Ki lehet rasszista és ki nem?
2013. május 16. írta: Lakner Dávid

Ki lehet rasszista és ki nem?

rasszista.jpg

Természetesen a rasszizmus elsősorban a kisebbségek ellen szokott előfordulni. [...] Úgy látszik, hogy még nem sikerült átvinni ezt a gondolatot Magyarországon. [...] Állításuk szerint ők a gárdistákra támadtak. Gárdistáktól félnek, gárdistákat akartak elűzni. Hogy ha a gárdistákat akarják elűzni, arról már a Legfelsőbb Bíróság rendelkezett, hogy őket nem védi a rendőrség extrán. [...] Nyilván arra volt szükség, hogy a kiabálás alapján a magyarság elleni cselekménynek lehessen az egészet beállítani, amit abszurdnak tartok”mondja Fazekas Tamás, a Nemzeti Etnikai és Kisebbségi Jogvédő Iroda munkatársa, a sajóbábonyi romák védője. 2009-es novemberi esetről van szó: a Sajóbábonyba fórumot szervező gárdisták ellen a helyi romák már a gyűlés megtartásakor kimentek tüntetni, másnap pedig helyi jobbikosra támadtak rá, őt életveszélyesen megfenyegették. Ezután mindkét csoport nagy számban hívta a településre híveit, aminek a vége az lett, hogy egy Suzukiban ülő Gárda-szimpatizánsokra támadtak a romák, az autót kívülről ütötték vascsövekkel, baltával, vasvillával, a beszámolók alapján pedig olyasmiket kiabáltak, hogy „meghaltok, büdös magyarok!”. Csak a szerencsén múlott, hogy az egyik becsapódó balta nem a benn ülő férfit, hanem a támlát érte.

A kilenc vádlottat összesen 27 év 9 hónapra ítélték: a büntetést súlyosbította a közösség elleni erőszak tényállása, melyre itt azon rasszista kiabálásokból következtettek, ami a cigányok soraiból érkezett. A Népszabadság vezércikkben háborgott a cigányok elleni vád kapcsán, a 444.hu vicces ábrát készített arról, hogy „a cigányozó magyarokat bezzeg nem ítélik el”, a TASZ pedig „Már megint a romák a rasszisták” címmel adott ki közleményt. Örvendetes látni, hogy utóbbi szervezet sikeresen elérte a nép egyszerű gyermekének nívóját: a TASZ felkiáltása tökéletesen rímel arra a fajta plebejus sirámra, miszerint „már megint a magyarok az antiszemiták!” Persze, utóbbi gúnyos felkiáltás többnyire nem egy antiszemita támadás után szokott bekövetkezni: a Zsidó Világkongresszus tagjait sértegető és majdnem nekik rontó fiatalok esetében például senki nem állította, hogy ne lennének antiszemiták. A siegheilezés erre utal – habár, ha a legharcosabb jogvédők logikáját követnénk, biztos tudnánk számukra is mentséget találni.

De ha már itt járunk: úgy tűnik, a HVG.hu publicistáján és még néhányakon kívül nem nagyon keltette fel a köz figyelmét az, hogy gyorsított eljárással ítéltek börtönbüntetésre három fiatalt zsidózásért (igaz, egyikük kábítószeres ügyben próbaidő alatt állt, neki aztán le is kell ülnie a három évet) – a tettlegességet legalább megakadályozták a Nemzeti Nyomozó Iroda civil ruhás munkatársai. Ahogy Sabater is írja, hülyének lenni alkotmányos alapjog, és pénzbüntetés is elegendő lett volna a fiatalokra – akik közül az egyik még érettségi előtt is állt, amit a bírósági ügy miatt le is késett.

Mindkét eset, de főleg utóbbi azt mutatja, hogy a közösség elleni erőszakot szabályozó törvény rossz, visszaélésekre ad lehetőséget és aránytalan büntetések kiszabását eredményezheti, csupán azért, mert valakik „faji bűnt” kiáltottak. Hogy elfogadhatatlan, rasszista és amúgy sem túl jó országimázsunkat tovább romboló eset az utóbbi? Sajnos az. De ettől még így, hogy fizikai erőszak nem történt, túlzás börtönbüntetést kiszabni miatta – ha közösség tagja ellen való támadásról van szó, akkor is.

Ez abszurd” – mondja a sajóbábonyi romák védője annak kapcsán, hogy a támadók büntetését szintén a közösség elleni támadás tényállása súlyosbítja. Rendkívül örömteli látni, hogy végre sikerült a kisebbségi jogvédő ellen fordítani saját fegyverét: ő pedig csak felháborodottan magyaráz a valóságot figyelmen kívül hagyó abszurditásról úgy, hogy közben észre sem veszi magát. A törvény szigorítására ugyanis éppen azért volt szükség, mert a romák, a zsidók és más etnikai-vallási csoportok mellett a védelmet ki akarták terjeszteni a lehető legtöbb kisebbségként definiálható csoportra.

A liberális jogvédők fogtak néhány csoportot és kikiáltották, hogy őket fokozottabb védelem illeti meg; majd amikor más csoportok elleni támadást ugyanúgy ez alapján ítélnek meg, akkor felháborodnak, hogy a „cigányelleneseket” ilyesmi nem illeti meg. Kettős mércét kiáltanak, miközben azt várják, hogy a romákat ne ítéljék el ilyesmiért – mert szerintük az nonszensz, hogy cigányok rasszisták legyenek. Nyilván azt, hogy ki lehet eleve rasszista, és eleve nem, majd ők fogják eldönteni (bőrszín alapján esetleg?); miként azt is, kit nem illet meg a védelem. Mondván, ő cigányellenes és eleve másoknak kell tőle kell félnie? Hogy erőszakos cselekedetet nem követett el, az ilyenkor lényegtelen?

A sajóbábonyi romákat nem azért kell elítélni, mert esetleg büdösmagyaroztak közben – hanem, mert tudatosan szerveztek egy támadást mások ellen, melyet aztán fegyverek tömkelegével meg is valósítottak, s csak a szerencsének köszönhető, hogy az eset nem torkollt lincselésbe. Ez azért elég súlyos dolog ahhoz, hogy börtönbüntetést így is ki lehessen szabni miatta. Ha valaki valamely nemzeti kisebbség tagjára támad, akkor a támadás durvasága szerint döntsenek, milyen büntetés jár is neki tettéért. Felesleges itt folyamatosan méricskélni, ki rasszista és ki nem, mely csoportokat szabad liberális jogvédőék esetében védeni és melyeket nem: az említett bűncselekmények mindegyikét aljas indokból követték el, ahogy az ároktői idősek elleni bestiális támadásokat is. Utóbbi feltételezett elkövetőit négy év után mégis azért engedték ki az előzetes letartóztatásból, mert még mindig nem sikerült ellenük első fokon ítéletet hirdetni. Elképesztő!

