Íme, Pesty László roma riportfilmje
2012. március 21. írta: Redakció

Íme, Pesty László roma riportfilmje

  Kommentár nélkül. Vitázzunk róla. Szabadon.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr534330423

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Pesty és Forgács hazugsága 2012.03.21. 21:28:35

Láthatóan nagy vitát kavart Pesty László romákról szóló filmje, s sok támadást kapott mind Pesty, mind az MTV és a filmben szereplő roma származású Forgács István is.Már több mint egy órája keresem a neten, hogy ki ez a Forgács István, de mindenhol csa...

Trackback: A Kaufman-terv 2012.03.21. 15:36:30

  Theodore Nathan Kaufman amerikai üzletember a szerzője annak a könyvecskének, amely a Germany Must Perish! (Németországnak pusztulnia kell!) címmel 1940 végén vagy 1941 elején jelent meg Newarkban. Kauf...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2012.03.21. 12:39:11

tasz.hu/szolasszabadsag/mit-szolhat-sajto
A TASZ elkötelezett a sajtó szabadságának ügye mellett, a cenzúrát és az öncenzúrát egyaránt elfogadhatatlannak tartja. A politikai szabadságjogok program kiemelt célja az újságírói munka és a nyilvánosság akadálytalanságának biztosítása. Komolyan vesszük azt, hogy a véleményszabadságot korlátozó törvényeket megszorítóan kell értelmezni. Csak mások alapvető jogai lehetnek a korlátozás legitim indokai, elvont értékek és részérdekek nem (szükségesség), és csak a lehető legkisebb mértékben, a lehető legkevesebb korlátozás megengedett (arányosság). Ha a magyar hatóságok és bíróságok előtt nem lehet érvényt szerezni ezeknek az elveknek, akkor a TASZ kész európai fórumok elé vinni az ügyet.

Ha nem hagyják, hogy szabadon kifejtse véleményét, hogy bírálja a közszereplőket vagy a közhatalom gyakorlóit, keresse a TASZ jogsegélyszolgálatát!

tevevanegypupu 2012.03.21. 12:48:54

Mi lenne ha meg korlatoznak is a velemenyszabadsagot..:)

Viktus 2012.03.21. 12:50:39

Duma megy évek óta. Lakatos Attila fiának a sittes szabadulós " érettségi" videója is ott volt youtube-n ...

Na meg nem a legtehetségesebbeket édeskevés kiszakítani. Az nem javít semmit a helyzeten.

Felnőttoktatás kellene elsőnek na meg munkát adni a felnőtteknek, hogy legyen minta. AZ oktatási rendszer leépítése helyett pedig kis létszámú osztályokban felzárkóztatás az lenne kiút.

Ez meg csak duma.

Robinzon Kurzor 2012.03.21. 12:54:47

Műfajilag giccs.

Tartalmában hatásvadász, leegyszerűsített okokat és "válaszokat" sugalló propaganda.
Ezért lesz nagyon népszerű.

Persze nagyon sok (rész)igazságot tartalmaz, és annyiban mindenképpen hasznos, hogy az elmúlt 22 (a film szerint 20, biztos nem gondolták végig, hogy ez mit jelent) év romapolitikája, pontosabban az ezen címen előadott struccpolitika nem folytatható.

Szerintem mondjuk Angliában nem lett volna petíció miatta, főleg azért, mert a BBC nem adná le.

Viktus 2012.03.21. 13:03:35

@Robinzon Kurzor:

A problémát jól bemutatja, de megoldásról semmi értelmeset nem közvetít ... csak közhelyek, de probléma megoldásáról sehol sincs szó.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.03.21. 13:10:36

Idézet a millások facebook-oldaláról:

"Maradéktalanul elégedettek azonban akkor lehetnénk, ha a jövőben fel sem merülne, hogy ilyen, vagy akár ehhez hasonló műsort sugározzon bármelyik csatorna."

Bármelyik.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.21. 13:13:49

@dobray: nyuszifül, vágod, mi a különbség egy civil csoport és a közhatalom között?

Robinzon Kurzor 2012.03.21. 13:16:42

@Holger Hartland:

A "bármelyik" nyilván hülyeség, nem kell betiltani egy filmet csak azért, mert elfogult, csúsztat és torzít.

De ettől függetlenül közszolgálatiba nem való.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.03.21. 13:21:16

@Robinzon Kurzor: Nem láttam, de most már meg fogom nézni.

"A "bármelyik" nyilván hülyeség (...)"

Ennyi. Semmi "de". :)

bz249 2012.03.21. 13:28:07

@Viktus: miert van megoldas a kerdesre? Adott egy szazezertol-egymillioig terjedo total kepzetlen reteg, amelyik megha akarna se tudna megelni a munkajabol. Raadasul mindez egy kozepesen fejlett, de legalabb sulyosan eladosodott orszagban.

Mit lehet ezzel kezdeni ugy, hogy a jogallamisag es a gazdasagi racionalitasnak legalabb a minimuma megmaradjon?

Fenehorizont 667 2012.03.21. 13:31:53

remélem a felvilágosult, haladógondolkodó millások hamarosan a youtube-hoz fordulnak, h a sajtószabadság nevében takarítsák le a filmet :D

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.03.21. 13:31:54

Nem tudom kinek jó az, ha fenntartják azt a rossz felfogást hogy:
"kisebbség vagyok jogom van mindenhez"
vagy
"más a bőrszínem, biztos azért nehéz az életem"

Amíg vannak komolynak látszó szervezetek (pl.: milla), akik így gondolkoznak, addig a valós probléma csak tovább romlik.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2012.03.21. 13:41:32

@calam: nyuszifül, vágom, de mégis vicces, ha valaki kiabál a szólásszabadságért, aztán levetet egy ilyen műsort. Mondjuk úgy, hogy hiteltelen.

Vhailor · http://tortenelemportal.hu 2012.03.21. 13:42:07

Nem értem, ezt most mi a fenéért tiltották le? Bármely cigányok által is lakott (vagy sújtott?) vidéken elő ember kb. ezt látja minden nap.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2012.03.21. 13:43:40

@Robinzon Kurzor: persze, sok benne a hatásvadászat, de ugye egy háromnegyed órás műsorban nehéz "tudományosan", ától cettig bemutatni egy kérdéskört. Szerintem ha oda teszi ezt az adást más műsorok mellé, teljesen legitim kiegészítés. Olyan senki nem lesz, aki csak Pesty alapján mond véleményt.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.21. 13:51:41

@bz249:

"Mit lehet ezzel kezdeni ugy, hogy a jogallamisag es a gazdasagi racionalitasnak legalabb a minimuma megmaradjon?" --- kérdezi.

Ha a jogállamiság a liberális demokrácia, a gazdasági racionalitások pedig a (globális) "szabadversenyes" piacgazdaság (globális kapitalizmus), akkor semmit. Annál is inkább semmit, mivel a jelenlegi tragikus állapotok előállítói elsődlegesen és meghatározóan ezek (a liberális demokrácia és (globális) "szabadversenyes" piacgazdaság (globális kapitalizmus)).

De aki nem liberálbolsevik, az tudja, hogy a jogállamiság nem merül ki a liberális demokráciában és a gazdasági racionalitások nem azonosak a (globális) "szabadversenyes" piacgazdasággal (globális kapitalizmussal).

Etatizmus, gazdasági protekcionizmus, nacionalizmus és mindenekelőtt katolicizmus --- ha meg akarunk maradni. Én meg akarok:-)

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.21. 13:53:03

M*cskos, b*dös, k*rva blogmotor, lenyelte a kommentemet?!

ü
bbjnick

Viktus 2012.03.21. 13:57:35

@bz249:

Kezdetnek pl. újra fel kellene támasztani a mezőgazdaságot összekötve a feldolgozóiparral, hogy ezen szakképzetlen tömegeket felszívja v.mi értelmes munkakör, és az új generációk lássanak olyat, hogy dolgozik is v.ki a családban.

A motivációval egybekötve alacsony létszámú felzárkóztató osztályok kellenének, ahol lehet is őket tanítani 30 gyerekkel nem lehet kezdeni semmit ...

Többszörös pénzek mennek hülyeségekre ebben az eladósodott országban. Miközben az etnikai bomba ketyeg, és igaz nem most robban, hanem igazából húsz-harminc év múlva.

Robinzon Kurzor 2012.03.21. 13:58:46

@dobray:

Jaj, hagyjuk már ezt, hogy "tudományosan".

Mindketten tudjuk, hogy nem a "tudománytalanság" a baj ezzel a filmmel, hanem az, hogy egy prekoncepció igazolásának igényével született, a valóságból csak azt és úgy mutatja be, ami a prekoncepciót igazolja és a nézőt kívánt érzelmi azonosulásra és "következtetések" levonására sarkallja.

És ezzel nem hogy a probléma megoldásához nem visz közelebb, de kényelmes önigazolások gyártására ad lehetőséget, főleg ha közszolgálatilag még le is adják, egészen pontosan ezt adják le.

Javíts ki, de ez nem egy sokszínű egésznek volt egy olyan része, amire azt lehet mondani, hogy ez is vélemény, csak nem az enyém.

Ez a film a "20 után most végre erről is megmondjuk, hogy is van ez" jeligére készült; nem a vita, hanem a megmondás, a új paradigma meghatározásának igényével készült.

Egy másik struccpolitika a régi helyett ...

bz249 2012.03.21. 14:07:16

@bbjnick: a jogallamisag minimuma, hogy nem lojjuk tarkon mindegyiket (mert ennek mindig csunya vege van); a gazdasagi racionalitas minimuma pedig, hogy ne legyen allamcsod (ennek is).

Ezt a ket peremfeltetelt kotnem ki. ;)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.03.21. 14:11:01

optimista vagyok :) : nem hiszem el, hogy ez nem véletlen, ennyire nem lehetnek ostobák. persze csak annyira ostobák, hogy felkérésre és nem önszántukból mentek oda "letiltatni".
de mintha a kiscigány csaj elszólná magát: már rég tudja h nem lesz ismétlés. ezt tudja, de azt nem, hogy miért

mindenki játssza a szerepét, milyen jó reklám. a gép forog, az alkotó pihen.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.21. 14:13:05

@dobray: babám, levetetni a kenyéradó gazdátok tud bármit is, ezek az emberek legfeljebb követelhetik. Tudom, hogy a pártállamhoz igazodó lelketek számára elviselhetetlen a civil bátorság, kiállás egy ügy mellett, ettől még egyáltalán nincs ellentétben a két a szólásszabadság ügye, és egy mélyen rasszista műsor levetetésének követelése.
Mióta is nem tudtuk különbséget tenni Szalai Panni és Setét Jenő között?

bz249 2012.03.21. 14:14:00

@Viktus: nem veletlen am, hogy az a fajta mezogazdasag, ahol sok kepzetlen napszamos kellene totalisan megszunt. Ez legfeljebb bazi nagy allami tamogatassal lehetne versenykepes (ugy ertve, hogy a mostanihoz kepest is nagy) szoval ez a kozmunkaprogram atfazonirozasa. A vege mindenkeppen az, hogy a cehhet a beszedett adobol kell allni, a fo eredmeny pedig, hogy a t. roma szarmazasu mezogazdasagi munkas jol elfarad a nap vegere (az se keves, mert faradtan nem lehet lopni menni).

Kerdes persze, hogy arkot takaritani vagy napszamoskodni olcsobb az allamnak, illetve, hogy melyikrol hiszi el inkabb a kozmunkas, hogy valami hasznos tevekenyseget vegez.

"Miközben az etnikai bomba ketyeg, és igaz nem most robban, hanem igazából húsz-harminc év múlva."

Ha husz harminc ev mulva robban az ok. Addigra mar ugyse lesz se egeszsegugy, se oktatas plusz vagy egymillioan kivandoroltak az orszagbol. Csak hogy par surgosebb bomba is emlitesre keruljon.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.21. 14:17:43

@bz249:

Maga lát itt valakit, aki tarkónlövöldözni akar? (Mondjuk, én látok, csak nem a jobboldali-konzervatív-keresztény-nemzeti-stb. oldalon...)

Az államcsőd kérdése pedig a "kamatos kamat" világában vegytisztán fiksön. Ez az ország, ha hagynák élni, nem tudna tönkremenni...

ü
bbjnick

Hispan07 2012.03.21. 14:20:28

érdekes, amikor minap a cigányos a rasszizmus gáz propaganda ment, egyetlen bátor civil értelmiségi sem követelte, hogy tüntessék el, mert rasszista, hazug, ostoba, hatásvadász és gáz

dehát régóta ismert a bátor liberalisták alapvetése: you are free, to do as we tell you

bz249 2012.03.21. 14:24:50

@bbjnick: igy konkretan nem latok senkit. Olyan azert van, hogy ezeknek egy fillert se, ami egy korlatozottan munkakepes nepcsoportnal azert nem all messze ettol.

"Ez az ország, ha hagynák élni, nem tudna tönkremenni..."

Ez az orszag hagyomanyosan csodbe szokott menni. Kezdve ugy nagyjabol a Jagellok koratol. Azota allandoan az van, hogy az alapveto allami feladatokat sem kepes sajat koltsegen megoldani.

a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka 2012.03.21. 14:26:55

@Robinzon Kurzor:
"Mindketten tudjuk, hogy nem a "tudománytalanság" a baj ezzel a filmmel, hanem az, hogy egy prekoncepció igazolásának igényével született, a valóságból csak azt és úgy mutatja be, ami a prekoncepciót igazolja és a nézőt kívánt érzelmi azonosulásra és "következtetések" levonására sarkallja."

Érdekes, a TASZ romavideói kapcsán is pontosan ez fogalmazódott meg bennem... (ezzel persze nem védeni akarom Pestyt, csak rámutatni arra, hogy egy konzervatív szélsőség egy liberális szélsőséggel szemben fogalmazódott meg)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.03.21. 14:32:52

@calam: te el vagy tévedve.
nézd meg, pl a Mandiner nem moderál soha (kivéve hogy engem letiltottak a híroldalról, de ez most nem lényeg), és pl nekünk nem kellene, hogy bármilyen ballibsi doku letitlsáért törekedjünk.
mert az értelem nem ezt diktálja.
mi látjuk milyen primitív dokukat tudtok ti csinálni, csuklóból érvelünk ellene, nekünk csak az kéne hadd hallgassák meg a mi hangunkat is, de ti egyből letiltatjátok, a sajtószabadság nevében, de mégis kié akkor a valódi sajtószabadság? a miénk, vagy a tiétek?
mi vitázni szeretnénk, ti tiltotok szabadsággal a nevetekben, kinek van több köze az (internacionalista) régi idők diktatúrájához?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.03.21. 14:34:48

@bz249: a jogallamisag minimuma, hogy nem lojjuk tarkon mindegyiket - bírósági tárgyalás nélkül (!)

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2012.03.21. 14:41:12

Végignéztem és tényleg nem értem, hogy ebben mi a probléma. A millásoknak agyára ment a jólét. kár.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.21. 14:41:56

@bz249:

"igy konkretan nem latok senkit. Olyan azert van, hogy ezeknek egy fillert se, ami egy korlatozottan munkakepes nepcsoportnal azert nem all messze ettol." --- írja.

Csak egy bizonyos értelmezési keretben nem áll messze ettől. Az az értelmezési keret pedig már azok számára is, akik még most is erőltetik, mondom, azok számára is nyilvánvaló, hogy használhatatlan. A munka alapú társadalom nem ígéret, hanem bizonyíték (eddig a történelemben minden társadalom munkaalapú volt:-)) Egyszerűen hagyni kellene, hogy működhessék!

"Ez az orszag hagyomanyosan csodbe szokott menni. Kezdve ugy nagyjabol a Jagellok koratol. Azota allandoan az van, hogy az alapveto allami feladatokat sem kepes sajat koltsegen megoldani." --- írja.

Maga ezt a narratívát elfogadja, elhiszi? Nem tűnik fel magának, hogy azok beszélik el így a történelmet, akik a sz*póálarcot ráadták a "dobzsékra" akkor és most is? Ez az állítólagos "finanszírozhatatlanság" nem Magyarország adottsága, hanem a lator elitek adottsága.

ü
bbjnick

Refuse/Resist! 2012.03.21. 14:43:08

@bz249: Nézd meg, hogy még egy olyan fejlett országban is, mint Németország, mi kerül a legtöbbe egy szegényebb családnak a nettó jövedelméből.

1. lakhatás, rezsi
2. minőségi étel
3. közlekedés (autó, közösségi közlekedés stb.)
Csak ezek után jönnek az ipari termékek, mivel ezek manapság relatíve annyira olcsók.
Szolgáltatásokra alig kell költeni, ha van az embernek egy csöpp esze.

Egy magyar szegény család örülhet ha az első kettőt nagyjából meg tudja oldani.
Ugyanakkor, ha tesznek néhány lépést a rezsicsökkentés irányába (ezt támogathatná az állam adókedvezményekkel - elég hamar megtérülne a külkereskedelmi mérlegen) és megtermelik az ételed egy jelentős részét, jelentősen növelheték az életminőségüket.
Nagyszüleim pl. tanári állás mellett meg tudtak művelni egy piszok nagy konyhakertet, vitték hétvégente piacra a felesleget.

