Ősz
2012. október 15. írta: aristo

Ősz

turner.jpg

„A polgári árugazdaság kifejlődésével a mítosz sötét horizontját felderíti a számító ész napja, amelynek fagyos sugarai alatt az új barbárság veteménye érlelődik.” (Adorno – Horkheimer: A felvilágosodás dialektikája)

Reggelente a botanikus kertbe járok sétálni. Sokat járok ide, így lassan minden növényt személyesen ismerek, ismerősek a hársak és vadgesztenyék, a rengetegféle fenyő és cserje. Ősz van, a lombhullatók még egyszer, utoljára felöltik legszebb, színes ünneplőjüket, mielőtt elhullatnák díszeiket és csontváz-álomba merülnének a fagyos tél elől. A milliónyi színes bogyó között madarak válogatnak, ők hízással készülnek a télre és a koplalásra. A hordókban már forr az új bor a vigasztalásunkra. Szükség is lesz rá, mert tél jön barátaim, hosszú és hideg: a fák és a madarak már tudják, mi még – úgy tűnik – nem.

Európa is egyre tarkább ruhákba öltözik, magafeledetten. Látszólag nem tudja, hogy közeleg a tél. Még ki is tünteti magát a békéért az a kontinens, ahol talán legtöbben haltak erőszakos és tömeges halált az emberiség épületes története során. Tél pedig azért közeleg, mert leállni látszik a perpetuum mobile, mely a modern világot eddig mozgatni tűnt: a pénzcsinálás. A mohóság, amely két évszázadig ülte torát, amelyet a csőcselék fékezhetetlen étvágya táplált, felzabált mindent; és amit nem tudott magába gyömöszölni, azt, mint haszontalant, tönkretette. Talán még nem tudja, hogy a nélkülözések tele közeledik. A közelgő tél elől – melyről lelkük mélyén tudják azért, hogy közelít – a kufár lelkületűvé lett atlanti népség egy felhővár védelmébe húzódik, amelyet úgy neveznek: Európai Unió. Birodalom ez – mondogatják a szót ízlelgetve –, birodalom, nagy és erős, megvéd bennünket mindentől, tán még saját magunktól is: mondjuk, bizonyára ez lenne a legfontosabb. De mi is hát az a „birodalom”?

*

A soknemzetiségű birodalom gondolata valószínűleg egyidős a szervezett emberi társadalommal: a határok szükségszerű létéből fakad, abból az elviselhetetlen gondolatból, hogy a határon túl, azon kívül ellenségek vannak, ellenségek, akiket le kell győzni, be kell olvasztani, alá kell vetni; ám ezután a kitolt határon túl újabb ellenség leselkedik – és így tovább, míg az egész nagyobb nem lesz, mint amit elbír, és a saját súlya alatt összeroskad. A birodalom, a birodalmak tehát ugyanazon féktelen falánk étvágy tünetei, mint a gazdagság határtalan növekedésének vágya. Kérdés lehet persze, hogy ha ez így van, és a fékevesztett étvágy újra meg újra válságba sodor bennünket, miért nem tanulunk belőle, miért nem vesszük elejét a számító ész segítségével? Nos, azért, mert olyasmire van hozzá szükség, amit ez a számító ész nem képes megadni, és ami az egyének közül csak keveseknek van, a tömegnek pedig egyáltalán nincs: önuralomra. Az önuralom, önfegyelem puszta gondolata is reakciós ármány, úgy élünk, hogy „nekem nem parancsol senki”, és gyerekeinket is úgy neveljük, hogy nem parancsolunk nekik, és ezáltal még fékevesztettebbek lesznek, mint mi vagyunk.

Minden válság kapóra jön valakiknek, ezúttal az Unió legfőbb haszonélvezőinek: az uniós bürokráciának. Ha már az eurokráciáról esik szó:nem új dolog birodalmat pusztán adminisztrációval irányítani, ilyen bürokratikusan irányított volt például Bizánc is, csak ott bölcs előrelátással általában először ki is herélték a bürokratákat. Ami igen szép és hasznos szokás volt velük kapcsolatban, hiszen legalább a Strauss-Kahn-szerű ügyek nem terhelték az amúgy is elfoglalt császári udvart.

A mindenkori fantasztáknak – és a fantazmagóriák cinikus megvalósítóinak – receptje ismert: nem azért nem működik a dolog, mert netán ostobaságot akartunk, hanem azért, mert nem voltunk eléggé rigorózusak az elvek betartatásában. Ha nem működik a szocializmus, az azért van, mert nem vagyunk eléggé szocialisták; ha nem működik a liberalizmus, az meg azért, mert nem vagyunk eléggé liberálisok. Minden korok doktrinerjeinek gondolkodása érhető tetten itt: ha nem működik a birodalom, még több birodalmat nekik! Az persze merő véletlen, hogy ez a több birodalom egybeesik legközvetlenebb anyagi, egzisztenciális és hatalmi érdekeikkel.

A „több birodalmat” mellett felhozott érvek egyik legerősebbje – még ezeken az oldalakon is idézték – a béke. A béke, melynek ezentúl már, a Nobel-bizottság által is szentesített módon, az európai birodalom a védelmezője, hiszen lassan hetven éve nem volt jelentős háború Európa szívében (a végeken annál több, dehát „azok” nem is európaiak igazán), és a béke kizárólag a birodalomnak és nyilván a bürokráciának köszönhető. Ez azonban egészen egyszerűen és póriasan nem igaz. Európában azért nem volt háború majd' ötven éven át, mert két atomhatalom nézett szembe egymással, és bármilyen fegyveres konfliktus minden bizonnyal a városokkal teletűzdelt és sűrűn lakott Európa szó szerinti végét jelentette volna. Függetlenül attól, hogy ki „győz”, Európa biztosan veszít. Mára csak egy igazi nagyhatalom maradt, azonban a mai békére is a gombafelhő árnyéka vetül.

Hogy ezt a békét továbbra is az unió tagjainak szoros gazdasági kapcsolata tartaná fenn, téveszme, melyről elég talán annyi, hogy mindkét világháború kitörésekor Németország legnagyobb gazdasági partnere Franciaország volt és viszont. A vérszomjas ostobaság a homo sapiens talán legjellemzőbb tulajdonsága, mely többnyire felülkerekedik a gazdagodás vágyán is, illetve jól megférhet avval, hiszen köztudottan jobb üzlet elrabolni valamit, mint megvásárolni. Az Uniót domináló nagyok közül kettőnek helyből van nukleáris arzenálja, a németeknek meg akkor lehetne, amikor akarják, az ő technikai lehetőségeik mellet bármikor összebarkácsolnak egyet. A nukleáris fegyverek jellemző tulajdonsága: nem kell, hogy „jó” és pontos legyen. Csak robbanjon fel. A nukleáris ütőerő érinthetetlenné teszi birtoklóját, amint látszik ez az új atomhatalmak történetén is. Ez az érinthetetlenség a tétje az „arab tavaszt” közvetlenül, az évszakok logikáját meghazudtolva követő „arab ősznek” is. Ha Iránnak lesz atombombája, nagyjából azt csinál a Közel-Keleten, amit csak akar, s ha tetszik neki, megpróbálhatja feltámasztani a hajdani Perzsa Birodalom nagyságát. A technológiai fejlődés révén a nukleáris fegyverek egyre gyorsabban és egyre szélesebb körben terjednek el, és ennek természetesen előbb-utóbb apokaliptikus következményei lesznek – ez azonban most más lapra tartozik.

*

A birodalmi törekvésekkel a nacionalizmust szokták szembe állítani, márpedig a nacionalizmus korunk liberálisainak szájában szitokszóvá változott. Vele is szokták magyarázni a háborúkat, a fasizmust, a tej megsavanyodását és általában minden rosszat, ami az emberekkel történhet. Mi több, még a konzervatívok is morogni szoktak miatta, hiszen sokan afféle újmódi dolognak tartják, a francia forradalom – az utolsó nagy rabszolgalázadás, ahogyan Nietzsche nevezte – termékének. Ez persze részben igaz is, hiszen a hatalomra vergődött csőcselék vérszomjas urainak legitimációra volt szüksége, és ezt a „nép”-ben vélték megtalálni. A nép fogalma azonban igencsak amorf valami, hivatkozni rá több kérdést látszik felvetni, mint ahányat megold. Ki a nép? Kik tartoznak a néphez? Mi különbözteti meg őket azoktól az emberektől, akik nem akarnak uruknak minket? – kérdezték maguktól. Ez utóbbi kérdést mindjárt okafogyottá is igyekeztek tenni, amennyiben kiirtották azokat, akik a „nép” ellen fordultak – az ellen a nép ellen akit, természetesen, ők képviseltek. Mert ahogyan a proletárdiktatúra a proletariátus önuralma, úgy a nép sem fordulhat önmaga ellen – hacsak nem skizofrén. Így aki ellenezte a „nép” uralmát – értsd: a fő-terroristákét –, az nem lehet a tagja a népnek. A vidám, haladó vérfürdőt azonban konszolidáció követte, Napóleon pedig ízig-vérig realista volt. Bár császárrá koronázta magát, egy percig sem hitte, hogy hatalmának valamiféle szakrális alapja lehet. Nem. Ő formálisan a nép nevében lett császár, és ehhez szükség volt egy formális népre, így született meg a modern nemzetállam. Az egy országban, egy joghatóság alatt élők – tekintet nélkül minden fennálló különbségükre – egy adminisztratív aktus keretében egy nemzetet képeznek és kész.

Az imigyen jogi-alkotmányos úton kreált nemzetet szembeállítani az Unióval persze olyan, mint a hülyeséggel a tébolyt szembeszegezni – nincs túl sok hozadéka, egy absztrakciónak ugyanis nem ellenfele egy másik absztrakció. Amik az Unióval valóban szemben állnak, azok a nemzetek, úgy, ahogyan évszázadok óta elgondolják magukat, mindenféle jogászkodás nélkül. Az ember szociábilis lény, csoportosan szeret és tud élni. Ezeket a csoportokat mindig is összetartotta a közös nyelv, a közös hiedelmek és mindenekelőtt a közösen birtokolt szállás-terület, őseik földje. Hogy az azonos földrajzi térben élő, azonos nyelvű, kultúrájú emberek csoportját nemzetnek nevezzük, vagy bármi másnak, az igencsak szőrszálhasogatásnak tűnik. Az így felfogott nemzetnek nem elsődlegesen az állampolgárságoz van köze, hanem a közösen birtokolt földhöz és a közös szocio-kulturális származáshoz, a valóságnak ahhoz a szeletéhez, amelyet a közös nyelv és származás révén nagyon hasonlóan látnak.

Az emberi társadalom archetípusa nem a bélyeggyűjtő egylet, amelyet a közös szenvedély tart össze, hanem sokkal inkább a rablóbanda, amelyet a közös ellenség kovácsol eggyé. A nemzetet nem a barátok, hanem az ellenségek teszik nemzetté. Nézzünk csak körül a környező országokban, és láthatjuk: micsoda gyorsasággal és hatékonysággal alkotott a magyargyűlölet soha nem volt „nemzeteket” mócokból és tótokból. E nemzetek létele csak formálisan köszönhető Trianonnak, valójában, tartalmilag az ügyesen használt, a kisebbrendűségi komplexusból táplálkozó ellenségképnek köszönhetik nemzet voltukat.

*

Nem igaz tehát, hogy a nacionalizmus – és ami még fontosabb, a nacionalizmushoz elengedhetetlen nemzet – valami újmódi dolog lenne: éppen ellenkezőleg, az egyik legrégebbi emberi jellegzetességgel állunk szembe, mely az emberi természetben gyökerezik. A pusztán állampolgárságként felfogott nemzethez tartozás egyenesen elvezet a doktriner liberálisok ősapjának, Kantnak a világpolgárához és világállamához, hiszen mi akadálya lehet annak, hogy az említett adminisztratív aktust – az állampolgárrá fogadást – végtelenül kiterjesszük miden emberi lényre? Valahogyan azonban még a legütődöttebbek is érzik, hogy ez így nem menne, csináljuk először kicsiben – legyünk csak európaiak. Hogy ez nem jelent semmit? Az nem baj, a tartalmatlanság végtelen magyarázati lehetőségeket tesz lehetővé. „Találjuk ki Európát!” – kiáltják, mintha a történelem valami találós kérdés volna. Mi az: ha feldobom, természettudományos fejlődés, ha leesik, atombomba? Sikeres megfejtők között Cohn-Bendit összes műveit sorsoljuk ki.

A nemzet az, ami az odatartozás csodás, semmihez sem hasonlítható érzésével ajándékozza meg azt, aki hajlandó elfogadni. Vannak – és egyre többen –, akik nem ismerik és nem is akarják ismerni, átélni ezt. Számukra rossz hír az, hogy a téli hidegben mindenki bezárkózik majd, és nem nagyon marad hely az idegeneknek. Reménykedhetnek abban, hogy bentlakó cselédségre télen is szükség van – amíg tudjuk etetni őket, utána kénytelenek leszünk magunk összetakarítani magunk után.

Az általunk ismert Európának és – ha elképzeljük az ajatollahokat atomrakéták indítógombjával kezében – talán a világnak is, vége lesz, abban a formában, ahogyan eddig ismertük. Most azonban még színpompás ősz van. Az utcákon, tereken tarkán öltözött tömeg táncol, mintha a Magnum Chronicon Belgicum lapjai elevenednének meg a táncőrület napjairól. Marginálisnak gondolt kisebbségek követelik „jogaik” kiterjesztését, a szabadság egyre kiterjedtebb: az újabb és újabb tabuk döntögetése egyre közelebb jut hozzánk, ahhoz a „privát szférához”, amelyet védeni indult az egész modernitás. Ma már természetesnek tűnő módon tiltanak be neveket, börtönnel fenyegetik a történeti kérdések megvitatását – lassan, de biztosan felszívódik a felvilágosodás megannyi „vívmánya”. Az új barbárság nem a kapuk előtt áll: már a kapukon belül van, és mi engedtük be oda. Európa – a birodalom – fittyet hány a józan észnek, melynek hideg sugarai ragyogják be állítólag a korunkat. Ábrándok nem védenek meg a téltől, még ha egy ki tudja, hányszoros identitású luxemburgi találja is ki őket. Mindenki menjen szépen haza, és nézze meg, lesz-e elég tüzelő télire.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr934846368

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ősz 2012.10.15. 08:57:01

Az általunk ismert Európának és – ha elképzeljük az ajatollahokat atomrakéták indítógombjával kezében – talán a világnak is, vége lesz, abban a formában, ahogyan eddig ismertük.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hacsaturján 2012.10.15. 08:30:25

érdekes. én is járok a füvész kertbe, noch dazu, a kertészeti arborétumába is, de ilyen marhaságok még akkor sem jutottak eszembe, ha néha a fejemre esett egy-egy toboz, makk vagy gesztenye.

marko11 2012.10.15. 08:54:57

Ritka szép és ritka okos írás!

Nem ilyen szép-írás, de pontos és részletes elemzése a szép új világ(birodalom)nak Vass Csaba a VALÓSÁG 1997/9 számában megjelent írása.
Vagy a "Míg élők közt leszel élő" c. könyvében (II. könyv, II. rész, II. fejezet):
mek.oszk.hu/02200/02260/02260.pdf

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.15. 08:55:54

"és gyerekeinket is úgy neveljük, hogy nem parancsolunk nekik, és ezáltal még fékevesztettebbek lesznek, mint mi vagyunk."

Szerző idióta.

"alkotott (...) soha nem volt „nemzeteket” mócokból és tótokból."

Ha sosemvolt, akkor mi az, hogy tót? Csak nem "azonos földrajzi térben élő, azonos nyelvű, kultúrájú emberek csoportja"? Mondom, szerző idióta.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.10.15. 09:17:16

@Dr. Zerge: Az, hogy a maga számára az érintettek háromszáz szavas szókincse és a kecskékkel kapcsolatos szexuális szokásaik "kultúra" az a maga - amúgy jellemző - problémája.

neeskens 2012.10.15. 09:22:57

Rémisztően eklektikus és zavaros írás. Niall Ferguson olvasgatást ajánlanék a szerzőnek.

A hideg ráz ettől a búsongó-merengő, egyfolytában a hanyatlást vizionáló szellemiségtől. Jelenleg Nyugat-Európa népességének döntő része olyan anyagi színvonalon és életminőségben él, amely ilyen tömegesen soha a világtörténelemben elő nem fordult. Igen, lehet, hogy bizonyos szempontból véget ért az aranykorszak, de ott - hogyismondjam - van miből engedni. A félperiféria fénytörésében persze egészen más a helyzet.

Elég annyit írni, hogy a szerző egyfolytában birodalmat, meg hódítást emleget. Én úgy tudom, hogy az Unióhoz önként és dalolva csatlakoztak országok, soha egyetlen esetben sem történt katonai intervenció. Tekintve hogy a "Birodalomnak" még hadserege sincs....

Most még persze helyből lehetne cáfolni egy csomó más állítást tételesen, de minek. Az attitűd itt a komolyabb probléma...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.15. 09:30:48

Európai Unió, 2012 ősze:

Tudják, hogy hol jártam tegnap? Egy épület bontásánál segédkeztem, amit a cigány szomszédok elkezdtek széthordani és a tulaj úgy döntött, hogy inkább elbontja és ami menthető, azt inkább téglánként, cserepenként, lécenként elmenekíti (elhasználja máshol, feltüzeli, szétosztja a rokonai, ismerősei között), minthogy a retkeké legyen. Jónéhány férfiember részt vett a munkában, a szomszédok a telkük hátsó részéből behúzott nyakkal figyeltek (egy néhány téglából --- talán épp a szomszédból lopott téglákból --- összedobott udvari katlant körülülve, amin egy nagy lábasban rotyogott az ebéd). A tulaj mesélte, hogy ha egyedül vagy egy-két családtaggal ment ki a portájára, rendre zaklatták, megjegyzéseket tettek rá, mocskolták, fenyegették --- no, most behúzott nyakú kuss volt (s gondolom, annak mérleglése, hogy mi marad a portán a bontott anyagból, mit tudnak az éjjel elhordani). Mondom, miközben dolgoztunk, a tulaj mesélt: többek között arról, hogy bontási hullám indult el a településen, mióta szárnyrakapott a több, mint szóbeszéd arról, hogy a körzeti rendőrök összeboltoltak a közeli méhtelep tulajdonosával, s ezért marad eredménytelen minden nyomozás a környékbeli lopási ügyekben. Történt ugyanis, hogy helyettesítés miatt nem a körzeti rendőrök ügyeltek és egy másik körzet rendőrei jöttek ki a bejelentetésekre, akik --- nyilván, nem lévén beavatva --- meglátogatták a méhtelepet, ahol azon nyomban le is foglalták az ellopott holmikat. S miközben ők ott foglalgattak, megjelent a szabadságos körzeti rendőr és megpróbálta menteni a helyzetet. S ezt állítólag több károsult végignézte... Végezetül tennék néhány észrevételt: Az az állam, amely ilyen helyzeteknek teszi ki tisztességes polgárait, az egy latorállam. S, ahogy láttam, ezt mások is így élik meg. Nem tudom, mikor fog elpattanni a húr, de k*rvafix, hogy el fog. Érdekes volt látni, hogy egy ilyen helyzetben hogyan viselkedtek ezek a férfiak és még érdekesebb volt látni a cigányok sunyulását, lapulását. Elhiszem, hogy félnek, a helyükben én is félnék. Bárhol a világon, egy ilyen szituációban, a közösség férfiai (mert ez egy olyan/ilyen szituáció volt: a közösség férfiai összegyűltek) a vadászpuskáikkal érkeztek volna. Hát, így...

ü
bbjnick

Célkereszt 2012.10.15. 10:02:36

"Ha Iránnak lesz atombombája, nagyjából azt csinál a Közel-Keleten, amit csak akar, s ha tetszik neki, megpróbálhatja feltámasztani a hajdani Perzsa Birodalom nagyságát."
Pakisztánnak, Indiának is van atombombája és talán Észak-Koreának is. Mégsem tudnak azt tenni, amit akarnak.

tarackos 2012.10.15. 10:38:46

Megértem a nemzetiek félelmét. Azt viszont nem, hogy miért gondolják azt, hogy egy "birodalomban" már nem fog összetartani "a közös nyelv, a közös hiedelmek és mindenekelőtt a közösen birtokolt szállás-terület, őseik földje".

Ezt vmiért sosem hajlandók bővebben kifejteni...

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.15. 10:39:44

@aristo: Hogy mi van? Jól értem, a tótok meg a mócok 300 szóval bírnak és kecskét basznak és ez az összes tudnivaló róluk?

Tessenek má' megmondani, ez most itten szerkesztőségi álláspont?

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.10.15. 10:40:49

Egy elkezdi a fikázást, a lehülyézést, idiótázást, rögvest terem mellette egy másik aki folytatja, aztán még egy és még egy. Érdemi érv nemigen hangzik el, annál több személyeskedő otrombaság.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.10.15. 10:48:06

@Dr. Zerge: Fogalmam sincs, hogy mi a szerkesztőségi álláspont, semmi közöm hozzá. Én pusztán arra szerettem volna utalni - a maga és elvtársai számára ismerős nyelven - hogy egy népcsoport puszta léte nem jelenet egyben kultúrát is. Ahhoz még jónéhány - a maga számára is ismeretlen dolog - szükséges.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.10.15. 11:05:48

@Dr. Zerge: nem biztos, hogy kecskét - lehet, hogy zergét basznak.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.10.15. 11:08:02

sajnos ez eléggé ostoba cikk. a tótozás.mócozás meg sírni való. pláne egy magyar szájából. egy olyanéból, aki mindent a németektől és a zsidóktól kapott amit kultúrának nevez.

Pelso.. 2012.10.15. 11:15:59

@aristo: Ugye nem tiltja a polgári-nemzeti etikett a bizonyos idegenek s új barbárok pontos megnevezését?

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.15. 11:19:02

@aristo: Elvtársaim? Mondom én, hogy idióta vagy. "egy népcsoport puszta léte nem jelenet egyben kultúrát"
leveles idióta.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.10.15. 11:22:29

@Dr. Zerge: Ennyire sérti, hogy elvtársainak nevezem az elvtársait? Mi ez, öngyűlölet?

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.15. 11:34:44

@aristo: Sért? Ezt hol olvastad? És miből az a kényszerképzet, hogy gyatra képességeiddel képes volnál bármivel is megsérteni? Én még olyanról nem hallottam, hogy valami puha fos fölsértsen valami kissé keményebb dolgot. Hogy ne mondjam a fűrész vágja a fát, és nem fordítva. Az inszinuációd mindössze ostobaság. Aki figyelmesen jár-kel itt, sok mindent jogosan rám olvashat, na de "elvtársaimat", hát azt csak idióták. Ekképp a logikus következtetés levonatott - na nem mintha nem lett volna már eleddig is köznyilvános tény.
--------
Engem továbbra is csak az érdekel, hogy a tekintetes szerkesztőség hogy is van ezzel a 300 szavas móc-tót kecskebaszással. Mert azért az nem mindegy. Nagyon nem.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.10.15. 11:36:49

@Dr. Zerge: Feljelentgetünk? Mint az elvtársak.

2012.10.15. 11:40:17

@aristo:
"Feljelentgetünk? Mint az elvtársak."
kérdi ezt egy fidesznyik? hmm

Karcolt lendület 2012.10.15. 11:44:16

@Somló November:
A "hanyatló nyugat" és a "de kurva jó érzés magyarnak lenni, mert nem vagyunk tótok" téma megideologizáláshoz nincs mit érdemben hozzátenni.

Baromság az egész.

tevevanegypupu 2012.10.15. 11:48:39

Na, most mar csak az hianyzik, hogy valaki beidezze Komoroczyt, hogy Arpad zsido volt, aztan kesz is, orulhetunk, hogy egyaltalan Magyarorszagnak nevezhetjuk magunkat.

tevevanegypupu 2012.10.15. 11:48:39

Na, most mar csak az hianyzik, hogy valaki beidezze Komoroczyt, hogy Arpad zsido volt, aztan kesz is, orulhetunk, hogy egyaltalan Magyarorszagnak nevezhetjuk magunkat.

tevevanegypupu 2012.10.15. 11:54:47

@bbjnick:

Nalunk szegeny rendoroknek nem szabad 40 eves korban nyugdijaba menni, szegeny cigany hofitarsainknak pedig nincs munkaja. Kozos bennuk, hogy egyikuk sem tud megelni a fizetesbol (segelybol), ezert mellekfoglalkozas utan neztek. Ha Kuncze belugyminiszter megengedhette, hogy megelhetesi bunozok legyenek - nala liberalisabb nem letezik - akkor ugyan ezek utan ki akadalyozhatja meg ezt? A mostani kormany? Ugyan hogy? Hiszen mast sem csinalnak mint ketsegbeesetten vedekeznek kulfoldon es itthon a diktatura vadja ellen. Most kepzelje el, ha valoban bevezetnek mi lenne velunk? Egy kis teglalopas meg par kilo krumpli eltulajdonitasa, nehany femszobor eladasa, kis kezitusa itt-ott nem lehet olyan sulyos ugy - plane ha az elnyomott nemzetiseg ettol felszabadulhat a nyomas alol amit a kormany ra gyakorol - hogy botrany legyen belole.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.15. 12:03:19

@tevevanegypupu:
www.pecsiujsag.hu/pecs/hir/helyi-hireink/mali-azt-allitja-minden-komolyabb-baranyai-uzsoraugy-mogott-felsejlik-legalabb-egy-rendor
"- Nincs olyan komolyabb uzsoraügy, ami mögött ne sejlene fel legalább egy rendőr. Az emberek nem bíznak a hatóságban, hiszen számos olyan esettel találkoztam, amikor maguk a rendőrök tüntették el a bizonyítékokat - mondta. Példaként hozta fel, hogy tudomása szerint a Siklósi Rendőrkapitányságon nemrég harmincnégyen tettek tanúvallomást az egyik uzsorás ellen, ám így sem indult eljárás. Mali Zoltán szerint ekkora ellenszélben rendkívül nehéz a dolga, ám esze ágában sincs feladni a küzdelmet, még annak ellenére sem, hogy több alkalommal is életveszélyesen megfenyegették."

tevevanegypupu 2012.10.15. 12:13:12

@Doomhammer:

A rendorseg nem valtozott a rendszervaltas ota. Ugyan sokakat elkuldtek es ugy tunt mintha ujjaszerveznek, dehat ez nem igaz. Es a szocialista (kommunista) rendorseget jol ismertuk, ugy rettegtunk toluk mint az oroszoktol. A katasztrofa az, hogy most is felnunk kell toluk..De ez persze nem magyar sajatossag.

tevevanegypupu 2012.10.15. 12:13:12

@Doomhammer:

A rendorseg nem valtozott a rendszervaltas ota. Ugyan sokakat elkuldtek es ugy tunt mintha ujjaszerveznek, dehat ez nem igaz. Es a szocialista (kommunista) rendorseget jol ismertuk, ugy rettegtunk toluk mint az oroszoktol. A katasztrofa az, hogy most is felnunk kell toluk..De ez persze nem magyar sajatossag.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.15. 12:15:30

@tevevanegypupu:
A helyzet az, hogy a nagy titkolozas kellos kozepeben - nehogy a bunozok erzekeny informaciokat tudjanak meg - a szervezet teljesen atlathatatlan. A fizetes se magas, igy aztan idealis a terep a korrupciora.

Bloodscalp 2012.10.15. 12:26:14

@aristo: bennem is felmerült a gyanú hogy betegen írtad ezt, vagy csak keményvonalas vagy (a kettő nem zárja ki egymást)

@tevevanegypupu: rendre jössz ezzel a szöveggel hogy 40 éves nyugdíjas rendőrök...csak sosem Pintér elvtársat említed meg példaként.
A korrupcióra mennyire megoldás az hogy rámondja-vagy rámondod hogy ezelőtt is volt már korrupció? kurva jó hogy rendőröket,vámtiszteket, mindenféle rendvédelmi dolgozókat 6-8 évvel ezelőtti bérrel löknek ki az utcára-baromi nagy meglepetés hogy minimális összegekért félrefordítják a fejüket, vagy beszállnak ők is egy stiklibe. egy átlag fidesz szavazó szerint ez így rendben is van, ha vezért nem zavarja őt se zavarja. a belső EU-s államok meg visszafogják állítani újra a határellenőrzést, mert őket zavarja az pár tonna kábszer ami rajtunk keresztül hozzájuk megy például. így megy ez kedves droid polgártársam.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.10.15. 12:29:36

@aristo: minek pirtyogtok itt?
Vágjátok egymást pofán IRL. :)

tevevanegypupu 2012.10.15. 12:51:26

@Bloodscalp:

Kedves polgartars nem a rendorok miatt gondolkodnak a hatarok visszaallitasan, bar teny, hogy a kabitoszeres kamionok kozul eleg keveset kapnak el. Ha visszaallitjak az elsosorban a magyar, bolgar es roman ciganyok miatt lesz. A rendorseg eleg atlathatatlan szervezet mindenhol, Amerikaban, Franciaorszagban, stb..Nem azert mondom mert ez vigasztal, hanem mert teny. Nyilvan mivel fegyveres testulet, meg a kormanyok is tartanak valamelyest toluk, vagy pedig rendben valonak tartjak - mint a vendeglato es szolgaltato iparokban, egeszsegugyben - hogy mivel nem tudnak normalis fizetest adni, ott szedjenek egy kis mellekest ahol tudnak. Pinter most mintha valamit megkezdett volna, jo lenne, ha folytatna, V. Laszlo es cimborai csak egy kis morzsa, bar ketsegtelenul eleg jol eltek abban a szervezetben, amit nagyon nehez felgongyolitani. Gondolhato, hogy ha sikerulne, sokan zuhannanak veluk egyutt innet es onnet is.

Alfőmérnök 2012.10.15. 12:56:07

Jól nyomod. Ha így folytatod, még dékán is lehet belőled.

Bell & Sebastian 2012.10.15. 13:12:37

Töredelmesen bevallom, hogy röhögni járok Aristo bejegyzései alá, mert -mint mindig- ez a vitaindító is fontos és alapvető kérdéseket tesz fel, olyanokat, amiktől még a lajhárt is rángatni kezdi kedvenc henyélőágán az idegzsába.

Még Padilla is megvillant egy tükörkép a tükörben (tehát igaz) -jellegű bonmot erejéig, amire Doom képes volt rátenni még egy lapáttal.

Nagyszerű, pont mint a régi, szép időkben, amikor még 1 forint volt a forintos csoki.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.15. 13:32:58

@aristo: Fel, hogyne, hiszen egy blogpost kommentmezejében a bloggazda hogyléte felőli érdeklődés, az mi más is volna, mint feljelentés. A mavóizmus új csúcsait sikerült meghódítanod.

Tudod egynémely kérdésekben megrögzött liberális vagyok. Ilyen például a szólásszabadság dolga. Mondhassa mindenki a a magáét. Ekképpen te is, meg minden más elmeháborodott is. Ugyanakkor úgy vélem, hogy ez a gyakorlatban csak úgy bonyolódhatik, hogy a közlő orgánumok specializálódnak. Senki sem örülne, ha kedvenc napilapjának lenne pornómelléklete. Na, a te csatornaszagú böfögésedre pedig szerintem a kuruc meg effélék valók, és nem a mandarin, vagy mi a faszom ez itt.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.15. 13:41:40

@Bell & Sebastian:
mér, nem úgy van?
mondjon egyetlen magyar népdalt, ami nem a cigányoktól van!

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.10.15. 13:47:12

@Dr. Zerge: Mondjuk, ez igencsak jellegzetes arra a fajzatra nézve amit maga megtestesít.
"Híve" a szólásszabadságnak de persze csak akkor, ha maga mondhatja meg, hol, mi jelenjék meg, másrészt nem tudja, hogy hol van de meg akarja mondani, hogy ott mi lehet és mi nem. Mi más lenne ez, mint pöffeszkedő agresszív ostobaság?

Nem szoktam egy bizonyos szint alatt vitatkozni, de maga szemel láthatólag fontosnak tartja, hogy a nick-nevéül választott kérődző makacsságával köszörülje rajtam a nyelvét. Ostoba de legalább makacs. Ezzel még nem is lenne semmi baj, ha az értelemnek, a stílus eleganciájának a legapróbb jele felfedezhető lenne a "hozzászólásaiban". De nem fedezhető fel, ezért - őszinte sajnálatomra - kénytelen vagyok a maga alpári stílusához hasonlóan irkálni itt.

Bloodscalp 2012.10.15. 14:16:46

@tevevanegypupu: te színhülye vagy. most éppen megvédted a korrupciót ami már így is mindenhol jelen van, és terjed. teljesen összemosol dolgokat.

ha a strasbourgi&olaszban letelepült romákat akartad volna idecitálni, náluk nem merült fel határellenőrzés, sok értelme nem lett volna, mert ettől még EU-s állampolgárok. afrikai&ázsiai migránsokra gondoltál esetleg?

a határellenőrzéseket ezért a több ezer tonna heroinért, marihuána, stb akarják visszaállítani&bűnözés visszaszoritása. mert itthon nem megy. mert a te fajtád baszik rendes fizut adni-mint mindenkinek. inkább hagyja hogy úgy szerezzenek a rendőrök ahogy tudnak-ahogy fentebb írtad. ne áltasd magad, a cigók messze nem elsődleges szempont. inkább egy kis médiahírdetés&kormánykommunikáció. az kell még.

Bloodscalp 2012.10.15. 14:19:14

@tevevanegypupu: azt sem véletlen pletykálják hogy pintér csak kicsinálja a konkurenciát.

abba meg bele se akarok menni hogy egy kormány hogy félhet a saját rendőrségétől?vagy akár a katonaságtól.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.15. 14:39:25

@Dr. Zerge: " és nem a mandarin, vagy mi a faszom ez itt."
Ez már nem mandarin, hanem plüssgörény, (c) kedvenc tekintélyelvű közbiztonsági kollegám.

@Doomhammer: Ha nem tudná a cigányzene cigányzenészeknek írt műzene.

Harald Blåtand 2012.10.15. 14:41:06

@aristo: "Mudromu I plemenitomu, I cistitomu I bogom darovanomu jupan Hanăş Bengner ot Braşov mnogo zdravie ot Nécşu ot Dlăgopole.
I pak dau ştire domnie tale za lucrul turcilor, cum am auzit eu că împăratul au eşit den Sofiia, şi aimintrea nu e, şi se-au dus în sus pre Dunăre.
I pak să ştii domniia ta că au venit un om de la Nicopole de miie me-au spus că au văzut cu ochii lor că au trecut ciale corăbii ce ştii şi domniia ta pre Dunăre în sus.
I pak să ştii că bagă den toate oraşele câte 50 de omin să fie de ajutor în corăbii.
I pak să ştii cumu se-au prins neşte meşter(i) den Ţarigrad cum vor treace ceale corăbii la locul cela strimtul ce ştii şi domniia ta.
I pak spui domniie tale de lucrul lui Mahamet beg, cum am auzit de boiari ce sunt megiiaş(i) şi de generemiiu Negre, cum i-au dat împăratul sloboziie lui Mahamet beg, pe io-i va fi voia, pren Ţeara Rumânească, iară el să treacă.
I pak să ştii domniia ta că are frică mare şi Băsărab de acel lotru de Mahamet beg, mai vârtos de domniile voastre.
I pak spui domniietale ca mai marele miu, de ce am înţeles şi eu. Eu spui domniietale iară domniiata eşti înţelept şi aceste cuvinte să ţii domniiata la tine, să nu ştie umin mulţi, şi domniile vostre să vă păziţi cum ştiţi mai bine.
I bog te veselit. Amin."

Ez egy majdnem ötszáz éves szöveg. Románul írták, mellesleg a magyar király egy német anyanyelvű, ún. polgári kultúrával rendelkező alattvalójának, akinek nem derogált románul tudni. (Ebben az esetben alighanem emberéletek múltak azon, hogy el tudja olvasni.)
Felteszem a szerző el tudja olvasni... ha már, ugye önfeledten kecskebaszózik.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.15. 14:42:24

@aristo: Olvasni sem tudsz, hát miért is furcsálljuk, hogy írni nem... de tényleg, mekkora ökör vagyok...

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.10.15. 14:49:58

@Harald Blåtand: Hihetetlen, hogy mire nem képes a teljes szellemtelenség. Az értelem hiányát fáradhatatlan internetes keresőzéssel igyekeznek pótolni - mintha csak zh-kat olvasna az ember. Kikereste, bemásolta ezt a szöveget, pénzt időt fáradtságot nem kímélve, de mit bizonyít ez? A magas színvonalú móc kultúra létét?

Harald Blåtand 2012.10.15. 14:59:20

@aristo: Azon gondolkozzon el, hogy egy XVI. századi brassói szász patríciusnak nem okozott gondot, hogy elolvassa ezt. Ezt én nem a móc, hanem a valódi polgári kultúrát szemléltetendő tettem be, persze nem lep meg, hogy nem érti.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.15. 15:14:14

@aristo: Vigyázz, jön az óvónéni, és leteremt, amiért játszadozol a pöcsöddel, kisfiú!

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.10.15. 15:14:30

@Harald Blåtand: Nem "egy" XVI. századi brassói szász patríciusnak nem okozott gondot, hanem annak az egynek, akinek írták, hogy a többiek tudtak vagy nem mócul azt nem tudjuk. Minden esetre csak ez az egy szöveg maradt fent ékes román nyelven míg magyar, német vagy latin ezrével.

Maga most azt akarja bizonygatni, hogy élénk, pezsgő román kulturális élet volt Erdélyben a XVI. században? Ez csak nyilvánvaló, az Ipoly meg hajózható folyó.

tevevanegypupu 2012.10.15. 15:16:12

@Bloodscalp:

Na ez elszaladt az elobb, azt akartam kerdezni, hogy nem hallott meg hadsereg altal vegrehajtott katonai puccsrol?
Olaszorszagban, Franciaorszagban, Kanadaban rettegve gyulolik a ciganyokat - okkal - es mindent megtesznek, hogy eltavolitsak oket. Franciaorszagban Sarkozy mar kezdett foglalkozni a gondolattal, hogy meg kellene nezni, kit engednek be kelet-Europabol (is) az orszagba, Kanadaban pedig egyszer bevezettek avizumkenyszert az emberkereskedo magyar romak miatt, nem is beszelve a sok hulyerol akik politikai menekult cimen mennek oda, ugymint Kertesz Akos vagy Mohacsi Viktoria..
Hogy Pinter kitol akar megszabadulni azt nem nagyon tudhatjuk, de V. Laszlotol ugy tunik igen.
Soha eletemben nem vedtem a korrupciot, probaljon olvasni a sorok kozott.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.10.15. 15:20:35

@Dr. Zerge: Sejtettem, hogy gyerekkori traumák állnak a háttérben. Maga szégyent hoz a kérődzők amúgy tiszteletre méltó nemzetségére.

neeskens 2012.10.15. 15:20:48

@aristo: Te milyen ismérvek alapján mondod valamire, hogy birodalom?

tevevanegypupu 2012.10.15. 15:24:52

@Doomhammer:

Regen egy kisvarosban mindenki ismert mindenkit, tisztaban voltak termeszetesen a rendorseg mukodesevel is.Elet-halal urai volt, gondolom most is azok. Nekem nagyszeru jellemzest ad roluk Szabo Istvan filmje - es ez csak egy viszonylag egyszeru eset lenne - a Kedves Bobe, draga Emma (vagy forditva:), amiben az egyik lanyt megtamadjak es meg akarjak eroszakolni, mire bemegy a rendorsegre feljelentest tenni. Ott a nyomozo olyan pimasz, mocskos es szemet modon viselkedik vele - egyszeruen nem veszi komolyan - hogy a lany sirva megy ki onnet. A masik nagyszeru pelda a varosunk hataraban levo szobor, amirol hogy-hogy nem eltunt a bronz turul. A rendorseg toporgott a csonka oszlop mellett, egyszer csak megerkezett a magyar garda nehany kepviseloje. A rendorsegnek "fogalma sem volt", hova tunhettett a turul, a gardanak mar volt otlete. Ket ora mulva a turul ugyan nem kerult vissza a helyere, de megvolt. Mar ezt-azt letortek rola, de a garda megjavittatta es helyre raktak. Azota az emlekmure kiszegeztek I. Istvan kiraly torvenyeit..miheztartas vegett.:)

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.10.15. 15:30:27

@neeskens: A birodalom definíciója meglehetősen egyértelmű, a több nemzetiséget átfogó, többé-kevésbé központilag irányított államalakulatot nevezzük birodalomnak.

Alfőmérnök 2012.10.15. 15:33:34

@aristo: Gúnyolódunk, keresztény-konzerv köntösbe bújt bolsikám? Nem olvasta ezt az írást a gúnyról?
mandiner.blog.hu/2010/07/12/a_ner_rol_es_a_gunyrol

Harald Blåtand 2012.10.15. 15:33:57

@aristo: Az írásbeliség nem keverendő össze a kulturális élettel. Egyébként nem ez az egyetlen fennmaradt akkori román nyelvű szöveg, de akkor maga szerint pl. amíg nem íródtak meg a Paston család levelei, addig nem volt angol nemesi kultúra? Amíg nem volt a huszita Biblia leírva, addig nem volt magyar egyházi kultúra? A középkori magaskultúra produktumait nyilván nem élvezték erdélyi román jobbágyok, de ez kb. olyan szintű megállapítás, mint meglepődni azon, hogy a fogarasi román bojárok meg mit tesz Isten ritkán tereltek kecskét.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.15. 15:38:24

@tevevanegypupu:
ez itt ket, egymashoz nem szorosan kapcsolodo tortenet, ugye? az elso a '90-es evek elejere vonatkozik (amikor meg nem volt garda), a masodik mara, ha helyesen ertem.

a masodikhoz: a magam reszerol nem annyira tetszik, hogy tobbe-kevesbe illegalisan mukodo "garda" biztositja a koztulajdont. az emberben felvetodik a kerdes, milyen a hivatalos rendorseg es ezen "arnyekrendorseg" viszonya.

amire en celoztam az atlathatatlansag kapcsan, az nem azt jelenti, hogy a magyar allam igazi titkait ismerje meg boldog-boldogtalan. en arrol beszelek, hogy maganbunok vagy korrupcio van "titoknak" alcazva, amirol tisztesseges polgar a nemzet biztonsaga erdekeben nem is beszel. itt bizony egy kis atlathatosag jol jonne.

Bloodscalp 2012.10.15. 15:39:07

@tevevanegypupu: azt hittem simán nem találod a szavakat. de látom mégis.

nem hiszem hogy a mi operetthadseregünk akár a saját vagy más országra veszélyt jelentene. de ez így van minden normális stabil országban, puccs ott történik ahol ingatag a belpol helyzet(részben itthon is igaz). normálisan működő országban miért kéne félni bármelyik fegyveres szervtől? t e se tudod.
újból kreténséget mondtál.

kanada nem tagja az EUnak:) vagy csak elegánsan kitértél az előző kreténséged elől?

neeskens 2012.10.15. 15:42:10

@aristo: Pusztán ezek alapján szerinted egyenlőségjelet lehet tenni teszem azt a Római Birodalom, a Szovjetúnió az USA és az Európai Unió között?

Egyáltalán a történelem menete a Birodalmak tündöklése és hanyatlása lenne? És még ha ez így is van, akkor most lenne az Európai Birodalom hanyatlása?

Nagyon ingoványos ez a narratíva...

kumkum 2012.10.15. 15:45:44

A szerzo egy tanult embernek tunik, de elefantcsont toronybol ertekezik az EU-rol, gyakorlati tapasztalat nelkul.

Az eurokratak szama elenyeszo a lakossaghoz kepest, es nem uralkodnak felettunk, legfeljebb csak busas fizetesert logatjak a labukat. Ugyanazt teszik, mint a nemzeti burokratak, csak 2-3 nyelven beszelnek. Nem hiszem, h pl Kovacsne NAV-ugyintezo barki felett is uralkodna.

Valoban kozeleg a "tel", mert a Fold elerkezik eltartokepessege hatarara. De pont az EU egyseges szabalyokat teremt kornyezetvedelem, hulladekkezeles, ujrafelhasznalas teren. Tehat inkabb segiti a termeszettel egyensulyban elest, mintsem akadalyozza.

A szerzo lathatoan imadja a Bombát (Strangelove), de az europai bekenek ma mar nem a nuklears elrettentes a zaloga. Zokkenomentesen dolgozhat/elhet barki egy masik tagallamban, szerezhet ot baratokat, talalhat tarsat maganak. Gazdasagaink ezernyi szallal fonodnak ossze.
Eleg nehez ugy haborura hergelni barmelyik orszag lakossagat, ha sok polgara az "ellenseg" teruleten lakik, vagy sokuknak van egy csomo "ellenseges" ismerose/kollegaja.

Az utolso bekezdes teljes kavarodas. Europaban pont szabadon hihet abban barki, h pl a vilag teremtese 6 nap tartott; vagy Darwin elmeletet fogadja el. A szerzo probaljon meg egy hasonlo kerdest egy muszlim orszagban feszegetni, siman felkoncoljak.

bush84 2012.10.15. 15:49:40

Jó kis írás, bár a téma több oldalt is elbírt volna, így is szép gondolatébresztő. Kár hogy nem nagyon vannak akikkel értelmesen lehetne róla diskurálni. Ha esetleg IQ-hoz kötnék a regisztrációt a fórumban...

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.10.15. 16:02:25

@Harald Blåtand: Nem én idéztem egy írott szöveget bárminek a bizonyítékaként; egyébként ha ezt a szöveget nem a fejlett román kultúra bizonyítékaként tette ide akkor, végképp nem értem, hogy miért.

Egyébként, ha már vitatkozni akarunk jobb lenne tudni, hogy miről. Én pusztán annyit állítottam, hogy a román és szlovák nemzetté válásának rögös útján a magyar gyűlölet volt a legfőbb hajtóerő, mintegy erre a negatív mozzanatra építették az azonosságtudatukat.

@neeskens: Az, hogy valamiket közös fogalom alá rendelünk nem jelenti azt, hogy szükségképpen egyformák is. Pistát és Mariskát is - egy bizonyos absztrakciós szinten - embernek nevezzük ez azonban nem jeleni azt, hogy egyformák is lennének.

Nem állítom, hogy az "Európai Birodalom" a végnapjait élné. Annál is inkább nem teszem ezt, mert nem létezik olyan, hogy európai birodalom, csak egyesek (láz)álmaiban. pontosan attól szeretnék óvni, hogy kísérleteknek vessük alá magunkat egy ilyen birodalmat létrehozandó.

neeskens 2012.10.15. 16:33:22

@aristo: ööö...ha te nem állítod ezt, akkor miért veted össze az eurokratákat a bizánczi hivatalnokokkal?

Ezt írod: "A birodalmi törekvésekkel a nacionalizmust szokták szembe állítani.." majd néhány bekezdéssel lejjebb:
"Amik az Unióval valóban szemben állnak, azok a nemzetek, úgy, ahogyan évszázadok óta elgondolják magukat, mindenféle jogászkodás nélkül."

Egyszer implicite létezőnek tekinted a birodalmat, most meg óvsz tőle, hogy létrejöhet. Most akkor az ajatollah rakétája, vagy a brüsszeli hivatalnokok miatt köszönt be az ősz?

Szerintem a civilizációt félted a birodalomtól, ha jól értem. Mondván az európai civilizációt a nemzeti sokszínűség alapozza meg. Csakhogy szerintem egyrészt egyszerűen ignorálod az önkéntesség mozzanatát, másrészt a nemzetet valamiféle természetes emberi közösségként, míg a birodalmat egy káros mesterséges kreatúraként kezeled.

Holott a birodalmak története se ma kezdődött, gondolj csak az ókori Keletre.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.10.15. 16:49:22

@neeskens: Azért vetettem össze, mert a birodalom, melynek létrehozására, - mint írom is - "törekednek", bürokratikus irányítással van elképzelve, hasonlóan mint Bizánc. Még egyszer mondom: nem tekintem létezőnek a az európai birodalmat, annyira nem, hogy lehetetlennek tartom a létrejöttét.

Az ősz azért köszönt be, mert túlterjeszkedtünk a lehetőségeken, a választott életmódunk és társadalmi berendezkedésünk révén. Az ajatollahok rakétái, nem csak Európát, az egész világot fenyegetik.

Természetesen ignorálom az "önkéntesség mozzanatát" tekintettel arra, hogy nem sok valódi önkéntességet látok az EU létrejöttében, annál több megtévesztést és hamis ígéretet és alaptalan álmodozást.

A birodalmak valóban nem most jöttek létre, ezért is írom azt "A soknemzetiségű birodalom gondolata valószínűleg egyidős a szervezett emberi társadalommal".

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.15. 16:52:43

@aristo: "Én pusztán annyit állítottam, hogy..."

Hát hogyne, hiszen itt senki nem tud olvasni. Komolyan óvodai szint. Álldigál a kis aristo az összetört váza cserepei mellett és hajtogatja: nem én voltam, nem én voltam.

Nem, te nem azt állítottad, hanem egyenesen azt, hogy ezek nem nemzetek, sosem is voltak azok. Azt, hogy csak és kizárólag a magyargyűlölet a kohézió bennük. Egyenesen a saját nemzetdefiníciód ellenében. Később egyenesen mikroszókincsű kecskebaszónak nevezted ezeket.

Bazdmeg, hozzád képest bármelyik demagóg bolsi egy szavahihető úriember, pontos meglátásokkal.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.10.15. 17:02:03

@Dr. Zerge: Hol állítom azt, hogy ezek MA nem nemzetek? Azt állítottam, hogy nem VOLTAK azok, míg a magyargyűlölet nem segített nekik azzá válni. Persze ennek megértése sajnos messze meghaladja a szellemi képességeit.

A "szavahihető úriember" esetében - súlyos inkompetencia miatt - nem tudom a véleményét figyelembe venni. Maga sem a szavahihető, sem pedig az úriember szó jelentését nem értheti neveltetésének és származásának okán.

neeskens 2012.10.15. 17:11:25

@aristo: Túlterjeszkedtünk a lehetőségeinken?

Mármint kik? Az a három millió magyar, aki nem tud elég húst venni? Vagy egy német kékgalléros munkás? Akinek életminősége olyan szinten van, hogy a felmenői évszázadokon keresztül el sem tudtak volna képzelni ilyesmit?

Most persze mondhatod azt, hogy minden, ami az európai integrációban az elmúlt 50-60 évben történt az csak az atomfenyegetés jelentette békének, meg az Unió megtévesztésének és hamis álmainak a következménye. Csak közben ott van, hogy ez az integráció egybeesett az európai jóléti modell felépülésével. Tíz- és százmilliók tapasztalták meg a gyarapodás és a jólét élményét.

Ha valóban arról van szó, hogy ez a modell válságban van, akkor az integráció magországaiban kellene ezt a leginkább tapasztalni. Ehhez képest a perifériákon van inkább a gond.

Divatosak nagyon mindig ezek a hanyatlás paradigmák, meg a nagy történelmi példázatok. Szerintem azonban ha elkezdjük őket szétbontani, akkor szétesnek az analógiák és a diagnózis is.

tevevanegypupu 2012.10.15. 17:24:37

@Doomhammer:

A garda megalakulasa ellen teljes szivemmel tiltakoztam egeszen addig, amig nem lattam, hogy tulajdonkeppen affele nacionalista polgarorseg szeruseg akar lenni, elegge hulyen megvalasztott egynruhaban. Maganhadseregek megalakulasa nekem sem tetszik tulzottan, de videki csendorsegnek kellene azert lennie, mert ugy tunik a rendorseg nem gyozi vagy nem akarja gyozni. Viszont nagyon valoszinutlen, hogy valamifele orszagos ilyen egyesuletet letrehoznanak allami felugyelettel, mert ez valoszinuleg gyengitene a rendorseg hatalmat. Aminek hatalma - szerintem - eppen atlathatatlansagaban is leledzik.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.10.15. 17:30:11

@neeskens: Hát, ha maga a materiális gyarapodást és a jólétet az emberi élet céljának tekinti akkor - sajnos - nem tudunk erről beszélgetni, azonban próbaképpen tegye fel magának a kérdést: vajon boldogabbak -e mostanában az emberek mint voltak régebben? Vajon életük tamagocsival teljesebb -e mint volt anélkül? Könnyebb szívvel öregszenek, betegednek és halnak meg?

tevevanegypupu 2012.10.15. 17:30:21

@Bloodscalp:

Nem a hadsereget de a rendorseget lattam mukodes kozben. Egyszer a tv szekhaznal, ahol vagy szandekosan vagy csak gyava, szerencsetlen ugyetlenkedesbol tehetetlennek bizonyultak, es lattam az oktoberi 2006-os fidesz gyules utani megtorlasukat. Mindket eset bizonyitja, hogy kepesek barmire, illetve nem kepesek.

Kanada valoban nem az eu tagja, de egyetlen mentsvara manapsag a szerencset probalo, Europaban nem boldogulo embereknek. Ha a ciganyok tovabbra is ilyen tomegben kernek "politikai menedekjogot" es utana ugy viselkednek ahogy, Kanada is bezarul. Ahogy az EU szamos orszaga is keresi a kiskapukat, hogy bezarkozzanak.

Hogy a temahoz terjek egy kicsit, az EU egyaltalan nem erdemli meg a Nobel bekedijat, ahogy Barack Obama sem erdemelte. Nobel szerintem a tarsulatot lassan felrobbantana (a dijoszto bizottsagot), olyan igazsagtalanul es tudatlanul osztogatjak a dijat amit alapitott.

Alfőmérnök 2012.10.15. 17:30:23

@aristo: Mi van bolsika, nem bírsz magaddal? Akasztani mikor fogsz?

neeskens 2012.10.15. 17:35:59

@aristo: Én nem, mivel vallásos ember vagyok.

De mi köze ennek ahhoz, hogy szerintem nem működnek a jól csengő, nagyívű hanyatlásparadigmák meg nagyívű példázatok?

Pelso.. 2012.10.15. 17:45:16

@aristo: Tehát, kik azok a barbár idegenek, akik -gondolom-, oly mélybe rántják a hazai morális mércét?

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.10.15. 18:02:43

@Pelso..: Hol beszéltem "barbár idegenekről"? Ha idézné könnyebb lenne a dolgunk.

@neeskens: A hanyatlás paradigma számonkérése a legrövidebb része a hozzászólásának, reflexióm az előző bekezdéseinek szólt. Nem szerencsés úgy tenni, mintha kizárólag azt vetette volna fel és én kitértem volna a válasz elől.

Egyébként ez a "hanyatlás paradigma" egy igencsak elnagyolt és indokolatlan egyszerűsítés. Kétségtelenül előfordult többször is, hogy egyesek valamiféle katasztrófát jósoltak - ez azonban többnyire be is következett. Ezen kívül azonban a késő-római moralisták, a középkori világvége-várók, vagy Spengler között vajmi kevés rokonság van. Azt, hogy egy társadalom, vagy kultúra a vesztébe rohan könnyű észrevenni és észre is veszik. Nincs azonban egységesen kezelhető "hanyatlás paradigma".

Bloodscalp 2012.10.15. 18:15:52

@tevevanegypupu: most akkor mire képesek?:) eléggé bele zavarodsz a saját hülyeségedbe:) mellesleg nemsok vezetőt vontak az akkori eseményekért felelősségre-ez mindent elmond. A fidesz fű alatt egyetértett a rendőri fellépéssel. és még mindig nem értem miért rettegsz a zsaruktól:)

Bloodscalp 2012.10.15. 18:18:15

ja ha ott voltál kukaburogatni, akkor már értem. lőttek volna szemem, ha már agyon nem tudnak.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2012.10.15. 18:21:59

@aristo: A türelme valóban tiszteletre méltó, azonban a kérdés(általam vélt) lényege megáll. Ha, és amennyiben a "nemzetállamok" politikája nem elegendő a "birodalmi" elvek semlegesítéséhez(és ilyen módon a kataklizma elkerüléséhez - avagy mérsékléséhez), akkor a tűzifa-gyűjtésen kívül más dolgunk nincs is?

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.10.15. 18:36:04

@Mihint: Sajnos a probléma - a nemzetállamok oldaláról is - jóval összetettebb mintsem azt ilyen keretek között kimerítően tárgyalhatnánk. A helyzet az, hogy mind Európában, mind pedig az Európát alkotó országokban viharos gyorsasággal nyílik az olló a vezetők és a vezetettek között. A vezetők - többnyire - korruptságból és/vagy divatmajmolásból Európa-pártiak, legalábbis nem érzik, hogy egy birodalmibb Európa érdekeik ellen lenne. A "nép" részben megtévesztett, részben ösztönösen és homályosan érzi, hogy valami nem stimmel. Így azután a nemzetállamok politikája többnyire Európa-barát, ezt jelzik pl. az "addig szavaztatunk benneteket amíg meg nem szavazzátok" eljárások.

Sajnos nem látszik egy összeszedett megfelelően felkészült birodalom ellenes narratíva. Ami viszont - szerintem - lehetetlenné teszi a birodalom létrejöttét, az pontosan a nyerészkedés vágya, az ami miatt eurocentenként vesznek el a "nagy" elvek. Ez egyszer kezünkre játszik világunk végtelen mohósága.

Prof. Dr. Simon Templar 2012.10.15. 18:41:04

@neeskens: "Szerintem a civilizációt félted a birodalomtól, ha jól értem. Mondván az európai civilizációt a nemzeti sokszínűség alapozza meg. Csakhogy szerintem egyrészt egyszerűen ignorálod az önkéntesség mozzanatát, másrészt a nemzetet valamiféle természetes emberi közösségként, míg a birodalmat egy káros mesterséges kreatúraként kezeled."

Szerzőnk a föderális Európa ellen emeli fel a szavát, ami szerinte a nemzetek megszűnéséhez vezetne. Ez azonban nem így van. Az, hogy az Európai Unió - főleg pénzügyi, adózási; de bizonyos tekintetben jogi területen is - a föderalitás felé akarja terelni önmagát, inkább üdvözlendő, mint elítélendő, hiszen ez oda vezetne, hogy félperiféria társadalmaira is rákényszerítené a nyugat-európai (főleg skandináv) pénzügyi és adózási morált.

És itt van az, ahol kibukik az a sunyi szándék, ami szerzőnket és az összes "nem leszünk gyarmat"-ot böfögőt vezérli, hiszen abban a pillanatban, ahogy a pénzügyek és az adó területén létrejön a föderáció, az összes korrupt szar menne a levesbe.

És akkor nem lehetne

neeskens 2012.10.15. 18:46:13

@aristo: Nekem nem az a problémám, hogy hanyatlást érzékelsz/érzékel (magázódhatunk, bár kicsit nekem fura), hanem az hogy ezt az egészet az Európai Unió birodalmi törekvéseivel mossa össze.

Ha jól értem a világképét, akkor egyik oldalon áll a nemzet, mint természetes közösség, és az immateriális javak. A másikon Európa bürokráciája és a pénzcsinálás kényszere.

Ez azonban nem vesz róla tudomást, hogy a nyugat-európai civilizációnak vannak közös értékei, amelyekre eredetileg ezt a közösséget fel kívánták építeni. Ez nem azt jelenti, hogy nem lett bürokratikus, vagy túlszabályozott. Van azonban egy bökkenő, a kesergésen túl illene akkor alternatívát is felkínálni.

Kétségkívül tetszetős kép, az ezerszínű ősz és multikulti Európa, valamint a tél és a hanyatlás összemosása. De érzésem szerint nemcsak durván leegyszerűsítő, hanem hamis is.

Alfőmérnök 2012.10.15. 18:52:57

Egyébként, ha valakinek nem esett volna le, a szerző MAK-tól veszi a "birodalom" fogalmát, és próbálja kissé eltorzított formában eredeti gondolatként feltüntetni.
regnumportal.hu/node/874
(+ nemrég volt egy beszélgetés a Lánchíd rádióban; onnan is szemezgetett ezt-azt ez a barom)

neeskens 2012.10.15. 18:58:06

egyébként én pontosan fordítva látom az okokat, miközben nagyon hasonlóan látom a következményt.

Európát pontosan a hagyományos nyugati értékek (szorgalom, munka-etika, tudományos megújulás stb.) devalválódása miatt fenyegeti veszély. Az Unió pedig makroszinten - bármilyen bürokratikus is - sokkal inkább őre, semmint okozója a válságnak.

Az ajatollah atomjáról meg annyit, hogy a hidegháború alatt globálisan többször igen komolyan felmerült az atomfegyver alkalmazása (Korea, Kuba), azóta ez kevésbé van jelen.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.10.15. 19:01:22

@neeskens: Mondana nekem olyan értékeket, melyek a nyugat-európai civilizáció értékei? Ezekre az "európai értékekre" - anélkül, hogy tisztázná azokat - egy agresszív kisebbség szokott hivatkozni, amelyik úgy véli, hogy ezekkel megvédheti anyagi és hatalmi érdekeit.

neeskens 2012.10.15. 19:09:15

@aristo: Persze,Niall Ferguson is ajánl pl hatot...Verseny, tudomány szabadsága, tulajdonhoz való jog, nyugati orvostudomány, fogyasztás, munkakultúra.

Ajanlom a kiváló skót történész előadását.Egyik kedvencem

www.ted.com/talks/niall_ferguson_the_6_killer_apps_of_prosperity.html

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.15. 19:22:42

@tevevanegypupu:
mit ert csendorseg alatt? a kerdes nem jatek a szavakkal, mert a csendorseg alapvetoen katonasag. azzal, hogy azt mondja, hogy a rendorseg nem eleg, azzal azt mondja, hogy olyan merteku az eroszak videgen, amihez a rendorseg felszerelese es modszerei nem elegendoek. gepfegyverek kellrnek, pancelozott autok, katonai taktika.

valoban azt hiszi, hogy a maga turuljat ket geppisztolyos csendor konnyebben szerezte volna vissza?

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.10.15. 19:33:33

@neeskens: Ezek közül:
- A verseny -- csak az erőseknek, a gyenge nem szeret versenyezni és ne feledje: győztes csak egy van - a többiek mind vesztesek

- Tudomány szabadsága -- próbálkozzon a holokauszt történetével...

- Tulajdonhoz való jog -- ehhez minek kell nyugat-Európa?

- nyugati orvostudomány -- ez nem érték hanem egy szakma

- Fogyasztás -- mint érték!?

- Munkakultúra -- a kínaiak sokkal szorgosabbak
és így tovább. Az un. "európai" értékek vagy trivialitások és minden árutermelésen alapuló társadalomban ismerek és követettek, vagy marhaságok.

tevevanegypupu 2012.10.15. 19:35:17

@Doomhammer:

Regen volt videki rendorseg illetve csendorseg ami jarta a falvakat, tanyakat, ellenorzott es vigyazott. Igaz, hogy regen rendornek-csendornek-katonanak lenni nagyon megtisztelo es irigyresre melo allas volt. Nem tudom korruptak voltalk-e . Katonasagnal eleg nehez lehetett, csendoroknel mar nem mernek megeskudni erre. Olyan mertekben viszont valoszinuleg nem, mint mostanaban. A jelenlegi problema pedig akkoriban nem is letezett. Ciganysag sokkal kevesebb volt, sokkal inkabb ellenoriztek oket, falvakban nem lakhattak, a falvak szelen viszont igen, es ott dolgozhattak, teknot vajtak, teglat egettek, egy csomo olyan dolgot csinaltak amire szukseg is volt es viszonylag meg is eltek belole. Felni akkoriban is feltek toluk, de olyan elkepzelhetetlen volt mint manapsag, hogy rettegesben tarthatnak egesz orszagreszeket. Na ennek megfekezesere valoban keves a rendorseg, nem is beszelve arrol, ha esetleg valoban osszealltak tobben es kozosen "dolgoznak" a ciganyokkal..Marpedig ez igy lehet, figyelembe veve azt, hogy nagyon sok helyen egyaltalan nem intezkednek meg feljelentesek eseteben sem.

Pelso.. 2012.10.15. 19:38:38

@aristo: Barbárság és/vagy idegenek, tetszés és értelmezés szerint.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.10.15. 19:59:25

" Még ki is tünteti magát a békéért az a kontinens, ahol talán legtöbben haltak erőszakos és tömeges halált az emberiség épületes története során."

úgy látom, ez a díszfasz a "nemzetek Európája" (ami pont az ő álma) által elkövetett kettős mészárlást akarja az Európai Unió bűnlajstromába becsempészni.

azt hinné az ember, hogy aristo már rég elérte az aljasság legfelső fokát korábbi irományaiban, de ez a takonygerincű kurzusideológus újra és újra alul/felülmúlja önmagát.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.15. 20:20:26

„A polgári árugazdaság kifejlődésével a mítosz sötét horizontját felderíti a számító ész napja, amelynek fagyos sugarai alatt az új barbárság veteménye érlelődik.”

:-D (...) :-D (...) :-D ...

Mi demonstrálhatná szemléletesebben e idézett helytállóságát, mint épp az e poszt alatti kommentsor trollfesztiválja:-D

ü
bbjnick

neeskens 2012.10.15. 20:24:26

@aristo: Azért ez nem ilyen egyszerű, fent említett úr remek könyvet írt belőle. Olvassa el szerintem.

Nem az a probléma, hogy az alapértékeink rosszak, hanem az, hogy rosszul alkalmazzuk őket.Pl: a déli és a kelet-európai államok csatlakozása alighanem túl korai volt, stb. stb

Egyébként ha már feltétlenül analógiát keresünk, szerintem a mai európai egységesülésre inkább a középkori királyságok abszolutista állammá válása majd a nemzetállamok megszületése a jó példa.

Franciaországban pl. évszázadokig tartott, amíg a központi királyság urai egységes állammá kovácsolták a soknyelvű és eltérő kultúrájú, a királlyal szinte egyenértékű hűbérurak által birtokolt területeket.

Norbert Elias A civilizáció folyamata c. könyve remekül írja ezt le.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.15. 20:30:26

@neeskens:

"A mindenkori fantasztáknak – és a fantazmagóriák cinikus megvalósítóinak – receptje ismert: nem azért nem működik a dolog, mert netán ostobaságot akartunk, hanem azért, mert nem voltunk eléggé rigorózusak az elvek betartatásában." --- írja @aristo posztjában.

"Nem az a probléma, hogy az alapértékeink rosszak, hanem az, hogy rosszul alkalmazzuk őket." --- írod te.

:-D

ü
bbjnick

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.10.15. 20:44:21

szegény, szegény aristo...

vért izzadva próbál elvi rizsát gründolni a Kedves Beteg ajrópától való elszakadásának enver hodzsai manír szerint, csak hát - szokás szerint - elemi tévedésben van:

a) az, hogy Magyarország NYUGATRA, vagy KELETRE igazodik, azt nevezettek döntik el x ideje, mi ideális esetben csak azonos véleményen vagyunk a kisorsolt győztessel és ezzel a szabad történelemformálás illúziójába kapaszkodhatunk

b) bármelyik fenti opció is lesz a nyerő a fenti kínálatból, a felcsúti géniusznak úgyis cumi: nyugaton egy megzakkant KISZnapóleonként könyvelik el, keleten meg szintén tudnának megbízhatóbb embert a helyébe

Lapozhatunk.

2012.10.15. 21:00:08

@Herr SturmLikudnik:

"szegény, szegény aristo..."

szegény? egy barom fidesznyik, semmi több.
ilyen kapitális baromságokat delirál csak azért, hogy a meghülyült(lásd regisztráció+mai Rogán javaslat, a kurva anyjukat most már tényleg) vadállat fidesz bandát mentegesse. semmi szegény nincs benne, egy marha.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.10.15. 21:38:58

@Belpo:

részemről akkor is sajnálattal viseltetek az ilyen... hümm... kvázi vallási áhítatba révült emberkék iránt

viccen kívül megérne egy komolyabb szociálpszichológiai tanulmányt a hazai pártdrukkereknek a gravitáció törvényeit is felülíró delejes révülete - bármelyik fanclub esetében

people are the problem, mondá a galaktikus bölcsesség

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.15. 22:10:42

@aristo:

"Hol állítom azt, hogy ezek MA nem nemzetek? Azt állítottam, hogy nem VOLTAK azok, míg a magyargyűlölet nem segített nekik azzá válni. Persze ennek megértése sajnos messze meghaladja a szellemi képességeit."

Bazdmeg, te idióta, ha egyszer van a te nemzetdefiníciód, és a mócok-tótok ennek anno nem feleltnek meg, merthogy 300-as szókinccsel baszták a kecskét, akkor a logika szabálya szerint nem is válhattak soha a definícióid szerint nemzetté, hiszen a te saját definíciód nem engedi pusztán a magyargyűlölet által azzá lenni őket.

Ezek után majd pont te fogsz érvényesen bármit is állítani az én szellemi képességeimről. Ingyen nem oktatlak tovább, kisfiú.

Alfőmérnök 2012.10.15. 22:25:49

@Manyi Béci: Mi ez, valami HOB-s Űrgammák? Ilyeneket nézel?

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.10.15. 22:36:40

@Dr. Zerge:

szerintem aristo szeme úgy csillog, mint ennek a korlátoltan beszámítható néninek:

index.hu/video/2012/10/15/miniszterelnok_ur_zsenialis_ember/

tom cruise minnyá otthagyja a cicientológiát a finessz kedvéért, ez a töményebb anyag

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.16. 00:09:30

@tevevanegypupu:
"Felni akkoriban is feltek toluk, de olyan elkepzelhetetlen volt mint manapsag, hogy rettegesben tarthatnak egesz orszagreszeket. Na ennek megfekezesere valoban keves a rendorseg, "

Mondjon egy példát egy olyan bűntényre a közelmúltból, amelynek megfékezésére kevés a rendőrség.

"nem is beszelve arrol, ha esetleg valoban osszealltak tobben es kozosen "dolgoznak" a ciganyokkal.."

Hogyan orvosolná a csendőrség a korrupt rendőrök problémáját?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.16. 06:36:20

@Doomhammer:

Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban és az egykori Magyarországon stb. mi indokolja/indokolta a csendőrség fenntartását? A közrend biztosítása.

A csendőrség valóban egyfajta karhatalmi "megszállást" jelent. Rendszeres fegyveres járőrözést, a lakosok folyamatos ellenőrzését. Ma a magyar vidéken ez indokolt volna. Ma ugyanis a magyar vidéken tömegével élnek életmódszerűen bűnöző családok, amik és amelyek a többi lakos számára élhetetlenné és életveszélyessé teszi a napi létezést. Ezek megfékezése, kordábantartása, rendszeres ellenőrzése komoly karhatalmi feladat (volna).

ü
bbjnick

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.10.16. 06:46:04

@bbjnick:

pontosan

sőt, a gaz éldemokrata labanczoknál a hadsereg járőrözget kiegészítő jelleggel burgenlandban, ahol pár éve elnémultak a római jogok habzószájú védői valamilyen rejtélyes oknál fogva...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.16. 06:46:17

@bbjnick:

élhetetlenné és életveszélyessé teszi a napi=élhetetlenné és életveszélyessé teszik a napi

tevevanegypupu 2012.10.16. 08:17:14

@Doomhammer:

Olyan pelda van inkabb, ahol a rendorseg nagyon osszezavarta a nyomokat. Tatarszentgyorgyon, aztan szegeny kis pecsi pszichologusnonel is..Minden egyes buncselekmenynel - a hirek szerint - kulonbozo hatasfokkal dolgoznak. Van ahol hatekonyan van ahol immel-ammal. Hogy EZ miert van, azt lenne erdekes es szukseges kideriteni.
Ha ketfele rendorseg van ket vezetessel, nyilvan valamilyen modon vetelkedni fognak egymassal. Csak remelni lehet, hogy ez a vetelkedes nem a korrupcioban nyilvanulna meg, hanem a torvenyes rend betartasara iranyulna..

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.10.16. 08:24:08

@Dr. Zerge: Hol van nekem "nemzetdefinícióm"? ha idézné...
Amúgy, nem olyan bonyolult dolog ez, tudja az úgy van, hogy megtanultak új szavakat, sportosak lettek, a kecskéről áttértek a zergére - innen a szerelem - egyszóval: megváltoztak. Úgy is hívják a dolgot: változás. Eléggé gyakori, még maga is megfigyelheti, pl. kiskorában még maga sem volt ilyen, aztán sajnos megváltozott az ismertetett gyermekkori trauma révén. Remélem segítettem.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.10.16. 08:36:56

@Herr SturmLikudnik, @.Pierre Bezuhov., @Belpo, és a többiek. Nem szokásom a magafajtákkal szót váltani, de nem hagy békén a kíváncsiság: nem lehet hogy maguk/maga egy személy? Hogy a Szigetvári - takarékossági okokból - csak egy embert fizet és az jelentkezik be ide és irkál a patkányblogra számtalan néven? Megmondom miért gondolom ezt. Nem vagyok szakértője a kérdésnek, de úgy lenne logikus, hogy amint az emberek különbözőek, úgy különbözőképpen elmebetegek is. Maga/maguk viszont tök egyformán azok. Ez meghökkentő. Vagy rokonok netán? egypetéjű ikrek?
Azért érdekel a dolog, mert a fő művemnek szánt rendszertani munkám, "a libsi kommentelő rendszertana", ezen feneklett meg: nem tudtam különbséget tenni, nem hogy fajokat, még varietasokat sem sikerült elkülöníteni a legérzékenyebb vizsgálati módszerekkel sem. Még csak azt sem mondhattam, hogy egyik hülyébb, mint a másik. Nem. egyformák. Gyanús, nagyon gyanús, kérem nyilatkozzanak, ne hagyjanak kétségek között.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.16. 09:02:26

@tevevanegypupu:
vagyis maga a rendorseg nyomozati teljesitmenyevel elegedetlen. abban mit segitene a csendorseg? eleve, a csendorseg nem a hatekonyabb nyomozati teljesitmenyerol ismert. aztan ha ket nyomozohatosag lenne, nagyobb lenne az eselye, hogy meg inkabb osszezavarjak a nyomokat.

hogyan zavartak ossze a nyomokat a pszichologusno eseteben?

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.16. 09:04:40

@aristo: A posztolt cikkedben, nemkevésbé az eddigi kommentjeidben, te elementáris faszkalap, te. Na, csak bekapcsoltatod velem a szűrést.

-------
Ami azért gáz. Mármint ha egy szerzőt köll szűrni, mert tartalmilag kurucinfós, vitakultúrájában mavói mélységekbe küzdi le magát.

Engem még mindig érdekel a szerkesztőségnek a szűk szókincsű móc-tót kecskebaszási szokásokról vallott álláspontja.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.16. 09:05:46

@bbjnick:
hajduszovaton ugy vertek agyon azt a festot, hogy eppen jarorozott a polgarorseg.

a "tobb egyenruhast az utcara" lehet, hogy megnyugtatja a lakossagot (engem konkretan idegesitene), de a bunozoket semmikeppen nem riasztja el.

neeskens 2012.10.16. 09:07:43

@bbjnick: bizony. Ha például a pénzügyi fegyelem kívánalmait komolyan vették volna korábban az EU vezetői, akkor nem lett volna lehetőség korábban idehaza "trükkök százaira". A görögökről nem is beszélve.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.10.16. 09:12:39

@Dr. Zerge: Idézetet vártam kedves barátom, idézetet, nem pedig egy újabb alátámasztatlan kijelentést.

A szomszédait feljelentette már? Akkor talán egy időre elmúlna a feljelentési düh...

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.10.16. 09:13:59

@Dr. Zerge: Ja és nem kecske, zerge. Már nemzetté váltak ugyanis...

Pelso.. 2012.10.16. 09:26:59

@aristo: Visszatérhetünk az idegenek kérdésére? -tudjam, kiktől kell megijednem az utcán.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.10.16. 09:55:12

@Pelso..: Hogyne. Azonban el kell mondanom, hogy a "barbárság" az egy melléknév, míg az "idegen" főnév, nem konvertálhatóak, nem azonosak. Még egyszer kérem tehát idézze, hogy hol írok "barbár idegenek"-ről. Mert én nem emlékszem ilyenre.

Pelso.. 2012.10.16. 10:10:39

@aristo: Utolsóban korrigáltam, már csak idegeneket említve. Gyakori értelmezési alternatíva: ahol barbárság, ott azt barbárok okozzák, s nem az UFO-k.
De mindegy, hagyjuk.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.10.16. 10:23:57

@Pelso..: Az "idegenek" e szöveg kontextusában mindazok, akik nem a hazájukban akarnak boldogulni. Úgy vélem, hogyha rosszra fordulnak a dolgok - gazdasági válság stb. - akkor ők lesznek az elsők, akiket kihajítanak. Semmi közük - vagy legalábbis a szöveg szándékai szerint semmi közük - a barbársághoz.

Sokkal jobb lenne, ha azt olvasná ami oda van írva és nem a prekoncepcióit képzelné a képernyőre.

tevevanegypupu 2012.10.16. 11:13:06

@Doomhammer:

A nyilatkozatokat nyilvan olvasta a kezdetektol. Elhurcoltak, fogva tartottak, csoportos eroszak, meztelenul kidobtak, ket tamado, nem is volt meztelen, nem is eroszakoltak meg, egy tamado. Ezeket rendorok nyilatkoztak. Tokeletesen ertenem, ha nagyon szukszavuan beszeltek volna kezdetektol az ugyrol, megpedig kegyeletbol..De mivel ossze-vissza nyilatkoztak ugy ertelmezi az ember, hogy vagy kezdetben igazat mondtak, kesobb modositottak, vegul hazudtak. Egy ilyen ugyben - ami erthetoen erdeklodesre (es reszvetre) tart szamot, nyilvanvaloan jo lenne, ha nem beszelnenek, vagy ha mar beszeltek, akkor utana ne hallgassanak. Nem vilagos az ugy. Ugyanilyan volt a mori gyilkossag, tatarzntgyorgyi es a Zsanett ugy is.

Ha a csendorseg nem tudna segiteni a rendorsegnek, akkor mindenkeppen a rendorseg letszamat kellene novelni a kenyes teruleteken. Es lehetoleg olyan rendorokkel, akik nem felnek es nem korrumpalhatoak. Biztos vannak ilyen emberek.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.16. 12:42:33

@Doomhammer: @tevevanegypupu:

A csendőrség és a rendőrség sem funkcióját, sem jogkörét tekintve nem azonos szerv(ezet). Optimális esetben a kettő kiegészít(heti) egymást. Míg a csendőrség elsődlegesen rendfenntartási, ellenőrzési feladatokat lát el (sok helyütt pld. csak intézkedési jogköre van, nyomozati nincs), addig a rendőrségre hárul minden "komplexebb" közrendvédelmi feladat.

Őszintén bevallom, engem is feszélyez az egyenruhások intenzív jelenléte (bárhol is szembesülök azzal) és tisztában vagyok az erős jogkörökkel rendelkező rendvédelem veszélyeivel is. De ahogy belátom azt, hogy bizonyos esetekben a gyógyulás érdekében a betegnek számos kellemetlenséget is vállalnia kell (akár fájdalmas beavatkozásokat is), ugyanúgy kénytelen vagyok elfogadni, tudomásul venni, hogy a mai viszonyok között a közrend helyreállítása (a vidék élhetőségének biztosítása), bizonyos esetekben, számomra is kellemetlenségekkel (sőt: akár veszélyekkel) jár.

És még egy észrevétel: igaz ugyan, hogy a sok rendőr, csendőr vagy polgárőr önmagában még nem akadályoz meg senkit semmiben, nem véd meg senkit semmitől (minden potenciális bűnöző és minden polgár mellé nem állíthatunk őrt), de pld. a csendőrség, állandó jelenlétével, hely- és személyismeretével, helyi tapasztalatival nagyban segítheti a nyomozások hatékonyságát és visszariaszthatja a bűnelkövetőket. (Ez már ott is igaz, ahol csak polgárőrség van, képzeljük el, ha intézkedési jogkörrel rendelkező, fegyveres hivatásosok (csendőrök) figyelik, ellenőrzik, dokumentálják folyamatosan a település életét.)

ü
bbjnick

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.16. 13:02:38

@tevevanegypupu:
Nézze, válasszunk itt szét két dolgot. Az egyik a nyomozati munka, amit úgy csináltak, ahogy kell: hipotéziseket állítottak fel, azokat folyamatosan szűkítették, elkaptak egy tettest, tovább nyomoztak. Lehet, hogy magát a nyomozati munkát lehetett volna jobban csinálni, de arra aztán végképp nem lehet rálátni és jó okkal, én se vagyok rá kíváncsi.

Ahol súlyosan elszúrták, az a "kommunikáció" (de utálom ezt a szót). Már eleve az elején rosszul kezdtek, mert a szülőknek azt mondták, hogy csak a szokásos idő után kezdik meg az eltűnt pszichológusnő keresését, pedig ők nagyon jól tudták, hogy Bándy "életvitele" miatt valószínűleg már nem él és azonnal bevetettek minden rendelkezésre álló erőt. Ez késztette a pszichológusnő anyját, hogy kétségbeesésében a nyilvánossághoz forduljon és ekkor kezdődött a hisztéria.

Én nem emlékszem arra, hogy rendőr hivatalos minőségében valaha is nyilatkozott volna a lehetséges szcenáriókról. Szivárogtattak a sajtó felé rendesen, ezért alakult ki az a kép, hogy a rendőrök biztosak a több elkövetős szcenárióban (mondjuk legvalószínűbbnek ezt tartották).

"Egy ilyen ugyben - ami erthetoen erdeklodesre (es reszvetre) tart szamot, nyilvanvaloan jo lenne, ha nem beszelnenek, vagy ha mar beszeltek, akkor utana ne hallgassanak."

A rendőrség nyilván kényelmetlen helyzetben volt, hiszen ha elkezdik elmondani az igazságot, akkor nagyon kellemetlen kérdésekkel szembesülnek, mindenekelőtt azzal, hogy mit keresett a pszichológusnő a Zsolnay-telepen. Ami egészében visszavezet a titkosszolgálat átalakításáig, és akkor igen érdekes kérdéseket kaphatnak azzal kapcsolatban, hogy helyes-e bűnöző múltú vagy "komcsi" informátorokat tömegesen kidobni és helyettük olyan átlagembereket (köztük középosztálybelieket is) felvenni, akiknek lövésük sincs, mit kell csinálni, ha felbukkan egy P. László. Ha ekkor tovább folytatják a kérdezést, akkor kiderült volna, hogy ezek az új informátorok tökéletesen hasznavehetetlen kiképzést kaptak és kapnak most is teljesen inkompetens balfaszoktól és így nyomják ki őket olyan helyzetekbe, ahol tapasztalt bűnözőkkel találkozhatnak. Ekkor kiderült volna, hogy egy Bándy Kata halála szinte szükségszerű következménye a döntéseiknek.

Ezt nyilvánvalóan nem akarják elmondani. Helyette hazudtak, de olyan ügyetlenül, hogy senki sem hisz nekik. A Jobbik pedig azonnal felismerte, hogy mondhat akármit, hiszen a rendőrség nincs abban a helyzetben, hogy megcáfolja. Ezen a ponton kezd a történet égbekiáltó botránnyá válni.

tevevanegypupu 2012.10.16. 13:37:37

@Doomhammer:

Nagyreszt igazat kell adniom, mert (elmeletben) nagy valoszinuseggel igy tortenhetett. Kezdve azon, hogy Bandy Kata ejjel tokegyedul ment haza egy olyan kormnyekre ahol minden normalis ember fel - ha rendor barataival volt, hogy engedhettek ezt meg egyaltalan - a masodik nagy hiba, hogy (szinten elmeletileg) ugy gondolta szegeny, hogy egyetemi tanulmanyait felhasznalva majd megszelidit egy kabszeres es jo sokat ivott cigany ferfit. A tobbi ment a maga tragikus utjan a lany halalaig. ha viszont fele is igaz annak amit feltetelez, hogy valoban politikai szempontok szerint lecserelnek egy gardat ami ugyan gyanus multtal rendelkezik de tudja mit kell tennie egy szinartatlan, kisse ostoba de a "mi emberunk" tarsulatra, akkor megiscsak felmerul a kerdes, mi lett volna vagy lenne a helyes.. Politikai szempontok szerint valogatni vagy szakembereket keresni. Es itt a kovetkezo kerdes: miert nem bizhatunk meg egeszen rendorsegunkben? Sem a szocializmus, sem a rendszervaltas ota? Mi az a lelektani pont amikor egy kezdetben tisztesseges szandekkal a rendorsegre kerult ember elkezd gorbe utakon jarni? Ki kenyszeriti ra, a tarsai vagy a bunozok? Es mikor remelhetjuk, hogy legalabb olyan tisztessegesse valnak mint ahogy azt tolunk megkovetelnek? Ugy tunik nem egyhamar..mikor letezett olyan belugyminiszter is, aki termeszetesnek vette, hogy huszezer forintig nyugodtan lophat valaki, elvegre meg is kell elni valamibol..

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.16. 15:08:19

@tevevanegypupu: @Doomhammer: @bbjnick: @Herr SturmLikudnik: Nem a név számít, hanem a hatáskör és a korrupció letörése.

@Dr. Zerge: A szerkesztőkből vagy éve nem lehet kihúzni azt, hogy hogyan ítélik meg egy egykori szerzőtársuk ellen a mandarinon elkövetett boszorkányüldést. Azt hiszi, hogy választ fog kapni kérdésére?

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.10.16. 15:13:36

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
hogyan ítélik meg? tevékeny részesei voltak azzal, hogy helyet adtak neki.

Prof. Dr. Simon Templar 2012.10.16. 16:11:13

@neeskens: Ezért mondom, hogy az Európai Unió elsősorban gazdasági problémáját csak a gazdasági föderáció, a skandináv típusú pénzügyi fegyelem rákényszerítése a félperifériára - és ennek kőkemény betartatása az állami vezetőktől az utolsó állampolgárig- oldhatja meg és nem a "nem leszünk gyarmat!" állandó permanens felböfögése a droidok (birkák, zombik) által.

Ajánlom tanulmányozásra:
www.skatteverket.se/otherlanguages/inenglish/individualsemployees.4.70ac421612e2a997f85800095591.html

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.16. 16:26:24

@jose maria padilla: Ja, ja. Azonban az indok inkább beszariság lehetett, és nem rosszindulat.

Alfőmérnök 2012.10.16. 16:32:48

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Erre nem mernék megesküdni. Mitől kellett volna félniük? Mibe került volna kimoderálni azt az elmebeteget?

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.16. 16:58:19

@Alfőmérnök: Pl. attól, hogy a tölgy melletti kiállás miatt rájuk nyomják az antiszemita bélyeget.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.16. 17:02:16

@tevevanegypupu:
"hogy engedhettek ezt meg egyaltalan"

Ez rossz kérdés.
A pszichológusnő rendszeresen járta éjszaka egyedül a Zsolnay-telepet, ez a munkájához tartozott. Ilyenkor látogatta meg a kapcsolatait.
www.zsaru.hu/content/p%C3%A9cs-rend%C5%91rk%C3%A9zen-gyan%C3%BAs%C3%ADtott
"Nem jó hírű környéken lakott, mondtuk is neki többször, hogy nem jó ötlet, főleg éjszaka egyedül mászkálni arra, de azt felelte, megszokta már – mondta Kartai Zsuzsanna"
www.origo.hu/itthon/20120907-a-pecsi-roma-garda-tortenete.html
"A csapos szerint Bagó külseje és a szamurájkardos képei nem adják vissza a valódi, jóindulatú jellemét. Jótékonykodni is szokott, például kenyeret oszt a rászorulóknak kisebb falvakban, azt azonban a csapos nem tudja, hogy honnan van minderre pénze. "Éjszakánként, hajnalonként jön-megy" - mondta egy vendég."
Éjszakánként neki cigányokkal találkozni nem jelentett újdonságot.

" A tobbi ment a maga tragikus utjan a lany halalaig. ha viszont fele is igaz annak amit feltetelez, hogy valoban politikai szempontok szerint lecserelnek egy gardat"

Tessék:
index.hu/belfold/2012/09/05/hogyan_vedhette_a_rendorseg_es_az_alvilagot/

Alfőmérnök 2012.10.16. 17:11:01

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Hülyeség. Vagy ha így van, akkor nagyon gyávák. Ekultúra mindent elkövetett - rágalmazás, rossz hírnév keltése, irl adatok publikussá tétele - , hogy simán kibasszák a picsába.
Inkább az lehet az ügy mögött, hogy a szerkesztőségből sokan (pl. Dobray) a Pázmányhoz kötődnek, és nem akartak szembemenni a (jelenlegi) dékánjukkal, Botossal.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.16. 17:18:12

@Alfőmérnök:

Mert nem akartak szembemenni Botossal, ezért hagyták, hogy egy gyakorló elmebeteg őrjöngjön az oldalukon? Hülye vagy te, @Alfi, csak nem csöngetsz!

Nyilvánvaló, hogy azért kussoltak, mint aki beszart, mert ha valaki egy megbélyegzett mellett áll ki, akkor maga is fertőzötté válik (frankón, mint a rákosirendszerben).

"Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény."

ü
bbjnick

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.16. 17:21:56

@Alfőmérnök: Szerintem is gyávák, valamint próbálnak törleszkedni a ballibant értemisikhez.
Ebben is lehet valami, azonban az ávóspatkány már tölgy kirugása előtt okádta a szart, ergo max. arról lehet szó, hogy ezért nem takarították el az ügy után a szemetet.

Alfőmérnök 2012.10.16. 17:21:58

@bbjnick: Te is egy gyáva, beszari senkiházi vagy, nem csoda, hogy félsz.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.16. 18:08:53

@Alfőmérnök:

Lehet, hogy veled ellentétben (aki önmagáért sem), én nem csak magamért tartozom felelősséggel?

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2012.10.16. 18:20:56

@bbjnick: Nem. Zavaros fejű, szarházi, hazudozó, gyáva féreg vagy. Ez a helyzet.
Persze lehet, hogy csak egy lekattant alkesz. Ez esetben sajnállak.

Alfőmérnök 2012.10.16. 18:28:59

@Lavrentyij Pavlovics Berija: "az ávóspatkány már tölgy kirugása előtt okádta a szart"

Egészen pontosan: az ávóspatkány (és köre) levelének hatására rúgták ki tölgyet. (Más kérdés, hogy valszleg ez csak ürügy volt, amúgy is röpült volna.)

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.16. 18:53:17

@Alfőmérnök: Pontosan. Azonban már azelőtt itt pörgött ez a Cestoda, hogy Botos kirúgta volna tölgyet. Ergo a mandarinoknak már tölgy kirúgása előtt (amikor Botos még nem volt érintett az ügyben) ki kellett volna rakniuk a hóra.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.16. 19:04:04

Mit össze nem tudtok rugózni ezen a MAK-sztorin! Közben aristo avatarja egy tölgy-levél...

Na de ha már, akkor hadd világítsam meg: ezek a mandarinok nem hajlandóak moderálni. Ahhoz képest nem is megy rosszul a verkli, mondhatni tulképp igazuk is van.

Ha MAK profiljáról itt rángatták volna a leplet lefelé, akkor lett volna tán lépéskényszer, bár akkor is egy noname kommentelő saját felelősségre elkövetett dolgával állt volna szemben a nagyérdemű. (Valamiféle Tölgyért való kiállást legfeljebb emberi gesztusként lehet számonkérni, ezzel meg nyilván az a nehézség, hogy sokan úgy látják, az inkriminált "tréfa" sem védhető, és a személyes adatok nyilvánosságra hozása sem. Viszont az egyetemi retorzió nem is ez utóbbiért járt, ugye...)

Jelen esetben szerintem továbbra is megkerülhetetlen kérdés, hogy a T. szerkesztőség hogyan viszonyul rendszeres szerzőjük móc-tót kiskáté, avagy tőmondatokban a kecske(zerge)baszásról c. publikációjához.

Alfőmérnök 2012.10.16. 19:05:20

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Megnéztem. A mandineren ez volt az első kommentje, dec. 23-án:

"Kapott egy levelet az egyetemi címeire.
Miután beszél a PPKE dékánjával az ügyről, a karácsonyi szünetben fordítson erre is időt ismeretei pótlása végett."

A következő mandineres hozzászólása január 20-án keletkezett:
"úgy hallottuk, hogy a Pázmány dékánja után az ELTE dékánja is kivizsgálást tartott"

Ekkor már tudtommal nem az illető vizsgáztatott a PPKE-n (de erre nincs forrásom).

tevevanegypupu 2012.10.16. 19:08:33

@Doomhammer:

Nem egeszen vilagos, akkor sem volt az es a cikk utan amit kuldott foleg nem: az egesz kornyek, baratai es rendorok kerestek a lanyt, akinek a holttestet harom nap mulva a lakas kozeleben talaltak meg..Hat hogy kerestek?? Az allitolagos gyilkos ott, azon a teruleten olte meg, hat nem hiszem el, hogy akkor harom napig valaki nem veszi eszre..
Az a szegeny lany valoban nagyon bator es magabiztos lehetett, ha olyan rossz hiru kornyeken egyedul mert maszkalni. Ertehetetlennek talalom, hogy a szulei ezt miert engedtek meg? Tudom, hogy nagykoru volt mar, de akkor is..
Ami a cigany gardat illeti, eleg hamar lekapcsoltak a vezetojuket. Kulonben nyilvan felesleges is volt ott cigany gardat alapitani vagy elkezdeni, azok akik ott laktak eleg jol meg tudtak volna vedeni magukat szervezettseg nelkul..vagy a rendorseggel egyutt??
Ami a rendorseg es a szervezett bunozes kozotti kapcsolatot illeti az nem ujdonsag, mindenhol letezik. Megnyugtato..

Alfőmérnök 2012.10.16. 19:11:12

@Dr. Zerge: Szerinted ez az első demagóg, ostoba, tahó megnyilvánulása aristonak?

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.16. 19:11:14

@Dr. Zerge: Tölgy megérdemelt volna valamilyen (virtuális?) pofánbaszást, pl. Hakohentől, de a patkányblog (vincent) és az ávóspatkány pörgése gusztustalan volt. A mandarinok meg bebizonyították, hogy gyávák.

@Alfőmérnök: Igen, de ekkor még nem lehetett tudni, hogy Botos hogyan döntött (nem hiszem, hogy pl. dobray tudta volna). BTW, Vaszilij Mihajlovicsot sokkal kevesebbért moderálták (tölgyet is).

tevevanegypupu 2012.10.16. 19:15:36

@bbjnick:

Pedig jo lenne videkre valami csendorseg fele. Foleg a Dunatol keletre, de mindenhova. Sokat bicajoztunk nyaron kornyekbeli falvakban, foleg vasarnap.;Tokeletesen kihalt utcak, bezart hazak, semmi elet. Nem csodalom, ha fenyes nappal is vannak betoresek es tamadasok, sokszor a meleg ellenere a hideg futkosott az ember hatan, nem volt jo erzes. Hat meg olyan helyeken, ahol sok a nemzetiseg vagy elhagyottabb tanyaknal. Sajnos a csendorseget nagyon lejarattak 45 utan, irodalomban es filmeken is. Jol megirt regenyek es jo filmek mindent megtettek, hogy gazembereknek tuntessek fel oket..

tevevanegypupu 2012.10.16. 19:22:53

@bbjnick:

Hagyja. Alfi sem allt ki nevvel senki mellett, csak ugy csinal mintha..Egy fraszt,.Itt is megjelent egybol, bar senki nem hivta. Nyomoz, szimatol es leleplez. Hizeleg, ocsarol, szemetkedik es ostoba mint egy fakanal. Felfele hajlong, lefele tapos, tipikusa karrierista, minden rendszerben boldogul. Van aki ezt szereti es elnezi, de maganak nem muszaj.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.16. 19:24:01

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Gyávák, gyávák, hát istenkém. Az ember alkatilag nyúl. Tevőlegesen semmi dolguk nem volt MAK-ügyben.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.16. 19:31:19

@tevevanegypupu:
"Az a szegeny lany valoban nagyon bator es magabiztos lehetett, ha olyan rossz hiru kornyeken egyedul mert maszkalni. "

Igen, könnyű lenne leírni, hogy a pszichológusnő hős volt, aki a pécsiek biztonságáért adta az életét. Sajnos a halála olyan buta és felesleges volt, hogy engem inkább mégis a főnökei érdekelnek.

"Ertehetetlennek talalom, hogy a szulei ezt miert engedtek meg?"

Nem tudtak róla. Sőt, P. László viselkedéséből én arra következtetek, hogy P. Lászlónak se mondta meg, dacára annak, hogy legalább fél órát beszélgettek azon a helyen, ahol meghalt. A pszichológusnő nem volt akárki.

"Kulonben nyilvan felesleges is volt ott cigany gardat alapitani vagy elkezdeni, azok akik ott laktak eleg jol meg tudtak volna vedeni magukat szervezettseg nelkul..vagy a rendorseggel egyutt??"

Hát igen, ez a cigány gárda ötlet legalább olyan kártékony és lúzer dolog volt, mint Somogyból hozott gárdistákat végigmasíroztatni Pécsen. Nekem komolyan megdőlt a rendőrségbe vetett hitem.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.16. 19:32:34

@Alfőmérnök: Nem, dehogy. Csak érdekel a szerkesztőség szomszédság- és nemzetiségpolitikai álláspontja.

tevevanegypupu 2012.10.16. 19:45:35

@Doomhammer:

Az a lany sajnos kuldetestudattal rendelkezett es nagyon valoszinu, hogy mert annyira fiatal volt, nem hitte el, hogy osszeakadhat egy (?) gyilkos gazemberrel o maga is. Nem ertem valtozatlanul szuleinek viszonyat a lanyukkal, Magyarorszagon elkepzelhetetlen, hogy ne nezzek meg merre es hol lakik. Hogy a rendorokrol ne is beszeljunk, akik hagytak egyedul maszkalni rendszeresen ejszaka..
A masirozasoknak semmi ertelmet nem latom, az allando ellenorzesnek - rendorseg, polgarorseg - igen, az kotelezo lenne. Szanalmas es ijeszto, hogy maszek tarsulatnak kell kivonulnia szamos esetben, hogy ne tortenjen nagyobb baj.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.16. 19:52:04

@tevevanegypupu:

Szerintem @Alfi nem rossz gyerek, csak beteg(ecskedik):-[

ü
bbjnick

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.16. 19:53:39

@tevevanegypupu:
"Az a lany sajnos kuldetestudattal rendelkezett"

Nem ismerem a motivációit. Azért nem olyan egyszerű pszichológusi álláshoz jutni, ez lehetett egy motiváció, hogy elfogadta a feladatot.

"Nem ertem valtozatlanul szuleinek viszonyat a lanyukkal, Magyarorszagon elkepzelhetetlen, hogy ne nezzek meg merre es hol lakik. "

Az apjának nem tetszett a környék. Azt azonban nem tudta, hogy a lánya mit csinál ott.

"Hogy a rendorokrol ne is beszeljunk, akik hagytak egyedul maszkalni rendszeresen ejszaka.."

Rejtély számomra, hogy nem volt, aki észrevegye, hogy itt egy ember, akinek az a munkája, hogy rosszhírű helyekre járjon éjszaka és gyanús alakokkal ismerkedjen, ehhez képest semmi ellen nem tudja magát megvédeni. Egy olyan területről beszélünk, ahol éppen a hétvégén öltek meg egy újabb nőt és ahol ismert nyilvánosházak működnek.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.16. 19:54:19

@Alfőmérnök: @Dr. Zerge:

No, és mit szólnátok ahhoz, ha a mandinerszerkesztőség kiállna @aristo mellett?:-)

ü
bbjnick

tevevanegypupu 2012.10.16. 20:19:16

@Doomhammer:

Rendorsegre bekerulni pszichologuskent valoban nem lehet konnyu. Azt valoban nem ertem, hogy ha mar ilyen feladatra kellett, akkor miert nem tanitottak meg valami onvedelmi izere es miert nem koteleztek arra, hogy legyen nala valami olyasmi is amivel vedekezhet. Vagy akar egy pisztoly, gazspray..Ilyen helyeken egyebkent ket rendor szokott maszkalni. Ahol lakom az nem bizonyul veszelyes korzetnek, de a nagy, tokeletesen kivilagitott parkban is ket rendor szokott mneha-neha jarorozni. Ez a kislany torekeny volt es nagyon szep, hat nem hiszem el, hogy nem lattak, mekkora veszelyben van minden nap! Tragikusan ertelmetlen ez az egesz tortenet.

Mas: De az is az, hogy manapsag az emberek keptelenek megbirkozni erzelmi problemaikkal, foleg a ferfiak, rogton kest es vadasfegyvert ragadnak es kiirtanak maguk korul mindenkit. Rosszul inditanak mindenkit az eletbe a szuleik vagy a korulmenyek olyan szornyuek? Ez a Bandy Kata is nagyon magara hagyott gyerek lehetett..

MézesRozi 2012.10.16. 21:12:09

@tevevanegypupu:

mikor látjuk már a jósdában?:)

Alfőmérnök 2012.10.16. 21:14:06

@Dr. Zerge: Mulasztással, passzivitással is lehet ártani.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.10.16. 21:21:21

@aristo:

reakciód tökéletes öngól

visszaigazolja a buksihoz vágott rezsimdroid magatartást, értsd:

a) orbán = a kiválasztott = mi = a jók és igazak
b) orbánkritika = istenkáromlás = ti = libsibibsihazátlan

az ilyen kétbites társadalomkép (vö: hívők és pogányok) vallásokra és nem egy normális politikai kultúrára jellemző

arról már nem is beszélve, hogy jelen poszt alatt egy közbiztonsági OFF keretében labanczos hadsereges-zsandáros húrokat pengettem, amiből zsigeri skatulyázás esetén is inkább kuckurutz és nem cocclib kategóriára lehetne következtetni (by the way egyik sem talált)

Ui: ami a bérbloggerkedést illeti, kéretik ezt elemezni: index.hu/belfold/2012/10/16/oldalankent_470_ezerert_dolgozik_a_szazadveg/

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.16. 21:37:25

@tevevanegypupu:
"akkor miert nem tanitottak meg valami onvedelmi izere es miert nem koteleztek arra, hogy legyen nala valami olyasmi is amivel vedekezhet."

Nem kizárt, hogy volt. Akiket én megkérdeztem, azok szerint a pszichológusnő képtelen volt ártani másoknak.

" Ez a Bandy Kata is nagyon magara hagyott gyerek lehetett.. "

Amennyire tudom, nem. Viszont a szülei éppen az elmúlt években váltak el.

Van itt még egy faktor, amit figyelembe kell venni. A pszichológusnő nem véletlenül halt meg, hanem P. László megölte. P. László nem a pszichológusnő vélelmezett szépségére ment (ez egy újabb rendkívül káros hazugság), hanem pénzre, amit meg is kapott. Pénzt két helyről szerezhetett: egyfelől magától az áldozattól (volt egy olyan állítás, hogy 10 ezer forintot vett el, ezt nem feltétlenül kell elhinni) vagy pedig a megbízótól. Ha a második állítás az igaz (szerintem igen), akkor P. László bérgyilkos volt. És akkor van egy megbízó, aki szabadon flangál még.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.16. 22:20:15

@Dr. Zerge: Alfinak igaza van, azzal ártottak, hogy nem tettek semmit.

@Alfőmérnök: A cselédek és disznópásztorok mém (csak hogy piszkáljak egyes konzerveket) tökéletesen alkalmas a ballibbantak idegesítésére, kb. olyan mint az őrmester alemberezése. A baj az, hogy aristo ezt komolyan is gondolja.

@Herr SturmLikudnik: Önnek meg kevesebbet kellene foglalkoznia a Cigányhitlerrel, akkor nem sorolnák egy halmazba a valódi ballibbantakkal.

Veder1 2012.10.16. 22:47:52

Meglepően nem rossz eszmefuttatás, csak a végkövetkeztetés nem illik bele. Mint a viccben, hogy bármit hozol haza a gyárból mindig tank lesz belőle. Persze ez fizikai képtelenség...

Alfőmérnök 2012.10.16. 22:48:17

@Lavrentyij Pavlovics Berija: A cselédezés-disznópásztorozás beteges dolog és egyáltalán nem vicces. Attól nem lesz valamiből igazság, hogy egy általunk gyűlölt csoportot idegesít. Manyika mutatott rá helyesen, hogy az attól való félelem áll mögötte, hogy a szerző egy cseppet sem különb az általa megvetett cselédeknél és disznópásztoroknál.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.16. 23:10:11

@Alfőmérnök: Ha nem gondolná komolyan, és csak a ballibbantak idegesítésére dobná be, akkor lehetne vicces (vö. az őrmester polgár/ballibi/zsidó-pukkasztása). A gond az, hogy aristo ezt tényleg komolyan gondolja (ezt feljebb is bizonyította). Hiába van részben igaza a cikkben, az ilyenek (beleértve a kecskebaszó tótokat és szőröstalpúakat) hazavágják az egészet.

tevevanegypupu 2012.10.16. 23:16:08

@Doomhammer:

Elhiszem, hogy keptelen volt bantani masokat, de amikor megtamadtak, akkor legalabb vedekezni csak vedekezhetett. mar egyaltalan ha akkor mar volt ra lehetosege. Az, hogy megbizasbol olhettek meg eleg erdekes elkepzeles, mert ugyan miert is tettek volna? Ha esetleg valami olyat tudott amit esetleg nem kellett volna tudnia, nyilvan tisztaban lehetett azzal, hogy jobb, ha arrol nem beszel..Egy rendorsegen dolgozo pszichologus azert csak nem akarki, nyilvan intelligensebb es erettebb lehet a korosztalyanal, bar szerintem ezzel egyutt is tokeletesen vedtelen. Egy huszonvalahany eves lany akarmilyen kiegyensulyozott is, nem hinnem, hogy alkalmas lenne egy ilyen posztra mint amiben volt.Ki valasztotta ki pont ot? Ez az egesz tokeletesen zavaros. Egy pont biztos benne: hogy megoltek. Es nagyon sok nyugtalanito bizonytalansag.

Alfőmérnök 2012.10.16. 23:34:46

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Az őrmester félig komolyan gondolja, amiket ír. Félig. De képes kilépni a szerepéből. Aristo nem képes. Ez a csekély intelligenciájú emberek sajátja.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.17. 00:46:29

@Alfőmérnök: Hogyne. Meg állásfoglalni. De nem látom, hogy a mandarinok bármivel is hogyan befolyásolhatták volna az ügyet érdemben.

Alfőmérnök 2012.10.17. 01:01:01

@Dr. Zerge: Pl. úgy, hogy írnak róla egy posztot. A mandiner egyik szerzőjének (betyárnak), akinek kifogása volt az üggyel kapcsolatban, írtam is privát üzenetet, hogy ha ennyire igazságtalannak tartja a történteket, miért nem ír egy posztot róla? Nem írt.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.17. 01:15:26

@Alfőmérnök: No de az min változtatott volna? Nem rúgják ki, mert a mandarinba' jól megposztolták? Vagy akkor visszamenőleg mindenki elfelejtette volna MAK nevét? Vagy talán még az inkriminált ízléstelen "tréfa" is visszacsinálódott volna? Vagy mégis mi a tökömön változtatott volna bármiféle megéneklése az esetnek?

Alfőmérnök 2012.10.17. 07:38:17

@Dr. Zerge: Az ügy megítélésén változtatott volna. Merthogy némelyek azt gondolják, hogy MAK egy gonosz náci, Botos meg jófej. Ezzel szemben az az igazság, hogy MAK nem is náci, még csak nem is antiszemita (csak éppenséggel vannak hülyeségei és néha cinikus), Botos meg egy korcs görény. De nem akarom ragozni a dolgot, már csak azért sem, mert az ügy facebook oldala már nem elérhető – gondolom az érintett kérésére (lehet, hogy ebben az is szerepet játszott, hogy néhány túlbuzgó Pázmányos volt olyan okos, hogy MAK egyik diákokhoz írt levelét a nyilvánosságra hozta).

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.17. 09:06:02

@Alfőmérnök: Szerintem a többség - már aki egyáltalán foglalkozik ezzel az összességében meglehetősen piszlicsáré üggyel - nem gondol MAK-ról semmit, azon túl, hogy "tréfája" ízléstelen, és megengedhetetlen volt. Hogy Botosról mit gondol, azt nem tudom, én éppen a nagy semmit. Őszintén szólva pont leszarom, hogy a Pázmányon ki kivel és miért, és ebben kinek hogyan jött kapóra ez az ügy. Bánatos egy élet lehet, aminek effélék vannak a fókuszában. Az egész ügy érdekessége a leleplezés, na pont ezzel kapcsolatban semmit nem tehettek volna a mandarinok. A gyávaságukkal meg jól is járt a delikvens, mert így a "tréfa" elítélése is elmaradt. A tanulság meg az, hogy a zinternet veszéjjes, meg hogy érdemes nicknév mögött is maradni vállalható embernek. Ja, meg hogy fokozott idiotizmus olyan nickkel üzemelni, ami meglehetős utalásokkal bír a privát énünkre. De hát az egyetemi tanárok sem feltétlenül minden tekintetben okos emberek...

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.17. 09:47:09

@Dr. Zerge: Tölgy sorsát nem befolyásolta volna, viszont a mandarinoknak megmaradt volna a gerince. Ehhez még csak cikket sem kellett volna írni, csak kitiltani Ekultot.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.17. 09:53:09

@Alfőmérnök: Szerintem aristo nem játszik szerepet, ő ezt tényleg komolyan gondolja. Ennek pedig nem az intelligenciához van köze, hanem pl. az empátiához.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.17. 10:03:39

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Jah, gerinc. Az mióta nélkülözhetetlen felszerelés ebben az országban?

Nem mellesleg az ennek a nemmoderálásnak a filozófiája, hogy fölösleges erőlködés, mert kibaszod az ajtón és már gyün is bé az ablakon. És akkor csak gyártod magadnak a melót, a dolog meg egyre reménytelenebb lesz. És ebben van igazság. (Iso raz: ahhoz képest meglepően használható a mandarin blogkommentmezeje - érdekes furcsaság, hogy a hírek alatt már bottal sem piszkálandó makogások jellemzőek). Ellenben - gondolom én - ha egy nick jogilag veti el a sulykot, szépen ki lehet adni az IP-jét. Ami persze igazán rázós esetekben egy netkáfféba fog elvezetni... Szóval a ki nem moderálással én egyetértek. Gyávaságnak inkább azt gondolom a mandarinoktól, hogy nem voltak képesek leírni három összetett mondatot az ügyről. Miszerint a hülye vicc az hülye vicc, és ha egy szerzőjük hülye, akkor elnézést kérnek, és fegyelmezik, ugyanakkor a privát adatok meg privát adatok és azok teregetése meg BTK-tényállás, és ha már ekkora a tömegigény, tőlem akár a Pázmány dolgaiba is beleérvelhetnek. Nyilván más-más gyávaság okán nem foglalkoznak egyikkel sem. Na de ettől nem áll meg a világ - amúgy fosmódú - folyása. Most mit kell itt hüledezni azon, hogy a magyar sajtómunkás gyáva? De komolyan, nem értem. Hogy lehetne sajtómunkássá, ha nem volna az?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.17. 10:05:17

@tevevanegypupu:
Hamarosan megtudjuk.
borsonline.hu/20121017_bandygyilkossag_riadolancot_szerveztek_
"Közeleg a nyomozás lezárása a Bándy-ügyben, legalábbis erre enged következtetni a gyanúsított, P. László védőjének tegnapi nyilatkozata. – Bár az iratismertetés dátumát még nem tűzték ki, úgy tudom, már csak egy-két szakértői vélemény elkészültére vár a rendőrség – mondta lapunknak dr. Sólymos Sára.

– Köztük a DNS-eredményre, amely viszont természetesen nagy jelentőséggel bír. Bár védencem DNS-ét már azonosították, azt azonban nem tudjuk, hogy ez a minta honnan került elő, s a szakértői eredmény kézhez kapásáig abban sem lehetünk biztosak, hogy vajon nem bukkantak-e mástól származó DNS-mintára is – magyarázta az ügyvéd, aki utoljára kedden beszélt a magánzárkában őrzött P. Lászlóval. A jogi képviselő elmondása szerint P. jól viseli a börtönt, ideje nagy részét rajzolással tölti."

Kuldtek mar bergyilkost valakire szakitas miatt is.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.17. 10:15:40

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

A maguk @aristozása lényegileg nemigen különbözik @E(lva)kult(úra) @tölgyezésétől. Még az ellene felhozott főérv is hasonlatos: empátiahiány:-) @aristo hevenyész eszmefuttatásai vagy @tölgy egykori "inkriminált" kommentje csak azok számára tűnhetnek sértőnek, akik számára minden, az övékével nem azonos vélemény (pontosabban: álláspont) eltűrhetetlen. S aki így gondolkozik, az logikusan viszi a vitákat személyes síkra.

ü
bbjnick

Leskelődő 2012.10.17. 10:26:01

@Alfőmérnök:
Én pedig azt nem értem, mért emelte ki Dobrayt. Nem csípi?
Ez azért igazságtalan, mert, mint bizonyára emlékszik, ő speciel szembeszállt ekulttal.
Csak úgy mondom.

Alfőmérnök 2012.10.17. 10:37:58

@bbjnick: A kurva anyádat, büdös paraszt.

Alfőmérnök 2012.10.17. 10:39:02

@Leskelődő: Mert Botosra hivatkozott egy cikkében az eset után.

Alfőmérnök 2012.10.17. 10:43:50

@Dr. Zerge: "Szerintem ..."
Szerinted. Szerintem meg nem. Nem fogok végigmenni minden állításodon. Szerintem kurvára nem mindegy, hogy kiből lehet dékán Magyarországon.
Nézd meg ezt a görényt:
mno.hu/data/cikk/1/5/29/67/cikk_1052967/Botos_cikk_torzs.jpg

"Ja, meg hogy fokozott idiotizmus olyan nickkel üzemelni, ami meglehetős utalásokkal bír a privát énünkre. De hát az egyetemi tanárok sem feltétlenül minden tekintetben okos emberek..."

Na, hát ebben van szemernyi igazság.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.17. 10:45:00

@Dr. Zerge: A gyávaságukban az a furcsa, hogy a nekik (és egyben tölgynek) szimpatikus társaság van kormányon, míg a patkány egy igazi komcsi besúgó (a patkányblog meg a posztkomcsik szekértolója).
Valóban vissza tud jönni az ablakon a kidobott, de akkor legalább elmondhatták volna, hogy megpróbálták. Egyébként tölgyet sokkal kevesebbért moderálták (Vaszilij Mihajlovics elvtársamat is, de ez valahol érthető).
A szerzőkkel kapcsolatos véleményüket soha nem osztották meg a nagyérdemű közönséggel.
Ceterum censeo mandiner.hu esse delendam.

@bbjnick: Szóval ön szerint is minden cseléd és disznópásztor gyilkos hajlamú? A tótok és mócok (akiket mivel a Kisantant oszlopos tagjai egyáltalán nem kedvelek) 300-as szókészlettel rendelkező kecskebaszó bagázs?
Arról az apróságról nem beszélve, hogy egy (egyébként ballibnek tűnő) történész (korábbi kommentjei alapján elég valószínű, hogy az) berak egy XV. századi oláh nyelvű szöveget, akkor aristo elkezdi az illetőt guglizással vádolni.
Zerge mióta ballibbant? Olyan mint az őrmester, csak nem fallangista egyenruhában tolja.

Ki a fene akarja kirugatni aristot? Engem még az sem érdekel, hogy ki áll mögötte, pusztán idegesít, hogy ekkora seggek fújják a passzátszelet a jobboldalon.

@Leskelődő: Tényleg, dobray volt az egyetlen mandarin aki megszólalt (ill. Kínai egyik cikkének is volt egy így értelmezhető mondata).

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.17. 10:49:51

@bbjnick: Még egy dolog. Milyen ember az olyan, aki Hakohennek (akinek a fél családja ottmaradt a háborúban) nekiáll mítoszokról szövegelni? Nem kell filoszemitának lenni ahhoz, hogy ez a viselkedés taszítsa az embert. Az ilyen szintű bunkóságot komcsiktól és jobbikosoktól várná el az ember, nem egy konzervtől.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.17. 11:04:10

@Alfőmérnök: Ja, hogy kiből lehet dékán. Hát az tényleg nem8. De akkor meg nem tölgy-ügy van, hanem Botos. Amivel viszont szerénységem továbbra sem bíbelődik, mert tényleg hidegen hagy a Pázmány. De akinek van ehhez kapcsolódása meg kedve, az küzdjön Botos ellen/-ért tetszése szerint. Hajrá! Csak ezen a MAK-sztorin a Botos-vonatkozását kivéve lapozzunk már át. Így csak arra jó, hogy a bébéjéképességűek folyvást elmondhassák a butaságaikat, idézem: "megbélyegzett, fertőzötté válik, rákosirendszer" stb.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.10.17. 11:11:10

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
az mindenesetre vitathatatlan, hogy a cselédek és a disznópásztorok gyilkoshajlamúak. ebben aristo nem téved.
abban viszont igen, hogy valami belbudai úrifiú nézőpontból teszi mindezt. pedig az ő rétegénél aljasabb és szánalmasabb társulat még nem volt ezen a nyomorult helyen. ezek vagy háromperhármasok lettek, vagy alkeszek, vagy elaljasodtak az antalli rablókorszakban. ezeknél természetesen a zsellérek is jobbak. némi reményt hordoznak.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.10.17. 11:14:08

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
jónak mondja. bbjnlkk szerint nem a hitközségi faszit mellberúgó idiótát kellett volna rögtönítélni, hanem a sunyi zsidót aki utánament és lefényképezte a zsinagógába beokádó észlényt.
nem tudom egy katkó pap esetében mit mondana ?
:)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.17. 11:24:03

@Alfőmérnök:

Pörögj csak, diligyerek!

ü
bbjnick

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.17. 11:24:51

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Nézd, ez mindig úgy van, hogy házon belül is megy a meccs. Minél meggyőzőbb a nagy ellen földbetaposása - vö: anno az állampárt, mostanság a kétharmad, effélék -, annál inkább élet-halálra megy odabent. Konkrétan egy-egy meglehetősebb hitbizományért rendre többféle kormánypárti hátszéllel hajóznak aspiránsok. És az még hagyján, hogy van országos, meg helyi kétharmados akarat. De igen gyakran látni, hogy országosból is többféle nyomás jelentkezik. Gondolom ez így ment az átkosban is, csak nem látszott. No, mindezt csak arra, hogy mindegyiknek kedves kormányzás van.

Hogy nem osztják meg a véleményüket, az egy dolog. Aristót azért csak pofánverik előbb-utóbb. Legalább érdekből, hát csak rájönnek, hogy egy ártalmas féreg.

Cc meg már miért kéne? Mi lenne attól jobb? Ezek itt még a legvalamirevalóbbak. Csak valami magasabb érdekek beboltolják ide a selejtet is - attól tartok a mai (tegnapi, tegnapelőtti) magyar valóságban ez kikerülhetetlen. A kérdés az, hogy tudnak-e a pofátlanságnak határt szabni. Szvsz a MAK-ügy ennek nem indikátora. (Nagyon furcsa összeesküvés-elméletet kellene fabrikálni, hogy az lehessen.) Aristo tartása/kibaszarintása igen.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.17. 11:31:29

@jose maria padilla: Azt minden további nélkül elhiszem, hogy az erőszakos bcs. -re való hajlam az underclass között felülreprezentált (pl. francia forradalom, cigánybűnözők), de nem mindegyik az. A képet azonban bonyolítja, hogy a két komcsi diktatúra üzemeltetésében messze nem csak az underlass vett részt (eleve túl hülyék ahhoz, hogy erre egyedül képesek legyenek).
A belbudai úrifiúk diagnózisában azt hiszem, hogy igaza van.

BBj kapcsán: hacsakúgynem :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.17. 11:45:11

Ab*szásvegyeelőeztarohadékblogmotortlenyelteazüberkommentemet!

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.17. 11:47:55

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

No, még egyszer, summázva:

a) Jókonzerv, rosszkonzerv?! Nemá'!:-D

b) ...@aristo hevenyész eszmefuttatásai vagy @tölgy egykori "inkriminált" kommentje csak azok számára tűnhetnek sértőnek, akik számára minden, az övékével nem azonos vélemény (pontosabban: álláspont) eltűrhetetlen. S aki így gondolkozik, az logikusan viszi a vitákat személyes síkra...

c) Maga szerint is vannak múltunknak érzékeny, nem (meg)vitatható fejezetei és vannak vitathatóak?

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.17. 11:50:18

@jose maria padilla:

Kár, @Padilla, hogy (el)provokáltad a témát, pedig szép téma! Személyes élményeim is vannak, amiket szívesen megosztottam volna az értő kommentközösséggel:-)

ü
bbjnick

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.17. 11:59:23

@Dr. Zerge: Persze hogy mennek a belharcok, a komcsi érában is mentek, sőt eleinte ez vérre is ment (pl. Rajk), később csak kigórták a hatalomból a vesztest.

Nem biztos, hogy fogják: a hülye RM-ért is kiálltak, akihez képest aristo vakító fényű világítótorony (okos ember, csak a moralitás környékén vannak bajai).

Én nem a blogot akarom beszántani, hanem a mandiner.hu-t, ami egy igazi trollcsárda.

Alfőmérnök 2012.10.17. 12:06:15

@Dr. Zerge: Soha nem titkoltam, hogy az a vágyam, hogy Botost kibasszák a dékáni székből. A görénységéről a MAK-melletti facebook oldalon lehetett részletesebben olvasni.
www.facebook.com/notes/mak%C3%A9rt-hallgat%C3%B3k-moln%C3%A1r-attila-k%C3%A1roly-mellett/botos-v%C3%A1lasza-a-moln%C3%A1rt-t%C3%A1mad%C3%B3-oldalnak-nyilatkozatunk-sz%C3%B6vege/328847237157947

Mivel az oldalt eltávolították, nem fogok olyan infókat kiadni, amik ott voltak olvashatóak.
Egyébiránt arra is kíváncsi lennék, hogy a mandineren kreténkedő Botos Máté nick azonos-e a dékánnal?
mandiner.hu/felhasznalo/botos_mate

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.10.17. 12:15:50

Lám, lám, milyen megható látvány amint az összes nagyeszű mind összegyűlik és felfénylik a szellem napvilága. Akár nevetni is lehetne rajta – talán az lenne a legokosabb – csakhogy az a helyzet, hogy elegem van. Elegem van abból, hogy néhány félig sem intelligens, felületesen szocializált agyalágyult módszeresen, ám tudattalanul szétver mindent maga körül.

Mert mi is történik? Az történik, hogy a kérődző – a maguk nevében és stílusában is eljárva – kapásból leidiótáz, amikor azonban visszaszól az ember akkor sírva rohan az óvóbácsihoz. Akkor a nagy, összetett gyomrú bajnoka a szabadságnak – a többi ütődött vonyítókórusától kísérve – PC kifejezésmódot és regulázást követel. Mi több kimoderálást, tiszta blogszférát meg amit akartok.

Holott az a szomorú helyzet, hogy maguk azok akik miatt nincs, nem lehet értelmes beszélgetés, mert azonnal szét trollkodnak minden. Mert maguknak mindent lehet hiszen – gondolják – a nevük ismeretlen marad. Jobb ha tőlem tudják: aki név nélkül alantas az névvel is az. Maguk a légy a levesbe. Az általános elállatiasodás bajnokai és mesterei is egyben. Mert az olyan jópófa és menő dolog és minél több ocsmány szót használ valaki annál imponálóbb. Maguk nőket kurváznak le, pusztán azért, mert nem ért egyet magukkal, maguk mindenkinél okosabbak, hiszen mindenki hülye, kivéve magukat. Keressék csak vissza, hogy utoljára mikor dicsértek itt valakit aki ide írt, vagy itt kommentelt. Persze érthetetlen, hogy minek járnak egy ilyen trágyadombra, ahol csupa ütődött írogat – magukon kívül természetesen.

Nem rólam van szó, én nem vagyok megsértve bármit irkáljanak is, nem is lehetek hiszen az azt a képtelen feltételezést vonná maga után, hogy bármilyen mértékben is érdekel a véleményük. Nem. Én azt sajnálom, hogy egy ilyen blog, ahelyett, hogy értelmes véleménycserének adhatna teret a maguk acsargását, neveletlenségét és mocskos száját mutatja meg. A magam részéről még érteni is vélem magukat, a cselédek és disznópásztorok nyilván – családilag – elevenbe vágtak. Értem a patkányblogról átjáró fizetetteket (vagy fizetettet, mert nem tudok szabadulni tőle, hogy egy emberről van szó) mert ők legalább pénzt kapnak érte. Maguk azonban egész napjukat itt töltik – nyilván nincs jobb dolguk, munka például – azzal, hogy ingyen és bérmentve romboljanak – pusztán szórakozásból. Azért csinálják mindezt mert örömüket lelik abban, hogy nyamvadt és jelentéktelen egójukat egy kicsit elfeledhetik, hogy mindennapi megaláztatásaikat itt mások megalázásával kompenzálhatják, hogy a Gooogle segítségével, a sok kettes után, jól tájékozottnak tűnhetnek.

Valahol persze szomorú dolog ez. Szomorú, hogy vannak egyáltalán ilyenek mint maguk és még szomorúbb, hogy néhány prezentáción kívül – mint amilyen ez is volt – nem tehetünk semmit. A szabadságról szóló óbégatás sárkányfog veteménye beérett. Itt vannak maguk, eleven példái annak, hogy milyen is az, mikor cselédek és disznópásztorok ivadékai szabadon véleménynyilváníthatnak.

Alfőmérnök 2012.10.17. 12:23:16

@aristo: Te patkány, ha már ilyen felsőbbrendűnek érzed magad, végre elárulhatnád, hogy ki a faszom vagy? Tudod, névtelenség mögé bújni csak a cselédek meg a disznópásztorok szoktak.

tevevanegypupu 2012.10.17. 12:26:55

@Doomhammer:

Talan kozlik majd es talan az igazat.
Szakitas miatt bergyilkos? Bar ketsegtelen, hogy ugy latszik a mostani ferfiak valahogy nehezen tudjak elviselni - sto egyaltalan nem tudjak elviselni - ha szakitanak veluk, de azert egy civilnek egy rendorsegen dolgozo lanyra bergyilkost kuldeni, azert eleg hihetetlen..

Alfőmérnök 2012.10.17. 12:37:19

@aristo: Öcsisajt, akasztásra buzdítani milyen dolog névtelenül?

" aristo 2012.05.24 13:26:30
@tevevanegypupu: Budai esélytelen volt. A projektek átmentek az NFÜ hihetetlen bürokráciáján, tehát - formailag - támadhatatlanok voltak, azt pedig előre bocsájtották, hogy tartalmi kérdéseket, tehát hogy volt -e "értelme" a pénz elköltésének, nem vizsgálnak. Ez - sajnos - borítékolható volt, amint borítékolható Fletó&Co. felmentése is. Itt csak a spontán igazságszolgáltatás segíthet: kötélre velük."

Én a helyedben kussolnék, mert kurvára meg fodog szopni.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.10.17. 12:40:10

@aristo:
egyet azért megkérdeznék. nem disznópásztori dolog e egy olyan blogra írni -gondolom egófelejtőként-, ahova a tölgy ügy óta nem írhat úriember? nem cselédi dolog e egy tölgylevelet tűzni az avatárba szánalmas szolidaritási nyilatkozatként, és cikkekkel jelentkezni.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.10.17. 12:41:13

@Alfőmérnök:
alfi, alfi, ne keltse azt a gyanút, hogy maga emlékkult.

Alfőmérnök 2012.10.17. 12:44:14

@jose maria padilla: Leszarom, hogy ki mire gyanakszik. Nincs alapja a gyanúnak. Vagy ha valaki megvádol vele, alküldöm a büdös picsába.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.10.17. 12:47:30

@Alfőmérnök:
jó, figyeljen. lehet maga kíváncsi hogy ki ez a látványos zuhanórepülést végző aristo igazából, de annyira nem, hogy kötelesbeszéddel uszít rá irl feltárókat, ez méltatlan.

Alfőmérnök 2012.10.17. 12:51:43

@jose maria padilla: Szerintem meg az a méltatlan, hogy egy ilyen embernek, aki ilyet leír, helyet adnak egy blogon.

negyven rabbi 2012.10.17. 13:00:27

@tevevanegypupu: @jose maria padilla:

ha valakik a ma ffiai közül nehezen viselik a szakítást/kosarat, akkor azok leginkább éppen

a kék egyenruha biztosította hatalommal kompenzáló, a fegyverrel és bilinccsel hideg fémjétől erektáló, ezekért rendőrnek álló pudingok közül kerülnek ki

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.17. 13:03:52

@tevevanegypupu:
"Szakitas miatt bergyilkos?"

Igen, Makon tortent 2008-ban.
szeged.hir24.hu/bulvar/2012/09/19/harom-halott-egy-lakasban/

"Bar ketsegtelen, hogy ugy latszik a mostani ferfiak valahogy nehezen tudjak elviselni "

En azt gondolom, eppenseggel forditva all a helyzet. Mostanaban - legyen az a mostanaban az elmult nehany evtized - vetodik fel eloszor az emberiseg tortenelmeben, hogy a no nem tulajdontargya a ferfinak, hanem egy fuggetlen szemely, aki dontest hozhat. Azt tudta, hogy a civilizalt Angliaban a feleseg nem volt kulon jogi szemely? Ami azt jelentette, hogy vagyona se volt. Lathatoan egyeseknek meg mindig nem csorgott le, hogy itt valtozas, sot mondhatni fejlodes tortent.

"de azert egy civilnek egy rendorsegen dolgozo lanyra bergyilkost kuldeni"

Ha civil volt. De itt mar tenyleg a spekulacio teruletere mentunk at.

Tehetetlen Dodó 2012.10.17. 13:04:00

@tevevanegypupu: Azt a másfél hónapot csak kivárjuk valahogy.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.17. 14:37:20

@jose maria padilla: A francba, a végén még vissza kell cserélnem az avataromat.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.17. 14:42:42

@aristo: Akkor a jegyzőkönyv kedvéért: beteg vagy. Nem kicsit, nagyon.

Tételesen:

Hogy én a műfalangista, vagy alfőmérnök, vagy bárki más nevében?! Hogy én PC-t meg regulázást követeltem?! Kimoderálást?! Hazudsz. Hogy mi is volna az a tiszta blogszféra, nem is nagyon értem... Én mindössze arról érdeklődtem a szerkesztőségnél, és csakis itt, a blog kommentmezejében, hogy mennyire sajátjuk az aristói móc-tót-felfogás. Tudod, a 300 szó, meg a kecskebaszás. Asszem megjött a válasz...

Az meg, hogy valaki egy webes felületen a névtelenséget kéri számon névtelenül, szerintem sok mindent megmagyaráz. Úgy értem orvosilag.

Egyebekben, kisfiam, az kurvára nem úgy van, hogy te lepötyögöd a tutit, és erre gyün a sok tudásszomjas olvasó és olvas. Ez egy blog. Az olvasók, akiknek a kattintásai eltartják ezt a bejzlit nem pusztán a te sületlenségeidért jönnek, de biza a kommentekért is. Webkettő, bazdmeg, webkettő.

S=klogW 2012.10.17. 14:59:35

@jose maria padilla: maga az ügy sem volt úriemberi (egyik oldalról sem)

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.10.17. 15:08:25

@Dr. Zerge: A kísérletnek vége. Az eredmény magáért beszél, aki végignézte érti. A továbbiakban - természetesen - ne érintkezem magával. Bemocskol.

tevevanegypupu 2012.10.17. 15:13:08

@Doomhammer:

Soha nem voltam feminista, a ferfiakkal sem volt problemam soha, de neha valoban ugy latom, hogy sokan tulajdonnak tekintik a noket. Megpedig gyakran olyan tulajdonnak amit nem kell gondozni, torodni vele es figyelni ra es persze szeretni, megbecsulni. Ebben a tudatban sokszor megerositenek a kulonbozo kabarek, tv musorok es ugy altalaban a ferfiak nyilatkozatai is, legalabbis azokei akik valamifele eros ferfinak tekintik magukat. Eppen naluk szakad el a cerna..
Nem csak Angliaban bantak jogilag a nokkel ugy mintha nem is kulonallo lenyek lennenek, Franciaorszagban es Svajcban is eleg sokaig fuggtek vagy az apjuktol vagy a ferjuktol. Nalunk a szocializmus "felszabaditotta" oket a magamodjan, vagyis ez a felszabaditas azt jelentette, hogy eleg sok terhet raktak ra. De nem is ez a tema.

Nem tudom Kata kinek lehetett utjaban, mit tudhatott ami miatt ilyen kegyetlenul el kellett seperni az utbol.De eleg rettenetes arra gondolni, hogy - amennyiben ez a valtozat bizonyul igaznak, vagyis bergyilkossag tortent - ezek szerint barkibol lehet aldozat es szinte barmiert. Olyasmiert is, aminek o maga talan nem is tulajdonit jelentoseget, de valaki vagy valakik ugy gondoljak, veszelyesse valt.

tevevanegypupu 2012.10.17. 15:15:07

@jose maria padilla:

Ha rendorok kuldtek ra, akkor azt nem fogjuk megtudni, az van. Mindenesetre legalabb a kivitelezot bortonbe zarjak.;vagy legalabbis azt, akit mi annak hiszunk.

tevevanegypupu 2012.10.17. 15:18:14

@Alfőmérnök:

Maradjon mar nyugodtan,es ne hozza fel allandoan ezt a dolgot. Esetleg olyannak okoz kellemetlenseget, aki mar eppen elegge megszenvedte azt, hogy valamikor kisse felreerthetoen fogalmaztott. Ne szabaditson ra megint egy falkat.

tommybravo 2012.10.17. 15:22:20

@aristo: Mesélj már arról, hogy a kecskebaszó románokról leírt gondolatod milyen szellemi mélységet képvisel, suttyóka?

Robinzon Kurzor 2012.10.17. 15:24:04

"Veszekedtek itt mint a zsidók, basszátok meg!"
(Gepárd)

Alfőmérnök 2012.10.17. 15:48:14

@tevevanegypupu: Mi ebben a félreérthető? Ha meg félreérthetően fogalmazott, fejtse ki világosan, hogy mire gondolt. Már korábban is felhívtam erre a figyelmet, lett volna alkalma korrigálni. Basszameg, nehogy már ne lehessen egy kommentelő korábbi kommentjét idézni. Ott van a nickneve, rákattint az ember, az első oldalon megtalálja, amit idéztem.
Tudja ez az, mikor kibukik a szög a zsákból. Mert ugye ki is beszél rablógyilkos hajlamú disznópásztorokról? Akinek egy kreált ügy kapcsán rögtön a kötélen jár az esze? Ki beszél névtelen tömegekről? Aki névtelenül gyalázkodik (igaz, nem „csúnya szavakkal”, „csak” műirodalmi mondatokkal)? Menjen a jó kurvaanyjába az ilyen. Ez sokkal súlyosabb jellemhibára vall, mint az, hogy valaki káromkodik.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.17. 16:00:14

@tevevanegypupu:
"de neha valoban ugy latom, hogy sokan tulajdonnak tekintik a noket."

Egesz pontosan: ugy gondoljak, hogy a nonek azt kell tennie, amit a ferfi mond. Es amikor a no lelep, ez olyan merteku duhot okoz, hogy teljesen elveszitik a jozan itelokepesseguket. Egyebkent ez forditva is igaz, de a nok - leven gyengebb fizikumuak - altalaban nem kepesek fizikailag (peldaul gyilkossaggal) megtorolni a serelmeket. Nem mindig, egyebkent, azert az ilyen gyilkossagok 20%-at megis nok kovetik el.

" ezek szerint barkibol lehet aldozat es szinte barmiert"

Ha szorgosan olvassa az aldozatrol elnevezett kommentfolyamot, akkor ott is erre a kovetkeztetesre juthatott.
mandiner.blog.hu/2012/07/16/bandy_kata_a_halalbuntetes_es_a_gyasz_vamszedoi

Peldaul szomoruan gyakoriak az olyan rablotamadasok, ahol az aldozat meghal, de a rablogyilkos alig jut zsakmanyhoz. Eppen most volt egy ilyen Kisnanan.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.17. 16:38:16

@tevevanegypupu:
"Nem tudom Kata kinek lehetett utjaban, mit tudhatott ami miatt ilyen kegyetlenul el kellett seperni az utbol"

En se tudhatom - nem vagyok nyomozo. Azt viszont tudom, hogy a rendorseg allitasa az egyszeru leanykarol, aki semmi veszelyeset nem csinalt, de rosszkor volt rossz helyen rendkivul kartekony volt, hiszen innentol kezdve barmely, magat valamennyire is vonzonak tarto no felhet attol, hogy egy kosza cigany megtamadja es megoli.

A valosag azonban az, hogy a pszichologusno rendkivul veszelyes eletet elt, amit meg sulyosbitott is azzal, hogy - a szavakon kivul - gyakorlatilag keptelen volt megvedeni magat. Aztan egyszer elfogyott a szerencseje. Egy atlagos no szamara az esete semmifele tanulsaggal nem bir. Hacsak azzal nem, hogy semmifele rabeszelesre sem szabad elfogadni egy olyan allast, aminek a veszelyeit az illeto nem kepes kezelni.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.10.17. 17:37:31

@Doomhammer: Összeesküvéselmélet.

"barmely, magat valamennyire is vonzonak tarto no felhet attol, hogy egy kosza cigany megtamadja es megoli"

Bármely, magát valamennyire is vonzónak tartó nő jobban teszi, ha késő éjjel nem járkál egyedül elhagyott helyen. Különösen, ha rossz környéken lakik.

Amúgy érdekesnek érdekes az összeesküvéselmélete, csak hát van egyszerűbb magyarázat is.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.10.17. 17:49:52

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

felőlem engem oda sorolnak, ahova akarnak, max magukból csinálnak hülyét a félreskatulyázók, legyen meg az örömük

a Kedves Beteget sajna azért vagyok kénytelen felülreprezentálni a témázásban, mert a kormányzó finessz lényegében azonos a főpapjával, a többi "egyénisége" csak bólogató biodíszlet az egyszemélyes performanszhoz (nem mintha pölö a DK érdemben eltérne ettől a szektaszellemtől, de azok nincsenek is döntéshozó pozícióban)

Pelso.. 2012.10.17. 18:26:55

@aristo: Ne legyen már oly nagyívű, fenti íráshoz nem lehet prekoncepciót kreálni, - hisz oly konzekvens minden gondolata, ugyebár.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2012.10.17. 19:42:48

@aristo: "Aristo "Kapja be" monológja

...dögöljenek meg a buzi liberálisok a nyálas demokráciájukkal, ezek a kritikai értelmiség pózában tetszelgő fattyak a titkos találkáikkal azokban a belvárosi lakásokban. Sohasem hívtatok meg, menjetek el a picsába!
És rohadjanak meg a vidéki tanárnők is, a kockás miniszoknyában seggüket riszáló, SZDSZre szavazó kurvák, a büdös életben nem fogok bízni bennük többé, elárultál, ribanc!
Pusztuljon a többi is, a selypegő vénasszony osztályfőnök, a kinőtt pulóveres tornatanár, miért röhögtél ki, te szemét proli? Kripli a kurva anyád!
Kapják be a filozófusok és a történelemtanárok, tetves komcsi mind! Dögöljön meg az egész oktatási rendszer a mocskos egyetemekkel együtt! Robbantsuk fel az összeset!
Dögöljenek mega tahó reformerek és a pimasz, analfabéta kölkök, akik kiröhögnek az előadásokon, disznópásztor volt az apád, mi? Te kis köcsög!
Pusztuljon a sok cselédivadék, bunkó ateisták, egész nap a tévé előtt ülnek csipszet zabálva, vagy a plázákban lődörögnek a büdös kölkeikkel, de ha rágyújtok mellettük egy cigarettára, úgy sivalkodnak, mintha lennének valakik, bazmeg!
Rohadjanak meg a cigányok és a zsidók, mi közöm hozzájuk? Húzzanak el a picsába!
És kapják be az arabok is, terrorista állatok, gennyláda fundamentalisták, tűnjetek el ebből az országból! Nem a tietek, hanem az enyém!
Pusztuljanak a nők is, "dolgozni járnak", egy szart, ilyen ruhában még egy kurva is szégyellné magát a sarkon, a gyereket meg berakod a prolik közé a bölcsibe, mikor főztél utoljára vacsorát a férjednek, kisanyám?
Rohadjon meg Horn Gyula ott, ahol van! Nem felejtünk, te pufajkás szar!
Kapd be, Bob Geldof!"
kisszines.blogspot.hu/2011/03/aristo-kapja-be-monologja.html

tevevanegypupu 2012.10.17. 20:13:43

@Doomhammer:

Talalgatni lehet mi es hogy tortent, az egesz ugy egyaltalan nem tiszta es vilagos, nagyon erdekel, milyen kozlemenyt fognak majd kiadni rola.

Ez a szegeny lany valoszinuleg tenyleg nem fogta fel mire vallalkozott, el tudom kepzelni, hogy buszke volt magara, hogy sikerult ilyen kenyes es felelossegteljes allasba kerulni. A veszelyre nem gondolhatott.

tevevanegypupu 2012.10.17. 20:18:23

@Alfőmérnök:

A karomkodas lehet, hogy levezeti az indulatokat de nem mond vele semmit.

Alfőmérnök 2012.10.17. 20:23:10

@tevevanegypupu: Akkor miért kell tőle kiakadni?

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.17. 20:33:01

@Herr SturmLikudnik: Ha úgy beszél, mint a ballibantak - rezsimszolga*, kedves beteg - akkor ne csodálkozzon, ha annak nézik.

*: aristóval nem az a baj, hogy "rezsimszolga"

tevevanegypupu 2012.10.17. 20:38:18

@Alfőmérnök:

Ha csak karomkodni tudna akkor nem kellene kiakadni. de neha tud egesz normalisan is irni. Es egyaltalan nem szeretem ha Rozit szekirozza. na errol ennyit, a tema nem ez itt. aristo pedig ir amit akar es ami a velemenye, lehet cafolni, vitatkozni, helyeselni, de a stilus azert nem mindegy.

Alfőmérnök 2012.10.17. 20:49:05

@tevevanegypupu: Nem lehet vele vitatkozni, nem vitaképes, ez már az elején kiderült. Eleve nem válaszol olyan kérdésekre(sem), amik az "eszmefuttatásainak" lényegi részére vonatkoznak. Egy bolsi.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.10.17. 21:32:33

@Disznóvári: A "Botos Máté" egyáltalán nem ritka név, nézze meg akár a facebookon.

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Aki a "rezsimszolga" kifejezést használja, az ballibbant? De akkor minek nevezzük a sok rezsimszolgát? Ha kihúzzuk a szótárunkból az ellenszenves alakok által is használt szavakat, üres marad.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.17. 22:04:59

@Holger Hartland: Én kedvelem HSL-t, de úgy néz ki, hogy érzékeny idegrendszerét nagyon megviseli a Fospumpa diktatúrája. Nézze meg, hogy miket ír mostanában! Ha nem tudnám, hogy nem ballibant, akkor simán annak nézném.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.10.17. 22:12:06

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

tudja a titkárnőt is lehet menedzserasszisztensnek nevezni, attól még az marad, ami

akár az a bizonyos krumplileves

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.17. 22:16:22

@tevevanegypupu:
"nagyon erdekel, milyen kozlemenyt fognak majd kiadni rola. "

Hát azt biztos nem fogják mondani, hogy kedves fiúk-lányok, ne csapjatok fel rendőrségi informátornak, mert úgy járhattok, mint a pszichológusnő.

" el tudom kepzelni, hogy buszke volt magara, hogy sikerult ilyen kenyes es felelossegteljes allasba kerulni. "

Döbbenetes, de úgy tűnik, néhány barátjának elmondta, ha a szüleinek nem is. Ez is azt mutatja, hogy fogalma nem volt, mivel játszik.

"A veszelyre nem gondolhatott. "

Gondolhatott volna, ha megmondják neki.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.10.17. 22:31:01

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

"de úgy néz ki, hogy érzékeny idegrendszerét nagyon megviseli a Fospumpa diktatúrája..."

nem az idegeim borzolása, hanem az ország egészének a leammortizása a gond a finesszel, azt meg normális ember nem szívesen nézi közömbösen

a troll style pediglen mindig adaptálódik a kritika tárgyához

:DDD

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.10.17. 22:44:40

@Lavrentyij Pavlovics Berija: A Fospumpa és bűntársai sokunk idegrendszerét teszik próbára. Ha HSL erre érzékenyen reagál, az nem az ő hibája. Mindenki máshogy: ki-ki a maga cinikus, aljas, ostoba, dühös, eszement vagy idétlen módján.

Ha valakinek nem tetszik a rezsim, az már ballibbant? Ha utáljuk az egyiket, abból az következik, hogy a másikat szeretjük? Ha azt vesszük észre, hogy valaki a kritikában - az ostobák és gazemberek által kedvelt kifejezéssel - "egy platformra kerül" egyébként igen ellenszenves figurákkal, azért csak ő vagy ezek a figurák lehetnek a hibásak? A kritika tárgya nem?

A Karácsony-féle regresszióelemzést elolvasta már? Nem cáfolta még senki. A minap a ballibbantsággal nehezen vádolható bz249 egészen egyszerű és eredeti módon jutott hasonló eredményre. Tegye hozzá a többit. Írtam már, hogy a zsarnokság felé vezető nagy út is egy kis lépéssel kezdődik? :) Szerintem igen.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.10.17. 22:59:33

@Holger Hartland:

zsarnokság? ahhoz is kéne ész, nem csak a macerás demokráciához

diktatúra helyett a dilettantizmus a valódi gond

pinochet helyett pol-pot

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.17. 23:02:13

@Herr SturmLikudnik: A 2. Fidesz kormány tökéletesen beleillik az elmúlt 22 év elkúrásába, nem tudom miért van kiakadva. Az ország utoljára nagyjából jól Horthy alatt működött, azóta elkúrás követ elkúrást.

Elég jó gyomra van, hogy a Varánuszon tolja a kontentet, oda én max. dobtáras PPSh-val lennék hajlandó belépni. Ez a kommentje meg különösen szíven ütött:
varanus.blog.hu/2012/09/17/megfigyel-tek/fullcommentlist/1#c17831153

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.17. 23:08:08

@Holger Hartland: HSL idétlen módon reagál, de idétlensége kezdi felülmúlni névadóját.

Nem arról van szó, hogy nemtetszikarendszer (kiköp), hanem arról, hogy az ember ezt milyen módon adja ki magából. Tudom, hogy HSL nem ballib, hanem egy obskúrus konzlib, de csak azért, mert tudom, hogy miket írt '10 előtt. Ha csak a trollkodását nézzük (ő mondta nem én), akkor simán lehetne ballibbant is.

Még nem jutottam hozzá, de ha sikerül, igérem hogy referálok. A Fospumpa túl hülye ahhoz, hogy diktatúrát építsen (de ezt már mondtam).

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.10.17. 23:28:09

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

hosszú ideig lehetne filózni a 22 év számtalan hibájáról és fölösleges köréről, de vegye már észre végre: egyfelől a finessz 2.0 új dimenzióba helyezte a kis magyar politikai abszurdot a lassan szó szerinti, látszatra sem adóan gyenge 2+2=5 mantráival, másfelől az igazi gond a teljes termékpaletta csőlátása, az alternatívák gyér kínálata

kb. ezért is indult be éppen most a bazinagy kivándorlási hullám, mert már nem játszik a "most még kibekkeljük a pár évet és utána csak jobb lesz" frázis

a coccik lebőgése a finessz kétharmad felé terelte a társadalmat, a finessz mostani lebőgése azonban nem terelte a tömegeket se a lehetmáshogyokoskodókhoz, se a szíriuszi szittyákhoz - nédda

sohase volt ekkora igény egy szimplán csak többé-kevésbé normális párt iránt, de semelyik se ugrik rá a nyilvánvaló piacrésre, inkább fokozzák a sértődött szektaszindrómát

ez pedig nem sok jót sejtet a jövőre nézve, nem is véletlen, hogy a külföldre dobbantás is szolidabb opció rekord mennyiségű honfitársunknak, mint az otthon maradás extrém sportja

interesting times, indeed

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.10.17. 23:29:50

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

"HSL idétlen módon reagál, de idétlensége kezdi felülmúlni névadóját."

ezt kifejezetten dicséretnek veszem :)

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.17. 23:53:31

@Herr SturmLikudnik: "sohase volt ekkora igény egy szimplán csak többé-kevésbé normális párt iránt, de semelyik se ugrik rá a nyilvánvaló piacrésre, inkább fokozzák a sértődött szektaszindrómát"

Vaskos tévedés. Éppen hogy a társadalmi igények mentén fospumpásodik el a helyzet. Mert a társadalom _mennyiségi_ igénye az inflációt meghaladó nyugdíjemelés, a nyugdíjas ingyenutazás, stb.

Ha volna valós igény, a pártok mennének szépen utána. Momentán cigányozással, lehetmásozással nem lehet számottevő eredményt elérni, nyugdíjassimogatással igen.

Sokszor levezettem már itt, hogy a jóléti társadalmak képviseleti demójainak jövője kb. itt dől el: amikor ennyire jelentős választói bázissá szaporodik a sok nettó eltartott, akkor képes-e a rendszer a politikai képviselet megválasztásának a tabuin hangolni. (Hogy ti. ki lehet-e kapirgálni a betonból a belevésett 1 ember 1 szavazat mantrát.) Mert ha nem, akkor sanyi, ez egy öngerjesztő folyamat, ami pikk-pakk úgy falhoz bassza az ojrópai civilizációt, hogy csak na.

A többpártrendszerben az az egyetlen megnyugtató, hogy ott tényleg élet-halál verseny van. Csak bizonyos demográfiai helyzetekben ez egy öngyilkos verseny. De a résztvevők akkor is elemntárisan érdekvezéreltek, vagyis ha támadna más tömegigény, ami tömegszavazatokhoz vinne, annak udvarolnának. De nem támad, mert a szavazó is érdekvezérelt, minél nagyobb a córesz, annál inkább, egyre primkóbban, vagyis sohasem lesz igény "szimplán csak többé-kevésbé normális párt iránt". Az ezt az igényt képviselő kisebbséget mesterségesen kell olyan helyzetbe hozni, hogy a politikai vetélkedők többségnek lássák, és nekik akarjanak tetszeni, a nyuggerek meg egyéb nemproduktívak nyalogatása helyett. A jövőorientáltak esélyegyenlőségét kellene megteremteni. Vagy hagyni a picsába az egészet, mert menthetetlen.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.10.18. 06:39:00

@Dr. Zerge:

"Vaskos tévedés. "

fenntartom, hogy a legkevésbé nem. A rekord magasságú "bizonytalan" szavazók számánál egyértelműbb bizonyíték nincs. Az elsöprő többségnek kinyílt a szeme és noha szép dolog az örök élet/ingyen sör, nincs hiány ilyen ígéretekben, mégse rohannak a legtöbbet ígérő(k) felé. Pedig lényegében az összes párt balos gazdaságpolitikai felfogású, a fidemszp-től a lömpiken át a dzsobbikig mindenki a majd-mi-tutibban-újraelosztunk. A konstans nyugdíjemelgetés se nem segített a finessz népszerűség bezuhanásán, se nem mentette meg anno az mszp-t a bukástól. Hiába cikkeznek a lömpik napi 3 nyomorfétist, hiába kecsegtet a dzsobbik is a turáni tudattól varázsütésre eljövő kánaánnal, ööö avagy levédiával - mindegyik párt a törzsszavazóiból gazdálkodik. A múltkori önkormányzati mszp győzelmek mögött se a saját szavazóik érdemi növelése, hanem a kevésbé elkötelezett szavazók finessz mögüli látványos kihátrálása áll.

Az meg külön téma, hogy maga akármilyen jogos igényt képviselő kisebbséget mesterségesen akar helyzetbe hozni. Az akármilyen többség legalább hallgatólagos konszenzusa nélkül ez csak egy újabb kudarcra ítélt hangzatos elmélet lenne. (A helyi agybaj egyik jellegzetessége pont ez a sajátos, kizárólag felülről erőszakolt reformálgatásban való - főképpen gazdasági területen káros - gondolkodás).

A "jövőorientált esélyegyenlőséget" amúgy racionális önkorrekció teljes hiánya esetén is roppant hamar megteremti a probléma kiváltó oka önmaga: ha több az eltartott, mint az eltartó, több a kiadás, mint a bevétel, akkor szimplán kiürül a kassza és kopppp.... ofkorz fájós mutatvány lesz a landolás - ajrópai szinten is, mert nem egyéni a gond.

tevevanegypupu 2012.10.18. 06:52:01

@Doomhammer:

www.hir24.hu/baleset-bunugy/2012/10/17/harom-not-oltek-meg-egyetlen-nap-alatt/

A temahoz tartozo aktualitas..

Egy Bandy Kata korabeli lany, akarmilyen okos es jo kezdo pszichologus, nem valo erre a munkara. Erdekes lenne megtudni, hogy kerult oda, ki ajanlotta es ki vette fel. Tovabba hogy miert pont ot..

Rendorsegen dolgozni a legszebb bekeidokben is veszelyes, nem tudom itthon hogy van ez, de mashol specialis kikepzest kapnak. Mindenesetre lofegyverrel tudnak banni, ahogy mondjak. Es nyilvan fokozottan, hangsulyosan es nem egyszer felhivjak a figyelmet arra, hogy a hely nem ovoda es a bunozoket nem sarokbaallitassal kell egbuntetni. A szep szo talan latszolag ilyenekkel egy rendorsegi kihallgatoszobaban latszolag hatasos, de egy elhagyott utcaban ejszaka biztosan nem.

tevevanegypupu 2012.10.18. 06:57:09

@Alfőmérnök:

Olyan nincs, hogy valaki nem vitakepes. Mindenkivel lehet vitatkozni a vegtelensegig, legfeljebb nem lehet meggyozni. Egyebkent fenti iras nagyjabol igaz, meg akkor is, ha esetleg nem tetszik az iroja vagy az, amit ir..

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2012.10.18. 08:02:04

@Holger Hartland: Tudom, a Kovács István sem az. De mivel állítólag Botos Máté Dékán Úr szokott kommentelni, és kötődik is valamelyest a mandinerhez, joggal merült fel egyesekben, hogy Ő az.

"Ja, és köszönjük egyik kedvenc tanárunk, a francia forradalmat a szívünknek oly kedves vendéista szemszögből tanító Botos „Most már leülök és nem szólok többé” Máté újabb és újabb, igencsak tartalmas és élvezetes hozzászólását, amelyek összesítve tulajdonképpen vehetőek egy plusz előadásnak is.(...)
Sajnos Botos Máté azt nem árulta el, milyen néven kommentel, és a hajtókáján kitűzött vendéista jelvényt is csak a franciáktól tud hozni. Kár. Pedig imigyen hozzásegíthetne minket, hogy - HHF szavaival élve (így érezte magát, amikor meghívták a konferenciára) - a világosra kilépett, korábban „a sötétben bújkáló ellenforradalmi összeesküvés” legyünk."
mandiner.blog.hu/2009/04/02/sotetben_bujkalo_ellenforradalmi_osszeeskuves

MézesRozi 2012.10.18. 08:21:08

@aristo:

" Ősz ez! barbár, gyilkos és hazug.
Szemtelen ősz! Nyárnál hangosabb! Csupa vad
zaj, tusa, tánc! Ezer madár alatt a fák
nem ingtak-zengtek ennyire! De élet e
lárma és rángás? Csöndben érik a csira
a föld alatt; halk a termékeny éj; a fű
növése lassú: ez az élet! kertem, add
a magvat ami megmaradt kincses tavaly,
füvéből és barbár szelekkel ne törődj!

Jöhet a vad tánc, tépő, részeg, ál-buján
vetkőzni csontig a virágokat; jöhet
a vak kacaj ápolt növényeinkre; majd
a fehér-csuhás vezeklő, a tél; te csak maradj a tavaly őre! s ha a jövevény
lenézve így szól: "Én vagyok az Új!" - feleld:
"A Régi jobb volt"- Hősi léceid mögött
mint középkori szerzetes dugott a zord
sisakos hordák, korcs nomádok, ostoros
kép égetők elől pár régi könyvet: úgy
dugd magvaid, míg, tavasz jőve, elesett
léckatonáid helyén élő orgona
hívja illattal a jövendő méheit."

ez a maga ősz-érzete már másnak is felderengett. és ő sem fogalmaz finoman: hordákról, korcs nomádokról és ostoros képégetőkről ír:)

Alfőmérnök 2012.10.18. 09:04:49

@tevevanegypupu: „Olyan nincs, hogy valaki nem vitakepes.” (vö. „Ilyen állat pedig nincs.”)
De van. Például, ha valaki gyakran követ el un. érvelési hibákat, az nem vitaképes. Ha érdekli a téma, tanulmányozza. (Maga például gyakran követ el ilyen hibákat.)
www.uni-miskolc.hu/~bolantro/informalis/S06.0.0.0.html

Ha meg nem érdekli, szorítkozzon csak arra, amit írtam.
„Eleve nem válaszol olyan kérdésekre(sem), amik az "eszmefuttatásainak" lényegi részére vonatkoznak.”

Maga szerint az ilyen ember vitaképes, azaz lehet vele érdemben vitatkozni?

„Egyebkent fenti iras nagyjabol igaz”
Tehát azt maga is elismeri, hogy csak nagyjából igaz. Amiben hallgatólagosan ott van az is, hogy részben hamis. Szerintem meg nagyjából nem igaz. Ahogy a szerző a többi írása sem. Ezt szajkózom kb. a második posztja óta. Amit Aristo művel, az a demagógia iskolapéldája.
„A szövegből jól megállapítható a demagógia legfontosabb nyelvi jellemzője: erőteljes érzelmi tartalmú kifejezések homályos használata. Az ilyen szövegek úgy hatnak, hogy érzelmi tartalmuk révén elterelik a figyelmet a szöveg tartalmáról. Ha az olvasó eleve hajlamos egyetérteni a szerzővel, akkor a szöveg erőteljes érzelmi választ vált ki belőle. Azt kapja, amit kapni akar, és örül neki. A szöveg tartalmára eközben oda sem figyel. Ennek eredményeképpen, az elfogult olvasóval olyasmit is el lehet fogadtatni, ami vagy nyilvánvalóan hamis, vagy az érthetetlenségig homályos. Aki befolyásolható ilyen módon, az lelkes hívévé válhat olyan nézeteknek, amelyeknek soha nem gondolt utána.”
www.uni-miskolc.hu/~bolantro/informalis/S07.7.0.0.html

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.18. 09:13:15

@Herr SturmLikudnik: "Az meg külön téma...A helyi agybaj egyik jellegzetessége pont ez a sajátos, kizárólag felülről erőszakolt reformálgatás..."

Na, külön, persze. Nyilván nem örömében csinálja az ember. A mondat mindig úgy kezdődik: Ha akarjuk ezt a plurális, többpárti demokráciát. Annak ez az egyetlen módja. De ez történelmileg persze nem kötelező. A rendszer a bele kódolt hülyeséggel (eltartottak fölszaporítása, és a dolgokba való belepofázásuk korlátozhatatlannsága) önfelszámol. És spontán alakul a következő mókuskerék. Orbitális veszteségekkel.

"A "jövőorientált esélyegyenlőséget" amúgy racionális önkorrekció teljes hiánya esetén is roppant hamar megteremti a probléma kiváltó oka önmaga: ha több az eltartott, mint az eltartó, több a kiadás, mint a bevétel, akkor szimplán kiürül a kassza és kopppp.... ofkorz fájós mutatvány lesz a landolás - ajrópai szinten is, mert nem egyéni a gond."

No ennek alternatívája a rendszerkorrekció. De nem kötelező, persze, és én azt soha nem állítottam, hogy ennek elmaradása a világvége volna. Csak éppen olyan kulturális összeomlás, amit elég régen nem tapasztaltunk. És talán már elég érett az emberi faj arra, hogy elkerüljön efféléket. És talán elég egyszerű a vázolt finomhangolás. Ti. nem kell hozzá semmi más, csak leszámolni a rém ostoba egyenlősdivel. Hogy az 1ember=1 szavazat helyett elfogadtassuk, hogy mittudomén 1ember=0,8-1,2 szavazat. (Mondjuk én még ehhez kiterjeszteném a választójogot mindenkire, nyilván a korlátozott cselekvőképességűek helyett az értük felelősek gyakorolhatnák a választójogot is.) Mert az ember csak jogaiban születik egyenlőnek. Képességeiben nem (és sajnos lehetőségeiben sem).

De ha nem, hát nem, valahogy akkor is lesz. Csak fájni fog.

A fölülről reformálgatás meg érdekes dolog, mégis honnan? Alulról nem lehet, ember. Mindig, minden "föntről" jön. A szántó-vető nem fog társadalmi rendszereket reformálgatni.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.18. 09:24:08

@tevevanegypupu: Kedves teve, nem sikerült dekódolni a "vitaképes" kifejezést. Ami azért aggasztó... A dolog mögött az sejlik föl, hogy tán a "vita" jelentése sem tiszta. Megpróbálok segíteni: a "falra hányt borsó" jelentésével nincs közös eleme.

tevevanegypupu 2012.10.18. 09:24:10

@Alfőmérnök:

Ugy megis mit akar: hogy a zemberek realisan es objektiven iteljek meg az eletuket befolyasolo politikat es politikusokat? Nalunk a zemberek erzelembol valasztanak, az ujsagirok erzelmektol vezerelve irjak cikkeiket, sot meg a penz es a hatalom is erzelmektol befolyasolva (imadjak a penzt es a hatalmat) cselekszenek. Ne kepzelje senki azt, hogy akarmely partot - vagy kepviselojet - kizarolag az emberiseg erdekli, ez soha nem volt igy. neha egy-egy iranyzat kap lehetoseget arra, hogy valtoztasson, legtobbszor rosszul elnek vele..Jelenleg Orbaneknak ketharmada van, az ellenzekuk tepi egymast es meg abban sem tud megegyezni, hogy az eg kek es a fu zold. Ilyen lehetoseg ezer evben egyszer akad valakinek. Ugy latja, hogy ok ehhez nem demagog modon allnak hozza?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.18. 09:30:42

@tevevanegypupu:
Ejnye, maga itt is letre akarja hozni a "gyilkosok" kommentfolyam egyik fiokvallalkozasat? Lehetseges, tetszik nekem ez a post meg a kommentek alatta, nehany gyilkossagi hir jot tenne neki. Egyelore azonban maradnek az eredeti helyen. A rendorok most azt mondjak, az unoka volt. Volt mar egy ilyen eset a nyaron, akkor a sulyosan drogfuggo unoka ki akarta rabolni a nagyit, de otthon talalta es halalra szurkalta. Mindezt lenyegeben a szomszedok fule hallatara.

Valahol ezeknek a pszichologusoknak el kell kezdeni. A rossz hir, amit ezek a tipikusan nok nem feltetlenul ertenek meg, hogy oket a "rendszernek" kepezik. Bortonpszichologus, rendorsegi pszichologus, munkapszichologus, intezeti pszichologus lesz beloluk, mind nagyon kemeny melo. Emlekszem, egyszer ismertem ilyen pszichologushallgatokat, oket elkuldtek a bortonbe beszelgetni eliteltekkel, aztan ugy adodott, hogy ezek az eliteltek megtudtak a hallgatok postacimet es leveleket irogattak nekik.

Rendorok kozott lenni pedig nem eletbiztositas.
www.blikk.hu/blikk_aktualis/rendorok-segitettek-az-autotolvajokat-2115059

Alfőmérnök 2012.10.18. 09:45:18

@tevevanegypupu: Nem Orbánékról és az ellenzéről beszéltem, hanem Aristoról.
"A tárgy irrelevancia leggyakoribb változata a témaváltás. Ezt akkor követjük el, amikor, mielőtt a kérdés kellő megvitatása alapján állást foglaltunk volna, eltérünk a vita eredeti tárgyától, és más témára térünk át. A témaváltás általában úgy zajlik le, hogy egy érintőleges témára térünk át, vagyis egy eredetileg releváns megjegyzés kapcsán felmerülő új kérdést kezdünk el megvitatni, megfeledkezve az eredeti problémáról."
www.uni-miskolc.hu/~bolantro/informalis/S06.3.1.0.html

bz249 2012.10.18. 09:58:25

@Lavrentyij Pavlovics Berija: "Elég jó gyomra van, hogy a Varánuszon tolja a kontentet, oda én max. dobtáras PPSh-val lennék hajlandó belépni. Ez a kommentje meg különösen szíven ütött:"

Miert nem a korrekt, eredeti termeket valasztja? ;)

en.wikipedia.org/wiki/Suomi_KP/-31

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.18. 10:04:34

@Herr SturmLikudnik: "egyfelől a finessz 2.0 új dimenzióba helyezte a kis magyar politikai abszurdot a lassan szó szerinti, látszatra sem adóan gyenge 2+2=5 mantráival"
Annyira nem új, a Pojáca is ezt csinálta.

"másfelől az igazi gond a teljes termékpaletta csőlátása, az alternatívák gyér kínálata"
Ez így van.

"kb. ezért is indult be éppen most a bazinagy kivándorlási hullám, mert már nem játszik a "most még kibekkeljük a pár évet és utána csak jobb lesz" frázis"
Nem olyan bazi nagy, a magyarok inkább helybenülőek mint a pl. a románok. Ráadásul az orvosok és mérnökök kívételével nincs is nagyon értelme dobbantani, mert az alacsony presztizsű munkára már a Fejlett Nyugaton is túljelentkezés van.

"a coccik lebőgése a finessz kétharmad felé terelte a társadalmat, a finessz mostani lebőgése azonban nem terelte a tömegeket se a lehetmáshogyokoskodókhoz, se a szíriuszi szittyákhoz - nédda"
Sok embernek tényleg tele van a hócipője, de hol van még a választás!

"sohase volt ekkora igény egy szimplán csak többé-kevésbé normális párt iránt, de semelyik se ugrik rá a nyilvánvaló piacrésre, inkább fokozzák a sértődött szektaszindrómát"
A többé-kevésbé normális párt csak vért, verejtéket és könnyeket tudna igérni. Ön szerint megválasztanák?

"ezt kifejezetten dicséretnek veszem :) "
Azért bankjegyet ne bocsásson ki, az állam ezt a jogát féltékenyen őrzi!

"Pedig lényegében az összes párt balos gazdaságpolitikai felfogású, a fidemszp-től a lömpiken át a dzsobbikig mindenki a majd-mi-tutibban-újraelosztunk."
Ezt többé-kevésbé igaz (a Fidesz jelentősen csökkentette az SZJA-t, de a kiadási oldalt nem vágta vissza miatta, ezért vannak a kisadók).
Az ún. neolibi politikusainknál (Bokros, Kóka, Bajnai) nagyobb rabló pedig még nem rontotta a levegőt az országban.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.18. 10:11:56

@bz249: A Szovjetúnió marsallja nem használ finn fegyvert, ha van hazai.

tevevanegypupu 2012.10.18. 12:28:47

@Doomhammer:

Ja, ez jo kis poszt itt tulajdonkeppen, itt sem bannak kesztyus kezzel az emberekkel es a pszichologia finomsagai sincsenek tulzott alkalmazasban. De igaza van, atkoltozom inkabb a maga inditotta posztba, ide csak azert tettem ezt itt be, hogy egyaltalan nem nemzetisegfuggo a feleseg-baratno-szereto vagy szomszedno meggyilkolasa. Es alegtobb csaladon belul tortenik..

tevevanegypupu 2012.10.18. 12:36:13

@Alfőmérnök:

Nem akarok t. szerzorol vitatkozni, ha o az akinek gondoljak, akkor mar illetekes posztban elmondtam amit akartam. A tema az a tema aminek Osz a cime. Bar ketsegtelenul kicsit felrement az egesz, de inkabb terjunk ra vissza. Maga egyebkent mindenkinek hajlamos neki ugrani aki nem azt mondja amit maga jonak gondol es hajlamos minden ellenvelemenyt szemelyes tamadasnak venni, amirol leszokhatna, eleg nagy gyerek mar.

Es igen, ha esetleg nem is mocoknak es totoknak neveznem a mi orszagunkbol elcsatolt orszagreszek lakoinak azt a reszet akik mindent megtesznek - az Europai Unio es belso liberalisaink segitsegevel - hogy a magyargyuloletet ebren tartsak, de a szerzo gondolatmenetevel egyetertek.. Es vegtelenul meglep az a zerzekenyseg amivel balliberalisaink reagalnak, mert peldaul totaw, para-kovacs vagy egyeb esetleges nepszavas ujsagirok sokkal tragarabb es mocskosabb kijelentesein csak lazan kacarasznak.

tevevanegypupu 2012.10.18. 12:36:13

@Alfőmérnök:

Nem akarok t. szerzorol vitatkozni, ha o az akinek gondoljak, akkor mar illetekes posztban elmondtam amit akartam. A tema az a tema aminek Osz a cime. Bar ketsegtelenul kicsit felrement az egesz, de inkabb terjunk ra vissza. Maga egyebkent mindenkinek hajlamos neki ugrani aki nem azt mondja amit maga jonak gondol es hajlamos minden ellenvelemenyt szemelyes tamadasnak venni, amirol leszokhatna, eleg nagy gyerek mar.

Es igen, ha esetleg nem is mocoknak es totoknak neveznem a mi orszagunkbol elcsatolt orszagreszek lakoinak azt a reszet akik mindent megtesznek - az Europai Unio es belso liberalisaink segitsegevel - hogy a magyargyuloletet ebren tartsak, de a szerzo gondolatmenetevel egyetertek.. Es vegtelenul meglep az a zerzekenyseg amivel balliberalisaink reagalnak, mert peldaul totaw, para-kovacs vagy egyeb esetleges nepszavas ujsagirok sokkal tragarabb es mocskosabb kijelentesein csak lazan kacarasznak.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.18. 12:53:10

@tevevanegypupu:
"itt sem bannak kesztyus kezzel az emberekkel"

Es ez pozitivum?

"De igaza van, atkoltozom inkabb a maga inditotta posztba,"

Az tulzas. En nem inditok posztot, sose voltak ilyen ambicioim. Neha felmerul bennem, hogy egy posztbol tobbet lehet kihozni, mint amire az alkotoja annak idejen szanta. Ebben a posztban is latom a potencialt.

tevevanegypupu 2012.10.18. 13:02:41

@Doomhammer:

Nem tudom pozitiv-e az, ha valaki udvariatlan, goromba es tamadva ervel. Ahogy latom a mindennapi eletben talan nem rossz eszkoz ervenyesuleshez, de erre szuletni kell.
Lehet, hogy maga nem szandekozik semmit inditani, de azert van par olyan tema, amibol eleg hossza ki tudja hozni a lehetosegeket, ami viszont nem rossz.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.18. 13:40:47

@tevevanegypupu:
"Nem tudom pozitiv-e az, ha valaki udvariatlan, goromba es tamadva ervel"

Ez fugg attol, hogy mit akar jatszani az ember. Egy kocsmai verekedes remek hely - ha az ember verekedni akar.

tevevanegypupu 2012.10.18. 14:03:02

@Doomhammer:

Ugy tunik legtobben verekedni akarnak.Es az udvariatlansag meglepoen elterjedt es termeszetesse valt. Sokszor erveket helyettesit.

Alfőmérnök 2012.10.18. 14:05:03

@tevevanegypupu: "Maga egyebkent mindenkinek hajlamos neki ugrani aki nem azt mondja amit maga jonak gondol es hajlamos minden ellenvelemenyt szemelyes tamadasnak venni, amirol leszokhatna, eleg nagy gyerek mar."

Ez már nem érvelési hiba, hanem szimpla hazugság.
Az is vitaképtelenné tehet valakit, ha hazudozik.

tevevanegypupu 2012.10.18. 14:21:55

@Alfőmérnök:

Hat persze. Hazudozni egybkent eleg nehez ilyen nyilvanos forumokon nem? Tul sok a tanu.:)

Alfőmérnök 2012.10.18. 14:49:49

@tevevanegypupu: Tanúkra nincs szükség az ilyen nyilvános fórumokon, mivel minden dokumentált, visszaolvasható. Olvasson vissza, és meg fogja látni, hogy nem mindenkinek ugrok neki, aki "nem azt mondja, amit jónak gondolok".
blog.hu/user/166725/tab/activity

Egyébiránt maga nem a szerző "gondolatmenetével" ért egyet, hanem a véleményével, az értékítéletével. Pontosabban nem is a szerzőjével, hanem a sajátjával, amit kiolvasni vél a szerző "gondolatmenetéből". Hogy milyen úton-módon jut a szerző egy következtetésre, az maga számára irreleváns. Ilyeténképp ezért pontosan illusztrálja azt a magatartást, ami a demagóg szövegek olvasóira jellemző.
"Az ilyen szövegek úgy hatnak, hogy érzelmi tartalmuk révén elterelik a figyelmet a szöveg tartalmáról. Ha az olvasó eleve hajlamos egyetérteni a szerzővel, akkor a szöveg erőteljes érzelmi választ vált ki belőle. Azt kapja, amit kapni akar, és örül neki. A szöveg tartalmára eközben oda sem figyel."
www.uni-miskolc.hu/~bolantro/informalis/S07.7.0.0.html

tevevanegypupu 2012.10.18. 15:00:33

@Alfőmérnök:

Es maga nem azt kapta a szovegben amit kapni akart? Dehogynem. teljes mertekben neki a art ugrani a mondanivalonak es a szerzojenek. Eros erzelmi toltessel.Es egyaltalan nem erdekli, hogy sok igazsag van abban amit az illeto ir..Neki akart rontani egy elobbi tortenesert amiert a szerzore haragszik. Pedig a ket dolog egymastol fuggetlen. Egy esetleges gyavasag es bizonyos szituaciobol fakado jellemtelenseg meg nem jelenti azt, hgy egy masik dologban nincs igaza. En egyebkent nem artom a demagog jelzot olyan rettenetesnek, mert itthon altalaban olyasmire (is) ra szoktak sutni, ami bizonyos mertekig bizonyos szemelyeknek kellemetlenseget okoz. Peldaul ha valaki erosen fogalmaz, vagyis halkan kimondja azt amit sokan csak magukban gondolnak.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.18. 15:05:42

@tevevanegypupu: Nem, sajnos a "demagóg" nem ezt jelenti, és nem is használják ilyen értelemben tömegesen. Legfeljebb nagyon buta emberek. A 300-as szókincsűek.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.18. 15:09:00

@tevevanegypupu: "Es igen, ha esetleg nem is mocoknak es totoknak neveznem a mi orszagunkbol elcsatolt orszagreszek lakoinak azt a reszet akik mindent megtesznek - az Europai Unio es belso liberalisaink segitsegevel - hogy a magyargyuloletet ebren tartsak, de a szerzo gondolatmenetevel egyetertek.. "
Aristonak ebben igaza van. A probléma az, hogy sem a tótok, sem a mócok nem 300 szavas kecskebaszó kultúrával rendelkező népség volt 1920 előtt. A legnagyobb baj pedig az, hogy amikor ezt valaki a szemére vetette, akkor rögtön indult (az egyébként teljesen hamis) argumentatio ad hominem.
Azért hamis, mert
- akik itt nekiestek, azok teljesen eltérő jellegű nickek, és az 100% hogy legalább 2 ember áll mögöttük (ti. Berija elvtárs mögött más áll, mint a többi nick mögött). A patkányblogos utalása is hazugság, ui. a legtöbb érintett nicknek igencsak rossz véleménye van róla.
- XV. sz-i oláh nyelvemléket idéző történészt (korábbi komentjeiből ez elég valószínű) vádolja guglizással.
A hamisság egyébként csak hab a sörön, ui. az állítást kellett volna cáfolni, nem annak nekiesni, aki írta.

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.10.18. 15:30:57

Egyébként nem igaz, hogy minden dokumentált és visszaolvasható. Csak az, amit nem törölnek. Tegnap este például kedvenc blogunkon járva megint megtudtam egy nicknévről, hogy ki a gazdája... Mára viszont eltűntek a nyomok. (Na, emellett enyhítő körülmény az is, hogy egy google-keresés kidobta, hogy az illetőt már korábban leleplezték mások, máshol.)

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.10.18. 17:11:11

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Ez kérdés? :) Hát kik azok, akiket még a Lubjankában is becsülnek, Lavrentyij Pavlovics?

MézesRozi 2012.10.18. 19:39:59

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

kezdem azt gondolni, hogy igaza volt aristonak, amikor leszedte magukról a keresztvizet. mostmár olyanok, mint e-kult: olyat tulajdonítanak neki, ami csak a maguk zergefantáziájában született meg.
az eredeti mondat ez:
" micsoda gyorsasággal és hatékonysággal alkotott a magyargyűlölet soha nem volt „nemzeteket” mócokból és tótokból."

és krvára nem ez:
" A probléma az, hogy sem a tótok, sem a mócok nem 300 szavas kecskebaszó kultúrával rendelkező népség volt 1920 előtt."

kiábrándító.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.18. 19:45:22

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Igaza van, ez a fajta kiemelt figyelmet kapott.

@MézesRozi: Keressen vissza, ezt aristo nemzettestvér maga írta Zergének!
Szóval ön is azt hiszi, hogy padilla = alfi = berija = zerge = HSL = haraldblatand (jobberség szerint csökkenő sorrendbe rendezve, remélem nem hagytam ki senkit), aki valójában nem más mint EG?
Aristo egy méretes fasz, sok kárt okoz az amúgy is a pofonfát rázogató Fidesznek.

MézesRozi 2012.10.18. 20:29:45

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
"Szóval ön is azt hiszi, hogy padilla = alfi = berija = zerge = HSL = haraldblatand "

mi?

tevevanegypupu 2012.10.18. 20:37:27

@Dr. Zerge:

Valtozatlanul ugy latom, hogy a demagog jelzot is tul surun es ok nelkul alkalmazzak, ha kell, ha nem, kb. olyasmive valt mint a naci, fasiszta es diktatorikus.
Kulonben sokunkat elgondolkodtat a totok ezereves tortenelmi multja es az a kulturalis foleny amivel a mocok ugye rendelkeznek. Ezzel az ezereves tortenelemmel es a moc kulturaval ertek el Trianonban is, hogy eleg szep reszt lekanyaritsanak maguknak Magyarorszagbol, tovabba azt is (a totok), hogy legyen pofaja az Europai Unionak kijelenteni, hogy joguk volt Magyarorszag koztarsasagi elnoket visszazavarni mint egy kobor kutyat..a komaromi hidrol, ami mint tudjuk a mi tortenelem-nelkuli orszagunkhoz tartozott..lehet, hogy ez a kijelentesem - nem allt haromszaz szobol - is demagog de vallalom.

tevevanegypupu 2012.10.18. 20:43:06

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

Ez a nicknev valtoztatas valami jarvanyos betegseg lehet, vagy talan a gyava emberek fegyvere reszben onvedelembol (bar ki nem jon ra, kik is ok, ha annyira akar) reszben az ellenseg megtevesztesere..

Engem speciel abszolute nem zavar, ha valaki azt irja, hogy az olahok kb. 300 szot tudtak 1920 elott, sot mi tobb, nagy valoszinuseggel olvasva a Trianon utani nemzeti kesergest - nagyon de nagyon neves iroinktol, koltoinktol akiket a szerencsetlen balliberalis oldal a magaenak gondol - hogy ez bizony ugy volt, egy-ket kiveteltol eltekintve, akik mondjuk birtak 350-et is. (:

Alfőmérnök 2012.10.18. 21:06:14

@MézesRozi: Embertelenül ostoba vagy, Géza.

Alfőmérnök 2012.10.18. 21:08:51

@MézesRozi: Itt van te hülye picsa:
" aristo 2012.10.15. 09:17:16
@Dr. Zerge: Az, hogy a maga számára az érintettek háromszáz szavas szókincse és a kecskékkel kapcsolatos szexuális szokásaik "kultúra" az a maga - amúgy jellemző - problémája."

E-kulthoz meg az anyádat hasonlítsd.

Alfőmérnök 2012.10.18. 21:14:45

@MézesRozi: "@Herr SturmLikudnik, @.Pierre Bezuhov., @Belpo, és a többiek. Nem szokásom a magafajtákkal szót váltani, de nem hagy békén a kíváncsiság: nem lehet hogy maguk/maga egy személy?"

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.18. 21:17:39

@tevevanegypupu: Az hagyján, hogy demagóg, de ostoba. És hadd kérdjem meg, ha a magyar 1000 év ekkora truváj a móc meg a tót pillanatokhoz mérve, akkor ugye kiválasztotték 6000 éve minden visz? Nem köll válaszolni, ez egy un. költői kérdés.

tevevanegypupu 2012.10.18. 21:32:29

@Dr. Zerge:

Jar maga mar egy mellahban? Egy igaziban? Ugye nem?
Mert az hatezer eve ugyanaz..csak ugy mondom, ha mar a kivalasztottsag es kulturfoleny szoba kerult..:)

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.18. 21:38:08

@MézesRozi: Elnéztem egy kötőszót (az "azonban"-t), erről van szó:
aristo 2012.10.17. 12:15:50
"Értem a patkányblogról átjáró fizetetteket (vagy fizetettet, mert nem tudok szabadulni tőle, hogy egy emberről van szó) mert ők legalább pénzt kapnak érte. Maguk azonban egész napjukat itt töltik – nyilván nincs jobb dolguk, munka például – azzal, hogy ingyen és bérmentve romboljanak – pusztán szórakozásból. "
A patkányblogról egy alak jár át ide rombolni, Kettes (ill. szempontpuskát néha ideeszi a fene, JT viszont az utóbbi időben nem mer előbukkani). Counter nem teljesen reménytelen alak, tistedur pedig pusztán rossz társaságba keveredett. És ez a 3 nick elég jól elkülöníthető.

Azonban ha már előtúrtam ezt az igazgöngyöt, akkor elemezzük egy kicsit.
"Elegem van abból, hogy néhány félig sem intelligens, felületesen szocializált agyalágyult módszeresen, ám tudattalanul szétver mindent maga körül."
Mindezt azután, hogy erősen belesült a szőröstalpúak 300 szavas szókincsébe.

"Mert mi is történik? Az történik, hogy a kérődző – a maguk nevében és stílusában is eljárva – kapásból leidiótáz, amikor azonban visszaszól az ember akkor sírva rohan az óvóbácsihoz."
Jedem das Seine, Zerge tényleg rendkívül mocskos szájú (ami aristohoz hasnlóan a mondókája kárára megy), de pont aristo az, akinek ezt semmi joga számonkérni.
BTW, Zerge Padilla nevében?

"Akkor a nagy, összetett gyomrú bajnoka a szabadságnak – a többi ütődött vonyítókórusától kísérve – PC kifejezésmódot és regulázást követel. Mi több kimoderálást, tiszta blogszférát meg amit akartok."
A valóságban Zerge a plüssgörényeket kérdezte meg, hogy egyet értenek-e aristo fennkölt stílusával.

"Holott az a szomorú helyzet, hogy maguk azok akik miatt nincs, nem lehet értelmes beszélgetés, mert azonnal szét trollkodnak minden."
Azaz Padilla, Alfi, Berija, Zerge, HSL (ő tényleg troll), Harald és Pelso (ez utóbbi 2 tényleg ballibi) miatt nincs értelmes beszélgetés a mandarinon, mert mi mindent széttrollkodunk.

"Mert maguknak mindent lehet hiszen – gondolják – a nevük ismeretlen marad. Jobb ha tőlem tudják: aki név nélkül alantas az névvel is az."
Bagoly mondja verébnek.

"Keressék csak vissza, hogy utoljára mikor dicsértek itt valakit aki ide írt, vagy itt kommentelt. Persze érthetetlen, hogy minek járnak egy ilyen trágyadombra, ahol csupa ütődött írogat – magukon kívül természetesen."
Ez a marha tényleg a plüssgörényeket védi? Azokat, akik szó nélkül végignézték, hogyan csinálják ki tölgyet!? Emellett természetesen hazudik, mert a hivatkozott nickek nem permanensen szidják a mandarinokat.

"Nem rólam van szó, én nem vagyok megsértve bármit irkáljanak is, nem is lehetek hiszen az azt a képtelen feltételezést vonná maga után, hogy bármilyen mértékben is érdekel a véleményük."
A francokat. Akkora egója van, mint ide Jeruzsálem.

"Én azt sajnálom, hogy egy ilyen blog, ahelyett, hogy értelmes véleménycserének adhatna teret a maguk acsargását, neveletlenségét és mocskos száját mutatja meg."
Értelmes véleménycsere a mandarinon? Az igaz, hogy még mindig a jobbak között van, de vakok között nem nehéz fél szemmel királynak lenni.

"Szomorú, hogy vannak egyáltalán ilyenek mint maguk és még szomorúbb, hogy néhány prezentáción kívül – mint amilyen ez is volt – nem tehetünk semmit."
Mondja ezeket azután, hogy végleg lenullázta a saját nickjét.

"A szabadságról szóló óbégatás sárkányfog veteménye beérett."
Muhaha, Padilla, Alfi, Berija és Zerge mint a szadesz ötödik hadoszlopa.

"Itt vannak maguk, eleven példái annak, hogy milyen is az, mikor cselédek és disznópásztorok ivadékai szabadon véleménynyilváníthatnak."
Ez a hülye fasz nem képes felfogni, hogy nem kell az underclassból származni, hogy az embert taszítsa ez a szöveg.

@tevevanegypupu: Nem nickváltoztatásról beszéltem, hanem arról, hogy aristo azonosnak gondolt különböző nickeket. A dolog a részemről félreértés volt, a részletek a komment elején.

Értelmes jobber nem 300 szavas kecskebaszónak nevezi a szőröstalpúakat, hanem tolvajnak (1920) és gyilkosnak (1848, 1944).

Lajka kutya 2012.10.18. 21:39:35

Úgy látom itt még a közös ellenség nevű nemzetbe kovácsoló tényező is pofára esik.
Mi a picsa van veletek? Értem, hogy vannak vélt és/vagy valós sérelmek, amit értelmiségileg úgy kell kitárgyalni, hogy midenki túljátssza a szerepét, meg mindenkinek nagyobb fasza van a másiknál, de ez itt micsoda már?!

Mikor a posztot olvastam, sajnáltam aristot a világlátásáért, de most, hogy félig elolvastam a folyamot...

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.18. 21:42:12

@Alfőmérnök: Danke schön, valószínűleg ez zavart meg a másik komment értelmezése során.
Belporól és Pierre Bezuhovről különbözőségéről nem tudok nyilatkozni, mert már rég tarkónbannoltam a két seggfejt, de HSL egyértelműen elkülönül tőlük. Ill. jó lenne tudni, hogy a többiekkel kire gondolt.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.18. 21:56:08

Komolyan kezdek röstelkedni. Hát ér ennyit ez az artista, vagy hogy is hítták? Lapozzunk.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.18. 21:58:06

@tevevanegypupu: Alfőmérnök volt oly kedélyes és egész nap remek citátumokat hozott vita, vitaképesség, demagógia ügyben. Olvasni, olvasni, olvasni!

tevevanegypupu 2012.10.18. 22:01:49

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

Padilla el tudom kepzelni minden tovabbi nelkul, hogy kepes tobbfele szemely neveben hulyeskedni.
Ami pedig a balliberalis nickeket illeti, talan jobb lenne tenyleg, ha egy valaki lenne, mert ketsegbeejtoen elkeserito a gondolat, hogy ennyi hulye letezik manapsag. Legalabb olyanok mint a mocok meg a totok.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.18. 22:02:57

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Upsz, értelmes ember nem szőröstalpúz. És '48-as dicstelenkedésüket azért nem lehet bruttó a románokon számonkérni, köllött ahhoz magyari gőg és elbizakodottság, a valóság ignorálása, meg legfőképpen a kor gyurcsányának körültekintő ténykedése.

tevevanegypupu 2012.10.18. 22:03:34

@Dr. Zerge:

Alfomernokot?? Akkor mar inkabb a Nadas Petert.:)

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.18. 22:05:36

@tevevanegypupu: Nem Alfőmérnököt, te szerencsétlen, hanem amiket beidézett. A nyolc általános neked kimaradt, vagy mi?

tevevanegypupu 2012.10.18. 22:11:32

@Dr. Zerge:

Ne tegezzen. Es olvassa maga, ha mar egyszer ramozdult Alfomernokre. De hàlàt ezért ne varjon tole, neha a legvaratlanabb pillanatban begorombul. Kulonben eleg gyanus maga is..nem veletlenul maga az Alfomernok? Is?

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.18. 22:15:19

@tevevanegypupu: De tegezlek. Te szerencsétlen, ez itt az internet, nem valami kosztümös film...

Alfőmérnök 2012.10.18. 22:22:21

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
HSL szerintem nem troll, csak egy idióta és gyűlöli a Fospumpát. De bbj is kb. ugyanúgy gyűlöli.
Ez a "többiek" szó igencsak jellemző a szerzőre: nem mondjuk meg pontosan, hogy mire/kire gondolunk, „lebegtetjük” a dolgot, így:
- akik szimpatizálnak velünk, azt látnak bele a szövegbe, amit akarnak
- ha számonkérik rajtunk, hogy ezt, vagy azt mondtuk/írtuk, akkor letagadhatjuk, hogy olyasmit írtunk volna, amit lehetett „úgy” is érteni; plusz még le is hülyézhetjük a másikat, hogy nem értette meg, amit írtunk.

tevevanegypupu 2012.10.18. 22:23:05

@Dr. Zerge:

Na persze mit is varhatna az ember egy hegyikecsketol.Meg ha doktor is az illeto.

Alfőmérnök 2012.10.18. 22:26:02

@tevevanegypupu: Szerintem zárjuk rövidre a dolgot.
Engem Botos Máténak hívnak, és számos nicket működtetek: Emlékezetkultúra, HSL, Dr. Zerge, Alfőmérnök, Lajka kutya. A többit egyelőre nem árulom el, találja ki maga.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.18. 22:30:23

@tevevanegypupu: Ön el tudja képzelni griftet, hogy ballib nicket hoz létre?

@Dr. Zerge: A poszt szelleméhez illik, nem? És én tényleg utálom a románokat (erdélyi rokonokkal is rendelkező magyar nacionalistától ez talán érthető), az igaz, hogy a szerbeket még jobban utálom (ugye nem kell magyaráznom, hogy miért?).
Civilek gyilkolászására nincs mentség. A testvéri románok által 1848-49-ben lemészárolt magyar civilek számát pl. itt nézheti meg:
hu.wikipedia.org/wiki/Magyarelleness%C3%A9g#Magyarelleness.C3.A9g_a_trianoni_b.C3.A9keszerz.C5.91d.C3.A9s_el.C5.91tt

tistedur 2012.10.18. 22:30:37

aristo azért megmaradt kommentgenerátornak, amint látom. végül is erre is szükség van, nem?

@Alfőmérnök: azért ennyire ne add ki magad :)

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.18. 22:34:32

@Alfőmérnök: HSL annyira azért nem idóta, de az biztos, hogy utálja a Fospumpát.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.18. 22:38:35

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Használtam volna a "mentség" kifejezést? (Mellesleg háborúkban elő-elő szokik fordulni efféle. Így megy ez.) A románok konkrétan örömmel velünk vítták volna a szabadságharcot a Habsburgok ellen. Némi nemzetiségi jogokért cserébe. Így visszatekintve persze könnyű okosnak lenni, de jó üzlet lett volna.

tevevanegypupu 2012.10.18. 22:43:32

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

Minden tovabbi nelkul el tudom kepzelni griftrol, hogy egy hulyesegeket iro ballib nicket hoz letre.

tistedur 2012.10.18. 22:44:13

@Lavrentyij Pavlovics Berija: tudja, 1848-49 nem a fekete-fehér viszonylatban értelmezhető, sokkal inkább a szürke sok-sok árnyalata jellemezte. sok magyart ölő románnal (akiknek egy része szép tisztességes magyar eredetű nevet viselt), magyarokat mentő románokkal (belőlük is volt azért).
(az utóbbi időben nagyon sok 48-as emlékirat ment át a kezeim között, érdekes látni, hogy mi mennyire másnak látjuk az egészet, mint ők. nem csak az erdélyi események kapcsán)

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.18. 22:47:03

@tevevanegypupu: Ne má', ez olyan lehangolóan óvodás. Ennél azért többre vagy képes.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.18. 22:50:27

@Dr. Zerge: A gyilkolászást a románok kezdték (nem tetszett nekik az Unió), ráadásul nem az volt az első dobásuk. Az osztrákok végig az oszd meg és uralkodj elv szerint hergelték ellenünk a kisebbségeket. Nem hiszem, hogy magunk mellé lehetett volna állítani a románokat (ők ugyanis nem Mo-gal képzelték el az uniót).
A magyarok meg persze hülyék voltak, mert ezek után minden fegyverrel elkapott románt ki kellett volna végezni (az ugyanis nem civil).

Alfőmérnök 2012.10.18. 22:57:37

@tevevanegypupu: Nagyon gyengus poén volt. Gondolja, hogy nem nyilvánvaló mindenki előtt, hogy maga aristo?

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.18. 22:58:18

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Ebből egyedül a 2. mondat áll. Nem rossz arány, négyből egy: 25%. Csak ne rontsd tovább, inkább ne írj ma már 48-ról!

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.18. 23:00:42

@tevevanegypupu: Úgy, hogy nem bújik ki belőle a falangista? Nem hiszem.

@tistedur: Nézze, civileket (vadállati kegyetlenséggel) gyilkoló férgeknél nekem csak egy dolgot kell tudnom: a golyót a jobb, vagy a bal fülön küldessem be Vaszilij Mihajloviccsal.
A szintén "elnyomott" tótocskák miért nem rendeztek tömegmészárlást (Trianon után öltek meg magyarokat, de ez inkább a csernovai tragédiára emlékeztető rendőrsortűz volt, nem pogrom)? A rácok pedig egyáltalálán nem voltak elnyomva általunk (először a törököknek, majd az osztrákoknak végezték a nedves munkát).

tistedur 2012.10.18. 23:06:30

@Lavrentyij Pavlovics Berija: egyszer leülünk meginni egy pohár bort/sört, és akkor megbeszélhetjük, hogy a tótok miért nem voltak alapvetően ellenségesek a forradalommal és szabadságharccal, a románok meg miért igen ( mondjuk ez sem igaz így ebben a formájában, mert nem mindenki ellenezte az uniót) a szerbek pedig miért viselkednek még mindig néha úgy, mintha a XVI. században élnének. (mi is tudtunk így viselkedni, csak mi már civilizálódtunk: tudja miket csináltak itt reformátusok katolikusokkal és fordítva?)

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.18. 23:12:21

@Dr. Zerge: Szóval azt állítja, hogy az 1784-es erdélyi parasztfelkelésben a románok nem gyilkoltak magyarokat.
Jó lenne forrást adni, hogy a civilek irtását 48-ban nem a románok kezdték.
Mégis, ön hogyan kezelné a civileket gyilkolászó férgek prolémáját? Túlélő magyar tanú nincs, saját magára/fajtájára nem vall a román. Ergo, aki kardhoz nyúl, az kard által vész el, a fegyvertelen civil pedig életben marad.

Lajka kutya 2012.10.18. 23:21:23

@Alfőmérnök:
Hát jó.
Meleg vagyok, szép vagyok!
:))

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.18. 23:22:14

@tistedur: A szlovákok később sem rendeztek magyarellenes pogromokat (a Benes-dekrétum óriási szemétség volt, de tudtommal akkor sem volt pogrom). A románok legalább háromszor (1784, 1848, 1944), bár ebből az első nem tisztán nemzetiségi kérdés volt. A szerbek nem néha viselkednek úgy, mintha a XVI. században élnének, hanem kb. folyamatosan (ld. Délszláv háború).
Magyar is ölt magyart (többet a kelleténél), de vadállati kegyetlenség talán csak fehérterror különítményeseinek részéről volt tapasztalható (bár azt hiszem ők nagyon se öltek nőket és gyerekeket).

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.18. 23:25:18

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Azt hittem értelmezhető amit írtam. Az első mondatban a zárójeles rész rejti a hibát. A harmadik ahogy van hülyeség. Tudjuk, hogy lehetett volna, tudjuk az árát is. A negyedik meg életszerűtlen, nyilván hallottál már róla, az ott egy meglehetősen hegyes vidék, ún. sűrű erdőkkel, mindenféle meglepő állatokkal, a kor műszaki színvonalán elkerülhetetlenül több napos utazásokkal, még jó hogy nem mászkáltak ottan össze-vissza egy szál pánsíppal felfegyverkezve. Meg egyébként is, tipikus mai fotelokosság, lila bölcsészcsajok ezt hallván talán képzeletben átméretezik a férfiasságodat, de megnéznélek a terepen, ahogy effélét elrendelnél meg végrehajtatnál.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.18. 23:38:21

@Dr. Zerge: Nyilván voltak mérsékeltebb román nacionalisták, akiknek elég lett volna valamilyen fokú "önkormányzatiság", de sok radikális is volt köztük, akikkel egyáltalán nem biztos, hogy meg lehetett volna egyezni (különösen nem úgy, hogy közben az osztrákok tüzelték őket).
Bem kiverte a császári seregeket Erdélyből, inkluzíve a románokat. Akkor lehetett volna megejteni a megtorlást. Morális része: ha az osztrákok megtehették a magyar szabadságharcosokkal (akik alapvetően korrektül harcoltak), akkor a magyarok is megtehették volna a román lázadókkal.

tistedur 2012.10.18. 23:43:42

@Lavrentyij Pavlovics Berija: tisztázzuk, hogy ott, ahol népfelkelésről/parasztháborúról beszélünk, ott mindig megjelenik a vadállati kegyetlenség. (adott esetben a vallásháborúk ill. a polgárháborúk idején is, főleg ha sok a "civil" résztvevő. (a reguláris katonaság is tud vadállati kegyetlenséggel viselkedni, bizonyos időszakokban a "háromnapos szabad rablás" lehetősége a fizetés része volt.)
nem nagyon lehet összehasonlítani még a horea-féle és a 48-as atrocitásokat sem. más okokból történt, ami történt.
a magyarok minden további nélkül tudtak vadállati módon viselkedni más magyarokkal, higgye el. nem csak szerbek patkoltak katolikus papokat, hanem magyar reformátusok is, csak pár évszázaddal korábban.
mondom, ez a téma nem egyszerűen túl összetett ahhoz, hogy itt és most meg lehessen beszélni. tudja mi a legérdekesebb? sok olyan kiadvány ment át a kezemen, amit pl. 48-as eseményeket túlélők írtak, kevesebb gyűlölet van az ő írásaikban, mint sok hozzászólóéban. (a legtöbbjében egyáltalán nincs gyűlölet a en block románok iránt.)

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.18. 23:46:15

@Dr. Zerge: Még egy dolog: azt hiszi, hogy ha az ember szabadjára engedi a sötét oldalát, az imponál a bölcsészcsajoknak? Én még nem találkoztam olyan lánnyal, aki a fent leírtak töredékét képes lett volna zokszó nélkül elviselni.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.18. 23:47:15

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

Megtorlást? Ezt inkább nem is értem. És hogy a Habsburgok ilyesmit tettek volt magyar szabadságharcosokkal? Mármint mit is, hiszen eleddig román (felfegyverkezett) civilekről fecsegtünk, szóval ezt tényleg nem értem.

Egyebekben a megoldás annyira egyszerű, hogy a kor gyurcsányának is meglett, mikor már minden oda volt, és senki nem vette komolyan (vö. fekete lovag és a döntetlen).

Azt meg csak idefércelem halkan: faszér' köllött azt az uniót is ráírni arra a papirosra még azon az elbaszott iduson, he?

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.18. 23:51:33

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Jó vicc, milyen lyány volna már az, amelyiknek nem volna erre zokszava. De közben nyilván mocorog benne valami. Hogy esetleg nem jutottál vele tovább, az egy másik történet...(Mondjuk szerintem egy igazán értelmes ilyenkor lefelé kalibrál át, de hol van igazán értelmes bölcsészcsaj?)

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.19. 00:02:24

@tistedur: Igen, erre jó példa a még mindig sztárolt Dózsa, akit megérdemelten végeztek ki.
Azért a magzatok terhes nőkből való kitaposása inkább balkáni (meg közel-keleti) szokás, nem?
Az azóta eltelt időben Magyarországot két súlyos veszteség érte, így nem csoda, hogy sokan gyűlölik az elkövető nemzeteket.
A tévedések elkerülése végett: én tényleg ki nem állhatom a románokat és a szerbeket, és semmi bajom nem lett volna azzal, ha a magyarok a _lázadókat_ megtorlásként megtizedelik, de a civil tabu: azt a "katonát", aki civilt gyilkol azonnal ki kellene végezni (és ezt akkor is tartom, ha magyar az elkövető és pl. szerb az áldozat).

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.10.19. 00:10:58

@Dr. Zerge:

nos kérem, a felülről reformálgatás alternatívájaként nem holmi anarcho-grassrootsra akarnék kilyukadni, sokkal inkább arra, hogy a beteges felülről-megmondjuk-a-tutit hozzáállás max arra jó, hogy további problémákat gyártsunk a meglévők mélyítése mellé. a legtutibb terv az lenne, ha végre nem lenne terv, értsd: minél több dolog megoldását a nagybötűs életre hagyni, csak az abszolút szükségeset az államra, de azt aztán konzekvensen.

anno a bethlen konszolidáció alatt 10x rosszabb induló körülmények ellenére 100x kevesebb jogszabály mellett 1000x sikeresebb volt a gazdasági fejlődés

jelenleg az baj, hogy a legtöbb gondját köszöni megoldaná a nép/gazdaság maga, csak nem hagyják - decentralizáció, önfelelősség kéne ide stb. (a lömpis chavezismus kapcsán ezt szebben megfogalmazta dobray)

a jövőorientált rétegek helyzetbe hozása kapcsán amúgy jómagam se tartom ördögtől valónak pölö az adócenzust (ez az usa-ban egészen 1965-ig lehetséges volt), hiszen faj, nem, vallás stb-től függetlenül annak biztosít (több) beleszólást a közügyekbe, aki hozzá is járul. innentől az aktív, befizető és nem az inaktív, kivevő szavazók kegyeit keresi a rövidlátó polityika. a katasztrofális demográfiai mutatók miatt nálunk és más eu államokban is racionális lenne, ám mivel a nemzetközi jogi keret manapság a szavazójog általánosságát rendkívül tágra szabja, ilyesmi bevezetése a halálbüntis témához hasonlóan nem járható út, először nemzetközi szinten kell visszatérni a régi értelmezéshez.

ami a háztáji armageddont illeti, nem tartom egy rossz opciónak. vitán felül kömény és rázós sztori lenne, ámde ráférne egy kis mohács a nettó elmebaj szintjén turbózó abszurdsági spirálban lefelé pörgő közviszonyokra (vö: tetszettek volna forradalmat csinálni) a válságmanagement az sajnos rendszerint a biliborulás elodázásában merül ki, az alapgondokhoz nem mer hozzányúlni senki

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.10.19. 00:13:07

@Alfőmérnök:

"HSL szerintem nem troll, csak egy idióta"

ez sértő!

én egy idióta troll vagyok :)

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.19. 00:17:00

@Dr. Zerge: Az osztrákok nem csak az aradi 13-at végezték ki. Mi más lett volna ez, mint megtorlás?
A felfegyverzett civil pedig már nem civil többé.
Gondoljon bele: ha nem is szemléli olyan sötéten a világot mint én, akkor is nyilvánvalónak kell lennie, hogy genocídum után megtorlásnak kell jönnie, különben megismétlődik. A világ azóta civilizáltabb lett, a 2. vh. után csak a főkolomposokat kötötték fel (meg a ruszkik azokat a szerencsétleneket, akiket a hős angolok és amik átadtak nekik), az elmúlt évtizedek tömeggyilkosai pedig kényelmes börtöncellában élvezik az büntetést (kivéve ha a saját népe kapja el). A XIX. sz. még nem volt ennyire civilizált, akkoriban több vér folyt.

A kor gyurcsánya tényleg az volt (gondolom Kossuthra utal). Az unió bizonyára azért kellett a papíron, mert Erdély ősi magyar terület volt (ahol akkor talán még többségben is voltunk).

Félreért: ez nem udvarlási módszer, hanem pl. az, hogy a lányok általában elég rosszul tűrik azt, ha egy rendőrségi hírt a szokásos módomon kommentelem (mi a faszér' nem lőtte agyon az intézkedő rendőr a késsel hadonászó gyilkost?). És ez nem csak a bölcsészlányokra igaz.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.19. 00:36:18

@Herr SturmLikudnik: A gazdaság egy másik tészta. De amióta van civilizáció, az fölülről van elgondolva, és szükség esetén reformálva. Hogy kisebb állam, na ja, natürlich. De nem erről volt szó, ugye.

Cenzus ügyben én azt soha nem gondoltam, hogy bárkit ki kéne zárni a belepofázásból. Sőt. Azt viszont nagyon is gondolom, amit írtam is: az ember nem egyforma, mert nem születik annak, ergo bele kellene férnie annak, hogy a beleszólásának a súlya sem egyforma.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.19. 00:46:55

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Felségárulásért nem nagyon lehet más a jutalom. Így megy ez.

A felfegyverzett civillel kapcsolatban kimerítő voltam.

Az unió tök fölösleges követelés volt. Leginkább a magyar nemzetállam ideájához kellett, ami eleve egy rút hazugság lett volna. Igen, akkor még talán volt némi magyar többség, már ha a székely is magyarnak vétetik. Hogy ősi magyar terület, az egy faszság. A honfoglalástól éltek ott magyarok is. És még sokan mások. Erdély mindig is többnemzetiségű volt.

tistedur 2012.10.19. 00:54:40

@Lavrentyij Pavlovics Berija: nem akarom sokkolni, de terhes nőből magzatot kivágni/kitaposni, gyerekek fejét falon szétverni, emberek hátából "szíjat hasítani", parázzsal "megsütögetni" stb. általános emberi szokás. csak nem szívesen beszélünk róla, illetve mindig "mások" csinálják, "mi" soha.
a civil lakosság "védelme kb. a XIX. század második fele óta divat, azelőtt a "civil" nem volt tabu. ( ha jól emlékszem a második világháborúban még elfogadott volt a katonák elleni támadás esetén a civilek közül túszokat szedni és adott esetben kivégezni. csak erre kellett ügyelni, hogy ne túl sokat: 1 katonáért 100 civil már a túl sok kategóriája volt)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.10.19. 07:09:21

@Dr. Zerge:

"Cenzus ügyben én azt soha nem gondoltam, hogy bárkit ki kéne zárni a belepofázásból."

dettó

erősebbik forma lenne a többletszavazat, gyengébbik a párt lista összetételébe való beleszólás (azon lévő jelöltek rangsorolásának lehetősége, vagy svájci módra a nem kívánatos jelöltek kihúzása - negatív szavazat)

no mindegy, jól off-ba ment az egész

tevevanegypupu 2012.10.19. 07:53:24

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

Ugyan-ugyan. Padilla minden oldalrol bebiztositja magat. Elore josol, idonkent kirohan a nemzeti kormany intezkedesei ellen, baloldali, liberalis muveszekert es muveszetert rajong. Itt neha valoban kibuj belole a falangista, mert arra nem birja ranevelni magat, hogy a buzikrol is szeretettel irjon. Ha mar talalgatunk felmerul a kerdes, hogy Padilla es Balavany esetleg egyugyanazon szemely. Es mindketto Alfomernok. Azok a hiszterikus kirohanasok es hirtelen hangulatvaltozasok paranoid-szemelyisegjelei tokeletesen egy ugyanazon megbomlott falangista-zsidoliberalis elmet rejthetnek.
Persze az is lehet, hogy itt mindenki dr. Zerge skizofren elmegyogyasz akinek gyermekkoraban moc ovonenije volt.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.19. 08:06:27

@Dr. Zerge: A helyzet azért ennyira nem egyszerű, mert a szabadságharc létrejöttén mindkét fél (osztrákok, magyarok) keményen dolgozott.
Az egész Mo. az elejétől fogva többnemzetiségű volt, Erdély 1541-ig szerves része volt (a XVIII. sz-ig pedig a lakosok legnagyobb része magyar volt). Miért ne akarták volna "visszacsatolni"?
Az igazi nemzetiségi elkúrás pedig nem 48-ban, hanem 67-14 között történt, akkor már látni kellett volna, hogy baj lesz.

@tistedur: Az emberi gonoszság határtalan, de ilyet még a nácik is csak módjával csináltak (a fronton, Mengele más tészta), "civilizált" népek "katonái" a civileket tarkólövéssel (ill. gyújtó- és atombombával) irtják, nem fűrésszel és karóval (ebből a szempontból a szerbek egész civilizáltak lettek 95-re, más szempontból meg nem).
Ja, csak utána az elkövetőt Nürnberben felkötötték/hosszú időre lecsukták.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.19. 08:09:55

@tevevanegypupu: Ja, ja, de azt kihagyta, hogy az átlag ballibbant megmondót egyenruhásokkal akarja véresre veretni.
Muhaha!

tistedur 2012.10.19. 08:23:55

@Lavrentyij Pavlovics Berija: csak azt felejti el, hogy 48-ban nem "katonák" voltak az elkövetők, hanem szintén civilek. a szerbek esetében kicsit más volt a helyzet: de a partizánok sem igazán reguláris haderő.
(a félreértések elkerülése végett: nem mentegetni akarom a történteket. a történelemben az ilyesmi rendszeresen előfordult, és elő is fog fordulni. szörnyű, felháborító, gyomorforgató és nincs rá mentség - de az ember ilyen. a civilizáció máza bárkiről könnyen lefoszlik)

tevevanegypupu 2012.10.19. 08:35:09

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

A legjobbat a vegen kovetkezik, ez igy szokas.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.10.19. 08:58:37

Az, hogy gyűlölnek engem lassan magukból is nemzetet csinál. A kérdés csak az: mi volt előtte - szavak száma, meg szexualitás ugyebár... :)

Alfőmérnök 2012.10.19. 09:08:31

@aristo: Nyugodjon meg, MézesRozi akkor is szeretni fogja magát, ha kiderül, hogy csecsemőket gyilkolt.

Egyébként nem poénkodni kell, meg szmájlizni, hanem elnézést kérni, te senkiházi korcs.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.10.19. 09:23:13

@Alfőmérnök: Maga barátom javíthatatlanul ütődött. Csak azt nem értem, hogy egy magafajta ingyenélő miért itt rontja a levegőt és nem keres valami tisztességes munkát magának.

Alfőmérnök 2012.10.19. 09:29:15

@aristo: A faszom sem barátja magának.
Húzd el a beledet, takony.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.10.19. 09:45:25

@Alfőmérnök: Hát azt nem is szeretném. Tényleg homoerotikus vonzódássá fajultak irántam tanúsított érzelmei? Tudtam, hogy baj lesz belőlük. Sajnos nem segíthetek.

Csak figyeljen, éppen most írok egy nagy érdekes posztot, többek között és kiemelten magáról. Tanulhat belőle.

Alfőmérnök 2012.10.19. 09:47:51

@aristo: Mondtam, hogy inkább kussolnod kéne, mert kurvára megszopod, bolsi.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.10.19. 09:52:56

@Alfőmérnök: Mondja, hangokat szokott hallani? Tudja mikor egyedül van, valaki súgja a fülébe, hogy a világ maga ellen van, hogy összeesküdtek maga ellen, azért nincs munkája és kerülik a lányok? Nagyon érdekel, nem mindegy ugyanis a diagnózis miatt.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.10.19. 10:08:11

@Doomhammer: Gondolja, hogy egy ilyen dühroham alkalmával Alfi kiirtja a családját? Aggasztó. :)

Egyébként hihetetlen látvány, ahogyan egy - formálisan felnőtt - emberbe beleszorul egy óvodás, aki tudja, hogy ugratják, de mégsem tud uralkodni magán. Roppant szórakoztató.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.19. 10:31:07

@aristo:
Az elmult nehany honapban altalam olvasott esetek tanulsaga szerint bizony megeshet, hogy elpattan egy hur, elfeketedik a vilag es valami jovatehetetlen tortenik. Az sajnos nem megjosolhato, ki lesz a potencialis aldozat. Valaki, aki keznel van, valaki, akit felelosnek tart a szemelyes problemaiert vagy esetleg egy artatlan kivulallo.

Ha a maga ugratasa miatt megtortenik a legrosszabb, akkor bizony maga felelos lesz es nem fogja tudni lemosni a kezerol a vert. Moralis ertelemben legalabbis.

Persze az is lehet, hogy Alfomernok karakter meg magukat ugratja es o is remekul szorakozik. Kivulrol elegge ijesztonek latszik, de hat izlesekrol nem vitatkozunk mindaddig, amig elo nem kerul a hosszu nyelu balta.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.19. 10:32:20

@tistedur: Mi a különbség a szabadságharc önkéntes magyar katonái, és a románok lázadók között?
Hasonlóképpen nem látom a lényegi különbséget az Wiking SS hadosztályba belépő észtek és a szerb partizánok között.
(Néhány évtizeden belül megint lesz: a környéken szaporodnak a cigányok, az 3. világból rengeteg menekült/hódító fog jönni, többek között a klímaváltozás miatt. A libsi rongyokba öltözött haladó Ejrópa nem fogja tudni kezelni a nyomást.)

@tevevanegypupu: Ez a móc ovónéni olyan, mint TWA hittantanára, aki miatt gyűlöli a keresztényeket?

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.10.19. 10:40:47

@Doomhammer: Iszonyú lenne együtt élni ilyen lelkiismeret-furdalással. Szerencsére nem tudjuk ki/kik rejtőzik Alfi álarca mögött, így hiába olvasom, hogy valaki családirtott nem tudhatom, hogy ő volt -e. Lelkiismeretem így tiszta.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.19. 10:47:28

@aristo:
En nem gondolom, hogy ilyen konnyen lerazhatja magarol a tetteinek a kovetkezmenyet.

Katasztrofak nem tortennek csak ugy. Esemenyek egymasutanja vezet hozzajuk. Lehet, hogy az Alfomernok karakter mogott allo valodi ember mar kiabal az eladoval a boltban, belerug a kutyaba es egy jo szava sincs az asszonnyal a vacsoranal, sot a no akarmennyire igyekszik, a ferje mindig talal kivetnivalot a marhaporiben. Vagy a galuskaban. Vagy a csalamadeban.

Ezek miatt maris erezhet lelkiismeretfurdalast. Plusz elolegben a potencialis tragedia miatt.

Ez nem lehet valami kellemes erzes maganak.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.10.19. 11:06:09

@Doomhammer: Szörnyű érzés, azonban nem állítható, hogy egyedül én teszek Alfira ilyen elsöprő hatást. Ez szinte mindenkinek sikerül, így egyáltalán nem biztos, hogy miattam történik katasztrófa. Az egész blogszférát fúrhatja a lelkiismeret. Kéne is valami kollektív penitenciát gyakorolnunk. Mit tudom én, újra olvasni a posztjaimat - az kellően súlyos büntetésnek tűnik.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.19. 11:23:32

@aristo:
Rosszul erzi magat? Remek, a mai napom sem mult el eredmeny nelkul.

Szomorunak tartom, hogy egy olyan igazi penseur, mint maga is a koklerek altal befolyasolhato tomeg hata moge bujik. Maganal jobban senkinek sem illene tudnia, hogy szabadsagunk inkabb keret, lehetoseg, amelyet mindenkinek maganak, egyeni kepessegei szerint kell kitoltenie. Az, hogy maga egyutt uvoltott a farkasokkal nem csokkenti a felelosseget, hanem inkabb csak noveli. Szomoru lesz az a pillanat, amikor 100 ev mulva egy, a maga oeuvre-et kutato filosz fel fogja fedezni, hogy a magasztos eszmenyei es a cselekedetei kozott milyen athidalhatatlan szakadek tatog.

Ezzel szemben en egy szelid humanista vagyok, az en lelkiismeretem tiszta.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.19. 11:36:10

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

Nem hiszem, hogy Erdély attól lett volna, lenne bármikor is része Mo-nak, hogy közigazgatásilag épp mi a jogállása. Egyebekben ha 1541-ig volt, akkor ugye ezzel azt is állítjuk, hogy attól fogva egészen 1867-ig nem. Az sem kevés idő. A nemzetiségi megoszlás meg a 18-ik század előtt elég nehezen értelmezhető, de az után sem mond sokat, mert rohadtul egyenlőtlen. Ahogy ma vannak színmagyar zárványok, úgy mindig is voltak színromán falvak. Egyik szitura sem megoldás valamely nemzetállamba belegyurmázni az egészet. És ahogyan most a nagyromán nemzetállam akarja ezt, úgy '48-ban a nagymagyar nemzetállam akarta ugyenezt.

Magam a gazdaságföldrajzi kényszerekben inkább hiszek. Az meg azt adja, hogy a Kárpát-medence egy nagy egység, amiben Erdély egy önálló valami. És mit ád isten, ez többé-kevésbé így is volt Trianonig. Függetlenül attól, hogy mi volt az etnikai, nemzetiségi, vallási összetétel. A nagy löttyös nemzeti öntudatok verték szét. Lehetett volna máshogy.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.10.19. 11:38:07

@Doomhammer: Ne örüljön előre, szinte minden nap rosszul érzem magamat, hiszen nem tudom a későmodernitásra gyakorolt - kétségtelenül jelentős - hatásomat elkülöníteni és kielégítően leírni. Ez a feladat életrajzíróim hadára vár, én azonban már nem fogom megtudni pontosan.

A maga szelídsége közismert. A békegalamb egy fenevad magához képest. Fogok egy legyet magának, hogy ne ártson neki.

tevevanegypupu 2012.10.19. 11:41:12

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

Vilagos. kepzelje el, ha valakit eveken keresztul egy szorostalpu moc ovoneni pisiltet az oviban. Egyebkent nem is tudtam, hogy totawnak volt valami afferja egy katolikus pappal. Valahogy ugy erzem o mas felekezethez tartozik. Vagy eljart bermalkozni mint Ferenc?

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.19. 11:54:07

@Doomhammer: Most lebukott, aristo az ön sokadnickje (van vagy 32, igazam van?), akit azért tart, hogy az úri közönséget idegesítse vele.

@Dr. Zerge: Erdély azáltal került ki közigazgatásilag a Magyar Királyságból, mert az utóbbi 3 részre esett szét, nem nemzetiségi okokból. Az Erdélyi fejedelemségben a kormányzó elit magyar volt. Nyilván más volt a nemzet fogalma a XVIII. században, de azt lehetett tudni, hogy ki milyen nyelven beszélt.

Az, hogy Erdély önálló valami igazából a XVIII sz-tól felerősödő migrációnak "köszönhető". Azonban ez az önálló izéség is megszűnő félben van: két generáció múlva kb. annyi magyar lesz Erdélyben, mint ma román Magyarországon. Na jó, a székelyek talán egy kicsit tovább fognak kitartani. Nem hiszek a multietnikus országok működőképességében, ld. UK, BE bajai.

Vigyázzon a gazdaságföldrajzi kényszerekkel, a végén rákattan a régiókra mint az a seggfej unionista.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.19. 11:57:10

@tevevanegypupu: A Mester református volt. Valószínűleg nem volt affér, ezt csak a blogszférában mondják róla.

tevevanegypupu 2012.10.19. 12:04:19

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

Nem figyelem elegge a blogszferat, de nelkuluk is biztos voltam abban, hogy a kis Arpit senki nem banthatta, legfeljebb a tornatanar szekirozhatta kotelmaszasnal vagy tigrisbunkfencnel.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.19. 12:07:14

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

"Nem hiszek a multietnikus országok működőképességében". Az csak azért érdekes, mert az ismert történelem 99%-a ilyenekkel van tele. Akkor abban nem hiszel.

Egyebekben, nem csak Erdéllyel kapcsolatban: intézményrendszerek, kisebb-nagyobb birodalmak jönnek-mennek, a lakosság javarésze meg folyvást helyben marad. Él, szaporodik vagy éppen fogyatkozik. Kicsit migrál. Néha nyelvet, kultúrát vált. Sokkal időtállóbbak a gazdaságföldrajzi determinációk, mint a politikaiak.

Unionista, hogyne. Brendel Matyi.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.19. 12:07:44

@aristo:
Hat akkor milyen rosszul fogja erezni magat, ha belegondol, hogy szemelyes ellenszenv vagy pusztan figyelmetlenseg miatt az eletrajzirok esetleg valaki mast valasztanak ki, hogy XXI. szazad masodik (hanyatlo) evtizedenek meghatarozo velemenydiktatoranak. Talan mar most kellene valasztania egy szovetsegest, aki szereny juttatas fejeben elkezdi a fenyezni az munkajat.

Itt vagyok en is peldaul.

Cserebe agyoncsaphatja nekem a legyet, mert az en imazsomba nem fer bele, hogy artsak neki.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.19. 12:08:32

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
"Most lebukott, aristo az ön sokadnickje (van vagy 32, igazam van?), akit azért tart, hogy az úri közönséget idegesítse vele."

Ugy nezek en ki, mint aki ilyesmit csinal?

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.10.19. 12:12:34

@Doomhammer: Reméltem, hogy erre pénzügyi transzfer nélkül is sor kerülhet, de ha már így jártam, nevezze meg az összeget, - vagy a segédeit.

Ősszel legyet nem ütünk. Nem sportszerű.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.19. 12:18:18

@aristo:
30 Ft+AFA/karakter.

En viszont gyulolom azt a kurva legyet, intezze el gyorsan, ha jot akar maganak.

Leskelődő 2012.10.19. 12:30:31

@Doomhammer:
Ómamám! Mit vacakolnak már annyit azzal a léggyel?!

@Lavrentyij Pavlovics Berija: úr! Intézkedjen, legyen szíves!

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.19. 12:37:35

@tevevanegypupu: Meg a történelemtanár magyarságtudattal.

@Dr. Zerge: Nem 1-2 %-os, hanem jelentős kisebbségről beszélek.
Nézze meg a jelenlegi európai országokat (mégis csak róluk tudni a legtöbbet). Nagyrészük praktikusan homogén nemzetállam (eltekintve a 3. világbeli bevándorlóktól), ahol jelentős kisebbség van, ott problémák vannak (voltak):
- Csehszlovákia szétesett, az ex-jugók félig kiirtották egymást (amint megszűnt a komcsi fék, azonnal előjöttek a régi gyűlölködések)
- Belgiumban eleve nem lehet kisebbségről beszélni, és rendszeresen áll a bál
- a skótok és a katalánok épp most próbálnak meg kiválni
- az észtek és az ukránok be vannak szarva az oroszoktól, a tótok és mócok a magyaroktól (és minden k-európai a cigányoktól)
- az ETA évtizedeken keresztül tudott gyilkolni a baszk függetlenségre hivatkozva
Üdítő kivétel Svájc (azonban a svájci nemzettudat nem igazán etnikai alapú) és Finnország (ők meg bizonyára nem tartanak attól, hogy a svédek Svédországhoz akarnak csatlakozni).

Brr, Brendel Matyinál kevés nagyobb fasz van a blogszférában.

@Doomhammer: Igen, úgy. Általában könnyen fel lehet ismerni a sokadnickjeit, de aristónál egész sokáig tartott, ha nem szólja el magát, észre sem veszem.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.19. 12:39:27

@Leskelődő: Azt akarja, hogy Doom úgy járjon, mint az a másik 32 álnevű fickó?

Leskelődő 2012.10.19. 12:44:26

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
Az, amelyik lelőtt egy rendfenntartót? Isten ments! Nem akarom halva látni Magát.
Különben is, én a légyre gondoltam.

Mondja, nem túl merész ez az aristo-Doom párhuzam?
:o)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.19. 13:05:27

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
"Igen, úgy. Általában könnyen fel lehet ismerni a sokadnickjeit, de aristónál egész sokáig tartott, ha nem szólja el magát, észre sem veszem. "

Hol jott ra? :-)
Csak hogy tanuljak belole.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.19. 13:06:45

@aristo:
"Ártatlan vagyok!"

Mindegyik azt mondja.
Az elejen.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.19. 13:15:50

@Leskelődő: Úgy nézek én ki, mint aki kisétál a golyózáporba? Az a fiaim dolga.
Az egész poszt és az alatta elkövetett kommenthalom a meredek, nem gondolja?

@Doomhammer: Pont úgy évelődik aristoval, mint KGB-vel az elitblogon.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.19. 13:18:25

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
Ja, az a Kocsis ("K") karakter? En azt gondoltam, eleg meggyozo. Mondjuk tenyleg dolgozhattam volna rajta egy kicsit tobbet. Most, hogy igy visszaolvasom, tenyleg atjon rajta nehany jellegzetes szofordulatom.

Maga nagyon figyel.

tistedur 2012.10.19. 13:21:36

@Lavrentyij Pavlovics Berija: a szabadságharc önkéntes magyar/székely népfelkelőit legalább olyanok vezették, akiknek némi fogalmuk volt egy hadseregről, ráadásul engedelmeskedtek a katonai parancsnoknak.
a román népfelkelők vezetői kicsit mások voltak, ráadásul az osztrák katonai parancsnokok meg sem próbálták megfékezni őket.
a wikingbe belépő észtek meg a szerb partizánok közé ne tegyen egyenlőségjelet, tudja a németek aláírták a genfi szerződést - és ez alapján el is ítéltek jó egynehányat közülük, de a szerb partizánok pl. nem.

Leskelődő 2012.10.19. 13:24:47

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
De gondolom.
Ezért, sajnos, a légynek meg kell halnia. Ugyanis valószínűleg ez lehet az egyetlen egyetértési pont a kedves kommentelők között.

Leskelődő 2012.10.19. 13:25:36

@aristo:
Kedves Légy!
Sajnálom. A köz érdekében erre most nem lehetünk tekintettel.
Ég Önnel.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.10.19. 13:33:21

Kedves Kommentelők!

Nyugodjanak meg, a legyet elintézem. Legyenek türelemmel.

Üdvözli Önöket:
Az Őszi Hideg

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.19. 14:22:09

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Az miért érdekes, hogy a 20-ik század mit produkált? Ilyen alapon amikor a török már több, mint egy évszázada itt állomásozott, el kellet volna könyvelni, hogy a kárpátmedence egy keresztény-mohamedán hely? A történelem, már amennyit többé-kevésbé kontinuusan látunk magunk mögött lassan évtízezredes lépték. Lófasz ahhoz, ami éppen van. Azt meg csak módfelett tájékozatlan emberek képzelik, hogy mondjuk az egynyelvű Franciaországból a bevándorlókat kivonva homogén társadalmat kapnánk. Egy breton, a mai napig elsősorban breton. Pedig a nyelvet már alig párszázezren beszélik, ők sem anyanyelvükként. Még Németországban, ahol a nyelvi-kulturális hasonlóság a legerősebb volt, ott sem feltétlenül német valaki elsősorban. Hanem szász, porosz, bajor, etc. Nemzetállam nincs. Sose nem is volt.

Alfőmérnök 2012.10.19. 14:39:41

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Szerintem maga keveri a "multietnikus" fogalmát a "multikulturálissal". (Ez utóbbi lehet előíró jellegű ideológia is.)

Alfőmérnök 2012.10.19. 15:00:04

@Dr. Zerge: "Nemzetállam nincs. Sose nem is volt. "

Már miért ne lett volna? Maximum azt mondhatja valaki, hogy egy problémás fogalom. Persze ez is a felvilágosodással kezdődött, mint minden rossz. Botos Máté szerint például Franciaország esetében:

"Így válik például majd dominánssá Franciaország nem országként, hanem nemzetként való felfogása. Pedig ez nem létező, fiktív közösség. Élnek ott baszkok, provanszálok, bretonok, németek, normannok - és nem mellesleg franciák is. Őket mind egy kalap alá véve francia nemzetnek nevezni: mesterséges fikció."
konzervatorium.blog.hu/2009/07/14/xvi_lajos_kivegzese_koncepcios_perben_elkovetett_kozonseges_gyilkossag_volt_interju_botos_mateval_a_

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.19. 15:19:31

@Alfőmérnök: Jajj, te tényleg mérnök vagy? A mondat nem egy képlet, vagy definíció, hanem irodalom, nem okvetlenül szó szerint köll dekódolni. Akkor kb. ua.-t jelenti, mint amit te mondasz.

És na tessék, ennek a Botosnak milyen igaza van!

Na persze nem abban, amit ez az izé... na... artista is folyvást idehányt, hogy a felvil az maga az ördög volna, hanem amit a csigazabálókról ír. (És csak hogy még bonyolultabb legyen: a nemzetállam ideája tényleg a felvil szükségszerű következménye, és tényleg rettentő káros ökörség.)

MézesRozi 2012.10.19. 16:31:13

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

nézze. tulajdonképpen nem egészen világos, hogy ezt miért is nekem címezi. de mindegy is a téma szempontjából.

azt viszont akkor már ideírom, hogy szerintem aristo finoman - tartalmilag túl finoman fogalmazott. maguk itten azon visítanak, hogy jajmiketír! jajmiketír! miért, miket ír?

egy biztos, kecskebaszókról nem írt. írt viszont arról, hogy amikor a mócok és tótok magukra nemzetként hivatkozva szétszakították a hazánkat, akkor bizony messze voltak attól, hogy valóban nemzet legyenek: sem nyelvük (nyelvében él a nemezt), sem nemességük/polgárságuk ehhez nem volt. nem tartanék itten most történelemtovábbképzést, ha érdekli, utánanéz, aki nem érti. maguk nem ezt tették, maguk nemcsak hogy átrendezték azon szavakat más jelentésbe, amiket írt, bár ez is egy bevált, kipróbált taktika, hanem egész egyszerűen trágárrá változtatták, kecskebaszóztak, majd ide-oda verték magukat és segítségért kiáltoztak, saját nyálukban és kigőzölgéseikben fulladozva a felháborodástól. maguk, akik úton-útfélen bárkit leidiótáznak, kurváznak, picsáznak, faszoznak. maguknak, akik vállukra veszik a világ összes kisebbségének ügyét, ha kell, de a nickeket, akikkel beszélgetnek, az egyest a tömegből nem tisztelik meg azzal, hogy civilizáltan szóljanak hozzá, maguknak annyi joguk sincs nyígni, mint a malacnak, amikor lebökik.
ennyit a stílusról.

a tartalomhoz meg annyit, hogy nemcsak cselédek, maguk intellektuális rabszolgák. nem képesek túllépni azokon a kliséken, tabukon, amiket magukba neveltek. az inkriminált állításra nem az volt a reakciójuk, hogy vitassuk meg az állítást, valóban igaza van-e a vitatott állítást megfogalmazónak vagy téved, nem tartalomhoz szóltak hozzá, a nicket támadták. ez a karaktergyilkosság tipikus eszköze. ezért hasonlatosak e-kulthoz. és bizony ebből logikus következtetésnek tűnik, hogy azért nem ezt teszik, mert nem képesek mást tenni.

a félkegyelműre meg zergére nem pazarolnék szót, de maga ennyit megérdemelt:)

MézesRozi 2012.10.19. 16:33:39

@MézesRozi:

"azért nem ezt teszik" helyett: azért ezt teszik

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2012.10.19. 16:57:25

@MézesRozi: Ne haragudjon kedves vitapartnerem, de kénytelen vagyok szólni Magának arról, hogy most több szempontból erősen túllőtt a célon. Citatum esse.
1, "egy biztos, kecskebaszókról nem írt. írt viszont arról, hogy amikor a mócok és tótok magukra nemzetként hivatkozva szétszakították a hazánkat, akkor bizony messze voltak attól, hogy valóban nemzet legyenek: sem nyelvük (nyelvében él a nemezt), sem nemességük/polgárságuk ehhez nem volt. "
Valóban nem írt, ebben a formában, azonban válaszolt. Valamint felhívnám a figyelmét arra, hogy senki nem "szakította szét a hazánkat", mi maradtunk legföljebb itt, kissé csonkán-bénán.
2,"maguk nem ezt tették, maguk nemcsak hogy átrendezték azon szavakat más jelentésbe, amiket írt, bár ez is egy bevált, kipróbált taktika, hanem egész egyszerűen trágárrá változtatták, kecskebaszóztak, majd ide-oda verték magukat és segítségért kiáltoztak, saját nyálukban és kigőzölgéseikben fulladozva a felháborodástól. maguk, akik úton-útfélen bárkit leidiótáznak, kurváznak, picsáznak, faszoznak. "
Azon kívül, hogy keményen általánosít, nincs, és nem is lehet igaza. Nem csak hogy prekoncepcionál, hanem mindezt ki is vetíti az adott körre. Ez igazságtalan.
3,"maguknak, akik vállukra veszik a világ összes kisebbségének ügyét, ha kell, de a nickeket, akikkel beszélgetnek, az egyest a tömegből nem tisztelik meg azzal, hogy civilizáltan szóljanak hozzá"
Az általánosításból adódó hibás következtetés. Indulatából mindenkit, aki itt szólt(még engem is:)) egy kalap alá vett. Így jártunk.
4, "a tartalomhoz meg annyit, hogy nemcsak cselédek, maguk intellektuális rabszolgák. nem képesek túllépni azokon a kliséken, tabukon, amiket magukba neveltek. az inkriminált állításra nem az volt a reakciójuk, hogy vitassuk meg az állítást, valóban igaza van-e a vitatott állítást megfogalmazónak vagy téved, nem tartalomhoz szóltak hozzá, a nicket támadták. ez a karaktergyilkosság tipikus eszköze. ezért hasonlatosak e-kulthoz. és bizony ebből logikus következtetésnek tűnik, hogy azért nem ezt teszik, mert nem képesek mást tenni. "
Talán nem kellene zavarja a hozzászólások azon része, mely személyeskedik, és nem a tárgyra tartozik. A nicket pedig bárki, bármikor támadhatja. Tetszése szerint.
Úgy vélem, aristo "valódi" állításaival kapcsolatban "igazi" kérdést eddig nem nagyon tettek fel. Ezért hát Maga se bánkódjon, és főként ne minősítse vissza magát "érzelemkitörésekkel", mert például(lehet hogy nem érdekli) citált hozzászólása személy szerint még nekem is rosszul esett. Szedje már magát össze :))

MézesRozi 2012.10.19. 17:17:25

@Mihint:

"a félkegyelműre meg zergére nem pazarolnék szót, de maga ennyit megérdemelt:)"

ez a vége a kommentnek, ebből világosan kiderül, hogy kikről szól, és másról nem. felesleges megsértődnie:))

a többi részhez:
1. bár nem érzelmi kitörés, amit írtam, de ha úgy látja, akkor is két mérleggel mér: nekem nem nézné el, de a többi kommentelő alpáriságát felmenti ugyanezen okból.

2. trianoni kastélyban az én hazámat szétszakították de jure. de facto ezt elvégzték a rácok, tótok, mócok már hamarabb.

3. " A nicket pedig bárki, bármikor támadhatja. Tetszése szerint. "
én pedig a fenti módját hívhatom karaktergyilkosságnak tetszésem szerint:)

4. nincs harag?:))

MézesRozi 2012.10.19. 17:26:32

@Mihint:

"a félkegyelműre meg zergére nem pazarolnék szót, de maga ennyit megérdemelt:) "

a megjegyzésem ezzel zárul, szerintem egyértelmű, hogy kikre vonatkozik. és maga - meg még sokan mások - nem esnek bele ebbe. tehát, ami nem inge, kedves Mihint, azt ne vegye magára:)

a többihez:
1. nem érzelmi felindulás felindulásban írtam, de ha úgy érzi, hát úgy érzi. ez esetben viszont nem egyenlően mér: nekem szememre veti ezt, az alpáriakat meg felmenti ugyanez indokkal.

2. az én hazámat szétszakították a mócok, rácok, tótok. a trianoni kastélyban ezt szentesítették.

3. " A nicket pedig bárki, bármikor támadhatja. Tetszése szerint. "
és én pedig a fentieket nyugodtan minősíthetem karaktergyilkosságnak, tetszésem szerint.

4. "Úgy vélem, aristo "valódi" állításaival kapcsolatban "igazi" kérdést eddig nem nagyon tettek fel."
és éppen ez az alfája és omegája az egész jelenségnek, mert képtelenek kérdéseket feltenni. erre írtam, hogy intellektuális rabszolgák.

5. akkor nincs harag?:))

MézesRozi 2012.10.19. 17:27:18

@Mihint:

na azt hittem, az első elszállt.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2012.10.19. 17:27:48

@MézesRozi: 4. nincs, ugyan hogyan is lehetne :))
1, Mindenki másnak elnézném, de Magának nem :)
2, Ennek átgondolása/átbeszélése tovább tartana, de ne essen már abba az ellentmondásba, hogy a "primirívnek" vagy "barbárnak titulált "nemzetek" ilyesmit "maguktól" tennének! És sikerülne is nekik! Mondok példát: ha a fogadott fiam, kivel majd' 20 évet együtt éltünk, a hagyomány szerint is megfelelő módon, most, hogy gyűlöl engem valamiért, ugye nem kell ezért "kitagadnom" vagy "nemszeretnem", pláne bosszút állni rajta? Csupa rosszat terjeszteni felőle? Na ugye.
3, Jogos.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2012.10.19. 17:30:38

@MézesRozi: Hoppá, én meg rosszul számoztam:
5, nincs, ugyan hogyan is lehetne :))
4, Ezt ne rója fel nekik, ugyanis azt teszik, amit akarnak, ahogy magunk is.
:)

Alfőmérnök 2012.10.19. 17:42:15

@MézesRozi: "egy biztos, kecskebaszókról nem írt. "

A büdös kurva anyádat nem írt, te utolsó szélhámos kurva.

Alfőmérnök 2012.10.19. 17:44:47

@MézesRozi: "nem tartalomhoz szóltak hozzá, a nicket támadták."

Hazudsz, ribanc!

Alfőmérnök 2012.10.19. 17:46:06

@MézesRozi: "ezért hasonlatosak e-kulthoz. "

Anyuci, most van az a pillanat, hogy ha itt lennél, úgy pofánbasználak nő létedre, hogy repülnél ki az ablakon. Érted? Te szarzsák.

Alfőmérnök 2012.10.19. 17:52:13

@Mihint: Te képes vagy időt vesztegetni erre az ostoba libára? Ezt soha nem fogod meggyőzni semmiről. Találóan írtam a jósdán róla:
" Alfőmérnök 2012.10.10. 19:43:57
@Tehetetlen Dodó: Nem, vagy nem csak személyes sérelmekről van szó. Mondjuk ha ő kiakadhat egy kurvaanyázáson, miért csodálkozik, ha valaki más is kiakad sértegetéseken, még ha nem is „csúnya szavakkal” történt a sértegetés? (Elárulom: mert ostoba és gonosz.)
Inkább arról van szó, hogy ez a némber olyan szinten buta, hogy normális ember vagy figyelmen kívül hagyja, vagy felbassza az agyát rajta. Én jelenleg ez utóbbiak közé tartozom, de előbb-utóbb lehet, hogy ignorálni fogom.
Mondom, olyan szinten buta, hogy ha - ne adj' Isten - az általa számomra érthetetlen módon rajongott aristóról kiderülne, hogy a tölgyet kibaszó bolsevik Botos Máté (nem állítom, hogy így van, ez csak egy fiktív példa, természetesen), akkor nem azt a következtetést vonná le belőle, hogy aristo egy féreg, hanem hogy az általa eddig féregnek tartott Botos Máté jó ember. Ezzel szemben, ha valaki leírja azt, hogy „kurva anyád”, vagy egyéb káromkodást, az az ő miniatűr agyában egy szociopata, nem csak mint nick, hanem mint valós ember is. " delphoijosda.blog.hu/2012/10/01/xxii_898/fullcommentlist/1#c18011711

MézesRozi 2012.10.19. 17:53:29

@Mihint:
és ha a fogadott a fiam úgy költözik el, hogy - bár egy szál pendelyben érkezett - viszi, amit tud, majd telekürtöli a világot, milyen cudarul bántam vele, ezért a harmadik szomszédom még segít is neki elcuccolni, akkor ugye mondhatom, hogy fiam, utolsó egy tolvaj lettél. még akkor is, ha az elrabolt javaimra már keresztet vethetek.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2012.10.19. 17:56:33

@Alfőmérnök: Alfi, ez amit írsz, hülyeség. Hiszen magad vagy az, aki hasonló véleményeket írsz, de tudod közben, hogy nem "az" az értelme, hanem "átvitten" mást akarsz közölni. Ha van egyáltalán, ami képes "lelki fájdalmat" okozni nekem manapság, akkor az ez a fajta "attitüd", amit most Te prezentálsz egy "személyben". Nem értem, mi a szándékod ezzel? Szeretnéd, ha a magamfajták, akik ilyen "mimózák", a továbbiakban nem vennének részt a nyílt "vitákban"? Nem ígérek semmit, azonban őszinte válasz esetén még erről is lehet szó :)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2012.10.19. 18:03:19

@MézesRozi: Bizony így van, meg is kell az ilyet mondani. Szembeszegülni ezzel, az már egy más kérdés, és másfelé is visz. Azt gondolom, hogy aristo posztja - többé-kevésbé - még erre is utal. (nem ám a kő-kenyér játékra gondolok)

@Alfőmérnök: Válaszomat lásd fent. ha egymással szemben képesek vagytok ilyesmire, mit vártok mástól? És ezt egy személyre is vetítheted, akkor sem lesz másként. Ha Te zokon veszed mások "ledisznópásztorozását", akkor Te az Ő érdekükben érvelsz, nem a magadéban, stb. stb. stb.

MézesRozi 2012.10.19. 18:03:52

@Alfőmérnök:

kedves, hogy magától is rájött, ki a félkegyelmű.

Alfőmérnök 2012.10.19. 18:06:18

@Mihint: Nem egészen értem, amit írsz. Akik kiprovokálják, hogy (virtuálisan) pofánbasszam őket, azokat pofánbaszom. Van az emberi aljasságnak, hazudozásnak egy olyan szintje (oldalfüggetlenül), amire nem érvekkel kell reagálni, hanem erőszakkal - a net esetében verbális erőszakkal.
Mondjuk ha fenti szöveget MézesRozi a szemembe mondta volna, komolyan minimum ráborítom a asztalt, de az is lehet, hogy pofánbaszom. A konzervek tudtommal még hisznek a testi fenyítés nevelő erejében, úgyhogy egy szava nem lehetne ellene.

Alfőmérnök 2012.10.19. 18:09:17

@MézesRozi: Írt-e Aristo kecskebaszókról, arra válaszolj, rühes.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.19. 18:13:42

@tistedur: OK, hogy szervezettebb volt a magyar hadsereg, de a XIX. sz.-ban még nem volt olyan nagy különbség az ökéntes katonák és a fegyvert fogó civilek között.
Mint az észt, mind a szerb önként lépett be egy, a saját országában hivatalosan nem létező, a korrekt harcmodorral nem sokat törődő katonai szervezetbe.

@Dr. Zerge: A nemzetállamok nem a XX, hanem a XIX sz. termékei. A franciák gyakorlatilag 100%-ban asszimilálták a kisebbségeiket (még a XX. sz-ban is brutálisan elnyomták őket). Persze, hogy van különbség a bajor és a porosz között, de nem akarnak szétválni, szemben a fent idézettekkel.

@Alfőmérnök: Szerintem Európában még az őslakosok esetén is van értelme multikultiról beszélni, pl. míg az angolok és skótok nem igazán tekinthetők eltérő kultúrájúnak, addig a katolikus horvátok, az ortodox szerbek és a muszlim bosnyákok már (talán) igen.

@MézesRozi: Azért, mert ön az, aki minden körülmények között kiáll aristo mellett. Bár a folytatás alapján az ember még arra is gondolhat, hogy azonos vele.

"egy biztos, kecskebaszókról nem írt"
aristo 2012.10.15. 09:17:16
Dr. Zerge: Az, hogy a maga számára az érintettek háromszáz szavas szókincse és a kecskékkel kapcsolatos szexuális szokásaik "kultúra" az a maga - amúgy jellemző - problémája.

"írt viszont arról, hogy amikor a mócok és tótok magukra nemzetként hivatkozva szétszakították a hazánkat, akkor bizony messze voltak attól, hogy valóban nemzet legyenek: sem nyelvük (nyelvében él a nemezt), sem nemességük/polgárságuk ehhez nem volt."
A valóságban a román nyelv akkor már évszázadok óta létezett, ennek tagadása pont akkora baromság, mint a dákó-román kontinuitás.
Sőt, volt saját országuk is (csak ahelyett, hogy hazaköltöztek volna, lenyúlták a miénket).

"nem tartanék itten most történelemtovábbképzést, ha érdekli, utánanéz, aki nem érti. maguk nem ezt tették,"
Harald Balatand idézett egy XV. sz-i román nyelvű levelet, amire aristo elkezdett guglizásról szövegelni. HB. történész - igaz, hogy ballibi, de akkor is az.

"maguk nemcsak hogy átrendezték azon szavakat más jelentésbe, amiket írt, bár ez is egy bevált, kipróbált taktika, hanem egész egyszerűen trágárrá változtatták, kecskebaszóztak"
A "kecskékkel kapcsolatos szexuális szokásaik" valóban szebben hangzik, mint a kecskebaszás, pont annyira, mikor valakinek az anyját nem kurvának, hanem örömlánynak nevezik.

"majd ide-oda verték magukat és segítségért kiáltoztak, saját nyálukban és kigőzölgéseikben fulladozva a felháborodástól"
A valóságban Zerge kérdezte meg a plüssgörényeket - akik azóta is lapulnak a fűben - hogy egyetértenek-e a tótok és mócok ilyetén jelölésével.

"maguk, akik úton-útfélen bárkit leidiótáznak, kurváznak, picsáznak, faszoznak."
Bárkit? Legyen szíves idézni, hogy én kit is kurváztam le! Faszozni azt tényleg szoktam, többnyire a reménytelen ballibant megmondókra.

"maguknak, akik vállukra veszik a világ összes kisebbségének ügyét, ha kell,"
Nyöhehe, a fallangista Padilla, a ballibik által nettó fasisztának tartott Berija*, a cenzuspárti Zerge és a cigóbűnözők kapcsán csendőröző (egyébként tényleg libi) HSL mint kisebbségvédő.

*: közismert a véleményem a cigánybűnözőkről és a buzikról (csak hogy a kisebbségvédők tipikus témáit említsem) és feljebb leírtam a véleményemet a románokról is. Abban igaza van, hogy ki szoktam állni _bizonyos_ kisebbségek mellett, nevezetesen a HTM-ek és a militáns ateisták által baszogatott keresztények mellett.

"de a nickeket, akikkel beszélgetnek, az egyest a tömegből nem tisztelik meg azzal, hogy civilizáltan szóljanak hozzá, maguknak annyi joguk sincs nyígni, mint a malacnak, amikor lebökik."
Jedem das Seine. Ha nem tud németül, akkor mondhatom magyarul is: amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Eddig többnyire nem foglalkoztam aristoval, de a butaságnak/beképzeltségnek van olyan szintje, amikor az ember már nem bírja szó nélkül.

"a tartalomhoz meg annyit, hogy nemcsak cselédek, maguk intellektuális rabszolgák. nem képesek túllépni azokon a kliséken, tabukon, amiket magukba neveltek."
Nyöhehe. Ismét a ballibik által közutálatnak örvendő Padillára, Berijára és Zergére utalnék. Többek között azért örvendünk közutálatnak, mert nem tartjuk be a PC-t.

"az inkriminált állításra nem az volt a reakciójuk, hogy vitassuk meg az állítást, valóban igaza van-e a vitatott állítást megfogalmazónak vagy téved, nem tartalomhoz szóltak hozzá, a nicket támadták."
Mit lehet azon vitatkozni, hogy a tótok és mócok 300 szavas szókincsű, kizárólag a kecskékkel folytatott szexuális kapcsolatból álló kultúrával rendelkező népség?
BTW, legalább egyszer leírtam, hogy aristo a cikkben szereplő jópár állítása megáll (ez általában igaz rá), azonban a mellettük levő "mémekkel" (a cseléd és disznópásztor és a kecskebaszás azzá vált) teljesen hazavágja az érvelését.

"ez a karaktergyilkosság tipikus eszköze. ezért hasonlatosak e-kulthoz. és bizony ebből logikus következtetésnek tűnik, hogy azért nem ezt teszik, mert nem képesek mást tenni. "
Pontosan tudja, hogy mi Padilla, Alfi és Berija véleménye e-kultról, és mindhárom nick nagyon határozottan kiállt tölgy mellett. Szóval ne bélyegezzen minket Ekulthoz!
Alfi mondjuk tényleg túlzásba viszi bizonyos nickek baszogatását, de ez az ő baja, nem az enyém.

Karaktergyilkosság? Aristo a fenti kommentjével önmagát gyilkolja, ehhez nem nagyon kell hozzátenni semmit. Lehet, hogy nem gondolta komolyan (a Doommal folytatott diskurzusa mintha erre utalna), de akkor meg kérjen bocsánatot.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.10.19. 18:26:08

@Lavrentyij Pavlovics Berija: És kitől kérjek elnézést? A tótoktól, a mócoktól vagy - ami ugyanaz - magától? Összetett gyomrú barátja mikor kér elnézést, amiért leidiótázott? Bárminek is nevezem a fentieket azzal vajon miért is "karaktergyilkolom" magamat?

Amit írtam válaszul a maga kedves barátjának, a féleszű kérődzőnek, pusztán arra kívánt rámutatni - ha képesek lennének érteni is ami le van írva - hogy a tótok és a mócok kultúrájáról MIELŐTT a magyar gyűlölet nemzetté kovácsolta őket - ennyi volt közismert. E vélekedés kétségtelenül lehet túlzó, minden esetre azóta kb. 400 kommenten keresztül ezen rugózni enyhén szólva is sajátos.

Alfőmérnök 2012.10.19. 18:30:51

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Lehet, hogy van értelme, csak szerintem nem szerencsés, mert maga a fogalom és az ideológia a XX. század második felében keletkezett a tömeges migráció hatására.
(Egyébként az angol helyzetet jól összefoglalja Egedy Gergely cikke:
www.polgariszemle.hu/app/interface.php?view=v_article&ID=111 )

MézesRozi 2012.10.19. 18:42:38

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

"Azért, mert ön az, aki minden körülmények között kiáll aristo mellett."

ha úgy gondolja, hogy annak, amit írtam, az aristo melletti kiállás az oka, akkor alapjában egyáltalán nem érti a mondandómat. nem valaki mellett, hanem valamivel szemben álltam ki.

"messze voltak attól, hogy valóban nemzet legyenek: sem nyelvük (nyelvében él a nemezt), sem nemességük/polgárságuk ehhez nem volt."

na, látja, hogy nem érti. nem azt írtam, hogy nem volt nyelvük, hanem azt, hogy ahhoz, hogy a 20. században nemzetté váljanak, nem volt nyelvük. ez pedig nem ugyanazt jelenti.

" Eddig többnyire nem foglalkoztam aristoval, de a butaságnak/beképzeltségnek van olyan szintje, amikor az ember már nem bírja szó nélkül."

a nekem írt válaszában sem kellett volna, mert én sem róla, hanem a kommentelők egy jól körülhatárolható csoportjáról írtam. és igen, meglehet, hogy aristo "beképzelt", bár ez a szó meglehetősen, gyerekes, de maga az, aki viszont ezt minősíti. ugyan milyen alapon? a faszozás biztos alapjáról? na ne komolytalankodjon.

"Jedem das Seine" ja. csak a hogyan, a forma nem mindegy.

"HB. történész" patkányosokkal nem foglalkozom, ugorjunk.

"Többek között azért örvendünk közutálatnak, mert nem tartjuk be a PC-t."

először is a csomagból vegye ki padillát. ő éppenpont képes arra, amit maguknál hiányoltam. maguk a fenti bejegyzéseik alapján nem.

"Pontosan tudja, hogy mi Padilla, Alfi és Berija véleménye e-kultról"

már megint padilla. maga fixált-e?:) ez nem zárja ki, hogy azt a módszert alkalmazzák.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.19. 18:43:32

@aristo: Ha nem vette volna észre, feljebb én praktikusan legyilkosoztam a teljes román nemzetet. Engem az sem sért, ha a tótocskákat baszogatja. Azoktól a nickektől kérjen bocsánatot, akiket (fél)jobber és nemzeti libi létükre leliberálbolsizott. Meg azoktól, akiket guglizással és egyéb baromságokkal vádolt, ahelyett, hogy rögtön beismerte volna, hogy szándékosan túlzott.

A valóság az, hogy a Román királyság (1859-), a korábbi Havasalföld és Moldva léte közismert. ezzel szemben a szlovák nemzet valóban a XIX-XX sz-ban jött létre.
Maga azzal karaktergyilkolja magát, hogy össze-vissza bélyegez nickeket (és hazudozik róluk), pusztán azért, mert keresetlen szavakkal illetik a maga irományait. Ne akarjon a jobboldali TWA lenni, abból a seggfejből egy is sok.

@Alfőmérnök: A fogalom tényleg XX. sz-i, de most már nehéz nélküle megfogalmazni a gondolatokat.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.19. 18:55:02

@MézesRozi: "ha úgy gondolja, hogy annak, amit írtam, az aristo melletti kiállás az oka, akkor alapjában egyáltalán nem érti a mondandómat. nem valaki mellett, hanem valamivel szemben álltam ki"
A fenéket. Mikor állt ki ilyen határozottan bárki más mellett? Alfi szerint még azt sem tette meg, hogy posztot írjon tölgyről.

"hanem azt, hogy ahhoz, hogy a 20. században nemzetté váljanak, nem volt nyelvük"
Ez az állítás nem értelmes. Egyébként a román nemzet a XIX sz-ban létrejött.

"és igen, meglehet, hogy aristo "beképzelt", bár ez a szó meglehetősen, gyerekes, de maga az, aki viszont ezt minősíti. ugyan milyen alapon? a faszozás biztos alapjáról? na ne komolytalankodjon."
Miután azt őt bírálókat en general cselédivadéknak nevezte, elég nehéz másnak tekinteni. Mennyivel csúnyább a módjával adagolt faszozás, mint a gyilkos cselédezés és a kecskebaszás?

"Jedem das Seine" ja. csak a hogyan, a forma nem mindegy.
Azt hiszem, már kifejtettem, hogy teljsen mindegy, hogy az ember a kurvaanyjába, vagy az örömlányanyjába küldik el, az eredmény ugyanaz.

"HB. történész" patkányosokkal nem foglalkozom, ugorjunk."
Mintha korábban kikérte volna az argumentatio ad hominemet aristo kapcsán, jogosan. Az állításra koncentráljon: kell-e vért izzadnia egy történésznek a guglival, hogy találjon egy korai román nyelvemléket?

"először is a csomagból vegye ki padillát. ő éppenpont képes arra, amit maguknál hiányoltam. maguk a fenti bejegyzéseik alapján nem."
Mit is hiányolt a többiektől?

"már megint padilla. maga fixált-e?:) ez nem zárja ki, hogy azt a módszert alkalmazzák. "
Nem maga szerencsétlem, ez pusztán arra az abszurditásra mutat rá, hogy aristo képes egy közismerten széljobbos (ok, csak azt tettető) nicket liberálbolsinak bélyegezni.

Esetleg a többi pontomra is válaszolna? Vagy kínos elismerni, hogy igazam volt?

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.19. 19:23:32

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

"A franciák gyakorlatilag 100%-ban asszimilálták a kisebbségeiket"

Tévedés. Vagy mondjuk akkor értelmezés kérdése. mindenestre 250 000 ember biztos nem hobbiból beszéli a bretont. Az kétségtelen, hogy a nemzeti nagyképűséget sikeresen telepítették minden "franciára" az eredeti identitása fölé. De amint egymás közt maradnak, a legkevésbé sem franciák elsősorban. Mondjuk ebben mi sem maradunk el tőlük nagyon.

"Sőt, volt saját országuk is (csak ahelyett, hogy hazaköltöztek volna, lenyúlták a miénket)."

Az erdélyi románok a 19-ik században bőven tekinthetőek annyira őshonosnak szülőföldjükön, mint bármely más ott élő náció. Na jó, a székelyeket kivéve. Mindenesetre nekik nem lett volna semmilyen értelemben hazaköltözés, ha Moldvába, vagy Havasalföldre migráltak volna. És még abban is érdemes disztingválni, hogy akik "országot loptak", ha ebben a rém hülye kifejezésrendszerben akarunk maradni, azok éppen azok a románok, akik nem Erdélyiek. Az erdélyi románok, köszönték, maradtak ott, ahol évszázadok óta éltek. Persze hülyék voltak, szegények azt hitték, jó lesz nekik Nagyrománia. Tévedni emberi dolog.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.10.19. 19:44:01

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Hol tettem én mindezt, amivel vádol? Hol libsiztem le padillát, vagy akár magát?

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.19. 19:59:09

@Dr. Zerge: Ebben is a már emlegetett Francia Forradalom a ludas, ők kezdték el kiirtani a regionális nyelveket. Kb. 1945-ig a francia volt a követelező nyelv az iskolákban, a többi használatát büntették, meg ilyen feliratokkal voltak teleszórva az iskolák: Soyez propre, parlez français
www.flickr.com/photos/xarxes/2240993571/
A 200k breton nagy része idős.
Az viszont igaz, hogy a regionális nyelvet beszélő nem feltétlenül jelentenek egyben etnikai kisebbséget is (a bretonok igen).

Valóban, épp Havasalföldről és Modvából jöttek át, a jobb élet reményében. Azonban Trianon után vitték az egész miskulanciát, és mi még örülhetünk annak, hogy nem a Tiszáig vitték az országot. Azt elhiszem, hogy nem az erdélyi románok voltak a legvadabb területrablók, hanem a keletiek.
A korrekt megoldás az lett volna, hogy ha nagyjából a 2. bécsi döntés szerint szedik szét Erdélyt, némi kiigazítással, és korrekt módon levezényelt lakosságcserével. Szemben Svájccal, a multietnikus, független Erdély nem nagyon működött volna, túl mély volt a gyűlölet.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.19. 20:04:20

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

No, úgy látszik @Alfi elmebaja virtuálisan is fertőz!:-[

ü
bbjnick

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.19. 20:06:36

@aristo: Hozzábélyegzett minket (hogy ne csak önt, hanem Kertészt is baszogassam) a többiekhez, akiknek nem tetszettek az ön által írtak (értelmezésem szerint a dörgedelem mindenkinek szólt). Egyébként Zerge szintén nem liberálbolsi, csak nagyon mocskos a szája. Ennek ellenére érdemes megfontolni amiket ír, mert nem buta ember.
Nézze, szerintem tényleg nagyjából helyesen látja a dolgokat, de tanuljon már meg egy kicsit elegánsabban fogalmazni, és ne nézze le azokat, akik nem Belbudán születtek: azok is lehetnek tisztességes emberek (sőt, a cselédivadékok között is előfordulnak tisztességes emberek, pedig ők tényleg nehezebb helyzetben vannak).

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.19. 20:09:00

@bbjnick: A fenét. Olvassa el jobban, hogy mit írtam.
A vicc az, hogy lassanként jobban megértjük egymást aristoval (akinek én is nekiestem), mint Rozival (akinek viszont nem).

Alfőmérnök 2012.10.19. 20:32:05

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Annak, hogy Rozival megértsék egymást, az lenne a feltétele, hogy Rozi megértse, amit a másik ír. Mivel erre képtelen, és notórius hazudozó, ez nem fog megvalósulni.
Egyébként ezt írtam neki:

"Címzett: ************
Feladó: Alfő Mérnök
Tárgy: ?
Dátum: 2012. február 27., hétfő, 22:07:49
Csak azért kérdeztem, hogy a mandinerhez tartozol-e, mert ha igen, esetleg publikálhatnál egy cikket a tölgy-ügyről, Botosról -- elvégre eléggé karakteres véleméyed van erről. Igaz, kedves ******? :)"

De mondjuk a címzett esetében még érthető, hogy azt mondja, hogy ő már nem tartozik a mandinerhez - ezért váltott nicket is -, azért nem ír róla. Az érdekesebb kérdés, hogy aristo miért nem írt róla, hiszen nem csak publikációs joga van, hanem állandó szerzőnek tekinthető azóta is. Mondjuk lehetett volna poszt címe: A patkányokról. Vagy: Patkányok ideje.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.19. 20:34:15

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

"független Erdély nem nagyon működött volna, túl mély volt a gyűlölet"

Ugyan. Ment volna az. Ne viccelődjünk, Erdély a legtoleránsabb hely Európában, vallások, nemzetiségek köszönték szépen hosszú évszázadokig el voltak benne egymás mellett. Sőt, '48-ban még az is ment volna, hogy marad a Magyar Királyság része. Csak el kellett volna ismerni a nemzetiségek jogait.

MézesRozi 2012.10.19. 20:36:51

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

""hanem azt, hogy ahhoz, hogy a 20. században nemzetté váljanak, nem volt nyelvük"
Ez az állítás nem értelmes."
mondja azt, hogy nem érti. attól az még lehet értelmes. gondoljon bessenyei magyarság című röpiratára. ahhoz, hogy a 19-20. századi körülmények között létrejöhessen a román nemzet, bizonyos feltételeknek meg kellett volna felelni - ez az oka a román franciából való felturbózásának. és ahhoz, hogy nemzet lehessen az akkori értelemben, polgásággal és/vagy nemességgel kell bírnia. ezek nem vagy csak igen csekély mértékben álltak fenn.

"Jedem das Seine" ja. csak a hogyan, a forma nem mindegy.
Azt hiszem, már kifejtettem, hogy teljsen mindegy, hogy az ember a kurvaanyjába, vagy az örömlányanyjába küldik el, az eredmény ugyanaz."

nem, nem ugyanaz. és ezt nem érti maga. hogy a felkapott terminológiát használjam, az az, amit cseléd-ésszel nem lehet megérteni. és ez a meg nem értés vált ki magukból ilyen elsöprő, helyenként szórakoztató dühöt. magk faszoznak másokat, de ha magukat minősítik, azt nem bírják elviselni. nem látják, hogy nevetségessé válnak? elalfisodnak egyszerűen:)

"találjon egy korai román nyelvemléket?"
azt már ez a hb egyszer egy másik posztban elsütötte: ródsózik ezzel az egy szöveggel. és? egyetlen irat? mondta valaki, hogy nem tudott egyetlen román sem írni? vagy hogy a latin betűk ne lettek volna alkalmasak a román nyelv rögzítésére? vagy mi a mutatvány? de ezt is csak a maga kedvéért. patkányosokkal/ról nem nyilatkozom. nem méltók rá.

"egy közismerten széljobbos (ok, csak azt tettető) nicket liberálbolsinak bélyegezni."

maga most viccel ugye? padilla a szélsőjobbos. na ne röhögtessen már:)

igyekeztem kiszűrni a kérdései azon részét, amelyek megjegyzésem érdemi részéhez kapcsolódtak, azokra válaszoltam. az aristo posztját érintőkre ne tőlem várjon választ. mert bár megtisztelő, de nem én vagyok ő. ha akarja, megvédi ő magát.

ps. ha velem beszél, alfira ne hivatkozzon, talán maga is belátja, miért:))

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.10.19. 20:57:58

da aranyosak, hát nem megént a padilláról beszélgetnek? :))

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.19. 21:14:06

@Alfőmérnök: Rozi tényleg nem akarja megérteni, amit az ember ír.

@Dr. Zerge: A románok provokáció nélkül (tudtommal 1848-ban a magyarok nem gyilkolásztak román civileket) brutális vérfürdőt rendeztek (1944 dettó, ott sem volt igazán komoly provokáció), ráadásul 48-ban ezek az erdélyi, és nem a "bocskoros" románok voltak. Ezek után nem nagyon ment volna a békés együttélés.

@MézesRozi: Vannak XIV-XV sz. román nyelvemlékek (nem annyi mint magyar), a XVIII sz-ban már az erdélyi lakosok 1/3-a románul beszélt. Ezek után azt állítani, hogy nem volt meg a nyelv az állam létrehozásához, nos az elég meredek.

Nincs igaza, nem a körítés számít, hanem az ártó szándék. Ez olyan, mint a szélesen mosolyogva történő hátbadöfés úriemberhez méltó, míg szemből homlokonlövés alemberi lenne.

Ha volt írott nyelvemlék, akkor nyelvnek is kellett lennie.

Pedig maga pont illene alfihoz, ugyanolyan csökönyös.

@jose maria padilla: Azért el ne csöppenjen őrmester!

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.19. 21:23:12

@Lavrentyij Pavlovics Berija: 48-49 után én sem gondolom, hogy ment volna. Csak hogy világos legyen, az ősgyurcsány bűnlajstromának egy főtétele is.

szempontpuska 2012.10.19. 21:33:05

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Eddig és ezután is kivágtuk az irl adatokat a blogról. Most atlán túl gyors volt neked?
Hiába reklamálsz, nem fogom visszatenni :-P

tistedur 2012.10.19. 21:47:53

@Lavrentyij Pavlovics Berija: tudja, hogy miért kezdődött el ez az egész? hatvani imre neve mond valamit?
rozival meg nem érdemes vitatkozni. a román nacionalizmus számára ott volt moldva és havasalföld mint hivatkozási alap. volt román eredetű nemesség (amink egy jelentős része kun eredetű volt, de az arany horda is elég rendesen beházasodott pl. az orosz nemességbe), voltak olyan uralkodóik mint stefan cel mare ( meg mint vlad tepes), volt egyháza, voltak templomai, voltak iskolái. mondjuk, ha jól emlékszem az első román nyelvű tankönyvet pont erdélyben nyomták.
a román nyelvújítást pontosan az az igény hozta létre, mint a magyart, vagy a horvátot.

MézesRozi 2012.10.19. 22:01:44

@tistedur:

"a román nyelvújítást pontosan az az igény hozta létre, mint a magyart, vagy a horvátot."

én is ezt írtam, de ne zavartassa magát. igaz, kissé áttételesebben. a magyar királyság területén pedig a románok, ha birtokosok lettek, ami nagy ritkaság volt, asszimilálódtak. nem a román fejedelemségekről volt szó.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.19. 22:14:08

@MézesRozi: Na, ezt most gyorsan fordítsuk le!

Tehát az, hogy Erdélyen kívül volt román államiság, kultúra, nemesség, nyelv, stb, az nem jelenti azt, hogy az Erdélyben élő románság nemzet(iség) lett volna. Hát bravó. És ahhoz még egy szűnni nem akaró vastaps, hogy e tárgykörben az asszimiláció helyes, üdvös, és egyúttal a román nemlétezés szellemi támoszlopa. Ennyi ésszel kisebb csoda, hogy nap nap után sikerül bekapcsolni a számítógépet.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.19. 22:28:24

@tistedur: @Dr. Zerge:

Az, hogy @Dr. Zerge: pajtás tök h*lye a történelemhez, az nem újdonság --- miért pont ahhoz ne lenne h*lye?! ---, de hogy te is, @tistedur:, adod a h*lyét, az már kínos. Kizárt --- mint ahogy az is kizárt volt, hogy ne tudtad volna, hogy Erdély 1867 előtt is a magyar korona része volt ---, szóval, kizárt, hogy ne tudnád, mi a különbség a magyar (és pld. a lengyel) és a balkáni és a mondvai-havasalföldi "nemzeti elitek" (tkp. "nemzetek") között. Sőt, kizárt, hogy ne látnád és ne tudnád, hogy a moldvai-havasalföldi (idegen eredetű: azaz nem vlach) nemességnek sokkal inkább felekezet tudata, elittudata és vazallustudata volt, mint "román nemzeti tudata" (ez utóbbi egyáltalán nem volt) és --- a helyzet pikantériája --- hogy a román nemzeti eszme bölcsője épp Erdély...

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.19. 22:29:59

@bbjnick:

felekezet tudata= felekezeti tudata

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2012.10.19. 22:42:49

@Dr. Zerge: No, csak helyben vagyunk. Azt kellene éppen elkerülni, hogy marhaságok szaporítsák magukat a közbeszédben. Igencsak fáradok már, de nem adom fel. tistet olvasgassa kicsit, ha már a gugli nem barátja, maga marha!
@bbjnick: Ezt most már felesleges előhozni, se élni, se visszaélni nem sikerült vele - most csak bosszantani akarsz minket ezzel? Vagy csak a szívünk fájjon? tét nélkül? hiábavaló módon?

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.19. 22:48:51

@Mihint: Köszönöm kedves szavaidat, mondjuk értelmük nincs, de sebaj, így megfáradtan is hatalmas teljesítmény tőled, te kedves ismeretlen. Na, ezt is lefordítom: mi a picsa van, tesó?

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2012.10.19. 22:52:44

@Dr. Zerge: Az van "tesó", hogy tudok olvasni, oszt valahogy arra jutottam, méla foglalatosságaim közt, hogy csak szólok mán, hogy időnként fasságokat írsz. Nem tetszik? Majd akkor nem írok. Szevasz.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.19. 23:00:08

@Mihint: Édes marhám, azt érteni, hogy valami bajod van, csak azt nem, hogy konkrétan mi. Hát baszod, egy olyan kommentemre válaszolva szólítottál meg, ami tartalmilag a pótbébéjé ökörségét írta le más szavakkal. Most akkor leírod, hogy mi fáj, vagy elteszed a közjóért való fáradozásban elgyötört korpuszodat holnapra?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.19. 23:02:55

@Mihint:

Dehogy akarok én bárkit is bosszantani, magamat a legkevésbé:-) Ezért nem is bonyolódtam bele ebbe a kínosan méltánytalan vitába:-( Most is csak azért nyilvánultam meg, mert amikor már kezdett kifulladni ez a (mondom: kínosan méltánytalan és értelmetlen) vita, akkor jött @tistedur és a rá jellemző módon, finom dezinformációkkal, próbálta még egy kicsit felizzítani azt. Ennyi történt és nem több.

ü
bbjnick

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2012.10.19. 23:07:01

@Dr. Zerge:
"Tehát az, hogy Erdélyen kívül volt román államiság, kultúra, nemesség, nyelv, stb, az nem jelenti azt, hogy az Erdélyben élő románság nemzet(iség) lett volna. Hát bravó. És ahhoz még egy szűnni nem akaró vastaps, hogy e tárgykörben az asszimiláció helyes, üdvös, és egyúttal a román nemlétezés szellemi támoszlopa."
Kedves kérődző, mi a nyavalyát lehet ehhez még hozzátenni, mint saját felsőbbrendűségünk bizonyítékát? Kedvesem, hülye maga, vagy csak a történelmet nem sikerült elolvasnia? Milyen asszimilációról beszél, milyen nemzetiségről beszél?
No, más gondom nincs, azonfelül, hogy valami gyerekes retorikát alkalmaz.

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.10.19. 23:15:48

@szempontpuska: Nagyon helyes. Ezúttal elfogadható gyorsasággal, bár az irl-ezést most is épp egy ottani blogger, Kettes kezdeményezte. Tudod, a KIM-eseknek is vannak jogaik. Például joguk van hallgatni, joguk van ügyvédet fogadni... de álnevet birtokolni szintén.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2012.10.19. 23:25:26

@bbjnick: Annyival egészítenélek ki, hogy @Tistedur információi mérvadóak, mert ahogy én tudom, ő "terepi régész", első kézből juthatunk információhoz általa. És, nem mellesleg, igen kedves ember. Nézetei természetesen vitathatóak :-D

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.19. 23:30:05

@Mihint: Megismétlem, amivel veszekszel, azt Mézes Rozi írja bébéjééktől. Olvasni, azt köllene, írás előtt. Többet nem tudok segíteni.

Na, jó, hazudtam. Nem akarok.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2012.10.19. 23:35:08

@Dr. Zerge: Jó, de ha így van, akkor mi a gond? Bocsáss meg, de ez meghaladta a felfogókámat, vélhetően öreg/demens vagyok hozzá. Felvilágosítanál? Csak, hogy ne dögöljek meg teljesen hülyén, segíts, kérlek.

tistedur 2012.10.19. 23:45:55

@bbjnick:ne menjünk bele erdély közjogi állásába, mert értelmetlen veled ez ügyben vitázni. (csak diszkréten megjegyezném, hogy mégiscsak szerepel az az unió erdéllyel abban a bizonyos 12 pontban. hogy aztán erre miért volt akkor szükség, hiszen szerinted erdély akkor is a magyar királyság része volt...biztos hülyék voltak, és nem ismerték úgy az akkori helyzetet mint te.)
próbáld már meg megérteni, hogy a nemzettudat a XVIII. század végén kezd el kialakulni európában mindenütt, és igazán a XIX. század folyamán alakul ki: igen, magyarországon is. a magyar nemzettudat kialakulásához képest pár évtizedes csúszással alakul ki pl. a román nemzettudat. abban igazad van, hogy a román nemzettudat egyik bölcsője éppen erdély: ennek több oka is van (az egyik épp a habsburgok támogató hozzáállása, de a kücsük-kajnardzsi béke óta egyre erősebb volt az orosz befolyás a két vajdaságban is.)
"Sőt, kizárt, hogy ne látnád és ne tudnád, hogy a moldvai-havasalföldi (idegen eredetű: azaz nem vlach) nemességnek sokkal inkább felekezet tudata, elittudata és vazallustudata volt, mint "román nemzeti tudata" (ez utóbbi egyáltalán nem volt)" - jajj, ne fárassz már. a modern nemzetfogalom kialakulása előtt melyik nemességnek volt (modern) nemzeti tudata? egyiknek sem.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.19. 23:46:25

@Mihint: Drága húgom, hát végig köll kattintgatni a beszélgetést, oszt' világos lesz. Tudod, az elejin mindég ott egy kék, kukacos izé, arra böksz egyet, és már olvashatod is, mire volt válasz az a pár sor. Odalapoz a zinternet. I tak dalse.

Ja, olvasni sajnos mindenképpen kell tudni ehhez az egészhez.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2012.10.19. 23:57:40

@Dr. Zerge: Mindenesetre ezért megérte, sokmindennek neveztek eddig, de "drága húgom"-nak még soha. Ezek szerint sikerült elsajátítanom a korszerű gender-fiziologiát, hurrá! Elolvastam Zerge, de nem lett más a véleményem.

tistedur 2012.10.19. 23:59:41

@MézesRozi: "messze voltak attól, hogy valóban nemzet legyenek: sem nyelvük (nyelvében él a nemezt), sem nemességük/polgárságuk ehhez nem volt."

"na, látja, hogy nem érti. nem azt írtam, hogy nem volt nyelvük, hanem azt, hogy ahhoz, hogy a 20. században nemzetté váljanak, nem volt nyelvük. ez pedig nem ugyanazt jelenti."

tegye már kicsit korábbra azt a nemzetté válást, mert bármennyire sajnálatos elismerni, azért nem a 20 században született meg a román nemzet.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.20. 00:05:40

@Mihint: Volt énnékem réges-régen egy kedvenc matematika tanárnőm, az ilyen esetekben mosolyogva, a lehető legőszintébben mondta a fogyatékos nebulóknak: Még mindig nem érted? Sajnálom, fiam, nem tudok rajtad segíteni: hülye vagy. Amúgy igen jó agyú, és feltételezéseink szerint meglehetősen szabadosan éldegélő dögös bő 30-as nő volt. Na, itt a vége, fuss el véle. Mars az ágyba!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.20. 01:11:48

@Mihint:

@Mihint:, én soha nem azzal vitatkoztam, amit @tistedur tud, hanem azzal, amit mond!:-) De legyen neked igazad, ha @tistedur középkori vagy koraújkori román nemzettudatott tárt föl (ásott ki) valahol a terepen --- és azt hitelesen tudja datálni és be is tudja nekünk mutatni ---, akkor valóban nincs miről vitáznunk vele:-)

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2012.10.20. 06:24:51

@MézesRozi: "igyekeztem kiszűrni a kérdései azon részét, amelyek megjegyzésem érdemi részéhez kapcsolódtak, azokra válaszoltam."

Dicséretes az igyekezete, de szerintem fusson neki mégegyszer. Menni fog, érzem!

MézesRozi 2012.10.20. 07:48:34

@tistedur:

"tegye már kicsit korábbra azt a nemzetté válást, "

már megtettem fentebb:)

" ahhoz, hogy a 19-20. századi körülmények között létrejöhessen a román nemzet,"

MézesRozi 2012.10.20. 07:52:44

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

"Ha volt írott nyelvemlék, akkor nyelvnek is kellett lennie."

na fussunk neki még egyszer:) a kérdés, hogy az a nyelv milyen szinten volt. vagy maga szerint az istván és lászló meg kálmán tv-iben vagy a károli által használt nyelven le lehetne írni a 19. vagy a 20. századot? nem bizony.

MézesRozi 2012.10.20. 07:56:11

@Dr. Zerge:
csak egyetlen megjegyzés, mert nagy az arca, de mire.

"az Erdélyben élő románság nemzet(iség) lett volna."

engem ne nézzen hülyének elvtárs. ne keverje a nemzetet a nemzetiséggel, ezzel másnál próbálkozzon.

MézesRozi 2012.10.20. 08:07:52

@Mihint:

itt zerge az általam írtakat próbálta összefoglalni - de még inkább ferdíteni. hiába, a padillai magasságok nem mindenkinek érhetőek el. zerge ezt képtelen tudomásul venni.

aztán majd fel is jelent a mandarinos fiúknál, hogy én a román nemzet szellemi és fizikai megsemmisítésére török, és nekik akkor erről most mi a véleményük, azonnal foglaljanak állást. és nap múlik napra és éjre éj jön, és ő nem kap választ. zerge megőszül, haja ritkul, mint az októberi lombok, már bottal jár, közel a vég, de a válasz csak nem érkezik.

MézesRozi 2012.10.20. 08:17:32

@tistedur:

" hiszen szerinted erdély akkor is a magyar királyság része volt.."

miért csúsztat? erdély mindig is a magyar korona része volt(és mielőtt még közbevetne, utalnék az interregnum idején a bocskai-végrendeletre). bbj éppen ezt írta. az egy más kérdés, hogy 1711-től (legutóbb) közvetlen udvari irányítás alá kerül. de ettől még a magyar korona, és nem az osztrák örökös tartományok része.

tistedur 2012.10.20. 10:21:41

@MézesRozi: a magyar korona országai nem egyenlőek a magyar királysággal. erdély akkor nem volt a magyar királyság része, 1867-ben egyesítik a partiummal együtt újra a magyar királysággal.
szövegértési gondjai vannak?

szempontpuska 2012.10.20. 10:34:35

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Nos Ő pontosan annyi irl adatot tett közzé, mint Te az imént... :-(

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.20. 11:20:17

@MézesRozi:
"elvtárs. ne keverje a nemzetet a nemzetiséggel,"
"összefoglalni - de még inkább ferdíteni"

Ugye ez a vita a román 300 szavú kecskebaszásról folyik. Értsd: hogy magyargyűlölet híján ez (meg a tót szűkszavú kecskebaszók) nem is nemzet. Erre csak kiderülődik, hogy mindenféle magyargyűlölettől mentesen létezik román nyelv, kultúra, történelem, stb. Hogy modern nemzetté lényegében ugyan az a történelmi együttállás teszi őket is, mint minket.

És akkor te azzal állsz elő, hogy az akkori határainkon kívüli román kultúra ebben a vitában lófaszt se ér, mert őőőő.... csak, ráadásul a határainkon belüli román úgyis elmagyarosodott, ha vitte valamire. Amikor meg ezt valaki nehezményezi, megpróbálja felhívni a figyelmet arra, hogy ez tkp. pont ugyanaz a gyökérség, mint mostanság a bozgorozás, meg ami még odaát megy, akkor terelsz, elvtársazol, stb. Talán nem kéne annyit ülnöd bébéjé számítógépénél, erősen vírusos lehet. Semmivel nem vagy több, vagy jobb, mint a román übernackók. A te elvtársad a Gheorghe Funar, baszod.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.20. 12:44:48

@tistedur:

Mi már egyszer ezt tételesen végigjátszottuk itt valamelyik poszt alatt. Kétlem, hogy ne emlékeznél rá! Számos forrást idéztem arról, hogy a századok folyamán hogyan alakult az a "közjogi vita", amely Magyarország és Erdély viszonyáról fojt. Még példákat is idéztem arról, hogy hogyan használták (mit értettek) a kortársak (1867 előtt) a Magyarország, ill. a Magyar királyság fogalom alatt. akkor erről a tarthatatlan "a magyar korona országai nem egyenlőek a magyar királysággal. erdély akkor nem volt a magyar királyság része, 1867-ben egyesítik a partiummal együtt újra a magyar királysággal." álláspontról már kihátráltál. És, természetesen, bele is fulladt a beszélgetésünk a @counter és általad bemutatott f*shabos "de jure-de facto"-zásba. Így nem lehet értelmes és korrekt módon vitázni.

Csak emlékeztetőül (és azoknak, akiket valóban érdekelnek a történelmi tények):

"(...)

A Habsburg Birodalom vezetői a török kiűzése után nem állították helyre az
ország Mohács előtti területi integritását, hanem a divide et impera elvét
érvényesítve, az országot több részre megosztva tartották uralmuk alatt.
Ennek megfelelően Magyarország szokásos történeti elnevezése a 18.
században: Regnum Hungariae partesque Regna et Provinciae eidem
adnexae – Magyarország és a hozzákapcsolt országok és tartományok –
(1723: I. tc.), később pedig „Magyarország és az ehhez kapcsolt részek”
(1836: I. tc.) volt. E kifejezések arra utalnak, hogy a területi integritás
megsértése korszakunkban az ország területi és kormányzati szétdarabolását
jelentette. Számos történeti érdekű alakulás létezett a magyar állam területén,
melyek kiegészítő (az anyaterületből kiszakított) vagy kapcsolt részeknek
számítottak. A kiegészítő részek a szorosan vett Magyarország területén
alakult, annak egységes szervezetét megbontó külön közjogi szervezetek,
mint pl. : Erdély, a Partium, a Temesi Bánság, Szlavónia és Határőrvidék.

(...)

Az erdélyi közigazgatás közvetlen vezetését a Lipót alatt kiépített, s
előbb Gyulafehérvárott, majd Szebenben, végül Kolozsvárott székelő
kormányzóság (gubernium) irányította. A gubernium a régi tanács
örököseként a fejedelem nevében intézte a politikai, gazdasági, kulturális és
egyházi ügyeket. Nem számított rendi szervnek, hanem fejedelmi hivatalnak,
amelyben a magyar kamarába és a helytartótanácsba kinevezett fejedelmi
hivatalnokok módjára szakszerűen intézték az ügyeket. Hivatalos elnevezése
1693-tól: erdélyi királyi gubernium. Tanulságos a névben szereplő „királyi”
jelző, mivel Erdély, mint önálló tartomány, sohasem volt királyság, hanem
csak fejedelemség. A „királyi” jelző azt fejezte ki, hogy a Habsburgok, mint
Magyarország királyai tartottak igényt Erdélyre, lettek Erdély fejedelmei.
Ezzel Erdélynek Magyarországhoz tartozását elismerték, annak ellenére, hogy
nem akarták a királysághoz visszacsatolni.

(...)"

mek.niif.hu/04800/04807/04807.pdf

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2012.10.20. 12:54:04

@MézesRozi: Nyugszik a beteg. Fantomokkal viaskodsz.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.20. 13:10:44

@Alfőmérnök:

Most, ugye, @Alfi, egy kis öngúnnyal fel szeretted volna vidítani a kommentközösséget?

ü
bbjnick

tistedur 2012.10.20. 14:05:12

@bbjnick: ugye tudod, hogy most arra hoztál bizonyítékot, hogy erdély el volt csatolva a magyar királyságól? külön kormányozták a magyar királyságtól?
szerinted ez az jelenti, hogy a magyar királyság része volt? mert szerintem nem.
mondjuk tényleg nem érted meg, hogy a szent korona országai nem egyenlő a magyar királysággal: horvátország nem volt egyenlő a magyar királysággal, nem volt része annak. halics sem..

MézesRozi 2012.10.20. 15:24:08

@tistedur:
nekem nem . de magának? vagy?

" Erdély 1867 előtt is a magyar korona része volt ---,"
-ezt írta bbj. maga erre írta ezt:
"hiszen szerinted erdély akkor is a magyar királyság része volt"
vagyis maga mosta össze a kettőt. erre én felhívtam a figyelmét. majd maga oktat engem szövegértésből meg történelemből? nanemár:))

MézesRozi 2012.10.20. 15:33:00

@tistedur:
kicsit nagyívű vállalkozás felsorolni az összes területet, ami nem volt a magyar királyság része, tekintettel arra, hogy a világegyetem végtelen vagy valami olyasmi. egyszerűbb, ha azt sorolja, ami az volt.

Alfőmérnök 2012.10.20. 15:38:48

@bbjnick: Semmiféle ön- vagy egyéb gúny nem volt abban, amit írtam, kivételesen még jó szándékú is voltam Rozival szemben. Konkrétan erre írtam:

„aztán majd fel is jelent a mandarinos fiúknál, hogy én a román nemzet szellemi és fizikai megsemmisítésére török, és nekik akkor erről most mi a véleményük, azonnal foglaljanak állást.”

Ha nem ismerném, még azt is gondolhatnám, hogy viccel, túloz, stb. De nem, ő ezt komolyan gondolja. Mert beteg.
(És sokadszor: szellemileg és fizikailag is tökéletesen egészséges vagyok. Az, hogy valaki „csúnyán beszél”, élesen fogalmaz, vagy – írásban - agresszív ember benyomását kelti, nem betegség. A beteg az, aki ezt nem tudja elképzelni.)

Leskelődő 2012.10.20. 15:47:17

@Alfőmérnök:
„aztán majd fel is jelent a mandarinos fiúknál, hogy én a román nemzet szellemi és fizikai megsemmisítésére török, és nekik akkor erről most mi a véleményük, azonnal foglaljanak állást.”
Véleményem szerint Rozi ezzel dr.Zergét karikírozta.
Esetleg szavazzunk?

Alfőmérnök 2012.10.20. 15:50:21

@Leskelődő: Ha karikírozta, rosszul karikírozta. Rossz szövegértő, rossz emberismerő.
De ismétlem: tapasztalatból mondom, hogy ilyen parái vannak a nőnek.

Leskelődő 2012.10.20. 15:57:44

@Alfőmérnök:
Nem hiszem. De erről nem fogok vitatkozni, mert nem volna ildomos.
Nem tudom, ismeri-e a kifejezést? :P
(Ráér folytatni, én most nem leszek gépközelben.)

MézesRozi 2012.10.20. 16:13:20

@Alfőmérnök:

nézze. azt elnézem magának, hogy trágár és ocsmány, mint egy cseléd hélóta. de arra ne merészeljen hivatkozni, hogy magának rólam bármilyen személyes tapasztalatai vannak, mert megkeresem magát, és ne legyenek kétségei, hogy meg is találom, kisebb ez a budapest, mint gondolná. de nem egyedül fogok menni, és olyan sallereket fog kapni, természetesen nem tőlem, hogy kirepül az ablakon, vagy nyálán-taknyán csúszik végig a járdán.
és ha kétségei lennének afelől, hogy ez fenyegetés-e, ne legyenek. ez az. remélem világos voltam.

Alfőmérnök 2012.10.20. 16:27:36

@MézesRozi: Anyuci, éppen most demonstráltad, hogy súlyosan beteg vagy. Ez pl. egy tapasztalat veled kapcsolatban. Azt, hogy "személyes tapasztalatom" van veled kapcsolatban, én nem írtam. Ez az egyike a hazugságaidnak. Mint fentebb írtam, notórius hazudozó vagy. Fordulj psziciháterhez.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.20. 16:35:39

@Leskelődő: Már bocs, de a karikírozás azt jelentené, hogy túlzóan, gúnyosan eljátsza Dr. Zergét, vagyis esetünkben Dr. Zerge írásmódját, szóhasználatát. Epikus nyavajgás, demagóg csúsztatás az nem karikatúra.

Alfőmérnök 2012.10.20. 16:35:50

@MézesRozi: És ha azt hiszed, te buta picsa, hogy beszartam, tévedsz. De a miheztartás kedvéért ezt azért olvasd el:
www.protektor-special.hu/jogif.php#veszely

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.10.20. 17:11:28

@bz249:

a PPsh gyártási technológiája jóval átgondoltabb volt a finn (illetve amcsi) ősénél:

www.youtube.com/watch?v=rpyjs2o9FGQ

de én amúgy is a cseh vz58-at szeressem, kissé karbantartós, kissé lőszerérzékeny, de a maga műfajában roppant pontos

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.20. 17:20:44

@tistedur:

Mondom, mivel ezt már egyszer lejátszottuk, én még egyszer ne fogom:-) Pontosan tudod --- ha máshonnét nem (amit kétlek), akkor tőlem ---, hogy a magyar Országgyűlés soha egy pillanatra sem mondott le a Királyság területi integritásáról (lásd: 1526 előtti állapotok). Pontosan tudod, hogy a '67 előtti bő százötven év mindenféle egészen cifra jogi huzavonával telt (magyar részről nem is egészen sikertelenül, mert például a Temesi bánság esetében teljes, Horvátország és Szlavónia esetében részleges sikert értek el a magyar karok és rendek), s azt is pontosan tudod --- ha máshonnét nem (amit kétlek), akkor tőlem ---, hogy a korabeli magyar politikai elit milyen kényesen vigyázott a fogalomhasználatra (mit jelentett a korabeli szóhasználatban a Magyarország és a Magyar királyság kifejezés: korábban idéztem neked Széchenyit, Deákot stb.-t: ők "Magyarországon éltek", ha a Magyar Királyságról beszéltek, akkor vagy történeti vonatkozásokban emlegették vagy mint integráns jogi, történeti egységet...).

Ha nincs igazam, akkor szerinted mit keres az Erdélyi Királyi Guberniumban a királyi jelző vagy az 1722-23. évi 1-3. tc.-ben az "uniós posztulátum"?

S akkor most jön (egy történésztől?) a "de jure-de facto"?:-]

ü
bbjnick

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.10.20. 17:53:56

@Alfőmérnök:

mikor és hol esküszik a rozival? tele van a város szerelemmel

Alfőmérnök 2012.10.20. 20:35:36

@Herr SturmLikudnik: Az egyházi már megvolt, a polgárira meg csak családtagokat hívunk.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2012.10.20. 21:52:44

@Dr. Zerge: Hát, így jártam. Azért remélem megfordul a fejedben, hogy nem mindig Te vagy a kritika közvetlen célpontja? Ha igen oké, ha nem - hát ez van.
@bbjnick: "én soha nem azzal vitatkoztam, amit @tistedur tud, hanem azzal, amit mond!:-)" v.ö. "Nézetei természetesen vitathatóak :-D" Nem mondasz ellent ;-)
@MézesRozi: Értettem én ezt már tegnap is, de oldalcsípésnek szántam Magának ;-) Most én kérdezem, hogy azért nincs harag, ugye? :))

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.21. 00:06:07

@Mihint: Hát ez szánalmas. Most komolyan megsajnáltalak.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2012.10.21. 00:10:41

@Dr. Zerge: Köszönöm, jól esik, van is miért.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2012.10.21. 00:13:55

@Dr. Zerge: Mielőtt azonban arra gondolnál, hogy eszeveszett vágyam van arra, hogy bármely vitából jól jöjjek ki: igazad van. Mindent elkövetek, hogy jól jöjjek ki a vitából. Te hogy vagy ezzel?

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.10.23. 15:03:30

@szempontpuska: Nem, ő egy konkrét nicknevet kötött össze konkrét munkahellyel, mire aztán valaki más felbátorodott és bedobott egy konkrét személynevet is. Én viszont konkrét (személy- és nick-) név említése nélkül írtam, az intézménynév említésekor pedig éppenséggel gondolhattam egy pontosan egy évvel ezelőtti esetre is.

Alfőmérnök 2014.01.20. 12:59:44

@MézesRozi: m.cdn.blog.hu/ko/kocsogloxonesgloire/image/kat1.jpg

m.cdn.blog.hu/ko/kocsogloxonesgloire/image/kat2.jpg

Leskelődő 2014.01.20. 13:15:33

@Alfőmérnök:

Csak szólok:
Valóraváltógép nem azonos MézesRozival.
(98,2%)

Lazítson, kérem.

Alfőmérnök 2014.01.20. 13:26:40

@Leskelődő: Honnan tudod, MézesRozitól? Mert akkor szólok, hogy 98,2%, hogy hazudott.

Amúgy nem neki címeztem.

Alfőmérnök 2014.01.21. 10:32:01

@MézesRozi: Nagggyon amatőrök vagytok, anyuci.
Pontosabban: ME amatőr, te meg egy elmebeteg morális analfabéta vagy. (És persze nem csak morális, mert komoly szövegértelmezési problémáid is vannak.)

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2014.01.21. 15:31:00

@Nem_tudod_a_neved?: 2012-es hozzászólásra reagáltál.
Megártott a sok kannásbor? Miért nem iszol inkább Aszút?

bömböcz 2014.01.21. 17:56:52

Ki a faszt érdekelnek a régi sérelmek?!

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2014.01.22. 11:00:40

@bömböcz: Ez nem a múlt, hanem a jelen.
MézesRozi a típus, aki abból sem tanul, ha a saját ürülékébe nyomják bele az orrát.

Alfőmérnök 2014.01.22. 19:30:42

@jött a csősz és mindenkit hazazavart: Mi van katuska, nem tudsz meglenni a blog.hu nélkül?
süti beállítások módosítása