Jobb lenne, ha a bíróságok a rasszizmus és előítéletesség útvesztőiben való bolyongás helyett inkább mindent az elkövetett tett súlya alapján ítélnének meg. A gyilkosságot a gyilkosság, a verést a verés, a garázdaságot pedig a garázdaság súlya alapján. De ezek alapján legalább tényleg ítéletet hoznának.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr455295277

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Majd a TASZ eldönti ki a nemzet tagja.... 2013.05.17. 16:51:40

Megtört a jég, végre valahára elítéltek cigányokat (is), mert rasszista okkal megtámadtak, fenyegettek embereket. A képlet egyszerű, a Gárdisták a közbiztonság miatt verték a tamtamot, a cigányok meg majdnem őket verték. Volt nagy rendőrségi ...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.05.17. 15:52:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Ki lehet rasszista és ki nem? 2013.05.16. 11:13:02

A közösség elleni erőszakot szabályozó törvény rossz, visszaélésekre ad lehetőséget és aránytalan büntetések kiszabását eredményezheti.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bell & Sebastian 2013.05.16. 16:57:55

@Mr Falafel: Azt is tegye hozzá, hogy kik kaparintották meg a filmipart és micsoda "minőséget" bírtak utána produkálni. A proletár biodiverzitás utat tört - magának.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.05.16. 17:12:40

@Bell & Sebastian: És az sem mindegy, kik laktak a Karády-villában: Antall és Horn.

Egyébként a vérkomcsi Gobby próbált segíteni Karádyn. Ez igazán rendes volt tőle.

Nekem máig nem rémlik, bocsánatot kértek-e tőle a mára megzsidóult egykori bolsevik férgek. Ellenben az izraeli állam a Világ Igaza kitüntetést adta neki posztumusz.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.05.16. 17:49:33

@Robinzon Kurzor: @közösperonos átszállás:

Ez, bizony, ellentmond a jogegyenlőség elvének.

Mert ha ugyanazt a bűncselekményt különbözőképpen ítélünk meg az egyik etnikum esetében, mint a másikéban, akkor az etnikai alapú diszkrimináció.

Robinzon Kurzor 2013.05.16. 19:55:56

@bbjnick:

Idézd már azt a részt, ami szerint etnikai hovatartozás alapján kell megítélni bármilyen konkrét esetet.

Most arról nem is beszélve, hogy egy büntetőeljárásban az adott cselekményt vizsgálnak, egyszerűen nem értelmezhető, az hogy adott konkrét bűncselekmény különböző megítélése egyik vagy másik etnikum esetében.

pocaklakó minimanó 2013.05.16. 20:04:52

@Robinzon Kurzor:

"Előbbi esethez szerintem nem elég bizonyíték, hogy közben valaki kiabált olyat is, hogy "megdöglötök, magyarok".

És miért is nem elég? Mert a kivasalgatós idiótáknak ennél verbálisan kevesebbért is kiosztották az éveket és mégsem látom, hogy nyavalyognál emiatt.

Robinzon Kurzor 2013.05.16. 20:41:40

@pocaklakó minimanó:

Tehát szerinted egy bűncselekményi tényállás bizonyítottsága attól függ, hogy valaki mások valami másért hány évet kaptak, különös tekintettel arra, hogy ezen én a te tudomásod szerint "nyavalyogtam"-e vagy sem.

Ne legyél már ennyire igénytelen magaddal szemben.

Legalább a látszat kedvéért próbálj olyan kommentet írni, amiről nem ordít, hogy egyetlen érved sincs.
Ez így a nullánál is kevesebb...

pocaklakó minimanó 2013.05.16. 20:45:12

@Robinzon Kurzor:

"Tehát szerinted egy bűncselekményi tényállás bizonyítottsága attól függ, hogy valaki mások valami másért hány évet kaptak, különös tekintettel arra, hogy ezen én a te tudomásod szerint "nyavalyogtam"-e vagy sem."

Nem. Ez csak arra volt felvetés, hogy egy megdöglést jósló cizellált felvetés SZERINTED nem elégséges, míg A BÍRÓSÁG SZERINT egy ennél kisebb horderejű jókívánság meg igen.

A kérdés csak ennyi: Melyikőtök téved?

pocaklakó minimanó 2013.05.16. 21:49:54

Ha egy idióta cigány magyart ver "megdöglesz!" kiáltással, akkor azért nem tekintendő egyforma súlyúnak egy radikális idióta "zsidóvasalásával", mert az első esetben fel lehet azt hozni "jogvédelmi" szempontból, hogy a vélt vagy valós gárdatagság miatt történt a cselekedet.

No de akkor miért nem azt kiabálta, hogy: "Megdöglesz, gárdista!"

Bell & Sebastian 2013.05.16. 22:49:15

@Mr Falafel: Járt így más is (P.A.), ott is a villa meg a drága autó konfiskálása volt a cél, mert mindig több az irigy zsidó, mint az általa megmentett.

Az fel sem tűnik -utólag-, hogy a németek úgy adták el a zsidókat, mint később Chau a németeket. Ugyanígy az is a feledés homályába veszett, hogy az iparszerű zsidó mentők többsége üzleti vállalkozás volt, a vagyonért cserébe életet kaptak.

Persze olyan is akadt, aki ingyen dolgozott, talán ez lehetett a baj, amiért alaposan bekapták a cumit.

vantaan 2013.05.17. 06:19:51

@Mr Falafel: Ó Te kis betelepült magyarkodó cigány vagy cigánykodó betelepült Téged ki nem szar le? .... hogy lemenjek a szintedre pici kuki. Mi közöd neked a dicső magyar nemzethez ..... dadogd már el!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.05.17. 06:42:14

@vantaan: Korán reggel ilyen magas a vérnyomásod, ribanc?

A törzsi-nemzetségi elvek szerinti nemzetnek az én családom több, mint félévszázada nemesi rangú tagja. A genetikázós bolsevik-zsidó-náci elveket meg simán leszarom.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.05.17. 06:45:18

@Bell & Sebastian: Ugyebár Wallenberg, akit a ruszkik hatalmas zsák vagyonnal kapcsoltak le.
Az ingyenes önkéntesek tényleg megszívták. Jávort is kicsinálták, pedig a villájában elrejtett néhány szerencsétlent.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.05.17. 06:56:53

„Kérdezem én, ha a sajóbábonyi romák “magyarokat” akartak verni, miért várták volna ki pont azt a napot, amikor a gárdisták el akarták lepni a települést a „magyar” lakosság cigányokkal szembeni megvédése céljából? Miért nem a saját, nem roma szomszédjaikra támadtak, korábban, vagy később?”

persze, tudom, az elkövetők korábban naponta tucatszámra irtottak dögöljetekmegmagyarok csatakiáltással védtelenöregasszonyt, de azért valahogy mégis jogosnak tűnik a kérdés.

és kedves lakner dávid, az a baj, azt nem teccik érteni, hogy ezeknek a rohadék jogvédőknek az a baja, hogy a rasszizmust büntetni szándékozó paragrafusok alapján eddig jószerével csak az amúgy rasszizmus célpontjául szolgáló kisebbségek tagjait sikerült nálunk elítélni, míg pont a rasszistákat valahogy nagyon ritkán. persze, tudom, ez igazából miért is lenne baj.

vantaan 2013.05.17. 07:10:07

@Mr Falafel: "..... az én családom több, mint félévszázada nemesi rangú tagja.."

Te aki félévszázada nemesi rangú vagy .... csak nem komcsi párttitkár volt az apád??? ....he he he.

