Nyirő-újratemetés: nagy ár a semmiért
2012. június 25. írta: TuRuL_2k2

Nyirő-újratemetés: nagy ár a semmiért

  Tovább tart Kövér László és a magyar kormány Nyirő-ügyi vesszőfutása. Előbb Elie Wiesel magyar származású, Nobel-békedíjas író adta vissza a Magyarországtól kapott nagykeresztjét, majd Izrael vonta vissza a házelnök Wallenberg-emlékünnepségre szóló meghívását. Most aztán lehet válaszlevelet küldeni, meg vállat vonogatni, hogy Kövér amúgy sem ment volna, de ez már csak kármentés, annak is meglehetősen kilátástalan.

  Lehet magyarázni, hogy Nyirő nem volt háborús bűnös – hiszen nem volt az. Lehet magyarázni, hogy Nyirő nem volt tagja a Nyilaskeresztes Pártnak – hiszen nem volt az. „A székely származású magyar író, Nyirő József nem – bár jelentéktelen, de kétségtelenül tragikusan elhibázott – politikai tevékenysége, hanem irodalmi életműve alapján érdemel tiszteletet” – írja levelében Kövér, és akár még ebben is igaza lehetne. A házelnök azonban nem irodalmár, hanem politikus, így teljesen érthető, hogy az újratemetésben vállalt szerepének megítélésében az újratemetett politikai életműve legalább annyira érdekes, mint irodalmi munkássága (ahogy az újratemetés szervezésében sem az Írószövetség működött közre, hanem a Magyar Országgyűlés Hivatala). Ahol pedig a politika temet újra, ott elég suta azzal jönni, hogy ne csináljunk ebből politikát, így aztán csak kezdeni kell valamit azzal, hogy Nyirő a végsőkig kitartott a nyilas hatalom mellett az országgyűlésben, hogy – ha nem is műveiben, mégis íróként – lelkesen éltette a Harmadik Birodalmat.

  És fel kell tenni a kérdést, hogy a magyar érdek szempontjából milyen következményei vannak a Nyirő-ügynek? Mit nyert a nemzet vagy akár csak a magyar jobboldal Nyirő újratemetési kísérletén? Majdnem sikerült újratemetni egy, a múlt századi erdélyi irodalomnak sem feltétlenül az első vonalába tartozó írót. Az újratemetést szervező Szász Jenő majdnem polgármester lett Székelyudvarhelyen.

  És mibe került mindez? A magyarok irányában mostanában amúgy is a kevésbé szép felét mutató román kormányzat ölébe hullott egy olyan államközi konfliktus, amiben a magyar álláspont diplomáciai értelemben csak vesztes lehet, a kérdés mindössze a veszteség mértéke. Egy Nobel-békedíjas és Izrael tiltakozása messzire elhallatszik a diplomáciai életben, a Fidesz-kormány pedig egy újabb területen magyarázhatja a bizonyítványát, hiába sikerült eddig távol tartania magát a mindig rendkívül kényes antiszemita-kérdéstől.

  Megérte?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr54609342

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Főúr, három tenger és egy Nagy-Magyarország rendel! 2012.06.26. 11:13:44

Miért veszélyes a revizionista romantika? Miért nagy probléma, ha államtitkárok asszisztálnak vagy tesznek úgy, mintha asszisztálnának egy olyan halott író hamvainak a szomszédos országba történő becsempészésében, aki 1944–1945-ben a nyilaspuccs után a...

Trackback: Főúr, három tenger és egy Nagy-Magyarország rendel! 2012.06.26. 11:13:28

Miért veszélyes a revizionista romantika? Miért nagy probléma, ha államtitkárok asszisztálnak vagy tesznek úgy, mintha asszisztálnának egy olyan halott író hamvainak a szomszédos országba történő becsempészésében, aki 1944–1945-ben a nyilaspuccs után a...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.06.26. 08:54:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Levélváltás Elie Wiesel és Kövér László között – az eredeti levelek fotómásolata 2012.06.25. 23:21:51

Az eliwieseltatto.com oldalon elérhető az író angol nyelvű levele, a 168ora.hu oldal pedig közzétette Kövér László válaszlevelének másolatát. Kövér válaszlevelére Elie Wiesel így reagált: * * Ki az az Elie Wiesel? A Wikipédia szerint Eliezer Wiesel (ma...

Trackback: Kövér László nagykanállal 2012.06.25. 17:00:27

Az izraeli törvényhozás, a Knesszet elnöke levélben értesítette Kövér Lászlót arról, hogy jelenléte „nem kívánatos" Jeruzsálemben, a Knesszet által szervezett Wallenberg-konferencián. Previously on Twenty-Four. Eli Wiesel Nobel-békedíjas magyar szárm...

Trackback: Berlin: Uniós kormánnyá kell átalakítani az Európai Bizottságot 2012.06.25. 16:09:15

Elkezdődött, lassan hivatalos is lesz, Orbán és Gyurcsány kéz a kézben masírozik az Európai Egyesült Államok felé, és nem lesz majd senki a médiában, aki ellenezné, nem lesz majd senki a politikai vezetők között, aki ellenezné. Ha a világpiacon aka...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ebcsont 2012.06.25. 10:15:40

A kérdések jogosak, viszont nem kéne megállni ennyinél! Hiszen: Vajon mennyit segített a megbékélés folyamatában a kitüntetésről való lemondás? Vagy a sajtón keresztüli lemondása a meghívásnak? Vagy akár azt a kérdést is fel lehet tenni, hogy akkor már örökre bűnösök maradunk?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.06.25. 10:18:40

Hogyne érte volna meg.

Sikoltoznak a libik, ez mindent megér.

Fizetni meg majd fizet a magyar adófizető.

marko11 2012.06.25. 10:21:53

Vegyük észre azt is, hogy az új magyar kormány, szinte a megalakulása óta, szálka a "művelt" Nyugat szemében. (Hogy miért? Azt itt, gondolom nem kell részletezni.)
Vagyis óvatoskodni felesleges, úgyis találnak "hibát".
Benyalni meg nem érdemes, ezt bizonyítja a rendszerváltásunk, és az azt követő 20 év.

Steve the Great 2012.06.25. 10:23:03

"Ha a zsidók tiltakoznak, tudjuk, hogy jó úton járunk,. Csak így tovább!!"

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.06.25. 10:25:44

@marko11:
"Vegyük észre azt is, hogy az új magyar kormány, szinte a megalakulása óta, szálka a "művelt" Nyugat szemében. (Hogy miért? Azt itt, gondolom nem kell részletezni.)"

Azért válaszoljuk meg ezt a kérdést. A magyarság a honfoglalás óta szálka a Nyugat szemében, mert mi vagyunk a szakrálisak, ők meg kevésbé. Ezért akarnak kiirtani minket.
tirpakbokretas-migrations.blogspot.hu/2012/06/csaladi-korben.html

kalhana 2012.06.25. 10:26:23

Minek ad a magyar állam kitüntetést ellenségeinek? Mi hasznunk származhat egy efféle izraeli Canossázásból?

Karcolt lendület 2012.06.25. 10:26:46

"Vegyük észre azt is, hogy az új magyar kormány, szinte a megalakulása óta, szálka a "művelt" Nyugat szemében."

Nem igaz.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.06.25. 10:27:20

A poszt nem teszi fel az összes kérdést.

Ugyanis a zsidóktól kapott szimbolikus (Wiesel) és tényleges (Rivlin) elutasítás a nemzeti érzelmű magyarok számára garancia. Valamely oknál fogva ugyanis ezek a csoportok fejükbe vették, hogy ami a zsidóknak nem tetszik, az nekik csak jó lehet, s ezt nem haboznak ki is nyilvánítani alkalomadtán.

A Fidesz viszonylag olcsón – most őszintén, lehet számítani tetszőleges román vagy izraeli kormány Fidesz-szimpátiájára és arra, hogy egy esetleges ilyennek mérhető haszna legyen? nem; tehát nincs tényleges veszteség a Fidesz szemszögéből – garanciát vásárolt magának arra, hogy elfogadható maradjon a nemzeti érzelmű magyarok számára.
Eközben másik kezével gondoskodik arról, hogy a nemzeti érzelműek úgy általában minél többen legyenek; lásd a holdudvar ideológiai intézményeinek a programját, lásd az oktatás- és kultúrpolitikát, támogatott civilszervezetesdiket.
Ebben kiváló szövetséges a Jobbik: lásd Bogár tevékenységét, vagy pl. hogy a Fidesz-közeli Takaró Mihály irodalomtörténész a Jobbik IT nyári táborában előadó, s még sorolhatnánk azokat a háttérembereket, akik szabadon járnak-kelnek át a "mérsékelt jobboldal és szélsőjobboldal közti minden eddiginél szigorúbb határon".

Tehát igen, megérte. Csak a megfelelő nézőpontból kell nézni.

freehckr 2012.06.25. 10:30:27

Sz*rjuk már le a zsidókat, könyörgöm!!! Rázzák a pofonfát, csak rázzák, hadd rázzák... ezzel csak azt érik el, hogy kedvenc posztkommunista balliberális pártjaik a büdös életben nem jutnak többé hatalomra, illetve csak a nemzeti radikálisokat teszik még erősebbé, még elkötelezettebbé az aljas magyarellenes támadásaikkal. Majd a nyakukba szakad pár túlérett gyümölcs a pofonfáról, és akkor azt hiszik, nem volt szerencséjük... de nagyon ne csodálkozzanak majd, nagyon keményen megdolgoztak érte. :)

De nehogy már hungarofób zsidó pöcsök és elvtársaik mondják már meg, hogy kit lehet Magyarországon újratemetni, kinek lehet szobrot állítani, vagy milyen felszólalások lehetnek a magyar parlamentben... Ennek legyen egyszer és mindenkorra vége!

Akurvaéletbemár...

caralho voador 2012.06.25. 10:30:48

Tudjátok, a világból érkező ingerek feldolgozásának minősége láttán még a Mekikékecskében sem alkalmaználak benneteket takarítónak. A Wiesel-félék mindig megtalálják az ajvékolási ürügyet, ha nem magukfajta ávósbrigád vezeti az országot, nem tűnt még fel? (A kérdés persze költői, elnézve a folyamatos hollánutcás, kompenzáló erőlködéseteket.)
Más kérdés, milyen okból és mennyire magas labdákat kell-e, érdemes-e adni, illetve a cirkuszra milyen minőségű reakciót sikerül kiizzadni.

freehckr 2012.06.25. 10:36:47

Ráadásul Kneszet, b*sszátok meg?! Mi a f*szom dolgunk van nekünk egy apartheid-típusú faji szegregáción alapuló (vö. náci) terrorista állammal?

Asztalos Gábor 2 2012.06.25. 10:38:38

Megérte.

Válaszként mi se hívjunk meg egyetlen izraeli politikust addig, amíg ki nem vonulnak a megszállt területekről. Mert kissé más nagyságrend egy vitatott író újratemetése és emberek millióinak kvázi börtönbe zárása.

kispufi 2012.06.25. 10:39:16

@marko11: ha jobboldali kormány van, akkor semmi nem használ, ezt aláírom. de van, ami kifejezetten árt, és nyirő ügye pont ilyen. ez a mi faszságunk is, mert okot ad a neointernacionalista vircsaftra, még akkor is, ha nekik különösebben ok sem kell. de most van, sajnos.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.06.25. 10:46:21

@Counter:
Ebben csak az az érdekes, hogy a nagy erőfeszítésekkel meggyőzött szélsőjobbos réteg, akik főleg a volt MIÉP Fidesz által integrált tagsága és szavazói nagyon kevesen vannak azokhoz a középrétegekhez képest, amit a Fidesz ilymódon elveszít.

De akkor miért? Politikailag tökéletesen irracionális.

Ennek megértéséhez a Fidesz belülről kell szemlélni. Orbánnak hála, a volt MIÉP-esek és azok ideológiája olyan mértékig beették magukat a Fideszbe, hogy belülről nézve fontos, minden körülmények között meggyőzendő csoportnak néznek ki.

Cserébe a MIÉP tudatos 300 ezer szavazója megmenti Orbánt, amikor meg kell (Békemenet). Tulajdonképpen csak ők az egyedül tudatos szavazók egész Magyarországon (szintén Bogártól).

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.06.25. 10:49:05

@freehckr: :D Példakép?

(Egyébként nem náci, mert Izrael az "árják" közt demokratikus.)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.06.25. 10:55:27

Nehéz kérdés.

Egyrészt Magyarország szuverén állam, és Kövér hadd szervezze már annak az újratemetését, akiét akarja.

Másrészt ember és ember, ország és ország nem egyenlő, Izrael pl rohadtul erősebb mint Magyarország, és a zsidó többet ér mint a magyar. Ilyen a világ. Éppen ezért valóban nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy fölösleges konfliktusokat vállalunk fel, nálunk erősebbekkel.

Ha valamiért érdemes harcolni, harcoljunk, okosan, de gumicsontok miatt fejjel menni a falnak nem érdemes.

Én is úgy érzem most ez történt.
(Egyébként Nyírő politikai szereplése tényleg vállalhatatlan. Ha ezért beszólnak a zsidók, az azért érthető. A NAT-ba be lehet tenni, de politikai happeninget szervezni köré bizony nem okos dolog.)

hoplita 2012.06.25. 11:02:12

@freehckr:
A turulkáknak ezt magyarázhatod...ha fájna a megfelelési-igazodási kényszer, akkor ezek úgy üvöltenének, hogy nem tudnál éjszaka aludni.

hoplita 2012.06.25. 11:05:49

@Doomhammer:
A miép tudatos, volt 300 ezer szavazójának csak törtrésze ovié.
Én nemcsak szavazója, tagja is voltam, sőt....de még csak le se szarom a fityiszt.
A fideszsegget nyaló miépesek Csurka utolsó mozgatható bábui voltak...mind a kétezren.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.06.25. 11:05:56

@Doomhammer: Egy Nyirő-táskáztatás és az utána menetrendszerűen érkező ballibbant és zsidó sikítozás 300.000 MIÉP-est győz meg arról, hogy csak a Fidesz. Ezek fognak is szavazni.

Mi győz meg 300.000 ingadozó, differenciált értékvilágú és életprioritású középréteghez tartozót ugyanilyen hatékonysággal ugyanerről, ti. hogy csak a Fidesz, és hóban-szélben-fagyban-szegénységben is el kell menni leszavazni a csakafideszre? Fel sem lehet sorolni, el sem lehet képzelni.

300.000 biztos szavazat olcsón egy exhumálás és egy színpad áráért vagy 300.000 bizonytalan szavazat vért izzadva, sok aprómunkával? Nem lehet kérdés.

Nagyon jól látja: ez az ex-MIÉP réteg annál fontosabb, minél nagyobb rétegeket sikerül elfordítani nem csak a Fidesztől, de a politikai aktivitástól is.
300.000 biztos szavazat ugyan mindig sokat ér, de sokkal többet ér 4 millió szavazatból, mint 6-ból.
Tehát a nemzeti érdek az, hogy ezek az elkötelezett szavazók meg is maradjanak elkötelezettnek és lassan, szívósan bővüljenek is (megszervezzük az újratermelődésüket, mondaná Tőkéczki). Ezért nemzeti oktatást, nemzeti médiát, nemzeti alaptantervet kell csinálni, az pedig hálából csinál sok kis nemzeti érzelmű szavazót.
De nemzeti érdek az is, hogy a nem elkötelezett, nem nemzeti érzelmű szavazóknak felforduljon a gyomruk a politikától. Szerencsére erre is tökéletesen alkalmas a nemzeti oktatás, nemzeti média, nemzeti alaptanterv.
Két legyet egy csapásra!

Persze amíg nincsenek elegen a nemzeti érzelmű elkötelezett szavazók (vagy még teoretice mások is szavazhatnak, akár), addig szükség van társutas, nem meggyőződéses, de azért a Fideszre szavazó szavazókra is. Nekik itt van pl. a mandiner.

Tilikov (törölt) 2012.06.25. 11:07:04

Erre szavaztál Turul, most már nyald ki fenékig, hisz a Prohászka retro buli még el sem indult, közelegnek az újabb fasiszta ikonok a jobboldal dicső panteonjába.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.06.25. 11:13:54

@hoplita:
"A miép tudatos, volt 300 ezer szavazójának csak törtrésze ovié."

Te kivételes lehetsz. Láttam a felméréseket, a MIÉP-et hamm, bekapták.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.06.25. 11:17:24

@Tilikov: Lol! Mert Prohászka "fasisztoid" volt... Hagyd már az ilyen bosoid kifejezéseket!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.06.25. 11:19:07

@Counter:
"300.000 biztos szavazat olcsón egy exhumálás és egy színpad áráért vagy 300.000 bizonytalan szavazat vért izzadva, sok aprómunkával? Nem lehet kérdés."

Ebben a pillanatban a számok máshogy néznek ki. Nem 300 ezer vs. 300 ezer, hanem 300 ezer vs. másfélmillió. És mire a választás eljön, lesz az kétmillió is.

Persze a Fidesz gondolhatja azt, hogy az a másfél-kétmillió ember örökre elveszett, mert csak olyasmivel lehetne őket vissaszerezni, amit a Fidesz nem képes biztosítani (stabil gazdasági környezet). Viszont utoljára Horn Gyufa játszott arra, hogy a Bokros-csomag miatt - hmmm - elbizonytalanított szavazók inkább ne menjenek szavazni. Nem jött be neki, pedig neki is kétharmada volt.

hoplita 2012.06.25. 11:20:13

@Doomhammer:
Ne higgyé' azoknak a felméréseknek.
Szűkebb pátriámban elég otthonosan mozgok, az exmiépes szavazatok döntő hányada a Jobbiké. Ők a kissé idősebb nácikok...akik ugye nálunk is alulprezentáltak.
A fideszé meg a párttagságát is eltitkoló kocsis máté és hasonszőrű cimborái, meg mondom, pár ezer fotelnáci és szalonzsidózó.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.06.25. 11:25:52

@Tilikov:
"isz a Prohászka retro buli még el sem indult, közelegnek az újabb fasiszta ikonok a jobboldal dicső panteonjába. "

Elmúltak azok az idők, amikor a nemzeti, népi, keresztény oldal kiemelkedő gondolkodóit ki tudta dobni a kánonból egy csapat idegenszívű létrontó!

Szabó Lőrincnek szabadott szeretni a hitlerájt, Prohászkának meg nem szabadott antiszemitáznia csak azért, mert püspök és keresztényszocialista volt? És különben is, nem érvényes ma is, hogy „A zsidóság fekélye csontvázzá rágta a keresztény magyar népet.”?

Gondolkozz és ne szóljál.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.06.25. 11:27:06

@Doomhammer: Mit gondol, mire való a regisztráció, a választási rendszerből ordító blokk-kényszer, a politikai élet tudatos züllesztése?

Igen. Arra kell játszani, hogy a bizonytalan szavazók nem csak ne akarjanak szavazni, de ne is tehessék. Magyarország sorsát a MIÉP-esek és a munkásőrök kezébe kell letenni, majd ők eldöntik egy ki-ki meccsen. Ez lesz a legjobb.

@Dr. TaTa86: Prohászka egy utolsó szar alak, nincs mit ragozni rajta.
A XX. századi Párhuzamos életrajzokban az ő párja Tiso vagy Hlinka lehetne (nem is értem, miért nem írt még ilyet senki; vagy ha igen, miért nem tudok róla – annyi jó lehetőség kínálkozik).

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.06.25. 11:30:58

@Counter:
"Igen. Arra kell játszani, hogy a bizonytalan szavazók nem csak ne akarjanak szavazni, de ne is tehessék. "

Aki eddig erre bazírozott, mindig megszívta.

Én bízom a magyar választókban. Ha rájönnek, hogy ki akarják őket zárni, tömegesen fognak elmenni szavazni.

Bell & Sebastian 2012.06.25. 11:32:34

Kövér helyett javaslom Putyint meghívni a Vellenbörg -hepajra, ha már Horthy elnézte neki, hogy a svéd, külügyminisztérium határozott tiltása ellenére is üzleteljen Veesenmayer -ral, -kizárt, hogy saját zsebre, naná- csakis teljesen önzetlenül, miközben bőszen gyártotta a feljegyzéseit a mi mennyiről, a zsidókérdés megoldása iránt cseppet sem érdeklődő, így akár ezért semlegesnek is tekinthető angolszászoknak.

Jól kibasztak Kövérrel, nem hívták meg holokauszt -misére.

Ami ettől sokkal nagyobb baj, hogy elterelő hadmozgásnak értékelem például ezt a Nyírő -ügyet is.

Szép csöndben fizetjük az örökkárpótlást, miközben időnként lebombázzuk a Dagoberték piknikjét, magunk szállítva a casus bellit.

Jól felépített kommunikációs stratégia mondhatom, a Századvég felettébb büszke lehet rá!

Megtisztítjuk a rendőrséget, sok pénzet pumpálunk bele és már nem masíroznak félkatonai szervezetek a Dankó Pista utcában. -mondta Orbán.

Hitel alma, ugrott az EU -támogatások java és még mi adunk egy valag pénzt az IMF -nek!
Valakinek ez kurvára megéri, például az ilyen Wiesel -féléknek, az Esel -félék kárára.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.06.25. 11:35:32

@Doomhammer: A magyar nemzet szuverenitásának sorskérdése a következő két évben az lesz, hogy sikerül-e biztosítani a nemzeti szavazók kizárólagosságát.

Ha nem sikerül, ha mindenféle magyarok csak úgy szavazhatnak, aki az eszükbe jut – akkor a magyarságnak vége. A magyar néplélek még nem érett meg arra, hogy csak úgy szavazhasson arról, mit akar. A magyar népléleknek még arra van szüksége, hogy ne szavazhasson.
Önrendelkezési jogunkat, szuverenitásunkat azáltal tudjuk megőrizni és kiteljesíteni, hogy nem élünk és nem is élhetünk vele – ez a dialektika vastörvénye.

Horn Gyulának nem voltak ilyen jó ötletei, mint a regisztráció és a választási rendszer ennek mentén való átformálása.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.06.25. 11:39:57

@Counter: Nem értesz vele egyet -> Utolsó szar alak.

Vicces, hogy legutóbb épp egy népszabis ismerte el, hogy igazából nagy ember volt, csak hát antiszemita.

Bell & Sebastian 2012.06.25. 11:40:01

@Counter: Horn Gyula jutalmul mást se nézhet, csak élete filmjét! Haggya mán a picsába Stampedli elvtársat békébe'!

tarackos 2012.06.25. 11:42:22

"És mibe került mindez?"

Nem került többe mint az egyéb intézkedések: magántulajdon meggyalázása (manyup), jogállam leszarása (jogalkotási ámokfutás), egzisztenciális kiszolgáltatottság (közalkalmazottak indoklás nélküli kirugása), hatalmi önkény (felvételi keretszámok önkényes meghatározása két héttel a jelentkezés előtt)etc. Igazából nem oszt vagy szoroz ez. Viszon magas labda az antifasiszta nyugatnak...

medve2 2012.06.25. 11:44:07

A kérdés a végén: megérte? Nagyon fáj. Nem. Érthetetlen Kövér szűklátókörűsége. Ő is, tanácsadói is menjenek a picsába. Olyan egyszerű az egész: ha nem értesz egyet politikai pályafutásával, házelnökként nem vállalsz védnökséget és nem mész el rá. Most a románok az egész világon végigverik rajtunk az ügyet. Nem balhét okoztak, hanem csöndesen, a háttérben. És mindez miért? Szász Jenőért, bassza meg. Ebben a lépésben m inden faszsága benne van, ami jellemző az általam is támogatott jobboldalban.

Morbus_Hungaricus 2012.06.25. 11:46:23

@Counter: És vajon nem látja a magát baloldalinak gondoló értelmiség, hogy az ideológiai hiszti amit produkálnak, az rengeteg szavazót tart a FIDESZ mellett (többek között engem is)? Szerintem pontosan látja. Ami miatt a FIDESZ nagyon könnyen játssza ezt a játékot, az az, hogy jelenleg az MSZP-nek is az az érdeke, hogy ezen a síkon folyjon Magyarországon a politikai küzdelem. (A napokban dobta be Baecher Iván a Népszabiban a következő antiszemitát, és a haladás egyetemes ellenségét, aki Prohászka Ottokár és az ő szobra lesz.) Mégis egyszerűbb a fasisztákról beszélni, mint arról, hogy hogyan kéne az országot kirángatni abból a szarból amibe éppen ők vitték bele, és a nyugati sajtótámogatást is nyilván könnyebb ilyesmihez megszerezni, mint mondjuk egy gazdasági programhoz (amit először amúgy is ki kéne gondolni).

Aki ebben az egészben nem viselkedik racionálisan, az egyedül az LMP. Ők megtehették volna még 2010-ben, hogy megpróbálnak ebből a mókuskerékből kiszállni (és meggyőződésem, hogy nagyot kaszálhattak volna), de valami miatt nem sikerült nekik. Kutyából nem lesz szalonna, vagy mi, nem tudom. Sok hülye van a baloldalon is, aki ezeket a lózungokat, amiket beszél, tényleg el is hiszi, meg széllel szemben nem lehet pisilni, ésatöbbi. Magyarországon minimum 150 éve így működik a politika, miért működne éppen most éppen máshogy.

Egyszóval remény nincsen, de a FIDESZ-en kívül másra mégsem lehet szavazni. Üdvözöllek benneteket.

Bell & Sebastian 2012.06.25. 11:47:05

@tarackos: Az antifasz nyugat az a Goldman, a FED és még 15db zsidó szabadkőmérges bankman, azért ezt szögezzük le, mielőtt még továbbmennénk!

medve2 2012.06.25. 11:47:35

Arról a jobbos értelmiségről nem is beszélve, mely egy nyilvánvaló faszság után most elkezdi magyarázni, miért nemzeti ikonunk egy kiugrott pap, egy fasz aki a halálos ágyán egész családját kitagadta és aki még Sopronban is hitt Szálasiék sikerében, magyarán egy lúzer és komplekt idióta volt.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.06.25. 11:48:01

@Dr. TaTa86: A "nem értek egyet vele" és az "utolsó szar alak" nem ekvivalens, ámde nem is egymást kizáró kategóriák, valamint nem is fedik le a valóság teljességét. Sőt még együttes fennállásuk sem zárja ki a nagyformátumúságot, hiába sugallja az ellenkezőjét.

Tegyen rendet a fogalmai között.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.06.25. 11:49:36

@Counter: Én implikációt írtam, nem ekvivalenciát.

De továbbra sem látom, milyen alapon jelentesz ki ilyesmit.

Tilikov (törölt) 2012.06.25. 11:50:42

@Dr. TaTa86:

Miért mi volt a Prohászka? Tán filoszemita? Felőlem amúgy nyugodtan előkotorhattok nála még ezerszer nácibb figurákat is a történelem szemétdombjáról, és kultikus táncokat járhattok a bálványaik előtt.

Bell & Sebastian 2012.06.25. 11:51:17

@Counter: Maga se panaszkodjon, ha majd behívják a tölténygyárba és elintézi a flekktífusz. Aki benzinnel megy tüzet oltani, az erre számítson.

medve2 2012.06.25. 11:51:48

@Morbus_Hungaricus: És te miért nem látod, hogy ezek az ügyek kurvára megosztják a jobboldali értelmiséget. Miért áltatod magad faszságokkal, hogy ez milyen kurva jó nekünk. Ez a Nyírő ügy a jobboldal színvonaltalanságának a csúcsa, ami az egész kulturális és oktatási politikánkat jellemzi. És erre az a válasz, hogy faszok a balosok? Igen, azok, és menjenek a picsába Gyurcsány miatt. De én azt hittem, hogy 2010 után ugyanúgy erős lesz a kultúra és az oktatás, mint 1998 és 2002 között. Nem azért akartuk Fletóék bukását, hogy visszatérjen a polgári fejlődés? Én igen. Erre most bálványoznom kell Nyírőt. Nem fogom.

Bell & Sebastian 2012.06.25. 11:52:41

@Tilikov: Üdv ez éleslátónak, orvlövésznek való!

Bell & Sebastian 2012.06.25. 11:54:26

@medve2: Mondta valaki, hogy kell? Hát akkor?

medve2 2012.06.25. 11:57:02

@Bell & Sebastian: És mi a realitás? Mi a percepció? A Házelnök micsoda? Azt hiszed, hogy ez így működik? Azt hiszed, hogy nem ég ránk ez a sok faszság? Azt hiszed, hogy 2014-ben nem az elmúlt 4 év lesz a serpenyőben, hanem Fletóék?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.06.25. 11:58:44

@Dr. TaTa86: Azon az alapon írom le, hogy annak tartom. Arra viszont kíváncsi volnék, milyen alapon képzelsz oda akár implikációt, akár ekvivalenciát, ahol ilyen nem volt.

Vagy mellékelnem kellene a pecsétes papirost a Nemzeti Szaralak-Minősítés Bizottságától, hogy P. Ottokár az-e vagy nem-e? :-) S utána áttevődhetne a vita arra, hogy a Nemzeti Szaralak-Minősítés Bizottsága-e a legitim bizottság, vagy inkább az Állami Szaralak-Minősítő Intézet papírját vegyük alapul, imígyen derítve fényre a hazát?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.06.25. 12:00:26

@medve2: "Ez a Nyírő ügy a jobboldal színvonaltalanságának a csúcsa"

Ne hamarkodja el az olvtárs, még csak 2012 van.

Bell & Sebastian 2012.06.25. 12:00:48

@medve2: Honnan gondolja, hogy rokonok lennénk? Nem én vagyok Mitzimatzi, kóccal kitömve.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.06.25. 12:04:14

@Counter: Szerintem túlértelmezed a kommentemet...

Egyszerűen primitívnek tartom, hogy Prohászkát elintézed egy "szar alakkal". Ennyi.

Bell & Sebastian 2012.06.25. 12:12:44

@Dr. TaTa86: Gyorsan elmavósodott szegényke, mert iszik, mint a gödény. Ki fogja rúgni a Hagana.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.06.25. 12:14:21

@Dr. TaTa86: Az is primitív, hogy ánégyzet meg bénégyzet egyenlő cénégyzet.

Nem kell valaminek cizelláltnak és rokokónak lennie, illetve sorhosszúságú wissenschaft-szakkifejezésekbe burkolóznia ahhoz, hogy igaz és helytálló lehessen.

A teljes igazsághoz pedig hozzátartozik, hogy leegyszerűsíted a véleményemet: Prohászka nálam nem "szar alak", hanem "utolsó szar alak". Ezzel 50%-kal emelkedik a véleményen komplexitása.

tarackos 2012.06.25. 12:17:56

@Bell & Sebastian: Baromságot nem szögezünk le. Nem véletlenül léptek a ruszkik sem a témában. Attól jobban mint ebben a témában nem maradhatunk egyedül.

gyaloghartur 2012.06.25. 12:23:29

Hahaha! Magyar származású... Békenobel...
VILÁGCSALÓ!
Jó, hogy visszaadta a keresztet. Legalább ez a kitüntetés nem kompromittálódik. Mert a Nobel , igen!

Bell & Sebastian 2012.06.25. 12:23:58

@tarackos: Nyugi, elnöki szinten ott leszünk. Ott csak elmondják, ki nyelte le a zsidók vagyonát.

Morbus_Hungaricus 2012.06.25. 12:24:07

@medve2: Nem értem, hogy mit nem értesz, hiszen kb. pont arról beszélek mint te. Az új szempont amit be akartam hozni a vitába az csupán annyi lett volna, hogy nemcsak a FIDESZ cselekszik a Nyírő ügyben racionálisan, de az MSZP-nek is pontosan ez a szánalmas ideológiai szócséplés az érdeke. Ahány fasisztát az MSZP még felfedez a jövőben, azt a FIDESZ mind körömszakadtáig fogja védelmezni, úgy kellenek egymásnak mint egy falat kenyér.

Amit ezenkívül még megpróbáltam megjegyezni, hogy aki kicsit utánanéz annak, hogy hogyan zajlott Magyarországon a politikai élet a két háború között, vagy akár a XIX. század második felében, az azt fogja látni, hogy pontosan ugyanígy zajlott, vagyis a megoldandó kérdések helyett mindig ideológiai jellegű álproblémákról zajlott a diskurzus. Ha belegondolunk, azt is láthatjuk, hogy noha katasztrofális eredményeket hozott ez a politika (Trianon), de rövidtávon ez mindkét oldalnak mindig érdeke volt akkor is, és érdeke ma is, valahogy az ország soha nem tudott ebből a körből kitörni, és úgy tűnik nem fog tudni most sem.

Ebből nem következik, hogy ez jó lenne így, egyszerűen így van és kész. Továbbá nagy valószínűséggel így is fog maradni, akár belenyugszol-e ebbe, akár nem. Ebből nem következik az sem, hogy ami van, az jó lenne. Sőt, lelkendezés helyett inkább valami speciális magyar jellemhibából adódó sorstragédiának próbáltam ezt a helyzetet beállítani, sajnálom, hogy szándékom neked nem jött át.

Emellett persze továbbra is igaz, hogyha állásfoglalásra késztetnek, bármilyen hülye kérdésben is, akkor kénytelen vagyok állást foglalni. Amíg a buzifelvonulás és Prohászka Ottokár között kell választani, addig nem választhatok mást, mint Prohászka Ottokárt.

Üdvözöllek.

tarackos 2012.06.25. 12:30:58

@Bell & Sebastian: Nem érted. Nem a zsidókról van szó hanem a második világháborúról. A Horthy-Nyirő baromságok azt a korszakot mosdatják amiben a náci németek szövetségese voltunk. Ebben vagyunk egyedül és eleve vesztésre ítélve.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.06.25. 12:37:13

@Counter: Igazából ezzel a véleményed a "szar alak" számosságával arányosan egyszerűsödik... Már azt sem értem mi alapján részbenrendezed a halmazt.

Őszintén szólva eddig úgy láttam differenciáltabb a világképed. Ha Bell & Sebastiannak igaza van, hagyd a piát és mavo-t is! :D

Oblomov 2012.06.25. 12:41:19

Mi ez a Laca-faca? Ilyen sajtóban szellőzött emsi táviratra egyetlen tökös válasz van, a hadüzenet.

Bell & Sebastian 2012.06.25. 12:41:22

@tarackos: www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=8aO7R3wBu78

Beszélni te német?
Na és, akkor mi van, ha Hitler mellé álltunk? Hová máshová álltunk volna? Tán csak nem a genyó angolok és fhransziák mellé? :)))

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.06.25. 12:44:37

@tarackos: Baszki, az angolok, amerikaiak meg a bolsi Sztálin szövetségesei. A különbség köztünk és köztünk, hogy ők önként választottak, mi meg belekerültünk a húsdarálóba. Ők aláírták 60millió ember lemészárlását és teljes K-K-Európa megszállását és bolsevizálását.

Egyébként Horthyék végig az angolokhoz húztak. Csak hát az Antant megmutatta Lengyelország esetében, mennyire lehet rájuk számítani.

És egyébként de, a zsidókról van szó. Pl a deportált/kiirtott németek/magyarok senkit nem érdekelnek. Érdekes, hogy Benesből nincs gond, pedig pontosan ugyanazt csinálta mint a nácik.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.06.25. 12:45:52

@Dr. TaTa86: Nézzük pl. a te véleményed:
"Vicces, hogy legutóbb épp egy népszabis ismerte el, hogy igazából nagy ember volt"

Ezzel szemben mi jelent meg a nol.hu-n?
nol.hu/belfold/20120621-angyalfoldre_almodott_emlekmu

"Fazekas Csaba történész hosszú évek óta kutatja Prohászka Ottokár életművét. Összegzése szerint a püspök nagy formátumú, sokszínű egyéniség volt, szociális tanításai kiállták az idők próbáját. Munkásságának azonban elválaszthatatlan, szerves része az antiszemitizmus."

Most akkor számodra Fazekas "egy népszabis", mert a véleményét idézi egy népszabis cikk?
Vagy a funkcionális analfabetizmus egy enyhébb esetével állunk szemben?

Továbbra sem értem, miért zárod ki annak esélyét, hogy a sommás vélemény igaz lehessen, és miért követelmény a vélemények számításba vételéhez az, hogy végtelen ciklusban cizellálódjék.

medve2 2012.06.25. 12:47:30

@Morbus_Hungaricus: OK. Így már értem. De gyakorlatilag az ijesztő, hogy kis hazánk ilyen elit kitermelésére képes, oldaltól függetlenül.

Amúgy én is Prohászkát választom. De szeretnék egyszer valami mellett szavazni és utána nem csalódni, nem pedig állandóan a kisebbik rossz mellett szavazni és valami ellen állást foglalni.

medve2 2012.06.25. 12:53:17

@Dr. TaTa86: De ugye azért, mert Benes gazember volt, abból nem ered, hogy egy nyilas-szimpatizáns faszt politikailag fel kell menteni?

negyven rabbi 2012.06.25. 12:54:08

@marko11:

"Vagyis óvatoskodni felesleges, úgyis találnak "hibát".
Benyalni meg nem érdemes"

házhoz menni a pofonért - vagy még inkább: t.kön szúrni magunkat - azért nem lenne muszáj

Bell & Sebastian 2012.06.25. 12:55:46

@Counter: Polgárasszony 10 előtt nem nem néz pohár fenék, mert akkor csak kötekszik, annak meg semmi teteje. XD

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.06.25. 12:57:40

@Counter: Nem tudom, hogy pont erre gondoltam.
Most utána nézni sem fogok. (Szóval még az is lehet, hogy ezt az érvemet buktam.)

De ha "mezei" történész mondja ezt róla, talán még jobb. És kb le is írja, miért elhanyagolható az esélye, hogy Prohászkát egy "utolsó szar ember" jelzővel le lehessen írni.

Sőt úgy látom, az egyetlen érved erre az antiizé.
Kettős mércét elkerülve: ha én azt látom, hogy valaki csak és kizárólag a magyarokhoz való viszonya alapján ítéli meg az embereket, és alkot szélsőséges, fekete-fehér ítéleteket, akkor én arra azt mondom hogy beszűkölt sovén nacionalista.
Így rád sem mondhatok most mást, csak azért mert a magyart a zsidóval helyettesíted.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.06.25. 12:59:54

@medve2: Szerintem már a legelső kommentemben leírtam ma is, hogy nem. Úgyhogy ne is próbáld a számba adni.

Nyírő politikailag vállalhatatlan, és akárhogy is nézzük egy kollaboráns.

tarackos 2012.06.25. 13:03:46

@Bell & Sebastian: Németül nem. Nem érdekes mi lett volna ha a történelmet nem lehet megváltoztatni. Vesztes oldalon voltunk ez tény. Én azért írom amit mert Schmidt Mária elmagyarázta a domináns globallib narratívát aminél ez olaj a tűzre. Nem kell ehhez atomfizikusnak lenni...

tarackos 2012.06.25. 13:04:51

@Dr. TaTa86: Neked is, Schmidt Mária remekül leírta a globallib tematizálást. Ez csak olaj a tűzre. Én ebből indulok ki.

Bell & Sebastian 2012.06.25. 13:11:11

@tarackos: Összefoglalom egy mondatban, semmi sem úgy volt, ami meg igen, az nem ott volt, ami esetleg pont ott, az sem akkor.

Ps.: Kikkel babráltak ki amúgy jó alaposan az Első Világháborúban? Na?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.06.25. 13:11:57

@tarackos: Tény, hogy mint mindent a Fidesz ezt is szarul csinálja. Ha ezt akarod mondani, egyetértek veled.

(Megjegyzem európai érdek lenne felszámolni az első és második világháború utáni győztes-vesztes hozzáállást. Persze ezt a győztesek nyilván nem érzik annyira sürgetőnek.)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.25. 13:13:14

@Dr. TaTa86:

Eszerint akkor, aki 1944 és 1990 között (német-, majd szovjetmegszállás, nyilas-, majd kommunistadiktatúra) bármiféle politikai, közéleti, állami szerepet vállalt az kollaboráns? Tehát vállalhatatlan?

ü
bbjnick

medve2 2012.06.25. 13:14:04

@Dr. TaTa86: OK, az elsőt nem olvastam.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.06.25. 13:18:18

@bbjnick: Kivételt képeznek a mártírok. Pl Mindszenty, aki nem is tartotta soha legitimnek már a köztársaságot sem, a népköztársaságot főleg, vagyis egy pillanatra sem kollaborált.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.25. 13:27:40

@Dr. TaTa86:

Eszerint a hivatkozott időszak művészetének, tudományának, általában kultúrájának művelő gyakorlatilag egytől-egyig indexrevalók.

Pld.: Idén Örkény-év van.

"...1949-től az Ifjúsági Színház dramaturgja;
1951-től a Magyar Néphadsereg Színházának dramaturgja;
1951-ben Házastársak című regényét a kritika nagy elismeréssel fogadja, Lila tinta című elbeszélését viszont Révai József megtámadja;

(...)

1952 – megjelenik a Koránkelő emberek. Harmincketted magával szerepel a Magyar írók Rákosi Mátyásról című kötetben;
1953 novemberében megjelenik az Írás közben című politikai publicisztikája az Irodalmi Újság-ban, amely nagy vihart kavar;
1954-től a Szépirodalmi Könyvkiadó lektora. Novelláskötete, a Hóviharban;
1955-ben József Attila-díjat kap;
1956-ban Ezüstpisztráng címmel napvilágot lát rövid írásokat tartalmazó prózakötete (a könyv alcíme: Rövid remekművek)..."

S még csak '56-nál tartunk...!

Abcúg Örkény?

ü
bbjnick

tarackos 2012.06.25. 13:34:37

@Dr. TaTa86: Végül is mondhatom ezt mert ez a lényege. Pedig SM cikke alapján azért vannak a holdudvarban olyanok akik ki tudnák sakkozni a várható reakciókat de úgy néz ki ez egyáltalán nem számít. Inkább belegyalogolunk minden pofonba.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.06.25. 13:38:28

@bbjnick: Örkény ahogy látom csak és kizárólag a művészetben alkotott, amennyire lehetett kivonta magát a politikából.
De így is meg kell jegyeznem:
együttműködött Rákosival, amikor az ország bolsevizálása, padlássöprések, gyilkosságok, koncepciós perek, deportálások, kínzások folytak.

Nyírő viszont ott ült a nyilas parlamentben! Erre őt senki nem kötelezte, elmenekülhetett volna, esetleg megvárhatta volna a seggén a "felszabadulást", de ő inkább maradt Szálasi mellett.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.06.25. 13:39:23

@Dr. TaTa86: Figyelj, mert nem mondom el kétszer.

Te azt mondod, hogy a népszabis vélemény szerint "nagy ember volt". A népszabis vélemény azt írja, hogy "nagy formátumú ember volt". A kettő nem ugyanaz, és nem zárja ki a szaralakságot.
Nem minden nagy ember nagyformátumú ember, nem minden nagyformátumú ember nagy ember, valamint van olyan nagy ember, aki szar alak és van olyan nagyformátumú ember, aki szar alak. Ebben én semmi kivetnivalót nem látok.

Akinek itt differenciálatlan világképe van, az te vagy: szerinted ha valaki nagyformátumú, nem lehet szar, illetve szerinted nagy = nagyformátumú.

Valamint igazán siralmasnak és szégyenteljesnek találom, hogy gondolkodás nélkül bemész a nyirők és prohászkák utcájába és elfogadod, hogy a zsidó, illetve a magyar identitás feltétlenül kizárják egymást – hiszen ennek megfelelően, ezt implikálva érvelsz. Prohászka azért szar alak, mert magyarokat uszított magyarokra, és magyaroktól vette el emberi mivoltukat, erre szólított fel, visszaélve a tekintélyével és méltóságával.
Nem vagy ura a saját fogalmaidnak.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.06.25. 13:40:24

egy újabb gumicsont. Lehet öklöt rázni egymás felé, miközben a fundamentális kérdésekről elvonódik a figyelem.

Az én kérdéseim:

1) igaz e a tétel, miszerint a polgári életforma legnagyobb ellensége a jogbiztonság- és a közbiztonság hiánya?

2)Mit tehetünk azért, hogy a jogbiztonság hiányát, illetve az általa előidézett KORRUPCIÓT fölszámoljuk ?

Gondolkodjatok!!!

Néhány egyéb kérdés: Mi a pénz? Hogy lesz a pénz?

Kik és hogyan irányítják nagyüzemben a társadalmat?

Amik ezekre megválaszolatlanok maradnak, addig csak a sarat dobáljuk.

tarackos 2012.06.25. 13:42:18

@Bell & Sebastian: Nem tudok újabbat hozzátenni. Sztem ez elhibázott lépés magyarázatként a SM cikket meg a ruszki követ lépését hoztam fel. Lehet vitatkozni a tények értékelése kapcsán de ismered a mondást: az vagy aminek látnak. A külvilág véleményét nem egyszerű megváltoztatni. Viszont ismert ezért kiszámítható. De ha kiszámítás helyett helybe akarunk menni a lópéróért akkor jó csinálják...;)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.06.25. 13:53:47

@Counter: Szvsz az "utolsó" és a "nagy formátumú" kizárják egymást...

"Valamint igazán siralmasnak és szégyenteljesnek találom, hogy gondolkodás nélkül bemész a nyirők és prohászkák utcájába és elfogadod, hogy a zsidó, illetve a magyar identitás feltétlenül kizárják egymást"

Ez konkrétan nem igaz, én ilyet sosem mondtam. Viszont akik mondanak, azok ettől még nem feltétlenül szar alakok. Lehet, hogy csak más a véleményük.

"hiszen ennek megfelelően, ezt implikálva érvelsz"
Teljesen máshogy használtam az implikációt, ráadásul ironikusan. De nem gond, azért jelezd majd, ha velem is akarsz vitatkozni...
(Csak hogy emlékeztesselek: az implikációt a te szádba adtam, miszerint aki nem osztja a véleményedet egy bizonyos kérdésben, az minden addigi érdemei ellenére is szar ember.)

"Prohászka azért szar alak, mert magyarokat uszított magyarokra, és magyaroktól vette el emberi mivoltukat, erre szólított fel, visszaélve a tekintélyével és méltóságával."
Petőfi is magyarokat uszított magyarok és a király ellen. Akkor most ő szar alak? Kossuth főleg.
Mikor vette el Prohászka emberi mivoltát akárkinek is?
Egyáltalán nevezhetünk-e magyarnak az országba alig néhány évtizede bevándorolt teljesen más kultúrájú embereket? (100ezer zsidó élt Magyarországon a reformkorban. 900ezer az első világháború előtt. )

Amennyiben Prohászka tévedett, vagy elvetette is a sulykot, a nemzetért való aggódása érthető, és nagyon nem szaremberség.

Bell & Sebastian 2012.06.25. 14:00:44

@tarackos: Nem hiszem, hogy van vitánk ezen megállapítás helytállóságát illetően.

Melyik banda a nagyobb, szemforgató farizeus?
Csak a neolibek viszik a prímet, mivel még nekik fú az atlanti szél. Amíg el nem viszi őket, szőröstül-bőröstül.

Csakhogy a pofájukban tartják a sajtot!

fonó 2012.06.25. 14:01:23

Egyetlen kényszeres összetartó identitásképző ereje a jobboldalnak a sértett frusztrált irígy kisebbségi komplexussal küzdő embereik gyűlölködése a sikeresek tehetségesek ellen. Egyedül amit fel tudnak eredményként mutatni hogy véletlenül magyarnak születtek......

marko11 2012.06.25. 14:01:34

@bbjnick: Továbbá, mindenki, aki itt élt.
Azok viszont, akik MOST élnek itt, ebben a szép új világban, azok mind haladó baloldaliak, jobboldaliak, nácik, komcsik (ízlés, ill. ízléstelenség szerint bővíthető!), de legfőképp nem kollaboránsok! De legalábbis: nem tehetnek semmiről, nem felelnek semmiért!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.06.25. 14:06:07

@fonó: Ez ökörség. De örülök, hogy te megtaláltad a megfelelő ellenségképet. :o)

orchideas 2012.06.25. 14:09:18

Nyíró József valóban egy középszerű,de inkább gyenge képességű író volt. Továbbá antiszemita és hungarista is volt. Újratemetést semmiképpen, de még egy jó szót sem érdemel.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.06.25. 14:15:27

@Dr. TaTa86: Ezt írod: "Kettős mércét elkerülve: ha én azt látom, hogy valaki csak és kizárólag a magyarokhoz való viszonya alapján ítéli meg az embereket, és alkot szélsőséges, fekete-fehér ítéleteket, akkor én arra azt mondom hogy beszűkölt sovén nacionalista.
Így rád sem mondhatok most mást, csak azért mert a magyart a zsidóval helyettesíted."

Azaz nálad zsidó<>magyar, ezzel fenntartások nélkül elfogadod, implikálod a két háború közti antiszemitizmus alapvetését.
Ezzel szemben engem nem vádolhatsz implikálással, hiszen nem volt meg a két állítás, amelyek között az implikáció viszonyát állítottam volna. Egyetlenegy, egyszerű állítást tettem Prohászkáról.

Amikor emberekről azt mondja, hogy fekélyek, férgek és élősködők, akkor azzal elvitatja az emberi mivoltukat, hiszen a fekély, féreg és élősködő – *nem* ember.

Nevezhetjük-e magyarnak azt, akinek a nemmagyarságát csak levéltári és anyakönyvi nyilvántartások kutatása útján sikerült kideríteni később? Azt hiszem, teljes joggal. Ismeretes, hogy a magyarországi zsidóság valamennyi nyelvi-etnikai-vallási csoport közül a leggyorsabban asszimilálódott a magyar társadalomba: nevet, nyelvet, vallást is gyorsabban és teljesebben váltott, mint a német, szlovák, román stb. betelepülők.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.06.25. 14:16:37

@Dr. TaTa86: Az utolsó szar alak és a nagyformátumú pedig nem zárják ki egymást. Kell példa vagy találsz önállóan is?

tarackos 2012.06.25. 14:21:04

@Bell & Sebastian: Sztem EU-ban ez (antifasizmus) nem bal-jobb-lib kérdés hanem minden fél betartja. (ezért ostobaság ezzel szembe mennünk) Az antifasiszta tematizálás már egyértelműen bal. Az emberi jogok kapcsán jönne képbe a lib és itt valóban van képmutatás. Amit sztem az idea és annak gyakorlati alkalmazása okoz. Lehet békéről papolni de akkor nehéz megmagyarázni miért kell néha pár ezer embert legyilkolunk itt-ott...;)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.25. 14:22:15

@Dr. TaTa86: @Counter:

...Sz*nyi kapitánytól és K*lmán *lgától (...) megtudtam az ATV-n (...), hogy: Prohászka Ottokár mindenkit gyűlölt, gyűlölte a zsidókat (azokat, mint a férgeket akarta irtani), a budapestieket, a kunokat, a debrecenieket, csak a fajmagyarokért rajongott, pedig ő nem is volt magyar (...)... ...Nincs jó cselekedet, ennyi rossz mellett nincs jó cselekedet! Nem lehet megbocsá(j)tani, nem lehet megbocsá(j)tani!... – lihegte, nyögte, hörögte, a kapitányt így próbálva egyre dühödtebb rohamra ösztökélni, K*lmán *lga... (atv.hu/cikk/video-20120622_szanyi_tibor)

No, de mit ...Nem lehet megbocsá(j)tani, nem lehet megbocsá(j)tani!...?

Nem tudhatom, kinek-kinek pontosan mi lakik az ő fejecskéjében, de úgy sejtem, valószínűleg azt ...Nem lehet megbocsá(j)tani, nem lehet megbocsá(j)tani!..., hogy...

„(...)

Kétségtelen, hogy Prohászka Ottokár Magyarország legújabb kori történetének egyik leghatalmasabb személyi tényezője, olyan személyi erő, amely a maga szellemerkölcsi hatalmával a kereszténység oldaláról a legerősebben szólt bele a magyar nemzeti közösség életébe. Az ő működésének tekintetbe vétele nélkül nem lehet kielégítő magyarázatot találni arra, hogy Magyarországon forradalmak utáni nemzeti megújhodás a kereszténységnek, illetve a kereszténység jelszavainak jegyében indul. Európában egyedül mi azonosítottuk, - legalább szavakban,- a nemzeti megújhodást, a tiszta kereszténységhez való visszatéréssel. Ennek pedig feltalálható okai vannak, mégpedig oly jelenségekben, amelyek Európában csak nálunk találhatók fel.

Igaz, hogy régtől keresztény ország vagyunk, ám Európa más országaiban, ahol az új kezdeményezések közömbösek vagy éppen ellenségesek voltak a kereszténységgel szemben nem kevésbé volt történelmi hagyomány a kereszténység mint nálunk. Tény ugyan, hogy Európában egyetlen keresztény nemzetre sem sújtott olyan erővel végzete, mint reánk, de ez még nem fejti meg miért kellett talpraállási reakciónak a kereszténységhez való visszatérés igényében jelentkeznie. A keresztény ellenes áramlatok éppúgy végigszántottak rajtunk a háború előtt, mint Európa többi országain, hatásuk sem volt kisebb, bár egyházak közjogi kiváltságait és anyagi státusza érintetlenek maradtak. Különben is kérdés, hogy az egyházak világi hatalmának a szellemi romlás ellenére való fennmaradása kezére járt-e a keresztény megújhodás kikezdéseinek? Kimerjük mondani, hogy Prohászka nélkül, akinek méltó kortársa külföldön nem volt, az ő óriási életműve nélkül Magyarországon is aligha történhetett volna a nemzeti megújhodás a kereszténység szellemében, pontosabban szólva: az ő előkészítő, ébresztő, ösztönző és átalakító működése hijján az ország aligha helyeselte volna, hogy a nemzeti eszmélés a kereszténység jelszavait tűzze ki követendő csillagaiul.

Nélküle erre a lelkek nem lettek volna előkészítve. Bár igaza van Prohászkának abban, hogy a forradalmak után a mi kereszténységünkről hamarosan kitűnt, hogy inkább csak jelszó és világi hatalmi eszköz, mint bensőséges élet és szellem mégis bizonyos, hogy az ő személyes működésének döntő része van abban is, hogy legalább jelszóként és távoli igényként elfogadta nemzeti közvéleményünk a keresztény politikát, tehát a kereszténységet mint politikai etikumot. Ez mindenesetre a kereszténység tekintélyét mutatta már.

(...)" (barankovics.hu/sites/default/files/H%C3%ADven%20%C3%B6nmagunkhhoz%20-%20Barankovics%20Istv%C3%A1n%20%C3%B6sszegy%C5%B1jt%C3%B6tt%20%C3%ADr%C3%A1sai%20a%20kereszt%C3%A9nydemokr%C3%A1ci%C3%A1r%C3%B3l_0.pdf)...

Bővebben itt: bbjnick.blog.hu/2012/06/24/mit_nem_lehet_megbocsa_j_tani_prohaszka_ottokarnak

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.25. 14:57:32

@Dr. TaTa86:

Ne légy ergya!:-)

1) Országgyűlési képviselő a Rákosi-rendszerben "bárki" lehetett (szövőnő, szövetkezeti paraszt stb.); a politika nem az országgyűlésben zajlott, az csak díszlet volt. Ellenben a színházi dramaturg-státusz a korban politikai megbízatás volt: a színházi vagy filmes dramaturg a szovjetszisztémában politikai tiszt, kulturális komisszár.

2) Ne légy ergya!:-)

1) Országgyűlési képviselő a Rákosi-rendszerben "bárki" lehetett (szövőnő, szövetkezeti paraszt stb.); a politika nem az országgyűlésben zajlott, az csak díszlet volt. Ellenben a színházi dramaturg-státusz a korban politikai megbízatás volt: a színházi vagy filmes dramaturg a szovjetszisztémában politikai tiszt, kulturális komisszár.

2) "Nyírő viszont ott ült a nyilas parlamentben! Erre őt senki nem kötelezte, elmenekülhetett volna, esetleg megvárhatta volna a seggén a "felszabadulást", de ő inkább maradt Szálasi mellett." --- írod.

Tessék? a) Erre őt a Szentkoronára tett képviselői esküje kötelezte; b) Szabadítson fel téged a Vörös Hadsereg!:-[!!!

Igény szerint végigvehetjük, hogy mi volt egy országgyűlési képviselő közjogi helyzete a nyilas hatalomátvétel után...

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.25. 15:01:25

@bbjnick:

Jajjj, megh*lyült a kopipészt!.-D

A komment helyesen:

Ne légy ergya!:-)

1) Országgyűlési képviselő a Rákosi-rendszerben "bárki" lehetett (szövőnő, szövetkezeti paraszt stb.); a politika nem az országgyűlésben zajlott, az csak díszlet volt. Ellenben a színházi dramaturg-státusz a korban politikai megbízatás volt: a színházi vagy filmes dramaturg a szovjetszisztémában politikai tiszt, kulturális komisszár.

2) "Nyírő viszont ott ült a nyilas parlamentben! Erre őt senki nem kötelezte, elmenekülhetett volna, esetleg megvárhatta volna a seggén a "felszabadulást", de ő inkább maradt Szálasi mellett." --- írod.

Tessék? a) Erre őt a Szentkoronára tett képviselői esküje kötelezte; b) Szabadítson fel téged a Vörös Hadsereg!:-[!!!

Igény szerint végigvehetjük, hogy mi volt egy országgyűlési képviselő közjogi helyzete a nyilas hatalomátvétel után...

ü
bbjnick

:-)

bz249 2012.06.25. 15:04:24

@bbjnick: "Tessék? a) Erre őt a Szentkoronára tett képviselői esküje kötelezte; "

Hat ize, menet kozben volt itt egy eroszakos hatalomatvetel-fele, szoval legalabbis meg lehetett volna kerdezni, hogy ervenyes-e meg az az esku.

medve2 2012.06.25. 15:11:10

@fonó: Ilyen is van. De a másik attitűd a tiéd: minden, ami a "jobboldalnak" érték, az neked jó esetben maradi bunkóság, rossz esetben fasizmus. Mert ti, a szuper modernek rettegtek a szellemi versenytől és a konzervatív értékek népszerűségétől.

Ezzel nem akarom Kövért mentegetni.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.06.25. 15:11:11

@bbjnick: Ha Nyírő hű maradt volna a Szent Koronára tett esküjére, akkor Szálasit hazaárulóként kezeli. Sajnos elárulta ezt az esküt.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.25. 15:18:19

@bz249:

Az eskü érvényes volt.

1) Az 1937. évi XIX. törvénycikk úgy rendelkezett, hogy a Kormányzó maga rendelkezik utódjáról. Az általa megnevezett személyek közül az Országgyűlés együttes ülése, legalább háromötödös képviselői jelenlét mellett, választ kormányzót (ha nem tudnak a Kormányzó által megnevezett személyek közül választani, akkor titkos szavazással új jelöltet is állíthatnak). Amíg nincs megválasztott (új) kormányzó, addig a legfőbb közjogi méltóságokból álló Országtanács kormányoz.

Mivel Horthy nem jelölt senkit utódául, így Szálasi későbbi államfői "kinevezése" nem tekinthető legitimnek (Szálasit a nem tudom milyen összetételű Országtanács jelölte államfőnek ("nemzetvezetőnek") --- amihez nem volt joga --- és a mindössze ötvenöt tagú csonka alsóház és a csonka felsőház választotta meg --- amihez ezeknek szintén nem volt joga). Nem is igen van olyan történész, legyen akármilyen elfogult is, aki a nyilas hatalomátvételt ne egy idegen hatalom fegyveres ereje által támogatott illegitim puccsként értelmezné.

2) Attól, hogy az Országgyűlés nem tudott legitim módon működni (mivel nem tudtak az ország működésének rendezéséhez kellő számú képviselőt összehívni), a képviselői megbízás érvényessége nem szűnt meg. Nem volt, aki feloszlathatta volna az Országgyűlést és (Nyírő esetében) nem volt, akinek vissza lehetett volna adni a mandátumot (mivel delegálói szovjet megszállás alatt álltak). Te mit csináltál volna Nyírő helyében?

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.25. 15:19:17

@Dr. TaTa86:

Ez abból következik, hogy...?

ü
bbjnick

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.06.25. 15:30:24

@Counter: Oké, ezt az implikációzást hagyd már abba. Nem értetted a poént, elmagyarázom: egy matematikai/logikai fogalmat nyilvánvalóan nem lehet csak úgy ráhúzni egy beszélgetésre, tudni illik sem az emberi beszéd, sem az emberi gondolkodás nem egyértelmű. Az implikáció itt a túlzás költői képe volt, amivel arra próbáltam utalni, hogy nem ártana kicsit differenciálnod a mondandódat.

Ennyi. A vitában nem használtam implikációt, te se tedd, mert mint láthatod fölösleges, ugyanis nem írja le jól az emberi gondolkodást.

"Azaz nálad zsidó<>magyar, ezzel fenntartások nélkül elfogadod, implikálod a két háború közti antiszemitizmus alapvetését."

Igen, magyar <>zsidó. Ezért is van rá különböző szavunk. Simon Peresz nem magyar, Széchenyi István nem zsidó. Látod? A kért halmaz nem egyenlő.

Nem mondom, hogy magyar nem lehet zsidó, vagy zsidó identitású és/vagy származású nem lehet magyar.

"ezzel fenntartások nélkül elfogadod"
Egész pontosan hol írtam el, hogy "fenntartások nélkül"?

"implikálod a két háború közti antiszemitizmus alapvetését"
Ennek értelme sincs.

"Amikor emberekről azt mondja, hogy fekélyek, férgek és élősködők, akkor azzal elvitatja az emberi mivoltukat, hiszen a fekély, féreg és élősködő – *nem* ember."
Érdekelne a szövegkörnyezet...

"Ismeretes, hogy a magyarországi zsidóság valamennyi nyelvi-etnikai-vallási csoport közül a leggyorsabban asszimilálódott a magyar társadalomba: nevet, nyelvet, vallást is gyorsabban és teljesebben váltott, mint a német, szlovák, román stb. betelepülők."

Ismeretes az is, hogy az első adandó alkalommal a magyar kultúra teljes elpusztítására törtek.

Általánosítani persze csúnya dolog, de az ember egy oroszlánfalkát sem szívesen tart a kertben, mert bőven elég, ha csak a fele megharapja.

Vagyis Prohászka vészjelzéseiben sajnos volt igazság.

Még egyszer: lehet Prohászkával vitatkozni, lehet azt is mondani, hogy hülyeséget beszélt bizonyos témákban.
Az véleményed viszont egysíkú, primitív és soviniszta. Ettől te még nem vagy szar ember, ahogyan Prohászka sem lesz attól, ha a zsidókkal szembeni véleménye esetleg egysíkú és soviniszta lenne.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.06.25. 15:32:09

@Dr. TaTa86: A kérdés az, hogy a nyilas hatalomátvétel legitim volt-e, megfelelt-e az akkori alkotmányos berendezkedésnek.
Ha ugyanis megfelelt, akkor Nyirő az esküjéhez hű maradhatott. Viszont így azok, akik szembeszegültek a nyilasokkal, illegitimen, alkotmányellenesen cselekedtek.
Ha viszont nem felelt meg, akkor Nyirő egy alkotmányellenes hatalomátvételben volt bűnrészes mint puccsista képviselő.

Mondjuk azt fel nem foghatom, hogy egy fegyveres német intervenció és az annak következtében előálló helyzet hogyan minősülhet bbjnick számára a magyar alkotmányosság talaján álló mozzanatnak.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.06.25. 15:37:52

@bbjnick: Úgy, hogy az nem úgy működik, hogy akármilyen szerencselovag egóhuszár azt mondja, hogy én vagyok a nemzetvezető, mert csak, és esküdjetek a Szent Koronára.

Szálasi hazaáruló puccsista, pont annyira legitim mintha Zagyva Gyula kiáltaná ki magát nemzetvezetőnek.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.25. 15:38:04

@marko11:

Elképesztő, hogy a naggyoneurópéjer, naggyonprogresszív megmondók milyen kottákból játszanak. Nézd csak, kik a vállalhatatlan szerzők ma is!

hu.wikipedia.org/wiki/1945-ben_Magyarorsz%C3%A1gon_betiltott_k%C3%B6nyvek

ü
bbjnick

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.06.25. 15:38:42

@Dr. TaTa86: A "van olyan, hogy zsidó<>magyar" állítás igazságából nem következik, hogy "zsidó<>magyar". Sőt, a "zsidó<>magyar" állítás, amelyet éppen elfogadtál, kategorikus állítás lévén egyetlen ellenpéldával is cáfolható. Szerinted?

Arról nem nyitok vitát, hogy lehet-e egy állítás állításával egy másik állítást implikálni, példával illusztrálom:
Állítás: Béla kevesebb alkoholt fogyaszt, amióta nem veri a feleségét.
Implikált állítások a fentiben: Béla alkoholt fogyasztott. Béla verte a feleségét.
A két háború közti magyarországi antiszemitizmusnak alapvetése, hogy aki zsidó, nem magyar, aki magyar, nem zsidó. Ahányszor ennek mentén gondolkodsz, ennek az állításnak az igazságát – implikálod.

A "zsidók az első adandó alkalommal a magyar kultúra teljes elpusztítására törtek" állításodat ha megpróbálnád bizonyítani, bizonyára mindannyian jól szórakoznánk. Rajta!

bz249 2012.06.25. 15:46:08

@bbjnick: hmm abban a feltetelezett esetben, hogyha parlamenti kepviselo lettem volna (mintahogy eselyem nem lett volna erre) azt hiszem leginkabb elmenekultem volna. De ugye lathatoan a valodi kepviselok legnagyobb hanyada sem tartott Szalasival. Nyiro konkretan igen, de o ugye eleve is nyilaskeresztes volt, tehat a politikai jellegu dilemma nyilvan masmilyen az o eseteben.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.25. 15:49:52

@Dr. TaTa86:

Akkor, ott legitim politikusok Magyarországon, csak a "csonkaországgyűlés" képviselői voltak. Sem a Szálasi-kormány, sem a debreceni Ideiglenes Nemzetgyűlés és az általa kinevezett kormány nem volt legitim.

Most akkor neked, mint legitim képviselőnek, hol lett volna a helyed? Te mit tettél volna Nyírő helyében? Én nem tudom megmondani, hogy a konkrét helyzetben mit tettem volna.

ü
bbjnick

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.06.25. 15:50:59

@bz249: Arról nem is szólva, hogy az egész takaróista védekezés, ti. hogy Nyirő az általa képviselteket akarta képviselni, igen gyenge lábakon áll.

Hiszen Nyirőt senki nem választotta meg képviselőjének, őt kinevezték. Kevesebb demokratikus felhatalmazása volt, mint az Európai Parlament bármely tagjának.

Alkotmányosság szempontjából az egy védhető álláspont, hogy az (amúgy is korlátozott, csonka) magyar alkotmányosság maradéktalanul felfüggesztetett '44. október 15-én a fegyveres német puccsal és Horthy kényszerítésével.
Így a magyar alkotmányosságot nem gyakorolhatván a képviselő nem képviselhet sehol (sem Sopronban, sem Debrecenben, sem másutt) semmit, amíg meg nem győződik annak helyreállításáról.
Hát még az a képviselő, aki mögött semmilyen felhatalmazás sem áll!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.25. 15:51:15

@bz249:

"Nyiro konkretan igen, de o ugye eleve is nyilaskeresztes volt..." --- írod.

???

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.25. 16:01:05

@Counter:

Maga megmondja 2012-ben, hogy egy képviselőnek hogyan kellett volna gondolkoznia 1944-ben. (Maga szerint "Alkotmányosság szempontjából az egy védhető álláspont, hogy...", tehát, akkor, maga szerint, az az egyetlen elfogadható álláspont.). S ha nem úgy gondolkozott az a képviselő, akkor az nem temethető el (temethető újra) állami ünnepség keretében 2012-ben. Gratulálok!

ü
bbjnick

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.06.25. 16:05:40

@Counter: Figyelj, szerintem te hagyd a logikát. :D

Vagy találj ki jobb példákat.

"Állítás: Béla kevesebb alkoholt fogyaszt, amióta nem veri a feleségét.
Implikált állítások a fentiben: Béla alkoholt fogyasztott. Béla verte a feleségét."

Nem. Az állítás nem implikálja azt, hogy Béla valaha is alkoholt fogyasztott.
Pl ha még mindig veri a feleségét, akkor fogyaszthatott régen és most is 0 alkoholt.
A másik pedig főleg nem következik belőle.

"A két háború közti magyarországi antiszemitizmusnak alapvetése, hogy aki zsidó, nem magyar, aki magyar, nem zsidó. Ahányszor ennek mentén gondolkodsz, ennek az állításnak az igazságát – implikálod."

Ez hülyeség. Horthy is, Teleki is számtalanszor leírta az ellenkezőjét.
Az alapállás az volt, hogy a zsidó megbízhatatlan, és magyarellenes elemek vannak közöttük. Soha senki nem mondta, hogy semelyik zsidó nem magyar.

És mi az hogy az "ennek az állításnak az igazságát implikálom"?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.25. 16:08:23

@Counter:

Miért tetszik hazudni?:-)

Ha a legitim Országgyűlés úgy döntött, hogy a "visszacsatolt" területekről a képviselőket nem választásokkal --- amelyek lebonyolítását az adott viszonyok között végrehajthatatlannak minősítették ---, hanem delegálás útján juttatják mandátumhoz, akkor az egy legitim döntés. Az így mandátumhoz jutott képviselők ugyanúgy felesküd(het)tek és legitim képviselők voltak/lettek, mint bármely más képviselőtársuk.

ü
bbjnick

bz249 2012.06.25. 16:30:32

@bbjnick: oppardon, Erdelyi Part.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.25. 16:42:24

@TuRuL_2k2:

Miről beszélt Baráth Zsolt inkriminált beszédében az Országgyűlésben?

"Emlékezzünk Solymosi Eszterre, és mondjuk ki: meggyilkolása mérföldkövet jelent Magyarország történetében. Mérföldkő volt, mert ekkor megrendült a föld a magyar állam és a magyar jogszolgáltatás alatt. Mérföldkő, mert 1883-tól a mai napig is tart az a jelenség, hogy nem lehet megnevezni az elkövető, elkövetők származását, vallási hovatartozását. Mérföldkő, hiszen ekkortól figyelhetjük meg az új világrend hatalmának fokozódó érvényesülését hazánkban, illetve az ezt szolgálók egyre leplezetlenebbé váló törekvéseit. Azzal, hogy akkor magára hagytuk ezt a kis magyar libapásztorlányt, Solymosi Esztert, egyedül maradtunk mi is, és itt az ideje, hogy kiálljunk magunkért."

www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_naplo.naplo_fadat_aktus?p_ckl=39&p_uln=177&p_felsz=273&p_felszig=276&p_aktus=17

Nem temethetünk el (újra) egy írónkat, mert csak, nem állíthatunk szobrot XX. századi történelmünk legjelenősebb nagyjainak, mert csak, a bíróság gondolatbűn miatt ítél el embereket és ideológiai jellegű átnevelő intézkedések foganatosítását írja elő "rajtuk", mert csak és ezt nekünk magátólértetődőnek kell tekintenünk? Álljunk már meg egy pillanatra! Miről beszélt Baráth Zsolt inkriminált beszédében az Országgyűlésben?

ü
bbjnick

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.06.25. 16:47:06

@Dr. TaTa86: Béla kevesebb alkoholt fogyaszt (tehát fogyaszt, tehát korábban többet fogyasztott), amióta nem veri (tehát egy időben verte) a feleségét.
Ha Béla sohasem fogyasztott volna alkoholt, az állítás eleve hamis.
Ha Béla még mindig veri a feleségét, az állítás eleve hamis.
Ha az állítás igaz, akkor igaznak kell lennie az említett kettőnek is.

@bbjnick: Hol állítottam olyat, hogy Nyirő nem esküdhetett fel?

Annyit állítottam, hogy Nyirő mögött nem volt demokratikus felhatalmazottság. Ez igaz is: valamely népcsoportot demokratikusan az képviselhet, akit az illető népcsoport megválasztott. Hát ez Nyirő és a visszacsatolt területek népessége – akiket a takaróista apológia szerint képviselt – között nem történt meg. Nyirőt a székelyei nem választották meg képviselőnek, Nyirőt egyedül a bécsi döntések előtti magyar képviselők hatalmazták fel, akiket szintén nem hatalmaztak fel a bécsi döntéssel visszacsatolt magyarok arra, hogy az őket képviselőket kijelöljék.

Hát hogy jön egy tolnai vagy somogyi képviselő, rajta keresztül pedig az ő választói hogy jönnek ahhoz, hogy meghatározzák, ki képviseljen valaki másokat?

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.06.25. 16:53:20

@bbjnick: Remek egy párt, fain kis programmal:

"(...)VII. KERESZTÉNY MAGYARORSZÁGÉRT KÜZDÜNK!
Ezen nemcsak a nem keresztény elemeknek a nemzeti és állami élet bizonyos
területeiről való kizárását, hanem a történelmi magyar egyházak minden irányú
megerősítését is értjük. (...)
VIII.
A román uralom alatt az erdélyi magyarság testéről önként levált zsidósággal
szemben helyeslünk és sürgetünk minden olyan törvényes és kormányintézkedést,
mely a kérdés általános európai rendezéséig a zsidóságot a nevelés, a közvéleményalakítás
és a jogszolgáltatás területéről teljesen kizárja, a gazdasági életben pedig
sürgősen módot nyújt arra, hogy helyüket magyar szakemberek foglalhassák el.(...)"

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.25. 17:00:04

@Dr. Zerge:

Ha nem tetszik a programja, akkor ne lépj be (az Erdélyi Pártba)! Ennyi:-)

Magas intellektuális nívóra vall 2012-ben fintorogni-fincsorogni egy 1941-es pártprogramon:-)

ü
bbjnick

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.06.25. 17:06:47

@bbjnick: Miért, maga meg a Dr. Tata86 nevű eszmetársa egy ennél kevésbé bizonyítható, állítólagos 1919-es program miatt nem hogy fintorognak, de hörögnek is.
Akkor ez most bagoly mondja?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.25. 17:08:08

@Counter:

"Hát hogy jön egy tolnai vagy somogyi képviselő, rajta keresztül pedig az ő választói hogy jönnek ahhoz, hogy meghatározzák, ki képviseljen valaki másokat?" --- kérdezi.

Csakúgy, mint minden más esetben, amikor törvényt hoz. A képviseleti demokrácia így működik, amint az maga is nagyon jól tudja. (S ha már választójogi törvény: a mai választójogi törvényekben nincsenek a pártlisták és feltétlenül szavazatarányosak-e a mandátumkiosztások?). Ez a "demokratikus felhatalmazottság" pedig egy nagyon huncut valami: valahogy mindig épp elég, amikor magácskáéknak tetszőt juttat hatalomhoz és valahogy mindig kevés (nem elégséges mértékű), amikor magácskáéknak nemtetszőt:-)

ü
bbjnick

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.06.25. 17:17:57

@bbjnick: Amikor a választott népképviseleti szerv jogot alkot, annak demokratikusságát az biztosítja, hogy az alkotott jog személyi hatálya alá esők előzetesen képviseltethetik magukat a testületben.
Na ez nem történt meg Nyirővel, őt oda nem küldték és nem is küldhették sehogyan sem azok, akiket képviselni hiszik őt egyesek. Az olyan képviselet, amelyben egyetlen képviselt sem hatalmazza fel a képviselőt, arról bizton állítható, hogy semennyire sem demokratikus.

Kapott akárcsak egyetlen megveszekedett szavazatot is Nyirő azoktól, akiket állítólag képviselt? Bizony nem.

Maga például elfogadhatónak találná, hogy egy megválasztott parlament többségi szavazással felülírja saját megválasztása eredményeit? :-)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.25. 17:18:22

@bbjnick:

a mai választójogi törvényekben nincsenek a pártlisták=a mai választójogi törvényekben nincsenek-e a pártlisták

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.25. 17:19:14

@bbjnick:

a mai választójogi törvényekben nincsenek a pártlisták=a mai választójogi törvényekben nincsenek-e a pártlisták=a mai választójogi törvényekben nincsenek-e pártlisták

:-)

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.06.25. 17:29:56

@bbjnick: Az eredeti felvetés az volt, hogy Nyírő nyilas volt, amire is érkezett a helyreigazítás, hogy nem is. Na ehhez képest jó kis program ez.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.06.25. 17:31:25

@Counter: "Béla kevesebb alkoholt fogyaszt (tehát fogyaszt, tehát korábban többet fogyasztott), amióta nem veri (tehát egy időben verte) a feleségét.
Ha Béla sohasem fogyasztott volna alkoholt, az állítás eleve hamis.
Ha Béla még mindig veri a feleségét, az állítás eleve hamis.
Ha az állítás igaz, akkor igaznak kell lennie az említett kettőnek is."

Végülis. Állítás önmagában nem feltétlenül implikáció. Senki sem mondta, hogy Béla akkor fogyaszt kevesebb alkoholt, ha nem veri a feleségét. Szimplán csak Kevesebb alkoholt fogyaszt, amióta nem veri a feleségét.
(És igen, így ugye nyilvánvalóan implikálja a két állítást, hiszen azok tágabb halmazok.)

De ennek semmi köze a vitánkhoz.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.25. 17:39:22

@Counter:

"Maga például elfogadhatónak találná, hogy egy megválasztott parlament többségi szavazással felülírja saját megválasztása eredményeit? :-)" --- írja.

Ha az országhoz visszacsatolnának a területével kb. azonos nagyságú terület(ek)et és azokon választások lebonyolítása nem volna kivitelezhető, akkor igen. Keressek az 1941-es delegálási gyakorlathoz hasonló gyakorlatra példákat a történelemben? Magának nem tetszik ez a gyakorlat, mert magának nemtetszők alkalmazták és magának nemtetszőket juttatott mandátumhoz. Tehát, nem demokratikus. Ércsükminkezt! Ha nem élt volna ezzel a gyakorlattal a korabeli törvényhozás (tehát, hogy a választások kivitelezhetetlensége miatt ilyen-olyan társadalmi legitimitással rendelkező szervezetek (pártok!) delegáltjait juttatta mandátumhoz), akkor pedig azért volna nem demokratikus (az a korabeli törvényhozás), mert nem biztosított képviseletet a visszacsatolt területek lakosságának. Ércsükminkezt:-)!

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.25. 17:44:04

@Dr. Zerge:

Nyírő nem volt nyilas. Ahogy a zsidókérdést társadalmi problémaként megítélő sok-sok ezer korabeli európai és magyar politikusnak 99,9(99)%-a sem volt nyilas. Egyéb kérdés?

ü
bbjnick

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.06.25. 17:53:11

@bbjnick: Felhatalmazták a Nyirő által képviseltek Nyirőt a képviseletükre? Nem.

Lehet az a képviselet demokratikus, amelyben a képviseltek sehogyan sem, semmilyen mértékben sem hatalmazzák fel a képviselőt a képviseletre? Nem.

Nagyon jól látja egyébként, választások nélkül nincs demokratikus képviselet. Ennyit akartam mondani.

somirobi 2012.06.25. 17:56:30

Szerintem szőrnyű dolog az, hogy egy neves ember, vissza adja Magyarországnak a kitüntetést!

Ezzel bizony magunkat járatjuk le!

Nem szbadna, hogy ilyenek történjenek!

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.06.25. 17:57:19

@bbjnick: Nem volt, persze. Hiszen csak az volt nyilas, aki belépett a pártba. Nyírő meg, mint fennebb láttuk, egy egészen más szellemiségű pártba lépett. Aztán meg egyszerűen ráért, nem volt jobb dolga, hát elkísérte Szálasiékat a nyugati határszélre. Kirándultak.

Ennél még a Shmitt Pláért folytatott aggódásaid is megalapozottabbak voltak... Ritka egy szarember vagy te, bébéjé...

homoródkarácsonyfalváért 2012.06.25. 18:01:39

Turul2k2 szerintem nem valami okos, amennyiben azt hirdeti, hogy a Kövér és Magyarország elleni támadásnak bármi köze is volna a Nyirő temetéshez.
Valahogy gazdaságilag nem sikerült megfojtani Mo-t 2010-ben a választások után, csak rombolni, igaz, azt nagyon.
A 2011-2012-es, Clintonné-Bajnai politikai puccs nem sikerült.
Most következik a társadalom összeugrasztása egy zsidó-magyar meccs keretében, mivel a magyarok részéről az antiszemita vád a legvédhetetlenebb. (Mondjuk ennek igen gusztusos része, hogy a zsidó szervezetek ma megmondták, hogy melyik magyar író nem kerülhet be a magyar iskolai oktatásba.)
A most történtek nem más, mint egy 2012 őszi, 2013 téli, újabb puccs előkészítése.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.25. 18:09:36

@Counter:

Magácskát a lelke legmélyéig átjárja a hazugság:-[

Magácska szerint a köztársasági elnök sem képvisel(het)i demokratikusan a nemzetet, mert nem választások, hanem országgyűlési szavazás révén nyeri el pozícióját?

(Nyírő esetében a legitimáció forrása, (mivel választások megtartására nem volt mód) hogy egy (társadalmi támogatottsággal bíró) párt által delegált személy (nagyjából, mint a pártlistákról bejutott képviselők vagy az EP képviselők a jelen gyakorlatban). A választási eredményeket akkor, ott, az adott pártok társadalmi támogatottsága helyettesítette.

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.25. 18:12:35

@bbjnick:

az adott pártok társadalmi támogatottsága helyettesítette.=az adott pártok társadalmi támogatottsága helyettesítette.)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.25. 18:14:57

@Dr. Zerge:

"Ennél még a Shmitt Pláért folytatott aggódásaid is megalapozottabbak voltak... Ritka egy szarember vagy te, bébéjé... " --- írod.

Mit nem mondsz?! Örülök, hogy belátod, hogy a "Schmitt Pálért folytatott aggódásaim" nem voltak megalapozatlanok:-D

És: Minősítgessük egymást? Szeretnéd?

ü
bbjnick

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.06.25. 18:21:46

@bbjnick: Bizony ha az országnak volnának olyan területei, amelyek nem választhatnak képviselőt abba a testületbe, amely a köztársasági elnököt választja, akkor bizony azoknak a köztársasági elnök nem képviselője demokratice.

A pártlistán keletkező mandátum mögött van leadott szavazat. Nyirő mögött meg egyetlenegy se volt, sohasem.

A megalapozottabb nem megalapozott is szükségszerűen. Például a kék szín, bár zöldebb, mint a fehér, mégsem zöld.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.25. 18:51:56

@Counter:

Inkább megszégyenül, de ragaszkodik hozzá, hogy csak magácskának lehet igaza (maga az igazság forrása)? Rendben. Akkor most azt adja be nekem, hogy ha maga szerint nem, akkor mégis miért és hogyan demokratikusak az olyan parlamentek, ahol pld. az ilyen-olyan kisebbségek delegáltjainak mandátumokat biztosítanak vagy azok a többkamarás parlamentek, ahol a felsőházi képviselői tisztségek örökletes, kinevezéses, adományozott vagy hívatásrendi alapon osztatnak ki?

ü
bbjnick

ü
bbjnick

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.06.25. 19:08:16

@bbjnick:
1. Kisebbségi delegáltak privilegizált mandátumszerzése: van választói akaratnyilvánítás mind a konkrét mandátum keletkezésében, mind az intézményének létezése mögött.

2.. Örökletes képviselet: ezt nem tartom demokratikusnak.

