Epizódok egy imázskatasztrófából
2013. április 08. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Epizódok egy imázskatasztrófából

sad.jpg

Kicsit is tájékozott olvasóink jól tudhatják, hogy Magyarország és/vagy a magyar kormány renoméja borzasztóan rossz külföldön. Mi magunk is évek óta foglalkozunk a jelenséggel, melyben a jogos kritikák teljesen hajmeresztő túlzásokkal keverednek; miközben az, hogy ennek a sorstépte országnak van egy normális oldala is, szinte teljesen eltűnt a nemzetközi médiából. Van min feszengeniük azoknak, akiknek fontos hazájuk jó hírneve, hiszen nem kényelmes fekete seggűnek lenni a nemzetközi közösségben.

A végtelenített vesszőfutás egyik újabb epizódja a New Statesman cikke, ami nemes egyszerűséggel a Magyarország nem demokrácia többé címet viseli. Igen, a New Statesman egy elkötelezetten balos brit újság, ami már alapból nehezen tudná dicsérni egy kelet-európai jobbos kormány tevékenységét. Igen, a New Statesman cikke tévedéseket és csúsztatásokat tartalmaz. Ezeket mind fel is lehet sorolni: a negyedik alkotmánymódosítás nem veszi el az ellenzéki erők maradék mozgásterét, ahogy az Alkotmánybíróságnak is marad mozgástere; a köztársaságot, mint államformát nem törölték az alkotmányból; a romagyilkosságokat nem a Jobbik paramilitáris milíciája követte el; a homoszexualitás elítélése nem is tudom, hogy került a kormány bűnei közé, hiszen a kormány nem ítélte el azt; azt pedig végképp nem értem, honnan veszi, hogy a rasszista gyilkosságok elkövetői büntetlenséget kaptak...

De a mérleg másik serpenyője pedig az, hogy igen, erősen átszabták az Alkotmánybíróság mozgásterét, hatályon kívül helyezve az alkotmány 2012. január 1-jei életbe lépése előtt meghozott alkotmánybírósági határozatokat; a köztársaság, mint államforma más helyre került az alkotmányban, az alkotmánymódosítás valóban lehetővé teszi a hajléktalanság jogellenessé tételét; romagyilkosságok valóban történtek; és ha nem is Orbán maga, de a kormány részéről tényleg kitüntették Szaniszló Ferencet, Petrás Jánost és Bakay Kornélt.

És valljuk be, a Magyarország iránt egyáltalán érdeklődést mutató külföldi olvasók mekkora hányadát érdeklik az olyan leheletfinomságú distinkciók, hogy akkor pontosan hogyan is piszkálták meg az Alkotmánybíróság mozgásterét; hogy valaki csak nemzeti radikális, és nem extremista vagy neonáci; vagy hogy nem Orbán, hanem a kormánya egyik minisztere tüntette ki ezeket az alakokat; és hogy a tragikus romagyilkosságok nem kötődnek a radikális párthoz, annál is inkább a Magyarország végein uralkodó közállapotokhoz (amiket viszont a radikálisok éppúgy kihasználnak, mint a máig meglehetősen homályos hátterű romagyilkosságok elkövetői), és így tovább.

Távolról csak a nagy kép látszik. A big picture. Az pedig lehangoló, és ezt a lehangolódást csak fokozza a kormány 2010 óta végrehajtott összes olyan túlzó cselekedete, amikor belátás, türelem, egyeztetések sora és önkorlátozás nélkül nyomtak keresztül radikális változtatásokat a jogrendszerben és az államrendben (lásd a médiatörvény esetét, ami rendkívül beárnyékolta hazánk EU-elnökségét). És persze örök szívfájdalmunkat, a létező magyar jobboldal folyamatos kulturális szellemi jobbratolódását és eligénytelenedését (lásd a Márai-Wass-Nyirő-Szaniszló tengelyt), a balosok által persze soha ki nem hagyott kultúrharc (szél)jobbos folytatását, a biztos kétharmad és a centrális erőtér ellenére történő folyamatos széljobbra kacsintgatást a mérsékelt jobboldal vélemény- és politikai vezérei részéről.

Aztán csodálkozunk, hogy a határainkon túl egyre vadabb cikkek jelennek meg a magyar közállapotokról, az egyre vadabb cikkek pedig egyre értetlenebb és ellenségesebb nemzetközi közhangulattá állnak össze a jelenlegi magyarországi viszonyokkal szemben.

A New Statesman fenti cikke például időközben kiszabadult a nemzetközi mikroblogvilágba. Ennek hatásait nem kell túlbecsülni, de nem is érdemes legyinteni rá: a rá adott több ezer reakció bizony több ezer, a világ felé úgy-ahogy érdeklődő, Magyarországról nagyjából semmit nem tudó, elsősorban fiatal felhasználó véleményét tükrözi, akiknek a kezét nem éppen a Gyurcsány-Bajnai-HaHa-Ron Werber tengely vezette, és nem is feltétlenül szélbaloldaliak. Az első benyomás a legfontosabb, ugye. Hát akkor jöjjenek a Magyarországgal kapcsolatos random első benyomások, epizódokként egy imázskatasztrófából.

„A friend of mine says that even people at her university are afraid of speaking up, including teachers. The Neo-nazis have lists of people who they target as Jewish, for example. Stickers advocating for the killing of Jews appeared even on the teacher’s cabinet and noone did anything about this.”

„fuck. this. shit.”

„WHY THE FUCK AREN’T MORE PEOPLE TALKING ABOUT THIS”

„No, I don’t know the full story, but yes, I did write a message to the UN reps, urging them to do something. You don’t need to be Jewish or Rromani to be concerned with this issue. I’m not asking you to reblog this or even to send a message to the UN— but please read the article, at least.”

I have family in Hungary and go there regularly, and the amount of racism and prejudice (especially towards gypsies) is absolutely staggering. It’s such a beautiful county and hearing stuff like this is horrible. The financial situation there has been completely dire, and shit like this always comes off the back of hard times. The worse situations are the easier it is for fucked up political doctrine to elbow it’s way in”

„Hungary is now a totalitarian state largely run by neo-Nazis. Rromani & Jews have been screaming their lungs out over the last two years. ”

„I hadn’t even heared of this. ;_; ”

„I think this is one of the first times in my life where all I can feel about something is fear. It’s like some perception that while there was still antisemitism and surely plenty of Neo Nazi political groups active around the world, that those groups couldn’t actually gain any real power has been shattered.”

„ok, i actually live here… but not for too long, like most of the people who can, i will leave this place too, before they force me to stay.”

„This is where my dad and his family come from this is really scary”

„Funny all this is going on, meanwhile world news headlines in the past couple of days have been focused on N. Korea...”

„what oh shit really”

is this real? because holy fuck.

Olvasod ezeket a véleményeket, ismeretlen külföldiek első benyomásait Magyarországról és nem zavarnak? Vagy igenis, zavarnak? Ezek persze csak kommentek, de biztosan sokan tudnak személyes történeteket mondani, ki milyen Magyarországért aggódó civil külföldiekkel találkozott, ahogy én is, porosz junker bárótól német tudományos újságírón át lengyel mérnökig. Őket kéne meggyőzni, nekik kéne megmagyarázni azt, mi igaz, mi téves a Magyarországról megjelent cikkekből, például a fentiből? Gondolja azt valaki, hogy tényleg számít, hogy mondjuk nem Orbán, hanem csak egy minisztere tüntet ki vállalhatatlan figurákat? Eleget foglalkoztunk a magyar jobboldal és a nemzetközi bal- és liberális oldal (különösen a média) szembenállásáról, az utóbbiak hozzáállásáról. Ideje mindenkinek magába is nézni.

Magyarország nemzetközi imázskatasztrófáját nem lehet egy jó kis rezsicsökkentős kampánnyal megoldani. Talán tetszettek volna minden tekintetben polgári kormányzást folytatni 2010-től.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr115192721

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Epizódok egy imázskatasztrófából 2013.04.08. 12:39:01

Van, amit nem lehet megoldani egy jó kis rezsicsökkentős kampánnyal.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

/X (törölt) 2013.04.08. 12:41:00

Ez a globális SZDSZ ...

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2013.04.08. 12:45:43

Te, ergé, figyelj csak, egy "polgári kormányzáshoz" polgárok is kellenének, nem csak kisebbségi komplexusokkal küszködő első generációs értelmiségiek; akiknek még az értelmiségi szerepkörhöz is fel kellene nőniük, nem hogy az "igazi" polgári léthez.

Nem hiszem, hogy jó szívvel rá tudnál mutatni bármelyik kormánytagra, és azt mondani: "ő egy igazi polgár az én értékrendem szerint". Vagy tévedek?

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2013.04.08. 12:46:58

1) technikai alapú, a lényeget nem érintő bírálat ("rossz az imázs!"....mintha ez lenne a legfontosabb....mintha ezen kívül rendben lennének a dolgok... stb stb)

2) Gondosan ki lett pécézve a New Statesman, amely újság cikkét a rengeteg bennleírt tévedés alapból érvényteleníti, így "könnyű célpontnak " bizonyul...

3) végülis az egész cikk egy kamubírálat, semmi lényegesbe, mélyebbe nem megy bele ...

polgári újságírás 2013

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.08. 12:47:38

Hiába Kumin Ferenc, a skandináv lovasportyázók és a Csoma-ösztöndíjasok minden munkája, még mindig nem fizetünk elég embert azért a Szent Célért, hogy _megmagyarázza_ a világnak, hogy igenis használunk eközben kést és villát.
(Sőt, hogy valójában mi hoztuk el Európának a kést és villát – és a nadrágot is –, de ez majd az Országimázs Második Ütem része lesz. Most még pszt.)

Mert hát az 110%, hogy mi mindent jól csinálunk, csak az a fránya imázs, az a baj. A nemzetközi ballib média hecckampánya, meg a kevés számú és nem eléggé megbecsült jobboldali médiamegmondó, meg a nem eléggé kiépített jobboldali médiaháttér.

De amíg ez meglesz, addig is valaki felhívhatná Dennis Rodmant, akar-e csikósgulyást vacsorázni a Puskás Akadémián.

Samott 2013.04.08. 12:48:43

Tudod mi a legkinosabb ezekben? amikor egy ilyen cikk alatt megjelenik az angolul is erto - hogy is fogalmaztal? - "nemzeti radikalis" es elkezd zsidozni, meg osszeeskuves elmeletekeket fejtegetni. Annyi esze sincs a nyomorultnak, hogy pont a tulzo velemenyeket igazolja a hulye megnyilvanulasaval.

Vidéki 2013.04.08. 12:59:23

Vannak olyan erők, melyek számára kifizetődő annak a téveszmének általános elterjesztése, miszerint Magyarország csaknem 70 évvel a nácizmus totális veresége után is napjainkban egy náci ország, amelytől Európának rettegnie kell.

A megélhetési antifasiszták villoghatnak azzal, hogy külföldön Magyarországot a rasszizmus antiszemitizmus, fasizmus és az újnácizmus darázsfészkeként festik le.

Napjaink balliberális propagandistái csaknem 70 évvel a fasizmus teljes leverése után, mindenütt fasisztákat, újnyilasokat, nácikat stb. látnak és láttatnak Magyarországon.

Ennek hangoztatására idomították be őket.

Motivációik semmivel sem tisztábbak, semmivel sem különbek, mint a salemi boszorkánypereket kiváltó hisztérikus lánycsapaté, akik élvezték, hogy elképesztő állításaikat (a Sátánról és azokról akik vele cimborálnak), vádjaikat, látomásaikat a bíró komolyan veszi.

Egy újság nagyon jól bemutatta az Együtt 2014 „Népfront mozgalom” kemény magjának hátterét és azt, hogy korábban hol és milyen ügyek támogatására szövetkeztek.

Ez az élcsapat kicsi, mégis évtizedekig képes volt táncoltatni a hozzá képest hatalmas MSZP-t is és lényeges döntéseket saját akaratából meghozni.

Az 1994-es választások előtt az MSZP szlogenje ez volt:

Szavazz ránk, hogy „Végre a szakértelem kerüljön a kormányra”.

Mikor bőséges abszolút többséggel megnyerték a választásokat, annyira bizonytalanná lett a szakértelmükbe vetett hitük, hogy muszáj volt a hozzájuk képest pici SZDSZ-t is bevonni a kormányba, amelyik annak ellenére, hogy pici volt, mint a nyúl farka, képes volt „csóválni” az MSZP-t, mint a farok a kutyát, (később is, összesen 12 éven keresztül).

Mi motiválhatta Horn Gyulát, hogy pártjának bőséges abszolút többsége ellenére úgy érezte, hogy muszáj bevonnia a kormányba az SZDSZ-t és gyakorlatilag átadni neki a kormányzati hatalmat?

Valószínűleg úgy érezte, hogy a választóktól kapott legitimáció, nem elégséges, sokkal nagyobb rejtett erők működnek az SZDSZ-t támogatva.

Ez az úgynevezett „szabad sajtó”, amelyik nyugaton is úgy működött, mint a szarvasmarhák kettős gyomra, amivel benyelik a kizárólag növényi eredetű takarmányt, majd felböfögik, mint általában a kérődző haszonállatok.

Gyomruk csak speciális takarmányt fogad be Magyarországgal kapcsolatban: csak azt az ócska propagandát, amit Konrád György féle alakok tesznek eléjük a jászolba.

Horn Gyula megrettent attól, hogy őt is olyanfajta alantas rágalmak özöne érheti a „Szabad sajtótól”, mint az Antall kormányt, ezért megrettent a zsarolástól és inkább megadta magát az SZDSZ-nek, feltétel nélkül.

Behódolt annak a fenyegetésnek, hogy: „Különben dühbe jövünk és pokollá tesszük az életeteket”.

Gengszterbandák százéves gyakorlata volt, hogy felhívták üzlettulajdonosok figyelmét arra, hogy milyen veszélyes hely a Föld. Rendszeres védelmi pénz fejében vállalták, hogy kiküszöbölik az üzlettulajdonosok életéből a veszélyt.

Voltak olyan üzlettulajdonosok, akik nem érzékelték a veszélyt amit a gengszterek talán nem eléggé ékesszólóan érzékeltettek.

Ezek jobb belátásra tértek, mikor verőlegények jelentek meg üzletükben és szétverték azt.

Horn Gyula „reálpolitikus” volt, ő komolyan vette a „gengszterek” fenyegetését, de az ország lakossága fizette a súlyos árat érte.

Vidéki 2013.04.08. 13:02:04

Vannak olyan erők, melyek számára kifizetődő annak a téveszmének általános elterjesztése, miszerint Magyarország csaknem 70 évvel a nácizmus totális veresége után is napjainkban egy náci ország, amelytől Európának rettegnie kell.

A megélhetési antifasiszták villoghatnak azzal, hogy külföldön Magyarországot a rasszizmus antiszemitizmus, fasizmus és az újnácizmus darázsfészkeként festik le.

Napjaink balliberális propagandistái csaknem 70 évvel a fasizmus teljes leverése után, mindenütt fasisztákat, újnyilasokat, nácikat stb. látnak és láttatnak Magyarországon.

Ennek hangoztatására idomították be őket.

Motivációik semmivel sem tisztábbak, semmivel sem különbek, mint a salemi boszorkánypereket kiváltó hisztérikus lánycsapaté, akik élvezték, hogy elképesztő állításaikat (a Sátánról és azokról akik vele cimborálnak), vádjaikat, látomásaikat a bíró komolyan veszi.

Egy újság nagyon jól bemutatta az Együtt 2014 „Népfront mozgalom” kemény magjának hátterét és azt, hogy korábban hol és milyen ügyek támogatására szövetkeztek.

Ez az élcsapat kicsi, mégis évtizedekig képes volt táncoltatni a hozzá képest hatalmas MSZP-t is és lényeges döntéseket saját akaratából meghozni.
Az 1994-es választások előtt az MSZP szlogenje ez volt:

Szavazz ránk, hogy „Végre a szakértelem kerüljön a kormányra”.

Mikor bőséges abszolút többséggel megnyerték a választásokat, annyira bizonytalanná lett a szakértelmükbe vetett hitük, hogy muszáj volt a hozzájuk képest pici SZDSZ-t is bevonni a kormányba, amelyik annak ellenére, hogy pici volt, mint a nyúl farka, képes volt „csóválni” az MSZP-t, mint a farok a kutyát, (később is, összesen 12 éven keresztül).

Mi motiválhatta Horn Gyulát, hogy pártjának bőséges abszolút többsége ellenére úgy érezte, hogy muszáj bevonnia a kormányba az SZDSZ-t és gyakorlatilag átadni neki a kormányzati hatalmat?

Valószínűleg úgy érezte, hogy a választóktól kapott legitimáció, nem elégséges, sokkal nagyobb rejtett erők működnek az SZDSZ-t támogatva.

Ez az úgynevezett „szabad sajtó”, amelyik nyugaton is úgy működött, mint a szarvasmarhák kettős gyomra, amivel benyelik a kizárólag növényi eredetű takarmányt, majd felböfögik, mint általában a kérődző haszonállatok.

Gyomruk csak speciális takarmányt fogad be Magyarországgal kapcsolatban: csak azt az ócska propagandát, amit Konrád György féle alakok tesznek eléjük a jászolba.

Horn Gyula megrettent attól, hogy őt is olyanfajta alantas rágalmak özöne érheti a „Szabad sajtótól”, mint az Antall kormányt, ezért megrettent a zsarolástól és inkább megadta magát az SZDSZ-nek, feltétel nélkül.

Behódolt annak a fenyegetésnek, hogy: „Különben dühbe jövünk és pokollá tesszük az életeteket”.

Gengszterbandák százéves gyakorlata volt, hogy felhívták üzlettulajdonosok figyelmét arra, hogy milyen veszélyes hely a Föld.

Rendszeres védelmi pénz fejében vállalták, hogy kiküszöbölik az üzlettulajdonosok életéből a veszélyt.

Voltak olyan üzlettulajdonosok, akik nem érzékelték a veszélyt amit a gengszterek talán nem eléggé ékesszólóan érzékeltettek.

Ezek jobb belátásra tértek, mikor verőlegények jelentek meg üzletükben és szétverték azt.

Horn Gyula „reálpolitikus” volt, ő komolyan vette a „gengszterek” fenyegetését, de az ország lakossága fizette a súlyos árat érte.

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2013.04.08. 13:03:56

NAGYON érdekes!:

micsoda olvasótábora van magyarországról

egy másodvonalbeli brit agitprop seggtörlőnek

olyan meg még sose vót, hogy vélemény-manipuláció

www.youtube.com/watch?v=LofScCiJT4c

Robinzon Kurzor 2013.04.08. 13:04:34

"Van min feszengeniük azoknak, akiknek fontos hazájuk jó hírneve, hiszen nem kényelmes fekete seggűnek lenni a nemzetközi közösségben."

Amikor a zemúltnyóóóócévben az akkori kormányok elleni politikai küzdelmet vitte a Fidesz nemzetközi színtérre, keverve a "jogos kritikát" a "teljesen hajmeresztő túlzásokkal" (felségsértési perek a kormányt bírálok ellen, pl.), akkor bizony egyáltalán nem aggódtatok ezen.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.04.08. 13:05:35

gellért, édes, a kormány alapvetően faszán teszi a dolgát. ejrópai faszszopó barátaid meg hazudoznak. nem kell vele foglalkozni. vagy mehettek tik is isten hírével. és jövőre a magyarok szabad választáson dönthetik el, hogy ki a barát. orbán, vagy a halálba zuhanó ejrópa.

Google 2013.04.08. 13:09:29

@immortalis:

Ja, hogy csak a kormányból hiányoznak a polgárok? Vagy úgy.
Jó tudni, hogy polgárok hatalmas gyülekezetét vezetik a nempolgárok.
Pár éve -három éve - vajon hogyan aránylott-e két halmaz egymáshoz?

És arra is kíváncsi lennék, hogy a szoci kormányok alatti igazságtalanságokat hogyan kommunikálta volna a mai ellenzék - ha őket sújtja, és nem ők okozzák ezeket? Bolhából elefántot most, de elefántból bolhát csináltak annak idején. Innen a hiteltelenségük.
Nyugati barátaik hisznek nekik. Kérdés, ez elég lesz-e. Olvassam bárhol, hitelt adni mégsem tudok ilyen-olyan külföldi híreknek - nem vagyok ott, nem tudom, ki mit és hogyan interpretál. És főleg miért.
Európa egész népessége, főleg déli része éli meg nehezen ezeket az éveket, küzdenek az ilyen-olyan megszorítások ellen, csak Magyarországon harcol a baloldal ilyen kínkeservesen nem az elszegényedés, hanem a jobboldal ellen. A multikkal, bankokkal, konszernekkel karöltve.
Ki akar a hazaárulók kedvében járni? Én biztosan nem. Soha nem.

Kandeláber 2013.04.08. 13:10:47

Eörsi Matyi nem szólt hozzá?
Mert ugye a minap nemes egyszerűséggel Európa testén éktelenkedő fekélyként interpretálta Magyarországot az ATV-n.
Gerendás Peti nem sírta el, hogy egy csúnya öregasszony annak titulálta, ami?
És a drága após, az ex-rovarirtó, ex-használtruha-kereskedő, ex-gyógyszeripari szakmunkás Herényi Károly nem támogatta meg a drága vőt és a kilenc unokát?
Gondolom a Sirályosok is megírták, hogy a pofátlan ingatlantulajdonos hogyan bánt el velük, akik a lehető legjóhiszeműbben járnak el már évek óta.
A francba, nem állt szándékomban jövőre a Fideszre szavazni, de azt hiszem, mégis megteszem.
Minden, csak ne a férgek, ne a MASZOP-E_DK.

Robinzon Kurzor 2013.04.08. 13:10:57

" de biztosan sokan tudnak személyes történeteket mondani, ki milyen Magyarországért aggódó civil külföldiekkel találkozott, ahogy én is, porosz junker bárótól német tudományos újságírón át lengyel mérnökig."

Engem egy volt kollégám hívott fel (német), hogy egy barátja házat venne egy magyarországi kisvárosban, de annyi mindent hallanak most Magyarországról, hogy akkor most mi is van, szerintem kockázatos-e ez.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.08. 13:12:00

@Vidéki: '94-98 között az SZDSZ 66 fős frakciója a 2. legnépesebb volt az Országgyűlésben: parlament.hu/ulester.htm
66 fő a 386 tagú parlamentben nem "pici".

Ma nagyon hasonló helyzet áll fenn: a domináns kormánypárt önmagában is egyszerű többséggel bír (akkor 204 fő, most 226), mégis egy hozzá képest kisebb, a többséghez nem feltétlenül szükséges, erős ideológiai meghatározottságú frakcióval lépett koalícióra. Ma ugyanis a Fideszt sok ideológiai kérdésben (kultúra, oktatás, nemzetpolitika) csóválni látszó KDNP egy nem hogy 66, de 37 tagú frakció keretében működik.

Vajon ha a 94-98 közötti koalíciót a felek aránytalansága és a domináns partner egyedüliként való kormányzóképessége miatt furcsállja Vidéki, miért nem furcsállja ugyanezért a mostanit?
Vajon ha a 94-98 közötti koalíció kisebbik pártját Vidéki bírálja az erős ideológiai jelenlétért és egyes területeken elért dominanciájáért, miért nem bírálja erős ideológiai jelenlétéért és egyes területeken elért dominanciájáért a mostani koalíció kisebbik pártját?

S milyen árat fizet ezért az az ország, amelyben az oktatás, a kultúra egy nem hogy 66, de csak 37 főt parlamentbe juttatni képes (azt is hogy...!) párt kezébe kerül?

Urfang 2013.04.08. 13:12:18

Ebből orrbefogós szavazás lesz 14-ben Gellért.

És vajon érdekelhet-e bárkit az a lehelletnyi különbség aközött amit itt leírtál és aközött, hogy "minden rendben van, csak Gyurcsány-Bajnai\globális szdsz\ komcsilibsik\zsidók\stb. miatt van minden, de minél inkább harsognak annál jobban tudjuk, hogy jó az irány"?

Van-e egyáltalán különbség, ha ezekkel együtt mész majd szavazni és tökmindegy, hogy befogod-e az orrod vagy sem.

Bloodscalp 2013.04.08. 13:12:42

Amilyen nagy sikerrel futott anno a Svéd Modellek sorozat a mandin, furcsamód a nyugdíj-ügy manapság már nem téma itt, persze a hülye birkát nagyon felzaklatja az hogy mit írnak róla Brighton-tól Devonshire-ig oda-vissza, minthogy nem lesz nyugdíja. That's clear.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2013.04.08. 13:15:02

kéremszépen, a katasztrófális kormányzás hozza magával a katasztrófális imázst, egészen meglepő módon.

további kellemes szerecsenmosdatást és kettős mércét kívánok a derék békementes uraknak, a sósavat ne tessék otthon felejteni.

F. A. Hayek 2013.04.08. 13:15:28

Tarthatja magát valaki jobboldali újságírónak úgy, hogy közben a legfőbb vágya, hogy baloldalról is elismerjék, igazi, hiteles konzervatívként tartsák számon. Ha ez a vágya valóra válik, legfeljebb elgondolkodhat rajta, hogy valamit nem rontott-e el.

De ha más jobboldali újságírókra a népszavás terminológiából ismert "vállalhatatlan figurák", "ezek az alakok" kifejezésekkel hivatkozik, az már igen komoly udvariatlanság, amit még az egész cikket átható gyávaság sem indokolhat. Különösen akkor nem, ha olyan kollégáról van szó, aki - a szerzővel ellentétben - már háborús övezetből is tudósított, tehát enyhén szólva nagyobb magaslatokra jutott fel a szakmában, mint az álkonzervatív búsongások szerzői.

Márai-Wass-Nyírő-Szaniszló tengely mint a szellemi eligénytelenedés jeleként való emlegetése helyett pedig nem ártana elgondolkozni, hogy 2010-ben miért nem kívánták a választók a továbbiakban a Parlamentben látni annak a szellemi holdudvarnak a politikai képviselőit, akiknek a húszéves intellektuális tevékenysége abban merült ki, hogy gondosan fenntartsák a kommunista diktatúra által indexre tett szerzők cenzúráját. Nagyjából a cikkben találhatókhoz hasonló kultúrharcos toposzok ("szellemi jobbratolódás, igénytelenség") mantrázásával, amit a szerző remekül a magáévá tett.

Bloodscalp 2013.04.08. 13:16:28

Áh, jönnek már a droidok is.

peterd127 2013.04.08. 13:16:33

Mióta mérce a "toleráns Nyugat"?

Kandeláber 2013.04.08. 13:16:45

@Robinzon Kurzor: Most már tuti hogy mindennek vége, ha egy pifke nem akar bagóért házat venni nálunk.

peterd127 2013.04.08. 13:17:38

@mcs:

ti meg a szemkilővő rendőreiteket ;)

Google 2013.04.08. 13:20:39

Ha már hatalmon nem lehetnek, legalább a hírét rontsák le az országnak, legalább a várat rombolják le, más se örvendjen neki - ez a nagy elv hajtja őket.
Inkább "fekete seggű" , mint vörös eszmeiségű! - ha már választani lehet.

Urfang 2013.04.08. 13:20:56

Minden rendben van kérem, csak a kommunikáció rossz egy kicsit.

Ami meg nincs rendben, arról a Gyurcsány, Bajnai, EU, IMF, hanyatló nyugat, újszdsz, globaloballib, komcsilibsik, Ronwerber, és a zsidók tehetnek.

ebfül 2013.04.08. 13:22:14

Kinn a bárány, benn a farkas, puli módjára terelget a megfelelő "szövetséges" akolba.

Annál jobb itt, minél rosszabb.

A sok csetlés-botlás jól megágyaz egy "merjünk kicsik lenni" típusú kiárusításnak, miközben aki tud, az most is egyenlőbb.

Át kéne látni a Gitane.

2013.04.08. 13:22:38

@mcs: Mennyivel egyszerűbb magyarázat ez, mint az összes egyéb szarkenegetős próbálkozás.

Mindazonáltal (az egyéb relativizálgatóskodásai ellenére is) a cikk konklúziója rendben van. Ugyanis az így szól: "Magyarország nemzetközi imázskatasztrófáját nem lehet egy jó kis rezsicsökkentős kampánnyal megoldani. Talán tetszettek volna minden tekintetben polgári kormányzást folytatni 2010-től."

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.04.08. 13:25:14

A gond, hogy a kiégett Orbán, és a széteső kuplerály, amit kormánynak nevezünk valamilyen groteszk perverzió alapján folyamatosan konfliktusokat generál, magának a konfliktusnak a kedvéért.
Nincsen cél, nincsen értelem, csak harc.

És persze a nyugati baloldalnak meg kell az ellenségkép.

A zsák megtalálja a foltját.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2013.04.08. 13:25:39

Igen eleg ciki, amikor a kollegad az Iphonejat muatatja ebedszunetben a cikkel, hogy "szegeny magyarok, Matolcsy a jegybank uj elnoke" vagy amikor egy amerikai megkerdezi, hogy mikori is ez az alkotmany, amit negyedjere modositanak.
Erre mi a budos faszt lehet mondani? Nem jo magyarnak lenni, de mar megfogadtam, hogy iden leszokok a magyar hirek fogyasztasarol es megprobalok meg jobban elszakadni az orszagtol. Ez az orszag pontosan ezt erdemli, amije van.

ebfül 2013.04.08. 13:29:16

@Robinzon Kurzor:

Remélem hosszan ecsetelted a kockázatokat...

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2013.04.08. 13:30:35

@Beri Svarc: nos, ha a levezetés fals és hazug, a végkövetkeztetés sem tud más lenni, mint ostoba önmentegetés, leheletnyi feddéssel.

mert aszongya "minden tekintetben". ami ugye azt jelenti, hogy hát, igen, elég sok tekintetben igen, de minden még a kedves vezetőnek sem sikerülhet, isten tökéletes csupán, mi emberek, hát, hibázunk.

miközben a kormány jogalkotási tettei, parlamenti viselkedése, nemzetközi megnyilvánulásai, káderpolitikája, és képviselőinek bármely gesztusa és megszólalása olyan távol van a jobboldali minimumtól, a konzervatív eszmétől, vagy egyáltalán a sima polgári viselkedéstől, hogy az elképesztő.

ráadhatunk egy nyakkendőt egy disznóra, persze, csak akkor nem kell csodálkozni, ha rajtunk röhög a civilizált világ nagyobb fele.

ebfül 2013.04.08. 13:31:06

@Google:

'Inkább "fekete seggű" , mint vörös '

Pontosan.

Szindbad 2013.04.08. 13:34:35

@Robinzon Kurzor: Ugyehogy? Bezzeg mikor Orbán feketítette az országot külföldön, akkor senki sem rinyált!

ebfül 2013.04.08. 13:35:32

@pancho_sanza:

"leszokok a magyar hirek fogyasztasarol es megprobalok meg jobban elszakadni az orszagtol."

Hát, ha egy jenkinek sem tudod megmondani, hogy merre csodálkozzon, hajrá.

2013.04.08. 13:40:36

@TaTa86.: Mondjuk ez a magyar kormány a nyugati jobboldalnak is megfelel ellenségképnek. (sajnos)

Én úgy szeretnék mér olyan képeket látni, amin az aktuális magyar miniszterelnököt látom, amint szivélyesen kezel a nem kényszeredett mosolyú alábbi vezetőkkel: A. Merkel, D. Tusk, D. Cameron.

sisszi 2013.04.08. 13:40:43

@TaTa86.: nem csak perverzió, hanem elég jó akolerősítő. honnan merítene a szerencsétlen idióta erőt ahhoz, hogy állva vastapsoljon, mikor kiderül hogy az zsír új nyuggerszámláján matolcsyjátékzseton van pénz helyett

Google 2013.04.08. 13:41:24

Össze nem függő dolgokat emleget együtt ez az RG.
Egyedül is tud még tájékozódni, vagy csak _polgári_ segédlettel?
Rezsicsökkentős kampány? A tényleges rezsicsökkentésnek mi köze a nemzetközi imázshoz? Hát a polgári kormányzáshoz? Ja, hogy csak az árak emelése lehet demokratikus, imázsjavító és polgári? Na, ne tessék mondani, de főleg ne tessék félni. Fekete az árnyéka mindenkinek, nemcsak a falra festetteknek. A falra festőknek is.
Majd a baloldal jól megpolgárikormányoz - pontosan úgy, ahogyan 2002 és 2010 között!
A külföldön síróknak pedig pont annyira van szükségük a Jobbikra és a mozgalmára, gárdájára mint a mindennapi kenyérre. Egymásnak elengedhetetlen követelményei.

Bloodscalp 2013.04.08. 13:44:31

@Szindbad: ő a hazáért járatta le a kormányt!

marko11 2013.04.08. 13:44:51

@Vidéki: Persze. És OV azóta ördög és minden földi rossznak legfőbb oka, mióta a Fideszt nem engedte be a Horn-kormányba. (Amelybe, tudjuk, Magyar Bálinttól, hogy ők soha! :)))
Most pedig, amikor a magyar kormány a németek, angolok stb. által privatizált magyarországi cégeik, bankjaik profitjából próbál egy morzsányit elvenni, akkor ránk zúdítják a nyugati világ szabad(?)sajtóját.
És, a világon egyedülálló jelenségként, ehhez magyarországi értelmiségi(?!) segítőket is kapnak.

Google 2013.04.08. 13:49:17

@ebfül:

Vigyázó szemeiket magyarországi érdekeltségeikre vetették - és látták, hogy kutyára is jöhet -kis- dér!

Urfang 2013.04.08. 13:49:53

Minden rossz miattuk van. Minden kibaszott rossz azok miatt a rohadt szemétládák miatt van.

Amúgy végre minden jó, csak a kommunikáció rossz egy kicsit, de az is miattuk.

Egy picit rossz, hogy rossz a kommunikáció és a sajtó, de legalább ebből tudhatjuk, hogy jó az irány és valamit nagyon jól csinálunk.

Amúgy minden oké, csak azok a kibaszott szemétládák ne lennének.

Google 2013.04.08. 13:51:04

@sisszi:

"szerencsétlen idióta" - ez lenne egy polgártársad, ugye?

brabant89 2013.04.08. 13:56:09

@Counter: Téged az itteni átlagnál értelmesebbnek ismertelek, most meglepődtem, mennyire félreértetted ezt az írást.
Az írás 3. bekezdését ("De a mérleg másik serpenyője pedig az ...") elolvastad? És olvastad az utolsó bekezdést?
"Magyarország nemzetközi imázskatasztrófáját nem lehet egy jó kis rezsicsökkentős kampánnyal megoldani. Talán tetszettek volna minden tekintetben polgári kormányzást folytatni 2010-től."

legeslegujabbkor 2013.04.08. 14:03:51

Hát én két dolgot tudnék javasolni azoknak, akik csalódtak, de mégis ragaszkodnának egy jobboldali kormányzáshoz. Vagy megtartani a márkanevet, de lecserélni a vezetést, vagy megteremteni egy pártot polgárokkal.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2013.04.08. 14:08:03

@ebfül: Egessem tovabb magam, hogy a rezsicsokkentes miatt kell havonta alkotmanyt valtoztatni?

Urfang 2013.04.08. 14:08:49

@legeslegujabbkor:

A fidesz márkanév és a vezetés, de leginkább a legfőbb vezető és a fidesz brand egy és ugyanaz, tehát az első javaslat nem működhet.

Új jobb oldali párt alapítása még kevésbé, leginkább éppen a fidesz brand és a legfőbb vezető miatt.

Új javaslat?

ebfül 2013.04.08. 14:11:28

@Google: Pedig csak a javunkat akarják...

ebfül 2013.04.08. 14:15:51

@pancho_sanza:

Nem.

Ártatlan szemmel mondd el, hogy mekkora rajongója voltál Gojkó Miticsnek kiskorodban, és hogy hol lehetne tőle autogramot kérni.

Bájdövéj, akkor milyen alkotmány volt is érvényben, amikor a talpa alatt fütyült a szél.

legeslegujabbkor 2013.04.08. 14:16:03

@Urfang: Nem bírom a negatív hozzáállást, az ellenzéki oldalon legalább megpróbálják, de kormány oldalon csak gyáva nyulak vannak?

TH 2013.04.08. 14:18:14

@TaTa86.: Ez a kormány szinte minden oldal számára megfelel ellenségképnek. :D

Urfang 2013.04.08. 14:28:10

@legeslegujabbkor:

Tudod ott aki nem Orbánnal van az ballib. Ezért is lehetetlen egy új jobboldali pártot csinálni, mert ha az nem lenne orbánista eleve ballib lenne.

