És ha újraéled a MIÉP?
2013. január 18. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

És ha újraéled a MIÉP?

csurka.jpg

Poszt-eszdéeszes mozgolódás az árok egyik, poszt-csurkai mocorgás a másik oldalán: 2013 első napjaiban is rendkívül sok újdonsággal szolgál a magyar közélet. Míg Fodor Gáborék a talán fél tucatnál is több új-balliberális erővel mérkőznének meg a maroknyi SZDSZ-árváért; a rég tetszhalott MIÉP beosonása a parlamentbe akár egy nagyobb politikai küzdelem nyitánya lehet.

A MIÉP-et képviseli a jövőben az Országgyűlésben Endrésik Zsolt és Rozgonyi Ernő volt jobbikos politikus, függetlenné vált honatya; valamint Nagy Tibor, Tiszaeszlár polgármestere – jelentette be Fenyvessy Zoltán, a MIÉP elnöke. Fenyvessy Zoltán elmondta azt is: a politikusok „konstruktív ellenzéki” magatartást folytatnak majd az Országgyűlésben, vagyis a kormánypártok azon indítványait támogatni fogják majd, amelyek „az ország és a nemzet érdekeinek megfelelőek”.

Sokszor írtunk már a Jobbik sorsának alakulásáról: a 2006-os hazai politikai, majd a 2008-tól mélyülő gazdasági és az ezzel párhuzamos társadalmi válságból táplálkozó szervezet 2009-re (EP-választás) és 2010-re (parlamenti választás) kifutotta magát, szépen követve egy radikális erő megjelenésének és növekedésének törvényszerűségeit. 2010 óta azonban nagyjából egy helyben jár a népszerűsége: a középre nyitással, az üzenetek mérséklésével a legradikálisabb hangadókat veszítenék el; az egybites melldöngetéssel és légvárépítéssel viszont a józanabb radikálisokat idegenítenék el maguktól. Ehhez társul a túl gyorsan megnőtt párt gyenge káderállománya: már a választások előtt, de azóta is a leglehetetlenebb sztorik derülnek ki egyes alakjairól. Eközben a radikálisok örök dilemmájával és belső szervezeti feszültségével, a ki az igazabb, ki a radikálisabb, ki a nemzetibb? versenyével is szembe kell nézniük. Nem csoda, hogy az elmúlt szűk három évben sokan távoztak a pártból, ki ezért, ki azért.

Viszont. Bármely hiteles hazai gazdasági adatot látva, vagy éppen csak az országot nyitott szemmel járva beláthatjuk, hogy még mindig nem a kibontakozás, a növekedés, a perspektíva tágulásának időszakát éljük. Ebből következően a politikai radikalizmus – s az itthoni hagyományokból, körülményekből kiindulva annak jobboldali változata – továbbra is erős marad Magyarországon. Különösen a válságrégiókban maradhat tartós a jobboldali radikalizmus befolyása.

Az akut társadalmi feszültség, a választók dühe és türelmetlensége tehát adott. Politikai képviseletük viszont egyáltalán nem magától értetődő: a Jobbik maga nem egy nagyon mélyen beágyazott, egységes és stabil politikai szervezet, hanem különböző szubkultúrák laza hálózata, amelynek politikai képviseletét jelenleg a belső feszültségektől terhes, sok ismert arcát elvesztő Jobbik adja. Hangadó politikusai sorozatos elvesztésével a Jobbik maga is arcát vesztette, és a folyamat logikus következménye, hogy az eltávozott, megsértett személyek – a pont őket a hiteles radikalizmus képviselőinek tartó szavazókkal egyetemben – aktívak maradnak, új erőt hoznak létre, vagy csatlakoznak egy, már meglévő szervezethez.

A MIÉP már Csurka utolsó éveiben is csak árnya volt önmagának: az öreg bölény és mindvégig kitartó, vele együtt megöregedő famulusai alkották a pártot. Csurka István munkássága azonban mind a mai napig hiteles a magyar jobboldal jelentős részén – és igen, nem csak az acsargó antiszemiták között. Csurka meghalt, de szelleme él. A MIÉP most csak egy csontváz – de ki tudja, lehet, hogy újra életet lehelnek belé.

A megtépázott Jobbikkal szemben a MIÉP-márkával, néhány csatamezőt megjárt arccal és a Jobbikból kiszerető, lelkes ifjú radikálissal lehet valamit kezdeni. Mondjuk – immár kvázi parlamenti erőként – széljobbról kritizálni a széljobbot, s – a máris meghirdetett konstruktív ellenzékiséggel – pufferzónát alkotni a kormány és a Jobbik között. Mindezt Csurka sokak számára hiteles örökségét felvállalva, de immár Csurka személyes jelenléte nélkül.

