Kövér vagy Áder: a párt ökle vagy a csendestárs?
2012. április 11. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Kövér vagy Áder: a párt ökle vagy a csendestárs?

  Kis köreinkben a 2010-es elnökválasztás előtt, a schmitti elmúlt két év során és az utóbbi hetek turbulens időszakában is az az egyszerű kérdés járta: miért nem jelöl a két kormánypárt Orbán Viktor egy köztiszteletben álló, nehezen támadható, tekintélyes jobbos, konzervatív professzort az elnöki székbe, aki aztán ellátná a kötelező feladatait, s a ciklus második, a kormány szerint is visszafogottabb félidejében néha ráncolhatja a homlokát is egy kicsit. Ez a felvetés a dolgok jelen állása szerint újra csak elmélet marad.

  Kövér László – de inkább Áder János. Így szólnak a híresztelések a következő köztársasági elnök személyéről. Nos, valóban igaza van azoknak, akik szerint egy aktív politikusok államfővé emelésével egy újfajta elnökségi típus jelenne meg a fiatal magyar demokráciában. De van-e alapja azon kritikáknak, miszerint egy politikusi életpálya nem elegendő az elnökséghez?

  A demokrácia terén a rendszerváltás óta minta- s mértékadónak szánt nagy nyugati államok közül Franciaországban elnöki rendszer működik, Nagy-Britanniában és Spanyolországban pedig örökletes monarchia létezik. De mi a helyzet a magyar államfői hivatalhoz talán leginkább hasonlító német szövetsége elnöki pozícióval? (Nyugat)-Németország világháború utáni 11 elnöke között az első, liberális Theodor Heuss a weimari időszak politizálása után a nácik tiltólistájára került, s lett a világháború után az NSZK első elnöke, a második Heinrich Lübke miniszterségből váltott államfőségre, a harmadik Gustav Heinemann, a negyedik Walter Scheel szintén; az ötödik Karl Carstens a házelnöki poszt, a hatodik Richard von Weizsäcker a nyugat-berlini polgármesterség után lett szövetségi elnök. Roman Herzog előbb tartományi kulturális majd belügyminiszter volt, ezután a német alkotmánybíróság tagja, majd elnöke lett; s utána, 1994-ben választották meg államfővé. Az őt követő szocdem Johannes Rau húsz évig vezette miniszterelnökként a legnépesebb, legiparosodottabb tartományt, Észak-Rajna-Vesztfáliát, mielőtt Schröderék szövetségi elnökké választották volna. Horst Köhler az IMF igazgatói posztjának betöltése után lett német államfő. A nemrég megbukott Christian Wulff alsó-szászországi miniszterelnöksége után váltott át az államfői székre. Így tehát Németország új elnöke, Joachim Gauck az egyetlennek mondható államfő a modern német demokrácia történetében, aki nem a pártpolitikából, s nem egyenesen a politikai harcmezőkről érkezett a legmagasabb tisztségbe.

  Így bezzegnyugati demokráciamércével mérve sem égbekiáltó cselekedet, ha aktív, vagy épp csendespihenőjét töltő pártpolitikust jelölnek államfőnek – az előélet formalitásainál fontosabb az, hogy mit is képviselt az illető eddig politikusként.

  Kell-e valakinek bemutatni Kövér Lászlót? A Fidesz szíve, lelkiismerete és sokszor az ökle volt az elmúlt közel negyed évszázadban a pápai politikus. Kövérről még ellenfelei is el szokták mondani, hogy ami a szívén, az a száján, nem árul soha zsákbamacskát. Így azt is tudjuk, rettenetesen haragszik a baloldalra és a liberálisokra – még akkor is, ha ő maga rendes népi baloldali-liberális eszméket képviselt anno, a legelején. Lehet persze, hogy épp ezért haragszik. A heves természetű Kövérnek a házelnöki székben sem sikerül mindig visszafojtania magába a szólni kívánó harci rétort (pl. rögtön Schmitt lemondása után, ami miatt bocsánatot is kért), s ezek, vagyis Kövér poltikai személyiségének kitörései végképp nem lennének megengedhetőek Magyarország elnöki posztján. Ő egy született pártpolitikus, a pars, a saját csoportjának őszinte, kőkemény védelmezője és képviselője, és nincs ezzel semmi baj. Nagyon valószínű, hogy ameddig a Fidesz (legalábbis ebben a formájában) létezik, addig Kövér ezt a pártot, élete Orbán Viktorral együtt felépített főművét erősíti tovább. Nem állna jól neki az államfőség. Magyarországnak sem.

  A párt ökle mellett viszont ott van a Fidesz-vezérkar örök csendestársa, Áder János, akire egyre többen utalnak a kormány környékéről, mint alkalmas személyre az államfői tisztségre. Áder Jánost azért már be kell mutatni, legalábbis a legfiatalabbaknak. A Fidesz alapítói közé tartozó, Orbánéknál pár évvel idősebb jogász pályafutása elején Budapest VI. kerületi tanácsának lakáscsere osztályán dolgozott előadóként. 1985-től 1990-ig az MTA Szociológiai Kutatóintézetben dolgozott tudományos munkatársként. Kutatási területe az Országgyűlés törvényalkotó munkája volt. Emellett ügyvédi szakvizsgát tett. 1990-től kezdve viszont a Fidesz élcsapatában töltött be különböző befolyásos funkciókat, hozzá tartoztak a Fidesz megyei irodavezetői, eddigi pályafutása csúcsaként 1998 és 2002 között házelnök volt, majd négy évig frakcióvezetőként fogta össze a pártot, s ostorozta az MSZP-SZDSZ kormányzatot. 2006-tól viszont kiszivárgott belső konfliktusok után visszavonult a frontvonalakból, s 2009-ben kiment Brüsszelbe képviselőnek. Ott sem csapott már nagy felhajtást maga körül, pedig fontos területen, a környezetvédelem európai szabályozásának és támogatásának alakításán dolgozott. Ádernek köszönhetően a 2010-es uniós költségvetésben a parlagfű elterjedése elleni küzdelemre 1,5 millió eurót, a Kárpát-medence klímaváltozással szembeni sérülékenységének vizsgálatára pedig 2 millió eurót szavazott meg az EP, míg a 2011-es büdzsében 500.000 eurót különítettek el Kárpát-medencei vízbázis-védelmi kutatásokra.

  Az egykori kemény pártpolitikus imázsát így már felülírta a háttérben töltött évek során egész hazánk számára pozitív eredményeket elérő tevékenység. A Fidesz napi aktuálpolitikájától rég eltávolodott, egyébként rezzenéstelen arcáról és visszafogott modoráról ismert Áder körül jelenleg csak a régi közhelyek keringenek, mint a csornai Charles Bronson jelzős szerkezete és közismert horgászszenvedélye. Bár Áder az 53. évében jár, de a rezervált, gondolatait jellemzően flegmatikus félmosolyok mögé rejtő politikus sok tekintetben akár tiszta lapot is nyithat, kibontakoztatva a nagyközönség előtt eddig esetleg nem ismert valódi személyiségét, visszacsempészve valamennyi méltóságot az elkopott elnökségbe – jó esetben. Hiszen tudjuk egyáltalán, hogy mit gondol Magyarországról, Európáról, a történelemről, a jelenről, a jövőről, társadalmunkról, vagy a (köz)élet nagy dolgairól Áder János? Nem beszélt erről soha? Vagy beszélt, de nem emlékszik rá senki? Vagy csak azért nem beszélt, mert senki nem kérdezte róla? Rosszabb esetben viszont Áder János nem tud vagy nem is akar több vagy más lenni: az eddigi Áder János marad, s elnöksége végéig ugyanolyan rejtélyes, a nagyközönség számára csak egy dimenziót láttatni engedő vagy szinte személytelen politikus marad, mint amilyennek egész pályafutása során látszott.

  Mivel egyáltalán nem emlékeztem, hogy írtak-e valaha Áder személyiségéről a magyar sajtóban, bevillant egy rég letűnt sorozat egy rég letűnt portálon, a Klubhálón. Benne baloldali közírók csiszolgattak, mintegy ujjgyakorlatként különösebb elfogultságoktól mentes, szellemeskedő kis portrékat a magyar közélet szereplőiről – hátha Áderről is írtak. És lőn. Bodor Pál azt írta róla: „Cellatársnak inkább viselném el Orbánt. Hamarabb jönne rá, hogy nincs értelme végigveszekedni azt a tíz évet. Még humora is lenne. Áder célba dobna órákon át, Orbán Heideggert olvasna, és unná, meg gitározni tanulna”. Föld S. Péter szerint „Áder fancsali, savanyú ábrázata akár megtévesztő is lehet, és könnyen elképzelhető, hogy a búval bélelt fizimiska vidám, jó humorú embert takar. Hogy valóban így van-e, azt talán soha nem fogjuk már megtudni”. Zöldi László ezt írta Áderről: „Fikarcnyi érzéke sincs a szellemes gondolatokhoz. (...) Szinte ő az egyetlen a Fidesz-vezetők közül, aki az egyetem elvégzése után nem választotta azonnal a megélhetési politikusságot, hanem kipróbálta magát a civil életben. Ráadásul az egyik budapesti kerületben lakásügyi előadóként. Megismerte az albérletből főbérletbe vágyakozó fiatalokat, a szükséglakásban tengődő, hátrányos helyzetű családokat, a nagy és hideg lakásban vacogó kisnyugdíjasokat. Az élettapasztalatot érzékelni vélem még a legvadabb megnyilvánulásaiban is. (...) A legeldugottabb újságban sem beszélt szívesen magáról, a családjáról, az érzéseiről-hangulatairól.” Vannak igazságaik a balos publicistáknak. De Áder János igazságait is megismerjük valamikor?

  Ha már a kormánypártok nem szándékoznak konzervatív professzorok vagy más köztiszteletben álló, pártpolitikától távolabb eső személyek közül elnököt választani, akkor a Kövér-Áder párosból Áder lenne alkalmasabb arra, hogy politikai arcélét valamennyire újrarajzolva köztársasági elnök legyen. Talán Magyarországnak is inkább egy csendestársra van szüksége, mint egy ökölre.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr954380942

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A köztársaság elnöke 2012.04.24. 14:58:46

 Nagy felzúdulás övezte Orbán régebbi kijelentését, mi szerint nem sokon múlott, hogy nem elnöki rendszert vezettek be Magyarországon. Az ellenzék egységesen megkönnyebbülésének adott hangot, és Orbán diktatórikus és sátáni törekvéseinek újabb biz...

Trackback: Két hét múlva választhatják meg Schmitt utódját 2012.04.12. 14:33:01

Lezsák Sándor a házbizottság ülésén azt közölte, hogy várhatóan az április 23-án kezdődő parlamenti héten választanak új köztársasági elnököt. Az ülésen szóba került a jobbikos Baráth Zsolt tiszaeszláros felszólalása is. Ennek kapcsán a Jobbik azt közölte…

Trackback: Kövér László szerint az ellenzéknek nincs helye a parlamentben 2012.04.11. 12:56:32

Ezt mondta Schmitt lemondása után: “… az önmagában méltatlan, hogy a tőlem balra helyet foglaló képviselő hölgyek és urak egyáltalán itt ülhetnek ebben az országgyűlésben.” Mit lehet erre válaszolni? Talán azt, hogy az MSZMP Központi ...

Trackback: Turza Károly (KDNP): Köszönjük Schmitt Pál Köztársasági Elnök Úrnak, hogy a saját becsületének védelmével együtt kiáll az igazságért és az igazságosságért 2012.04.11. 12:55:05

Remélem, hogy az isten példát statuál azokon, akik akár politikusként, akár felszentelt papként politikai manipulációra használják a Szentírás szavait. Ahhoz például, hogy Schmitt Pál bukott köztársasági elnök szennyesét mossák a Bibliából idézett soro...

Trackback: Hoffmann Rózsa fúrta meg a Tévémacit? 2012.04.11. 12:53:48

Már az óvodai alapprogram vitájában is kiállt amellett, hogy a kislányok babázzanak, a kisfiúk pedig fiús játékokkal játsszanak, hogy idejében elkezdjék megtanulni a hagyományos nemi szerepeket. Nyilván ez az oka, hogy az egyedül játszó, babájával mesé...

Trackback: Marslakó jáksó, fidesz, milliárdok: habony 2012.04.11. 10:20:07

és most tánc!: "te leszel a nézők pitypangja"  primitív sorozat, nincsenek is benne színészek, csak konzumidióta ripacsok, ripacskodnak, k*rválkodnak közpénzből. a barátok közt is, jóban rosszban is hasonló, de az nem közpénzbő...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.04.11. 10:12:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.04.11. 12:11:00

Jelen viszonyok között csak KÖVÉRT szabad az államfői székbe ültetni. De őt is csak azzal a feltétellel, hogy naponta legalább három elképesztően durva, ordas parasztságot b*sz a ballibek pofájába. Bármiféle finomkodás, kompromisszumkeresés, korrekt politikai párbeszédretörekvés a ballibből --- mint tapasztalhatjuk --- csak hiszterikus agresszivitást vált ki. Úgyhogy a ballibbel csak foghegyről, félvállról, fölényesen szabad beszélni (hogy tudják, hol a helyük); vitákba bonyolódni velük fölösleges: ezeket csak lefitymálni, leszólni, leugatni, lepofázni és ignorálni szabad.

ü
bbjnick

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.11. 12:11:38

@Viktus: pont ezt is akartam mondani.
megalázkodás. így van. majd megtanulnak magyarul ha akarnak vmit mondani :) de mindenképpen jelzi a konformitást, a behódolást, ha én megszólalok az ő nyelvén.

