Mahogany: csak a zene maga
2013. március 24. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Mahogany: csak a zene maga

mahogany.jpg

„Jó zenét szállítani a füleidnek és a szemeidnek – olyan gyakran, amennyire csak lehet” – szól a Mahogany blog egyszerűen megfogalmazott küldetése. És a Londonból működő Mahogany ebben a szellemben teljesíti is vállalását: minden felhajtástól és körítéstől mentesítve mutat be fiatal, feltörekvő, vagy még ott sem tartó előadókat. Persze elsősorban az angolszász popkultúrára, ebből is elsősorban az indie-re, folkra és blues-ra koncentrál, minél közelebb a gyökerekhez, a sallangoktól mentes zenéhez magához.

A Mahogany alapítója Mark Murdoch volt, aki egy digitális zenei cégnél dolgozott, amikor 2009-ben létrehozta a blogot. Murdoch szerkesztőtársa Becca Sawyer, míg a hangulatos videókat Hobby Holmes és Ricky Patel készíti. A zeneblogot négy év alatt mintegy húszezer követőt szerzett a Facebookon, mondhatni tehát, hogy egy világszinten szubkulturális kis közösségről van szó – a jó zene azonban minden hírverést és új követőt megérdemel. Ha követjük a Mahogany-t, szinte első kézből találkozhatunk még (vagy örökké) ismeretlen előadókkal, félamatőrökkel vagy nagyon is profikkal, akik hátsó udvarokon, tengerparton, parkban, fa alatt, fészerben vagy bárhol máshol adják elő saját dalaikat avagy feldolgozásaikat. Több tucat új kedvencet lehet találni a blogon keresztül. A Mahogany kínálata sokszínű, mégis összeköti valami a felvonultatott előadókat: nevezzük ezt a tehetségnek és a jó ízlésnek.

Jöjjön egy válogatás az utóbbi időszak Mahogany-seregszemléjéből, a blues-tól a folkon és az indie-n át néhány klasszikus dalig, mint a No Diggity – vagy az Ave Maria.

Gary Clark Jr.  Nextdoor Neighbor Blues (Clarkról itt olvashatsz többet)

Chet Faker  No Diggity

We Were Evergreen  Eighteen

Fink Wheels

Lucy Kitt  Where I Belong

Joss Stone – While You're Out Looking For Sugar

James Vincent McMorrow – Follow You Down To The Red Oak Tree

Amore – Ave Maria

Delta Maid – Don't Let Nobody Drag Your Spirit Down

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr35117880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása