Kihalt katona, lázas könny – Ákos-generátor
2012. augusztus 09. írta: Zsigmond és Péterfy

Kihalt katona, lázas könny – Ákos-generátor

akos.jpg

Ön rajong érte? Vagy ki nem állhatja? Esetleg fanyalog, de a lelke mélyén tudja, hogy azért volt olyan száma, ami tetszett? Az ideális popsztár idén otthon hagyta a borpatikát, szögre akasztotta a jól vasalt inget, a vonós hangszereket és más konzervatívkodásokat; és idézőjelbe csomagolta magát és produkcióját, ami vagy leesett a rajongóknak és hatereknek, vagy nem. Szerkesztőségünk a nemzethez hasonlóan megosztott Ákos-ügyileg: van, aki kedveli; van, aki nem bírja; és van, aki fanyalogva elismeri, hogy volt azért olyan száma, ami tetszett. Főleg régen. Ja, Ákos ezt már meg is írta.

Szépen gyarapodó generátor-gyűjteményünkben most viszont a nem éppen Ákos-rajongó Index berkeiben született generátorra hívjuk fel a figyelmet: random ákosizmus minden mennyiségben, furcsa indiánoktól a lángoló virágokon és a dühös tenyereken át a vak reszketésig. Instant slágerek ezek, amelyekbe simán belehalljuk Ákos jellegzetes énekhangját. Várjuk olvasóink mixeit is!

Kihalt katona

1.

Az utolsó idő hazudik
Tipikus folytatás a törvény:
Hazudom az érző álmot
Vakon örvénylik álmos örvény
Egy jéghideg angyal feloldoz
A remény jövője benned ég
Kiáltom a lázas könnyet
Félek, a háború elmúlt rég

2.

Kísértem a szent katonát
Ha hideg ikonná változol
A sóhaj elcsábít, táncolok
Engem, csak engem átkozol
Akarom a halk indiánt
A tűzforró indián beteg
Egy keserű angyal megkíván
Nélküled vétkezni sem lehet

Refr.:

Lázas szerető ragyog
A jelen játéka vagyok

3.

Vad idegen, bánatos emlék
Gyors végzetből jön el a tavasz
Szép virágból megtér a tiszta
Lát az álnok, hív a ravasz
Gyönyörű tűz, büszke éjszaka
A lassú félhomályt hallgatom
A szánalmas árnyék csalódik
Búsan múlik a tegnapom

Refr.:

Lázas szerető ragyog
A jelen játéka vagyok

Lázas szerető ragyog
A jelen játéka vagyok

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr994703019

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kihalt katona, lázas könny – Ákos-generátor 2012.08.09. 18:36:02

Az Index generátora random ákosizmus minden mennyiségben, furcsa indiánoktól a lángoló virágokon és a dühös tenyereken át a vak reszketésig.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hokispók 2012.08.09. 23:51:00

Ákos számomra az igénytelenség definíciója.

Szúrófény 2012.08.10. 06:05:45

Össze állítható a szótára, 50-et ha variál, közben ordibál!

"ugrál, mint veszett gorilla,
érthetetlen nótáját ordíjja!"

Tinódi Lantos Sebestyén a Tv előtt, részlet

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.08.10. 09:06:17

Ezt a Ákos szöveg-generátor dolgot az Index már egyszer már elsütötte bő 10 évvel ezelőtt...

Bell & Sebastian 2012.08.10. 09:43:43

Fitymáló kritikát Ákosról már sokat olvastam, pedig egy méltató sokkal jobban érdekelne. Hátha kiderülne végre, ki veszi és miért veszi.

Sajna' az idő túllépett rajta, mivel a Főnök régebben Roxette rajongó volt, ám legújabban meg Mága Zoliért bomlik.

Hiába, nagyon érti az idők szavát, a zenét meg hadlyuk.

garrett27 2012.08.10. 13:22:22

Tisztelem mások ízlését, ezért mindenki azt hallgat, amit akar. Én Ákost nem szeretem, a zenéjét még kevésbé. Számomra - vessenek a mókusok elé - már a Depeche Mode is élvezhetetlen, depressziós zene volt, de ez az Ákos féle magyaros koppintása még rosszabb. Nyugodtan hallgassa mindenki, az én életemből ezután is ki fog maradni. Azoknál ez nem véletlen, akik a Deep Purple, a Queen, a Led Zeppelin, a Pink Floyd, a Doors, a Rolling Stones, vagy éppen a Dire Straits zenéjén szocializálódtak. Persze minden összehasonlítás sántít, ezért nem is érdemes megtenni. De ami Ákos körül folyik a médiában, meg egyébként is, az szerintem erős túlzás. Persze ez is csak egy vélemény, nem több. Jó szórakozást az úriemberhez!

bgp 2012.08.10. 13:58:28

Okos volt tőle a jobbra húzás, mert ez ad neki (meg az örvénylő testének) egy kis felhajtóerőt.

Kiránduló · http://www.setafika.hu 2012.08.10. 16:28:45

Soroljátok a többi magyar sztárt, akinek sokkal jobb szövegei és zenéi vannak, mint Ákosnak.

...Majd szóljatok, ha elkezdtétek. :D

Amúgy ezt a generátorosdit a jó öreg Indexesek egyszer elnyomták már, de hát mindig jó üzlet a feledékenységre és a szenilizmusra apellálni! Igaz, akkor sem tudtak olyan generátort alkotni, ami értelmes szöveget ad ki végeredményül. Ákosnak az azért szokott sikerülni.

Rendőrálat · http://onoguristan.blogspot.com 2012.08.10. 21:39:43

Na, S EZ BELLSŐ termétesetek,

NEOKOHN taknyosok??!

Tajtékoztatásul közlöm, hogy eztet KÖLTÉSZETNEK híjják,

és vérbunkó Zápolyák tiportak rá durván , gazul

ADY ENDRÉRE, amikor hasonlatosakat írt!

Csakhogy TIK HÜLYÉK VATTOK.

Szilva Cseszkó 2018.05.16. 15:00:44

@garrett27: Egyetértek veled. Bár az általad felsoroltakat én is szerettem, szeretem, főleg a Rollingot. De hogy őszinte legyek én imádom főleg a Bonanzát, Ákost is kb. 98-ig, míg meg nem jelent szerintem az első ökörsége, a Tarzan. Az hogy az általad felsoroltak másik zenei világ mint az Ákos és Depecheé, én mondjuk szeretem. Attól függetlenül, hogy inkább Ruthym And Blues rajongó vagyok Rock And Roll, stb. Hasonlók. + Ez a hapsi szerintem nincs egyedül és mások szerint sem, + még söpredékek is. Így, én inkább veszélyesnek gondolom őket, mint szar zenészeknek, előadóknak. Arról nem beszélve ha megszólalnak a Depecheékkel együtt, főleg a Martin meg a Dave, dől belőlük a hülyeség mind a politikáról, mind egyéb témával kapcsolatosan. Igazi elmebetegségek. A világért való küzdelmük, meg az igazsághajhászásuk, pedig csak 1 igazi becsületes Törvény kéne amit betart velünk szemben a politikus, azt nem lennénk rákényszerülve mi sem, hogy küzdjünk sokan. Például ilyen hibbantakkal mint ezek is. Igazi kis buzik akik imádják magukat és magukat. Sőt nem lepődnék meg azon sem, ha még szerelmesek is lennének önmagukba. Igazi perverzek is ráadásul szerintem. Ha csak A Martin L. Gore elszólását tekintjük 93-ból, hogy ő megért minden vallást, mégis a sexualitást a dalaikban a vallással hozza összefüggésbe. Itt fellelni, hogy csapja egyik szavával a másikat vallási értelemben, + még hogy a sexet, a vallással keveri. Én is hiszek Istenben, de a nem hívőkkel nincs mit vitázni ezen, mert igazuk van ha másképp hiszik, az Isten szerint is. A Dave Gahan meg, hogy nem tájékoztatták eléggé az embereket a Trumpról, ezért szavazták Elnöknek. Úgyhogy ennyit róluk. Ezekről a beképzelt öntelt köcsögökről. Nem a Trump miatt, de rossz meghatározás volt a Davetől. Furcsa hogy mégis jó dalírók, Előadók és zenészek. Nekem legalább is. Bár ez az Ákos úgy elvetette dalokban is a súlykot, hogy ha rögtönítélő bíróság elé állítanák is, túl késő lenne. Ha lelőnék, az Isten nem hogy büntetné, még meg is köszönné. Főleg az Eretnek Mihály ima mondogatása miatt, a koncik előtt is. És igazad van. Ami ekörül a nyavaja körül folyik a Médiában és köztünk is, felháborító. De egyébként ezt ő csinálta meg magának, nagyon ügyesen, bár 1 ügyefogyott. Főleg hogy 1 alkalommal szennykultúrásznak nevezte valamelyikük magát, így az Ákost is ő meg nem szólt azóta sem, az meg kimerített minden káromlást. Ákos: Erdély Székelyföld interju a toubon. Ilyet főleg a közönségével szemben nem tehetett volna meg, úgyhogy hiszem hogy ezek ott nem mások mint elvetemült undorító cigányok, keveredve az ócskábbik paraszttal, az ellenségeikkel egyetemben ott. Szánalmas kis nyavaják akik nem ismerik az Etikettet, sem a normákat. De követelőzni tudnak mindenen, rajtunk is, meghatározni mi a normális, mi nem. Öntelt szarok, nem más. És nem ezzel van főként a baj hanem azzal, hogy nekik áll a világ és a vezetés támogatásával, védelmében. Senkik ezek. 1 Kriplik. Meg sem közelítik azokat emberileg, akiket felsorolsz itt.

Szilva Cseszkó 2018.05.17. 12:21:27

@Golden Knight: Ahhoz képest hogy kis szennykultúrász csepürágó énekesnek nevezte magát 1 interjuján, igazad van. De ha csak úgy nem tetszik, akkor is. Ákos: Erdély Székelyföld interju. Nem is értem kinek a köcsögje lehet ez a kis magába szerelmes majom, hogy még ezt is megengedheti magának a közönségével szemben. 1 Lelkitoprongy Mártírom idióta Katolikus. 1 Hitszörny aki talán nem az Ákos, de az is hülye aki neki ezt elnézi olyan helyeken.
süti beállítások módosítása