Egyébként az ételt a középkorban is sikerült megtermelni gépi és vegyi segítség nélkül, elég röhejes, hogy ma a magyar falvakban nem megy.
Az igaz, hogy a régi parasztok ismereteivel nem vethető össze a mostani győzikenézők tudása, de _elvileg_ ezt se lenne olyan nehéz megoldani.

Mindebből következik, hogy ha le van szigetelve a ház és van rendes konyhakert, elég egy nagyon rosszul fizető munka a boldoguláshoz.
Tehát igazából csakis a szándék hiányzik...
Így tehát marad a kulturális kérdés, amire nem mondom, hogy a könnyebb fele a dolgoknak...

bz249 2012.03.21. 14:49:30

@bbjnick: "A munka alapú társadalom nem ígéret, hanem bizonyíték (eddig a történelemben minden társadalom munkaalapú volt:-)) Egyszerűen hagyni kellene, hogy működhessék!"

Anno a munkakepes lakossag 90+%-a a foldeken robotolt, csakhogy megtermelje a szukseges elelmiszermennyiseget. Ma 2-3%-a kepes erre (ha az elelmiszeripart es a mezogazdasaghoz kapcsolodo gep- es vegyipart, plusz a kapcsolodo kereskedelmet es szolgaltatast is idevesszuk, akkor mondjuk lesz 15%). Ugye erzi, hogy ez egy alapveto kulonbseg, ami miatt a regebbi tapasztalatok nem feltetlen alkalmazhatoak direktbe?

"Ez az állítólagos "finanszírozhatatlanság" nem Magyarország adottsága, hanem a lator elitek adottsága."

500 eve lator elitek vezetik ezt az orszagot. Ez mar-mar a Karpat-medence eghajlatahoz hasonlo adottsag. Persze vannak rovid idoszakok, amikor eppen nem lator elit van... dehat az idojaras is produkal varatlan dolgokat.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.21. 14:50:32

@lelkylola: nem is lehet mást várni attól, aki rajta van a tv fizetési listáján.
@tesz-vesz: 1. te nem érvelsz.
2. tudod, mi a különbség a mandiner és a köztévé között? Igen, az, hogy a mandiner csak titkoltan él közpénzből, míg a köztévé nyíltan.

bz249 2012.03.21. 14:55:36

@Refuse/Resist!: "Egyébként az ételt a középkorban is sikerült megtermelni gépi és vegyi segítség nélkül, elég röhejes, hogy ma a magyar falvakban nem megy."

Persze, hogy ment. A lakossag 90%-a ezzel foglalkozott es a sajat foldben megtermelt etel nem volt dragabb, mint amit az osanteszkoban meg lehetett keszen venni.

Persze lehet ezen segiteni, ha nem lesz osanteszko, akkor mar megeri a parasztnak termelni. Cserebe persze a varosinak is dragabb lesz a kaja, vagyis osszessegeben egy netto eletszinvonalesest pakoltunk a rendszerbe.

Ugyebar nincsen ingyenebed.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.21. 14:59:19

@calam: @Robinzon Kurzor:

:-D

Súlyos érvkészletdeficit liberálbolsiéknál?

:-D

ü
bbjnick

Refuse/Resist! 2012.03.21. 15:05:04

@bz249: "sajat foldben megtermelt etel nem volt dragabb, mint amit az osanteszkoban meg lehetett keszen venni"
Ez kozkeletu lozung, de tenyleg igaz???
nyilvan egy jol kereso ertelmiseginek nem eri meg, habar ha a minoseget is figyelembe vesszuk, szvsz Magyarorsyagon videken, jo talajon ma is megeri - csupan gazdasagi szempontokbol is - egy konyhakertet uzemeltetni pl. egy tanarnak.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.03.21. 15:06:49

@bbjnick: Etatizmus, gazdasági protekcionizmus, nacionalizmus és mindenekelőtt katolicizmus --- ha meg akarunk maradni. Én meg akarok:-)"

ez így van!
kezdhetnénk a bankok államosításával ill. állami kereskedelmi bank létrehozásával megszegve a versenyszabályzatot
lenne itt szufficit, de hogy vinnyognának!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.21. 15:10:08

@bz249:

Ajánlani akartam magának @Refuse/Resist!: kommentjét, de már látom, olvasta:-)

"ha nem lesz osanteszko, akkor mar megeri a parasztnak termelni. Cserebe persze a varosinak is dragabb lesz a kaja, vagyis osszessegeben egy netto eletszinvonalesest pakoltunk a rendszerbe" ---

Ne trükközzön! ;-) Az nem jelent életszínvonalesést, ha a sok "felesleges" polgár miatt fenntarthatatlanná válik a társadalom?

És egyébként is, mi az az életszínvonal? A közbiztonság, a közegészségügy összeomlása nem okoz életszínvonalesést? (Nemrég beszélgettem egy tanárral, aki többszörösen hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozik: ne tudja meg, hogy ő és a kollégái milyen fertőzéseket kaptak már el a mélyszegénységben élő tanítványaiktól! Tudja milyen közegészségügyi állapotok vannak, ott, lenn?! Csak szólok, azok a járványok, ha kitörnek, nem fognak megállni a telepeken!)

"500 eve lator elitek vezetik ezt az orszagot. Ez mar-mar a Karpat-medence eghajlatahoz hasonlo adottsag. Persze vannak rovid idoszakok, amikor eppen nem lator elit van... dehat az idojaras is produkal varatlan dolgokat." --- írja.

Ugye, erre nem vár választ?:-)

ü
bbjnick

bz249 2012.03.21. 15:10:21

@Refuse/Resist!: valamiert a faluhelyen elok/parasztok nem termelnek, tehat:

- vagy mind hulye
- vagy nem eri meg

dzsaszper 2012.03.21. 15:11:42

@Robinzon Kurzor: ugyan. Nem igazolni akarja a prekoncepció. Inkább csak nem zavarja a prekoncepció -- mert szerinte fontosabb dolgok zavarják igazán.

Például az zavarja, hogy a prekoncepció elleni küzdelem nevében nem elfogadott róla beszélni, ami valójában kontraproduktív és fűti a prekoncepciót is...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.03.21. 15:14:07

@bz249: Ez legfeljebb bazi nagy allami tamogatassal lehetne versenykepes"

már miért?
és miért nem lehet kivetni védővámot? mer az unió tiltsa? hát akkor lépjünk ki belőle, be is csak az árulók vittek minket súlyos korrupció árán, de nekik megérte.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.03.21. 15:15:55

@bbjnick: "Maga lát itt valakit, aki tarkónlövöldözni akar? "

van egy jó nevű híroldal itt nem messze. csekkolja a jobboldali-keresztény kommenteket a "cikkeik alatt", aztán hazudjon nagyobbat szemrebbenés nélkül, mint az előbb.
you can do it ;)

bz249 2012.03.21. 15:16:33

@bbjnick: "A közbiztonság, a közegészségügy összeomlása nem okoz életszínvonalesést? "

Dehogynem.

"Csak szólok, azok a járványok, ha kitörnek, nem fognak megállni a telepeken!"

Eredendoen eppen errol kellene szolnia amugy a cocialis ellatorendszernek.

"Az nem jelent életszínvonalesést, ha a sok "felesleges" polgár miatt fenntarthatatlanná válik a társadalom?"

Dehogynem. Egyebkent visszakerdezek, mit jelent a fenntarthatatlan tarsadalom?

Refuse/Resist! 2012.03.21. 15:16:47

@bz249: Szvsz. elsosorban lustasagrol van szo.
Inkabb szarabb minoseget eszik-iszik, kevesebb penze marad, es osanteszkozik a tragyalapatolas helyett.
Masreszt az is van, hogy az eletkepesebbje mar reg varosba koltozott, ha nem kulfoldre :(

Viktus 2012.03.21. 15:21:37

Remélem Miklósi Gábor vagy Munk Vera csinál gyorsan v.mi jó kis filmet a nácik által elnyomott üldözött cigányságról :D nehogy már ilyeneket lásson a nép, mint ez a "förmedvény" itt. :D

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.03.21. 15:22:29

@calam: ne terelj, mert átlátszik belőle, hogy buta vagy.
a kommentemre reagálj, irreleváns, hogy ki miből él.
ha turul kezelné a köztévét ugyanolyan lenne, mint a mandiner.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.21. 15:28:32

@bz249:

"valamiert a faluhelyen elok/parasztok nem termelnek, tehat: - vagy mind hulye - vagy nem eri meg" --- írja.

Egyrészt nem igaz, hogy nem termelnek, mert az abszolút többség, (többet, kevesebbet, de) ma is termel. Másrészt, ez egyre kevésbé jellemző, mert a közbiztonság jelen állapota miatt, jóformán lehetetlenné vált a gazdálkodás (egyszerűen ellopják a terményt, de nem csak ellopják, hanem tönkre is teszik --- pld. tapasztaltam, konkrét példa: a félig érett meggyet ágastól szüretelték le roma polgártársaink rokonom meggyesében). Harmadrészt, mivel az import élelmiszeripari hulladék (relatíve olcsón) mindenütt elérhető, ezért a termelő nem tudja feleslegét értékesíteni és így valóban ráfizetésessé válhat a termelés (az az egyre kisebb jövedelem, amihez jut a kistermelő nem jelent biztosítékot a termelés fenntartásához, ezért egyre többen, azt a kevés jövedelmüket, ami van, önfenntartásra (élemiszeripari hulladék vásárlására) költik) --- így lassan elhal a kisgazdálkodás. ezek a tényezők együtt módszeresen ellehetetlenítik a kisgazdálkodást (és itt most elsősorban a "háztájiról" beszélünk).

ü
bbjnick

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.21. 15:31:05

@bbjnick: mi nem igaz? hogy lola a köztévének csinál filmet, hogy turul hostolja az orbanviktor.hu-t, vagy hogy tesz-vesz még életében nem mondott ki egy darab érvet sem?

életem, tudod, te mit beszélsz a ner-imádó száddal, amikor liberálbolsevikozol?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.21. 15:31:59

@bz249:

"Egyebkent visszakerdezek, mit jelent a fenntarthatatlan tarsadalom?" --- kérdezi.

Töltsön el egy hetet egy borsodi, szabolcsi vagy hajdú-bihari faluban vagy kisvárosban(!) és meglátja:-(

ü
bbjnick

Bell & Sebastian 2012.03.21. 15:33:45

Ez a film deklaráltan provokáció, enyhébben szólva, kérdésfelvető és megoldásokat felmutató.

Ugyanakkor elmondja, hogy késő már, a vágy szava nem vigasztal.

Kárenyhítésről lehet beszélni csak, semmi másról, a hivatásos cigány ajnározó-védőknek meg azért van coki, mert leszerepeltek, akkora kárt okoztak, amit soha ki nem hever az ország.

Csakhogy azóta van másik gond is! A -jobb híján- úgynevezett fehércigányok problémája.

Erre lehet lehet csomót kötni. Genetikusan, szocografikusan és kulturálisan, ki hogy szereti.

Az ilyen calam -féle Dömdödömök még el sem jutottak idáig, akkor el tudom képzelni, hogy ajvékoláson kívül mást nem is várhatunk libbant balról.

Bugris Móriczka és az ő elképzelése, az. Ha meg beszart ez a halott is majd elhúz Kanadába, mi meg baszhassuk a szemétdombját, amit örökül hagyott!

Samott 2012.03.21. 15:33:54

@Refuse/Resist!: mi meg iden is felassuk, beultetjuk a hatso kertet, de nagyon nem eri meg. Ami krumpli kell telire az megterem kenyelmesen, de ugyanazt a mennyiseget osszel olcsobban megveszem mint amennyi munka van a folddel (persze olyan borsot nem kapsz meg piacon se, mint amit otthon leszedsz idoben). Csak azert foglalkozunk vele hogy ne legyen parlagon. Disznot mar evek ota nem tartunk mert tobbe kerul a tap/kukorica mint amennyi hus kijon belole. Van egy tucat tyukunk, azok tojnak annyit amennyi tojas kell a csaladnak, de a kajajuk meg ami munka van veluk a tobbe faj mintha boltban vennenk ugyanazt. 20 evvel ezelott minden kertet muveltek felenk, es minden masodik haznal volt diszno is. Ma mar csak a mi kertunk van muvelve a kornyeken, a tobbi be van fuvesitve. Es itt meg el se lopjak a termest mint mashol...

fikanick 2012.03.21. 15:41:54

Hogy lola nem erti, hogy hol itt a baj, az nem meglepetes, vegignezve a holgy eddigi szellemi alkotasain. Hogy a mandinereseknek altalaban miert nem esik le, az mar mas kerdes, bar szinten a korabbiak alapjan, van koze hozza annak a kognitiv disszonancianak, amit mar gyakorlat-szinten mutatnak be, ahogy a kormany tolodik a teljes orulet fele es nekik muszaj tartani a tempot, neha egy-egy "tudod, hogy erted haragszom" jellegu kilengessel, amit hirtelen kovet valami ilyesmi, mint ez a fenti.

Fiuk, nagyon-nagyon fogjatok magatokat szegyellni azert, amit most csinaltok es remenykedjetek benne, hogy mar nehany ev mulva es nem fog meg 20 evig tartani az altalatok is csinalt nagy magyar vergodestortenet.

Azt viszont jegyezzetek meg jo alaposan, hogy mar jo ideje akadalyai vagytok a sikeres Magyarorszagnak es nem segitoi.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2012.03.21. 15:43:05

munk verát akarom! felsír valahol egy gyerek..

Bell & Sebastian 2012.03.21. 15:47:05

@fikanick: Aki kognitív disszonanciát emleget, az egyéb disznóságokra is képes.

Viktus 2012.03.21. 15:51:38

@fikanick:

Borsodban jártál-e már?

fikanick 2012.03.21. 15:53:57

@Viktus: Ha azt a sertett proletarontudatot akarjatok kormanyraemelni, amibol a Jobbik ossze van tapasztva es ami a Fideszt meghatarozza, akkor ez egy nagyon relevans kerdes.

Voltam, kb 20 eve, 2 hetet, de nem fogok a te sertettseged szabalyai szerint jatszani.

Refuse/Resist! 2012.03.21. 15:55:18

@Samott: OK, de hogyan mered a sajat munkad koltseget?
"persze olyan borsot nem kapsz meg piacon se, mint amit otthon leszedsz idoben"
Errol van szo.
Pl. Nemetorszagban a minosegi etelek ara 2-4-szerese az olcsonak (az olcso az otthoni kozepes-jobb minosegnek felel meg altalaban - kiveve neha a zoldseg-gyumolcs)

Viktus 2012.03.21. 15:58:58

@fikanick:

Tévedés
A jobbik meg a fidesz miképpen jön ide? A jobbikot egyébként a hozzád hasonló álszent emberek emelik kormányra, akik létező problémakörökről nem óhajtanak tudomást venni, mert fogalmuk sincs róla ezáltal nem is létezhet szerintük, de aztán jön a választáskor a pofára esés.

Milyen játék? Csupán érdekelt, hogy milyen tapasztalatok alapján nyilatkozol meg ebben a kérdéskörben.

Samott 2012.03.21. 16:00:37

@Refuse/Resist!: de az csak a borso, a krumpli tokugyanaz mint a piacrol. Repa, egyebek detto. Az en oraberemmel nem is merek szamolni... hidd el nem eri meg. Mi vagyunk a hulyek hogy turjuk a foldet, de mi mar csak egy ilyen csalad vagyunk. :) Irtam, mas mar nem csinalja felenk se.

Robinzon Kurzor 2012.03.21. 16:03:18

@a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka: "rámutatni arra, hogy egy konzervatív szélsőség egy liberális szélsőséggel szemben fogalmazódott meg"

Ennek így semmi értelme.
Lehet beszélni konkrét feldolgozásokról, amelyek ebbe vagy abba az irányba elfogultak, de ennek semmi köze a liberalizmushoz vagy a konzervativizmushoz.

Robinzon Kurzor 2012.03.21. 16:04:35

@dzsaszper: "Például az zavarja, hogy a prekoncepció elleni küzdelem nevében nem elfogadott róla beszélni"

Akkor nem ugyanazt a filmet láttuk.

Refuse/Resist! 2012.03.21. 16:06:38

@Samott: A fentiekben tehat nem a te oraberedrol van szo, hanem a 60-100 ezres netto tartomanyrol.
A krumpli, repa valoban nem tul jol megkulonboztetheto, habar a repat eleg jol fel lehet puffasztani mutragya-tuladagolassal.
A gyumolcsoknel pedig tenyleg nagyon durva kulonbsegek vannak minosegben...
Amugy fogd fel ugy, hogy amit te termelsz, 2-3-szor annyit er, mint a bolti (es a nemeteknel ez a realitas, egyebkent), ugy kevesbe faj :D
Amugy jol kereso embereknek ez egy szep hobbi, es a munka minosege is szvsz osszehasonlithatatlan pl. egy gyari munkaval.