A jobbikot csak azért tartják, mert az ilyen Rajcsányi féléknek már így is túl sok a zsidózó-cigányozó bunkójobbos a fideszben, és még rosszabbul érezné magát ha az összes jobbikos a fülébe lihegne az akolban.

Akkor aztán még ők is elkezdenének gondolkodni egy új jobboldali párton, de persze azon a csapdán akkor sem tudnának túljutni, hogy ha szakítanának az orbánizmussal, akkor ballibbé válnának a jobboldal, azaz az orbánisták szemében.

brabant89 2013.04.08. 14:30:43

@F. A. Hayek: Azért nem értesz egyet Ergével, mert (írásod alapján) te "jobboldali újságíró" alatt a jobboldali (illetve magukat annak nevező) pártok elkötelezett támogatóját tekinted, Ergé írásából pedig az látszik, hogy ő "jobboldali újságíró" alatt jobboldali értékrendű újságírót ért, aki nem feltétlenül kritikátlan támogatója a jobboldali pártnak.
Szerinted a jobboldali újságíró szolga (vagy katona), ergé szerint pedig autonóm értelmiségi.

capacete 2013.04.08. 14:31:07

@brabant89: Igazi vörös farok az utolsó bekezdés, hiszen előtte végig azt magyarázza, hogy mennyire téves és eltúlzott a nyugati Magyarország-kép.
Ehhez felhasznál egy szélsőséges példát, amikor sajnos az egész nyugati sajtóból szemlézhetne, a New York Timestól a FAZ-on keresztül egészen a Le Monde-ig. A végén pedig azért hozzáteszi, hogy némi probléma azért tényleg akad - "tetszettek volna minden tekintetben polgári kormányzást folytatni" -, de a "minden tekintetben" kifejezés azért implikálja, hogy azért a kormányzás valójában mégiscsak polgári...

legeslegujabbkor 2013.04.08. 14:32:34

@Urfang: Belegondolva igazad lehet, ha valaki egy konzervatív jobboldali programmal előállna, rögtön rásütnék, hogy baloldali :)

Kandeláber 2013.04.08. 14:35:49

@TH: Csak azt nem értem, akkor hogyan nyernek időközi választásokat, és miért nem állnak 1 %-on a független közvélemény kutatóknál...

Google 2013.04.08. 14:37:05

@Urfang:

Mer' a baloldal jóformán naponta alapít új pártot, ezt kellene a jobbnak is tennie?
A baloldal tényleg nem jó dolgában alapítja ezeket, szerintem tudva tudja, hogy ugyanazokon a választókon osztozik. Kinek hazudik tehát? És példája miért lenne követendő?

TH 2013.04.08. 14:37:16

@Kandeláber: Állj. Nem azt mondtam, hogy mindent rosszul csinálnak, pláne nem azt, hogy a populizmussal nem lehet választást nyerni, csak azt, hogy a nyugati bal- és jobboldalnak is megfelelő ellenségképként tud szolgálni. :)

Urfang 2013.04.08. 14:41:44

@legeslegujabbkor:

Mi az, hogy konzervatív? Mi az, hogy jobboldali? Sőt mi az, hogy program?

Fideszes van, meg orbánista.

Az ilyen Rajcsányi féle úri kedvű orbánistáknak meg oda van vetve egy rakás színes kitűző: konzervatív, polgári, jobboldali, keresztény, nemzeti, stb.

Hadd játsszon velük a gyerek, amíg a párttal van addig akár a fidesz összes kitűzőjét magára aggathatja.

legeslegujabbkor 2013.04.08. 14:45:46

@Urfang: Megkockáztatom, hogy a Fideszesek között is van aki tudja, hogy mit jelent az, hogy konzervatív, ergén kívül.

Google 2013.04.08. 14:51:07

@brabant89:

Autonóm értelmiségi az, aki az arcát/seggét félti, hogy csúnya szemmel néznek rá _is_a külföldi bárók, mérnökök vagy a tudományos újságírók, jelentsen is ez utóbbi bármit?
Ha annyira autonóm ő, akkor van egy véleménye a dolgok állásáról, és nem a mások tudása vagy éppen nem tudása ijeszti meg, hanem pont a dolgok állása.
Magyarul: esetleg attól fél, ami van, és nem attól, hogy más mit mond. El kell döntenie, hogy az a fontos, amit az országban tapasztal, vagy az, amit erről kint mondanak. Mert ez legtöbb esetben két különböző dolog.

Don Tinxo 2013.04.08. 14:52:58

>> azt pedig végképp nem értem, honnan veszi, hogy a rasszista gyilkosságok elkövetői büntetlenséget kaptak...

Talán az azeri baltás? Megáll a rasszista gyilkosság is meg a büntetlenül megúszás is.

Urfang 2013.04.08. 14:54:24

@legeslegujabbkor:

Aki tudja mi az a konzervativizmus, az tudja a legjobban, hogy az orbánizmusnak semmi köze sincs hozzá.

Elég megnézni a "fontolva haladó" három évüket.

Ez bizony még nyomokban sem tartalmaz olyasmit, egyszerűen csak rájuk égett, rajtuk maradt, és most ez a standard kitűzőjük.

Ha meg tudják, hogy ez nem az és mégis maradnak az akolban, akkor meg hogyan nevezhetnék magukat annak?

Ma Magyarországon a jobboldalon a konzervativizmus már csak egy foszlott kitűző azoknak, akik nem akarják nyíltan kimondani magukról, hogy orbánisták.

Kandeláber 2013.04.08. 14:54:57

@TH: CSAK populizmussal lehet választást nyerni.
Aki azt hiszi, hogy a plebs számára érthetetlen közgazdasági fejtegetésekkel is sikerül neki, az inkább nézzen más elfoglaltság után.
Egyik pártnak sem volt soha programja, csak halvány célzások és sejtelmes utalások.

ebfül 2013.04.08. 15:02:28

@Kandeláber:

Pont ezért:

LMP = Lehet Menni a Pics@ba

Aki alhiszi, hogy lehet más, az a legbutább; aki tudja, hogy nem lehet, viszont fennen hangoztatja, az a legaljasabb.

Vidéki 2013.04.08. 15:05:36

@Counter:

Rosszul számol, ha a KDNP befolyását a nyugat-európai sajtónyilvánosságra azonosnak tekinti az eszes eszdéeszesek befolyásával.

Nem csak Magyarországon múlik, hogy milyen lesz az ázsiója a nyugati világban.
Az ázsiót ugyanis a média képes erősen befolyásolni.

Jó példa erre „Austria Felix”.
Az osztrák média például hidegháborút folytat Magyarországgal szemben
Ezért aztán:

„Az utca embere Bécsben úgy vélekedik, hogy Magyarországon nem valami jó a helyzet.
Jönnek a régi idők. „Nem tudom, hogy kommunistának, vagy szocialistának nevezzük, de az biztos, hogy Orbán egy diktátor.”

Egy másik szerint az emberek csak arról tudnak, amit a tévében hallottak, akik szerint állítólag diktatórikus a magyar rendszer. „

Sikerül az osztrák médiának ezt a képet kialakítani az osztrákok tömegeiben, pedig ha csak egy ici-pici tárgyilagosság megmaradt volna az osztrák propagandistákban, akkor gondolhatnának arra, hogy egy diktatúrában nincsen szólás szabadság és egy diktatúrában négy évenként nincsenek szabad választások, amelyen le lehet váltani azt a kormányt amelyikkel szemben a lakosság többsége elégedetlen.

De ezekben a propagandistákban a tárgyilagosság szikrája sem lelhető fel.

Ők nyomják a magyarországi diktatúráról szóló vad propagandájukat, mint „süket a csengőt”!

A Demokratikus Charta alapítójaként megvolt Konrád György szerepe az MSZP és az SZDSZ házasságában.

Érdemes megnézni, mivel riogatott az 1991-ben SZDSZ-közeli civilek által megalakított Demokratikus Charta:

veszélyben levő demokráciával,
szélsőjobboldali veszéllyel,
antiszemitizmussal.

Mindez különösen annak tükrében mulatságos, hogy az Antall-kormányról sok rosszat lehet mondani, de hogy bármilyen formában is veszélyeztette volna a demokráciát, az szimplán nem igaz.

Ebben az időszakban jelentek meg először mértéktartónak számító német, francia, osztrák és más nyugati újságokban azok a cikkek,

melyekben rendszerint ellenzéki értelmiségiek nyilatkoztak a magyar közéletről,

miközben idegengyűlöletről, antiszemitizmusról,
Horthy-nosztalgiáról panaszkodva festettek az országról ( és Antallról) olyan képet,

mintha a Gömbös-kormány idején lennénk.

Az emberek félretájékoztatása nem csak a szovjet Pravda (jelentése: Igazság) privilégiuma volt, hanem a tulajdonlás jogán az úgynevezett „szabad világban” is létező valóság.

Aki fizet, az rendeli a nótát.

Irracionális, alaptalan, gyűlölet fröcsögő propaganda a nyugati „szabad sajtó” tulajdonosainak tőkeereje révén hazugságaikat kelettől-nyugatig elharsogja, ezért a fertőzés innen a „tömegekig” és a felsőbb körökig terjedhet.

Az úgynevezett „szabad sajtó” nyugaton is úgy működik, mint a szarvasmarhák kettős gyomra, amivel benyelik a kizárólag növényi eredetű takarmányt, majd felböfögik, mint általában a kérődző haszonállatok.

Gyomruk csak speciális takarmányt fogad be Magyarországgal kapcsolatban: csak azt az ócska propagandát, amit Konrád György-féle alakok tesznek eléjük a jászolba.

Magyarország ázsiója a nyugati világban a magyarellenes hidegháborús propagandán is múlik.

A hidegháborús propaganda ereje jól megmutatkozott egykor a Tito elvtárs megítélésében.

A II világháború után a „Béketáborban” rövid ideig hősként jelenítették meg.

Mikor Sztálin elvtárs megharagudott rá vértől csöpögő bárddal sétálgató hóhérként/az imperialisták láncos kutyájaként ábrázolta az akkori „szabad sajtó”.

Sztálin elvtárs halála után egyből/egyöntetűen jó emberként és jó elvtársként lett lefestve.

Így és ettől változott Tito elvtárs „ázsiója” is.

„Tempora mutantur, et nos mutamur in illis”
„Az idők változnak és mi is változunk azokban” mondták a bölcs rómaiak.

De ha mi nem is változnánk, „ázsiónk” akkor is változhat, ha a médiahatalom birtokosainak akarata/érdeke/ szeszélye úgy kívánja.

legeslegujabbkor 2013.04.08. 15:11:06

@Urfang: Visszatértünk az elejére, hogy hol vannak a polgárok? Miért nincs szükség ma Magyarországon konzervatív pártra?
Csak ergé problémái miatt gondolkoztam el, hogy egy konzervatív mikor mozdul meg. Most inkább Pató Pálnak hívom őket.

Kandeláber 2013.04.08. 15:13:34

@ebfül: Aszongya a "demokratikus ellenzék": mi nem ígérünk semmit.
Csak többkulcsos adót (igazságosság), a "demokrácia, a jogállam és a köztársaság visszaállítását", feltételekhez nem kötött segílykít...

ebfül 2013.04.08. 15:19:48

A sajtos zaba cságról meg annyit: Lady Thatcher óta konzervatív/munkáspárti hagyomány Rupert Murdoch támogatásával brit miniszterelnökké lenni.

Nem is értem, hogy robbanhatott ki a nyúzofdövörld botrány.

Mindnyájan mehetnek, brit konzervatívok, munkáspártiak - az LMP-be.

gono 2013.04.08. 15:22:22

Éppen egy balatonparti langososbódénál álltam sorba, amikor bemondták a rádióban, hogy elfogták cigányokat sorozatgyilkolókat. Szinte minden körülöttem álló egyből kifejezte abbéli véleményét hogy ez bizony nagy baj, mert most nem lesz amitől félnek (érsd ami megregulázza őket). Döbbentem meséltem el a parton fröcscsöző ismerőseimnek, akik viszont semmi tragikusat nem voltak hajlandó tulajdonítani a mozzanatnak. Mert hát ugye egyébként minden rendben van, nemde?

ebfül 2013.04.08. 15:27:02

@Urfang:

"Aki tudja mi az a konzervativizmus, az tudja a legjobban, hogy az orbánizmusnak semmi köze sincs hozzá."

Bezzeg Boris Johnson, D Cameron stb.

HG

ebfül 2013.04.08. 15:32:26

@Kandeláber:

Bezzeg a rohadt rásszista britek megaszondták: aki nem rabszolgálni, hanem ingyenélni jön ide, annak túró a fülibe.

Quod licet Iovi, non licet bovi.

ebfül 2013.04.08. 15:34:17

@gono:

Nem. Rohadtul nincs rendben, feltéve, hogy sejtjük: ki és miért lődözött.

Tán kérdezzük meg Ferit.

(Meg ne kérdezd: milyen Ferit?)

Urfang 2013.04.08. 15:34:18

@legeslegujabbkor:

Azért ne legyünk igazságtalanok, a piros exkomcsi párt szavazói is ugyanolyan Pató Pálok, mint a narancs exkomcsi párt szavazói.

Ők közösen pusztán a megszokásból még elég sokáig megszavazhatják nekünk a semmiféle értékrenddel nem bíró piros és narancs újmszmp-seket, akiktől a primitív propagandán és választások előtti lekenyerezésen kívül semmi többet nem várhatunk.

Ez van. Ők a mi legjobbjaink. Csak ezeket vagyunk képes kiizzadni magunkból. Megérdemeljük amit tőlük kapunk. Megérdemeljük ezt ami van.

gono 2013.04.08. 15:41:48

@ebfül: aha, szóval melyik elkövetőt hívják ferencnek?

legeslegujabbkor 2013.04.08. 15:50:08

@Urfang: Na tessék. Már megint ez a "sorscsapás, amit megérdemlünk".
Akármit is vélünk az ellenzékről, az eddig tutyimutyinak tűnő, összevissza pártosodó értelmiség kimondja, mit is akar. Amivel lehet nem egyetérteni vagy fanyalogni, de mi van a jobboldallal? Na jó, nem ostorozom tovább őket, én mindenesetre a belesüppedést látom valami langymelegbe.

tarackos 2013.04.08. 15:52:05

@legeslegujabbkor: Egy igazi konzerv nem mozog. Megvárja miféle csoda fejlődik organikusan..

Pussy Riot (törölt) 2013.04.08. 15:56:49

Történetesen több volt évfolyamtársam és volt kollégám dolgozik Brüsszelben, illetve barátaim Nagy Britanniában, Svédországban.

Igen meglepetten néznek rám, mikor rákérdezek mennyi jut el a hétköznapi emberhez a magyarországi "állapotokról".

Milyen állapotokról? - a reakció, majd minden alkalommal.

Őszintén szólva engem meglep, hogy milyen kevesen veszik a fáradtságot Magyarországon, és olvasnak angol-német nyelvű online napilapokat.

legeslegujabbkor 2013.04.08. 15:57:51

@tarackos: Isten majd választ ad a kérdéseinkre :)

ebfül 2013.04.08. 16:04:05

@gono:

Hogy melyik Feri?

Hát amelyik...

Nem hogy elkövető, még gyanúsított sem lett.

Virág et. 2013.04.08. 16:08:34

Ez van, ha a kormány erőből, csak a belföldi kommunikációra figyelve próbál politizálni és folyamatos hadiállapotot tart fenn gyakorlatilag minden EU-s vagy egyéb nemzetközi intézménnyel szemben. Lehet ezzel belföldön a hülyék között százalékokat nyerni, ami a rezsicsökkentéssel megfejelve akár még 2014-es győzelmet is hozhat. A végső számlát ugyanakkor az ország fogja megfizetni. Egy ilyen nyílt gazdaság, mint a miénk alapjaiban függ a nemzetközi környezettől. Ha elfordulnak tőlünk a befektetők, az exportunk tovább zuhan, elapadnak az EU-s pénzek, akkor itt nagyon hamar akkora lesz a sz.r, hogy olyan az elmúlt 100 évben még nem volt.
Bár a szavazók szellemi színvonalát elnézve ezt is eladják majd nemzetközi balliberális összeesküvésnek. Észak-Korea évtizedek óta megél hazugságokból és az átlagos é-koreai teljesen meg van győződve arról, hogy a meleg vizet is a Kedves Vezető találta fel, a többit meg csak az imperialisták hazudják. Ugyanezt itt is be lehet mutatni, a magyar nép vevő rá, nagyon is.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.08. 16:16:59

@brabant89: A cikkben bemutatott mérleg egyik serpenyőjében enyhe fintorgás és fanyalgás van, a másik serpenyőjében meg az a kissé sportszerűtlen technika, hogy minden, a nem az arra felkentektől (azaz a belső ellenzéktől) származó bírálat feltétlenül és kizárólag ugyanarra a kaptafára született bérrettegés és bőröndcsomagolás, amihez kapóra is jön egy példa.

Na most az, hogy szerző-e az, aki nem hajlandó tudomást se venni a nem tájékozatlan, egykaptafás kritikák létezéséről, vagy hogy Counter nick-e az, aki nem érti a cikket, az egy jó kérdés.
@Urfang: -gal hajlamos vagyok egyetérteni azt illetően, hogy mit is látunk és olvasunk éppen.

vizipipa 2013.04.08. 16:24:20

Szomorú hogy rg és társai ennyire nem látják a lényeget. Más ügyeknél már képesek voltak elszakadni a felületi tünetektől és világosan megmutatták a mélyebb erővonalakat. Az érdekviszonyokat, amelyek a felszín mögött megbújnak és dominálnak.
Repkednek az elemzések, hogy az USA, UK, franciák, stb. miért csinálnak arab tavaszt, iráni embargót, mali "segítségnyújtást" és akkor miért nem zavarja őket a bahreini - vagy épp szaudi - rendszer, miért támogatnak afrikai diktátorokat. Megszállják Irakot, Afganisztánt, de Észak-Koreát már nem akaródzik. Még a szomáliai kalózok is nyugodtan villoghattak egy évtizedig.
Megmutatják világosan, hogy a valódi ok sosem az alkotmány, a vegyi fegyver, a szabadság, testvériség, egyenlőség, emberi jogok, meg ilyesmi, hanem valami más.
Nem lehetne ezt a saját esetünkben is megtenni? Mert hogy viszonyulnak a franciák a Suez vagy Sodexo kirúgásához? A németek az E.ON vagy BLB profitjának nyesegetéséhez? Az angolok a Tesco különadójához?
Tapssal? Hát nem. Mert Merkel és Cameron egyaránt nagyon jól tudja, a BKV sofőr ugyanannyit dolgozik mint a londoni vagy frankfurti. Csak épp ötödannyit keres. Pont úgy mint a kecskeméti Mercedes dolgozó az anyaországihoz képest. Ezt a különbséget pedig elő kell teremteni és MEG KELL TARTANI!
Mert Magyarország precedens! Siker esetén követi őt a periféria többi tagja is. A következmények nagyon is jól beláthatók.
Médiatörvény? A 27 EU államból 24 mondta, hogy ne feszegessük annyira - lásd Reding nyilatkozat!
„Azt mondtam, Magyarország mellett tíz másik országot hozhatnék példának, ahol problémák vannak” –nyilatkozta. Kitért arra is, hogy azt a javaslatát, miszerint minden tagállamban a politikától független médiahatóság legyen, ellenezték a tagállamok. „Huszonnégy ország ellenezte, méghozzá nagyon hangosan, köztük Ausztria is”
nol.hu/belfold/20110221-irjuk_at_a_mediatorvenyt
Alkotmány? A Mandi is foglalkozott vele eleget - vannak sokkal rosszabbak is!