3. Kinevezett képviselet: itt mire akar gondolni, a life peerage-re? Nem, nem demokratikus ez sem.

4. Hivatásrendi, azaz korporatív képviselet (az országgyűlésben): ez sem demokratikus.

5. Vallási tisztségre alapított képviselet (maga képes és kihagyja a kedvencét?!): ez sem demokratikus.

Azt mondja meg, hogy ha Takaró Mihály, a Jobbik IT nyári táborának előadója szerint Nyirő a székelyföldi választóinak tartozott azzal, hogy követte Szálasit, akkor hol, milyen közjogi aktus keletkeztetett Nyirő részére felhatalmazást azoktól a választóktól? Mert hogy Nyirő választáson nem indult, hogy Nyirőt saját maga képviselőjének egy választópolgár sem választotta soha, az minden kétségen felül áll.
Helytartó volt ő, nem képviselő.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.06.25. 19:34:09

@bbjnick: Buta is vagy, demagóg is, igazi munkásőr alkat.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.06.25. 19:52:25

@fonó: ilyet már írt egy segg, csak másik nicken.
Valamint ajánlom figyelmedbe Landeszmann rabbi munkásságát.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.25. 20:04:15

@Counter:

"(...) ...ezt nem tartom demokratikusnak... (...) ...nem, nem demokratikus ez sem... (...) ...ez sem demokratikus... (...) ...ez sem demokratikus..." --- írja.

Helyes:-D

"Helytartó volt ő, nem képviselő." --- írja.

Akkor már miért nem inkább hegemón vagy egyenesen diktátor?

ü
bbjnick

negyven rabbi 2012.06.25. 20:19:42

@bbjnick:

vélemény a Magyarországi Nagyoriens Jászi Oszkár Páholyából

a közjogi mltóságok reprezentációs hatásköréről és a népakaratról (a 2008-as népszavazás kapcsán):

Kedves Janinja! Az átkozodó és gyűlölködő és fenyegető bejegyzéseket moderáljuk, ezek érkeznek általában név nélkül. Erre volt válaszunk a törlés. A szavazásról később...
üdv

2008. május 27., kedd 6:29:00 CEST
Blogger szabadkőműves írta...

Kedves Janinja!

Azt írja: "Arra szavaztam, hogy nem szavazok, és ezt ne vegye el tőlem senki."

A szavazással kapcsolatban mindenkinek lehet véleménye és minden vélemény egyformán fontos.
Anélkül, hogy bármit el kívánnék venni Öntől, engedje meg, hogy elmondjam a sajátomat, ami sem nem több, sem nem kevesebb az Ön véleményénél. Nem vagyok sem jogász, sem politikus, csupán egy állampolgár, valószínűleg, pont úgy, mint Ön is az. Hozzáteszem még, hogy egy pillanatra sem kívánom minősíteni az egészségügyi törvényt, nem erről, hanem magáról a szavazásról írok.

A jelenlegi törvények lehetővé teszik népszavazás indítását, akár már meghozott törvényekről is. Lehetséges a felhozott kérdésről igennel, nemmel szavazni, vagy egyáltalán nem szavazni.
A szavazás az állampolgárok joga. Azzal, hogy Ön nem szavazott, az nem szavazás volt az Ön részéről, hanem lemondott erről a jogról. Természetesen ehhez joga van, nem ezt vitatom. És persze ez is egy véleménykifejezési mód.

Számomra a probléma a következőkből adódik:
A szavazás kérdése önmagában egy demokratikus jog. Hiszen ha nem szerezhet véleményének szavazás útján érvényt, akkor a demokrácia sérül.
Azonban demokratikus úton - szavazással - választottuk meg képviselőinket, tehát a minket képviselő parlamentben helyetfoglaló Országgyűlést, akiket "megbíztunk" azzal, hogy érdekeink szerint professzionális módon törvényeket hozzanak.
Ennek megfelelően hibásnak tartom azt a törvényt, mely lehetővé teszi egy már meghozott törvény populáris újraszavazását vagy elutasítását, hiszen az sosem vezethet jóra, ha a könnyen manipulálható vagy nem hozzáértő tömeg szavaz egy-egy dologról.

Ellenben, ha már a mi rendszerünkben ez megengedett, sőt használatos, akkor egyszerűen azért kell - szerintem -, szavazni, mert a szavazatom (vagy az Ön szavazata) hiányában esetleg az a vélemény győz majd, amelyik akkor is szavazni megy ha én, vagy Ön nem.

A népszavazás ilyen jellegű használatával én sem értek egyet. Azonban a törvény így rendelkezik, tehát inkább azon kellene fáradozni, hogy ezt a törvényt változtassák (változtassuk) úgy meg, hogy mindemellett állampolgári jogaink ne sérüljenek .
üdv

2008. május 27., kedd 15:40:00 CEST

www.blogger.com/comment.g?blogID=34489400&postID=2605332459067752808

tewton 2012.06.25. 20:45:00

@bbjnick:
hol képviselt engem egy ferencjóska, egy mátyáskirály, egy kádárjános? tehát ezek mind illegitimek, undemokratikusok és abcúgok!

S=klogW 2012.06.25. 20:53:25

@tewton: és amikor demokratikusan végül csak ellenzék lesz abból, akire szavazott, akkor ki képviseli magát? mármint érdemben, nemcsak dumailag (ha ugyan)

a királyságban legalább demokratikusan senki nincs képviselve demokratikusan :)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.06.25. 21:28:37

@bbjnick: Mert az nem ugyanaz, azért nem.

@tewton: Nem minden illegitim, ami nem demokratikus. Mátyás vagy Ferenc József (1867 után mindenképpen) például legitim uralkodók voltak, demokratikusak aligha.
Kádár János legitimitása hozzájuk képest ezer sebből vérzett, így az ő uralma sem demokratikus, sem olyan nagyon-nagyon legitim nem lévén, vele kapcsolatosan az "abcúg" igen helyes álláspont. (Ezt Kádár is tudta, ezért igyekezett lapítani, illetve utol is érte a sors.)

tollas 2012.06.25. 21:41:43

Nyírő József munkásságát és végakaratát becsben tartani nem nyereségvágyból történik, tehát a poszt címében foglalt felvetés is értelmetlen.
Egy nemzet nem tagadja meg az arra érdemes tagjait, még akkor sem, ha egy másik nemzet identitását magukénak vallók ezt követelik is.
Azt is mondhatnám: mi közük hozzá.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.06.25. 21:50:11

Mit nyerünk?! 1 lépés a neonáci rasszisták magyarüldözése ellen..

1 lépés... hogy a holokauszt áldozatai keresztény magyarok voltak 90%-ban... a többi jehovás.. ennek az elfogadtatása.. mert ez a valóság...

1 lépés az ellen, hogy a tényleges PRO és nyilas titkosügynökökért elégtételt vegyünk.. majd az AVO és AVH kegyetlenkedéseiért...

1 lépés azért, hogy a magyar ne állat legyen a nemzetközi jog szerint.. hanem legyen nemzeti önrendelkezési jogunk.. és elismertessük a világgal, hogy emberek vagyunk

Szalahadin 2012.06.25. 21:57:12

@Morbus_Hungaricus:

Nálad a pont, ennyire frappánsan még nem láttam összefoglalva jelenlegi nyomorunk és reménytelenségünk fő okait.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.06.25. 22:02:41

Még szerencse... hogy akik Szálasiról állítottak dolgokat, nem ismerték a történelmet, így könnyen tisztára lehet mosni...

Ad. 1. Szálasiék, amikor nem kerültek hatalomra, mert megszállás alatt volt hazánk.. már a frontvonal hol is járt?!

Amikor a nyilasok belelőhették volna a Dunába azokat akiket nem lőttek bele, a Duna véletlen már nem volt befagyva?! Január 15-én 70 centis jégen mentek át a ruszki tankok...

Miféle parlamentről beszülünk Szálasi mennyi hete alatt?! Nem is volt parlament...

A nagy hó miatt és a hideg miatt... gyakorlatilag Szálasinak nem is volt mozgási lehetősége gépek hiányába...

Birkenauba deportált emberek... persze.. említsük meg.. hogy nem voltak vasúti viaduktok.. Berlinen keresztül vitt Lengyelországba vonat... és kb 3000 km volt oda vissza.. a két megmaradt gőzmozdonyunk meg éppen a Balkánról hozott kb 800 mérgesgázmérgezést szenvedett gyermeket...

Vagy említsük meg... mit keresett itt 2 millió illegális bevándorló? és ugyan a németek miért ne toloncolták volna vissza őket? mert nem tették.. helyette új személyazonosságival elhagyták magyar állam pénzén Fiumén és Bukaresti kikötőn keresztül Európát...

Már nincs terrordiktatúra.. és szép lassan omlanak össze a hazugságvárak...

2012.06.25. 22:29:28

@bbjnick: „az antiszemitizmus csak akkor jogosult, ha a zsidó birtokszerzést, tehát a zsidó morálist üldözi. S ezen tekintetben természetesen az igazi antiszemitizmus nem a zsidó faj, hanem azon erkölcstelen fajzat ellen irányul, mely, származzék bár zsidó vagy keresz­tény vérből, hódol a zsidó fosztogatási pénzszerzésnek.”[2]

Prohaszka Ottokar velemenye.
Melleslegh, mitol magyar Prohaszka? Apja bajor. anyja svajci.

B. Leves 2012.06.25. 22:30:56

Kérdezem én, hogy van-e itt valaki, aki hallotta Orbánt Nagy Imre újratemetésen, aki 1990-ben a Fideszre szavazott, vagy aki egyáltalán még emlékszik rá, hogy mit is jelnetett a Fidesz rövidítés és a kommenteket végigolvasva nem keseredik el?

Hogy jutott ide ez a párt, hogy jutott ide ez az ország, hogy történhetett ez? Annak idején Orbán Viktor sokak szemében hős volt, a szabadság hőse, egy olyan generáció tagja akiktől mindannyian azt vártuk, hogy jobb irányba viszik majd ezt a megtépázott országot. Hogy lehet, hogy az az ember, aki felháborodva utasította rendre az akkori MDF-et, amiért a kampányukban zsidózás, kommunistázás ment, aki kiállt Göncz Árpád mellett amikor bőrfejűek kifütyülték, aki a liberalizmus eszméje alapján indította el a Fideszt, most szótlanul ül, miközben a Fidesz mai hívei vérbeli nácikként viselkednek?

Elég csak végigolvasni a kommenteket, jól látszik, hogy mit gondol ma az átlag Fidesz szavazó. Józan gondolatokat szinte alig találni, a vélemények 99%-a üres, antiszemita, rasszista, neonáci fröcsögés. Ugye senki nem gondolja komolyan, hogy ezek az emberek maguktól lettek ilyenek és csak véletlenül keveredtek ide? És nem látom, hogy a hozzám hasonlóan még épelméjűnek megmaradt jobboldaliak tömegével raknák rendbe itt a dolgokat. Vajon miért van ez így, nálatok talán nincs tükör otthon?

Viktor, te ezt akartad létrehozni, ezért lettél politikus, ezt tervezted Bibósként? Hová lettek az elveid?

Nem tudnám meghatározni, hogy pontosan hol kezdődött ez a folyamat, amikor a Fidesz arra az útra lépett, hogy a nagyobb népszerűség érdekében ezt-azt "bevállaltak". Először csak apróbb dolgokat, néhány gesztust, keményebb nyilatkozatokat, aztán egyre többet és többet, míg végül eljutottunk eddig a pontig. És azt gondolom, ezen a ponton nem vagyok egyedül amikor azt kell mondanom: szégyellem, hogy valaha a Fideszre szavaztam.

Ahogy mondani szokás, mindennek van határa és a Fidesz is most egy ilyen határhoz érkezett. Ezen a ponton még el lehet dönteni, hogyan és merre tovább, de ha a határon átlépünk, onnan már nem lesz visszaút. Most még nem késő visszavonulót fújni, most még helyre lehet hozni a dolgokat, de ez már az utolsó pillanat. Ha Orbán Viktor és a Fidesz ezt következmények nélkül hagyja és tovább folytatódik a maszatolás, akkor a Fidesznek vége lesz. Gondolom senkinek se kell bemutatnom a mesét a kis gömböcről. Amikor valaki ilyen úton indul el, annak jó vége nem lehet, ezt már szászor, ezerszer bizonyította történelem és ne legyenek kétségeitek - újra bizonyítani fogja. Egyedül azt nem tudjuk ma még, hogy milyen áron, csak azt, hogy ezt az árat mi magyarok fogjuk mindannyian megfizetni.

Tehát Kedves Jobboldali Barátaim, nem lenne itt az ideje tennünk valamit ez ellen, jelezni valahogy felfelé, hogy ideje irányt váltani, mielőtt baj lesz?

2012.06.25. 22:40:14

@Con Storm: A Szálasi-kormány alatt kényszerítették a budapesti zsidóságot gettókba, kialakították az úgynevezett nagy gettót és a nemzetközi gettót. Ezeket a rendőrség őrizte és próbálta védeni is. Bagossy Zoltán, Szálasi külügyminiszterének kabinetfőnöke rendőri különítményt is vezetett a gettóba időnként betörő, fosztogató és gyilkoló nyilasok elkergetésére. A folytonos zaklatáson kívül a gettókban élőknek sok szenvedést okozott a nélkülözés is, bár Budapest vezetése az ostrom alatti legnagyobb nélkülözések közepette is megpróbált gondoskodni az élelmezésükről. Szálasi engedélyezte a Raoul Wallenberg és más külföldi diplomaták által kiadott menlevelek használatát, annak ellenére, hogy tisztában volt vele, ezek nemzetközi jogi értelemben érvénytelenek.
A kormány december 11-én elhagyta a fővárost, amely körül karácsonykor bezárult az ostromgyűrű, viszont utasította az ott maradottakat, hogy a német csapatokkal együttműködve mindenáron és a legvégsőkig védjék a várost a szovjet csapatokkal szemben. Ennek következtében a következő két hónapban elszabadult a pokol, a kormánynak nem volt érdemi eszköze a városban maradt felfegyverzett nyilasok által a gettókba zárt zsidók ellen elkövetett vérengzés, rablás, fosztogatás megakadályozására. A kegyetlenkedések egyik emblematikus alakja a szintén nyilas Kun páter volt, aki embereivel legalább 1000 zsidót és zsidómentőt gyilkolt meg az utcákon és a Duna-parton, sőt kórházakban és védett házakban is. Őt akkor tartóztatták le és zárták 20 napra börtönbe, amikor néhány rendőrt elfogott és megvert.
Karsai László történész újabb kutatásai szerint Szálasi politikai céljai között nem szerepelt a zsidóság kiirtása, a kormányzása alatt történt gyilkosságok nem az ő akaratából történtek.[6][7][8][9]

Erre gondolsz? Attol meg volt Szalasi kormany, es voltak nyilas verengzesek. Pl. Kun pater.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.06.25. 22:42:21

@B. Leves: a Fidesz (= OV) azzal alapozta meg a nagy győzelmet (fülkeforradalom), hogy úgy döntött kb. 10 éve, hogy pont olyan gheczi lesz, mint a Maszop.
Sőt!
S lőn...
Szijjártó Pítör produktumán még a sokat próbált kovácslászlók is megdöbbentek, Horn Gyula pedig manapság már kifejezetten jellemes államférfinak (muhahahaha) tűnik. :D

2012.06.25. 22:51:47

@Könnyen elkaptuk, uram!: @Con Storm: A kutatás során feltárt adatok azt mutatják, hogy az „új, hungarista elit” többsé-
ge felsőfokú katonai, jogi, vagy gazdasági végzettséggel rendelkezett, és már több évtizede a közszférában dolgozott. Ez illeszkedik Ránki Györgynek, az 1939-es választások
budapesti adatainak feldolgozása kapcsán tett megállapításaihoz, amelyben kimutatta,
hogy a nyilasok – az ipari munkásság mellett – jelentős tömegbázisra tettek szert a köz-8
alkalmazottak körében. Rámutatott arra is, hogy a pártot támogató rétegek között nagy
társadalmi „szakadék” húzódott. Talán ez egyúttal kommunikációs szakadékot is jelentett, és hozzájárult ahhoz, hogy a hatalomátvétel után – elsősorban Budapesten – nagy
számban jöttek létre olyan – általam „kiskirályságoknak” nevezett – helyi csoportok,
amelyek felsőbb irányítás nélkül, önhatalmúan uralkodtak a környéken, és követtek el
eközben számtalan háborús büntettet.
Mindez persze nem mentesíti a hungarista kormányzatot azon felelőssége alól,
hogy az utcán eluralkodó erőszak megfékezésére a hatalomátvétel utáni napokban csak
legfeljebb elszigetelten és vérszegényen tett kísérletet. Később már meg sem hallgatta a
Belügyminisztérium, a csendőrség és a rendőrség nyilas bandák önkényeskedéseiről
szóló jelentéseit, ezáltal megtűrte, sőt – kijelenthetjük hallgatólagosan – támogatta azok
dúlását. Így válhattak az elszigetelt, felsőbb irányítás nélküli, feketeruhás-karszalagos
fegyveres csoportok a korszak fékevesztett terrorjának jelképévé.

Vagy erre? Kisertetiesen emlekeztet a voros terrorra, vagy a feher terrorra. Ugy latszik, ez nalunk elkerulhetetlen hagyomany.

2012.06.25. 22:52:54

@Könnyen elkaptuk, uram!: @Con Storm: A kutatás során feltárt adatok azt mutatják, hogy az „új, hungarista elit” többsé-
ge felsőfokú katonai, jogi, vagy gazdasági végzettséggel rendelkezett, és már több évtizede a közszférában dolgozott. Ez illeszkedik Ránki Györgynek, az 1939-es választások
budapesti adatainak feldolgozása kapcsán tett megállapításaihoz, amelyben kimutatta,
hogy a nyilasok – az ipari munkásság mellett – jelentős tömegbázisra tettek szert a köz-8
alkalmazottak körében. Rámutatott arra is, hogy a pártot támogató rétegek között nagy
társadalmi „szakadék” húzódott. Talán ez egyúttal kommunikációs szakadékot is jelentett, és hozzájárult ahhoz, hogy a hatalomátvétel után – elsősorban Budapesten – nagy
számban jöttek létre olyan – általam „kiskirályságoknak” nevezett – helyi csoportok,
amelyek felsőbb irányítás nélkül, önhatalmúan uralkodtak a környéken, és követtek el
eközben számtalan háborús büntettet.
Mindez persze nem mentesíti a hungarista kormányzatot azon felelőssége alól,
hogy az utcán eluralkodó erőszak megfékezésére a hatalomátvétel utáni napokban csak
legfeljebb elszigetelten és vérszegényen tett kísérletet. Később már meg sem hallgatta a
Belügyminisztérium, a csendőrség és a rendőrség nyilas bandák önkényeskedéseiről
szóló jelentéseit, ezáltal megtűrte, sőt – kijelenthetjük hallgatólagosan – támogatta azok
dúlását. Így válhattak az elszigetelt, felsőbb irányítás nélküli, feketeruhás-karszalagos
fegyveres csoportok a korszak fékevesztett terrorjának jelképévé.

Vagy erre? Kisertetiesen emlekeztet a voros terrorra, vagy a feher terrorra. Ugy latszik, ez nalunk elkerulhetetlen hagyomany.

Bebes 2012.06.25. 23:29:41

@Dr. Zerge: Nem érted te ezt... Ha nem választották is, Nyirő Erdélyt képviselte egész Európában. Hol Budapesten, hol Weimarban, hol Sopronban, hol Bajorországban, hol Ibériában, ahová a haza állította:-)

(NB akit nem zavar, hogy nyilasbarát volt, azt is zavarnia kéne annak a mérhetetlen szolgalelkűségnek és ájult rajongásnak, amellyel Hitlerre, Goebbelsre föltekintett)

utópista 2012.06.25. 23:44:11

Prhászka Ottokár püspök dolgozta ki és erőltette az akkori világ első " zsidótlanító törvényét " 1921-ben, amelyet a Horthy rezsim nem csak hogy támogatott, hanem még később másik kettő újabbal egészített ki. A második vh. elején munkaszolgálatosokat - zsidókat, kommunistákat, ellenzékieket, szombatistákat, jehovákat stb. - küldtek ki az elfoglalt területekre a hadosztályok mögé. Ezeket a muszosokat, zsidókat átadták a az egyik Eisenzgrubbe B SS különítménynek akik Kamenesky Podolsky-ban ukrán zsidókkal egyűtt legyilkolták őket. Talán az idegen neveveket nem pontosan írom, de ott 30.000.-embert, közöttük behívott muszosokat gyilkoltak le azzal, hogy az összegyűjtött magyar zsidókat is kivitették a Mélt. Korm. Úr tudtával. Vagonszámra, külhoni munkára berendelt felnőtteket, gyerekeket egyaránt.
Nyírő a Szálasi féle nyilas nemzetgyűlés tagja volt és a háború után a nyugaton megalakított nyilas kormányban is szeret vállalt. Haláláíg hű maradt Szálasihoz.

Ti kikről vitáztok, úgy erkölcsileg? Kövérről?

Ne dicsérd túl a bunkót, mert kinövi magát fának!

Naxalite 2012.06.25. 23:53:54

@utópista:
Ha már az első mondat nem helytálló, mennyire érdemes adni a többi hitelességére?:)

"és erőltette az akkori világ első " zsidótlanító törvényét " 1921-ben"

Ezekiel 25,17 2012.06.25. 23:54:14

Én nem hiszem, hogy bármi haszna is van Nyírő újratemetésének, de azt gondolom, hogy tökmindegy mit csinált Kövér valamibe úgy is belekötöttek volna a zsidó szervezetek.