Van tehát mozgástér, van tér a politikai játszmákra a radikális jobboldalon. Sorolhatjuk a tényezőket: a válságban lévő Magyarország, a válságrégiók helyzete, az ottani szavazók kiszámíthatatlansága, a kiforratlan radikális szavazótábor, az újfajta szabályok alapján lebonyolítandó jövő évi választások előzetes bizonytalansága... Nem lennék meglepve, ha a MIÉP a következő egy évben újra életre kelne, akár pár százalékot is lecsípve a Jobbikból. Sokaknak érdeke lehet, hogy a Jobbik nem hogy a választás megnyerésére, de a királycsináló szerepre is esélytelenné váljon, amivel el lehetne kerülni a ma nem kizárható eshetőséget, a Fidesz-Jobbik-baloldal tripla egyharmados, a magyar demokráciára nézve gyilkos patthelyzetet.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr355023470

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: És ha újraéled a MIÉP? 2013.01.18. 11:00:01

Sokaknak érdeke lehet, hogy a Jobbik nem hogy a választás megnyerésére, de a királycsináló szerepre is esélytelenné váljon.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.01.18. 10:14:28

Tiszaeszlári polgármester...tetszik a hangzása. Tiszaeszlár szép név. Nem árt köztudatban tartani.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2013.01.18. 10:33:52

Néhány százalék a Jobbiktól? Az SZDSZ újraéledése vinne-e néhány százalékot bárkitől? A MIÉP is körülbelül annyit fog. A Jobbikot lehet ugyan bosszantani vele, de ennél komolyabb jelentősége aligha lesz a politikai porondon.
A MIÉP egyenlő volt Csurka Istvánnal.

bengay 2013.01.18. 11:03:08

A jobbik már lejáratta magát a tisztes jobboldaliak körében!
Elég csak Keresztúri lányt zaklatós,erőszakoskodós, majd a fojtogatós ügyére gondolni, netán Vona "miért merik a kocsimat megállítani és igazoltatni, én országgyűlési képviselő vagyok" szövegére!
A többi bűnügyet és a budai villákkal rendelkező jobbikos vezetőket ne is említsük!!

De a "Magyarkodós" versenyben annyira elhúztak hogy az erre fogékony szavazók bármit benyalnak nekik...

Urfang 2013.01.18. 11:05:05

Bizony nincs egyszerű dolga a bizonytalanoknak, kapkodhatják a fejüket ebben a szokatlanul nagy választékban.

Jó nektek Ergé, akik fejében végleges helyet fészkelt be az egypárt, nem kell mérlegelni, fontolgatni, könnyű a választás mint a tollpihe.

Kandeláber 2013.01.18. 11:30:03

Tegnap néhány percig néztem Kálmán Olgi beszélgetését Fodorral.
Az elején a domina gyakorlatilag megrótta Fodort a pártalapítás miatt, és nekiszegezte a kérdést: "Miért van erre szükség?"
Ebből a posztból is valami hasonló árad: miért?
Csak.
Ha az "szdsz" árvák osztódhatnak, miért nem tehetik meg ugyanezt a radikálisok is?

freehckr 2013.01.18. 11:37:12

Egy új miépes formáció szerintem jó hatással is lehet a nemzeti oldalra, egyfajta versenyre késztetve a Jobbikot, de egy újjáéledő MIÉP az ismert arcokkal nagyjából ugyanannyi szimpatizánst szerezhet a Fidesztől is, mint a Jobbiktól. Sok jobboldalit ismerek akiknek elegük van a Fidesz szánalmas és ostoba liberalizmusából, egy szakmai téren a Jobbiknál színvonalasabb nemzeti politikai szervezet alaposan megcsapolná a „polgári liberálisok” jobb szárnyát...

freehckr 2013.01.18. 11:39:07

...de ha csak a sámánokat és szittyákat képes visszahozni egy új MIÉP, akkor megette a fene az egészet. :)

Viktus 2013.01.18. 11:42:09

Fidesz holdudvar ennyi ... a KDNP nem hozza a szavazatokat pluszba most majd próbálkoznak ezzel.