Ugyan rg & tsai, mi lenne ha összegyűjtenétek a valódi okokat, a gazdaságiakat, és utána tennétek föl a kérdést: leszünk-e feketeseggűek?

Aztán persze felelhettek is rá. Ki-ki az ízlése szerint.

Péter Kovács 2013.04.08. 16:27:44

@Vidéki: Válasz a fasisztákra és nyilasokra vonatkozó megjegyzésére : a szerecsen mosdatva is szerecsen.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.04.08. 16:30:59

@vizipipa:
"Mert Magyarország precedens! Siker esetén követi őt a periféria többi tagja is. "

Megmondta ezt Matolcsy MNB-elnok ur is.

tirpakbokretas-migrations.blogspot.hu/2012/12/mennybemenetel-2.html

Péter Kovács 2013.04.08. 16:31:27

A válaszom nem a Vidékinek szólt, hanem a Vizipipának.

marko11 2013.04.08. 16:54:00

@vizipipa: Persze, annyira egyértelműek a valódi indítékok!
De a mai, média-vezérelte világban minden gazemberség eladható világ-megmentésnek, de legalábbis demokrácia-exportnak.
Ugyan pl. kit érdekel ma már, hogy az Irak ellen indított amerikai/angol háborúnak, utóbb, egyetlen "indítéka" sem bizonyult igaznak. Igaz, ez viszont nem volt túl nagy meglepetés.

Karcolt lendület 2013.04.08. 16:58:45

@vizipipa:
Ha ilyen tiszták az érdek és erőviszonyok, akkor mi is az indok arra, hogy nekünk olyan kurvára megéri szembepisilni a széllel? Ja, hogy az országanak és a polgárai nagyobb részének nem éri meg ez a konfliktuskereső politika, csak a kisebbrendűségi érzéssel küszködő fanok azt hiszik, hogy most aztán kurvára megmutattuk a világnak, milyen keménytökű gyerekek vagyunk.
Akinek megéri, az Simicska - több államosított cég, több egy helyről irányított potenciális megrendelő...

Robinzon Kurzor 2013.04.08. 16:58:54

@Kandeláber: "Most már tuti hogy mindennek vége, ha egy pifke nem akar bagóért házat venni nálunk."

Pifke? Az mi?

És miből gondolod, hogy nem akar?

brabant89 2013.04.08. 17:00:40

@capacete: "Igazi vörös farok az utolsó bekezdés, hiszen előtte végig azt magyarázza, hogy mennyire téves és eltúlzott a nyugati Magyarország-kép."

Távolról csak a nagy kép látszik. A big picture. Az pedig lehangoló, és ezt a lehangolódást csak fokozza a kormány 2010 óta végrehajtott összes olyan túlzó cselekedete, amikor belátás, türelem, egyeztetések sora és önkorlátozás nélkül nyomtak keresztül radikális változtatásokat a jogrendszerben és az államrendben (lásd a médiatörvény esetét, ami rendkívül beárnyékolta hazánk EU-elnökségét).

Ezt nem olvastad?

Itt mindenki csakis pártpolitikai szempontból tudja olvasni a cikket? A kormánypártiak szerint Ergé nem hangsúlyozza ki a külföldi baloldali média szándékos karaktergyilkosságát, a kormányellenesek szerint meg Ergé csak imázsproblémákat lát. Fiúk, le kellene vetni a narancs illetve antinarancs színszűrőt, aztán neki lehetne futni még egyszer a cikknek.

Robinzon Kurzor 2013.04.08. 17:03:42

@ebfül: "Remélem hosszan ecsetelted a kockázatokat..."

Megnyugtattam, hogy szerintem csak a 70-es évekbe (Kádár) megyünk vissza, nem Rákosihoz az 50-es évekbe.
Az NSZK-s magánembert akkor már szerették, szerintem most sem lesz gond, német állampolgárok ingatlanjai nem fogják rekvirálni.

Bár igény -- ezt csak most neked teszem hozzá -- azért nyilván lenne rá.

Kandeláber 2013.04.08. 17:04:18

@Robinzon Kurzor: A "pifke" szót az osztrákok használják a németekre, ha csúnyát akarnak mondani rájuk.
Felőlem vehet amennyit akar, de ha olyan rosszakat hall az országról, akkor inkább menjen mondjuk a szilárd demokratikus intézményrendszerrel bíró Koszovóba.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.04.08. 17:08:44

Az írás nem "a New Statesman cikke", hanem a New Statesman blogjában megjelent poszt. Az a blog annyira balos, hogy például ilyen is van benne (megjegyzem, sokkal jobb írás, mint a kis Cohn-Bendit-epigoné):

www.newstatesman.com/lifestyle/2013/02/kate-middleton-benefit-scrounging-mother-moves-palace-taxpayers-expense

Érdekességként írom, nem érdemi hozzászólásként.

Nero Bianco 2013.04.08. 17:25:51

@Holger Hartland:
"vita brit módra"

Kicsit könnyen általánosítasz.

sztd 2013.04.08. 17:27:13

Imázskatasztrófa?

A jobboldal megtapasztalta, hogy mire juthat, ha csak a szabad választásokon megalakított kormány van a kezében. Nem szabad semmit tenni, nem is lehet túl sokat, de még azt is kigúnyolják, megsemmisítik. Az alkotmánybíróságot leszámítva ebben az országban eddig csak a jobboldalnak volt féke és ellensúlya.
Antallt kapásból bedarálták, Orbánnak sem sok hiányzott. Ha valakinek balról nem tetszik, hogy mindent lerohantak, akkor jussanak eszébe az elmúlt évtizedek!

Ez után kellett felépíteni a lehetőségét a jobboldali kormányzásra, erre következett a csontra lerabolt és eladósított állam a hasonló helyzetben lévő önkormányzatokkal, állampolgárokkal és vállalkozásokkal. Ilyen perspektíva mellett pedig a külföldi imázs még annyit sem számít, amennyire ott az említett finomságok, hogy akkor most ki gyilkolt cigányokat. Tényleg mellékes.

vizipipa 2013.04.08. 17:37:02

@Karcolt lendület: sajnálom ha nem érted, kb. évi 5 000 milliárd HUF-ról van szó (tudod mennyi az idei költségvetés?).

Ez a mi részünkről nagyon nem erős pista játék. Az izom a túloldalon van.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.08. 17:38:02

@rajcsányi.gellért (ergé):

B*sz'ki, @rajcsányi.gellért (ergé):, úgy vagy te konzervatív újságíró, mint én transzvesztita sztárdizőz!:-D

Bell & Sebastian 2013.04.08. 17:39:50

Annak volt igaza, aki előre megmondta, ha nem csukják le Gyurcsit, baszhassák. Amerikai külügy megvédte, ezért innen indulunk, ez a kályha!

Még hogy kommunikációs huba? Nem kérem, mesterségesen előállított demokrácia-hiány.

Amiből a demokrácia hiányát lehet mutogatni, így ér körbe a kígyó.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.08. 18:04:47

@Bell & Sebastian:

Miazhogy! Például (ergé):-vel bármikor szívesen előadok egy duettet:-D

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.04.08. 18:14:35

@bbjnick: Ne kísértse az olvasótábort, mert a hecc kedvéért még összedobjuk a gázsijukat! :D

Bell & Sebastian 2013.04.08. 18:34:41

@bbjnick: Vegye be Holgert is a csapatba, maga meg inkább jelentsen beteget.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2013.04.08. 19:40:48

@capacete: "a "minden tekintetben" kifejezés azért implikálja, hogy azért a kormányzás valójában mégiscsak polgári..."

Ez a legjobb benne, hogy az uccsó mondattal mindenféle lényegi kritikát ravaszul érvénytelenít, ráadásul addigra már fölkorbácsolta az olvasói érzéseket, hogy jópáran beugranak, azt hiszik, valódi kritikát olvasnak:DDDD

Komolyan mondom, a jövő kommunikációs tanfolyamain az ilyeneket így fogják tanítani: "hogyan bíráljunk partvonalon belülről, úgy hogy közben azért tisztára nyaljuk a kenyéradó gazda seggét"...

még a polgár.infón (vagy micsoda, a pontos nevét nem tudom) lehet ilyeneket olvasni a Huth Geritől meg a Szentesi Lacitól:)))

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.08. 20:05:27

@Bell & Sebastian:

Igaza lehet! Egy @ergé:-@Holger Hartland-páros valóban sziporkázó lehet(ne)!:-)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.08. 20:18:07

Egyébként pedig:-) Érdekes jószágok ezek a DEMOKRATÁK!

Kíváncsi vagyok, mekkora belföldi és külföldi demokratikus felhördülést fog kiváltani, hogy (az) Orbán utasította(!) a belügyminisztert egy (már) engedélyezett demonstráció betiltására --- tombol a diktatúra!!!

bbjnick.blog.hu/2013/04/08/_a_kormanyzast_ugyan_senki_es_semmi_nem_gatolja_de_senki_es_semmi_nem_is_alapozza_meg_nem_is_tamogat

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.08. 21:16:15

@bbjnick: Nézze, rendszerszintű gányolásról árulkodik a módszer.

Az eset civilizált kimeneteléhez vezető intézmény, jogszabály nincs, jogalkalmazási kultúra nincs, van helyette fontoskodó miniszterelnök, aki "személyesen utasítja a belügyminisztert" ebben a piszlicsáré ügyben. Mert a közigazgatás személyi állománya, az őket vezérlő jog s a jogot alkotó jogalkotó együtt sem alkalmas arra, hogy miniszterelnöki közbeavatkozás nélkül eldöntse fél tucat motorosról, hogy nyilasok-e vagy sem.

Nem.
Ehhez Magyarország miniszterelnökének kell lenni.

A demonstráció siralmas és gyalázatos, a betiltásának a módja pedig, ha tényleg így sikerült, árulkodó, ha pedig az erőskezű miniszterelnök-kormányos képét akarja illusztrálni vele valaminő hatalmi szándék, akkor pedig sírnivaló.

ebfül 2013.04.08. 21:16:58

@Robinzon Kurzor:

Sírós hangon mondd el neki, hogy itt még a szegény osztrák parasztoktól is elveszik a földjüket.

Bell & Sebastian 2013.04.08. 23:33:33

@Counter: Ne haragudjon meg a blaszfémiáért, valószínűleg túlságosan vizuális lehetek, ugyanis a híradóban látott (lengyelországi) Élet Menetében az ragadott meg leginkább, hogy az emlékezők annyira jól tápláltak voltak, egyik-másik még magát is alig vonszolta, nemhogy a transzportfeliratot, amit a hátizsáknyi kaja és kóla mellé még bevállalt.

Régen legalább voltak pergamenfülű statiszták, csíkos ruhában, most meg egy kékbe öltöztetett, vidám, nemzetközi diadalmenetet láthattunk, sok, színes bőrű résztvevővel.

Mondja csak, az nem lehet, hogy a scientológia már itt is behatolt a vákuumba?

mbm 2013.04.08. 23:44:26

A poszt szerintem jó, elhagyja azt a magyar jobboldalra annyira jellemző szemléletet, hogy kvázi megsértődik a rossz véleményen, kritikán, amelynek egyetlen oka csak a bíráló lehet, illetve a kritikának nem lehet alapja a kritika tárgya. Ez az ostromlott erőd-féle képzet, vagy mi.
De a poszt túllép ezen, és elfogadja a lehetőséget, hogy a kritika oka lehet maga a jobboldali kormány/párt/közvélemény is, sőt. Már az is, hogy a különböző újságok/csatornák helyett most magáról a közvéleményről van szó. Egy szó mint száz, nem próbál a szerző elbújni a "baloldal" vélt vagy valós rosszindulata mögé a kritika elől, és ezzel máris többet tett le az asztalra, mint a témában publikálók nagy része.

notib 2013.04.09. 07:44:52

RG: hol a fenében volt ez az újság 2006-ban ???

akkor miért kussolt ???

azt azért jó tudni az angolokról, hogy hajlandóak betartani a jogszabályokat, mindaddig, amíg azokat ők hozzák meg, tiszta SZDSZ-es, ballibsi allűr...

notib 2013.04.09. 07:48:15

@bbjnick: persze, hogy felzúdulnak, az utasításra, csak Fletónak volt joga 2006-ban, mivel akkor DEMOKRÁCIA volt...

Wagem 2013.04.09. 07:49:21

New Statesman.Heheheeee..na végre eredményes volt a nagy keresgélés.Sikerült telálni valami nevenincs reklám újságot amelyik éppen minket gyaláz.
Tutti aztt sem tudják hol van Magyarország.
Röhely az egész.
Legalább annyira,mint a blogger gazda.
Nem lenne érdekesebb téma??
Pl.beerősített a forint.
Totális bukta az időközi a libolsi majmoknak.
Világméretű hekker támadás a zsiráfok ellen stb.

Mérges 1234 2013.04.09. 07:50:19

Korrekt cikk.

Röviden, bár erős túlzások vannak a külföldi kritikákban, némelyiknek van egy kicsi alapja és ezen el kellene gondolkodni.

Egyeltalán a kormány lehetne nyítottabb a kritikár, mert sajnos nem igaz, hogy minden tökéletes, ahogy természetesen az sem, hogy itt már diktatúra van.

De Orbán szavazótábora süket mindenre, csak az ellenségképre nem, abból meg mindennapra jut nekik.....

malanya 2013.04.09. 07:51:34

A Fidesz pártblog Mandiner számára a valóság "imázskatasztrófa". Hányinger. Magyarország nem demokrácia, sosem volt az és nem is lesz, egy elmegyógyintézet ugyanis soha nem lehet demokratikus. Simán ki kellene dobni az EU-ból, csak szégyent hoz más országokra is.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.09. 07:55:51

@Counter:

1) Így van! Rendszerszintű gányolás folyik;amely azonban nem mostanában kezdődött. (Ha valami novum van a történetben, akkor (az) az, hogy Orbán ezt egyáltalán nem rejti véka alá: már 2009 őszén meghirdette, ismertette céljait és hatalomtechnikai eszközeit és azóta is tartja magát azokhoz.)

2) Ezzel az "erőskezű miniszterelnök"-izével önmagában szerintem semmi baj nincs, a baj azzal van, hogy a fidesz-féle változata nem igazán működik (sőt, hosszabb távon több kárt csinál, mint hasznot).

3) Ezek a motorosok nekem sem a szívem csücskei (kecés dolog tud úgy idegelni, mint a motorbőgetés), de a társadalmi veszélyességük szerintem összemérhetetlenül kisebb, mint a liberalizmus albigenseinek. bbjnick.blog.hu/2013/04/08/_a_liberalizmus_albigensei

notib 2013.04.09. 07:56:52

@Don Tinxo: kis butus büntetlenséget nem a magyar kormánytól, hanem saját hazájának köztársasági elnökétől kapott...

a franciák ugyanebbe belefutottak korábban, a szabadon engedett terroristát otthon hősként fogadták, természetesen büntetlenséget adva, ezek szerint a franciák sem demokraták...

sőt hasonlóba a szájdemokrata USA is belefutott, nem is egyszer, pedig Amerika a "demokrácia csúcsa"...

Kandeláber 2013.04.09. 07:59:33

@malanya: Nosza, keresd meg Göncz Kingát, esetleg Herczog Editet, hogy ugyan tákoljanak már össze egy javaslatot Magyarországnak az EU-ból történő kizárására.

bogel 2013.04.09. 08:09:16

@notib: Na az erkölcsi hulla is megszólalt.
Szia hulla.

okostojgli (törölt) 2013.04.09. 08:20:39

"a magyar jobboldal és a nemzetközi bal- és liberális oldal szembenállásáról."
Helyesen: nemzetközi jobb-, bal- és liberális.

Egyébként:
"Talán tetszettek volna minden tekintetben polgári kormányzást folytatni 2010-től."
+1

Don Quixote de la Ferko 2013.04.09. 08:30:26

"Magyarország nemzetközi imázskatasztrófáját nem lehet egy jó kis rezsicsökkentős kampánnyal megoldani. "

Valamit félreértettél. orbán és tolvaj galerije letojja a nemzetközi megítélést. A rezsivágás a hazai birkák akolba terelésére szolgál. És amíg orbán és a csicskái azt látják, hogy a legatyásodott "polgár" örömmel tapsol a két évük alatt háromszorosára emelkedett gyógyszerszámlának, a dupla benzinárnak, az állandó hozsannajelentések és csilivili gazdasági jelzőszámok ellenére duplájára emelkedett életköltségeknek addig simán be lehet őket hajtani a jászolhoz egy hazug rezsicsökkentéssel.
A nyugat meg tojik ránk. Nem vagyunk akkora piac, hogy bármit is tegyenek a demokrácia visszaállításáért, főleg, ha ők is azt látják, hogy a polgár békemenetezik, mert minden szép és jó.

Don Tinxo 2013.04.09. 08:47:55

@notib: impunity afforded to perpetrators of racist murders

af·ford /əˈfôrd/
Verb
(...)
4. To make available; provide

Ezt nem én állítom, hanem a NS. Ergé kérdezte, hogy wtf.

Az NS-be író trockista gittegylet-vezető logikája szerint ez a pont egyébként tényleg megáll: a pasas, akinek böriben volna a helye, az a magyar kormánynak köszönhetően szabadlábon van.

Írnak ők Guantanamo Bay-ről is, meg a franciákról, meg az összes többi rútságról. Ettől a mienk az még nem kevésbé rútság.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2013.04.09. 08:49:08

@Mérges 1234: nos, amikor a bölcs vezér egy hirtelen gondolattól vezérelve simán betilt egy gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvényt, akkor de, bizony, diktatúra van.

flort 2013.04.09. 08:52:58

"Márai-Wass-Nyirő-Szaniszló" - én nem vagyok ideológiailag elég képzett de hogy került a valóban kitűnő író, Márai a sok fasisztoid nemzeti degenerált közé? Nem az új sztárra, a szintén szalonképtelen Tormay Cécile-re gondoltál?

turulpina 2013.04.09. 08:53:35

Ő, ez nemcsak imázskatasztrófa, hanem tényleges. Az imázs érdekelne a legkevésbé...

Ja, és olyan, hogy 'nemzeti radikális' Magyarországon per definitionem azt jelenti, hogy 'az a gyáva áljobbos, aki szeretne nyíltan zsidózni is, de csak cigányozni mer'.

Parajpuding 2013.04.09. 08:54:57

Na most majd tódul ide a sok narancsork és mantrázza, hogy kit érdekel a külföld.
Ők ezzel a szellemi képességekkel és alattvalói génállománnyal boldogok lennének egy Észak-Koreához hasonló lepusztult retkes akolban birkaként vegetálni Európában is. Egyszerűen elvesznek egy olyan világban, ahol saját önálló gondolkodásukra kellene támaszkodni. Nekik vezér kell. Mindenáron. Ahogy az élősködőknek gazdatest.

hopptarisznya 2013.04.09. 08:55:18

2006-ban persze nem voltak elképedve. Magasról szarok egy olyan "nyugat" véleményére, ahol a Benes dekrétumos csehszlovák tolvajok európa parlamenti elnökök lehetnek. Ahol a kisebbsége joga csak addig érdekli őket, amíg más kontinensen kell belepofázni. A tiroli osztrákok, a spanyol baszkok, vagy a szétválasztott magyarság jogaiért nem aggódnak. Ezek lennének a mérce? Röhög a vakbelem.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2013.04.09. 08:57:36

"Talán tetszettek volna minden tekintetben polgári kormányzást folytatni 2010-től."

Mi ez a libsibolsi duma elvtárs? Erre tetszett szavazni 2010ben, ez az Ön kormánya, az Ön pártja, ejnye no, több bizalmat, több tartást, több kétharmadnyi fülkeforradalmi szellemet, ejnye no...

exilis 2013.04.09. 09:00:02

@Wagem: A forint erősödés nem érdem. Csak azért erősödik a forint, mert 3 milliárd eurót fog átváltani az MNB forintra (vagy már váltja is), elad a tartalékokból és forintot vesz, és ez meghúzza a forintot ideiglenesen.

mojszipupi 2013.04.09. 09:02:24

Aki oda szarik ahonnan utána elvárja h enni adjanak neki azt először is teljesen idiótának nézik, ami még a kisebb baj lenne, de ki is közösítik nagyon rövid idő alatt, ami már régen megkezdődött az országunkkal szemben. Sokszor elmondtuk már, nincs semmink amit eladhatnánk, amiből az európai életszínvonal felé való közeledés megindulhatna. Van ellenben hatalmas arcunk, nemzeti büszkeségünk, ner ünk, zászlóink sora (mikor mit lobogtatunk), új fradi stadionunk és államosított üzemeink ami irdatlan pénzt visz majd el a semmire a már eleve semmiből. És mindezt olyan drágán piaci HITEL ből finanszírozzuk h olyan mértékben adósodunk el, mint az emútnyócévben se.
Elég ha úgy gondolkodik mindenki h ő maga hozná e egy ilyen országba a pénzét befektetni, vagy választja a kismillió egyéb lehetőséget a világban....

fapisztolybolt · http://fapisztoly.hu 2013.04.09. 09:09:35

Nem tudom számszerűsíthető-e de szerintem a turizmusnak hatalmas kárt okoznak ezzel.
Észak Korea és Mi vagyunk diktatúraként emlegetve az újságokban, szerintem ez azért elég dúrva.
Szép dolog a sajtószabadság, de szerintem ez már túl van azon.

turulpina 2013.04.09. 09:11:14

@fapisztolybolt: Igen, a sajtóval van a gond. Be kéne tiltani.

Faszkalap.

orgoványi erdőjáró 2013.04.09. 09:14:00

Megint vonítanak a libsibibsi megrendelésre dolgozó nyugati senkiháziak. Szerencsére minden értelmes ember magasról szarik rájuk.
2014-ben meg be sem fog kerülni a maradék bolsi banda a parlamentbe.
Ahogy gyurcsány apátok mondta: el lehet húzni innen, ha nem tetszik.

Occam beretvája 2013.04.09. 09:16:50

@Nero Bianco: Nem úgy mint a New Statesman posztere.
Na de kedves Schwarzundweiss ez még a polidilin is
olyan izé lenne. :-)

fapisztolybolt · http://fapisztoly.hu 2013.04.09. 09:18:09

@turulpina: Nem mondtam hogy a sajtót be kell tiltani és kérlek normális hangnemben beszélj, köszönöm!
Az én hozzá szólásomban sem vulgáris, sem politikai nézet nem volt.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2013.04.09. 09:23:27

"...és ha nem is Orbán maga, de a kormány részéről tényleg kitüntették Szaniszló Ferencet, Petrás Jánost és Bakay Kornélt."

Viszont Orbán Viktor a kormányfő, így ő viszi a balhét. Úgy értem, függetlenül attól, hogy mit tesz vagy nem, ő a felelős.

Kámasuka 2013.04.09. 09:24:08

mekkora idióta ez a blogger?

Ad 1) Eddig senki nem tudta hogy a NS nevü lap egyáltalán létezik.

Ad2) Kiszabadult a szellem a 'mikroblogvilágba' - az igen, a döntéshozók köztudottan oda járnak befektetési döntésekért.

Ad3) Ugyan kit érdekel a hónaljszagú kelet londoni melós (persze az meg SUN-t olvas) véleménye? Nem aggódni kell ezen hanem megírni a blogodban hogy büdös a szájuk és kecskét basznak. Nyugi komoly ember nem jár ide infóért úgyse.

IdomitottFoka 2013.04.09. 09:24:38

Attól, hogy a New Stateman baloldali és a kormányt ekézi, a kormány még nem lett jobboldali.

turulpina 2013.04.09. 09:25:34

@ern0: azt az egyet nem szereti a testi-lelki nyomorék törpe: vinni a balhét. Ahhoz sose volt gerince.

csakhalkanszólok 2013.04.09. 09:27:38

Éreztétek már azt az érzést, - megjegyzem mélyen emberi - hogy ha rosszul megy, akkor keressünk valakit, egy démont, akiről el tudjuk hitetni hogy ott még rosszabb.

Én igen sokszor ezt látom. Jelen esetben pl. Angliában ahol egyre feszítőbb problémák vannak (kitántorgott ismerőseim friss és napi tájékoztatása szerint), akik éppen felvetik a kilépést az EU-ból, ahol .... Na ott most kapóra jön hogy keresnek pár EU-s, és nem pont hozzájuk hasonlóan teljesítő országot. Erre valljuk be most mi vagyunk a legalkalmasabb, leginkább azért, mert nem a sorban állunk a megoldásainkkal.

Országimázs? Igen fontos, de helyén kell kezelni. Érdemes igen komolyan megnézni ki, és milyen érdekből mondja. Igen halkan csak egy példa: Ma "antiszemitizmus" van a "hivatalos külföldi" országimázs szerint Mo.-on. De azért a napokban láttam hogy hivatalosan mintegy 1.100 izraeli állampolgár kérte a honosítást. Ha igazából az lenne, egy se kérte volna, ha nem ez lenne a "hivatalos" országimázs, többen kérték volna.
(mielőtt kapok a nyakamra már a téma megemlítése miatt is, csak azért írtam ide, mert ez elég sarkos hogy megértsük, az országimázs csak addig érdekes, amíg a konkrét érdek nem írja felül)

A német ma is lenézi a franciát, a francia a németet. Egymással szemben az országimázs nem jó. De érdekük hogy összefogjanak, így nagy a csend. És sorolhatnám még egy ideig.

Most halt meg Thatcher asszony, és én emlékszem amikor nagyban tett az imázsunkra, amikor itt járt, és érdeke volt hogy itt járjon. Ahogy tett a szovjet imázsra is, amikor Gorbacsovval kvaterkázott. Mert az érdek így kívánta.

De igen, én is jobban örülnék, ha az imázsunk jobb lenne. És annak is, ha már valaki veszi a fáradtságot hogy nem otthon söpör, hát legalább pontos információk alapján tegye.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2013.04.09. 09:28:02

"...akiknek a kezét nem éppen a Gyurcsány-Bajnai-HaHa-Ron Werber tengely vezette."

A másik baj ez, hogy nincs még egy normális jobboldali blog se, ugye, akik ekkora ökörségeket írogatnak, azokkal mihez kezdjek, én, jobboldali. Néha próbálom olvasni, de mindig megbánom. Na, viszlát fél év múlva.

Bix1970 2013.04.09. 09:28:35

Uraim! Márai Sándor és minden Márai Sándor műveit olvasó, ismerő és szerető ember nevében tiltakozom az ellen, hogy Őt egy hiányos (irodalmi) műveltségű blogger egy lapon említse a szóban forgó szélsőjobboldali elemekkel. Ha a tisztelt szerző olvasta volna például Márai 1943-44-es vagy 1945. évi naplóját, talán nem helyezte volna ilyen szégyenteljes kontextusba az egyik legeurópaibb és zsigerileg antifasiszta magyar írót. Sajnálatos, hogy ezzel a hozzáállással nincs egyedül, lásd erről (Márai teljes félrepozícionálásáról) a Mancs cikkét: magyarnarancs.hu/zene2/mai_aladaroknak_-_marai_a_teljes_naplo_1943-44_1945_1946_konyv-66944. Egy bocsánatkéréssel tartozol Gellért...

bene_nota · http://benenota.blog.hu/ 2013.04.09. 09:28:46

A "Talán tetszettek volna minden tekintetben polgári kormányzást folytatni 2010-től" mint konzekvencia, a cikket elolvasva nem tudom hogy jöhetett létre.

Mármint ha a nyugat-európai ballib (és a német-osztrák érdekeltségű) sajtó úgyis összemossa a valóságot a fantasy-vel, akkor ez miért a magyar kormány felelőssége? Azért mert lehetőséget ad? Például azzal, hogy propagálja a hagyományos családmodell intézményét?
Na ne már.

Occam beretvája 2013.04.09. 09:30:19

@fapisztolybolt: Viszont elkövettél egy megbocsáthatatlan hibát.
Nem egyezik a véleményed egy hiszterolib "faszkalappal".
S ezzel máris besoroltattál a náczikok kategóriájába. :-)

Fejesrob 2013.04.09. 09:30:25

Ez jó. Orbánék a hibásak, hogy letámadja őket a balliberális nemzetközi média.

A hozzászólásoknak, pedig az égvilágon semmilyen értelmük nincs, hozzászól egy cikkhez, ennyi. Azért bárki komolyan gondolja, hogy egy balos brit újság olvasója, pontosan ismeri a magyar alkotmányt?

Még Reding is abba köt bele, amire Orbánék felhatalmazást kaptak, azaz abba, hogy változtatják, nem pedig abba, amit változtattak, mert ezt nem ismeri. Pedig Reding csak csettint egyet és tálalják neki a magyar alkotmányt lefordítva.

Vihar ez egy pohár vízben de van annyi előnye, hogy Orbánék jól jönnek ki belőle itthon, mert a magyarok pontosan tudják, hogy az, hogy a zsidókat és cigányokat verik az hazugság, az, hogy nem mehetnek ki az utcára tüntetni az is hazugság és az is, hogy kötelező elmenni és Orbánra szavazni.

Márpedig nem Reding és az angol baloldali fiatal szavaz, hanem mi.

turulpina 2013.04.09. 09:32:45

@Occam beretvája: mondja az éleslátó hiszterohazaáruló.

Mérges 1234 2013.04.09. 09:35:10

@Fejesrob:

A kormány ott követi el a hibát, hogy magas labdákat ad.

Minden szervezet élére a saját embereit erőszakolja, stb.....

Tényleg húhognak a liberálisok, de ez nem jelenti azt, hogy valójában semmi baj sincs.

Vannak gondok bőven, bár ezek inkább gazdasági jellegűek, mint diktatúrával kapcsolatosak...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.04.09. 09:39:49

@Fejesrob: "Ez jó. Orbánék a hibásak, hogy letámadja őket a balliberális nemzetközi média."

ahogy a tolvaj hibas, ha letamadja a rendor.

az a baj, hogy forditva ultok a dakota lovon, seggfej fidesznacik. akar tetszik, akar nem, a media ellenorzi a kormanyokat es politikusokat es nem forditva:-)

a kormanyopk ugyanis szolgak es a kormukre kell nezni. es ha nem jol csinaljak, szegyenszemre ki kell allitani az ilyen orban fele szarjankokat, hogy erezzek a torodest:-)

mi lesz, nacikam? van 100.000 eurod egy ujsagiro boreert, mint orban sziriai haverjanak?:-)

nem?

akkor nem ti fogjatok levadaszni az ujsagirokat, hanem forditva fog tortenni:-)

nyugodtan rakeszulhettek a maratoni szopartasra a nemzetkozi sajtoban:-)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.04.09. 09:41:22

Hát igen, a magyar "jobboldalnak" nehéz dolga van. Baloldal az egész világ (és Magyarország 4/5-e), és mind-mind a Nemzet torkának esne, hogy elveszejtse azt. De ne aggódjunk, büszke kormányunk és annak bölcs vezére a helyén van, nem hagyja, hogy a liberálbolsevisiszta-szingli összeesküvés elérje célját.

Martian (törölt) 2013.04.09. 09:47:36

A New Statesman Bayer Zsóótika méltó párja, a pálya másik oldalán...

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.04.09. 09:48:21

@BenFranklin: "Eddig senki nem tudta hogy a NS nevü lap egyáltalán létezik."

Csak kérdezem: arról, hogy Magyar Vizsla amúgy mi jut eszedbe? Vagy akkor nem volt kérdés ez a kérdés?

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.04.09. 09:50:30

Felesleges sopánkodni. A Fidesz soha nem látott magasságokban, az MSZP-DK-kettősfogat meg a többi gittegylet a Jobbik alatt - hogy Európa éppen ránk mutogat, az meg nekünk még csak jobb is.

Lehet siránkozni majd mindenkinek, hogy micsoda egy barbár, balkáni nép ez, és hogy megérdemeljük a sorsunkat.

2018-ra meg készülhet az EU-konform, demokrata ellenzék.

Sunder 2013.04.09. 09:50:57

A fent idézett angol nyelvű kommentekhez azért érdemes hozzáfűzni egy-két tényt, hogy legalább a pártatlanság illúzióját keltsük...

Nem tudom, hogy a szerző mennyi külföldi videót néz (hírek, politika, etc.) a kommentelhető fajtából, de a magyarok konkrétan eltörpülnek rasszista-fasiszta-egyébista kérdésekben.

Tessék megnézni egy kommentelhető brit videót, ami - csak hogy aktuálpolitika legyen - a brit nyitásról szól Románia / Bulgária fele.
Ha a kommentek alapján kellene véleményt mondanunk, akkor Anglia jelenlegi miniszterelnökének Adolf lenne a vezetékneve. Ugyanezen kommentek többsége pedig az EU vezető tisztségviselőinek a (jellemzően izraelita) származását minősíti, nem is épp' kedvesen.

Avagy: ha már szólásszabadság, akkor Amerika. Kommentelhető a videó, ami a háborúról, Izraelről, vagy neadjisten egy újabb néger által elkövetett súlyos testi sértésről szól? Ami ezek alatt kommentek szintjén megy, ahhoz képest a kuruc.info lámpavasra tüzelő hozzászólásai ministráns tízévesektől származnak. Mondjuk nálunk cigányokkal a négerek helyett.

Mégis, a _nemzetközi(!)_ sajtó Magyarországot ekézi, hogy rasszista-fasiszta-neonáci.
Nem hiszem, hogy különösebb paranoia kellene ahhoz, hogy emögé emberek összeesküvés-elmélteket gyártsanak. Engem jobban érdekelnének a miértek, mert mindenféle elméletet mellőzve, logikailag nem tűnik helyesnek a képlet.
[vitaindító ON]

Fejesrob 2013.04.09. 09:51:27

@Mérges 1234:

1. Szerinted Gyurcsány a különféle szervezetek élére jobbikos, fideszes embereket tett? Még az USA-ban is természetes, hogy kormányváltás után ezrek jönnek és mennek. Lecserélnek húsz vezetőt, azok lecserélnek 60 csoportvezetőt, azok pedig hozzák az embereiket. Az önkormányzatok pld. szinte teljesen lecserélődnek, még a portás is más.

2. Akkor nem azt kell hazudni, hogy itt megverik a zsidókat és hogy az Index be van tiltva, hanem el kell mondani, hogy Orbánéknak ez vagy az a gazdasági intézkedése nem tetszik.

Ez, hogy a világ balliberális médiájával és politikusaival próbálják Orbánékat leváltani, ez nemcsak nevetséges, de azt is jól jelzi, a balliberális pártokban továbbra sem bíznak a szavazók.

Sunder 2013.04.09. 09:53:22

@Sunder: *keresztneve. Mielőtt a kétbitesek ebbe kötnek bele ahelyett, hogy megpróbálnának értelmesen reagálni a fent leírtakra.

Martian (törölt) 2013.04.09. 09:53:57

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: "a media ellenorzi a kormanyokat es politikusokat"

Szerintem a választóknak, a civil társadalomnak kéne ellenőrizni a kormányokat és a politikusokat, nem pedig a - már szinte önálló hatalmi ágat képviselő - médiának.
Amely média kenyéradó gazdái adott esetben a jobb- vagy a baloldal érdekeit képviselik, bármelyik oldalon érdekek szerint torzítanak, csúsztatnak.
A politikusoknak nem hiszem el, amit mondanak, a médiának azt sem, amit kérdez...

Fejesrob 2013.04.09. 09:54:41

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Na már megint rendelhetek.

Makimajmom:
Nővérnél jelentkezik-injekció-ágynyugalom.

Martian (törölt) 2013.04.09. 09:55:10

@OrangeOrder: "2018-ra meg készülhet az EU-konform, demokrata ellenzék"

Ha addigra lesz még EU, amihez lehet konformálódni...