Nyírő nyilas múltjáról a kutya nem hallott eddig, olvastam tőle 1-2 novellát, és semmi jelét nem tapasztaltam.

Szóval édesmindegy mivel állt volna elő Kövér (vagy nem ő, hanem valaki más), így is-úgy is megtalálták volna. Lásd a legutolsó nyüszítést:

www.hirado.hu/Hirek/2012/06/25/15/Zsido_szervezetek_vegyek_ki_az_antiszemita_irokat_a.aspx

És az emberbe előbb-utóbb felmegy a pumpa. Nehogy már mindent egy agresszív kisebbség szemüvegén keresztül kelljen nézni! Szabó Dezső nagy író Az elsodort falu önmagában korszakos, Sinka költészetéből meg sok mindent hangsúlyoztak és ismertettek, de antiszemitizmust biztos nem. Ezzel csak azt érik el, hogy ez emberekben azt tudatosodik, hogy jé, ennyi híres író antiszemita volt. Vajon miért?

Egyébként meg azt hiszem, hogy nem sok író maradna, ha mindenkit kigyomlálnánk azok közül, amely egy bizonyos csoporttal szemben averzióval viseltetett.

Ady pl. utálta az úri Magyarországot, akkor most az összes arisztokrata leszármazott kezdjen el hőbörögni, hogy márpedig neki nincs helye a tankönyvben? Vagy a vállalkozók József Attila ellen, mert azt írta, hogy döntsd a tőkét?

Abszurd az egész, csak az a baj, hogy a zsidó szervezetek ezt halál komolyan gondolják.

Bell & Sebastian 2012.06.26. 00:06:05

@utópista: www.scribd.com/doc/18282882/Seht-euch-diesen-Mann-an-Kamenec-Podolski-2729-August-1941

"According to various estimates,between 15.000 and 35.000 Jews - former Czechoslovak, Polish and Austrian citizens - had foundrefuge in Hungary in September1939, but only a small part of them had gained the newcitizenship, a provisional residence or a transit permit towards Palestine. ..."

Ha már emlegetsz valamit, ami annyira igaz, minthogy Moszkvában autókat osztogatnak, legalább vennéd a fáradságot, hogy utánanézel pontosan annak, miről hablatyolsz!

De sebaj, mert Prohászka, Kövér és Nyírő lőtte főbe mindet, saját kezűleg, ugye?

antonov 2012.06.26. 00:14:16

Annyi jó írónk van, (Nyírőnél sokkal jobbak) aki jeltelen földben nyugszik. Miért pont ezt a faszkalap nyilasbérenc Nyírőt kell ajnározni? Röhej.
S milyen sokat ártott az országnak..

tewton 2012.06.26. 00:20:01

@Ezekiel 25,17:
fájin cucc, szó se róla.
"Szabó Dezső műveiben pedig újra és újra felbukkan a zsidóság elleni uszítás, továbbá szellemi megalapozója volt annak a közhangulatnak, amely a zsidótörvények elfogadtatásához vezetett - fogalmaztak."

Dezső bácsi személyesen tehet arról, hogy a honi progresszió zsidó elemei 1919-ben látták meg az önmegvalósítás alkalmát.

Bell & Sebastian 2012.06.26. 00:22:50

Érdekes, hogy a holodomor ügyében nem ilyen hiperaktív az úri közönség, igaz, annak áldozatai csak ukránok voltak és alig 7,7 milliónyian.

Vajon hogy váltják a zsidót ukrán paraszttal?

Sztálin elvtársnak nem volt pénze fegyverkezésre, így hát eladta a búzát, meg amúgy is tele volt a töke az ukránokkal. Vicces fiú volt ez az antifasiszta Dzsugasvili, nem vitás.

Голодомор на Украине
ria.ru/politics/20091128/195817126.html

ru.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%80_%D0%BD%D0%B0_%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D0%B5

Ezekiel 25,17 2012.06.26. 00:23:16

@tewton: na és 1918 nagyszerű őszét se feledd el. A tanácsköztársaság brutálisabb volt, de az igazi kárt Károlyi és bandája okozta...

MACISAJT 2012.06.26. 00:24:26

"Tovább tart Kövér László és a magyar kormány Nyirő-ügyi vesszőfutása. Előbb Elie Wiesel magyar származású, Nobel-békedíjas író adta vissza a Magyarországtól kapott nagykeresztjét, majd Izrael vonta vissza a házelnök Wallenberg-emlékünnepségre szóló meghívását. (..)
, a Fidesz-kormány pedig egy újabb területen magyarázhatja a bizonyítványát, hiába sikerült eddig távol tartania magát a mindig rendkívül kényes antiszemita-kérdéstől.

Megérte?"

Egyrészt, a Fidesznek nem( ahogyan Antalltól kezdve egyetlen jobboldali kormánynak sem) sikerült soha távol tartania magát a a mindig rendkívül kényes antiszemita-kérdéstől...

Másrészt: igen, azt kell mondanom, megérte.
Így válik el naponta a szar a májtól.
Így válik egyre többek számára nyilvánvalóbbá, kik és miért folytatnak hadjáratot Magyarország ellen,micsoda erők mozgatják a helleágneseket,lendvai paulokat,a kohn-bendititizmust és mindazt ami az elmúlt években, évtizedekben történt.
Ma már ott tartunk, hogy zsidó szervezetek mondanák meg hogy a Magyar Nemzeti Alaptantervben kik szerepeljenek (illetve kik nem), pusztán a zsidósághoz való viszonyulásuk alapján
( értsd:ha azt mondják az illető "antiszemita" volt, fújj,ki vele.)

Kövérék akciója amúgy amatőr és meggondolatlan volt.
De annyi érdeme mindenképpen volt hogy szegény 60 éve elhunyt Nyírő nevű író kapcsán a fecsegő, mit fecsegő , ordítva tomboló mélyből a felszínre hozta mindazt a manifeszt elmebeteg gyűlöletet amivel példátlan módon naponta elárasztják Magyarországot.

U.I. Ez a Wiesel nevű, már ha az akinek kiadja magát(mert efelől komoly kétségek vannak), szóval mitől is volna " magyar származású"?
Ez egy Romániában született zsidó, aki a háború után felbukkant Franciaországban majd az USA-ban, és aki nyilvánosan még a magyar nyelv ismeretét is megtagadta.

Naxalite 2012.06.26. 00:24:54

@tewton:
A vége az egyik leginkább megkapó rész, amikor egy ilyen kirekesztést, rasszizmust,fasizmust, elítélő közleménynél a kiadó szervezetek listájánál meglátja az ember ezt: "Magyarországi Cionista Szövetség"

no comment

Bell & Sebastian 2012.06.26. 00:28:46

@tewton: Hagyja csak, ugyan melyik tud ezek közül egyáltalán gondolkozni? Aki nem zsidónak születik, az nem értheti őket. Aki nem érti, az antiszemcsi, mit kell ezen wiesellálni?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.26. 00:36:44

@tewton: @Bell & Sebastian: és akit illet!

"Magyarországi zsidó szervezetek és szövetségek felszólították a kormányt, hogy haladéktalanul vizsgálja felül a Nemzeti alaptantervet.

Mellőzzék abból Nyirő Józsefet, Sinka Istvánt, Szabó Dezsőt és Wass Albertet, mert nézetük szerint antiszemiták voltak.

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott nyilatkozatukban kijelentették, a négy író "a gyűlölet, az antiszemitizmus mételyét" terjesztette és terjeszti ma is, ezért "nem fogadható el, hogy a magyar ifjúság oktatásának szerves részét képezzék".

Mint írták, Nyirő József a több százezer magyar áldozatot követelő Szálasi-féle puccs utáni rémuralom támogatója volt, a legutolsó pillanatig kitartott a nyilaskormány mellett, "még Sopronban is kamatoztatta tehetségét a Szálasi vezette gyilkos hordák támogatására, miközben azok további mérhetetlen szenvedést okoztak az országnak".

A zsidó szervezetek elfogadhatatlannak tartják, hogy "egy ilyen, a gyilkosokat a legvégsőkig támogató személy" újratemetésének megszervezésében a magyar országgyűlés részt vett, "így ezzel a kvázi állami dísztemetéssel példaképül próbálták őt állítani az egész magyar nemzet elé".

"Wass Albert élete végéig büszkén vallotta magát antiszemitának", háborús bűnösként ítélték el, ítélete pedig mind a mai napig érvényben van - írták.

Sinka István "feltűnően durva, zsidóellenes verseivel tüzelte fel az egyszerű emberek indulatait az üldözöttekkel szemben", Szabó Dezső műveiben pedig újra és újra felbukkan a zsidóság elleni uszítás, továbbá szellemi megalapozója volt annak a közhangulatnak, amely a zsidótörvények elfogadtatásához vezetett - fogalmaztak.

A közlemény írói elképesztőnek nevezték, hogy Kertész Imre, az egyetlen magyar irodalmi Nobel-díjas műveit nem a magyar irodalmi részben tárgyalja a Nemzeti alaptanterv, hanem egy különálló pontban, amely az irodalmi díjakról szól, "ily módon kivetve őt a magyar irodalomtörténetből".

A közleményt a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, az Élet Menete Alapítvány, a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület, a Magyarországi Cionista Szövetség, a Nácizmus Üldözöttjeinek Bizottsága és a B'nai B'rith Budapest Páholy jegyzi."

2011.10.11-én írtam a bbjnick.blog.hu-n: "...Megnéztem a „GYALÁZAT Az nem lehet... Budapest regnáló főpolgármestere Dörner György színigazgatói kinevezésével közpénzen megalapította a Magyar Köztársaság első újnyilas színházát. Ez gyalázat. A döntés ellen a leghatározottabban tiltakozunk.” tartalmú tiltakozás aláíróinak névsorát. (Itt: szinhaz.hu/szinhazi-hirek/42360-tiltakozas-dorner-kinevezese-ellen-neves-muveszek-alairasaval) Többségük (nyilvánvalóan) teljesen tisztában van azzal, hogy miről beszél Csurka-Dörner-Pozsgai, ismeri azt a dráma- és színházi kultúrát, amit (Csurka-Dörner-Pozsgai) újjá szeretnének éleszteni, tisztában van azzal, hogy ki volt és mit képviselt Németh, Illyés, Sarkadi, Csurka, Hernádi, Vészi, Sütő, Örkény, Páskándi stb. a XX. század második felében. Ha ennek ellenére ők aláírnak egy ilyen (tartalmú) tiltakozást, azzal nyilvánvalóvá teszik, hogy valójában mire játszanak: ez egy politikai indíttatású és célú kulturális botránykeltés (tkp. egy kultúrpolitikai puccskísérlet). Ez a kultúrában felér egy 1919-cel :-(..."

Ez a Sinka, Wass, Szabó és Nyírő, a magyar kultúrából való kitörlését követelő nyilatkozat (nyilvánvaló végrehajthatatlansága miatt) egy, a konfliktusok eszkalálódását elérni kívánó aljas, mocskos provokáció. Az a tény, hogy ezt olyan szervezetek írták alá, amilyenek, egyértelműen arra utal, hogy a magyarországi zsidóság egy része a végletekig hajlandó elmenni, hogy céljait elérje.

Ez, bizony, '19...!!!

ü
bbjnick

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.06.26. 00:45:38

@tewton: @Bell & Sebastian: Árulják már el, mennyiben járt volna Magyarország rosszabbul, ha Nyirőt nem a magyar országgyűlés elnökének főszereplésével temetik újra, hanem mondjuk az Írószövetség szervezésében úgy, hogy egy író mond beszédet?

@bbjnick: Pedig Az elsodort falunak milyen jó reklám lenne az, hogy "íme a híres-hírhedt botránykönyv!" :) (Wasst és Nyirőt még mindig nem olvastam.)

Naxalite 2012.06.26. 00:53:07

@Holger Hartland:
Adja magát, hogy a kérdést fordítva is feltegye az ember: attól hogy nem így történt, miért kell Magyarországnak rosszul járnia? Mert Wiesel és izrael ráncolja a szemöldökét?

Lassan már úgy van beállítva ez az eset, mintha a Vér és Becsület szervezte és bonyolította volna le az egész újratemetést.

Bell & Sebastian 2012.06.26. 00:55:54

@Holger Hartland: Ebben az estbe a Fidesz -érdek egybeesett Kövérével. Az egyik asszimilálni akar jobbról, a másik nem akar villamosszék anódban mutatkozni.

Jelentkezzen az, aki előre látta, hogy ekkorát harapnak az ügybe. Nyilván puszta létükben érzik magukat fenyegetve. Ismét olyan szépen berendezkedtek, erre tessék, megint lehet csomagolni...

Utólag már shoppánkodni kár.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.26. 00:57:08

@Holger Hartland:

Maga szerint, ha az országgyűlés elnöke nem vesz részt Nyírő "újratemetésén", akkor ez a nyilatkozat ("Magyarországi zsidó szervezetek és szövetségek felszólították a kormányt, hogy haladéktalanul vizsgálja felül a Nemzeti alaptantervet. Mellőzzék abból Nyirő Józsefet, Sinka Istvánt, Szabó Dezsőt és Wass Albertet, mert nézetük szerint antiszemiták voltak...") nem született volna meg? Ne adja a naivát, mert még a végén itt valaki beleszeret magába! [............................./.]

ü
bbjnick

tewton 2012.06.26. 00:57:36

@Holger Hartland:
hát ez az!
mondjuk esternházy mondhatta volna a beszédet :)

de tényleg igaz. ez a fenti fotó (a székely apostol hazatér -- miafaszom) egy találós kérdés lesz minden törikönyvben 50 év mulva. bélabácsival az a baj, hogy pontos képet ad a korabeli mentalitásról, meg arról, hogy a korabeli magyarország mit gondolt a zsidóságról. ha akkoriban lettek volna jobbikosok, lett volna "zsidóbűnözés" is, és mindenki nagyonis jól értette volna, mit is jelent a kifejezés.

Bell & Sebastian 2012.06.26. 01:02:08

@Naxalite: Ez a Wiesel egy kisstílű személyiségrabló, a lágerben vette el mástól az iratait, erre ő fújja az erkölcsi passzátszelet.
Nagy szerencséje, hogy nem Walter Ulbricht -tal volt összezárva. Mármint Ulbrichtnak, mert nekünk tökmindegy.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.06.26. 01:04:37

@Naxalite: Magyarország azért jár rosszul, mert a Magyarország szempontjából fontos helyeken tudni fogják, hogy jogos a szemöldökráncolás. Világos, hogy az elmúlt két évben Magyarország sok pofont igazságtalanul is kapott (a bírálók érdekei vagy előítéletei miatt), már csak ezért sem kellene melléjük jogos pofonokat is bevállalni.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.06.26. 01:06:44

@Bell & Sebastian: "Jelentkezzen az, aki előre látta, hogy ekkorát harapnak az ügybe."
Csak azért nem jelentkezem, mert nem tudnám bizonyítani. Pedig sejtettem.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.06.26. 01:12:06

@bbjnick: Csinibaba, ne szeressen belém! :) Nem mindegy, hogy egy ilyen nyilatkozat állami vagy írószövetségi Nyirő-temetés után születik. Amúgy megnéztem Sinkát a wikin, és mit látok: 1990-ben posztumusz Kossuth-díjat kapott. Csak nem Göncz Árpádtól? Az 1966-os magyar irodalomtörténet szerint pedig "az elnyomott pásztorok, zsellérek, uradalmi cselédek kollektív keserűségét akarta kifejezni". :)))
hu.wikipedia.org/wiki/Sinka_Istv%C3%A1n
mek.niif.hu/02200/02228/html/06/309.html

tewton 2012.06.26. 01:13:48

@bbjnick:
ezzel az egésszel az a baj, hogy az antiszemitizmus meg rasszizmus 1992-ben meg a rendszerváltás korában még tényleg csúnya, átérezhetően és konszenzusosan csúnya dolgok voltak. 20 év faji alapú, túlérzékeny vinnyogása és folyamatos farkaskiáltása (holóvallással és -biznisszel, meg izraél helyezkedésével együtt) elintézte azt, hogy a fajilag-törzsileg-genetikusan érintetteken kívül az emberek valamiféle minimális maradék együttérzésen túl inkább vállat vonnak.

annyi előnye van a dolognak, hogy a szar a májtól elválik. ha én antisémi vagyok neked, akkor te biztos sémita vagy (és ugyanez viszont). végülis tényleg nem kell azt a játékot játszani, hogy mo "mária országa" meg "keresztény ország."

kövérlaca meg még mindig mondhatná azt, hogy "nem is mernék belépni egy olyan országba, ahol a próféták után megölik a messiást is". elvégre nem mindenkinek lehet holó a vallása.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.06.26. 01:14:40

@tewton: Három beszédet! Egyet Esterházy, egyet egy kortárs jobber író (ki van most olyan?), egyet meg Moldova. :) Bélabácsi helyett nem dezsővácsit akart írni?

Naxalite 2012.06.26. 01:15:45

@Holger Hartland:
Én vitatom a szemöldökráncolás jogosságát. Kicsit egyszerűbben akarnék fogalmazni, azt mondanám hogy egyáltalán mi közük van hozzá?

Példaértékű lehetne Norvégia, ahogy kiáll a nobel díjas Knut Hamsun mellett, pedig az (ezek szerint) európai irodalmi kérdésekben hiperszenzitív izraeli kormány jószerével minden évben megtalálja őket miatta.

tewton 2012.06.26. 01:21:33

@Holger Hartland:
dehogynem, dezsőbácsi lesz az, csak közben sört töltöttem

tewton 2012.06.26. 01:27:32

@Naxalite:
hahaha. a múltkor hallgattam róla egy Irodalmárt a rádióban, akinek kb. az volt a véleménye erről a fasziról, hogy igaz ugyan, hogy megkapta a nobel-díjat meg hogy irodalom, de igazából mégsincs helye az irodalomban, és nem kéne (az Irodalmár köztudottan a kisázsiai rokonsághoz tartozott)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.06.26. 01:30:13

@Naxalite: A norvégok hivatkozhatnak egy irodalmi Nobel-díjra, meg Hamsun öregségére, na és persze Norvégiában gyakorlatilag nem volt olyan méretű népirtás, mint máshol, mert nagyon kevesen voltak ott zsidók.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.06.26. 01:36:02

@tewton: Dezsőbácsitól csak Az elsodort falut olvastam, de nekem nem tűnt antiszemitának. Ha ma írná valaki, az lenne, csakhogy száz éve még mást jelentett ugyanaz. Én úgy értelmeztem, hogy kb. a korabeli Magyarország összes társadalmi csoportját irgalmatlanul kiosztja - persze, a zsidókat is, de nem jobban, mint bárki mást. Amit pl. a katolikus reakció kap az egyik epizódban, azt Semjén Zsolt nem tenné a kirakatba. Hogy persze a Farcády- vagy a Kuntz-családról ne is beszéljünk.

Bebes 2012.06.26. 02:52:08

@MACISAJT: "Ez a Wiesel nevű, már ha az akinek kiadja magát(mert efelől komoly kétségek vannak), szóval mitől is volna " magyar származású"?
Ez egy Romániában született zsidó"

Remek! Ilyenkor nem édes-Erdély meg drága-Partium, hanem Románia?

Apeiron (törölt) 2012.06.26. 03:08:02

@freehckr: Én mindig örülök, ha Orbán seggnyalói ilyen vehemensen bizonyítják, hogy az országban nincs antiszemitizmus.

:))))

töreki 2012.06.26. 06:10:03

A kövér halálra röhögi magát a zsidókon! megmentették attól, hogy hason csúszva vezekeljen a siratófal előtt! csak örül ennek a zsidó baromságnak! Mi meg annak örülnénk ha végre tudomásul vennék, hogy nem kívánatosak a Kárpát medencében a kampós orrúak, takarodjanak el innen!

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2012.06.26. 06:10:59

És ez a mandiner még csak nem is a Fidesz legmélyebb bugyra, mert vannak olyan honlapok, amelyeken magukat fideszesnek vallók olyan nézeteket vallanak, hogy egy jobbikos könnye kicsordul a meghatottságtól mikor olvassa.

Kövér László akinek ömlik a fos a szájából. 2012.06.26. 06:43:07

@töreki: "hogy nem kívánatosak a Kárpát medencében a kampós orrúak, takarodjanak el innen! "

Milyen minőségben ugatod ezt baromarcú?

MACISAJT 2012.06.26. 06:56:23

@Holger Hartland: ("Árulják már el, mennyiben járt volna Magyarország rosszabbul, ha Nyirőt nem a magyar országgyűlés elnökének főszereplésével temetik újra, hanem mondjuk az Írószövetség szervezésében úgy, hogy egy író mond beszédet?")

Semennyiben nem járt volna rosszabbul.
De eltelt 60 év halála óta.Ezalatt lett volna bőven alkalom/mód egy ilyen írószövetségi beszédre.
Volt ilyen?
Vagy fordítsuk meg: mi történt volna ha újratemetik Nyírőt szülőföldjén, majd a Nemzeti Tantervbe felveszik az Uz Bencét és mindezt csendben ,hisztéria nélkül tudomásul veszik ezt egyesek itthon és külföldön? Árulják már el, mennyiben járt volna "ők" rosszabbul?