DezInf 2013.01.18. 11:51:47

A MIÉP annó beáldozta magát a fidesznek, ezt nem igazán fizették meg, bele is szürkültek a háttérmutyikba. A fidesz inkább integrálta magába a MIÉP szavazók maradékát,akik nem a jobbik felé indultak. Sok értelme nincs feléleszteni,mert szavazókat a fidesztől és a jobbiktól tudna csak magához vonzani.
A szélsőjobboldali szavazó meg csak nézne, határozatlanná válna. Bayer szerepe ettől kicsit felértékelődne:D

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.01.18. 12:00:14

örülsz neki ugye Gellért, hogy újraéled a miép, a gyűlölt (de miért is gyűlölt?) jobbikot akár még gyengítheti is.
de nem fogja, csak a fideszt gyengíti, kár hogy Ángyán ügyéről a széles közvélemény nem tud semmit. még a nevét se ismerik.

ezek az emberek (endrésik, rozgonyi, kovács, csurka, fári, nagy ervin, ambrus) mind beépített vörös ügynökök, a jobbik is annak indult kovács dávid vezetésével, de nagyon úgy tűnik, hogy átvették a vezetést a valódi, független emberek, ez kéne az lmp-ben is, ami még nem történt meg, és szerintem nem is fog.

kkbk.blog.hu/2012/01/20/czike_laszlo_rendszervalto_szabadkomuvesek_2_resz

kkbk.blog.hu/2012/11/27/ez_az_lmp-s_belso_harc_lesz_a_vegso

gnoldaeh 2013.01.18. 12:02:28

@bengay: "miért merik a kocsimat megállítani és igazoltatni, én országgyűlési képviselő vagyok"

Miért adsz a szájába olyat, amit nem mondott? Pont az ellenkezőjét mondta: "engem nem érdekel, hogy országgyűlési képviselő vagyok, magyar állampolgár vagyok...szeretném tudni, mi volt a probléma"
Ezt azután mondta, hogy az intézkedő rendőr az ogy képviselőség tényével indokolta, hogy tovább engedi őket.

csárli hárper 2013.01.18. 12:02:33

hülyeország...de ha tényleg igaz a jobbiknak lefőtt a kávéja, a régi miép és kisgazdák sorsára jutnak, a fidesznek már nyűg a jobbik, elkezdi erősíteni az új miépet és akit lehet átcsábít a jobbikból, azok meg a nagyobb konc reményében váltani fognak...

teknoc erno 2013.01.18. 12:04:04

Hú, itt a Fidesz boszorkánykonyhában újfent sejtetnek valamit :D jó idejönni röhögni, ezeken az áltudományos, áltényfeltáró "magvas" zagyvalékokon amiket ide irogattok :D jááj, az SZDSZ-t most össze kéne mosni a Miéppel, indul a Szadeszozós mocskolódókampány megnyitója :DDD

val 2013.01.18. 12:07:03

2 eskuszego akar radikalis fideszt csinalni miep neven? Szep.

okostojgli (törölt) 2013.01.18. 12:09:00

"Poszt-eszdéeszes mozgolódás az árok egyik, poszt-csurkai mocorgás a másik oldalán"

A Mandiner meg az árok mélyén. Lesz. Remélem.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.01.18. 12:15:05

"bírom" az ilyen semmitmondó, skolasztikus mondatokat:

"a középre nyitással, az üzenetek mérséklésével a legradikálisabb hangadókat veszítenék el; az egybites melldöngetéssel és légvárépítéssel viszont a józanabb radikálisokat idegenítenék el maguktól"

havas henrik jut eszembe, aki azt nyilatkozta krassó györgynek, hogy "a társadalmat te ne oszd fel kommunistára meg nem kommunistára, mert én például egyik se vagyok"

most ezt játsszuk le fiúval meg lánnyal
kkbk.blog.hu/2011/08/30/magyar_oktober_part

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.01.18. 12:18:39

Nem csoda, hogy az elmúlt szűk három évben sokan távoztak a pártból, ki ezért, ki azért."

a többség azért távozott, amit már leírtam fent - vörös kutyák

egyedül ez a majomka lenhárd kétséges még, neki csak annyi volt a baja, hogy nem égettünk el elég uniós meg zsidó zászlót.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2013.01.18. 12:22:52

Többen megjegyezték már a blogokat olvasgatva, hogy a jobbikból kizárt/kilépett emberek függetlensége eddigelé csupán abban tudott megnyilvánulni, hogy a fidesz minden lényegesebb előterjesztését -még a nagyobb vitákat kiváltókat is, lásd földtörvény - egytől-egyig megszavazták. Ez azért -finoman fogalmazva- fölvet bizonyos kérdéseket.