Igaz ha megnézzük a mai posztkomcsi-kormányt .... lehet hogy a kutyabőrt öregapádnak maga Lenin "elvtárs" írta alá.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.05.17. 07:19:48

@vantaan: Faszom, félévezrede. :-))
Garay, bazmeg.

vantaan 2013.05.17. 07:27:32

@Mr Falafel: Menj Te a pichába! Valld be féléve vetted 3 kisfröccsért a Négycsöcsűben! ...Te betelepült magyarkodó fasz!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.05.17. 07:41:54

Nem, 5 rugóért vettem a józsefvárosi piacon.

Robinzon Kurzor 2013.05.17. 09:09:57

@pocaklakó minimanó:

A vasalós sztoriból csak Blikk-hír van (mindenki azt vette át), amiből pont az nem derül ki, hogy milyen bűncselekményért ítélték el őket.

Ettől függetlenül is: ez két külön eset, még az is lehet, hogy más bűncselekmény.
A konkrét részletek ismerete nélkül kiemelni két hasonlónak tűnő momentumot és aztán ebből általánosítani .. nem menő.

A sajóbábonyi elkövetők vajon azzal indultak neki a falunak minden előzmény nélkül, hogy ma mindenképpen magyart verünk?

A vasalós srácok háza előtt demonstrált-e félelemkeltő módon, a "magyarbűnözés" megfékezését követelve a Zsidó Világkongresszus egyenruhás különítménye?

Egyébként abban talán egyetértünk, hogy amíg csak beszédről, vélemény nyilvánításról van szó, -- legyen az akármennyire bunkó zsidózás -- addig annak semmi keresnivalója a Btk-ban.

1000bocs 2013.05.17. 10:07:14

A "rasszistázás" vagy "magyarozás" mikortól lesz végre büntethető? Kevesebb lenne a mentális környezetszennyezés.

Kandeláber 2013.05.17. 10:19:37

@bbjnick: Itt is próbálkoznak azzal, hogy a "cigány" szó helyett a "roma" kifejezést vigyék a köztudatba.
Pár éve egy vidéki vendéglős az étlapon "etnikai pecsenyeként" tüntette fel a cigánypecsenyét, persze csak iróniából.

-JzK- 2013.05.17. 14:01:26

"A cigányságról

A cigány népesség eredetéről több középkori legenda született, és érdekes módon sok párhuzamot mutat egy másik népességgel, a Krisztus utáni zsidósággal a szimbolikus-mitologikus történetük.

Egyesek szerint – mivel „vályogvetők” voltak Egyiptomban – a cigányság a „tizenharmadik zsidó törzs”, illetve „Sába királynőjének és Salamonnak” frigyéből származó száműzött népség. Ezért volt sok helyen „Egyiptom hercege” stb. címe az egyes cigány vezetőknek, sőt innét ered az angol „gypsy” elnevezés is.

A népek szimbolikus történetében a letelepedettség és a vándorlás sajátos jelentménnyel bír – gondoljunk csak Káin és Ábel történetére. A vándorláson belül a „kóborlás” (a célt tévesztett száműzetés: kainiták, rabbinikus judaizmus, cigányság) a büntetéssel függ össze, míg a kiszakítás és a processzió a célra irányítottsággal (Ábrahám meghívása, Árpád honfoglalása stb.).

A cigányok „szent állata” a varjú. Egy dögevő vészmadár, ami jól kifejezi nemzetkarakterüket. Szét kellett szóródni a varjúfiókáknak a cigány népmonda szerint, mert Istent megbántották. Hasonló ez a „kóbor zsidó” legendájához, aki a Krisztust káromolta a kereszten. Amíg meg nem tér hozzá, addig bolyongania kell a népek között, és nyugalmat sehol sem talál.

A cigányok egyes néptörzsei magukat „kale”-nak hívják. Ez „feketét” jelent az ind nyelvekben. Összefügg Káli istennő személyével, aki a pusztítás, halál, dögvész istennője. Van egy pária (kaszton kívüli) népcsoport Indiában, amely kóborol, az asszonyaikat már gyermekkorban prostitúcióra adják, vérfertőzésben élnek, varázslással, meg kisegítő, vásári kézművességgel (pl. rézműves) foglalatoskodnak, dögevők stb. Őket is így hívják. Megjelenésük baljós előjel ott. A „varna” szó maga színt jelent szanszkrit nyelven. Ezt nevezték el a portugálok kasztnak (osztálynak). A magasabb varnáknak világosabb szín felel meg. A négy varnán (brahmin – pap; ksatrya – harcos; vaisnava – polgár; surda – szolga) kívül vannak a „kaszton kívüliek”, akik tisztátalanok, érintkezni velük tilos. Ők a páriák. A varnákon belül több ezer hivatás szerinti „dzsáti” van. A görög „asztignoi” kifejezés, érinthetetlent, törvényen kívülit jelent. Ebből ered a „cigány” kifejezés.

Van egy sajátos cigány folklór Franciaországban, a legnagyobb, kizárólagosan cigány búcsújáróhelyen. Ez a Rhone deltájában van. Marie-sur-Mar (Tengeri Mária) a hely neve. Három ereklye van ott. Mária Salome, Mária Magdaléna és Szent Sára. Szent Sára a cigányok szerint egyiptomi szolgálóleány, azaz cigány volt, akikkel együtt jött a két Mária az evangéliumot hirdetni Galliába, Szent Polikárp püspök tanítványának, Lyoni Szent Iréneusznak segedelmére. A nyári napfordulókor, amikor sötétbe vált a világosság, van egy sajátos szokásuk. A Kale Maria (Fekete Mária) szobrot feldíszítik, ilyenkor esküvőket, keresztelőket is tartanak. A szobrot megmerítik a deltában, és rituális mosakodást csinálnak itt. Hasonlóan, ahogy a hinduk a Gangesz deltájában.

-JzK- 2013.05.17. 14:03:08

@-JzK-:
A szimbolikus népkarakterológián kívül a cigányság a beltenyészet, a biológiai analógiával élve 90%-ban parazita létmódot folytató tevékenységével, és az ezzel együtt járó nemi, párválasztási szelekció („ki a menő csávó”, „ki a sukár a csaj”) évszázados hatása révén mint „népfaj” sajátos amalgám-ötvözetté alakult. Ez nem jelenti azt, hogy egyénileg nincsenek kivételek közöttük, de a szenttamási „ut in pluribus” (ahogy lenni szokott) elv szerint a cigányság parazita létmódja szerint nem élhet együtt a magyarsággal tartósan mint cigány. (Az egyéni kitérés lehetősége adott, mert az ember egyediség és személyiség is, túl a népiségi-kultúrális, vagy biologikumi-rasszbeli szövétnekén.) Maga a „cigánykodik”, „cigányútra megy” kifejezés is megjelöli, hogy ez életmódot kifejező szó lett, amely több (szinti, roma), indiai eredetű népcsoport gyűjtőneve lett Európában, akik önmagukat szigorúan elkülönítik egymástól. Nem-cigányra is mondják, hogy cigány. Ez olyan gyűjtőnév lett, mint ahogy régen a „vlach” nomád havasi pásztort jelölt, és a balkano-latin népcsoportokon (arumének, rumánok-románok, macedo-vlachok stb) kívül ezt délszláv, ruszin, sőt magyar, székely csoportokra is használták az oklevelek. (Emlékeztetőül: vlach => blach => venét, vend, windisch => white => havasi, hegyi. Havasalföld => Wallachia)