Most Nyírő okán Kövér László kollegája lett az irodalmi Nobel-díjas Günther Grassnak...:

index.hu/kulfold/2012/04/11/diktatorikus_eljarasnak_tartja_gunter_grass_hogy_kitiltottak_izraelbol/

És elnézve hogy Schüssel volt osztrák kancellár miket mondott Budapesten, az Ausztria elleni 2001-es hadjárattal párhuzamban Magyarországon...
ez nem is biztos hogy olyan rossz kompánia.

Nyírő kapcsán (is) felszínre került az mint Grassnál a végletekig megalázott Németországban, hogy a "nemzetközi" zsidóság végképp kezdi elveszteni az eszét és a mértékét, őrjöngve rontanak rá mindenre és mindenkire,Magyarország meg(valamiért) kiemelt célpont.

Pelso.. 2012.06.26. 07:01:15

Turul, válaszolva kérdésedre; megérte.
Addig feltétlen megéri bármi, amíg közben háborítatlanul működnek a pénzszivattyúk, a népnek meg maradnak az efféle ostoba előadások.

Módfelett Kényelmetlen 2012.06.26. 07:27:49

nektek megérte ezekre szavazni, birkák?

alien 2012.06.26. 07:33:33

@bz249: ja biza, pl Sebő Ferenc apja egyszerűen közölte, hogy egy esküje van (a lovastengerészre) és nem esküdött fel a főtestvérre (ja és az emberei sem egy század magyar katona (és nem lett semmi baja))
az egyébként csak a hab a tortán, hogy az óberkodó németet meg elzavarta, hogy itt ő a rangidős és neki csá szóval minek ücsörgött ott nyírő? mert úgy gondolta, hogy az valamiért jó, most azt látjuk, hogy ez nem volt jó, akkor minek kell vele cécót kezdeni, biztos csomó olyan író van aki nem ült akkor pont ott ...
szokásos ostoba kollégiumi tahóság
így néz ki szakmai cv-jük:
1. állás ogy képviselő;
2. miniszter/(miniszterelnök0)
jó nem?

negyven rabbi 2012.06.26. 08:07:03

@Módfelett Kényelmetlen:

meg

pláne, hogy nektek ez módfelett kényelmetlen

negyven rabbi 2012.06.26. 08:10:47

@Madnezz:

nem kötelező olvasni

(itt nem a zsidószervezetek diktálnak, hogy előírják a napi szakaszt (: )

Megfigyelo 2012.06.26. 08:15:26

Úgy tűnik, ez az ügy látványosan igazolta azok véleményét, akik szerint nem antiszemita (sőt nem fasiszta!) magyar jobboldal nem létezik, mert a magyar jobboldaliságnak (aminek semmi köze Merkel, Sarkozy es Cameron európai jobboldaliságához) meghatározó összetevője az antiszemitzizmus, ami előbb-utóbb, így vagy úgy, azokból a képviselőiből is előbukik, akik igyekeznek titkolni -- talán maguknak sem valják be--, mert tudják, hogy ez a világban tökéletesen szalonképtelen.

kormányzó 2012.06.26. 08:20:32

Az,hogy kinek mi éri meg,egyéni választás kérdése.
Lacus ismét látott egy szabad faszt,há' gyorsan megszítta!
Mert neki, megérte!

kormányzó 2012.06.26. 08:32:10

@Megfigyelo:
Ha megfigyeled a magát, magyar jobboldalnak nevező , hullarablók szövetsége , mindent megtesz annak érdekében,hogy senkiben sem maradjon szemernyi kétség sem,ők fasiszták.
Mert ha nem azok lennének,akkor sajnos," a zsidók által felbérelt, nemzetáruló provokátoroknak" kell tekinteni őket.

negyven rabbi 2012.06.26. 08:44:19

@Megfigyelo: tévedés.

persze nyilván megéri így kiforgatni, de a valóság az:

a zsidó sorstalanság egyszerűen NEM MÉRLEGELÉSI/VISZONYÍTÁSI PONT

itt senki nem akarja bántani a zsidóságot, legfeljebb a beépített provokátorok:

itt IGNORÁLNI KÍVÁNJÁK - és ez fáj csak igazán

magaslabda 2012.06.26. 08:45:35

Háborúban állunk. Megtámadták a forintot mondta Selmeczi, és tényleg. Kósáék shortoltak több etapban. A mostani Horthy meg Nyírő dicsőítés: tudatos országimázs rombolás. Nagyon remélem hogy a következő kormány számonkéri majd ezeket a lépéseket!

negyven rabbi 2012.06.26. 08:46:41

@kormányzó: "magát, magyar jobboldalnak nevező , hullarablók szövetsége"

kik is tartják a markukat hullákra hivatkozva?

kiknél divat másodgenerációs túlélőnek nevezni magukat és jeremiádokkal telebőgni a médiát?

Stеfánia kisasszony (baranyai sváb parasztlány) 2012.06.26. 08:50:01

@negyven rabbi: Te zsidózó állat! Elolvastad miről szól ez a topik?

gazell16 2012.06.26. 08:52:07

MEG !

Megjegyzés: milyen kérdés az hogy "megérte"? midnen benne van ebben az egy szavas kérdésben: összemoss a a"profitot" az "elv"-vel.

Dr.Rekettyés László 2012.06.26. 08:55:57

"A magyarok! Az egymást pusztító, pártoskodó, gyűlölködő, szanaszét szakadt, szerencsétlen magyarok, ez a fájdalmasan tragikus sorsú nép, az elveszett haza kísértetei! Lehet rájuk számítani?"
Szerintem ez egy felettébb elgondolkodtató idézet...

Megfigyelo 2012.06.26. 08:56:26

@negyven rabbi: Hát ignorálni nem lehet: elég arra gondolni, hogy mit is jelent az az INRI a feszületen?

Stеfánia kisasszony (baranyai sváb parasztlány) 2012.06.26. 09:02:42

@negyven rabbi: "itt senki nem akarja bántani a zsidóságot, legfeljebb a beépített provokátorok:"

vs

"kiknél divat másodgenerációs túlélőnek nevezni magukat és jeremiádokkal telebőgni a médiát? "

- Tehát akkor bevallottan provokátor vagy. Te tényleg ennyire hülye vagy?

Stеfánia kisasszony (baranyai sváb parasztlány) 2012.06.26. 09:03:44

@Megfigyelo: Ilyen bonyolult összefüggések felismerését, hogy az INRI mit jelent a feszületen, ne várd tőle!

negyven rabbi 2012.06.26. 09:08:28

@Stеfánia kisasszony (baranyai sváb parasztlány):

a zsidó traviknak újabban a sváb parasztlány az ideálja? :)

Megfigyelo 2012.06.26. 09:10:45

@negyven rabbi: Mondjuk ez a felirat annak egyértelmű bizonyítéka, hogy az egész kereszténység tulajdonképp csak egy zsidó szekta...
("Csak Izrael népéhez küldettem" mondja egyhelyütt Jézus.) Tehát a zsidókat ignorálni csak a kereszténység egyidejű ignorálása mellett lehetséges,
mert bizony, bizony, az egyistenhit is "egy gonosz zsidó találmány"...

Stеfánia kisasszony (baranyai sváb parasztlány) 2012.06.26. 09:11:16

@negyven rabbi: Zsidó transzvesztitákról ábrándozol? Nem kellene szexuál pszichológushoz fordulnod? Én maradok a tisztafajú árjáknál, de ehhez nem kell zsidóznom.

negyven rabbi 2012.06.26. 09:14:12

@Stеfánia kisasszony (baranyai sváb parasztlány):

mi van sárika,

betalált a nagyszülők hulláján való nyerészkedés felvetése?

negyven rabbi 2012.06.26. 09:32:47

@Megfigyelo:

ahhoz képest eléggé gyűlölik a zsidók, alapítójával egyetemben :)

de meg is értem: a vallásnak nevezett kirekesztő törzsi hagyományrendszernek teljes antitézise a kereszténység befogadó volta

szóval felesleges képmutatóan zsidó szektának hazudnod :)

Putyilov gyári melós 2012.06.26. 09:36:57

A Kövér-Szőcs-Vona showműsor, tehát a Fidesz és a Jobbik hivatalos összeborulása után egyáltalán el lettek temetve azok a nylonzacsiban hurcolászott hamvak?

Vagy miután teljesítette a hamu A POLITIKAI FELADATÁT, be lett dobva az első kukába, le lett húzva a budiba?

Egyáltalán voltak valódi hamvak, vagy csak lenyúltak az adófizetőktől pár tízmilliót egy zacskó homokért?

igazi hős 2012.06.26. 09:37:18

Ostobaság már a kérdés is. Persze, hogy megérte. Nyírő is divat lesz, mint néhány éve Wass. Megveszed, felrakod a polcra, hogy lássák, ezzel hirdeted magad. (Nem olvasod el, sokkal jobb szerzőket sem olvasol, fárasztó dolog.) Olyan mint a kokárda, az egy táborba tartozást erősíti, ez most a legfontosabb, hogy az emberek fele egyáltalán nem szavazna ebből a választékból senkire. Egyébként is inkább beszéljenek az emberek Nyírőről, mint a bolti árakról.

Fidesz tehát nyert vele.
Aki kiabál ellene az is nyer, aki politikai alapon tiltakozik, az eleve ebből él, aki szakmai alapon, az pedig örül, hogy esetleg észreveszik. (Nem fogják, ha hagy örüljön egy kicsit.)
Aki kinyomtatja, az is nyer.
Aki megveszi, igaz pénzbe került, de a perselybe is dobálunk, pedig azzal még a hazai ipart sem támogatjuk. (Remélhetőleg nem Romániában nyomtatják a Nyírő könyveket.)
Kimaradtak a normális emberek, aki már unják ezeket a cirkuszokat, és inkább egy dolgozó Parlamentet és kormányt látnának? Hát mi nem nyertünk.

negyven rabbi 2012.06.26. 09:41:19

@Putyilov gyári melós:

Látod ez már EGY LÉNYEGES KÉRDÉS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Egyáltalán voltak valódi hamvak?"

a sok eltüzelt fának, szénnek, amivel a barakkokat fűtötték, nyilván volt

Dr.Rekettyés László 2012.06.26. 09:43:05

Még mindig nem tudom, hogy mi a megítélése annak az írónak, aki "egymást pusztító, pártoskodó, gyűlölködő, szanaszét szakadt, szerencsétlen magyarok"-ról ír...

kormányzó 2012.06.26. 09:43:11

@negyven rabbi:
Kik is tarják a markukat?
Hadd szemléltessem egy "összeesküvés-emélettel".
Az okos "tudjuk kik", felhasználva az ostoba fasiszták mohóságát,a gátlástalan cigányokat "pozitív diszkriminácíóval" előnyös helyzetbe hozzák, a végletekig nyúzott magyarokkal szemben.
Gyakorlatban ez úgy néz ki,hogy a "tudjuk kik " által támogatott fasiszta nefmi, hozz egy rendeletet 7/2012.(II.14) számon,ami a "rokik" komplex minősítésének részleteit tartalmazza.
Ebben, egyebek mellett van egy 15 kérdésből álló rész,amiben eldöntik javasolt- e az ügyfél rehabja(magyarul, bukja az eddigi ellátását)vagy nem javasolt.
A 9. kérdés szempontjai:
a,pályakezdő
b,NEMZETI KISEBBSÉGHEZ TARTOZÓ
c,kisgyermekes
d,ALULKÉPZETT
e,tartós munkanélküli
f,régóta(legalább 2 éve)inaktív
g,KERESŐ TEVÉKENYSÉGET SOHA NEM FOLYTATOTT.
Az "értékelés" x-3 pontig terjed.
Ha a 15 kérdésből eléri a pontszám a 17-t,a delikvens rehabilitálható,alatta nem javasolt(vagyis nyert)
Ha bármelyik kérdésnél x a válasz,a delikvens nem javasolt.
Aki javasolt,az végzettségre tekintett nélkül mehet kubikolni a FEOR 9239-kóddal.
A többit olvassa át, akit érdekel mire számíthat betegség esetén.
Természetesen nem azt állítom,hogy ezeket a szempontokat csak a romáknak kedvező módon alkalmazzák,de a lehetőség adott.
Nos,így néz ki egy "összeesküvés-elmélet",a kik tartják a markukat kérdésre.

Putyilov gyári melós 2012.06.26. 09:44:15

@igazi hős:

Szerintem ezeket a Wass, Nyírő, Orbán féle huszadrangú írókat méterre, az IKEA bútor polcára centire passzolóan árulják, természetesen nemzetiszín farkcsóválós bőrkötésben, arra rejszol a Fideszes-Jobbikos balek, aki életében nem olvas.
Aztán megveszi a paraszt, beveri fakalapáccsal passzintosan a helyére és ő a hűde trendi jobber.

A kiadó meg röhög a faszparaszt, igénytelen balekokon, akiknek minden szart el lehet adni és halálra kaszírozza magát a trendi nyilas köcsögökön, akiknek már semmilyen jogdíjat sem kell fizetni.

Kohn bácsi azt mondaná: Ügyes!

negyven rabbi 2012.06.26. 09:48:25

@kormányzó:

NE TERELJEN, maradjunk csak a témánál: a zsidó gyűlöletnél,

de ha már felhozta, említhetjük ennek példájaként

a cigányok zsidók általi bujtogatását, uszítását a "parasztok" ellen

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2012.06.26. 09:48:29

@Megfigyelo: az egy message board, csak a zsidók a másik irányba írnak, valójában azt jelenti: ide lehet üzeneteket ÍRNI. Mivel akkoriban mindenki kíváncsi volt az efféle látványosságra, nagyon népszerűek voltak az ilyen táblák.

Ez csak a kezdeti állapot, mire Jézust levették a keresztről tele volt "XXXVI éves római zsoldos keresi korban hozzáillő, dolgos, fekete hajú, fekete szemű társát. Jelige: kedvencem a maceszgombóc!", "Pészah napi pászka-akció! Amíg a készlet tart!" típusú üzenetekkel. Állítólag az ilyen táblák egy Akscimis nevű vállalkozó tulajdonában voltak.

orgoványi erdőjáró 2012.06.26. 09:48:41

Én azt nem értem, hogy a világon miért kell(ene) mindennek Izrael áldásával történnie?? Mi van akkor, ha valami nem tetszik Izraelnek, és az egyik szülötte visszaad egy kitüntetést?
Vállaljuk már fel a saját véleményünket végre!

bariga 2012.06.26. 09:49:13

Én egy másik blogon megírtam már egyszr, hogy valaki megtaníthatná az elnök urat késsel- villával enni.

Putyilov gyári melós 2012.06.26. 09:49:25

@negyven rabbi:

Nocsak, rágyújtottak erre a Nyírőre az összezabrált házát és ott murdelt meg?
Mit nem mondasz.

Én eddig úgy tudtam, hogy ezek a megélhetési faszparaszt díszmagyarok vagy akasztófán vagy ágyban, párnák között és lopott luxusban purcantak meg.

Mondja már meg valaki, hogy el lett temetve ez a díszfasz, vagy miután teljesítette az a zacskó hamu vagy homok a politikai feladatát, azután lehúzták zacsistól az első falusi budiba?

Putyilov gyári melós 2012.06.26. 09:50:18

@bariga:

A pacalpörköltet kanállal zabálják, a szaftja a lényeg :O))))

mokkaczuka 2012.06.26. 09:50:47

"És fel kell tenni a kérdést, hogy a magyar érdek szempontjából milyen következményei vannak a Nyirő-ügynek? "
...
Ez meg mióta érdekli a Fideszt?

MACISAJT 2012.06.26. 09:53:06

@igazi hős: ("(Remélhetőleg nem Romániában nyomtatják a Nyírő könyveket.)"

A csíkszeredai Pallas Akadémia kiadó:
www.pallasakademia.ro/konyvekl.php?a=13&an=Nyir%F5%20J%F3zsef%20M%FBvei

Putyilov gyári melós 2012.06.26. 09:54:59

@MACISAJT:

Mackó, neked hány méter Nyírőd, Wassod, Orrbánod van?

Beillik a Sztálin,Kádár, Rákosi összes helyére?

Megfigyelo 2012.06.26. 09:57:04

@negyven rabbi: Teológiai tertalmát tekintve a kereszténység kétségtelenül egy zsidó szekta, nem véletlen, hogy a keresztény biblia nagyobbik része azonos a zsidó bibliával. Ami a kereszténység befogadó jellegét illeti, azt hiszem azt az inkvizició története meg a magadfajta mocskos antiszemita fröcsögők jellemzik legjobban. Ajánlom Madáchtól a Tragédia Bizánci Színének figyelmes olvasását is...

negyven rabbi 2012.06.26. 09:57:27

@MACISAJT: sok esze van magának is.

muszáj dolgoznia a zsici hírszerzés helyett? jól beugrott a zsici provónak.

Megfigyelo 2012.06.26. 10:00:17

@orgoványi erdőjáró: Ellie Wiesel az akkori Magyarország szülöttje, bár ezt valószínőleg -- teljes joggal -- szégyeli.

MACISAJT 2012.06.26. 10:01:43

@Putyilov gyári melós:

Megnyugtatlak, az előbbiekből: sok.
Valahogy egy író(művész) esetében soha nem érdekelt hogy egyes zsidók mit kaffognak róla(mert obligát kaffognak,kizárt hogy bármilyen magyar vonatkozás ne úgy merüljön fel hogy azonnal előugrik egy-két ügyeletes és megmondja a vezérszólamot hogy "és az illetőnek milyen volt a viszonya a zsidókhoz"), engem Nyírőben is az Uz Bence meg a Mádéfalvi veszedelem fogott meg.

A kaffogok meg le vannak szarva, úgy járnak mint Mel Gibsonnal, milliárdost csináltak belőle a Passiója elleni hadjáratukkal..

Putyilov gyári melós 2012.06.26. 10:02:04

@negyven rabbi:

El lett egyáltalán temetve ez a Nyírő díszfasz, vagy bebaszták a zacsiját az első kukába?

Netán otthon tartja Szőcs elvtárs a hűtőjében, két lekvár és felvágott között egy későbbi újabb showra?

negyven rabbi 2012.06.26. 10:02:26

@Megfigyelo:

ha egy (csaló) zsidó szégyelli, akkor

annak csak örülni lehet.

Putyilov gyári melós 2012.06.26. 10:06:57

@MACISAJT:

Ja, hogy ha egy ámerikai, impirialista, trendi színész halálra keresi magát az igénytelen balekokon, akkor az jó?

Te Maci, ez olyan "zsidós"mentalitás, nem?

Talán te tudod, hogy el lett- e utólag kaparva ez a Nyírő díszfasz, vagy még most hurcolásszák a zacsiját egy későbbi hulladék újrahasznosítási aktusra?

igazi hős 2012.06.26. 10:08:03

@MACISAJT: Esküszöm, nem tudtam, de így lottózzon az ember!

kormányzó 2012.06.26. 10:09:51

@negyven rabbi:
Az enyém,valódi példa a zsidók ármánykodására.

u.i.
Kérem,ne keverjen össze a baranyai kanászlánnyal!

Megfigyelo 2012.06.26. 10:13:17

@negyven rabbi: Egyre többen szégyellik ezt a Magyarországot, húznak el a fenébe, és igyekeznek letagadni, hogy innen valók...

kormányzó 2012.06.26. 10:20:31

@Megfigyelo:
A "magyarság"olyan mint a tűz!
Fénye messziről látszik,de ha takargatják,csak büdösen fűstől.Példa erre ócskawass albi dezertálása.

MACISAJT 2012.06.26. 10:21:25

@igazi hős:("Esküszöm, nem tudtam")

Mit nem tudtál?
Hogy Nyírő műveit Erdélyben már a rendszerváltás óta (újra) kiadják, és hogy ezzel semmi probléma nem volt?
Hogy Nyírő művei ugyanolyan természetesen és ugyanúgy hozzátartoznak az erdélyi irodalomhoz mint Tamási, Zilahy, Sütő vagy Kemény?
Hogy Erdélyben a halinakötéses Révai kiadású Nyírő, Wass,Makkai stb. könyvek 70-80 éve ott állnak a könyvespolcokon?

Istenem, hogy mennyi mindent nem tudsz.(tudtok).
Azt bezzeg igen hogy "utálta a zsidókat".

Putyilov gyári melós 2012.06.26. 10:22:10

@Megfigyelo:

Én nem akarok és nem tudok elmenni, mert ez a hazám és ideköt minden, de le akartam mondani az állampolgárságomról, mert akar a faszom ennek a rohadt államnak a rabszolgája lenni, de nem engedi az állam.

Egyszerűen nem lehet lemondani az állampolgárságról, ha nincs másik.
Magyarul az állam tulajdona a paraszt.

orgoványi erdőjáró 2012.06.26. 10:24:13

@Megfigyelo: teljes joggal szégyelli? Neked sem bonyolult túlzottan a világképed, more....

2012.06.26. 10:28:10

A kormány feleslegesen keresi a zsidók kegyeit, mivel egyértelmű, hogy a magyar nemzet ellenségei. Az összes zsidótól vissza kell venni a kitüntetéseket, valamint az eddigi kárpótlási pénzeket kamatostul, a zsidókat pedig kitiltani Magyarországról.