Na meg ugye maga csurka hencegett a heti válaszban, hogy "ingyenes kiadványok százezreivel fordítottunk el rengeteg embert a Jobbiktól"

kuruc.info/r/6/86947/

kuruc.info/r/26/91423/

Valamint voltak olyan pletykák, hogy a MIÉP V. kerületi alapszervezete a 2010-es választások idején a helyi fidesz lerakataként működött, különböző szóróanyagokkal mocskolva a Jobbikot.

Szóval eléggé érződik a "háttérszél" a fidesz felől...

Egyébként ez is természetes annak fényében, hogy fityesz hogy játssza a "független civilt", lásd a CÖF- nevű fidesz-ernyőszervezetet, meg a "polgár Portált" meg az egyéb tutkó 100% független orgánumokat...:)

Most nemrég a Békemenet szervezője vett át valami "civil" kitüntetést Kövértől, nem tudom már pontosan mi volt a neve, minden szart én sem jegyzek meg, a címlapon ott volt videóban...

Szóval teljesen természetes, hogy a volt miépet fölturbózták, lehet hogy ki is tömték pár milliócskával, lényeg hogy bezavarjon, esetleg a kopogtatókat is leszállítják nekik, hogy indulhassanak majd pár helyen 2014-ben... Persze talán ennyire még a Fidesz sem geci. Habár ki tudja...

vas fű (törölt) 2013.01.18. 12:29:56

Orbánék betojtak, hogy a jön jobbik? Ezért még a miépet is képesek feléleszteni, anyám borogass ...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.01.18. 12:33:04

én nem vagyok válságrégióban, mégis együttérzek azokkal akik abban vannak, bennem van egy társadalmi szolidaritás a magyarokkal, nem venném el pl a bkv-dolgozók uzsonnáját se.
inkább az áruló komcsikat részesíteném egy csendes vagyonelkobzásban, ebben is különbözünk, nálam véreskezű szolgadiktátorok, helytartók nem megtűrtek egy demokráciában.

csurka pedig abszolút nem hiteles, ha egy másik párttagként ilyen nyilatkozik, a félhülye:

- Azért vagyunk itt, hogy megerősítsük a kormányt, Orbán Viktort és legközelebbi harcostársait - mondta Csurka.

milyen kritikus az ellenzékkel!
90 előtt is ügynök volt, 90 után is az maradt, egyik komcsi mond valamit, a másik lecsapja a labdát, ilyen álproblémákkal vagyunk terhesek. ilyen volt petri és torgyán duója is.

nem is értem miért van megtépázva a jobbik tehát. mert kimentek belőle a korcsok? ez nálam megtisztulás.

ergé elfelejted hogy a jobbiknak volt már balhéja a miéppel, tehát a miép ellopott jópár pénzeszsákot tőlük, ezt tudják, tudni fogják a jobbik szavazói is, tehát ha a narancskomcsik tudnák hogy nem a jobbiktól, hanem a fidesztől veszi el a szavazatokat a miép, nem is igen támogatnák olyan lelkesen. te se vicsi.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.01.18. 12:39:18

@"No one was shot" - hazudta a tróger zsidó:
haha
"Elege van a tiszaeszlári polgármesternek! " - látom a címlapokat "a jobbik antiszemita kegyhellyel zaklatja a polgármestert!"

TGabi 2013.01.18. 12:42:03

Még mindig ezt a lejárt lemezt szajkózzátok? ré, ócska, ósdi...

gabcigirl 2013.01.18. 12:45:34

A Jobbiktól azért tartanak páran, mert a neten akarnak nyomulni. De: szervezetten óbégató szkinhedek ne tévesszenek meg senkit, a lakosság józan felének szerencsére van még realitásérzéke. Jó nagyot fog koppanni a Jobbik, miután a netes anyázás után önbizalommal teli söprik majd le őket a szavazók a színről. Már alig várom, náci, kopp!!!:)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.01.18. 12:50:01

@bengay: vona valóban nem a legjobb vezető, volner jobb lenne, de ez az autómegállítás semmi.

Keresztúri Farkas Csaba ügye viszont eléggé zavaró, ha bűnöző és nem teszik ki a pártból.
nem találok hiteles információkat róla, ne zárjuk ki a lejáratást azért.

most hasonlítsd össze ezt a milliárdos lopásokkal, ügynöktörvénnyel, elszámoltatással, melyik fontosabb?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.01.18. 12:55:12

@gnoldaeh: hát ja, így tényleg jobban hangzik

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.01.18. 12:57:47

mondjuk ezt se elég elég sokszor hangoztatni

Pősze Lajos és Rozgonyi Ernő "független képviselő" is nemmel szavazott a Biszku Béla-féle kommunista luxusnyugdíjak megvonását célzó jobbikos javaslat napirendre vételére,