Így lett a „cigány” megnevezés alapvetően életmód jelzője, mely életmód az antiszociális mélyrétegeket jelöli. Így a „cigányság” nem integrálható, csak egyes cigány származású emberek. Hogy ez mennyire nem csupán neveltetés, életkörülmény, szocializáció kérdése, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy 100 mélyszegénységben élő magyar közül 30-40 fog antiszociálisan élni, míg eközben cigány 90. Ez pedig csakis az átöröklődő genetikai hajlamosítások (diszpozíciók) által magyarázható, amely egyes népcsoportokban szignifikánsan magasabb. Mindezt egyedül az arisztotelészi-szenttamási emberkép tudja helyesen értelmezni. A gazdag ill értelmiségi pályára állott cigányok többsége is vagy csencseléssel, sefteléssel (leánykereskedelem, lopás, színesfémtolvajlás) lett gazdag, vagy pedig ingyenélő, nemzetellenes tevékenységet (szociológus, „közíró”, romológus) folytat. A kivétel erősíti a szabályt. Itt most nem a zenész romungrikra kell gondolni, amely külön dzsáti a cigányságon belül, még rasszjegyeik is szignifikánsan eltérnek."

vladimir964 2013.05.17. 14:15:11

Nos, ha jól értettem, az egész abból indult ki, hogy a "Gárda" tagjai valamilyen fórumot szerveztek, ergo törvényesen előre bejelentett civil szerveződésű összejövetelről van szó. Erre a cigányok, minthogy véleményük szerint ellenük szólt a dolog, kimentek tüntetni. Tehát még véletlenül sem akarták normálisan megbeszélni a dolgot, mondjuk már a fórum tudomásukra jutásakor jelezni, hogy képviselőjük(ik) is szeretnének jelen lenni, és meghallgatni mik is azok a sérelmek, ami miatt egyáltalán szükség volt erre az egészre, és az igaztalanokat megcáfolni, az igazakról meg elgondolkozni, és változtatni rajtuk. Ez lett volna a civilizált megoldás. De már kapásból a "tudod mit, nyuszika, baszd meg a fűnyíródat" vicc szerint készülődtek. Nem állítom, hogy a rendezvény szervezői feltétlenül lelkesedtek volna az ötlettől, de onnantól a labda az ő térfelükön pattog.
Ameddig lövészárokból üvöltöznek egymásra a front két végéről, ameddig a cigányok sem akarnak egy jottányit sem kimozdulni jelenlegi helyzetükből és megítélésükből, addig nem is fog változni semmi.

Adj gázt! 2013.05.17. 14:18:00

Igaza van a cikkírónak, majdnem mindegy, mit kiabáltak a baltások, miközben az anyát és két gyermekét próbálták megölni. Ennek legfeljebb minősítő körülménynek lenne szabad lennie.

Ebben az esetben bűnszövetségben, felfegyverkezve elkövetett emberölési kísérletnek és testi sértés okozásának előre megfontoltan, _aljas indokból_. Én nem kívánok ezekkel az "emberekkel" soha többé egy levegőt szívni, a fejenkénti 3 évet nevetségesnek tartom.

A TASZ és a többi pedig menjen a kurva életbe, hogy baltás gyilkos orkokat véd.

Lassan több év jár a rászizmusért, mint gyilkosságért. A másik baltás például a 30 évéből kb. 8-at kapott a gyilkosságért (azt le is ülte), 22-t pedig a rászizmusért.

A mostani baltások mind a 3 évet a rászizmusért kapták, ha nem szólják el magukat, valószínűleg megússzák megrovással, próbára bocsátással vagy felfüggesztettel a lincselési kísérletet.

A TASZ, a NEKI és a többi zsidóbűnöző a cigányok lincselési kísérletét áttematizálta hamar a magyarok rászizmusának "újabb" "bizonyítékává".

Ha a baltások 3-3 évet érdemeltek, a taszkalapok megérdemelnének legalább 300-at fejenként azért a szellemi-erkölcsi kútmérgezésért, amit művelnek.

Fejesrob 2013.05.17. 14:19:59

A 3 év a hitlerezésért kibaszott nagy gáz.

Nem kellene összetéveszteni az érdekeit kiválóan érvényesítő külföldi zsidókat a magyar nyugdíjas Kohn bácsival, na nem mintha ott nem lenne erős túlzás a 3 év.

Kohn bácsi indokán a zsidók uralma ez. Hamar eljön szerintem az az idő, amikor már értelmetlenné válnak a szavazások.

"A sajóbábonyi romákat nem azért kell elítélni, mert esetleg büdösmagyaroztak közben – hanem, mert tudatosan szerveztek egy támadást mások ellen, melyet aztán fegyverek tömkelegével meg is valósítottak"

Itt a lényeg.

is 2013.05.17. 14:22:59

ez nem az a Sajóbábony, ahol az eset:
- éjjel fél kettőkor történt
- a Suzuki maga hajtott be a cigánysorra, azaz a cigányok közé, kvázi "rajuk támadva"
- ahol a cigányok tábortüzekkel éjszakáztak,
- mivel olyan hírek terjedtek, hogy a faluba behívott rengeteg gárdista tényleg megtámadja őket
????

mertha igen, akkor:
- a poszt a féligazságos félrevezetés iskolapéldája (ja, a cigányok ukmukfuk a semmiből rátámadtak egy Suzuikra, ugye?)
- és az a Suzuki pont megérdemelte, amit kapott
- ha két éjjel egy banda engem is azzal fenyegetne, hogy majd a házam felgyújtják, engem meg legalábbis összevernek, és a harmadik éjjel megjelenik egy autó, én is nekiesnék baltával, meg ami a kezembe akad

továbbá:
- senki nem kéri, hogy a romákat felmentsék. ez akkora hazugság, mint ide Lacháza. igazságos helyzetmegítélést (tehát _nem_ rasszista, amikor éjjel fél kettőkor a házamat védem vélt ellenségtől, akármit is kiabálok magamból kikelve), és annak megfelelő büntetést kérnek. nem ez a kormány terjeszti ki a jogos önvédelem határait? ha 4 cigány hajtana be egy szakadt Ladával a fradi ultrák közé támadólag éjjel fél kettőkor, akkor minek ítélnéd a helyzetet? az összes fradi ultrát 3 év börtönre ítélnéd?

nagyon súlyos hazugság ez a poszt.

is 2013.05.17. 14:23:47

@Fejesrob: a hazugság lényege van ott, tényleg. téged is sikerült a posztnak félrevezetnie.

Fejesrob 2013.05.17. 14:24:59

@is: Nahát B+. Lehet, hogy nincs is nemzetközi zsidóuralom?

Fejesrob 2013.05.17. 14:30:33

@is: Az a gond benned, hogy még csak kombinálni sem vagy képes.

1. Nem fenyegette meg senki a cigányokat. Az nem fenyegetés, hogy rájuk a fekete mellény fenyegetőleg hat.

2. Ha jogos lenne a fenyegetettség hatására általánosan támadni, akkor a Lauderéket már Ferihegyen teljesen jogos lett volna lecsapni. Bárkinek, aki úgy érzi, Lauderék fenyegetést jelentenek Mo. gazdaságpolitikájára.

közösperonos átszállás 2013.05.17. 14:31:32

@bbjnick: "Ez, bizony, ellentmond a jogegyenlőség elvének.

Mert ha ugyanazt a bűncselekményt különbözőképpen ítélünk meg az egyik etnikum esetében, mint a másikéban, akkor az etnikai alapú diszkrimináció. "

A második fele igaz, csak hát itt nem ugyanarról a bűncselekményről van szó. Ne aggódj, a Cigány Gárda nem fog kedvezőbb elbírálás alá esni, mint a Magyar~, és a cigányokat sem fogják jobban védeni, mint mondjuk a svábokat vagy a katolikusokat (azaz az ellenük en bloc fizikailag fellépőket jobban büntetni). Csak annyi a felállás, hogy a kiemelten védett kisebbségek/csoportok/satöbbik ellenében alakított csoportok nem lehetnek kiemelten védettek.

Fejesrob 2013.05.17. 14:32:44

@is: "a Suzuki maga hajtott be a cigánysorra, azaz a cigányok közé, kvázi "rajuk támadva""

A cigánysor az egy utca és tudtommal nincs kijárási tilalom. Azt nem érzed, hogy a "kvázi rájuktámadva" mekkora baromság? Ez ugyanis lehet az is, "kvázi egy rablást megelőzve".

kennyking 2013.05.17. 14:41:24

A halott Jobbikos a jó Jobbikos.Ez egy alapvetés a tolerancia bajnokainál.Aki nem így gondolkodik , azt ki kell rekeszteni.Aki felvilágosult, szellemileg magasan a többség felett áll, aki eljegyezte magát a haladás mellett, annak írtania kell a Jobbikost, ahol éri.Ez a jövő záloga.

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2013.05.17. 14:44:33

@is: "- a Suzuki maga hajtott be a cigánysorra, azaz a cigányok közé, kvázi "rajuk támadva""

Jah mint a suzukisok adója hónap elején, pont úgy hajtott be a cigánysorra, segélyke formájában, mert joga van hozzá.

Adj gázt! 2013.05.17. 14:46:08

@is:

"az a Suzuki pont megérdemelte, amit kapott"

Kitalálhatom az anyád foglalkozását, senkiházi?

Fejesrob 2013.05.17. 14:47:44

@kennyking: Ráadásul az a gond, hogy hihetetlenül kevés kell ahhoz, hogy a pálya szélére sodródj.

Nigro notanda lapillo 2013.05.17. 14:48:34

@Kandeláber: Dutroux feleségét kiengedték és kolostorba vonult.

szvsz 2013.05.17. 14:49:43

@is: "- a Suzuki maga hajtott be a cigánysorra, azaz a cigányok közé, kvázi "rajuk támadva"
kummára nem a cigánysor volt.

"- ahol a cigányok tábortüzekkel éjszakáztak,"
ahol a cigányok felfegyverkezve ellenőrzőpontot alakítottak ki. Próbáld ezt meg egyszerű fehérként vagy esetleg gárdista ruhában.

"- mivel olyan hírek terjedtek, hogy a faluba behívott rengeteg gárdista tényleg megtámadja őket"
tehát mivel ~hetente fenyegetnek a cigányok (beverik a pofámat, agyonvernek, kinyírnak, stb.), ha bejön az utcámba, akkor baltával nekikesünk a szoszédokkal. Amúgy is egyebet sem látok csak kábellopást, rablógyilkosságot tőlük, tehát jogom van rátámadni, há nem?

"tehát _nem_ rasszista, amikor éjjel fél kettőkor a házamat védem vélt ellenségtől, akármit is kiabálok magamból kikelve"
ha a rabbi szakállát letépem és közben ordítom, hogy átvert, akkor nem vagyok rasszista, ha közben azt ordítom, hogy büdöszsidó, akkor meg az vagyok. Szerinted is nem?

"nem ez a kormány terjeszti ki a jogos önvédelem határait?"
a) jogos. Már itt elcseszted. Felfegyverkezve rátámadni autóban ülő emberekre jogtalan támadás.
b) önvédelem. autóval behajtani (akár a cigánysorra is) nem támadás. Szó sincs önvédelemről.

Szóval te vagy nagyon hülye vagy, vagy fiatalkoru, vagy TASZos (tehát nagyonhülye).

pakandi 2013.05.17. 14:54:53

Na most én a múltbéli, jelenlegi,majd jövőbeni problémákra szeretném felhívni a tisztelt publikum figyelmét!

A cigány emberek ötször gyorsabban szülik a kölköket,míg egy magyar család valahogy összehoz egy,max két gyermeket addig itt felnő egy olyan roma generáció,amit már képtelen lesz eltartani ez a társadalom!Hiába a zsidó rinya(ők otthon nem véletlenül szorítják a nyakszíjat)!Képtelen lesz a társadalom arra,hogy a százezer szám elszaporodó parazitákat eltartsa.Nem megy tovább!Itt fogunk kihalni jurópa közepén!A barátom sem félt addig,meg liberális gondolkodással bírt,míg a kibaszott Baumax előtt meg nem agyalták,mondtam Neki,hogy örülök annak,hogy életben vagy barátom!Ez lesz... Legyen már elég ebből!Nézzenek már a függöny mögé egyesek!Miféle társadalom lesz ez,ha a cigányok hatvan,hetven százalékban uralják az országot?

kennyking 2013.05.17. 14:55:44

@is:
" - ha két éjjel egy banda engem is azzal fenyegetne, hogy majd a házam felgyújtják, engem meg legalábbis összevernek, és a harmadik éjjel megjelenik egy autó, én is nekiesnék baltával, meg ami a kezembe akad
"
No comment

pakandi 2013.05.17. 15:01:35

@pakandi:

Ja...és bármennyire is vagyok kemény gyerek,semmit nem tudok tenni három-négy cigány (de kettő ellen sem) ellenféllel szemben!Ébredjünk már fel,az Isten bassza meg!

2013.05.17. 15:08:29

@Mr Falafel: A törzsi-nemzetségi elvek szerinti nemzetnek az én családom több, mint félévszázada nemesi rangú tagja. A genetikázós bolsevik-zsidó-náci elveket meg simán leszarom. "

Húúúú vazze, ötven éve? Mi is volt akkor? Csak nem személyesen Kádár ütötte lovaggá a felmenődet???
Mi volt? Kommunista báró?

2013.05.17. 15:13:56

@Fejesrob:
Úgy emlékszem, a három évet nem a hitlerezésért kapta, hanem mert volt egy felfüggesztettje, és az lépett életbe.
Azért, mert igazad van Bábony-ügyben, még nem kéne átesni a ló másik oldalára. Ez az érv hamis.

