

@calabria007:

Ja-ja, olyan faszságokról, hogy merre görbülhet az uborka, vagy legyen-e jakuzzi a tyúkketrecben.
A lényegi kérdések a senki által nem választott bizottságokban dőlnek el.

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2013.07.10. 11:30:19

hagyjuk ezt a homo novus polkorrektkedést:

jöttment lesz a becsületes magyar neve,

jellemzően tarnopolból indult

calabria007 (törölt) 2013.07.10. 11:30:49

@aristo:

apropó:

Karthágó is köztársaság volt:)

Carthaginian Republic
en.wikipedia.org/wiki/Carthage#Carthaginian_Republic

calabria007 (törölt) 2013.07.10. 11:33:28

@bozon:

a hatalom expanzióját csak a decentralizáció tudja féken tartani...

az EU további centralizációról szól...

Bell & Sebastian 2013.07.10. 11:34:05

Mondjuk egy brüsszeli szarmata nekem ugyan nem testvérem!

Ha valaki eléggé élénk képzelőtehetséggel bír, vizionáljon maga elé egy olyan mechanikai rendszert, ami csupa fékből és ellensúlyból áll. Mire lenne jó egy ilyen ketyere? Legalább meszelnének az eszeveszett progressziónak és csak állnánk, mint vőlegény a buzilagziban.

Egyébként ha a velünk élő valóság az orvos-, ügyvéd-, maffia- és politikus dinasztiák evolúciós előnye, már csak versenyhelyzetbe kell hozni a feltörekvő mobilitásokat, nem pedig pozitívan diszkreditálni.

Viszont az egy marhaság, hogy egy háromrétegű alakulatban (bűnözők/politikusok/háttérhatalom) a jéghegy látható csúcsa rendelkezik a teljes eszközrendszerrel. Ha csak az elnyomó hatalmi ágakat nézzük, már nem igaz a feltételezés.

Lehet persze demokráciázni, csak semmi értelme. Maffiafőnökségre vagy páholytagságra még nem írtak ki választást.

Elméletileg persze lehetséges, hogy three in one, talán még példát is tudnánk erre mondani.

Ha nagyon akarnánk.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.07.10. 11:34:31

@aristo:
sajnálatos, hogy a konzervatívok agya (törzsfejlődési okok vagy egyéb miatt) képtelenek valaminek az elfogadása és a helyeslése közötti különbséget észlelni. Számotokra pl. a melegek, drogosok stb. elfogadása egyenértékű azzal, hogy az illető saját neméhez vonzódik vagy hódolni szeretne a drogok élvezetének.

Úgyhogy nagy titkot osztok meg veled:

bármikor hajlandó vagyok kiállni a melegek jogaiért, annak ellenére, hogy pont úgy undorodom egy férfi szexuális konotációjú érintésétől, mint te (mondjuk, benned nem vagyok annyira biztos, mert a legnagyobb homofóbok rendszerint látens melegek),

illetve híve vagyok a teljes drogliberalizációnak, annak ellenére, hogy legutóbb kiköptem az a füves cigit is, amit a számba adtak.

Így értelemszerűen, ha majd lesznek gyerekeim, nem fogom nem szeretni, kitagadni vagy fenyíteni őket, ha megtudom, hogy döntőképes felnőttekként összefeküdtek egymással, pedig hidd el, hogy abszolút nem vonz az ötlet, AHOGY A FÉLREÉRTETT HOZZÁSZÓLÁSOMBAN IS JELEZTEM.

Tudom, aristo, teljesen fölöslegesen várok arra, hogy az emberi lét ezen magasabb lépcsőfokára – tolerancia azok irányába is, akikkel szemben fenntartásaid vannak – eljuss. Te jobban érzed magad a törzsi ösztön nyújtotta langymelegben. De a remény hal meg utoljára, igaz?

calabria007 (törölt) 2013.07.10. 11:34:50

@Geo_:

"szabadság, egyenlőség, testvériség "

ez egy hülyeség

valóban szabad emberek nem lehetnek egyenlők...

Geo_ 2013.07.10. 11:41:06

@calabria007: nem hülyeség - ugyanakkor közel jársz a megoldáshoz. Mert egyidejűleg az is igaz, hogy az egyenlők pedig nem lehetnek szabadok, vagyis ez egy olyan dolog, hogy meg kell találni az elemek összhangját, egyensúlyát, mert csak együttesen jelentenek értéket, s csak együttesen lehet megvalósítani is.

kalhana 2013.07.10. 11:42:46

@Doomhammer: Mindegyikük - még XIV.Lajos is - nagyon messze állt a "teljhatalmú uralkodótó"-tól. A "fékek" és "egyensúlyok" pedig legalább annyit árthatnak, mint amennyit használhatnak.

sisszi 2013.07.10. 11:44:19

@maretz: csak meg akarom érteni aristo kiválósági genetikáját. tehát mondhatjuk a Churchill példa alapján, hogy 200 év kell hogy az aristo által példaként prezentált társadalmi rendszerbe, ahol "viszonylag szűk réteg, a nagy arisztokrata családok sarjai gyakorolta a hatalmat, ahol a politikai szerepvállalás kötelezettsége apáról fiúra száll" valakinek sikerüljön felemelkednie. emlegette Churchillt és prezentálta Varro plebs bukását. ami nem sikerült Varronak, az sikerült a Spencer bácsinak 500 éve. így megy ez.

calabria007 (törölt) 2013.07.10. 11:44:52

@kesztió:

Te sem vagy valóban toleráns, mivel a valódi (toleráns) szabadság alulról építkező közösségekről szól… és ezek a közösségek - amíg önkéntes alapon jönnek létre - lazán lehetnek kirekesztőek vagy urambocsá tekintélyelvűek…

(pl. egy hotel vagy egy klub - egy valóban szabad rendszerben - lazán lehet kirekesztő…)

Te vmi intoleráns „felvilágosult abszolutizmust” képviselsz

Bell & Sebastian 2013.07.10. 11:45:26

Féket a libsikre, ellensűlyt meg a cocik lábára kellett volna előbb kötni, akkor talán nem kurvul el végletesen az örökmozgónk annyira, hogy veszettül csapkodva visszatolat 1972 -be. Ami egy kitüntetett pont lehet a téridőben, ha onnan indul minden reformkommunizmus.

Csak a trapézgatya ne legyen újra kötelező, mert azt nagyon utáltam.

calabria007 (törölt) 2013.07.10. 11:45:45

@Geo_:

ez egy feloldhatatlan ellentét...

szabadság =/= egyenlőség

calabria007 (törölt) 2013.07.10. 11:47:39

@Doomhammer:

XIV. Lajos kismiska volt Robespierre-hez képest...

calabria007 (törölt) 2013.07.10. 11:49:15

@sisszi:

Churchill leginkább populista volt...

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.07.10. 11:53:00

@calabria007: kissé felületesen ítélkezel.
Ha ugyanis liberálisként nem tolerálnám a tekintélyelvűséget, akkor (ha lenne hatalmam hozzá) bezáratnám pl. az összes keresztény ifjúsági egyesületet, nem?
Én azt tartom helyesnek, hogy valamilyen felsőbb szinten („nemzetállam”, EU, stb.) összeállítunk valamiféle társadalmi minimumot, ami törvények formájában mindenkire kötelező. És ezen belül szabad a mozgás.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.07.10. 12:07:36

A jelenlegi eliteknek nem csak a származásukkal van probléma, s nem is a származásuk a fő probléma, hanem (az), hogy meghasonlottak: ők maguk sem hisznek (már egy kicsit sem) abban, amivel pozíciójukat indokolják, igazolják (sőt, már abban sem bíznak, hogy pozíciójuk, akárhogy is, valahogy is, fenntartható, egyáltalán értelme volna azt fenntartani). A hatalom (a pozíciók) mindenároni és minéltovábbi --- amíg még lehet --- birtoklásán kívül már semmiféle célképzetük nincs.

calabria007 (törölt) 2013.07.10. 12:10:32

@kesztió:

A keresztény-intézményrendszert már rég „integrálták”…

Pl. egy keresztény is iskolát is akkreditálni kell és az is kismillió jogszabály hatálya alatt áll

„társadalmi minimum”

Az EU „minimum” már több mint 100 ezer oldal hosszú…

„tagállami” szinten pedig ezt fejtik ki még bővebben (sokmillió oldalban)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.07.10. 12:13:23

@calabria007:
"XIV. Lajos kismiska volt Robespierre-hez képest... "

Akkor a parlamentnek sikerult kivegezni a kiralyt. Mindez nem valtoztat azon az allitasomon, hogy az alkotmanyos monarchiaban a dolgok hajlamosak elfajulni, ha az uralkodo komolyan veszi a teljhatalmat.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.07.10. 12:15:49

@kalhana: @Illyés Edith:

Bizony vakoltak a hinduk és az ógörögök is... :-)
A vakolás forrásai között mindig emlegetnek görögöket, orfikusokat, stb.
Az egész felfogással az a probléma, hogy egyrészt tipikusan a gnosztikusok, manicheusok, luriai kabbala követői, stb. elképzelése az, hogy egy Kozmikus Katasztrófa következtében az egykori Tökéletesség összetört, szikráira szóródott és a gonosz anyagi földi siralomvölgye rabságába jutott. Tehát ez a felfogás az egykori Aranykor elképzelésének a forrása. Csakhogy az emberi társadalom hanyatlását tudatosan , tervszerűen előmozdító erők (az egyszerűség kedvéért: "vakolók"), akik pl. a csőcseléket forradalmakba viszik, tipikusan e gnosztikus-luriánus stb. eszmék lelkes hívei! Tehát vagy képmutatás, vagy tudatlanság szajkózni a "minden hanyatlik, mert a prolik eluralnak mindent" sirámokat, amikor a prolisodást és a züllést épp a hanyatlásideológia képviselői okozzák.

calabria007 (törölt) 2013.07.10. 12:17:42

@kesztió:

Ha esetleg a valódi klasszikus liberalizmus érdekelne, akkor az alábbi könyvet ajánlom:

THE BASTIAT COLLECTION
mises.org/books/bastiat1.pdf

több mint 150 éve írták ezeket az esszéket, de ma is nagyon időszerűek...

(és kitűnő könyv...)

Bell & Sebastian 2013.07.10. 12:19:15

@bbjnick: Jaja, Orbánnak legutóbb például kicsúszott a száján, hogy: ezek ott Brüsszelben birodalmat építenek és azt hiszik, hogy mi ezt majd hagyjuk! (ha nem is szóról-szóra)

Majd lesz meglepi, ha direktben is beszáll Amerika, a szabad kereskedelmen keresztül. Vajon ki fog elnyomni kit? És mennyiért?

calabria007 (törölt) 2013.07.10. 12:19:24

@Doomhammer:

A dolgok úgy istenigazából a demokratikus fordulat után durvultak el…

Ott szinte mindenki rabszolga lett…

calabria007 (törölt) 2013.07.10. 12:21:17

@Doomhammer:

French revolution, matrix of the future genocides : Vendée, 1793
www.youtube.com/watch?v=Gndjj-8Dz-U

Terror: Robespierre and the French Revolution (1/6)
www.youtube.com/watch?v=Wiw2LkUwnw4

Napoleon Bonaparte, the French Führer
www.youtube.com/watch?v=j1Khf5r9SCk

calabria007 (törölt) 2013.07.10. 12:22:27

@Doomhammer:

"hogy az alkotmanyos monarchiaban a dolgok hajlamosak elfajulni, ha az uralkodo komolyan veszi a teljhatalmat. "

a Bourbon-ok azonban abszolút uralkodók voltak

VIII. Nagyapó 2013.07.10. 12:27:15

@Geo_:

Csakhogy a poszt nem első sorban a feudalizmust, hanem Angliát és részben Amerikát emlegeti. Ezek demokráciák, csak épp nem nélkülözik a tekintélyt sem.

Egyenlőség/szabadság/testvériség tekintetében pedig nem a poszt, hanem a forradalomban gyökerező különféle mozgalmak borították fel rendszeresen az egyensúlyt az egyik javára és a többi rovására.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.07.10. 12:28:07

@kalhana:
"Mindegyikük - még XIV.Lajos is - nagyon messze állt a "teljhatalmú uralkodótó"-tól. "

Valoban?
Formailag ezek az uralkodok teljhatalmuak voltak. Ha a parlament nem ugy tancolt, ahogy ok futyultek, akkor nem hivtak ossze oket es mindenfele "kiralyi jogon" szerzett adokkal potoltak az adobeveteleiket, amiket a parlament nem szavazott meg nekik, vagy csak bullak elleneben volt hajlando megszavazni nekik. Akkor is voltak "ertelmisegiek", akik a kiraly kivansagara megindokoltak, tortenelmi jogon melyik ado miert torvenyes.

Az mar mas kerdes, hogy ha ellenuk fordult a nep, akkor a hajukra kenhettek a teljhatalmukat. Tehat akarcsak egy mai politikusnak, nekik is ugy kellett lavirozniuk az erdekcsoportok kozott, hogy csak annyit haragitsanak magukra, amennyit el tudnak nyomni - erovel vagy taktikaval. Ha elgaloppiroztak magukat, akkor nagyon gyorsan csunya veget erhetett meg egy torok szultan is.

en.wikipedia.org/wiki/Osman_II
en.wikipedia.org/wiki/Ibrahim_of_the_Ottoman_Empire

A masodik szultangyilkossag 1648-ban tortent. Ugyanebben az idoszakban zajlott a Fronde felkeles Franciaorszagban:
en.wikipedia.org/wiki/Fronde
Illetve az angol polgarhaboru, ami az angol uralkodo kivegzesevel ert veget:
en.wikipedia.org/wiki/English_Civil_War

Ennyit akkor a fekekrol es ellensulyokrol.

bozon 2013.07.10. 12:29:23

@calabria007: "a hatalom expanzióját csak a decentralizáció tudja féken tartani..."
Ezalatt nem csak területi decentralizációt kell/lehet érteni!

"az EU további centralizációról szól."
Egy nagyobb egység létrehozása természetesen maga után vonja azt, hogy a nagyobb egységnek jogkörei lesznek -- amúgy nem lenne értelme. Ha a nagyobb egységet azért hozzuk létre, hogy politikai kérdésekben is egységesítse, tartsa kordában, segítse a résztvevőket, akkor politikai jogkörökkel kell felruházni.
A vita azon folyhat, hogy akarunk-e politikai integrációt. Aki olvasott ma reggel újságot vagy történelemkönyvet, az akarni fog.

Geo_ 2013.07.10. 12:31:25

@calabria007: nem, szerintem nem. Ezeknek van egy közös értelmezési tartománya, ahol mindegyik létezhet, de nem abszolút mértékben, kizárólagosan.

bozon 2013.07.10. 12:31:56

@maretz: "Jah, a szovjet elvtársak is védtek minket a gaz imperialistáktól... nem is értette az egyszeri szovjet kiskatona, akit Budapestre vezényeltek, hogy a magyar nép miért nem hálás érte... biztos azért, mert velejéig romlott fasisztanemzet vagyunk!"
Bevetted? Pedig ők nem minket védtek, hanem csak teljhatalommal felléptek egy eszköztelen szereplővel szemben.

"Köszönöm szépen, de én nem igénylem külföldi nagyokosok védelmét. Főleg nem önmagamtól."
Ezek szerint te vagy Orbán Viktor? Akkor inkább igényeld... ;-)

Illyés Edith 2013.07.10. 12:34:25

@ArmaGedeon: A hanyatlás koncepciója már a legkorábbi nyelvi emlékekben megjelenik, ezek több ezer évvel régebbiek, mint az orfikusok. A Rig Védát az i. e. 2 évezredben írták le (miután előtte feltehetően évezredek óta adták szájról szájra).

Az, hogy egy kijelentés - esetünkben a világ romlásáról szóló állítás - leromlik, degenerálódik, még nem jelenti azt, hogy az eredeti állítás megfogalmazói is degeneráltak lettek volna.

Sissi1976 2013.07.10. 12:37:04

Már bocsánat hogy a barátnőm profiljából kommentálok, a cikk miatt még a jelszómat sem akarom megkeresni.

A szerző nyilvánvalóan a magát arisztokratának vallók közé tartozik, akik kritikátlanul elhiszik hogy az arisztokrácia mint olyan rendelkezik minden széppel-jóval. A valóságban azonban nem látom be miért irányítana jobban, miért lenne hajlandóbb a zűrök elkerülésére az arisztokrácia.

Tény hogy korunk betegsége a radikalizmus az pedig a néptömegektől jön. Ámde az arisztokráciát legitimáló mágikus hitek már eltűntek, így pl. a vér nemességébe vetett hit. Így ma az arisztokrácia számára már nincs politikai tér.

Geo_ 2013.07.10. 12:39:34

@VIII. Nagyapó: A poszt az arisztokráciát említi (tbk), az arisztokráciának pedig a feudalizmus volt a "fénykora".

Tudod, az úgy nem megy, hogy kihasználjuk a tömegdemokrácia előnyeit (ez a piacgazdaság, a jogállam) - majd lefikázzuk azt.

Geo_ 2013.07.10. 12:42:51

@bozon: azt nem (sem) értik, hogy teljesen feleslegesen pofáznak a globál tőke ellen, ha nem látják be, hogy annak ellenőrzése, szabályozása, ha tetszik: féken tartása - csak globalizált politikával lehetséges.

gyalog.galopp 2013.07.10. 12:46:46

@kesztió:

"Én azt tartom helyesnek, hogy valamilyen felsőbb szinten („nemzetállam”, EU, stb.) összeállítunk valamiféle társadalmi minimumot, ami törvények formájában mindenkire kötelező. És ezen belül szabad a mozgás. "

Hú, micsoda újítás, egyenesen forradalmi!
Akkor próbáld megválaszolni az alábbi kérdéseket, elég ha magadban teszed.

Kik állítják össze azt a minimumot, kit hagynak ki az összeállításból és miért, mért pont ők állítják össze, mért nem azok akiket kihagytak, mi van ha a kihagyottaknak nem tetszik az összeállításod, mért higgyem el neked, hogy te pl. tudod mit kell összeállítani? Egyébként , ha elhiszem, hogy te alkalmas vagy, akkor azért teszem , mert tekintélyed van előttem, de ez mindegy.
Mi az, hogy mindenkire kötelező, meddig lesz kötelező, egyáltalán hogyan, meddig fog fejlődni a te általad megálmodott rendszer, ha a mozgásterét bekorlátozod?...... stb, stb.....

jan 2013.07.10. 12:47:11

Mindenki félreérti ezt a cikket, ami valójában egy Orbán-kritika: ugyanis ha valaki homo novus a magyar politikában, az bizony az ősplebejus miniszterelnökünk: nem érti, és épp ezért gyűlöli ezt a számára ismeretlen világot, amelybe ambíciója vette őt: a különböző eliteket, Budapestet, az EU-t.

Utolsó arisztokratikus gárdáink az MDF és az SZDSZ voltak: többgenerációs nemesi-nagypolgári családok sarjadékai; alighanem őket sírja vissza Aristo. Hogy joggal-e, hát nem is tudom...

bozon 2013.07.10. 12:48:26

@aristo:

"1. Ennek a mondatnak nincs értelme, továbbá nem érv, hanem kijelentés, bár értelmetlen."
Miért nincs értelme? Miért értelmetlen?
Az "ez nem érv" típusú "érvelés" pedig eleve gyanús. Miért nem érv az egyik állítást logikailag alátámasztó másik? Vagy az nem érv, amivel nem értesz egyet?

"2. A >>kezdeti feltételek bütykölése<< többnyire teljesen más rendszert hoz létre. Ez sem volt érv, hanem alátámasztás nélküli kijelentés."
Minden változtatás más rendszert hoz létre, ha úgy nézzük (amúgy meg pont a kezdeti értékekről szoktuk úgy gondolni, hogy a rendszer lényegét nem megváltoztató paraméterek).
Miért nem volt érv? Az érv nem kijelentés? Mit nem támasztottam alá?

"3. Nem igaz a rendszer eltörlésének is hosszútávú hatásai vannak. Nincs érv amellet, hogy miért kéne a rendszert >>javítani<<."
Milyen eltörlésről írtam? Ha nem kell javítani, akkor ezek szerint tökéletes?