Fejesrob 2013.04.09. 09:57:38

@OrangeOrder: Látszik is ezeken a ballibsiken, hogy nagyon el vannak keseredve.

Ezek az angol baloldali fiatalok nem fognak ide tankokat küldeni, márpedig tankok nélkül Orbánék újra nyernek.

Szindbad 2013.04.09. 09:57:46

@Counter: A nyomi libsiknek az se jó, ha Orbán megvédi a zsidőkat, és az sem, ha nem. Ezeknek nem lehet a kedvükre tenni !!4!!

Szindbad 2013.04.09. 09:59:36

@Szindbad: Ahol a nácikat bántják, én ott náci vagyok.

Mesterlövész 2013.04.09. 10:00:57

Fideszdíszb*zik, ne floodoljátok már szét az oldalt a baromságaitokkal, értelmes megnyilvánulással is jó lenne itt-ott összeakadni. Attól, hogy többen és többször írtok hülyeséget, még nem lesz igaz.

Mérges 1234 2013.04.09. 10:02:23

@Fejesrob:

Egyetértek részben.

Viktorék furcsán csinálnak egyes dolgokat, de messze nincs diktatúra.

A sajtónak sokkal inkáb a valós problémákkal kellene foglalkoznia.

Gazdasági gondok vannak, nem kicsik, emelett sok minden eltörpül, és tulajdonképpen nem is lényeges.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2013.04.09. 10:03:21

@turulpina: Rájöttem honnan ismerős ez az attitűd: (az egyébként kissé hm, rozsdás, na szóval érted) Moldova (egyébként remekül megírt) Titanic novellája ugrik be, ahol a kapitány a nyugdíjazi kérelme benyújtásakor egyből jelentkezik a megüresedett kapitányi posztra, de korára és egyéb érdemeire való tekintettel ún. "jó idők kapitánya" munkakörbe, miszerint csak jó időben köteles ellátni a feladatokat, viharban nem.

Ha esetleg valaki ismeri, szóljon neki: vannak olyanok is, akik úgy is elvállalják, hogy rossz időben is hajlandóak kormányozni, és nehogy hiú ábrándjai legyenek, elmondom, hogy jó időben sem fogják neki visszaadni a kormánykereket. A "jó idők kapitánya" munkakör csak az írói fantázia szüleménye.

Kandeláber 2013.04.09. 10:07:41

Az unió a lüszter könyökvédős csinovnyikok ezreinek valamint a kohnbandiknak, gönczkingáknak, herczogediteknek, gurmaizitákdak - és az igaság kedvéért tegyük hozzá, hogy a szegedicsanádoknak is - kitűnő megélhetést biztosít a semmittevésért.
Ugyanakkor vagyondézsmát alkalmazva megvágja a betéteket Cipruson.
Megérett a pusztulásra.

Messzi Vetek 2013.04.09. 10:09:06

@post: épp tegnap éjjel mesélte a barátnőm telefonon (aki történetesen francia), hogy este voltak egy vetítésen, Fliegauf Benedek Csak a szél című filmjét vetítették (Párizsban, talán a Magyar Intézetben) és a konferanszié említette, hogy ez azokat az időket dokumentálta, amikor a neonácik hatalomra kerültek Magyarországon. (érdekes, hogy nem azt említette, hogy ekkoriban utasította ki a cigányokat onnan - történetesen egy szintén magyar (származású) fasiszta!)
volt egy magyar hölgy, aki erélyesen visszautasította az állítást és kikért magának, hogy Mo-on neonácik lennének kormányon, ne csúsztassanak. erre egy harcos francia konkrétan felháborodva kérte számon a hölgyön, hogy "nektek magyaroknak végre szembe kellene néznetek azzal, hogy milyen rasszista-fasiszta társadalomban éltek mind a mai napig. a holokauzst óta semmi nem változott."

megmondom őszintén, hogy az egész sztori engem megdöbbentett. minden aspektusa.

offtopik, de talán ide tartozik még - érdekességképp - hogy kortárs magyar irodalom francia nyelven az utóbbi évtizedben 2 topik köré szerveződik jellemzően: cigányok Magyarországon, illetve magyarok Erdélyben.

Farkantoán Chatpartner 2013.04.09. 10:11:33

Alantas hazugságokkal rágalmazzák meg Orbánt. Következtetés: Orbán a hibás. És náci is.

Gratulációm.

Mérges 1234 2013.04.09. 10:12:28

@Kandeláber:

Részben egyetértek veled.

De Ciprus érdekes eset, mert lopott pénzt loptak el újra, és ezzel ot beszüntették a további lopkodást.....

Zavaros az egész, úgy ahogy van......

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.04.09. 10:12:55

@Martian: a media is resze a civil tarsadalomnak es valasztoknak, tudtad?:-)

ok azok, akik figyelnek es tajekoztatjkak a tobbi valasztot. ez a feladatuk. ezert vesszuk alapokat, ollvassuk az internetes portalokat,hogy lassunk, hogy atlassunk. hogy megirjak a velemenyuket es mi elolvassuk es azok alapjan kialakitsuk a sajatunkat. ugye megvan a ti sajtotok is, ami szeirnt minden nagyon szepl, minden nagyon jo es a magyar a vilag legboldogabb es leggazdagabb embere es hamarosan hadisarcot fizet az usa:-)

meg van a valosag:-)

a valosag az, hogy orban egyertelmuen diktator aki kezivezerelni akar egy orszagot, teljhatalmat akar birtokolni es mindent a sajat szajize szerint, akar erovel akar alakitani. se europaai, sem demokrat6a nem akar lenni, csak uralkodo. a torvenyeket a sajat erdekeiben hozza, a fekek es ellensulyok rendszeret pedig ennek erdekeben szepen felszamolja. a XXI. szazadban ez mar diktaturanak minosul. es innentol akar tetszik, akar nem, orban - a siznten bekemenetet szervezo kim dinasztiaval jatszik egy csapatban. nincs olyan, hogy kicsit terhes a lany. vagy demokrata vagy, vagy nem vagy demokrata. orban nem demokrata. orban egy eroszakos, mentalisan serult ember, aki hatalmat kapott a kezebe es mindent ennek a hatalomnak es a sajat hatalmi infrastruktursajanak kiepetese erdekeben rendel ala. lasd fidesz oligarchak - nyerges, csanyi, szeles, simicska, lazar testverek - torvenyellenes tamogatasai.

csak azt felejti el orban, hogy a nyiltan, gyakorlatilag mindenfele szemermesseg nelkul elkovetett buncselekmenyek nagyon konnyen lehetnek alapjai egy _nemzetkozi_ - tehat pinter es polt altal befolyasolhatatlan - vizsgalatnak. tul nagy szarkupac tetejere ult egy tul kicsi ember:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.04.09. 10:14:34

@Kandeláber: "Ugyanakkor vagyondézsmát alkalmazva megvágja a betéteket Cipruson."

ugye ez csak a turbomagyar proletarlegendariumban van igy, mert ez nem az unio, hanem a ciprusi kormany dontese volt:-)

es a valasztas ugy nezett ki, hogy csod - mindenki bukja, kicsik es nagyok, - vagy megnyirbalasa az orosz maffiavagyonnak es az adoelkeruiloknek:-)

kennyking 2013.04.09. 10:14:36

Nem érdektelen, hogy miket írogatnak az országról a művelt nyugaton, de azért sokkal fontosabb, hogy ebben az országban mi lakunk, mi választunk kormányt magunknak és ebben a döntésben abszolút lényegtelen, hogy mit ír rólunk a nyugati sajtó.Magunknak kell megfelelni, nem a nyugati polgároknak, akiknek Magyarország egy rövid cikk az újság hatodik oldalán.Leszarom, hogy Hansi a stuttgarti hentes, vagy Mike a manchesteri szabósegéd mit gondol Magyarországról.Egy befektető, ha komoly befektető, akkor nem újságból tájékozódik.Aki meg egy szélbalos újságból szerzi az információit, az valóban jobb, ha nem ide hozza a pénzét.Mert ezek azok, akik pár hónap múlva lelépnek úgy hogy a melósaikat nem fizetik ki.
Egyrészről.Másrészről meg sokan vannak, akik szimpátiával vannak Magyarország iránt.Rengeteg ilyen kommentet is lehetne bemásolni.Azért mert csak a negatív kritikákat ismertetnek az átlagmagyarral, nem jelenti azt, hogy csak negatív kép él Magyarországról.Még Németországban is sok szimpatizánsa van a Jobbiknak, pedig ők a legagymosottabb birka népség Európában.

Fejesrob 2013.04.09. 10:15:06

@Mérges 1234: Végül is ahogy elnézem, a ballib média alantas húzásai nem jönnek be, vagy az emberek többsége nem olvas balliberális médiát, vagy ennyire átlátszó.

Nekem az a véleményem, a média foglalkozzon azzal, amivel olvasottabbá válik és hogy ezt hogy oldja meg, ez valahol a magánügye, ha betartja a törvényeket.

Nekünk attól nem lesz rosszabb, ha a Népszava veszteséges, a HVG példányszáma csökken.

Pontosan így van, kormányt választani mindig gazdasági indokok alapján kell. Amíg nem törlik el a választásokat és amíg nem verik el ellenzéküket az utcán addig tökmindegy hogy oldják meg.

Gyurcsányt, Bajnait Orbánékkal nagyon jól össze lehet hasonlítani:

1. Kivett fel adósságokat?
2. Kinél mekkorák voltak az államháztartás hiányai?
3. Ki az aki eljutott a csődig?

Ehhez hozzávehetjük akár azt, hogy melyik kormány alatt érzi magát nagyobb biztonságban ellenzékiként az utcán.

Elég egyértelmű, hogy hiába tajtékzik itt egy-két mentálisan sérült ballibsi, fentiekből egyértelműen Orbánék jönnek ki jól.

De ez megmutatkozik az időköziken is, nem igazán akarják Mesterházyt, Gyurcsányt, Bajnait. Ezek már leszerepeltek.

paroma 2013.04.09. 10:22:06

@Pussy Riot: Engem viszont ha ritkan (igazan ritkan)vendegloben vagy kocsmaban szoba kerul Mo, akkor arrol kerdeznek mi van evvel a rasszista, anti-szemita rendszerrel Mo-n.
Tehat aki tudja hogy Mo letezik, annak ez a benyomasa az altala hallott hirek alapjan

turulpina 2013.04.09. 10:23:14

@Fejesrob: szekszik vagytok, tukkó hontalanok, ahogy egymást simizitek.

Kandeláber 2013.04.09. 10:24:47

@Mérges 1234: Meg kell nézni, hogyan jutottak el addig, hogy a 100.000 euró feletti összegű betétek hatvan százalékát csapolták meg.
Először volt az EU-IMF ultimátum, és a terv valamennyi betét kisebb mértékű megcsapolására, mindez párosítva a bankok önkényes zárva tartásával és az ATM-korlátozással, azaz megakadályozták a betéteseket abban, hogy hozzáférjenek a pénzükhöz.
Ilyet eddig demokráciában nem csinált senki, eurozónához tartozó EU tagállamban különösen.
Utána jött a 60 %-os dézsma.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Ön egy elvakult, mentálisan korlátozott személy, így számomra vitaképtelen. Sorry, ez volt az utolsó reakcióm az Ön irányába.

kvadrillio 2013.04.09. 10:26:23

Pomádé király betilt

Miklósi Gábor

2013. április 9., kedd 06:40 |
Címkék
orbán viktor, élet menete, gyülekezési jog

A kormányfő arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy az Élet menete napján ne lehessen olyan politikai rendezvényeket tartani, amelyek sérthetik a felvonulók emberi méltóságát. A Parlamentben Steiner Pálnak válaszolva közölte, hogy egyetért a szocialista képviselővel: nemcsak ízléstelen, hanem mélyen bántó, az alkotmány szellemével is ellentétes minden olyan kísérlet, amely az emberi méltóságot sértve egyes népcsoportok méltóságát, történelmét és önérzetét figyelmen kívül hagyja, sőt szándékosan megsérti."""

nem érdekel a holokauszt !!!!!

undorító ez az állandóan magukra felhívó ffelvonulás-maskara !!!!!

A MA ÉRDEKEL ! A MAI TÁRSADALOM PROBLÉMÁJA, A HATALMAS MUNKANÉLKÜLISÉG, A KILÁTÁSTALANSÁG, A CSALÁDOK KILAKOLTATÁSA, AZ EZEK MIATT ELKÖVETETT ÖNGYILKOSSÁG-SOROZATOK SZERTE A VILÁGBAN !!!! EZ ÉRDEKEL !!!

Holokausztról tanultunk, sajnáltuk, megértettük.

DE !!! AZ SZÁZEZER ÉVE TÖRTÉNT ! AZÓTA A VILÁGBAN EMBERMILLIÓK HALTAK, HALNAK MEG HÁBORÚK, TRAGÉDIÁK, ERŐSZAKOS TÁRSADALMI VÁLTOZTATÁSOK, ÉLETHELYZETEK STB. KÖVETKEZTÉBEN.

HA MÉGIS FELVONULÁS, AKKOR A MAI, MAI, MAI MUNKANÉLKÜLIEK VONULJANAK FEL, FELHÍVÁSKÉNT....JELENLEGI KILÁTÁSTALAN HELYZETÜKRE RÁMUTATVA !!!!!!!!!!!!!!!

Húsleves 2013.04.09. 10:28:35

"azt pedig végképp nem értem, honnan veszi, hogy a rasszista gyilkosságok elkövetői büntetlenséget kaptak..."

Mit nem értesz ezen? A nemzetbiztonsághoz és azon keresztül a politikusokhoz vezető szálak le vannak titkosítva. Persze tudom, hogy a Gyurcsány kormány idején történtek és azok titkosították le, de ettől az állítás igaz. Hogy két harmad miért nem elég a titkosítás feloldásához, arra valószínűleg ugyanott kell keresni a választ, ahol arra, hogyan nyert Bajnai jó zsíros tendert, még a liberális blogok szerint is az elmúlt nyolcév fénykorára emlékeztető visszás körülmények között a kórusban bajnaizó elszámoltatás kormánya alatt.
Ha pedig egy bűnügy kényes szálai le vannak titkosítva, akkor a bíróságon nyilvánvalóan nevetséges kirakatper folyik, a puskán a ravaszt meghúzó, kivégzésre vezényelt közkatona kirakatpere a kivégzést parancsba adó felelősök helyett.

kennyking 2013.04.09. 10:30:19

@kvadrillio:

" HA MÉGIS FELVONULÁS, AKKOR A MAI, MAI, MAI MUNKANÉLKÜLIEK VONULJANAK FEL,"
Ők vonulnak fel.Nem kell dolgoznod a megélhetésért, ha túlélő vagy.Az állam ingyen tart el.

dobzse.laci 2013.04.09. 10:35:34

@legeslegujabbkor: Oszt pógárokat belerajzolsz, vagy honnét szedsz hozzá?

Martian (törölt) 2013.04.09. 10:36:39

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: "a media is resze a civil tarsadalomnak es valasztoknak, tudtad?:-)"

Az egyoldalúan kommunikáló tömegmédiával szemben az internetes "agora" valóban hordozója lehet a civil társadalomnak.

vénkujon 2013.04.09. 10:38:16

bigpicture...jaja. itthon a békerobotok leszarják az alkotmányos szarozást, ellenben jó mindenre a rezsicsökkentés. működik gond nélkül. külföldről meg más "látszik". nem lehet minden tökéletes. nem kéne ríni gellért.:D

Fejesrob 2013.04.09. 10:39:41

@kvadrillio: A zsidóknál van a pénz, így holokauszt felvonulás lesz. Pech

Orbán pedig kénytelen kiszolgálni őket, már így is azt mondja a zsidó kongresszus elnöke, Bp-en a zsidók nem mehetnek biztonságban az utcán.

Na épp ezért kellene Orbánéknak magasról szarni a csókára, odébb tessékelni a kongresszusával, bevezetni azt amit Szlovénia (nem nyomoz háborús bűnösök iránt) , mert Orbánéknak nem az a baja, hogy antiszemita, hanem az, hogy nem balliberális.

Fejesrob 2013.04.09. 10:43:20

@Martian: Az internetes agórát egyes ballibsik nagyon nem tudják elviselni.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.04.09. 10:43:50

Az benne a szép, hogy a poszt megpróbálja megírni, hogy nem csak azért nem szabad antidemokratikusan politizálni, mert az rossz, hanem mert akkor annak is hisznek minket, sőt később már bármit elhisznek rólunk. De hát a hozzászólásokat olvasva körülbelül ott tartunk, ahová raknak minket nyugaton.... szomorú.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.04.09. 10:48:07

@bbjnick: a kötcsei alapvetés?
S hol az aratás?

A törpe igen erőszakos, remélhetőleg neki legalább van valami öröme. Bár nem szívesen lennék a helyében, ha tisztességesen viselkedne, akkor is állandóan buzerálnák a libbant faszkalpagok. Akkor meg minek...

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.04.09. 10:48:21

Az ilyen cikkekkel a baj az, hogy Orbánnak segítenek. Amikor valakit túlzóan vádolunk, az mindig a vádoltnak segít, mert úgy lehet beállítani az egészet, mintha egészében hazugság lenne az összes vád. Pedig az alap teljesen igaz - Orbán egy diktátor, csak még nincs kiépítve a rendszere -, csak éppen a túlzások miatt ez a lényeg elvész a nyilvánvaló hamis állítások között.

dobzse.laci 2013.04.09. 10:51:51

@Vidéki:
"Mindez különösen annak tükrében mulatságos, hogy az Antall-kormányról sok rosszat lehet mondani, de hogy bármilyen formában is veszélyeztette volna a demokráciát, az szimplán nem igaz."

Azért voltak rá törekvések.
Ha visszaemlékszel balsai faszkalapra, gazságügyi miniszterként ugyanolyan tenyérbemászó tapló volt, mint ma.
Fontolgatott egy 'felségsértési' törvényt is.
(Amikor a hivatalos személy megsértése tényállás megszűnt, kellett volna valami szájfék).
Hál'istennek nem jött össze.

De lehet, kár volt előhoznom, mert valamelyik narancsbolsi újramelegíti.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.04.09. 10:54:15

@dobzse.laci: azért a Balsai akkoriban jóval kulturáltabban viselkedett.
Ritka 1 undorító nyalonc lett belőle azóta.

Fejesrob 2013.04.09. 10:58:08

@Hepci: Simán megteheti, hogy a libsiket magasról szarja le, nem hiszem, hogy különösen izgul miattuk. Összesen nincsenek 5%.