További részletek: kuruc.info/r/6/105250/#ixzz2IKMggrdJ

előre miépesek! előre fideszesek :) (ők is megszavazták)

Kivlov 2013.01.18. 12:59:21

@freehckr:
"Sok jobboldalit ismerek akiknek elegük van a Fidesz szánalmas és ostoba liberalizmusából"

Milyen liberalizmusról beszélsz? Épp az a baj, hogy minimális liberalizmus sincs benne! Csak államosítások, meg "gondoskodó állam", meg "senkit sem hagyunk az út szélén", meg ilyen-olyan mentőcsomag. Ahelyett, hogy hagynák magától kimászni a sz*rból azt, aki önmaga mászott bele...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.01.18. 13:04:21

@gabcigirl: önbizalommal telítődve beszélsz te is hülyeségeket, de csak addig amíg a neten össze nem futsz egy nálad mérföldekkel értelmesebb náczival, na akkor koppanni fogsz, drága

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.18. 13:05:42

akkor újra nem szavaz rájuk a kutya sem, mint legutóbb, mikor még volt...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.01.18. 13:07:33

@Kivlov: csak a gazdagoknak segített kimászni a devizehiteles gödörből

gabcigirl 2013.01.18. 13:15:13

@tesz-vesz:

Paradoxon. Náci eleve nem lehet értelmes. Az ember az etnikumát, a származását nem választhatja meg-a náci viszont önszántából választotta a degenerált, idióta világnézetét, ergo az erkölcsi-szellemi felelősség az övé ebben a kérdésben.

Arról nem is beszélve, hogy kik is voltak a III. Birodalom úgynevezett ellenségei? Öregek, pici gyerekek, tinik, fiatalok, teljesen civil, jobb sorsra érdemes emberek. Szóval minimum süllyedjen a föld alá szégyenében, aki a nácikkal kokettál.

Nocomment 2013.01.18. 13:24:28

A Mandiner feltalálta az időgépet.

2013.01.18. 13:29:04

ne zárjuk ki a lejáratást azért

ne is, ez a Jobbiknál az ultima ratio minden mocskos vagy csak rettenetesen szánalmas ügyüknél.

Lejáratás, ügynökök, szabotázs, hogyne.
Saját magukat szalámizzák le, mielőtt még olyan pozícióba kerülhetnének, ahol ők is milliárdokat sikkaszthatnának. És ennek kizárólag az az oka, hogy olyan szellemi mocsár uralja a pártot, hogy még Volner is képes kitűnni közülük. Persze Zagyva, Novák, Pörzse, Duró vagy Vona közül ez a kutyámnak se lenne különösen komoly feladat.

kanálwarrior 2013.01.18. 13:41:44

@TuRuL_2k2: Ha ezt komolyan gondolod, nem ismered Endrésiket. A Jobbiknak lőttek, kész, ennyi volt.

reszeg tengeresz 2013.01.18. 13:42:25

@gabcigirl: ti szar libsik ugyanezt mantraztatok 2010ben is. Aztan ki is koppant? :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.01.18. 13:43:06

@gabcigirl: ki a náci szerinted? akire te rámondod már az?
én náczit írtam. nálatok a gettóban nagyon divatos a nácizás, pedig nem 60 éves náci diktatúra után vagyunk, ma a kommunistázás az, ami érdemben igazolható és elfogadható

a származását senki nem választhatja meg, de az ideológiáját, identitását igen, a származás befolyásol, én magyarnak születtem, magyar is vagyok; a zsidó akkor vajon mi lehet?

vajon minden náci és minden antiszemita ki akarja irtani a zsidóságot? fogós kérdések ezek, nem is találkoztál velük eddigi életed során

kanálwarrior 2013.01.18. 13:44:28

@tesz-vesz: A kisstílűség az nem enyhítő körülmény. Szerencsére.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.01.18. 13:45:36

@kanálwarrior: mert egy ostoba beépített ember elment a jobbikból már vége a jobbiknak?
na ha valaki provokátor, akkor a kalasnyikovval hadonászó, az az.

nézd csak meg a videót:
mandiner.hu/cikk/20130118_volt_jobbikosokkal_erositene_a_miep
látszik szegényen hogy vaj van a fején

kanálwarrior 2013.01.18. 13:46:01

@tesz-vesz: "a származás befolyásol,"
Ezt csak a nácik hiszik. A Szegedi Csanád-féle selejtek.

reszeg tengeresz 2013.01.18. 13:46:20

@gabcigirl: "Náci eleve nem lehet értelmes."