"4. Miért tennék? Miért javítanák?"
Ld. lejjebb. Az érvek egymásra épülnek.

"5. A teljhatalmat nem szüntetik meg, ha teljhatalom van akkor nincsenek fékek és ellensúlyok, mert a hatalom gyakorlói lelőnek mindenkit aki visszabeszél."
Magyarul a fékek és ellensúlyok a teljhatalmat megszüntetik. Hol a hiba?

"6. A >>fékek<< és >>ellensúlyok<< is emberek, politikusok vajon az egyik rossz kioltja a másikat?"
Igen!

"7. Mitől független az EP?"
A hazai (minden tagállami) intézményektől, potentátoktól.

"8. Nincs teljhatalom, ezért nincs mit gátolni ezért az EP tevékenysége oktalan, értelmetlen, céltalan és káros. Ezek ugyan úgy érvek nélküli kijelentések, mint a magáé. Kinek van igaza?"
Van teljhatalom, ezért van mit gátolni, s ezért az EP tevékenysége okos, értelmes, szükséges és hasznos.
Már megint a "nem érv". Értelmező szótárt ide! :)
Nekem van igazam. :)

"Mit kéne nekem felismerni? Azt, hogy volt maoisták, pedofilok, alkeszek és jósnőket tartók nekem bármiben - nagyon sok pénzért - >>segítenek<<?"
Nem szentek, de pont ennek ellenére tudnak segíteni, hiszen fékek ők, ellensúlyok. Pont egy kártékony hatalom ellensúlyai. Nem utolsósorban a többségük normális társadalmakból jön.
Szerinted a budapesti parlamentre kevesebb pénzünk megy, mint az európaira? S a kettő közül alighanem az európai tesz most többet értünk, nem pedig a Budapesten székelő gyakorló maoisták, pedofilok, alkeszek és jósnőket tartók.

"Felássák a kertet vagy mi?"
Nem csak kerttel él az ember...

calabria007 (törölt) 2013.07.10. 12:48:52

@bozon:

"A vita azon folyhat, hogy akarunk-e politikai integrációt. Aki olvasott ma reggel újságot vagy történelemkönyvet, az akarni fog. "

ez esetedben a propagandamunka elérte a célját:)

calabria007 (törölt) 2013.07.10. 12:50:59

@Doomhammer:

"Formailag ezek az uralkodok teljhatalmuak voltak"

de jure igen de facto azonban nem...

a valódi totális hatalom Robespierre-el kezdődik...

sorkatona_rabszolgákkal_

állami _papírpénzzel_ (hiperinflációval...)

_népirtással_

_terrorral_

_vérfürdővel_.

_önkénnyel_...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.07.10. 12:53:22

@jan:
"Mindenki félreérti ezt a cikket, ami valójában egy Orbán-kritika:"

Ez hibas ertelmezes, a kulcsmondat ez:
" Ma már nem is sejthetjük, melyik sikátor rejti az ügyeletes senkit, aki majd holnap vezetni fog bennünket. "

Vagyis ha leszavazzuk Orbant, az arisztokratat, akkor nem tudhatjuk, ki jon helyette. Orbant meg legalabb ismerjuk.

Most, hogy ebbe belegondoltam, rajottem, hogy Orbanra fogok szavazni. A bizonytalansagot, az ismeretlent utalom es veszelyesnek tartom. A csaladom es a magam biztonsaga tobbet er, minthogy ismeretlen nevekkel kiserletezzek.

calabria007 (törölt) 2013.07.10. 12:54:34

@Doomhammer:

meg hát aztán nem voltak mindenkinek zsarnoki ambíciói...

a legutolsó uralkodópártól jóformán már senki sem félt...

a forradalom előtt se...

Marie Antoinette: The Last Queen of France (part1/12)
www.youtube.com/watch?v=6pjSusddxXk

calabria007 (törölt) 2013.07.10. 12:55:43

@Doomhammer:

inkább a _közröhej_ tárgyát képezték...

pl. guglizzál az alábbival:

marie antoinette caricature

kalhana 2013.07.10. 12:56:32

@Doomhammer: Igen. Ez épp azt igazolja, amit mondtam. Valóban a pénzhiány volt a legnagyobb akadály az abszolutizmus előtt. Sosem volt belőle annyi, hogy a terveiket meg tudják valósítani. Azonkívül a külpolitikai helyzet. A teljhatalomhoz egyébként is a maihoz hasonló technika kellett volna, amivel az alattvalók ellenőrizhetők. Az említett kivégzések pedig igazolják, hogy a fékegyensúly csak mese.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.07.10. 12:59:40

@calabria007:
"állami _papírpénzzel_ (hiperinflációval...)"

Hiperinflacioval finanszirozni egy haborut, az nem Robespierre talalmanya. Ez itt pl. a harminceves haboru idejebol van (igaz, fempenzek rontasaval):
en.wikipedia.org/wiki/Kipper_und_Wipper

calabria007 (törölt) 2013.07.10. 13:01:11

@Doomhammer:

amatőrök voltak a jakobinusokhoz képest:)

a fém sokkal _drágább_ mint a papír...

és a papírra azt írsz amit akarsz...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.07.10. 13:06:24

@calabria007:
"a fém sokkal _drágább_ mint a papír..."

Ha mar mindenaron a papirpenzen lovagol, akkor azt eppen Kinaban talaltak fel es okoztak vele haborubol fakado hiperinflaciot pl. a XVII. szazadban is.

calabria007 (törölt) 2013.07.10. 13:08:08

@Doomhammer:

akkor már nem volt papírpénz Kínában

a "kínai" állami papírpénz kísérlet a mongol Jüan-dinasztiához kötődött...

calabria007 (törölt) 2013.07.10. 13:12:10

@Doomhammer:

a kínai papírpénz sztori 1455 véget ért...

China's First Experience with Paper Money
dollardaze.org/blog/?post_id=00420

a nagy ötlet kudarcot vallott...

Veridicus76 2013.07.10. 13:30:25

Ez egy remek írás az alapvetően neokohn-neolib Mandineren. Ahogy Evola írja, minden demokrácia támadás a valódi politikai elit méltósága ellen.

calabria007 (törölt) 2013.07.10. 13:41:49

@Doomhammer:

a Bourbon királyok papírpénz kísérlete pedig mindössze 19 évet élt

en.wikipedia.org/wiki/French_livre#Eighteenth_century

hát kb. ennyire volt "abszolút" ez a hatalom

calabria007 (törölt) 2013.07.10. 13:45:52

@Doomhammer:

a papírpénz csak 1776-ban jött vissza, tíz év múlva már vágtatott az infláció

13 év múlva pedig kitört a forradalom...

wiki.mises.org/wiki/Inflation_during_the_French_Revolution#The_French_Revolution

calabria007 (törölt) 2013.07.10. 13:53:26

@Doomhammer:

veszélyes játék ez:)

különösen egy királynak:)

" But the answer to the problem of the French Revolution is very simple and can be boiled down to a single word: inflation. Inflation is the hidden ingredient in the French revolution, yet it is one that is tossed aside or ignored by virtually all historians of the period. Yet the French revolution is one of the classic cases where a monetary analysis is the vital hidden ingredient and makes sense of the whole phenomenon.
"

The French Revolution
www.civilisation.org.uk/Later/french_revolution.htm

mir-mur 2013.07.10. 14:11:17

A szerző borzasztóan tudálékos, de csekély valódi tudás tükröződik az írásaiból, a posztjai szerintem nem ütik a Mandiner színvonalát...
A történelmi felütéssel kapcsolatban néhány dolog:
Kr. e. 216-ban már minimális jelentősége volt a plebejusi vagy patríciusi származásnak.
"Varro igazi homo novus, az első konzul a plebejusok közül"
Már az V. században előfordultak plebejus származású consulok, Kr.e. 376-tól törvény írta elő, hogy az egyik consul plebejus legyen (Leges Liciniae Sextiae).
"Egy darabig azonban – érthető okokból – a rómaiak nem választottak plebejus konzult maguk közül."
Kr. e. 215-ben Tiberius Sempronius Gracchus az egyik consul, Kr .e. 214-ben Marcus Claudius Marcellus, mindketten plebejusok.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.07.10. 14:35:14

@calabria007:
Az utolso Ming uralkodo is megprobalkozott vele, amikor a helyzete igazan veszelyesre fordult.

books.google.com/books?id=DNlv4f9tV_AC&lpg=PA204&ots=REUSKn--9B&dq=Chongzhen%20emperor%20paper%20money&hl=hu&pg=PA203#v=onepage&q=Chongzhen%20emperor%20paper%20money&f=false
"Although Chen and others advocated returning to a paper currency system, no concrete steps were taken until the Ming reached the point of desperation. In 1643, with both domestic rebels and foreign invaders menacing the capital, the Chongzhen emperor abruptly decided to reissue paper money."

Egyebkent nem mentette meg az eletet, a kinai csaszart kivegeztek es egy rendkivul veres atmeneti idoszak utan uj dinasztia kerult a tronra. Ugyanabban az idoszakban volt, mint amikor pl. a felduhodott isztambuli tomeg kivegezte a torok szultant vagy amikor az angol polgarhaboru zajlott, minek eredmenyekeppen (kesobb) kivegeztek az angol kiralyt. Micsoda veletlen egybeeses.

Nem a papirpenz okozta ezeknek az uralkodoknak a bukasat, az csak a tunete volt annak, hogy mennyire remenytelen helyzetben voltak. Altalaban az tortent, hogy haboruba keveredtek, mikozben az orszaguk eppen valsagot elt at - az 1640-es evek kozepen ez a Kis Jegkorszak volt.
en.wikipedia.org/wiki/Little_Ice_Age

Ha az uralkodo nem kapcsolt es nem jott ra, hogy a korabbi uralmi technikak mar nem mukodnek, nem tudja a haboruit fizetni es uj adok feltalalasaval kiserletezett (az egyik ilyen remek otlet a papirpenz, mint tunet), akkor megesett, hogy fube harapott.

Egyebkent 1770-ben is kezdodott egy hideg periodus. Vannak velemenyek, amelyek az 1789-es francia forradalmat erre vezetik vissza. A Fronde felkelest, ami majdnem a - meg kiskoru - XIV. Lajos tronjaba kerult, mar eleg elterjedten tulajdonitjak a Kis Jegkorszak elso hullamanak (hivatalosan 1650-tol, de az idojaras mar 1620 ota rendkivuli volt).

calabria007 (törölt) 2013.07.10. 14:46:44

@Doomhammer:

„az 1640-es evek kozepen ez a Kis Jegkorszak volt.”

Persze, ennek is meglehetett a maga szerepe

Little ICE Age - Big CHILL - full doc
www.youtube.com/watch?v=QFQHTdn8egw

Meg az izlandi vulkánkitörésnek is az 1789-es eseményekben

Killer Cloud

watchdocumentary.org/watch/killer-cloud-video_4b0ac147c.html

de azért nem tekinteném a klimatológiai okokat kizárólagosnak vagy döntőnek

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.07.10. 15:06:30

@calabria007:
"de azért nem tekinteném a klimatológiai okokat kizárólagosnak vagy döntőnek "

Semmikeppen nem voltak kizarolagosak, de nagyban hozzajarultak ahhoz, hogy ezek az uralkodok ilyen csunyan vegezzek. Ezek az orszagok - plane az europaiak - allandoan haboruban alltak es a haboru finanszirozasara idonkent megfejtek a polgaraikat. Ha azonban a megfejes eppen egyebeesett egy termeszeti katasztrofaval - peldaul ismetelten elmaradt aratassal, szarazsaggal vagy hatalmas arvizzel - akkor a haboru miatti adoztatasbol kovetkezo morgas konnyen csaphatott at ehseglazadasba. Ha ez bekovetkezett, csak az uralkodo ugyessegen mulott, meguszta-e.

Hogy a XVII. szazad idojarasa milyen rendkivuli volt, azzal kapcsolatban egy adat: 1621-ben befagyott a Boszporusz. Errol ugy gondoljak, hogy teljesen pelda nelkul allo esemeny volt. Egy evvel kesobb a sajat janicsarjainak lazadasa kovetkezteben (akik az ellatasuk miatt voltak elegedetlenek) megoltek a szultant, ami meg nem tortent meg addig az ottoman birodalom torteneteben. A XVII. szazadban meg egyszer meg fog tortenni: 1648-ban. Majdnem akkor, amikor I. Karolyt kivegeztek es egy idoben a Ming dinasztia veres bukasaval.

calabria007 (törölt) 2013.07.10. 15:12:32

@Doomhammer:

ezta "Bond event"-ekre alapozott klimatológiai vonalat én is érdekesnek tartom

újabb doksi

Ancient Apocalypse Death on the Nile - YouTube
www.youtube.com/watch?v=1ObRocl7YME

ez, pl. ehhez kapcsolódott

4.2 kiloyear event
en.wikipedia.org/wiki/4.2_kiloyear_event

marko11 2013.07.10. 16:33:41

...továbbá nem csak a politikai elit hanyatlik, hanem az un. szellemi elit is (Magyarországon pl. látványosan),
továbbá az un. nép is.
Röviden:
minden hanyatlik, csak a technika fejlődik. (Pl. ma már a mérnökök képesek olyan "tartós" fogyasztási cikkeket kifejleszteni, melyek - garantáltan - nem tartanak tovább néhány évnél.)

Megj.: minden hanyatlik, de nem mindenki! Soha nem volt kötelező hülyének lenni! (Legföljebb előnyös.)

teknős 2013.07.10. 17:53:48

Már tudom is mit kapok a fejemre, de nem érdekel.

George Lucas, már régen kitalálta a megoldást és az sem vált be. Starwars -ban megoldást kínál a problémára. Random számítógéppel születésükkor kiválasztani a csecsemőket és politikussá nevelni őket, mint a Vesta szűzeket. 30 évig nevelni, 30 évig gyakorolni és 30 évig tanítani. A politikusi osztályt elhagyni csak talppal előre és kész a demokrácia. ( az első 15 és az utolsó 15 év fakultatíve elhagyható :) )

rinaldo-rinaldini 2013.07.10. 18:33:17

Tudalekos okoskodas. A totoknak nincs egy szem arisztokratajuk sem, de gazdasagilag joval sikeresebbek mint a tekintetes urakkal megtomott Magyarorszag.
Ez a cikk sem szuletett volna meg, ha az elmebeteg magyar miniszterelnok nem kezd "gazdasagi szabadsagharcba" az EU ellen.

aronsatie 2013.07.10. 18:39:34

Csak a könnyebb érthetőség kedvéért:
Alapos a gyanú, hogy az alacsonyabb származású Varróból, nem lévén befolyásos családja, mint társának, egyszerűen bűnbakot csináltak, ha már egyszer volt pofája életben maradni. Semmilyen bizonyíték nincs rá, hogy ő tolta volna el a cannae-i csatát.
Arra viszont nagyon is van bizonyíték, hogy Lucius Aemilius Paullus unokája nem "az a" Scipio Africanus, aki Zamánál (14 évvel Cannae után) legyőzte Hannibált. Kicsit furcsa is lenne, ha a legyőzött hadvezér unokája vághatna vissza a vereségért. Hannibalnak ahhoz nagyon öregnek kellett volna már lennie. Az igazi Scipio Africanus házasság révén volt családtag (a vej).
Szóval émelyítő ugyan még a feltevés is, hogy a születés mindjárt tehetséget is ad, de megnyugtatónak mondható, hogy a közreadott tanmesének(?) még a fele se igaz.

gyalog.galopp 2013.07.10. 18:44:44

@Doomhammer:

Akkor most felfedeztétek a tyúxarban az X-t?
A jelentősebb klímaváltozások, természeti csapások magától értetődően társadalmi mozgásokat indítanak be.

A bibliai tíz csapás minden valószínűség szerint egy természeti katasztrófát ír le, mint ahogy a világ majd minden népénél fellelhető özönvíz leírás is.

teknős 2013.07.10. 19:12:14

@aronsatie: A vejről meg bizonyíték van, hogy több társadalmi osztályból lejjebbről származik?

aronsatie 2013.07.10. 19:24:46

@teknős: Persze. Rabszolga volt korábban. Azoknak aztán minden esélyük megvolt akkortájt.

teknős 2013.07.10. 20:03:06

@aronsatie: Kik is voltak akkortájt a rabszolgák?

aronsatie 2013.07.10. 20:15:00

@teknős: A szerző ősei. Egyéb hülye kérdés?

2013.07.10. 20:22:54

@kesztió: Az elfogadás és helyeslés közti különbségtevésed csupán a játék a szavakkal. Csak megfogalmazás kérdése.
Aki ELFOGADJA, hogy a homoszexuálisok gyereket fogadjak örökbe, az HELYESLI azt, hogy az állam olyan törvényt hoz, amiben ezt lehetővé teszi.
Aki ELFOGADJ, hogy a drogozás/ drog termesztése nem bűncselekmény, az HELYESLI azt, hogy ezeket nem tiltják be törvénnyel, stb.
Amikor te elfogadod a testvérek közti szexuális együttlétet, akkor ez azt jelenti, hogy HELYESLED azt, hogy ezért őket semmilyen szankció nem éri, sőt tán még azt is, hogy HELYES az, hogy semmilyen morális elítélése se érje őket.

Mi más jelentene az elfogadás, mint beleegyezést, nem tiltakozást, vagyis (implicit) helyeslést?

Ami szerintem akartál mondani az a következő: hogy aki ELFOGADJA a homokosok házasodjanak, az még nem feltétlenül maga gyakorolja is ezért, vagyis ahhoz, hogy valaki helyeselje (ha tetszik) a melegek házassághoz való jogát, még nem feltétlenül házasodik egy azonos neművel. Ez így van, de ez triviálisan igaz. Értelmes ember nem állítja az ellenkezőjét.
Szóval az érvelés NEM az volt, hogy aki támogatja a homoszexuálisok házassághoz való "jogát", az maga is homoszexuális. Megint nem tudom, mire reflektáltál.

+ Szóval, a LMBT lobbi amikor elfogadásról beszél, akkor valójában nem egyszerű toleranciát vár el (= nem büntetjük a homoszexualitást), hanem azt kéri, követeli a többségi társadalomtól, hogy helyeselje azt a törvényt vagy gyakorlatot, ami házasságot és a gyermek örökbefogadását lehetővé teszi, és HELYESELJE azt a véleményt, hogy a homo és a hetero szexualitás az teljesen egyenrangú, alternatív életformák.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.07.10. 20:38:15

@mir-mur: És valóban, ügyesen kiguglizták. Így jár az, akinek memóriája már nem a régi és mégis fejből ír. de a mese lényegében ez nem sokat változtat

2013.07.10. 20:39:02

@tevevanegypupu: Itt több dolog van.

1, Antall rossz példa, mert Antallból valószínűleg nem lett volna miniszterelnök, ha marad a királyság és 45 után marad az organikus fejlődés. Antall jóval rátermettebb és tehetségesebb arisztokrata ivadékok is voltak, illetve lettek volna.

2, Szóval úgy is érdemes összevetni a 89-es elitet a régivel, hogy elképzeljük milyen lett volna nácizmus és kommunizmus nélkül.
Antallból egy 89-es Magyar Királyságban mondjuk lehetett volna MTA elnök, vagy legjobb esetben valami oktatási vagy kulturális miniszter.
És persze akkor a lehetőségei és az ország adottságai és helyzete is más lett volna.

3, Az, hogy vannak hülye királyok meg hülye arisztokraták az igaz, de ez legfeljebb egy ideálisnak elképzelt királyság/arisztokrácia ellen lenne érv. Az állítás az, hogy az arisztokráciában legalábbis nagyobb az esélye a jó, rátermett és kormányzásra alkalmas elitnek (bármit is jelentsen ez), és arányaiban több alkalmas vezető van.
Ehhez persze kell valamiféle nyitottság, valamiféle demokratikus kontroll, különben a vezető elit képtelen lesz a megújulásra és becsontosodik. (Részben ez történt szerintem a Horthy-korszakban is, de messzire vezető kérdés.)