A politikában pedig csak ez számít, a többi smafu.

Húsleves 2013.04.09. 11:00:17

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Tökéletesen ki van építve a rendszere. Ha nem tetszik Orbán a diktátor, akkor választhatsz helyette másik diktátort. Akik majd ugyanúgy Orbánra mutogatnak, mint ő most rájuk. Közben azért majd Orbán is kap majd időnként Bajnaitól suttyomban zsíros tendereket, nehogy kiszorítsa a derék, komcsikkal teli "nemzeti" FIDESZ-t valami rossz ellenzék, akik esetleg még az "áldozatok védelmében" továbbra is titkosítást élvező, közben meg cigányokat gyilkoló ügynökök védelmét is feloldanák. Biztosan a cigánygyilkosságok is az áldozatok védelmében lettek letitkosítva, nehogy a hozzátartozóik elkezdjék keresni őket, aztán olajoshordóban végezzék.

Poszt Olok 2013.04.09. 11:00:33

@Fejesrob: Nem ertek veled egyet. Ne ertsd felre, Mesterhazy, Gyurcsany tenyleg szepen leszerepeltek, mint miniszter. Bajnai legalabb probalt tenni valamit, igaz annak biztos tudataban,h ugysem kerül kormanyra a köv. valasztas utan. Eselytelenek nyugalmaval könnyü.
Az összehasonlitasod masik oldala:
1. Ki teremtette meg a törvenyi felteteleit a rövidlejaratu devizahiteleknek? Ki vett fel olcsobb IMF hitel helyett dragabb piaci hitelt? Ki fizeti ezt meg?
2. Allamhaztartas hianyarol ev vegen celszerü beszelni, annak tükreben,h milyen eszközökkel es kinek a karara ertek azt el. Viszont jogos kerdes lenne,h ki lopta el a MANYUP-ot az emberektöl? Kinek a kormanyzasa alatt dragul drasztikusan az elelmiszer (vilagvalsag nelkül)?
3. Mikor jutott vki el a csödig, milyen nemzetközi gazdasagi környezetben? Amugy fogalmilag kicsit megzavarodtam..ha eljutunk a csödig az nem csöd? Vagy csak majdnemcsöd? A majdnemcsöd is csöd?

Hozzavehetjük,h hol erzi magat biztonsagban az ember, ha ellenzeki, de szerinted egy felbujtott maszkos, gyujtogato bünözö bandat össze lehet hasonlitani bekesen tüntetö diakkokkal akiket utana több oras kihallgatasra elvisznek?

Szemkilövös ferit felelössegre vonni? Igaz, tegyük meg, van eleg büne, mint annak is aki utcara küldte a rombolo hordat, mert nem tetszett neki (az akkok meg demokratikusabb) välasztäs eredmenye. Melyik a nagyobb bünös?

HA feri felel a törvenyekben megfogalmazott kötelezettsegeit teljesitö rendörseg müködeseert, akkor viktator miert nem felel a miniszterei (selmeci, lazar, matolcsi) es sajät tetteiert es szavaiert???

Ne legyen kettös merced. Mindenkit ugyanugy itelj szemellenzö nelkül. Viktatorek semmivel sem jönnek ki jobban semmiböl mint az öket megelözö söpredek. Ugyanaz a szar mind.

Valos eredmenyek alapjan iteld meg mindegyik kormanyt. Ezt kene mindenkinek tenni es utana a fejehez kapni,h hogy tudtak az elmult kb. 25 evben ennyire palira venni. Mikor lesz vegre szakertö, az orszagert tenni akaro vezetes?

collateral collector (törölt) 2013.04.09. 11:01:10

".. a Magyarország iránt egyáltalán érdeklődést mutató külföldi olvasók mekkora hányadát érdeklik az olyan leheletfinomságú distinkciók, .."

:DD

Tényleg nem érted? Ha magyarázkodni kell, az már régen rossz.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.04.09. 11:01:32

@Fejesrob: persze, közben viszont elveszti a mérsékelt jobberek szimpátiáját.
Bár nem biztos, hogy sokan vagyunk, a 4 közeli barátomból négyen mindössze. Meg én.
Az összesen 5.

Kandeláber 2013.04.09. 11:02:36

@dobzse.laci: Na, azért amikor az "izgatás" törvényi tényállása is megszűnt, később pedig a "közösség elleni izgatás" is, sok szabadelvű polgártárs szájíze keseredett meg...
Hogy van az, hogy esetleg más is kendőzetlenül nyilváníthat véleményt...

2013.04.09. 11:06:26

@Fejesrob: 1. Kivett fel adósságokat?
2. Kinél mekkorák voltak az államháztartás hiányai?
3. Ki az aki eljutott a csődig?"

Orbán .

2013.04.09. 11:08:20

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Végre valaki, aki megértette a cikket!
Erről szól igazán. Az image rombolása csak egy jel.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.09. 11:13:18

@Hepci:

Orbán arra játszik, hogy behódoljanak neki vagy kiegyezzenek vele --- ha már meg nem tették!

Ez van. (Szerintem.)

Kandeláber 2013.04.09. 11:16:47

Erről a "renoméról" jut eszembe megboldogult Kadhafi, akit a sajtó fikázott, de Sarko meg Berlusconi egészen jól kijött vele...

turulpina 2013.04.09. 11:31:11

@Fejesrob: csak a jobbnácik élvezik az agóra vendégszeretét rendesen.

Kandeláber 2013.04.09. 11:39:13

@turulpina: Menj a vincentre vagy poldi bácsihoz, ott valszeg érezni fogon az akolmeleget.

turulpina 2013.04.09. 11:43:02

@Kandeláber: ó, én jól érzem itt magam, a szarjobberek szokása, hogy állandóan rinyálnak meg zsindexeznek.

Egyébként szarkazmus jeszty?

Acsabi44 2013.04.09. 11:44:10

@Vidéki: "Vannak olyan erők", idáig olvastam. Ez antiszemitizmus, plz ne nézzük egymást hülyének.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.04.09. 11:45:00

Ez egy fontos cikk. Nem főképp azért, amiről szól, hisz az megjelenik máshol is. Inkább azért, hogy hol jelent meg. Nem egy korrektebb ellenzéki sajtótermékben vagy blogon, hanem egy jobboldali oldalon.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.04.09. 11:45:51

@Martian: nem tunik fel, ugye, hogy egyedul sikoltozgatjatok beszart fejhangon az alternativ valosagotokat a nagy magyar ugarba?:-)

ertem en, hogy jo lenne a kritikak helyett a kritizalok szemelyet kikezdeni, de a civilizalt vilag van ellenetek. egyszeruen tessek felfogni, hogy a media a tomegek hangja az elit ellen. lehget ilyen fabol vaskarikat csinalni, mint a miniszterelnok weboldalanak keszitoi jatszanak ujsagirosdit, mint ez itt, de ez csak egy beltenyeszet.

nem veletlen, hogy a diktaturak es diktatorok mindig a sajtot pecezik ki. a

turulpina 2013.04.09. 11:47:32

@Acsabi44: "Ez antiszemitizmus, plz ne nézzük egymást hülyének."

Dehogy, a takonygerincű magyarjobboldali zsargonban ezt 'nemzeti radikalizmus'nak kell hívni. Tudod, amikor csak zs-betűzünk, mert mi píszík vagyunk, de amúgy egyetértünk a szobanácikkal.

Tudod, igény az volna rá.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2013.04.09. 11:48:03

@Fedor: megvilágítanád, kérlek, hogy mitől is jobboldali ez az oldal? vagy blog, vagy időszaki sajtótermék, vagy mifene?

azon belül is, hogy ennek miféle jelentősége is van bármire nézvést?

turulpina 2013.04.09. 11:57:32

@mcs: "megvilágítanád, kérlek, hogy mitől is jobboldali ez az oldal? vagy blog, vagy időszaki sajtótermék, vagy mifene?"

Jogos, ez az oldal csak magyarjobboldali.

A magyarjobboldal meg úgy aránylik a valódi jobboldalisághoz, mint a magyarfoci az igazi futballhoz.

Ez az oldal javarészt olyan elvtelen hazaárulók gyülekezőhelye, akik a jobboldaliságot így definiálják:

- kell egy erőskezű vezető, akinek a seggét nyaljuk, és orrvérzésig védjük a védhetetlen ostobaságait;

- modorosan tiszteljük a tekintélyt, mint öncélt;

- függetlenül az aktuális magyarjobboldali kormány megbizatásának hosszától, mindig mindenért más a hibás (ballibek, ballib média, ballib nemzetközi média, karvalytőke, izrael, elmúltnyolcév), sose mi kúrjuk el.

legeslegujabbkor 2013.04.09. 12:02:51

@dobzse.laci: Lehet, hogy nekem kellene polgárokat rajzolni, bár az én elképzelésem nyilván nem oszt nem szoroz, de ha elég nagy lesz a csömör a jobboldalon, valahogy csak meg fogják találni egymást.

Kandeláber 2013.04.09. 12:03:56

@turulpina: Ez szarkazmusnak gyenge.
Egyszerű libbant mantra, némi szocimagyar beütéssel, semmi több.

tomwar 2013.04.09. 12:10:42

@Counter: Ne kesztesd Videkit gondolkozasra, fajna neki, azt pedig nem szeretnenk...

Esete tiikusan a gerenda es a szalkae.

nemjogasz 2013.04.09. 12:13:51

Már megint a propaganda, hogy a balliberális világösszeesküvők báncsák a szegény magyart (ja nem, Magyart)... Nem tűnik fel, hogy ezt a hataloméhes inkompetens rablóbandát kritizálják, nem az "országot"? Nem tűnik fel, hogy azért szar az imázsunk, mert egy rakat parlamentbe szakadt paraszt úgy viselkedik, mintha még mindig a falu kocsmájában lenne? A szart hiába marketingeled, az szar marad, és aki nem agysérült, az észre is veszi.
Amúgy mégis, mi a különbség a "nemzeti radikális" és a náci között? Elmondanád? Esetleg akkor is ennyire kiakadsz, amikor a Kedves Vezetőd lekommunistázza, sőt, a magyarságát kétségbe vonja a fél országnak, csak mert nem rá szavazott? Komcsi kommunistázhat nem kommunistákat, de nácikra nem lehet rámondani, hogy náci? Esetleg például mutatnál nekem egyenruhában faluba bevonuló kommunistákat, csak a példa kedvéért?
Érdekes az is, hogy "igazságtalan" meg "nem tényszerű" cikk egy angol lapban ennyire feltűnik neked, de a magyar nemzet nevű szennylapban közölt cikkek, hogy is mondjam, korlátozott valóságtartalma még véletlen sem...

rockjano 2013.04.09. 12:19:39

Ez egy nagyon tisztességes bejegyzés egy jobboldali blogtól.

Persze a kommentekben és a cikkben is van nagyon sok túlzás de talán el kéne gondolkodni azon hogy miért is gondolják ezt ott rólunk és senki ne higgye azt hogy ez csak a baloldal aknamunkájának következménye.

Talán ha megtörténtek olyan őrületes hibák mint ezek a kitüntetések akkor visszakozni kéne ez ügyben és nem csak egy személy esetén...

Martian (törölt) 2013.04.09. 12:21:42

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: most tegyük félre orbánék öntömjénezését, mert az mindenféle médiavéleménytől függetlenül is leleplezhető... hanem hogyan is működik ez általában a világban?

"a media a tomegek hangja az elit ellen"

Ezzel csak az a baj, hogy a médiacégek nem választott intézmények, hanem nagyvállalkozások (az elit oligarchiájának egyik ága), az újságírók nem választott tisztségviselők, hanem fizetett, lojális alkalmazottak.

Tehát ha "elitmentesen" akarsz gondolkodni, akkor az összes médiából ömlő irányított véleményezést ki kell kukázni vagy minimum fenntartással kezelni... csak a saját józan értékítélet számít.

Egyébként a tömegekből éppen a választások alkalmával szokott hiányozni a józan értékítélet*... mert józan ésszel csak bojkottálni lehet a szabad mandátumos választásokat, amelyeken a szavazó gyakorlatilag egy üres, pártfejléces papírt ír alá, amire utána akár a saját halálos ítéletét is föléírhatják... ezek az úgynevezett pártok (az "elit") valójában a politikai-gazdasági hatalommal üzérkedő maffiák...

* "A demokrácia elleni legjobb ellenérv egy 5 perces beszélgetés egy átlagos választóval." (Churchill)

Húsleves 2013.04.09. 12:30:32

@Kandeláber:
"Erről a "renoméról" jut eszembe megboldogult Kadhafi, akit a sajtó fikázott, de Sarko meg Berlusconi egészen jól kijött vele... "

Amerikával is kedélyes táviratokat váltottak Kadhafiék fogolycserékről, fogolykínzásokról. Adták vették a törvénytelenül fogvatartott és kínzott embereket a nagy demokráciával. Nem véletlenül Kadhafi lett "lincselés" áldozata, bíróság előtt kénytelenek lettek volna ugyanazt a röhejes színjátékot előadni, mint Milosevics esetében, hogy kikapcsolják a mikrofonját amikor beszél.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.04.09. 12:34:47

@bbjnick: Gycsótány is kb. úgy képzelte a kiegyezést, hogy meg köll b*szni X feleségét, meg elvenni a pénzét, aztán utána ki lesznek egyezve, ha börtönbe nem kerül.

Szerintem ez némileg kontraproduktív elképzelés a kiegyezés mibenlétéről...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.04.09. 12:36:08

@Martian: "Ezzel csak az a baj, hogy a médiacégek nem választott intézmények, hanem nagyvállalkozások (az elit oligarchiájának egyik ága), az újságírók nem választott tisztségviselők, hanem fizetett, lojális alkalmazottak."

pont ez a baja a totalitarius politikusoknak a magantokevel:-)

nem lehet smuzolassal es uram-batyam viszonyokkal pozicioba kerulni:-) teljesiteni kell. le kell tenni valamit az asztalra. a duma kurvara keves:-)

es bizony, az ilyeneket nem lehet megvezetni hulyesegekkel, politikai bullshitelessel. atlatnak rajta:-)

ugyhogy igen, nagyon helyes, hogy a maganszektor folyamatosan a rajta tartja a szemet a kormanyokon es olyat csap akezukre, hogy a kormuk lehulljon, ha mocskos dolgokat tesznek. a valasztott kepvisleok ugyanis a szolgai ezeknek a vallalkozasoknak, azok vezetoinek, azok dolgozoinak, azok beszallitoinak, azokbol nyugdijba vonultaknak. mindenkinek. nem a fonokei.

mi vagyunk a maganszfera mindannyian. mi fizetjuk a kormanyokat. nem valkasztanak minket, mert mi valasztunk magunknak alkalmazottakat. nem vezetoket, legfeljebb annyira vezetnek, mint uri kocsis a bakon. akarhogy pattog, sem a lo nem az ove, sem a kocsi, de meg az unnepi ruha sem, amiben feszit.

sot

az ostor sem, amivel pattog.

Húsleves 2013.04.09. 12:49:06

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Ezt olvastad már Sipi, ugye?
www.origo.hu/gazdasag/20130326-gyanus-unios-palyazat-gyurcsany-miniszteret-ficsor-adamot-hoztak-helyzetbe.html
A Gulyás-szocializmust és a Gulyás-kapitalizmust már ismerjük, ebből most megismerheted a Gulyás-diktatúrát.

Measurer 2013.04.09. 12:50:26

Tkp. hálásak lehetünk, hogy Magyarország ügye ennyi emberben kelti fel a felelősségérzetet.
Pl. a New York Times előző havi vitainditó cikkéhez szólva Gregory Vous (Athens, Greece) már csak azt az utat tartja lehetségesnek, hogy hazafias katonatisztek szervezzenek puccsot Magyarországon, és döntsék meg a demokráciát eltipró kormányzatot.
krugman.blogs.nytimes.com/2013/03/12/guest-post-the-fog-of-amendment/

Kandeláber 2013.04.09. 12:51:38

@Martian: A média a tömegek hangja az elit ellen, mondja a mentálisan sérült, ő nyilván nem hallott arról, hogy mondjuk Rupert Murdoch pénzelte a brit konzervatívokat, hogy a média olyan csahos kutya, amelyre akkora szájkosarat tesznek, hogy csak ugatni tud, de nem tudja megharapni a kenyéradó gazdáit.

Pszt! 2013.04.09. 12:55:20

Nem több ez a cikk, csak a szokásos szerecsenmosdatas!

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2013.04.09. 13:00:56

Amellett, hogy a cikk (mármint az eredeti) feleslegesen hatásvadász és túlzó, kb. nekem is ugyanez volt a benyomásom a magyarországi állapotokról amikor Nagy-Britanniában éltem egészen a közelmúltig, csak a magyar nyelvű híreket (és persze kommenteket) böngészve.

Húsleves 2013.04.09. 13:06:49

@Measurer:
"hazafias katonatisztek szervezzenek puccsot Magyarországon, és döntsék meg a demokráciát eltipró kormányzatot"

Ez a mondat nagyon ott van! Kun Bélák előre!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.04.09. 13:09:28

@mcs: Miért, szerinted milyen? Baloldali? Liberális?

Martian (törölt) 2013.04.09. 13:17:20

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: "a maganszektor folyamatosan a rajta tartja a szemet a kormanyokon"

A sajtót birtokló magánszektor is az "elit-oligarchia" része... a "sárkány egyik feje a kormány, a másik a média".
Persze a "jobb- és baloldalra osztott bábszínházban" mindig el lehet játszani, hogy "a sajtó kritizálja a kormányt".

