Globalizáció helyett lokalizációt!
2012. május 22. írta: Redakció

Globalizáció helyett lokalizációt!

  Közgazdászok és felelősen gondolkodó gazdasági szakemberek egyre növekvő csoportja hosszú évek óta hangoztatja: új alapokra kell helyezni a gazdaságot, szemléletváltásra van szükség, hogy új, fenntartható egyensúly alakuljon ki. A gazdasági válság következtében ezek a kérdéseknek hangsúlyosan előtérbe kerültek. Tóth Gergely közgazdászt, egyetemi docenst kérdeztük a lehetséges új utakról, amelyek itt és most járhatók Magyarországon. „Régen rossz, ha egy társadalomban csak a több diplomával, nyelvtudással, ninja állóképességgel, japán lojalitással, de persze cselédi önbecsüléssel rendelkező „versenyképes emberi erőforrás” kap munkát, s persze ő is csak 25 és 35 éves kora között.”

  Babarczy Veronika interjúját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr844532166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bell & Sebastian 2012.05.22. 21:19:02

Visszatérés a protkó kálvinizmushoz bis zu Max Weber?
Nem rossz, nem rossz, ha már Merkel is ezt vallja.

Talán Orbán is. De amíg a világ többi része ezt nem látja be és már a Vatikán ormait ostromolja Dark Father csapata, most nem tűnik menő gazdaságtannak. Előbb el kell pusztulni az újjászületéshez. Csak nem képzeli, hogy tárgyalásos úton fog rendeződni a probléma?

Mikka-Makka 2012.05.23. 01:09:00

ez a környezetvédelmi menedzsment sosem volt a szívem csücske
süti beállítások módosítása