4, Az általad felhozott példák, a nagy családokról is elegek ahhoz, hogy összevessük a mai elitet, mondjuk a 19-századi magyar reform-elittel. Óriási szemmel látható a különbség a Eötvösök, Andrássyk, Széchenyik javára.
Itt egy vicces poszt ebben a témában:

cspg.nolblog.hu/archives/2013/07/04/1848-as_GalaktikusokRendszervaltas_utani_valogatottunk_9-0/

5, A királyság és vele az arisztokrácia pedig nem megbukott, hanem kinyírták a két világháborúban és a kommunista diktatúrában.
A köztársaság nem igazolta, hogy bármiben is jobb lenne, sőt. Persze ettől még nem lehet visszacsinálni, de legitimitási deficittel küzd az az összes köztársaság, meg a 89-es posztkommunista átmenet.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.07.10. 20:39:37

@SontPent: Köszönöm, pontosan ezt akartam írni én is.

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2013.07.10. 21:25:16

@aristo: Hogy te mekkora egy szánalmas féreg vagy!
Felhívják a figyelmedet egy hibádra, és te "cserébe" belerúgsz egyet ("kigúglizták"). Te tényleg konzervatívnak tartod magad, faszparaszt?

S=klogW 2013.07.10. 21:35:17

@ALFI: ne túlozzon alfi: belerúgás az lett volna, ha aristo is úgy lekáromkodná az illetőt mint maga aristot. féreg és f.sz nélkül többet érne az egyébként jogos észrevétele.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.07.10. 21:42:02

@SontPent: Aha. Tehát ha például elfogadom, hogy a Jobbik EU-ellenes kampányt folytat (mert ha nem fogadnám el, akkor saját demokratikus meggyőződéseimet köpném szembe), az azt jelenti, hogy helyeslem is? Furcsa elképzelés.

teknős 2013.07.10. 21:42:13

@aronsatie: Még mindig nem tudom, hogy a vej, tényleg rabszolga volt-e, vagy csak gúnyolódtál.

Tegyük fel, hogy rabszolga volt. Csak akkor megint ott a kérdés, hogy rabszolgasága előtt mi volt. Annak született-e, vagy legyőzött volt-e . Ha legyőzött volt, akkor vajon nem egy másik nép arisztokráciájához tartozott-e?

Scipio Africanus plebeljus volt-e , agy patricius? Alátámasztja-e Aristot, vagy sem?

A hülye kérdéseim.

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2013.07.10. 21:55:27

@S=klogW: Nem csak ezért féreg, ez csak jól illusztrálja a jellemét.
Én megmondtam már kb. a harmadik posztja után, hogy kiféle-miféle ez a fasz. Vannak, akiknek csak most kezd leesni. (Ugyanilyen jó diagnosztának bizonyultam gloire-ral és Loxonnal kapcsolatban is, csak még sokan nem értik, miért. De ami késik, nem múlik. És persze amit MézesRoziról írtam, az is mind igaz. Nem véletlenül kussol már egy ideje.)

tevevanegypupu 2013.07.10. 22:12:54

@SontPent:

Tudja mi az erdekes? Hogy az arisztokracia 1989-ben nem tolakodott olyan nagyon, hogy ujra hatalomba keuljon Magyarorszagon. Pedig meg voltak boven itthon is es kulfoldon is..1989-ben meg lehetett volna talan eselyuk valamennyire ujra megkapaszkodni es legalabbis tanacsolni..de ahogy paran mondtak is, az arisztokracia meglehetosen osszekapcsolodott a penzzel (kulfoldi toke) es talan nem is baj, ha nem kerultek hatalomba..Ami fontos volt nekik - ez persze reszben ertheto - hogy megprobaljak visszaszerezni amit lehet - Esterhazy kivetel volt a foldet vissza nem veszunk jelszavaval - es mire esetleg eszbekaptak, hogy ennel lehetett volna talan tobb is, addigra mar keso volt..a dicsoseges 133 nap ezuttal sokkal hosszabbra sikerult. Romkastelyokat szerezhettek es renovaltathattak, hoteleket meg galeriakat es lovardakat rendezhettek be..de tulajdonkeppen ugy tunik ennyi eleg is volt nekik..Habsburg Otto minden regi tartomanyaban letelepitette egy-egy gyermeket, gondolva arra, hogy hatha..de nem, semmi. A volt szocialista orszagokban egyedul talan Romaniaban kiserletezett a roman kiraly a visszateressel..A Romanovok sem kapkodtak nagyon a tronert Oroszorszagban. Akkor meg?

aronsatie 2013.07.10. 22:21:22

@teknős: Fogságba került arisztokratát (patríciust) vagy megöltek, vagy kiváltották, elég ritka lehetett, hogy rabszolgasorba került. Rossz kérdés, semmit sem igazol.
Elég önleleplező, ha valaki a saját állításának kiindulásaként előszedett történetet sem ismeri, de még arra is képtelen, hogy rendesen utána nézzen.
Ráadásul a "nagysághoz" még az ókori Rómában sem szükségeltetett az előkelő származás. Csak néhány példa: Marius, Pompeius, Octavianus a.k.a Augustus, Vespasianus. Elég sikeresek voltak, hadvezérként és államférfiként egyaránt. De biztos van még jócskán.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.07.10. 23:16:45

@Sissi1976: "Tény hogy korunk betegsége a radikalizmus az pedig a néptömegektől jön. "

Tény a fenét. A radikalizmus mindig értelmiségi felforgatóktól jön. Vagyis gyakran "jobb családok" fiaitól...

tevevanegypupu 2013.07.11. 00:02:32

@ArmaGedeon:

Marx es Engels peldaul..a zsido gazdag ertelmiseg nem fert a borebe, jodolgukban tenyleg mindent megtettek azert, hogy elszurjak milliok eletet..ahogy most is, csak most nem johetnek imperializmussal meg tokes kizsakmanyolassal, mert ezek gyoztek, most kenytelenek a homoszexualisok ugyet "felkarolni"..hat ha sikerul ilyenten kipusztitani az emberiseget..Csak azt szeretnem tudni, ha vegulis csak ok maradnak a homokkalmeg egy csopo onmukodo gepezettel, mindenki mas eltunik, akkor vajon elegedettek lesznek? Az egesz vilag egy nagy Izraelle valik..:)

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2013.07.11. 00:22:18

@tevevanegypupu: Te ostoba liba, tudsz valamit Marxnak (akit egy percig sem akarok védeni) a zsidókérdésről vallott nézeteiről?
www.freepress-freespeech.com/holhome/konyvek/marxm.htm

vantaan 2013.07.11. 06:22:47

@tevevanegypupu:

Márai Sándor:
"Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a 'jobboldaliság' címkéjével ismert különös valamit; a tudatot, hogy ő mint 'keresztény magyar ember', előjogokkal élhet e világban; egyszerűen azért, mert 'keresztény magyar úriember', joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem 'keresztény magyar' vagy 'úriember', tartani a markát, s a keresztény magyar markába baksist kérni államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidóbirtokot, potya nyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a jobboldaliság igazi értelme. S ez a fajta nem tanul. Aki elmúlt harmincéves, és ebben a szellemben, légkörben nevelkedett, reménytelen; talán megalkuszik, fogcsikorgatva, s mert önző és gyáva: bizonnyal hajlong majd az új rend előtt; de szíve mélyén örökké visszasírja a 'jobboldali, keresztény, nemzeti' világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni és aladárkodni a nagyvállalatokban, képzettség és hozzáértés nélkül. (...) Ez a fajta soha nem változik meg. De amíg ezeknek szavuk van vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet"

Huuu ez a Márai ..... milyen egy ember volt ez? Talán nem is magyar vagy nem is keresztény ...

tevevanegypupu 2013.07.11. 06:54:14

@vantaan:

Aha..idezzek Maraitol mas dolgokat en is? Marai a ket vilaghaboru kozott megbecsult (kozepes) iroja volt a Horthy fele Magyarorszagnak..de a velemenye nem szentiras, a magukfelek imadjak most is, gondolom maga is vizesre sirta a zsebkendojet A gyertyak csonkig egtek meg az Eszter hagyateka cimu muveitol..de a tobbit nem nagyon ismeri, kulonben nem hivatkozna ebben a kerdesben - miszerint Magyarorszag mitol nemzet - ra. Es talan annak is utana nezhet, hogy a haboru utan kik ultek be a zsido vagyonokba, kik nem adtak kapotlast a zsidoknak (amit viszont a jobboldali kormany jelenleg is jo nagy osszegekben allapit meg es fizet nekik) es kik tiltakoznak jelenleg is a magyar nemzeti erzesek ellen..Marai magyar volt termeszetesen, a naploi es egyeb irasai kivaloan tukrozik ezt..valamint a kommunistakrol alkotott velemenye rehabilitalja ezt a hulyeseget amire maga most hivatkozott..Egyebirant talan nem bannam, ha felsorolna azokat az orszagokat a II. vilaghaboru alatt, ahova beengedtek a menekulo zsidokat..Magyarorszagon kivul.

vantaan 2013.07.11. 07:19:44

@tevevanegypupu:" Es talan annak is utana nezhet, hogy a haboru utan kik ultek be a zsido vagyonokba, kik nem adtak kapotlast a zsidoknak ...."

No akkor nézzük már: 1942. március 19. Kállai miniszterelnök bemutatkozott a képviselőházban. "Elvárjuk a nemzetiségeink beilleszkedését a magyar állameszmébe. szűnjön meg a dőzsölés és 1 millió holdnyi zsidó birtokot azonnal zár alá vesznek."
"1942 március 23. Rendeletileg kimondták zsidó nem lehet bornagykereskedő és üzlethelyiségeiket, felszereléseiket kötelesek a keresztény kereskedőknek átadni"

Akkor most miről akartál írni???

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.07.11. 09:11:30

@vantaan: Szabadkőműves volt, legalább lélekben némileg zsidó is. (testileg nem vagyok képben a származásáról, de nem genetikailag adódik át az ilyen mentalitás, tehát nem ez a döntő). Amit ír, az a jelenség létezett a zsidótörvények árjásításainak konjunktúralovagjai formájában, de az igazi keresztény magyar emberek nem azok, akik ilyen táblával a nyakukban mászkálnak. Ezt egy Márainak tökéletesen kellett volna tudnia, ahogy azt is, hogy az undorító "díszárják" viselkedésének a mintáját épp a zsidó faji magasabbrendűség eszméje adta. Ahogy az egész náci ideológia mintáját is.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.07.11. 09:13:53

@vantaan: 49 aztán mindenkitől elvettek mindent, nemcsak a zsidóktól. Az sokkal igazságosabb volt.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.07.11. 09:14:16

@ALFI: Te senki, az ilyesmi mindig porhintés. Marx a frankista közegből származott, a frankistákról pedig Scholem (az izraeli tud. akadémia egykori elnöke) is megjrta, hogy minden látszólagos judaizmussal való szakjtásuk ellenére és a kölcsönös szidalmazások ellenére (fősodor judaisták és frankisták között) a felszín alatt megmaradtak zsidóknak és zsidó jövőt terveztek a forradalmaikkal.
Marx mestere Moses Hess volt, aki a kommunizmus mellett a cionizmus alapító atyja is, ezért kapott díszsírhelyet Izraelben. Ő építette fel Marxot.

tevevanegypupu 2013.07.11. 09:19:27

@aristo:

Na, pont ezt akartam mondani..Hogy milyen szerencse, hogy aztan a zsidoknak sem adtak vissza a baloldali elitertelmisegiek semmit, meg a tobbiektol is elvettek mindent..Nem is beszelve arrol a 'revansrol" amit ezert az avh adott egesz Magyarorszagnak..kozottuk a zsidoknak is, mert akik nem veluk voltak azok ellenuk ugyebar. Olyan verfurdot rendeztek felszabaditasunk utan a beke es a szocializmus neveben hogy na..

tevevanegypupu 2013.07.11. 09:30:58

@ArmaGedeon:

Egyebkent Marxszal kapcsolatban most nem a zsidokrol akartam irni, hanem ahogy maga mondta, a radikalizmus szinte mindig a felsobb osztalyokbol, az ertelmisegtol indult ki..A felszabaditando tomeg eleg ritkan volt radikalis, kizarolag csak akkor valtak azza, ha egy (mondjuk Marx) ertelmiseg elkezdte szekirozni oket. Marmint az ontudatukra apellalva..ahogy most teszik nalunk is a liberalertelmisegi emberijogban jartas humanistak mondjuk a ciganysaggal. Hozzateve, hogy a munkasosztalynak termeszetesen sokszor valoban volt oka lazadasra, a ciganysagnak majd csak akkor, ha munkasosztallya (vagy foldmuvelokke) valnak..Nem is beszelve arrol, hogy a megszunofelben levo munkasosztaly oromtancot jarna, ha annyi tamogatast kapott volna mint nalunk a ciganysag..Valoszinuleg egyebkent az orszag is sokkal jobban jart volna.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.07.11. 09:43:19

@tevevanegypupu: Világos, jó példa Lukács Görgy is, a nagy vagyonú és hatalmú bankár fia. Más kérdés, hogy itt is bejön a származás. A Nyugat folyóirat mögött a GYOSZ állt, nemcsak pénzzel, hanem személyi átfedés is volt a GYOSZ vezető tisztségviselői és a Nyugat főszerkesztői között (Fenyő Miksa), vagyis a (zsidó) nagytőke támogatta a kommunista propagandát (lásd pl. a nyugatos Ady verseit a forradalomról)
A radikalizmus nem népi jelenség, hanem felsőbb körökből jön, bár nem igazi "arisztokráciából", kivéve a Károlyi-féléket, akik asszimilálódnak a felforgató pénztőkéhez és többnyire családilag is egybeolvadnak.

2013.07.11. 09:43:52

@kesztió: Látom sokat értettél abból ami írtam.
Mit is jelent az, hogy "elfogadod" hogy Jobbik EU ellenes politikát folytat? Nem akarod őket betiltani? De ekkor is helyeselsz valamit, nevezetesen azt helyesled, hogy ne tiltsák őket be, ne zárják őket börtönbe. Nem a politikájukat helyesled, hanem azt hogy indulhassanak választáson stb.
Például ha valaki előállna azzal, hogy a Jobbikosokat zárjuk börtönbe, (úgy tűnik) te ezt helytelenítenéd. Vagyis az elfogadás és helytelenítés közti különbségtevés csak játék a szavakkal. A kérdés az, MI az amit elfogadunk / helyeslünk.

A vérfertőzés esetében az elfogadás egyenértékű annak elismerésével, helyeslésével, hogy ez a cselekedet nem morálisan rossz / illetve a törvény ne büntesse.

2013.07.11. 09:54:54

@tevevanegypupu: Jó, ez így van, de erre mondják kettőn áll a vásár. A politikai elitből, még az úgynevezett jobboldalról (valójában inkább antiszemitizmusba hajló népi baloldal volt az Csoórival, Bíróval, Csurkával) sem volt semmféle hajlandóság még az igazságos kárpótlásra sem.
De a helyzet is irreális volt. Még az MDF mint kormánypárt is tele volt régi pártaggal, meg ügynökkel (azt mondják), így egy ilyen politikai konstellációban, a 89-es alkotmánnyal, egy erősen beágyazott MSZMP utódpárttal, több százezer volt párttaggal, még itt állomásozó szovjet csapatokkal, ugyan milyen esélye lett volna bármiféle restaurációnak.
Ennek ellenére Antall felelőssége elvitathatatlan, legalább annyit kellett volna mondania: igen, úgy lenne igazságos, ha kárpótolnánk, igen, ő személy szerint a történelmi alkotmány alapján áll, de jelenleg ez nem reális helyreállítani. stb. Tehát lehetett volna egy elvi álláspontot is képviselni, még ha reménytelen is. Mert ez a tisztességes, még klasszikus liberális felfogás alapján is van olyan jogos tulajdon, nemde?

Esterházyról pedig jót vagy semmit.

S=klogW 2013.07.11. 10:00:43

@aristo:

Ávós világ Magyarországon:
egy cionista orvos emlékiratai

Dénes Béla kertelés nélkül leírja, hogy tele volt a politikai rendőrség zsidókkal, a nyomozótól a börtönőrig, ahogy "végigjárta" a kommunista politikai elnyomógépezet bugyrait, mindenhol találkozott zsidóval

books.google.hu/books/about/%C3%81v%C3%B3s_vil%C3%A1g_Magyarorsz%C3%A1gon.html?hl=hu&id=v-WRAAAAIAAJ

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.07.11. 10:06:59

@kesztió: Tudja, az a probléma magukkal, hogy ahhoz bőven elég okosak, hogy kártékonyak legyen, ahhoz viszont nem, hogy ezt észre is vegyék. Az ilyeneket nevezem és felsőoktatási félkészterméknek. Magukat valószínűleg nem tanították – vagy ha megpróbálták akkor túl megátalkodottak voltak – hanem ismereteket adtak át maguknak. A tanulás hiányát pótolták azután dogmatikus és ezért egyszerű „elvekkel”.
Sosem gondolkodott még azon, hogy az istenített „tolerancia” agresszivitást szül csupán? Hogy – mint a pacifizmus paradoxonában – csak akkor működik, ha mindenki toleráns? A buzik például egyáltalán nem toleránsak. Új és új követelésekkel fognak előállni, mindaddig amíg el nem ismerjük, hogy nekik kell irányítani minket; az engedékenység zsarnokot szül.
Egyébként sok erdélyi ismerősöm, van, aki magához hasonló elveket vall. Talán a román többségnek való behódolás segédideológiájaként. Csakhogy – és ezt maga jobban tudja nálam – a románok nem toleránsak és ha mindig engednek nekik akkor egyre jobban el fogják nyomni magukat.
Amúgy valóban a remény hal meg utoljára, tehát remélhető, hogy kinövi, a legtöbben kiszokták.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.07.11. 10:20:52

@aristo: „A buzik például egyáltalán nem toleránsak. Új és új követelésekkel fognak előállni, mindaddig amíg el nem ismerjük, hogy nekik kell irányítani minket; az engedékenység zsarnokot szül.”

Az aristo(kratá)k pedig gátlástalan pedofil bűnözők és ocsmány a pofájuk.

Na, kábé anny ráció volt az eszmefuttatásodban, mint a fenti mondatban. Petárdákkánt pufogtatod szentenciákat, anélkül, hogy a valóság- és rációalapjairól kicsit is elgondolkoznál, mert a mélymagyarkeresztényhülyekonzervatív előítéleteid ugyebár elég alapot jelentenek akármekkora blődség felböfögéséhez.

Szép napot.

vantaan 2013.07.11. 10:37:08

@aristo: 52-ben Kisújszálláson mintegy százezer ember éltette Rákosit!
Személyesen egy harmadik tipusú téeszcsé akkori vezetője mondta nekem 1983-ban. S szerinte mindenki önszántából gyalog és szekereken mentek mintegy 40-50 km-es körzetből. S az 1949-ben elvett vagyon nem magántulajdon lett hanem állami!
S pl. csak azért senkit sem öltek vagy ölettek meg hogy elvegyék-elvehessék a vagyonát mint pl 1941-ben Kassán, Ungváron és pl. Munkácson.
(a Kamenyec-Podolszkba magyar csendőri "segítséggel" marhavagonokban kiszállítottakra gondolok ...mintegy 16 ezer többségében magyar nemzetiségű zsidó vallásúra)

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.07.11. 10:52:12

@vantaan: Mind el akarták mondani, hogy "Éljen Rákosi... annyiból, mint mi!" :-) Ezt az "önkéntet" még te se gondolod komolyan. Parasztok tömegei lekesedtek földjük elvételéért, ilyennek ismerték a kortársak a parasztokat...

vantaan 2013.07.11. 10:58:43

@ArmaGedeon:
1957 május elsejére is terelték az embereket? cc.300 ezer éltette Kádárt .....
...ja és mintha most lett volna, hogy embereket rúgtak egy kerületi önkormányzattól azért mert nem mentek el tüntetni Bajnai ellen! Sőt még a munkaügyi pert is elvesztették ...igaz a bíróelvtársnő Fideszlifttel emelkedett a ranglétrán.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.07.11. 11:01:36

@S=klogW: és a cionista doki nem tudta, hogy ezek az ávószsidók egyúttal izraeli kapcsolatokkal is rendelkeznek? Lásd Szűrös visszaemlékezését, hogy az Eichmann-ügy idején Komlós János volt a hazai moszat-összekötő.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.07.11. 11:03:09

@vantaan: ezzel meg is cáfoltad saját előző mondatodat. Ha a fideszrezsim is kirúgatja a tüntetni nem akarót, 1957-ben is volt mitől félni.

vantaan 2013.07.11. 11:13:25

@ArmaGedeon: ....félre értettél vagy félre akarsz érteni! 57-ben nem kellett félni!

A Fidesz rezsim alatt félni kell!!!!!

szempontpuska 2013.07.11. 11:16:30

@aristo: "A buzik például egyáltalán nem toleránsak. Új és új követelésekkel fognak előállni, mindaddig amíg el nem ismerjük, hogy nekik kell irányítani minket"
Kéhlek szépen kifejtenéd mit és miben akahnak ihányítani téged a fent nevezett intolehánsak?

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.07.11. 11:16:58

@vantaan: bammeg, 1957. május 1-én még felkészült az ország az elkövetkező többszáz akasztásra! Nem volt okuk félni???

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.07.11. 11:19:50

@szempontpuska: Máris terrorizálják a közbeszédet, rásütik a homofób és a náci bélyeget a tőlük eltérően gondolkodókra és a haladásban élenjáró országokban pl. már betiltják a "nemi sztereotip" gyerekjátékokat az óvodában, törvénnyel engedik be a transzneműeket a női zuhanyzóba, előírnák, hogy a férfiak ülve hugyozzanak, stb.
Ez egy terrorista-diktatorikus nyomulás. Egy esetleges erőszakos ellenreakció a "kisbuzikon" csattanhat, akik maguktól nem találtakl ki ilyen ideológiát.

vantaan 2013.07.11. 11:22:34

@ArmaGedeon: ..... mennyit akasztottak? S 300 ezer akasztástól félt??? S mennyit büntettek azért mert nem ment fölvonulni?? Mesélj még!

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.07.11. 11:22:46

@kesztió: Sajnos, például a buziknál, jól felismerhető történeti argumentumok állnak a rendelkezésünkre. Először azt követelték, hogy ne verjék őket agyon, azután azt, hogy ne bélyegezzék meg őket, nem sokkal ezután, hogy ne diszkriminálják őket, majd házasságot akarnak, s utána majd gyerekeket örökbe fogadni. Így, szépen egymás után. Mi a garancia arra, hogy mikor a magafajta beteglelkű libsik segítségével elérték ezeket, megállnak ezeknél a követeléseknél és nem lesznek továbbiak. Eddig mindig voltak.

De ha ez nem elég erősen nyomulnak a vérfertőzéspárti pedofilok is mint maga. Mert bármennyire szeretné is, egy cseppet sem értette félre senki a bejegyzését, különösen nem az előzőek kontextusában. Beletörődni valamibe azt jelenti, hogy nem tetszik nekem a dolog, de nem tehete ellen. Márpedig ha maga tehetne ellene, mert ha a gyerekeit normálisnak neveli akkor nem vérfertőznek. Tudom ez túlzó elvárás.

Az, hogy valamit "szentenciának" és "pufogtatásnak" nevezünk se nem válasz se nem érv. Jellegzetes dogmatista módszer: vádold a másikat azzal amit te követsz el.

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2013.07.11. 11:25:51

@aristo: @kesztió: Nehéz eldönteni, hogy melyikőtök a nagyobb fasz.

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2013.07.11. 11:27:54

@ArmaGedeon: Marx kapitalizmuskritikájában azért sok igazság van. Igaz, amit helyette kínál, az agyrém.

tevevanegypupu 2013.07.11. 11:32:18

@vantaan:

O, beszeljunk inkabb Deszmkyrol aki kituntette Gergenyit..tamadva vedekezunk ugyebar? Jo trukk..Tudja az avh-nal a legjobb az volt, hogy ugyan tokeletesen tonkretettek a polgarokat, az arisztokraciat, a tudomanyos eletet..de elsosorban es a legnagyobb orommel sajat fajtajukra vadasztak a leglelkesebben. Es nem am egy-ket evig, hanem jo negyvenig..Szoval ha osszevetjuk az aranyokat, a bunok merteket es azt, hogy meg jelenleg is megvannak, azt hiszem feltetlenul nagyobb objektivitast varna el az ember maguktol..masok iranyaban is. A szubjektivitast hagyja meg sajat ugyeik megitelesere.

vantaan 2013.07.11. 11:39:13

@tevevanegypupu: " azt hiszem feltetlenul nagyobb objektivitast varna el az ember maguktol..masok iranyaban is. A szubjektivitast hagyja meg sajat ugyeik megitelesere."
Ezt bárki mondhatja bármely irányba! Tehát nagyobb objektivitást várok el tőled!

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.07.11. 11:46:00

@aristo:
„Sajnos, például az erdélyi magyaroknál, jól felismerhető történeti argumentumok állnak a rendelkezésünkre. Először azt követelték, hogy ne verjék őket agyon, azután azt, hogy ne bélyegezzék meg őket, nem sokkal ezután, hogy ne diszkriminálják őket, majd magyar iskolákat akarnak, s utána pedig önálló magyar egyetemet. Így, szépen egymás után. Mi a garancia arra, hogy mikor a magafajta beteglelkű libsik segítségével elérték ezeket, megállnak ezeknél a követeléseknél és nem lesznek továbbiak, például Erdély leszakítása és Magyaroszághoz csatolása? Eddig mindig voltak.”

Felismered a szöveget, ugye? Milyen szép példája annak, hogy az egyik szélsőjobb fasz pont ugyanolyan, mint a másik szélsőjobb fasz. De legalább istenesen utáljátok egymást. Akkor én már csak a sörömet kérem. :D

tevevanegypupu 2013.07.11. 11:52:14

@SontPent:

Hat nezze, szelektaljunk: az Antall kormany nem ertettt semmihez a tortenelmen kivul, kovetkezeskeppen nagyon ostoban - hogy johiszemuen-e ez itt a kerdes - elfogadtak nagyon sok volt partember tanacsait es "segitseget"..Valahogy gondolom abban a par honapi euforiaban eszukbe sem jutott, hogy ezek a szakertok kizarolag, ahogy a multban is, sajat maguknak fogjak leakasztani azt, amit vegulis talcan kinaltak nekik. Ha ugy vesszuk az mdf politikusai kozott nagyon keves volt a valodi udlozott, hiszen Antall is egesz jo allasbol ugrott a miniszterelnoki szekbe, ahogy a lathatalan alkotmanyos Solyom sem a politikai foglyok kozul szabadult..Ezek a parttagok regrol ismertek egymast, valoszinuleg bizhattak is egymasban, hogy a valtozasban vegre egyutt majd letrehozzak a polgari Magyarorszagot..Nem tudni, hogy Antallt kuldtek-e vagy voltak-e illuzioi, mindenesetre emberismeronek nagyon rossz volt..legjobb pelda erre Goncz Arpad kivalasztasa..Mondhatnak azt Bajnai szavaival, hogy nem ertettek hozza es csobe huztak oket, az allitolagos rendszervaltok meg az mszmp..Ami ellen nem is nagyon tiltakoztak.

tevevanegypupu 2013.07.11. 11:54:09

@vantaan:

Kivel szemben? Tul sokan vannak..:)

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.07.11. 11:58:58

@ALFI: Ez így van. Valamennyi helyes kritikát mindig be kell építeni a provokatív elméletekbe, hogy legyenek követői. De a bankárok szerepét már nemigen piszkálta. Igaz, mestere, Hess leírt egy hajmeresztő vérvád-elméletet, hogy a zs bankárok, tőkések számátra a pénz a gazdaság vére, ezért vallásuk hagyományos vérkultusza alapján istenítik a pénzt. Ezek után díszsírhelye van a Cionban.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.07.11. 12:01:42

@kesztió: Megkapja. Már többedszer sikerül az erdélyi magyarokat a buzikkal egy nevezőre hoznia, ami szép példája a nemzet szeretetének - persze ha nem a maga nemzete, akkor érthetőbb - és a finom disztinkciókra való hajlamnak. Székelyföldön ne mondjon ilyeneket, árt az egészségének.

Maguk mindenkivel toleránsak kivéve azokkal akik nem értenek egyet magukkal. Mi lenne, ha nem lennének toleránsak?

vantaan 2013.07.11. 12:01:51

@tevevanegypupu: Érted amit írsz? Tőled idéztem!

vantaan 2013.07.11. 12:06:33

@aristo: Tehát nem a móddal van gond hanem csak azzal hogy ki alkalmazza??? ...s persze megsértődni azon amit kikényszerítettél! ..."Már többedszer sikerül az erdélyi magyarokat a buzikkal egy nevezőre hoznia, ami szép példája a nemzet szeretetének " .... Többre becsültelek! Tévedtem?

tevevanegypupu 2013.07.11. 13:10:57

@vantaan:

Es maga erti amit valaszoltam? Kommunikacios problemai vannak?

calabria007 (törölt) 2013.07.11. 13:33:51

@aristo:

ugyanolyan intoleráns vagy mint kesztió, hisz ő is csak az "igazságát" akarja a hatalom segítségével másra ráerőszakolni...

2013.07.11. 14:11:05

@calabria007: Ki nem? Csak az eszközökben van különbség. Mindenki, főleg a toleráns liberálisok is kőkemény dogmákból és etikai elvekből indulnak ki, amit érvényesíteni akarnak. Persze közben nyomják a relativista fedő-dumákat is, hogy persze nincs is olyan igazság, mindenkinek megvan a maga igazsága, ne kényszerítsük rá a másokra az igazságunkat. stb.
Ébresztő, politika az elvek érvényesítéséről szól!

Csak hát mindig kilóg a lóláb. Pl. a vallásosság, főleg a kereszténység magánügy, de a homoszexualitás nem magánügy, ott comming out kell, és az a baj, hogy rohadt konzervatív mucsai többség miatt nem lehet comming out-olni, meg nyilvánosan büszkének lenni.
Ha keresztet visel valaki nyilvánosan (pl. konkrétan egy légi utaskísérőt megbüntettek ezért), akkor provokál és megsérti a többi vallási kisebbséget, de ha Budapest Pride egy békés européer felvonulás, amit nem elég engedélyezni, ott is kell lenni a politikai elitnek, a miniszterelnöknek főpolgármesternek. Mert ha nincs akkor egy homofób mucsai paraszt.

Az egyházak ne pofázzanak bele az állam és magánélet dolgaiba, mert mi sem pofázunk bele az ő dolgaikba, de azért törvényileg kötelezzük őket, hogy házasítsák össze az azonos nemű párokat (Dánia: lutheránus egyház).
Ha egy homokos pár egyházi esküvőt akar,és az egyház ezt nem teljesíti, akkor kemény szankciók jönnek. De egyébként azt gondoljuk a vallás és állam elválasztásának szép elv, hogy minden egyház abban hisz és azt hirdeti ami akar. Kivéve, ha olyat mond, ami homofób vagy más szempontból nem PC. A Biblia is pl. homofób részéket tartalmaz, ezeket nem lenne szabad propagálni, de egyébként szabad vélemény nyilvánítás van.
Európai Bizottságba bárki lehet biztos, aki megválasztanak és jelöltnek, na de hát azért ez Buttiglione katolikus-konzervatív, azt azért nem, ez egy ósdi ókonzervatív. Ő húzzon csak el innen, EU-ban majd mi megmondjuk milyen "konzervatívok" lehetnek.

Ez vagy ellentmondás, ami a hülye nem vesz észre, vagy cinikus vállalt hatalomtechnikai ideológiai szöveg.

calabria007 (törölt) 2013.07.11. 14:18:00

@SontPent:

hát ezért nem kéne mindent átpolitizálni...

házirendet pedig egy lakóparkban vagy étteremben is lehet csinálni...

2013.07.11. 14:18:19

@aristo: Egyébként eltekintve a homokos és a kisebbségi magyarok közti hajmeresztő párhuzamtól, miért is ne védhetné a többségi társadalom az elveit? Ez önmagában nem baj.
Mindig is ez történt, minden társadalom erről szól, még a liberális EU is erről szól, ők is próbálják elnyomni az érdekeikkel ellentétes erőket. És persze a soviniszta román állam is védi a hatalmi pozícióit és az elveit, és elnyomja a magyarokat. De ettól még, mondhatom, mondhatjuk, hogy amit a román soviniszta képvisel azzal 1, nagyon nem értünk egyet 2, az a magyarok érdekei ellen van, ezért nekem, aki a magyarok érdekeit tartom szem előtt, tennem kell ellene 3, erővel erőt kell szembeállítani: lásd: tüntetés, aláírásgyűjtés, amerikai magyarok lobbizása az egyházi ingatlanokért, stb.

A politika erről szól: vannak érdekek és ellenérdekek. Olyan rendszer, ami mindenkinek tetszik, olyat nem lehet csinálni.

2013.07.11. 14:19:23

@calabria007: ??
Én nem mondtam, hogy mindent át kell politizálni, de itt kimondottan politikai-társadalmi kérdésekről van szó. Nem lehet kikerülni.

calabria007 (törölt) 2013.07.11. 14:20:04

@SontPent:

a liberális esetében érdemes lenne tudatosítani, hogy modern értelemben vett szociálliberálisokról van szó (csak a rend kedvéért)

tommybravo 2013.07.11. 14:20:30

@aristo: "Önnek" sokadjára sikerül a pedofilokat és a homoszexuálisokat egy nevezőre hozni, ennyit a finom distinkcióra való képességéről.

"Beletörődni valamibe azt jelenti, hogy nem tetszik nekem a dolog, de nem tehete ellen. Márpedig ha maga tehetne ellene, mert ha a gyerekeit normálisnak neveli akkor nem vérfertőznek."

Én hiába próbálnám az unokaöcsémet a rendkívül finom (hogy is mondják ahisztokhatikusan? ja igen) paraj érdemeiről meggyőzni, sajnos saját akarattal bír. Ettől még elnézem, hogy nem szereti. Beletörődök, ennyi. Finom distinkciók, ahisztó.

calabria007 (törölt) 2013.07.11. 14:24:29

@SontPent:

már miért ne lehetne kikerülni?

efféle együttélési normákat akár egy lakópark szintjén is lehet szabályozni vagy egy vendéglátóipari egység tekintetében is

ráadásul így jóval nagyobb lenne a "kínálat"

calabria007 (törölt) 2013.07.11. 14:27:13

@SontPent:

a "többségi társadalom" egy lakópark szintén is értelmezhető...

az USÁ-ban egy rakás homeowners association ma is felettébb jó ebben (kb. 60 milliónyian élnek efféle magán lakóparkokban/-közösségekben)

calabria007 (törölt) 2013.07.11. 14:28:41

@SontPent:

"Olyan rendszer, ami mindenkinek tetszik, olyat nem lehet csinálni. "

ez igaz, ellenben a rendszert minden további nélkül lehet decentralizálni

calabria007 (törölt) 2013.07.11. 14:39:02

@SontPent:

"Az egyházak ne pofázzanak bele az állam és magánélet dolgaiba, mert mi sem pofázunk bele az ő dolgaikba"

és akkor mi lenne az un. egyházpolitika?

calabria007 (törölt) 2013.07.11. 14:40:44

@SontPent:

storno a fenti (a mondatod második fele miatt)

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2013.07.11. 15:18:58

@ArmaGedeon: "Hess leírt egy hajmeresztő vérvád-elméletet, hogy a zs bankárok, tőkések számátra a pénz a gazdaság vére, ezért vallásuk hagyományos vérkultusza alapján istenítik a pénzt."

Ez tényleg elég vadul hangzik, ha igaz, érdekelne a szöveg, ahol ezt írta, teljes terjedelmében (nem poénból írom, tényleg).

közösperonos átszállás 2013.07.11. 16:01:59

@SontPent: "5, A királyság és vele az arisztokrácia pedig nem megbukott, hanem kinyírták a két világháborúban és a kommunista diktatúrában."

Mondjuk arra nagyon kíváncsi lennék, ugyan kik indították (és vesztették) el az első világháborút, mint a lejtmenet elejét (de akár a másodikat is, de az véleményes), ha nem ezek az oly fantasztikusan kormányzó arisztokraták.

calabria007 (törölt) 2013.07.11. 16:18:20

@közösperonos átszállás:

részben ők indították ez nem vitás, de az antant hatalmak oldalán már kezdettől fogva két _demokratikus_ államot találsz

(az Egyesült Királyságot és Franciaországot... Angliában a király ekkoriban már csak ceremoniális szerepet játszott)

amelyek egyébként talán a _legmohóbb_ rablók voltak ekkoriban

a háborúból pedig a _legdemokratikusabb_ ország - az USA - belépése csinált _totális_ katasztrófát...

Wilson elnök gyakorlatilag "ideológiai" háborút csinált ebből az egészből, a _demokrácia_ és a _reakciós önkény_ csatáját... ez a februári orosz forradalom után már teljes gőzzel ment...

a nagy _demokratikus_ felbuzdulás pedig totális katasztrófával végződött... (forradalmak, népirtások, békediktátumok, protekcionista "nemzetállam"-torzszülöttek, stb...)

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.07.11. 16:20:36

@ArmaGedeon: Az agyamat bizisten eldobom tőletek.

Pont ugyanolyan kretének vagytok, mint a román nacionalisták.

Azok is kapásból sorolják a magyar nemzet összes múlt-és jövőbeli gazemberségeit, hogy hol és hány románt gyilkoltak meg, az összes történelemhamisításos toposszal és magyarokat elmarasztaló mítosszal napirenden vannak, kívülről fújnak minden mondvacsinált érvet, hogy miért veszélyes jogokat adni a magyaroknak – éppen csak soha életükben nem kérdeztek meg még személyesen egy magyart, hogy miként szolgál a kedves egészsége és mit gondol ő maga ezekről a dolgokról.

Feltételezem, olyan élő meleggel életedben nem váltottál még két közvetlen szót, aki felvállalja a buziságát, de az összes homofób mítoszt azt tudod nyekeregtetni, mint egy rossz gramofon.

Hát süljön ki a két szemed.

calabria007 (törölt) 2013.07.11. 16:23:04

@közösperonos átszállás:

az USA belépése nélkül valószínűleg már 1917-ben véget ért volna háború a korábbi európai hatalmi egyensúly megőrzése mellett

pl. a mi Károly királyunk mindent elkövetett azért, hogy véget vessen a vérrontásnak, de Wilson elnök 10. pontja lehetetlenné tette ezt...

Kilábalási kísérlet a világháborúból
hu.wikipedia.org/wiki/IV._K%C3%A1roly_magyar_kir%C3%A1ly#Kil.C3.A1bal.C3.A1si_k.C3.ADs.C3.A9rlet_a_vil.C3.A1gh.C3.A1bor.C3.BAb.C3.B3l

Wilson elnök 14 pontja
hu.wikipedia.org/wiki/Wilson_eln%C3%B6k_14_pontja#R.C3.A9szlet_a_14_pontot_tartalmaz.C3.B3_besz.C3.A9db.C5.91l

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.07.11. 16:30:16

@kesztió:

...A b*zi„házasságosdival” és -„családosdival” ugyanúgy fog járni a Nyugat, mint a multikult(urásd)ival. Ki fog rövid úton derülni, hogy ezek a formák, mivel idegenek az emberi természettől, a hagyományos formáknál összehasonlíthatatlanul több potenciális konfliktust hordoznak, s mivel semmiféle tapasztalat nincs azok kezelésre... (A nyolcvanas években is leh*lyézték, aki a multikulti miatt aggodalmaskodott, ma pedig...)...

Tudományos vizsgálatok igazolják, hogy a buzikapcsolatokban gyakorlibb a párkapcsolati erőszak, a buzik között harmadával több a pedofil stb. Erre valóban büszkének érdemes lenni!

calabria007 (törölt) 2013.07.11. 16:35:44

@kesztió:

ha már a felettem szóló felvetette a multikulturalizmus kérdését a homár (vagy inkább exhibicionista? ) ügy kapcsán,

kikívánkozik belőlem az az egyszerű igazság mely szerint a valódi, _hagyományos_ értemben vett _premodern_ multikulturalizmus is önkéntes __szegregálódásról__ szólt

mindegyik etnikai/vallási/stb. csoport elvolt a maga közegében és békében éltek egymással anélkül, hogy egymásra próbálták volna erőltetni a világképüket, életstílusukat

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.07.11. 16:38:45

@bbjnick:

„Tudományos vizsgálatok igazolják, hogy a buzikapcsolatokban gyakorlibb a párkapcsolati erőszak, a buzik között harmadával több a pedofil”

Hajaj, bbjnick, ha tudnád, micsoda tudományos irodalma van annak, hogy a földtörténet valójában csak 6 ezer éves és az Isten azért ásta el a dinócsontokat, hogy próbára tegye a hitünket.

Sőt, tudományos vizsgálatok azt is igazolják, hogy a a konzervatívok átlag 11 ponttal unitelligensebbek, mint a liberálisok:

www.blikk.hu/blikk_aktualis/a-liberalisok-intelligensebbek-2012255

Házhoz jössz még a pofonért, vagy elég volt ennyi?

vantaan 2013.07.11. 16:43:13

@kesztió: ...csak 11 ponttal? ....és ezt el is higgyem? Galád vagy!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.07.11. 16:51:50

@kesztió:

Helyes, vonjunk kétségbe mindenféle tekintélyt, ha gátol a perverziónkban, akkor akár a tudomány tekintélyét is!

Mi marad? A háború?

Szodoma királya tízezer foglyulejtett szűz fiút dob prédául katonái kényének/kéjének-kedvének, mire válaszul az ellentábor ötvenezer szodomita hadifoglyot húzat elevenen karóba --- így képzeled?

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.07.11. 17:00:38

@aristo: " Sajnos, például a buziknál, jól felismerhető történeti argumentumok állnak a rendelkezésünkre. Először azt követelték, hogy ne verjék őket agyon, azután azt, hogy ne bélyegezzék meg őket, nem sokkal ezután, hogy ne diszkriminálják őket, majd házasságot akarnak, s utána majd gyerekeket örökbe fogadni. "

Kurva anyjukat. Ahelyett, hogy inkább továbbra is agyonverhetnénk őket. Maga nem normális.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.07.11. 17:04:15

@bbjnick:

A Nyugat már vagy száz éve mindennel "úgy jár" de valahogy még mindig mi szedegetjük utánuk a csikket meg az üres üveget, nem fordítva.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.07.11. 17:11:17

@bbjnick:

Nem azt kértem, kedves bbjnick, hogy ennyire frappáns módon igazold a kutatások által előrevetített alacsony intelligenciádat.

De most viccen kívül, neked komolyan eddig terjed az agyad, hogy tekintélyelvek alapján viszonyulsz a tudományos eredményekhez? És mégis, mi ez az elv? Doktor legyen az értelmi szerző, mint egykoron smittpali, sőt, minél hosszabb legyen a tudományos fokozatainak listája, valamint a szakálla?

Nem az a normális hozzáállás, hogy akár laikusként is próbálsz utánajárni, mennyire megbízhatóak a forrásai, mennyire tudományos módon állították össze a mintát, nem alapoz-e tiszta véletlenül a kutatás olyan eredményekre, melyek a legnagyobb jóindulattal is bűzlenek az obskurus áltudományosságtól?

Nem kell mérnöknek lenni egy ennyire faék-bonyolultságú gondoloatmenet végigrágásához, igaz?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.07.11. 17:12:12

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Száz év nem idő. Anno Róma is addig dobálta a háta mögé az üres sörösüvegeket és csikkeket, míg, mire észbekapott, ott állt pőrén, kiszolgáltatva, egy méretes lóf*sszal a s*ggében. A Nyugat ugyanerre a pályára állította rá magát.

calabria007 (törölt) 2013.07.11. 17:18:03

@kesztió:

ez egy szubjektív topic, érdemes lenne szembesülni azzal, hogy ebben az esetben a békés együtt élés kulcsa az _átpolitizálás elkerülése_...

pamocsnyik 2013.07.11. 17:26:10

Jó kis cikk ez aristo, a vergődők tömegéből, s vergődésük színvonalából is tisztán látszik... :o)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.07.11. 17:36:31

@kesztió:

Nem kell tekergőznöd-vonaglanod, b*'zki, mint egy féregnek a porban! Anélkül is sejtjük, hogy elég nagy sz*rban vagy.

Egy kommenttel fentebb teszel egy általános érvényű kijelentést a tudomány hitelére (pontosabban: hiteltelenségére), majd egy kommenttel lentebb már ezt a(z általad kétségbevont) hitelt kéred számon:-] Ugyan már, @kesztió:!

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2013.07.11. 17:45:01

@pamocsnyik: Elolvastad? (Én nem.)
Egyébként elég hülye hozzáállás, hogy attól már jó valami, mert nem tetszik az ellenséges oldalnak.
Ez olyan NB3 szurkolói szint.

S=klogW 2013.07.11. 18:12:17

@ArmaGedeon: kicsit keresgettem mert én erről eddig nem hallottam:

Épp akkor fogták el Adolf Eichmannt Argentínában, s szállították Izraelbe titokban. A főosztályvezetőm ekkor azt mondta nekem, mint német referensnek, hogy menjek el egy megadott budapesti címre, s érdeklődjem meg az ott lakó úriembertől, hogy van-e nekünk bármiféle teendőnk az Eichmann-üggyel kapcsolatosan. Hangsúlyozom, egy magánlakásról volt szó. Becsöngettem, s Komlós János humorista, újságíró nyitott ajtót. Később tudtam meg, hogy az ÁVH egykori ezredese. Kérdésemre elmondta, hogy Magyarországnak semmiféle feladata nincs az Eichmann-ügyben, a Moszad teszi a dolgát, nekünk nem osztanak itt lapot. Ekkor találkoztam először titkosszolgálati emberrel.– Önt sohasem figyelték meg vagy jelentették fel?– Dehogynem. Először 1956-ban jelentettek fel Moszkvában mint egyetemistát, mert elítéltem a szovjet katonai beavatkozást. Az ott tanuló magyar diákok közül súgott be valaki. Meghurcoltak. A társaim, sőt még az egyetem szovjet rektora is kiállt mellettem, így végül is megszerezhettem a diplomát, de amikor hazajöttem, csak visszaminősített pozíciót kaphattam a külügyben, attasé helyett segédattasé lehettem.– Ön nemzeti beállítottságú politikus, ezért egész pályafutása alatt figyelhették. Felfedezte ennek a jeleit?– Jeleket?! Egészen extrém és nyilvánvaló esetek is történtek. 1983-ban az idősebb Bush Magyarországon járt. Valamivel utána tartottam egy előadást az újságíró-szövetségben, s valami olyasmit mondtam, hogy Bush a békés egymás mellett élés jegyében az együttműködés híve, már ami a hazánkat illeti. De beszéltem Gorbacsovról is, aki akkor még csak az SZKP mezőgazdasági titkára volt. Azt mondtam, hogy ő az a szovjet politikus, aki nemcsak figyel a magyarokra, de rokonszenvez is velünk. A Népszabadság ott ülő egyik főszerkesztő-helyettese azon nyomban átment az út másik oldalán levő szovjet nagykövetségre, és feljelentett. Egyrészt azért, mert bagatellizálom az USA imperialista politikáját, másrészt pedig azért, mert Gorbacsov személyének kiemelésével megosztom a moszkvai vezetést. Az ügy Andropov asztalára került, aki aztán egy igen dörgedelmes levelet írt velem kapcsolatosan Kádárnak.–   Hogy tudta ezt megúszni?–   Várjon! Följelentettek a rendszerváltás után is, mint az Interparlamentáris Unió magyar csoportjának elnökét. Épp Kínában rendezték a szervezet konferenciáját, ahol az izraeli–palesztin vita is napirendre került. A hivatalos magyar álláspont akkor az volt, hogy egyenlő távolságot tartunk a két féltől. Ezért tartózkodtunk a szavazás során a vita lezárásakor. Abban a pillanatban feljelentett egy ismert MSZP-s politikus. Ő nem az IPU-tól volt ott a konferencián, hanem az Európa Tanácstól. Úgy érvelt, hogy velem az élen hibát követtünk el, mert a nyugati küldöttség többsége Izrael mellett állt ki. Észrevettem, hogy mindig ugyanabból a körből, az úgynevezett neoliberális elődök köréből jelentettek föl.

www.magyarhirlap.hu/belfold/rutinszeruen_megkuldtek_bizonyos_anyagokat.html

de a mandi is szemlézte a cikket:

mandiner.hu/cikk/20120412_szuros_matyas_rutinszeruen_megkuldtek_bizonyos_anyagokat

S=klogW 2013.07.11. 18:15:40

@S=klogW:

Komlós Jánosnál ez sokkla érdekesebb rész:

Épp Kínában rendezték a szervezet konferenciáját, ahol az izraeli–palesztin vita is napirendre került. A hivatalos magyar álláspont akkor az volt, hogy egyenlő távolságot tartunk a két féltől. Ezért tartózkodtunk a szavazás során a vita lezárásakor. Abban a pillanatban feljelentett egy ismert MSZP-s politikus. Ő nem az IPU-tól volt ott a konferencián, hanem az Európa Tanácstól. Úgy érvelt, hogy velem az élen hibát követtünk el, mert a nyugati küldöttség többsége Izrael mellett állt ki.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.07.11. 18:21:28

@bbjnick: OK, az alacsonyabb intelligencia mellé még vedd magadra a humorérzék és az iróniára való fogékonyság teljes hiányát. (Szerintem még erre is vannak kutatások. :P )

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.07.11. 18:28:51

@kesztió:

"az alacsonyabb intelligencia mellé még vedd magadra a humorérzék és az iróniára való fogékonyság teljes hiányát" --- írod.

Minden buzi erre ("én csak ironizáltam") hivatkozik, amikor szembesítik következetlenségével?:-) Hát, ez elég szánalmas!

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.07.11. 18:29:23

@bbjnick:

És akkor mi a jövő? Az orosz korrupt féldiktatúra, vagy az éveken belül gazdaságilag kipukkanó, majd az eltorzult korfa miatt összeomló Kína? Esetleg Irán?

Ez a világ még soha nem szólt ennyire a Nyugatról, és ha valami fenyegeti, az épp a saját elveinek a feladása, nem a különböző csoportok emancipációs törekvései.

Ja, és ugye nem baj, ha nem nagyon tudok valakit komolyan venni , akinek első intézkedése a "Buzimenet" betiltása, második meg a jövedéki adó eltörlése lenne. :D

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.07.11. 18:40:31

@bbjnick: mutatsz nekem konkrétan egy buzit, aki az „én csak ironizáltam”-ra hivatkozik, ha szembesítik a következetlenségével?

pamocsnyik 2013.07.11. 19:17:05

@kesztió: a maguk homofóbjainak és látens buzijainak létezése a mítosz.... méghozzá a kretén, kirekesztő, megbélyegző liberáltoleráns fajtából...

Ha most nem zavarodik össze, akkor gondolkodjon el, hogy milyen értékrend is az, amit itt hirdetve képvisel?!

pamocsnyik 2013.07.11. 19:30:33

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Azt hol olvasta, hogy aristo ilyet mondott? Vagy maga csak szélsőségekben tud gondolkodni? Az, hogy valaki békén akarja őket hagyni, az feltétlenül maga után kell hogy vonja azt is, hogy hagynia kell - sőt mi több helyeselnie kell - őket templomban, pap által esküdni, és gyereket örökbe fogadni? Csatolt áru?! Vagy minden, vagy semmi?!

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2013.07.11. 19:32:16

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Ez a világ még soha nem szólt ennyire a Nyugatról"

Hülye vagy te fiam, csak nem forogsz. :)
Amit Nietzsche, Spengler stb. több, mint 100 éve megírtak, az most érett be.

pamocsnyik 2013.07.11. 19:32:38

@kesztió: óóó, nem... inkább egy blikk cikk... :oD

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2013.07.11. 19:39:50

@pamocsnyik: Aristo is csak szélsőségekben tud gondolkodni. Eleve buta emberre vall, hogy egy heterogén halmazt homogénként kezel.
Buta emberek írnak le olyanokat, hogy "A" buzik, "A" zsidók, és persze a másik oldalon "A" jobboldaliak, "A" keresztények, stb.

S=klogW 2013.07.11. 19:48:06

hova tűnt padilla?

2013.07.11. 19:57:20

@közösperonos átszállás: Már leírták többen is: a világháború és a Monarchia feldarabolása az antant érdeke volt, csak ürügyet kerestek. Ha nem gyilkolják meg a trónörököst, előbb-utóbb akkor is lett volna háború.
A Monarchia feldarabolását a franciák már 1916 előtt eltervezték.
Tisza István magyar miniszterelnök ellenezte legjobban a háborút, a magyar elit sem lelkesedett. De akkoriban közös volt a hadügy és a külügy (ez remélem nem új információ számodra), nem volt önálló magyar külpolitika, így a Monarchia részeként nekünk is be kellett lépnünk.
IV. Károly béketárgyalás kísérleteiről is esett már szó, az antantnak nem volt érdeke a béke 1917-ben, szépen megvárták, amíg kivéreztetnek bennünket a csehek meg a románok.
Egyedül voltunk, Tibor.

S=klogW 2013.07.11. 20:16:07

@ALFI: jé, egyszerre jutott eszünkbe a bohócsipkás

bömböcz 2013.07.11. 20:24:16

Kemény csávó ez az Arisztó, hogy meg meri mondani a frankót...!
Megmeri?

calabria007 (törölt) 2013.07.11. 20:42:34

@SontPent:

ehhez még csak annyit tennék hozzá, hogy az agg Ferenc József Szerbiának adott ultimátumot

ennek nem kellett volna szükségképpen világháborúval végződnie...

mises.org/daily/3645/The-Why-of-World-War-I

S=klogW 2013.07.11. 20:48:23

@bömböcz: hát lehetne írni egy kritikus posztot a magyar elitről is

meri vagy nem meri?

bömböcz 2013.07.11. 20:54:06

@S=klogW:
Éngömet egy olyasmiért bármikor bárhonnan kitiltanának, ráadásul az IP címemmel pingpongoznának az nwo tengelymentén az idők végezetéig...

S=klogW 2013.07.11. 20:59:57

@bömböcz: kishal maga ahhoz, meg se hallanák a bolhaköhögését

bömböcz 2013.07.11. 21:03:57

@S=klogW:
Maga csak ne becsülje le az én képességeimet!
Traktort is láttam már...

S=klogW 2013.07.11. 21:09:06

@bömböcz: "hallod elefánt, hogy dübörgünk?" :)

bömböcz 2013.07.11. 21:13:52

@S=klogW:
Maga nem ismeri a tűzhangyák nemzettségét?
Keressen már rájuk a kisnövény határozóban...

S=klogW 2013.07.11. 21:17:28

@bömböcz:
1. nekem úgy tűnik maga se ismeri
2. maga egy hal

bömböcz 2013.07.11. 21:19:20

@S=klogW:
1 megérett a meggy
2 csipkebokor vessző
3 memória álom

S=klogW 2013.07.11. 21:26:14

@bömböcz: vigyázzon, nehogy kicsússzon a dugó a befőttes üvegéből!

bömböcz 2013.07.11. 21:31:42

@S=klogW:
Ön annyira fogalmatlan, hogy még egy rendszergazda megdöntésére sem képes.
(Természetesen befőttesüveg dugóból is tudok díjnyertes pálinkát csinyáni...)

S=klogW 2013.07.11. 22:16:47

@bömböcz: nem is akarok rendszergazdát dönteni

bömböcz 2013.07.11. 22:22:39

@S=klogW:
Áh, maga semmit nem akar!
Ül a kiült székében+gatyájában a panelben (hiteles),és hinti az igét.
Néha alszik, de minek: pihenésül is cudar álmokkal viaskodik.
Éngömet ne baszogasson.

S=klogW 2013.07.11. 22:54:49

@bömböcz: nem tudom ezek miből véli leszűrni ...

az épp aktuális váltás elitet leszámítva ugyan ki alszik jól magyarországon két évtizede?

egyébként meg nem akarok semmit csak szép csendes és kellemes életet egy családi házban kiskerttel valamelyik vidéki nagyvárosban, lehetőleg nem az alföldön

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.07.11. 23:00:35

@kesztió: Nem egy homokost ismerek, alaposabban csak eggyel tárgyaltuk ki ezt a témát hármasban. Bizalmasan, mert együtt voltunk katonák. Elmondta, amit erről tudni kell. Hogy ez természetesen nem "normális" és szenvedéssel jár, ha tehetné, szívesen kibújna a bőréből, de nem teheti. Hogy a házasságuknak nincs értelme mert az ő kapcsolataik nem tartósak, próbálta, de nem. Neki nem hiányzik felvonulósdi sem, gyerekörökbefogadás sem.
Ez csak egy felfogás volt, lehet, hogy statisztikailag nem szignifikáns. De tippem szerint ritka se lehet köztük. Mondanom sem kell, buzinak aposztrofálta saját magát...
Az előítéletes idióta te vagy.

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2013.07.11. 23:32:32

@ArmaGedeon: Köszi, mentettem, érdekes történeti adalék, de természetesen sültbaromság.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.07.11. 23:37:27

@ALFI: jogod van nem szeretni a kommunista teoretikusokat, magam pl. élek e joggal, de azt tudnod kell, hogy Hess ismerte a témát, amiről írt...

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.07.11. 23:41:23

@Illyés Edith: Igaza lehet a hivatkozott szakértőknek sok mindenben, de ezt nem hiszem, hogy minden esetre igaz lenne:

"A férfi homoszexualitás hátterében egy anyával szembeni nagyon kemény elfojtott gyűlöltet és az apával szembeni súlyos kapcsolati probléma együttese áll."

Lehet, hogy egyes esetekben igen. Máskor meg nem...

tevevanegypupu 2013.07.11. 23:45:04

@ArmaGedeon:

A ferfi homoszexualitas hattereben az all, hogy a homoszexualis ferfiak a ferfiakat szeretik.:)

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.07.11. 23:53:32

@tevevanegypupu: A helyes megfejtésed jutalma Occam borotvája! :-)

tevevanegypupu 2013.07.12. 00:11:16

@ArmaGedeon:

Pitralon arcvizet is kapok hozza remelem.:)

S=klogW 2013.07.12. 01:39:07

@ArmaGedeon: ez nem téves megállapítás, csak nagyon leszűkítő, túl kontrasztosra állított

épp halála kapcsán pár napja került elém egy interjú buda bélával, - de most meg nem találnám a neten - hogy a túlzó anyai kontroll és "szeretet" (szeretik ennek hazudni az anyák) és a valamiként elégtelen vagy hiányzó apai minta a családi az anamnézisben jellemző homoszexuális ffiaknál

mindenesetre fontos megjegyzés, hogy a ffiak és nők eltérően különböznek: nemcsak a szexualitás de maga a szexus is másként működik, másként van jelen és funkcionál egy ffi és egy nő pszichéjében, jellemében, alkatában
ez a külvilág számára is érzékelhető módon pl abban nyilvánul meg, hogy a női szexusba többminden belefér pl. a szexualitás terén is mint a ffiba míg a ffi szexus sokkal pontosabban definiált.
ez azonban egyúttal azt is implikálja, hogy még az ilyen alapvető,általános identitásképző személyiségjegy0 mint a szexus sem mentes a változástól:
hiszen állítólag a patriarchális társadalmakat megelőzte egy matriarchális kor, melyben a maitól nyilván jelentősen eltérő pozíciója volt a két nemnek.

S=klogW 2013.07.12. 01:43:15

@ArmaGedeon:

nocsak, miket gyűjt a BnaiBrith (gondolom tagoktól)

www.bnaibrith.hu/tanulmanyok/4bbbp.pdf

S=klogW 2013.07.12. 01:44:36

@tevevanegypupu: rossz hírem van

"A Leowerke cég az eredeti recept szerint 1990-ig gyártotta. A ma is kapható terméket a Sara Lee gyártja, mely receptúrájában, illatában és hatásában sem hasonlít az eredetire." (vikipédia)

tevevanegypupu 2013.07.12. 06:56:48

@S=klogW:

A fenebe. Azt kepzeltem, hogy vannak dolgok ami orok. Szinte semmi nem marad ezek szerint, talan csak a Nivea krem meg a 4111.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.07.12. 08:31:41

@S=klogW: köszönöm, ez egy korai bizonyjték arra, amit sokat emlegetek, hogy a homokozásnak főleg a felsőbb körökben rituális jellege van:

"Az ókori görögöknél egy férfi és egy ifjú szexuális kapcsolata általánosan elfogadott dolog volt, aminek szigorú társadalmi szabályai voltak. Szerintük ez a heteroszexualitásra való természetes felkészülés folyamata volt, mely során az ifjúból kiűzték a női felét, s utána az sikeresen léphetett be a házas életbe. A szigorú szabályozás egy idő után kezdett elmaradni, s már nem az oktató beavatás miatt, hanem csupán a testi élvezetekért kereste két férfi egymás társaságát. Ennek a hatására írta Platón Törvények c. munkájában, hogy nő és nő, valamint férfi és férfi közötti szexuális kapcsolat természetellenes."

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.07.12. 08:38:20

@S=klogW: Rendkívül gyenge anyag amúgy. A középkori egyház buzi-halálbüntetésénél elfelejti megemlíteni, hogy a Biblia Ószövetségi részéből, a Tórából származik és pont a Szövetség Fiainak honlapján csak a keresztény és iszlám hozzáállást fikázza, a tórai ugyanilyen tiltásról megfeledkezik. A buziideológia családellenes nyomulásáról meg egy szót se szól.

calabria007 (törölt) 2013.07.12. 08:54:42

@ArmaGedeon:

kötve hiszem, hogy a középkorban, néhány valóban kirívó esettől és egyéb speciális körülményektől eltekintve, bárki is foglalkozott volna efféle kérdésekkel...

(még Róma is egy ménkű nagy bordély volt... a Sixtus-i kápolna a bordélyokból beszedett pénzből épült, a modellek pedig prostituáltak voltak...)

kb. akkor lett a középkorban ebből ügy, ha a _delikvens_ nyíltan, _büszkén_ szembement az egyház tanításával...

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.07.12. 09:00:31

@calabria007: Természetesen, a nyúlfarknyi "tanulmány" is csak a hivatalos vallási-jogi normát idézi, ahogy az iszlámból is. Hogy mi volt a hétköznapi gyakorlat, arra nem tér ki. A zsidó norma kihagyása mellett még nagyobb mulasztása az eretnekmozgalmak, pl. katéárok elvei, normája és gyakorlata kihagyása. Pl. a magyar "buzi" szó is a "bolgár"-ból származik, ami a balkáni eredetű gnosztikus eretnekség (bogumilizmus) itáliai neve volt.

calabria007 (törölt) 2013.07.12. 09:11:01

@ArmaGedeon:

a hétköznapi gyakorlat, "polgári" ügyek esetében, mai szemmel nézve döbbenetesen _pragmatikus_ volt

még gyilkosság vagy nemi erőszak esetében is vérdíjjal vagy egyéb bánatpénzzel indult az igazságszolgáltatás

(tegnap egy másik poszt kapcsán belinkeltem erről Szent István néhány törvényét...)

Szent István Király Dekrétomainak Második Könyve
www.1000ev.hu/index.php?a=2&k=1&f=258&param=258#tv258

ergo, a delikvens _pénzzel_ és _böjtöléssel_ szinte __mindent elsimíthatott__...

a _politikai_ ügyek - pl. az _eretnek_-ügyek természetesen jelentős mértékben eltértek ettől...

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.07.12. 09:31:04

@kesztió: Na nézzük, hogy alaptalanul vádoljuk-e a buziideológiát agresszióval:

Mai lengyel sajtóhír (Rzeczpospolita), hogy a zuhanó népszerűségű PO-kormány "Visszavonul az ideológiai offenzívából"
A kormány elé kerül az antidiszkriminációs kormányzati program tervezete. A tervezetet az "esélyegyenlőségi miniszter" készítette, (ennek külön minisztere van, ahogy nálunk is volt Lévai Katalin személyében, ha jól rémlik), és vele a konzervatív retorikájú PiS felívelő és a liberális PO zuhanó népszerűsége miatt kihúzattak pár vadlibsi részt a korábbi szövegváltozatból, pl. ezt:

'A miniszterasszony az előző változatban változásokat javasolt az iskolai tankönyvek engedélyezési rendjében, melyekben jelenleg "preferálva van a családközpontú társadalomtípus".'

A család fasiszta intézményét támadnák, de egyelőre a választók rosszul reagálnak...

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.07.12. 09:33:36

@calabria007: Az eretnek ügyeket is lazán kezelték, pl. délfrancia és nem utolsósorban magyar árpádházi uralkodók. Főleg a kései Árpádok, gondolom, hogy nem Szent László.

calabria007 (törölt) 2013.07.12. 09:36:39

@ArmaGedeon:

persze az egyház számára a bűnbánó eretnek az igazi győzelem, a máglya pedig vhol vereség

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.07.12. 09:41:48

@calabria007: És a sok katkódémonizáló propagandával ellentétben ezt maguk az egyháziak többnyire így gondolták.
Pl. a hírhedt boszorkányégetések zöme a koraújkorra esik, és nagy részben protestáns vidékekre (beleértve a leendő USA gyarmati területét, ahol a katkókat szinte tiltották)
De érdekes az első kereszteshadjárat ideji rajna-vidéki uzsidópogromok esete is. A csőcselékkel a papság túlnyomó része szembenállt és védte a zsidókat, plébánostól felfelé kivétel nélkül, nem egy püspököt ezért meg is akart ölni a felhergelt "keresztény" csőcselék, a szószékekről mindenhol hirdették, hogy bűn bárkit akarata ellenére megkerezstelni, vagy más vallása miatt verni, megölni. Csak az alsópapság néhány tagja csatlakozott a felforgatókhoz. A felforgatás gyökere azonban a kabbalistákhoz vezet...

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.07.12. 09:42:27

@ArmaGedeon: Én nem azt mondom, kisokos, hogy annyira helyteleníteném a családcentrikus társadalmat. De azt azért igen, hogy ha valaki mindenféle társadalmi revízióra, megkövesedett hagyományok felülvizsgálását célzó törekvésre agressziót kiált, az menjen dinozaurusznak.

Értelmes ember úgy gondolkozik, hogy változik a társadalom, így időnként az arról alkotott felfogásunk is revízióra szorul. AMI NEM FELTÉTLENÜL JELENT TÉNYLEGESEN VÁLTOZÁST. Csak újragondolást.

A sokkal egyszerűbb lelkületű konzervatív beéri azzal, hogy „ha nagymamámnak jó volt, mért ne lenne jó nekem is”. És tabukban gondolkozik, mint az egykori polinéziai bennszülöttek.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.07.12. 09:45:22

@kesztió: És nem is téved. A nagyszüleink idején beváltnak számjtó dolgok évezredek alatt csiszolódtak ki, sok-sok emberi tapasztalat halmozódott fel a kialakult normákban. A tabukat olyasmik kordában tartására fejlesztette ki a társadalom szintén évezredek alatt, amik rossznak, emberellenesnek bizonyultak.

S=klogW 2013.07.12. 09:53:11

@ArmaGedeon: azért ez csak korlátozottan/sejthető peremfeltételek mellett igaz

pl. a kuru nem tette tabuvá a pápuák körében az emberi agyvelő elfogyasztását - persze ők egy kislétszámú szigetlakó elszigetelt nép, jóval kevesebb "tapasztalatévvel" mint a (hozzájuk képest) nagy létszámú, egymással is kapcsolatban levő európai népek

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.07.12. 09:58:13

@ArmaGedeon: Ha annyi euróm lenne, ahány állatfaj pusztult már ki a történelem során amiatt, hogy a megváltozott körülményekre is a régi, bevált, de az adott helyzetben kontraproduktív módon reagáltak…

S=klogW 2013.07.12. 10:05:12

@kesztió: te mérd magad nyugodtan az állatokkal, mi is azzal mérünk majd téged

calabria007 (törölt) 2013.07.12. 10:35:09

@kesztió:

újfent mondom:

"felvilágosult" abszolutizmusban utazol...

calabria007 (törölt) 2013.07.12. 10:38:03

@ArmaGedeon:

a "kabbalistás" rész kivételéven - amit nem ismerek - egyetértek

PS.: a muzulmának a XIV. századig remekül elvoltak kis hazánkban is (akárcsak a zsidók, vagy a pogány kunok, jászok...)

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.07.12. 12:04:56

@calabria007: Azt a pápák rendszeresen fel is hánytorgatták. Egyébként azt nem követelték, hogy a magyar király ne tűrjön meg zsidókat és izmaelitákat az országban, csak azt, hogy ezeknek ne adja gebinbe az adók és vámok beszedését, meg a királyi pénzverdét, illetve, hogy a hitetlenek ne tartsanak keresztény rabszolgákat, köztük gyerekeket, akikkel fajtalankodnak. És követelték, hogy a hitetleneknek ne legyenek olyan előjogaik, amik miatt a keresztény szegények szjvesen betérnek az ő vallásukba, mert keresztényként nagyobbak az adó- és egyéb terheik!

A kabbalista forrásokra tudok szakirodalmat, de ide talán most sok lenne. Azért kapásból: a katár terület a korai kabbala fő keletkezési területe, newman rabbi könyve szerint a zsidók és katárok egy furcsa szimbiózisbban éltek. A messianisztikus felforgató ideológiák egyik fő kútforrása Fiorei Joachim misztikus munkássága, az ő mestere pedig a neves kabbalista, és zsidó álmessiás Abulafia volt. Persze a ferencesrendi Joachim is zs. származású volt...

Robinzon Kurzor 2013.07.12. 15:18:44

A legjobb érv a demokrácia ellen egy átlagos aristo-poszt, mint ez is.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.07.12. 15:20:02

@Robinzon Kurzor: Ne bántsátok már. Olvass bele a blogjába.

Robinzon Kurzor 2013.07.12. 15:31:11

@Holger Hartland:

Olvastam és szerintem kifejezetten jó.
De azt az írói munkássága részének tekintem.
Ezek meg itt a közéleti gondolatai.
Erre meg pont az érvényes, amit írtam: hogy aristo is választ (sőt: válaszható), az legalább annyira veszélyes a társadalomra, mint a 300 forintos vizitdíjon vett szavazó.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.07.12. 15:38:16

@Robinzon Kurzor: A mandineren írt közéleti gondolataival én sem értek egyet. De a magánblogjából szerintem bárki össze tudja rakni a képet. Nézd, ha valaki egy minisztériumból író vagy közpénzekkel kistafírozott bloggerbe belerúg, hát istenem, az benne van az illető fizetésében. De amikor mi, egy szem szavazattal rendelkező senkik rúgdossuk egymást, az egy idő után már inkább szánalmas, mint vicces.

Robinzon Kurzor 2013.07.12. 16:10:24

@Holger Hartland:

Nincs tudomásom aristo ki nem staffírozottságáról.
Valami meg nem értett félművelt bölcsész, azt vágom.

Amiről tudomásom van vele kapcsolatban, az az ostoba korlátoltságával párosuló arrogancia és vitaképtelenség.

Maga magát az irányítani rendelt elitbe gondolja, de sem a képességei, sem a személyisége nem alkalmas erre (sem), cserébe a tömegdemokrácián kesereg.

De már így is jelentőségét messze felül, túl sokat foglalkoztam vele; inkább mint jelenség (tünet) érdekes.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.07.12. 17:18:02

@Holger Hartland: Nagyon kedves, hogy vitatkozik az érdekemben, nem tudom ugyan, hogy miről, mert szűröm ezt a szerencsétlent is. Szerintem nem érdemes Obersturmbannführer Krausszal vitatkozni, sértett férfiú ő, akinek gigászi egóját bántja, hogy egyszer hülyeséget írt - illetve, másképpen szólva megmutatta a libsi informatikus igazi, az SS-ért rajongó arcát - és természetesen ettől megsértődött. (Amúgy mindig hülyeségeket ír, csak ez ost akkora lett, hogy ő is észrevette.) Alfőmérnök méltó párja. Ha megbántja érzékeny lelkét magára is ráragad, mint a bogáncs és úton-útfélen szidalmazni fogja, amíg el nem fogynak a bitek az interneten. Az élet túl rövid ahhoz, hogy ilyenekkel töltsük.
De azért még egyszer köszönöm.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.07.12. 17:48:37

@aristo: Szívesen. Magáról szerintem sokan azt hiszik, hogy valami Fidesz által kistafírozott ifjúkáder, a hülyébbek meg azt, hogy pázmányos dékán... Kurzor egyszer hülyeséget írt? Magával, ugye, soha nem fordul elő? ;) Ha szűri őt, akkor most tőlem tudja meg, hogy Kurzor olvasta a maga blogját és kifejezetten jónak tartja.

Maga is úgy tudja, hogy a "libsi" az "liberális + bibsi"? Vagy sokan így fogják érteni. Mire jó az? Mi lenne, ha senki nem beszélne így, hanem ha valaki ellenszenves informatikussal, zsidóval, plebejussal vagy épp arisztokratával találkozik, akkor a nemtetszés-nyilvánítást az egyénnek célozná, és nem egy egész csoportnak?

Mára befejezem a világbéke érdekében kifejtett erőfeszítéseimet, elvégre nem vagyok én szépségkirálynő. Jól van, rúgják egymást, ha úgy tetszik, de legalább élvezzék! :)

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.07.12. 18:08:16

@Holger Hartland: Még egyszer köszönöm, ezúttal a világbéke nevében. Rugdosódásról szó sincs, a ködöt rugdossa én nem rugdosódom, mivel nem tudom miket ír rólam, de el tudom képzelni. Egyébiránt azért beszélek róla általánosító módom, mert szememben ő nem egy egyed, hanem egy típus. Egyedként nem beazonosítható, ahhoz túl kevés sajátos tulajdonsága van. ( Nem "liberális + bibsi", hanem "liberáli+bolsi")

Ha majd hallhatatlan tollamból megszületik a nagy mű, "A libsi kommentelők rendszertana" egy teljes osztály képviseletében mutathatom be. Legjellemzőbb tulajdonságait már összegyűjtöttem és rendszereztem, csak a táplálkozási és szaporodási szokásainak megfigyelése és leírása van hátra. Remélem jó móka lesz.

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2013.07.12. 19:28:13

@Robinzon Kurzor: " Valami meg nem értett félművelt bölcsész, azt vágom."

A pletykák szerint rosszabb (valaki azt rebesgette, hogy Botos Máté, de nem tuti az infó; mindenesetre nem lepődnék meg, ugyanolyan ostoba műkonzervatív görény).

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.07.12. 20:00:44

@ALFI: Szerintem szerencsétlen aristo csak azért szív, mert mindenki azt hiszi, hogy ő botos máté, a diplomahamisító tanárát kiebrudaló dékán(?). Mert amúgy nem látom, mi a gond vele. kicsit terjengős, ennyi. Persze, nem ismerem annyira a munkásságát, mint ti.

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2013.07.12. 21:09:08

@Mr Falafel: Ostobaságokat és tahóságokat ír, az a baj vele. Egyébként a tárgyi tévedések is hemzsegnek a posztjaiban. De ez a nagy konzervatívokat nem zavarja, lényeg, hogy lib(s)izzen egyet, jót tesz a gyűlöletbeteg lelküknek.
Botos meg egy féreg, bármit is gondoljunk tölgyről. MézesRozi megírta a saját nevén is a tölgy-ügy facebook oldalán (amit azóta letiltottak), hogy ez személyes bosszú volt a részéről.
További infók Botosról:
forum.gondola.hu/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=2&t=011181&p=4

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.07.13. 06:18:51

@ALFI: Nem tudom, nekem nem folyik ennyire egybe botos és aristo. Botos nyilván egy ostoba zsidó csemete, és elítélem azért, amit a seggfej tölggyel tett. Aristo-val meg úgy vagyok, hogy sokszor nem olvasom végig, mert nincs rá időm. Ám azon túl nem látom, mitől lenne ő a leghitványabb szerző. Bőven vannak nála mérföldekkel szarabbak is itt.

De képzeli, hát szertelen 2013.07.13. 06:31:21

@Holger Hartland: szerinted megértette Aristo, amit írtál neki? A válaszából nem úgy tűnik.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.07.13. 06:52:21

@aristo: Van egy néma tollad? Esetleg, ha meghalni képtelenre gondoltál, úgy elég egyetlen "l" betű is.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.07.13. 07:01:10

@Holger Hartland: Az emberi alaptermészetet szeretnéd megváltoztatni, de természetesen jó bolsevik módjára kizárólag a másik ember kapcsán. Te is általánosítasz, mindenki. A tudományos gondolkodás alapvetően általánosításra törekszik. Még az egyedi is az általánosból következik, és nem fordítva. Döntések születnek többségi akaratból, kézfelnyújtással, tapssal, éljenzéssel mérve. Nem mindenki tapsolt, emelt kezet, éljenzett, mégis született belőle általános érvényű döntés. Ez mindig így működött, és így is fog. Tehát, ha azt látjuk, hogy informatikusnak általában olyanokat vesznek fel, akik nem szaggatták az istrángot középiskolában a tanulás tekintetében, akkor általánosíthatunk, hogy az informatikusok szellemileg alultáplált macskajancsik. Vagy, ha azt tapasztaljuk, hogy az erőszakos bűncselekmények elkövetőinek 90%-a cigány, akkor azt mondjuk, van cigányterror, cigánybűnözés. Ugyancsak hasonlóképpen, ha azt látjuk, hogy a magyarországi balliberális oldal prominensei kárt okoznak az országnak, és ők mind zsidók, akkor elmondhatjuk általánosságban, hogy a zsidók kártékonyak ránk nézve. Elszaladtál Amerikába tiltakozni, hogy 2001 szeptembere óta az arabokat súlyos atrocitások érik? Lehetne sorolni a végtelenségig.

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2013.07.13. 07:07:00

@Mr Falafel: A Botos-Aristo azonosság csak azért érdekel, mert kurva nagyot röhögnék, ha kiderülne, hogy igaz. És kíváncsi lennék, hogyan egyeztetnék össze a MézesRozi-féle rajongói a Botos iránt táplált (jogos) utálatukkal. Egyébként ha találnék rá bizonyítékot, minden lelkiismeret furdalás nélkül közzétenném.

Azt nincs kedvem leírni századszor is, hogy mi vele a bajom. Nem vádolhat senki azzal, hogy nem fejtettem ki elégszer. (Csak szerintem mikor ez történt, épp nem voltál aktív.) Saját bevallása szerint a tanítványaival rendszeresen olvassák, elemzik a kommentjeimet. :o))

De képzeli, hát szertelen 2013.07.13. 07:36:40

@Mr Falafel: ha azt látjuk, hogy a szélsőjobb mekkora károkat okozott és okoz az országnak, és hogy a korlátolt, ostoba zsidózás (nem mintha lehetne másmilyen is) az ő malmukra hajtja a vizet, akkor nyugodtan általánosíthatunk, hogy a zsidózók kártékonyak a magyarságra nézve?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.07.13. 07:53:24

@De képzeli, hát szertelen: Te oximoronokban kommunikálsz, biboldó? Mikor tanulsz meg magyarul, ha már elszívod a levegőt a magyarok elől?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.07.13. 08:00:08

@ALFI: Az valóban elég morbid lenne, ha aristo és botos egyazon személy volna, és tényleg megérdemelné a leleplezést. Viszont te tananyag lettél, és az nem kis szám! :-))

gyalog.galopp 2013.07.13. 08:05:31

@De képzeli, hát szertelen:

A zsinagóga előtt leejtek valamit, majd háttal a zsinagóga felé felveszem, pár nappal később világhírré válik, hogy széljobbos, antiszemita csürhe a seggét mutogatja a zsidóknak.

Ez kinek a malmára hajtja a vizet?

De képzeli, hát szertelen 2013.07.13. 08:42:28

@gyalog.galopp: igen, nyilván van túlzás a rólunk szóló híradásokban, másrészt az is nyilvánvaló, hogy létezik valódi szélsőjobbos antiszemita csürhe is. És nem is az övék az igazi felelősség, hanem azoké, akik a fülükbe suttognak, csak hát attól még ők is kártékonyak.

Külföldön járva őszinte érdeklődő vagy aggódó kérdésekre a témával kapcsolatban nem győztem magyarázni, hogy egyrészt el van túlozva a dolog, másrészt valóban van jobbik, meg Bayer Zsolt és a szellemi toprongyosság megannyi fajtája.

De képzeli, hát szertelen 2013.07.13. 08:46:18

@Mr Falafel: Te élőben is így kommunikálsz, vagy csak a neten? Mert ha élőben is, ne csodálkozz, ha senki nem áll szóba veled.

De képzeli, hát szertelen 2013.07.13. 09:10:03

@gyalog.galopp: akor válaszolok arra is: egyáltalán nem "a zsidók" érdeke, ha valahol az antiszemitizmus hírét keltik. A "Cion bölcseinek jegyzőkönyvéről" már megállapították a történészek, hogy hamisítvány (meg egyébként ordít is róla), 100%, hogy nem a zsidók írták saját maguk ellen, hanem mások, akik instabilitást akartak kelteni egy adott régióban (akkor éppen a németeknél, ma éppen nálunk, vagy az eszlári perrel 100 éve). Hogy kik ezek, azt nem tudom, de legalább nem állítok róla hülyeségeket.

De képzeli, hát szertelen 2013.07.13. 09:25:18

@Mr Falafel: mindenesetre valódi emberek vagyunk, akik próbálnak egymással szót érteni egy ilyen steril médiumon keresztül.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.07.13. 09:46:36

@De képzeli, hát szertelen: Én nem vagyok valódi ember, de kötve hiszem, hogy egy ilyen hungarofób lubavicsivel lenne miről beszélgetnem valódi emberként is. A száraz tények felfogásában jelentős lemaradásotok van. Első: a zsidó nem magyar, nincs kompatibilitás. Két, egymástól eltérő kultúra, más fogalmi viszonyok. Belőletek hiányzik a magyar kultúra iránti tisztelet, és ez nálam megbocsáthatatlan bűn. Ugyanis az én valós személyem mélyen tisztel majd' minden kultúrát, de a zsidót kiváltképpen. Ennek természetesen nyoma van a valós életemben. A magyar kultúrához való viszonyom az identitásom, vagyis a legszilárdabb érzelmi viszony. Ti az én érzelmeimet naponta gúnyoljátok, becsmérlitek. Ezt én valós személyként állampolgárság megvonásával díjaznám. Virtuális imágóként pedig így, ilyen kommunikációval. Tudnotok kell, meg kell tanulnotok: a magyar kultúra becsmérlése, a magyarok érzékenységének figyelmen kívül hagyása pusztán azon az alapon, hogy ti is magyar állampolgárok vagytok, faragatlanság, aljasság és rasszizmus. Amint kellő tiszteletet lesztek képesek tanúsítani, hasonlót kaptok ti is. De nektek kell elkezdenetek, mert ez Magyarország.

tevevanegypupu 2013.07.13. 14:07:19

@De képzeli, hát szertelen:

Jelenleg a szellemi toprongyossag legalso fajtaja az a filozofustarsasag, aki megprobalta kicsinalni Demeter Tamas filozofust..Ennel lejjebb egyelore nincs. Es nem is volt tul sok ehhez hasonlo, bar a baloldali ertelmiseg nagyon igyekszik, kulfoldon a hasonloknal sikeresen, itthon mar nem annyira, inkabb maguk alatt assak a godrot..Ha meg lejebb akarna kutakodni, akkor erdemes lenne Ugvary Rudolf, Kertesz Akos es egyik kedves irom, Bacher Ivan sajnalatos , a kozelettel foglalkozo iromanyait is bemutatni..Nem is beszelve mondjuk a mazsihiszrol, amit egy volt munkasor vezet nyilvanvaloan hasonlo szellemben mint amit oly nagy buzgalommal es eredmenyesen tanult anno a parttarsak kozott..Szoval elvtars(no) vannak meg hibak..

De képzeli, hát szertelen 2013.07.13. 14:53:33

@Mr Falafel: bocs, de teljesen irreális, amit mondasz.
Honnan a fenéből veszed hogy nem tisztelem a magyar kultúrát, meg hogy zsidó vagyok? Agyrém, ez valami agyrém. Magadban beszélsz, egy régi lemezt ismételgetsz, mintha elakadt volna a lemezjátszó..

De képzeli, hát szertelen 2013.07.13. 14:55:24

@tevevanegypupu: erre nem tudok mit mondani, nem ismerem ezeket a filozófusokat, de nekem se Bayer, se a Jobbik nem színvonal, bocs.

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2013.07.13. 15:02:06

@Mr Falafel: Annyit azért hozzátennék, hogy nem a kisujjamból szoptam, hogy aristo=botos. (De egyelőre csak egy feltételezés, amit még nem cáfolt meg semmi és senki.)

De képzeli, hát szertelen 2013.07.13. 15:26:29

@Mr Falafel: Hát akkor az orrod szaglása ugyanolyan téves, mint az egész primitív antiszemita elméleted. A valóságban például annyira nyilvánvaló, hogy létezik asszimiláció, hogy csak nagyon ferde vagy beteg gondolkodással lehet tagadni.
Az is lehet, hogy az ilyen magyarellenes, kártékony ideológia foglyain, mint a tiéd csak a csoda segíthet. Az ország érdekében remélem, hogy kigyógyultok belőle, mert igazából ti ártotok neki, nem a zsidók. bár ugye minél megszállottabban ismételgeted, annál jobban beveszed a saját maszlagodat.

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2013.07.13. 16:09:23

@De képzeli, hát szertelen: Látszik rajtad, hogy új vagy, nem nagyon tudod helyén kezelni Falafel zsidózását (annyit segítek, hogy nagyszülei Auschwitzot megjárt asszimilált zsidók voltak).

calabria007 (törölt) 2013.07.13. 17:00:38

@ALFI:

Falafelt nehéz komolyan venni:)

gyalog.galopp 2013.07.13. 17:24:50

@De képzeli, hát szertelen:

Ó drága egyszerű lélek!
Allah, vagy Jahve növessze hosszúra a szakállad!:)

De képzeli, hát szertelen 2013.07.13. 17:50:30

@ALFI: értem. Ezek szerint a maga előtt látott, feltehetőleg egy vagy pár db. negatív példából általánosít? Mikor kb. bármilyen munkahelyen/közösségben elég körbenéznie, hogy nyilvánvalóan tapasztalja az ellentétét?

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2013.07.13. 18:12:38

@De képzeli, hát szertelen: Honnan tudod, hogy csak pár negatív példát látott? De nem tisztem nekem megvédeni Falafelt, csak jelzem, hogy szerintem ne vedd teljesen komolyan. Persze komolyan is veheted, legalább majd jól szórakozom rajta, ahogy szopat.

De képzeli, hát szertelen 2013.07.13. 18:47:00

@ALFI: hát ja, nehéz komolyan venni, meg fura is ez az egyoldalúság. Igen, látni negatív példákat is, de sokkal több, rengeteg az olyan, akik esetében egyszerűen nem téma, hogy mennyire asszimilálódtak, mert egyértelmű, hogy kb. teljesen. És ahhoz, hogy ezt ne vegye észre valaki, nagyon nagy csőlátás kell. És ja, azért érdekel a téma, mivel külföldön járva tényleg legtöbbször ez az egyik első, amit kérdeznek az embertől manapság, már aki olvas újságot és hallott rólunk.

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2013.07.13. 19:01:23

@De képzeli, hát szertelen: Elég tájékozatlannak tűnsz a témában. Kezdetnek mondjuk nézd meg ezt:
www.port.hu/a_fideszes_zsido,_a_nemzeti_erzes_nelkuli_anya_es_a_mediacio/pls/w/films.film_page?i_film_id=97782

www.youtube.com/watch?v=CJ56biRgzFE

"mivel külföldön járva tényleg legtöbbször ez az egyik első, amit kérdeznek az embertől manapság, már aki olvas újságot és hallott rólunk. "

Ez így lenne igaz állítás:
"már aki BALOLDALI újságot olvas és hallott rólunk."

De képzeli, hát szertelen 2013.07.13. 19:09:24

@ALFI: Kinyitod a Neue Zürcher Zeitungot: Jobbik, Morvai, anyám borogass. Gondolom, az nem baloldali lap, ha igen, akkor nagyon jól titkolják!

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2013.07.13. 19:16:19

@De képzeli, hát szertelen: Erre meg az a magyarázat, hogy ennyit értenek a magyar belpolitikából.
Tudom, hogy nehéz feldolgozni, de a nyugati sajtó 90%-a is hazudik, mint a vízfolyás.
Egyébként a Colosseum világítását nem a Jobbik miatt kapcsolták le, az olasz sajtó csak egy példaként említette, de ez a magyar sajtóban már úgy jött vissza, hogy a kifejezetten a Jobbik volt az ok.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.07.13. 21:27:50

@De képzeli, hát szertelen: Úgy beszélsz, mint egy zsidó. Lehet, hogy közben hottentotta vagy, csak nem valószínű.

gyalog.galopp 2013.07.14. 07:50:45

@ALFI:
Még a rendszerváltás környékén, mint rokon hivatalos voltam egy falusi lagziba. A vendégkörben a belpesti fajtából még mutatóba se akadt egy se.
Megdöbbentő volt, hogy egy számomra kedves, alapvetően szorgalmas , inteligens családban az akkori politikai paletta minden eleme előfordult és ebben a kérdésben elképesztő hevességgel reagáltak egymás véleményére.
A papa, aki már akkor nagyapám lehetett volna, a spicces állapoton túl a fasizmust tartotta üdvözítő útnak, de a szocialistákra szavazott. Egyébként egy légynek sem ártó jóravaló kedves öregúr volt, aki a zsidók begyűjtését mélységesen elitélte. Nyilvánvaló volt, hogy az öregúr alapvető fogalmi zavarokban szenved.
Miből adódhat ez az általános zavarodottság?
Jóval később jöttem rá, hogy Európa boldogabbik felén nem írták át 20-30-50 évenként a történelmet, emberek milliói nem váltottak akaratukon kívül állampolgárságot életük folyamán 2-3 alkalommal, anélkül, hogy a falujukból kimozdultak volna. Emberek millióinak nem magyarázták el 10-20 évenként, vagy választási ciklusonként, hogy amiben idáig hittek az marhaság..... stb, stb....

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2013.07.14. 08:43:48

@gyalog.galopp: Szerintem nem volt következetlen az öregúr. Fasiszta párt nem volt Magyarországon, jobb híján szavazhatott a szocikra, mint nagy múltra visszatekintő antidemokratikus, antiliberális pártra.
És a fasiszták nem deportálták a zsidókat.

vantaan 2013.07.14. 11:50:59

@ALFI: Ez valami "dadaista" vagy "autista" történelem felfogás?

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2013.07.14. 12:15:42

@vantaan: Egyik se. Mussoliniék nem deportáltak zsidókat. Az Olasz Szociális Köztársaságból deportáltak kb. 10000-et, de az németek által megszállt terület volt, és Hitler irányította.

calabria007 (törölt) 2013.07.14. 13:23:01

@vantaan:

ez bizony a "mainstream" verzió...

az olasz fasiszta pártban a zsidók 1938-ig (a naagy olasz német "egymásra találásig"...) masszívan felül voltak reprezentálva...

idézzünk az alább belinkelt ACJ (American Council for Judaism) cikkből...

egészen pontosan annak a "Jewish Fascists and Anti-Fascists " című részéből...

"Stille describes how widespread Jewish fascism was, “Although there are instances of Jews making compromises with fascism elsewhere in Europe, these were isolated cases of personal opportunism, of private pacts with the devil. In Italy, Jewish fascism was a real ideological movement, a mass phenomenon, as much as that was possible in Italy’s tiny Jewish population of 47,000. In 1938, at the beginning of the racial laws, more than 10,000 Jews-about one out of every three Jewish adults-were members of the Fascist Party.”

The Italian Holocaust: The Story of an Assimilated Jewish Community

Peter Egill Brownfeld
www.acjna.org/acjna/articles_detail.aspx?id=300

stb., stb. érdekes cikk

calabria007 (törölt) 2013.07.14. 13:32:27

@vantaan:

Ettore Ovazza - Mussolini gazdasági minisztere - még a zsidó ünnepeket is nyíltan megtartotta:) egy pillanatig sem csinált abból titkot, hogy ő olasz zsidó...

Ettore Ovazza
en.wikipedia.org/wiki/Ettore_Ovazza

apropó, Mussolininek zsidó pénzügyminisztere is volt...

"Some Italian Jews became very prominent during this period, such as Giuseppe Volpi, who served as Italy's Finance minister from 1925-1928, and founded what is now the Venice International Film Festival in 1932.
"
JEWISH ROOTS IN ITALY
themysteryofsannicandro.com/JEWISH_roots.php

calabria007 (törölt) 2013.07.14. 13:34:26

@vantaan:

Mussolini és zsidó hívei:)

Fascism In Color - Mussolini In Power (Part 1/5)
www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=wVSalOAosew#t=372s

calabria007 (törölt) 2013.07.14. 13:39:47

@vantaan:

a líbiai zsidó közösségnek se lehettek túlzottan rossz emlékei az olasz fasizmusról mivel ma leginkább Rómában élnek, büszke olaszként...

Tripoli vista da un bambino 1955 1967
www.youtube.com/watch?v=i2ScK5oEHp8&feature=related

vantaan 2013.07.14. 13:43:21

@ALFI: Ennyi erővel azt is írhattad volna, hogy a magyar kommunista párt sohasem létesített tábort Recsken vagy telepített ki embereket Hortobágyra! Sőt!

calabria007 (törölt) 2013.07.14. 13:45:02

@calabria007:

a fenti klipet egy Tripoliban született olasz zsidó követte el, a líbiai zsidók gyakorlatilag - önként - olasszá váltak a fasiszta uralom alatt...

en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_Jews_in_Libya#Italian_colonization_and_World_War_II

calabria007 (törölt) 2013.07.14. 13:46:09

@vantaan:

nem kéne keverni a fogalmakat...

náci =/= fasiszta

fasiszta =/= hungarista

stb.

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2013.07.14. 13:47:40

@vantaan: Nyominger, az Olasz Szociális Köztársaság bábállam volt.

vantaan 2013.07.14. 13:53:48

@calabria007: ne keverd! A náci =fasiszta=hungarista Ezt különben maga a magyar politikai vezetés ismerte el pl. 1942-ben. Kállai Miklós miniszterelnök.

calabria007 (törölt) 2013.07.14. 14:01:21

@vantaan:

ezt inkább a komcsik és a szocik keverték össze:)

nagyon kínos volt nekik a:

Nemzetiszocialista Német Munkáspárt

hisz ez nagyon hasonló volt pl. az alábbi névhez:

Magyar Szocialista Munkáspárt...

calabria007 (törölt) 2013.07.14. 14:08:17

@vantaan:

és ne feledjük el:

a náci és a komcsi métely egy tőről fakad...

A szovjet sztori
www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ehoOvuQV7rU#t=695s

szomorú, hogy sokan még ma sem értették ezt meg...

vantaan 2013.07.14. 14:13:27

@calabria007: Egy tőről! Ádám és Évától!

calabria007 (törölt) 2013.07.14. 14:31:38

@vantaan:

miért véded ezeket a véreskezű tömeggyilkosokat? (mármint a kommunistákat...)

több embert tettek ezek el láb alól mint Hitler (pedig ő is egy ménű nagy gazember volt...)

vantaan 2013.07.14. 16:56:47

@calabria007: Magyarországon komcsi=hungarista.

gyalog.galopp 2013.07.14. 18:20:48

@ALFI:
Igen , őnála a fasizmus a 30-as évek közepétől beinduló gazdasági progresszivitást jelentette.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2013.07.14. 19:24:37

@ALFI: csak érdekesség. Múltkor egy antikváriumban a kezembe került ez a könyv, majd még az üzletben, két fekete öves könyvmollyal elbeszélgetve egész sokat tudtam meg erről a kötetről. Aukciós darabról van szó, főként annak fordítója miatt. Az eredeti olasz szöveget pedig a duce zsidó származású élettársa írta:

images-hu.gs-static.com/products/800x600/2012_10/2012_10_23/5086393f2cbda.jpg

calabria007 (törölt) 2013.07.14. 20:14:33

@tauglich:

nofene!

"Margherita Sarfatti (April 8, 1880, Venice — October 30, 1961, Cavallasca) was a Jewish Italian journalist, art critic, patron, collector, socialite, a prominent propaganda adviser of the National Fascist Party, and one of Benito Mussolini's mistresses."

Margherita Sarfatti
en.wikipedia.org/wiki/Margherita_Sarfatti

hát sok mindent lehet állítani a duce-ről (pl. azt, hogy gerinctelen, opportunista volt...) , de azt, hogy _valóban_ antiszemita lett volna, no azt nem...

De képzeli, hát szertelen 2013.07.14. 21:24:13

@Mr Falafel: Aha, szóval ha azt mondom, hogy a zsidózás primitív dolog, akkor zsidó vagyok. Cserébe egy hasonló gondolatmenet:
Falafel, van akváriumod? Nincs? Akkor buzi vagy.

De képzeli, hát szertelen 2013.07.14. 21:27:35

@ALFI: a nagy nyugati lapok mögött van akkora apparátus, hogy ne írjanak le nagy hülyeséget. Naná, egyoldalú, ha Mo. kapcsán csak a jobbikról írnak, meg a többi negatívumról, de azért figyelnek arra, hogy tényszerű állítások legyenek benne. Ami különösen üdítő, hogy nem szekértáborokhoz kapcsolódnak az újságok, már csak ezért is objektívebb, mint a hazai sajtó.

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2013.07.14. 21:32:16

@tauglich: Az olaszok nem tudnak akkora gazemberségeket elkövetni, mint pl. a németek. Hogy miért? Szerintem egyszerű a válasz: ott van nekik a római katolikus egyház, meg az antik Róma öröksége.

calabria007 (törölt) 2013.07.14. 22:01:17

@De képzeli, hát szertelen:

a nagy nyugati lapokban a hírek 90%-a szemét kategóriában van

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2013.07.14. 22:02:52

@De képzeli, hát szertelen: Bevallom, nem ismerem kellőképpen a külföldi sajtót, leginkább azt a részét ismerem, amit itthon szemléznek. Az elképzelhető, hogy objektívebb, mint a hazai, de az biztos, hogy 90%-uknak hamis képe van MO-ról. Én sem győzöm magyarázni a külföldi ismerőseimnek, hogy ne az alapján ítélkezzenek. Van Magyarországon antiszemitizmus? Igen, van, ahogy pl. Franciaországban is van, mégsem tartják nácifasiszta országnak. De a kormánypárt nem antiszemita, mikor a seggfej jobbikosok Tiszaeszlárral jöttek, a fidesz tiltakozott. Orbán tiltotta be az "Adj gázt" nevű motoros felvonulást a Dohány utcában, stb.
Nem mondom, hogy nem lehetne bírálni a kormányt, én pl. a földtörvény megszavazása miatt megvonnám az állampolgárságot az összes képviselőtől. De ugye erről nem ír a külföldi sajtó, mert nem érdeke az EU-nak, hogy Magyarország – földrajzi adottságait tekintve agrárország – mezőgazdasága fejlődjön.

Falafel meg értelmesebb, mint gondolod, provokál, ha rám hallgatsz, ne dőlj be neki.

De képzeli, hát szertelen 2013.07.14. 22:16:39

@ALFI: sajna ez a helyzet, rosszabb a kép, mint a valóság. És akkor is bajban van az ember, mikor az Orbán kormány érdemeit kellene felsorolni. Oké, bankadó, multiadó, házasság mint hetero kapcsolat, és aztán...?
Az agrár részét nem tudom. Ángyán kilövése valóban csúnya volt. Mehetett volna helyette Lázár a fenébe. A lengyelek vszínű jobban tudják érvényesíteni az érdekeik, mint mi kicsit, de nem tudom, hogy megy ez...

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2013.07.14. 22:40:54

@De képzeli, hát szertelen: Számos érdemük van. Az EU-elnökséget is szépen teljesítették, ha már az EU-s normák számítanak. Az IMF kipicsázása is bátor tett volt (és más országokban ez baller lépésnek számítana).