Putyilov gyári melós 2012.06.26. 10:29:17

@MACISAJT:

Mit nem mondasz Mackó, ekkora a jólét a román elnyomás alatti Erdélyben?

Itt csóró Magyarországon éppen 3 millió kifizetetlen közműszámla van és családokat basznak ki rendőrterrorral, könnygázzal az utcára.

Lehet, hogy oda kéne kivándorolni ebből a kurvaországból?

Putyilov gyári melós 2012.06.26. 10:31:52

@"No one was shot" - hazudta a tróger zsidó:

Na végre egy "derék" náci, aki bevállalja azt, amit Orbán és Köcvér csak sunnyogva:O)))

Tényleg be kéne vezetni azt a genetikai vizsgálatot, hátha Orbán és Kövér, no meg Zazrivetz és Novák is ki lenne paterolva. :O))))

MACISAJT 2012.06.26. 10:35:29

@Putyilov gyári melós: ("de le akartam mondani az állampolgárságomról, mert akar a faszom ennek a rohadt államnak a rabszolgája lenni, de nem engedi az állam.
Egyszerűen nem lehet lemondani az állampolgárságról, ha nincs másik."

Nesze, töltsd le (és ki),küldd be, oszt máris lemondhatsz, még csak más országnak sem kell állampolgára légy:

ugyintezes.magyarorszag.hu/dokumentumok/magyar_allampolgarsagrol_lemondas.rtf

Nekem ennyit igazán megér:D
A baj, hogy soha nem azok mondanak le illetve mennek el,akik valójában kellenének( sőt, még azok is visszajönnek , ráadásul többen, akik elmentek, lásd mohácsi etnő esetét).

Putyilov gyári melós 2012.06.26. 10:41:43

@MACISAJT:

Beszéld meg a Nagyságos Hivatallal!
Nekem azt válaszolták, hogy nem enged a KURVAÁLLAM!
Tehát a tulajdona a paraszt!

"Tisztelt Uram!

A magyar állampolgárságról történő lemondásra vonatkozó kérdéseivel
kapcsolatban az alábbiakról tudom Önt tájékoztatni.

A magyar állampolgárságról szóló 1993. évi LV. törvény 8. § alapján az a
külföldön lakó magyar állampolgár mondhat le állampolgárságáról, aki
külföldi állampolgársággal is rendelkezik vagy annak megszerzését
valószínűsíteni tudja. Amennyiben a törvényi feltételek nem állnak fenn, a
lemondásra irányuló nyilatkozat nem terjeszthető elő elfogadásra a
köztársasági elnöknek.

Európai Uniós állampolgárság önállóan nem létezik, a tagállami
állampolgárság által valósul meg.

Mellékletként megküldöm a lemondással kapcsolatban készült részletes
tájékoztatónkat.

Tisztelettel,

dr. Erdei Péter
osztályvezető

BÁH Állampolgársági Igazgatóság "

Putyilov gyári melós 2012.06.26. 10:50:14

@Putyilov gyári melós:
Az utcára kibaszhatják az embert, rendőrterrorral, könygázzal:

Kilakoltatás Kaszásdűlőn
www.youtube.com/watch?v=j7T8IayF5Q8

kormányzó 2012.06.26. 10:54:40

@Putyilov gyári melós:
Az erdélyi temetőkben sírról-sírra terjedő hírek szerint,a Nemzeti Cselvetés Bizottsága, ez év augusztus 20-án tervezi újra becsempészni a Szent Hamvakat.
Egyes - magukat megnevezni nem kívánó - fejfák tudni vélik,hogy a Nagy Átbaszás-hadművelet keretében,a zúj(nem pervollal mosott) fideszland álnok, szolgálati kasznijára szórják a Neves Port és így juttatják be a barátságtalan szomszéd kertjébe.
A Nagy Attrakció- fedőnevű szertartást,mocskosul kövér laci újabb látogatásával fogják fedezni,melynek keretében a Nemzet Ostora beveti leghatásosabb fegyverét,és mindenkit kivezettet Romániából.
Az action időpontjáig,l sipoly rejtegeti pofazsacskójában a cementtel dúsított port.
Ez megnyugtat?

Putyilov gyári melós 2012.06.26. 10:59:10

@kormányzó:

Ha biztosan a pofájában van cementtel keverve, akkor most nagy kő esett le a szívemről.
Bár mondjuk Kövér elvtárs pofazacskójában szivesebben látnám, 50 kiló cement között :O)))

De hogy fog így pacalpergeltet zabálni teltpofára?

Jaj, csak le ne konyuljon a Nemzet Felkent Bajsza!

Chicano 2012.06.26. 11:07:28

Lenne itt egy jó téma, aztán kikerül az index címlapra és ideözönlik a mocsadék. Aztán kész, vége, ehhez a színvonaltalan mocsokhoz már nem lehet hozzászólni. Hánynom kell a kormánytól meg az ellenzékétől is.

tomwar 2012.06.26. 11:12:03

@Apeiron: Pedig igeny az lenne ra! (az latszik erosen...)

Mr. Rustical 2012.06.26. 11:12:14

A Nyirő temetés egyszerűen az MPP ingyenes választási kampánya volt, se több, se kevesebb.
Nincs értelme a kérdésnek, hogy mit nyert vagy veszített ezzel a nemzet, vagy bárki más. Az MPP csinált egy kampányt, a hírekben volt hetekig tiszta ingyen, ennyi. Kicsit gusztustalan dolog egy holt ember koporsója fölött kampányolni - még ha üres is a koporsó - de hát ez van.

Mi köze ennek a nemzethez?

A baloldali meg a nemzetközi reakciókkal megnit fölösleges foglalkozni, mivel a magyarországi baloldalt és nemzetközi szövetségeseit nem a Nyirő temetése, hanem a magyar emberek puszta léte ingerli feneketlen gyűlöletre. Úgyhogy ezzela résszel sem érdemes foglalkozni.

A poszt teljesen fölösleges.

Putyilov gyári melós 2012.06.26. 11:15:03

@Chicano:

Akkor olvasd csak el mégeccer az írást,mert épp azt feszegeti,hogy ez a "jó téma" már ottan van külföldön a nagypályás fiúk asztalán.
Oszt ezek a fijjúk tankokkal, repcsikkel, dollárezermilliárdokkal játszadoznak, nem szatyorban hurcolászott homokkal.
A hányingernek meg jót tesz a befosás.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.06.26. 11:15:50

Azért az ottani Magyarokat sajnálom ha ezért szívatják őket.De ezt meg az EU-nak nem kéne engednie.
A zsidók nem annyira érdekelnek,ha csak nem szívatnak meg valahogy pénzügyileg minket.

Putyilov gyári melós 2012.06.26. 11:20:11

@Mr. Rustical:

Elvtársam, csak épp véletlenül épp eme ingyenes kampány közepette borult egymás nyakába a Jobbik és a Fidesz.

Ráadásul az egyik hullagyalázó mit tesz Isten, a magyar állam egyik legfőbb közjogi méltósága.

De hát nincs itt semmi gond, jók lesztek majd lövészárkokba hősi halottaknak.

Hja, hogy oda nem viszi a mama a habos kakaót?
Hát ez pech...

Putyilov gyári melós 2012.06.26. 11:21:43

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"De ezt meg az EU-nak nem kéne engednie."

Anyúúúú, véggyél meg, már nem is útállak...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.06.26. 11:31:12

@Putyilov gyári melós: Azért a kisebbségek ügye más.
Megvédhetnék az erdélyi magyarokat,függetlenül attól,hogy mi itthon milyen hülyék vagyunk.:))

Putyilov gyári melós 2012.06.26. 11:32:56

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Hát persze, csak épp egy olyan írót emeltek piedesztálra, aki igencsak tevékenyen tett egy kisebbség ellen.

Putyilov gyári melós 2012.06.26. 11:41:37

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Aztán miért legyen?

Szerintem pont jól jön nekik egy középhatalom, amely kicsit helyreteszi egy önmagát nagyhatalomnak képzelő kishatalom paprikajancsijait.

Az elmúttkétévben csak ellenségeket szereztek, bár lehet, hogy a kínai, kazah, tadzsik, orosz elvtársak testvéri felkérésre idejönnek egy kis internacionalista segítségnyújtásra, persze ennek ára van.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.06.26. 11:51:46

@Putyilov gyári melós: Mert ők a híresen toleráns EU.
Ha a gyilkosoknak jogaik vannak akkor egy mezei embernek is lehetnek.

Putyilov gyári melós 2012.06.26. 11:57:40

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Ó hát nálunk ők nem híresen toleránsak, hanem megszállók, labancok, idegenszívű izék.

Minek játszák el azt a szerepet, amikor mást vár el tőlük az itteni közönség?

Itt a kiválló alkalom, hogy elvégezze valaki a piszkos melót.
Ráadásul épp a Nemzet Bajsza és a harcos elvtársai követelik ki.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.06.26. 12:05:24

@Putyilov gyári melós: Nálunk lehet de körülöttünk nem.:))
De ha pénzt adnak jófejek lesznek.:))
A nemzet bajsza meg olyan bunkó belül,mint amilyennek kívül kinéz.

igazi hős 2012.06.26. 12:47:28

@MACISAJT: "Hogy Nyírő műveit Erdélyben már a rendszerváltás óta (újra) kiadják, és hogy ezzel semmi probléma nem volt?
Hogy Nyírő művei ugyanolyan természetesen és ugyanúgy hozzátartoznak az erdélyi irodalomhoz mint Tamási, Zilahy, Sütő vagy Kemény?"
Ne legyél demagóg, ha a magyar kultúrpolitika nagyjából az általad írt sorrendben hangsúlyozná a tananyagban a fentiek (akik közül látom te is kihagytad W.A-t) műveit , azzal itthon sem lenne probléma. (A kötelező irodalom más szempontból is el van szúrva, de az politikafüggetlen elszúrás.)
Ha az Írószövetség csinált volna emléktáblát, abból lett volna egy kétsoros hír a Népszabadságban, semmi több.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.26. 12:52:21

@Könnyen elkaptuk, uram!:

" 'az antiszemitizmus csak akkor jogosult, ha a zsidó birtokszerzést, tehát a zsidó morálist üldözi. S ezen tekintetben természetesen az igazi antiszemitizmus nem a zsidó faj, hanem azon erkölcstelen fajzat ellen irányul, mely, származzék bár zsidó vagy keresz­tény vérből, hódol a zsidó fosztogatási pénzszerzésnek.'[2] Prohaszka Ottokar velemenye." --- írod.

Így igaz. No, de mi a megmondás?

"Melleslegh, mitol magyar Prohaszka? Apja bajor. anyja svajci." --- írod.

Ühümmm!

Petőfi mitől magyar? Apja szerb, anyja szlovák.
Radnóti mitől magyar? Apja zsidó, anyja zsidó.
...

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.26. 13:01:24

@Counter:

"Mert az nem ugyanaz, azért nem." --- írja.

:-)

ü
bbjnick

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.06.26. 13:07:39

@bbjnick: Miért, maga szerint diktátor = helytartó = hegemón? Na látja.

Stеfánia kisasszony (baranyai sváb parasztlány) 2012.06.26. 13:13:00

@negyven rabbi: Nem nyert. Te kompenzálsz, mert elvették jóvátételben a disznóólat ahol laktál, mert apád keretlegény volt.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.26. 13:32:19

@Counter:

Nézze, magácska abesszin makaózik! Nem egyszerűen csak csaló, hanem egyenesen erkölcsi fogyatékos szélhámos. Ki az, aki leáll egy ilyen alakkal kártyázni?

Nyírő, mint helytartó... Nooormális magácska?

ü
bbjnick

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.06.26. 13:48:01

@bbjnick: Tajtékozhat, de bármit is csinál, nem tud azzal mit kezdeni, hogy akiket képviselt, azok sehogy, semmilyen közvetítéssel nem hatalmazták fel Nyirőt a képviseletükre.
Nyirőt egy, az állítólagos képviseltjeitől függetlenül keletkezett testület nevezte ki képviselőnek. Ez pedig definíciószerűen nem demokratikus.

Ennyire fáj magának, hogy legújabb liblingjére olyan csúnyaságot mondanak, hogy "nem demokratikus a mandátuma"? Minek izgatja magát ennyire?

Naxalite 2012.06.26. 13:49:25

Putyilov gyári melós erőltetett, sértettségtől átfűtött kommentjei igazán megmosolyogtatók :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.26. 14:45:28

@Counter:

A legkevésbé sem izgatom magam, csupán szerét ejtettem, hogy megjegyezzem, hogy az erkölcsi fogyatékosság (adott esetben a maga erkölcsi fogyatékossága) meggátolja az érdemi vitát. Maga "játék közben" önkényesen változtatja a játékszabályokat, így mindig "jobbantudja". Maga, mivel nincs álláspontja, vitaképtelen.

ü
bbjnick

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.06.26. 14:52:29

@bbjnick: Mutassa már meg, mit változtattam akár az álláspontomon, akár "játékszabályokon".

szekertabor · provo.blog.hu 2012.06.26. 16:18:49

Szerintem eleve hibás a gondolatmenet. Egy kényszerű emigrációban elhunyt magyar író újratemetése nem irodalmi belügy, egyetlen újratemetés sem az. Ha valakit újra kell temetni, az politikai ügy, és a politikusoknak helyük van ott.

Az újratemetés politikai kegyeleti gesztusát összekeverni a halott politikai meggyőződésével olyan csúsztatás, amit ugyan megszokhattunk a baloldali véleményformálóktól, de szerintem józan gondolkodású emberként nem eshetünk ugyanebbe a hibába.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.06.26. 16:29:51

@szekertabor: A "politikai kegyelet" az egy olyan madár lehet, mint a politikai hála és a politikai őszinteség, ugye?

Ha a politikai okból emigráló személyt hangsúlyosan politikai újratemetésben részeltetnek, akkor az azt cselekvők nyilvánvalóan szentesítik, jóváhagyják az emigrációnak okot adó politikai hovatartozást. Ha nem akarnák, nem politikai tartalommal temetnék újra.
Nyirő esetében ez roppant kínos és igyekeznek is ennek még a látszatát is kerülni az újratemetők.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.26. 17:45:17

@Counter:

Látja csak, látja! Megint mit művel! Magának véleménye van csak, de nincs álláspontja. Ez erkölcsi probléma. Annyira ostoba, csak hogy Nyírőn rúghasson egyet, hogy a '45 utáni, a szovjet megszálláson alapuló kommunista diktatúrát használja hivatkozási alapul Nyírővel szemben. Holott néhány kommenttel ezelőtt még Nyírő "demokratikus felhatalmazottság"-át kéri számon, de mindezt egy olyan rendszeren, amelyröl ugyancsak maga állapítja meg, hogy (maga szerint) nem tekinthető demokratikusnak (ha másért nem, hát azért nem, mert kétkamarás országgyűlésének felsőházába nem közvetlen választások révén, hanem örökletes, hivatásrendi stb. alapon kerül(het)tek be a képviselők)... Mondom, magának csak "véleménye" van --- kb. Nyírőt feszítsd meg! ---, az álláspontja, ahonnét Nyírőt köpi, pedig (akár egy gondolatsoron belül is) úgy csúszkál össze-vissza, mint tyúksz*r a jégen.

"Ha a politikai okból emigráló személyt hangsúlyosan politikai újratemetésben részeltetnek, akkor az azt cselekvők nyilvánvalóan szentesítik, jóváhagyják az emigrációnak okot adó politikai hovatartozást." --- halandzsázza. S közben fogalma sincs, miről is beszél! Holott politikai oka számos (szinte számtalan:-)) lehet annak, hogy egy személyiség (újra)temetésén egy állam képviselteti magát. A konkrét esetben (Nyírő esetében) például nemzetpolitikai ok. Erdélyben felmerült az igény és a szándék Nyírő újratemetésére és a magyar kormány (függetlenül Nyírő irodalmi vagy politikai vagy magánéleti vagy bármilyen tevékenységétől) gesztust gyakorolt az ottani magyarok felé azzal, hogy képviseltette magát a (tervezett) temetésen. Ez is politikai ok, de nem a múltban gyökerező, nem múltbéli történésekre visszavezethető, hanem jelen- és jövőbéli célokat magában hordozó.

ü
bbjnick

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2012.06.26. 18:21:13

@bbjnick: Kedves bbjnick!
Megbocsáss, hogy beleszólok, de felesleges dolognak tartom, hogy ennyire "szőrszálhasogass", továbbá a világért sem avatkoznék bele abba, hogy Countert szedáld. De!
Ha alaposan meghámozzuk a kialakult helyzetet, mégis csak az a vége, hogy ez az akció(Nyírő újratemetés - magyar kormány-jelenléttel) vagy egy szörnyűséges melléfogás, vagy egy előre eltervezett eseménynek csupán csak egy része. Ebben az értelemben számomra már nincsen jelentősége se Nyírő, se Kövér, se a román kormány, se az interkontinentális-megmondó, sem pedig az izraeli parlamenti képviselők személyének.
Annak van jelentősége, hogy egyre nagyobb szarba keveredünk szép fokozatosan, és közben gondosan óvnak minket attól, hogy bármit is tudjunk erről. Akik csinálják ezt, nem a Marsról (sőt, nem is a Szíriuszról) jöttek, és pontosan tudják, mit miért tesznek.
Kb. 40 évnyi diktatúrát, dezinformációt, plusz több mint húsz évnyi agymosást követően disztingválni szeretnél? Fogalmakat, morális álláspontokat, történelmi tényeket nyilvánosan egyeztetni? Lazíts :-) De legalább is túl komolyan ne vegyed, mert Rád(rátok) is szükség volna a közeljövőben, amikor a fejünkre rogy ez az izé.
Még egyszer elnézésed, hogy beleszóltam.

Üdv. Misi

p.s. egy jobb korban természetesen igazad volna, de most könnyűszerrel ízekre szednek erőből, és mehetsz Nyírő mellé:-)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.06.26. 18:24:42

@bbjnick: Ismerkedjen meg az álláspontommal:
mandiner.blog.hu/2012/06/25/nyiro_ujratemetes_nagy_ar_a_semmiert/fullcommentlist/1#c17069116

"az egész takaróista védekezés, ti. hogy Nyirő az általa képviselteket akarta képviselni, igen gyenge lábakon áll.

Hiszen Nyirőt senki nem választotta meg képviselőjének, őt kinevezték. Kevesebb demokratikus felhatalmazása volt, mint az Európai Parlament bármely tagjának."

Hol látja itt a számonkérést? Nem mondok értékítéletet arról a tényről, hogy Nyirőt nem választotta meg senki arra, hogy őt képviselje, hanem Nyirőt egyesek megválasztották arra, hogy ne őket, hanem másvalakiket "képviseljen". Tehát nem semmilyen valós tényen, eseményen nem alapul az, amit a mentségére felhoznak: azaz az költött tény, úgynevezett hazugság.

Csúsztat, amikor azt állítja, hogy "a rendszerről" állítottam, hogy nem volt demokratikus. A különféle mandátumszerzésekről állítottam.

Amikor a magyar állam egy, a magyar állam közhatalmával visszaélő személy újratemetéséhez nem hogy asszisztál, de azt szervezi, előmozdítja, hogy szépen mondjam: nyomul rajta, akkor az a magyar államnak vagy minősített öngyalázása, vagy rehabilitáció.

2012.06.26. 19:00:33

Amikor anyádat temeted, akkor is tedd majd fel a kérdést: megérte-e? :(

Apeiron (törölt) 2012.06.27. 11:55:52

@tomwar: Vicces ez az egész, bár jól pásszol a magyar néplélek egyéb furcsaságai közé:

www.youtube.com/watch?v=E01M-YDG-6Q

A Mandineren hetente legalább egyszer lezajlik a következő szkéma:

1. Megjelenik egy hír, melyben valaki az ország lakosságának fokozódó antiszemitizmusa miatt aggódik. Álszentül vagy nem, teljesen mindegy.

2. Beindul a komment és dislike cunami.

3. A kommentekben a lelkes magyar állampolgárok kikérik maguknak a cikk állításait, általában a következő sablonokat használva:

A. A büdös zsidók! Hogy képzelik, hogy itt antiszemitizmus van, mikor nincs is!

B. A büdös zsidók! Ide vezetett a libsibolsi SZDSZ folyamatos megbélyegzése és a jobboldal rasszista megbélygzése, hogy ma már ennek a mondatnak semmi súlya nincs!

C. A büdös zsidók! Húzzátok meg magatokat a kipátok alatt, vagy könnyen lámpavason találjátok magatokat. Rohadt, fityma nélküliek!

Mint látható, A, B és C is antiszemita megnyilvánulás. Hát igen. A jó magyar ember nem tud úgy élni, ahogy él.

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2012.06.27. 16:49:56

@MACISAJT:

"Erdélyben a halinakötéses Révai kiadású Nyírő, Wass,Makkai stb. könyvek"

nem révai, hanem erélyi szépmíves céh, te félművelt, turbómagyar idióta

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2012.06.27. 17:24:16

@pushalias:

bocsánat a kirohanásért, nem kellett volna. de néha felkapja az ember a vizet.
süti beállítások módosítása