Egy kerdes. A korabeli nemet naci part tagok gondolom nacinak szamitanak ugye?
Mert mondjuk Von Braun is az volt, es mintha kicsit tobbet tett volna le az asztalra mint mondjuk te.

A III. birodalom legfobb ellensegei a liberalis nyugati orszagok, es a bolsevik ruszkik voltak, ezzel a 2 eszmevel szemben pedig MINDEN megengedett, hogy leszamoljon valaki!

==T== 2013.01.18. 13:50:14

Gellért!

Ezeket a cikkeketelőre megrendelik, vagy magadtól tudod a dolgod?

Alfőmérnök 2013.01.18. 13:50:20

Ha meglátom Csurka képét, nekem újabban mindig ez a dokumentum ugrik be:
kuruc.info/galeriaN/hir/Csurka_IstvanIIIperIII-6-os_karton-nagy.jpg

==T== 2013.01.18. 13:51:20

@gabcigirl: gondolom azért az ő szavazók átlagban a legkvalifikiáltabbak.

2013.01.18. 13:53:35

@reszeg tengeresz:

a liberális nyugati országok szerint a bolsevik és a náci eszmével kell leszámolni
a bolsevikok szerint a liberális nyugattal és a nácikkal
a nácik szerint a bolsevikokkal és a liberális nyugattal.

2013.01.18. 13:54:59

@==T==: korábban a szadeszről mutatták ki ugyanezt. az most akkor jó nektek?

gabcigirl 2013.01.18. 13:58:13

@==T==:

Annál nagyobb a probléma. Nincs rosszabb, mint a lexikálisan félművelt erkölcsi hullák. Ld. Gyöngyösi Heil Marci és társai.

Ráadásul nagyon egysíkúan gondolkoznak a nácik. Azt kellene már végre felfogniuk - mondjuk, erre a 2-es IQ-juk miatt képtelenek - hogy nem kommunista, vagy okvetlen marha nagy liberális az, aki nem bírja a fejüket. Sőt, a túlzott liberalizmus pont nekik kedvez, mert némely agyamenten liberális törekvés miatt tök jogosnak érzik az agyrémeiket meg a reakcióikat.

gabcigirl 2013.01.18. 13:58:13

@==T==:

Annál nagyobb a probléma. Nincs rosszabb, mint a lexikálisan félművelt erkölcsi hullák. Ld. Gyöngyösi Heil Marci és társai.

Ráadásul nagyon egysíkúan gondolkoznak a nácik. Azt kellene már végre felfogniuk - mondjuk, erre a 2-es IQ-juk miatt képtelenek - hogy nem kommunista, vagy okvetlen marha nagy liberális az, aki nem bírja a fejüket. Sőt, a túlzott liberalizmus pont nekik kedvez, mert némely agyamenten liberális törekvés miatt tök jogosnak érzik az agyrémeiket meg a reakcióikat.

fillérbaszó vadász 2013.01.18. 13:59:24

@gabcigirl: CSakhogy a náci, nem egyenlő azzal amit te annak tartasz. Egyszerű vagy mint a faék!

gabcigirl 2013.01.18. 14:04:43

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP):

Ja. Józan érvekre egyikőtöknek sincs korrekt válasza:ilyenkor kezditek az ócsárlást, a fikázást, toljátok az ostoba paneleket, amit a Kuruc Infóróra okádott pár ilyen idióta.

Ha meg nem a bélyegképed ez a csöves álfilozófus, hanem tényleg te vagy, akkor pláne nincs mire arcolnod. De még akkor sem, ha poénból raktad ki :S Na, nem pazarlom a drága időt buta furkókra.

esefe 2013.01.18. 14:11:21

Szerintem kizárt. A MIÉP maga Csurka volt.

esefe 2013.01.18. 14:12:37

@Alfőmérnök: Te ilyeneket gyűjtesz? Nem irigylésreméltó az életed az fix.

Mária 2013.01.18. 14:49:09

"Különösen a válságrégiókban maradhat tartós a jobboldali radikalizmus befolyása."

Ez tévedés.

Az emberek nem gyűlölködni akarnak, hanem munkát és megélhetést várnak. Már rájöttek, hogy se a zsidózásért, se a cigányozásért, se a mélymagyarkodásért nem adnak semmit a boltban. Sőt, munkahelyeket se teremt az acsarkodás.

A szélsőjobboldali pártoknak viszont a gyűlöletkeltés az élete. Nem érdekeltek sem a békében, sem a fejlődésben, sem a gyarapodásban.

Mária 2013.01.18. 14:53:54

@==T==:

"Ezeket a cikkeket előre megrendelik, vagy magadtól tudod a dolgod?"