Az agrárkérdésben meg Ángyánnak van igaza. Pont.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.07.15. 07:49:32

@De képzeli, hát szertelen: Marharépa, tudod, mi az a kauzalitás? Ne légy már ennyire szellemi fogyi!

gyalog.galopp 2013.07.15. 08:59:27

@Mr Falafel:

Ez a tipus hiába ismeri a szó lexikai jelentését, értelmezni, gyakorlatban alkalmazni nem tudja, mert nem elemezni akar, hanem kinyilatkoztatni, ítélkezni.

politologus · http://politologus.blog.hu 2013.07.15. 09:53:53

Rendes konzervatív megközelítés ez, nincs vele nagy baj (csak mellesleg mondom, hogy kezdetben a "libi" is arisztokratikus volt, de ez most mindegy), ám akad egy súlyos tévedés. A parlament nem a "libik" miatt kell, az a "libiknél" jóval régebbi. A parlamentarizmus éppenséggel arisztokrata találmány. Meg az alkotmány is.
Sajnos Aristo megint - tök feleslegesen - akarja szidni a "libiket", miközben egyszerűen a tömegtársadalomról beszél. Ami azonban megnt csak nem "libi" találmány, a "libi" legfeljebb átitatódott vele és általa, amint - jesszus! - még akár a konzervativizmus is.

Robinzon Kurzor 2013.07.15. 11:15:21

@aristo: "Nagyon kedves, hogy vitatkozik az érdekemben, nem tudom ugyan, hogy miről, mert szűröm ezt a szerencsétlent is."

A konspirációhoz ennél több ész kell.

Ha tényleg szűrnél, akkor nem tudhatnád, hogy rólad van szó ... ugyanis @Holger Hartland kommentjében sem szerepelsz és azt sem tudhatnád, hogy nálam milyen előzmény kommentek voltak, mibe kapcsolódott be HH.

Legalább hazudtad volna azt, hogy magadra tippeltél, ezért megnézted, hogy kiről is van szó ... úgy sem lenne hihetőbb, de legalább a fedősztorid logikailag stimmelne.

marquis Van de Boeven a' Thoeqoem 2013.07.15. 17:52:57

Kedves Fidesz-KDNP!

Ha már - nagyon helyesen - pórázt tettetek a közműszolgáltatókra
ugyanezt megtehetnétek a BANKOKKAL!:

TÖRVÉNYBE foglalhatnátok, hogy egy kkv-i ill. lakossági bankszámlát MILYEN és MEKKORA költségekkel terhelhet egy bank.

MA MÁR A BANKSZÁMLA IS DE FACTO KÖZMŰSZOLGÁLTATÁS, nem lehet nélküle mozdulni a hétköznapokban.

Vagy legyen elérhető újra a közvetlen készpénzes fizetésfelvétel (ne csak a versenyszférában a minimálbér mellé zsebbe fizetés).

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2013.07.15. 20:30:01

@politologus: Na ERRE nem fog reagálni a tahója.
Erre jöttem én már rá kb. a harmadik posztja után, hogy leginkább az érdemi kritikákat, észrevételeket engedi el a füle mellett ez az intellektuális szélhámos.
Egyébként még egy jellemzőjére szeretném felhívni a figyelmet: agresszív. Persze a karót nyelt, sztoikus nyugalmat mímelő stílus miatt ezt sokan nem veszik észre, de ez az igazság. (Ugyanez igaz Loxonra is.)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.07.16. 02:25:11

@Robinzon Kurzor:
Kissé thoeqoen szúrtad Aristót.
Nem is szűrni fog, hanem sniccerrel kivágja a hozzászólásod a képernyőről, jól vigyázz...

Robinzon Kurzor 2013.07.16. 10:02:32

@Hepci: "Kissé thoeqoen szúrtad Aristót"

Nem bántottam én, csak jeleztem a találatot.

Csakhogy erről az öntökönszúrásóról nem tud, mert engem nem olvas (amint az közismert), sőt, ennél fogva ez a sajnálatos eset meg sem történt.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2013.07.16. 10:19:09

@calabria007: @ALFI: általában elmondható a latinokról, kivéve persze a franciákat, hogy hidegen hagyja őket az antiszemitizmus, főként annak újkori, germán típusú tébolydája. És nem csak Mussolini, de Franco és Salazar rendszere sem tűrte azt. Ezért is hiba máig összemosni a náci és a fasiszta rendszereket, bár ennek szándéka és eredete nyilván köztudott.

@bbjnick: és hogy a témánál maradjunk, egy érdekes adalék, miért is késik a Kosztolányi-életmű kritikai kiadása (az interjú három éves):

bookfenc.blog.hu/2010/08/19/kosztolanyi_oroksege_beszelgetes_szegedy_maszak_mihallyal_1

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2013.07.16. 10:57:44

@tauglich: Ja, az olaszoknak még a komcsijaik is szelídebbek (pl. Gramsci).

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2013.07.16. 11:24:43

@ALFI: azt hiszem, hogy az olasz társadalom amúgy is elég szépen elmuzsikál a politikai ideológiáktól és a gyakori cirkuszoktól függetlenül, mert még most is sokkal fontosabb a regionalitás, a kisközösségek és a családok szerepe.

vantaan 2013.07.16. 12:30:43

@ALFI: simán lelőtték a ducsét és a kurváját! A magyar komcsiknak is ezt kellett volna tenni!

calabria007 (törölt) 2013.07.16. 13:12:02

@vantaan:

1.) lényegében ezt tették, Szálási és kormánya jóformán "en block" hóhérkézen végezte egy éven belül
2.) a duce és a "kurvája" esetében a hányingerkeltő halottgyalázásról se feledkezz el, ill. arról se, hogy a "kurva" még a kommunisták szerint se volt bűnös (először majdnem futni hagyták, csak akkor pöccentek be, amikor az továbbra is a vezére mellett maradt...)

calabria007 (törölt) 2013.07.16. 13:14:02

@vantaan:

komcsi barátaink egyébként a duce-ban - aki az Olasz Szocialista Pártban lett országos politikus - afféle _árulót_ is láttak...

Mussolini, a szocialista
hu.wikipedia.org/wiki/Benito_Mussolini#Mussolini.2C_a_szocialista

vantaan 2013.07.16. 13:48:45

@calabria007: Halott gyalázás .....egy áruló, egy Mussolini esetében? A történelem így szolgáltat igazságot! ....vagy nem?

Tehetetlen Dodó 2013.07.16. 14:00:16

@vantaan: Elütötted.
Helyesen: a magyar komcsikkal is ezt kellett volna tenni.

calabria007 (törölt) 2013.07.16. 14:05:31

@vantaan:

a fene se tudja, Mussolini emléke körül még ma is heves viták dúlnak Olaszországban, a sírja valóságos kegyhely, az unokája pedig évtizedek óta bent ül az olasz törvényhozásban

(lényegében Izrael-barát progresszív - pl. feminista, abortuszpárti, homár-barát, stb... - hazafias politikával, állítólag a nagypapa szellemében...)

en.wikipedia.org/wiki/Social_Action

a partizánok pedig pontosan a tettükkel járatták le azt az ügyet, amit állítólag képviseltek...

(vagy B verzió: szemléletesen bemutatták, hogy kik is valójában...)

calabria007 (törölt) 2013.07.16. 14:08:17

@vantaan:

ezt külön is beillesztem:)

szerintem egy átlag magyar széljobber frászt kapna egy ilyen "széljobber" platformtól:)

"Mussolini then formed her party and organized a far right coalition named Social Alternative. That was a surprising move, as Mussolini, during her political career, had always taken progressive stances on many issues, including abortion,[3] artificial insemination,[4][5] gay rights[6][7][8] and civil unions.[9][10] She has been an outspoken "feminist".[11] and has been described by conservative commentators as a "socialist"[12] and a "left-winger"[1"

en.wikipedia.org/wiki/Social_Action

calabria007 (törölt) 2013.07.16. 14:15:08

@vantaan:

Hoppá! A Mussolini unoka jelenleg az Európai Parlamentben boldogítja a népet:)))

Alessandra
MUSSOLINI - European Parliament / MEPs
www.europarl.europa.eu/meps/en/28429/ALESSANDRA_MUSSOLINI_home.html

vantaan 2013.07.16. 15:48:55

@Mr Falafel: Mi van puha pöcs penészes a kutyabőr? Hát a Józsi nem cserző varga hanem úthengeres! Minek fizettél érte?

vantaan 2013.07.16. 15:56:31

@Tehetetlen Dodó: Magyar komcsikkal? ....de ki lőtte volna le őket? Az áruló Szállasit hála az Istennek fölakasztották a többi elbujdokolt meg belépett a kommunista pártba!
Horthy meg annyit könyörgött a nyugatnak hogy futni hagyták, pedig egy kötelet megérdemelt volna.

Utódaik ma a Fideszben vannak.

Tehetetlen Dodó 2013.07.16. 16:07:36

@vantaan: Idióta.
Értesz te egyáltalán valamit, kis komcsipalánta?
Az igazi, velejéig rohadt ávóskomcsi-álliberális banda '94-ben újra összenőtt - ott keresd őket a kis kedvenceid között.

vantaan 2013.07.16. 16:24:12

@Tehetetlen Dodó: no de kérlek elvtárs hát magának polgárit kellene játszani! ...... ja nem tudtad ,ha szaros a segged meg kell mosni! ....vagy a gatya cserét nem úgy hajtod végre hogy az utcaira húzod a koszos alsódat!
Ejnye elvtárs hát mááá magában sem lehet megbízni?

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2013.07.16. 18:21:24

@vantaan: Na hát nem pont erre gondoltam, bár ehhez nem kellett kifejezetten komcsinak lenni, mert akkor Mussolini már a megszálló ország érdekeit szolgálta. Akkor már nem az az ember volt, mint '43 előtt.

" Ekkor – az Alarik-hadművelet révén – Hitler már saját kezébe vette az itáliai frontharcok irányítását, így az Olasz Szociális Köztársaság vezére joggal tekinthette magát „hullának”, akit végzete 1945 áprilisában ért utol. "
www.rubicon.hu/magyar/oldalak/1943_szeptember_12_nemet_kommandosok_kiszabaditjak_mussolinit/

vantaan 2013.07.16. 19:32:35

@ALFI: ...de különben máig vitatkoznak hogy a brit szolgálat lőtte ,lövette le vagy a kommunisták. A kommunisták kapták el .... a napokban volt egy "dokumentum" film valamelyik csatornán (Historyn?) ahol még az az olasz is megszólalt aki lelőtte a ducsét , elmondása szerint a nőt egy brit kommandós lőtte le.

pamocsnyik 2013.07.16. 19:39:56

ALFŐMÉRNÖK/ALFI!

Felszólítom, hogy a továbbiakban szüntesse be, hogy a magának óvatlanul, egy jósdás IRL találkozó apropóján megadott magán mobiltelefonszámomon kéretlen sms üzeneteivel zaklat.
Eddig sem és eztán sem óhajtok öntől semmilyen csatornán, semmilyen üzenetet kapni, ezért minden ilyen jellegű akciója a magyar törvények értelmében zaklatásnak minősül.
Amennyiben ez nem lenne elég világos önnek, úgy kénytelen leszek „Mézes Rozi” nicknevű felhasználóhoz hasonló jogi lépéseket tenni, s egy percig se legyenek kétségei, a szükséges lépések megtételéhez minden információval rendelkezem az ön személyazonosságát illetően.

Amennyiben a továbbiakban a szokásos beteges skizofrén rágalomámokfutásába kezdene, úgy a fent említett információkat bárkivel örömmel meg fogom osztani privát üzenetben, amennyiben igényt tart rá.

Ezt az üzenetet mindaddig be fogom írni minden egyes poszt hozzászólásai közé, amíg azt tapasztalom, hogy nem értette meg az üzenetet.

Nem ajánlom, hogy tovább zaklasson!

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2013.07.16. 19:52:53

@pamocsnyik: "szokásos beteges skizofrén rágalomámokfutásába"

Ez talán nem rágalmazás, Mókuska?
Közzétehetem én is az IRL adataidat és leközölhetek néhány részt a levelezésünkből. Garantálom, hogy kussolni fogsz. És végre padilla is megszabadul tőled.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.07.19. 06:09:53

@Tehetetlen Dodó: Jobban jársz, ha nem is szólsz hozzá. Totál elmebajos.

Tehetetlen Dodó 2013.07.19. 12:32:57

@Mr Falafel: Igen, úgy tűnik, kis korlátolt, de igen öntudatos liberálbolsi.

Tehetetlen Dodó 2013.07.19. 12:34:31

@ArmaGedeon: Jó, jó, tudod, ez egy olyan jó szlogen.
Időlegesen szétváltak.
Vagy képes formában: mint a víz felszínére kiemelkedő ujjak: látszólag különállóak, de amikor a felszínre kerül az egész, akkor látod, hogy egy a kéz.

vantaan 2013.07.19. 12:49:03

@Tehetetlen Dodó: No no puha csonkolt pöcs, Én nem az apád vagyok! Tőlem aztán ezerrel nyalhatod az újkommunisták seggét s ha fidesz szart akarsz enni akkor egyed!

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.07.19. 13:06:59

@vantaan:
az olasz alember. sunyi, gyilkos hajlamú emberi hulladékok. az ilyenek szívesen gyilkolják le feljebbvalóikat, ha azt bűntelenül tehetik. ebben magára és a kommunistákra hasonlítanak.

vantaan 2013.07.19. 13:41:36

@jose maria padilla: a magyar alember. sunyi, gyilkos hajlamú emberi hulladékok. az ilyenek szívesen gyilkolják le szomszédaikat (szerbeket, zsidókat), ha azt büntetlenül tehetik. ebben magára és a kommunistákra/hortistákra/hungaristákra hasonlítanak .......... .No és így?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.07.19. 15:49:22

@jose maria padilla: Az uborkaszezonban az a legkiábrándítóbb, hogy csak ilyen vantaanok vannak céltáblának kitéve. Az égegyadta világon semmi sportértéke nincs.

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2013.07.19. 17:59:55

@jose maria padilla: Ha valaki a Keresztapából ismeri az olaszokat, még jó, hogy ezt gondolja róluk.

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2013.07.19. 18:17:50

@pamocsnyik: Még mielőtt valami gloire-, vagy MézesRozi-féle beteglelkű patkány (téged továbbra sem tartalak annak) felhasználná ezt a kommentet ellenem, nézzük a tényeket.
Ebben az évben 2 azaz kettő sms-t küldtem neked. Az egyiket, mikor fél éves szünet után feltöltöttem a telefonomat, és néhány ismerősömnek, köztük neked is, küldtem egy-egy sms-t kb. a következő szöveggel: „Feltöltöttem a telefonomat, úgyhogy küldök egy sms-t XY- nak is. Szép napot!”. A másikat akkor, mikor elkezdtél újból kommentelni, és szó szerint ez volt benne: „Mi van ****-ke, összevesztél a férjeddel,h megint kommentelsz?:o)”

Namármost:
„ A zaklatás tényállásának a megvalósulásához a zaklató tevékenységnek folyamatosnak, rövid időközönként, visszatérő háborgatásnak kell lennie.”
jogiq.com/zaklatas_interneten/

Akkor most ki is rágalmaz kit?

Tehetetlen Dodó 2013.07.19. 21:04:06

@vantaan: Ne erőlködj, kis csupor. Kevés vagy.

S=klogW 2013.07.19. 22:44:54

@Sebastian Knight: köszönöm. én a rádióban hallottam vele egy közelmúltbeli riportot.

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2013.07.19. 22:58:05

@Sebastian Knight: Na, most már legalább érted, hogy miért van rá ingerenciád, hogy Loxon metszett faszát szopd.

Sebastian Knight 2013.07.20. 00:04:44

@ALFI:

Saját elfojtott késztetéseidet vetíted ki rám.

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2013.07.20. 00:29:46

@Sebastian Knight: Nekünk nincsenek elfojtott homoszexuális késztetéseink. Nekem azért, mert nincsenek ilyen késztetéseim, neked meg azért, mert nem kell elfojtanod, hiszen ott van a metszett faszú buzid, Loxon.

Alfőmérnök 2013.07.20. 14:44:45

@Sebastian Knight: Nincs miért erőlködnöm. Ti (Loxon és a jósda "kemény magja") elbuktatok. Hogy miért? Mert szar emberek, ostobák és silányok vagytok. Csak magatoknak "köszönhetitek", hogy a jósda befuccsolt.

Alfőmérnök 2013.07.21. 11:39:46

@Sebastian Knight: Figyelj, buzi!
Én nem tudom, hogy a titokjósdán miről beszéltek, ki kinek hogyan szopja a faszát, stb.
Ha ott Loxon, MézesRozi és néhány "törzsvendég" elküldte a picsába Gloiret, megmondta neki, hogy te ostoba görény, hagyd abba a feljelentgeté(ssel való fenyegeté)st, akkor némileg más a helyzet. Persze akkor is kibaszott nevetségesek vagytok a titokjósdátokkal, ti, akik a titkos társaságok leleplezésével töltitek az időtök egy jelentős részét.
A mostani jósda nyilvános részét meg elég összehasonlítani a régi jósdával, ahova még "bomlasztók" is írhattak, a különbséget felesleges ecsetelni. (És akkor az eredeti kommentfolyamról még szót sem ejtettem.)

Alfőmérnök 2013.07.22. 23:03:47

@Sebastian Knight: Figyelj, buzi!
Én nem tudom, hogy a titokjósdán miről beszéltek, ki kinek hogyan szopja a faszát, stb.
Ha ott Loxon, MézesRozi és néhány "törzsvendég" elküldte a picsába Gloiret, megmondta neki, hogy te ostoba görény, hagyd abba a feljelentgeté(ssel való fenyegeté)st, akkor némileg más a helyzet. Persze akkor is kibaszott nevetségesek vagytok a titokjósdátokkal, ti, akik a titkos társaságok leleplezésével töltitek az időtök egy jelentős részét.
A mostani jósda nyilvános részét meg elég összehasonlítani a régi jósdával, ahova még "bomlasztók" is írhattak, a különbséget felesleges ecsetelni. (És akkor az eredeti kommentfolyamról még szót sem ejtettem.)

Alfőmérnök 2013.07.24. 14:49:28

@pamocsnyik: Még mielőtt valami gloire-, vagy MézesRozi-féle beteglelkű patkány (téged továbbra sem tartalak annak) felhasználná ezt a kommentet ellenem, nézzük a tényeket.
Ebben az évben 2 azaz kettő sms-t küldtem neked. Az egyiket, mikor fél éves szünet után feltöltöttem a telefonomat, és néhány ismerősömnek, köztük neked is, küldtem egy-egy sms-t kb. a következő szöveggel: „Feltöltöttem a telefonomat, úgyhogy küldök egy sms-t XY- nak is. Szép napot!”. A másikat akkor, mikor elkezdtél újból kommentelni, és szó szerint ez volt benne: „Mi van ****-ke, összevesztél a férjeddel,h megint kommentelsz?:o)”

Namármost:
„ A zaklatás tényállásának a megvalósulásához a zaklató tevékenységnek folyamatosnak, rövid időközönként, visszatérő háborgatásnak kell lennie.”
jogiq.com/zaklatas_interneten/

Akkor most ki is rágalmaz kit?

Nem_tudod_a_neved? 2013.07.24. 16:07:46

@Alfőmérnök:
@ALFI
@Disznóvári
@A 3 per hármas nyúl
@Szemethy
@Wintermoots

Nyomi, ő nem tartozik közénk, rossz helyen kaparászol! Milyen volt a mediawave?

Alfőmérnök 2013.07.24. 19:27:29

@Nem_tudod_a_neved?: Nem is gondoltam, hogy közétek tartozik, lévén egy kedves és értelmes csajszi.

Alfőmérnök 2013.08.12. 23:52:12

@Sebastian Knight: Figyelj, buzi!
Én nem tudom, hogy a titokjósdán miről beszéltek, ki kinek hogyan szopja a faszát, stb.
Ha ott Loxon, MézesRozi és néhány "törzsvendég" elküldte a picsába Gloiret, megmondta neki, hogy te ostoba görény, hagyd abba a feljelentgeté(ssel való fenyegeté)st, akkor némileg más a helyzet. Persze akkor is kibaszott nevetségesek vagytok a titokjósdátokkal, ti, akik a titkos társaságok leleplezésével töltitek az időtök egy jelentős részét.
A mostani jósda nyilvános részét meg elég összehasonlítani a régi jósdával, ahova még "bomlasztók" is írhattak, a különbséget felesleges ecsetelni. (És akkor az eredeti kommentfolyamról még szót sem ejtettem.)

Alfőmérnök 2014.04.19. 20:36:24

@De képzeli, hát szertelen: Hát te sem voltál egy hosszú életű nick.
süti beállítások módosítása