Robinzon Kurzor 2012.03.21. 16:07:28

@bbjnick: "Súlyos érvkészletdeficit liberálbolsiéknál?"

Ahogy nézem, inkább nálad, kicsi huszár.

Mondjuk aki a "liberálbolsi" címkét használja, az kb. azt hirdeti ezzel magáról, hogy elvei szilárdak, ezért holmi valósággal ne is zaklassák őt.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.21. 16:09:30

@calam: @.Pierre Bezuhov.:

Az van, kedveskéim, hogy az ótv*ras f*szt sem érdekli a ti polidilitek! Ki nem sz*rja le a madinert, a köztévét, a s*ggarcú pesti kávéházikonrádokat, a szodomita függetlenértelmiségieket, a romavédő buzijogvédőket, a buzibarát romajogvédőket, a gyurcsányferenceket, az orbánviktorokat és ezt az egész élősködő véglény bandát?!

Ti ne akarjatok már itt oktatni senkit, mert arra sem vagytok képesek, hogy a saját sz*ros valagatokat tisztántartsátok, nemhogy bármiről érdemben véleménytformáljatok! Nézzetek szét magatok körül, aztán sírjatok, az talán még, ha máson nem is, de legalább rajtatok könnyít!

ü
bbjnick

Robinzon Kurzor 2012.03.21. 16:09:56

@lelkylola:

Mondjuk a te ismert képességeid alapján nem is volt elvárás, hogy bármiféle problémát láss.

Vedd úgy, hogy neked készült a film.

Robinzon Kurzor 2012.03.21. 16:11:56

@bbjnick:

Ó, hát tudsz te ha akarsz, látod!

fikanick 2012.03.21. 16:15:13

@Viktus: Nem arrol van fogalmam, hogy mi a baj, arrol van fogalmam, hogy mi okozza azt, hogy a bajt nem szarja le mindenki, leven ez szamit felulrol nezve.

Mellesleg nem vagyok a magyar elit tagja, igy nem is erdekelnek a problemaitok konkretumai, ti bajotok. Magyar viszont vagyok, igy pontosan tudom, hogy mit okoz az a fajta kontraszelekcio, ami miatt ilyen felhulye Fideszes es Jobbikos macskajancsik velemenyevel kell foglalkozni es simogatni a fejecskejuket, hogy latod-latod, lehetne mas megoldas is.

Amikor mar az olyanok szagolhatnak az elit kozelebe, mint a fenti szerzo vagy lola, vagy hat ha oszinte vagyok, innen szinte barki; Amikor ide erdemes jarni, hogy az aktualis elit fiatal ertelmisegi hatorszagaval talalkozzon az ember es olyan szintu sotetseget tapasztal, mint amilyet fent is, vagy ugy altalaban ezeken a forumokon, akkor tunik ki igazan, hogy mekkora bajban is lesz az orszag a kovetkezo 30 evben is.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.21. 16:16:00

@Robinzon Kurzor:

Majd ha pofánvág a valóság, te is tudni fogsz, kicsitroll!

ü
bbjnick

betyár (törölt) 2012.03.21. 16:17:25

"Ez a cigány közösségek tagjait akkor is súlyosan sérti, ha ehhez egyébként semmilyen legitimációval nem bíró cigányok asszisztálnak! Ugyanakkor felhívjuk a figyelmet arra, hogy az ő asszisztálásuk semmivel sem csökkenti a műsor készítője, Pesty László, és a köztelevízió felelősségét!"

nekem ez az egyik kedvenc részem a tiltakozó levélből. milyen az, amikor egy cigánynak nincs legitimációja? mi a jó fenéről beszélnek ezek?

rákay philippnek sikerült szorosan felzárkóznia botos beszari máté mögé. szégyen. mit gondol kedves rákay ? azt hiszi, ha megy a fidesz, akkor magának majd ezt jóvá írják? a nyalás után eljön majd a szopás ideje is, ez semmitől nem menti meg.

fikanick 2012.03.21. 16:20:03

@betyár: Mondjuk Kertesz Akos irasa ezekszerint joggal irta le a teljes magyarsagot?

Viktus 2012.03.21. 16:20:30

@fikanick:

Röviden trollkodsz unalmadban?

Samott 2012.03.21. 16:23:12

@Refuse/Resist!: csavarhatod barhogy, ertsd meg: nem eri meg. Nem veletlenul fuvesedett be a kornyeken az osszes kert. Mi is csak hobbibol turjuk a foldet, piszkosul nem eri meg a "minosegert".

fikanick 2012.03.21. 16:23:43

@Viktus: Nem, hat szeretnem, ha sikeresebb lenne Magyarorszag es probalom kommunikalni, hogy szerintem ennek mi a legfobb akadalya.

fikanick 2012.03.21. 16:27:04

@betyár: Nem ertem, mit ertetlenkedsz. Kertesznek pont annyi legitimacioja volt, hogy a magyarsag egeszerol nyilatkozzon, mint a fenti kirakatciganyoknak, hogy a ciganysag egeszerol.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.21. 16:27:29

@bbjnick: na, ez már valami, bár még lehetne erősíteni. Vannak még el nem lőtt patronok, nincs benne elég kódolatlanul zsidózás bár a konrádozás már egészen jó. Nagy élvezettel olvasnám a továbbiakat, természetesen az érvek jegyében!

hill billy 2012.03.21. 16:30:40

@fikanick: "mar jo ideje akadalyai vagytok a sikeres Magyarorszagnak es nem segitoi."
Nem akarják a revíziót vagy hogy?

betyár (törölt) 2012.03.21. 16:32:42

@fikanick:

egyszerűbb lenne az élete, ha próbálna mindent kommunikálni. néha elmesélhet, elmondhat, átadhat, sugallhat, kifejezhet dolgokat. gazdag ám a magyar nyelv. erőlködjön egy kicsit.

a kérdésére válasz: kertész egy nemzet/nép ellen keltett gyűlöletet, ezért bűnt követett el. ebben a filmben a cigányság előtt álló alternatívákat mutattak fel példák segítségével. van egyrészt a lecsúszás, a belterjességgel járó teljes leépülés, dologtalanság, az agresszió stb., emellett van az iskoláztatás, munka, kiemelkedés, az elöregedő többségi társadalom helyének betöltése a munkaerőpiacon mint a felemelkedés lehetséges útja. aki erről nem hajlandó beszélni, az- azt kell mondjam, vagy seggbuta, vagy a saját megélhetését félti. nem kedvelem, de ebben igaza van réznek.

fikanick 2012.03.21. 16:36:14

@betyár: Magyarul az a kulonbseg a ketto kozott, hogy maganak az egyikben egyetertett az itelettel, a masikban nem.

Magatol bevallom, nem is vartam masfajta konkluziot. A megrokonyodesem (es ennek az apropojan az ide irogatasom) pont annak szolt, hogy a mandineresek lathatoan kozossegileg is ugyanezen a retorikai szinten vannak leragadva, igy pedig nemhogy vezetni nem fognak tudni, de azt sem fogjak eszrevenni, amikor epp szolgaian kovetnek valakit.

Es hat pont a vezetonelkuliseg az, amit mar joideje szenved ez az orszag.

betyár (törölt) 2012.03.21. 16:36:50

@fikanick:

egy apró momentum hiányzott kertésznél, amit itt forgács megtett: kimondom, hogy én az adott közösség tagjának, részesének tekintem magamat. kértész a magyarokról harmadik személyben írt, forgács többször hangsúlyozta, hogy maga is a cigánysághoz tartozik. saját családján mutatott mintát a kiemelkedésre. kertész milyen mintát mutathat?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.21. 16:37:25

@betyár: tök jó, szólj a főnöknek, hogy talán ne szegregált oktatást finanszírozzon, még lesz is esély, hogy a munkaerőpiacon részt vehessenek.

betyár (törölt) 2012.03.21. 16:39:43

@fikanick:
maga egy generátor?
most akkor van vezető vagy nincs? kissé bizonytalan magában.

betyár (törölt) 2012.03.21. 16:43:17

@calam:

malacka,
attól tartok az én főnököm nem kompetens eben az ügyben. nem mellesleg a maguk által ambicionált szegregált oktatásnak hasznosságát sem látom, ezért, ha rózsa a főnököm lenne, akkor sem kérhetném erre ellentétes meggyőződésem okán.

betyár (törölt) 2012.03.21. 16:46:25

@calam:

jav.
ambicionált szegregált oktatásnak=integrált oktatásnak

ja és még valami. aki a sárdobálón az elitgimnázium radnóti forrásmegvonásán sipítozik, az ne kardozzon itt a szegregált oktatás ellen, mert nem túl hiteles.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.21. 16:53:36

@betyár: édes babám, a radnóti egy budapesti gimnázium, a szegregált oktatás meg általános iskolákban probléma. gimnáziumba el sem jutnak.

nem látod az integrált oktatás hasznosságát, viszont tudod, hogy szegregált oktatásból szinte nem lehet bejutni a munkaerőpiacra, és ott megmaradni. akkor mi is a javaslatod?
ráadásul az egyetlen mérés, ami vizsgálta az IPR-t, azt mutatta, hogy senkinek nem rossz az integrált oktatás, viszont sokaknak jó.
ne, erre varrj nemzeti együttműködő gombot.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.03.21. 17:03:33

@calam: Lehet az érv olyan megállapítás, mely további bizonyításra nem szorul:

"Országodat, mit őseid vérrel szereztek, árulással szétdarabolják. A magyar földet, mit véres verejték közt míveltél, s mit a magyar nemesség, a király gonosz tanácsosai dacára, szabaddá tett, rác rablók és illír pártütők közt osztják ki, s téged, szegény elárult magyar nép, ki fognak irtani az élő nemzetek sorából, hogy szegény hazádnak még csak neve se maradjon fenn. Nem! ezt az örökkévaló Isten nem engedheti. [...] Ha véded magad: nincs mitől félned, mert veled Isten és igazság. De ha magadat nem védelmezed: az Isten maga sem védelmez meg."
(Kossuth Lajos: Kiáltvány a néphez, Pest, 1848. szeptember 23-án).

A közvélemény elfogadja, általában nyilvánvaló tény, ill. már bebizonyított dolog is szerepelhet a bizonyítás érvei között:

"Férfitul azonban többet lehet, többet szabad követelni, s kivált olytul, ki vezető szerepre emelkedik."

(Széchenyi István: A magyar Akadémia körül);

enciklopedia.fazekas.hu/retorika/Erv.htm

betyár (törölt) 2012.03.21. 17:07:52

@calam:

maga tényleg buta, vagy csak provokál?
ne válaszoljon, költői kérdés volt. csoda, hogy maga a radnótiba járt. én is oda jártam, de ilyen butára, mint maga nem emlékszem. tudnia kellene, hogy 12 évfolyamos iskola. tessen mondani az első 8 évfolyamon integrált oktatás folyik?

a todományoskodó szociológiai felmérésekkel meg azt bizonyítanak be, amit akarnak.

betyár (törölt) 2012.03.21. 17:10:44

@betyár:
és mielőtt még jön ezzel a falusi szarsággal: a 7. ker. ott vagn a szomszédban. onnan felszippanthatna kisebségi tanulókat.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.21. 17:23:40

@betyár: ja, értem, ha szociológia és tudományos, akkor már az hazugság. na ha vmi, ez a butaság. talán cáfold tételesen. arról nem is beszélve, hogy közgazdászok írták a cikket. miért kell fellengzősnek lenni, ha közben magad mész a lófaszért?

hm, asszem az ilyen buta, magabiztos arcok miatt olyan a szar a kormány, amilyen

ráadásul a radnóti alsó 4 éve legalábbis olyan szar, hogy azt robbantani kellene.
milyen első 8 évről beszélsz? nincs ott ilyen:D
van 4+8 például. megint csak lábon mész a lófaszért :D
és nem azért nincsenek cigány gyerekek, mert adminisztratíven az igazgató, polgi úgy dönt, hogy másik épületbe rakja őket, hanem, mert felvételi van, amin tök nehéz átjutni.
ráadásul nekem volt cigány évfolyamtársam, és fölém is járt egyel cigány gyerek.
arról nem beszélve, konzikám, hogy el kellene dönteni: szeretitek-e az elitoktatást, vagy sem.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.21. 17:25:14

@betyár: édes babám, ha a tudományoskód szarságokat olvasnád, tudnád, hogy az oktatási szegregáció terepe nem a falu. De mit neked Kertesi-Kézdi cikkek?! te tudod magadtól is a tutit!

najó, legközelebb a releváns irodalom ismeretében kezd vitatkozni.

thetriggerhappy 2012.03.21. 17:33:03

miért nem lep meg, hogy fruzsi nem érti?

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.03.21. 17:33:16

Megint egy olyan terület, amit a képviseleti demo jelen formájában, jelen népességeloszlás és demográfiai mutatók mellett nem képes kezelni. Perifériára csúszott embertömegek reszocializálása több generációs projekt - ahogyan a lecsúszásuk sem a teremtés egy napi penzuma volt vala -, az efféle távlatos dolgokkal meg nem csak hogy nem lehet választásnyerő tömeget összeszigszalagozni, de közben ezek a szerencsétlen tömegek, mint nettó eltartottak maguk is a kampánylogika fő célcsoportjai, ergo egyenesen evidens érdeke minden potens politikai erőnek, hogy nagyjából minden maradjon ahogy van. Cenzust, faszba az 1 ember 1 szavazattal, helyzetbe hozni, az eltartott tömegekkel versenyképes választói csoporttá tenni a jövőorientáltakat, igen, a nyugdíjasok és a lecsúszottak ellenében! Amíg ez nincs, semmi nincs és nem is lesz, mert nem lehet, csak a további lejtmenet.

hill billy 2012.03.21. 17:38:50

@calam: 4+8 -as oktatásban van vagy nincs roma integrált oktatás a Radnótiban? Ezt a sok köpködés mellett nem tudtuk meg, be kár.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.21. 17:48:30

@hill billy: felvételi van.
ez egyébként miért fontos a film szempontjából?

tarackos 2012.03.21. 17:49:11

@dobray: Viccesnek még lehet vicces de hiteltelenségről csak az beszél aki nem tudja értelmezni ezt a mondatot:

"Csak mások alapvető jogai lehetnek a korlátozás legitim indokai, elvont értékek és részérdekek nem (szükségesség), és csak a lehető legkisebb mértékben, a lehető legkevesebb korlátozás megengedett (arányosság). "

Még a szólásszabadság elkötelezett hívei sem mondanak olyat, hogy egyáltalán nincs szükség korlátozásra...

betyár (törölt) 2012.03.21. 18:40:40

@calam:

1. ez valami hülyelibsi betegség ez a trágárság?
2. 12 éves, vazze. nekem azt oszthatod és szrozhatod. ha jól értem, akkor a 8 és 6 éves gimikben nincs szükség integrációra, csak a 8 osztályos általánosban. na ezaztánklassz. szóval ti így csinyájjátok az elitoktatást: vannak az elit iskolák, ezeket 4+8, ill. 6+6 évfolyamra bontjuk. itt ugye nem foglalkozunk az integrációval. aztán vannak a mucsai 8+4-esek, ott meg integráljuk őket.
éjjen a libsizmus!

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.03.21. 18:41:01

@Robinzon Kurzor:
én nem mondom, hogy a legnagyobb álszent, gyűlölködő káderek kdnp-s köpönyegben járnak. köztudott.

cutcopy 2012.03.21. 19:25:12

Azért a filmben felemlített jelenség valóban különös, miszerint a romák annyira tájékozatlanok, hogy a törvényekről és szabályokról azt gondolják csak rájuk vonatkoznak cigány mivoltuk miatt..

tevevanegypupu 2012.03.21. 19:26:46

Amikor egy-ket eve kb. Mohacsi Viktoriaval keszitett dokumentumfilmet vetitette az euronews heteken keresztul naponta vagy negyszer egeszen hamisan, hazugul beallitva a magyarorszagi ciganyok helyzetet, fasisztanak, nacinak feltuntetve a magyarokat, akkor erdekes modon senki nem tiltakozott liberalisektol. A Gyongyospatan sepregeto, Richard Field penzebol tamogatott lmp is - ahol a kepviselok sajat szemelyisegi jogaikra olyan nagyon erzekenyek - hallgatott. Inkabb a loszart szedegettek latvanyosan es hasznaltak fontos kellekkent rasszizmus elleni harcukban.

tevevanegypupu 2012.03.21. 19:35:43

@.Pierre Bezuhov.:

A liberalisok viszont szimplan csak indokemberek . Igazsag, jog es tisztesseg fogalmat nem ismerve sajat hasznuk es megelhetesuk szempontjabol tevekenykednek, barmire kepesek hogy hatalmukat megtartsak. A hazugsag, keszinuseg es rasszizmus az o fegyveruk. Es meg csak koponyeget sem hordanak, exhibicionizmusuk az ismertetojeluk. Es igy van, meglehetosen utaljuk magukat.

is 2012.03.21. 19:45:29

3:15: Pesty László: a roma családokban 6-8 gyerek van. nem cigány mondja, nincs alátámasztva (nem is lehet, mert 3 az átlag, ha 6 meg 8 lenne, akkor nem 1,27 lenne a teljes magyar népességre a termékenységi ráta, ez ötödik általánosos matek). most nincs időm tovább, de ez így fog végig menni, hogy Pesty 3 percenként bedob egy ilyen indulatkeltő horgot? és ezt ő dokumentumfilmnek hívja?

@tevevanegypupu: pl. annyira meg akarták tartani a hatalmukat, 2006 után is, hogy maguk árulták be Gyurcsányt (az őszödi beszédet is maguk adták ki), és 2010-ben sem szavaztak magukra. neked csak a tények az ellenfeleid a véleménynvilvánításodban.

Vid ispán 2012.03.21. 19:46:48

Pesty meglehetősen tehetségtelen, de ezzel a filmmel nincs semmi baj.

civilkontrol 2012.03.21. 19:56:55

@bz249:
Termelnek, de tény, hogy nem mindenhol.

Közelmúltban jártam a Bakony egyik falujában, ahol virul a háztáji, meg a cserebere.
Mindez persze meló mellett, mint kiegészités, de akkor is jó volt látni egy mindemellett még emberi kapcsolataiban is virágzó, nem elöregedő falut.

Viktus 2012.03.21. 20:18:14

@is:

Pedig bizony az a vidéki valóság itt kelet-magyarországon ... szar felfogni tudom, de lesz itt baj.

Viktus 2012.03.21. 20:20:37

@tevevanegypupu:

youtu.be/DIUlShDZA-I kegyetlenül üldözik ezek a magyar nácik szegény cigányokat

tevevanegypupu 2012.03.21. 20:54:10

@is:

A hatalmukat meg akartak tartani, Gyurcsanytol szerettek volna megszabadulni.

tevevanegypupu 2012.03.21. 21:02:30

@Viktus:

Ami aciganykerdesben zajlik nalunk az hihetetlen, megmagyarazhatatlan, irrealis. Bar ami azt illeti nem csak nalunk, a szlovakoknal es a romanoknal is tarthatatlan a helyzet. Mindenesetre amig olyan orszagok szervezeteinek torvenyei szabalyozzak ezt a kerdest, ahol a problema gyakorlati resze nem ismert - nagyon keves cigany el naluk - addig nem is lesz megoldas, valami nagyon hamisan es kepmutatoan ertelemezett humanitarius okokra hivatkozva. Csak az a kerdes, hogy ezek a humanitarius gyonyoru elkepzelesek miert nem vonatkozhatnak az emlitett orszagok nem cigany lakossagara is.

Atisz 2012.03.21. 21:14:12

Nem rasszista. Pont ugyanúgy nem az, mint ahogy a Millás gyerekek sem a szólásszabadság hívei.

Refuse/Resist! 2012.03.21. 21:30:05

@bz249: hülyelustagörögök szerint a Piac és Verseny éllovasa, az osanteszkó mégsem az optimális:
www.guardian.co.uk/world/blog/2012/mar/18/greece-breadline-potato-movement-farmers
@Samott:
Sok olyan termék is van, ahol nem jelent nagyságrendeket a hatékony technológia (pl. gyümölcs)
az ilyen termékeknél lehetetlen, hogy szegényebb családoknak ne érje meg a szabadidejük egy kis részét erre szánni.

buckafej 2012.03.21. 21:32:27

Édes Istenem a sok okoskodó, fölényes, beképzelt, öntelt baliberális kávéházi Konrád! (aki a kávéházi konrádban antiszemitizmust lát az olvasson utána és ne irkáljon hülyeségeket)
Ja, jártak 20 éve Borsodban, egyébként pedig tengeribetegek lesznek, ha kimozdultak a Belvárosból, és "lemennek" vidékre és úgy néznek a cigányokra, mint a misszionárius hölgyek a bantu négerekre.
Éljetek Borsodban, utazzatok ott vonaton, buszon, járassátok a gyermekeiteket olyan suliba, ahol mondjuk az osztály fele cigány, nézzetek körül amikor osztják a segélyt (és vele egy időben szedik az uzsorát), beszélgessetek védőnőkkel, családsegítő szolgálat dolgozóival, orvosokkal, tanárokkal, látogassatok el mondjuk a Miskolc melletti Fiatalkorúak börtönébe, nézzétek meg, hogy hány százalékuknak van szakmája, hányan dolgoznak, milyen a dohányzók, alkoholisták, börtönviseltek, prostituáltak aránya társadalmukban.
Nézzétek meg kik a Cigány Önkormányzatok vezetői, közülük hányan dolgoznak, hányan analfabéták, büntetett előéletűek.

Szánalmas az, aki mindenbe beleugat, úgy, hogy a problémáról fingja nincs, sosem "szagolt puskaport", de mindenről határozott véleménye van, amit ráadásul megfellebbezhetetlen igazságnak tart.
De basszátok meg kedves ballib seggfejek, szembe mentek az autópályán!
Nem mindenki hülye és nektek van eszetek, hanem a többség jól látja és ti rég megavasodott bullshitet nyomtok, amit maga az ÉLET cáfol, hiszen 22 év alatt semmivel sem jobb a cigányság helyzete minden pol.korrektség ellenére. Másrészt megnézném én az olyan üldöztetést, ahol az "üldözött" kisebbség létszáma a II. világháború óta gyakorlatilag megtízszereződött.
Szóval okoskodhattok itt, de merészkedjetek le ide Borsodba és 1 hét után egész más dumát nyomnátok.
Egy svájci rokonom kb. 8 éve jött Magyarországra, és nagyon sajnálta szegény cigányokat, akiknek a magyarok nem adnak munkát.
Aztán mostanra az a véleménye, hogy a cigányok nem akarnak dolgozni, és nem tudják beosztani a pénzt, ami neki, ismerve a svájci mentalitást nagyon furcsa és idegen.

civilkontrol 2012.03.21. 21:46:24

@fikanick:
Az alapproblémáról, amit a film igy, vagy úgy, de próbál vázolni, van-e fogalmad?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.21. 22:14:29

@calam:

"nincs benne elég kódolatlanul zsidózás" --- írod.

Hát, nem lehet mindig mindenkinek maradéktalanul a kedvére tenni, b*szkikám!

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.21. 22:40:37

@calam:

És egy bónusztrekk a "nincs benne elég kódolatlanul zsidózás bár a konrádozás már egészen jó."-hoz:

gramofon.nava.hu/201698169/kavehazi_konrad_i_resz

ü
bbjnick

Viktus 2012.03.21. 22:49:55

Nézzétek most az rtl-t Házon kívül, hogy mulat a magyar elit :D aki nem a cigányokon akar mérgelődni. :P

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.21. 23:03:32

@betyár: egyszerű vagy, mint a faék. nem ettől van integráció vagy nem. nem értem egészen, mi zavarja a felfogásodat. szegregáció akkor lenne, ha nem arról lenne szó, hogy van egy objektív felvételi, amin meg kell felelni. mindenkinek. nem tudom ennél egyszerűbben magyarázni, még egy pártszolgálatos ner-rabszolgának sem.
@bbjnick: engem nem zavar a káromkodás, de ugye tudod, hogy attól, hogy kicsillagozol egy betűt, az még ugyanolyan trágár marad, de pluszban elviselhetetlenül modoros is lesz?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.21. 23:29:52

@calam:

"szegregáció akkor lenne, ha nem arról lenne szó, hogy van egy objektív felvételi, amin meg kell felelni. mindenkinek." --- írod.

Szavadat ne felejtsd!!! Az elmúlt húsz évből legalább 10 olyan esetre (balhéra) emlékszem, amikor katolikus iskolákat azzal támadtak, hogy a felvételit arra használja, hogy a szegregációt fenntartsa:-)

"engem nem zavar a káromkodás, de ugye tudod, hogy attól, hogy kicsillagozol egy betűt, az még ugyanolyan trágár marad, de pluszban elviselhetetlenül modoros is lesz?" --- írod.

Te tőlem még egyetlen káromkodást sem olvashattál, mert sem szóban, sem írásban nem szoktam káromkodni.

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2012.03.21. 23:56:03

@bbjnick: "Te tőlem még egyetlen káromkodást sem olvashattál, mert sem szóban, sem írásban nem szoktam káromkodni. "

Hazudsz!!!!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.22. 00:04:11

@Alfőmérnök:

Link?

:-D (...) :-D (...) :-D ...

Tudom, mint beszélek @Alfi, te viszont elég gyakran nem :-/

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2012.03.22. 00:10:07

@bbjnick: Most nincs időm előkeresni példákat, de majd megteszem, ha ez olyan fontos (nem kell hozzá sok kutatómunka), és nem nyilvánvaló mindenki számára. Attól, hogy néhány magánhangzót kicsillagozol, a káromkodás még káromkodás.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.22. 00:25:48

@Alfőmérnök:

Nem fogsz káromkodást találni, @Alfi, mert sem szóban, sem írásban nem szoktam káromkodni. A trágárság nem káromkodás: a káromkodás káromlás, káromolni pedig csak szent dolgokat lehet. Én pedig ezt nem teszem.

ü
bbjnick

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.22. 00:37:34

@bbjnick: édesem, ahol 25 éve van felvételi, az más helyzet, viszonylag, nem? és hát tudjuk, hogy eleve a cél az elitiskola létrehozása volt, nem bárki kizárása. érted, ez így más.
ráadásul még hazudsz is: "b*szkikám"

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.22. 00:51:11

@calam:

"édesem, ahol 25 éve van felvételi, az más helyzet, viszonylag, nem? és hát tudjuk, hogy eleve a cél az elitiskola létrehozása volt, nem bárki kizárása. érted, ez így más." --- írod.

Értem, ha libbandita közegben elitkednek, az f*szaság, ha katolikus közegben az szegregáció:-) (A katolikus iskolákban, abban a kb. ötben, ami a kádárvilág alatt is működött, nem huszonöt éve, hanem legalább hatvan éve van felvételi; az újraindítottakban, újalapításúakban pedig csak az újraindítás, alapítás óta lehet, ami, ugye, max. 22-23 éve vált lehetségessé:-))

"ráadásul még hazudsz is: "b*szkikám"" --- írod.

- Hazudsz - hazudta @calam: :-)

ü
bbjnick

Bell & Sebastian 2012.03.22. 01:18:11

Hóruszok és héroszok, bónuszban lófaszok.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.22. 01:52:12

@bbjnick: uh, durva vagy, nem tudom, mit tolsz, de nem kérek belőle.
tudsz mondani olyan ügyet, amikor a nagy múltú, régi gimnáziumokat támadta valaki azért, mert felvételiztettek? úgy értem: direkt szegregáció szempontjából?

cutcopy 2012.03.22. 02:02:19

Ja ezért fekete doboz..?

Alfőmérnök 2012.03.22. 06:16:49

@bbjnick: Másfél éve nem voltam beteg.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.22. 06:28:27

@calam:

1) Megnéztem a "Radnóti-ügyet" és röhögtem egy jót! A fenntartó intézménytől forrásokat vontak el, ezért az is forrásokat von el a gimnáziumtól. (A mandiner idézett a véleményrovatban valakit, aki szerint ez antiszemitizmus --- mit mondjak, ez tényleg az:-)) Ha a Radnóti katolikus iskola lenne, ez az "ügy" fel sem tűnne senkinek.

2) "tudsz mondani olyan ügyet, amikor a nagy múltú, régi gimnáziumokat támadta valaki azért, mert felvételiztettek? úgy értem: direkt szegregáció szempontjából?" --- kérdezed.

Tudnék, egészen konkrét dolgokat is mondani, de itt és neked nem mondok (majd pont itt és pont egy sárdobálósnak vagy vincentistának "fedem fel magam"!:-)) Így is sokat fecsegek!:-) Azonban arra felhívom becses figyelmedet, hogy a gyurcsányérában gyakorlatilag végig késve, megkurtítva vagy egyáltalán nem fizették ki az egyházi iskoláknak, a(z önkormányzati támogatást pótló) kompenzációs támogatást --- komoly milliárdokról van szó! A támogatás elmaradásának okaként rendre két érvtípussal jöttek elő: egy elszámolási és egy oktatáspolitikai (tkp. ideológiai) érvtípussal. Az elszámolási lényege annyi volt, hogy szerintük annyi jár, amennyit éppen adtak (a kurzus végére aztán elismerték, hogy rosszul számoltak:-)), az oktatáspolitikai (tkp. ideológiai) pedig az, hogy az egyházi iskolák kirekesztőek, elitisták, szegregáltak. Tekintve, hogy felekezeti oktatási intézményekről volt/van szó, ebben van is igazság:-) Nagyon sok egyházi gimnázium 6+6, ill. 4+8 osztályos, tehát saját általános iskolával (nemritkán óvodával is) rendelkezik, ahol (elsősorban) saját felekezetének gyerekeit oktatja-neveli és készíti fel a (saját) gimnáziumában való továbbtanulásra. Egy ilyen intézményben nyilván más "szociális" összetételt fog mutatni a statisztika, mint egy véletlenszerűen kiemelt állami általános iskolában és állami középiskolában. Más kérdés, hogy ha egy ilyen iskolába bekerül egy hátrányos helyzetű gyerek (márpedig nemkevés bekerül), akkor az úgy integrálva lesz, mint annak a rendje:-) És más kérdés az is, hogy az egyházak sok kifejezetten felzárkóztatási céllal működő iskolát is működtetnek.

Úgyhogy, nemcsak hogy ideológiai alapú támadások érték az egyházi iskolákat, de rendesen meg is rövidítették őket a boldog ballib kormányzás alatt! Ezekhez képest a Radnótit érő antiszemita támadások és a néhány milliócska elvonás csak bagatell kis affér!:-D

No, nem mintha a Fidesz nem elődeihez hasonlóan viszonyulna az egyházi iskolák kérdéséhez kérdéshez: bbjnick.blog.hu/2012/01/24/a_jegyzokonyv_szamara_tobben_is_eltokeltuk_nem_hagyjuk_hogy_elitista_bigott_katolikus_oktatas_szerve

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.22. 06:31:57

@bbjnick:

az egyházi iskolák kérdéséhez kérdéshez: = az egyházi iskolák kérdéséhez:

betyár (törölt) 2012.03.22. 07:19:11

@calam:

szóval, arról beszélsz, hogy a radnótiban a felvételi az nem szegregáció, de a borsodi faluban a felzárkóztató osztály az az.
édesistenem.

Gábris szomszéd 2012.03.22. 07:29:58

@Viktus: Ez még jobb pont az általad linkelt videóval kapcsolatban. :)

youtu.be/_-8c1p0-_TE

betyár (törölt) 2012.03.22. 07:34:25

@calam:
na most akkor idézzem neked a saját mantrátokat, mert úgy nézem, magadtól még ez sem megy:

igazságtalan megkülönböztetés, ha a diákoktól olyasmit várnak el akár a bemeneti, akár a kijöveti ponton, ami különbséget olyan tudás szerint tesz, ami nem elérhető minden diák számára: eltöröljük a felvételi vizsgát a felsőoktatásban, csökkentjük a felvételi eljárásban a nyelvvizsgáért szerezhető pontok arányát, bevezetjük a központi írásbeli felvételit a középiskolákan, megtiltjuk saját szűrő alkalmazását, körzetesítjük az iskolákat, szociális és egyéb hátrányokhoz plusz pontokat adunk.
vagyis minden törekvése az elmúlt 201 évben a hivatalos oktatáspolitikának az volt, hogy bármilyen készségben/képességben mutatkozó különbségtételt kiiktasson. merazúgy igazságos. aztán van, amikor meg nem az.

és ha már a minősítéseknél tartunk: eben a témában a seggbuta megélhetési szagértők nem relevánsak.

tényleg zuhanhatott a radnóti színvonala, ha ma a végzett diákjai szociológiára mennek. az én időmben ez véletlenül sem fordult elő.

betyár (törölt) 2012.03.22. 07:47:35

@bbjnick:

a radnótiól már kiszakadt a zsidó felekezeti rész:

www.scheiber.hu/index.php?option=com_contact&view=contact&id=2&Itemid=65

he-he. erre a gimnáziumra a számoljunk e a Horthy-korral oldalon akadtam. egy oktatója lelkesen kommentelt ott. na aztán ezekből a gyűlölködő kommentekből mégsem lett kizárás:))

sisszi 2012.03.22. 08:07:02

a film nagyon egysíkú. egydimenziós. és hatásvadász. totálisan hiányoznak létező, más modellek. pl. oktatásban, munkahelyekben stb. csakis a negatívumokra szorítkozik és egyetlen "kiutat" mutat be: az egyházat. több időt és több szereplőt kellene bemutatni árnyaltabban. ez így kb egy kékfény riport szint. (a zene pláne)

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.03.22. 08:54:49

@betyár: Elvtársnő, tudhatná, hogy az antifasiszta kommentekért előléptetés jár és dicséret. A mosklékzabálókra jellemző irigykedés helyett inkább igyekezzen jobban!