*

Előre megrendelt írásokról van szó.

A Mandineres fiúk története dióhéjban:

magyarnarancs.hu/belpol/a_magyar_polgari_underground_-_i_sturm_und_drang-75582

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.01.18. 15:59:43

@kanálwarrior: Ezt csak a nácik hiszik"

pf. te nem figyelsz.
én nem véletlenül nem norvégnak tartom magam, és a zsidók többsége se tartja magát ugandainak.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.01.18. 16:02:24

@gabcigirl: hogy nem kommunista, vagy okvetlen marha nagy liberális az, aki nem bírja a fejüket"

ez igaz, általában ezek csak azok akik lenácizzák őket

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.01.18. 16:04:52

@Mária: hát persze móricka, még véletlenül se jogosan haragszunk a másikra, abban van mindig a hiba, aki mérges!

bömböcz 2013.01.18. 16:18:19

@gabcigirl: @Mária:
A polgártársnőknek tisztánlátása megerősít a Nemzet újraegyesítésében!
No Pasaran!

Bell & Sebastian 2013.01.18. 17:09:51

Hogy micsoda libsi trollfeszt lett ebből a posztból is. Az kiabál a leghangosabban, akinek a háza ég.

Radijobb itt nem lesz kormányon belátható időn belül. Ám ellensúlynak kiváló a mindenkori szadi-antinácik ellen, amennyiben az antináci nemzetközi nacionalistát jelent, a náció fogalmát itt természetesen erősen szűkítve értelmezve. A náci a nemzeti nacionalista, de a radikális jobboldaliság egyáltalán nem azonos ezzel.

Csak hogy tisztázzuk - kizárólag a vérlibsi aktivisták kedvéért.

Nem baj az, ha lesz kettő, valódi jobb párt. Ha már balból annyi van, mint amennyit Ergé összeszedett a képversébe.

A Fidesz centralista, azon belül is KDNP az origó, ami azt is jelenti, hogy tetszés szerinti oldalát mutatja. Van az a pénz, amennyiért liberális. Csak most pont nincs. Anélkül meg megfullad. Kell tehát egy fenyegető árnyék, egy elborzasztó alternatíva, amit felmutatva lesz lóvé.

Mindenre, például ilyen netes zagyvaságokra, valódi elemzés nélkül. Csak nem gondolják, hogy Ellenwerber Árpád a tojásain ül és régi Lúdas Matyikat olvas, lábát lógázva a rakpart alsó kövén, miközben előtte úszik el a dinnyehéj és a Párt jövője?

Ááá, dehogy.

Bell & Sebastian 2013.01.18. 17:21:23

@Alfőmérnök: Mondtam már, hogy a szer lassan felzabálja az utolsó agysejtedet is? Egy ideig betömik a rést a tartalék őssejtek, de te már túl vagy ezen a ponton.

Rosszindulatúvá, gonosszá és önismétlővé váltál, a guppi -lét küszöbén által és a két másodperces menória hatótávján belül.

Kezd új lapot, mert ez régen betelt.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.18. 19:03:13

A sluszpoén az, hogy a MIÉP soha nem volt radikális párt:-) A '90 utáni magyar politikatörténet legintellektuálisabb formációja volt (s mint ilyen), messze a legmegalapozottabb és legmérsékeltebb programmal:-)

Dr. S. J. B. Manó 2013.01.18. 19:58:15

@mk27soundmaster: Az lehet, hogy magának nem tűntek radikálisnak, de mi, ügyvédszabásúak, azért nem voltunk velük maradéktalanul megelégedve.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2013.01.18. 21:13:10

@Mária: azt nem te döntöd el, hogy az emberek mire vevők meg mire nem. A nullalátogatottságú béna blogodra például kurvára nem.

vizipipa 2013.01.18. 21:33:40

@gnoldaeh:
bengay 0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2013.01.18. óta tag.

Ne foglalkozz vele, fizetett troll.

@rg: Hangadó politikusai sorozatos elvesztésével a Jobbik maga is arcát vesztette...

Felsorolnád őket? Biztos öregszem, de valahogy nem jön össze. Avagy: éhes disznó makkal álmodik?

bömböcz 2013.01.19. 02:55:26

Nagy öröm látni számunkra, hogy egy ellen koros-hadosztály alakul a semmiből...a semmibe.

Kandeláber 2013.01.19. 08:26:58

@tesz-vesz: Torgyán valamikor - talán '98-ban, amikor éppen ő segítette trónra Orbánt - felvetette az egyszeri vagyondézsma lehetőségét, de a fidesz-újgazdagok lehurrogták.