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.04.09. 13:44:54

@Húsleves: sajnos a jelenlegi kormany alatt a nyilvanvaloan koncepcios cellal inditott eljarasok miatt csak nemzetkozi nyomozati szervek es birosagok vizsgalatat es hatarozatat all modomban elfogadni:-)

egy maffiozo altal vezetett rendorseg es egy egyertelmuen fideszhez lojailis es azert a jogot allandoan megbecstelenito uggyesz szamomra nem mervado.

latjatok?

ezt ertetek el, hogy mindenhova a sajat stromanjaitokat ultettetek. nincs randorseg es nincs ugyeszseg mar, ami erne egy likas fingnal tobbet:-)

egyszeruen beszamithatatlanna es hiteltelenne tettetek a torvenykezest. ugyhogy annyit mondok erre, ha strassburgban megall az ugy elhiszem, addig fujhattok egy kilo tollat a seggembe:-)

nem all modomban sem a torvenyeiteket, sem a vizsgalataitokat elfogadni. ram es a tobbi demokratara nem vonatkoznak a hulyesegeitek:-) ti valasztottatok magatoknak.

hat torokra, magyar!!!:-DDDD

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.04.09. 13:52:05

@Martian: nincs babszinhaz. a europai jobboldali es keresztenydemokrata formaciok pontosan ugyanugy kritizaljak a kormany demokraciat es jogallamot felszamolo torekveseket.

az egesz vilag nem bal- es jobboldali. ez a fajta megosztas csak itt mukodik, ezen az albaszott, 93e negyzetkilometeres pocegodorben. mashol ha a dmeokraciarol van szo, jobb- es baloldal egykent all ki az orbanek altal kepviselt eszmek es modszerek ellen.

tehat ez nem a balliberalisok, hanem a demokratak kritikaja. es a folyamatos hazugsaggal es a kulfoldi sajto ellenorzesere, cenzurazasara tett probalkozasokkal csak erositik a kepet magukrol. tessek szepen tudomasul venni, hogy a kormany a sajtonak jelenthet, de nem ellenorizheti azt. a sajto nem mas, mint a valasztopolgarok szeme es fule, amivel a valasztott alkalmazottaik munkajat felugyelik. es nem masokbol all, mint azokbol a valaszto polgarokbol, akik a kormanyt alkalmaztak. feladatuk ramutatni a visszassagokra, feladatuk a kritika.

ezert vannak. ez a dolguk. nem a seggnyalas, meg a hirhamisitas, ahogy a sajto mukodeset a jelenlegi kormany elkepzeli.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2013.04.09. 13:52:42

@Fedor:

te állítottad, hogy jobboldali, én csupán azt kérdem meglepődve, hogy ezt mégis miből szűrted le?

attól még nem leszel katolikus, hogy nem vagy se zsidó, se muszlim, ugye.

Pussy Riot (törölt) 2013.04.09. 13:57:38

@paroma: Megbocsáss de inkább a saját környezetemnek, és külhoni ismerőseimnek hiszek.

paroma 2013.04.09. 14:04:58

@Pussy Riot: En a kozvetlen (külhoni), nem masodkezbeli informaciojaimat irtam le, magamnak meg hiszek:)

Callidus 2013.04.09. 14:11:18

Tul sokat nem tudok hozzatenni a vitahoz mert az ertelem es logika itt nem jatszik. Csak annyiban szeretnek egy pici valosagot csempeszni a hitvilagokba hogy megkernem az angliara mutogatokat, azon rohogni probalokat hogy gondolkozzanak el egy picit.
Ha mar az a teny nem jut el hozzajuk (vagy egyszeruen nem sikerul megerteni,elkepzelni) hogy nyugateuropaban mar evtizedek ota nem kell felni se a rendortol se a gazorastol mert a hatalmi agak fuggetlensege biztositott, hogy nem helyi kiskiralyok feudalis berendezkedese a tarsadalmi rend, hogy a politikus alkalmazott es nem fonok, hogy az egeszsegugy tenyleg ingyenes, hogy az egyetem mindenki szamara elerheto, hogy a teged erinto informaciokhoz jogod van, hogy elszamolnak az adoddal, a nyugdijaddal, (hiszen a helyi APEH nem kivegzoosztag hanem szolgaltatoceg), hogy a donteshozo poziciokban tobbsegeben szakmailag felkeszult emberek protekcio nelkul ulnek nemtol borszintol szarmazastol fuggetlenul... stb..stb..stb.. Szoval nem varom hogy ezeket megertse az nemzetisegere buszkenek lenni akaro es ezzel vegtelenul hulyenek nezett, felreinformalt, mas nyelveket csak zenei csatornakon hallo erthetoen csalodott valaszto. Am azt ELVAROM hogy a szamokat ertse:

felmillioan kivandoroltak. A 9 es felbol.

Megsem lett tobb munkahely, es ugytunik meg mindig "tul sok a kocsog". Sot, mintha egyre tobb lenne..

Most johetnek a nyugat pusztulasat bemutato onnyugtato videok, meg persze a szamokkal zsonglorkodes. "Nemisfelmillio... csak haromszazezer"

" I'm afraid you missed the point bro' " :)

Tanulni kellene, megnezni ki es mit csinal jobban, mert ugy tunik hogy a kornyeken barmelyik allam jobban fejlodik.

Azoknak pedig akik a "van rosszabb" es a "mashol is vannak gondok" megoldasbermudaharomszogben elvesztek azoknak ajanlanam a legkozelebbi presszot ahol barmelyik lepukkant alkoholistatol meghallgathatja a "mindenki iszik" illetve a "meg nem vagyok hajlektalan" borizu monologokat, ezert ne fizessen az adojabol egy teljes apparatust.

Húsleves 2013.04.09. 14:17:41

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Te szerencsétlen idióta állat, felfogtad a cikket? Szoktál néha érteni valamit abból amit olvasol? Ez nem a törvény elé citálásról szól, hanem arról, hogy Gyurcsányék háttéripara is megkapja a diktatúrától a zsíros tendert, hogy tovább játszhassa a szegény üldözöttet.
"A Demokratikus Koalíciót erősítő Ficsor Ádám, korábbi miniszterelnöki kabinetfőnök és titkosszolgálati miniszter családja járt jól azzal, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség erősen vitatható módszerrel átírta egy uniós pályázat már jóváhagyott eredményét. Ficsorék cége Orbán Viktor barátjáét, Kékessy Dezsőét előzte így meg."
Tudsz olvasni, húgyagyú? Melyik szó nehéz?

Kandeláber 2013.04.09. 14:25:08

@Callidus: "Nyugat-Európában nem kell félni a rendőrtől", haha, csak a színes bevándorlók százezreitől, akik mondjuk Párizs külvárosaiban ezerszámra gyújtják fel az autókat, ha olyanjuk van, és a rendőrök csak gépfegyverekkel és páncélautókkal mernek bemenni az általuk lakott kerületekbe.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.04.09. 14:33:13

@Húsleves: persze
olvastam en:-)

mondom, ha majd lesz jogeros - nem magyar. az nem lehet jogeros jelenleg, ahhoz jogallam kellene:-) - hatarozat, akkor elismerem, hogy igy tortent.

jelen allasban pont ugyanugy allok a dologhoz, mint az osszes tobbi nagy leleplezeshez, mint pl sukorora, vagy a 2006os balhe utani viccvizsgalatra es a tobbi fideszes bosszuhadjarat appropojara:-)

a cel az ellenzek - barmi aron torteno - lejaratasa. siman bealdoznak egy lojalitasat vesztett csinovnyikot azert, hogy karaktergyilkolhassanak. gyakorlatilag 20 eve errol szol a fidesz:-) semmi mast nem tettek 1994 ota, mint levadasztak a hazai kozelet kepviseloit, felszamoltak a prularizmust.

es ha kiindulok a fidesz hasonlo nagy leleplezeseibol, akkor azt kell mondanom, hogy ez bizony jelenleg csak a szokasos felcsutwoodi es a habony-muvek alomgyaranak remake-e:-)

Húsleves 2013.04.09. 14:35:13

Ezeken a felvételeken látható, hogyan barátkoznak nyugaton a szolgálatkész rendőrök a járókelőkkel:
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hzP8znpQI9I

Kandeláber 2013.04.09. 14:42:07

@Húsleves: Százszámra vannak fenn videók arról, ahogyan Nyugat-Európában véresre verték a bankok uralma és a saját, IMF-EU által rájuk oktrojált kormányaik ellen tüntető görög, spanyol, olasz és portugál nőket férfiakat brutálisan véresre verték a rohamrendőrök.

Callidus 2013.04.09. 14:46:25

@Kandeláber:
Igazad is lehetne ha nem lennel a nagysagrendekkel olyan tevedesben ami csak a nagyon tudatlan vagy az utasitasra kommentelok ismerve.

Mielott elkepzeled a francia rettego lakossagot es az 50 eve hanyatlo nyugat szenvedeset, kovesd a vizsgalati modot amit javasoltam.

Hogy erzed, tekintve hogy EU s utlevellel a francia rettego polgar lazan menekulhetne a keleteuropai tunderorszagokba ahol a szinesboruek meg mindig "tudjak hol a helyuk" es a feher hithu lakossagot meg nem emeszti a "liberalis mocsok", megis hanyan merik megtenni ezt a lepest?
Illetve hanyan mennek rettegni ezekben a percekben is a hanyatlo nyugat dekadens gyorsettermeibe ehenhalni Magyarorszagrol?
Csak azert kerdezem mert ezek szamok, matek, kozos mertekegyseg, ezen tudunk vitatkozni. Azon hogy te mit hiszel hogy nez ki a vilag, azon ugysem tudok. Az a te vilagkeped. En csak arra kerlek hogy probald racionalis alapokra helyezni. Szamokkal.

Húsleves 2013.04.09. 14:46:48

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Ja, ebben az esetben OK. Én sem szeretem a FIDESZ-t (se), de ettől még nem fogom a többi összes hibáját ármánnyal magyarázni.

Nézzed csak ezt a cikket, ahol Gyurcsány maga dicsekszik a módszereikkel:

velemenyvezer.blog.hu/2010/07/13/kover_laszlo_tulelni_a_karaktergyilkossagot

„Mi csináltuk meg a "köteles akciót" is. Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (...) És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés.”
Gyurcsány szavai Debreczeni József: Az új miniszterelnök c. könyvében

És ha már arra hivatkozol, hogy nincs még bebizonyítva a dolog, gondolom ugyanez a véleményed a HÖK listákban állítólagos obszcén megjegyzések körül csapott, tudtommal még ma is csak a rendőrségi vizsgálati szakaszban tartó listázásokról, ugye? Mert hogy egy Excel táblában elég nehéz beazonosítani, hogy ki mit írt bele. Küldjek egyet, megpróbálod? Tudod miről beszélek, ahol a demokrácia védelmezői a HÖK kérésének átvétele után hirtelen azokat kompromittáló Excel táblákat találtak, aztán rögtön feloszlatták a HÖK-öt és átadták a hatalmat Magyarország proletariátusának. HaHa.

Kandeláber 2013.04.09. 14:51:32

@Callidus: Arra vágsz fel, hogy mondjuk mosogató vagy egy londoni étteremben, és a szabadnapodon ékezet nélküli klaviatúráról akarod osztani az észt, hogy feledtesd az állandó frusztráltságodat?
Inkább vegyél az ottani Tescoban pár dobozzal a legolcsóbb sörből vagy whiskyből, és idd le magad.

Callidus 2013.04.09. 15:00:22

@Kandeláber:
Nem. Sokkal inkabb annak orulok hogy helyesen dontottem amikor kozel egy evtizede eljottem, igy ilyen primitiv rosszindulatu kommentet csak az anyanyelvemen tudok olvasni, az meg egyre kevesebb idomet tolti ki.

Callidus 2013.04.09. 15:01:59

@Kandeláber:

De ne aggodj, a remeny sosem hal meg bennem. Akkor is kommentelni fogok amikor teged akarnak majd keresztre fesziteni. Akkor is azt fogom mondani hogy nem-ez a megoldas. Te pedig csak akkor erted majd meg miert nem.

Kandeláber 2013.04.09. 15:04:11

@Callidus: Akkor pedig örülj annak, hogy sikerült jó helyre menned.
Azt hiszem én is akkor követtem el életem (egyik) baklövését, amikor nem mentem el, pedig volt lehetőségem.

Callidus 2013.04.09. 15:06:42

@Kandeláber: Te most koveted el, ha ennek ellenere nem nezel utanna a tenyeknek.

Ha valami nem tetszik valtoztasd meg.

zobod 2013.04.09. 15:26:46

Nem érdekel senkit a hiszti. Veszi a brit befektető is az állampapírt, megtapasztalták hogy Matolcsy nem mumus, történelmi mélységben a hozamok. A ballib véleménye, álláspontja, igényei, vágyai meg nem számítanak.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.04.09. 16:47:40

@zobod: Külföldi vélemény: ismét a szégyenpadra került Magyarország
2013. április 9. | 15:02

Közzétette friss globális részvénypiaci kitekintőjét a Citigroup, melyből kiderül, hogy a stratégák a szép idei első negyedévi teljesítményt követően az év további részében az emelkedés folytatódására számítanak a tőzsdéken. A globális fejlett piacok esetében az ajánlás a korábbi semlegesről felülsúlyozásra változott, a Citi azonban kiemeli, hogy ebben az univerzumban is vannak kevésbé kedvelt régiók, ilyen például a hazánkat is magában foglaló CEEMEA-régió. Magyarország viszont ebben a kevésbé kedvelt régióban is negatív megkülönböztetést kapott, a Citi ugyanis a magyar piacra vonatkozó ajánlását alulsúlyozásra rontotta.

www.portfolio.hu/vallalatok/kulfoldi_velemeny_ismet_a_szegyenpadra_kerult_magyarorszag.182373.html

mellesleg tudod mit jelent az, ha veszik az allampapirokat?

allamadossagot... az eladott allampapir nem mas, mint az allam "tartozom neked!" cetlije:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.04.09. 16:56:27

@Húsleves: igen? es? kover mondott egy elementaris ereju faszsagot. hallottam az eredeti szoveget. konkretan azt ajkanlja, akinek nem tetszik akormany programja, az kosse fel magat. szo szerint.

www.youtube.com/watch?v=35Zd4uqq-5o

tehat nem az tortent, hogy kover szajaba adtak bizonyos mondatokat, vagy kiemeltek reszleteket, ahogy a fidesz meghamisitotta az oszodi beszedet, kiforgatva annak jelenteset, tartalmat.

konkretan kover azt mondta, akinek nem tetszik amit csinalnak, kosse fel magat es majd ok tobbre mennek nelkulunk.

de ha meg igaz is lenne amit allitasz, az sem mentene fel a fideszt semmi esetre sem. erted, ugye? ha igaz lenne, hogy kover nem mondta el azokat a mondatokat, csak a szocik talaltak ki, az akkor sem lenne indok es magyarazat a nyirfa-ugyre, a budai-fele koncepcios eljarasokra.

akkor is az jonne le, hogy a szociknal a fidesz jelentosen szarabb, aljasabb, gerinctelenebb emberanyaggal bir.

dobzse.laci 2013.04.09. 18:04:16

@legeslegujabbkor: Nem tudom, már nincsenek illúzióim.
Amikor egy rokonom,
- nem mellesleg egész életében vállalkozott, üzletelt keményen, úgy volt sikeres és lett 'gazdag', hogy állami bulija sosem volt, tehát tudja, hogy ténylegesen hogyan működik a világ -
előadja, hogy milyen rendes dolog a tónitól, hogy ingyen krumplit osztogat a nyugdíjasoknak...
Hát én ott ledobtam a láncot.
Ha egy világéletében állami alkalmazott, öregkorára sajnos csirkefarháton élő magányos valakitől hallom, akkor megértem.
De tőle?
Valami eszetlenül kicsavarodott gondolkodás van itt.
És mindent oldjon meg az állam, mindenkiről gondoskodjon az állam, ha nem tetszik valami, akkor avatkozzon be az állam, tíccsa be, űtesse le, kötelezze!

És komolyan jobboldaliaknak hiszik magukat!

legeslegujabbkor 2013.04.09. 20:33:44

@dobzse.laci: Hát a gondolkodást tényleg kicsavarta az, hogy az állam a legnagyobb megrendelő (lassan az egyetlen, mert mindenki más menekül), ebből egyenesen következik, hogy az államnak sok pénze van. Nyilván az égből.

dobzse.laci 2013.04.09. 21:58:17

@Mr Falafel: Szeretem amikor az intelligencia leereszkedik hozzám megmutatni fényességes orcáját.
Kifejtenéd, hogy mi nem stimmel?

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2013.04.10. 06:33:40

Kérem szépen, a cár atyuska jó, csak a tanácsadói rosszak.

KÉNE egy jobb imázs, hisz a vekker, az nem olyaaaaaaaan...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.10. 07:50:30

@Herr SturmLikudnik: A konzervatív hatalomgyakorlás minden esetben a valóságot veszi alapul.

Kivéve, ha az a valóság azt jelzi vissza, hogy – idézem – "bazdmeg Viktor, ti nem konzervatívak vagytok, hanem bolsik".
Akkor a konzervatív hatalomgyakorló imázskreálásba és -korrigálásba kezd. Hiszen a valóság olyannyira fontos, hogy ha nem olyan, mint amilyennek lennie kell, akkor bizony meg kell igazítani.
Amíg jó nem lesz.

Pussy Riot (törölt) 2013.04.13. 13:03:53

@paroma:
Akkor hol az igazság?

Ha ehhez hozzáveszem a személyesen megélt mindennapjaim akkor azt kell mondjam, nagyjából kezd körvonalazódni kik is (voltak) Kövér László ominózus - oly sokszor elhazudott - beszédének célközönsége.

paroma 2013.04.13. 15:49:52

@Pussy Riot: Igazsag nincs:) Vagyis abszolut ervenyessegut eleg nehez talalni a fizika torvenyein kivul.
Te leirtad a sajat es tarsadalmi korod velemenyet, tapasztalatat errol a kerdesrol, en ugyanugy.
A kovetkezo arcoskodasnak fog tunni, de a tenyek ezt igazoljak: annak a kozeg amelyben en mozgok valoszinuleg nagyobb erdeklodese es lehet meg befolyasa is van a nemzetkozi hirekre mint a tiednek.
Nos hogy melyik a pontosabb statisztikailag es melyik kepvisel olyan ertekrended ami Mo nepessegenek gazdasagi fejlodeset tamogatja az mas kerdes.
Tarsadalmit nem is irom, mert azt meg problemasabb definialni.
De az egyen - Te es En - hozzaallasat a vilaghoz ezek a subjektiv tapasztalati -(mit beszelnek a kornyezeteben) elegge meghatarozza, tehat az igazsag mas lessz ha mashonnan nezed:)

Pussy Riot (törölt) 2013.04.14. 20:20:56

@paroma: Alapvetően nem a 'társadalmi köröm' véleményét írtam le, hanem a barátaim, ismerőseim, kollégáim személyes tapasztalatának zanzáját.
Furcsa, hogy azt írod, egy hírre bárki befolyással lehet.
A hír az hír.
Ha az bárki befolyásolja, az már nem az.
A legjelentősebb eltérés, hogy az én külhoni magyar ismerőseim nem találkoznak napi rendszerességgel azzal a kampánnyal ami a jelen kormány ellen folyik.
süti beállítások módosítása