Viktus 2012.04.11. 12:15:16

@tesz-vesz:

Nem kell megtanulni magyarul arra van ott a tolmács, ahogy az eu parlamentjében is a sok ezer ember aki tolmácsol.
A közös nyelv max. a zárt ajtók mögött kerül elő bizalmas tárgyalásokon.

Robinzon Kurzor 2012.04.11. 12:15:26

@tesz-vesz: "csak ne csináljunk úgy, hogy a fidesz kezdte most csak el azt, hogy a saját embereit ülteti mindenhova."

1. Az, hogy esetleg "nem a Fidesz kezdte" pontosan mire is érv?

2. Hogy legyen konkrétan is miről beszélni várom az összehasonlítható listát a ténylegesen ebben az időszakban megválasztott/kinevezett személyekről az alábbi pozíciókban (2002-2010 vs. 2010-től mostanáig):
- (köztársasági) elnök
- legfelsőbb bíróság
- legfőbb ügyészség
- médiahatóság
- ÁSZ
- MNB
- adatvédelmi biztos
- versenyhivatal
- PSZÁF

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.11. 12:17:34

@Bloodscalp: A nepszava.hu által megkérdezett rádiósok szerint Auth Magda bemondónő nem volt ittas vasárnap reggel. Évek óta küzd pszichiátriai jellegű betegséggel, feltehetően ez okozhatta a tüneteket."

bár mondjuk lehet hogy tényleg rosszul lett alkohol nélkül, mert az jobban hangzik, mintha azzal érvelnének, hogy bolond.
egy bolond mi a fenét keres bemondóként a rádióban? nem volt elég munk attila?!

Bloodscalp 2012.04.11. 12:19:03

@tesz-vesz: de a tolmácson túl vannak négyszemközti megbeszélések is, ha nem is szó szerint ketten vannak ott ugye-de ez tolmács nélkül zajlik már. a közvetlen megértés fontos. a jó angol kötelező.

a másik az hogypár skill-el rendelkezni kell...érdekérvényesítés, karizma. leül vki teszem fel gasparoviccsal szemben és meghallgatja hogyan mi vár a felvidéki magyarokra a következő 10 évben? mert ádertől csak erre telik-ő ehhez van szokva, viktor megmondta hogy mit fog csinálni és kész, mint SP.

Tilikov (törölt) 2012.04.11. 12:21:16

@bbjnick:

Pont erről beszéltem. Ti vagytok, akik bohóctréfát csináltok a köztársasági elnökből, ti akik csak azt várjátok az ország legfőbb méltóságától, hogy ordas parasztságokat basszon a ballibek pofájába.

Szánalmas és alemberi magatartás, pont a ti degenerált elvárásaitok miatt alakulnak a politikusaitok is ilyen retardált selejtes emberekké, mint a SkiccPalitok volt, és az ő bukása után ugyanezt akarjátok még egyszer.

Ha tényleg csak ennyit jelent ma már a köztársasági elnök, hogy a Két Akol kontraszelektált káderei ordas parasztságokat baszhassanak egymás pofájába, akkor inkább meg kéne szüntetni az egész posztot.

Ha már deklaráltan nem cél az elnöki tekintély, csak a pártháború és a másikok basztatása, akkor inkább ne legyen elnök.

Amúgy Kövérről egy hét alatt előszednék, hogy tartótiszt volt, utána meg kereshetnétek a harmadik elnököt is, de lehet Viktor elfogyaszt még négyet is, ha csak a pártcsürhéjéből hajlandó választani.

MézesRozi 2012.04.11. 12:22:17

@Tilikov:

de magának ez tiszta öröm. nem? ne aggódjon már emiatt. inkább aggódjon Az Ember, Akinek Egy Szakdolgozata Sincs miatt. kettőből egy sem:) itt cseszte el smitt, túl becsületes volt: megírta és nem tüntette el időben:))

Bloodscalp 2012.04.11. 12:23:27

@tesz-vesz: naná, itt ami történt az szomorú. ahogy kezelik az meg szégyen. A felvételen részegnek tűnik.
A felelősség javarészt nem az övé.

Pelso.. 2012.04.11. 12:26:05

@bbjnick: Szerinted a köztársasági elnöknek, mint legfőbb közjogi méltóságnak, az a feladata, hogy
"naponta legalább három elképesztően durva, ordas parasztságot b*sz"... -?

MézesRozi 2012.04.11. 12:28:17

@Robinzon Kurzor:

PSZÁF: dr. Szász Károly elnököt a medgyessy-kormány alatt agyba-főbe veri, kórházba kerül. így elérik, hogy lemond. ja, egyes pártatlan médiák azzal vádolják, hogy saját maga szervezte meg a megveretését, hogy rossz hírét keltse a Kárpátok Cicerója által vezetett kormánynak.

Tilikov (törölt) 2012.04.11. 12:29:25

@MézesRozi:

Felőlem bukhatja a diplomáját Fletó is, nem fogok utána sírni. Ahogy Áder után sem, ha megkérdezik tőle, hogy angol nyelvvizsgával a zsebében miért nem tud egy mukkor sem angolul.

MézesRozi 2012.04.11. 12:32:43

@Tilikov:

1. akkor most aggódjon gyurcsányért egy kicsit
2. honnan tudja, hogy nem tud angolul? maga adta neki a nyelvvizsgát, vagy azér gondolja, mert 4 éve még nem tudott, vagy csak baromi jól hangzik?

Zb74 2012.04.11. 12:42:15

@Holger Hartland: Hogy a viharba ne emlékeznénk? Lemadámozni az angol királynőt... hát, az nagyon durva volt. Ráadásul nem Stadinger elvtárs vagy valamelyik másik őskomancs csinálta, hanem Szabad György, aki történetesen pont egy köztiszteletben álló jobboldali professzor. Úgyhogy semmi sem biztosíték semmire :-).

Egyébként ha nem olyan lenne a helyzet, amilyen, én biztosan Csukás Istvánt javasolnám államelnöknek. Szerintem nincs ember e hazában, aki ne ismerné a nevét, és nincs élő ember, aki gyűlölettel viseltetne vele szemben. Nála jobban senki sem képes megtestesíteni a nemzet egységét. Ráadásul a helyesírása miatt sem lehetne zrikálni...

A realitás azonban valóban az, hogy Kövér vagy Áder. Kövér megválasztása - bármilyen furcsán hangozzék is ez - az ellenzéknek kedvezne. Kövér ugyanis a politikában eltöltött évtizedei ellenére nem profi politikus, egyszerűen képtelen rá, hogy öt teljes éven át moderálja magát. Ezért aztán néha olyasmiket mond, amivel leginkább a saját pártjának árt. A sima ügynek látszó 2002-es választást is miatta bukta a Fidesz. Káelnökké választása így az ellenzéknek kedvezne. Ezért szinte biztos, hogy Áder lesz a befutó.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.04.11. 12:50:04

@Zb74:
"Lemadámozni az angol királynőt... hát, az nagyon durva volt. "

Ez a hivatalos valasz:
www.royal.gov.uk/HMTheQueen/GreetingtheQueen/Overview.aspx
"The Queen meets thousands of people each year in the UK and overseas. Before meeting Her Majesty, many people ask how they should behave. The simple answer is that there are no obligatory codes of behaviour - just courtesy.