Csucsuksfc 2012.03.22. 08:55:41

Lehet itt okoskodni, siránkozni, felháborodni, de ez a film egy hiánypótló alkotás

kill004 2012.03.22. 09:18:47

Száz szónak is egy a vége, munka kellene. Bármilyen.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.22. 09:32:24

@bbjnick: jó, erre voltam kíváncsi. nem tudsz példát mondani, köszi. pontosan erre számítottam.

@betyár: huhh, mégegyszer. azért hozták létre a borsodi felzárkóztató hogy a cigányt odaküldjék? igen. a célja a cigányok elkülönítése, tehát szegregáció. mit nem értesz te szerencsétlen?

szóval nem tudsz semmit az általam hivatkozott cikkekről, de azért buták. elképesztően ostoba vagy. olvasatlanul állítod, hogy azok szarok, ez pedig mutatja, hogy mennyire bizonytalan vagy az érveidben. de ha tudatlan vagy, márpedig az vagy, nem kell vitatkozni. ez egy nehéz téma, sok kérdéssel nyugodtan lehet figyelni a partvonalról is.

aztán - veled ellentétben - én soha nem voltam pártszolgálatos, ezért kár is a "mi oktatáspolitikánkról" beszélni. olyan sose volt, de ez mindegy.
Aztán tudod öngólt rúgsz, mert felvételiről beszélsz te is, hiszen ott van, hogy meghagyjátok, csak csökken a szerepe, de ezt hagyjuk is.

Huhh, tudatlan vagy. elmozdulás volt a körzetesítés-ügyében az elméleti irodalomban is, és én egyáltalán nem lennék ellene, hogy egy körzetesített rendszerben a radnóti alsó-tagozata is egy körzet része legyen. (bár volt korábban körzeti iskola).

(te annyira vén vagy, hogy akkor jártál oda, amikor még nem volt szociológia, értem.)

mindenesetre már értem, hogy miért van ennyire szar társadalompolitikátok: nem ismeritek a kutatási anyagokat, csak imagináltok valamit a világról, aztán ilyen tudatlanságok jönnek ki a dologból, mint amiket beszélsz, vagy a főnökeid csinálnak.

na, akkor egy kis irodalom, hogy segítsem a nemzeti együttműködés egyik kis rabszolgáját:

webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:b9iSlS1x09UJ:www.biztoskezdet.hu/uploads/attachments/Kezdi_Suranyi_OIIH_hatasvizsgalat.pdf+k%C3%A9zdi+sur%C3%A1nyi&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=de

www.econ.core.hu/file/download/bwp/bwp1003.pdf

most talán ennyi elég lesz, de folytatom, ha ezekkel végeztél.

betyár (törölt) 2012.03.22. 09:35:41

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy:

szerintem meg ez a Fejezzük Le Horthy Lovát oldal egy fasiszta oldal volt Minden ot megjelent az oldal szellemiségével egyet értő, azt támogató hozzászólás, kiállás pedig szintén fasiszta és kirekesztő:))

úgyhogy maga szedje össze magát, ha feljebb akar kapaszkodni a hadsereg uborkafáján:))

zuuu 2012.03.22. 09:43:28

valóban növelné a "vita" sportértékét, ha olyanok kommentelnének a témában, akik sétáltak negyed órát valaha bódvaszilason vagy zemplénagárdon.

kill004 2012.03.22. 09:45:38

@calam: Te semmit nem változtál baszomalássan. Ugyanolyan buta ökör vagy mint voltál. Még mindig ezeket az idióta tanulmányokat linkeled, amiknek semmi de semmi köze a valósághoz. Szomorú. :(

kill004 2012.03.22. 09:47:32

@zuuu: Szikszó, Alsógagy, Gadna, Felsővadász is megfelel? Kicsit másfelé van de hátha...

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.22. 10:06:05

@kill004: :DDDDDDDD. bbjnick! itt a haverod: valóságérv! ráadásul 15 perc alatt elolvasott 200 oldalt

kill004 2012.03.22. 10:11:40

@calam: "valóságérv" Legalább én abban élek te nyomorult.

"ráadásul 15 perc alatt elolvasott 200 oldalt "

Olvasta a faszom! De most megmondom miről szól:integrált oktatás jó, szegregált nem.

Csakhát a _valóság_nem ez.

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.03.22. 10:44:24

@betyár: "Én mondom meg, ki a fasiszta" - mondta, ha jól emlékszem, Joszif Gjobbelszovics elvtárs.

Valandil 2012.03.22. 11:43:40

@calam: Igen, mert a rasszista magyarok ott állnak az iskola kapujában, és nem engedik be a cigánygyerekeket...

betyár (törölt) 2012.03.22. 12:02:01

@calam:

1. komoly kihívásokkal küzdesz a szövegalkotásban.
2. kisbarátom. nem azt írtam, hogy akkor még nem volt szociológia, hanem hogy a radnótiból komolyabb kihívást kerestek a diákok.
3. az 50 fölötti tanáraid azok, akik akkor jártak egyetemre/főiskolára, amikor még nem volt szociólógia szak az eltén. de egyébként a nagyrészük a foximaxiról meg a tudszoc-ról navigált oda. na ezek seggében vagy kisbarátom.
4. stílusodból arra következtetek, hogy te is az elmeroggyant kommentkommandó egyik tagja voltál.

na pá.
ps. vigyázz, mert egyszer a valóság bekopog az ablakodon, és akkor visszavágysz majd ebbe a dagonyába. na akkor mehetsz terepmunkára.

Alfőmérnök 2012.03.22. 12:06:50

@bbjnick: Hiába próbálkozik újra és újra néhány féreg, patkány, tökmagjankó, hogy nekem valamiféle abnormalitást, vagy betegséget tulajdonítson, nem fog menni. Szellemileg és fizikailag is makkegészséges vagyok. Ez van. :)

bolá 2012.03.22. 12:19:43

@fikanick:
A maunika só és a józsi barát só ellen miért nem tiltakoztál kognitive?
Azoknál ocsmányabb rasszista, cigányellenes műsor nem volt!

betyár (törölt) 2012.03.22. 12:23:52

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy:

rosszul emlékszik főhadnagy. joszip fölött rég elszállt az idő vasfoga. azt, hogy ki a fasiszta, én mondom meg. sőt mostantól azt is, ki a náci. ehhez tartsa magát. aztafűzfánfütyülőrézangyalát.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.22. 14:55:26

@betyár:

Talán valamiféle "átfedés" lehet máig a két intézmény (a Radnóti és a Scheiber) között (pld. a tanárok egy része közös, épületbérleti szerződés, aminek díját a Radnóti most felemeli stb.) és ezért van az ántisémitázós visítozás.

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.22. 14:56:16

@Alfőmérnök:

Ennek szerintem valamennyien őszintén örülünk:-)

ü
bbjnick

ájdonszinkszó 2012.03.22. 15:16:00

@Holger Hartland:

Miért, a millióan a sajtószabadságért/demokráciáért-ba nem fér bele, hogy bárki (pl. Pesty, Forgács, Lakatos, stb.) hangot adjon a véleményének?

OMG

ájdonszinkszó 2012.03.22. 15:17:38

@sisszi: márhá.

az OKTATÁS szót számold már meg a filmben, hányszor hangzik el.

például.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.22. 15:24:02

@calam:

Mert a folyamatos ideológiai és politikai kampány, a központi felvételi bevezetése, majd a szóbeli felvételik eltörlése a 6-8 osztályos gimnáziumokba, nemmellesleg, jónéhány milliárdocska visszatartása, nyilván, nem támadás az egyházi iskolák belső rendje ellen? Szavadnefelejtsd! Mert lesz, aki "visszaolvassa" rátok, amikor majd a saját felekezeti, szektárius, alapítványi és kisebbségi iskoláitok miatt sírtok!

Világosítson meg téged a lázárjános vagy a zagyvagyula! :-)

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.22. 15:28:57

@bbjnick:

a 6-8 osztályos gimnáziumokba=a 6-8 osztályos gimnáziumokban

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.22. 15:38:28

@tesz-vesz:

Egy unorthodox helyzet unorthodox megoldásokat kíván:-)

ü
bbjnick

betyár (törölt) 2012.03.22. 16:15:51

@bbjnick:

én nem ismerem a körülményeket. valami olyasmire gondoltam, hogy az épületet visszakapta a mazsihisz(?), de túl költséges lett volna az átalakítás és fenntartás, és ezért felajánlották egy másik ingatlanért. de ez csak egy feltételezés. annyira azért nem érdekelt, hogy utána nézzek:)

tényleg jó suli volt. a mi osztályunkól 95% volt a tovább tanulási arány még a 20 pontos rendszerben, felvételi vizsgával, és sotéra, bme-re, corvinusra, elte-re mentünk. a tanárok egy része maga is egyetemen is tanított. ez persze hatalmas előny volt.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.03.22. 17:03:54

@bbjnick: @betyár:
Semmi közük egymáshoz. A Scheiber egy felekezeti (zsidó) iskola, a Radnóti pedig az ELTE egyik gyakorlóiskolája (gy.k. ahol az ELTÉ-n képzett leendő tanárok gyakorolhatják a tanítást).

A "Radnóti-ügy" kapcsán Széky János, az ÉS publicistája vágott ki egy kisebb, a Mandineren is szemlézett mikroblog-hisztit. Az ELTÉ-től pénzt vontak el, emiatt szívnak az ELTE gyakorlóiskolái is. Nem tudom, ki lát még ebben Székyn kívül antiszemitizmust "értelmetlen megszorítás" ((C)Fidesz) helyett.

Alfőmérnök 2012.03.22. 17:34:41

@betyár: Magának van felsőfokú végzettsége? Meglep.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.22. 17:46:44

@Holger Hartland:

Szerintem maga is antiszemita. Csak az lehet, ha felülbírálja az ÉS-es Széky tisztánlátását!

ü
bbjnick

betyár (törölt) 2012.03.22. 18:25:21

@Holger Hartland:

"Igazgató: Réz Gáborné dr.,
az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola címzetes igazgatója"

no. valami közük csak lehet:)

én a balhéról a sárdobálón olvastam:

sardobalo.blog.hu/2012/03/13/hoffmann_rozsa_kurva_anyad

a bátor szerző, aki kurvaanyázik, calam.

betyár (törölt) 2012.03.22. 18:36:04

@Holger Hartland:
nyilván tudja, hogy a radnóti zsidó gimnázium volt. az épületen ma is ott vannak a menorák. majd a háború után ezt az iskolát is államosították, és az elte egyik gyakorló iskolája lett. a kádár-korban az egyik legjobb gimnázium volt a fazekas, veres pálné és a ságvári mellett. a rendszerváltás után a mazsihisz(?) igényt tartott az iskolára. itt gondolom nemcsak az épületről, hanem magáról az intézményről is szó volt. aztán hosszú huzavona kezdődött, majd ha jól tudom, az épületet végül is visszakapták volna, de mégis az államé/egyetemé(?) maradt. a személyi átfedés miatt gondolom, hogy így jött létre ez a schreiber gimnázium, de már egy másik, talán az eredeti helyett kapott épületben.

persze meglehet, hogy tévedek:)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.22. 18:49:39

@betyár:

"a bátor szerző, aki kurvaanyázik, calam." --- írja.

@calam egy hazug, szánalmas liberálbolsi hisztérika.

ü
bbjnick

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.03.22. 20:14:28

@bbjnick: Azt mondta, nem szól hozzám. :)

@betyár: Két különböző intézmény. A Radnóti az ELTÉ-hez tartozik, nézze meg az ELTE honlapján:
www.elte.hu/kozoktint
Ott azt is láthatja, hogy a Radnóti igazgatóját úgy hívják, hogy Tomcsányi Péter.
Van a Radnótinak még saját weboldala is, meg a Scheibernek is, gondolom, ott utána lehet nézni a részleteknek.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.22. 20:21:08

@Holger Hartland:

Maga kérte, hogy tegyem spirituszba! Belátom, becsapott a jószívem, magával tényleg nem érdemes szót váltani, mert maga tényleg ***:-(

ü
bbjnick

Bell & Sebastian 2012.03.22. 20:46:20

@bbjnick: Gyakorló gimnázium, ezt a kifejezést keresik, de most végre megvan.

Bell & Sebastian 2012.03.22. 20:56:48

@betyár: Úgy látom, különálló, új épület, általános és gimnáziumi osztályokkal, hozzá kötődő óvodával, alapítványok által megtámogatva.

A Radnóti gyakorló címzetes (nyugalmazott) igazgatója vezeti ugyan, de különálló, felekezeti iskola.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.03.22. 21:37:48

@bbjnick: Vigyorogva (szmájli! :)) vállbaveregetem, erre leköp? Még jó, hogy ez csak digitális e-köpés, ami bitekből van és nem nyálból. :D

betyár (törölt) 2012.03.22. 21:44:45

@Bell & Sebastian:

meglehet, rosszul fogalmaztam. én sem gondoltam, hogy egy intézmény. úgy gondolom, hogy egy ketté vált intézmény:)

betyár (törölt) 2012.03.22. 21:46:22

@Holger Hartland:

magának is: egy szóval sem mondtam, szándékom szerint, hogy egy intézmény. azt mondtam, hogy kivált a schreiber, réznét vitte magával.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.22. 22:03:15

@betyár: édes babám, nem bújj ki! mondd csak, miért hazudnak azok a cikkek? Azokról mesélj, ne másról.
pontosan melyik tanáraim? neveket, életrajzokat kérek. Addig azt kell feltételeznem, olyan szinten állsz, amihez tökéletesen illik az, hogy tölgy az idolotok.
Arról nem is beszélve, hogy a tudatlanság netovábbja a scheiberről és a radnótiról úgy beszélni, mintha bármi intézményes kapcsolatuk lenne. ostoba vagy, nem ismered a tényeket, csak beszélsz. lehet, de így ki leszel nevetve, mint most is - akár csak a többi ner-szökevény.

@bbjnick: terelsz. szegregációról volt szó, nem finanszírozásról.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.22. 23:01:27

@calam:

@bbjnick: "a folyamatos ideológiai és politikai kampány, a központi felvételi bevezetése, majd a szóbeli felvételik eltörlése a 6-8 osztályos gimnáziumokban, nemmellesleg, jónéhány milliárdocska visszatartása, nyilván, nem támadás az egyházi iskolák belső rendje ellen"

v. ö.

@calam: "terelsz. szegregációról volt szó, nem finanszírozásról."

:-)

ü
bbjnick

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.03.22. 23:40:14

@betyár: Értem, hogy mit mond, de téved: a Scheiber nem a Radnótiból vált ki, hanem az Anna Frank Gimnázium jogutódja. A Radnótihoz annyi köze van, hogy az Anna Frank G. annak a zsidó gimnáziumnak a jogutódja volt, amelyé eredetileg a Radnóti épülete volt (amit az ötvenes években államosítottak). Tehát az éplet köti össze őket, egyébként mindig is két intézmény volt.

Gondolom, a rendszerváltás után más egyházi intézményekhez hasonlóan az Anna Frank/Scheiber is szerette volna visszakapni az épületét (a Radnóti meg nyilván nem szívesen költözött volna), míg aztán úgy rendezték a dolgot, hogy a Scheiber a régi helyett kapott másikat.

betyár (törölt) 2012.03.23. 07:48:59

@Holger Hartland:

azt írtam, hogy feltételezem, hogy a radnótiból vált ki. de kapcsolat mégis csak van: az épületre igényt tartottak. másrészt rézné a radnóti igazgatója volt és maradt is (címzetes vagy tiszteletbeli vagy mi). a radnóti egyébként végig vitte ezt a zsidó-gimnázium vonalat, ár a kádár-korban természetesen nem felekezeti jelleggel. magas volt a zsidó tanulók aránya, és az igazgatók is évtizedekre visszamenően, és mielőtt valaki visítani kezd a rasszizmusról, nem titkoltan, zsidók voltak. de azt valóban nem tudtam, hogy intézményesen az anna frank volt az eredeti felekezeti iskola jogutódja. kösz:))

betyár (törölt) 2012.03.23. 07:58:49

@calam:

1. próbálja a mondanivalóját a magyar nyelv szabályainak követésével artikulálni, az nagyban segítené a megértést.
2. babája magának a kórság és a hülyeség.
3. ki a fene írta, hogy hazugság van a cikkekben? nem tudom, mert nem olvastam őket. bár belenéztem, és kill004-nek igaza volt: pontosan az előzetes feltevést igazolják a vizsgálatok.
4. ha jól látom, a szerzők még véletlenül sem az elte oktatói. sőt nem is szociológusok, hanem ahogy maga is írta közgazdászok.
5. életrajzokért, nevekért és személyes adatokért bátran forduljon a patkányblog szerzőihez. ők nyilván segítségére lesznek, ha nem lenne ezzel tisztában.
6. nem írtam, hogy intézményes kapcsolatuk van. azt írtam, hogy van kapcsolat közöttük, és valóban van.

7. és végül: az ég szerelmére tanuljon meg már magyarul. mert még a végén maga lesz kinevetve, sőt megeshet még az is, hogy kinevetésre kerül.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.23. 08:59:33

@betyár: kössz, pontosan erre számítottam egy ner-rabszolgától. se tudásod, se információd, csak gyűlöleted.

semmi vagy. komolyan vehetetlen, buta senki vagy.
Nem akartok esetleg most már a valóság ismeretében társadalompolitikákat alkotni és nem a butaságaid alapján?

Amit képviselsz, abból jön minden szar, amit csináltatok az elmúlt másfél évben: a szegénység mélyülése, az adórendszer igazságtalanabbá tevése, nem beszélve a szociális rendszer szétbaszásáról.

Károsak vagytok.

betyár (törölt) 2012.03.23. 10:32:05

@calam:

az egyik e-kult, lám előbújt.

élmény látni, ahogy az indulattól a civilizáltságnak még a látszata is hogy olvad le rólatok. hogy áruljátok el magatokat stílusotokkal, állandóan visszatérő nyelvi fordulataitokkal, érvként tolt korlátoltságotokkal:))

megvagy babám. ne válaszolj. te itten mostantól persona non grata lettél.

l

Alfőmérnök 2012.03.23. 10:35:31

@calam: @betyár: Ilyen az, mikor két hülye beszélget.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.03.23. 10:53:01

@Alfőmérnök: No-no, ebben a vitában betyárnak van (nagyjából) igaza (a Radnóti-körüli dolgokról nem nyilatkozom, mert nem ismerem a helyzetet). Az, hogy minden mucsázó libit megvádolnak az ávósházmesterséggel paranoia, de megérdemlik.
Egyébként KK&TT pont az ilyen calam-félékről írt dolgozatot.

Alfőmérnök 2012.03.23. 10:57:46

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Mondjuk úgy, hogy van igazság abban, amit betyár ír. De ovis szint.
A paranoiát meg jól látja. Ugyanilyen megnyilatkozása volt a paranoiájának, mikor azt feltételezte, hogy én vagyok Counter. Most az állítja, hogy csak tréfált, de hazudik.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.23. 10:58:54

@betyár: pff, te egyrészt nem döntesz semmiről, másrészt, ha valaki lelepleződött, az a te tudatlanságod a témáról. semmi más.

ha már civilizáltság: ki is ostobázta a másikat az első pillanattól kezdve?

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.03.23. 12:31:52

@Alfőmérnök: Ekult egy küldetéstudatos (liberál)bolsi, elég valószínű, hogy már korábban is rontotta itt vagy a konzin a levegőt. Ergo a paranoia annyiban kimerül, hogy minden hasonló stílusú libiről feltételezik, hogy benne lehetett (pl. sisso, most calam).

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.23. 13:11:06

@betyár: ne mosolyogj. Azt mondd el nekem, mióta konzerv erény véleményt nyilvánítani egy általad nem olvasott dologról? Mióta kezdőlépés lebutázni a másikat?
És pláne, ner-rabszolga, kérdés, hogy konzervek mióta utálják az elitiskolákat?
Ne terelj, ezekre válaszolj.

Alfőmérnök 2012.03.23. 13:49:18

@Lavrentyij Pavlovics Berija: A paranoiás ember mindig a valóság elemeiből építkezik, azokat torzítja, nagyítja föl úgy, hogy megfeleljenek a téveszméinek.

Alfőmérnök 2012.03.23. 13:58:27

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Egyébként nem valószínű, hogy Ekult korábban is létezett. Azt tölgy tönkretételére hozták létre, és valószínűleg nem egy ember áll mögötte. (Ha figyelmesen olvassa, láthatja , hogy nincs kommentelői tapasztalata. Valakik irányítják, tanácsokat adnak neki, és néha rossz infókat kap.)
Más kategória, mint sisso, vagy calam, ez teljesen egyértelmű.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.03.23. 14:32:18

@Alfőmérnök: Én az ekult mögött álló személy(ek)re gondoltam, az elkövető ha nem is volt túl aktív a mandarinon, az őrültvincét biztos olvasta, ui. máshonnan nem tudta volna meg. A küldetéstudatos HP-k pedig nem nagyon tudják megállni, hogy ne pofázzanak, így elég valószínű, hogy valahol már előtte is megnyilvánult.
Azt nem tudom eldönteni, hogy szándékosan adja-e a hülyét, vagy tényleg az. Természetesen az is lehetséges, hogy egy okos strici fogott egy buta stricit, és rávette hogy ő kommenteljen, védendő a kitaláló seggét, de ez feltételezi, hogy az elkövető fél a lelepleződéstől.

Alfőmérnök 2012.03.23. 14:40:32

@Lavrentyij Pavlovics Berija: "egy okos strici fogott egy buta stricit, és rávette hogy ő kommenteljen, védendő a kitaláló seggét, de ez feltételezi, hogy az elkövető fél a lelepleződéstől"

Nagy valószínűséggel erről van szó, csak többesszámban. Persze, hogy fél(nek) a lelepleződéstől.
Ekult hozzászólásai mind stilisztikailag, mind módszereiben eltérnek a libi nickek hozzászólásaitól. (Ők inkább cinkosai ekultnak. De bizonyos tekintetben a mandarinok is azok.)

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.03.23. 14:51:07

@Alfőmérnök: A mucsaiak lenézése azért mindkét társaságnál előjött (hasonló módon megfogalmazva), ezért nem csoda, hogy pl. sissot meggyanúsították. Azonban ő tud koherensen írni, ez ekultnak nem megy.

Alfőmérnök 2012.03.23. 14:58:48

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Vannak hasonlóságok a két társaság között, de ebből nem következik a kettő azonossága.
Hangsúlyozom: aki azt hiszi, hogy ekult sisso, calam, vagy valamelyik nyomi libi nick, az nem elég jó emberismerő. És akkor még finoman fogalmaztam.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.03.23. 15:51:55

@Alfőmérnök: de a viselkedéseden még csiszolhatnál, mielőtt még szobrot mintáztatnál magadról - közpénzen

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.03.23. 15:55:16

@calam: hát te még itt vagy?
Ha magadat nem védelmezed, az Isten maga sem védelmez meg!

betyár (törölt) 2012.03.23. 17:17:34

@calam:
1. nem nyilvánítottam róla véleményt. azt mondtam, nem ismerem.
2. nem támadom a szegregált oktatást és ezért az elitiskolákat sem. én konzisztens voltam, szemben veled.
3. tapasztalásaim alapján tudom, hogy buta vagy, majd ezeket a tapasztalásokat újra és újra megerősíted bennem.
4. :)))

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.23. 17:43:49

@betyár: aha:D bárcsak lehetnék én olyen okos, mint te:D

Alfőmérnök 2012.03.23. 18:10:45

@tesz-vesz: Netes tevékenységed egyetlen értékelhető szellemi teljesítmény miatt ("túrótorta") szóltam hozzád múltkor. Ne bízd el magad.

Alfőmérnök 2012.03.23. 20:07:48

@betyár: Azt hiszem, hogy kezdem érteni a koncepcióját.
Miután az én levezetésemből apodiktikus szükségszerűséggel következik, hogy hazudik, mikor azt állítja, hogy tréfált (tehát hitvány ember), most, miután ezt a szerencsétlen calamot is megrágalmazta, kirak egy csomó szmájlit, hogy úgy tűnjön, mintha a korábbi „tréfáit” csak azért nem értették, mert nem jelezte, hogy tréfáról van szó.
Valahol megértem, más menekülési útvonala nem nagyon van, de azért ennyire ne nézzen hülyének.

Otido · http://monarchista.blogspot.com/ 2012.03.24. 08:02:37

Öröm volt önöket olvasni uraim; kész pszichiátriai tanulmány. Ahogy a cigány-ügytől pár komment múlva elérkeztek a Scheiberhez, aztán a zsidósághoz, hogy a végén egymásnak essenek.
Ilyen problémák megoldására találták fel "fiatal szovjet mérnökök" a ketrec-harcot.
Ja, és közben a cigányok ugyanott maradtak, ahol a lap tetején voltak. Se vezetőik, se szisztémájuk, se koncepció a feltartóztatásukra. Csak a Patrióta Bár. És Kolompár (Gandhi-King) Orbán.

Pedig aki ilyen őszintén és hangosan mer gondolkodni, minden liberális ellenszél ellenére, azt fel kéne karolni és lehetőséget adni neki az elképzelései megvalósítására; amúgy is nagyon sokban vannak már nekünk ezek a cigány-ügyek. [Amik egy része nem is cigány, hanem szociális ügy.]
Talán ott kellene kezdeni, hogy a cigányt továbbra is lehessen cigánynak nevezni, mint ahogy a hollandot sem döcs-öljük le, vagy az angolt nem inglis-ezzük.
A hócipőm tele van már a liberális szómágiával (amit ők PC-nek neveznek, pedig csak felelősség-szétkenés).

tevevanegypupu 2012.03.24. 08:25:19

@betyár:

Ennek a calam fiunak (vagy lanynak) olyan a stilusa mint ekultnak..Egy torol fakadnak az biztos. Vitatkozni felesleges vele, mert elbeszel a tematol, mondja a magaet, nem ervel, nem vitatkozik csak lenez. A bilirol ulve.:)

Alfőmérnök 2012.03.24. 10:24:40

@tevevanegypupu: Calam fiú. Én úgy emlékszem, hogy lehetett is tudni róla, hogy kicsoda. De ebben lehet, hogy tévedek.
Calam szociológus, szakmája megszállottja, a tanárai kiskedvence. Vagy hallgató, vagy nemrég végzett. Még nem jutott el az érettségnek arra a szintjére, hogy megkérdőjelezze szakmája, tudománya létjogosultságát. (Nem könnyű eljutni idáig, mert amire az ember szereti azt hinni, hogy amire az életét föltette, ami a hivatása, az valami nagyon fontos dolog.) Ezért mikor kritizálják a szakmáját, annak eredményességét kétségbe vonják, hisztériás rohamban tör ki.
Az OTKA pályázaton valószínűleg nem nyert pénzt, ezért szólogat be kínaiéknak.

Alfőmérnök 2012.03.24. 10:26:43

@Alfőmérnök: jav. : mert az ember szereti azt hinni

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.24. 11:41:05

@Alfőmérnök: nem indultam OTKA-n úgyhogy mellé a diagnózis. Ráadásul, ha valaki a hatalom pénzosztója, akkor ne akarjon úgy tetszelegni, mint akinek semmi köze a hatalomhoz. Mert, hogy Salát Gergő maga a NER. Megtestesít mindent, ami undorító benne.
Ráadásul szakmám eredményeit igencsak megkérdőjelezem, és elégedetlen vagyok velük nagyon is, de az valóban felháborít, ha egy tudatlan senki anélkül kezdi el azt állítani, hogy "tudóskodó", 'mindent be lehet bizonyítani és az ellenkezőjét" ezekkel a tanulmányokkal, ha még csak nem is hallott róluk.

Sosem kérdőjelezném meg egy matematikai cikk érvényességét, mert nem értek hozzá. Betyár rabszolga talán ért hozzá?

tewton 2012.03.24. 11:54:21

@calam:
"ha valaki a hatalom pénzosztója, akkor ne akarjon úgy tetszelegni, mint akinek semmi köze a hatalomhoz."

off.
ezért is volt vicces, amikor a hatalomközeli pénzosztó filozófusok filokausztot meg zsidóüldözést vizionáltak, amikor fordult a hatalmi széljárás :))))

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.03.24. 12:09:38

@tewton: Ez a calam eddig is ritka nagy seggfejnek mutatkozott, de hogy egy OTKA Zsűri-tagságot "a hatalom pénzosztója" szerepnek delirál, az eddig az egyik legszebb öntökönszúrása.

Alfőmérnök 2012.03.24. 12:10:35

@calam: 1. Betyár egy hülye picsa, azt hiszem, ebben egyetértünk. (Ráadásul inkorrekt játékos, és gonosz. De nem veszélyes, mert mérhetetlen ostobasága okán könnyű leszerelni.) De nem rabszolga, saját meggyőződéséből és önszorgalomból írogatja a butaságait.
2. „ne hozzátok nyilvánosságra a veletek egyet nem értők személyes adatait!” stb. stb.
3. KK&TT-vel kapcsolatban szerintem el vagy tájolva. Ha van a fidesznek ballib szárnya, akkor azt ők képviselik. Tőlük balra már az LMP van.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.24. 12:13:20

@tewton: mondjuk az azért más, mert ott ugye büntetőügyek indultak. salát meg még fel is nyomta őket egy undorító posztban, amit aztán gyáván leszedtek, ha jól emlékszem.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.24. 12:16:33

@Alfőmérnök: ha önszorgalomból teszi, lehet, hogy még rosszabb.
Salát adata akkor került nyilvánosságra, amikor a saját kollégáit jelentette fel a fent említett módon. Itt nem egy szimpla dologról volt szó.
Én sosem hoznék ilyen adatot nyilvánosságra, sokkal régebben tudtam, ki Tölgy, mint az kiderült volna, de sosem írtam ebből posztot.

tewton 2012.03.24. 12:20:19

@calam:
"fel is nyomta őket" ..."ha jól emlékszem"
vagy rosszul emlékszel, vagy nem ismered a magyar nyelvet. A "felnyomni" magyar nyelven nem jelenti azt, hogy "ironikus montázst készítek"

tewton 2012.03.24. 12:21:45

@calam:
persze az is lehet, hogy tudatosan rágalmazol, de arra az első körben nem gondolnék

tewton 2012.03.24. 12:27:01

@Holger Hartland:
nézze, az OTKA-bizottságok a hatalmat testesítik meg. ha a tagok a megfelelő körbe tartoznak, akkor független, európai értelemben vett tudósok :) egyébként persze rezsimszolgák :)

Alfőmérnök 2012.03.24. 12:34:14

@calam: Biztos lehetsz benne, hogy önszorgalomból nyomja a csaj (de hogy ez miért lenne rosszabb, azt nem értem).
Igaza van tewtonnak, az inkább egy ironikus montázs, karikatúra, vagy valami ilyesmi volt. Szerintem azért szedték le, mert a kigúnyoltak között volt olyan is, aki nem közszereplő, és becsületsértési pert indíthatott volna, amit nem biztos, hogy a kínaiék nyernek meg. Szerintem mikor a posztot írták erre nem gondoltak a hülyegyerekek.
Azt mondjuk máig nem értem, hogy miért nem törölték a személyes adataikat nyilvánosságra hozó kommentet azonnal. Ennek egyetlen ép ésszel megmagyarázható oka lehet: hogy nem volt senki éppen a gépnél, akinek jogosultsága volt a moderálásra.

tewton 2012.03.24. 12:38:08

@Alfőmérnök:
"aki nem közszereplő, és becsületsértési pert indíthatott volna, amit nem biztos, hogy a kínaiék nyernek meg"

vagy kibaszták volna őket a munkahelyükről, valami kamu indokkal. lásd mezei balázs interjúját a nemlétezve létező hálózatról.

tewton 2012.03.24. 12:38:48

blogmotr gci mennyé kapálni

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.03.24. 12:41:06

basszon már valaki egy izzó acélba mártott, kihegyezett vasbeton gerendát ennek a calamnak az agyába!

tevevanegypupu 2012.03.24. 13:17:22

@Alfőmérnök:

Szoval erzekeny szociologus az illeto. Manapsag mar ok sem olyanok mint a regiek, akkoriban onkent es dalolva mentek es (talan) valoban fontos munkalatokat vegeztek, de akkoriban egeszen mas volt a cigany-magyar viszony is. Manapsag csak iszony van mindket reszrol, amit mindket fel csak meg jobban megerosit. Ehhez pedig nincs szukseg meg kulon tuzcsiholokra.

Pincode 2012.03.24. 15:35:23

Megnéztem, és nem találom uszítónak, de abban igaza van 3 percnél annak a 10 gyerekes roma férfinek, hogy mikor vállalta, akkor meg tudott élni, de változtak a körülmények. Ha az ideológia mentén haladok, akkor én is roma vagyok? mert nekem is 5 csibém van, igaz az első 25 évesen jött, 9 év munkaviszonnyal rendelkeztem addigra, de változtak a körülmények, és már nem keresek annyit, mint 6 éve, mikor vállaltam...érdekelne, miért hegyezik ki ennyire....

betyár (törölt) 2012.03.24. 15:39:13

@calam:

"az valóban felháborít, ha egy tudatlan senki anélkül kezdi el azt állítani, hogy "tudóskodó", 'mindent be lehet bizonyítani és az ellenkezőjét" ezekkel a tanulmányokkal, ha még csak nem is hallott róluk. "

1. tudja a Fejezzük Le Horthy Lovát oldalon okosabbak voltak. nyilván láttak már jogászt, nemcsak szociológust. ha valamit idézőjelbe tesz, az azt jelenti, hogy szó szerint idézi valakinek a szavait. ha itt hazudik, akkor rágalmazást követ el. ezért javaslom, máskor tekintsen el ettől, ill. tegye oda az "azt beszélik" vagy valami hasonló fordulatot.

2. maga ugye csak arról formál véleményt, amit személyesen is megtapasztalt? gondolom, mert olyan nagyon fel van háborodva azon, hogy nem olvastam a maga által linkelt, egyébként még csak nem is szociológusok által írt cikkeket, (attól most tekintsünk el, hogy éppen ezért nem is minősítettem) mert maguk még ilyet sem voltak képesek összedobni. az már csak hab a tortán, hogy a kutatást közel 5 éve fejezték be. kissé meghűlt már a dolog. azóta semmi? hátezmeg hogy is lehet? hiszen tele van a tátk cigányügyi phdsekkel, kutatókkal.
szóval visszatérve a tapasztaláshoz. mondja, megtapasztalta már mondjuk a csukamák ízét? ugye nem. mégis, ha megkérdezik magától, milyen íze van, tudni fogja, hogy keserű.

betyár (törölt) 2012.03.24. 15:41:38

@tevevanegypupu:

:)) csodálkoznék azon, ha malacka még nem jelentkezett volna be ezen a néven:)

ráadásul ez az esetlen gyűlölet, a tehetetlenségéből fakadó düh, az ismételt nevesítés, a hazudozás mind erre utal.

betyár (törölt) 2012.03.24. 16:12:14

@Pincode:

szerintem azt a tíz gyerekes férfit nem bántják a film készítői a sok gyerekért. a probléma vele a tehetetlensége: a bűnt a saját 14 éves lánya ellen követte el, amikor nem kötött madzagot a lábára, pedig megtapasztalta, hogy felnőttként is milyen megoldhatatlan helyzetbe kerülhet valaki. nem tanította meg a lányának azt, hogy a pillanatnál előbbre lásson. ezért gyerekei megismétlik az ő hibáit.

Pincode 2012.03.24. 17:37:44

@betyár:
Nem az volt a bántó, hanem, a kérdés...meggondolta, el tudja-e tartani? Arról sem tehet, hogy a saját hülye lánya terhes, és gyerekfejjel szül. (megjegyzem ismét, van ilyen a fehérek között is, csak ott elviszik a gyereket abortuszra halkan csendben) Mitől jobb, ha egy frissen érettségizett/egyetemet végzett fehér, aki soha nem dolgozott még szül? Bevallom abban sem látok sok örömöt, de sokat megkérdeznék komolyan gondolják-e. Ez a férfi, 3 éve keres munkát, 3 éve csak azt látja nincs...nem csak neki nincs, többeknek sincs. A lánya mit lát? mit lásson? dolgozó apukát? jól megélő családot? Igazuk van abban, nem segélyt kell adni, munkát, de azt nem ugy kell kezdeni elveszem a segélyt, hanem ugy, adok munkát. Nálam egyébként ennek a romaügyi tótumfaktumnak a rendőröknek tartott előadása során elhangzott pár mondat verte ki a biztosítékot.

tevevanegypupu 2012.03.24. 18:17:11

@betyár:

Igen, a tehetetlensegbol fakado gyulolet. Az veszelyes, szerintem ilyenkor egy nagy teflon palacsintasutovel torteno tarkos segitene rajta, rogton lenne oka a fajdalomra.(-:

Alfőmérnök 2012.03.24. 18:37:41

@tevevanegypupu: A körülmények, helyzet lehető legpontosabb felmérésére, megismerésére van szükség. Az ehhez szükséges eszközkészlettel, fogalmi apparátussal a szociológia és a kulturális antropológia tudománya rendelkezik.
De tudom, hogy ilyen ostoba libának, mint te vagy, ez már magas.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.03.24. 19:04:11

@Alfőmérnök:

" szociológia és a kulturális antropológia tudománya "

ej, maga csibész, jól megnevettetett! :)))

betyár (törölt) 2012.03.24. 19:11:54

@Pincode:

apuka mit tehet? nem hagyja, hogy felcsinálják a 14 éves lányát. hiszen az még gyerek, és ő felel érte. a filmben is elhangzik, hogy ezzel a lány élete kényszerpályára kerül: semmi lehetősége a felemelkedésre.
a kérdés önmagában hogy lehetne bántó, amikor az az alapja, hogy nem tudja eltartani. tíz éve sem tudta volna eltartani. ezt tudjuk mindketten. azt is tudjuk, hogy létezik a "megélhetési gyerekszülés". ez nem jelenti azt, hogy akinek sok gyereke van, annak azért van, mert támogatást akart szerezni, de van ilyen is köztük. ezek létező problémák.

létező probléma, hogy az ország bizonyos vidékein a cigánygyerekek között sokkal több a fogyatékos, csekély képességű, mint a nem romák között. ez a megoldandó kérdés. és ha valaki fölveti, hogy a vidéki cigány közösségek egyre belterjesebbek, akkor ezen nem megsértődni kell, hanem a feltárt jelenséget megoldani. ha nem beszélünk róla, ez lehetetlen.

létező jelenség, mindannyian tapasztalatól tudjuk, hogy a cigányok nagy része rasszista a magyarokkal kapcsolatban. lehet azon megsértődni, hogy ez beszédtéma lesz. csak a megoldáshoz nem a sértődés vezet.

Alfőmérnök 2012.03.24. 19:41:02

@jose maria padilla: Ne csak Vásárhelyi Máriára gondoljon, ha a szociológiáról hall. :)
Pl. a @betyár: által leírt jelenségek elég jól vizsgálhatóak, leírhatóak a szociológia és a k. antropológia módszereivel.

dani.vince 2012.03.24. 21:39:49

@betyár: ezt se voltál képes elolvasni, minek terheljek őjabbakkal?
de ha szeretnéd:
esely.org/kiadvanyok/2010_3/01szalai.indd.pdf

beszelo.c3.hu/cikkek/sziszifusz-szamvetese

a kommented többi része értelmetlen hablaty, tudatlanságból fakadó gyűlölet.

betyár (törölt) 2012.03.24. 22:33:41

@dani.vince:

maga calam vagy csak átvette az ügyeletet? calam lesz mégis annak alapján, ahogy a magyar nyelvvel bánik:)

ps. miért pont tudatlanságból fakadó gyűlölet? miért nem gyűlöletből fakadó tudatlanság? gondolja, hogy van remény, és ha fölvilágosulok, akkor megszűnik a gyűlölet? mennyivel frappánsabb az általam javasolt fordulat: zsigeri gyűlöletből következően menekülés minden olyan tudás elől, ami cáfolná, megingatná az eredendő gyűlöletet...

ez utóbi csak segítségképpen, hogy legyenek már lazábbak, fantáziadúsabban, invenciózusabbak, ha valakit alázni próbálnak. mondhatnám, kikérem magamnak ezt a kripli ekézést:)))

betyár (törölt) 2012.03.24. 22:43:09

@dani.vince:

ó, most látom. maga is sárdobáló és community-s.

maguk nem tudnak szabadulni? vagy ez valami műhelymunka?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.24. 22:52:36

@betyár:

"vagy ez valami műhelymunka?" --- kérdezi.

Terepmunka!!!:-D (...) :-D (...) :-D ...

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2012.03.24. 22:54:26

@betyár: "ps. miért pont tudatlanságból fakadó gyűlölet?"

Talán mert a fiatalember, akire most éppen rákattant, jóhiszemű volt. Magában tudatlanság és gyűlölet van, és ami ezeknek az ellenkezője, az hiányzik.
Beteg a lelke a gyűlölettől, mint Kornisnak és Kertész Imrének.

betyár (törölt) 2012.03.24. 23:09:15

@bbjnick:

vince dani módszertanos volt a tátk-on google szerint:) véletlenül rossz néven jelentkezett be. azért ilyen indignált a témában.

lassan hibát vétenek a kis patkányok:)

Alfőmérnök 2012.03.24. 23:13:07

@betyár: Hogy a faszba jelentkezhetett be véletlenül rossz néven, mikor ez az egy hozzászólása van?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.24. 23:21:50

@betyár: édesem, mielőtt patkányoznál, utánanézhettél volna, hogy egy időben a saját nevemen csináltam a Sárdobálót.
Milyen kínos így bebukni egy patkányozást. Na mindegy. Amikor két nap vita után elfogytak az érvek, és csak a személyem elleni támadás maradt - ciki.

(már nem dolgozom a commmuntynek.)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.24. 23:24:29

@Alfőmérnök:

"Hogy a faszba jelentkezhetett be véletlenül rossz néven, mikor ez az egy hozzászólása van?" --- kérdezed.

A kérdésre bizonyára kimerítő válasszal szolgál a kulturális antropológia:-)

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.24. 23:27:48

@betyár:

Szerintem a vesztüket érzik. Ú. é. ez az egész posztmodern ballib kultúr- és érdekkör a vesztét érzi és azért ilyen harapós...

ü
bbjnick

tewton 2012.03.24. 23:32:09

@bbjnick:
azé' nehogymá' az egész kultúrkör ugyanolyan legyen gondolkodásilag, mint az az elkúlt patkánynick!

betyár (törölt) 2012.03.24. 23:34:15

@calam:

van jobb dolgom is, mint hogy malacka után nyomozgassak.

mindenesetre ha oktatni akar, tanuljon nagyobb türelmet és nagyvonalúságot mások a magáétól esetleg eltérő gondolataival, véleményével szemben, továbbá húzza ki a fejét a seggéből, és értse meg, hogy nincs magánál, de még a patrónusainál sem a bölcsek köve. követelőzéssel és akaratossággal soha nem fog magának igazi tanítványokat szerezni. és akkor élete végéig csak irigyelheti azokat az oktatókat, akik tekintélyt szereztek diákjaik előtt.

ez most egy valóban jóindulatú tanács:)

Alfőmérnök 2012.03.24. 23:43:17

@bbjnick: Nem kell hozzá kultúrantropológia, csak egy csöppnyi intelligencia. A srác egyrészt azért jelentkezett be a nevén, mert korábban nevesítette kínaiékat, és azt hitte, hogyha magát is nevesíti, akkor ez legitimálja kínaiék nevesítését. Ebben tévedett. Másrészt azért, hogy példát mutasson, hogy ő a saját nevén vállalja a véleményét, és nem álnéven fröcskölődik, mint pl. Te meg betyár.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.24. 23:48:22

@betyár: jó tanács: ha lepatkányozol valakit, majd kiderül, hogy már korábban is vállalta a nevét, akkor bocsánatot szokás kérni.

Tudod, mert különben olyan ellenszenves, agyatlan orbán-hívőnek fogsz tűnni, mint amilyen vagy valójában is.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.24. 23:49:01

@Alfőmérnök: csak a jegyzőkönyv kedvéért: nem én hoztam nyilvánosságra KKTT valódi nevét.

tewton 2012.03.24. 23:56:21

@Alfőmérnök:
ne projektáljon, ne teoretizáljon, mert ráfázhat :)

Alfőmérnök 2012.03.25. 00:00:12

@calam: Értem én, de nem ildomos utána se nevesíteni őket. Egyszerűen azért, mert a virtuális személyiség, ha csak nem azonosítja valaki saját magát (mint te), nem azonos a valóssal. Olyan, mint mikor valaki álnéven ír könyvet. Voltak erre példák az internet-korszak előtt is. Pl. Kirkegaard, Hesse, Eszterházy is csinált ilyet.
Amúgy KK&TT kilétére a hülypicsa lelkylola egy videójából már korábban lehetett következtetni. De ettől még nem azonosak az eltés docens úrral. Már csak azért sem, mert ő egy személy, KK&TT meg kettő.

Marcellusca 2012.03.25. 00:05:19

Ú' látom, itten komoly intellektusbéli csata van kibontakozóban.
Egymás felmenőinek tudományos - kultúrantropológiai - kivesézésére mikor kerül sor?
Mer' qrva jól elvannak itten a népek, a magázódás mögé bújtatott álintelligenciájukkal, de kérdem én:
Most akko' mijaf@sz leszen a romákokkal?
xD

Alfőmérnök 2012.03.25. 00:16:23

@tewton: Én is álnéven írok, tehát én sem vagyok azonos önmagammal, de pl. betyár tudja, hogy ki Alfi szövegírója. Aljas női módszereivel sikerült kiprovokálnia, hogy leleplezze magát előtte. :) (De ahhoz már gyáva volt, hogy személyesen találkozzon vele. :))

tewton 2012.03.25. 00:36:31

@Alfőmérnök:
akkor alfi is álnéven fröcsög, bbj-hez és betyárhoz hasonlóan :) megnyugodtam

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.03.25. 00:43:20

@Alfőmérnök: "De ahhoz már gyáva volt, hogy személyesen találkozzon vele."
Miért érzem én úgy, hogy innen fúj a szél? ;)

tewton 2012.03.25. 00:48:00

@Alfőmérnök:
"Aljas női módszereivel sikerült kiprovokálnia, hogy leleplezze magát előtte. :) (De ahhoz már gyáva volt, hogy személyesen találkozzon vele. :))"

alfi, az ilyen tapasztalatok no meg a coping segítik a felnőtt férfi identitás kiépülését, úgyhogy inkább integrálja magába a dolgot, többet nyer vele :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.25. 00:55:28

@tewton:

"azé' nehogymá' az egész kultúrkör ugyanolyan legyen gondolkodásilag, mint az az elkúlt patkánynick!" --- írja.

Én ezt nem állítottam! Azt viszont állítottam és állítom, hogy az egész posztmodern ballib kultúr- és érdekkörön nyugtalanság, ingerültség, zaklatottság és harapósság jelei figyelhetők meg mostanában. (Nem kicsit, nagyon:-))

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2012.03.25. 01:18:01

@tewton: Alfi inkább provokál, mint fröcsög. Legalábbis ez a szándéka. :)

Azért olyan sok új tapasztalatot nem szereztem betyárral való virtuális csörtéimből, bármennyire szeretné ezt hinni a hölgy.

betyár (törölt) 2012.03.25. 07:55:43

@calam:

félreértett. a patkány nevet nem azzal érdemelte ki, hogy álnéven ír. kevesen írnak a saját nevükön. patkányok a besúgók. továbbá kiérdemelhette még ezt a metaforát azzal, ahogy - valóban a névtelenség biztonságából - másokat folyamatosan nevesít, alpári stílusban emleget. pl. kínait, tölgyet, hoffmann rózsát.

betyár (törölt) 2012.03.25. 08:07:32

@Alfőmérnök:

baszd meg alfi ne hazudj:)

ha magának azt írtam, hogy parasztbunkó, az nem annak a kiprovokálása, hogy írja meg a nevét. ne higgyen annak az ezeréves hiedelemnek, hogy ha egy nő azt mondja, hogy nem, akkor az azt jelenti, hogy igen. ha azt mondom, hogy nem, akkor az azt is jelenti, ha azt mondom, hogy hülye, akkor az azt is jelenti.

p.s. értse meg, mást szeretek, nem lehet köztünk semmi:)

tevevanegypupu 2012.03.25. 08:27:32

@betyár:

Anyukam szokta mondani, hogy a sertett himnel nincs bosszuallobb. Vigyazzon edes betyar, vigyazzon.((:

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.25. 12:41:20

@betyár: hehe, iszonyatosan árulkodó vagy:D olvasd vissza a kommentjeidet és a minősítéseidet.
hoffmann rózsán nincs mit nevesíteni, ellenben csak szidni lehet azt az ámokfutást, amivel szétkúr mindent, tölgyöt meg nem nevesítettem.
Kínai pedig közpénzekről dönt, vállalja, hogy mit ír. Ezért is nincs igaza Alfinak, aki közpénzekről dönt, annak vállalnia kell magát, nincs különbség blogger és ember között.

betyár (törölt) 2012.03.25. 12:51:11

@calam:

cicám. nem én vagyok árulkodó, hanem amit írtam. legfeljebb. ha sikerül elsajátítani a magyar nyelvet, folytathatjuk. addig nincs mit:)

pá.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.25. 13:14:20

@betyár: ismét csak az ad hominem. remélem, ennél azért legközelebb ütősebb érvekkel is tudsz szolgálni, mert így semmi vagy, mint ahogy már korábban is kiderült.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.03.25. 13:51:05

@Alfőmérnök:
milyen kár, szinte hallom betyár velőtrázó sikolyát, amint maga előveszi a szerszámát! :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.03.25. 15:46:23

@calam: Nem döntök semmilyen közpénz fölött, de ha úgy lenne akkor is azt írnám: ostoba, korlátolt, sötét faszfej vagy. OTKA zsűritagnak lenni nem politikai megbízatás, hanem szakmai. Lehet mellette névtelenül blogolni. KIM-ben dolgozni és névtelenül blogolni: ez az, amit nem kellene, de ez valaki más volt, nem Kínai Kálmán.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.25. 15:50:34

@Holger Hartland: hát, így is lehet interpretálni a dolgot, csak akkor még élő otka taggal nem találoztál.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.03.25. 16:01:36

@calam: IRL-személyeskedsz, kismajom? Nem, nem találkoztam még élő OTKA zsűritaggal, hiszen egy 15 hónapos nick vagyok.

De az álításom ettől függetlenül igaz: OTKA zsűritagnak lenni nem politikai megbízás, nem jelenti azt, hogy a zsűritag "a hatalom pénzosztója" (kérj bocsánatot Fleck Zoltántól, hogy burkoltan lerezsimszolgáztad, seggfej! :)).

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.03.25. 17:18:31

@calam: Maga tényleg seggülye, az OTKA bírálók nem pátpolitikai alapon döntenek. Az lehet, hogy nem tisztán szakmai alapon, de ekkor is a tudományos körökön belüli kapcsolatokról van szó, nem politikáról.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.25. 20:06:40

@Holger Hartland: @Lavrentyij Pavlovics Berija: értem, tehát Kálmán íregy feljelentő posztot a filózofusokról egy olyan blogba, amibe a fidesz tolja a közpénzt. Kálmán másnap bemegy az OTKA ülésre, majd elfelejtve a tegnapi írását csak a pályázat tartalmi minőségét fogja vizsgálni.
Mi sem természetesebb a Nemzeti Együttműködés Rendszerében.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.03.25. 21:54:58

@calam: El vagy tájolva, kispatkány.
1) Kálmán írt egy humorosnak szánt posztot, amiben elvetette a sulykot. Hogy mennyivel, az lehet vita tárgya, de feljelentésnek csak a legnagyobb rosszindulattal nevezhető.
2) Akit feljelentettek, az éppen Kálmán volt, a posztja miatt.
3) A Kínai Kálmánnal azonosított személy (akinek a nevét nem lett volna jogod ideírni, na látod, ezért vagy te patkány) nem a filozófiai OTKA Zsűri tagja volt, hanem egy másik területé.
4) Ráadásul egy zsűri tagja nem egy személyben dönt.
5) Ha szerinted az OTKA Zsűri tagjának lenni ugyanaz, mint "a hatalom pénzosztójának", akkor ezt beszéld meg a galamusos (egyébként az ELTÉ-n professzor) Fleck Zoltánnal vagy a szociológus Neményi Máriával, akik jelenleg is OTKA Zsűri-tagok. Kíváncsi lennék a reakciójukra, mikor a szemükbe vágod, hogy ők "a hatalom pénzosztói". :D Vagy menj oda bármelyik másik OTKA Zsűri-taghoz, és mondd ezt neki. :)

tewton 2012.03.25. 21:56:41

@calam:
"tehát Kálmán íregy feljelentő posztot a filózofusokról"

calam, calam, a patkány név rád fog égni, ha így folytatod.

ez itt ugyanis tudatos hazugság: itt jópáran látták azt a posztot (szerintem meg te nem), és nem volt benne semmi feljelentés. legalábbis ahogyan az anyanyelvi beszélők használják a "feljelenteni" szót.

ez a "hazugságot mondunk, aztán megismételjük, hogy lejárassunk valakit" technikát a szociokultúrád már előadta tölggyel. te is be akarsz próbálkozni KK és TT kirúgatásával?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.25. 22:02:03

@Holger Hartland: mondtam, hogy a filozófus bizottságban van vagy arról dönt?
mielőtt patkányozol, PISA-szökevény, talán olvass.

ráadásul nem érteni a különbséget egy haveri blogba a vonalat író ember és egy döntéshozó között, az komoly gondolkodásbeli hiányosságra utal.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.25. 22:03:37

@calam: ráadásul OTKA tagnak lenni, az bizony hatalmi pozíció, akármit is mondasz, bármilyen kormány idején.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.25. 22:10:25

@calam: "és egy döntéshozó"--> és egy sima, nem blogger döntéshozó között...

tewton 2012.03.25. 22:10:36

@calam:
és ez hogyan függ össze azzal, hogy hazugságokat terjesztesz róla?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.03.25. 22:31:27

@Alfőmérnök: jaj, a kis szerényke.
aki azt se tudja miért került be ángyán a fideszbe, (fogalmad nincs a pártodról), aki nem tudja esterházy milyen ember (az szdszben), és aki trágár hisztériás rohamokat szokott kapni, az ne vegyen nagy mellényt magára, mert összetör mindent a porcelánboltban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.03.25. 22:33:57

@Alfőmérnök: és akkor neked mi a maradandó netes tevékenységed?
a málnástúrós? :)

kkbk.blog.hu/2010/05/16/malnasturos_1

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.03.25. 23:13:40

@calam: Csúsztatsz, kispatkány. OTKA Zsűri tagjának lenni jár ugyan hatalommal, de nem politikai pozíció, a vele járó "hatalom" pedig csekély, és nem politikai természetű. Még az is lehet, hogy több vele a meló és a szívás, mint a hatalom "élvezete" (már aki élvezi). Nem tudom, kérdezz meg olyat, aki volt már benne. Beszéld meg azokkal az OTKA Zsűri-tagokkal, akiket a figyelmedbe ajánlottam. Menj oda szépen hozzájuk, és mondd nekik, hogy ők a NER szolgái, a fideszrezsim pénzosztói. :) Rólam meg pattanj le, seggarc.

Alfőmérnök 2012.03.25. 23:29:17

@betyár: Ó, te ostoba ribanc, hogy nem szakad rád a mennyezet!
Gondolkoztam, hogy pontokba szedve cáfoljam az állításait, és rámutassak a hazugságaira, de felesleges. Maga szerint a 2*2 az öt, szerintem négy. És tudom, hogy soha nem fogja belátni, hogy téved. (Persze az is lehet, hogy tudja, hogy hamisat állít, és ennek tudatában mondja, amit mond. Egyszóval: hazudik.)
Kis segítség, hogy észhez térjen: olvassa vissza a leveleit. A trágár szavak magánhangzóit esetleg kicsillagozhatja, úgy egy katkónak már elfogadható a trágárság, azt hiszem. Próbáljon a tartalomra koncentrálni. És ne gondolja, hogy egy épelméjű férfi (mint pl. én) egy olyan nőre „hajt”, akit nem hogy személyesen nem ismer, de gyakorlatilag semmilyen információval nem rendelkezik róla, az életkora ismeretlen előtte, képet nem látott róla, stb.

Alfőmérnök 2012.03.25. 23:37:21

@tesz-vesz: Jó kis poszt az. :)
De a tákosi templomról készített jobb, pamocsnyiknak is tetszett. :)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.25. 23:45:07

@tewton: gyerekek, egész szomorú, ha a patkányozásnál nem juttok tovább. egyrészt leszarom, hogy mit gondoltok rólam, ráadásul, ha valaki, akkor te vagy patkány az ismeretlenségből, másrészt baromi szomorú, ha 1) azt állítod, hogy hazudok, és nem láttam a posztot, 2) képtelen vagy az értelmező szótárban található első alaktól elvonatkoztatni és a kontextusában tekinteni a dolgokat.
Ezeknél csak az ijesztőbb, ha felmerül benned az, hogy bárkit ki akarnék vagy pláne ki tudnék rugatni.
Majdnem két éve vagytok hatalmon, már a wc-s néni a fideszrabszolga a gödörben, de ti még mindig az imaginált hálózattól féltek. Egyszerűen nevetségesek vagytok, intellektuálisan pedig senkik.

Bell & Sebastian 2012.03.26. 00:06:18

Hát igen, mindig így járunk, ha egy 5.700 éves kultúra képviselőjének útjába sodor a rossz sorsunk. Csúfosan alulmaradunk az intellektusok gigászi összecsapásában.

Most pedig inkább beszéljünk a cigány felsőbbrendűségről, liberális szemmel. Mivel azt sem értjük mi, mucsai-moslékos PISA -szökevények.

tewton 2012.03.26. 00:28:28

@calam:
"2) képtelen vagy az értelmező szótárban található első alaktól elvonatkoztatni és a kontextusában tekinteni a dolgokat."

ok. követem a mintát.
akkor elvonatkoztatok az első alaktól és kontextusában tekintem a dolgot.

és pl. azt mondom, hogy calam antiszemita.

jó lesz így?

tewton 2012.03.26. 00:36:03

@Holger Hartland:
ez a hatalom majdnem olyan, mint a rasszizmus, merthogy mindenütt ott van. OTKA, OTDK ... sőt, az osztálytermekben is!

tewton 2012.03.26. 00:38:33

@Alfőmérnök:
alfi, kezeltesse már a monomániáját! vagy legalább járjon stílusgyakorlat-órára ...

betyár (törölt) 2012.03.26. 07:03:55

@Holger Hartland:

1.az a poszt nem "humorosnak szánt" volt, hanem humoros. mondhatnám k@rvajó.

2. Tóniék egyáltalán nem vetették el a sulykot. pont olyan messzire dobták, mint kellett:)

@calam:

azért mert onnan alulról az OTKA-tagság hatalmi pozíciónak látszik, ne hagyja megtéveszteni magát, még nem biztos, hogy az.

most olvastam, maga hadilábon áll az összetett mondatokkal. írjam le a fentieket tőmondatokban? csak szóljon.

kínai posztja egyébként tetszett volna magának: alig volt benne szöveg, szinte csak képekől állt:)

Alfőmérnök 2012.03.26. 09:29:29

@betyár: Szerintem is volt egy-két vicces kép a posztban.
De az azért eléggé takonygericűségre vall, ahogy másnak megírták a "bocs fiúk, hülyék voltunk, csak vicceltünk, lécci-lécci ne bántsatok"-posztot. Minimum totál infantilisek a gyerekek.

Egyébként bármiféle zsűriben, elbíráló testületben tagnak lenni: hatalmi pozíció.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.03.26. 10:37:32

@calam: Nem Kínai írt feljelentő posztot, hanem a maga elvbarátai a patkányblogon. Kínai egy személyeskedő posztot írt, túlzásba vitte a személyeskedést (ebben az egy esetben, a többi cikiző posztja a helyén volt).

És ne tereljen, maga hozta össze a filozófus-fikázó posztot és a másnapi OTKA értékelést. Az állandó rabszolgázása meg egyenesen szánalmas, de mit is várhatunk egy libi megmondótól.

Ha nem pátkánykodik (gyengébbek kedvéért: akkor sem szabad IRL adatot megadni, ha máshol már valaki megadta), akkor nem nézik annak.

@Alfőmérnök: Ez a hatalmi pozíció az OTKA esetében lószar, minimális pénzek felett diszponálnak (IKTA, Jedlik, GVOP pályázatok sokkal nagyobb pénzekről szólnak/szóltak, ott már lehet politikai tényező a döntésben). A tudományos körökön belüli "hatalni harc" természetesen beleszól a döntésbe: akit nem kedvel a tudományos "mainstream", az nem nagyon kap pénzt.

Egyébként ismerek olyan magyar állampolgárt, aki az előző Fico kormány alatt szlovák K+F pályázatot bírált (szívességből, mert a kapott pénz nem volt túl sok). Ezekszerint ő most tót ágens?

tewton 2012.03.26. 12:12:16

@Alfőmérnök:
lol alfi. akkor majdnem minden döntési pozíció hatalmi. és ezzel nincs is semmi gond. ez mindig is így volt, csak ma divat letagadni meg elfedni.
például én is mindjárt kiélem a hatalmamat a gyerekek dolgozatain, hogy hatalmi pozícióból értékeljem a teljesítményüket.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.03.26. 12:23:07

@betyár: Azt a posztot én úgy értelmeztem, hogy Kínaiék egy duplacsavarral tulajdonképpen a filozófus-ellenes kampányt parodizálták, és ez nem is lett volna baj. Az volt a baj, hogy számíthattak volna rá, hogy a posztot sokan félreértik, sokan pedig félre is akarják majd érteni.

@Alfőmérnök: @Lavrentyij Pavlovics Berija: Az OTKA Zsűri tagjai azt döntik el, hogy a nagyon kevés pénzből melyik kutatási pályázat kapjon, melyik az, amelyik olyan gyenge, hogy nem jár neki, és melyik az, amelyiknek "járna, de nem jut". Nem egy személyben döntenek, hanem bizottságként, és nem hasraütéses alapon, hanem a pályázatokról mások által írt szakmai bírálatok alapján. Lehet, hogy a munkájukért kapnak valami szerény díjazást, de azt pl. biztosan tudom, hogy pályázatról írt bírálatért egy fitying sem jár. Az emberek szívességből és felelősségtudatból vállalják, na meg azért, mert ha ők pályáznak, azt is bírálja majd valaki (szintén ingyen), és akkor "illik" a másik oldalon bírálóként is kivenni a részüket a "társadalmi munkából". A politikához pedig nincs köze.

Alfőmérnök 2012.03.26. 13:48:59

@Lavrentyij Pavlovics Berija: @tewton: @Holger Hartland: Mostan szerintem arról van szól a vita, hogy összehasonlítható-e az OTKA pályázat a Jedlik Ányossal, ami miatt kitört a "filozófusbotrány". Ezen lehet vitatkozni, sőt talán kell is, mert a pályázati rendszer hiányosságai, buktatói is felszínre kerülhetnek (ezt mondta egyébként Mezei B. is).

Na, de legyünk már őszinték: azt az ügyet "elszámoltatás" címén előadni nevetséges dolog volt. Mellesleg én már akkor megmondtam, hogy hülyeség az egész, és hogy ebből csak a kormány töketlenségére lehet következtetni elszámoltatás-ügyben. Mindegy, a faszkalap Budai Gyula majd a Vidékfejlesztési Minisztériumban folytatja áldásos tevékenységét.

tewton 2012.03.26. 13:54:47

@Alfőmérnök:
alfi, "Mostan szerintem arról van szól a vita, hogy" // ey már egy hatalmi gesztus, maga definiálni akarja a témát :)

a fene se tudja, miről van itt szó, legalább 5 téma felvetült itt a privátnyelven fogalmazó aktivista megjelenése óta :)

mindenesetre calam szövegei jó iollusztrációk egy vvittgensteini problémára. privátnyelv lehetséges, csak mindenki hülye és senki se érti meg :)

Alfőmérnök 2012.03.26. 14:04:30

@Alfőmérnök: jav. másnak = másnap

@tewton: "már egy hatalmi gesztus, maga definiálni akarja a témát"
Ez már egy Foucault-i hatalomfelfogás, amit én nem osztok. ;)
Amúgy én érteni vélem, hogy mit makog ez a gyerek, csak nem értek egyet vele.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2012.03.26. 14:37:57

Mielőtt teljesen elszabadulna a hülyeség, jeleznénk, hogy az OTKA szakmai bíráló bizottsági tagság afféle rotációs alapon működik, ahová egy-egy ciklus idejéig gyakorlatilag mindenki bekerül, akár akar, akár nem, különösen, ha kis tudományterületen dolgozik. Az ilyen legalsó szintű bizottságok egyébként nem osztanak pénzt, hanem javaslatot tesznek a tényleges pénzosztó testületeknek. A sokak által Kínainak tartott személy egyébként már rég nem tagja semmiféle bizottságnak. Valamikor még (egyébként egy szoci-libi kormány idején, de ez tök mindegy volt) - egy ciklusra bekerült egybe, itt azonban szemtanúk szerint végig kígyósat játszott a telefonján, érdemi hozzászólása egyszer sem volt, mivel nem volt olyan pályázat, amelynek köze lett volna az általa ismert területhez. Aztán a mandátuma lejárt (egyébként éppen a kormányváltás után, de ez is tök mindegy). Mindezért 20 ezer forintot kapott volna, ha nem felejti el határidőre visszaküldeni a szerződést. Ennyit Kínai Kálmán hatalmáról.

tewton 2012.03.26. 15:03:18

ok, liberális leszek 2 percre. óra indul.

ki nem sz---a le, hogy KK irl személye benne volt-e valami bíráló bizottságban vagy nem? otka-pályázatok értékelését publikálja a mandin, vagy gonzózó publikációkat? jók azok a szövegek vagy nem? ez számít, vagy faji, világnézeti, vallási alapon kell megítélni? kit érdekel KK irl személye? kit érdekel az otka?

idő lejárt.
nini, itt egy kérdés.

Alfőmérnök 2012.03.26. 15:14:45

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: "Mielőtt teljesen elszabadulna a hülyeség"

Mondjátok ti. LOL

Alfőmérnök 2012.03.26. 20:07:30

Visszatérve a náczi Pestyre. Egy korábbi filmje:
www.youtube.com/watch?v=mcEV60D5Jk8

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.03.27. 01:10:24

@tewton: mind a 22 évével ilyen nagy az arca

@Alfőmérnök: nem mondtam, hogy a templomos rossz, de tudod mit várok amikor lehülyéznek? indoklást.
na az már nem olyan könnyű, főleg ha beleköthetek

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.03.27. 01:13:24

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: hát te de hülye vagy :)
én most kb 5000-től buktam el, mert feledékeny vagyok, de az azért mégse 20! :)

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2012.03.27. 07:24:23

@tesz-vesz: Kurvára el vagy tévedve kisbarátom, igaz, nem először. Oviról itt egy film, még "mielőtt soros felkarolta volna":
www.youtube.com/watch?v=RfTTZd_oi5M
hosszabb részlet:
www.youtube.com/watch?v=72rjX9dMVC4
süti beállítások módosítása