Fejesrob 2013.05.17. 15:15:29

@pakandi: Azért a libsik nem hülyék. Dumálnak, dumálnak, de arra nagyon ügyeltek, a cigánygyereknek ne legyen abból baja, ha nem jár a suliba. Mi a fenét kezdenek akkor, ha okos cigányok veszik át a jogvédelmet és a vele járó hatalmas pénzeket.

Ha Orbán nem szólt volna közbe, már a második generáció nevelkedett volna fel írástudatlanul.

2013.05.17. 15:17:27

@-JzK-: Ennyi hülyeséget rég olvastam. Van még?

2013.05.17. 15:18:43

@Mr Falafel: Azért azzal legyél tisztában, hogy a magyarországi nemesség töredéke volt magyar származású.

fritoz222 2013.05.17. 15:19:10

szóval ha én fenyegetve érzem magam a környéken garázdálkodó ...tól, jogosan nekik eshetek kerti szerszámokkal "megdöglötök büdös ..." kiáltással, és a tasz félék még véletlenül sem bélyegzik rasszista jellegű támadásnak? ja de.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.05.17. 15:20:58

Szerintem külön kell válogatni a kisebbségeket a nemzetközi jognak megfelelően!

Teljes körű politikai gazdasági és kulturális autonómiát mindegyiknek, és az ilyen esetet diplomáciai úton rendezni, anyagi kártérítéssel egyetemben...

Mi magyarok fizessük a cigányok fogva tartását, napi 8-10 ezer forintot rájuk költve fejenként?! Fizessék ők maguk...

szvsz 2013.05.17. 15:21:05

@Fejesrob: az hogy iskolába kényszerítik őket, még nem jelenti azt, hogy nem marad írástudatlan :)

2013.05.17. 15:21:26

@vladimir964:
Azért azt megnézném, ahogy a cigányok képviselői és a gárda vezetői összeülnek, megbeszélni " kultúráltan" a problémákat, hoznak egy közös döntést, és a vajda kihirdeti a cigányok között!!!
Utópia?
A gárda alapeszméjét kérdőjelezné meg.

Void Bunkoid 2013.05.17. 15:26:50

@is: az igazat megvallva nem jó ellenpéldával álltál elő.

Az átlag tisztességes ember pont ugyanakkora előítéletekkel viselkedik az ultra futballszurkolók, pont ugyanakkora söpredéknek tartja őket, mint a cigányokat.

Adj gázt! 2013.05.17. 15:27:09

@szvsz:

"mivel olyan hírek terjedtek"

Vajon ki terjesztette ezeket a híreket, csak nem a taszfejek?

Generálkivitelezés. A cigányok felheccelésétől a politikai védelmen át a tárgyalóteremig, a médiáig és a pénzelésig.

Nincs olyan paragrafus, amivel el lehetne távolítani a közkutak környékéről ezeket a kútmérgezőket?

milyen szép a Vértes, ó 2013.05.17. 15:27:17

@vladimir964:

Terjednek a hazugságok, lepődjünk meg.

A Jobbik "lakossági fórum" ürügyén gárdatoborzással próbálkozott, erre elment pár cigány (gy.k. a lakossági fórumra), csak hát a gárdisták nem engedték be őket, ebből lett a vita, majd a "kénytelenek vagyunk a cigánysoron masírozni és üvöltözni". Hááát -- majdnem stimmel.

2013.05.17. 15:28:09

@fritoz222:
Mikor gyerek voltam, megvertek a cigányok egy magyar fiút. Nem hivatalos diplomáciai úton megbeszélésre hívtuk őket. Eljött vagy 20 cigány, meg ott volt a kerület fiataljainak jelentős hányada. Vagy 300.
Érdekes módon kultúráltan megigértettük velük, hogy többet ilyen nem lesz, mert mi vagyunk erőfölényben.
A dolog működött, az "átkosban". Akkor még nem volt gárda.

milyen szép a Vértes, ó 2013.05.17. 15:29:04

@Fejesrob:

Vajon hányszor kell leírni az idiótának, hogy nem a "hitlerezésért" kapott 3 évet az a másik idióta, hanem azért, mert volt egy felfüggesztettje, amikor odament vonyítani?

2013.05.17. 15:30:07

@milyen szép a Vértes, ó:
Az érem másik oldala, hogy a hatóság nem tudott mit kezdeni a bábonyi helyzettel. Sajnos volt. Rettegtek az elszemtelenedett cigányoktól. Mielőtt kiléptél a boltból, kilestél, vannak-e a közelben...

milyen szép a Vértes, ó 2013.05.17. 15:32:42

@Fejesrob:

1. Ez a te "véleményed", más szerint meg fenyegetés az, ha bűnözők mászkálnak a ház előtt és hangosan elmagyarázzák az ott lakóknak, hogy megdöglenek. E' van.

2. Nem mondta senki, hogy 'jogos', koncentrálj már és keríts valakit, aki tud magyarul.

2013.05.17. 15:33:58

@Adj gázt!:
Én arra emlékszem, hogy a szlovákok rövidre zárták a kérdést annak idején: lázadtak a cigók, hogy csökkent a segíj, kivonult a karhatalom, és tönkre zúzták őket. Azóta se hallasz Szlovákiából cigányhőbörgést.
Szóval ez állami feladat lenne. Amennyire balfasz volt a szoci oldal, a fidesz-jobbik ugyanúgy töketlen.

milyen szép a Vértes, ó 2013.05.17. 15:34:35

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Ez más kérdés és jogos.

De valahogy a jobbikosok sosem a bűnöző cigányokat fenyegetik, hanem en bloc mindenkit, aki a környéken lakik. Mondjuk a bűnözők nagyobbat ütnek.

milyen szép a Vértes, ó 2013.05.17. 15:38:05

@Void Bunkoid:

Valóban tisztességes ember meg az ultrák söpredék részét és a cigányok söpredék részét tartja söpredéknek. (És akkor most pár napig mellőzöm ezt a szót.) ;-)

vak komondor is talál szemet 2013.05.17. 16:04:40

@Mr Falafel: " kányádi egy mentális homeless"

Na elmégy te a sunyiba és kimaradsz két dobásból...

közösperonos átszállás 2013.05.17. 16:12:45

@kennyking: Valóban, ez a viselkedés nyilván csak akkor elfogadható, ha az uborkáim forognak veszélyben.

