Időközben a macskák
2013. június 15. írta: Zsigmond és Péterfy

Időközben a macskák

macska.jpg

Tudjuk, az internet = szex és pornó és brit tudósok és lol... és macskák. Egyszer csak kellett egy macskás kontentet tolnunk a Mandinerre, és most van is miről. A BBC egy kedves kis tudományos kísérletet mutat be speciális oldalán. Egy dél-angliai, Surrey-beli idilli falu, Shamley Green (hahh, angol falvak!) tíz macskájának életét követték nyomon brit tudósok: merre járnak, mit csinálnak, amíg mi nem látjuk őket. Mármint a macskákat.

A valóságshow-zó macskák főbb adatait és karakterjegyeiket is szépen táblázatba szedték, így megtudhatjuk, az adott versenyző intoleráns és agresszív-e; vagy éppen nyugodt és szeret szomszédolni; jó vagy rossz vadász; vagy esetleg jó idő esetén nem eszik macskaeledelt. A tudósok itt vallanak a kutatás hátteréről és tapasztalatairól. Nyomkövetővel és mini kamerákkal szerelték fel a macskákat, így aztán mi is megnézhetjük térképeken meg videókon, miben sántikált Ginger, Kato, Coco, Rosie meg a többiek.

Macskarajongóknak kötelező, a többiek meg amúgy is rákattintanak, hiszen az internet szex és pornó és brit tudósok és lol... és macskák.

És akkor hallgassuk meg a CocoRosie-tól a Kitty Cat-et, mert miért ne.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr125358956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása