Gördül
2011. december 31. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Gördül

  Sokan fanyalognak a második Orbán-kormány tevékenysége miatt, de az mindenképpen a javára írandó, hogy új életet lehelt a fonnyadozó magyar tüntetési kultúrába. Az utcai politizálás, a politika egyetlen érdekes megnyilvánulási formája szempontjából 2011 kifejezetten jó év volt, és a különböző állami- és pártvezetők szellemi képességeit látva okkal reménykedhetünk abban, hogy 2012 se lesz rosszabb.

  Még szilveszterkor is lesz tüntetés a Kossuth téren, aztán január 2-án, egész rövid józanodási periódus után az Operánál indul a következő szezon, már csak azt a kérdést kell eldönteni, hogy tüntet-e együtt az LMP Gyurcsánnyal, az MSZP a független civilekkel, a független civilek az LMP-vel, Gyurcsány az MSZP-vel, az LMP az MSZP-vel, és így tovább. Egy sértődékeny hölgyekre és urakra specializálódott szvinger-klubban sem várja az embert több izgalom.

  A karácsony-újév közötti időszak sztárjai mindenképpen az MTVA-székháznál gördülő éhségsztrájkolók voltak. Az elmúlt évek talán legsötétebb ingatlanpanamájának egyik helyszíne afféle zarándokhellyé vált azok számára, akiknek nem hozott semmit a Jézuska és/vagy utálják Orbán Viktort. Pénteken éppen MSZP-képviselők látogattak ki a Kunigunda utcai prérire, de járt már itt mindenki más is, akinek nem tetszik a rendszer.

  Maga az akció egyébként tiszteletre méltó, bár mondjuk kezdődhetett volna öt, tíz, tizenöt vagy húsz éve is, amikor egy egész ország ébredt Aczél Endre kiegyensúlyozottságára vagy Gyárfás Tamás pártatlanságára. Persze a régi köcsögség semennyire nem menti az újat, a mostani manipulátoroknak ugyanúgy takarodniuk kell, mint a régieknek kellett volna. Amúgy meg az ügyben az egyetlen hosszú távon elfogadható megoldás a köztévék megszüntetése lenne – a magyar politikusok ugyanis egyszerűen nem elég érett személyiségek ahhoz, hogy akkor se szóljanak be egy médium működésébe, amikor megtehetik.

  Mi tegnapelőtt jártunk a helyszínen, a szocik már szerencsére elmentek,csak a szellemükből maradt ott valami. Zene ezúttal nem szólt, sonkás kiflit nem láttunk, viszont szerintünk nem olyan jó ötlet a sapkára tűzött Klubrádió-jelvénnyel tüntetni az elfogulatlan, hiteles tájékoztatásért. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr503507472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.12.31. 13:51:21

nem is ti lennétek, ha nem ez lenne a címlapfotó :)
olyanra sikeredett ez a poszt mint az mtv híradó, amelyben épp egy rohadt-geci kormányellenes megmozdulásról kell tudósítaniuk, de nyilvánosan persze nem köphetik le őket, így apró kis megjegyzésekkel, utalásokkal próbálják a lázadókat rossz színben beállítani. itt egy népszabi, ott egy klubrádiós kitűző meg hát ezek sem tüntettek az elmúlt 8-20-50 évben.

amúgy a köztévé megszüntetése is baró ötlet. ha már a hiteles közszolgálatiság látszatát sem kell fenntartani, akkor létrejöhet egy csomó hírtévé, amit nem hogy nem kérhet senki számon hírhamisítása miatt, de annál jobban tömnek pénzzel, minél jobban ferdít. s így mondjuk a hívőket sem fenyegeti a hamis ige veszélye.

nagydee 2011.12.31. 14:19:15

"Sokan fanyalognak a második Orbán-kormány tevékenysége miatt, de az mindenképpen a javára írandó..."

a nácik meg nagyon szép autópályákat építettek. tapsoljuk meg őket is...

TH 2011.12.31. 14:23:08

"bár mondjuk kezdődhetett volna öt, tíz, tizenöt vagy húsz éve is, amikor egy egész ország ébredt Aczél Endre kiegyensúlyozottságára vagy Gyárfás Tamás pártatlanságára."
Bár nem voltam ott, de van egy olyan halvány érzésem, hogy kicsit más a stílus és a kiegyensúlyozatlanság megjelenése. Magyarul: nem tudok róla, hogy ilyen durván utasításba adta volna eddig bárki, hogy mi és hogyan jelenhet meg a közszolgálati média hírműsoraiban (mármint a rendszerváltás után...). Ettől még persze lehet, hogy volt rá precedens, de akkor jól eltitkolták...

Altaïr 2011.12.31. 14:35:02

@TH: Haaaaaahahahahahahaaaaa. Értem, hogy szilveszter van, de talán a viccelődést is csak mértékkel!

Bloodscalp 2011.12.31. 14:40:13

"Az év eleje még egy lendületes, kijelölt irányát nagyrészt tartó kormányzatot mutatott, szemben egy tehetetlen, háromosztatú, egymással szót nem értő ellenzékkel. "

"már csak azt a kérdést kell eldönteni, hogy tüntet-e együtt az LMP Gyurcsánnyal, az MSZP a független civilekkel, a független civilek az LMP-vel, Gyurcsány az MSZP-vel, az LMP az MSZP-vel, és így tovább."

Most akkor melyik srácok?Ha együttműködés akkor azért szemét mind, ha nincs akkor azért?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.12.31. 14:45:47

1) Tüntetni szabad. Mindenki úgy elégedetlenkedik, mindenki úgy ért "egyetnemet", ahogy lelkiismerete diktálja. Hazátárulni ellenben a legnyomorúságosabb aljasság. "Vesszenpetőzni-Vesszenhornozni-Gyurcsánytakaroggyozni-Orbántakaroggyozni" hazafias jog, ellenben olyat megfogalmazni, hogy "A magyar kormányt csak a külföld buktathatja meg" (és ezt --- a külföldiek általi buktatást --- még óhajként is kinyilvánítani) nem ellenzéki alapállás, hanem hazaárulói alapállás --- Behívjuk az orosz tankokat, mint Kádár?! Amíg ide nem jut valaki, addig úgy elégedetlenkedik, tiltakozik, tüntet (akár éhségsztrájkol is), ahogy tud és bír.:-)

2) A nemzetiegyüttműködéskormánya-közmédiapolitikája egy rakás kutyasz**. A közmédiumok összevonása szükségszerűen a csatornák arculatvesztéséhez vezet, lehetetlenné teszi alkotóműhelyek létrejöttét, központilag vezérelt hír- és programgyárakká alakítja a nemzeti kulturális intézményeket: már ma is látványos minőségromlás tapasztalható (ami pedig nem kis teljesítmény, tekintve, hogy másfél éve még úgy tűnhetett, nincs lejjebb). A kulturális (művészeti-dokumentum-ismeretterjesztő) műsorok kádárkori és kilencvenesévekbeli archívanyagok, új műsorok gyártásához műhelyekre lenne szükség. Ami új programok bemutatásra kerülnek, szinte kivétel nélkül, kereskedelmi jellegű gagyi. A közmédiumokat nagyműveltségű és nagy szakmai tudású kultúrpolitikusokra kellene bízni és nem talpnyaló médiamenedzserekre!

ü
bbjnick

TH 2011.12.31. 15:05:33

@bbjnick: "olyat megfogalmazni, hogy "A magyar kormányt csak a külföld buktathatja meg" (és ezt --- a külföldiek általi buktatást --- még óhajként is kinyilvánítani) nem ellenzéki alapállás, hanem hazaárulói alapállás --- Behívjuk az orosz tankokat, mint Kádár?!"

Ez kb. olyan, hogy apuci megvert minket, akkor szaladunk anyucihoz...van, aki a kormánytól várja a megváltást, van, aki a "külföldtől", de az, hogy ő tegyen valamit saját helyzetének javításáért, az mégiscsak kényelmetlen meg minden. :-)
Szóval ja, elég gáz dolog, ha valaki bármiféle külföldi segítségtől várja az otthoni helyzet megoldását...

Bell & Sebastian 2011.12.31. 16:07:41

Még az is hülye, aki tévét néz, tüntizni jár és ott hordószónokot hallgat, hogy lássa magát a tévében.

Bell & Sebastian 2011.12.31. 16:16:05

@TH: Végső soron nem illogikus, ha veszélyben a társadalmi szerződés és lőttek az előjogoknak. A demokrácia nem való bugrisoknak, még a végén kibabrálnak a valódi demokratákkal, akik szerint a bugris-demokraták nem is demokraták, bezzeg ők, a független, értelmiségi-demokraták csak az igaz demokraták.
Ki érti ezt? Vannak egyenlőbbek? Nahát.

irreverzibilista (törölt) 2011.12.31. 16:43:40

@Bloodscalp:
"Most akkor melyik srácok?Ha együttműködés akkor azért szemét mind, ha nincs akkor azért? "

Nem szemét, hanem hiteltelen.
Mind hiteltelen, ha a kormányváltás előtti önmaga által szalonképtelennek minősített társasággal együtt lép fel.
"Mert most itt az idő az összefogásra".
Hát fogjatok össze, és rendezzetek további happy flashmobokat, mindannyiunk szórakoztatására, no pazarán! bazmeg.

www.youtube.com/watch?v=yOCNqp6jeRg

Ezzel az impotens, gyalázatos töketlenkedéssel is a kormányt erősítitek, és az is Fidesz szimpatizáns lesz, aki szerint csak rosszabb és még rosszabb közül lehet választani.
Lájkoljatok, szájkaratézzatok, fotelforradalmárkodjatok, nácizzatok kedvetekre!
4K, 5K, KK, színsor!

Lefetyeljétek a levest éhségsztrájk alatt gyomorrontásig, és gyújtsátok fel a micisapkátokat tiltakozásul, esetleg szurkáljatok Orbán-vudubabát a tábortűz mellett.

De a legfontosabb: kommenteljetek sokat, hogy a Mandiner is profitáljon!
:)

karosszékely 2011.12.31. 17:50:33

Mint egyes agyatlan hozzászólók, a cikkíró is komolyan a Napkeltét teszi a Hiradó mellé?! Nem egy súlycsoport, nagyon nem.

irreverzibilista (törölt) 2011.12.31. 18:25:48

@karosszékely:
Nem mellé, hanem ellenpéldának.
Annak kitűnő.
A Napkelte a magyar közszolgálati televíziózás égbekiáltó szégyene volt. Hosszú ÉVTIZEDEKIG napi több órát kaptak velejéig lojális MSZP és SZDSZ médiamunkások a propahantára, amit legjobb tehetségük szerint ki is aknáztak. Félreinformáltak, és ferdítettek ahol tudtak, hazudtak már a kérdezéssel is.
Apropó.
A Híradó nézettsége folyamatosan nőtt az elmúlt fél évben.
Ki érti ezt?

Pelso.. 2011.12.31. 18:39:45

KKTT, a "hiteles tájékoztatásért" nahát, ezt le bírtad írni.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.12.31. 18:53:35

Hát imho fölöttébb ízléstelen gúnyolódni az ellenzéken, amikor azt a pár narancsdroidot leszámítva már mindenki kristálytisztán látja, hogy itt csakis Orbán Viktor leváltása lehet az egyetlen üdvözítő megoldás. És ha bizony a magyar nép nem érett a demokráciára, akkor a saját érdekünkben is el kell fogadni a külföldről nyújtott segítő kezet.

És most ezzel nem a választások eredményét akarom megkérdőjelezni, de ilyen krízishelyzetben sajnos muszáj szakértői kormányt kinevezni, akár az IMF és az EU nyomására is.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.12.31. 18:58:16

@Modor Tibi: "el kell fogadni a külföldről nyújtott segítő kezet."

Féreg!

irreverzibilista (törölt) 2011.12.31. 18:58:29

@Modor Tibi:
:)
De.
Bátran kérdőjelezd meg a választások eredményét, hiszen ahogy D. is megasszondta:
"Semmilyen kormánynak nincsen kétharmada, csak a népnek van kétharmada".

Követelem az IMF csapatainak bévonulását fehér avagy másmilyen ménen Budapestre!
A Marseillaise-t énekelve!!!

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2011.12.31. 19:31:17

@Modor Tibi: Hát igen, kishazánk még csak tanulja a demokráciát, és nem szégyen a nagyoktól, a tapasztaltabbaktól tanulni. Mi, Magyarok, sajnos, a Fidesznek köszönhetően, éltanulókból a szamárpadba kerültünk. Ilyenkor nemcsak elfogadni muszály a segítő kezet, hanem horibile dictu kérni kell, hogy segítsen, különben am blokk süllyed el ez a lángoktól ölelt kis ország. Ki kell mondani, hogy elsősorban demokraták vagyunk, és csak másodsorban magyarok. Ez legyen az Új Év üzenete!

rémusz bácsi 2011.12.31. 20:25:54

Ki finanszírozza a gázt?

rémusz bácsi 2011.12.31. 20:29:29

@Holger Hartland: Elsősorban demokraták ÉS magyarok.
A szélsőliberális dumádat meg felejtsd el. Vége van mint a botnak.

rémusz bácsi 2011.12.31. 21:06:18

@irreverzibilista:
Igazad van, igyekezzetek.
Úgy látom a választók már nem preferálnak ilyen ideológiákat. Kiismertek benneteket.

Egyébként BUÉK!

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.12.31. 21:15:16

Tóni, ugye lesz képriport a kordonépítésről? ;-)

irreverzibilista (törölt) 2011.12.31. 21:18:41

@Kettes:
Kordonépítésről?
A kutyát nem érdekelné.
A kordonbontásról!
Az igen!
:)

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2011.12.31. 22:04:37

@Kettes: Ha a Viktátor előre szól, hogy mikor és hol lesz kordonépítés, és rá is érünk, akkor természetesen lesz képriport. Nem vagyunk gondolatolvasók.

Boldog új évet!

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2011.12.31. 22:08:30

@Modor Tibi: Ugye te se gondolod komolyan, hogy létezik a politikában "üdvözítő" megoldás? Szar van, nagy szar, bazi nagy szar meg kurva nagy szar. Gúnyolódni meg bármikor bármikor lehet, ez nem helyzet- meg oldalfüggő.

vizipipa 2011.12.31. 22:09:38

@Modor Tibi:
"sajnos muszáj szakértői kormányt kinevezni"

Imádom ezt a púdert. Szag(k)értő van maszop nézettel, fityisz nézettel, .... párt nézetével, meg saját nézettel. Ez utóbbiakat az összes pártszakértő együtt utálja.

A szakértői kormány alatt MINDENKI a saját nézeteinek megfelelően gondolkodó, az általános politikában még nem teljesen hiteltelen (mert nem ismert) személyeket ért.

irreverzibilista (törölt) 2011.12.31. 22:15:04

@vizipipa:
Nem.
A szakértői kormány alatt most mindenki olyan kormányt ért, amelyik aláfekszik az IMF akaratnak, nem foglalkozva a szavazókkal.

bigfater · http://bigfater.blog.hu 2011.12.31. 22:44:40

Szabad megtudnom, ki kérte, hogy pixelezzétek ki az arcokat?

Virág et. 2012.01.01. 10:07:24

"viszont szerintünk nem olyan jó ötlet a sapkára tűzött Klubrádió-jelvénnyel tüntetni az elfogulatlan, hiteles tájékoztatásért. "

2007. március 15. - Lánchíd Rádió frekvenciát kap az elnyomó Gyurcsány rezsim alatt, a kommunista ORTT

2011. december 20. - Klubrádió frekvenciáját elveszi a pártatlan, teljesen demokratikus és minden befolyástól mentes NMHH, ezzel 0-ra csökken a nem jobboldali befolyásoltságú közéleti rádiók száma

Ez az, amit ti képtelenek vagytok vagy nem is akartok felfogni.

"Maga az akció egyébként tiszteletre méltó, bár mondjuk kezdődhetett volna öt, tíz, tizenöt vagy húsz éve is, amikor egy egész ország ébredt Aczél Endre kiegyensúlyozottságára vagy Gyárfás Tamás pártatlanságára."

Igen, a szervilis alákérdezés az valóban egyenlő a hamisítással, kitakarással és összevágással. Csak nektek nem jött még át, hogy 2010 óta szervilis a közmédia, ahogy az volt eddig minden kormány alatt, mégis csak azután lett tüntetés és demonstráció, meg nemzetközi botrány, amikor elkezdődtek a nyílt és pofátlan hamisítások. Hogy az éhségsztrájk nem azért van, mert a Hír TV-ből meg Echo TV-ből importált riporterzsenik pincsikutyaként lihegik körbe a kormánypárti politikusokat (ahogy azt a Napkelte legszebb idejében tették az akkori kérdezők). A Cohn-Bendit interjú volt talán az első, a Lomnici blurözés már sokadik a sorban.

Ha nem érzitek a kettő között a különbséget, akkor talán át kéne gondolni, hogy közéleti kérdések helyett inkább foglalkozzatok valami mással a blog keretein belül. Kertészkedés, receptek, utazási élmények pl. És ennek semmi köze a politikai szimpátiához.

sztrelnyikov 2012.01.01. 10:30:51

@Virág et.: Persze, dehogy hamisított a közmédia Gyurcsány alatt, dehogy... A gonosz tüntetők bántották a jóravaló rendőröket és azok csak védekeztek. Ez ment hónapokon keresztül a "hamisítatlan" közmédiában. Aki pedig ott volt az a saját bőrén tapasztalhatta a valóságot: mindenfajta figyelmeztetés vagy provokáció nélkül a rendőrök belerohantak a békés ÜNNEPLŐ (nem tüntető) tömegbe és véresre vertek mindenkit: kismamát, nagymamát, gyereket, unokát...
De hamisítani, azt sose.

Hogyne lenne köze politikai szimpátiához annak, amit írsz! Te balos vagy és neked az szimpatikus volt, amikor azt hazudták, amit hallani szerettél volna.

csakezértregisztrált 2012.01.01. 12:15:36

Most látom, Lomnici majdnem minden képre odapofátlanlkodott.

Virág et. 2012.01.01. 12:30:56

@sztrelnyikov: Akkor bizonyára nem esik nehezedre a mellédumálás helyett konkrét példákat, eseteket említeni. Napra pontosan. Hogy mikor, melyik mtv-s hírműsor, melyik tudósítása, mit hamisított, mi lett kitakarva, összevágva stb. Ebben segít neked, hogy az mtv összes műsora elérhető az interneten és van youtube is.

(Szinte biztosra vettem, hogy jön valaki, aki szerint 2006. október 23. érv mindenre. Úgy kellett nektek az rendőrroham, mint egy falat kenyér. Hol lennétek most enélkül?)

Virág et. 2012.01.01. 12:32:48

@Virág et.: Ez már csak azért sem lesz egyszerű, mert a szinte mindenki a Hír TV tudósítását vette ár. De azért hajrá.

Bloodscalp 2012.01.01. 13:59:15

@irreverzibilista: akkor ne is kommentelj többet:) ne csinálj nekik több pénzt:) persze lehetne kukát borogatni, fel is lehetne gyújtani az a kibaszott székházat, de akkor hova tudna menni szegény Petike nap mint nap? neked a Nagy Választások&Áprilisi Forradalom elött a Fidesz hiteles volt?komolyan?
köszi hogy hozzám társitod a 4k&tsai csoportod, de nem ismerem őket (el se)

Bloodscalp 2012.01.01. 14:02:24

@irreverzibilista: ha nem vennéd észre, a mandiner lejárató média(volt is), mivel másra jelen pillanatban nincs is lehetősége a jobbos médiának, megy a csodálkozás ejj milyen rossz emberek vannak a közmédiában, hát hiába ugrándozik a Tomi?

borzzz 2012.01.02. 03:00:21

Blame the victim!
Persze a lesajnálás sem rossz. És az Armani öltönyös "közszolgákról" tényleg nehéz lenne ilyen hangulatos képsorozatot készíteni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.01.02. 05:09:05

@irreverzibilista:

bizony, bizony, hosszú évtizedekig. illetve inkább évszázadokig, az sokkal jobban néz ki.

és akkor jöhet a lista, a napkelte - ó, pardon, pártkelte - mikor, kit retusált ki, mikor, ki sajttályát hamisította meg, estébé. igen, a napkelte végletesen elfogult volt, alákérdeztek, belevágtak a riportalany szavába, mindent bevetettek, igen. nem tagadja senki sem, aki nem hülye.

imádom amúgy, amikor a hetente pert vesztő média hívei tellerleveleznek lankadatlanul. íze van annak.
süti beállítások módosítása