Csucsundra 2013.05.17. 16:17:55

99es buszon utazó kolléganő mesélte: felszállt 6-8 kigyúrt börtöntetovált cigány egyszer csak, és nagy hangon kezdték kikérni maguknak, hogy "bazmeg,itt milyen magyarszag van..." Persze mindenki mélyen halgatott,és mereven nézte a földet maga előtt,nehogy egy plusz kés legyen a hátában leszálláskor.... És qrvára meg voltak félemlítve...Kolléganő rezignáltan kérdezte: "Magyarországon magyarként miért kell félnem a magyarságom miatt? "De ez biztosan nem rasszizmus volt a cigányok részéről, csak ugatás a nagyvilágba... Igenis fogadja el a kedves kisebbségi jogvédő,hogy a magyarországi cigányság körében a magyarok "paraszt"-ként vannak emlegetve (a "gádzsó" jelentése az nem fehérember, bár kizárólag arra használják, hanem "paraszt",pejoratív jelzőként), és ez a hozzáállás velük szemben... Maximum nem mindig,és nem nyíltan. Mert ugye az megvan, hogy általában akkor bátrak,ha legalább 3an jutnak egy ellen.... Amúgy meg sunnyognak. Tisztelet a kivételnek, olyan is van, csak kevés. És arról sem győzött meg még a kivétel, hogy a fejükben ,tudatukban nekik is nem e így szerepelnek a "gádzsók",csak ők nem hangoztatják.... Kolléga szomszédja roma,kolléga udvaráról, a kerítést kibontva, kiloptak két lovat, amit egy másik szomszéd oda terelt megőrzés céljából. A cigány, aki elkötötte (volna ) a lovakat, picit ráfázott,mert a lovak az utcára még kimentek, de a saját kerítésüknél nem voltak hajlandóak tovább menni egy idegennel... A kolléga észrevette, futott,kiabált, a cigány meglépet. Kolléga kérdi a kerítésnél bámészkodó cigány szomszédot, mondaná meg,ki volt a tettes, mert biztosan ismeri...Mire a cigány szomszéd szemberöhögte,hogy "Csak nem hiszed,hogy egy gádzsónak elárulom a romát?".... Hát ennyit a cigányság rasszizmusának hiányáról....

Csucsundra 2013.05.17. 16:20:39

@milyen szép a Vértes, ó: rossz a megközelítés...a jobbik senkit nem kéne se fenyegessen, se egyéb,ha a hatóság, az állam, akinek elvileg erőszak-monopóliuma van, megtenné, bűnözővel, rasszista csoporttal szemben, akkor is,ha az horribile dictu , kisebbségi,cigány, és esetenként"megdögöltök, büdös magyarok" meg "bazmeg,milyen magyar-szag van" felkiáltásokkal félemlítik meg a többséget.... És mindenki boldog lenne....

Kandeláber 2013.05.17. 16:31:53

@Csucsundra: Meg amikor a buszon telefonról bömböltetik az undorító zenéjüket, miközben ordítva társalognak egymással. Az éjszakai buszon a kallerok nem is kérik a cigóktól a jegyet/bérletet.
És a siófoki több száz fős megfélemlítő felvonulásuk mi volt?
A sok "jogvédő" cigóimádó meg csak ugasson.

vak komondor is talál szemet 2013.05.17. 16:32:52

@Fejesrob: Azt a szót keresd ki az értelmezőben, hogy provokáció.

ben2 2013.05.17. 16:35:10

Szerintem a rasszista cigányok nem követik az EU irányelveket, mert fenyegetett kisebbségként rasszistának lenni unortodox hozzáállás az EU-ban.
A magyar cigányok tehát szembe mennek az EU, mint demokratikus közösség hagyományaival és irányelveivel.
Ezért javaslom a EP baloldali, zöld és liberális pártjainak, hogy indítványozzanak kötelességszegési eljárást Magyarország ellen és a 7-es cikkely azonnali bevetését, a felelős vezetők pedig semmiképpen se vessék el Magyarország esetleges kizárását az EU-ból.
A rasszizmus igenis irányuljon csak az arabok, zsidók, cigányok, pakisztániak ellen, mert annak az EU több száz éves demokráciáiban hagyománya van (bele értve a pogromokat, licseléseket, imaházak és zsinagógák felgyújtását), ezért az ottani "történelmi" rasszizmus teljesen más műfajt képez, mint az újabban tapasztalható unortodox magyar rasszizmus. :)

qwertzu 2013.05.17. 16:35:19

@is: Ne röhögtess már, a támadás közterületen történt.

"nem ez a kormány terjeszti ki a jogos önvédelem határait?"
Magánterületen, birtokon belül.
Ha bemennek a házba, vagy átmennek a kerítésen, akkor lehet ellenük védekezni. Ha közúton közlekednek, akkor nem. Nem bonyolult.

vak komondor is talál szemet 2013.05.17. 16:43:39

@milyen szép a Vértes, ó: " az ultrák söpredék részét"

Meg a tehenek közül a szarvasmarhákat is. :)

no_successful2 2013.05.17. 16:50:31

@Robinzon Kurzor:

"Előbbi esethez szerintem nem elég bizonyíték, hogy közben valaki kiabált olyat is, hogy "megdöglötök, magyarok".

Mert ?

Mesterlövész 2013.05.17. 16:59:10

Lakner! Csak nem a regnáló kormány seggében van a nyelved?

pakandi 2013.05.17. 17:04:35

Én a katonaságnál megtanultam,hogy a legegyszerűbb,a legnagyszerűbb!És most is ezt mondom!A szarkavarás zsidó módra nem egyszerű,ki kell vágni innen azokat az egyéneket akiknek egyetlen célja a szarkavarás!Nincs apelláta!Takarodó!Ha képtelenek együtt élni a magyar társadalommal,akkor itt semmi keresnivalójuk,mehetnek,mint az Izraeli hadseregben azok,akik az arabokat éltetik!

Nem vagyunk mi kompatibilisek és ezt senki nem is várja el... A magyarok mindig is gyűlölték a zsidókat és ez így is marad!Húzzatok a picsába!

rosszpenz 2013.05.17. 17:05:24

"A Népszabadság vezércikkben háborgott a cigányok elleni vád kapcsán, a 444.hu vicces ábrát készített arról, hogy „a cigányozó magyarokat bezzeg nem ítélik el”, a TASZ pedig „Már megint a romák a rasszisták” címmel adott ki közleményt. "

az ilyeneket miért nem lehet börtönbüntetésre ítélni bűncselekményi tényállás, alapvető emberi jogok figyelmen kívül hagyása, félrevezetés és uszítás miatt?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.05.17. 17:09:58

@Mr Falafel: 50? tyűha ammá régi dinasztia lehet :DDDD

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.05.17. 17:11:14

@Mesterlövész: szar ügy a tied már nem fér be, marad a cigányok ánusza...

Robinzon Kurzor 2013.05.17. 17:12:32

@no_successful2: "Mert ?"

Mert nem.
Mert egy büntetőeljárásban nem azt kell mérlegelni, hogy valami miért nem bizonyít valamit, hanem azt, hogy miért igen.

Ha egy kocsmai verekedés közben elhangzik, hogy "megdöglesz, te buzi/cigány/fradista!" (ezek mind közösségek!), akkor attól az közösség tagja elleni erőszak lesz?
Nem.

vantaan 2013.05.17. 18:13:33

@Tehetetlen Dodó: Lehagyott! ...de az elejéről! Egyet vagy kettőt ....!

Tehetetlen Dodó 2013.05.17. 18:19:45

@vantaan: Nagyon tréfás.
Én erről többet tudok, ha nem haragszol.

vantaan 2013.05.17. 18:21:49

@Tehetetlen Dodó: .... mit kedves szárnyas , mit tudsz?

Adj gázt! 2013.05.17. 18:24:41

@milyen szép a Vértes, ó:

És azt hányszor kell leírni, hogy azok is börtönbüntetést kaptak a zikkájlozásért, akik büntetlen előéletűek voltak?

Adj gázt! 2013.05.17. 18:30:54

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Hogy mit hallunk, az nem jelent semmit. Ha Magyarországról csak német újságokból tájékozódnál, azt hihetnéd, hogy "megint" hollóizét készítünk elő - a németek tiltakozása ellenére, mint egykor - egyfolytában mindenki a kormánytól a rasszistákon át a fasisztákig meg a tetétleni jetiig, miközben szorgos "roma" agysebészek rettegnek a rendelőben, hogy mikor tör rájuk szamurájkardokkal egy 50-100 fős magyar horda.

A tavalyi Eurovízió előtt élő adásban csodálkozott rá egy buta német picsa műsorvezető, hogy milyen "korszerű" zenét indít a fasiszta Magyarország, egészen meg volt lepve, hogy itt nemcsak "rasszistafasiszta uszító zenék" vannak, hanem olyan "menőségek" is, mint a Compact Disco.

Gondolom, a felvidéki hírek is hasonlóan megszűrve jönnek át. Mert vannak cigányos hírek is onnan, például hogy van egy szélsőségesen rasszista fasiszta párt, ami tuggyukmilyen szörnyűségekre készül, de legalábbis valamelyik tagjuk egyszer nem imádta eléggé a cigányokat. Azt tippelem, éppen ugyanaz a helyzet ott is, mint itt is. Esetleg nem ítél el a bíróság tót parasztokat, akik villanypásztorral tartják távol az életükre törő cigánybűnözőket, igaz, Barna bácsi nálunk is "csak" megrovást kapott.

Csucsundra 2013.05.17. 19:20:59

Úgy szar az egész,ahogy van....minden mellébeszélést mellőzve, ott,ahol félrészegen ordibál valaki ,hogy kivasalja egy közösség védett tagjait, és rögtönítélő bíróság egyből rásóz 3 évet(igen, fel volt függesztve,igen,csúnya ilyeneket kiabálni...),miközben sorozatgyilkosok meg házi őrizetbe kerülnek,mert nem képes dönteni a T. Bíróság ,hogy akkor most mi van..... és közben telnek a hónapok és évek.... hát ott qrvanagy baj van az igazságszolgáltatással....

Nemetsek Tibor 2013.05.18. 09:53:08

Egyébként Fazekas nem mondott olyat, hogy "a „megdöglötök, büdös magyarok” felkiáltás nem utal rasszizmusra".

Ez sajnos, Kedves Lakner Dávid, egyszerűen nem igaz.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.05.19. 07:05:07

@Vidéki: Még egyszer: Észak-Koreában nincsen Tocsik-ügy!

Én inkább maradnék a fékek és ellensúlyoknál. Sajnos nem azt látom, hogy amikor OV-ék rendezkednek, akkor a nagy gazembereknek kéne félniük, hanem azt, hogy a kis trafikos retteghet.

pocaklakó minimanó 2013.05.19. 17:11:00

@Robinzon Kurzor:

"Egyébként abban talán egyetértünk, hogy amíg csak beszédről, vélemény nyilvánításról van szó, -- legyen az akármennyire bunkó zsidózás -- addig annak semmi keresnivalója a Btk-ban."

A gyűlöletbeszéd-paragrafusok a progresszív liberálisok agyszüleményei. Tessék arrafelé panaszt tenni.

Már ennél kevesebbért is retorziók értek embereket - ha emléxel netán a divatdiktátori ruhamódi-megszabásra á la magyargárda.

pocaklakó minimanó 2013.05.19. 17:12:23

@Robinzon Kurzor:

"A konkrét részletek ismerete nélkül kiemelni két hasonlónak tűnő momentumot és aztán ebből általánosítani .. nem menő."

Pedig végig általánosításról van szó, hiszen a bíróság előtt sem szok' megállni az, hogy súlyozzák az időjárási, geográfiai és egyéb körülményeket. Elvileg kellene.

pocaklakó minimanó 2013.05.19. 17:14:53

@közösperonos átszállás:

"Csak annyi a felállás, hogy a kiemelten védett kisebbségek/csoportok/satöbbik ellenében alakított csoportok nem lehetnek kiemelten védettek."

És ha két kiemelten védett csoport a másik ellenében jön létre kölcsönösen, akkor mi a teendő?

Tehetetlen Dodó 2013.05.19. 18:03:06

@Mr Falafel: Láttam aztán, de már nem akartam tovább ragozni - szegény címzett így is teljesen belezavarodott már, nem tudja követni.

Robinzon Kurzor 2013.05.19. 21:47:08

@pocaklakó minimanó: "A gyűlöletbeszéd-paragrafusok a progresszív liberálisok agyszüleményei. Tessék arrafelé panaszt tenni."

Most "progresszív liberális" kormány van, kétharmaddal?
Ne legyél már nevetséges...

Robinzon Kurzor 2013.05.19. 21:49:00

@pocaklakó minimanó: "Már ennél kevesebbért is retorziók értek embereket - ha emléxel netán a divatdiktátori ruhamódi-megszabásra á la magyargárda."

Nem, nem emlékeszem, hogy bárkit retorzió ért volna pusztán azért, mert valamilyen ruhát vett fel.
De majd biztosan emlékeztetsz.

Robinzon Kurzor 2013.05.19. 21:54:53

@pocaklakó minimanó: "Pedig végig általánosításról van szó"

Nem.
Arról van szó, hogy te próbálsz általánosítani kiragadott részletekből.
A büntetőjog meg eleve nem így működik, ráadásul alig tudunk valamit az esetekről.

Egyébként -- bár nem tőlem kérdezed --, az egymás ellen létrejövő két kiemelten védett csoport sem értelmezhető ebben a kontextusban.

Ennek a tényállásnak a szempontjából kizárólag a sértett közösséghez való tartozása (és a vele szemben pontosan emiatt alkalmazott erőszak) a lényeg, nem az elkövető.

pocaklakó minimanó 2013.05.20. 09:26:44

@Robinzon Kurzor:

"Nem, NEM EMLÉKSZEM, hogy bárkit retorzió ért volna pusztán azért, mert valamilyen ruhát vett fel."

Vö.: "A jövő héttől szabálysértésnek minősül, ha valaki nyilvános rendezvényen a feloszlatott Magyar Gárda egyenruháját, vagy arra emlékeztető öltözéket visel. Jogi szakértők szerint nehéz kérdés, hogy a hasonlóságnak mik az ismérvei." (nol.hu, 2009-ből)

ÉS

"Nyolc személyt igazoltattak, amiért azok a feloszlatott Magyar Gárda egyenruhájában vettek részt a megemlékezésen. Valamennyiük ellen szabálysértés miatt tettek feljelentést, mondta el a TEOL.hu-nak Farkas Kinga, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense." (teol.hu, 2010. márciusa)

Robinzon Kurzor 2013.05.20. 14:05:21

@pocaklakó minimanó:

Ha jogi retorziókról van szó, akkor jogszabályt és az alapján született jogalkalmazói határozatot kellene hivatkozni, nem újsághírt.

Egyebekben pedig felhívnám a figyelmedet, hogy immár 3 éve a Fidesz van kétharmados többséggel hatalmon.

Minden általuk hozott vagy általuk meg nem változtatott jogszabály miatt ott tessék reklamálni.
süti beállítások módosítása