Kandeláber 2013.01.19. 08:34:36

@Mária: És mi a te történeted, akit az örülünkvincent szop, te meg őket viszont, kis libbant?

tevevanegypupu 2013.01.19. 08:37:36

@gabcigirl:

Maga is tok jogosnak erzi amit ir gabci, pedig fogalma sincs arrol mi az, hogy naci..Csak vagdalkozik vele mint az aduasszal. Szoval akkor - egy masik nezopontbol - maga egy trendi csaj. Rosszabb mint egy furko.

Pelso.. 2013.01.19. 09:31:40

@Mária: Mindegy, hogy az emberek gyűlölködni akarnak v sem. A pártok oly profik lettek a gyűlöletkeltésben, a társadalmi megosztásban, hogy erre önmagában stratégiát lehet építeni.

greybull 2013.01.20. 10:59:56

Szerintem mindegy, hogy melyik párt: abban biztos vagyok, ha jön egy olyan politikai erő, amelyik csak annyit mond, hogy emberek: erre van észak (vagy dél, vagy kelet, mindegy) itt az ásó, 'oszt ássatok, DE ezért megkapjátok a minimálbér kétszeresét, meg kaját, piát, egy másik embercsoportnak meg azt mondja, hogy ti meg lapátoljátok be a kiásott árkot, de ti is megkapjátok ugyanezt: hát nyerni fog! Á la Roosevelt - New Deal.
No most természetesen túloztam, de az árokásás nem is akkora marhaság, mondjuk Kecskemét felett megcsinálni a Duna-Tisza csatornát, onnan északra meg délre szintén jó sokat ásni: hogy amikor jönnek a nagy árvizek 1. el legyenek vezetve, továbbá 2. öntözhető legyen a lassan sivataggá váló Duna-Tisza köze. Hát bizony közmunka kell, de országos méretben - esetleg nem lehetne kipróbálni? Aki keres, és egy kicsit a létminimum felett, taníttatja a gyerekeit/purdékat, otthon az asszony kapálja a kiskertet, háztájit, etetik az állatokat, vesznek egy Trabantot (sic!!!) , na mit szóltok? Esetleg ez a kibaszott magyar állam meg kimondja, hogy a magyar állam által felhasznált minden áru, termék, szolgáltatás csakis és kizárólag MAGYAR eredetű lehet (ergó Magyarországon, magyar állampolgárok, 90%-ban magyar alapanyagból állították elő), nem veszünk buszt a kurva életbe csak itthonról, metró szerelvényt sem, vonatot sem, semmit sem, CSAKIS ITTHONRÓL - MERT AZ ISTEN VERJE MEG EZT A ROHADT EU-T ÉS KAPCSOLT BANDÁIT: NEKÜNK CSAK A MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR ÉRDEKE SZÁMÍT?!?!

robkova 2013.01.28. 20:34:10

@gabcigirl: Milyen érvről beszélsz? Egy érvet nem mondtál baszki. Leírsz egybites lózungokat (gnácizás és társai) és egyéb paneleket az nem "érv". Nekem pl, mit tudtál válaszolni. Személyeskedés a mocskolódás. Az ilyen hülyékből meg elegem van akik minden sarokra nácikat hallucinálnak. Vita részemről lezárva! Te túl hülye vagy ahhoz hogy én ezentúl egy másodpercet is foglalkozzak veled.

gabcigirl 2013.01.29. 09:26:28

@robkova:

És ki kérdezett? Ez egy véleményoldal, de arra, hogy a hozzád hasonlók miről mit gondolnak, az számomra érdektelen. Ha a magadfajta utál, az csak jó jel, hogy jó úton járok:))))

A nácik meg egyértelműen a gyűlöletkeltésre utazó, nem is kicsit elmebeteg féllények. Érvanyagotok nincs. A Kuruc Infó nem az, normális országokban már rég leállíttatnák, továbbá az üzemeltetőknek(Novák Emőke meg az egyéb féleszűek) lazán börtön jár.

gabcigirl 2013.01.29. 09:28:10

@tesz-vesz:

Nehéz lesz. Értelmeset ritkán látni, legfeljebb a tanult hülye kiadásuk lehet némiképpen irritáló.

hoplita 2013.01.29. 11:41:01

Hogy te milyen kis faszszopó görényke vagy, rajcsányi.:(
Kár vót apádnak megoldania a gatyáját...

Ezt adta most ki a gazdád? Ezt kell nyomatni?
Gondolom igen, öcsi de megsúgom, nem fog menni, nagyon nem.
süti beállítások módosítása