Erőss Zsolt erőt és elszántságot adott az embereknek
2013. június 20. írta: Redakció

Erőss Zsolt erőt és elszántságot adott az embereknek

A kockázatokat helyesen kezelve nem hogy a halálesetek, de a balesetek is megelőzhetők – mondja lapunknak Rényi Zsolt hegymászó, az iKaland túravezetője, aki baráti és munkakapcsolatban volt Erőss Zsolttal. Rényi szerint Erőss ismertségének nem az a legnagyobb eredménye, hogy több a hegymászó. Sokkal inkább az, hogy elszántságát és természetét megismerve rengetegen merítettek erőt tőle.

„Pozitív és negatív értelemben is figyelmet kapott ez a sport, de a számoknál talán fontosabb a hegymászás vagy Zsolt »társadalmi hozadéka« – hogy ezt a csúnya kifejezést használjam. Arra gondolok, hogy Zsolt az utóbbi időben évente több tucat előadást tartott – összességében több ezer, több tízezer ember látta-hallotta élőben. A róla készült film és könyv pedig újabb tíz-százezrekkel ismertette meg Zsoltot és a sportot. Az ő publicitásának nem az a legnagyobb eredménye, hogy több a hegymászó. Sokkal inkább az, hogy elszántságát és természetét megismerve rengetegen merítettek erőt tőle. Aki megnézi Zsolt Facebook-oldalán a kommenteket, azt láthatja, hogy rengeteg nagymama-korú néni szól elismerően és szeretettel róla. Leírják, hogy az ő életük maximuma a Kékes vagy a Madarasi-Hargita volt, de óriási mértékben inspirálta őket Zsolt elszántsága, békés természete, életfelfogása.”

Terján Nóra interjúját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr645370247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása