Gellért Ádám: Nincs magyar Zuroffunk
2012. augusztus 22. írta: Redakció

Gellért Ádám: Nincs magyar Zuroffunk

Semmit sem szabad kritikátlanul kezelni, de három különböző országban lefolytatott négy eljárás anyaga áll rendelkezésre – állítja Gellért Ádám a Csatáry-ügyről. A lapunknak interjút adó nemzetközi jogász szerint az ügyészség megalapozott döntést tud majd hozni a vádemelés kérdésében. Gellért Ádámot a Biszku-ügy állásáról és a magyar igazságszolgáltatás hiányosságairól is kérdeztük.

„Ha nem foglalkozunk a régmúlt bűnök elkövetőivel, milyen alapon foglalkozunk a mostaniakkal? Akkor most vegyük ki a Btk.-ból az elévülhetetlen bűncselekmények kategóriáját? Fordítsuk vissza az idő kerekét, s ne vegyünk tudomást az elmúlt 70 év jogfejlődéséről, az ENSZ alapokmányáról? S arról, amit úgy gondolom közmegegyezés övez, hogy a legsúlyosabb bűnök elkövetőit minden körülmények között üldözze a magyar állam? Ha következetesek vagyunk, mindenkivel szemben el kell járni. Ez az érvelési mód különben nem ismeretlen előttem: hallani lehetett már az igazságtételnél, a sortűzperekkel és az ʽ56-os megtorlásokkal kapcsolatban is – ugyanazok az érvek jönnek elő már húsz éve. Emberek évtizedekig bujkálnak, megtévesztik a hatóságokat, menekülnek az igazságszolgáltatás elől, illetve maga az állam biztosít nekik büntetőjogi mentességet. Egy demokratikus jogállam pedig karba tett kézzel figyelje mindezt? Vagy ha nem, akkor mi az alternatíva? Jöjjön elő mindenki az ötleteivel! Az, hogy »ne csináljunk semmit«, szerintem édeskevés.”

Baranyi Márton interjúját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr734725609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.08.22. 13:09:55

"Magánakció volt?

Teljesen, ahogy eddig mindig. Magánemberként folytattam a kutatást, de a Holokauszt Emlékközpont finanszírozta a kiutazás és a szállás költségeit. "

meg az *nyádat te kis görcs teljesen önszántából, neki ez a hobbija, de a pénz csak ajándék

w.kuruc.org/galeriaN/egyeb/zuroff110718b.JPG

ez a tetű gellért ádám, hogy sompolyog zuroff árnyékában

Joejszaka 2012.08.22. 13:28:43

@tesz-vesz:

Lehet, hogy megis kene ide moderacio.

hokispók 2012.08.22. 13:30:52

Ki a lófütty az a Gellért Ádám?

Bell & Sebastian 2012.08.22. 15:30:49

Ez a nyikhaj a büdös életben nem volt katona.
Például vasárnap bárki lehet táborparancsnok, ha neki van a legmagasabb rangja és egyetlen tiszt sincs benn.

Szép nagyra fújt lufi ez is, mint a focistagyalázás.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.08.22. 18:58:53

@Joejszaka: miért ? rokonod gellért azt nem tetszik amit mondok róla?
mer aztán olyan hihető ugye, hogy magánakcióként ő ezzel foglalkozik munkaidő után passzióként, már ha van munkája neki, sétál az utcán, hát jön vele szembe a holokauszt emlékközpont, lengeti a nyakában a menórát és megkérdezi:
- gellért fiam, van neked elég pénzed finanszírozni a hobbijaidat?
- nincsen.
- akkor tessék, fogadd el ezt a kis csekélységet, de vigyázz, nehogy a munkád rovására menjen a magánakciód, van neked még elég szabadságod, hogy ki tudj utazni külföldre kutakodni?
süti beállítások módosítása