However, many people wish to observe the traditional forms of greeting.

For men this is a neck bow (from the head only) whilst women do a small curtsy. Other people prefer simply to shake hands in the usual way.

On presentation to The Queen, the correct formal address is 'Your Majesty' and subsequently 'Ma'am'. "

Viktus 2012.04.11. 12:50:32

@Bloodscalp:

Pszt elárulok egy titkot nem Gasparovic fogja azt megmondani egy esetleges Áderes talin, hanem egy Orbán-Fico csúcstalálkozón téma az , mert ők döntik el nem a "kirakatfigurák".

Bloodscalp 2012.04.11. 12:56:47

@Viktus: :) erről már született is döntés kb, meglehet nézni hogy a Fizess! leszarja továbbra is a hídat, fico is lefogja, így légüres térbe kerülnek majd.

a szlovák álamfö annyira nem fajsúlyos személy, csak ádert akartam rangsorolni a diplomáciában:)

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.04.11. 13:12:49

mindegy hogy kövér vagy áder, mindkettő egyformán idegesíti majd a balliberókat, úgyhogy akármelyik is lehet, nagyszerű lesz :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.04.11. 13:15:17

@Tilikov: @Pelso..:

A ballibek alkotmányos ellenforradalmat próbálnak végrehajtani --- ebben semmi titkos nincs, hiszen erről nyíltan (is) beszélnek. A közt. elnöknek vagy ha úgy jobban tetszik, az államfőnek, egyik legfontosabb feladata az alkotmány védelme és az abban foglaltak érvényrejuttatása. Igen, most olyan közt. elnökre/államfőre van szükség, aki az alkotmányos ellenforradalmat, minden lehetséges eszközzel, letöri. Elég határozott és erős ahhoz, hogy ha kell erélyes szóval, de ha kell, akár, cselekedetekkel is odab*sz az országrontó terroristáknak.:-)

ü
bbjnick

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.04.11. 13:19:08

@bbjnick: szerintem még azt lehetne, hogyha a ballibek valami tüntetést szerveznek, akkor azonosító nélkül kardlappal szétveretni meg lövetni őket szemen kétméterről gumilövedékkel, utána meg kitüntetni a pintért és széttárni a kezüket hogy "hát sajnáljuk, nemvót vipera, az azonosítók meg sajnos lepotyogtak" :))

insert random 2012.04.11. 13:26:54

Ha csak kettejük közül lehet választani, akkor már inkább Kövér. Ő csak egy egyszerű, agresszív őstulok, de még mindig szimpatikusabb ez a stílus, mint az embergyűlölő savanyúbéla Áderé (jó, lehet, hogy nem ilyen a valóságban, de ez jön le abból az emberből).

Tilikov (törölt) 2012.04.11. 13:31:59

@Disintegrator Rising:

Ebből látszik, hogy egyek vagytok velük, ugyanaz a mentalitás, ugyanaz az elvtelenség, csak a zászló színe különbözik, az is csak egy árnyalattal.

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2012.04.11. 13:34:45

Ha ilyen pártkatona mint a (K)Áder János lesz az elnök a nemzeti egységtelenség fokozódik!!

Ébredj magyar, itt az idő készülj a májusi rendszerváltó tüntetésre és az új választásokra!

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.04.11. 13:37:47

@Bulvárkacsa Szíjjártó buktál te is, takarodj most!:

"Ébredj magyar, itt az idő készülj a májusi rendszerváltó tüntetésre és az új választásokra! "

hehe, ezt már pársoron eljátszottátok de párezernél többen sose jöttetek össze :) égő :)

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2012.04.11. 13:46:47

Akármennyire pártpolitikus, nem olyan hülye, mint a föld (bármibe lefogadom, helyesen írja az államfő és állomás szavakat). Azt mondjuk nehezen képzelem el, amint gyújtó hangú szónoklatot intéz a nemzethez a vérzivataros időkben, de inkább nála legyenek a nukleáris csapásmérő eszközeink indítókulcsai, mint a Plagi bá'-nál vagy a magát vadparasztnak maszkírozó házelnök úrnál. Pálinkás mondjuk még jobb lenne, de a Fidesz alatt már annak is örülni kell, hogy nem egy újabb baromi csúnya és ápolatlan nő kerül fontos pozícióba.

combo 2012.04.11. 13:47:48

"miért nem jelöl Orbán Viktor egy köztiszteletben álló, nehezen támadható, tekintélyes jobbos, konzervatív professzort az elnöki székbe, aki aztán ellátná a kötelező feladatait...?"

Orbán mindig ügyelt arra, hogy nehogy felnőjön a saját térfélen egy politikai rivális, ezért kellett elkoptatnia pl. Lázárt és Rogánt is (a népszerűtlen egyéni képviselői javaslatokkal). Egy népszerű, majd önjáróvá váló elnök ebből a szempontból kockázat, Kövért és Ádert pedig már ismerjük ebből a szempontból. Szerintem Schmittre is ez a magyarázat: minél kevésbé van tekintélye a köztársasági elnöknek, annál jobb.

(Ebbe a stratégiába egyszer csúszott hiba, az eredményt Jobbik néven ismerjük.)

Zb74 2012.04.11. 13:49:39

@Doomhammer: Egyrészt ott van az a bizonyos "subsequently". Az Országgyűlés nyilvánossága előtt ekkor szólította meg először, tehát mindenképpen dukált volna a "Your Majesty", akkor is, ha korábban esetleg már találkoztak. Másrészt egy pillanatra gondolj bele, hogy mit is jelent magyarul, amit Szabad György mondott: "Kérem, asszonyom!" Őszintén: szerinted ez megfelelő formula arra, hogy a parlamentben felkérj egy uralkodót a beszéde megtartására?

@bbjnick: @jose maria padilla: Higgyék el, hogy ez igencsak kontraproduktív lenne a Fidesz és általában véve a jobboldal szempontjából. Kövér efféle parasztkodása kizárólag az ellenzéket erősítené (ahogy ez 2002-ben is történt, pedig akkor nem is mondott olyan nagy bunkóságot azzal a kötéllel).

Bakter 2012.04.11. 14:02:21

Koós Jánost javasolnám. Nincs annál szebb és ünnepélyesebb, amikor egy hivatalos fogadáson kedélyesen elénekli az:
"Orbán az orgonánál,
fehérebb a zongoránál"
refrénű közismert slágert.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.04.11. 14:06:28

@Zb74:
"Őszintén: szerinted ez megfelelő formula arra, hogy a parlamentben felkérj egy uralkodót a beszéde megtartására?"

Nem vagyok protokollszakerto.
Viszont igy kell neki levelet irni:
www.royal.gov.uk/hmthequeen/contactthequeen/overview.aspx
"If you wish to write a formal letter, you can open with 'Madam' and close the letter with the form 'I have the honour to be, Madam, Your Majesty's humble and obedient servant'.

This traditional approach is by no means obligatory. You should feel free to write in whatever style you feel comfortable."

Viktus 2012.04.11. 14:07:20

@insert random:

Van mondjuk fontosabb szempont is ennél pl. a nemzeti érdek tudom a kicsinyes gyűlölködésben könnyebb feloldódni, de ezen okból pusztul ez az ország rohamosan.

WhyCantITouchIt? 2012.04.11. 14:08:36

A gennyes tus vagy a redvás szendvics?
Hmm....

csárli hárper 2012.04.11. 14:08:50

leszarom mindkét bohócot, viszont lesz új stadion felcsúton! és a zsidókat is megvédi a gumicsizmás! szegények kezdhetnek pakolni....

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.11. 14:09:33

Nem még mindig nem vagytok jobboldaliak, akár mennyire erőltetik.

"Így azt is tudjuk, rettenetesen haragszik a baloldalra "
Szar lehet haragudni a saját oldaladra, de FIDESZ-nél már megszoktuk, hogy a dilettantizmus exponenciálisan növekszik.

A köztársaság meg úgy ahogy van halott egy államforma. A plebsz kezébe adni minden hatalmat nem vezet jóra.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.04.11. 14:09:54

@Doomhammer:
"Gyurcsány Feri esetleg? "

Gondolom, te vagy a kulcsi mészáros, és az előzetesben ilyenekkel szórakozol.

röhögő 2012.04.11. 14:10:10

@Disintegrator Rising: "mindegy hogy kövér vagy áder, mindkettő egyformán idegesíti majd a balliberókat, úgyhogy akármelyik is lehet, nagyszerű lesz :) " - A kedves beteg akar róla beszélni, mi okozza ezt a kórosságig fokozódott frusztrációt?

röhögő 2012.04.11. 14:10:53

@Kara kán: Kár hogy nem vagy a rokona! :-))

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.04.11. 14:12:46

Én amúgy bízok Orbán döntésében.

Eddig is tudta mit kell tenni, ezután is tudni fogja.
Nem az itteni buksifejűek fogják ezt eldönteni.

Nesze nektek! Hadd bosszankodjatok!

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.04.11. 14:15:54

@Disintegrator Rising:
Tökéletesen egyetértek.
Nekem Kövér úr tökéletesen megfelelne, de ott van Vágvölgyi úr (remélem, nem tévedek a nevét illetően), aki a Balsai-jelentés fő munkatársa volt (ny. főbíró), de jó lenne Für Lajos is (a szívemhez ő áll a legközelebb!!!), vagy akár Tőkés László püspököt is el tudnám képzelni.
Miért is ne?

Viktus 2012.04.11. 14:27:27

@Kara kán:

Jaja Tőkés ideális lenne, hiszen még a kisebbségben-szórványban élő magyarságot is sikerült megosztania, mint tudna produkálni nemzeti szinten :P

vizipipa 2012.04.11. 14:29:28

A szerző vagy nagyon feledékeny vagy szemérmes.
Áder parlamenti elnök időszakából származik az a sztori, hogy összekülönbözött az egyik alelnökkel, aki azt mondta: ilyet azért mégsem lehet tenni (erkölcs, hagyományok, íratlan szabályok, stb.).
Áder felhúzta a szemöldökét: miért nem?

Nekem csak memóriám van, linkem nincs, de kap egy piros pontot (vagy valakitől bögrét), aki előkeríti a korabeli anyagot!

röhögő 2012.04.11. 14:30:50

@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: Amikor két markos ápolóval kell letolatni a torkán a Haloperidolt, akkor persze érthető a frusztrációja. :-))

vizipipa 2012.04.11. 14:32:09

@Kara kán: ...Vágvölgyi úr...

Völgyesi Miklós

Ramón y Cajal 2012.04.11. 14:32:14

@Doomhammer: fRusztrál téged a' ostobaság, sutyerka :)

Hesperia 2012.04.11. 14:33:16

@tevevanegypupu: Erős idegek kellenek a humorodhoz. :)

Mikka-Makka 2012.04.11. 14:36:27

nem hiszek benne hha civilt jelölne a fidesz akkor a baloldal megkegyelmezne neki és kivárná h ténylegesen milyen döntéseket hoz elnökként, max Sólyom az akibe így nem tudnának belekötni
persze én se bánnám ha vmi professzor kerülne az elnöki székbe de bennem fel se merült h van erre esély
Áderről tényleg nem sokat tudni

scsaba1 2012.04.11. 14:46:44

@Doomhammer:

Ez egészen remek ötlet (sosem értettem ezt a nagy török-magyar spanoskodást az utóbbi időkben).
Ami kárt okoztak a másfél évszázados megszállással, azt még forintosítani is nehéz.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.11. 14:48:31

kövér vagy áder?
tényleg be kéne szüntetni az egész tisztséget, mert ennek tényleg nincs így semmi értelme.
kapjunk már a fejünkhöz.

mennyit spórolnánk meg vele? havonta? milliárdokat.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.04.11. 14:50:24

@scsaba1:
Nem lesz egyszeru a kor fizetoeszkozeit atvaltani forintra, lirara vagy dollarra.

De meg kell probalni ilyen nehez idokben!

Allamkotvenyt jegyzett mar?
www.origo.hu/gazdasag/20120406-a-kormany-gyors-akcioban-erne-el-hogy-minel-tobb-allampapirt.html

Tilikov (törölt) 2012.04.11. 15:06:16

@Kara kán:

"Eddig is tudta mit kell tenni, ezután is tudni fogja."

Neked a SkiccPali ügyből az esett le, hogy tudja?

Ramón y Cajal 2012.04.11. 15:20:38

@Doomhammer: ó bocsánat, hogy nem figyelek oda minden "fentebb stíl" nélküli böffentésre

kvadrillio 2012.04.11. 15:24:06

egy eccerű szerszámlakatost kell beültetni az elnöki székbe !

..majd a 20 fős TANÁCSADÓ TESTÜLET segít neki is értelmezni a törvényeket, jogszabályokat !

Robinzon Kurzor 2012.04.11. 15:35:58

@MézesRozi:

Rozikám, Szász Károly nem mondott le.
Ha ennyire nem vagy tisztában a történeti tényállással, akkor inkább csendben figyelj, hátha ragad rád valami.

is 2012.04.11. 15:37:29

@capacete: az egy több éves sztori. azért 3 -4 év alatt sokat lehet ám fejlődni, és ő állítólag fejlődött is.

@poszt: olvasgassátok a Határátkelő blogot az origon. Áder gyerekei már brüsszeli iskolába járnak, egy tipikus határátkelős posztoló lehetne, a francanak kell ez a magyar mocsár azok után, hogy kipróbáltad és bejött a normális európai élet, ahol a miniszterelnök nem a hitleri "megvédjük az árja(magyar, ha kell cigány, zsidó, nyugdíjas, középosztály, vallásos stb.) népet mindenféle támadástól" szlogennel nyomul folyton, amin pont úgy csüggnek a békementes hívek, mint a nürnbergi pártnapokon anno.

és aztán az elnöki pozíció végállomás. ki tudja, hogy nincs-e Áderben egy maradéka a 2006-os álláspontjának, hogy van és kell FIDESZ Orbán nélkül, és 2014/2018 után csak eltűnik Orbán végre, és akkor esetleg még ő is előléphet. ezzel a lépéssel most Orbán félreállítja, mint Merkel Wulffot.

is 2012.04.11. 15:38:31

@Kara kán: nem vak ez a ló, hanem bátor

Robinzon Kurzor 2012.04.11. 15:38:37

@bbjnick:

Oké, hogy kifinomult ízlésednek Kövér pont megfelelne, de a többség nem ekkora paraszt, nekik ciki lenne.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.04.11. 15:46:38

@Zb74:
nézze tahókám. kövér annyit mondott, hogy ha hitetlenkedünk, jobb ha felkötjük magunkat. a kiforgatása dokumentálva az elmebetegről szóló debreceni könyvben. ezt már csak 70 ikú alatt eszik meg.
viszont!
nekem, kövérnél sokkal megosztóbb elnök is nagyon jó lenne. pl. olyan, aki nem is titkolt hobbiként, hétvégente, üvegcsövet dugna a maguk kommunista faszába és kalapáccsal törné aztat szét!

Robinzon Kurzor 2012.04.11. 15:49:43

@bbjnick: "A közt. elnöknek vagy ha úgy jobban tetszik, az államfőnek, egyik legfontosabb feladata az alkotmány védelme és az abban foglaltak érvényrejuttatása."

Ez persze pont nem igaz.
Ezzel szemeben: "kifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett".

Sem Kövér, sem Áder nem képes kifejezni a nemzet egységét és eddigi munkásságuk alapján pont annyira fognak őrködni az államrend demokratikus működés felett, mint Plagi bácsi tette: semennyire.

Az orbáni pártállam intézményeinek védelme csak egy sajátos bolsevik lázálomban lehet a köztársasági elnök feladata.

blaubner 2012.04.11. 15:50:35

kálnoky gróf.
az angolokkal - mint látjuk - igen jóban van, s mivel németországban született és nevelkedett, merkellel is viszonylag szabatosan tudna beszélgetni...

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.04.11. 15:53:39

@Robinzon Kurzor:
a nemzet egységét nem lehet kifejezni. nincs nemzeti egység. magukhoz például kevesebb közöm van, mint egy leprás bantuhoz.

MézesRozi 2012.04.11. 15:54:08

@Robinzon Kurzor:

igaza van. szépítettem a történetet a mi cicerónk javára, szász kárára. a veréssel sem tudták lemondásra bírni:

"Ő vezette a PSZÁF-ot, amikor a felügyelet 2003-ban kirobbantotta a Kulcsár Attila nevéhez kötődő brókerbotrányt, majd Szászt a nyílt utcán súlyosan bántalmazták.[1][2] 2004. május 18-án Medgyessy Péter miniszterelnök szocialista-szabaddemokrata koalíciója Sáray Éva elnökhelyettessel együtt jogellenesen menesztette.[3]"

MézesRozi 2012.04.11. 15:58:49

@Robinzon Kurzor:

"Hogy legyen konkrétan is miről beszélni várom az összehasonlítható listát a ténylegesen ebben az időszakban megválasztott/kinevezett személyekről az alábbi pozíciókban (2002-2010 vs. 2010-től mostanáig):
....
PSZÁF"

ez egy kis adalék volt a káderpolitikájukhoz. maga hozta szóba.

tevevanegypupu 2012.04.11. 16:14:06

@Hesperia:

(:
Mindenesetre remelem ezuttal olyat valasztanak, akibe nem lehet belekotni . Mar az orszag erdekeben sem. Bar tulajdonkeppen hibat mindenkiben talalni.

gnme 2012.04.11. 16:14:27

Marcit javaslom köztársasági elnöknek.

Régebben is ismertem, meg most is. (persze, hisz a kutyám)

Régebben is együtt játszottunk és most is. (persze, hisz a kutyám)

Régebben is közel állt hozzám és most is. (persze, hisz a kutyám)

Régebben sem volt párttag és most sem. (persze, hisz a kutyám)

Be kell látni, ő a legalkalmasabb jelölt.

És még angolul sem beszél. "áj donhev inglis leszön"

Pariban van Áderrel vastagon. HAJRÁ MARCIKA!

Ikertornyok. Nem?

Pelso.. 2012.04.11. 16:15:51

@bbjnick: Aha.Provokációnak gyenge, álláspontnak szintén.

MoxNox 2012.04.11. 16:36:35

A rendszeresen komcsizó, de azért a karrierjét a Kádár rendszerben az MSZMP KB egyik intézetében kezdő, és az ügynökkérdés megoldását minden erejével akadályozó Kövér nyilván méltatlan lenne erre a szerepre, mint ahogy a takonygerincű, az előző rendszerben miniszterhelyettesi szintig vivő Schmitt is az volt.

Viszont abban igaza van a cikknek, hogy pártpolitikus, mint köztársasági elnök, önmagában nem az ördögtől való, ha meg tud felelni a magas elvárásoknak. Áder akár még lehet is ilyen.

Az persze tipikus, hogy amikor anno az MSZP jelölt pártpolitikust köztársasági elnöknek, a Fidesz a mostanival pont ellenkező véleményen volt, de a politikus már csak ilyen állatfajta.

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=36540

Peripetia 2012.04.11. 16:50:33

Nem értem, hogy orbán miért nem tudja ellátni a miniszterelnöki és a köztársasági elnöki funkciót egyszerre. Egy hülyével kevesebb gazember lopná a pénzünket, és a hányinger is kevesebb politikustól kerülgetne bennünket. A vezér pedig két helyről lophatna egyszerre. Ja, hogy ezeknek a Dárius kincse sem elég? Megérdemeljük ezeket a mocskokat.

Velence19 2012.04.11. 16:58:43

@tesz-vesz: hivatalos tárgyalásokon, sőt sok esetben az un. négyszemközti megbeszéléseken is, mindenki tolmácsot használ, még ha beszéli is a nyelvet. Ennek praktikus okai is vannak. Amíg a tolmács fordít, van idő - mert értettem, amit a partner mondott- végiggondolni a választ. A másik előny: a saját anyanyelvén pontosabban tud fogalmazni, mint a nem mindennap használt idegen nyelven. A protokoll - eseményeken már hasznos a nyelvtudás (a fogadáson a tolmács is ehet néhány falatot). Mint hajdanvolt hivatásos tolmács, a saját tapasztalatomból tudom ezeket.

bruhahahahihihi 2012.04.11. 17:56:55

MINDKETTŐ egy BÜDÖS BUNKÓ, hiába taníttatta ki a Kádár rendszer.
Mindkettőnek a KAPA KILÓG A szájából!!!!
( Kövérnek még a súroló kefe is az orra alatt).
Ha megdönti a Nép a Nemzeti Diktatúrát, ez a kettő is "EL LESZ KAPVA":)

bruhahahahihihi 2012.04.11. 17:58:23

Orbán úgy néz ki mint egy törpe halászlegény frakkban:)))))
...s már egész Európa és Amerika röhög rajta, és leszarják!

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.04.11. 18:05:05

Nagy kérdés, vajon a korábban békemeneteket szervező, most pedig az IMF-fel való minél gyorsabb megállapodást sürgető Civil Összefogás Fórumától lehet-e logikus lépéseket várni, ha az olykor „szabadságharcot” folytató, máskor viszont minden további nélkül behódoló Orbán-kormány politikájában se lehet szinte semmiféle következetességet sem felfedezni.
Ha én valakitől kuncsorgok kölcsönért, akkor:
- jó napot kívánok, ezt és ezt szeretném, mik a feltételeik, elvárásaik.
Ha tetszik teljesítem és jöhet a lé, ha nem tetszik köszönöm és odébbállok.
A kis gonosz pökhendi, sunyi, simlis módon várja, hogy majd eléviszik a mézesbödönt!

Szarházi egy nemzeti banda! A nulla, seggnyaló KDNP-sek meg keveslik a lóvét, szép kis banda!
De a májusi nagy tüntetésen elzavarhatjuk őket, készülj, mert itt az idő!

Robinzon Kurzor 2012.04.11. 18:06:03

@MézesRozi:

Az eredeti felvetés úgy szólt, hogy "nem a Fidesz kezdte".

Tehát Szász helyett (aki persze tipikus példája volt a Fidesz "saját kádert mindenhová" politikájának) milyen "saját embert" tett oda a kormány?

És a többi poszthoz vajon miért nem volt adalékod, Rozika?

Robinzon Kurzor 2012.04.11. 18:11:09

@jose maria padilla:
"a nemzet egységét nem lehet kifejezni."

Pedig Göncznek, de még Mádlnak is sikerült.

"nincs nemzeti egység."

Na, eddig úgy tudtam, hogy Orbán Viktor Miniszterelnök Úr mögött egy emberként ott áll az egész nemzet.
Most kell megtudnom, hogy mégsem?!

"magukhoz például kevesebb közöm van, mint egy leprás bantuhoz"

Oké, a saját lázalmaiddal viaskodsz, csak sajnálni tudlak, hogy ennyi gyűlölet szorult beléd.
Aki blogon többes számban vitatkozik, mert magából kiindulva azt feltételezi, hogy mindenki más is egy nyájból béget kifelé, az orvosi eset.
Akarsz róla beszélni? (Tudom, hogy nem, pedig hidd el, hogy kéne. Nem velem: szakemberrel.)

Tell Vilmos 2012.04.11. 18:16:54

Áder kinevezése (nem megszavazása) éppen olyan röhejes mint annak idején Skiccpalié. Ugyanolyan kifutófiú lesz mint Palibátyánk! Vicc az egész! Az ál(l)amfő a nemzet egységét kellene +testesítenie. Pali és Áder is fényévekre van ezektől...

MézesRozi 2012.04.11. 21:42:45

@Robinzon Kurzor:

nézze, egy hatalom profiljához meglehetősen jó adalék, hogy hogyan szabadul meg a számára nem kedves emberektől. itt vannak különböző fokozatok, mi az, amit a hatalmasok hajlandók megtenni, amely sor így zárul: lófej az ágyban, bebetonozás. az alapos veretés a lófej az ágyba kategória. szászt az mszp-nek kedves farkas istván követte. a lényeg az volt, hogy szász ne legyen ott ( kulcsár-ügy).

a többit kapargassa csak magának. hát vagyok én a személyi asszisztense?

jenzen 2012.04.11. 21:46:45

@Robinzon Kurzor: Kövér kell!
Hogy a magyargyűlölő szarjankók, meg gyagyás Jobbikosok,
rábasszanak a "skiccpalizásra",

de nagyon!

jenzen 2012.04.11. 21:54:05

@Robinzon Kurzor: Kövér kell!
Hogy a magyargyűlölő szarjankók, meg a gyagyás Jobbikosok,
rábasszanak a "skiccpalizásra",

de nagyon!

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.04.11. 22:43:17

@jose maria padilla:
nézze tahókám. kövér annyit mondott, hogy ha hitetlenkedünk, jobb ha felkötjük magunkat. a kiforgatása dokumentálva az elmebetegről szóló debreceni könyvben. ezt már csak 70 ikú alatt eszik meg.

"(részlet a Szombathelyen március 14-én elhangzott Kövér beszédből)
"...az egyik legdinamikusabban fejlődő gazdasági ágazatunk a turizmus számára. Szóval (?) egy pillanatra fogadjuk el azt, hogy csak ennyire vagyunk képesek. Hogy egy képesség nélküli, alkalmatlan, tehetségtelen néppé lettünk az elmúlt néhány évtizedben. Csak én erre azt mondom, hölgyeim és uraim, hogy így viszont nem érdemes élni. Tehát, hogyha így gondoljuk, akor menjünk le a pincébe, keressünk egy jó erős kötelet, meg egy viszonyleg erős gerendát és szöget, és kössük fel magunkat (enyhe kuncogás a teremben) Csak én azt szeretném kérni azoktól, akik ezt próbálják önökkel elhitetni, évek óta ezt próbálják súlykolni az önök fejébe, hogy legalább járjanak elő jó példával.(10 mp. taps) És ha ők már mind végeztek, akkor mi meg mégiscsak gondolkodjunk el azon, hátha nélkülük többre mennénk" (nagy taps) + további 3 perc szöveg a felvételen."

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.04.11. 22:51:34

@jenzen:
Kik a magyargyűlölők?
Akik spec nem nézik jó szemmel hogy a köztársasági elnök egy kesztyűbáb?
Akik felszólalnak az ellen hogy egy ilyen nagy nulla minden segget végignyaló senki képviseli az országot?
Bocsi de szerintem az a magyar gyűlölő aki ezt a pojácát oda ültette.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.04.11. 23:03:25

@jose maria padilla: Na ez már szentigaz. Egy DNS-vizsgálat kimutatná.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.04.11. 23:13:50

@Doomhammer: Milyen kedves, így a költészet napján! :) Kissebségi komplexusa szerencsére, úgy látom, nincs. :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.12. 08:39:10

A szerdai iskolai fórumon elszabadultak az indulatok, az igazgató még a rendőrséget is kihívta. Sokak szerint politikai oka van az igazgatóváltásnak, egyesek Kövér Lászlót, a parlament elnökét sejtik a háttérben

www.origo.hu/itthon/20120405-a-szigetszentmiklosi-batthyany-kazmer-gimnazium-tortenete.html

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.04.12. 09:33:41

Vedegylet: Solyom Laszlo.
hvg.hu/itthon/20120412_solyom_laszlo_vedegylet
"A Védegylet elnevezésű civil szervezet Sólyom László újbóli államfővé választását javasolja csütörtökön kiadott nyilatkozatában. Mint ismert, Sólyom László 2005-ös államfővé választásakor is a Védegylet - végül a Fidesz által támogatott - jelöltje volt, ám a jobboldali pártszövetség 2010-ben már nem támogatta újraválasztását, helyette Schmitt Pált szavazták meg köztársasági elnöknek. "

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.04.12. 15:05:01

@Holger Hartland:
Akkor egy megkesett kolteszet napi alkotas.

Ábrányi Emil: Él a magyar

Fessétek bár sötétre a jövőt,
Mondjátok, hogy már torkunkon a kés,
Beszéljetek közelgő, hosszú gyászról,
Mély sűlyedésről, biztos pusztulásról:
Engem nem ejt meg gyáva csüggedés!
Szentűl hiszem, akármit mondjatok,
Hogy a magyar nem vész el s élni fog!

Többet ki küzdött és ki szenvedett?
Hiszen vértenger, temető a mult!
Vetettek rá halálos szolgaságot,
Irtották szörnyen... ámde a levágott
Törzsek helyén még szebb erdő virult.
Ezért hiszem, akármit mondjatok,
Hogy a magyar nem vész el s élni fog!

Ki a saját pártos dühét kiállta,
Annak nem árthat többé idegen!
Hányszor harsogták kárörömmel: Vége!
S csak arra szolgált minden veresége,
Hogy még kitartóbb, még nagyobb legyen.
Ezért hiszem, akármit mondjatok,
Hogy a magyar nem vész el s élni fog

Szükség van arra nemzetem, hogy élj!
Mert bár hibád sok s bűnöd sorja nagy,
Van egy erényed, mely fényt vet te rád,
S melyért az Isten mindent megbocsát -
Hogy a szabadság leghűbb véde vagy!
Ezért hiszem, akármit mondjatok,
Hogy a magyar nem vész el s élni fog!

Ha minden nemzet fásultan lemond,
S a szent rajongás mindenütt kiég,
S a büszke jognak minden vára megdől:
A te szabadság-szerető szivedtől
Új lángra gyúlad Európa még!
Ezért hiszem, akármit mondjatok,
Hogy a magyar örökre élni fog!

Bízom s hiszek, míg Isten lesz fölöttünk,
Ki trónusán bírói széket űl!
És hogyha minden búra, bajra válik,
Romok között is hirdetem halálig,
Erős, nagy hittel, rendületlenűl:
Legyen bár sorsunk még oly mostoha,
Él a magyar s nem veszhet el soha!

tisztakéz · http://netes.8x.hu/ 2012.04.12. 19:41:13

Olyan elnökünk legyen, akit mindenki tisztel!!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.12. 21:34:02

@Robinzon Kurzor: péntek nem mondta, hogy a rendszerváltás csak annyiból állt hogy kimentek az oroszok?
a komcsik itt maradtak, pozícióba, átfestve.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.12. 21:36:02

@Bloodscalp: ez a négyszemközti karizma, érdekérvényesítés egy mítosz!

nem létezik.
a tárgyalásoknál vagy engedsz vagy nem. a nyelvnek nincs funkciója, érvek vannak, amiket jól kell lefordítani. és amiket már kézhez kapnak a tárgyalások előtt levélben is akár.
2000 évig elment a politika, most nem menne. dehogynem

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.12. 21:38:49

@Zb74: Lemadámozni az angol királynőt... hát, az nagyon durva volt. "

miért ki nekünk az angol királynő?
egy senki.
magyarok vagyunk, nem labanc árulók, vagy angol kutyák

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.12. 21:43:26

@Velence19: és mik hangzottak el a négyszemközti tárgyalásokon, amik fontosak lehetnek?
volt vmi botrány, érdekesség a tapasztalatában?
érdekelne

Robinzon Kurzor 2012.04.12. 22:38:06

@MézesRozi:

Rozika, hát a személyi asszisztensem nem lehetne, az bizonyos.

Az érdekes adalékot, miszerint Szászt az MSZP verette meg, a vallási dogmák műfajában lehet értékelni.

Főleg annak fényében, hogy egy kis törvénybuherálással simán el tudták tenni az útból, továbbá a Kulcsár-ügyet is az MSZP kormány alatt nyomozta ki a rendőrség, bár a Polt-féle ügyészség tényleg feltűnően bensőséges viszonyban volt az évtized legnagyobb csalójával.

Vagyis amit állítasz, azt egyrészt nem tudod bizonyítani, de cserébe legalább ellent is mond az ismert tényeknek.

De sebaj, Rozi, biztos nagyon szeretnek téged, csak hát nem az eszedért.

Ja, és tényleg: mitől is volt "az mszp-nek kedves" az a Farkas István (ha nem haragszol, én nagy kezdőbetűvel írom az emberek nevét), aki Szászt követte?

MézesRozi 2012.04.13. 11:27:33

@Robinzon Kurzor:

nézze, ki mondta magának, hogy én az szeretnék lenni? tudja, a "nem vagyok a személyi asszisztense" az egy olyan metafomiaf@szom volt, hogy klasszikust idézzek, azt jelentette, hogy nelegyéllusta, néz utána, ha érdekel. de még ha ez túl asszociatív is magának, semmiképpen nem jelenti azt, hogy az szeretnék lenni. úgyhogy a válasza férfiasan inadekvát volt.

ha itt mindenki minden állítását bebizonyítaná, nem lehetne csevegni. tudja, egy olyan csevegős műfaj. elképzelem, ahogy édesanyja azt mondja magának, eríggy fijjam, hozzál egy liter tejet, adok hároszáz forintot, annyiba kerül, erre maga azt feleli neki, hogy bizonyítsd be vazze!:)

tudja ez a poltpéterezés egy olyan ügyben, ahol a gyurcsányi név is előkerül, bájos.
szászt nem törvénybuherálással tették félre,hanem csak úgy. ez is mutatja, hogy a szociknak lenne mit tanulniuk a fidesztől:)

p.s. hülye kérdésre nem lehet komoly választ adni:
"mitől is volt "az mszp-nek kedves" az a Farkas István (ha nem haragszol, én nagy kezdőbetűvel írom az emberek nevét), aki Szászt követte?"

de tőlem meggyőzhet róla, hogy egy fideszes szagértőt neveztek ki. kovács nyilván független értelembenvett volt:)

Bloodscalp 2012.04.13. 13:47:58

@tesz-vesz: szerintem nem egészen, vannak vagy-vagy pillanatok amikor nüanszok dönthetnek, és minden apróság számít, akár részsikereket el lehet érni. De ez egy révész máriusszal/áderrel nem fog menni.

tisztakéz · http://netes.8x.hu/ 2012.04.14. 20:56:45

Ez van, ez az erősebbik kutya esete!!!
süti beállítások módosítása