A Kissferi – Látogatás a legismertebb magyar képregénygyűjtőnél
2013. május 12. írta: Redakció

A Kissferi – Látogatás a legismertebb magyar képregénygyűjtőnél

Vasárnap kilencedik alkalommal rendezi meg a Magyar Képregény Szövetség a Millenárison a Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivált. Ennek apropóján meglátogattuk a magyar képregény elhivatott kutatóját, gyűjtőjét, Kiss Ferencet, aki e körben Kissferi becenéven egyszerűen fogalom. „Addig gyűjt az ember magyar képregényt, amíg nem látta a Kissferi gyűjteményét. Akkor rájön, hogy nincs értelme a gyűjtésnek, mert van egy szint, amit ő sosem érhet el” – e szavakkal bocsátott utunkra Balog Zoltán képregényrajzoló barátunk, mikor szóba került, hogy megtekintjük a honi képregényrajongók körében áhítattal emlegetett gyűjteményt.

Valahol a Garay tér környékén egy régi gangos bérház eldugott, alig szoba-konyhás kis lakásában már az ajtóban vodka-naranccsal fogad minket vendéglátónk, aki – ki gondolná? – éppen könyvkiadásra előkészülő nagy képregény bibliográfiája adatbázisán dolgozik. Saját bevallása szerint több mint háromezer teljes képregényt őriz a gyűjtemény, amely szép lassan kibontakozik előttünk. Az első ránézésre tisztes, átlagos polgári lakás benyomását keltő lakról kiderül, hogy minden eresztékében képregényt őriz.

Kovács Péter portrécikkét híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr235296663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WysiWyg 2013.05.12. 16:25:58

Személyesen nem ismerem, de jó fej lehet a srác.

Wolff 2013.05.12. 23:11:50

Gyönyörű, azt írja szerző Redakció. Az Alijev bélyegről még egy ilyenország xxxxx cikkre sem futja az antikommunizmus kiemelkedő képviselőinek, akik fideszes szavazói voltukat is kizárólag azzal tudják igazolni, hogy mindenki más komunista?
süti beállítások módosítása